Öppet brev till Fredrik Reinfeldt

Redan i NOVUS februarimätning sade sig hälften (49%) av Moderaternas väljare vara positiva till ett närmande mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna. Anledningen var naturligtvis missnöje med moderaternas invandringspolitik. Av någon outgrundlig anledning tävlar Moderaterna med vänsterflygeln om att erbjuda allt bättre villkor för invandrare. Visserligen kallar Moderaterna sig det nya arbetarpartiet, men har man ändå inte en skyldighet mot sina kärnväljare att agera enligt konceptet lite till höger om mitten?

Räds du inte alls perspektivet att Moderaterna i valet får färre röster än Sverigedemokraterna? Detta är inte en otänkbar situation mot bakgrund av din hårdnackade och utomordentligt omogna attityd till Sverigedemokraternas existens. Om alliansens ungdomsförbund med alla sina liberalextremister är viktigare för utformningen av framtidens borgerliga politik ger jag dig inte många chanser att kunna bilda ny regering år 2014. Alla väljare har inte tid och kraft att ge sig in i den skriftliga eller verbala debatten och hade, även om så vore, inte synts i våra av redaktörer och journalister censurerade medier. Ta därför denna opinionsundersökning på allvar. Där kan du avläsa verkligheten. Agera därefter och utforma en invandringspolitik som är värd namnet. Där skyddsbehov och humanitet vägs mot samhällets ekonomiska möjligheter och förmåga att ta hand om dem som vi vill hjälpa. Se på hur andra länder i Europa gör. Är finnarna samvetslösa? Eller realister? Måste lilla Sverige alltid vara värst?

Om du förbereder en framtida allians med något parti i vänsterblocket efter nästa val istället, vore det då inte dags att knappt en månad före valet lägga korten på bordet och berätta om sådana planer? Oavsett om småpartierna försvinner eller ej lär inte heller detta alternativ bli regeringsdugligt om Sverigedemokraterna fördubblar sin väljarkår. Uppenbarligen kommer Sverigedemokraternas vinster i så fall att belasta just Moderaterna, det enda parti där väljarna i denna fråga har rätt att se sig lurade. När Tobias Billström försöker dra åt rätt håll får han inte ditt stöd, utan står ensam och isolerad. Är det verkligen värre att lägga fram en politik som tilltalar Sverigedemokraterna än att förlora makten? Men dina väljare måste snart ställa sig frågan om du verkligen leder landet åt rätt håll, eller om det är dags att ta upp frågan om ny partiledare. Ingen är oersättlig. Detta har uppenbarligen hälften av dina väljare redan börjat fundera över…..

Peter Krabbe

 

Annonser

4 Responses to Öppet brev till Fredrik Reinfeldt

 1. Pehr Sjöstrand says:

  Jag vågar inte skriva en detaljerad kommentar pga risken att bli kallad rasist. Men – ändå – lyssna på Reinfeldts kommentar i Rapport igår om förväntad utveckling av kostnad för invandring under den kommande fyraårs perioden.

  • peterkrabbe says:

   Det som är mest anmärkningsvärt är att man under 8 år gjort allt för att hemlighålla såväl de för regeringen välkända kostnaderna för invandringen som målsättningen att låta den växa hämningslöst. Detta är snudd på bedrägeri mot väljarna genom att man därmed för en politik som är mer socialistisk (global fördelningspolitik av nationella resurser) än de traditionellt socialistiska partiernas. Utan att låta den diskuteras eller kritiseras! Nu skall notan betalas av de ”rika”, d.v.s. fastighetsägarna genom minskade ränteavdrag och förmodligen justering av fastighetsskatten. Det blir därmed till största delen den egna väljargruppen som får betala i slutändan. Rasiststämpeln är ju bra att använda mot alla som vill diskutera landets ekonomi. Huruvida de utvalda invandrargrupperna kommer att bidra till landets ekonomi inom överskådlig framtid eller ej står skrivet i stjärnorna. Om man nu vill ha en invandring som stärker vår ekonomi finns det många länder öster och söder om Östersjön att rekrytera ifrån, samtidigt slipper vi religiösa konflikter!

 2. Hans Claesson says:

  Peter Krabbe,
  Det du framfört ovan är verkligen så sant som det är sagt.

  Moderaterna har definitivt förlorat mig, det vill jag redan inledningsvis bekänna. En statsminister som inte accepterar SD, en stor del av svenska folket, och som dessutom ämnar använda en ”tång” när de nu i framtiden måste förhandla med dem, om M vill vara kvar i regeringsposition, har förlorat all respekt för alla övriga svenskar till höger och till vänster.
  Att en statsminister, moderaterna, glidit så långt åt vänster är ansvarslöst gentemot m-väljarna. I våras hörde jag Reinfelds svar på frågan, från en journalist i TVn, om vad han har för politiska framtidsplaner…… Jag höll på att svimma direkt, då Reinfeldt svarade att han inte hade några direkta framtids planer, utan det lät som om han menade att det ”ger sig”, naturen reglerar sig själv. Med ett sådant uttalande kan man verkligen fråga sig varför vi har politiker och politiska partier. Reinfeldt begriper tydligen inte samhällsordningen. Jag har tillskrivit honom vid 2 tillfällen och inte vid något tillfälle ens fått ett erkännande att han erhållit mina brev. Det är skandalöst! Han behövde inte svara direkt med det hör till god sed att tacka för breven och återkomma svar. En sådan statsminister som inte ens känner till det mest eliminära om hur man beter sig har ingen framtid.

  Jag vill ochså framföra att under alla omständigheter måste högt uppsatta politiker och ansvariga kommunalpersoner vara minst högskoleutbildade, ingenjörer eller liknande för att ha vyer, ideer och perspektiv om saker och ting. Att överhuvud taget acceptera en centerpartist som Maud Olofssom med endast folkskoleutbildning i en regeringsposition som näringsminister har kostat svenska folket, som alla vet, oerhört mycket, ”nuon”, ja ca. så där 100 miljarder kronor, (SEK 100,000,000,000).

  Och tala inte om ett totalt förfallet järnvägssystem, dessutom har Hallandsåstunneln, som ännu inte är klar, kostat ytterligare många, många miljarder.

  Värnplikten hade idag varit nyttig för alla arbetslösa ungdomar att lära sig ordning och reda, och vem skall försvara oss mot ”ryssen” som avancerar. Kalla det sammhällstjänst för då skall också alla flickor också göra sitt, tex. inom sjuk-, åldringsvård eller militärt om så önskas. På det sättet hade vi klarat också detta. Men politikerna har ju inga vyer, ideer och perspektiv.

  Inköpet av kustbevakningens 3 stora fartyg som de inte har råd med att bruka kostar också dessa mycket pengar. Det värsta är att de dessutom beställdes från Rumänien. Är vi svenskar nu helt under isen, att vi inte kunnat bygga dessa själva? Med så mycket tonnage som byggts i Sverige.

  Att sedan återigen ha en ”fjolla” som Annie Lööf till näringsminister går över mitt förstånd. Det mest paradoxala jag sett någonsin i mitt liv är när hon mottog Kinas premiärminister Wen Jiabao på Landvetter, vid hans besök i Göteborg. Vad skall en ”slipad” politiker som Jiabao tänka när han möter en ”fjolla”, en rent ut sagt ”barnrumpa” i detta sammanhang, när han kommer till Sverige. Jämnbördig politiker skulle självfallet möta honom …. och det skulle då vara Reinfeldt, som Statsminister.

  Sen skall vi inte tala om Telia-Sonera affärerna, där ytterligare massor av slantar bara kastas i ”havet” så att säga. Att inte Telia ledningen och Maud Olofsson med ytterligare ansvariga inte sitter på Karlstens fästning på vatten och bröd förvånar mig också. Hur får man handskas med Svenska folkets skattemedel?

  Betr. invandringen så tog det 12 år för en utlänning att erhålla ett Schweiziskt Pass, efter att de kom dit. Varför har vi inte en liknande lag? Man kan verkligen lära sig av andra, (speciellt av Schweiz och Tyskland), som man nu kanske försöker med lärlingsvarianterna som tillämpas där på kontinenten.

  Hade Sverige haft ”slipade” politiker hade detta inte skett utan vi hade haft vår välfärd väl förborgad, där också företagsamheten i Sverige lönar sig för alla näringsgrenar och alla näringsnivåer. Varför flyttar så många företag ut från Sverige? Något måste vara allvarligt felaktigt i samhället såsom alldeles för höga skatter, inget ansvarstagande, ett under all kritik fungerande skolsystem som inte erbjuder svensk företagsamhet duktiga ingenjörer. Vad har gjort Sverige framgångsrikt om inte alla ingenjörer och uppfinnare vi haft. Detta är ju vår tradition och ligger i det svenska kynnet.

  Politiker finns det för många av ”det ser man ju när riksdagen visas”. Det skulle vara tvångsnärvaro för dessa individer, ”parasiter” som inte är närvarande. Istället räcker det säkerligen med ca. 1/3 av dessa som då efter kvalifikation utbildning och prestanda skall betalas ytterst väl att dessa kvalificerade personer erhålles för dessa politiska positioner i Aktiebolaget Sverige.

  De styrande tycks inte begripa ”vad Sverige skall leva av en vacker dag” då de idag tror och menar att det finns ändlöst med skattemedel att jonglera med i detta svenska Grönköping.
  Sverige med våra tillgångar skulle ha ett betydligt lägre skattetryck.

  Vad EU beträffar är det endast alla översättarnas ”Julafton”, över 20 olika språk.
  Våra svenska politiker fördärvar där även det svenska jordbruket och böndernas framtid. Sverige skall vara självförsörjande när krisen kommer!
  Jag menar att Sverige omgående kan lämna EU och istället arbeta närmare med våra nordiska grannar. Då behövs inga översättare och översittare.

  Hans Claesson

  • peterkrabbe says:

   Hårda ord, Hans. Du är verkligen besviken på Alliansen. Att politiker på hög nivå har bristfälliga kunskaper är ett problem. I viss mån kan man kompensera detta genom tillgång på experter, men man kan då ändå inte bedöma relevansen i experternas utlåtanden. Ett exempel på detta är klimatdebatten, som i mycket ligger som grund för Miljöpartiets politik. Deras utvalda rådgivare går samtliga i IPCC:s ledband, vilket redan där innebär en styrning mot vänster och utesluter en konstruktiv dialog på saklig grund. Rådgivarna är alltför angelägna att vara politikerna till lags, man levererar det som politikerna vill höra och utelämnar resten. Sverigedemokraten Josef Fransson är den enda riksdagsmannen som för en nyanserad klimatpolitik, grundad på aktuell vetenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: