Nytt från arkitektkontoret

Många undrar säkert vad som skall hända eller vad som pågår på de byggplatser där Krabbe Arkitekter är involverade som arkitekter.  Här kommer därför en liten exposé över de objekt vi driver på Falsterbonäset i nuläget.

Nyligen avslutade är två villabyggen i Ljunghusen, där vi gärna använder ett lite modernare formspråk. På Corfitz Beck-Friisvägen har ett tidigare typhus rivits och ersatts med en nybyggnad, huvudsakligen uppförd som en lättbetongkonstruktion:

Jacobsson

Den svarta färgen ger en mjukare anpassning till vegetationen. Arkitekt SAR/MSA Michel Krabbe.

Inte så långt därifrån, på Vikensvägen, har vi ritat denna byggnad, också med ett modernt uttryck, också uppförd som ett putsat stenhus:

Vikensvägen

En mildare grå färg dämpar här kontrasterna mot omgivande bebyggelse. Arkitekt SAR/MSA Michel Krabbe.

I Ljunghusen, vid södra kanalmynningen, växer en annorlunda byggnad fram. Här byggs nu Falsterbonäsets Spa, en spa- och konferensanläggning med 420 kvm i två hela plan. Den uppglasade söderfasaden tar in den vackra naturen tillsammans med en unik utsikt över havet och kanalen.  En verksamhet som många har väntat länge på, men till årsskiftet skall allt vara klart:

Spa

Falsterbonäsets Spa, se även tidskriften Galore 2014/06. Arkitekt SA/MSA Michel Krabbe.

I Falsterbo arbetar vi mer traditionellt, en ny byggnad kommer att trona i fonden av Västervångsvägen, där vi blandar den skånska längans vitputsade fasader med lite 1700-talskänsla. Området var platsen för de s.k. Grumbodarna under Skånemarknaden, där man framställde tran av fiskrenset. På tomten fanns tidigare en mindre byggnad från sekelskiftet som sett sina bästa dagar. Kvar finns nu en omfattande vegetation med många träd som blir en fin inramning av den nya byggnaden. Klart under våren 2015:

Rosarius

Västervångsvägen i Falsterbo, pågående bygge. Arkitekt SAR/MSA Michel Krabbe.

Även i Skanör förtätar vi den kulturhistoriska bebyggelsen med denna korsvirkesbyggnad vid Dykerigatan, som kommer att möta besökare som närmar sig stadskärnan från öster. Möen i Skanör framhävs därmed som Skanörs äldsta kvarvarande område med rötterna i 1700-talets bebyggelse. Byggstart planeras till hösten 2014:

Roquet

Dykerigatan öster om Vånggatan får en ny korsvirkesbyggnad som komplement till den befintliga kulturmiljön i Möen. Arkitekt SAR/MSA Peter Krabbe.

Som synes blandar vi modernt och traditionellt i vårt ritande, allt i syfte att framhäva varje områdes egenart och byggnadshistoriska bakgrund. Mer om andra spännande nyheter längre fram!

Peter Krabbe

 

2 Responses to Nytt från arkitektkontoret

  1. jörgen krabbe says:

    Mer sådant! Visa er kompetens bakom alla inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: