Är muslimer en del av vårt samhälle? Del 2.

I kommentarerna till mitt inlägg om islam och NWO ställde signaturen Nihad frågan om muslimer var en del av vårt samhälle, d.v.s. Sverige. I detta inlägg försökte jag besvara frågan, vilket har gett Nihad anledning att komma med en replik, som jag publicerar nedan (något redigerat) och bemöter:

Jag får tacka för svaret och nu när jag vet hur Du ser på ordet etnisk har jag full respekt för det. Jag var tvungen att fråga det jag frågade, för många är det en helt annan innebörd än det du beskriver. När det gäller artikeln du hänvisar till så skriver Arnstberg också att man kan se bilden från många håll och lägger mera tyngd på att det blir svårt att integrera alla. Det kan jag hålla med om, men jag kan personligen inte säga att det är för mycket folk som kommer till Sverige eller rättare sagt, jag får skuldkänslor för att en gång i tiden jag behövde skydd när vi flydde från krig. Därför lämnar jag den delen till andra att diskutera.

När det gäller om jag är en del av samhället så skriver du att om jag bidrar till det, vilket jag har gjort sen jag kom till Sverige för 23 år sedan och jag Älskar Sverige. Jag har jobbat hårt för det jag är och har idag och det mesta för allt det här landet gav mig och min familj. Pappa är förebilden så klart för att han sedan början sagt att man ska klara sig och jobba oavsett hur än det blir och detta efter att en liten kiosk idag blivit ett familjeföretag med 80 anställda i fyra städer och är muslimskt och det är islam som säger att jag måste bidra och leva med bördan i det samhälle som jag bor i.

Jag vet tyvärr att många säger sig vara muslimer men gör allt annat än det som ska vara. Islam säger att om man kommer till en ny eller annan folkgrupp får du som muslim inte skälla, beröva eller få dem att känna sig otrygga på grund av dig. När det gäller lagar så säger islam att landets eller den gruppens lagar och regler gäller före sharia=islamisk lag. Jag vet att ni säger att ingen följer detta, ja nu beskriver jag min situation och inte allas, som du skriver andras kommentarer är deras och inte din. Personligen tycker jag att man ska prata öppet om allt, spelar ingen roll om det är islam ,kurvan, invandring mm , men med fakta, inte bara kasta en massa ord ifrån sig utan att ha fakta. Alla vi har åsikter men viktigast är det med fakta.

Jag ser ordet Sharia, många använder det men hur många vet exakt vad är sharia? Det jag läser att du skriver i en kommentar att synd terrorister får kallas för svenskar och jag tycker för helsike att det samma drabbar oss muslimer. Du skriver om att muslimer vill ha barngiftemål eller mera om kvinnans ställning. Idag på väg till jobbet hör jag om den här mannen som har lurat minderåriga tjejer, vad ska man göra med en sådan person? Om jag får bestämma, efter en rättvis rättegång och han blir fälld PERSONLIGEN, tycker jag att avrättning behövs för alla som våldtar, mördar eller ger sig på barn, islam säger exakt samma sak, avrätta. Är det någon som tycker något annat än detta? Och tänk om detta drabbar ditt barn, dotter, fru, mamma, syster, granne? Jag tycker att man ska titta på en sak i taget och svara efter att ha fått fakta, inte för att det passar in bara. Jag vill tacka ännu en gång för svaret och jag lär ifrågasätta mera, för just att ifrågasätta gör att man kommer fram, inte bara accepterar det man får på ett fat.” / Nihad

Nihad, du skriver egentligen om två saker, moralen i att ta emot och skydda flyktingar från krig och ett samhälles ansvar för detta, samt hur muslimer skall tolka koranen och dess ställning gentemot värdlandets lagstiftning.

Vad gäller moralen är jag glad att du och din familj har lyckats få en bättre tillvaro i Sverige och det är självklart att vi skall hjälpa nödställda. När du (eller dina föräldrar?) kom hit för 23 år sedan var belastningen för de svenska skattebetalarna genom flyktingmottagandet relativt sett liten. Invandringen uppgick årligen till mindre än hälften av de c:a 160.000 personer som kommer idag. Det var då lättare att få arbete efter ett asylbeslut och man kan gott säga att vi hade råd med den hjälpen. Viss kriminalitet förekom främst i jugoslaviska grupper men flertalet arbetade sig, liksom din familj, fram till ett bra liv. Religiöst betingat våld mot den svenska allmänheten var ett okänt begrepp. Idag är situationen annorlunda, vi har en invandring som till största delen består av ekonomiska flyktingar som söker en högre levnadsstandard än vad man kan få i hemlandet och under en femårsperiod får vi en miljon – arbetslösa – nya medborgare. Krig pågår i Syrien, men flertalet kommer från länder med fred, men med låg levnadsstandard. Det finns gränser för vad ett litet land som Sverige kan klara i form av underhåll och bidrag till dem, som vi vet, kommer att behöva närmare tio år för att kunna få en egen inkomst. Att, som den svenska staten nu gör, låna upp det kapital som behövs för att klara invandringens utgifter, är en omöjlighet eftersom invandringen inte är temporär utan kommer att fortsätta år efter år under överskådlig tid. Sveriges medborgare kommer aldrig att kunna betala tillbaks detta skuldberg. Oligarken Soros föreslår att EU-länderna skall höja momsen för att betala kostnaderna för de lån som han själv erbjuder staten, men ökad moms ger inflation vilket i sin tur höjer räntorna, vilket är precis vad en lånehaj som Soros vill. Vi skulle alla vara glada om nivån på invandringen kunde återgå till den som rådde när din familj kom till Sverige för 23 år sedan!

Jag blir förvånad över din syn på sharia och hur muslimer skall förhålla sig till svensk lag och relationer med svenskar. Det finns hur många inspelningar som helst av imamer som predikar sitt hat mot kristna och judar och uppmanar till mord och våldtäkt. Jag tänker inte diskutera koranen, men det finns på många ställen uppmaningar att döda otrogna, avskaffa lagar som bryter mot sharia och avskaffandet av vår demokrati. Tyvärr ser vi alltför mycket av detta hända i vårt samhälle idag och det är muslimer som står för mycket av våldet. Alla muslimer är inte islamister, men alla islamister är muslimer. Jag hade önskat att du har rätt, men tyvärr är det inte så. I våra fängelser är betydligt fler muslimer än vad de borde ha varit i förhållande till folkmängden. Jag kan förstå att det är svårt att anpassa sig och få arbete om man först måste lära sig ett svårt språk som svenska, men detta är spelets regler och något man får tänka på innan man beger sig till Sverige. Om man respekterar svensk tradition och lag kan man lämpligen börja med att ge sina kvinnor lika rättigheter och lika värde, det vore en bra idé att börja i moskéns bönerum. Först då kan man som muslim lära sig den respekt för kvinnans värde som undviker misshandel och hedersvåld, det är inte möjligt att få kulturer att samsas i ett och samma samhälle utan den respekten. Du vill ha dödsstraff för ofredande men jag förstår att det är en känslomässig reaktion. I vår kultur värnar man om livet i alla situationer, man löser sällan några problem genom att döda. Istället måste man få sina medmänniskor att förstå vad som är rätt och orätt och handla därefter. Där tror jag att muslimer i allmänhet har en viktig uppgift, att lära sig att liv är unikt och värdefullt, att våld föder våld i en oändlig spiral. Viljan till våld är också roten till kriget.

Slutsatsen är att vi måste minska invandringen till en nivå där vi har den tid och den ekonomi som behövs för att klara integration och samlevnad mellan de folkgrupper som söker sig hit, annars hamnar Sverige i ett ohjälpligt tillstånd av kaos – och det var väl det som ni invandrare flydde ifrån?

Peter Krabbe

3 Responses to Är muslimer en del av vårt samhälle? Del 2.

 1. Richard Bandler says:

  Tack! Bra som vanligt.

  En sak om Soros, denna superskurk. Jag är rejält trött på denna envist ondskefulla människa som redan rånat Sverige på ofantliga summor en gång. Så här gör vi:

  Jag föreslår att vi tar hans lån. Sen stänger vi gränserna tills vi fått ordning på situationen. Vi slänger ut alla som inte har giltigt skäl att vistas här efter att de fått betala tillbaka allt de kostat oss. Om de saknar medel så får de tvångsarbeta tills det är betalt. Som avsaknad av giltigt skäl räknas t.e.x att sakna handlingar eller att ha ljugit om sin ålder.

  När detta är genomfört så hälsar vi Soros att vi behåller pengarna han trott sig ha ”lånat ut” till oss som en återbetalning för den gången han rånade oss.

  Jag vet att detta tyvärr troligen inte kommer att ske. Men det det skulle vara det rätta att göra. Man kan väl få drömma?

 2. Göran says:

  När jag åker till ett annat land försöker jag visa respekt så långt som min kunskap räcker för det landets kultur och traditioner. Jag skäms som sjutton om andra svenskar inte gör det. Det har hänt flera gånger att jag sagt till svenskar att bete sig respektfullt. Jag skulle aldrig ta parti för svenskar i ett annat land om de beter sig illa. Tvärtom.

  Jag tycker inte heller om svenskar som beter sig illa i Sverige. Jag tycker bra om invandrare i Sverige som visar hänsyn och respekt för traditioner i Sverige. Jag tänker inte ens på vad någon kommer ifrån när de beter sig som ”svenskar”. En del invandrare är mer svenskar än många svenskar.

  Det är bättre med invandrare som Nihad i Sverige än en massa bidragstagande gnälliga svenskar som inte vill jobba och vars enda livsbetingelse verkar gå ut på att staten ska stjäla pengar av människor som Nihad och ge till dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: