Möjligheter – för vem?

Trump 2

I dagens söndagskrönika attackerar Per T Ohlsson åter Trump och Putin på sitt vanliga onyanserade sätt. Propagandamaskinen arbetar för högtryck. Jag börjar nästan få en känsla av dåligt samvete för personförföljelse, men Per T disponerar ju en helsida i Sydsvenskan varje vecka till skillnad mot min lilla blogg, så det får han väl tåla. I Per T:s värld och artikel står Trump för ” ett fientligt övertagande av ett av USA:s två stora partier” och Putin har ” förvandlat Ryssland till en revanschistisk gangsterstat”.

Men snälla Per T, det är ju väljarna i USA som röstar för Trump, det handlar inte om någon diktator som rullar in med stridsvagnar. Kanske vet de amerikanska medborgarna mer än du? Du noterar att till och med familjen Bush tar avstånd från Trumps ”vildsinta populism”, men kanske är det så att Trumps löfte att avslöja det korrumperade USA:s innersta hemligheter skrämmer mer, i synnerhet sanningen om 9/11, som inträffade ett halvår efter att Bush blivit vald till president. Bevisen för att CIA och ännu högre makter var inblandade i detta är redan överväldigande. Genom Trump ser det amerikanska folket en möjlighet att tvätta byken och städa ut i Vita Husets korridorer. Vapenindustrin ser Trumps löften om ett minskat militärt engagemang i världen som ett hot mot sin framtida lönsamhet. Ett fredligt Europa och ett dito Mellanöstern är inget bra scenario för denna lobby, som länge levt gott på republikaner som Bush.

Det ligger i samma politik att blåsa upp hotet från Ryssland och Putin. Trumps utsträckta hand mot Putin ses inte med blida ögon av vapenindustrin, och definitivt inte av oligarkerna, som ser Ryssland som den bricka som nu måste falla för att NWO-tåget skall kunna rulla vidare österut.  Att maniskt rapa upp Rysslandshotet som Per T gör är patetiskt. Ryssland är en del av Europa och en av våra närmaste grannar. Kalla kriget är slut. Ryssland utgör inget hot, tvärtom är ett ökat ekonomiskt utbyte med detta vårt grannland med följande välståndshöjning för alla den enda rimliga utvecklingen för oss. USA ligger på andra sidan Atlanten, ett krig i Europa långt från hemmaplan är ett önskescenario för den amerikanska vapenindustrin. Vi behöver inte USA:s ”hjälp” för att skydda oss mot ett land som vi haft som handelspartner sedan medeltiden. När Ryssland nu också vill erbjuda oss glyfosatbefriade grödor istället för amerikanska GMO-manipulerade giftpiller har vi all anledning att vara tacksamma.

Per T Ohlsson avslutar sin artikel med grundlagsstiftaren Madisons uttalande från 1787:”Sanningen är att alla med makt måste misstros”.  Jo Per T , så sant som det är sagt. Och det gäller för dig också! Vi räds inte en framtid med Trump och Putin, men en med en Hillary Clinton i oligarkernas ledband.

Peter Krabbe

15 Responses to Möjligheter – för vem?

 1. norrmannen65 says:

  Mycket bra skrivet. Jag hoppas innerligt att Trump vinner och blir president. Världen behöver ett USA som slutar vara aggressiv mot alla som inte tycker som dem.

 2. Sanningen är min auktoritet says:

  Så sant som det är sagt!

 3. Inga Bodil Derving says:

  Mina funderingar beträffande Trumps möjligheter att bli just Amerikas nästa president grundar sig på sunt förnuft och 4veckors intag av CNN under vistelse på GC i februari, och de stämmer bra med Ditt inlägg. Per T är inget annat än en ren och skär Clintonfantast som Liberal han är. Världen idag med all möjlighet att tillgå information i motsats till de år vi har bakom oss Kommer att medföra stora förändringar .

 4. danosterlund says:

  Instämmer med dina ord.
  New Word Oder och TTIP låser Europa till ett Amerika som behöver städas upp. Det händer mycket som får ”vanliga” människor att få upp ögonen.
  Vi har under allt för lång tid blivit förda bakom ljuset av banker och politiker med egen agenda för världen.
  Det är tur att det finns sådana som du, som hjälper det vanliga folket till insikt.
  Tack Peter!
  Dan Österlund

 5. tomas says:

  Per T är em russofob.

 6. PerH says:

  Har följt Ronie Berggrens podd
  Amerikanska Nyhetsanalyser och här fått en bra insyn i skeendena inför presidentvalet, också en vettig bild av Trump som finnansier sin kampanj med egna medel till skillnad från de andra.
  Public service kan jag inte lyssna på över huvud taget, här
  får vi serverat färdigstekta åsikter angående Trump och Putin.

 7. Not Me says:

  Ju mer jag läser på alternativa sajter desto mer säker blir jag på att Putin kan bli vår frälsare. Kan Trump vinna presidentvalet och sedan samarbeta med Putin så kan vi nog gå mot bättre tider. Fast chansen är stor att Trump blir mördad, hoppas han har insett detta och vidtagit nödvändiga åtgärder. Sedan finns det också valfusk som redan har skett i USA så chansen att Trump skulle vinna är försvinnande liten. Vi har samma problem i Sverige, ju närmare SD kommer makten desto större chans att man skapar nån ny lag som gör det möjligt att helt stoppa SD för att få något inflytande.

 8. Göran says:

  Kan vara värt att reflektera att Sovjetunionen dels är en skapelse av de amerikanska oligarkerna; finansierat och stöttat med kunskap.

  Och vad har vi att frukta från Ryssland. En invasion och sedan får vi en inkomstskatt i Sverige i nivå med Ryssland runt 10 %. Låter inte det bra?

 9. angela says:

  Möjligheter för vem. Nu gäller det skolan. Och det är bråttom. För EU och globalisterna har redan tagit besluten och avser nu att implementera dem. Anna Ekholm har tillsatts för den uppgiften.

  Jag ber Peter Krabbe, Lars Bern, med flera modiga, intelligenta personer inte minst föräldrar att nu ta tag i den aktuella skolsituationen innan etablissemanget totalförstört skolan . Skolan som är en grund för våra barn och framtid. Efter att hört Fridolin i SR igår och idag och i övriga medier är det bråttom. Det är så illa det kan vara. Globalisten och bilderbergaren Anna Ekholm är satt att genomföra EU direktiven om skolan i Sverige och direktiven är desamma för övriga väst. Kommissionen måste omedelbart upplösas och seriösa människor som KAN och vet vad de pratar om och inte är kopplade till globalismen måste ta över. EU direktiven skall slängas i papperskorgen där de hör hemma.

  Anna Ekholm tillsattes 2011 och jag frågade vad hon gjorde på Bilderbergmötet i Köpenhamn 2014 som hon enligt uppgifter deltog i. Dessvärre är det svårt att få fram uppgifter från ”hemliga” eller rättare slutna sällskap. Oavsett om hon deltog direkt eller ej har ingen betydelse. Hon är helt informerad om vad hennes uppdrag går ut på. Hennes tirader ger inget tvivel därom. Hemlighållandet är naturligtvis det som är vitsen med slutna sällskap samtidigt som dessa hermetiskt tillslutna sällskap, beskyddade av polis och militär sjunger sin lov om det ”öppna samhällets” förträfflighet. Krig blir fred och fred blir krig. Vad som sägs bakom kulisserna får ”vanligt” folk som i ett demokratiskt samhälle skulle stå för styrningen aldrig ens veta. Demokrati betyder just det – folkstyrning. All makt skall utgå från folket som skall stifta lagarna i sitt lands parlament/riksdag. Att ens ha mage att kalla det vi upplever idag för demokrati är hårresande. Hur länge skall folk finna sig i det? I en demokrati utgår makten från folket och det är folket som stiftar lagarna och inte utländska intressen. Och det görs i RD för svenskarnas del. Av svenskar och inga andra.

  Nej, Fridolin, betyg är ett vitsord för något man presterat. Inte metoden. Det vet åtminstone alla de äldre generationerna som fick betyg eller som det stod i betygsboken VITSORD från första klass. Det gav dessa generationer en bas att stå på i livet. Man visste var man befann sig. Blanda inte ihop äppel och päron. Rörelse är motsats till vila i slutänden stagnation. Skall man tala om ”rörelse” och jämföra det med något i skolan idag så är det nog alla ”knapparna” och flummet man skall jämföra med och inte betyg. Fridolin är ung och har ingen aning om tidigare debatter där man tydligt påtalat bristerna i skolan och dess konsekvenser. Dessa konsekvenser drabbar oss idag med full kraft. I decennier har man steg för steg raserat skolan. Betyg eller vitsord är viktiga. För att veta vad man står. Vet man inte var man står kan man aldrig göra något åt sin situation.

  Fridolin och hans gelikar uppmanas ta sig en tur långt ut i bushen. När man inte vet var man befinner sig är det mycket svårt att hitta rätt. Att ta ut riktningen, att planera och organisera. Då kanske det går upp för Fridolin och hans gelikar vad vilsenhet är. Har man ingen plattform, bas eller en fast punkt, har man inget att stå på utan irrar omkring som en fåne bland andra fånar då vet man inte i vilken riktning man skall gå för att komma vidare i livet.

  Skolans syfte som den viktigaste kulturinstitutionen i en civiliserad värld är kunskap. Kunskap är skolans syfte. Inget annat. Att sprida kunskap. Hur det går till vet vi svenskar redan. Så det behöver inte testas. Åtminstone den äldre generationen. Sedan 60-talet har skolan och dess lärare prackats på den ena dumheten efter den andra. Samtliga från ”USA”. Eller rättare från etablissemanget i USA. Fastän de redan fallerat i USA har man som en envis åsna infört samma dåliga skämt i svenska skola. Med samma resultat. Fastän svenska lärare påpekat att det redan fallerat i USA. Fostran skall föräldrarna stå för. Så Anna Ekholm. Skolan har bara en uppgift: KUNSKAP. Det andra är känslor och det djupt tragiskt att en som är tillsatt som högste chef inte kan skilja på kunskap och känslor.

  Anna Ekholm trumpetade att ”skolan var en plats för trivsel och att lära sig mycket”. Nej. Skolan har bara en uppgift KUNSKAP. Inget annat. Nu skall eleverna enligt denna kommission tvingas att välja skola, stärka likvärdighet, skolval. Vilket trams! Höll sig skolan till sin enda uppgift och återbördades till staten så behövs inga skolval.

  • peterkrabbe says:

   Angela, jag kommer fortsättningsvis inte att ta in så långa kommentarer som denna. Kommentarer skall vara begränsade i omfattning och tillhöra ämnet i artikeln. Se detta som ett undantag.

  • Göran says:

   Skolan har bara uppgiften att indoktrinera barnen. Kunskap är inte att alla ska lära sig exakt samma saker. När alla tänker samma, tänker ingen.

 10. angela says:

  Jag tackar och jag var fullt medveten om det. Uppmaningen var först och främst till er som skriver och hade inte behövt publicerats. Men eftersom jag inte visste vilket du skulle göra fick jag skriva den ”både ock”. Och då blev det långt. Men det är så viktigt så det går inte att sitta overksam. Debatten måste igång innan vi blir överkörda med ännu en ”Väldens bästa skitskola”. Och då tar jag hellre skit för att jag vågar göra sånt som inte är comme il faut. Det får bära eller brista. Glädjande så hade Lotta Gröning skrivit i Expressen. Glädjande var också att Jan Eliasson klämdes åt i Aktuellt igår. Glädjande var också snaphanens inlägg om Melodifestivalen och annat där Nydahl skrev om hur folk sövs. Skillnaden på folk och fä är att några har arenor andra inte. Allt hör ihop.”Globaliseringsfällan” tystades snabbt ner när den kom. Och ”glömdes” bort. Det var först sedan jag skrivit om den i debatten gång på gång som folk började uppmärksamma den bl a Helena Palena och nu senast Nydahl. Så vi måste vara obekväma och göra saker som kan reta även de som står på samma sida om vi skall få slut på eländet. Det är naturligtvis inte roligt att bli tillrättavisad för sin framfusighet men man får ta det. Annars skulle inte någon till slut våga öppna munnen eller göra något. Och du är en av dem, Peter, som gör att fler vågar säga ifrån p g a dina initierade inlägg och obekväma uttalanden. Du tränger dig in i debatten. Även om du tror att du trampar höjdare som Per T Ohlsson på tårna. OCK det ska du ha credit för. Problemet är att du ber om ursäkt för att du möjligtvis trampar honom på tårna. Men det är VAD han säger du angriper. De som sagt VAD har möjligheten att komma med nya argument. DET är demokrati. Och Per T Olsson har alla möjligheter att göra det eftersom han tillhör de lyckligt lottade som jag beskriver nedan.

  Tack, för att du lät kommentaren passera, det sätter kanske fräs på några. Och då har man gjort ett bra jobb. Det är så snöbollen rullar igång. Jag tackar dig och alla andra som skriver, som vågar, som vågar avslöja det som pågår bakom kulisserna. Att folk skriver kommentarer på din blogg skall du se som ngt gott i sig. Det betyder att man uppskattar din blogg och tycker den är viktig för den har något att säga och därför vill man hjälpa till genom att ge bloggen respons. Alla har kanske inte möjligheter eller resurser av en eller annan anledning, att skriva på egna bloggar, man vet så lite om andra, utan får hänga på där det finns möjlighet att göra det. En del har nättidningar med tillgång till all information de behöver, hela staber som kan hjälpa dem med den efterforskning som behövs för att beskriva världen och ändå gör de ett uselt jobb. Igår berättade en journalist om just det. De har alltså betalt för det de gör, en lön, medan andra, de obekväma, bara har kostnader. Inte bara ekonomiska utan får betala dyrt med sina egna liv. Livet är orättvist. För vi har bara ett liv och det går inte i repris.

 11. angela says:

  Möjligheter för vem? Johan Westerholm på Ledarsidorna.se har skrivit två inlägg som är så känsliga så de har bemötts med total tystnad. Eftersom ingen annan vågar lyfta fram det så får väl jag göra det. Någon måste. ”Parallellsamhället” och ”Den vita flykten”. När MP granskades fick Kaplan och Khan gå och ett av språkrören. Skandalen skakade partiet. Det som Johan Westerholm skriver är dynamit! Och inte ett ord om det utan total tystnad! Detta som JW skriver, skulle ha debatterats i Politikerdebatten i SVT. Då hade politiken tagits till den nivå där den skall ligga. Politiken skall handla om det som händer här och nu och politikerna skall ställas till ansvar för vad de gör med landet och på VEMS uppdrag de agerar. För inte är det på folkets uppdrag. Fastän vi inte är med i NATO påstås det, så övar vi för fullt i dagarna i Baltikum t ex.Och alla de många andra viktiga frågor som aldrig får ställas. Men i SVT:s politikerdebatter debatteras aldrig något av större dignitet och värde för Sverige och svenskarna och vad som händer. Folk påstås få välja debattämnen Vilken lögn. SVT erbjuder folk att rösta på redan uppgjorda ämnen under etablissemangets kontroll. Den ende jag sett som har tagit upp det är Jan Milld på sin blogg. (jan.milld.wordpress.com) Politikerdebatterna som visas i SVT är ett stort skämt och pajaseri! Ett underhållningsjippo som närmar sig löjets gräns. Och är en oförskämdhet rakt i plytet på svenskarna!

  http://ledarsidorna.se/2016/06/den-vita-flykten/

 12. angela says:

  Freddie Wadling är död. En av vår tids stora sångare. Vi fick aldrig höra dig sjunga folkvisor på Nationaldagsfirandet på Skansen. Det är djupt sorgligt. Sverige har en rik och och högtstående kultur som vi vill njuta av och få frossa i på Sveriges nationaldag på Skansen.

  Vila i frid, Freddie Wadling. Vi kommer alltid att minnas dig som en fantastisk konstnär och en aktningsvärd människa.

  http://snaphanen.dk/2016/06/03/freddie-wadling-er-doed/#disqus_thread

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: