Inte så allvarligt

Får man skämta om så oroväckande hot som översvämningar till följd av förväntade höjningar av havsnivåerna? Inte det? Men för den som brukar vakna av mardrömmar om nätterna, badande i svett, som vore man översköljd av Nordsjöns salta vatten ända upp över sängstolparna, kan jag ändå inte låta bli att lindra plågorna. Lösningen för att undanröja detta hot finns! Ingen risk att fiskarna plötsligt ligger och sprattlar i sängahalmen. Vi skall bara flörta lite med våra kära brödrafolk i väster först.

Så här skall vi göra:

Avståndet mellan Norges sydspets och Danmarks nordspets är faktiskt mindre än vad man kan tro. Bara ungefär 10 landmil. Från Skagen kan man se Norges bergstoppar vid klart väder. Låt oss då bygga en vall mellan Nordjylland och Kristiansand i Norge. Med denna kan vi reglera den framtida havsnivån i hela Östersjöområdet, inklusive Skagerack och Kattegatt! EU finansierar naturligtvis detta storslagna projekt som för evig tid räddar såväl Sverige som Norge, Danmark, Tyskland, Polen, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Ryssland från ödeläggande översvämningar. Både Stockholm och S:t Petersburg kan koppla av!

Fartygstrafiken kan vi slussa ut och in genom vallen, kan man klara hela världens fartygstrafik genom Panamakanalen kan man väl klara den här också, genom Nordsjökanalen?

Vallen är så bred att en motorväg kan anläggas på toppen, därmed slipper vi all Norges lastbilstrafik genom Sveriges västra kustlandskap till kontinenten. Och alla norrmän också!

Norge har ju nästan alltid tillhört Danmark, så nu får danskarna ta utsläppen istället!

Torsken blir kanske en aning inavlad bakom vallen, men en torsktrappa kanske hjälper. Hoppar inte torsken?

Nehej, då får vi väl göra så här istället:

Avståndet mellan Skagen och Göteborg är ännu kortare, kanske 6 landmil. Kör till för Mölndal då istället så får Göteborgarna ha sin hamn ifred. Eller kanske över danska Läsö till Kungsbacka? Bohuslän har så höga klippor, så där klarar man sig alltid. Fortfarande är det ett givet EU-projekt, men norrmännen blir vi inte av med. Men man kan inte få allt här i livet.

Inte det heller? Vad skall vi då hitta på? Jo, kanske en damm mellan Helsingborg och Helsingör? Ytterligare en fast Öresundsförbindelse på köpet. Men det blir förstås en förskräcklig massa smådammar mellan de danska öarna. Å andra sida får ju alla danskar fast landförbindelse med Köpenhamn och ett enormt uppsving för det danska näringslivet är att vänta!

Se där så många lösningar det finns, inte skall vi oroa oss! Till att börja med tror jag att det räcker med att bygga en vall från Skanörs norra udde över till Klagshamn. Visserligen blir Höllviken en insjö, men det kan väl också vara trevligt. Man kan ju ändå komma in genom Falsterbokanalen!

Men lös problemet själva då, era förbaskade……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: