Trump och den globala nationalismen – rökridå eller allvar?

trump-syrien-poker

 

I diskussionerna efter Trumps tillträde som president saknas en djupare analys av Trumps förväntade utrikespolitik. Många påtalar det ologiska i att restriktionerna för utländska nationaliteter vid inresa till USA främst är riktade mot arabländer som kan hänföras till Shiamuslimers hemvist, trots att statistiken visar att de terrorattentat som utförts helt domineras av muslimer tillhöriga Sunnistater som Saudiarabien och, inte minst, till Sunni hänförliga ISIS.

Bakgrunden är delvis ekonomisk och inrikespolitisk, men har ändå en stark anknytning också till den planerade utrikespolitiken. USA:s intressen i oljeproduktionen är helt relaterat till Sunniländer, medan Ryssland är djupt involverade i motsvarande situation inom Shialänderna Iran, Syrien och delvis Irak. Krigsmakternas beroende av sina respektive sponsorländer är i det närmaste total, i USA:s fall förstärkt av samröret med NATO- och Sunnilandet Turkiet och samarbetet med Israel.

Trumps invandringsstopp för Shiamuslimer är därför mer politiskt än terrorrelaterat. De länder där Sunnimuslimska affärsmän far som skottspolar ut och in i USA kan naturligtvis av ekonomiska skäl inte hindras, Saudiarabien är en av USA:s viktigaste handelspartner och lär så förbli oavsett om man ser mellan fingrarna eller inte med diverse terrorattentat, som bevisligen utförs av ”förvirrade” och överindoktrinerade Sunnimuslimer. Möjligen hoppas Trump på en generell skrämseleffekt för alla muslimer för att få ordning i leden. Troligast är dock att Trumps planer för framtiden kommer att väcka starka motreaktioner hos just shiamuslimer och att Trump därför vill ha bort flertalet på säkert avstånd från USA – i god tid innan saker händer. Att Trump inte varit tillräckligt tydlig visade sig direkt genom att en domare i Seattle blockerade inreseförbudet. Orsaken visar sig vara att Boeings fabriker, belägna i Seattle, riskerar att förlora en mångmiljardorder genom 80 nya passagerarplan, beställda av Iran Air. Denna order är livsviktig för världens största flygplanstillverkare och det inkomstbortfall som riskerar att följa står i skarp kontrast mot Trumps support av landets bilindustri. Även en väntad order från Singapore om ytterligare 30 plan hänger nu bokstavligt talat i luften.

Men det finns även en aspekt på polariseringen som är intressantare. Trump har länge haft nära relationer med Israels ledare Netanyahu och hans judiske svärson Jared Kushner har fått en position med stort inflytande i Mellanösternfrågor. Det väckte ilskna reaktioner från Trump när FN – med Obamas benägna bistånd – tog en resolution i syfte att fördöma Israels fortsatta byggande av bosättningar på Västbanken. Trump hotade till och med att låta USA lämna FN helt och hållet om beslutet inte upphävdes. Israel vill inte ha en tvåstatslösning, som FN förordar, utan vill ha ett Palestina under israelisk kontroll. Denna tanke är naturligtvis inte ny, den anses ha legat bakom Bushs beslut att ”möblera om” hela Mellanöstern efter 9/11 genom att upplösa de sju arabstater som nu till stor del utgör de shiastater som drabbats av inreseförbudet. ”Kampen mot terrorismen” är en täckmantel för att skapa en ny karta i Mellanöstern, ett projekt som i det tysta fortsatt även under efterföljande presidenter.

Enligt utläckta ljudband med inspelade uttalanden av John Kerry (på Hollands FN-ambassad 22 september 2016) har jihadisterna under de senaste fyra åren stått under NATO-kommando i söndrande syfte, dessutom skulle det finnas en plan att dela Syrien mellan just Israel (de sydvästra delarna), Turkiet (de norra, inklusive det gränsområde som kurderna nu håller) och en ny Sunnistat i öster, styrd av en USA-kontrollerad (!) sunni-fraktion. Detta förklarar USA:s envisa stöd för kampen mot Assad, kombinerat med Turkiets provokativa utsvävningar i norra Syriens gränstrakter, där istället kurderna med Rysslands hjälp tar ett allt fastare grepp. Att en utökad israelisk kontroll över gränsområdena mot Libanon, Syrien och Jordanien vore mumma för Israel behöver vi nog inte betvivla. Trump är fortfarande hemlighetsfull vad gäller sin Mellanösternpolitik – my secret plan – och i vad mån detta provocerande resonemang ligger bakom eller inte får vi snart veta.

Vi kan nog förstå om Ryssland sätter stopp för detta, förutom att Iran sätter högsta fart på sitt kärnvapenprogram. Om vi försöker läsa Trumps tankar tror jag att han tänker sig en byteshandel med Ryssland, där Ukraina och den militära pressen från NATO, kanske kombinerat med upphävda sanktioner och en ensamrätt till oljan i det Kaspiska bäckenet, blir bytesvaluta mot en delning av Syrien enligt nämnda modell.

Vi kan nog vara ganska säkra på att en ny statskupp i amerikansk/israelisk regi kommer att avsätta ayatollorna i Iran om man väljer att gå vidare med dessa planer. Det är inte första gången, snarare börjar detta tillvägagångssätt bli ren rutin för CIA i Mellanöstern. I värsta fall ligger snart en krigsförklaring mot Iran på bordet med åtföljande terrorbombning av Teheran. Vi får se vad som framkommer vid Trumps planerade möte med Netanyahu den 15 februari.  Kanske är utvisningen av shia i USA ett tidigt drag för att möta en förväntad terroraktivitet i ett sådant scenario.

Blir då världen fredligare efter en sådan omstuvning av Mellanöstern? Teoretiskt skulle den kunna bli det, men verkligheten består inte bara av teori, vilket särskilt amerikaner ofta har svårt att förstå. Religionernas makt kan ingen politik bryta. Att judendom, sunnimuslimer och shiamuslimer helt plötsligt skulle förenas – under tvång – i broderlig samvaro kunde vara en skön dröm, men verkligheten kommer att se annorlunda ut. Religion är makt och bara en kan äga den ultimata makten. Konsekvenserna lär vi i så fall få se längre fram. Trumps högröstade retorik mot Kina och Ryssland har utan tvekan syftet att hålla dessa stormakter borta från förestående operationer i Mellanöstern.

Om Trump har för avsikt att genomföra detta scenario återstår att se. Det blir ett pokerspel på högsta nivå – är affärsmannen bättre skickad till detta än gamla garvade politiker? Kanske. Om inte lär vi få det hett om öronen de närmaste åren. Det är ingen tillfällighet att Trump den senaste veckan flörtat vilt med CIA och samtidigt utlovat en kraftig upprustning av USA:s armé inför generalerna i US High Command.

Peter Krabbe

 

Annonser

48 Responses to Trump och den globala nationalismen – rökridå eller allvar?

 1. angela says:

  En mycket bra sammanfattning som jag ställer upp på. Trump är INTE vare sig dum eller psykiskt sjuk eller någon ”ensamvarg”. Det är vanlig smutskastning som motparten alltid tar till. Mycket kan sägas om det men det får bero här. Det har haft olika namn genom historien. ”Bränna häxor på bål”, lynchning, demonisering, ”vilda västern”, flockbeteende, hölnsgård, ”groupthinking” etc etc i dagens språkbruk mestadels ”mobbing”. Oavsett språkbruk är det samma beteende.

  Naturligtvis saknar allmänheten en analys för det är statshemligheter sånt som ”toppmöten” handlar om. Vanligt folk ska inte veta för då utfärdas repressalier. De som kan, vet , har kunskap har ALLTID varit hot mot den för tillfället etablerade makten. Makten vill inte ha duktiga kunniga människor. För de utgör ett hot mot den egna makten. Det är ingen slump att diktaturer håller sig med analfabeter. ”Kunskap är makt. Lev farligt”. Millds motto. Globalisterna spelar sitt maktspel om världsherraväldet med oss vanliga människor som spelpjäser vi är så att säga objektifierade. Därför är Jan Milld en nagel i ögat på makten. Människor som öppnar munnen och säger sanningen blir demoniserade, tystade, utsatta för repressalier. Människor ,ed civilkurage. Det är de människorna vi behöver. Därför sitter Anders Kompass idag på UD i stället för att verka vid FN. Drabbad av FN:s repressalier. SKAMLIGT!

  https://janmilld.wordpress.com/

  Inreseförbudet initierades inte av Trump utan av tidigare presidenter. Efter attentatet 11/9 kallade Bush upp saudierna till Vita huset. Han räknade också upp vilka länder som var ”skurkstater” och stod på tur. ”Skurkstater är de som inte vill handla med amerikanska dollar och i regel har kärnvapen. Amerikanska globala jättar som vill åt ”skurkstaternas” nationella tillgångar. Sverige är dessvärre ett av de plundrade länderna som man med EU-projektet med ”öppna gränser” doktrinen för masskolonialisering och utförsäljning lagstadgat i EU (nyliberalism) använt sig av. Landgrabbing som jag tidigare nämnt är ett annat ex som avänds globalt av gangsterglobalisterna. Man använder metoden ”söndra” för att kunna ”härska”. Ghadaffi var ett exempel. Han hade sin egen valuta och välståndet i landet var ganska bra för gemene man nu är landet i ruiner.

  I Irak förfördelades sunnimuslimerna efter kriget eftersom de tillhörde Sadams Bathparti. Många varnade för att det skulle få konsekvenser men det hade globalisterna väl redan plockat in i sin plan och hade medel för. Om någon tror att de inte är väl förberedda så är man okunnig. Man byter inte kakrecept på alla toppmöten. Om någon trodde det.

  Jag har tidigare nämnt Agenda där en saudisk prins intervjuades och råkade försäga sig. En förvånad Alice Petrén tog upp det men sedan var det dödstyst.

  När jag skrev i ett inlägg före jul där du presenterade dina tvivel nämnde jag just det du skriver om nu ”tredje fasen”. Bush räknade själv upp länderna.

  Att Turkiet knackar på dörren är inget konstigt även om de inte är ett europeiskt land om man förstått planen. De globala makthavarna ”ritar sina kartor” själva som de vill ha dem. Gud bevare er alla för ”kartritarna”.

  I retoriken inte minst i Sverige skrämmer man folk med ”den starke mannen” medan det är man själv som använder sig av just det. Man ville inte ha en fjant som Obama utan behövde just det ”en stark man” som struntar i alla påhopp.

  USA vill förmodligen göra sig av med den israeliska lobbyn. http://www.friatider.se/h-r-f-rklarar-trump-krig-mot-israellobbyn

  Religion är makt. Religion är ett maktmedel precis som ideologier. På gott och ont. Även om en person har slutordet så kan ju flera tycka detsamma. I en totalitär diktatur är det omöjligt att ens ha samma åsikt för då ses dem som potentiella hot. I en demokrati har i alla fall den som har sista ordet valts med en ansvarsutkrävning. Idag ser vi hur demokratin urholkas och sidsteppas men då är det ingen demokrati utan något annat.

 2. angela says:

  Här är Trumps tal på AIPAC. Obama hade gjort sitt jobb. Nu behövde man en som kunde och vågade säga ifrån. Är det någon som betvivlar Trumps intelligens? 🙂 Och vad uppdraget är?

  Det är Löfvens skyldighet att se till att Sverige nu lämnar EU. Sverige och svenska folket skall inte stå där med Svarte Petter. Sverige och svenskarna är värda ett annat öde. Tyskland är lika grundlurat. Och a pro pos gasledningen så är det ett tyskt-ryskt projekt med E.on, holländare, fransmän m fl inblandade. Tyskland har stora ekonomiska intressen. Därav Merkels påtryckningsresa i Sverge. Det är ju det som blir konsekvenserna och som varnades för redan vid första gasledningen att det utnyttjas som påtryckning vid eventuella nationella intressekonflikter. Det visade sig nu att Sverige inte har ett endaste dugg som ockuperad av EU att säga till om. Palme kunde före EU-inträdet förhindra en massinvasion . Nu är Sverige maktlöst och saknar försvar. Samtidigt som EU tvingar till öppna gränser. Förr och fortfarande är ”handel” och ”krig” samma ord. Handel är också en konflikt mellan ekonomiska intressen med ”vinnare och förlorare”. Det är lätt att försätta ett land i konkurs. Det kan nog Grekland skriva under på som hamnade i klorna på Goldman Sachs. Sedan är folkets röst dvs politiken överspelad. Det är genom politik som folket har makt över religion och ideologi. Därför smutskastar man nu politiken genom att benämna det ”populism” och folkets rätt att sig beskatta och stifta lagar ”demokrati och suveränitet” läggs i händerna på juridiken och i storföretagens händer. GLOBALISM!

 3. angela says:

  Än en gång TACK för att du håller dig till samtiden det som händer just nu. För att kunna bedöma samtiden behöver man historien. Titta bakåt. Kunskap. Annars blir man ett lätt byte för egoistiska maktmänniskor som bara ser till sina egna intressen.

 4. angela says:

  Tips: Lördagsintervjun i SR, P1 med Leif Danielsson om Löfvens turné, Brexit mm

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/845351?programid=3071

 5. ragnhild says:

  Denne kronikken kommer jeg ikke helt helskinnet ifra. Deler den med dere.
  http://www.globalresearch.ca/tensions-rising-in-the-middle-east-trump-threatens-iran-and-the-palestinians/5573996

  3000 US- soldater er utstasjonert på norsk jord. Innvandringen fra muslimske land fortsetter.
  Antallet US-millitært personell vil definitivt økes. Ref. artikkel, samt kommentarer på derimot.no
  Tråden om handelskrig mell. US og Tyskland.

  Ja, Peter Krabbe, jeg synes dine analyser er overmåte bra, og tydeliggjørende. Takk.

  • angela says:

   Tack för det. Jag har inte läst Globalresearch på flera år. Det finns så mycket så det är svårt att täcka allt. Därför behövs alla kommentatorer som kan hålla koll och uppdatera varandra. Intressant med de amerikanska soldaterna i Norge. Hade vi inte haft er information från grannländerna så hade vi inte vetat. Medierna håller inne med sånt. Ni är ovärderliga för att vi ska få en heltäckande bild av läget i Skandinavien.

   Löfven har det hett om öronen. Trump är på väg att terrorstämpla brödraskapet. Samtidigt som Löfven inleder samarbete med Iran och har nära samarbete med brödraskapet.

   https://ledarsidorna.se/2017/02/analys-det-nya-politiska-landskapet/

   https://ledarsidorna.se/2017/02/socialdemokraternas-karlek-till-muslimska-brodraskapet-ar-inte-over/

   https://ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

  • peterkrabbe says:

   Tack Ragnhild för en viktig länk, läsvärd och tyvärr i lika hög grad skrämmande. Tack också Angela för Trumps AIPAC-tal, hållet innan presidentvalet var klart. Det kompletterar bilden av Trump som omutlig anhängare av Israel och sionismen. Hoten mot Iran är så övertydliga att de inte går att bortse ifrån. Situationen blir därmed tydlig. Enda oklarheten nu är Rysslands och Kinas reaktioner och i vad mån Trump lyckas förhandla fram en fredlig lösning. Nu är han president med makten i sin hand.
   Uppladdningen med NATO-styrkor i Norge, Baltikum och Polen försätter oss i ett verkligt dilemma, förvisso är det förhandlingstaktik men risken att något går snett i en så spänd situation är överhängande. Kalla kriget förbleknar i jämförelse….

   • ragnhild says:

    Leser/ser denne akkurat nå, om 9/11. Tilbakelagt feilgrep fra US og Bush? Høyst sannsynligvis ikke. Verdt å få med seg. Neocons krigsfilosofi og ambisjoner om å opplive drømmen om det evigvarende romerske rike eller er det Babylon som er forbilde, hm. NWO som det heter i dag, trer fram i full blomst som jeg ser det. En makt/sekt (?) så arrogant og selvglorifiserende at man kunne undres over ”what have hit them”. Se ikke innom briefly, få det hele med. Inniblant trer mangt et mønster fram for de som vil se.

    Romerrike, der var det vel lett match, konsentrert om millitær makt overfor maktesløs sivilbefolkning. I dag må befolkning bearbeides/rundlures på subtile måter, eks. late som høyre og venstrepartier står i opposisjon til hverandre; løgn, de er helt like når det kommer til stykket, motsetningene er en del av spillet/manipuleringen. Bearbeidingen kjenner vi videre fra industrier av ulikt slag og via MSM. Og glem ikke falsh flag operasjoner. Og Angela, ser at du nevner Saudi-Arabia knyttet til 9/11. Skal vi legge til Israel/Mossad? Var de sistenevnte innvolvert i norges 22/7. Vår statsministre G.H. Brundtland hadde dratt fra samlingen på Utøya, da ABB startet skytingen av vergeløs ungdom. Han var neppe alene mener mange..

    Angela, Norge er visst bare EØS-medlemmer alikevel (blir helt forvirret av dette). Men vi oppfører oss som var vi fullt ut medlem. Sier Merkel ell. EU hopp, så setter vi rekord i øvelsen.

    Denne nevnte youtube-videon utfyller et bilde av USA, innkludert den kommende Trump-æraen, det blir neppe fred. Ut på nettet med oss tilbakeholdende, der finnes faktisk mye seriøst stoff. Ta det inn før de nevnte stenger.

    Jeg velger skepsisen, kan ikke annet. Det synes som vi har med mørkets imperialister å gjøre, slike som tar makta i sine egne hender. De bryr seg knapt om lover og regler. De kan brytes og tilpasses.

    Be aware, take care.

    • ragnhild says:

     ville gjerne dele også denne, fant den igjen på anthropocene. Omhandler bl.a. den såkalte venstre mot høyre uenighetene, som egentlig bare er spill for galleriet:

     • Sture says:

      @ Ragnhild
      jag har läst G. Edward Griffins bok ”The Creature from Jekyll Island. A second look at Federal Reserve”. En riktig ögonöppnare. Om människor i världen skulle ta till sig det som står i den boken, så skulle inte de globala oligarkerna leva en dag till. Förutsättningen för deras herravälde är människornas okunskap om de verkliga förhållandena.

    • angela says:

     Känner du till ”Bombe Iraque”?Eftersom du är norrman är det roligt att veta vad ni vet. Norge är ju inblandat i detta, omedvetet på olika sätt ska man kanske säga. Programmet som Rössel gjorde efter sin hit som tog fart i Norge har gått i repris flera gånger i Sverige men av ngn mystisk anledning finns den inte på nätet längre. Karl Rove har norsk anknytning så det bör vara ännu mer intressant för dig och EU och Bush som du nämner. Och Karl Bildt. Ang medlemsskapet. Ja det påstås det av etablissemanget. Det gäller att gräva ner sådant som är vanskligt att tillstå eller sopa under mattan. Och i slutänden kanske det är bra för EU motståndarna att inte dra upp det.

     Ang Saudiarabeierna så är det dokumenterat att de blev kallade till Vita huset. ”Skal vi legge til Israel/Mossad?” Kanske de inte behövde kallas. 🙂 Jag glömmer aldrig Bush min när de meddelade honom om attentatet för tillfället på besök på en förskola/skola.

     • angela says:

      http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=1347885

      Utdrag:
      ” I december 2002, fyra månader före USA:s invasion av Irak, spelade Martin Rössel in låten ”Bomb Iraq”. Det var en satirisk, Tom Lehrer-inspirerad text till musiken av ”Klappa händerna om du är riktigt glad” och lades ut på internet. Inom några månader hade den blivit en underground-hit i hela världen. Martin Rössel fick mängder av mail och kom även i kontakt med amerikanska soldater i Irak och deras anhöriga. Han drogs in i en helt personlig undersökning av vad som verkligen låg bakom USA:s invasion av Irak. Till slut ledde låten honom in i de allra hemligaste hörnen av Pentagon och före detta flygvapenöversten Karen Kwiatkowski. Programmet sändes första gången den 12 oktober 2006. ”

      Det har sänts i repris många gånger och det är lika fascinerande varje gång. Jag hoppas det går i repris eller att man kan lyssna på nätet. Så det är många saker som kan vara intressant för dig. Anknytningen till Norge och de saker du tar upp i din kommentar. Skulle vara roligt att träffa dig en face och utbuyta erfarenheter och information. Karl Rove talar just om Romarriket i Bombe Iraque. Har man humor så skrattar man. Det är naturligtvis roligt när man lurar de stora gangstrarna till av avslöja sin agenda. Jag skrattar varje gång. Kan inte låta bli. Vi borde ha flera Rössel också! Kanske man kan säga att Trump är en fortsättning på Russel. Jag berättade innan att jag såg installationen av Trump och hans tal på amerikansk tv. De visade de f d presidenterna i närbild när Trump höll sitt tal och det var obetalbart. Fågelholkar med åsneöron?! Obama såg ut som om han tänkte ”tänk om jag hade fått hålla det talet”.

      Karl Rove var en av dem som stod för globaliseringen, nyliberalismen, outsourcing, tjänstesamhälle mm . Det som nu Trump tagit upp kampen mot.

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_Rove

      http://www.svt.se/bildt–excellensen/carl-bildts-relation-till-usa-har-ar-dokumenten/

      • angela says:

       Ang Trump som ”sionist” så måste man vara försiktig. Om du tittar på mina båda länkar i den ordning jag gav först från fria tider där han ger sig på israel-lobbyn. Han behövde inte krusa dem. Han hade pengar själv. Och sedan talet hos AIPAC som han tvingades göra därefter visar inget annat än att han är nationalist och inte globalist. Om han är sionist låter jag vara osagt. Han framstår mera som företrädare för västvärlden. Och i mötet med Theresa Lee talade han om sin europeiska bakgrund. Tror han sa att hans mormor eller farmor var skotska.

       Judiska folket är inte samma sak som AIPAC. Detta kan vara en kraftig gir tillbaka till tiden till Kennedy och den omåttligt populäre Dwight Eisenhower.

    • peterkrabbe says:

     En mycket bra bok om 9/11 är ”CIA och 11 september” , skriven av den tyske ministern och förbundsdagsledamoten Andreas von Bulow, den beskriver i detalj hela händelseförloppet trots att den skrevs redan tre år efter attentatet. Samspelet mellan CIA, Mossad och Saudierna är obestridligt och ändamålet bortom allt tvivel.
     Det som kan förvåna mig i sammanhanget är att Trump tidigt under sin presidentkampanj lovade att avslöja sanningen bakom attentatet, vilket han nu av förklarliga skäl tycks ha glömt. Hans växande samarbete med samma krafter lär nog bidra till att de eventuellt kvarvarande bevisen försvinner snarare än det motsatta. Denna utveckling har med andra ord gått snabbt, kanske förvånade hans framgångsrika val även lobbyn. Eftersom detta är en viktig pusselbit i spelet om Mellanöstern kommer ett offentliggörande – eller inte – att visa var Trump står i förhållande till den judiska lobbyn.

 6. Nihad says:

  Tack för en bra artikel och det jag läser och ser i den Turkiska media så har Turkiet bestämt sig att
  beslag ta så mycket mark och städer de kan av Syren och utvidga sin gräns samt ge många Syriska flyktingar turkisk medborgarskap för att dessa senare ska flytta till dessa områden.
  Hör mycket som pågår i Irak och stora förberedelser av Kurder och den shia delen och mina vänner som har besökt kurdiska delen säger att det kommer att bli inbördeskrig efter man har tagit tillbaka miljon staden musul i norra delen mellan kurder och shia milisen för att Israel och USA har etablerat mycket små baser när Iranska gränsen i norr på den kurdiska sidan.
  En bekant till mig som är polis i Erbil säger att över 6 tusen kurdiska styrkor är utbildade i israel och idag ut ger en stor del av kurdernas elit styrka.
  Idag hör man samma ord och lögner om Iran det man hörde om Irak och den arabiska våren som skulle befria alla arabländer blev en massgrav till vår medmänniskor.

  • peterkrabbe says:

   Tack Nihad för intressant information, det stämmer bra med den plan som jag beskriver i artikeln. Det skulle också lösa Turkiets flyktingproblem att få kontroll över syriskt territorium och då kunna överföra en del av de 4 miljoner som nu befinner sig i Turkiet dit.
   Intressant också med det kurdiska samarbetet med israelerna för att hålla tillbaks shiiterna i Iran. Efter kriget mot Irak ville israelerna att Irak delades i tre stater, en kurdisk, en Sunni och en Shia. Kanske har man kampen för ett land för kurderna gemensamt.
   Vi får se se hur detta utvecklar sig.

 7. Sture says:

  @ Peter,
  det finns för mycket pessimism på denna sida, framförallt bland kommentatorerna. Analyserna och kommentarerna är intelligenta och genomtänkta och jag är tacksam för allt du skriver och också alla de kommentarer som strömmar in. Missuppfatta mig inte. Det finns ingen sajt jag värderar högre än denna.

  Men när man nu också dissar Donald Trump – var står man då? Man blir som Don Quijote som ensam fick slåss mot väderkvarnarna. Uppgiften blir övermäktig. Och det är ju ändå bara vad man tror att Donald Trump står för. Fienden vill inget hellre än att vi skall känna just så, lägga ner vapnen och lägga oss platt på marken.
  Jag är inte alls pessimist. Och det grundar jag på alla de profetior som helt oberoende av varandra berättat att Donald Trump skulle komma att bli USAs näste president, t ex.
  pastor Mike Thompson år 2005, musikern Kim Clement år 2007 och den pensionerade brandmannen Mike Taylor 2011 och många, många andra. Och dessa människor har fortlöpande gjort frambringat nya profetior som slagit in. Jag förstår att det för helt sekulära personer är svårt att lyssna på sådant. Men se det då ur ett annat perspektiv: Sedan april 2016 har redan 5 miljoner människor lyssnat och tittat på Mark Taylors första profetia. Dessa profetior påverkar således politiken i USA och bör tas med i beräkningen.
  USA har ett gigantiskt skuldberg på nästan 20 triljoner dollar, som oroar politikerna. Vad kommer Trump att göra med detta? Han kommer att dra ett streck över det och sudda ut den skulden eftersom den bygger på bedrägeri, vilket G. Edward Griffin, Ron Paul, Donald Trump och en del andra känner till – men inte den amerikanska allmänheten. Den dag (via Twitter, Facebook etc,) denna kunskap når den amerikanska allmänheten så finns inte den skulden längre. Donald Trump kommer att göra mycket annat för att dra fram dessa bedragare i ljuset. Om detta talar profetiorna.
  Ni som är pessimister, titta gärna på denna:

  • peterkrabbe says:

   Sture, vi hoppas lika mycket som du att Trump skall visa sig vara ett bra alternativ på presidentposten, något annat kan vi faktiskt inte göra i nuläget. Vi kan ändå inte blunda för vad som de facto sker i världen och bara förlita oss på förhoppningar och profetsior, man måste ha beredskap även för andra alternativ. Detta gäller inte minst i den svenska politiken, där skepsisen mot Trump är stor och kristenhetens inflytande svagt.
   Kärnfrågan är vem som styr globalismen och hur man skall kunna stoppa dess destruktiva krafter. Allas vår förhoppning har varit att Trump skulle kunna fullfölja sina löften att bli just den som klarar en sådan, näst intill övermäktig uppgift. Om tecken visar sig att han istället viker undan och väljer att samarbeta med dessa individer måste vi reagera. Låt oss alla hoppas att det inte blir så!

 8. Sture says:

  @ Peter,
  I den video som jag angav ovan hävdas att Trumps andliga rådgivare är Paula White, karismatisk ledare i en Mega-kyrka i USA. Hon har offentligt berättat att Trump tänkte ställa upp i valet redan 2012 och att de 2011 tillsammans ”bett Gud” om råd hur han skulle göra, om han skulle ställa upp i valet eller ej. Men ”anden” rådde dem att vänta till 2016. Trump är således kristet religiös på något sätt och det finns de på Internet som hävdar att han är en ”Born again Christian”. Som kristen har han en mycket välvillig inställning till ”det judiska folket” (det har alla konventionellt kristna) och tror att det är Guds vilja att de åter skulle samlas i ett eget land. Det tror inte jag.
  Trump tror säkert också, som alla konventionellt kristna, att denna kärlek är ömsesidig och att ”det judiska folket” hyser samma kärleksfulla inställning till de kristna. Det gör de inte alls utan hatar, hånar och föraktar alla kristna och speciellt Jesus Kristus (fast i hemlighet) vilket framgår väldigt tydligt av den judiske författaren Maurice Samuels bok ”You Gentiles” (gentiles = boskap).
  Så jag tror inte man skall dra alltför stora växlar på Trumps inställning till Israel. Den kan ändras och behöver inte alls betyda att han går i globalisternas ledband. Jag har i en YouTube-video hört hur Trump på ett möte för många år sedan lät undslippa sig att 9/11 inte alls gjordes av muslimska terrorister utan var en ”false flag”. Han ”vet” alltså, han är inte lättlurad.

  Nu skall vi istället lyssna på och förundras över vad Kim Clement sade under två konserter i februari och april 2007, nio år innan Donald Trump blev USAs president. Det är inte alldeles lätt att ta sig förbi:

  ”Detta som skall ske kommer att bli något mycket ovanligt, en metamorfos, ett inträde in till nyhetsmedias marknadsplats, om ni så vill, där Time Magazine inte har någon annan möjlighet än att säga vad jag vill att de skall säga.
  Newsweek, [kommer att säga] vad jag vill säga. The View [=TV-program] vad jag vill säga.

  Trump skall bli en trumpet, säger Herren. Trump skall bli en trumpet. Jag kommer att leda Trump att bli en trumpet och Bill Gates att öppna den finansiella världens dörr för kyrkan, säger Herren. Ty, jag glömmer inte den 11 september, säger Gud, jag glömmer inte vad som hände denna dag, och jag glömmer inte grindvaktaren, som skulle vaka över New York och som än en gång skall vaka över denna nation, säger Guds Ande. Detta kommer att ske på så sätt att den man som jag placerar på det högsta ämbetet skall inträda dit viskande mitt namn.
  Men när han träder in i detta ämbete, sade Gud, kommer han att skrika ut med Andens kraft, ty jag skall fylla honom med min ande när han inträder i sitt ämbete. Och det kommer att vara en bedjande man på den högsta positionen i ert land. Det kommer att bli en bedjande president, inte en religiös sådan, ty jag kommer att narras med folket, säger Herren, jag kommer att narras med folket. Ja, det kommer jag att göra. Gud säger, att den utvalde kommer att inträda och de skall säga [om honom att ]’han har hett blod’. Ty Guds Ande säger, ja, han må ha hett blod, men han kommer att uppföra detta lands skyddsmur på ett mäktigt sätt och detta lands ekonomi skall snabbt förändras, säger massornas Herre. Lyssna till Herrens ord. Gud säger, jag skall under två perioder sätta en president vid rodret som ber, men han kommer inte att vara en bedjande president när han tillträder. Jag skall placera honom på ämbetet och sedan skall jag döpa honom i den helige anden och [förse honom] med min makt, säger massornas Herre.”

  Peter, jag tycker dina analyser är superba. Men om man bara ser till det rent materiella, så ser det ganska dystert ut. Jag själv behöver detta andliga perspektiv och det ger mig kraft att fortsätta mitt motstånd.

 9. Josef Boberg says:

  Trump’s Speech to the New World Order!

 10. Alve says:

  Intressant diskussion. Trump säger att han vill att USA ska bli ”great again” troligen både mänskligt, politiskt, ekonomiskt. Förutsättningen är fred. Han vill ha fred och samtalar med många av världens ledare och det började han med direkt även innan han tillträdde (även Sverige). För att USA ska bli bra så måste fred råda – helst i hela världen (kan jag tänka mig att han strävar efter). Hur uppnår man det? Genom att kartlägga länder, regioner – vad är deras problem? Någon var inne på det att ”stuva om” i Mellan Östern. Tanken tilltalar mig faktiskt om detta sker med ländernas medverkan. Olika folkgrupper (nu splittrade sedan tidigare krig) kan komma närmare varandra igen och har man /får man det man behöver så behöver man inte kriga med varandra. Vissa naturresurser kan man kanske dela i stället för att kriga om? Kanske låter som en utopi men Trump lär vara otroligt intelligent (långt, långt över medel). På detta sätt kan länderna bli mer stabila. Flyktingar kan återvända och Europa kan också bli stabilt igen!? Sture – kanske detta är Trumps ”uppgift”? Här krävs en ”innovatör” utöver det vanliga. Vattenfrågan är också mkt viktig. Ett spännande program nyligen i TV om hur man med havsvatten kan få öken att blomma…

 11. Sture says:

  @ Josef
  när dammet har lagt sig så kommer detta tal att bli klassiskt och gå till historien i ännu högre grad än John Kennedys. Trump ”har hett blod” och när de obstruerar och ljuger så blir han förbannad. Och ju mer förbannad han blir desto bättre. Det är mycket som skall genomföras och det kommer inte att låta sig genomföras om man inte blir ordentligt uppretad.
  FBI måste gå efter George Soros, åtala honom, fälla honom och blockera hans ekonomiska tillgångar. Enligt f. d. FBI-agenten och krigspsykiatern Steve Pieczenik så är detta på gång. FBI måste också gå igenom hela WikiLeaks dokumentering om e-mailskandalen inklusive Clinton Foundation. Vi får se vart detta leder. Man bör också gå igenom 9/11 noggrant. Allt finns dokumenterat på YouTube och i böcker, pilotförening, arkitekter, flygvärdinnor, brandmän, CIA-agenter etc., etc. Detta var nämligen en ”false flag” operation utförd för att få USA i dras in i ett utdraget och kostsamt ”krig mot terrorister”, som inte kunde vinnas. Det tog mig 13 år att inse detta eftersom jag tog etablissemangets version för given. Men så fort jag började undersöka, så blev det uppenbart. När man väl kommit så långt så blir det många råttor som vill lämna det sjunkande skeppet. Det finns massor av människor i underordnad ställning inom FBI och CIA som har viss kännedom om dessa saker men som tidigare inte vågat framträda offentligt av rädsla för att bli lönnmördade.

 12. ragnhild says:

  Peter Krabbe. Dette er helt off topic, men så aktuelt, ettersom våre poltikere bare følger hva US og EU pampene mener de skal. ”Kan naturen selv slå tilbake”? Artikkel datert 13.2.17:

  http://journal-neo.org/2017/02/13/will-superweeds-choke-gmo-to-a-timely-death-in-usa/

 13. Sjökaptenen says:

  Vi har i Trump fått en ledare som inte bara snackar utan handlar och han har dessutom ett hjärta som vill förändra det korrupta system som ligger bakom. För vi har en luciferiansk sammansvärmning av diverse frimurare och andra antikristliga krafter som nästan lyckades att föra in ännu en satanisk ledare i Hillary Clinton för att slutföra den smutsiga politik som sakta men säkert växt fram. Vi måste nu börja röja i träsket och dra ut alla dessa ormar som förgiftat människors sinnen med sitt perverterade tankesätt.

 14. Anna says:

  @Sture
  Först ville jag undvika att ifrågasätta men jag tycker ändå att det är värt ett försök att bena ut begreppet: pessimism! Att jag vill göra det har en viktig grund: människor med god analytisk och realistisk förmåga kan lätt ställas i skamvrån och vid yttrandet av något ”negativt” kan de lätt avfärdas som pessimister! Det är farligt och kontraproduktivt!
  Jag högaktar Peter och hans lysande kunskapsbas som gör att det värt att läsa här! Hans positiva ”förhoppningar” till Trump delade han med stora delar av europeer, framförallt Ryssland! Alla väntade desperat på en enda sak: TYDLIG AVRUSTNINGSPOLITIK FRAN VITA HUSET! En avrustning som Trump har bara några månader att påbörja och även delvis genomföra! Det är inte det som prioriteras. Tyvärr!!!!

  Jag läser ryska, östeuropeiska medier som är lika undrande som herr Krabbe här ovan? Var de pessimister från början, eller Trumphatare? Nix! De var realister med god analytisk förmåga! Den förmågan innebär att du har skarpt fokus på ord, uttalande, löfte ……..men kan se när handlingar går tvärt emot vad Personen i fråga har uttalat sig om! Det låter enkelt men ack så mycket svårare i verkligheten Att analysera Trumps handlingar är mer nödvändigt än att rabbla upp alla löftena han gav under valkampanjen. Om Trump är en intelligent strategisk schackspelare eller spelar Poker och bluffar friskt får vi veta om inom rimlig tid! Att belysa hans strategier är det sundaste som finns! Om det låter pessimistisk skall vi lära oss att hantera redan nu att framtiden ser inte så ljust ut som vi föreställde oss för en tid sedan .
  Den lilla människans Dilemma att söka skydd och lindra sin ångest i tillgänglig kunskap, möjliga teorier, förklaringsmodeller, mystiken Religion m.m. Det är allas suveräna rättighet att närma sig till sanning eller realitet efter intellektuel, kulturell eller själslig förutsättning utan att behöva ställa sig utanför när ”optimismen” trycker undan den sunda skepsisen!
  Vad Peter skriver om här ovan är mycket tänkvärt! Som alltid!

  • peterkrabbe says:

   Tack Anna, mycket välformulerat. När man står utanför de religiösa kretsarna är man nog mer van vid kritiskt tänkande. Jag tror dock inte att Sture har några onda avsikter med sitt inlägg, alla vill vi tro på det som är gott och besvikelsen blir säkert stor när sprickorna i fasaden börjar visa sig och oron kryper närmare. Det har vi överseende med. Vår diskussion blir inte heller sämre för det, snarare tvärtom.

   • ragnhild says:

    Iblant kommer jeg over saker, som kjennes viktig å formidle videre. Tar du imot mail, og i såfall hva er din e-mail adresse?

    Nettopp nå kom jeg over denne youtube-videon via en annen på derimot.no Her var mye å bli klar over; bl.a. hvem som sitter derover å dirigerer FED-politikken (akademikere uten fotfeste i virkeligheten (?). Tegneserieproduksjon for å gjøre pedofile sine hoser grønne hos småflickor og poiker. Høyst aktuell bankcrash – 1 mnd. på oss. Oi!

  • Sture says:

   @ Anna,
   jag uppskattar verkligen Peters analyser och dina, Angelas och övrigas kommentarer. De är välgrundade och jag har egentligen ingenting emot dem förutom att de bara grundas på den fysiska verkligheten men inte beaktar den andliga verkligheten.
   Så här ser jag det: Vi är nu på slutet av denna tidsepok som finns omskriven i Bibeln. Och de som smitt ränker mot världens folk och skapat konflikter och krig under hundratals år genom otaliga hemliga organisationer och hemliga överenskommelser har kommit nästan ända fram. Enligt Nick Rockefellers bekännelse till filmmakaren Aaron Russo är man ”framme” när det inte längre finns några pengar som cirkulerar och alla istället har ett litet mikrochips inplanterat mellan tumme och pekfinger. Detta är målet – då har man totalkontroll. Och då har man delat upp mänskligheten i herrar och slavar, Den Nya Världsordningen. Där är vi nästan nu, och först nu har vi börjat reagera. Eller som det står i det dokument som Peter tidigare talat om: När de börjar inse vad som hänt – då är det redan försent. Mänskligheten sitter fast som i ett skruvstäd – men kanske ändå inte.
   De tre ”profeterna” Mike Thompson (2005), Kim Clement (2007) och Mark Taylor (2011), som menar att Gud talar till dem fick i alla fall rätt om att Trump skulle bli USAs näste president gentemot hela etablissemangets förutsägelser: http://everykindapeople.blogspot.se/2016/12/ett-gott-skratt.html
   1-0 till ”Guds-profeterna”. Vad mera har de rätt i ? Om du tittar på den senaste videon i min kommentar ovan och lyssnar till vad Kim Clement säger på en konsert den 22 februari 2014, dvs. ett och ett halvt år innan Trump tillkännager sin kandidatur, så märker du att han har fått rätt i allt utom det som ännu inte slagit in. Och vad är det som ännu inte slagit in ? Demokraterna och mainstream-media vill ställa Trump inför riksrätt – men Gud säger att detta kommer inte att ske. Dessutom hävdar han att Trump skall smula sönder statsskulden på 20 triljoner dollar på ett mycket finurligt sätt – och jag tror jag vet hur. Om Trump inte blir ställd inför riksrätt och han lyckas smula sönder statsskulden antagligen med hjälp av Roger Stone, så blir det åtminstone 3 – 0 för ”profeterna”, förutom det som sägs om ”den andre Snowden” (=Assange och Wikileaks) och demokraternas chocktillstånd och ”ytterst pinsamma stunder” (= WikiLeaks e-mailavslöjanden) i det kommande valet (= 4 – 0 och 5 – 0). Är inte detta lite intressant, trots allt ? Men jag skall inte ta ut segern i förskott, det är bara att vänta och se hur det går.

 15. Peter Grafström says:

  En Japansk journalist försökte i samband med hans möte med Abe att locka Trump till att ta upp Kinesisk aggression etc men Trump sade ist att relationen med Kinas ledare var positiv och avspänning i det aktuella området var bra för alla. Japan vill bygga infrastruktur och snabbtåg i Usa.

 16. angela says:

  Här faller ännu en rökridå eller rättare sagt hår går ridån upp för att ge oss en blick in i skolan. Skolan som fostrar de kommande släkten.

  Skall vi kalla John Dübeck för skolans Peter Springare? Söndra och härska. Den ”icke-legitima svenska staten” …

  ”När vissa partier förvägras rätten att visa reklamfilmer, får sina möten saboterade, när deras medlemmar misshandlas med regeringens godkännande, och partiet ständigt angrips av statliga medier, då har den demokratiska processen försvunnit och de regeringar som bildas under sådana val är enligt min mening inte legitima.”

  ”Jag anklagar alla Sveriges icke-legitima regeringar för att söndra och härska ända sedan yttrandefriheten började sättas på undantag på 1960-talet. Gradvis har de förvandlat ett välmående land med strikt reglerad men generös invandringspolitik, där invandrare assimilerats till naturaliserade svenskar, till ett anarkistiskt samhälle där skolan är den första frontlinjen i ett nysovjetiskt kulturkrig som drivs av den politiska och mediala eliten, ett samhälle som inte längre ens kan betraktas som ett mångkulturellt land, utan, och detta är väl det mest fruktansvärda av allt, ett etniskt splittrat land, ett Titos Jugoslavien eller ett Mobutus Zaire. I skolan syns effekterna varje dag. Den legendariska svenska sammanhållningen är död. Ett nytt instabilt semi-U-land har skapats.”

  http://avpixlat.info/2017/02/13/den-icke-legitima-svenska-staten/#more-197165

 17. angela says:

  Jag har inte hunnit delta riktigt nu i debatten. Jag läste lite vad Sture skrivit och Josefs klipp om ”Trump’s Speech to the New World Order!”. I stort sett är de flesta överens om samma sak.

  När jag nu tittade på Trumps tal så beskriver både Peter Springare och nu skolans John Dübeck konsekvenserna av det Trump säger. Och vilket politikerområde vi än tar är det samma historia. Det enda som skiljer är hur långt det gått. En del politiska områden har kollapsat snabbare än andra. Samhällsupplösningen har redan slagit hårt mot de äldre, sjuka, handikappade, fattiga, arbetslösa, barn och ungdomar. Som fått sina liv totalförstörda. Nu når de medelklassen. När de når medelklassen brukar svängningen komma. Revolutioner startas alltid hos medelklassen. Och vi kan ana en förändring med Trump, med brexit och med ett förändrat språkbruk emellanåt. Allt fler kommer ut ur garderoben och vågar sjunga ut. Och alla säger detsamma. Alla har sett samma saker. Och etablissemanget vet…det är klart…de är manusförfattarna, regissörerna och rollfördelarna till det globala skådespelet ett riktigt globalt drama även om vi ibland i vår förtvivlan kan se det som en fars. I Frankrike drog folket ut giljotinen , det var regionalt och folk kunde fly men hur skall etablissemanget undfly en global giljotin. Så där är vi Bildt …”det kommer inte att finnas en endaste plats att fly till”. Det var länge sedan nu du sa det. Trump var en av dem som drog i nödbromsen…

  • Peter Grafström says:

   En detalj angela: var försiktig med ‘franska’ i franska revolutionen. Det var inget stort fel på Frankrikes styre. Jfr med lögnerna om Putin och Assad. Det var en komplott mot Frankrike i hög grad dirigerad från England. Det folkliga missnöjet var avsiktligt arrangerat genom Englands kumpaner som hamstrade spannmål för att framkalla brist. Analogt i St Petersburgs brödbutiker 1917. Det är absurt att Frankrikes befolkning firar den 14 juli med stormningen av Bastiljen som i huvudsak handlade om att de köpta upprorsmakarna skulle hämta vapen vilket dom inte förhindrades till eftersom det var en väl förberedd komplott.

   • ragnhild says:

    Takk til deg. Finnes der noe litteratur, evnt. kronikker på nettet via bloggere som utdyper denne historien. Det är ju helt så förfärligt.

    • Peter Grafström says:

     Det som rör ‘Franska’ revolutionen finns tex i arkivet på EIRs Larouchepub.com
     Larouche och medarbetare har ofta återkommit till det. Skriv in French revolution i sökfunktionen så kommer många intressanta artiklar upp
     Britterna Lord Shelburne och Jeremy Bentham organiserade tillsammans med Venedig och Greven av Orleans var en av deras hejdukar. Danton och Marat var andra. Voltaire var avlönad av Venedigs underrättelsetjänst och liksom många andra historiska manipulatörer duktig på att uttrycka sig så att han verkar som om han stod på det godas sida. Men det som pågick var lika orättvist mot Frankrike som det Usa gör mot Syrien och andra offer.
     Nesta Webster skrev mycket ingående om hur frimurare/illuminater låg bakom Franska Revolutionen men hon törs inte nämna Britternas överordnade roll. Illuminati startades samma år för att förhindra att progressiva ideal skulle sprida sig trots att dom ju ser sig själva som upplysta. Det som skedde bortom alla floskler om frihet var att medlemmar ur den Franska Vetenskapsakademin avrättades under revolutionärernas skanderande Revolutionen behöver ingen vetenskap.
     Beträffande Ryssland 1917 jag vill minnas att Solshenitsyn berättar i sin digra dokumentärroman Mars 1917 om brödbutikerna och att det spreds falska rykten om brödbrist så folk började hamstra.

 18. Lilli says:

  Måste bara säga tack till dig Peter för denna blogg! Jag har lärt mig väldigt mycket härifrån och jag ska snart ta och läsa igenom alla dina inlägg från första början. Tänkte ta ett inlägg varje dag, plus anteckna lite så att det verkligen fastnar i huvudet. Jag vill ju ha en ordentlig kunskapsgrund att stå på så att det blir lättare att ta diskussioner med folk om politik och dylikt, och du är ju uppenbarligen väldigt, väldigt kunnig och intelligent så denna blogg är ju en perfekt källa att lära sig från. Så stort tack, sådana som du behövs verkligen i dessa tider! Och tack till alla kommentatorer, lär mig jättemycket av er också! Kram på er allihop 🙂

 19. Anna says:

  Michael Flynn Trumps säkerhetsrådgivare har fått sparken efter några veckor. Han blev en sorts garant för en avspänningspolitik mellan USA och Ryssland! Den avspänningen som snart Ingen representerar i Trumps Kabinett! Ger mig dåliga vibbar…..

  https://www.rt.com/usa/377271-flynn-resignation-msm-democrats/

  En liten sammanfattning om Trump! Det finns även möjligheter för honom bra beskrivet men som är väldigt osäker just nu om han kommer(eller kan) förverkliga fullt ut! Faktum är att inresetillståndet som inte står i rimlig Proportion till de mål han uppgivit är redan tankeväckande, inte minst när man vet att en ”icke fråga” och dennes uppblåsning lätt få bort fokuset från de mest brännande aktualiteter!

  http://www.globalresearch.ca/trumps-ties-to-the-past-and-the-resurrection-of-the-left/5573947

 20. Sture says:

  @ Peter,
  du skriver: ”När man står utanför de religiösa kretsarna är man nog mer van vid kritiskt tänkande”. Jag står utanför de ”religiösa kretsarna” och har alltid gjort detta. Jag är inte uppvuxen i ett religiöst hem eller har fått med mig religionen med modersmjölken. Jag tillhör inte någon kristen församling och har aldrig gjort. Jag är naturvetenskapligt utbildad och har sysslat med vetenskapligt arbete hela mitt yrkesverksamma liv, både som egen forskare, flerårig reviewer i min specialitets 3-4 viktigaste tidskrifter samt daglig läsning och värdering av vetenskapliga artiklar. Så jag tycker inte att jag saknar kritiskt tänkande. Jag har på egen hand kommit fram till Jesus Kristus på rent vetenskapliga grunder – inte genom mitt sociala liv.
  Du får inte heller glömma att den moderna vetenskapen utvecklades i det kristna Europa och endast där, inte i Asien, inte i Indien, inte i Meso-Amerika, inte i Arabien. Utan endast i det kristna Europa och det finns en alldeles klar anledning till detta. Och de stora vetenskapsmännen, Newton, Kopernikus, Galilei etc., etc. var alla djupt kristna tänkare. Det finns alltså ingen motsättning mellan att vara kristen och att tänka kritiskt. Mängder av Nobelpristagare är djupt troende kristna, precis som de tidiga vetenskapsmännnen.
  Jag tänker inte här gå in på bevisen för en andlig värld (det kan jag göra senare) utan bara påpeka att ett folk och en nation som inte studerar den kristna läran – utan tror att man kan klara sig med kristen kultur eller kristen etik (sk. kristen ateist, som jag en gång kallade mig) inte kommer att kunna försvara sig mot Islam eller de globala oligarkerna. Sverige ligger alltså mycket illa till som kanske det mest sekulära samhället i världen. Jag sätter faktiskt all min tillit till vad som händer i USA och vad som därefter kommer att hända i Frankrike, Holland och kanske Tyskland. Vore det bara för Sverige så vore vi förlorade. Men Trumps seger och kraftfulla förändringar i USA kommer att få en domino-effekt. Denna hoppas jag på för Sveriges del.

  • peterkrabbe says:

   Sture, du får ursäkta mig om jag felbedömt din bakgrund. Vad jag menar är att den som kan kallas religiös ofta sitter fast i en färdig förklaringsmodell, där allt som händer i världen skall klämmas in i ett redan färdigt koncept som begränsar en förutsättningslös analys. Jag är glad om det inte gäller dig, eftersom jag uppskattar din medverkan här på min blogg och är tacksam för dina bidrag och kommentarer. Dina synpunkter behövs också.
   Vad gäller vetenskapens framväxt är jag inte lika positiv med tanke på de trakasserier och mordhot som våra tidiga astronomer fick utstå under sen medeltid, kyrkans skeva världsbild fick inte hotas. Det är ingen överdrift att påstå att den katolska kyrkan bromsade vetenskapens utveckling med ett par hundra år och har även under senare sekler gjort stor skada. Darwins fullt logiska utvecklingsteori är ett exempel. Mycket av vetenskapens vagga ligger också i de äldre kulturerna i Egypten och Persien, där inte minst astronomin låg på en nivå som vi inte återkom till förrän några tusen år senare.
   För övrigt instämmer jag i dina förhoppningar.

   • Sture says:

    @ Peter,
    detta är den bästa bloggen och jag har ingenting alls att invända mot några av dina analyser. De är superba. När det gäller Galilei så ligger det lite annorlunda till än vad man ofta får höra: http://stureblomberg.blogspot.se/2012/11/inkvisitionen-av-galileo-galilei-vad.html

   • Sture says:

    Peter,
    jag instämmer i vad du säger om Egyptens vetenskap – men den är höljd i dunkel och vi vet inte så mycket om den. När jag reste på Nilen för ett antal år sedan besökte vi Abu Simbel, ett tempel som de flyttade 268 meter uppåt och åt sidan då de anlade Assuandammen. Jag råkade då i matsalen sitta intill den man som ledde det svenska ingenjörsarbetet på 1950-talet, Stig Strand. Han berättade att de var tvungna att skära ned allt i 2200 stora stenblock, som sedan noggrant passades ihop på den nya platsen. Arbetet tog 5 år. Den stora Keops-pyramiden består av 2,3 miljoner lika stora eller större stenblock. Dessa tog 23 år att tillverka och skära till, transportera fram och sätta på plats (=en var tredje minut). Det betyder att de arbetat c:a 200-250 gånger snabbare än vad vi gör idag med alla våra maskiner och lyftkranar. Det är bara arkeologer och dumbommar som tror att detta gjorts av slavar. I själva verket är det ett ingenjörsarbete av sällan skådat slag om man får tro civilingenjören Christopher Dunn vars bok jag läst och vars YouTube-filer jag beskådat. Men vi vet väldigt lite hur de skapade denna i många stycken överlägsna vetenskap och den moderna vetenskapen som bygger på experiment och observation är ett verk av det kristna Europa, om man räknar bort den grekiska matematiken, som de kanske dessutom ärvt från egyptierna.
    .

  • Peter Grafström says:

   Araberna hade en period efter Muhammeds tid som innebar ökad läskunnighet och inhämtade då mkt vetande genom översättningar från bla Grekerna och kan då sägas ha haft en guldålder. Det tog en ände när oligarker såg kunskapen som ett hot. (Just den mkt gamla och negativa eran tog Britterna fasta på och förstärkte i arabvärlden långt senare vilket vi kan se resultatet av nu tex genom wahabisternas dominans och muslimska brödraskapet)
   Grekerna vill jag minnas fick en del av sitt kunnande från Indien. Dom låg före de europeiska matematikerna. Det är sant att den kristna livssynen är förenlig med tålamod och uppoffring vilket är ett element i intellektuellt ansträngande arbete.
   Men Sture, hur tror du den nuvarande typen av invällande folk skulle ha mottagits av Vikingarna i förkristen tid? Dom skulle nog kunna skatta sig lyckliga om dom hade fått bli trälar men mer troligt är att dom skulle bli ihjälslagna.

 21. ragnhild says:

  derimot.no Artikkel, datert 15.2. og kronikk av ”the Saker”, datert og oversatt til norsk 16.2. – 2017. Bra med oversettelsen, på vegne av flere er det veldig bra.

  Vi er nok mange som håpet, men var skeptiske. Skjønt det, håpet hører jo med til oss mennesker. Det er nå stilt noe i skyggen. Jeg er ikke overasket, her er og var mye som skurret. Kanskje var Israels utvikling Trumps viktigste sak. Han sies bl.a. å ha hatt nær kontakt med den jødiske maffian i US, bl.a.

  http://www.derimot.no/blog/er-trump-politisk-kastrert

  En intressant analytiker, ”The Saker”. Henvisning til hans US blogg, se artiklene (2) på derimot.

 22. Björn Bengtsson says:

  Den förbannade oljan hamnade på `fel`ställen, förutom Nordsjön och den Mexikanska Gulfen.

  • peterkrabbe says:

   Förvisso är det så att det faktum att jordens råvarutillgångar inte alltid finns i industriländerna också är förklaringen till de flesta krig i välden. Så länge ingen behövde dem var det relativt fredligt i världen. Eländet började med guldet och Spaniens behov av att bygga upp sin ekonomi med hjälp av detta under 1500-talet, olyckligtvis kombinerat av människans nyvunna kunskaper i att navigera på världshaven. Guldet tillsammans med sin flytande motsvarighet oljan styr fortfarande världens öden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: