En bra kapten behöver en kikare…

kikare

En bra sammanfattning av världsläget kan vi läsa här, skriven av Lars Bern. Tyvärr inser inte våra politiker att man måste tänka lite mer långsiktigt än vad näsan räcker (tills riksdagspensionen faller ut). Den framtida händelseutvecklingen är kristallklar, liksom de sammanhang som nu leder fram till den. Hela processen med New World Order är ett uttryck för oligarkernas desperation över att inte hinna med att införa sin globala kontroll innan BRICS-länderna tar över den ekonomiska dirigentpinnen. Att gå på tokpropagandan mot Ryssland för att ansluta till NATO vore ett gigantiskt misstag. Varför skall vi binda upp oss på ett alternativ som försvårar vår handel med framtidens ekonomiska stormakter när vi dessutom själva ligger vid frontlinjen för en eventuell militär konflikt? Vår alliansfria politik behövs idag bättre än någonsin, när såväl USA som NATO och EU börjar knaka i fogarna. Utöka istället den neutrala zonen till att omfatta hela Norden inklusive de Baltiska staterna, så har vi också en bra grund för ett alternativ när EU är ett minne blott!

I ett framtidsscenario ingår också att spridningen av islam över världen kommer att fokusera på de lättköpta västmakterna, med USA och EU i spetsen. Islam med sitt antidemokratiska innehåll passar bättre för NWO än påvens svaga katolska kyrka. Påvens tafatta inviter till mullorna om samarbete visar den skräck han känner inför det slutliga valet av världsreligion. I FN ökar muslimerna sitt inflytande i ett skrämmande tempo, något som Obama starkt medverkat till under sin mandatperiod. Muslimska Brödraskapet är nu starkare än någonsin i USA. Att islamisternas framfart innebär ökat våld och fortsatta terrorhot kan inte vara en nyhet för någon. Oligarkernas tilltagande flirt med islamister innebär ett medvetet hot mot våra etablerade samhällssystem.

 Att måna om sitt nationella oberoende och prioritera samarbete istället för att lämna över sin självbestämmanderätt till ett världssamfund är den modell som BRICS-länderna valt. Vi bör ta lärdom av detta och följa deras goda exempel. Jag tror inte att någon kan förstå vad det skulle innebära att hysa amerikanska trupper och hålla deras baser på svensk mark. Ett belysande exempel är Tyskland och den amerikanska zonen där under perioden efter WW2, något som vi äldre upplevt när vi stångats mot oändliga amerikanska militärkolonner på Autobahn. Världen förändras och vi måste förstå och möta dessa förändringar i tid. En fri värld är inte självklart lika med en amerikansk sådan. Vilken sida vill vi befinna oss på när vippbrädan börjar väga över mot öster och desperationen i väst övergår i allt mer militanta uttryck?

Om inte svenska politiker inser situationens allvar måste det svenska folket försöka göra det och göra sin röst hörd vid valurnorna. Efter 2018 är det för sent. Det var förvisso bättre att sitta i någon av Titanics livbåtar än i stora matsalen när hon sjönk.

Peter Krabbe

8 Responses to En bra kapten behöver en kikare…

 1. Martina says:

  Tack Peter för din blogg! Jag hitta den när jag läste Julia Ceasars ”Ett belägrat land”! Jag har länge letat efter orsakerna och anledning till varför världen och våra politiker gör som de gör! Det känns bättre att veta nu så man kan planera! Tyvärr lyckas jag inte få mina medmänniskor att inse allvaret det gör mg ledsen varje dag. Men jag fortsätter kämpa!

 2. thojak says:

  Tack för ytterligare läsvärt inlägg, Peter. 🙂
  Förvisso behöver en (bra) kapten en kikare, men mer därtill behöver denne också, namely något mellan öronen som kan tyda vad kikaren levererar in i skallen. Som nu, ter sig där vara mer/mindre vacuum då, trots alla verifierade hot respektive deFacto händelser, inget/inga/ åtgärdas/åtgärder vidtas för att rädda ‘Titatnic’ (‘Estonia’?) från att förlora oskulden för vilken gång nu vara månde i ordningen…

  Sverige ÄR redan i ett stadie av näst-intill 100% kaos, katastrof, anarki – you name it. Rättssystemet är dysfunktionellt; desinformation/propaganda/hjernevask etc går på fullvarv i inte minst det s.k. public service; utbildningssystemet från botten och upp är genompolitiserat och i allra högsta grad av lägsta nivå vs övriga OECD-länder; försvaret kan vi bara glömma – det kan i bästa fall försvara en liten del av Stockholm ett par timmar; polis respektive andra ‘säkerhets- organisationer’ befinner sig i accelererande sönderfall; ekonomin (landets) är allt annat än bra/sund med en Magdalena A som lånar ca en miljard sek/dygn och detta sedan oktober -15; korruptionen är utbredd, senaste avslöjandet är ju Måna-Låna Muslim, men även KI-skandalen är av negativ dignitet och, och, och listan kan göras nedrans lång. Vi har inte det som så ofta upprepas en ‘demokrati’ utan vi lever i det Wilhelm Moberg korrekt benämnde DEMOKRATUR.

  ”Die dummen Schweden” tror att den bistra verkligheten ‘försvinner’ iom att den förvanskas o/e döljs (under mattan) men som trots alla desperata försök från bl.a. SCB, AF, FK m.fl. att omdefiniera allehanda fundamentala begrepp, t.ex. ‘sysselsättningsgrad’ så ändrar det intet, Verkligheten dyker alltid upp, förr eller senare. Därför är just verkligheten min allra bästa vän, även om den av/till kan vara (är) rejält bister och besvärlig.

  Ledarsidorna.se är oxo en mkt läsvärd blogg, lixom Lars Berns Anthropocene. I den förstnämna framträdde prof Magnus Henreksson i en ~ 6 minuter video och förklarade hur situationen deFacto ser ut (ekonomiskt) OCH vem det blir som tvingas betala ‘notan’. Det blir pensionärerna som via AP-fonderna har hyfsade mängder pnega-penga. Dessa kommer att tullas på, och sosseriet har ju redan visat hur man gör (SosseBosse Undergångs ‘budgetförstärkning’ 1998!). Så tillse, att ni har er pensionspengar i madrasserna!

  Arma Land!

  Mvh/TJ
  PS: delar inlägget på FB. //DS

  • peterkrabbe says:

   Beträffande pensionärerna såg jag först nu vid deklarationen att regeringen från årsskiftet höjt skatten specifikt för arbetande pensionärer med en ”särskild löneskatt” om 6,15 %, uttagen på bruttolönen som extra arbetsgivaravgift! Man kan undra hur det står till i hjärnbarken när man tar bort incitamentet för erfarna yrkesutövare att förstärka sina pensionsinkomster efter 65 fyllda med fortsatt verksamhet. En verksamhet som inte kan vara annat än positiv för samhället genom att den sammanlagda och beskattningsbara livsinkomsten blir större utan några tillkommande kostnader för staten. Är det bättre att pensionärerna lägger sig på sofflocket istället för att hålla sin köpkraft vid liv genom fortsatta extrainkomster? Blir det skolbarnen som skall beskattas nästa gång?

 3. tomas says:

  Europe’s nations should be guided towards the superstate without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation.
  Jean Monnet, grundare av EU

 4. Pingback: NATO nästa? | Jan Millds blogg

 5. angela says:

  En bra kapten behöver en kikare. Inte bara det, vi behöver skärskåda det mesta. Inte minst propagandan och tricksandet i SR och SVT. Kvällens upplägg av Aktuellt var ett praktexempel på hur man gör för att ta udden av ett inslag som SVT till slut ansåg sig tvingade att visa, efter att det rönt sådan uppmärksamhet utomlands. När man inte kan mörklägga hur länge som helst eller trolla bort kontroversiella inslag i nyhetsflödet och samhällsdebatten som inte fyller etablissemangets syfte så tar man till andra metoder. Då kommer det förslagna manipulerandet.

  Inslaget handlade om hur ett norskt TV-team jagades ut ur Rinkeby – ett av Sveriges no-go zoner, när de skulle göra ett reportage. Hela Aktuellt var upplagt för att ta udden av detta inlägg. Började symptomatiskt med Åkessons svärmor och slutade med en amerikansk polis märkliga beteende. Däremellan lyfte man fram det som man propagerar för. Inslaget från Norge smulades sönder totalt. Och blev till intet.

  Jag hoppas det finns seriösa forskare därute som dokumenterar vad som pågår.

 6. angela says:

  Lite om Trump, Brexit med film, och vad Foucault och Houellebecq anser om Sverige. Houellebeque är bl a känd för sin bok Underkastelse (Soumission) vars lansering avbröts i samband med attentatet i Paris. Hämtat från snaphanen, dk

  Glöm inte att läsa kommentarerna. Bl a från Norge. Där man skriver om just det märkliga att Norge är med i lönndom.

  http://snaphanen.dk/2016/05/12/brexit-the-movie/#comment-9907

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: