Vad gör USA i Syrien? Demokratins riddare?

pipelines-syrien

De eskalerande händelserna i Syrien kräver ett närmare studium och en förklaring. Faktum är att denna hämningslöst växande konflikt mellan världens två stormakter idag är det största riskmomentet för ett okontrollerbart världskrig. Vad handlar då konflikten egentligen om?

Jag har i tidigare artiklar om oljan här skrivit om oljeproduktionens centrala roll i pågående militära konflikter. USA har ett ömsint förhållande med storproducenten Saudiarabien i syfte att garantera sina intressen i huggsexan. Men alla oljestater i Mellanöstern är inte lika positivt inställda till världspolisen i väster, detta på goda grunder eftersom CIA under de senaste 50 åren i återkommande statskupper försökt ta över oljeproducenternas statsledningar. De länder som sökt skydd hos motparten Ryssland, som Irak, Iran och Syrien har drabbats av direkta invasioner eller strypningsförsök genom sanktioner. Frustrationen har varit stor över att staterna i Mellanöstern inte lämnats ifred att själva utveckla sina länder och sociala system i enlighet med Eisenhowers löften efter andra världskriget.

Oljebranschen befinner sig i en produktionsfas där den lättillgängliga oljan redan är upptagen, medan den kvarvarande kräver allt högre kostnader att utvinna. Att kunna minimera transporter och omhändertagande är därför avgörande för ekonomin i den fortsatta produktionen. Detta blev påtagligt redan under Suez-krisen på 1950-talet, då kanalen stängdes och tvingade oljetransporterna till Europa att gå hela vägen runt Afrika, med enorma kostnadsökningar som följd. Tanken på pipelines direkt till Europa eller till Medelhavet har därför setts som en avgörande fråga för oljebranschens lönsamhet.

Motsättningarna mellan Sunni (de med USA associerade) och Shia (Rysslandsvänliga) har nu ställt frågan om pipelines på sin spets. Sunni har ett förslag till pipeline från Quatar, genom Saudiarabien och Jordanien – över Syrien – till Turkiet och vidare till Europa. Detta säger Assad i Syrien nej till, vilket är den direkta orsaken till USA:s maniska försök att störta Assad.  Samtidigt har Shia ett eget förslag till pipeline från Iran och Irak genom Syrien till Libanon med utskeppning direkt över Medelhavet eller Cypern.

Syrien har oturen att ligga mitt i detta kluster av planerade pipelines. Den som har makten i Syrien avgör därmed oljeindustrins framtid i Mellanöstern. Turkiet har som transitland för Sunnis pipeline en nyckelposition i detta projekt, både genom ekonomiska fördelar och genom att få sitta vid den kran som kan stänga oljeleveranserna till Europa. Detta kan i sin tur kopplas till Turkiets intresse av medlemskapet i EU och förhandlingarna om fri invandring för dess medborgare. Som alla säkert förstår skulle då också alla spärrar för islamiseringen av Europa upphöra. Vill vi ha det så för att tillgodose USA:s intresse av att kontrollera oljeproduktionen? Eller är det kanske bra att Ryssland stödjer Assad och Syrien genom att förorda Shias pipeline?

Det kan vara värt en tanke att USA utan omsvep bombar Syrien sönder och samman för att kunna bygga sin pipeline till Europa, samtidigt som Joe Biden uppmanar Sverige att säga nej till Rysslands pipeline för gas till Tyskland genom Östersjön. Är det då OK för Ryssland att ta till våld mot Sverige om vi vägrar samma sak, till samma mottagare? Låt var och en bygga sina pipelines för att främja sina respektive exportprodukter, ingen annan än USA har någon anledning att monopolisera oljeutvinningen i världen. Vi vet alla varför.

Läs gärna Robert F. Kennedys förnämliga sammanfattning om Syrien här!

Peter Krabbe

34 Responses to Vad gör USA i Syrien? Demokratins riddare?

 1. Karl-axel says:

  Jag har hört ytterligare tre anledningar till angreppet mot Syrien: 1, Naturtillgångar på Golan höjderna som israel sålt till ”Genie energy”, ett företag som väst-oligarkerna har intressen i (se tex: https://www.youtube.com/watch?v=8B7r_x3xvh8). 2, Kontroll över Syriens nationalbank, 3, För att skapa invandrinsgsströmmarna till Europa som slår sönder etniskt homogena stater och på det viset slår ut motståndet mot maktelitens totala övertagande.

 2. Elisabeth Almqvist says:

  Tack Peter Krabbe…jag hade ingen aning om dessa pipelines..Mycket har gjorts helt i det tysta… ? Verkligt intressant karta du hittat, man ser de ‘viktiga’, oroshärdarna så tydligt.

  mvh/E.

  ________________________________

  • peterkrabbe says:

   Kartan kommer från en artikel, skriven av Robert Kennedy J:r, den mördade Robert Kennedys son. Det är verkligen positivt att en av Kennedyklanens välinformerade arvingar nu vågar tala ut om USA:s verkliga historia. Kanske ser han CIA:s möjligheter minska vad gäller repressalier i kraft av Trumps växande inflytande. CIA låg med stor sannolikhet bakom morden på både hans far och farbror presidenten John F Kennedy, så man förstår att familjen valt att ligga lågt hittills. Kennedys utgör själva sinnebilden för det Amerika med demokrati och frihet som jag själv är uppvuxen med. Det är oerhört tragiskt att detta land nu förvandlats till ett rent rövarband som obehindrat härjar hela vår värld. Oavsett vad svenska PK-media säger är Trump den enda möjliga vägen tillbaks till ett Amerika som förtjänar världens respekt!

 3. Not_Me says:

  usa är utan tvekan den ”stora satan själv” . Fanns en tid då jag högaktade detta land men ju mer jag läser på så förstår jag att de styrande i usa är ondskan personifierade. Bara tanken att bill ”blow job” clinton nu försöker få sin fru till president säger väl allt. Finns många sevärda dokumentärer om clinton familjens korruption och hur de agerar för makt och pengar.

  Det som gjorde att jag fick upp ögonen för usas strävan efter världsdominans och deras ondska var dokumentären i 10-delar ”The Untold Story Of The United States” av mäster regissören Oliver Stone. För er som inte sett den kan jag verkligen rekommendera den. Handlar om usas agerande från WWII och fram till fredspristagaren ( gud hjälpe oss ) obama.

  • Göran says:

   Så fort USA:s konstitution var undertecknad startade USA mer eller mindre invasionskrig. De flesta av USA:s stater har inte direkt införlivats på ett fredligt sätt. Att inbördeskriget mellan nord- och sydstater handlade om att lämna USA:s har skolan förvrängt till att kriget handlade om slaveriet. Att det sedan var sydstatare som argumenterade hårdast för slaveriets avskaffande tycks skolan inte vilja kännas vid. Hur kan det bli så fel?

   Så gott som alla USA:s presidenter med några få undantag har brutit mot konstitutionen och gjort direkt olagliga handlingar enligt konstitutionen. Obama är värst av dem alla, och då gick han till val på att inte bryta mot den. Hillary Clinton å sin sida går till val på att bryta mot konstitutionen och hyllas för det.

 4. tomas says:

  Lite tankar utan för ”boxen”
  USA styr idag Europa. Är nästa steg att USA tar över Europa. Först ”möra upp” Europa genom massiv invandring från MENA, sedan är Europa ett lättfångat byte… NWO

  • Anna says:

   Tomas!
   Europa är redan ett lättfångat byte. Jag är övertygad att din teori om massinvandring är också en del av strategin om destabilisering. Men det stora hotet är de Europeiska länders gigantiska statskuld. Som skrämmande ex. som jag har hört på Radio i morse:
   Grekland är beredd att göra ytterligare ekonomiska åtstramningar Vattnet, elen SKALL privatiseras. Tänk vad dessa globala Bankers har lyckats! Det är exakt vad de vill. Våra vattenförsörjning, energi, sjukvård, pensionsförsäkringar, hela vår grundläggande sociala välfärd kommer att ha i händerna i den globala maffian, utan det minsta ansvar för att leverera………

 5. Göran says:

  Fakta från Reality Check:

  – 2009: Assad offered deal
  – Quatar wanted pipeline throught Saudi Arabia, Jordan, Syria and Turkey
  – Assad turned down deal
  – 2012: Assad signed deal on pipeline through Iran, Irak and Syria

  Saudi regim started to found moderate rebels to overthrow Assad

  – Overthrow of Assad over oil & natural gas
  – Moderate rebels trained by U.S & Saudis defected to join al-Nusra & ISIS

 6. Anna says:

  Så efterlängtad är den frågan Peter! Tack att du har ställt den och jag vill bara länka en bakgrundbeskrivning som illustrerar hur komplicerat är läget, gränsen till omöjlighet att skapa fred i Syrien.
  Vad gör USA i Syrien? Som USA har alltid gjort: massmord, kaos, förstörelse av all Struktur som gör att dessa länder byggs aldrig upp eller få tillbaka sin suveränitet. Och de är smarta nog att organisera denna från bakgrunden genom oändliga manipulationer, false flag, vasallstater som fixar den smutsiga arbetet. Är det konspirationsteori? Inte alls…. Den typen av ”krigsföring” har varit känt så länge mänskliga konflikter funnits. Det finns väpnade men även psykologiska krig där det viktigaste är att motståndaren kan aldrig avgöra varifån faran eller fienden kommer. USA har ”skickligt” hållit sig i bakgrunden men gudarna skall veta att de är avslöjade……..tro mig att det finns redan en oändlig mängd ”fria” medier som diskuterar detta i hela Europa……Det har hänt mycket på senaste tre åren!

  Mainstream Propaganda stödjer helhjärtat detta, de är själv en del av krigsföringen men hur länge dröjer innan lögnerna avslöjas? Vem stödjer fortfarande USA? I verkligheten INGEN! Men USA-s överlägsna makt bestämmer de geopolitiska konflikter än så länge………men hur länge?

  http://www.globalresearch.ca/us-propaganda-machine-in-overdrive-fake-war-against-isis-daesh-protect-the-good-terrorists-fight-russia-in-syria/5548035

  • peterkrabbe says:

   Tack Anna för denna kompletta redogörelse av Joachim Hagopian för händelserna i Syrien. Min fråga i rubriken kan därmed anses vara till fullo besvarad. Jag hoppas läsarna orkar ta sig igenom artikeln även om den är mäktig, den visar också vilket monster vi (våra politiker) ger oss i kast med när vi diskuterar anslutning till NATO. Ett storskaligt krig mot Ryssland i Syrien kommer också att få spridning till Östersjön genom NATO:s aggressionspolitik i nordöstra Europa. Arma Sverige!

 7. Anna says:

  Tacksam att du har tagit dig tid och läste Hagopians analys om en ytterst allvarlig varning för den kommande eskalation i Syrien.
  Det är en mycket smärtsam läsning, inte minst när man betraktar detta från en rationell men också från emotionell perspektiv.
  Det är faktum att en världsomfattande konflikt som väntar. Jag har gåvan att ha rötter i öst men även i västkulturen. Det ger en större inblick inte minst om tiden före 2:a VK och de bakomliggande orsaker och drivande mekanismer. Det är sant att historien upprepar sig. Det är en skrämmande likhet i utformandet av upptrappning, provokationer, verbala, mediala lögner och till slut den oundvikliga militära angreppet.

  Hitler stod som ensam ansvarig väldigt länge. Idag vet vi att det fanns en gigantisk ideologisk, ekonomisk stöd bakom honom och utan dessa krafter Hitler hade varken strategisk eller andra begåvningar att lägga hela Europa i ruiner. Det är dessa makter som är aktiva även idag. Min tröst att de är avslöjade och -utan att överdriva- djupt hatade.

  Ryssland vann 2:a världskriget. Ryssland har aldrig velat delta men blev offer för den ”geopolitiska maffian” som -trots pakten- överfallit Ryssland. Läget är det samma även idag. Storslagna planer att utplåna Ryssland men ryssarna har allierade. De allierade vet att om Ryssland faller, faller de själva. En känsla som jag har haft länge: Det finns en dold intresse att stoppa USA-s imperialistiska aktiviteter för all framtid! Hur detta skall gå till har Ingen aning om men det är knappast genomförbar utan mycket stora förluster……

  • peterkrabbe says:

   Jag tror tyvärr att du har rätt, Anna. Det som är beklämmande för vår del är svenska politikers totala okunskap om orsakssambanden i världen. Istället för att göra Sverige till centrum i en alliansfri Östersjözon lägger man ut oss som kanonmat i en NATO/ Rysslandskonflikt.

 8. angela says:

  Ett tips ang frågan ”hur ska det gå för Sverige”. Några har kanske sett ”Riket” finns på SVT Play och nu visades första delen av Resten av Sverige. Det är så här det börjar se ut vi borde titta mera på detta. Det är skrämmande. Landsbygden ser ut så här inte bara i Norrland utan i hela Sverige. Landsbygden är så förstörd att det går inte att leva där längre. Kommunikationer fungerar inte. Välfärden, vägar underhålls inte för att inte tala om att det inte finns något längre att köpa mer än i stort sett mat , godis och läsk. Affärerna lägger ner. Det bör sättas i relation till hur mycket regeringen satsar på välfärd och infrastruktur i andra länder men inte säger sig ha råd att hålla Sverige igång.

  Syrien bombas sönder och samman. Sverige utarmas och förstörs genom att skattepengar och jobb skickas utomlands. I det amerikanska valet tar Trump upp det. Företagsflytt och jobben som försvunnit utomlands och alla pengar. Deras statsbudget är lika illa som i Sverige. Det är allvarligt .

  http://www.svt.se/resten-av-sverige

 9. angela says:

  http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2014/10/sverige-erkanner-palestina-och-okar-bistandet/ Under en femårsperiod får bara Palestina ett ökat bistånd utöver det som redan finns på 1,5 miljarder. Andra länder har också fått medan den svenska landsbygden dör.

 10. Not_Me says:

  Vi lever onekligen i en spännande och skrämmande tid, återstår att se om vi överlever länge nog för att få veta hur det kommer att gå. Det som egentligen är mest skrämmande är hur grundlurade vi alla är och lögnerna har pågått länge. Vi är några som vaknat upp men de flesta jag försöker tala med är helt ointresserade och vill inte veta vilket för mig är helt obegripligt då det handlar om både vår egen, våra barns och inte minst kommande generationers liv för att inte tala om de tidigare generationer som byggt upp landet och välståndet, har allt varit förgäves???

 11. Anna says:

  Det finns en särskild grund som gör att USA har ett intresse för att försvaga Europa, Skandinavien. Det är så sällan skrivs om detta och bara fristående bloggar som tar upp ämnet utan större möjlighet till konkret bevis. Detta sysselsätter många i tyskspråkiga länder.
  Nämligen: Europeiska länders guldreserv i USA!
  Jag länkar lite funderingar om detta, men tänk om våra guldreserver är borta. Skurkstaten USA skulle aldrig bekänna färg eller -när den står inför en kollaps själv- återlämna till dessa länder.

  Der är gungning även ekonomisk. Flera länder börjat sälja av amerikanska statspapper, petrodollarn har snart kommit ner till det rätta värdet och kanske den amerikanska guldreserven är redan ett minne blott. USA är inträngt i ett hörn och kriget handlar om att SLIPPA avslöja den redan inträffade sammanbrottet……..

  http://mediamorkar.blogspot.co.at/2012/12/existerar-verkligen-usas-guldreserv.html

  https://sputniknews.com/business/20150916/1027074510/gold-repatriation-undermines-us-economy.html

 12. Sture says:

  Anna,
  nej, USAs guldreserv existerar inte som ”USAs guldreserv” eftersom den privata och kriminella bankmaffian kring Federal Reserve och Bank of England lagt beslag på guldet och fört det någonstans som bara de själva känner till. Och de kommer aldrig att ge tillbaka detta hur mycket länder som Tyskland och Holland än ber att få inspektera ”sitt” guld. Det är som den här maffiaklanen med Gudfäderna Rockefeller och Rothschild uttryckt med orden ”vi har kontroll över guldet”.
  Men de har fortfarande inte kontroll över det kinesiska eller det ryska guldet, till vår välsignelse. Nu när alla papperspengar också snart försvinner så kommer vi alla att tvingas bära ett mikrochips mellan tumme och pekfinger, varvid man kommer att veta allt om oss. ”Mark of the Beast” som det så profetiskt står i Bibeln om ”The End of Times” och inför Jesu ”second Coming”.

  • peterkrabbe says:

   Både Ryssland och Kina bygger medvetet upp sina guldreserver genom inköp på marknaden. Man har förstått att det inte går att ha en valuta som saknar säkerhet. Att USA har försnillat sin och andras guldreserver kommer att straffa sig när det börjar blåsa runt knuten. Dollarn hänger nu i en skör tråd som bara bärs upp av oljehandeln.

   • Sture says:

    Peter,
    det som Annas referens pekar på är hur penningmånglarna i Federal Reserve lånar ut ”guld” till flera i form av ett papper som säger att någon ”äger” guld (dvs. har lånat). Men denna typ av ocker har man sysslat med i flera hundra år och det är inget nytt och det kallas ”fraktionerade pengar” på ekonomispråk. Ty om någon med en papperslapp visar att han äger guld (liknande papperslappar om samma guld har kanske givits till många) så betyder det inte att ha har guldet i sin hand. Bankmaffian kring Federal Reserve har inte fysiskt givit bort det guld (inte ens som lån) som de fått andra länder att förvara i deras valv. De har istället fört detta i säkerhet för sin egen skull – inte för de andra ländernas skull.
    I en framtid är det enda som räknas kontrollen över det fysiska guldet och dess kvalitet. Alla papperslappar som hävdar att man ”äger” det och det guldet kommer bara att förbli papperslappar. Och inom en nära framtid kommer de att bli helt värdelösa.
    Detta har den kriminella bankmaffian haft klart för sig i flera hundra år, men har bara gullat med de naiva.

   • tomas says:

    Historically, all paper money systems ended either in complete collapse or a timely return to hard commodity money. Forty years after the start of the present paper money episode, we are facing the same choice.
    Detlev S. Schlichter
    Gold still represents the ultimate form of payment in the world. Fiat money in extremis is accepted by nobody. Gold is always accepted.”
    Alan Greenspan

 13. Anna says:

  Helt korrekt Sture! USA-s guldreserv finns bara i det ”officiella” begreppet men tack att du har vidareutvecklat hur förhåller sig detta till verkligheten.

  Lite mer info länkar jag om guldet. Istället ”följ pengarna” skulle man kunna säga ”följ guldet”!
  Mycket läsvärt!

  https://en.wikipedia.org/wiki/James_Rickards

  http://jimrickards.blogspot.co.at/

  Peter!
  Kanske det är OT -du får gärna avgöra om det är intressant att belysa- men Syrien, hela mellanöstern är också ett offer för denna globala makteliten och det är viktigt att äntligen börja skriva/prata klarspråk. USA krigar inte emot terrorism -USA krigar för en världsomfattande makt där världens tillgångar tillhör en elit som redan idag har gömt sig i underjordiska, atomsäkra bunkrar med guldtackor som huvudkudde…….

  • Sture says:

   Anna,
   det enda jag har emot detta prat om USA är att USA är delat i två delar: 1. det fria kapitalistiska där man kan förverkliga den amerikanska drömmen, dvs. komma hur långt som helst och 2. den ”trojanska hästen” i USA som arbetar för att förstöra USAs frihet, dra in dem i så många krig som möjligt, stödja så många korrupta regimer som möjligt, och skuldsätta dem så mycket som möjligt för att slutligen bryta ner USA och ta ifrån dem deras nationella självbestämmande..
   Det är den ”trojanska hästen” kring Federal Reserve och Bank of England som mördade John och Robert Kennedy och Martin Luther King och det var de som mördade Lincoln, och försökte mörda Andrew Jackson på 1830-talet, men misslyckades. Det är de som i hemlighet har iscensatt 9/11 men lyckades skylla på Usama bin Laden för att kunna skapa ”kriget mot terrorismen”, som inte har något slut förutom att det kommer att förstöra det kristna samhället och förhoppningsfullt (enligt deras förhoppningar) leder till att den kristna världen går under. Men de är inte så rädda för muslimerna eftersom dessa är obildade och dessutom har man ”kontroll över guldet”.
   Jag stödjer USA och allt det som USA står för men jag är motståndare till den ”trojanska hästen” i USAs administration som i hemlighet verkar bl. a. via Council on Foreign Relations, Trilaterala kommissionen, Bilderberggruppen och Frimurare-orden. Det innebär inte att alla medlemmar i dessa organisationer är medvetna om dess agenda utan bara agerar ”nyttiga idioter”. Jag har många vänner som är med i frimurarna och de verkar inte alls vara medvetna om varför frimurarnas ritualer nödvändigtvis måste vara hemliga. För den som förstår de globala oligarkernas agenda är detta uppenbart. De hemligt verkande frimurarna når ända ut i samhällskroppen och är en viktig del i maktutövningen.

 14. Anna says:

  Sture!
  Jag har tänkt länken som en info om guldets betydande roll, inte som ställningstagande.Bra sammanfattning om den ”trojanska hästen” som även har ett finger i flera politiska mord i Europa. Ett mord som har börjar falla i glömska men har förändrat den europeiska finanspolitikan för all framtid.är mordet på Alfred Herrhausen. Fortfarande oklart vem mördade honom men saken är klar, det var inte RAF. Läser man vad han stod för är lätt att ”förstå” vem hade intresse att tysta Deutsche Bankens mäktigaste man.

  https://de.wikipedia.org/wiki/Alfred_Herrhausen

  Sorgligt men det är uppenbart att den ”trojanska hästen”) startar idag en öppen konfrontation med Ryssland på syrisk mark!!!!!
  http://www.veteranstoday.com/2016/09/29/syrian-war-report-september-29-2016-us-deploys-troops-near-aleppo-city/

 15. Sture says:

  Anna
  infiltrationen av den trojanska hästen i den amerikanska administrationen går långt tillbaka i tiden. Och de arbetar huvudsakligen via ”rådgivare” till offentliga personer, vilket gör att man aldrig kommer åt dem. Jag har hämtat en hel del information hur infiltrationen i CIA och FBI gått till via f.d. CIA-agenten Fletcher Prouti. Han beskriver på nätet [https://www.youtube.com/watch?v=CjfBwWVFPNw] och i sin bok ”The Secret Team” hur CIAs operationer faktiskt är helt utanför presidenten och kongressens kontroll.
  Den ”trojanska hästen” arbetar långsiktigt. När CIA bildades 1947 av president Harry Truman för att bli en organisation som sammanställde internationell säkerhetsinformation var Fletcher 29 år. Den kom att istället bli en organisation som sysslade med hemliga operationer som dragit ner USA i smutsen mer än någonting annat – men det har varit avsikten för den ”trojanska hästen”.
  1945 hade Fletcher Prouti varit i Vietnam och tagit emot enormt stora mängder sofistikerade vapensystem som skulle användas för en ockupation av Japan efter kriget. Men ockupationen blev inte av och vapensystemen blev liggande så han frågade sina överordnade om vapensystemen skulle skickas tillbaka till USA. Ånej, de skulle till Korea och till Nordvietnam. Han drog genast slutsatsen att Harry Truman, som endast suttit 2 månader på presidentposten, inte beordrat detta. Detta var således vapen som senare användes för att besegra fransmännen och kom sedan att användas mot de egna trupperna i Vietnamkriget. Dessa båda krig (och hur det skulle gå) var alltså redan planerade av den ”trojanska hästen” i den amerikanska administrationen. Det tas alltså men massa beslut i hemlighet, men ingen vet vem som har fattat dem.

 16. Sture says:

  Peter
  de globala oligarkerna och deras marionett Hillary Clinton drar sig inte för någonting. Titta på denna video om valdebatten i måndags. En observant tittare noterade hur Hillary Clinton petade sig på näsroten varje gång hon ville att Lester Holt skulle ingripa och styra om diskussionen och istället angripa Donald Trump. Och han sålde sin själ, avbröt Trump 41 gånger och deltog i riggningen av valdebatten på Hillary Clintons sida. Den lades upp den 28/9 och har på två dagar setts av c:a 350.000 personer. Sprid den. https://www.youtube.com/watch?v=Vqe4vqhA3D4

 17. tomas says:

  Bank For International Settlements (BIS): How The Rothschilds Control And Dictate To The World…
  http://www.blacklistednews.com/?news_id=7913

 18. Jan Ericson says:

  Nu är det förståss inte USA som ”bombar Syrien sönder och samman”. Det är Assad och ryska styrkor som sköter detta.

  Skrämmande att den ryska desinformationen sprides helt hämningslöst på sociala medier och bloggar.

  • peterkrabbe says:

   Jan Ericson, din kommentar föranleder mig att förära dig med ett helt eget inlägg. Se här: https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/10/16/jan-ericson-i-ubbhult/

  • Ben-Hur says:

   Jan Ericson förefaller vara en god representant för Riksdagens träskallar! Han såväl som övriga där inser inte att om nu Assad och Ryssland bombar och strider så är det någon eller några som får ta emot detta! Man kan ju då undra vilka dom är och varför dom är där! Syrien är ju ett självständigt land som ju Assad och hans krigsmakt , med hjälp av inbjudna Ryssland måste försvara. Utöver IS så finns uppenbarligen ett antal terrorarmeer där förutom USA och Turkiet. Ingen av dessa är inbjudna! Samtliga har som mål att störta en demokratiskt vald regim vars President har ett 70%-igt stöd bland befolkningen. En President som stod i begrepp att sakta ytterligare demokratisera landet när utomstående ”intressen” lade sig i och började kriget!

 19. Pingback: Jan Ericson i Ubbhult | Peter Krabbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: