Frankrikes Svarta Fredag

Vendredi Noir

Kriget har bara börjat, skriver Nice-Matin, den största tidningen i franska Alpes Maritime. Vi har påbörjat en lång strid mot den radikala islamismens mörkerkrafter, som helt enkelt vill terrorisera oss, besegra oss och påtvinga oss sin egen lag. Frankrike har redan 10.000 man mobiliserade för att bekämpa terrorismen. Vi kommer att vinna det kriget, för demokratin är fortfarande starkare än fanatismen, fortsätter tidningen. Men tyvärr kommer vi att få se fler dramer och få se fler nya offer falla.

Den gripne 35-åringen för attentatet i Saint Quentin-Fallavier, som halshögg sin chef och försökte spränga fabriken i luften är av algerisk härkomst men är född i Frankrike och lever här med fru och tre barn. På gängse ISIS-manér spetsade han sin franske chefs huvud på ett stängsel och dekorerade med ISIS-flaggor. Trots att han tidigare stått under övervakning för sin radikalisering kunde han, i likhet med de inblandade i Charlie Hebdo-dådet genom att uppträda som ”normaliserad” få polisen att släppa efter på övervakningen.

Händelsen ställer frågan på sin spets – hur skall ett land med 6 miljoner invandrade muslimer, som ytligt sett är anpassade och etablerade i samhället, kunna spåra potentiella terrorister och föregripa denna sortens attentat? Alla inser säkert att detta är omöjligt. Skall vi då tvingas leva vidare med en accelererande destabilisering av våra demokratiska samhällen, där de islamistiska krafterna växer sig allt starkare? I Frankrike tar man i alla fall krafttag mot våldet, i vad mån det hjälper återstår att se. Tidningsrubrikernas Svarta Fredag lär bli vardagsmat i framtiden, kanske lär vi oss till och med att förstå israelernas situation och frustration över att aldrig få lugn och ro i islamisternas häxkittel.

Peter Krabbe

 

2 Responses to Frankrikes Svarta Fredag

 1. Torvald says:

  Ja, man skall vara bra blind, för att inte inse fakta. Man bör också ställa sig frågan; ”Hur många potentiella terrorister har Sverige släppt in i landet ? Nästan alla araber, som nu söker asyl i Sverige, säger sig komma från Syrien”.

  Reinfeldt gjorde oss århundradets största björntjänst !

 2. thojak says:

  Bra skriv Peter! 🙂
  Vi lär med [typ] IPCCs ‘säkerhet’ (97% osv…) kunna förvänta oss fler och än värre attentat i den närmaste framtiden. I Frankrika försöker man iaf. göra något år problemen, men vad görs i Sverige? Inte ett smack, konkret alltså. En djefvla massa snack med Mona S. i spetsen…
  Arma Land!
  Delat på FB.
  Mvh/TJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: