Hej igen, länsöverdirektör Carl Älfvåg

Jag har tidigare skrivit till dig angående klimatdebatten och Klimatsamverkan Skåne. Eftersom jag inte fått något svar eller bekräftelse på att du läst vad jag skriver, fortsätter jag då med att föra en monolog istället.

Tyvärr är det ju så att man tvingas vara högröstad när omgivningen inte hör eller inte vill höra. Det som är särskilt beklagligt är att klimatdebatten präglas av låsta åsiktsgrupperingar av lika rabiat slag som inom religiösa sekter. Ändå är klimatdebatten i grund och botten en vetenskaplig fråga. Eller borde vara det. De argument som framförs av olika forskare går ju faktiskt att utvärdera, i alla fall om man blundar för de politiska och ekonomiska påtryckningar som nu blir allt vanligare.

Dessa senare är i huvudsak relaterade till det socialistiska blocket, vilket för mig framstår som förvånansvärt med tanke på att vi haft en borgerlig regering i åtta år. Skåne har till och med fått en landshövding med ett förflutet som moderat riksdagskvinna och jag kan inte tänka mig annat än att du själv med erfarenheter från freds- och konfliktsvetande och UD inte är obekant med ett borgerligt förhållningssätt. Ändå framhålls den Miljöpartistiska agendan som den enda sanningen inom länsstyrelsen, trots att denna glasbubbla för länge sedan krossats i övriga världen. Kvar ligger den socialistiska fördelningspolitiken.

Flommen

Skanörs Flommar var under medeltiden en naturhamn, där koggar med flera meters djupgående kunde gå in och ankra upp. Som ett av de lägst liggande områdena i landet i denna storlek och under ständig uttorkning har vi här en säker indikator som vederlägger länsstyrelsens fantasier om havsnivåhöjningar. Är det inte dags för våra myndigheter att inse realiteter och rätta planeringen efter detta istället för att skrämma livet ur alla kustnära boende? Det finns i dagsläget INGA datormodeller som kan förutspå det framtida klimatet!

Jag hade kunnat strunta i frågan om inte genomförandet av länsstyrelsens nuvarande inställning utgör ett direkt hot mot min egen verksamhetsort på Falsterbonäset, tillika Skånes främsta turistmetropol, med förödande konsekvenser för både näringsliv och boende. Jag kan inte tolka förhållandet på annat sätt än att ni inte har kontroll över era egna tjänstemän, på samma sätt som dagspressen inte har kontroll över sina journalister. Rätta mig gärna om jag har fel, det vore jag tacksam för, om det är så.

Oavsett vilket kommer jag att tillställa dig länkar till bättre vetande och börjar här med en forskningsrapport om koldioxidens roll i klimatförändringen, en kärnfråga i klimatdebatten, skriven av den norske forskaren och professorn vid Oslos universitet, Tom Segalstad:

http://folk.uio.no/tomvs/esef/ESEF3VO2.htm

Ytterligare en framstående forskare och professor vid Oslo universitet är Ole Humlum, som kommit fram till liknande slutsatser vad gäller koldioxiden, kan läsas på denna länk:

http://www.climate4you.com/Text/KlimaTankekors%20version20090320.pdf

Att norska forskare är långt framme är ingen tillfällighet genom deras omfattande aktiviteter i samband med polarforskningen på i Arktis och Antarktis. Dessutom har de högre trovärdighet genom att vara politiskt fristående. Jag skall också trötta ut dig genom att återupprepa en tredje länk från vårt södra grannland gällande havsnivåerna i södra Östersjön:

http://www.eike-klima-energie.eu/news-cache/saekularer-und-aktueller-meeres-anstieg-pegel-16-mmjahr-oder-sat-altimeter-32-mmjahr-was-ist-richtig/

Med vänlig hälsning

Peter Krabbe

2 Responses to Hej igen, länsöverdirektör Carl Älfvåg

 1. Pehr Sjöstrand says:

  Jag undrar om du har funderat på att föra fram dina väl underbyggda synpunkter på ”trovärdigheten” hos IPCC som underlag för dagens diskussion om havsvattennivåer under det närmaste årtusendet i något annat medium eller till någon berörd myndighet eller verk.

  Tack för dina länkar till flera intressanta och moderna rapporter. Vad man undrar är vilka rapporter från mätningar, som IPCC grundas på, och om mät- och utvärdering skett enligt moderna och vedertagna metoder. Bara en sådan sak som att tillgången till modern datorkraft kommit först under de senaste decennierna.

  Bedrövligt att Sydsvenskan och Länsstyrelsen verkar tycka att dina inlägg är ointressanta för allmänheten!

  • peterkrabbe says:

   Pehr, Det senaste året har jag skrivit många brev till både länsstyrelsen och regeringen. Dessutom skriver jag ofta till vår kommun med uppmuntran till att protestera mot länsstyrelsens beslut. Jag har fått en bra respons från nuvarande ministern Attefall och senast igår också från länsöverdirektören Älfvåg, som du kan se i dagens inlägg. Vellinge kommun delar också flertalet av mina åsikter, även om vi har skilda uppfattningar om mycket i detaljplaneringen, exempelvis vad gäller vallar i borgområdet. Därutöver publiceras mina inlägg ibland i rikstäckande bloggar som Klimatupplysningen och Antropocene.
   Mycket av underlaget till IPCC levereras av NOAA och NASA i USA och är därför lätta att manipulera, vilket sker på initiativ från högsta ort. Om detta kan du läsa/lyssna i utskottsförhören i senaten, som finns på länkarna till Carl Älfvåg. Där finns också ett par intressanta TV-filmer som behandlar temat.
   Problemet för oss är att debatten tystas ner i media som dagspress och SVT. De senare har ett program som heter Vetenskapens Värld, som trots tillsägelser från många vetenskapsmän fortsätter att ignorera opinionen. Tidningar som Sydsvenskan har jag för länge sedan slutat skicka material till eftersom deras journalister inte tycker att det är politiskt korrekt att kritisera IPCC. Ännu värre lär det bli efter valet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: