Vem skall kliva fram?

Dagens underhållning från forntiden kommer från Sydsvenskans söndagskrönika och Per T Ohlsson – När ingen kliver fram. Per T:s gråtmilda återblick över det inramade tackbrevet från Bush d.ä. präglar innehållet i artikeln. Bristen på ledarskap är huvudtema och Per T sammanfattar sin syn på världen: Den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget, terrordåd, en aggressiv gangsterregim i Ryssland, extremism och nationalism, auktoritära tendenser i Ungern (som enligt samma tidning tagit emot 177.135 asylsökande 2015) och Polen, permanent massarbetslöshet i Sydeuropa, sultandespoti i Turkiet, blodigt kaos på andra sidan Medelhavet. Men ingen kliver fram för att ta ansvar, finna samlade lösningar och se till att allt inte går över styr (slut citat).

Men snälla Per T, allt det du beskriver är ju medvetet iscensatt och konsekvent genomfört av dem som i verkligheten styr världen idag. Inte Obama, Cameron, Hollande eller Merkel, utan de ekonomiska makthavarna på Wall Street, oligarkerna som är i full färd med att regissera införandet av NWO, the New World Order. Till deras lakejer hör FN med sitt Agenda 2030, EU med sina vänstervridna potentater och alla småfiskar som Reinfeldt och Löfvén, som myser av att få en klapp på axeln och ett rejält pensionstillskott av Bilderbergarna. Inte ett Ryssland, som kämpar tappert mot NATOS aggression och expansionsplaner i NWO:s namn, inte Putin som istället försöker återupprätta ordningen i Syrien genom att åstadkomma ett vapenstillestånd som USA inte är intresserade av, utan oligarkernas Soros som i egenskap av den ekonomiska maktens general dikterar inflödet av migranter från Mellanöstern för att skapa kaos i mångkulturens namn.  Inte Ryssland och Kina som inser att nationellt oberoende är en överlevnadsfråga i en allt tuffare värld, utan oligarkerna i USA som anser att världen behöver deras förmåga att strypa befolkningstillväxten, genmanipulera grödor, prångla ut deras glyfosatförgiftade livs(?)medel över jordens fattiga befolkningar genom utstuderade frihandelsavtal och genom sin läkemedelsindustri kunna styra vem som skall leva eller dö.

I vilket århundrade lever du, Per T, när du speglar dagens händelser i 1980-talet? Hur kan man vara så blind inför den verklighet som vi lever i idag att man inte kan se sambanden i 2000-talets politik och globala skeenden? De som borde kliva fram och ta ansvar för en blödande värld är inte läkarna med nål och tråd utan de som håller i kniven – på Wall Street i USA.

Peter Krabbe

12 Responses to Vem skall kliva fram?

 1. Hans Nilsson says:

  Har man tunnelseende och hörselproppar i öronen har man inga möjligheter att ta till sig verkligheten på ett riktigt sätt. Per T Olsson är bara en av miljoner som lever under dessa omständigheter. Tyvärr har dessa fortfarande inflytande över många människor som läser och lyssnar på dem.

  • peterkrabbe says:

   Tyvärr har du helt rätt i detta! Bonnierägda Sydsvenskan och Dagens Nyheter är medlemmar i ett världsomspännande mediakonglomerat som heter Project Syndicate (468 tidningar i 153 länder) och har som syfte att producera färdigskrivna artiklar utgivna av Soros nätverk. Den som vill styra världen måste börja med att bygga upp en propagandaapparat.

 2. angela says:

  Och på 90-talet fick Göran Persson stå inför ”flinande finansvalpar” på Wall Street och be om pengar efter att Soros och Wallenbergsföretagen Elektrolux, SE-banken och Skandia spekulerat mot svenska kronan.

 3. angela says:

  Precis. Mejla.

 4. tomas says:

  Tatjana Festerling kritiserar Soros

 5. tomas says:

  Bernie Sanders speech about TPP

 6. angela says:

  Peter Krabbe har trätt fram som en frisk fläkt i det epistemologiska mörkret. Jag väntar med spänning på nästa knivskarpa inlägg. 🙂

 7. angela says:

  Tack tomas för dina länkar. Här kommer den tredje. Det är Orbans tal översatt till svenska. En dålig översättning men alla kommer att förstå. Jag säger som Orban. Heja Sverige! Heja alla svenskar! Och tack Peter Krabbe för din blogg.

 8. tomas says:

  George Soros donates $8 million to boost Hillary.

 9. tomas says:

  Nu förstår jag arméchefen i Schweiz.
  *
  Gomorron Sverige den 11 april:
  Khaled i Rosengård skulle rekryteras av IS.
  ”Vi skulle köpa vapen och rekrytera folk och hämta krisbyten från Schweiz”
  Khaled tackade nej..
  http://www.zerohedge.com/news/2015-12-30/swiss-army-chief-warns-social-unrest-calls-upon-citizens-arm-themselves

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: