Vill vi ha fler strejker, Per T?

Per T Ohlsson gör i sin söndagskrönika i Sydsvenskan ännu ett av sina magplask. För att förstå betydelsen av den ökande invandringen bjuder Per T in till tankeexperimentet att Malmös 30-procentiga andel invandrare skulle gå ut i en sorts generalstrejk – genom att Malmö skulle lamslås av att invandrare nu besätter ett stort antal strategiska poster i samhällslivet skulle vi bli medvetna om det kolossala behovet av invandrare och därmed uppskatta deras närvaro bättre.

Förstår inte Per T att effekten blir den rakt motsatta, att just risken för polarisering mellan invandrare (eller specifikt muslimer) och infödda svenskar är det som får många att rösta på Sverigedemokraterna? Vad får en erfaren journalist att ens tänka tanken att ställa grupp mot grupp i en sådan manifestation? Per T:s hat mot Sverigedemokraterna är välkänt för alla Sydsvenskans läsare, men att ens tänka tanken att en stridshandling av detta slaget med oanade konsekvenser är okey att framföra på en helsida i tidningen tyder på hjärnsläpp hos både Per T och redaktionen.

Även om man kan förstå att Sverigedemokraternas lavinartade tillväxt skrämmer slaget på PK-media finns det ändå gränser även för ett tankeexperiment som har som enda syfte att öka motsättningarna i samhället. Idén kan vara så lockande för vissa grupper att den blir verklighet förr än du tror, Per T. Dags att förpassa Sydsvenskan till papperskorgen för gott.

Peter Krabbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: