Make America Great Again – en omöjlig uppgift? Del 1.

trump-4

Så här ett par veckor innan Trump skall bli verkställande president i USA kan det vara på sin plats med en liten genomgång av den gigantiska uppgift som han tagit på sig och som ligger som grund för hans valseger. Att göra Amerika stort igen innebär att vända en utveckling som i globalismens spår fört nationen till avgrundens rand. Den omfattar inte bara den enskilda människans möjlighet att försörja sig och leva ett anständigt liv utan kanske i ännu högre grad att vända hela nationens vitala grundförutsättningar i rätt riktning, att lösa frågor som en accelererande miljöförstöring genom kemikaliespridning, genmodifierade grödor, förorenade vattenkällor och nedsmutsad luft, spridning av läkemedel både i människor och miljö, strålningsskador från mobiler och datorer och kontaminerade livsmedel till både människor och djur. Allt områden där tyvärr USA får ses som världsledande i negativ bemärkelse och där beroendet mellan den existerande industrin och en livsmiljö i utförsbacke är oupplösligt.

De produkter som används dagligen beräknas innehålla mer än 85.000 olika kemikalier, varav ett stort antal dödligt giftiga, som till stor del får sin slutstation i det vatten vi dricker eller den luft som vi andas. Naturlig mat är på väg att försvinna för att ersättas av kemiskt sammansatta livsmedel med nedsatt näringsinnehåll, imitationsprodukter som ser ut som mat och smakar som mat men som inte är det. I spåren följer en svällande sjukdomssektor som göder en lukrativ läkemedelsindustri – Big Pharma och Big Food går hand i hand mot ökad lönsamhet och en samordnad befolkningskontroll, allt enligt globalismens regelbok. Multinationella företag sväljer de mindre och självständiga företagen i syfte att utrota alternativen.  Maktkoncentrationen blir allt större och den enskilda människa allt mindre i en snurrande karusell som bara kan sluta med en katastrof. 1952 stod de amerikanska företagen för 32 procent av statens skatteintäkter, 2013 hade deras andel av skatteintäkterna minskat till 10 procent. Samtidigt konstaterar Russel Sage Foundation i en undersökning 2014 att det genomsnittliga amerikanska hushållets inkomster år 2013 hade minskat med 36 procent jämfört med tio år tidigare.

Detta sker i ett läge där en allt mindre elit tjänar allt mer. År 2013 tjänade de 400 rikaste familjerna i USA 200 miljarder dollar, eller motsvarande drygt 1.800 miljarder kronor.  Den översta procenten i den amerikanska inkomstligan äger 38 procent av landets tillgångar, medan de 60 procenten i botten äger 2,3 procent av tillgångarna.

Utvecklingen är inte grundad på tillfälligheter, utan ingår i skapandet av globalismen, något som pågått i hundratalet år men som de senaste decennierna dragits upp till ett svindlande tempo. Agendans totala genomförande hägrar. Var Trump står i allt detta vet vi inte än, vi kan bara hoppas att hans insikter i det pågående spelet fått honom att inse det orimliga i dess genomförande och att han nu faktiskt gör ett försök att rädda inte bara USA, utan hela den civiliserade världen från en annalkande undergång. Problemet för Trump är att den industri som idag bär upp USA:s ekonomi – vapenindustrin, läkemedelsindustrin, livsmedelsindustrin och den fossila bränsleindustrin – är densamma som samtidigt förgör landet och utrotar dess invånare. Vågar Trump såga av den gren han själv sitter på? Räcker det att krossa monopolen och återgå till en småföretagarekonomi, där den enskilda människan räknas och syns? USA är kreativt och en ny ekonomi baserad på innovationer kan lyckas om monopolen inte tillåts köpa in och lägga ner all hotfullt konkurrerande verksamhet, så som sker idag både i USA och i Europa.

Det kan vara lämpligt att så här på det nya året i några artiklar se närmare på Trumps dilemma. Det kan bli skrämmande, men är samtidigt nödvändigt för att vi skall förstå att Trump faktiskt är sista chansen att vända utvecklingen. Kanske får vi också lite perspektiv på varför USA har insisterat på att införa TTIP som en nödvändighet i syfte att prångla ut sina nedbrytande produkter över resten av världen.

Det jag kommer att skriva kan ses ur två perspektiv, dels som ett rent faktareferat rörande utvecklingen de senaste decennierna i USA och slutsatserna av detta, dels som ett inlägg i debatten om New World Order (NWO). Många uppfattar fortfarande denna diskussion som en konspirationsteori, trots att den beskrivits på hundratusentals sidor i debatten utanför Sverige och internationellt anses som fullt bekräftad. Den utveckling som jag beskrivit ovan kan dock lätt sammanlänkas med agendan kring NWO genom jämförelse mellan nuläget och den teoretiska bakgrunden, sett i ett redan historiskt perspektiv.

Som en liten introduktion kan vi inleda med historien om John Holdren. Denne man var aktiv i den tidiga rörelsen för befolkningskontroll, som växte fram i USA under 1970-talet. Han bidrog till författandet av boken Ecoscience: Population, Resources, Environment tillsammans med Anne och Paul Ehrlich, som gavs ut 1977 och handlade om metoder för att minska världens befolkning. Som metoder föreslogs tillsättandet av steriliserande medel i dricksvatten och utvalda födoämnen, något som skulle regleras av myndigheterna tills ”rätt” befolkningsmängd hade uppnåtts och kunde bibehållas. Holdren uppmanade också myndigheterna att införa tvångssterilisering och tvångsaborter. Kvinnor som redan hade fött två eller tre barn skulle kunna steriliseras. Temat togs senare upp av författaren Dan Brown i en thriller. När Obama tillträdde som president 2009 ansåg han Holdren vara lämplig som presidentens ledare av the White House Office of Science and Technology Policy , en position som han lyckligtvis får lämna nu – tack vare Trump.

Redan under president George H W Bush presenterade hans regeringstjänsteman Catherine Austin Fitts förslaget att världens befolkning borde minskas till nivån en halv miljard människor, vilket hon bedömde som nivån för ”ekonomisk hållbarhet”. Förslaget skulle genomföras genom att ”försämra immunsystemet och öka gifthalterna kombinerat med näringslös mat, vatten och stresspåverkan”. Fitts hör nu till Trumps supporters, låt oss hoppas att hon inte får en ny chans!

Man kan inte bortse från att denna globalismens främsta grundtanke nu så väl återspeglas i det scenario jag skall beskriva fortsättningsvis. Men ni skall snart få bilda er en egen uppfattning!

Peter Krabbe

28 Responses to Make America Great Again – en omöjlig uppgift? Del 1.

 1. angela says:

  Trump har ingen aning om vilka krafter han utmanat. Om Brexit och hans egen seger redan gått till historien som inbromsning på vägen mot en totalitär världsdiktatur är denna dag dagen då globalismen med en våldsam spark slog globalisterna i baken! Den är historisk oavsett vilken följd den får. Kommer den sparken att räcka eller kommer vi att susa vidare mot den totalitära diktaturen?

  Globalisterna har blivit tvungna att erkänna att vi nu får uppleva konsekvenserna av globalismen. Precis som man inte kan ”lägga alla ägg i samma korg” kan man inte lägga all makt i den ena handen som med lätthet kan tas över av den andra. Makten måste spridas. Och det kan man bara i små demokratiska nationer. Fred på jorden är en omöjlighet. Men vi kan förhindra och dämpa krig och maktövergrepp genom demokrati. Nationen är en förutsättning för demokrati och ett civiliserat rättssamhälle. Det motsatta är globalism/empirialism. Styret i ett imperium eller globalism kommer alltid att vara en totalitär diktatur.

  Samtidigt får det ett löjes skimmer över sig att man nu anklagar just Ryssland för att göra det man själv gjort i decennier och hundratals år. Vem var i Storbritannien och försökte påverka utgången av valet om Storbritannien, Brexit! Det var Obama. Globalisternas president i USA. Vilket hyckleri. Vem har infört och konstruerat EU mot folkens vilja. Så fort folk stretat emot har bilderbergarna varit där och som genom ett trollslag har de som protesterat mot EU ändrat sig. Varenda folkomröstning har gjorts om när folk röstat mot det globalistiska etablissemanget.

  Nu försöker man vända bort folkets blickar igen. Trump har rätt när han säger att Ryssland bara är en bagatell mot Kina som lyckats bäst i sitt fruktansvärda värv att konstruera en totalitär diktatur. Tar Trump upp striden mot denna hemskhet och väcker folk till insikt får vi vara hjärtinnerligt glada. När de första tecknen blev helt uppenbara var i de sk demonstrationerna i Paris runt 1968. Då hade jag redan sett angreppen i Sverige och mot den svenska skolan. Makteliterna har lärt sig mot vad man skall sätta in stöten först. Mot kulturen. Behärskar man ordet behärskar man folks hjärnor. Jag har sett hur universiteten förvandlades och alla 68-or som stod på borden i AF i Lund med sin lilla röda. Kineserna själva var mäkta förvånade hur lätt det gick att infiltrera självaste Paris.

  • Peter Grafström says:

   Angela, Paris 68 var Usas iscensatta straff för Frankrikes olydighet. Hade inget med genuint (student eller folkligt)uppror att göra. Och det hade inte ‘franska revolutionen’ i slutet av 1700-talet heller. Den beundrade Voltaire var i sold hos främmande makt. Och Robespierre Danton och Marat organiserades från Lord Shelburnes gods i England. Och Maos bonderomantiska och därmed bakåtsträvande klasskamp var också ngt han erhöll bla från Brittiska elitsocialister med aristokratisk bakgrund. Nu har Kina en positiv syn på sin ambitiösa medelklass. Synd att du tycks se så negativt på Kina. Det sprids sen 1989 enorma lögner om Kina som du kanske är påverkad av när du fördömer dom. Gräsrötterna i Kina har troligen långt långt större inflytande än vi eftersom ledningen söker utveckla landet och det sker bäst om man är lyhörd för sund kritik utan att för den skull bli opportunist. Vilken utveckling har vi?

 2. angela says:

  Barnen är en nyckelpunkt. Det har man vetat länge. Det var därför jag avslutade min kommentering med att skriva om barnen i sista inlägget 2016. Nyår är tid. Generationsväxlingar är TID. Historia är TID. Historien hänger ihop genom TIDEN och generationsväxlingar. De gamla och unga ÄR generationsväxlingen : tiden, kunskapen, civilisationen. Att barnen är a och o utnyttjades i globalismens ideologi. Återigen hörde vi slogans som redan kommunisterna använde i Sovjet och tidigare i Tyskland i -68-rörelsen. Ungdomsrörelserna blev begrepp och 68-rörelsen basunerade ut ”det är med barnen vi skall börja”. Det lät ju förnuftigt men som vanligt begrep ingen vad det EGENTLIGEN stod för. Socialisering (hjärntvätt) in i en totalitär diktatur. Vem visste att det ofta citerade ”låt hundra blommor blomma”, mm kommer från Maos lilla röda? Det låter så väldigt förnuftigt och är förföriskt.

 3. angela says:

  Ord är vanskliga. Ytterst vanskliga och vi måste veta VAD som egentligen ligger bakom så att det inte blir en meningslös floskel.

  Detta är en annan av Maos floskler:

  ”Vi bör stödja allt som fienden motsätter sig och motsätta oss allt som fienden stödjer.”

  Javisst det stämmer väl! Eller hur? Men då kommer den viktiga problematiseringen som ingår i demokratin. VEM tusan är fienden? Denna floskel kan lika gärna användas av min fiende. Och den stämmer för min fiende också. Vem är fienden? Och vad är det då vi ska motsätta oss? Min moster, gamla farmor, kusin, August Petter eller vem? Kanske jag själv är min egen fiende? Och så blir det ju i slutänden i det totalitära samhället som vi redan sett det förfärliga slutresultatet i. Du bli fiende till dig själv genom att etablissemanget ställer grupp mot grupp i mångkulturens namn och du skall slåss mot dig själv som barn, som tonåring, som ung vuxen och småbarnsförälder, som studerande om de bästa betygen om jobben som medelålders, som bostadssökande, om sjukvården. om pengarna och om en plats på ett ruttet ålderdomshem om det finns något kvar till dem. Och inte bara i Sverige om vi tar det landet utan mot alla människor i hela världen. Vilken röststyrka tror du att du har? Det blir en allas strid mot alla. Precis det som bl a Hobbes beskrev. Eller det som Mao och globalisterna beskriver i globalismen och mångkulturen. Du om individ och människa har ingen chans i detta globala kaos och rättslöshet. Knytnävsrätten tar över och den enda lag som kommer att finnas är Jantelagen eller djungelns lag. Eller det som det kallas i modernitetens namn : social kompetens.

 4. Tack. Intressant läsning som alltid. Kanske är människan trots allt och någonstans fortfarande smart? För ca 30 år sedan när mina barn skulle växa upp oroade ja mig för hur deras tillvaro skulle bli framöver med miljöförstöring och en överbefolkad värld. Även om vi redan då hade vetskapen om att det fanns föda till samtliga och att olika krafter styrde distributionen av den för att påverka händelseutvecklingen i eget intresse. Det som då fick mig att se positivt på framtiden var filosofers fiktiva beskrivningar av olika hoppfulla scenarier där människorna levde i mindre grupper, lokalt producerad mat, ett liv nära och i samklang med naturen och med smart utnyttjade av den mest avancerade tekniken för att underlätta tillvaron utan stressrelaterade sjukdomar etc. I och för sig hade jag då aldrig ens kunnat tänka tanken att svenska regeringar med berått mod skulle belägra Sveriges södra och andra utvalda delar av landet med 100 tusentals migrerande män från tredje världen för att trycka ner och stoppa svenska flickors och kvinnors möjligheter till en jämlik och fungerande tillvaro i hemlandet inkl. sätta tillbaka en positiv utveckling av vårt land. Belägringen har givetvis styrts till kommuner utanför Sthlm som inte kunnat påverka situationen och Sthlms många medelklassområden är fortfarande helt opåverkade av det nya Sverige. Skillnaderna visar sig oerhört tydligt eftersom jag jobbar både i Sthlm och i Skåne, där jag också bor i en liten kommun sedan 4 år. Ser fram emot din nästa skildring.

  • angela says:

   Det var nog många som såg positivt på framtiden då. Hela Sverige ska leva kampanjen, ”gröna vågen” då man inbillades att med den nya tekniken skulle landsbygden befolkas igen och jobben i storstäderna kunna skötas hemifrån landet. Det folk inte visste var att politiska beslut redan fattats om att Europa skulle beskogas igen. Politiken har bedrivits sedan andra världskriget trots att folk protesterade och tog fart sedan slutet av 50-talet och var ett faktum på 60-talet. Folk drevs in till städerna p g a politiken. Det var alltså politiska beslut. Alla jobb koncentrerades till städer och större orter. Så det var inga frivilliga val för folk när de flyttade till större orter och städer . De tvingades p g a de politiska besluten om jobbens placering. Man körde helt enkelt bort småbrukarna för att ge plats åt storjordbrukare som kunde köpa upp mark. Inget händer av sig självt genom någon mystisk naturkraft. Det ligger alltid politiska beslut bakom. Med de öppna gränserna kan vem som helst med pengar köpa vad som helst och tvinga bort folk från deras mark. (Jag tipsade tidigare en film från Dokument utifrån , SVT, om landgrabbing.)

   Enligt de politiska besluten skall Europa skogsplanteras. Och förvildas. Så det är heller ingen konspirationsteori att Sverige håller på att bli en enda stor skogsplantage ända ner till Bryssel. Sverige har i praktiken nästan inga skogar kvar utan enbart plantager. Dessa plantageskogar innehåller inte heller så mycket kvalitet eftersom de inte är naturliga. Förr kunde småjordbruken försörja massor av människor på landsbygden med högkvalitativ näringsriktig mat från åkrar men också från ängs- och hagmarker där korna betade och gav kött och mejeriprodukter som var förstklassigt ur näringssynpunkt. Så det är inte bara industrin som måste byggas upp igen utan även landskapet.

 5. Elisabeth Almqvist says:

  Tack Peter Krabbe,.. Mycket starkt !

  Året börjar i rannsakningens tecken. Med uppspärrade ögon läser vi häpna allt som NWO€™s ledare och ansvariga aktörer smitt dödens vapen för att förgöra mänskligheten. Detta avslöjande måste läsas av Riksdag och Regering€¦även om de ÄR införstådda över vad de¦ okunnigt nog..medverkat i att i viss mån genomföra, så behöver de se Sanningen om vad som pågår.
  Du har säkert kontakter där som kan föra detta vidare för deras kännedom. Måste då tillägga att jag blev chockad över dessa brutala sanningar som pågått inför våra ögon och som huvuddelen av svenska folket tar som osanningar€ och lever efter detta dravel via pressen. Eftersom Guds Ord numera är o€pass€ och fullständigt borta från skolorna, är det skräck och fruktan som driver den moderna svensken idag. När mina söner växte upp -73 och -76 fick de lära sig Psaltaren 91 utantill.
  Normlöst samhälle kommer lätt att förintas. Vem vet om det inte blir 2030..enligt FN?

  Mvh
  Elisabeth Almqvist.

  • angela says:

   Ja, Elisabeth, det är chockerande men makteliten vet redan eftersom de har tagit besluten. Det är folken som måste informeras. Det som skall göras är att ställa etablissemanget till svars för vad de och tidigare generationer har gjort. Demokratifrågan är världens viktigaste fråga. Utan ansvarsutkrävning finns ingen demokrati. Det är vi, folken, som måste agera och kräva det ansvaret. Ställa dem mot väggen.

   Peter avslutade förra årets sista inlägg med ”Oligarkernas värdepapper riskerar att förvandlas till sopor samma dag som någon slutar erkänna deras existens.”

   Precis. Det är ansvarsutkrävning. Den dag vi slutar ge legitimitet åt gangstrarna upphör deras makt.

  • pogust says:

   Vi har en tendens att skylla på konspirationer i stället för att söka efter logiska rationella förklaringar.

   När det gäller avfolkningen av landsbygden och inflyttning till städerna så beror det på att möjligheten till en högre levnadsstandard skapar den omflyttningen. Dels vill lantbrukarna ha större lönsamhet och hanterar större arealer med färre personer, det blir färre traditionella arbetstillfällen.

   Men den huvudsakliga anledningen till koncentrationen till städer kommer av det mindre avståndet mellan människor som minskar transportkostnader och gör att fler snabbt kan nå tillgänglig service. Barnpassning, skolor, affärer, arbetsplats, nöjen finns inom liten radie och kan ofta nås med kommunal transport. Man klarar sig t ex utan bil, en stor kostnad. Eller med en bil i stället för två på landsbygden.

   Det är ekonomin som styr vårt beteende, inte nåt politiskt beslut. Det mesta som sker i Världen har samma grund. Ju komplexare system som skapas, desto omöjligare för några oligarker och politiker att styra utvecklingen.

   Det går att vända den här utvecklingen, men bara om fler blir medvetna om alternativen. Det måste komma underifrån, som Brexit och The Donald. Det kommer att fortsätta med valen i Frankrike och Tyskland i år, gemene mans protest mot etablissemanget. Allt fler jobb försvinner till Asien och vår levnadsstandard sjunker. Det har inte nått Nordeuropa ännu, men vi ser vad som sker i Syd och det kryper sakta uppåt.

   Politiker kan medverka genom att avreglera den kostsamma byråkratin till ett minimum och överföra besluten till lokal nivå där mycket kan ske på frivillig väg direkt mellan människor. Men hur troligt är det att politiker avskaffar sig själva…

   Liksom i Grekland kommer vi att åter börja odla vår mat lokalt igen. Genom att lära oss Permaculture t ex kan vi producera mer mat på mindre yta på ett vetenskapligt rationellt sätt. Vi står inför omställningens tid, från ett slit och släng samhälle åter till ett där vi måste kvalitet före kvantitet.

   Peter Krabbe, jag tvivlar inte på att diverse potentater hyser planer för mänskligheten. Men i vår allt mer sammanbundna och komplexa Värld så minskar deras möjlighet till påverkan stadigt. Vi studerar historien för att lära av tidigare misstag, med förhoppningen att välja en bättre väg framåt nu.

   Kan du inte börja skriva om möjlig framtida utveckling också, baserad på din kunskap? Ta det inte personligt, men gamla griniga gubbar finns det 13 på dussinet som gnäller över allt som gått fel. De som ser framåt och testar nya idéer or oftast unga som saknar erfarenhet. Vi skulle behöva fler sådana som dig med erfarenhet att tänja gränserna och se framåt.

 6. pogust says:

  Trump kommer inte att ha nån större betydelse för utvecklingen. Och NWO ser jag inte som en möjlig framtid. Vår Värld är alltför komplex för att nåt sånt skulle vara möjligt. Att några drömmer om det gör det inte möjligt.

  Nej det är Adam Smiths ”invisible hand” som fortfarande styr oss utan att nån politiker kan göra ett dyft åt det. Synergin mellan det kapitalistiska systemet och den fossila energin som startade för ~250 år sen driver utvecklingen av sin egen inneboende kraft. Kapitalismen bygger på evig ökande tillväxt, fossil energi kan bara utvinnas effektivt i ett kapitalistisk system.

  Kapitalism baseras på egen vinning som är ett mycket potent drivmedel. Genom samarbete så kan vi alla få det bättre var tanken. Så fungerade det också i början, ett feodalt samhälle där bara ett fåtal hade utvecklingsmöjlighet förvandlades till ett där alla kunde förkovra sig och göra en klassresa.

  När nu den fossila energin börjar kosta mer att utvinna än vad den ger oss tillbaka så börjar systemet att krackelera. När inte tillväxten kan ske genom utvinning av mer energi längre så kannibaliserar systemet sig självt genom att allt färre på toppen av pyramiden skapar sin tillväxt på bekostnad av de allt fler under toppen.

  Allt mer desperata försök att uppehålla ett dödsdömt system med negativ ränta, extremt penga-skapande etc fördröjer bara processen lite. Mer pengar i systemet skapar bara bubblor som spricker och ger mer problem. Vad vi behöver är ökad hastighet på bef penga-mängd i cirkulationen genom systemet (velocity of money). Det får vi bara om vi har en positiv syn på framtiden och vågar investera i produktionen. Vi har idag negativa framtidsutsikter och en nedåtgående spiral.

  Ekonomisk tillväxt har hittills skett till priset av ökad energiförbrukning. Tillväxt är fortfarande möjlig men vi måste definiera om begreppet. Vi måste gå från att leva AV biosfären till att leva MED den. Vi är en del av den och måste börja vårda den igen som vi gjorde för 300 år sen innan fossilenergin förändrade allt.

  Birgitta förstår vad jag menar. Vi måste gå från att rusa runt med näsan i skärmen på den senaste IT-prylen uppdaterandes ett virtuellt nätverk till att börja umgås fysiskt igen. Äta lokalt producerad giftfri mat, hjälpa varandra i lokala grupper där vi är beroende av och litar på varandra.

  Politikerna kommer inte att hjälpa oss. De är alltför berusade av sin makt som de kämpar för att behålla. Vi måste själva återskapa det samhälle vi vill ha tillbaka.

  Hinner vi göra det innan allt imploderar? Själv tvivlar jag. Vi set ut att simma med full fart rätt in i kaklet.

 7. angela says:

  Dessvärre tror jag inte att Trump har så stora insikter i alla problemen. Eftersom han är affärsman och är det nog mer troligt att han tänker mer på jobben. Att få tillbaka dem till USA. Enligt hans egen utsago är det samtal med ”vanliga” människor som format hans uppfattning. Och det är väl en god början. Allteftersom kan det generera mer insikter.

  Trump måste ju i alla fall tagit del av hälsovårdsmyndigheten CDC;s nyhet om att medellivslängden sjunker i USA. CDC konstaterade att detta aldrig tidigare har hänt, ”åtminstone inte i modern tid”. De flesta dödsfallen var narkotikarelaterade och drabbade främst unga. Orsaken var bristen på framtidstro och arbetslöshet.

  Och Shannon Monnat, forskare vid Penn State University, publicerade en studie efter valet som visar att Trump fick starkt stöd i valdistrikt med den högsta dödligheten i drog- och alkoholmissbruk och självmord, och där industrijobben till stor del försvunnit de senaste decennierna. Så talat med ”vanliga människor” har han nog gjort och det verkar som om han kan ta till sig vad han hör.

  Enligt rapporten fick Trump starkt stöd ”i Amerikas nya postindustriella heroinbälte'”, orter där ”bra jobb och arbetets värdighet har ersatts av lidande, hopplöshet och förtvivlan”, där ”rörlighet nedåt har blivit det nya normala”.

  Så vi får väl se.

 8. angela says:

  Jag måste bjuda på detta inlägg av Carl Rudbeck. Det var bra. Något som jag missat tidigare var att Trumps kampanjledare var kvinna! Det har varit en väl dold hemlighet. I alla fall i Sverige – feminismens förlovade land där var och varannan politiker säger sig vara feminist. 🙂 Varför har ingen alla dessa feminister lyft fram det? Som Rudebeck säger hon körde huvudet genom glastaket och förpassade två stycken dynastier till historien medan alla hade blickarna på Hillary.

  http://www.sydsvenskan.se/2017-01-09/carl-rudbeck-vi-ska-inte-lita-pa-forstasigpaare

 9. Anna says:

  Du skriver klockrent Peter! Din beskrivning om USA-s nuvarande läge är så realistisk att närmare kan man inte komma. Det innebär även att Trump står inför en ”omöjlig” uppgift. Teoretisk kan Trump åstadkomma stora förändringar men själv tror jag inte på att den teorin motsvarar realiteten som nu USA befinner sig i. Trumps ideer om Amerikas storhet en ideologi men verkligheten är att USA har raserat alla moraliska, ekonomiska och ideologiska grundpelare som bär upp en Nation och gör möjligt en nödvändig återrekonstruktion.Den mångåriga systemfelen kan inte repareras, det måste utplånas och ersättas med något annat. Men vad skall det vara?

  Jag är Pragmatiker och har ställt mig frågan många gånger -även gällande Europas tillstånd-:
  Vem kan överhuvudtaget göra en sådan radikal förändring och som är i detta fall oundvikligt varifrån skall hämtas det folkliga stödet?

  Angela och flera andra har belyst det mest väsentliga:Det är de senaste 50 årens politiska fostran och dess humana ”kvaliten” som har avsagt sitt ansvar för bildning, skola, Kultur, traditioner och utplånat de viktigaste värderingar som gör att vi känner oss trygga i vårt inre och även ingår frivilligt i en större sammanhang utan tvång. Och det är det amerikanska folkets största Dilemma. Det är folket som måste mobiliseras och övertygas att det finns en mening att ge Trump den nödvändiga stödet. Har det amerikanska folket den tron på tillvaron kvar? Eller är det också systematisk förstörd som allt annat? Utan den folkliga stödet är Trump chanslös- Och det vet tyvärr NWO maffian!

  Jag länkar något som belyser så träffande den djupa existensiella tragedi som den västerländska människan drabbats av. Den är inspelad för 30 år sedan men gudarna skall veta att det är mer aktuellt än någonsin.

 10. angela says:

  Ännu en till länk som måste läsas och handlar om konsekvenserna av Make America great again! Konsekvenserna för västvärlden. Nu börjar det röra på sig, Det är den första seriösa framställan om Swexit som jag sett.

  Den känns fräsch och framtidsny till skillnad mot det som pågår i Sälen där man håller på att gräva ner sig i en gammal skyttegrav. Vi behöver ett nytt försvar, ett starkt försvar som klarar att stå på egna ben. Det var bra i både Löfvens och Hultqvists tal att de för en gångs skull lyfte fram Sverige som nation med nationell bestämmanderätt. Så ska det låta! Det är ord och inga visor. För övrigt var Lördagsintervjun med Hultqvist bra. Han uttalade sig precis så som en försvarsminister ska.

  http://avpixlat.info/2017/01/09/moderata-motioner-i-norrbotten-om-sd-samarbete-och-avvecklat-samarbete-med-eu/

 11. ragnhild says:

  Når Trump tidligere snakket om å ”gjøre sine hoser grønne” på Putins arena, så måtte jeg nyse opp til flere ganger. Vet ikke hvordan det var med deg Peter, du stusset over Trumps valg av medarbeidere 😉

  Pause, tar de aldri, utplyndrerne av verdens ressurser. Det begrepet finnes ikke. Ondskap, pure evil er hva som driver dem, hvileløst framover. Se denne analysen.

  http://journal-neo.org/2017/01/09/is-trump-the-back-door-man-for-henry-a-kissinger-co/

  • peterkrabbe says:

   Tack för bra analys av Engdahl! Otroligt nog är 93-årige Kissinger fortfarande aktiv, vilket samtidigt är mycket belysande. Som Rockefellers högra hand under större delen av 1900-talet är han också Grand Old Man för hela NWO-konceptet. Det vi ser är att Trump har nära kontakt med dessa män och att ett påtvingat eller frivilligt samarbete ligger för dörren. Det positiva är att vi får se ett strategiskifte inriktat på fredligt samarbete istället för ekonomisk och vapenrelaterad krigsföring. Soros lär vara ute i kylan i detta nya spel. Att Tillerson lämnar Exxon för utrikesministerposten kan vi också relatera till Rockefellers planerade försäljning av Exxon och att konkurrensen mellan Ryssland och USA om oljeproduktionen öster om Atlanten därmed skall minska. Istället kan Rockefeller sätta tänderna i USA:s nyupptäckta oljekälla Bakken i North Dakota, som kan göra USA självförsörjande med olja – med Trumps medverkan mot ekologisterna. Varför då rota i grannens sandlåda? USA kommer att erkänna Rysslands rätt till Krim och så är den konflikten ur världen.
   Negativt är att genomförandet av NWO tar ny fart istället för att avstanna, nu med strategin att ”involvera” Ryssland i processen genom samarbete. Det handlar, som Engdahl konstaterar, om att hitta en ny maktbalans gentemot Kina.

   • Tor Arne says:

    ”Soros lär vara ute i kylan i detta nya spel.”

    “Don’t let appearances fool you. There’s always only one reality!” – Haruki Murakami

    Det är viktigt att vära medveten om dessa begrepperna i den pågående civilisationskampen mellan nationalister och globalister:

    Maskirovka:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_military_deception

    Militärt bedrägeri:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Military_deception

    Det är svårt att skilja sanning från bedrägeri i dessa tider. Pågår det et spel för att forvirra folk och dermed söndra och härska?

    • peterkrabbe says:

     Detta är vad som symboliserar övergången från demokrati till ett totalitärt system. Vi skall inte veta, bara undra. Det är vår framtida lott.

     • Tor Arne says:

      Vi kommer att behöva en ny generation ”kremlologer” för att tolka maktelitens meddelande;-)

      A propos ”deception”: jag rekommenderer denna boken om tematiken av journalisten Edward Jay Epstein:

 12. Mjölner says:

  Hultqvist Ha Ha!!!
  Är det någon som tänkt på att Trump som president har knappa två år
  på sig att bevisa sin handlingskraft och förmåga att styra USA.
  I november 2018 är det kongressval. Allmänna val till representanthus och senat.
  Han måste innan dess (om han inte blir skjuten) bevisa att han har förmåga att
  hantera sitt ämbete. CIA som har haft trasor med i byken i minst ett presidentmord
  och ett statsministermord samt NWO-maffian med Soros och hans hundratals lobby-
  organisationer är brutala motståndare som kräver ständiga offer över hela jorden.
  I vårt lilla rike har man nu bestämt sig för att utöva ryssnoja, suck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: