När snaran dras åt….

mindcontrol

Hur kan det komma sig att så många finner sig helt till rätta i en värld som andra, förvisso ett litet fåtal, anser bevisligen går rätt åt helvete? Förklaringen ligger i den politiskt och vetenskapligt iscensatta teorin om total beteendekontroll, främst förmedlad genom styrda media som tidningar och TV-stationer. Den som på detta sätt kan kontrollera befolkningen behöver aldrig riskera att förlora makten. Det finns bara godkända åsikter som självklart avses gynna den sittande eller planerade makteliten.

Men låt oss ta ett steg tillbaks och se på begynnelsen. Den kan vi tillskriva Amschel Rothschild, mannen som uppfann spekulationen i början av 1800-talet. Denna baserade sig på inrättandet av börser och statsobligationer som kunde säljas och köpas till skiftande kurser. Men det blev inga förtjänster om inte kurserna verkligen rörde sig, uppåt och nedåt. Därför behövdes tidningar som förmedlade de rätta budskapen till kapitalägarna som var intresserade av att riskera sina investeringar mot hoppet om snabba vinster. Vem skulle vinna det pågående kriget? Vem skulle klara att tillverka framtidens efterfrågade produkter? Börserna byggde på förväntningar om ekonomiskt viktiga händelser. Samtidigt behövde Rothschild tysta den växande kritiken mot hans egen snabbt växande förmögenhet i spåren av denna spekulation. Lösningen blev att köpa in etablerade tidningar och därmed kunna styra förväntningar och kritik i rätt riktning. Efter det första köpet av Frankfurter Allgemeine i mitten av 1800-talet har oligarkerna i Europa och USA byggt upp ett mediaimperium som täcker hela världen och helt dominerar nyhetsutbudet i väst. Dagstidningar, veckotidningar, TV-kanaler och det senaste tillskottet ”tankesmedjorna” arbetar numera samordnat för att sprida åsiktsgrunden för deras globalistiska projekt, önskan om att kunna styra hela världen från ett maktcenter i USA. Bara i USA finns fler än 200 mäktiga tankesmedjor som bankar ut det rätta budskapet till sina väntande media. I Sverige kan vi se hur Expo finansieras såväl av Soros som av vår regering.

Detta mediaimperium som nu håller på att suga upp även sociala media som Facebook och Twitter är det perfekta redskapet för att få mänskligheten att tänka ”rätt”. Men hur får man normalt intelligenta människor att ansluta sig till den ideologi som man vill sprida, även om den vid första påseendet kan tyckas vara komplett vansinne?

Den amerikanske sociologen Hadley Cantril forskade redan vid slutet av andra världskriget om styrning av den allmänna opinionen och publicerade 1967 sin bok ”The Human Dimension: Experiences in Policy Research”. I boken kan vi läsa att ” psykopolitiska operationer är propagandakampanjer utformade för att skapa spänningar och för att manipulera olika grupper av människor till att acceptera det specifika opinionsklimat som CFR strävar efter att uppnå i världen”. CFR är en organisation för det styrande politiska skiktet i USA som är beroende av oligarkernas finanskartell (se tidigare artiklar). Vidare att ”det som de flesta amerikaner tror är den allmänna opinionen är i själva verket en noggrant skapad och nedskriven propaganda utformad för att framkalla ett önskat svarsbeteende från allmänheten”. Att få människor att bete sig på det sätt du hoppas att de skall bete sig genom att övertyga dem om att det i slutändan ligger i deras intresse att bete sig så, det är att uppnå ett önskat svarsbeteende. I Sverige kan vi notera hur vi de senaste åren utsatts för en intensifierad bearbetning genom begreppen ”värdegrund” och ”hållbarhet”. Att staten nu på allvar också går in i arbetet med att införa beteendekontroll genom att i det närmaste kriminalisera människor som inte skriver under på statens ”värdegrund” är både oroande och uppseendeväckande. Statliga arbetsplatser i förvaltning, skolor och samhällsservice är nu förbehållna de värdegrundsfrälsta, de enda sanna medborgarna i samhället. Företagen och partierna följer efter, för så måste det ju vara? Att dessa relativt gamla teorier först nu får en så intensiv lansering är än mer oroande, eftersom det visar att vi är på väg in i en slutfas, den sista och avgörande omvandlingen till ett beteendekontrollerat samhälle varifrån ingen utväg finns.

En av de största institutionerna i USA som arbetar med sinnekontroll och beteendevetenskap är Stanford Research Institute med 3300 anställda och en budget om 150 miljoner dollar årligen. Bland beställarna finns CIA och 400 privata företag. SRI övervakar och styr ett par hundra tankesmedjor. Rockefeller finansierar de mest kända RAND Institute och Tavistock Institute, vars verksamhet beskrivs av John Coleman i boken Conspirators’ Hierarchy: ”Tavistock och likasinnade amerikanska stiftelser har ett enda mål i sikte – att bryta ner den psykologiska styrkan hos individen och göra honom oförmögen att motsätta sig världsordningens diktatorer”.  RAND har i sitt arbete för CIA arbetat med att utveckla sinnesförändrande droger. I ett av dessa projekt som påbörjades redan under 1950-talet användes nazistiska vetenskapsmän och deras erfarenheter från elchocker, sömnberövande, minnesinplantering, minnesradering och psykoaktiva drogexperiment. Dessa metoder har som de flesta vet fått en renässans genom dagens krigsfångeläger.

Fullt så långt har vi ännu inte kommit i Sverige, men en intressant iakttagelse är den välkända psykopolitiska operationen att placera två parter som egentligen företräder samma agenda på var sin sida i en debatt. Funderar ingen över att det ”borgerliga” blocket hoppas på Demokraternas Clinton i det amerikanska presidentvalet medan det socialdemokratiska blocket hoppas på – Demokraternas Clinton i samma val? En Clinton som också är globalisternas val. Funderar ingen över varför DÖ kom till eller varför båda blocken vill samarbeta med NATO och hata Ryssland? Funderar ingen över varför båda blocken vill ha mångkultur och obegränsad invandring, finansierad genom ökad inlåning från Världsbanken? Allt enligt globalisternas agenda. Har svenska folket drabbats av syn- och hörselproblem, eller är beteendekontrollen så genomförd redan att vi hellre sätter oss vid TV:n och skrattar åt tramsprogram i förvissningen om att våra yrkespolitiker under tiden fixar vårt framtida lyckorike än frågar vad i h-e de håller på med?

När internationella bolag vill göra marknadsundersökningar i Europa väljer man helst Sverige som plats för dessa. Sverige och svenskarna är länken mellan USA och det övriga Europa, går det inte här är det ingen idé att försöka någon annanstans heller. Detsamma gäller för politisk export från USA. Börja med att omvandla Sverige så tar också resten av världen – eller åtminstone Europa – också efter. Vad vi nu ser är ett megaexperiment för att visa hur lätt ett land kan underställas globalismen genom att tillämpa den senaste forskningen inom beteendevetenskapen.

För – var det inte det du viskade i örat på Löfvén nyligen, Joe Biden: Ni är ju så duktiga – och snälla!

Peter Krabbe

22 Responses to När snaran dras åt….

 1. roland84 says:

  Bra att någon reder ut begreppen.

 2. angela says:

  Bravo, Peter! Nu lyfter du debatten till vad som pågår nu. Det är här vi ska hålla debatten. Suga tag i vad det globalistiska etablissemanget håller på med just nu. Du går först ut nu. Genom att läsa dina och flera andras excellenta sammanfattningar i bloggar av historien har vi en grund att stå på för att förstå nutiden. Genom detta inlägg kan vi ta ett jättekliv framåt förbi alla hemliga beslut och slita upp dörren.

  Jag lyssnade på ”Spanarna” i SR och nu först nu (de börjar väl få skrämselhicka) hördes programledaren sammanfatta det jag framfört i debatterna bl a snaphanen.dk att ”man måste identifiera problem för att kunna lösa dem”. M a o ”bråkmakare” behövs annars stagnerar och urartar samhället och människor degenererar till dumbommar. Säsongens första Uppdrag granskning var ett lysande exempel.

  Det borde vara en ögonöppnare för hur långt fördumningen och självutplåningen gått.

  Dess bättre inte lika långt i alla länder. Det finns fortfarande förnuftiga människor som inte gått med på att fördummas utan hållit stånd. Se Avpixlat och intervjun med ungrarna. Ungrarna är ett bevis på att fördumningen inte drabbat alla människor. Se också samtiden och Dick Erixon om nyliberalismen. D v s äganderätten. Det viktigaste vi har. Utan den kan vi fördummas och förslavas.

  http://ledarsidorna.se/2016/09/barnaktenskap-som-bistand/

 3. Stig Rydmark says:

  Din text Peter är skrämmande och det är skrämmande att så många vill bli framtidens ”slavar” under globalismen. I praktiken blir vi mer eller mindre lydfolk till USA:s imperalism. Det är konstigt att det inte finns några intelligenta människor med kapital i Sverige, som skulle kunna hjälpa till att sprida denna text + dina tidigare om globalismen. Det är förstås lika egendomligt att nästan hela Sveriges riksdagsledamöter ser fram emot en total underkastelse. Har hjärntvätten fungerat
  eller är det ren intelligensbefrielse?

 4. Birgitta Åkesdotter says:

  Tja, jag tror vi är en ganska stor kritisk grupp av svenskar som läser och lär, upprörs och förbannar men bidar vår tid eftersom vi inte tror på våldet som medel. Och, vi läser med glädje dem som i den svenska indoktrineringens tid tillåts med små skvättar förmedla sanningen om vår samtid. Som den kloke kinesen sa Vi får se.

 5. angela says:

  Jag läser det flera gånger för jag blir så glad att någon nu skriver det. Så vi kan börja diskutera – klä av lurendrejarna. Annars blir det ett ord här och ett där i den alltmer fragmentiserade debatten. Det är många meningar här som jag vill lyfta ut och föra fram- trycka extra på men då blir det alltihop. 🙂

  Uppdrag granskning belyste mycket av detta.

  Det är BRÅTTOM! Som vi konstaterade innan i ett av dina inlägg. Och som du trycker på igen. När vi hänger i snaran blir det svårt att ta sig ur. Någonstans skrev jag att förra gången vi drabbades av vansinnet hade vi Sokrates som räddade mänskligheten. Nu ser man till att slå sönder kunskap, demokrati, nationen och äganderätten fullkomligt så att det inte ska finnas vägar tillbaka. Någon vill kanske påpeka att Sokrates tömde sin giftbägare i en demokrati. Nej, det gjorde han inte. Demokratin var inte fullständig. Hans lärjungar Platon och Aristoteles försökte ta tag i politiken. Aristoteles i den berömda ”Den nikomakska etiken”.

  ”Låtsas”-debatter har jag skrivit mycket om och hur svenska politiker och medier även från public-service farit som skållade troll till USA i varenda valrörelse för att pracka på oss deras odemokratiska valsystem.

  ”Trams”-program! Nej, nu hörde jag på Spanarna att man skulle vända kappan och köra seriositet. Så det lönar sig att gå till motattack. Även om ”bråkstakarna” utsätts för grova trakasserier och repressalier – så grova att de resulterar i dödsfall, mord och förstörda liv- socialt, ekonomiskt och fysiskt och psykiskt (hälsa och kunskap). Lars Bern har kontinuerligt tagit upp hälsan. Hans blogg heter anthropocene.live

  Tack, Peter!

 6. //SvExit says:

  Tack Peter, har länge funderat i dessa banor!

  Skulle inte bli förvånad om Svenska folket drabbats av kollektiv Oxytocin-förgiftning: ”kärlekshormonet” som neuroanatomiskt skapar eufori när man får socialt erkännande för självförakt, oikofobi, och samtidigt blockerar logiskt tänkande (PK-sjukan).

  Skrev den 25:e aug. ned mina funderingar om Sveriges samröre med USA i en kommentar på:
  https://soldatmamma.blogspot.se/2016/08/what-sydsvenskan.html?showComment=1472132960704#c2883791110883512508

  Om man beaktar att även Joe Biden är Bilderbergare kanske puzzelbitarna börjar falla på plats. President??? Löfven (enl. Biden) och vicepresidenten har säkert mycket att smussla om när kamerorna stängts av….

  //SvExit

 7. Lillian says:

  Varmt tack för ”När snaran dras åt” !
  Jag kommer direkt att tänka på en man i Göteborg, som heter Rune Johansson. Han har i flera år skrivit om den så kallade ”eliten” i USA. Många har hånat och föraktat Rune för det han skrivit.
  Om jag minns rätt hittade han saker via en amerikanare – Lindsey Williams – som var bataljonspastor under USA:s byggande av The Alaska-Pipeline.
  I början av 70-talet och under cirka 3 år fick Williams en unik insyn i det tänkesätt, den moral och de planer som präglade inflytelserika personer i oljebranschen.

  Jag skickar med en länk där det går att läsa mycket mera.
  Som nummer fyra nerifrån räknat så står det: ”Översikt Lindsey Williams” (Pdf 27/2)”.

  En liten förklaring. Ett par makar i Göteborg , Elvor och Janne Ohlin, har en hemsida där ”Runes Hörna” läggs ut.

  http://www.elvorochjanne.se/profetiskt/nyheter/RunesHorna.html

 8. angela says:

  Ett bra tips för att ta del av debatten efter Uppdrag Gransknings sändning i onsdags är http://ledarsidorna.se/2016/09/bankpress/

  Inlägget är lysande och inte minst kommentarerna som håller mycket hög nivå. Frågorna och synpunkterna som ställs av kommentatorerna är ytterst relevanta. I kommentarerna visas en kunskap upp om sakförhållandena som ingen av de intervjuade i UG ens kom i närheten av.

  Det är oerhört tragiskt att public service (SVT) inte har ett enda samhällskritiskt program där en debatt kan föras som har samma kvalitet som i bloggar som peterkrabbe, anthropocene, ledarsidorna m fl.

  I stället får vi se trams som ”Debatt”, Skavlan m m för att inte tala om det stora flaggskeppet Agenda som är så undermåligt att man skäms som svensk.

 9. danosterlund says:

  Vill också rikta ett stort tack till dig, Peter. Sverige och västvärlden börjar allt mer likna en myrstack med den styrande eliten, med all makt, i centrum.
  Läser också kloka kommentarer på dina inlägg och blir glad när jag förstår att det finns många kloka människor som kommer med egna, så vitt jag förstår, intelligenta svarsinlägg. Jag oroar mig ändå för hur galenskaperna skall kunna stoppas när eliten styr och ställer, ivrigt påhejade av journalister och ”godhjärtade” medborgare. För var dag som går blir ju allt värre och fastare cementerat.
  Vem skall och på vilket sätt kunna ändra på elitens maktutövande?
  Löfven verkar vara helt i USAs klor, den sk oppositionen tiger still och medborgare verkar fortsätta sova…
  Jag kan bara hoppas på att dina artiklar når en allt större läsarkrets och att fler i Sverige inser vad som håller på att hända och inte är rädda för att bli kallade, än det ena, än det andra, för att de protesterar mot utvecklingen…..🤔

  • peterkrabbe says:

   Jag måste börja med att själv tacka för alla kloka kommentarer. Den tacksamhet som jag möter från er läsare är min enda motivation för att fortsätta skriva och jag känner starkt att det kanske ändå finns en liten, liten möjlighet att förändra inriktningen av det som nu sker – trots allt. Jag blir positivt överraskad när SVT låter representanter för Försvarshögskolan varna för de komplikationer som ett NATO-medlemskap skulle innebära för våra relationer med Ryssland, men blir samtidigt oroad när media som Sydsvenskan insisterar på att misskreditera sociala medier som ensidigt Rysslandsvänliga och offer för rysk propaganda. I själva verket är det den konsekventa hjärntvätt som amerikanska media levererat de senaste decennierna och som jag beskrivit i artikeln som utgör det verkliga hotet både mot vår civilisation och mot freden i världen.
   Jag noterar också att allt fler religiöst relaterade synpunkter kommer fram som ser vår tids händelser som förväntade ur ett bibliskt perspektiv. Som sekulär har jag svårt för att bedöma detta, men känslomässigt är det svårt att inte se 2016 som ett avgörande år för den fortsatta utvecklingen. Det känns som om vi närmar oss en brytpunkt, då antingen globalismens agenda debatteras offentligt för att sedan dö eller – i värsta fall – leva vidare i syfte att genomföras, kosta vad det kosta vill. De kommande valen i USA, Tyskland, Frankrike och experimentlandet Sverige kommer inom de närmaste åren att ge oss svaren om hur mänsklighetens framtid kommer att se ut. Därefter tycks i nuläget ingen återvändo finnas, annat än ett nytt världskrig. Därför är allas medverkan nödvändig för att undvika en totalkollaps av såväl världsekonomi som existerande civilisationer. För kommande generationers skull får vi därför inte resignera och falla undan för det förlamande övertag som etablissemangets media idag representerar. Fortsätt därför att föra debatten på samma objektiva sätt som hittills, det är bara så som kampen kan vinnas!

 10. spdlr says:

  Bevare oss från Nato (North Atlantic Terror Organization) och USA, imperialismens och världshegemonins superhot, värre än någonsin i dessa tider. Rekommenderar Oliver Stones ‘Untold History of the United States Prequel A’, en historisk, filmatiserad exposé om landets våldsamma härjningar, inom och utanför sina egna gränser, https://m.youtube.com/watch?v=jZBRcdy7ndI

 11. Elisabeth Almqvist says:

  Tack igen Peter Krabbe.

  Mycket talande beskrivning. Ditt betydelsefulla, nedskrivna forskande om NWO..om dess bakgrund och dess Agenda är oerhört värdefullt. Har sänt det till alla mina släktingar, syskonbarn som är journalister på VK, likaså till de tidningar som har en ”öppen möjlighet”, via ‘tips’ att nås.

  Vad vi kan förstå om ‘ändens tid’ är väl att den kommer att avslutas med ett atomkrig. Vet inte hur pass mycket du kan om Bibeln, men vissa passager där visar på ett atomkrig, Sakarja 14, ex. Fast Planetsystemet med sin Planeten X ..på väg till jorden för 50 år sedan och Planet-Komet, t.ex som med sin enorma ‘svans’ drar med sig allsköns ‘skräp’, stora stenblock. Nasa erkänner nu att det finns 2 solsystem !

  Så visst har hotbilden ökats !.

  Och..det byggs bunkrar…både i Ryssland, (där en stor meteorit slog ner 2013 med stor förödelse) Kina och USA..

  Ja, har NWO- ledarna bestämt sig för 2030 så blir det nog en krock med vad Himmelens Gud har planerat alltsedan världens begynnelse.

  Mvh/Elisabeth Almqvist.

  ________________________________

 12. angela says:

  Jag vet att många besökare på denna bloggen också läser anthropocene.live. En undran kommer ni in? Det går bara att komma in på den 4 september inlägget med Wolodarsky.

 13. tomas says:

  Medborgarna styrs genom konspirationer. Så fort en konspiration håller på att upptäckas byts den ut mot en annan. Idag skall vi ‘avsky’ Putin… och ‘älska’ Hillary…

 14. roland84 says:

  Man frågar sig vad dom egentligen har druckit på dom här olika mötena med bilderberggruppen?
  http://www.vaken.se/forskare-varnar-for-sinneskontrollerande-preparat/#

  • peterkrabbe says:

   Detta är inte längre en utopi utan krass verklighet. Vad man befarar är att massvaccinationer av en befolkning kommer att utnyttjas för att injicera sinnesförändrande droger utan att någon anar det. Forskare och vetenskapsmän har här ett enormt ansvar som Whistleblowers, men risken är att man väljer att själva få behålla livhanken istället. Det finns ett stort motstånd mot vaccinationer i utvecklingsländerna för att man anar en sådan agenda, men man har inte resurser att vetenskapligt bevisa om det sker. Istället mördar man läkare och sjuksköterskor. Hur mycket skall mänskligheten tåla innan man sätter ner foten?

 15. Agneta Fallenius says:

  Tack Peter för all din viktiga information. Har funderat mycket över hur en borgerlig Moderat, Reinfeldt kunde ha intresse av denna massinvandring med dess irreparabla skador på Sverige som följd. Och hur DÖ kom till och varför Jimmie Åkesson mobbades och trakasserades. När jag har läst dina artiklar förstår jag. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: