Globalismen skakas nu i sina grundvalar. Men är det för sent att stoppa avskaffandet av demokratin?

fabian_society_coat_of_arms

En ulv i fårakläder är passande nog den vapensköld som Fabianismen valt!

I min sommarserie om globalismen har mycket av materialet byggt på Daniel Estulins best-seller ”Sanningen om Bilderbergruppen”. Boken skildrar organisationen och personerna bakom genomförandet av New World Order, förvandlingen av västvärldens demokratiska nationer till en världsomfattande diktatur utan folkligt medbestämmande, istället styrd av en maktelit som genom sitt ägande förfogar över världens finanssystem och monopoliserade näringsliv. Detta genomförande står på tröskeln till sitt fullbordande. Estulin har främst analyserat USA:s roll i detta maktspel, en roll som inte kan förminskas eller förbises. Men dess rötter ligger till stor del i Storbritannien under slutet av 1800-talet, för att sedan i en makaber symbios med amerikansk politik sprida sig till vår tid och de lobotomerade marionetter som till stor del företräder även vår svenska utrikes- och inrikespolitik.

Denna engelska rörelse går under namnet Fabianism, efter The Fabian Society som grundades 1884 med samma agenda som senare har gett upphov till New World Order, den har samma förgrundsfigurer som sin amerikanska motsvarighet med Rothschilds och Rockefellers i spetsen och är nära relaterad till arbetarrörelsen. Fabianerna grundade bl.a. The Labour Party och ligger bakom en stor del av socialisternas europeiska politik.

En utomordentligt grundlig redogörelse för både historisk bakgrund och dagens händelser finns i den omfattande artikeln The Fabian Society: the masters of subversion unmasked, utgiven 2013 av bloggen Free Britain Now (man visste inte då att Brexit skulle komma, men vi kan se händelseutvecklingen så att motstånd lönar sig – om det är sakligt underbyggt!). Länken är förmedlad av min norska följare Ragnhild – jag konstaterar med glädje att mina norska läsare nu närmar sig 10 % av läsekretsen! Tack för det och mina förhoppningar om ett ökat nordiskt samarbete i kampen för överlevnad.

Eftersom den amerikanska och den brittiska bakgrunden till NWO är de två ben som denna fascistoida rörelse står på skall jag göra en genomgång även av det brittiska materialet i likhet med sommarens sammanfattning av Estulins material. Likheterna är många och persongalleriet delvis gemensamt, men den politiska basen blir bredare när även våra europeiska politiker dras fram ur mörkret. Det blir då ytterligare en jämförande artikelserie om globalismen, serverad i lagom stora portioner. För den som vill läsa hela originalet på engelska finns länken här.

Eftersom jag just nu befinner mig utom räckhåll för svenska media och istället kan ta del av riktiga nyheter inser jag att världen står på randen till ett nytt världskrig genom händelserna i Syrien. Tokstollarna i USA kräver flygförbud i Syrien för Ryssland och Assads (som än så länge bildar legal regering i Syrien) styrkor – men det skall vara fritt fram för USA att patrullera luftrummet! USA:s generaler deklarerar ensidigt att den som inte lyder startar kriget, men är det inte den som anfaller som normalt anses starta ett krig? Ryssland tänker inte lyda. Man har ett avtal om att bistå Syrien.

Det har länge varit känt att Obama i en situation där det amerikanska presidentvalet riskerar att gå oligarkerna ur händerna kommer att skapa en krigssituation i syfte att inställa valet med hänvisning till det världspolitiska läget. Hillarys fallande opinionssiffror och svaga personliga uppträdande kombinerat med Trumps jublande supporters indikerar ett sammanbrott för globalismen. Brexit kan komma att visa vägen även för patrioterna på andra sidan Atlanten.

Peter Krabbe

30 Responses to Globalismen skakas nu i sina grundvalar. Men är det för sent att stoppa avskaffandet av demokratin?

 1. danosterlund says:

  Tack Peter, för att du delger information som jag och säkert många med mig uppskattar och delar vidare…🤓
  Man blir mer orolig för var dag över det som händer i USA och i Europa, allt iscensatt av eliten för egen vinning…🤔

 2. Søren Ferling says:

  Enig i at fabianisterne – og Gramsci og Lukacs og endelig Frankfurterskolen er nogle af de vigtigste ideologiproducenter bag globalismen og animositeten imod europæere og deres civilisation.
  Kan demokratiet reddes – svært at sige selv om jeg ikke giver op, men befolkningernes kultur og dannelse er alvorligt skadede af årtiers desinformation i Skole og MSM.
  Uanset giver du dit bidrag til oplysning og tak for det.

 3. Irina. says:

  Demokratin är redan avskaffad i Sverige. Jag insåg det när jag tog del av Rapport i går kväll och hörde hur Ulf Johansson SR tog order av DN:s frontalfigur Peter W. Och det skrämmer mig. Det skrämmer mig otroligt, för jag insåg först då hur illa ställt det står till i vårt land.
  Nu kan vi befara en false flag någonstans runt Östersjön så Sverige måste kalla på Nato för att få hjälp mot ”det aggressiva” Ryssland. Det lilla försvar som har blivit placerat på Gotland räcker inte till mer än att ropa på hjälp och för att lugna dem som fortfarande sover.

 4. Lillian says:

  Något av det bästa jag läst på länge! Innerligt och varmt tack Peter för att du sätter ”hela handen” på de ömma punkterna.
  Vi naiva och blåögda svenskar går snart på exakt vad som helst.
  Obama har mycket mera makt än vad vi anat.
  Måste bara tillägga en sak: Eftersom jag är kristen läser jag Bibeln (både GT och NT) och jag noterar en sak som HELT stämmer överens med det du skriver.
  När världen ser ut som den gör just nu, kommer det inte att dröja särskilt länge förrän man ropar på en stark världsledare. Vad händer då? Då kommer en riktig ”smilfink” som säger sig kunna fixa alltihop. Det är den som Bibeln kallar Anti-Krist. Men efter 3,5 år kommer han att visa sitt rätta ansikte. Det finns redan många funderingar bland kristna kring det här ämnet och vem Anti-Krist är!!!
  Med vänlig hälsning
  Lillian

  • peterkrabbe says:

   Tack Lillian för din uppskattning! Jag brukar avhålla mig från religiösa spekulationer, men kan inte låta bli att berätta om Nostradamus. Han var en fransk astrolog och vetenskapsman med profetisk förmåga som levde under mitten av 1500-talet, en förmåga som utnyttjades flitigt av samtidens regenter på grund av Nostradamus dokumenterade träffsäkerhet i sina förutsägelser. Han skrev ner sina profetior, men gjorde det på en kryptisk versform för att undvika konflikter med sina belackare, den katolska kyrkan som ansåg att han försökte undergräva kyrkans ställning. Ändå var Nostradamus djupt religiös och levde tidvis i kloster. Hans profetior omspänner även vår nutid, bland annat Hitler läste hans böcker för att få tips om hur andra världskriget skulle utveckla sig. För att göra en lång historia kort, så förutspådde Nostradamus även dagens muslimska invandring (erövring i hans version) mycket detaljerat. Anföraren av denna invasion beskrev Nostradamus som ”mannen med blå turban”. FN:s nye generalsekreterare skall tillsättas i januari 2017 och det skulle förvåna om inte Obama kom på tal som lämplig kandidat efter att precis ha lämnat presidentposten. De blå hjälmarna är FN:s signum och Obamas barndom i Indonesien har gett honom en trovärdig muslimsk identitet som radikalt bidragit till den ökande invandringen från muslimska länder idag. Obama är kulturmarxismens främste förespråkare under oligarkernas styre. FN:s medlemsländer utgörs till en tredjedel av muslimska länder trots att muslimerna i antal motsvarar mindre än 20 % av världens befolkning.
   Det närmaste halvåret kan kanske ge många anledningar till att fundera vidare på din kristna teori….

   • Not_Me says:

    Som jag kommer ihåg en profetia av Nostradamus så kommer ”barbarerna att försöka ta över Europa och de lägger Europa under sig ända upp till i halva Tyskland men då vaknar Europas folk upp och driver dem tillbaka” kommer inte exakt ihåg årtalen men har för mig att detta skulle hända på 2020 till kanske 2030. Om nu Nostradamus brukar ha rätt så är det en tröst att vi driver dem tillbaka men tyvärr kommer det att kosta både Europeiska oliv och våra olika kulturer och traditioner. Som läget i vårt land är just nu så har de två sista regeringarna tillsammans med svensk stasimedia lyckats skapa ett nästintill angiveri samhälle där man jagar kättare och vill bränna dem på bål. Vi alla vet vilka kättarna är.

 5. angela says:

  ”Är det för sent att stoppa demokratin”? Nej, ”folkrörelsen” i Sverige har lyckats bra och går stadigt framåt. Och jag är säker på att Sverige i detta fall kommer att bli föregångsland som det land som fick stopp på globalismen och NWO. Så globalisterna som myntar andra floskler som ”Humanitär stormakt” osv har inte räknat med svenskarna. Historien är inte slut. En Humanitär stormakt är inte något som man proklamera och vips så är man det. Human blir man. Det är inte ngt som man kan trumpeta ut i en megafon.

  Folkrörelsens intåg i riksdagen via SD är början. Efter valet 2014 kunde vi se folkets makt i riksdagen. Det var en stor seger för folket. Skräckslagna slog enpartistaten till med DÖ men det varade inte länge förrän DÖ var dött. Ett år , knappt? Folket har tagit ett rejält grepp på etablissemanget och nu släpper vi inte taget. Vi har lyckats inspirera andra länder i Europa och t o m USA har fått upp ångan och hoppet igen.

  Enpartiet trodde att de skulle kväsa folket genom DÖ och tipsade fransmännen att de kunde göra likadant i Frankrike mot le Pin. Men det lyckades tydligen inte där heller för det blev dödstyst om det. Inte ett ljud om det mer.

  Det ser mycket bra ut – gott folk!

  • peterkrabbe says:

   Trevligt att du är optimist, Angela. Jag har lite svårt att dela din förhoppning eftersom globalisterna sitter på mycket starka kort. Det starkaste är kanske både nya och gamla politikers totala omedvetenhet om globalismens existens. Inte ens SD skulle våga stå i riksdagen och hävda att 7-klövern driver vår demokrati mot ett enpartisystem, något som blir resultatet av NWO – även i FN:s tappning genom Agenda 2030. Genom en massiv bearbetning i media där istället SD kallas för fascisterna krävs det ett enormt tålamod och mod att argumentera för att förhållandet faktiskt är det motsatta. Kommer ens en rutinerad politiker som Hanif Bali att i längden kunna stå emot globalisthäxan Rambergs svada om brunråttor? Detta är ju en medveten taktik, men vi svenskar hukar oss hellre i stenregnet än tar upp stenen och kastar den tillbaks.

   • angela says:

    När jag skrev ”ett parti” så syftade jag på det som många benämner ”7-klövern”. Jag vill snarare benämna det EU-partiet. Eller ”etablissemanget”.

    Många ”politiker” i synnerhet de på lägre nivå som fortfarande lever i ”vänster/höger” retoriken och inte satt sig in i vad EU är, är ovetandes om låtsaspolitiken men de som driver agendan är naturligtvis mycket medvetna. Så att alla politiker är totalt omedvetna om globalismen kan jag inte hålla med om. Globalismen är ingen naturkraft utan en skapad ideologi. Redan för 10 år sedan (det vet jag med bestämdhet) , så kände politikerna i parlamentet i Bryssel till vilka som styrde. Det pratades redan då i korridorerna om att det var ”Goldman Sachs” som styrde EU-projektet. Så det var snarare en officiell hemlighet. Och egentligen visste man det redan vid EU-omröstningen i Sverige. I början av 90-talet. Och man visste det när globalisterna beordrade bl a SR att inte längre säga internationalism (internationella företag blev globala företag) utan globalism. Och det var än tidigare. Och så började floskeln …”idag lever vi i en global värld”…Vad vi bott och levt tidigare vete tusan . På Mars kanske? 🙂 Och en del verkar leva kvar där. Som politiska analfabeter. Jag hävdar dock att vi bott på samma planet hela tiden. Och vår glob kallar vi Tellus. Och människor på globen har förflyttat sig i alla tider vad vi vet. Så vi har varit internationella långt innan ordet fanns.

    Sedan är det en annan sak att kritiker haft svårt att komma fram i medierna och på arenorna. Det ändrades drastiskt med nätet. Plötsligt kunde folk informera sig, blogga, tala med varandra i kommentarsfälten.

    Den senaste tiden har en förändring skett och man talar om det på ett helt annat sätt idag. Vi har sett Brexit och protester tar form över hela västvärlden inte minst i Europa. Naturligtvis släpper de (globalisterna) inte taget frivilligt om sina privilegierade liv. Men folk vågar mera idag. Vågar säga ifrån.

    Dagens människor vill själva bestämma så långt det går över sina liv och morgondagens människor kommer ännu mera att vilja bestämma själva och kommer inte att finna sig i att bli snuvade på det enda liv de har. Det har etablissemanget insett. Därav deras trixande och manipulerande.

    • peterkrabbe says:

     Angela, jag skriver inte alla politiker. Att politiker på partiledar- och regeringsnivå är fullständigt informerade om globalismen är vi alltför smärtsamt medvetna om. Däremot har övriga folkvalda (jmf Knapptryckarkompaniet) mycket vaga begrepp om agendan i stort. Detta är möjligen något vi kan ändra på. Jag har ett flertal fb-vänner i riksdagshuset. För övrigt instämmer jag i din kommentar. Att slussa ett bredare nyhetsutbud till svenskarna är en angelägen uppgift, trots att vi inte har samma möjligheter som Bonnier att hämta en miljard från EU för att täcka förlusterna från en sviktande läsekrets.

   • JAN BENGTSSON says:

    Ett SD på uppåt 30 % är en god början!

    Men det krävs någon att samarbeta med också!

    MINST dåliga är väl M,
    helst då under Hanif Balis ledning)

 6. Lillian says:

  Tack Peter för ditt svar!
  Eftersom jag är strax under 80 år, så har jag också hört talas om Nostradamus.
  Den blå färgen du nämnde – mkt intressant!!!
  Ett litet tillägg bara, som jag borde skrivit förut. Det sägs att Anti-Krist kommer att börja med att sluta en falsk fred med ISRAEL!!!! Sedan efter 3,5 år så sätter han sig på Messias plats. Då är det han som bestämmer över judarna och hela världen.
  Med vänlig hälsning
  Lillian

  • Lennart says:

   Bara en lite kommentar till Lillians inlägg. Det finns två nationer som bär Israels namn, ett på jorden och ett i himlen. När Bibeln talar om Israel, som i Galaterbrevet 6:16, så avses det ”himmelska Israel”, som är församlingen, det vill säga alla de som tror på Kristus.

 7. tomas says:

  Most Dangerous Person On the Planet Today: Hillary Clinton
  https://mishtalk.com/2016/09/23/hillary-claims-terrorists-use-trump/

 8. Göran says:

  Peter! När vi talar om globalism har vi två definitioner av den. Dels den som du beskriver som är någon form av monopolistisk makt, dels har vi den som talar om en jord där människor, varor och tjänster fritt får röra sig. När du skriver i en kommentar ovan att politikerna är väl införstådda med globalism, vilken globalism avser du då?

  Jag är lite kluven till om politikerna avser centralstyrning eller frihet eller att några avser den ena och några avser den andra. Förvisso kan de avse den centralplanerade men tror att det är den fria. De har inte full förståelse för vart deras globalism är på väg.

  • peterkrabbe says:

   Du har säkert rätt i att alla inte uppfattar globalism på samma sätt. Vad gäller liberaler och Miljöpartister är det säkert den romantiskt naiva visionen om en värld där alla kan röra sig fritt och välja var de vill arbeta och bo. Allas lika värde o.s.v. I den visionen är ekonomi, både på ett nationellt och individuellt plan ett okänt begrepp. Man tror på fullt allvar på en värld där alla har samma levnadsstandard, sociala förmåner och medborgarinflytande. Förmodligen inplanteras denna vision redan i den svenska förskolan och odlas vidare genom värdegrundscertifierade lärare till värdegrundscertifierade arbetsplatser. Jag kallar inte detta globalism utan en idealistisk dröm om en värld som aldrig kommer att finnas. Samma dröm användes för att locka människor till kommunismen. Vi vet hur det gick sedan.
   Moderater och numera socialdemokrater på hög nivå ( Bildt, Reinfeldt, Palme, Löfvén m.fl.) som har skolats in genom Bilderberggruppens och TC:s möten (se mina tidigare artiklar) därför att de har haft inflytande över regeringsmakten är väl medvetna om de egentliga målen med globalismen, en världsregering och ett elitstyrt parlament utan folklig inblandning. FN visar idag tydligt genom sin Agenda att dessa tankar skall genomföras. Målen på reklampelaren är att utrota fattigdom och sjukdomar, men de verkliga målen är att stärka finanskartellens makt över produktionsmedel, råvarutillgångar (oberoende av nationell belägenhet) och att radikalt minska jordens befolkning. Dessa politiker är enligt min mening grovt korrupta och man behöver bara se var och för vem de arbetar efter fullgjort politiskt uppdrag för att förstå sammanhanget.
   Kanske hade vi haft en bättre riksdag om dess politiker hade haft rätten att rösta efter eget tyckande och inte efter partipiskan. Egentligen kan man ifrågasätta hela partisystemet till förmån för oberoende, folkvalda individer som får deklarera sina åsikter i viktiga frågor före valen! Tyvärr kräver detta insikter och kunskaper hos ombuden som väldigt få har idag.

   • Göran says:

    Till att börja med har jag läst alla dina artiklar om globalism och tidigare om NWO. Bara så att du inte behöver ägna tid åt att upprepa dem åt mig. Du har säkert annat att lägga din tid på, såsom att hitta nya kunskaper du vill förmedla och som jag vill ta del av.

    Den romantiska syn som miljöpartiet och liknande anses ha, verkar dock vara något om ska uppfyllas genom centralstyrning. Jag gillar tanken på en värld där man kan bo och arbeta var man vill och att varor och tjänster kan röra sig fritt. Men, jag tror inte på det som en rättighet. Dessutom tror jag på en decentralisering så mycket som bara är möjligt. Jag skulle med fördel kunna se att Sverige delades upp i flera mindre nationalstater. Jag ser detta som en förutsättning för utveckling och välstånd.

    Den centralplanering som politiker önskar oavsett färg är skrämmande, det vill säga deras brist på insikt att det leder till fattigdom och livegenskap. Så mycket bevis och praktiska försök finns som visar på det.

    • peterkrabbe says:

     Har någon hört Obamas tal i FN refereras i svensk media? Inte jag i alla fall. Han går där ganska hårt ut med sitt budskap om globaliseringen och försöker bekräfta en ny, högre plattform för det fortsatta arbetet. Sannolikt har han skrämselhicka inför det faktum att de närmaste åren kommer att ge aktörer i beslutande ställning med motsatta åsikter i det egna USA genom Trump, i Frankrike genom Sarkozy eller Le Pen, i Tyskland genom en ersättare för Merkel, i England genom det redan genomförda Brexit och i Sverige genom den medvetna regering vi hoppas kunna rösta fram istället för Löfvén. Den senare har blivit hög av att få hänga Obama och Biden i rockskörten och hävdar på fullt allvar att han inte kommer att lämna sin post frivilligt! Måhända ser han sig som oumbärlig i sin mission att försvara NATO mot det elaka Ryssland, ett land som har en militärmakt motsvarande en tiondedel av USA:s. En sak tror jag att alla kan vara överens om – om två år kommer världen att se radikalt annorlunda ut. Låt oss hoppas att det blir till det bättre!

     • JAN BENGTSSON says:

      SD är vårt enda hopp om en förändring!
      Som TRUMP sa i valrörelsen i USA…

      What the Hell have You got to lose?

      EXACTLY NOTHING!

   • JAN BENGTSSON says:

    Inte minst hos väljarna också!

 9. Elisabeth Almqvist says:

  Tack för detta viktiga. Har skickat det till Ex.+ Aft.+ många andra. Tack för att du lägger ner så många timmar på att söka sanningar, avslöja dessa banditer. Ja, det är frågan om det går stoppa helt vad FN-beslutet gäller, kanske bryta ner deras 4 krav. ..Onekligen får dessa oligarker med….eller mot sin vilja –vara redskap för ändens tid som är bestämd..fast det slut de väntat sig blir inte vad de tänkt.

  Mvh /Elisheva

  ________________________________

 10. Lillian says:

  Vad dessa oligarker har i huvudet verkar ju vara att NWO skall bestämma att vi skall ha gemensam Politik, gemensam Ekonomi och gemensam Religion !!!

  PETER! Eftersom jag har goda vänner i Norge undrar jag om Ragnhild, som du skrev om, har en egen blogg också.
  Med vänlig hälsning
  Lillian

  • peterkrabbe says:

   Bollar frågan vidare till Ragnhild, som säkert läser detta.

  • ragnhild j. says:

   Jeg har ingen egen blogg Lilian. Ytrer meg gjør jeg alikevel, på sider av kvalitet 😉 Jeg hører til de nylig oppvåknede og skriver ut ifra sjokket den ”oppvåkningen” innebar. Våre etterkommere er motivasjonen. På blogger generelt er jeg annonym, og noe aktiv… Ragnhild er mitt rette fornavn.

   Kommentarfeltene på gode sider/blogger gir oftest bra informasjon, uten tvil. Jeg tror jeg fant lenken til utredningen om Fabia-organisasjonen i anthropocene.live sitt kommentarfeltet. Dette er et rett betydelig stykke arbeid, jeg leser meg opp på fortsatt.

   Og ja, Peter Krabbe; Jeg fortsetter gjerne her 😉 Takk for at dere finnes i denne for europas nasjonalstater fremtids skjebnetime.

 11. Not_Me says:

  Allt är så oerhört skrämmande och det jag uppfattar som värst i detta sammanhang är att det faktiskt finns andra människor som vill oss ont och medvetet agerar för att skada oss. Har många gånger försökt att förstå vad våra folkvalda egentligen sysslar med och hur de tänker men jag kan inte greppa det. Är de korkade eller naiva eller båda delar eller är de så karriär lystna att de helt enkelt bara ser till sitt eget välbefinnande och skiter i oss andra. Det som nu sker i världen kommer ju också att drabba dem och deras nära och kära, jag förstår ingenting men det är solklart och ställt utom allt tvivel att stora saker är i görningen och jag tackar dig Peter och alla andra som har detta engagemang att söka och berätta sanningen, men var rädd om dig.

 12. Kalle Anka says:

  Jag längtar till valet 2018, Sjuklövern kommer att få en rejäl pungspark. 40 år av massinvandring räcker. SD 2018.

 13. hllviken says:

  Det har försvunnit kommentarer (åtminstone i min dator)

  • peterkrabbe says:

   Kan du ange några försvunna kommentarer så jag kan kontrollera mot min status! Jag vet att man lägger spärrar för vissa mottagare, som man anser sprider oönskad information för mycket. Om man rensar även i min dator är det allvarligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: