Eftertankens kranka blekhet…

Ibland behöver man stanna upp lite och tänka efter, kanske få lite distans till det man sysslar med. Efter ett par års bloggande med snart 200 skrivna artiklar och mer än 400.000 läsningar finns det ändå skäl att fråga sig om det är meningsfullt att lägga all denna tid på att försöka öppna ögonen på sin omgivning. Vill verkligen ens omgivning veta vad som händer och kommer att hända i en allt grymmare och allt mer turbulent värld? Har jag ens rätt i mina slutsatser och analyser eller är det jag som inte förstår? Kanske vill man bara vara ifred och vandra sin väg från vaggan till graven utan att behöva bli besvärad av sådant som man ändå inte kan varken påverka eller förstå. Låta sig bli omfamnad av samhällets omsorger, lära sig vad de vill att man skall kunna, säga det de vill att man skall säga och unisont tycka vad som är lämpligt och utvalt för oss att tycka. För vi vill ju inte att vi skall bli ovänner eller störa vårt enhälligt beslutade samarbete för att skapa drömsamhället och leva tillsammans i evig kärlek och vänskap.

Och vi måste ju vara eniga i arbetet för en bättre värld där alla har lika rättigheter, oberoende av ursprung, intelligens och kompetens. Föråt, intelligens får ju inte mätas, vi är naturligtvis alla lika kloka. Våra skillnader i uppförande och beteende beror bara på att inlärningen inte är avslutad, det tar bara lite längre tid för vissa än för andra. Kulturella hinder, som ju dock är positiva i sig självt, vi måste bara bejaka vår berikande mångfald. 

Problemet är naturligtvis vi i den äldre generationen, som aldrig fick någon värdegrund att rabbla från morgon till kväll, måtte samhället förlåta oss för att vi har svårt att fatta det självklara i all jämställdhet, likaberättigande, socialt ansvar och att vi nu kan göra vad vi vill utan att behöva tänka på att försörja oss. Att familjen inte behövs längre nu när staten är så duktig på att ta hand om alla. Att grannens äppleträd är till för alla. Jo, visst pallade vi äpplen när vi var små, men vi var livrädda för att bli ertappade och mådde illa av dåligt samvete efteråt. Så skönt att nu allt är till för alla! Härliga nya värld. Nu mår vi bra. Eller inte?

Samhället är så fint ordnat att man kan bli av med alla sina barn klockan åtta på morgonen och köra hem och lägga dem klockan sex på kvällen, efter att de ätit av samhällets näringsrika och glyfosatberikade mat hela dagen. Samma sak med alla gamla onödiga föräldrar som ju ändå får komma hem och fira julafton och midsommarafton. Med lite statinbehandling och lämplig vaccinering blir ju inte problemet så långvarigt, tänk så mycket samhället sparar på pensionsutbetalningarna om alla avlider före 70 års ålder. Vi har ju faktiskt ett problem med jordens överbefolkning och har man suttit och rullat tummarna i fem år kan det väl räcka? Dessutom slipper man deras eviga gnällande och demoraliserande om att allt var bättre förr. För att inte tala om deras dåliga inflytande över den arbetande befolkningens värderingar, det går ju inte att omprogrammera dessa envisa gamlingar, ju mer vi medicinerar dem desto senilare blir de av någon märklig anledning. Det är ju direkt pinsamt att höra deras prat om en sionistisk världskonspiration, att oligarkerna styr världen och att politikerna struntar i folkets intressen. Dessutom hävdar de att det varit två världskrig och en revolution under förra århundradet, som om det skulle ha något att göra med vår tid, våra värderingar och våra barns framtid. Nej, släng ut dem från deras stora hus, så vi har någonstans att härbärgera våra efterlängtade befolkningsförnyare, de som skall göra framtidens människa både vackrare och klokare. Nytt land, nytt folk!

Vi skall vara tacksamma för att den arbetande befolkningen blir allt flitigare, särskilt som de relativt sett blir allt färre. Äntligen börjar alla förstå att det finns folk som vet bättre som skall ta besluten om våra liv, så vi lugnt kan fortsätta med vårt dagliga arbete, belöningen får vi ju på lördag med melodifestivaler, fotbollsmatcher och andra aktiviteter som samhället så fint har ordnat för oss. Att skolor inte behövs längre, förutom att alla naturligtvis måste lära sig värdegrunden, är ju en befrielse. De gamle behövde läsa en bok om flera hundra sidor för att förstå något, dagens generation lär sig samma sak på en A4-sida och våra yngsta klarar av det på två rader. Så säg inte att utvecklingen inte går framåt!

Vi har också kommit så långt att vi kan slå ihop regering och riksdag till en ny beslutsmyndighet, där kanske tio personer ur vår eminenta elit fattar alla beslut om vårt land utan krångel och onödiga kostnader. Olika åsikter är ju avskaffade nu när alla accepterat värdegrunden. Äntligen är det ordning på torpet när Wall Street sköter ekonomin och Bryssel sätter måtten på gurkorna. Lugnet är återställt på gatorna när nu de kriminella får betalt för att sluta råna och vi lärt oss att lite stryk får vi allt tåla. Vi behöver inte ens gå till valurnorna för att rösta längre, allt är redan klart.

Varför skall vi då kämpa emot när elitens utvalda ordnat allt så bra för oss? Som de flesta skribenter förr eller senare närmar även jag mig en författardepression. Utmattning inför uppgiften att bestiga ett berg som bara växer uppåt i takt med att man klättrar. Toppen ligger för evigt dold i molnen. Vi vet inte ens hur den ser ut. Varför fortsätta att bry sig?

Vis av erfarenheten avslutar jag med att förtydliga – jo, det var ironi…

Peter Krabbe

33 Responses to Eftertankens kranka blekhet…

 1. ragnhild says:

  Og, takk for det, ironien. Du er ikke alene om å kjenne slik. At vi lever i et samfunn hvor sosiopater søker å utvikle et samfunn som tjener bare dem selv, er rent uuholdelig. Det vi har idag, og det vi innser at det kan utvikle seg til kan bare betegnes som ”skrekkens hus”: Da er det på sin plass å kjempe for våre etterkommere; egne eller andres. Den kampen skal aldri gis opp.

  ”Vi skal aldri være redd for mørkets makt”. Vi skal nedkjempe den, på hvert vårt vis. ”I stormens øye”, eller mer perifert.

  Takk til deg Peter Krabbe, takk for denne siden. Du behøves. Stay on!

 2. Lillian says:

  Ja, nu händer ALLT på samma gång.
  Fick i dag ett par mkt intressanta länkar.

  http://adaktusson.eu/cms/wp-content/uploads/2017/03/Hur-rapporterar-medier-om-Israel_pdf

  samt

  Klicka för att komma åt Runes_11_3_17_NWO.pdf

  Med vänlig hälsning
  Lillian

 3. eleonor persson says:

  Helt suverän text! Ironi?—– NEJ! Sverige 2017.
  Mvh. Eleonor

 4. Haruen al-Manacka says:

  Verkligheten är så skruvad nu så ironi och sarkasmer är nästan omöjliga att få till.
  Uppskattar ditt skrivande, fortsätt!

 5. danosterlund says:

  Det här var ytterst intressant läsning, då jag själv haft tankar som dina om vitsen med att bry sig pm något man ändå inte kan påverka, om hur tryggt vi har det i Sverige, i ett land styrt av rekorderliga politiker och refererat av informativa journalister. Politiker som gång på gång hamnar i ”hetluften” av fel skäl, politiker som framför tankar som att det inte är något problem om kulturlösa svenskar skulle dö it (Sahlin), politiker som tycker att svensken är ett sovande folk som bor i ett land som inte är avsett för svenskar (Reinfeldt), politiker som vidhåller att Sverige aldrig varit tryggare (Dan Eliasson), politiker som förväntar sig att Sverige får en superekonomi då alla nya kommit i arbete inom 3-4 år, detta framfört för ca 1 år sedan (Thorwaldsson LO)…..
  Man blir innerligt trött på och besviken på hur dessa individer utan något som helst ansvar kan låta grodor i mängd passera deras läppar……eller är det kanske de som har rätt ändå, allt medan samhället far illa på flertalet håll.
  Många vanliga svenskar verkar inte bry sig så mycket om vardagen, ”det blir säkert bra”…….
  Jag har med intresse följt din blogg och kan bara instämma i dina tankar och även i frågan om idén med att bry sig.
  Hela samhällsbilden har blivit förvriden och man matas med nyheter om politiker och tjänstemän som lever utifrån och i den egna bubblan med mutor och lögner som självklarheter.
  Var finns engagemanget för det svenska? Man tror inte det man ser och hör stämmer och förblir förstås oroad för framtidens Sverige, det finns på tok för många illavarslande tecken….
  Känner mig riktigt uppgiven och det är så det etablerade vill ha det….i kväll blir det Ove Thörnqvist……🤔……🤓
  Hoppas du fortsätter……

 6. ragnhild says:

  Tok for meg denne utleggingen om ”the deep state”, og avsløringen av dem og deres ”hæravdeling” CIA via Wikileaks. Her er utfyllende henvisninger om hva de har mestret få igjennom på konkressnivå, litt etter litt. Joachim, forfatteren av artikkelen oppfordrer oss alle til å spre kunnskapen så godt vi kan. Det som er ille er den massive likegyldigheten som finnes, iallefall i Norge. Folk har nok med sitt, de ønsker ikke å forstyrres – og man føler at man aller helst bør holde munn.
  Joachim har forøvrig en intressant bakgrunn. En vel verdt artikkel å få med seg. Mvh.

  http://www.globalresearch.ca/america-in-turmoil-from-deep-state-insurgency-to-deep-state-spying-wikileaks-vault-7/5578783

 7. Alve says:

  Tack Peter – du tillhör den ”riktiga” eliten som vi så väl behöver – håll ut! Du hjälper oss andra att hitta argument att använda i kontakten med andra medmänniskor. Det händer saker trots allt – om än låååångsamt. Jag är mycket tacksam för det du gör.

 8. Lennart says:

  Finns mycket tröst och stöd inför framtiden att hämta i Bibeln. Den så kallade eliten högst upp i toppen, är djävulsdyrkare. Den goda nyheten är att Jesus har besegrat de onda krafterna – det gjorde han redan på korset, men han dröjer för att ge så många som möjligt tid att vända om till honom. Sedan ska han skapa nya himlar och en ny jord, utan synd, död och djävul.

  Under tiden går det också att vända en utveckling till det bättre.

  • pettersonaxeagentlemansgentleman says:

   Så sant! Passar på tillfället att ge en eloge, inte bara till den alltid lika klarsynte debattören Krabbe, men även till Er, i egenskap av kristen kommentator och meningsfrände. I Sverige har vi under ett oräkneligt antal decennier entusiasmerats till att låta oss styras från vaggan till graven, för största möjliga komfort tillhandahållen av ställföreträdande landsfäder. Det har förutsatts att den ordinäre medborgaren och löneslaven inte skall visa ett alltför uttalat intresse för politik eller idka en samhällskritik som går stick i stäv med storebrors förnumstiga världsuppfattning. Den intellektuella gymnastiken har satts på undantag, vilket givit menliga följder för samhällsutvecklingen. Ett slags andlig invaliditet har givit grogrund för allehanda främmande villoläror och krattat manegen för den människofientliga, islamistiska avgrundsdyrkan, vilken nu via den globalistorienterade regimen tillåts sprida sina destruktiva tentakler inom landets hank och stör.

   Nu har vi dock kommit till vägs ände i detta arma, avkristnade land och det slumrande folket tvingas inse att i dessa turbulenta tider sållas agnarna från vetet och vi blir samtliga nödgade att välja sida. I stora svepande drag står valet mellan globalismen och antiglobalismen, och uråldriga filosofiska spörsmål avseende det sanna, det goda, det ädla och det rätta har antagit nya proportioner och en högintressant aktualitet.
   Det finns många inhemska smittspridare, varav EXPO, mainstream-media och SVT/SR kan nämnas, vars primära uppgift är att befrämja en politiserad och faktaresistent verklighetsbild, skräddarsydd för att tillmötesgå den ultimata finanshierarkin som manövrerar institutionernas samtliga marionettaktörer och ventrilokvistdockor, med demonproducenten G. Soros som regissör och manusförfattare.
   Det är just ena charmanta krafter vi har att stångas mot!
   Med en innerlig förhoppning om att det sunda förnuftet åter skall bli den ledstjärna som lyser väg för mänskligheten, tecknar jag
   högaktningsfullt
   Andreas Kristian, värdekonservativ och kristen nationalist.

 9. Lars says:

  Jag är nog inne på Martin Armstrongs linje. Som individer har vi en fri vilja men som kollektiv saknar vi fri vilja. Samhällskollektivet rör sig inom ett kontinuum med en evig kontinuerlig rörelse och som individ kan man inte påverka den rörelsen oavsett hur högt man skriker, man kan bara betrakta förloppet och vidta skyddsåtgärder på individnivå. Allt rör sig i cykler. Ekonomiska cykler, politiska cykler, krigscykler. Samhällets rörelse följer fysikens lagar och rör sig i en riktning tills motstånd möts och en ny riktning tas.

  Du har bidragit mycket till att måla upp en tydlig världsbild men frågan nu är: Behöver bilden bli ännu tydligare med ännu högre upplösning eller är det andra åtgärder man måste vidta? När en meteorolog klart och tydligt beskrivet uppbyggnaden, styrkan och färdvägen för orkanen när slutar man lyssna på meteorologen och börjar spika igen fönstren?

  Pendeln har mött det slutgiltiga motståndet och stannat. Nu bär det snart iväg mot det andra hållet, vad händer då?

  • angela says:

   Lars, vi kan visst det ändra förloppet. Och vi ska. Det har vi gjort oräkneligt många gånger förut och vi ska det nu med. För människan är utöver allt annat även en social varelse. Däremot vill gärna etablissemanget att folk ska tro att det inte går att förändra. De vill att folk skall sitta still i båten. Själva förändrar de hela tiden då är det inte frågan om att förändring inte skulle vara möjlig.

   Etablissemanget sprider en hel drös av floskler som de om de upprepar det tillräckligt många gånger får folk att tro att det är en sanning. Vilket det inte är. Och det lyckades amerikanarna och britterna bevisa bra med både Brexit och Trump. Nu hänger globalisterna i sina trådar och sprattlar skräckslaget och försöker med skademinskning och s k pudlar om naivitet m m medan de funderar över nästa drag. Folk har aldrig i historien haft en så bra förändringsposition som nu. Låt oss för Guds skull inte sabba det genom villfarelse och ”inlärt beteende”. Inlärt beteende går att förändra.

   Man behöver inte älska Trump eller Farage, le Pin eller de andra men de drar i handbromsen och ger oss möjlighet att hoppa av tåget och ta reda på vart tåget egentligen skulle. Destinationen. Etablissemanget lyckades bra med den gamla flosklen att ”hoppa på tåget” och är det något folk är rädda för så är det att bli ensam kvar. Så folk kastade sig på tåget utan att hinna eller av bekvämlighet tänka över tågets destination. Och/eller konsekvenserna. Och det är ingen hemlighet att för att lyckas med taktiken ”tåget går” skruva upp tempot så att ingen hinner tänka. Demokrati och kunskap är ypperliga bromsmedel. Det är därför globalisterna vill ha öppna gränser så de kan flyta fritt utan nationer som är grunden för demokrati och kunskap och civilisation som är moralen/anständigheten över hur man kan bära sig åt mot andra människor. Därför förlöjligar man moral och driver på dekadens. (River kärnfamiljen. Gynnar droger, översexualisering och kittlar andra belöningssystem.) Ingen ska plågas av dåligt samvete när han går över lik för sina sketna pengars skull. Lyxliv och rikedom skall kännas helt naturligt för dem som trampar ner andra och förstör andras liv. Man ger sig själva en stämpel av övermänniskor som har rätten till allt det goda och de andra, folket, stämplar man som det ”lata och dumma folket”. När man demoniserar motståndaren så blir det tillåtet och helt naturligt att trakassera motståndaren.

 10. Mona Luchi says:

  Skickat från Samsung Tablet.

 11. angela says:

  Ja, Peter vi är nog många som , då och då. drabbas av det som du kallar ”författardepression” men som egentligen är en hopplöshet. När man ser varenda dag hur lurade vi är och hur usla ledare vi har som blir lurade i parti och minut. Inkompetens kallar de för att de varit ”naiva” och i bland säger de t o m ”milt sagt naiva” när de i SR Lördagsintervjun talade om pensionerna. Finns det något område där de inte varit naiva? Hur kan det komma sig att vi får alla dessa usla ledare? Jag vet. Men det är bra att hålla vissa frågor levande. Ständigt påminna om att det FINNS bra ledare men de myglas bort av karriäristerna. Maud Olofsson var i särklass en av de värre ”naivisterna” men vi har fler. Nu ser vi Nordpost där vi blivit lurade av danskarna och nu får betala miljarder. Massinvasionen där Sverige begärde miljarder av EU för att inte fler kommuner ska i konkurs än vad som redan har gjort. Och vad fick de? Några 100 miljoner.

  Det konstaterades långt före förra valet att skatter och avgifter kommer att höjas, att alla välfärdstjänster kommer dras ned och ibland upphöra helt fastän de äldre generationerna redan betalat dem. Det är förskingring av statskassan. Och det märkliga är att inte folk förstår VARFÖR. Utan att vi måste ut och skriva om det. Grundproblemet är globaliseringsfällan med EU-projektet som slagit igen som en råttfälla över våra nackar och om någon sett satirteckningen om råttan som fastnat i fällan med huvudet och hör och ser den inmatade floskeln ”nu gäller det att tänka positivt” flimra förbi för den inre synen och säger: ” Det är i alla fall skönt att inte kattfan är här”. Kan inte vi säga detsamma ”kattfan är redan här”! Det är nog därför, Peter, som vi kämpar vidare.

  Alla kommuner har samma skyldigheter gentemot svenskarna och svenskarna får betala oavsett var de bor men får inte samma rättigheter. De äldre fick slita till usla löner och arbetsförhållanden. Jag har personligen stått på barrikaderna för ”barndaghem åt alla” eftersom det inte gick att få ”barnflickor” och de äldre generationerna jobbade. Föräldraförsäkringar, arbetsmiljöförsäkringar, och alla socialförsäkringar, stridit för att inte den usla pensionsöverenskommelsen skulle gå igenom. Så usel så utlandet häpnade. T o m USA avregleringarnas moder häpnade över att våra ledare var så korkade att de la ut pensionerna på börsen. Göran Persson talade om revolution om folk fick veta. Jag har slagits för att Sverige skulle förbli ett suveränt land fri att fatt sina egna beslut och forma sin framtid. Mot EU-anschluss! Ett bedrägeri utan dess like. Ytterst få svenskar röstade ja. Jag har stundtals sett ifrån insidan, t ex haft turen att befinna mig vid universiteten när katastroferna hände och haft bättre möjlighet att se VAD som hände och inte gå på lögnerna.

  De äldre generationerna jobbade för struntlöner och fick veta att de skulle få det så bra som pensionärer när de klagade, staten skulle ta hand om dem. Jo pyttsan. Svenskarna jobbade längst i hela EU ( världen), till lägre löner och sämre villkor och högre skatter och avgifter. Idag har de sämst pensioner och välfärd. Och alla skiter i det! Även våra yngre generationer som gick till dukat bord med allmänna val, rösträtt och alla reformer som vi äldre slitit för och dukat bordet med, som sitter i RD och regering och roffar åt sig eller häckar på välbetalda poster vid alla myndigheter. Tackar för maten? Nej Damberg och övriga skrattar när de borstar ner brödsmulorna under bordet till oss arma. De NAIVA globalisterna som inte förstod något. Medan ledare i övriga länder friskt lurade skjortan av dem men det gör ju inte så mycket eftersom de har ett fördummat och konflikträdd folk som betalar. Och tystnar när de får en spottloska från de ”naiva” i facet!

  Ang Postnord så är det EU:s tredje direktiv (97/67/EG ; 2002/39/EG och 2008/6/EG) och du Ragnhild, kan tacka det norska fackets och Arbetarpartiets kongress 2011 att de sa nej till postdirektivet trots att storbedragaren Stoltenberg försökte driva igenom det. Du kommer ihåg vad jag tidigare antytt. 😉

  • angela says:

   Rättelse: Vi kan inte säga detsamma för ”kattfan är redan här”.

   (Kan inte vi säga detsamma ”kattfan är redan här”!)

   • angela says:

    Det tog för lång tid att skriva ner alla dumheter de senaste 30 åren skulle jag vilja säga. Det tyckte Peter Andersson också så han nöjde sig med de senaste 15-20 åren. Ni har redan läst om tokstollarna – de naiva – Maud Olofsson, Björn Rosengren, Dan Eliasson m fl men repetera gärna ”naiviteten” eller inkompetensen.

    ”Perverterad samhällsmoral”Peter Andersson.

    http://ledarsidorna.se/2016/08/peter-andersson-perverterad-samhallsmoral/

  • ragnhild says:

   Høyreregjeringen sa ja til, og opprettholder alle postdirektivene fra EU pr. 2013. Frp, som dessverre fikk min stemme ved 2013-valget, påberoper seg motstand mot EØS avtalen idag, og ønsker revidering av den, spesielt hva innvandring angår. FrP sitter i regjerig sammen med Høyre idag. Men de er langt fra å stole på, nå handler det om å posisjonere seg i.f.t. til stotingsvalget 11.9. Om dette er intressant:

   http://www.dagensperspektiv.no/leder/2017/sterkere-eos-motvind

   Jeg er så trett av våre folkevalgte. Deres enighet om å avskaffe Norge som selvstendig nasjon er øredøvende. De, som lenken viser sier ja til det meste av hva EU ønsker, om enn med noe diskusjon i forkant. Vi er blitt en provins, det blir alt mer tydelig. Jeg håper naturligvis på flere exit´er, men Norge spesielt vil stå EU bi, SOM Sverige.

 12. Sebastian Almqvist says:

  Får jag rekommendera denna bok?

 13. Det är väl den mer eller mindre svagt eftertänksamma massan som står skulden till att spelet för galleriet bli allt absurdare. Det utgör ju på samma gång en kick för dem som med en klackspark kan fota iväg berättigad kritik långt ut i periferin under applåder och leenden från samma okritiska massa..

  Otack är världens lön, inte de kritiskas

  Intressant om PostNord Angela. Ungdomsförbundets spirande ledare och anhängare slogs ju för att moderpartiets toppstyrda agenda om att sälja inte skulle gå igenom.. Så blev Rödluvan o Vargen plötsligt en realitet.

 14. Stig Rydmark says:

  Bra satir Peter. Jag tror många har en overklighetskänsla av att den verklighet vi lever i kan inte vara på riktigt. Man får hela tiden en Kafkavision, där vi ständigt försöker hitta svar. Nästan varje dag dyker något nytt upp, som läggs till i högen av något osannolikt. Jihadister kan få hjälp och stöd där ”Nisse” aldrig kommer ifråga. Att föda barn vid vägkanten förflyttar oss tillbaka till 1800-talet. Och våra politiker upphör inte att tala om ”utmaningar”. Någon gång måste en utmaning ses som ett problem och i så fall lösas. Det kan bara göras om vi har ärliga politiker, vilket vi inte har, därför också vårt berättigade politikerförakt.
  Dina värdefulla texter är ju en del av den fjärde statsmakten Peter, som Julia Caesar nu så bra beskrivit, och vi hoppas att du orkar fortsätta kampen, som droppen och stenen.

  • Anna says:

   @Stig!
   Bra att du tar upp Kafkas berömda bok ”Processen”! Men skulle vilja fråga dig vad du menar med ”Kafkavision”?
   Jag har en egen tolkning -som inte den enda eller den rätta- att Kafkas budskap med boken var att belysa den lilla människans största Dilemma om ”den absoluta maktlösheten”!
   Den maktlösheten som är så högaktuell idag, där vi är en del av systemet (eller processen), vi vet inte ens vad vi är anklagade för men skulden som aldrig definierad tvingas vi bära ansvaret för helt ensamma.
   Josef K-s sökande efter förklaring är själva processen. En process som den maktlösa kan aldrig vinna ensam! Inte i sin ensamhet utan gemenskap! Men mänsklig gemenskap är redan bortrationaliserad….ingenting kan förhindra maktmissbruk!
   Har en känsla att globalisterna var de flitigaste läsarna av Kafka, Orwell och andra Klassiker som varnade oss för totalitarism. Vi läser………de omsätter kunskap!

   • Stig Rydmark says:

    Jag hade också Kafkas Borgen i min jämförelse. Naturligtvis maktlöshet. Vi normala människor som ser sanningar, fakta och självklarheter, stångar oss ”blodiga” i våra försök att med sunt förnuft kunna övertyga eller i varje fall få respekt för en avvikande uppfattning. PK känns som något geléaktigt, klibbande och formlöst, som inte tillåter oss vanliga att tycka annorlunda, en form av fascism.

 15. Anna says:

  Lysande Peter! Läser med vemod men helt införstådd med ditt budskap! Det berör och manar till eftertanke (om man har förmåga till detta)!
  All heder för din engagemang för denna blogg och att du delar med oss dina kunskaper! Personligen skulle jag säga att du kom precis vid rätt tidpunkt! För 5-10 år sedan hade varit större motstånd att ta in vad du har förmedlat här! Orsaken till detta exakt vad du beskriver här så träffande: Tiderna var inte så turbulenta eller krisen har inte kommit så nära att folk skall börja undra vad är det som händer! Att du har öppnat mångas ögon (även mina) är ett faktum men flera generationer har bara vandrat igenom tillvaron i en sorts dimma, Illusion som är omöjligt att släppa omedelbart! Dessa lögner, indoktrineringar har blivit en del av människors identitet! Vem kan byta ut sin identitet över en natt? Det kommer att ta tid och blir mycket smärtsamt! Men tro mig att det kommer!

  Många har påpekat här att vägen till den andliga skulle vara en del att finna sig själv! Min övertygelse däremot att det väsentligaste att hitta våra ÄKTA sinnen! Det är de sinnena som ”indoktrineringen” har angripit först och med stor framgång avvecklat helt.
  Det värsta att dessa sunda sinnen som har format oss människor sedan existensens början har vi släppt för en ny Religion: Den moderna och innovativa människan……som aldrig tittar tillbaka eller ”hindrar utvecklingen” i sann globalistisk anda! Vi är fångade där och personligen tror jag att vi mår sämre än våra förfäder någonsin har gjort!
  Här har jag en positiv känsla: Vi har djupa mentala kapaciteter till överlevnad, men frågan om när och vilken typ av kris som lyfter den på ytan! Faktum är att många som söker en utväg från den ytliga, själlösa, tanklösa som är bara en yta som krackelerar dag för dag!

  Din blogg är unik Peter! Här finns fakta, utmärkt sammanställd men här finns personlig analys som är så viktig för eftertanke: en sann humanism!

  Jag skulle döpa om din titel till ”Eftertankens klarsynta ljus i mörkret”! Du behövs….

 16. Elisabeth Almqvist says:

  Jo, Peter Krabbe, det har haft betydelse, allt du skrivit och förvarnat om har tagits emot. Sverige mottog med yrvakenhet beskedet om FN’s beslut om NWO i Sept. 2015 att träda i kraft 2030. INGEN svensk tidning skrev en enda notis om detta ! Du skrev om det och chockade omvärlden. Vi ser förändring i USA’s politik, Brexit och uppvaknande i vårt samhälle om vad som hade satts igång. Flera EU-stater vill frigöra sig från dominanta EU’s diktatorer. Vi kommer aldrig att få något drömsamhälle, inte med de obegåvade regeringsinnehavare vi har och den vänstermedia som underblåser oordningen och enbart levererar lögner och påhittade ”nyheter”..där deras bränsle är att svärta ner Trump, med lögner från hans motståndare från det valet.

  Personligen tror jag tåget har gått om en fridfull, gullig samvaro i vårt land, sedan dessa terroriserande islamister invaderat. Oavsett valutgången nästa år kommer förvirringen i regerings-kretsar och media att förbli. Mvh E.

 17. Alve says:

  Elisabeth – vi kanske får hjälp från något håll – kanske rentav från en TRUMPet. Kanske vi t.o.m. fått hjälp från det hållet redan? Fasaden hos våra styrande krackelerar så sakteliga, eller???

 18. Martin T says:

  Det är jobbigt att vakna upp vid dryga 50 år som jag själv. För mig som gammal moderat blev det via tips från en vän 2006 om den vansinniga invandringspolitiken (som jag dittils inte märkt så mycket av). Efter det började jag läsa på, kontaktade M lokalt o centralt med frågor och förslag med resultat inga svar och/eller tystnad.

  Jag avslutade givetvis mångårigt medlemskap omgående liksom mina förtroendeuppdrag. Jag har sedan dess för varje år blivit allt mera aktiv som motståndare till pågående dårskap.

  Jag känner igen mig till 100% i Peters satir – är det någon mening med motstånd? varför kämpa? Etc.

  Men…

  Jag blir för varje dag allt mera övertygad om att vi kommer vinna, varför? Jo – vi har rätt och dom har fel – så enkelt är det! Det har alltid historiskt varit facit och kommer så att bli även denna gång.

  Varför det kan kännas så tungt och hopplöst är för att vi kämpar mot en fiende som förfogar över större delen av världens samlade kapital, den absoluta majoriteten av alla media, filmindustri, tidningar och förlag. De har planerat sitt övertagande av världen under lång tid och under denna tid gått över miljoner lik, religiöst övertygade om sin egen förträfflighet och gudomliga överhöghet, men inte ens de kan längre gömma eller ljuga bort verkligheten.

  Fantastisk hjälp och stöd i kampen är fenomenala individer som Peter Krabbe med sin blogg där den intellektuella nivån är skyhög och oerhört givande läsning/bildning, inte minst tack vare alla fantastiska kommentarer från tänkande människor.

  Det har bildats en uppsjö av liknande bloggar och forum som denna blogg, alla får flera och flera läsare vilka de flesta är f.d. MSM-missbrukare som (något senare än oss) börjar få upp sina ögon för att verkligheten inte stämmer med det som sägs i MSM.

  Så, Peter – jag lyfter på hatten för ditt fantastiska arbete i mänsklighetens tjänst och för allt i världen ge inte upp!!

 19. peterkrabbe says:

  Stort tack till Martin och alla andra trogna följeslagare på bloggen för all uppskattning och uppmuntran, det värmer i vinterkylan. Som många också konstaterar bygger bloggen på att så många duktiga kommentatorer medverkar med kloka åsikter och intressanta länkar, detta är jag tacksam för. Att skapa ett samtalsforum, där MSM skall känna samma utanförskap som de själva utsatt många av dem för som nu hör yttrandefrihetens klockor ringa, är både njutningsfullt och stimulerande. Under många år, när man trodde på att MSM ville ha en debatt på sina insändarsidor, kämpade man på med sin uppvaktning av Den Mäktiga Dagstidningen i tron att det verkligen var så som man skrev till svar -”det är många som vill ha plats i tidningen, så vi kan tyvärr inte ta in ditt inlägg just nu”. Men till sist insåg man att det aldrig skulle finnas någon plats och att hånskratten ekade på redaktionerna när arken i form av svalor singlade ner i papperskorgen. Så öppnades portarna – internet var här!
  Rollerna börjar nu istället bli ombytta. Allt fler startar lokala Facebook-grupper som förmedlar både information och nyheter till boende med gemensamma intressen. På Falsterbonäset har vi en sådan grupp med 4000 medlemmar, som ändå växer så det knakar. MSM gör tappra försök att ta sig in och länka sitt material, men vi ger dem kalla handen. Tåget har gått. Inför det kommande valet blir sådana grupper en maktfaktor att räkna med, det lokala intresset går i allmänhet före riksintresset. Våra politiker får lära sig var de skall börja.
  Om internet får vara ifred är det ingen tvekan om att demokratin kan vädra morgonluft. Ingen kan längre förbise den direktdialog som nu bara växer på nätet. Visst tror jag, i likhet med de flesta av er, att vi är på rätt väg. NWO knakar redan i fogarna…

 20. angela says:

  Någonting som alla borde läsa är de två repliker som svar på debattartikeln som Marie Demker, Henrik Ekengren Oscarsson, Jonas Hinnfors och Jesper Strömbäck, professorer vid Göteborgs universitet skrev i DN 12/3 i DN debatt.

  http://www.dn.se/debatt/repliker/svenska-forskare-ointresserade-av-kritisk-debatt/

  http://www.dn.se/debatt/repliker/akademin-borde-tydligare-varna-sitt-sanningsideal/

 21. Sjökaptenen says:

  Bristen på värdegrund lämnar ett tomrum i samhället som i sin tur riskerar att fyllas av andra krafter som har en klar identitet och vet var och vad dom står för. För i deras ögon är den identitet löshet vi visar inget annat än ett tecken på svaghet. För antingen står vi för nått och i den ekvationen duger inte nyliberala freudiansk teorier att alla gör precis som dom vill.

 22. tomas says:

  ”Att tro (på Värdegrunden eller Gud) är heligt, att blanda in sakargument är ett tecken på tvivel” – Marika Formgren

 23. Lilli says:

  Peter Krabbe, jobbet du gör är enormt viktigt och meningsfullt, tänk vad många som vaknat tack vare dig! Tvivla aldrig på det. Måste påpeka en positiv nyhet – att David Rockefeller har avlidit! Usch jag brukar vanligtvis inte glädjas över att en person har dött men…det finns undantag! Hoppas Soros står näst på tur 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: