När allt blir tyst och lugnt….

12_web_yttrandefrihet-religion-vansterstalld

Har någon observerat att islamistiska terrorister försvunnit? Nja, kanske inte i verkligheten, men i media. Med viss förvåning konstaterar vi att en norrman knivskär en kvinna i London, en schweizare gör samma sak i sitt hemland och i Tyskland utför allt fler tyskar spontana mord och knivskärningar utan förklarliga motiv. Fransmän mördar med en frenesi som gör att vi inte ens hinner läsa allt. Bilförare verkar totalt ha tappat greppet om ratten och kör, förmodligen på grund av sina bristfälliga bilar, rakt in i folksamlingar, upp på torg och trottoarer. En bekymmersam utveckling, inte trodde vi detta om våra landsmän.
I Sverige verkar ju allt ha blivit mycket bättre, bara svenskar är numera inblandade i brottslighet. Allt är ju precis som vanligt. Den franska TV-kanalen France 24 är åtminstone ärliga och läser allvarligt upp den senaste överenskommelsen i fransk media om hur nyhetsmaterialet skall hanteras fortsättningsvis: I syfte att inte glorifiera Jihadismens hjältar skall alla terrorattentat i fortsättningen tystas ner, de kan ju inspirera andra likasinnade att försöka vinna berömmelse. Nyhetsredaktionens medlemmar nickar förstående och instämmande, mediatystnad är det enda rätta. När ändå något händer, så är det bara våra vanliga landsmän som är lite olydiga. Så har det ju alltid varit, det vet vi alla.
I Frankrike innebär detta en chockartad förändring, alla attentatsmän brukar omgående hängas ut med namn, ålder, yrke, bostadsort och etnisk härkomst, allt kombinerat med fotografier i storformat från alla tänkbara källor. I Sverige har vi redan vant oss vid att inga våldsbrott kallas vid sitt rätta namn, i våra media är allt som händer oförklarligt och måste först utredas i några år innan orsaken kan meddelas de oroade landsmännen. Vanligtvis offentliggörs inga fakta förrän rättegången hålls, vid ett tillfälle då händelsen redan är glömd av flertalet. Enda ledtrådarna blir detaljer från domsluten, som exempelvis utvisning efter avtjänat straff.
Blir då ett lands befolkning tryggare av att aldrig få veta varför ett våldsbrott utförs och av vem? Har bedövningssprutan avsedd effekt och hur länge verkar den? Eller har vi kanske till och med en rättighet att få veta i vilken riktning vårt samhälle utvecklar sig och vad våra valda politiker konkret tänker göra åt det? Men, för all del, visst kommer motivationen att betala skatt som vi alltid har gjort att minska när vi dagligen ser våra skattepengar gå upp i rök genom brinnande skolor, polisbilar, ambulanser och privatfordon. Bäst då att hålla tyst. För det som vi aldrig hört talas om kan ju inte finnas.
Det är förvånansvärt att redaktörerna inte inser att de gräver sina egna mediers grav genom att acceptera detta synsätt. Allt fler tar för vana att följa upp de snabbt överstökade notiserna i tidningarna genom att direkt gå in på sociala medier för att få veta vad som egentligen hänt. Nästa steg är naturligtvis att helt strunta i tidningarna och bara läsa de sociala medierna. Är inte alla mediakonkurser tillräckligt bevis för att ingen vill betala dyrt för att bläddra igenom politiska floskler varvade med socialreportage i all oändlighet? Och vad skall vi ha kultursidor till när flertalet ändå bara jagar Pokemon-monster gata upp och gata ner?
Peter Krabbe

22 Responses to När allt blir tyst och lugnt….

 1. Sture says:

  Peter,
  så gör jag. Jag har för länge sedan slutat läsa dags-och kvällstidningar, tittar aldrig på TV-nyheterna eller debatt i Agenda eller annorstädes. Och detta undvikande av MSM gör jag därför att jag vet att det bara handlar om propaganda och hjärntvätt och aldrig om information.
  Varje morgon går jag direkt in på amerikansk web-TV, främst http://www.foxnews.com och följer det amerikanska valet, och därefter in på alternativpressen i Sverige: Det Goda Samhället, Ledarsidorna, Dick Erixon, Peter Krabbe, anthropocene.live, Tobbes medieblogg m.m., m.m. Det finns en och annan journalist i dagspressen som jag läser sporadiskt, men inte särskilt kontinuerligt.
  Väntar nu bara på att alternativmedia bygger upp TV – och radiostudior med regelbunden nyhetsförmedling, på samma sätt som Expressen gjort, så att de kan bli ett verkligt alternativ till PK-pressen. Ledarsidorna är på god väg att bygga upp en redaktion med dagliga krönikor och jag hoppas flera följer efter.
  Kostnaden för denna typ av verksamhet, t. ex. videor har ju minskat avsevärt med tiden och så länge som man håller sig till digitala medier så kan kostnaderna hållas nere. Å andra sidan så läser många människor numera bara på nätet.

  • PerH says:

   Du listar mina favoriter, undviker detsamma, har förflutet inom Public S sedan början på 70-talet, inte inom journalistiken, dock genom den dagliga tekniska driften.

 2. Martina says:

  Själv har jag helt slutat följa SVT och msm! Jag läser bara alternativ media då de inte försöker mörka fakta och verklighet! Fler följer efter när det visar sig att det jag talat om stämmer.

 3. Elisabeth Almqvist says:

  Wow…ett uttryck som i detta sammanhang är så oändligt futtigt, då dina varningar, som resultat av djupa efterforskningar, är såå oändligt dyrbara pärlor. Jag blir alldeles förundrad över din uthållighet, din patos för Sanningen. Tack för din uthållighet och trohet. Ber om Guds beskydd över dig.

  Dagens avsnitt sände jag till Expressen och Aftonbladet..+ många i min släkt och bekantskapskrets…ja, de har fått allt du har skrivit. Den sv. kristna pressen har fått en del..De verkar helt ovetande om NWO Sept. 2015 FN-beslut.

  Varmt Tack.

  Elisabeth Almqvist, Farmor i Lindome.

  ________________________________

 4. Anna says:

  Tack Peter att du tar upp detta! Media tiger och den har sin grund. I flera stora europeiska länder råder anarki liknande aktiviteter. På Balkan samlas tusentals extremt agressiva unga män som gör livet mycket farligt för befolkningen. Polisen ingriper inte eftersom det finns oändliga ”civila” organisationer som UNHCR avlönar och de förhindrar att rättssystemet skulle effektivt förhindra våld mot civilbefolkningen.
  Följer man utvecklingen i olika länder måste man dra en enda slutsats: vi närmar oss till inbördeskrig!
  Jag såg en tyskspråkig intervju med en säkerhetsexpert som beskrev den katastrofala läget och även förklarade varför ”uppmuntran” till tyska folket om förberedelse för ev. terror/utbredd oroligheter har en stor relevans men enligt honom det borde ha kommit mycket tidigare.

  Dessa ofantliga mängd brott kan urarta till ett civilkrig, plundring, stora ”missnöjda” grupper kan snabbt mobiliseras uppåt till 100 000 personer i de största tyska städer som tex. Berlin, München, Hamburg, Köln. Det finns Inga resurser att förhindra ett mänskligt katastrof, och finns ingen Polis/militärkapacitet att skydda befolkningen. Infrastrukturen kan falla ihop som ett korthus med konsekvensen som tex. utebliven matleverans, brist på medicin och även elförsörjning, färsk vatten blir en bristvara……
  Att media tiger är jag knappast förvånad över. Deras uppdragsgivare är just de som har skapat detta och förhindrar alla försök att lyfta upp eländet i dagsljuset……

 5. Lillian Lindblad Selin says:

  Varmt tack Peter Krabbe!Så skönt när någon vågar sätta ord på det som händer runt omkring oss just nu.Men naiva svenskar är ju i och för sig inget nytt. Vi har ingen att skylla på när den stora skrällen kommer!Med vänlig hälsningLillian

 6. Violinistsx says:

  Åkte ner och lyssnade på Åkessons sommartal.
  Vackert väder, många åhörare och god stämning.
  Tankade bilen på hemvägen och kom i samspråk med en trevlig herre i min ålder, råkade nämna mitt ärende, vilket ledde tystnad och en stram kroppshållning.
  Man slutar aldrig förvåna sig över hur väl etablissemanget lyckats med att demonisera SD.

 7. Barbro Dahlberg says:

  Det värsta är att det faktiskt finns svenskar som anser att det är svenskar som ligger bakom kriminaliteten. Svenskar som sviker sitt eget folk. De är nutidens hitlerjugend och en skam för Sverige.

 8. danosterlund says:

  Skrämmande läsning!
  Det är precis som du skriver.
  Vart är samhället på väg?
  Vad är den verkliga orsaken till att medborgare skall matas med denna vridning av sanningen?
  Det framgår tydligt, när man pratar
  om situationen i Sverige, med personer
  som sväljer tidningars ”rapporteringar”
  med hull och hår, att allt för många är
  förda bakom ljuset totalt ovetande om
  att de är ovetande om verkligheten
  bakom mycket av det som sker.
  Pratade med några grannar härom kvällen om just detta och förde då fram exemplet med GP:s rapportering om USA:s vicepresident Bidens besök i Sverige och om hans möte med Löfven där Biden berömde Sverige och Löfven för flyktingmottagandet här och Löfven ler brett på artikelns foto.
  (NATO och TTIP hägrar)
  Biden ser Sverige som ett föregångsland när vi tagit emot 163000 flyktingar och gett dem skydd.
  Att jag, för grannarna, påpekade att inget nämndes i rapporteringen om att hälften av dessa flyktingar skall utvisas, vilket Biden inte verkar fått information om, blev reaktionen hos de jag pratade med något i stil med;
  vi har mat för dagen och flyktingarna får huvudet avhugget i sitt krigsdrabbade hemland. Vi kan ta emot ytterligare 150000 och ytterligare 150000 som flyr för sina liv……,,
  Att jag då berättade för dem att en stor del av dessa flyktingar inte är flyktingar i ordets mening och att överfulla båtar korsar Medelhavet fyllda med mestadels unga papperslösa friska män med okända planer, verkade de inte förstå vad jag pratade om.
  ”De som kommer hit är snälla och välutbildade, läkare och ingenjörer,
  och när kriget i Syrien är över så åker de hem igen….”
  Jag blev häpen över hur de tänker och insåg att de inte hade ansträngt sig för att skaffa sig en djupare insikt utan att de är okunniga om vad som händer i England, Tyskland, Frankrike och övriga Europa, om vilket man kan läsa mycket om på sociala medier men aldrig i dagspressen om.
  Ibland blir visserligen känslorna överhettade på sociala medier, men man får ändå en djupare kunskap i ämnet om man vill ha det.
  Jag blir bekymrad över mina grannars, och allt för många andras, inställning men förstår att det inte går att prata på ett konstruktivt sätt med de som har öppnat sina hjärtan på Reinfeldts och journalisters inrådan och jag hoppas att de får rätt i sin övertygelse, men…
  Framtiden får utvisa om och när deras inställning blir besannad eller om pressen gjort oss alla en björntjänst med sin ”rapportering”, vilket förstås är det troligaste.🤔
  Frågan förblir obesvarad;
  vad är orsaken till politikers och journalisters förskönande beskrivning av den skrämmande verkligheten?
  Att jihadister skall glorifieras och inspirera andra? Dessa ”andra” lär vara inspirerade ändå, så varför dölja sanningen???
  Tack för ditt inlägg
  Dan Österlund

  • peterkrabbe says:

   Dan, att media är den tredje statsmakten är ett slitet men fullt relevant uttryck. Jag skulle vilja påstå att den till och med är starkare än regering och riksdag genom att den styr åsiktskorridoren och godtyckligt genom sina mediadrev kan avsätta ministrar och statschefer. Därför är kontrollen över dessa media en av grundstenarna i globalismens agenda. Sociala medier är ett direkt hot mot denna kontroll, det är därför Zuckerberg m.fl. tvingas införa en hårdare censur av innehållet på ex.vis Facebook. Detta är dokumenterat genom inspelade samtal mellan Merkel och Zuckerberg.
   Det är mer förvånande att vad som vi gärna uppfattar som intelligenta människor i vår närhet ändå inte genomskådar denna högst odemokratiska styrning av såväl åsikter som debatt. Jag skall i kommande avsnitt berätta varför.
   Jag instämmer i din oro över Bidens besök i Sverige. Det blir alltmer tydligt att Sverige av globalisterna utsetts till ett experimentland för att studera möjligheterna att genomföra agendan, inte minst med FN:s hjälp. I Sverige finns de nyttiga idioterna, de som aldrig protesterar utan sväljer vad som helst. Löfvén är i det närmaste en karikatyr av en sådan nyttig idiot. En klapp på axeln räcker för att vi skall ta in ytterligare en halv miljon ”flyktingar” utan att närmare analysera konsekvenserna. Nu sitter vi ju i FN:s säkerhetsråd och har huvudansvaret för freden i världen. Eller?
   Tongivande inom svensk media är Bonnierkoncernen. Att de stödjer globalistagendan är ingen hemlighet, men att inte fler journalister inser vad som håller på att hända och lämnar dagspressen är förvånande. Kanske blir de ändå arbetslösa när svenska folket istället har vaknat? Förr eller senare måste det ju hända!

   • danosterlund says:

    Jo, man får hoppas att medborgarna i vårt samhälle, även då mina grannar, till slut vaknar men så länge journalister och pressens ”etiska” regler styr informationsflödet så lär det dröja. Jag förstår och instämmer i människors vilja att hjälpa, men när inte all relevant information finns på bordet så kan man inte fatta bra beslut. Hjälpen behöver ges på ett, så långt möjligt, sätt att det inte på sikt skapar ännu större problem för människor och samhällen. Det ser inte bra ut i flertalet västerländska länder med influenser ifrån annan kultur
    och vår humana religionsfrihet öppnar dörrar. Sharialagar kan aldrig gynna mänskligheten, lika lite som vridna rapporter om världens tillstånd.
    Här finns stor anledning till oro.
    Ser fram emot ditt nästa inlägg.

  • Göran says:

   Dan! Enligt Statisticka Centralbyrån (SCB) kommer muslimer att vara i majoritet i Sverige runt år 2050 och förmodligen ännu tidigare med dagens invandring. I stort kan alla dessa vara hyggliga människor, men det behövs bara en liten grupp på några procent bland dessa som är totalitära fundamentalister som kommer att styra större delen av övriga muslimer i Sverige.

   Be dina vänner och grannar att kommentera den utvecklingen. De kanske borde tänka lite på vad för slags samhälle de vill att deras barn, barnbarn och deras barn ska leva i. Det är t.ex. bara att fråga dina kvinnliga bekanta om de vill att deras döttrar som vill gå i kortbyxor eller korta kjolar på sommaren ska vara betraktade som horor (i nedsättande betydelse) av halva Sveriges befolkning.

   Vill man ta del av bra information om hur välutbildade (rättare sagt brist på utbildning) alla flyktingar är kan man läsa Tino Sanandajis blogg: http://www.tino.us

   Vill man gräva ner sig i lite kostnaden för invandringen kan man börja läsa Sveriges kommuners årsredovisningar. Där kan man enkelt se om en kommun går med förlust eller inte. Alla som går med förlust får bidrag från andra kommuner eller staten eller mer korrekt sagt från svenskar som arbetar. Ett exempel. Södertälje kommun skulle behöva ha en kommunalskatt på runt 45 kr för att gå runt. Ändå säger kommunens socialdemokratiska ordförande att kommunen har en bra ekonomi. Sagt med detta är att kommunpolitiker ljuger värre än hästar travar om ekonomin i sina kommuner. Vilka kommuner ska bidra till andra kommuner när alla går med förlust? Den dagen kommer.

   Dan, du kan även berätta för dina vänner, som tycker att vi har det bra för att vi har mat och tak över huvudet, att den genomsnittliga svensken är två månader från att befinna sig i samma situation som personer i tv-programmet ”Lyxfällan” befinner sig i. De flesta svenskar har inget incitament att ta hand om sig själva ekonomiskt utan har naivt överlåtet det till politiker. Och se hur de hanterar pengar…

   • tomas says:

    Vi har en islamistisk globalisering av västvärlden.
    Den korrupta makteliten sitter på läktaren och applåderar.

 9. Johan says:

  Finns det någon webbsida som listar alla potensiella dåd som utförs men inte publiceras?

  • PerH says:

   Johan
   En källa som presenterar artiklar som går utanför svensk press är
   Gatestone svenska, översatta artiklar.
   Vet inte om Krabbe gillar organisationen, tycker dock dom tar upp frågor som inte trycks i vår press.
   Den handlar inte just om det du efterfrågar, utan mer det politiska tillståndet i artikelförfattarnas länder.
   Som tidigare anställd inom publicservice under 40 år är jag svältfödd på sådan info och uppskattar därför Gatestone.

  • Göran says:

   Sammanställningar om t.ex. brott som sker bygger på artiklar från media och polisen. När de väljer att inte publicera så blir en sammanställning inte speciellt meningsfull på ett sätt. T.ex. har polisen nu valt att publicera mindre om bilbränder och andra bränder.

 10. Per Stent says:

  Till Peter Krabbe säger jag ett stort tack!
  Du har givit mig styrka i beslutet att lämna landet, sker nu i höst.
  Per

  • angela says:

   Det är tråkigt att du fattat det beslutet. Jag hoppas att du tänker en vända till. Och vart skall du fly? Det är likadant överallt även om Sverige är första landet ut. Men många saker är lika illa i andra länder redan idag och inom vissa områden värre. Att man kan säga att Sverige är första landet ut beror på de svenska makthavarna som in absurdum helhjärtat är med på agendan. Men tro inte att du kommer undan. Hur långt före de är nu är det svårt att kontrollera eftersom besluten tas i hemlighet. Jag var på Bildt för ett antal år sedan i varje uttalande sa att det inte skulle finnas någonstans, en endaste håla, att gömma sig i. Den frasen tog han rakt av dokumentet som skrivits i EU. Efter att jag varit på honom i debatten har han upphört säga det.

   Att inte alla förstått hur det är i andra länder fastän vi borde med alla de kommunikativa tekniker vi har idag beror på att medierna inte sköter sina uppgifter. De är en del av agendan. Jag har tidigare berättat om talet som ordagrant hölls i departementen i Canada och Australien samtidigt . Vem hade skrivit talet. Läser man dokumenten från Bryssel tas alla de ”fraser” som politikerna svänger sig med från dokumenten. Idag meddelade Thomas Nordström, SR, att han skulle gå på en info med nya ord som skulle vara politiskt korrekta och andra som inte fick användas.

   Idag är nationalism ett fult ord och imperialism ett vackert ord. Det har svängt snabbt. Det är inte så länge sedan som imperialistiska länder skulle bojkottas.

   För inte så länge sedan syntes en förtvivlad gammal syrisk kvinna i TV-rutan som bad att männen och alla syrier som stuckit skulle komma tillbaka och kämpa för sitt land. Inte någon kallade henne rasist. Hon uttryckte en gammal vishet som aldrig kan bli omoderna för det var en livets sanning. Jag kommer inte att glömma denna gamla kloka syriska kvinna. Hon var verkligen ett ljus i mörkret till skillnad från alla fredsmäklare och FN-delegater. Men hur många lyssnar på henne? Gammal, fattig och utan ett svansande hov!

  • Göran says:

   Jag har också gjort valet att lämna Sverige. Ja, problemen är ganska lika i andra länder också men det finns länder där människorna inte betraktar staten som en religion och dess politiker som gudar.

 11. angela says:

  Ikväll kommer säsongens första Uppdrag granskning som skall handla om ”ensamkommande flyktingbarn” och åldersbedömning. Ett tips är att läsa Egor Pulitovs blog innan du tittar för att kunna göra en jämförelse.

  Egor Pulitov har arbetat på Migrationsverket som handläggare för just ensamkommande flyktingbarn.

  https://putilov.org/2016/08/30/barn-och-barn/

  • angela says:

   Ursäkta det blev fel med både dag och bloggarens namn. Uppdrag granskning sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag 31 augusti klockan 20.00. I morgon kväll så ni har god tid att läsa Igor Putilovs blog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: