I väntan på det ofattbara.

Medan vi sitter här och väntar på värmen, tror jag att vi alla blir allt mer fundersamma över framtiden. Värmen kommer i nästa vecka, men kanske blir det hetare än vad vi någonsin tänkt oss? Brakar kanske till och med ett nytt världskrig igång, utan att vi riktigt kan förstå vad som händer? Att spågummor och allehanda profeter förutspår ett krigsutbrott under våren kan vi nog le åt, men vad skall man tro när drottning Elisabeth inför vänkretsen (enligt icke namngiven rapportör) fullt allvarlig meddelar att ”2017 is a very special year. It will go down in history as the start of World War III”. Observera den positiva undertonen. Budskapet lär ha meddelats på drottningens privata födelsedagsfest den 22 april.

Nu hör det till saken att drottningen av vissa anses vara det formella överhuvudet i Illuminati, mycket beroende på det brittiska kungahusets enorma både monetära tillgångar och inflytande i en stor del av världen. Hon borde i så fall med andra ord vara väl påläst vad gäller lämpliga åtgärder för att slutligt införa den nya världsordningen, något som anses kräva ett världskrig för att både skapa det kaos som krävs för ett maktövertagande och för att markant reducera världens befolkning till de önskade nivåerna. Lockande är också den enorma ekonomiska potential som finns i återuppbyggnaden av ett ödelagt stadslandskap – förutsatt att den västerländska anläggningsindustrin finns kvar efteråt. Nåja, om drottningens roll i sammanhanget vet vi måhända för lite…

De som stönar över ”nya konspirationsteorier” kan kanske ändå försöka ta till sig den konkreta världssituationen, med USA:s konfrontationspolitik i Syrien, Ukraina och nu senast Nordkorea. Turkiet går mot fascism, flyktingkrisen – som i sig självt är ett resultat av USA:s hårdnackade kamp om Mellanösterns olja – riskerar att få Europa och EU att implodera, påven försöker skapa relationer med islams prelater och över hela världen ställs kampen mellan nationalism och globalism på sin spets. Östersjön är helt plötsligt ett strategiskt viktigt område i ett kommande krig och vår regering står som byfånar och ser på när NATO gör Sverige till sitt övningsfält i en planerad kamp mot nationalisternas Ryssland. NATO:s och USA:s missiler växer upp som snabbväxande småländsk granskog i alla gränstrakter mot nationalismens högborgar Ryssland och Kina.

Bara den som är både blind och döv kan ha undgått att notera att tonen i världspolitiken har hårdnat de senaste månaderna. Globalisterna har inte tid att vänta längre, USA:s framtid som potentiell världshärskare har ett bäst före-datum som håller på att gå ut. Det är nu eller aldrig. Snart tippar gungbrädan över, när Putin och Xi Jinping sätter sig på sin halva samtidigt åker till och med Trump upp i taket. Trumps generaler har som enda problem att hitta en lämplig provokation eller false flag som duger som förevändning för att sätta igång spelet. Oj, vad man försöker!

Det som är mest förunderligt är att ingen tycks bry sig. Livet går vidare som om allt vore helt normalt. Kanske orkar man inte ta in mentalt att ett tredje världskrig faktiskt kan vara en realitet inom en nära framtid. Jag tror att det beror på att man inte vill förstå vad NWO innebär, att det finns konkreta planer i flertalet styrande världsorgan att införa, en ny världsordning. Förändringarna kommer över oss som dropparna i ett lätt duggregn, vi blir inte riktigt våta, bara nästan. Huka och gå vidare. Det går nog över.

Kanske tror vi att även ett nytt världskrig kommer att utspelas som underhållning i TV-rutan, långt ifrån den verklighet som vi lever i. Att vi kan fortsätta att ta en öl och en macka framför TV:n och bara förfasa oss över de motbjudande bilderna, som nu i Syrien. Kanske tror vi att vi är trygga genom de  Patriotmissiler som kommer att stå på Gotland och i Skåne? För NATO skjuter väl först? Eller?

Kan vi då göra något för att stoppa utvecklingen? I England återupprättar man sitt nationella självbestämmande genom en folkomröstning, i Frankrike väller en våg av välbehövlig nationalism över landet genom presidentvalet, där nationalism ställs mot globalism på ett närmast övertydligt sätt, genom Le Pens vädjan till folkviljan mot Rothschildbankiren Macrons inbjudan till världens alla folk att ta del av Frankrike – La France Ensemble. Fransmännens revolution ligger inte långt borta, den är bara en tidsfråga. I Sverige kan vi lämpligen försöka övertyga våra politiker om att hålla vårt land utanför NATO, det stoppar inte ett krig, men den alliansfrihet som vi tillsammans med Schweiz är relativt ensamma om att ha respekt för globalt är den bästa present vi kan ge våra barn.

Men globalismen står eller faller inte med EU, den har sin hjärna i USA:s Deep State och förfogar över världens starkaste krigsmakt. Den fungerar som en boaorm som långsamt stryper sitt offer. Dess huvud kan bara kapas av amerikanarna själva. Ingenting tyder på att det kommer att ske.

Peter Krabbe

48 Responses to I väntan på det ofattbara.

 1. angela says:

  Jag tycker det passar bra med att inleda med den så av inte minst Svenska mediers begabbade Duterte. På det asiatiska toppmötet deklarerade han följande.

  ”Filippinernas president Rodrigo Duterte vädjade vid Sydostasiens toppmöte inom sammanslutningen ASEAN i Manila att världens ledare och då främst USA inte ska spela Nordkoreas ledare Kim Jong Un i händerna.

  – Det kommer att göra slut på världen, sa Duterte och fortsatte på sitt vanliga odiplomatiska sätt när den kinesiske reportern frågade om hur han såg på den eskalerande militära upptrappningen mellan USA och Nordkorea.

  – Två länder leker med sina leksaker men dessa leksaker är inte till för att underhålla, svarade Rodrigo Duterte.”

  Duterte har redan fått inbjudan till Vita huset av Trump.

  Nordkorea i fokus på toppmötet i Manila.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6686761

 2. Lilla fröken PK says:

  Alltid intressant att ta del av vad som enligt Peter K ”sker i det som synes ske”. Hoppas dock att det inte är fullt så illa som vad Peter tror. Hur passar t ex Nordkoreas provokativa beteende in i mönstret?

  • angela says:

   Kim Jong-un passar alldeles utmärkt in i rävspelet. Och naturligtvis är Kim Jong-un rädd för att förlora makten i sitt land för han har väl insett hur det går till i världen. Dum är han inte. Han vet att han är/kan vara den bomb som globalisterna behöver för att tända på världskriget. Det är därför han försvarar sig och skaffar sig atomvapen. Han är livrädd för de store pojkarna att de skall döda honom och ta makten (hans leksaker) ifrån honom.

   Han är uppfostrad att tro att han äger sitt land. Att det är hans medfödda rättighet. Precis som de andra svinen. Det tror de också. De tror att de har rätt av vara världens överhet och leka med oss. Ibland står de i medierna och hycklar om att de vet att de är privilegierade och att folk har det sämre än dem. Varför ändra de inte på det då när du nu är privilegierade och har möjligheter till det.

   Om det blir så illa som slutresultatet kan bli beror på dig, Lilla Fröken PK, och alla oss andra. Hur vi väljer i nästa val. Om folket återtar makten igen från globalisterna eller ej. Än så länge har vi utrymmet att göra det. Efter valet 2018 är jag inte lika säker.

   Jag kan heller inte garantera att vi har ett val fram till 2018. Verkligheten springer på. Och jag hoppas innerligt att le Pin vinner valet i Frankrike och sätter en kil i globalisternas agenda. Med ännu en globalist vid rodret i EU är vi illa ute. Och Macron är globalisternas handgångne.

  • peterkrabbe says:

   Läs gärna här om Koreakriget : https://sv.wikipedia.org/wiki/Koreakriget . Helt kort går historien tillbaks till andra världskriget, då Koreahalvön var en del av Japan. I likhet med Tyskland delades Korea i två intresseområden, det norra under Sovjets inflytande och det södra under USA:s inflytande. I Tyskland har delarna återförenats, så inte i Korea. När utvecklingen idag går mot en utplåning av kommunismen blir Nordkorea alltmer isolerat, Sovjet finns inte längre och Kina närmar sig väst allt mer. Kims familj har haft makten i Nordkorea sedan 1950 och vägrar följa med i världens utveckling mot ett mer liberalt statsskick, tron på det egna fascistiska systemet är stark.
   Man behöver inte försvara Nordkoreas politik, men man kan försöka förstå den. Familjedynastin går mot sin undergång i en modernare värld. Den som kommer att göra slut på dynastin är USA, som vill sammanfoga Nordkorea med Sydkorea för att ingå i det amerikanska intresseområde som grundades efter Japans fall 1945. Kim försöker skrämma USA från att agera militärt genom att bygga upp en kärnvapenarsenal, därför en aggressiv retorik. Naturligtvis utgör inte Nordkorea något hot mot världsfreden i sig självt, det finns inga utsikter för en seger för Nordkorea i ett krig. Däremot kan USA genom att provocera Nordkorea till ett väpnat anfall och genom att slå tillbaks skapa en världskonflikt som med nödvändighet kommer att dra in både Kina och Ryssland, vi rör oss faktiskt i dessa staters närområde och, rimligtvis, i en del av världen där USA:s närvaro 70 år efter andra världskriget kan ifrågasättas. För USA är Korea en lika bra förevändning att starta ett världskrig som oljan i Mellanöstern är, det är där hotbilden ligger idag.

   • angela says:

    Ja han är isolerad men får nu stöd av asiatiska förbundet och även Kina som inte vill ha krig i området. ”Sluta reta Kim Jung-On”.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GWjg4/kinas-krav-pa-trump-sluta-reta-kim-jong-un

    – Nordkorea är ett världsproblem, och ett problem som vi till slut måste lösa. Människor har undvikit det i årtionden, men nu är det dags att lösa det, säger Trump.

    Trumps uttalande stämmer bra med de neokonservativas agenda som tycker att tidigare regeringar, Clinton, misskött sitt uppdrag.

    ”Such a Reaganite policy of military strength and moral clarity may not be fashionable today. But necessary if the United States is to build on the successes of this past century and to ensure our security and our greatness in the next.”

    Enligt agendan måste USA ”utmana främmande regimer som är fientligt inställda till USA:s intressen och värderingar” och ”acceptera ansvaret i USA:s unika position för att bevara och förlänga en världsordning som passar USA:s säkerhet, välstånd och principer”.

  • ragnhild says:

   Leser du dette, så får du noen svar om NordKorea:
   http://www.counterpunch.org/2017/04/21/why-does-north-korea-want-nukes/

   • angela says:

    Det var en bra sammanfattning. De äldre generationerna kommer väl ihåg Korea-kriget och Bushs utropande av ”ondskans axelmakter”. Så visst satte det skräck i Kim Yong-un. Han vet hur det fungerar och har sett hur den ene efter den andre drabbats i den arabiska våren, i Sydamerika och Afrika. Några riktiga ” alliansvänner” har han inte. Han inser att han är isolerad. Och han har ingen anledning att uppge sitt land.

    Han har gedigna kunskaper om utlandet i väst och faktiskt en modern frisyr. Jag tror det är modernt i alla fall. Så på det sättet håller han sig a jour med vad som händer utomlands. Just nu kommer jag inte ihåg vem det var men någon känd amerikansk musiker eller kanske idrottsman, besökte honom för något år sedan och de kom tydligen bra överens. Amerikanen fick utstå kritik för det. Men jag har för mig att han tyckte Kim var trevlig. Naturligtvis har han fått en gedigen utbildning i hemlandet för att kunna efterträda sin far och leda landet. Fadern och kommunistpartiet höll i utbildningen och han skickades utomlands och studerade inkognito. Men jag tror man visade bilder på honom i Schweiz. När det var aktuellt. Men han var väl inte så intressant för medierna då. Hur många gånger han besökt utlandet i väst vet man inte. Han kanske t o m spanat in Pentagon och Vita huset. 🙂

    • angela says:

     Det är nog detta jag sett i TV för många år sedan. Men som sagt var han var inte särskilt intressant då för ingen visste väl att han skulle efterträda sin far. Vad jag minns hade han en maktkamp med en äldre bror efter faderns död.

     ” Det faktum att han var så ung och dessutom levt några år i sin ungdom utomlands, gjorde att många bedömare hoppades att han skulle bli en öppnare, mjukare diktator än sina bägge företrädare.”

     http://www.expressen.se/nyheter/dokument/diktatorn-firar-med-basket-och-terror/

 3. Sten Skott says:

  Det är en oro i luften och man märker att stora krafter är i rörelse någonstans i bakgrunden.
  Sverige skulle inte behöva vara i dagens situation om vi inte haft massinvandringen och istället haft försvaret kvar.
  Vem och vilka och varför har drivit landet åt det här hållet i stället?
  Varför kan inte dessa saker debatteras utan att vi som är kritiska utmålas som Putinkramare och/eller nazister? Vem har bestämt att det ska vara så?

  • angela says:

   Bra fråga Sten Skott!

  • Peter S says:

   Kanske någon som heter George Soros eller Jacob Rothchild… Följ pengarna till den absoluta toppen så dyker dessa herrar (och några till) upp. Samma NWO-skapare har dessutom nyligen köpt upp stora mängder guld och landområden på Nya Zeeland. En slump eller vet de redan vad som är på gång?

   • ragnhild says:

    Anbefaler dette.
    http://journal-neo.org/2017/04/30/from-syria-to-korea-the-rush-to-crush-multipolarism/

    Vi kan nok nikke gjenkjennende til innholdet; en analyse, intressant og svært så troverdig. Merk gjerne hintet til vestlige politikere, som blir rådet til å vise ansvar, om ikke så er de blant dem som kommer til å bli feid av banen før eller senere.

    • angela says:

     Tack Ragnhild. Det var den bästa analys jag läst om världsläget. Jag har själv refererat ifrån de dokument som finns (ovan i kommentar 30/4 23: 19).

     ”Not Trump’s Policy, Not Because of His Ego

     American and European media sources have attempted to assign responsibility for America’s recent aggression both in Syria and its posturing upon the Korean Peninsula to US President Donald Trump’s own personal motivations and politics. However, nothing could be further from the truth.”

     Helt rätt. Han utsågs för att han är handlingskraftig och beslutsam och ingen vildhjärna som Clintons. Och så behövde man en syndabock om det behövs som kan ta den smällen.

     Nu behövs alla våra krafter för att inte hamna i den nedåtgående spiralen. Skall västvärlden räddas behövs många krafter och inte ett fördummat och stelbent EU som redan imploderat.

     Det var de brittiska små fiskefartygen som besegrade den stolta stora spanska armadan.

 4. angela says:

  Bra skrivet! Om det ändå kunde få fler människor att vakna upp. ”Livet går vidare som om allt vore helt normalt….Förändringarna kommer över oss som dropparna i ett lätt duggregn, vi blir inte riktigt våta, bara nästan. Huka och gå vidare. Det går nog över.”
  Det känns oerhört frustrerande. Och det enda byfånarna i Stockholm tycks ha i huvudet är ”de nyanlända” och feminismen. Vilka nu de nyanlända är? Är det svenskarnas nyfödda eller? Jag känner inte någon svensk som blivit välkomnad till livet i Sverige. Och jag vet inte heller att någon svensk regering brytt sig om att inte ”splittra någon familj”. Tvärtom! Svenska regeringar har varit och är mästare på att göra just det. Splittra familjer. Flytta om familjer. Det har varit en hårdnackad kamp mellan överheten (de styrande och de styrda) att inte lägga jobben i de tre storstäderna och dra all verksamhet dit för att ödelägga landsbygden och sälja ut den. Snart är äganderätten ett minne blott och de globala storföretagen kan köpa upp hela landet eller det som är kvar sedan helvetet brakat loss här.

  Man har inbillat markägarna att bara de gör sina marker till granplantager så är allt gott och väl. Man splittrar det svenska folket och gör dem till varandras fiender. Sedan blir det svårt att försvara sig mot den lede Fi som kommer från annat håll.

  ”Kanske tror vi att även ett nytt världskrig kommer att utspelas som underhållning i TV-rutan, långt ifrån den verklighet som vi lever i. ”

  Ja naturligtvis jag har kastat fram det tidigare i kommentarsfälten men fick ingen nämnvärd reaktion så därför lyfter jag det när du tar upp det nu.

  Folk har uppfostrats till att titta på vad som händer i världen , krig och elände, genom TV-rutan. Och fått inställning att ”det händer inte oss utan bara alla andra”. Krig och svält är något som händer någon annanstans. T o m Duerte som fått så myclket skit tycks begripa bättre än de flesta s k ”vanliga” människor i Europa fastän han fått så mycket skit och folk skrattat åt tokstollen.

  Krig existerar bara på TV som underhållning. Och vi har lärt oss att se på de globala lurendrejarnas maktspel och intriger som ett underhållande inslag i teatern Som ett ”Game of Thrones”.

  Därför skrev jag syrligt när plötsligt journalisterna häckade i USA för att bevaka Trump om det fortfarande pågick ett krig i Syrien eller om det upphört? Om någon visste om det pågick? För krigen tycks bara existera om någon reporter och journalist finns där. Verkligen finns som en teater i TV-rutan och vi sitter där som åskådare utan att förstå att de globala teaterförfattarna och regissörerna snabbt kan byta geografisk scen.

  • angela says:

   Ibland brukar man kalla det för ”åskådardemokrati”. Folk sitter och glor på makten när de leker med oss i stället för att vara makten. Vara subjektet. Jag säger det igen. Det tål att ständigt upprepas att det ”skett en märklig roccad med demokratin där folk blivit objektet i stället för att vara subjektet.”

   De styrande har snott folkets makt och använder den bara när de behagar. Ett annat begrepp inom samhällsvetenskapen ”spårvagnsdemokrati”. De stiger upp på ”demokrati-spårvagnen” och åker en bit t ex när det är val och deras makt skall legitimeras av folket, sedan kliver de av spårvagnen och fortsätter sina konspirationer mot folket. Nästa kapitel i deras bok eller nästa scen i deras Game of Thrones kan börja. Ridån går upp för nästa akt. Och folk sitter snällt framför TV igen och glor. Utan att begripa att man kunnat stoppa det med DEMOKRATINS hjälp i valen. Därför är det så viktigt att veta VAD demokrati är. Demokrati vilar på en fri debatt där sanningar får sägas och DEMOKRATI och KUNSKAP är två sidor av samma mynt. Utan kunskap kan du inte välja. För då köper du grisen i säcken. Och jag tycker vi har haft tillräckligt av svin i historien nu för att köpa ännu ett i nästa val. Därför sitter jag här och skriver fastän jag egentligen inte har resurser till det och bjuder på den kunskap jag har.

   Heja Marine le Pin som kämpar för att fransmännen skall slippa ännu ett svin och kunna lämna deras projekt EU och bli ett självständigt folk igen som kan besluta om sitt eget öde på plats i verkligheten och slippa sitta som en byfåne framför TV och glo på globalisterna när de leker med oss som sina leksaker.

   Duterte (såg att jag tappat ett t i hans namn ovan) är en av alla modiga människor som vågar sätta sig upp mot vildsvinen! DET skall han ha respit för. För övrigt vet jag inte så mycket om honom mer än vad etablissemanget lanserar. Och efter ett långt liv vet jag att det inte är mycket att lita på. Och man är snabb att demonisera de som vågar gå emot de styrande världshärskarna.

   Det jag skall vara glad för är att det nu inte betvivlas att skiljelinjen går mellan globalister och nationalister och att de traditionella partierna inte existerar i praktiken. Det är chimärer.

 5. Benny says:

  Patriot kan inte skydda mot några som helst avancerade missilangrepp! Israelerna är mycket missnöjda med sin s.k ”irondome” som skulle skydda mot palestiniernas och hezbollahs primitiva missiler. Miljarder bortkastade på ett i det närmaste värdelöst försvarssystem men krigsindustrin i USA jublar. Men man får ju sälja…och visst kan man lura en och annan medborgare med att de är trygga…dvs de som missat att läsa vad israeliska militären tycker om sitt läckande ”skydd”. Sen är frågan, tror verkligen NWO-politikerna och de superrika att just de skulle skonas i ett kärnvapenkrig? Har man byggt skyddsrum till sig själva och sina likar så man klarar sig i åratal så att jordens ekossystem kan återhämta sig efter den långa atomvinter som följer i krigets spår? Frågorna är många och den information som finns är sporadisk men det man vet är att det byggts enorma skyddsrumskomplex i Cheyenne mountains och Uralbergen, säkert också i Kina m.m. Frågan är var de nyttiga idioter som kämpar för globalismen ska ta vägen? Alla kan ju inte få plats…kanske är det så illa att de inte ens begriper att de är nyttiga idioter…jag menar ”våra” politiker verkar ju inte vara de skarpaste knivarna i lådan. Angående USA:s ”starka” militära förmåga så verkar det inte vara så mycket bevänt med den…materielen fungerar dåligt, går ofta sönder och behöver repareras, stridsmoralen är låg efter alla misslyckanden, pengarna för den enorma militärbudgeten går upp i rök av korruption m.m.

  • angela says:

   Ja, Benny. Du ställer helt relevanta frågor. Och dessvärre är de som röstar på alliansen och de rödgröna i Sverige mestadels ”nyttiga idioter”. De tänker bara för stunden. Och framför allt har de inte tillräckligt med fantasi att föreställa sig att de om något decennium kommer att bli ”tiggarna utanför ICA” i en ny skepnad. Eller de innestängda i ”dödens lådor” som i Mosul och Aleppo. De kan ju köpa bil, resa till Thailand, och ha villa och vovve. Och fräsa i hundra speed genom EU utan att visa pass. DET är höjden av lycka. Och vadå ? Betala med ett Aleppo eller Mosul? Kommande tiggare? Det händer bara andra inte mig. Så varför bry sig. Man får njuta av det som finns nu och inte bry sig om vad som händer i morgon. Eller?

 6. Stig Rydmark says:

  Kloka ord! Det finns tydligen amerikanska profeter vars profetior till stor del slagit in. En sådan går ut på att den 13/5 är ett ödesdatum med ett sannolikt WWIII. Putin har ju uttalat att han räknar med en ny händelse inom kort, en false flag opration? Det börjas kanske att gnuggas händer i förväntan på feta inkomster från krigsindustrin?
  Har USA ställt frågan till Nordkorea: ”Hur ser ni på ett alternativ vi har, att dra tillbaka våra 28.500 soldater från Sydkorea?”

  I dagens Sverige ser vi liknelser med Titanic, ”på bryggan” dansas det som aldrig förr, stora och små bakar och lagar mat vi aldrig kommer att äta. Politiker vägrar att på allvar erkänna alla problem och att gemensamt försöka lösa dem, men vi har ju inga problem, bara utmaningar.

 7. angela says:

  Nu får jag stoppa ett slag för nu börjar min internetanslutning krångla. Hahaha…Jag måste med andra ord hålla käften.

 8. Stig Rydmark says:

  Sveriges värdlandsavtal med NATO var naturligtvis idiotiskt. Varför tar svenska politiker beslut utan att tänka på konsekvenser, vi kan ju faktiskt dras in i ett krig. NATO är idag inte en försvarsorganisation. Den är styrd av USA och används som hot och som en destabiliseringsfaktor. Ingen intelligent tror på USA;s/västs upprepade mantran om det aggressiva Ryssland. Efter NATO:s anfallskrig mot Libyen,Jugoslavien och stöd till Al Quaida och kanske också till IS, förstår vi att NATO har en huvuduppgift, att skrämma Ryssland till underkastelse.

  Länder som Rumänien, Bulgarien och nu även Moldavien har naturligtvis inget att bidra med till NATO militärt och ekonomiskt. Frågan man borde ställa är hur mycket fick de betalt för att upplåta sina gränser. Kan det figurera NATO-pengar även i Sverige?

  Om jag undantar vanliga, hyggliga amerikaner så är USA en avskyvärd nation, som styrs av krigshetsare. Kunde inte i min ungdom inte ens tänka tanken att Amerika skulle komma att bli ett land styrt av banditer, mördare, skurkar, skyldiga till miljoner människors död och lidande.

 9. Staffan Eriksson says:

  Tack för den texten

 10. Sture says:

  Detta är en väldigt intressant analys av läget som publicerades på YouTube idag. Den berättar om alla globalisternas planer som de lägger ut i förtid för dem som är intresserad av att tyda. I tidningen Economist visar de alla sina långt gående planer och de visade redan 1980 att de tänkte köra USAs dollar och ekonomi i botten 2018 för att sedan kunna skapa globala pengar via IMF. Det finns också Tarot-liknande kort där de redovisar för de insatta och invigda hur de tänker handla. Titta gärna på denna video, ni kommer att bli mycket klokare på deras planer. Jag är dock inte lika pessimistisk som Peter Krabbe och jag tror inte att de kommer att lyckas. Tvärtom kommer de alla att dras fram i ljuset och få stå till svars för sina missdåd:

 11. Irina. says:

  Edgar Cayce som avled 1945 betonade ofta hur människornas andliga liv återspeglade sig i samhället och i nationen.”Varje nation skapar genom sin anda en betydelsefull ställning inte bara på jorden utan även i universum. Pånyttfödelsen sker i Ryssland, utifrån vilken ny förståelse stiger fram” förutspådde han.
  ”Den religiösa utvecklingen i Ryssland blir det stora hoppet för världen. Sedan går det mycket lättare för den eller det land, som står närmast i sitt förhållande till Ryssland att klara av en gradvis förändring och en slutlig lösning för hur världen ska styras.”
  ”Genom Ryssland kommer hoppet till världen.”

  Jag tror att allt som händer i vår värld nu sker på tre plan samtidigt. Dels på den nivå som visas i den förljugna media som ”folk i allmänhet” läser och håller för sant. Så finns det en nivå, som denna blogg företräder, men som jag förstår inte läses av de flesta. Där framträder alla globalister med sina planer och false flags. Men jag tror att även de är brickor i ett större spel för bakom dem ligger en gudomlig plan för vår värld. Vi måste våga se den verklighet vi lever i och ta med bibelns profetior om den slutliga striden. Där talas om att bröder ska slåss mot bröder och det är väl vad inbördeskrig handlar om.Jag är inte religiös men jag är andligt intresserad och läser bibeln samtidigt som jag läser om vad som sker i vår värld i dag och ser ett sammanhang.
  Då sätter jag mitt hopp till Ryssland när jag lyssnat till vad Putin verkligen säger i sina tal och vad han gör. Det är inte detsamma som det framställs i svensk media. Jag har en tro på en högre makt och känner mig trygg i vad som än sker.

 12. Sture says:

  Irina,
  underbart att läsa din kommentar. För många år sedan läste jag Edgar Cayce efter ett tips i en annan bok (”Vägledning för vilseförda” av E. F. Schumacher). Det var särskilt en bok om E. Cayce som gjorde intryck på mig – ”Edgar Cayce och Döda Havsrullarna” av Glenn D. Kittler. Edgar Cayce (för dem som inte känner till honom) var en enkel man som av en ren händelse fann ut att han i ett självhypnotiskt tillstånd kunde berätta om människors olika tidigare liv. Och det finnes nu ett helt bibliotek i Virginia där man förvarar 14.000 sådana ”readings” från Edgar Cayce. Glenn D. Kittlers bok är en sammanfattning av vad Edgar Cayce sagt om just Döda Havsrullarna i dessa ”readings”. Han började i sitt trans-tillstånd prata om dessa redan 1927 (15 år innan de hittats), var man skulle hitta dessa och vilka som skrivit dem.
  1945 dog Edgar Cayce som du skrev och 1947 hittade så några kringströvande araber Döda Havsrullarna precis på den plats som Edgar Cayce så levande beskrivit (utan att någonsin ha varit utanför USA). Fascinerande bok som visar det som du och jag vet men som väldigt många människor desperat och med allt kraft försöker hålla ifrån sig – att det finns en andlig värld, som vi är förbundna med.
  Jag har också lyssnat på Putins tal och upptäckt att han blivit mycket förändrad till sin person de senaste åren. Han talar med stort allvar om globalisternas ondskefulla planer, som snärjer Ryssland, och han gör korstecknet efter vissa tal. Så någonting har hänt.
  Jag tror också att Ryssland kanske kommer att spela en viktig roll, men jag har inte ännu räknat ut USA och Trump. I USA finns det en trojansk häst (”the shadow government”) och det är denna trojanska häst som måste fram i ljuset.

  • peterkrabbe says:

   Edgar Cayce är en förunderlig man, som kanske är den som mest av alla kan få oss att fundera över alternativa dimensioner. Han var oerhört försynt och inte särskilt påläst, vilket överlämnar till oss själva att utvärdera det han förmedlade. Hans förutsägelser och tillbakablickar finns väl dokumenterade, som du skriver, och går lätt att stämma av mot den verklighet som för honom var framtid. Cayce berörde i stort sett alla aspekter av vår tillvaro, som vetenskap, medicin, ekonomi, den historia som ligger bortom vår bedömningsförmåga och inte minst de geologiska processer som ligger bakom det som politikerna kallar Climate Change. Obegripligt nog kunde Cayce redan på 1930-talet säga att 1998 skulle bli 1900-talets varmaste år – vilket det blev – och härledde klimatförändringarna till begynnande polskiften, något som vi idag också kan konstatera.
   Han försökte också förmedla den tekniska lösningen på energiförsörjning ur vatten, vilket snabbt tystades av oljebaronerna. Hans beskrivningar av de högkulturer som existerade före den egyptiska, för 15.000 resp. 25.000 år sedan är fascinerande och tänkvärda. Satt i kombination med den våldsamma avsmältning av våra inlandsisar som skedde på kort tid för 10.000 år sedan förklarar Cayce många bibliska fenomen som syndafloden och de kontinentalförändringar genom havsnivåhöjningar och landsänkningar som blev resultatet av istidens upphörande.
   Även sett ur vetenskaplig synvinkel har jag den största respekt för det som Cayce förmedlade under sin livstid.

   • Sture says:

    Peter,
    när jag för första gången hörde talas om Edgar Cayce i den ovan nämnda boken för ett 25-tal år sedan nämnde E.F. Schumacher tre personer med en enormt omfattande litterär produktion om vilket det då inte stod ett endaste ord i våra encyklopedier, helt enkelt därför att det inte var politiskt korrekt att nämna dem. En av dessa var Edgar Cayce (som jag då studerade). De andra var Jakob Lorber (1800 – 1864), med en litterär produktion på 15.000 tryckta boksidor och Therese Neumann.
    Om Jakob Lorber skrev E. F. Schumacher så här:

    ”. . . Stommen i Lorbers författarskap är de tio volymerna ‘New St John’s Gospel’ (= 7.500 sidor, min. anm.). Jag skall här inte göra något som helst försök att karaktärisera dessa arbeten, vilka alla är skrivna i första person singularis: “Jag, Jesus Kristus, talar.” De innehåller många besynnerliga saker som är oacceptabla för det moderna tänkandet, men samtidigt ett sådant övermått av yttersta visdom och insikt att det är svårt att hitta något mer imponerande i hela världslitteraturen. Lorbers böcker är dessutom fulla av kommentarer till vetenskapliga frågor vilka gick tvärt emot den tidens vetenskaper och föregrep en hel del av den moderna fysiken och astronomin. Ingen har någonsin hyst minsta tvivel om att Lorber-manuskripten tillkom under åren 1840-64 och att de skrivits av Lorber ensam. Det finns ingen rationell förklaring till innehållsvidd, djup och precision. Lorber själv förklarade alltid – och övertygade sina vänner om – att inget kom från hans eget intellekt och att ingen var mer förvånad över innehållet än han själv.”
    Återigen en person utan vetenskaplig universitetskunskap som ”föregriper en del av den moderna fysiken och astronomin”. Och varifrån kom denna kunskap ? Från den andliga sfären.

 13. Sjökaptenen says:

  Det är en bister analys av världsläget men det har legat och pyrt under en längre tid så om det nu tänder till i krutdunken så är det inte helt oväntat. Om så är fallet så är det viktigt att vi själsligt är redo för en hård tid med mycket lidande och en vishet att kunna vända sig till Gud i bön för oss och våra medmänniskor.

 14. Josef Boberg says:

  Fy fan för global-Ismen. 😥

 15. angela says:

  Idag är det första maj och allmän flaggdag. Glöm inte att hedra våra nära och kära som gett oss allmän rösträtt och alla sociala reformer. Semester, pension, barnbidrag m m . De kämpade för att ge oss nu levande ett bättre liv än de själva fått. Heder över deras minnen de som redan gått bort och de levande som bor hemma eller på äldreboende. De är värda vår uppskattning och att vi sätter värde på allt de gjort för oss och kommer ihåg dem. Än är inte dagen slut utan att ett besök hinns med kanske med en liten blomma eller ett telefonsamtal. Varför inte ta era barn med och tala om vad de äldre gjort för oss. Sätt en blomma på graven och berätta. Berätta för era barn vilka storverk deras förfäder gjort och låt dem känna stolthet över sitt fina arv.

 16. Anna says:

  Jag instämmer helt med din välskrivna analys Peter! Det är en världsomfattande Konflikt som växer fram och utsikterna är allt annat än positiva. Globalisternas Desperation är verkligen påtaglig och här finns en möjlig grund till detta. Det finns ett stort intresse att skapa en värld utanför petrodollarn som med stor sannolikhet kommer att lyckas. Mycket läsvärd:

  http://www.globalresearch.ca/petrodollar-faces-growing-threat-from-the-east-payments-in-gold-across-asia/5587799

  Men för oss europeer ser väldigt mörk ut: EU och den korrupta politiska eliten har orsakat ofattbara skador för hela kontinenten. Enligt DCleaks står 226 EU-parlamentiker på Soros avlöningslista. Systemet är totalt korrumperad som i värsta fall leder till en fullständigt politisk och ekonomisk systemkollaps.
  http://theduran.com/george-soros-criminal-ngos-fully-exposed-dc-leaks-2500-document-hack/

  Och ungerns Statsminister som talar klarspråk inför EU-parlamentet om Soros, NGO, och en EU som skadar, förstör nationalstater och dess medborgarnas rättighet till ett värdigt liv som vi europeer själv har byggt upp och skapat flera generationer tillbaka……

 17. Lars G says:

  Världens största oljereserv finns under Golanhöjderna, ytterligare en pusselbit i Syrienkonflikten. Det kommer ständigt nya AHA-upplevelser. Och visst känner vi igen många namn i Styrelsen för Genie Oil, Dick Cheney, Rubert Murdoch, Jacob Rothschild mfl…

  Källa: https://www.armstrongeconomics.com/international-news/middle_east/is-there-really-more-oil-in-the-golan-heights-than-is-saudi-arabia/

  • peterkrabbe says:

   Om detta stämmer kastar det onekligen nytt ljus över Syrienkonflikten. Kriget om oljan framstår allt mer som den egentliga orsaken till USA:s militära engagemang i Mellanöstern, att skapa stater som är nära lierade med västmakterna och Israel i motsats till de öststatstrogna shiastaterna är den allt överskuggande grunden även för motsättningarna mellan de olika muslimska trossamfunden. Att sprida islams budskap över världen kostar ofantliga belopp, den som har oljan och de rätta köparna till den har också medlen att implementera sin egen version av islam som den rätta religionen.
   Man kan undra hur världen skulle se ut om imamerna kunde enas om en gemensam islam och samtidigt använda oljeintäkterna till att bygga upp välfärden i sina egna länder istället. Hade man dessutom insett att andra kulturområden i världen har rätt till andra religioner så vore nog vår värld plötsligt ganska idyllisk.

   • Sture says:

    Men, Peter, är vi inte på väg ur oljeberoendet? Är inte detta en föråldrad teknik? Lars Bern har hävdat på sin blogg att det om 10 år inte kommer att byggas en enda bil med förbränningsmotorer utan att de flesta bilar kommer att gå på el. eller kanske väte eller liknande. Hösten 2016 började man försäljning av det nya Graphen-batteriet (Nobelpris !) som gör det möjligt att ladda upp batteriet för 40 mils (80 mil ?) färd lika fort som man idag full-tankar sin bil, dvs. mindre än 5 minuter. Utvecklingen av dessa kommer antagligen att bli lika snabb som datorutvecklingen.
    Om vår energiförsörjning (hus, bil) inte längre behöver olja, vad blir det kvar då – plastindustrin?

    • peterkrabbe says:

     Det kommer att ta mycket lång tid innan ny teknik har ersatt den gamla oljebaserade. Personbilar kommer säkert att successivt gå över till elteknik, men det tar lång tid att förnya fordonsparken, som är enorm. Det finns så många transportsektorer som av ekonomiska skäl aldrig kommer att gå över till elteknik, som fjärrtransporter på landsväg, sjöfarten, flygtrafiken och inte minst världens alla krigsfordon. Därutöver växer nyttjandet av petroleumprodukter i många industrisektorer som livsmedel, läkemedel och plastindustrin. Byggindustrin kommer kanske att utveckla ett byggande genom 3D-skrivare i megaformat som printar ut hela hus baserade på plastprodukter. Användningen av oljebaserade produkter i framtiden kommer att finna nya områden i takt med teknikutvecklingen i övrigt.
     Elproduktionen via förnyelsebar energi kommer aldrig att klara mer än en mindre del av behovet, lägger man ner kärnkraftverken så kommer även elen att produceras genom olje- eller koldrivna kraftverk under överskådlig tid. Dessutom finns det så många genialiska uppfinningar inom alternativ energi som redan har slaktats metodiskt av oljelobbyn i syfte att hålla oljeproduktionen uppe, de investeringar som gjorts där är inte avskrivna än på många decennier.
     Det som händer inom oljeindustrin är snarare att man måste minska omkostnaderna genom att optimera utvinningen. Det innebär dels att den olja som är lättillgänglig prioriteras (= Mellanösterns) medan övriga oljefält läggs i malpåse, dels att kvaliteten på den utvunna oljan prioriteras (också = Mellanöstern, som har högsta kvalitet). Dessutom måste transporten till konsumenten göras billigare, därför är de pipelines som planeras kors och tvärs genom Syrien till bl.a. Europa så viktiga för oljeproducenterna. Ryssland ligger där före genom sina pipelines genom Östersjön och planerade till Kina.
     Jag kan lova att om 50 år är fortfarande inte mycket förändrat vad gäller efterfrågan på olja. Så ser tyvärr verkligheten ut…

     • Sture says:

      Peter,
      jag skall inte säga emot dig. Men lova inte för mycket. Saker och ting kan faktiskt förändras på ett helt osannolikt sätt mycket snabbt. Vem hade kunnat ana datateknikens snabba utveckling på 1970-talet ?

 18. angela says:

  Det är inte konstigt att folk fortfarande tror att Sverige är ett självständigt land vars regeringar beslutar politiken. Igår kallade regeringen till presskonferens och medierna ägnade tid och pengar till att begapa denna låtsasföreställning som de kunnat läsa om på EU-portalen. Skattebetalarna betalar både politiker och medier med sina skattepengar för att de ska jobba. Arbeta i folkets intresse. Och vad gör de? De kallar till låtsas konferenser för att tala om något som EU-kommissionen beslutat för länge sedan för att folk skall fortsätta tro att regering och riksdag bestämmer över Sverige och svensk politik. Att Sverige är ett suveränt land.

  ”Regeringen avskaffar id-kontrollerna”
  Publicerat tisdag 2 maj kl 15.44

  Vilken lögn! Det gör de inte alls. Det är kommissionen som sagt att tidsfristen går ut för att lobbisterna, storkapitalet (banker och företag) vill inte godkänna stoppet längre. De vill att kapitalet och varor och tjänster skall flyta fritt. The Slavhandel show must go on!

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6687894

  I SR Studio Ett tog man upp detsamma och Ygeman var där. ”Äääähuummm…vi måste ju meddela när tidsgränserna går ut…gränskontroll…och så lite räddad av programledaren, ” i enlighet med riksdagsbeslutet.” (Kunde han snabbt lägga till. Det lät ju bättre än att det uppenbarades att det var kommissionen som bestämt) Vilket riksdagsbeslut? För att riksdagen satt fingret på ja-knappen på beslut som kommit från kommissionen? Det är väl knappast att bestämma. Att regera självständigt? Att driva en politik i Sverige som svenskarna bestämmer.

  Denna gången gjorde Alice Petrén ett bra jobb. Och då också programledaren som talade om att kommissionen bestämt att gränskontrollerna skulle fasas ut att tidsfristen bara var tillfällig. Orden som kom var ”i november när gränskontrollerna inte kan genomföras” ( och varför inte det i vårt självständiga land, och var det därför det skulle satsas extra på poliserna nu)…”tillåta länderna att ha gränskontroll att återigen”…(Låter självständigt och bra att bli TILLÅTEN av någon) …”att kommissionen tar den här färdvägen (märk ordvalet, tar färdväg??? när det är grundlagsstiftat) då blir det återigen möjligt för Sverige”…???…Möjligt???…för ett suveränt land med en riksdag och regering som bestämmer själva??? ….”kommer Sverige att rösta nej till det (lägg märke till RÖSTA, så vi får sitta i EU-parlamentet och RÖSTA, i ett parlament som har NOLL att säga till om, vi får rösta!?!? inte bestämma utan rösta.

  Så det är vad Sverige får göra. RÖSTA! Det är vad vår regering får göra och så kallar de till en låtsas presskonferens för att meddela vad de beslutat. Är inte det att producera lögner? Att lura folk att de bestämmer.

  Man kan förstå att Ygeman själv tyckte det var pinsamt och var hal som en ål. För han vet att de medvetna och kunniga läser på nätet.

  Och vilka är kommissionen? Jo det är lobbyister. Det globala storkapitalet. De som vill att kapitalet och slavmarknaden skall bestå. Goldman Sachs, Rothschild. Och då kan ni förstå varför EU vill peta in Macron som Frankrikes president. Macron är Rothschilds handgångne man.

 19. David Brodin says:

  Tackar innerligt för alla ytterst läsvärda inlägg.

  För att fortsätta på det något konspiratoriska temat finns en intressant intervju med en tidigare insider inom globala finanseliten på
  http://newsvoice.se/2017/04/25/finansmannen-ronald-bernard-ritualiserade-overgrepp/

  Autenticiteten kan givetvis ifrågasättas, men ligger det någon sanning i berättelsen är det synnerligen skrämmande.

  Angående Trump ger han mer och mer intrycket av att vara president enbart avseende titeln.

  • Sture says:

   @ David Brodin
   denna video med Ronald Bernard finns visad och kommenterad den 17 april på Peter Krabbes förra krönika som publicerades den 16 april. Men den tål att ses många gånger.
   Jag tror att den är helt autentisk och den överensstämmer med flera liknande berättelser som finns på nätet. Man skall veta vilka människor man har att göra med – helt utan moral.

 20. angela says:

  Nu säger professorn i Ekonomi John Hassler detsamma att det inte finns något reformutrymme. Och det meddelade även Anders Borg och Reinfeldt innan de avgick. I sitt berömda ”öppna era plånböcker-tal” sa Reinfeldt att det inte kommer att finnas något som helst utrymme i framtiden för reformer. Massinvasioner kommer att ta alla pengar som vi betalar in i skatter och avgifter plus övriga tillgångar som staten fortfarande har kvar. Och inte minst allt vi lånar till allt högre räntor både i stat och kommun. Och Reinfeldt borde väl veta bättre än andra eftersom han medverkat medvetet ofrivilligt eller frivilligt kan bara han själv svara på men han ska ha respit för att han talade om det . Goldman Sachs är som en stor bläckfisk som tar strupgrepp på alla suveräna demokratiska rättssamhällen (nationer) för egen vinnings skull. Så krigen är inte mellan olika länder som folk tror utan mot dessa banditer. Dessvärre verkar inte många svenskar ha begripit vad Reinfeldt och Borg sa. Fastän välfärden rasar och man vill höja skatter och inget reformutrymme finns. Vi har inte ens längre råd att försvara vårt land. Utan gränserna lämnas öppna till en gigantisk rovdrift av Sverige och svenskarnas tillgångar. Vi hade inte ens makten att säga att vi vill stänga gränsen. WOW! Vilken SUVERÄN nation Sverige är. Kom ihåg en sak att det är bara länder som kan försvara sitt territorium som får kalla sig en nation eller land/stat. Det mesta av svenskarnas tillgångar har redan slumpats bort till lägstbjudande genom alla utförsäljningar och privatiseringar allt enligt globaliseringens och nyliberalismens eller som de själva kallar det marknadsliberalismens mål. Nyliberalism/marknadsliberalism och globalisering är inskrivet i grundlagen Lissabon och därmed grundlagsfäst. EU:s den grundlag står över svensk grundlag. Så vi blir inte fria från denna utsugning av Goldman Sachs/Rothschild förrän vi slipper ut ur globaliseringens råttfälla EU. Just nu är kampen hård i Frankrike dessvärre verkar det inte som folk i gemen förstår hur globalisterna verkar. När vi gått ur kan vi handla med vem som helst utan att betala brandskatt till EU för våra affärer. Vi är helt suveräna att förhandla själva vad vi vill och alla pengar som nu går till EU , tusentals miljarder, kan användas av svenskarna själva. Till det vi själva bestämmer pengarna ska gå till.

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=178

  Det kommer mera i morgon lördag i Ekonomiekot Extra. Nu kör de med sin ”Främlingsfientlighet” igen i SR.När ska folk begripa vad ”främlingsfientlighet” är? Det är förmågan att försvara sig för angrepp men för att folk ska bli som mähän och frivilligt låta sig rånas och våldtas så sätter man på svansen ”fientlighet” på något som är helt naturligt. Allt liv måste av nödvändighet försvara sig. Gör man inte det dör man.

  • angela says:

   ”Främlingsfientlighet” är helt normalt. Förr i tiden visste alla att småbarn ”tykänns”. Har han/hon börjat tykännas än, kunde man säga.

   Det betydde att babyn började känna igen den egna gruppen, där de kunde känna trygghet och få hjälp om de behövde. I beteendevetenskapen kallas det för att ”skilja vän från fiende”. Kan man inte det är man illa ute.

   Man vet att små barn som inte känner närheten och tryggheten av de sina t o m kan dö. Tykänslan brukar komma någon gång vid 8 mån men är individuell och kan komma tidigare. Tykänslan är viktig för barnets utveckling av självkänsla och självförtroende men av utveckling överhuvudtaget. Barnet känner tillit till dem som tagit hand om dem och att de kan lita på deras information. Kunskap och erfarenheter. Det handlar i grunden om överlevnad. Likadant för allt levande . Djur och växter. När djuren tycker att ungarna är tillräckligt mogna för ett eget liv stöts de bort. Ibland på ett brutalt sätt. Barnet får naturlig grundtrygghet som gör att de mognar och kan gå vidare i livet när det är dags.

   Dessvärre saknar många barn idag denna grundtrygghet och distans till främlingar. Det är oroväckande. Barn som inte har denna distans råkar lätt ut för brott. Tykänslan är också grundläggande för identiteten och relationsskapande.

   Barn skall icke vänjas av med tykänslan. Barnen känner själva när de är mogna för att vidga sin context. Först sandlådan och sedan lekplatsen. De måste få vidga sin egen bekantskapskrets i sin egen takt. Och få känna glädjen av att lära sig tillsammans med sina nära och kära. Det inger också stolthet och självrespekt. Stolthet är en kardinaldygd. Trygga stolta människor är ett samhälles grundpelare. Då är människor vuxna och mogna i ordets rätta bemärkelse. Jag tror inte dessa forskare hört talas om tykänsla.

   Jag skriver ner detta för jag ansåg att det var nödvändigt eftersom jag såg delar av en usel forskningsrapport. Forskarna verkade inte ha några som helst kunskaper om människan och dess utveckling. Idag märker man detta gång på gång. Det finns ett stort glapp mellan tidigare forskning och forskarnas kunskaper idag. Kunskaper har inte förts över mellan generationerna. Människor hade bättre kunskap förr i mångt och mycket. Och då talar jag om gemene man som faktiskt visste mera om väsentliga saker för mänsklighetens överlevnad än vad dagens professorer vet. Så tro inte rakt av att kunskapseliten, professorer m fl alltid är så duktiga, kompetenta och intelligenta.

   Jag hoppas att etablissemanget inte använder sig av den usla forskningen. Människor är tillräckligt vilsna och okunniga idag som de är. Rotlösa, rastlösa och rådlösa. Och stirrar på varandra för att hitta någon modell (oftast utomlands för man tror alltid gräset är grönare där) att härma och så går allt runt i en cirkel och ingen blir klokare utan samhällena stagnerar.

   https://nyadagbladet.se/vetenskap/forskning-manniskor-foredrar-sin-egen-folkgrupp-redan-vid-spadbarnsalder/

   Forskarna har alltså upptäckt tykänslan men har inte tillräcklig kunskap att dra rätt slutsatser. DET är viktigt. Forska kan de flesta men man måste begripa vad man kommit fram till och dess konsekvenser. Lösningen ska vara att utsätta barn för främlingar för att ta bort tykänslan. De inser inte att tykänslan är livsviktig. De tror att den är farlig och onaturlig. De är helt förblindade av sin ”rasism”.

   Det blev långt men jag tyckte jag var tvungen att gå i svaromål mot sådan rappakalja och usel forskning. Jag hade inte ens tänkt skriva om det i debatter. Har inte skrivit så utförligt om det innan utan hållit mig till Produktion och reproduktion. Och att vi alla är ”rasister” och eller ”främlingsfientliga” eller så är ingen alls det eftersom det är naturligt för allt levande. Det ingår i utvecklingen. Och alla känslor och sinnen är vår överlevnadsradar och är livsviktig. Vore den inte det så hade vi knappast utrustats med den.

 21. angela says:

  Även vid ledarsidorna.se börjar man uppmana folk till ansvarsutkrävning.

  ”Och ni där hemma: börja utkräva ansvar för era skattekronor. En halv miljard har nämligen bara gått till snack.”

  https://ledarsidorna.se/2017/05/en-halv-miljard-pa-buffel-och-bag/

 22. angela says:

  Med anledning av valet i Frankrike kan det vara intressant att veta vad ungdomar tycker om EU. YouGove fick i uppdrag av TUI stiftelsen att undersöka vad ungdomar från Tyskland, Grekland, Italien, Ungern, Polen och Spanien anser. Endast 18% ansåg att det fanns en gemensam kulturell grund i EU. 76% anser att EU i första hand är en ”ekonomisk allians”.

  Ungdomarna mellan 16 och 26 år anser inte att Europa och EU är samma sak. Europa är en världsdel och endast 3 % ansåg sig bara vara européer. De flesta anser sig först och främst som medborgare i sina egna länder.

  Klicka för att komma åt Alle-Ergebnisse-der-Studie.pdf

  https://jungefreiheit.de/kultur/gesellschaft/2017/junge-europaeer-sehen-keine-gemeinsamen-werte/

  och här sammanfattning på svenska.I svensk media lär vi nog inte få se undersökningen.

  http://www.friatider.se/eus-unga-ser-ingen-gemensam-v-rdegrund

 23. Olle Holmqvist says:

  Angelita !

  ”byfånarna i Stockholm”…om människor där på gränsen mellan Stockholm som stor – utbredd by – och liten storstad, skrev Per Hallström en läsvärd bok: Skälmroman . De kan väl kallas ”storstadsakademiker” med desamma tillhörande ”diktatur”.
  http://www.svenskaakademien.se/svenska-akademien/publikationer/svenska-klassiker/per-hallstrom-en-skalmroman-doda-fallet
  laddas ner & läses på ett par kvällar

  Om ovan avhandlade retrospektiva profetior…dvs sånt som efteråt visat sig vara ”sååå… rätt”
  så är ju klassikern Nostradamus. år ca 1555: ”Från öster kommer kapten Hillel, föröder hela Europa och går sedan själv under” Stämmer ! visserligen inte kapten, bara korpral, Visserligen inte hela Europa, Öster är naturligtvis Österrike.. – Danmark, Sverige, Spanien, Portugal, Irland,Island, GB,.föröddes inte. Men ändå, och namnet lite felstavat

  Bluddergubben Ohlmarks gav 1970 ut en bok om N. Säger sig själv inte vara N-troende.
  Men ändå, alla händelser före 1970, kungen av Frankrike (=de Gaulle) ”verifieras” retrospektivt.
  inget efter 1970 stämmer. Kanske Macron är den nye de Gaulle ? Inget Vietnamkrig. Däremot förutspås mångenstades staden Génève s gruvliga undergång. Den selektiva undergången väntar vi fortfarande på.
  http://libris.kb.se/bib/8373044

  kan läsas som berättelse om oss själva, vår tendens att ”tolka in;´”

 24. Ragnar says:

  ”Det som är mest förunderligt är att ingen tycks bry sig.”

  Det beror på att befolkningen är utsatt för psykotronisk påverkan. Mobilmaster, mobiler, wifi osv har en sådan effekt på hjärnan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: