Make America Great Again – människan som tillgång eller belastning. Del 2.

lakemedel

I den fortsatta genomgång av det Amerika som Trump skall ta över har jag hjälp av Texas-journalisten Jim Marrs och hans bok Population Control, utgiven 2015. Titeln syftar på den förändring som Amerika har genomgått de senaste decennierna och dess relation till globalismens kärnbudskap – att en radikal minskning av jordens befolkning är nödvändig för att få en ”hållbar utveckling”, något som i den existerande statistiken avspeglar sig i att en liten elit blir allt rikare och allt mer maktfullkomlig medan den stora massan blir allt fattigare och får ett minskande inflytande. Det praktiska genomförandet får i globalismens teorier absurda konsekvenser i form av ren utrotning av de ”onyttiga” genom olika drastiska förfaranden. Även om man inte tror på att det finns en sådan agenda är en jämförelse med den verkliga utvecklingen i USA tankeväckande.

Vi vet att de länder som kommit längst i höjningen av den genomsnittliga levnadsstandarden samtidigt har de lägsta födelsetalen. I länder som saknar sociala och ekonomiska skyddsnät är barnafödandet den enda möjligheten för familjen att på sikt skaffa tillräckliga inkomster för att försörja gamla och sjuka. Därför är födelsetalen i dessa länder betydligt högre än i de utvecklade, där staten står för omsorgen. Globalismens budskap är därför ologiskt. Att snabbt höja levnadsstandarden för världens fattiga vore effektivare för att minska befolkningsantalet än massmord genom krig och epidemier. Den som vill leva gott på en liten men fast inkomst skaffar inte åtta barn. Hur detta skall gå till är en olöst gåta, men utan att vara socialist kan man nog konstatera att den koncentration av världens tillgångar till en minimal elit som vi ser idag inte är lösningen. Inte heller konceptet ”baka en ny kaka” genom att lägga alla världens fattiga i mixern tillsammans med de lite mindre fattiga för att få en ny befolkning som fogligt delar sina tillgångar i en värld utan gränser. Samtidigt som triljonerna växer i världens banker.

Men tillbaks till Jim Marrs! Som så många andra konstaterar han att samspelet mellan den kemiska livsmedelsindustrin i USA och landets läkemedelsindustri är påfallande. Den förra levererar patienterna till den senare och båda tjänar stora pengar på förhållandet. I en studie från år 2000 (Dr Barbara Starfield/ JAMA) konstateras att i USA kan 225.000 dödsfall om året tillskrivas sjukvårdssystemet, vilket gör sjukvården till den tredje största dödsorsaken i landet efter hjärtsjukdom och cancer. Vissa forskare anser att det snarare handlar om uppåt en miljon dödsfall. Dessa relaterar studien till obehövlig kirurgi, felaktig medicinering, sjukhusinfektioner, förskrivning av läkemedel med oförutsedda effekter och rena misstag i vården.

Läkemedelsindustrin har insett att det är mer lönsamt att producera mediciner som ger ett livslångt beroende utan behov av att ändra livsstil, än att lösa akuta och kortvariga sjukdomstillstånd. Statiner mot höga kolesterolvärden och blodtrycksmediciner är exempel. Samtidigt gör minskad användning av antibiotika att nya resistenta superbakterier växer fram och skördar sina offer.

Sedan the Medicare Prescription Drug Act godkändes av kongressen 2003 har kostnaden för receptbelagda läkemedel I USA blivit den högsta i världen, samtidigt som import av likvärdiga och billigare medel förbjuds. Kostnaden beräknas nu till 400 miljarder dollar. Läkemedelsbolagens lobby lägger 100 miljoner dollar årligen i bidrag för åtgärder som kan öka försäljningen och medverkade aktivt i antagandet av lagen, som föreskriver miljarder dollar i bidrag till försäkringsbolag, läkemedelsbolag och sjukvårdsinstitutioner.

Läkemedlen mot cancer hör till de dyraste och för producenterna också mest lönsamma medicinerna. Många ifrågasätter användningen av dessa kemiska läkemedel, som i många fall anses orsaka mer skada än nytta, genom att cancern svarar genom att skapa nya, resistenta celler. Samtidigt har THC (tetrahydrocannabinol) i marijuana visat överraskande egenskaper för att bota cancer, men forskningen förbjuds på grund av den amerikanska narkotikalagstiftningen. En stilla undran är hur utbredningen av cancer ser ut i jämförelse med länder med stor förbrukning av morfin och opium. En sådan utredning lär vi dock aldrig få se. Nobelpristagaren Otto Warburg konstaterade redan för 80 år sedan att cancercellerna får sin energi genom fermentation av socker istället för den normala cellens syreandning. Om forskningen hade inriktats på Warburgs teorier hade förmodligen cancerfrågan varit löst för länge sedan. Istället har den amerikanska befolkningen inriktats mot att ha just den mest sockerbaserade dieten i världen. Därmed toppar man också cancerdiagnostiken. Elaka tungor konstaterar att i USA lever fler på cancerns förekomst än de som dör av den.

Om ingen bryter detta onda samband mellan läkemedelsbolagens goda förtjänster av en permanent cancerförekomst och samhällets ovilja att hitta de lösningar som redan ligger på glänt, är cancern här för att stanna. Till skillnad från friska celler, som behöver minst 22 procent syre i luften för att kunna andas, är cancercellerna mer än nöjda med sin sockerfermentation. När luftföroreningarna slår till i amerikanska städer kryper syrenivån ofta ner till en nivå runt 18 procent. Den långsiktiga effekten av detta kan vi lätt föreställa oss.

Läkemedelbolagens experimentlusta finns också dokumenterad genom den s.k. VIOXX-affären, ett antiinflammatoriskt läkemedel som visade sig ge hjärtattacker och stroke istället. Innan det drogs in 2004 hade det genererat vinster för producenten i storleksordning 2,5 miljarder dollar bara under året 2003. Skadeståndsanspråken uppskattades bli 25 miljarder dollar, men slutade i domstolen med böter om för bolaget försumbara 321 miljoner dollar. Offren uppskattades uppgå till 60.000 döda.

För att läkemedelsindustrin skall fortsätta att vara lönsam krävs det att folk blir sjuka. För första gången på decennier minskar nu också medellivslängden i USA, även om det är små förändringar är det ändå ett trendbrott. Att detta fortsätter ombesörjer livsmedelsindustrin genom att förse oss med garanterat hälsovådlig kost, själva upprinnelsen till de sjukdomar som läkemedelsindustrin vill att vi skall ha livslång medicinering mot. Mer om detta i nästa avsnitt!

Peter Krabbe

12 Responses to Make America Great Again – människan som tillgång eller belastning. Del 2.

 1. Tomas says:

  Hej Peter.

  Blev det inte fel här, eller tänker jag fel 🙂

  ”Samtidigt gör minskad användning av antibiotika att nya resistenta superbakterier växer fram och skördar sina offer.”

  Mvh Tomas.

  • peterkrabbe says:

   Starfield menar att superbakterierna lättare utvecklar resistens mot antibiotika när den används i för små insatser, ungefär som vaccinationer ger resistens genom injicering av små portioner av samma sjukdom. En sådan superbakterie är CRE (Enterobacteriaceae) som WHO klassar som ett av de tre största hoten mot mänsklig hälsa.

 2. Mycket bra skrivet och helt rätt Peter Krabbe!

 3. Mjölner says:

  En känsla av panik infinner sig när jag läser Dina, Peter och Lars Berns beskrivningar
  av världens ondska. Hur i H skall allt detta kunna motarbetas och dödas?
  Ett litet tillägg på min kommentar till avd 1
  Det skall också bli guvernörsval i 39 USA delstater 2018 vilket på sikt kan försvåra
  presidentens arbete om demokraterna lyckas flytta fram sina positioner.

  Angående försvarsminister Hultqvist tycker jag att tomhylsan Tolgfors trots Estonia-
  skandalen hade mer krutrester kvar i hylsan än Pentagonspringande och av Nato-
  brass förblindade nuvarande kollega som även han samvetsömt vägrat vapentjänst.

 4. Peter Grafström says:

  En ytterligare omständighet av intresse är att rasblandning för massorna med undantag för eliterna underlättar för användning av genetiskt specifika vapen. Tex såna som utnyttjar gener som reglerar hudens pigmentering. Man både ser vilka som är underklass och kan utrota dem utan risk för eliterna. Jag vet inte säkert vilken typ av genetiska vapen man forskat fram men eftersom blandningen redan är stor är det svårt att finna ngt generellt sätt att särskilja eliterna från massorna om man inte nyttjar hudfärgen. I Usa sitter redan fler afroamerikaner i fängelse än som var slavar i det förflutna. I Kongo i slutet av 50-talet forskades det på poliovaccin med apor, vilket inofficiellt är den sannolika förklaringen av ursprunget till aids.
  Ledande aids-experter sprider bisarr desinformation om att DNA kan förändras genom att molekylerna själva signalerar på långvåg från avstånd. Varför sprider dom sånt nonsens? För att dölja något annat givetvis. Hegemonen har en arsenal av biostridsmedel som väntar på att tas i bruk.

 5. angela says:

  Lite utanför men ändå inte. Inte bara Trump är drabbad. Något i högsta grad att tänka på. Johan Westerholm Ledarsidorna.se och Fredrik Antonsson ”I otakt” har drabbats av DDOS-attacker och intrångsförsök. Jag tycker det är viktigt att nämna att det inte bara är något som förekommer utomlands utan man tystar även i Sverige. Sa Löfven något om det? Att man tystar i Sverige också. Säger public service något om det? Det är lättare att klandra andra länder än att redovisa vad som händer i Sverige.

  Attackerna var allvarliga och höll på att tysta de båda nättidningarna för gott.

  http://ledarsidorna.se/2017/01/attacker-mot-media-ar-attacker-mot-lasare/

 6. Göran says:

  Vill man inte tro på New World Order kan man fundera lite på vad John McCain säger om det:

  ””70 years we have had a New World Order. And it has been relatively peaceful. What we are allowing Vladimir Putin to do is undermining that World Order.”

  Det går bra att lyssna på vad han sade. Börjar vid 3:45 i följande video:

 7. Göran says:

  Hur mycket mediciner, strålbehandling eller liknande sjukhusen än sätter in mot cancer, så matar de cancerpatienterna med socker. Jag har en vän som efter behandling fick s.k. näringsrik mat med sig hem som bestod av 45-50 % socker. Hur förbaskat korkade är läkarna egentligen?

  Cancerceller gillar inte syre.

  Allt är en kombination. Mycket socker, lite syre, dåligt immunförsvar (på grund av dålig kost) osv. leder till att cancer får möjlighet att utvecklas. Alla människor får cancer flera gånger under sitt liv. I de flesta fall klarar immunförsvaret av att bekämpa det. Ibland går det inte på grund av kombinationer.

  Mycket sockerkonsumtion leder till ett långsamt förstörande av immunförsvaret. Alla levande varelser har redan en läkemedelsindustri inbyggt i sin kropp. Dålig mat förstör den industrin.
  Bra mat leder till bättre hälsa, inte mediciner.

 8. ragnhild says:

  Oi, 13. januar 2017:
  http://steigan.no/2017/01/13/krigshysteriet-begynner-a-virke/

  Jeg håpet på endringer også på denne fronten, men som kronikken viser; imperialistene i vesten har satan som sin ideolog. Han holder dem gående, nå med medienes hjelp med fare for ragnarokk.

  Det må seriøse, medier til av langt større utbredning enn som nå, for å skape den motvekt og utvist motstand i folket som er nødvendig. Jeg kjenner min besøkelsestid nærmer seg – akutt, da jeg faktisk forventer meg en del av dem, de såkalte ”politikerne”.

  Takk for at du gjør det så enkelt å skrive kommentar, Bern er blitt for kronglet for meg, men prøver igjen senere.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: