Mot nya tider?

trump-soros

Långsamt börjar man ta in starten på det nya året. När kalendern börjar rulla över till februari känns det som om det vore dags att försöka överblicka det som hänt. Trump återkommer dagligen som huvudrubrik i alla media, hyllad av vissa och hatad – tycks det – av de flesta. Dock lyser analyserna med sin frånvaro när dessa senare blir ombedda att förklara sin negativa inställning. Muren förvisso, och kanske också inreseförbudet för muslimer. Men för övrigt då? Företagen jublar, börsen stortrivs och euforin över nytändningen inom näringslivet har inga gränser. Det amerikanska folket vädrar morgonluft. Arbetslösheten lär minska snabbt och framtidstron skapar den optimism som kan göra förbättringen av privatpersoners ekonomi i det närmaste självgående. 227.000 nya jobb har skapats bara under januari. Frågan alla då ställer sig är – varför har det gått så snabbt utför med Amerika under Obama och hans föregångare Clinton?

Ärkeskurken Soros kastar sin skugga över entusiasmen och skickar ut sina väldresserade NGO-trupper på gatorna för att bränna, krossa och paradera i fittmössor. Kampen mellan det goda och det onda har sällan fått så tydliga uttryck. Soros raseri när George W Bush mot alla odds blev vald till president 2000 är välkänt. Hans tålmodiga kamp för globalismens genomförande under många år fick ett tvärstopp. Med hjälp av sin redan tidigare bildade organisation Open Society Institute intensifierade Soros organiserandet av civilsamhället till att likna en civil armé av demonstranter, finansiärer, advokater m.m. Om sitt samarbete med Bill och Hillary Clinton berättade Soros 1995 ”I do now have great access in the Clinton administration. We actually work as a team”.

Efter Bush’s beslut att invadera Irak tuggade Soros fradga. America, under Bush,is a danger to the world. The outcome of the forthcoming presidential race has become the central focus of my life. And I am willing to put my money where my mouth is.” Soros förklarade sig villig att äventyra hela sin mångmiljards förmögenhet för att avsätta Bush. 2000 gav Soros ut sin bok Open Society: Reforming Global Capitalism. Det var dock inte fråga om att avskaffa denna, bara att underlätta för den världsomfattande maktstrukturen. Tre teman var viktigast: Att minska den amerikanska makten, att underordna amerikansk suveränitet ett globalt styre (bl.a. genom att stärka FN:s makt över medlemsländerna, inklusive USA) och att införa en omfördelning av den ekonomiska politiken, både inom och utom USA. Globalismen i sin prydno.

Soros har varit förgrundsfigur både i valkampen för att tillsätta Obama och i den misslyckade valkampen för att garantera en fortsättning genom Hillary Clinton. Hans ande svävar också över de skenbart spontana demonstrationerna efter Trumps installation. Demonstranterna får daglön genom Open Societys olika underavdelningar. CNN och andra mediabolag tävlar om hans ekonomiska support. I Ryssland är Soros portförbjuden för sina manipulationer och i Ungern förbereds åtal för medhjälp i den okontrollerbara flyktingströmmen, som ses som statsfientlig verksamhet.

I själva verket har USA under Soros dolda ledning nått sitt absoluta bottenmärke i form av arbetslöshet, sänkta löner, nedlagda industrier, förkortad livslängd, korruption inom politik och administration och nedmontering av utrikespolitiskt inflytande. Samtidigt som de rikaste blivit ännu rikare. Ingen borde bli förvånad över att Trump nu ses som en frälsare av det amerikanska folket – globalismen är dödförklarad och nationen som bärare av folkets välfärd skall återuppstå. Det amerikanska välstånd som Demokraternas korrupta presidenter exporterat till andra länder vill Trump återbörda till den egna nationen och dess folk.

Är nationalismen då den bästa lösningen för framtiden? I politisk nysvenska är nationalism lika med populism, fascism och allt ont man kan komma att tänka på. Lägg denna globalismens ordlista på hyllan! Även vi i Sverige är illa ute och någon svensk Trump lär inte finnas i sikte för att rädda oss. Återstår att få våra politiker att tänka efter istället. Det går inte att rädda en nödställd om man själv drunknar istället. Vår förmåga att hjälpa beror på ett bibehållet välstånd i vårt eget land. Krossar man vår egen ekonomi genom skenande upplåning av budgetunderskott, för höga skatter för det minskande antalet arbetsföra och ett havererande rättssystem blir vi till slut själva flyktingar i något annat land. Vi måste hitta en balans som gör det möjligt för vårt näringsliv att försörja både de som arbetar produktivt, de som söker skydd och den gigantiska offentliga sektor som allt färre skall betala för. Detta kan inte ske utan nationalism och omsorg om vårt eget land. Demokrati innebär att vi själva bestämmer över Sverige, inte att andra länder eller organisationer gör det. Basta! Om ett år kommer förhoppningsvis Trump att ha lärt oss både hur man räddar sitt lands ekonomi och skapar ett överskott för att hjälpa andra. Men kommer vi att lyssna?

Peter Krabbe

42 Responses to Mot nya tider?

 1. Nihad says:

  Hej,
  Det ser ut att bli ett nytt rekord år för Usa med ännu mera lån och låta befolkningen sjunka i mera skuld och många generationer fram över och detta så klart påverkar oss här, som idag är en av mest skuldsatta i världen, då menar jag befolkning ej stat.
  Hur Trump kommer kunna rädda Usa är bara en önskning om man inte nollställer hela den monetära systemet och börjar från noll och det lär inte hända när bankirer har tagit över vita huset med Trump, men vi får se.
  Sveriges befolkning blir äldre och de som ska hålla systemet uppe blir färre och får bära ännu mera börda för att få den offentliga verksamheten gå ihop som idag är nästan 1,5 miljoner personer anställda där och den privata delen är ca 3,2 miljoner som ska betala detta. Nu har Sosarna kommit med nya 3:12 regel ändring för småföretag som är på gång och ska gälla från 2018, är nästa kniv i ryggen på alla små företagare, med andra ord INGA företagare utan bara offentlig anställd eller bidragsberoende personer söker vi som kan ge oss mera röster. Helst du ska älska EU och fri rörelse fram och tillbaka och du ska vara en bankslav är ett plus.
  Alliansen sitter o tittar på istället för att göra sitt jobb o fälla denna tandlösa regering, för detta hoppas jag ingen glömmer vid nästa val vilket jag inte kommer att göra och lägger man sin röst på ett parti då vill man att denna ska göra sitt jobb för dem som har gett dem rösten och ej som idag sitta på lata riksdagsstolen och få sin 100 tusen lön och skylla i från sig.

  • angela says:

   Redan i ”valkampanjen” till EU talade man om att små och medelstora företag skulle försvinna. Det är inte ”sossarna” som bestämt det. Det är EU. Eller globalisterna. De svenska partierna utför bara det som konstruktionen EU befaller. Därför lämnade Storbritannien EU i sista sekund.

   Men Löfven sa att han inte hade några planer på Svexit. Tvärtom han skulle fördjupa samarbetet med Merkel och EU även försvarssamarbetet sa han vid presskonferensen. En stormakt som Tyskland och en ledare som Merkel gör knappast statsbesök i Sverige om man inte vill ha något . Och det fick dem. Garanterat och fördjupat samarbete med EU och försvaret betonades särskilt. Frågan är vad Sverige fick? Inget. De har redan böjt nacken.

   Samtidigt gör försvaret en krystad omsvängning och Karlshamn öppnar sin hamn för att gasen skall sippra in i Tyskland.

   Vad gör medierna? Den tredje statsmakten som senast igår presenterade sig som den tredje statsmakten som granskade makten i sin reklam.

   Jo man ägnar sig åt en örfil. Och då är vi hos Naomi Klein igen. Titta aldrig åt det håll de pekar. Vänd på huvudet och titta efter vad de har för sig under täcket. Våra skattepengar slösas på medier, på Ygeman som skall ägna tid åt att uttala sig om en örfil medan rättsväsendet går på knä, polisen säger upp sig och kan inte lösa alla mord och kriminalitet. Brottslingarna får inga straff utan släpps utan rättegång, målen läggs ned. Men en örfil! Då har man resurser i synnerhet om man kan få bort någon som vågar utmana etablissemanget. Ringa misshandel. Jag skrattar. Nej det är ett politiskt mål och inget annat. Man slog två flugor i en smäll!

   Vi behöver fler Trumps och Ekerotar och inte färre.

   Inte ett ord i medierna om planen på att förbjuda kontanter. Vad är detta? Har folk fått veta? Varför gräver inte journalisterna i detta utan sysslar med en örfil? Hur många vet ens att Cypernmodellen infördes i Sverige 1 februari 2016? Och vad den innebär? Den enda tidning som jag sett har haft en artikel om den är Kristianstadsbladet. När folk är upptagna av att titta dit etablissemanget pekar händer de stora sakerna bakom ryggen.

   http://avpixlat.info/2017/02/03/eu-klubbar-plan-for-att-forbjuda-kontanter/

 2. Stig Rydmark says:

  Med fortsatt hög invandring kommer sönderfallet att fortsätta, större kriminalitet, sämre välfärd. När överlevnadsinstinkterna förstärks ökar behovet av en nationalistisk politik. Idag har Sverige 8 partier, politiskt korrekta som stödjer USA:s krigföring, globalism och NWO. När nationalismen accepteras som det enda alternativet är det redan för sent.

  • Göran says:

   När socialdemokraterna och miljöpartiet lade fram sitt nya förslag på en klimatlag där Sverige ska vara fossilfritt år 2045 tänkte jag, att det året då är muslimer i majoritet i Sverige och den dagen kommer klimatet att vara väldigt lågt prioriterat i Sverige.

   Det som håller företag kvar i Sverige är tron att det är krångligt att flytta på dem. Så är det inte. Vad händer när företagare och kreativa människor upptäcker det?

   För eller senare måste ändå svenskar maka plats åt nästa istid. Den folkvandringen kan lika bra starta nu än att vänta.

 3. Anna says:

  Tack för inbjudan och länkar Hagopians krönika även här! Bidrar kanske till temat här ovan…..
  http://empireexposed.blogspot.co.at/

  Jag är helt överens med Dig att inte ens han skall läsas utan kritisk granskning! Att jag ändå länkade honom har sin grund i en oändlig viktig fråga som han tar upp nämligen: USA-s agressiva krigsföring och dess konsekvenser!
  Amerikaner är idag krigströtta! Trump har delvis vunnit valet för löftet att granska ”det djupa staten” och även den genomkorrumperade makteliten skulle bytas ut mot folk som prioriterar den amerikanska nationen. Idag vet vi vilka som omger Trump och med en enkel sökning på nätet kan deras tidigare görande, låtande kartläggas på en timme! En del gör mig faktiskt mörkrädd!

  Jag har följt Trumps alla löften och -som många andra- höll andan att det inte bryter ut en Militär Konflikt på vår kontinent före hans invigning!
  Nu har det gått några veckor och Trump ligger verkligen inte på latsidan! Han utesluter Kina av frihandelsavtal, bygger muren mot Mexiko, nya jobb skapas, handelstullar införs.Det gynnar Amerikaner och Trump har infriat en del av sina löften! Men hur blir det med freden och respekten för suveräna stater?

  Låt mig fastställa att jag önskade att Trump skulle vinna, jag läste uteslutande positiva utvärderingar (även med tillförsikt) och undvek det mesta av all hatpropaganda. Men efter dessa veckor börjar bli oroliga toner ang. Trumps utrikespolitik. USA-s militära agressionär ökar istället för att minska. Hotfulla toner mot Iran, Nordkorea och Kina och Ryssland. Östra Ukraina lider mer en någonsin men NATO understödda ukrainska trupper just i dessa veckor begår fruktansvärda brott gentemot civilbefolkningen. Förstärkta militära leveranser i krigsdrabbade zoner! JEMEN förtjänar snart en egen tråd! Och inte tala om Mali……, Syriens överlevnad är inte säkrad! USA hjälper IS-trupper över gränsen från Irak till Syrien som är beväpnade med vapen från västeuropa och USA. Listan är lång…
  USA.s nya FN-sändebud är exakt lika arrogant mot Ryssland som den tidigare (dock betydligt snyggare och yngre)! Hur skall vi ha den?

  Vi behöver den Trump som under sin valkampanj berört -inte bara amerikaner- men även fredsälskande människor i hela världen! Men en Trump som uppvisar en sådan motsägelsefullhet redan i den viktigaste frågan som den militära upp/avrustning kommer att granskas mer än någon tidigare. Jag önskade att vi hade samma sund Skepsis när Obama blev vald!

  USA-s utrikespolitik som Trump representerar idag betyder allt för mänskligheten!
  De närmaste månader kommer att bli avgörande för all framtid!
  Nationalismen är det (helt korrekt Peter) effektivaste motgiftet mot globalisen. Globalisterna vet detta och om någon tvivlar vilka stater är fortfarande suveräna skall ta en titt på globalisternas ”önskelista” var och när nästa kriget skall slå till!

  • angela says:

   Det fanns kritik mot Obama men den drunknade och gick inte att framföra för att alla var så begeistrade över att Obama var färgad. Jag visade i kommentarerna hans samröre med Soros och att den kampanj för Obama som påstods drevs av frivilliga mestadels ungdomar och höjdes till skyarna var bekostad av Soros. Jag visade i kommentarerna att Obama besökt Soros innan han blev vald och Soros egna kommentarer i brittisk press.

   Att nationalism är motsats till globalism har alltid varit en sanning. Att nationen är grunden för politiken, demokratin, civilisation och vetenskap verkar däremot inta vara känt av alla.

   Intressant att se nu hur domarkåren tar sig ton mot en demokratiskt vald ledare som bedriver politik. Vi har samma problem i Sverige. Och det är farligt. Det är pinsamt för USA att så tydligt visa att man inte är ett demokratiskt land.

   • Anna says:

    Angela! Att Nationalism är motsatsen till globalismen har bara varit en ”teoretisk” sanning i västvärlden! När CIA och M16 i slutet av 40-talet har spridit ut sin dynga genom sina underrättelsetjänster, organiserat grundandet av StayBehind, Glado m.m. har även grundlagt och fostrat (utbildning, tankesmedjor) europeisk folk hur de skall tänka eller agera! Denna kontroll idag är mer agressiv än någonsin! Alltså i Västeuropa aldrig utvecklats en sund nationalism och dessa ”dolda” krafter verkligen sett till att förgöra eller förhindra detta redan vid födelsen av tanken. De har gjort en ”kanonbra” jobb! Det fanns aldrig motstånd de senaste 70 åren som skulle ha förhindrat dagens katastrofala politiska utveckling!

    Men vissa saker fick man göra som gör mig förundrad även idag: Som nyutexaminerad ssk i Lund (början av 90-talet) fick jag beskåda flera nätter (under mitt nattjänst) hur Karl XII demonstranter drar runt i staden och spyr ut sitt hat. Det var helt OK på den Tiden. Dessa grabbar och deras barn idag är ryggraden i EXPO, Researchgruppen, vänsterradikaler. Många har säkert gjort karrier även inom MSM. De fick sprida räddsla och hat (med maktens tillåtelse) och de är idag maktens förlängda arm.
    Snacka om ”klassresa”!

  • angela says:

   ”Donald Trumps executive order om inreseförbudet för vissa medborgare är i skrivande stund inte officiellt registrerad i Vita Husets arkiv. Däremot finns den påstådda texten i media. Granskar vi den texten som påstås vara Trumps executive order ser vi att Trump aldrig omnämner något specifikt land. I ordern hänvisar Trump nämligen endast till en lag som kallas 217(a)(12) of the INA, 8 U.S.C. 1187(a)(12), vilken är just precis lagen som inkluderar samma sju länder som publicerades för nästan ett år sedan av Barack Obama.”

   Utdrag http://avpixlat.info/2017/01/29/barack-obama-lade-grunden-for-donald-trumps-migrationsforbud/

  • Alicia Lind says:

   Jag instämmer i dina farhågor, Anna. Det ser illa ut för oss som hoppades på att Donald Trump i Vita huset skulle minska den globalistiska maffians makt. Det blir dessvärre tvärtom, om man tittar på vem the Donald har omgett sig med. Jag ser med särskild oro på mitt födelseland, Polen, där neokonservativa hejdukar till den globalistiska maffian utger sig för att vara polska patrioter som kämpar mot det påhittat aggressiva Ryssland. Annars är det skönt att veta att det faktiskt finns svenskar med förstånd. Eftersom jag har bott i Sverige i över 40 år, känner jag mig mer svensk än polsk men hade ett tag planer på att återvända till Polen då jag inte kan förlika mig med multikulti -förfallet i mitt adopterade land. Naturligtvis, lär det inte bli någon massinvasion av folk från MENA i Polen, men det har inget att göra med statsmakternas påstått patriotiska hållning. Globalisterna har helt enkelt en annan uppgift för Polen. Det finns nu mer än 1,5 miljon människor från Ukraina i Polen. Många av dem försörjer sig på diverse påhugg, eftersom bidragsnivån är så låg att det inte går att överleva på bidragen. De få kristna från MENA som kommer till Polen, ”flyr” till Tyskland med hänvisning till att de annars riskerar att svälta. Den ”konservativa” regeringen har nyligen flaggat för att Polen nu måste bereda sig på att ta emot många fler människor från Ukraina.

   • Anna says:

    @Tack Alicia att du bidrar med ett ”östeuropeisk” perspektiv. Polens blodiga historia och lidandet mellan två stormakter som Tyskland och Ryssland har troligen gett en djup trauma i det polska folksjälen! Trauma som är långt tillbaka i tiden och som inte är helt bearbetad är farlig när man skall bedöma nytidshändelser. Min personliga åsikt att även om polska folket är ett starkt och klokt folk har manipulerades(trauman utnyttjades) totalt när NATO och trupperna fått in sina smutsiga fötter på polsk mark! Polen idag (även Baltikum) en NATO bas som i en konflikt kommer att nyttjas hänsynslöst av USA och allierade i väst! Det är mycket sorgligt inte minst med tanke på folkets lidande genom historien! Att geografisk ligger Polen och Baltikum nära Sverige gör inte saken mindre farligt!

    Jag har själv bott i Sverige i 26 år!(kom till Sverige i 80-talet) För 8 år sedan -efter att ha övertygat den svenska äkta hälften- har vi lämnat Sverige och flyttat till en betydligt lugnare del av Västeuropa. Med stor sorg betraktar jag mitt fd. hemland och den tilltagande kaoset. Långt tidigare har jag även varnat min omgivning utan nämnvärt resultat!
    Min förhoppning är att svenska folket har börjat verkligen undra vad är det som är på väg.Alla de stora filosofiska begrepp och förändring börjades med en undran eller en frågeställning. Det gäller bara att hitta svaren innan det är för sent!

 4. Christer Holmqvist, Höllviken says:

  Menade du fittmössa…eller filtmössa? Jag blir osäker på allting.

  • peterkrabbe says:

   Ny företeelse inom feminismen i USA. Lyckas tyvärr inte bifoga foto.

   • Anna says:

    Här kommer fotobeviset där framtidens kvinnor begravar sitt huvud och hjärna i det egna könsorganet! Jag tycker uppriktigt synd om framtidens män! Det kommer att bli extremt svårt att bli attraherad (om man inte har perversa böjningar) av dessa könlösa, hjärnlösa utomjordingar!

    • peterkrabbe says:

     Tack Anna, även för din medkänsla med oss stackars män. Dina farhågor är välgrundade. Det är svårt att förstå logiken i att vissa kvinnor hävdar att deras tankeförmåga sitter i könsorganet. Eller makt? Särskilt som så många skarpa hjärnor av kvinnlig art medverkar till att göra denna blogg så framstående…..

    • Alicia Lind says:

     Precis Anna! Dessa figurers intellektuella förmåga kan sammanfattas med termen ”imbecill”.

 5. angela says:

  ” Demokrati innebär att vi själva bestämmer över Sverige, inte att andra länder eller organisationer gör det. Basta! ” Precis. Och inte domare!

  Trump skulle inte tagit bort sitt twitter ”skandalöst” för det är det. Det är värre än löjligt. Domarna har helt missuppfattat sitt uppdrag. Presidenten är demokratiskt vald med ett alldeles nytt mandat från folket och det är hans skyldighet att genomföra det folket bestämt. Det är så det fungerar i en demokrati. Det är FOLKET som stiftar lagarna och inte domarna eller som du skriver: ”Demokrati innebär att vi själva bestämmer över Sverige, inte att andra länder eller organisationer gör det. Basta!”

  Det gäller alla länder som vill kalla sig demokratier.

 6. angela says:

  Detsamma som Trump utsätts för utsätts även Teresa May för i enligt med globalismens projekt EU . Steg för steg har globalisterna monterat ned nationen, demokratin och politiken. Det är nu fritt fram för globalisterna att göra vad de vill med folk. Man har pengarna i sin hand och har avskaffat demokratin och i slutänden politiken. Demokratia, politica och akademia.

  Trump står fast vid sitt beslut och det ska han göra. Han ska skydda folket för angrepp . Det är hans primära uppgift. Detsamma för May.

  Löfven är en skitstövel. Han klarade inte ens sitt uppdrag som facklig ledare utan svek medlemmarna.

  ”Våra pensionärer går på knäna, skolan är ett enda kaos, sjukvården är ett inferno, polisen har totalhavererat etc etc. Alla vet varför men ingen törs eller vill torgföra anledningen, p g a att Sverige alltid levt på myten om det präktiga ultimata samhället som har osinnliga resurser för att vara i framkant när det gäller att vara det enda politiskt korrekta alternativet i en dysfunktionell värld som slår knut på sig själv, genom destruktivt beteende i olika religioners namn.”

  Citat från snaphanen.dk

  http://snaphanen.dk/2017/02/05/to-politifolk-synger/

 7. angela says:

  Såg vid morgonens genomgång att fler modiga människor som tar bladet från munnen.

  http://avpixlat.info/2017/02/04/forundersokningsledare-tar-bladet-fran-munnen-om-invandrarbrottsligheten/#more-196608

  • angela says:

   Ser nu efter att ha läst Avpixlat att det är samme modige man som var publicerad i snaphanen.

   Efter alla nationaliteter som han räknar upp kommer en svensk? Kan det möjligen vara någon som gett en gangster en lusing? (Ironi)

   Efter att ha läst brottsutredningen ang Ekeroth får man avsmak. Målsägarens vittnen säger allt. När man läst kan det inte hjälpas att man får tankar att det var planlagt. Visste man att Ekeroth skulle komma? Varför började man trakassera Ekeroth?För att ställa till bråk? I alla fall insåg målsägarens kompis, vittnet, att det gick att utnyttja politiskt.

   Och så gör man en lusing med flatsidan av handen från en berusad människa, inte ett knytnävsslag, till misshandel. För att åklagaren inte skall göra bort sig helt sätter man ”ringa” framför. Och sådant skall samhället ägna tid och resurser till. Medan våldtäktsmän, mördare, rånare , tjuvar m flera går fria. Skamligt är bara förnamnet. Och fler och fler svenskar börjar protestera.

  • angela says:

   Nu var man snabb. Den modige polismannen är redan polisanmäld.
   Han har tydligen namngett personerna.

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=6623601

 8. angela says:

  Panikslagna har SR, Godmorgon Världen engagerat Norberg för att dra en vals om varför folket ställer etablissemanget till svars för övergreppen. Pinsamt! Man kan inte sopa allt under mattan. Hur mycket man än försöker. Bulan på mattan blir större och större och det hjälper inte att kasta sig över mattan för att dölja bulan som bara växer och växer och växer och växer…

  Folkets resning mot makten kommer från folket själva och brukar i vetenskapen benämnas folkrörelse.

 9. Håkan says:

  Ja, du har helt rätt. Sverige är i händerna på främmande makt som styr landet mot avgrunden via korrupta politiker och deras tjänstemän. Vi är ockuperade och endast ett fåtal av befolkningen inser det. Däri ligger tragiken. Det finns tyvärr inga tecken på någon form av uppvaknande och den djupa staten försöker inte ens längre dölja agendan därför det inte är nödvändigt. Oavsett vilka samhällsomstörtande vansinnigheter man pådyvlar landet och folket kommer svensken inte att reagera. Därför kan slutet endast bli totalt kaos och samhällskollaps.
  De etniska svenskarna vilka är ca 7 miljoner kommer att försvinna in i historiens dimma som ytterligare en folkgrupp som gick under.
  Jag är uppriktigt ledsen för det men ett folk som så totalt viker ner sig när de sätts under angrepp från främmande makt förtjänar kanske inte att överleva?
  Man får hoppas på ett mirakel………ha en bra dag.

 10. Anna says:

  @Angela!

  Folkets resning mot makten kommer från folket själva och brukar i vetenskapen benämnas folkrörelse.” skriver du här ovan!

  Men hur ser realiteten ut? Huvudansvaret ligger ju på den kommande generationen! Det är de som skall rätta till alla misstag vi har gjort! Det finns uppsjö av folkrörelser men jag är skeptisk idag! ”Folkrörelsen” mot Trump att han vann valet är känd från media så det krävs Inga presentationer.Patologisk infantilism är bara förnamnet……
  .Men här kommer ytterligare ett bevis i form av en länk som visar en annan ”folkrörelse” som borde väcka tankar på en djupare existensiell nivå…………
  Att återkoppla detta till Trump skulle jag säga att han behöver verkligen folkets stöd! Jag vet inte mycket om USA medborgarnas mentala, intellektuella kapacitet men om det är inte högre än så har Trump en kämpig tid framför sig! Trump kan verkligen göra ett jättebra jobb för sitt folk men vad händer när folket inte ens förstå sitt bästa?

  • angela says:

   Ja det skrev jag med anledning av Johan Norbergs inlägg i Godmorgon Världen. Program efter program med ren hjärntvätt av folk varenda dag. Propaganda för globalismen. En mycket försåtlig propaganda som måste bemötas. Godmorgon Världen avslutades med Levengood, samma sak igen, samma propaganda som lätt kan vändas mot honom genom en liknande historia skillnaden är bara VEM som berättar historien och vad man har för syfte och och sedan kom Gudstjänsten med samma sak igen ren hjärntvätt och försåtlig propaganda. Dag efter dag i ett i ett! Under gårdagen (lördagen) hörde vi Konflikt där Ivar Arpi ställde frågor i slutet av sitt program som lika gärna kunde ha ställts till honom själv det hade varit lika relevant sedan kom Lördagsintervjun med samma syfte att få in propaganda för globalismen. Propaganda för samtliga riksdagspartier och mot SD. Skulle vara roligt att direkt efter vartenda ett av alla dessa program ha ett lika långt program som belyser en motsatt ståndpunkt än deras propaganda. Tyvärr hinner jag inte kommentera alla programmen men det måste påtalas. Folk måste bli observanta och få klart för sig hur de pumpar ut propagandan dag efter dag. SR är ett public service organ och får inte driva denna ensidiga propaganda i program efter program som man gör utan att folk reagerar. Som jag skrev nyss om polisen som redan anmälts . Då är man snabb. Men denna propaganda för globalism som pågått i decennier får inte kritiseras och de negativa konsekvenserna påtalas utan polisanmälan -bums. Vem sitter och kollar hela tiden? Vem har tid till det? Någon måste ha en bra lön för det.

   Jag kan gärna ta över Lördagsintervjuerna. Den första jag skulle intervjua vore Saarinen själv. Det skulle vara intressant att intervjua henne om varför hon ställde de frågorna hon gjorde i Lördagens program och varför hon ansåg sig behöva försvara opinionsundersökningarna. Det hade varit mer relevant om hon ifrågasatte dem och de konstiga och motstridiga resultat de visar i stället för att ensidigt förkasta de undersökningar där SD har låga resultat. Och försökte tysta Åkesson när han protesterade. Varför hävdade hon envist att SD hade 17 %. Hur visste hon det? Är det hon som fixar mätningarna? Eller beställer dem med önskvärt resultat? Det finns massor av frågor jag vill ställa till etablissemanget och skulle vilja intervjua. Jag är helt övertygad om att många andra skulle vilja göra detsamma. Varför intervjuar hon inte nämnde polisman som jag angav länk till i kommentarer här.? T ex. Varför måste han påtala sådant som hon borde ta reda på? Det är Saarinen som skall granska makten. Hon har betalt för det. Jag är helt övertygad om att alla vid SR är avlönade och då ska de ta mig tusan göra sitt jobb.

   I samtliga fallen kan man vända på vad de säger och rikta deras kritik mot dem själva. Båda sidor nationalister och imperialister/globalister, de styrande och de styrda eller vilka motpoler man än tar kan inom vetenskapens ramar hävda detsamma. Mot den andre. Man kan beskylla den andra parten för exakt det som de själva blir beskyllda för. . Det är inga problem. Jag kan berätta en historia som Levengood t ex som belyser från andra hållet. Och säger detsamma om honom. Jag kan göra detsamma mot Johan Norberg. Detsamma med Konflikt som drog upp känslor och använde sig själv av det. Dvs han själv var ett typex på det han beskyllde andra för. Därför var hans slutkläm komisk. Samma fråga skulle kunnat ställas till honom själv.

   Jag kan mala sönder varenda program. Mening för mening och belysa propagandan. Inte konstigt att folk upplever att de håller på att få hjärtinfarkt av struntet vid SR och övriga public service. Folk slutar lyssna på SR och se på SVT. Är det målet för public service? (ironi)
   Nu blev det en lång kommentar.

 11. Sjökaptenen says:

  Det är tragiskt att se denna degenererad samling liberaler som inbildar sig att deras perverterade värdegrund ska kunna ändra på valutgången. Dessa vilsna själar är på väg att få sig ett bryskt uppvaknande om det alls är möjligt att få någon som helst insikt i dessa djupt vilseförda människor.

 12. christian östlund says:

  It aint over until the fat lady sings. Vi gör som våra förfäder-vi kämpar. Det pågår mycket som är uppmuntrande-se t ex Red Ice Radio & Right On med 2 svenskar i täten. The bigger they are the harder they fall.

 13. angela says:

  ”Facebookgruppen Stå upp för Peter Springare har i skrivande stund över 14.000 medlemmar och fylls hela tiden på med inlägg från folk – bland annat andra poliser – som också fått nog av förvanskningar, mörkningar och lögner.

  Springares inlägg har även fått internationell uppmärksamhet i bland annat Storbritannien och bland kollegor.

  Följ
  Stockholmssnut @Stockholmssnut
  Jag känner igen @PSpringare’s frustration i min egen. Jag känner dessutom inte en enda polis som är av avvikande uppfattning.
  00:22 – 5 feb 2017
  242 242 retweets 465 465 gillamarkeringar”

  https://www.facebook.com/groups/279528999133185/

  Utdrag från Petterssons

  https://petterssonsblogg.se/2017/02/06/karleksbomba-orebropolisen-sta-upp-for-peter-springare/#more-201767

 14. angela says:

  Bloggen Ledarsidorna.se har inte uppdaterat sedan den 27/1 på min dator så jag befarade att bloggen hackats igen. T o m drottningen blev hackad idag. Jag efterlyste bloggen vid anthropocene.life och ficka svar. Det har blivit fel efter hackningen men nu fick jag hjälp av andra kommentatorer som haft samma problem. Så nu har jag läst igen det som jag kommit åt tidigare och vill gärna rekommendera tre st inlägg. Den ena är om Trump och glöm inte kommentarerna.

  https://ledarsidorna.se/2017/02/svensk-media-och-dess-politiker-har-intet-forstatt-av-usa/

  https://ledarsidorna.se/2017/01/sadan-ar-den-kulturjournalstiken/

  https://ledarsidorna.se/2017/02/vi-finner-nya-lagstanivaer/

  Idag försökte Studio Ett nya grepp! För att få en mer objektiv syn på sina inslag sade sig Huitfeldt ha suttit på högra sidan och hans medhjälpare på den vänstra. 🙂

 15. Anna says:

  ”Can Trump Deliver”? Intressanta tankar om Trumps möjligheter men även svårigheter. Läs denna tänkvärda krönika! Trump har faktiskt möjligheter -om han har mod och kunskap att angripa onda krafter som verkar ha ”paralella” aktiviteter och det är grunden att Trump hittils framstått som en ”smula” motsägelsefull. De Facto har Trumps just nu världens svåraste jobb!

  http://www.paulcraigroberts.org/2017/01/31/can-trump-deliver-paul-craig-roberts/

 16. Sture says:

  Peter,
  du har en fantastisk blogg, som gör mycket insiktsfulla analyser. Men här frodas också en hel del pessimism angående utvecklingen med Trump, som jag inte riktigt känner mig nöjd med. Jag förlitar mig nämligen ganska mycket på de olika profetior som gjorts. Varför skall man lyssna på olika profetior? Därför att det finns grupper av människor som själva gör upp långsiktiga hemliga planeringar för att förändra världen och som försöker följa denna till punkt och pricka, t. ex. Zion Vises protokoll. Och deras ”profetior” blir då självuppfyllande.
  Jag har aldrig förstått detta så tydligt som när jag läste palestiniern och f. d. islamitiske terroristen Walid Shoebats tre böcker ”Why I left Islam”, ”Why we want to kill you” och ”God’s war on terror”. Islamisterna är besatta av sina egna profetior (”eskatologi”) och hur de slutligen skall ta över hela världen inom en mycket kort, 10-15 årig, tidrymd. Det är detta som driver dem framåt.
  Också det judiska prästerskapet (”fariséer”, ”hasidiska judar”) är besatta av sin egen eskatologi. År 2016 är nämligen år 5777 i den judiska kalendern, ”Svärdets år” och det år då det stora och slutgiltiga skulle hända. Det hände inte och kommer inte att hända eftersom Gud blandar sig i händelseförloppet. Även år 5773 (=2012) var också ett mycket viktigt år och jag minns att det skrevs en del om att ”Mayakalendern” slutade detta år (??? surprise, surprise). Men inget hände förutom att Barack Obama fick en andra period (viktigt) och kunde fortsätta sitt förstörelsearbete.
  I motsats till dessa profetior (det behöver inte gå som dessa utsäger, men grupper av människor arbetar frenetiskt för dess förverkligande, det är viktigt att veta) skulle jag vilja ställa den bibliska ”End of Times”, som betyder slutet på den tidsperiod som Bibeln omfattar och början på en ny era för mänskligheten – utan islamistiskt förtryck, utan förtryck från den lilla fariséiska klicken runt Federal Reserve, Bank of London, CFR, Illuminati etc., etc.
  Det är nämligen detta det handlar om: kampen mellan Gud/Jesus Kristus och det fariseiska prästerskapet som hållit sitt eget judiska folk som gisslan i flera tusen år och också förtryckt den övriga världen genom sitt hemliga maktspel, alla krig och konflikter som de skapat för egen vinnings och makts skull. Gud har låtit dem hållas eftersom han inte velat interferera med tvång men vi har nu nått världs ände med skapandet av NWO och bildandet av en styrande elit och en potentiellt helt förslavad mänsklighet (t. ex. mikrochips under huden). Detta tolererar inte Gud. Mänskligheten har hunnit mycket längre i sin andliga och mentala utveckling än att reduceras till slavar för denna maktelit.

  • peterkrabbe says:

   Tack Sture för vänligt omdöme. Jag hör nog till dem som det senaste halvåret varit mest positiva till Trump och hans vilja att bryta sönder globalismen. Samtidigt tycker jag att det är viktigt att bibehålla en kritisk analys av det som nu händer när Trump till sist sitter i sin eftersträvade maktposition, kursen kan snabbt ändras och då bör man vara medveten om vad och varför.
   Jag instämmer helt i ditt resonemang, olika religioner har ett helt avgörande inflytande över dagens globala politik. Det paradoxala är att alla tre, islam, judendomen och kristenheten är lika övertygade om att det kommande riket skall vara deras och styrt just av deras religion. Muslimernas jihad har sin motsvarighet i judarnas krav på världsstyre genom att anse sig som Guds Utvalda Folk – vilket återspeglar sig i globalismen som är judarnas agenda för att nå målet – och kanske också den kristna tron på Messias och det nya riket baserat på den bibliska versionen.
   Jag vet att du har stora förhoppningar på Trump som försvarare av de kristna värderingarna, men är inte säker på att du kommer att få rätt där. Hans anknytning till sionisterna i Israel är stark och som du kanske vet finns det en dagsaktuell uppföljare till Zions Vises protokoll som kallas Greater Israel Project, med syfte att göra Israel till Mellanösterns mäktigaste rike genom att ta kontroll över de nuvarande muslimska staterna. Detta arbete pågår sedan några decennier tillbaks med hjälp av både Bush och som det nu tycks – Trump. Jag skall berätta mer om detta i följande artiklar.

 17. angela says:

  Jag tror inte makthavarna idag själva är vare sig religiösa eller ideologiska. De utnyttjar däremot religioner, de som räknats upp här och andra och ideologier som kommunism, liberalism, socialism etc för att få makt och rikedom. Egoism är nog grunden för dem alla. Och de frotterar sig med varandra på toppen ibland i samspel med varandra och ibland som bittra fiender. Folken betraktar de som medel för att nå sina syften. De ser ner på folk och bryr sig inte om om folk kommer i kläm för deras egoistiska ambitioner, dör , får sina liv förstörda eller ej. De håller sig borta från folk, de är ett ”dom”, de där andra, medan de själva är ett ”vi”. De håller distansen. De sitter på sina möten och konfererar, och manipulerar och bildar en vigrupp där den lilla människan inte har plats. Det finns så många människor så om några går till spillo gör inget. Det låter cyniskt och det är det. Ett sådant obehagligt inslag var simulatorn i Davos där de som ville kunde pröva på hur det kändes att vara ”vanlig” i ett krig.

  Ett inhemskt

  Under dagen uppmärksammades Syriens Assad av en människorättsorganisation för sina förbrytelser mot fångar. Genast gav det den sidan av anhängarna vatten på sin kvarn. Wallström bl a , för att stärka sin ställning gentemot Assad och motståndarsidan. Igår var det Putin som lät lagen som innebär att det inte längre är brottsligt att använda visst våld i hemmet gå igenom. Ungefär samma människor vredgades över det förskräckliga. Naturligtvis med all rätt. Men ingen av dessa har jag hört säga ett dugg om avrättningarna i Saudiarabien bl a en förskräcklig film som gick på nätet i förra veckan med en kvinna som halshöggs. I Iran där människor stenas och hängs eller i Afrika eller Sydamerika. För dessa människor är det bara intressant och avskyvärt om det är ”dom” , de andra, rivalerna om den globala makten som gör förfärliga och som kan klandras. Annars tiger man. Människan som blir utsatt struntar man eg i. Och det är detta som människor världen över börjar reagera mot. Och det är sympatiskt.

  Jag känner inte Trump. Men jag undrar om han är religiös överhuvudtaget? Jag tror inte han är det. Men det vet bara han själv. Även om han har judar i släkten och t o m i regeringen så behöver det inte betyda något. Hur vet vi att dem är religiösa?

  Jag vet inte men Trump kändes faktiskt väldigt sanningsenlig i att han ville få slut på globalismen. Men jag kan inte veta. Jag kan ha fel. Facit kommer. Man får hålla ögonen och öronen öppna och se vad som händer. Även om några skulle/ville använda honom som marionett är det inte säkert att han blir/är det. Vi vet aldrig riktigt vad någon annan tänker eller känner. Det vet bara den enskilde själv.

  Jag ser fram emot dina kommande inlägg. Det ska bli spännande att se vad det ger.

 18. Anna-Greg says:

  Hej! Först vill jag tacka dig, Peter Krabbe, för dina insatser i förnuftets och sanningens tjänst. Tack!!!

  Jag kommenterar för första gången här och tillhör den skaran som är väldigt försiktigt optimistiska angående nuvarande POTUS Donald Trump (därmed inte sagt att jag uppskattade ”alternativet”). Jag kan bäst illustrera min ståndpunkt genom att hänvisa till Truthstream Media videoklipp på youtube. Det lönar sig (minst för vår inre utveckling) att vara på alerten, medans vi ändå hoppas på att folk vaknar till den karga verkligheten:

  Hoppas att det är okej att länka till andra källor.
  Mvh och tack till alla andra här som, ovetandes, har bidragit till mitt blygsamma uppvaknande.

 19. angela says:

  Bara en kort kommentar till Anna-Greg. Välkommen till kommentarsfälten. Tipsa gärna om bloggen. Det är ungefär så vi andra resonerar.

  Som jag skrev i kommentaren ovanför. Trump kan mycket väl vara en del av NWO och globalist, medvetet eller omedvetet.Det vet vi inget om. Utan man får hålla sig avvaktande och göra de bedömningar man kan allt efterhand. Han drog i alla fall i nödbromsen och människorna fick någon att rösta på. Om han är trovärdig eller ej eller lyckas om han är trovärdig utan att fullständigt massakreras av etablissemanget vet vi inte.

  Detsamma gäller Storbritannien och Theresa May. I går vann hon en stor seger när hon fick igenom Brexit i underhuset.

  Tack för det och tack Jeremy Corbyn, Labours ledare, en sann socialdemokrat som Löfven borde ta rygg på i stället för att vara globalisten och nyliberalen Merkels lille springpojke.

  Löfven har gett sig ut på valturné rädd för att mista makten och härligheten. Några bekymmer för landet Sverige eller svenskarna har hann inte.Det enda bekymret han har är den egna makten. Och den s k Trump-effekten som utgör ett hot för hans makt. Hade han varit bekymrad för Sverige och svenskarna hade han gjort något på stubinen. För det går!

  SR P1 P1 Morgon hade för en gångs skull ett reportage om detta som sa vad det var frågan om. Det går att avlyssna på gårdagens P 1 Morgon.

  • Anna-Greg says:

   Tack! Jag försöker sprida det jag tycker är värdefullt i svensk alternativ/reflektiv media även utomlands med korrekt angivning av källor (Östeuropa t ex). Och, ja, jag håller med dig att, medvetet eller omedvetet, alla vi kan hamna under konstiga inflytelser. Därför har vi en plikt att öka medvetandet, så att vi bättre förstår varandra och sig själva. Nu ska jag inte gå utanför ämnet mer än så.

   När jag ändå håller på med att tipsa om andra människor som reflekterar om samtiden, vill jag vända uppmärksamheten till Karl-Olov Arnstbergs och Gunnar Sandelins blogg, trots att jag är nästan säker på att alla här redan är bekanta med de två herrarnas rapporter från vår förryckta tid.

   https://morklaggning.wordpress.com/2016/11/26/en-teori-om-politisk-korrekthet/#more-15669

   I nästkommande kommentarer kommer jag att hålla mig till ämnet eller hålla käft och låta andra föra talan.

 20. ragnhild says:

  Peter Krabbe. Dette er vel norges mest relevante blogg pr. nu. Seriøse bidragere, og edruelige kommentatorer.
  Dette er siste bidrag:
  http://www.derimot.no/blog/åpen-konflikt-i-usas-elite

  Kommentarene er et måste. Tyvärr går verden sin skjeve gang; også med Trump. Det er ikke til å tro, vi har maffiatilstander på nakken. Men jeg sier; kunnskap gir trygghet, en buffer mot utrolige tilstander. Jeg tenker med sorg på all lidelse i Midtøsten. Og våre nordiske politikere synger maffiose sanger (rister på hodet).

  Ta vare på dere selv alle sammen, gjerne planlegge for generasjoner som skal komme, om det går. Rikfolk i US kjøper eiendommer på New Zealand (hvor jeg nå leste det). Med varm hilsen R.

  • ragnhild says:

   Og jeg tenker på kontinentet Afrika, som enbart regelrett alltid har vært brukt av sionist-globalistene til egen vinning.

   • angela says:

    Tack för det Ragnhild. Det var mycket bra och skärpt debatt. Jag befarar att stora delar av etablissemanget inte kan hålla en sådan debatt för deras kunskapsnivå är för låg. De har ingen aning om vad som försiggår. De är nere i Bryssel och hör lite skvaller , grips av panik när de ser att folket nu tar saken i egna händer och tror att de kan göra som t ex Löfven i min kommentar nedan, Batra och övriga ”gänget”. Alliansens ledare slåss för att utesluta nya partier med anspråk på ministerposter som de tingat för sig själva. Det är globala gangsterkrig. Ibland har jag också benämnt dem så. G(angster)-topp möten. G7, G8, G20 och G20 länder osv.

    Det är inte bara full strid i USA utan även i Sverige och övriga Europa med finter, knep, tjuvnyp och manipulationer mer eller mindre sofistikerat men alla med samma mål – att ta makten och behålla den. Folken skall mästras och övertalas, skrämmas och hotas och tvingas till lydnad. Simpelt. Och förnedrande för mänskligheten.

 21. angela says:

  Mot nya tider…Precis som för Batra har det gått upp för Löfven att det inte går att vänta till valet nästa år. Samma sak kan hända här som i USA. Folk har fått nog. Precis som i USA, Europa och övriga västvärlden. Valturnén måste påbörjas redan nu för att hinna tala folket till rätta så att de ”röstar rätt”. I veckan tog han avstamp i Kronobergs län där SD starkt gått framåt. Och vreden mot orättvisorna växer. Folket har vaknat och börjat röra på sig. Det skrämmer etablissemanget till handling av rädsla för att förlora sin makt. Det är inte folkets oro. Det är folkets vrede och etablissemangets oro att förlora makten och hela härligheten. Torbjörn Nilsson vid Expressen har träffande beskrivit det han sett men det finns också dokumenterat i SR, P1 Morgon dagen efter Besöket i Småland.

  ”Det är deras värld som rasar samman nu.
  Och så upptäcker de att en ny rörelse av globaliseringskritiker – från höger! – har snott de där väljarna som var så trogna att man kunde ignorera dem.
  De där människor som ändå inte var framtiden.
  Det handlar inte om en vänsterfalang mot en högerfalang. Det här handlar om dem som vinnarna i partiet på nittio­talet inte lyssnade på.
  Och nu hoppas strategerna att Stefan, som haft unikabox och kan låta som en knegare, ska snacka dem tillrätta. Det kanske går. Men Stefan tror ju lika blint som de andra på frihandel och mångfald och en plats vid bordet på toppmötet.
  ”Svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas”.
  Så formulerar sig inte någon som väljer sin egen strid. Det här är ingen offensiv. Det är ett försvar, ett rädda det som räddas kan.”

  http://www.expressen.se/nyheter/det-ar-ingen-offensiv–det-har-ar-ett-forsvar/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: