Skall Frankrike leda Europa vidare mot globalismen?

Så står då Europa inför nästa vägval imorgon söndag, då fransmännen – och fransyskorna – går till valurnorna för att välja sin nya president. Valet gäller naturligtvis i första hand Frankrike, men genom sin polarisering även Europa som helhet. På ena sidan står nationalismen genom Marine le Pen, på den andra globalismen genom Macron.

Att döma av opinionssiffrorna blir det en promenadseger för Macron, som fått gungbrädan att tippa över efter onsdagens TV-debatt. Tittarnas reaktioner förvånar mig, Macrons debatteknik uppfattade jag som oförskämd och arrogant, en stressad och rabblande Macron bemötte all saklig kritik från Le Pen genom att minst en gång i minuten beskylla henne för att ljuga, i brist på svarsalternativ. En sådan debattör borde rimligen falla på eget grepp. Någon saklig redogörelse för Macrons egen politik kunde man knappast urskilja.

Macron är en märklig företeelse i fransk politik. Hans snabba karriär från de franska elitskolorna till Rothschilds bank och vidare till departementen för att sluta som fransk ekonomiminister i en vänsterregering, där han plötsligt, när vinden vänder, hoppar av och bildar en egen politisk rörelse med sig själv som presidentkandidat borde få flertalet att tänka efter. Hans karriär är enligt franska bedömare omöjlig och indikerar, med två år på varje plats, att han nödtorftigt gått igenom en utbildning iscensatt av andra krafter än det etablerade politiska systemet för att få en nyckelroll i Europas framtid. Den agenda han rabblar med en oanad frenesi är i minsta detalj signerad globalismen, och vem som utsett honom för att vända den EU-fientliga opinion som nu väller fram över Europa behöver ingen fundera särskilt länge över. Detta är första gången vi i Europa får se ett val som kan jämföras med det amerikanska presidentvalet, vad gäller de normalt dolda krafterna inom globalismen. Dess nu ogenerade matchande av en total outsider i syfte att sätta sin egen kandidant på posten, är ett försök att i elfte timmen rädda globalismen i ett sammanfallande EU från undergång. Tillsammans med Merkel skall nu Macron bilda det nya radarparet som skall vända utvecklingen tillbaks i ”rätt” riktning.

I Macrons värld gäller fri invandring och eventuella integrationsproblem är vårt eget fel, vi ger inte invandrarna deras rätta möjligheter att få en plats i samhället. Hollande och ministerkollegan Valls får kritik för att vilja utvisa de 11.000 problemungdomar som står på bevakningslistan för potentiell terrorism – de är ju franska medborgare. Valls bemöter kritiken med den syrliga kommentaren att de som riktar sina vapen mot egna ”landsmän” knappast gör sig förtjänta av att kallas medborgare.

Macron drar sig inte för att säga rakt ut i en TV-sänd debatt att politiken inte skall utformas av folket, detta åligger den elit som han anser sig tillhöra själv. Detta är en av globalismens huvudteser och representerar dess övergång från demokrati till den totalitära världsregeringen, där eliten utser sina egna efterträdare och folkets synpunkter inte längre efterfrågas. Macrons självförtroende har ingen gräns när han framställer den framtida politiken i jag-form – jag skall, jag vill, jag vet. Ordet vi ingår inte i hans vokabulär.

Normalt lyssnar det franska folket till de nationella lockropen, men ställda inför amerikansk debatteknik och en tuppkyckling med Macrons svada lyckas le Pen inte göra sig hörd i debatten och framstår som svag och undfallande, en roll som förvisso inte är hennes vanliga. Ambitionen att framstå som en värdig president blir förmodligen hennes fall i söndagens val, Macron kommer att vinna på teknisk knockout. Macron fick jobbet redan efter Hollandes första år, när det stod klart för globalisternas inre krets att fel president hade blivit vald.

Att Frankrike nu får en president som förespråkar ökad invandring och uppmuntran till islamismen kommer tveklöst att polarisera även EU. Ett enat Östeuropa med motsatta åsikter kommer sannolikt att splittra EU i nya block, för respektive emot invandring och mångkultur. Kanske vore det då också dags för oss i Norden att skapa det ekonomiskt starka block vi utgör tillsammans för att en gång för alla göra slut på EU:s expansionspolitik och få ett självbestämmande på villkor som passar vårt eget kynne. Problemet är tyvärr Sverige, som med sin nuvarande ledning inte vill inordna sig ens i en nordisk identitet. Förstår man vad som är alternativet? Jag tror inte det.

Peter Krabbe

Annonser

45 Responses to Skall Frankrike leda Europa vidare mot globalismen?

 1. Martin T says:

  Ja Peter, skrämmande är bara förnamnet! Såg nu på morgonen att Obama lagt sig i och stödjer Macron, det bör ge oss nationalister ett antal procent.

  Tror bestämt att Fransmännen lika lite som Britterna giller inblandning av USA’s president, eller f.d. president.

  Bara hoppas att Frankrikes medborgare vaknar i elfte timmen och stoppar denne globalist. Bara att läsa vad ”gudfadern” David Rockefeller sagt, OBS – sista stycket;

  ”Vi är tacksamma mot Washington Post, New York Times, Time Magazine och andra stora publikationer vars direktörer har deltagit i våra möten och respekterat sina löften om diskretion i nästan 40 år. Det skulle ha varit omöjligt för oss att utveckla vår plan för världen om vi hade utsatts för publicitet under dessa år. Men världen är nu mer sofistikerad och förberedd att marschera mot en världsregering. Den överstatliga suveräniteten hos en intellektuell elit och framträdande bankirer är säkert att föredra framför nationellt självbestämmande som praktiserats i tidigare århundraden.
  – David Rockefeller, Baden-Baden, Tyskland 1991”

 2. Martin T says:

  Vår situation i Sverige är baserad på ett liv under många generationer i en homogen nationalstat, präglad av strävsamma arbetande människor och en fungerande rättsstat och att Sverige och vi genom tillfälligheter, feghet/klokhet? Varit förskonade från konflikter under 200 år, vilket gör oss unika i västvärlden. Detta åstadkommit under nationalismen.

  Globalisterna verkar nöjda med att världen styrs av ett antal oligarker med familjer, jag är det inte. Jag är demokrat och är övertygad om att ett bra samhälle bara kan uppstå när medborgarna i detsamma upplever att de kan påverka samhällsutvecklingen via sitt röstande, och att samhället i grunden är homogent vad gäller kultur och folk.

  För övrigt har jag svårt att se att man kan vara globalist ”light”, antingen är man eller inte. Är man globalist så är man för borttagande av nationer – inklusive Sverige, fria flytt efter behag av alla – detta kommer innebära att vi i Sverige (och andra industriländer) kommer få fortsätta svälja alla som behagar komma hit och bli medborgare via ett pennstreck, till dess inkomstskillnaden mellan Somalia och Sverige <50%, allt enligt A.Borg med flera.
  Man får acceptera icke homogen befolkning och lägre levnadsstandard, våldtäkter och kriminalitet, jobba längre för mindre lön. Välfärdsstatens snara kollaps. Det är konsekvenser av globalism. Man får hålla käften med att klaga på EU då man tror på globalism – EU är en del/grundbult i uppluckring av kärnan av världens (äldsta) nationalstater, och även det en fullständigt odemokratisk organisation.

 3. Sjökaptenen says:

  Frågan är vilket gensvar det så kallade demokratiska systemet har vi får gång efter annan höra att om vi röstar si eller så kommer saker och ting ändras men resultatet är alltid det samma. Så är det vi kallar demokrati endast en mekanism för att styra massorna och invagga befolkningen i en imaginär inbildad känsla av inflytande. Som intelligenta individer måste vi börja ifrågasätta den falska fasad som målas upp. Igentligen vad och vem som styr är krafter som inte väljs i val utan har inflytande​ som sträcker sig långt tillbaka i tiden och detta inflytande har inget med demokrati eller val att göra.

 4. Brith Aspenlind says:

  Borde sändas till Heidi Avellan.

  Kan du det – och ta bort mitt namn givetvis.

  Mvh/BA

  ________________________________

  • peterkrabbe says:

   Att försöka få dagspressen att förstå globalismens krafter och syften har jag sedan länge gett upp. Förklaringen är ju helt enkelt att Sydsvenskan med flera ingår i globalismens nätverk och inte har någon avsikt att bita den hand som föder dem.

   • Leif says:

    Vad skall vi med korrumperade tidningsutgivare till??? Det man får höra o läsa är ju bara en massa rappakalja och nonsens. All form av uppbyggande och positiv verksamhet tycks vara tabu hos de bankägda medierna.

 5. Lilla fröken PK says:

  Macron förefaller som en marionett, som manövreras av någon bakom scenen. Inte ens hans ”Vive la France!” känns äkta.

 6. Björn Bengtsson says:
 7. angela says:

  Kan man lita på opinionssiffrorna? Jag tror inte det. Men de gör sitt till för att styra folk. Man fick vräka på bra 20 % för att styra folk bort från le Pen.

  Man kan vara säker på att etablissemanget bakom kulisserna dirigerat valet för att få bort le Pen. Skjuta henne vågade man inte. Men det finns ju mer sofistikerade vägar. EU stod på spel och med EU:s fall skulle inte globalismen överleva. Etablissemanget har har haft gott om tid att arrangera en vinst.

  Hur många tror att le Pen vinner? Med det övertaget i opinionen som man kastade folk i ansiktet med en gång utan att kampanjen ens hade inletts talade om att vad ni än gör så är det Macron som blir president. Man vräkte på så pass att det inte skulle finnas några tvivel. Macron har redan vunnit. Punkt slut lät lät signalen. Det var ett skickligt drag att med en gång dra upp en så stor skillnad i opinionen från början. Man drog till direkt för att folk skulle förstå världen över att här blir det inget nytt Brexit eller Trump. Och alla blev tagna på sängen och insåg att le Pen inte hade en chans. Oförskämdheterna i svenska medier har haglat och de som uttalat dem har inte tvekat en sekund att göra det? Frågan är verkligen berättigad. Hur kan de våga det? Vilken ger dem den inställningen? Vad har avtalats på toppmötena och i telefonerna? Hur har strategierna lagts upp?

  Det märkliga är som Peter skriver att fransmännen tar sådana oförskämdheter från Macron ”som att han inte drar sig inte för att säga rakt ut i en TV-sänd debatt att politiken inte skall utformas av folket, detta åligger den elit som han anser sig tillhöra själv.” Ja, men om de gör det vet vi inte förrän på måndag.

  Jag påminner om när Wallström vid irländarnas omröstning om godkännande av det som senare blev Lissabonfördraget först sa nej och därför fick rösta om. Då satt Wallström i europeisk TV och sa ”Leave it to the Leaders”, exakt detsamma och hon blev återgången. Vågade irländare och övriga européer säga ifrån i TV varför skulle fransmännen av alla ta sådant? EU hade lovat att om ett enda land sa nej till konstitutionen så skulle det inte genomföras. Tre länder sa nej. Först Frankrikes folk, sedan holländarna och sedan irländarna. Och irländarna tvingades rösta om så det blev ett ja. De yngre generationerna som inte vet detta bör fundera på vilken syn dagens ledare har på demokrati. Wallströms oförskämda leende väl medveten om att folken är vanmäktiga är fruktansvärt. EU är en totalitär diktatur. Och våra partiledare är deras fan. Inte minst Jonas Sjöstedt som talade om fascism i Lördagsintervjun.

  Det är oerhört märkligt att fransmännen sväljer sådant. De var bl a de första som röstade nej till EU-konstitutionen. Revolutionernas land. Ett riktigt socialistiskt land. Jag hörde Jonas Sjöstedt i Lördagsintervjun där han säger att jag röstar på en marnadsliberal före fascist. Och inte bara det utan sättet han sa det på. Jonas Sjöstedt är intellektuell så han vet att fascism bara är ett modeord ett skällsord. Sjöstedt som var en stark motståndare till EU och vars anhängare kallade just EU-globalisterna för fascister. Sjöstedt skulle vinna på att spola sådana dumheter. Jag undrar varför han vänt kappan.

  Och ”Macrons debatteknik uppfattade jag som oförskämd och arrogant, en stressad och rabblande Macron bemötte all saklig kritik från Le Pen genom att minst en gång i minuten beskylla henne för att ljuga, i brist på svarsalternativ.” Eller ”någon saklig redogörelse för Macrons egen politik kunde man knappast urskilja.”

  Det var precis det som globalisterna beskyllde le Pen för. Det har SR:s lyssnare hört varje dag i varje tänkbart program det går att föra ut. Budskapet skall trummas in i huvudet på folk. Och så skrattar de åt folket. Det är otroligt att folk tar sådant idag.

 8. Stig Rydmark says:

  När vi nu vet att ansedda journalister i Tyskland finns på CIA:s lönelista, är det väl rimligt att anta att det samma gäller även i Frankrike och andra viktiga Europeiska länder. Därav den manipulerande journalistik som i västvärlden har skapat PK-sekten hos så många naiva och ej fritt tänkande människor. Därför kommer troligen Macron att vinna.

  Den stora okunnigheten kan exemplifieras av en liten egen händelse; jag sökte en personuppgift på en vän i Göteborg och fick veta att i hans närområde röstar 13,6% på FI. Hur är det möjligt?
  FI:s partiprogram kunde vara skrivet av en okunnig trettonåring. Massmedia i Sverige har inget intresse av att ifrågasätta partiprogrammet, och därför skulle det inte förvåna om FI tar plats i riksdagen 2018.

  Absolut ointresserade och okunniga människor ger än så länge makten till globalisterna. Frågan är om verkligheten i tid kommer att väcka de okunniga och de troende.

  För inte så många år sedan möttes globalistmöten av kraftiga motdemonstrationer. Idag är vänsterrörelsen lierad med globalisterna.

  • peterkrabbe says:

   Du har helt rätt i din kommentar. Att SD är ett nationalistiskt parti vet de flesta, men att de övriga är globalistiska har ännu inte trängt in i väljarnas medvetande. Detta är beklagligt, inte minst genom globalismens agenda att avskaffa demokratin, något som man inte riktigt uppfattat än. Demokrati har man under hela 1900-talet bara sett som ett steg på vägen mot ett totalitärt elitstyre och ambitionen är att nå dit genom små steg som väljarna knappt kan uppfatta. DÖ är ett svenskt exempel på sådana små steg. Om alla förstod vad globalismen syftar till och vilka som företräder den så är jag övertygad om att flertalet skulle rösta annorlunda – innan det är för sent.
   Kommunismens International och kapitalismens Globalism är i grund och botten samma sak, båda är totalitära system baserade på statligt styrda företagsmonopol. Kinas statskapitalism ligger närmare målet än vad västvärldens globalister någonsin kunnat drömma om. När man i väst försöker sätta käppar i hjulet genom att stödja Kinas dissidenter är det ren avundsjuka.

   • Stig Rydmark says:

    Jag hade precis de här tankarna för någon dag sedan, kommunism – globalism, två närstående ismer. Kanske man ska lägga till Islam och då får vi tre ismer som kräver underkastelse. De två representeras ”föredömligt” av Nordkorea och USA.

    • peterkrabbe says:

     Även där är du klarsynt. Islamismen är också ett totalitärt system, där det är en synd att sätta människans vilja och önskningar före Allahs, som i sin tur dikteras av ett självutnämnt prästerskap. Det är ingen tillfällighet att globalismens företrädare prioriterar en sådan religion när det gäller att luckra upp vår egen syn på medbestämmande och nå samsyn i strävan efter det totalitära systemet. Den medvetet genomförda islamiseringen av Europa ingår i globalismens planering för framtidens statsskick inom ramen för NWO. Att krossa kristenheten, som man anser har förlorat sitt inflytande över befolkningen blir därför en nödvändighet i globalismens namn.
     Macron vill införa ett regelverk som innebär konfessionslöshet, detta i katolicismens högborg Frankrike. Syftet är att ge islam ett allt större inflytande i enlighet med globalismens önskemål. Denna trend finns redan inom den svenska kyrkan, som tydligen redan tagit på sig offerrollen att utplåna sig själva till förmån för islam.

 9. Macron is a danger to France. he is a complete narcissist, ego-centerd lunatic with a giant Napoleon complex. He has against all odds managed to fool the majority of French people into voting for him.
  France have already got more then enough of immigrants, there is already war-zones in certain parts of France, number of terrorist attacks, many dead, more then in other European country and yet he is talking about importing more and more, telling the french people that the difficulties of integration is the fault of the French!! haha only somebody really disturbed would proclaim this!
  The result iof him winning will be a nightmare. a/. he will not get one single thing, bill through parliament without help from other parties. b/. he will invite and get more and more terrorist attacks, more deaths in the streets, more friction.
  Within one year he will find his country in mayhem, absolute chaos!

  However the biggest laugh is the fact that it will NOT be Macron who rules, it will be Angela Merkel. There is little doubt if any that Macron is a puppet to Merkel and forever dancing after her pipes.
  Angela Merkel will be the true president of France. This is where he has conned the French people!
  France have a giant chance of getting back to being France and if they throw that one chance away, no matter what horrors awaits them, they voted and thats that but i will never nore feel any sadness or sympathy for them no matter what horrible ordeals.

 10. Heraldikern says:

  Otroligt att Margot Wallström så öppet visar sitt förakt för demokratin genom att officiellt dels kalla det nejsägande partiet T-shirtparty samt att sedan klart och tydligt uttrycka att ”politikerna har lagt ner ett så stort arbete på avtalet så det var oförskämt att rösta ner det”. Demokrati var inte att ens tänka på, bara att följa med vad politikerna bestämt! Man förstår nu vilken rövslickare hon är och hur hon uppnått så pass höga poster i världspolitiken!

 11. angela says:

  I förra inlägget ”I väntan på det ofattbara” nämnde jag den opinionsundersökning som släpptes i torsdags som gjorts av Yougove på uppdrag av TUI Foundation (sista kommentaren). Undersökningen vände sig till 6 000 ungdomar i åldern 16-26 år från 7 EU-länder (Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Grekland , Polen, Italien, Spanien).

  http://www.dw.com/en/study-reveals-half-of-young-europeans-are-skeptical-about-democracy/a-38689788

  I undersökningen noterades vad ungdomarna ansåg om presidentvalet i Frankrike.

  ”The study noted that the latter three countries had experienced a growth in populist movements. France sees a runoff vote this weekend to decide if Marine Le Pen, a far-right candidate claiming she will protect France’s national identity, will be its next president. However, polls predict Emmanuel Macron, a centrist candidate, is likely to claim victory.”

  De tre länderna var Frankrike, Polen och Italien.

 12. Sture says:

  Peter,
  läste för någon vecka sedan Peter Harolds funderingar kring Avpixlats kätteriprocess kring vad man får tänka om ”Förintelsen”. I kommentatorsfältet kliver då Lasse Wilhelmsson in [som jag knappast alls kände till] och redovisar vad han tagit reda på de senaste decennierna angående detta ämne. Jag kan i nuläget inte tänka mig något mera angeläget än att läsa vad han grävt fram och detta har stor betydelse för hur vi förstår globalisternas strategier och lögner. Gå gärna också igenom alla de videosnuttar han lagt upp. De vänder upp och ner på mycket av det som vi matats med genom åren:
  https://lassewilhelmson.wordpress.com/2013/05/04/gaskamrar-i-auschwitz-med-mera/

  • Mjölner says:

   Sture, jag har också upptäckt Lasse Wilhelmsson och läser PH:s blogg tillika PK:s och Lars Berns. År född 1936 och upplevde WW2 som barn. Har insett att det Lasse Wilhelmsson skriver om den muslimska kulissen kontra den sionistiska konspirationen om världsherraväldet ligger nära sanningen om inte precis.

  • peterkrabbe says:

   Det finns mycket att säga i detta ämne och jag tar kanske upp diskussionen längre fram. Det är naturligtvis orimligt att ett avsnitt i historien inte kan diskuteras under civiliserade former, utan att hot och trakasserier målas upp på väggen. Segraren skriver ju historien efter alla krig, därför kan man ju undra vem som var den egentliga segraren i det senaste.

  • Alicia Lind says:

   Mycket intressant läsning, Sture, särskild för mig, en ultra-antisemit född och uppväxt i Polen. Mitt förra hemland har nyligen återigen utnämnts till antisemitismens näste med hänvisning till att Polen ännu inte har betalat de 65 miljarder dollar som Judiska organisationer i USA kräver polska staten på som kompensation för fast egendom som judar under andra världskriget. Uppenbart räcker det inte med att de i Polen officiellt icke-existerande judarna har lyckats med att dominera parlamentet, universiteten, medier och kyrka samt även med att få förbudet mot kosherslakt förklarat som konstitutionsvidrigt, de absolut måste ta mer shekel från det fattiga folket.

 13. angela says:

  Och på de alltmer infantila och fördummade mediernas sätt har redan eftervalsdebatten börjat. Innan ens valet ägt rum. Samma tendenser som i sport/idrott och allt annat. Denna attityd i dagens samhällen påminner starkt om Marshmallowexperimentet vid Stanfords universitetet som gjordes 1972 och slagit ut i full blom sedan en människas karaktär fått ge vika för den ytliga personligheten.

  • angela says:

   A propos ”marshmallowexperimentet” och alla nya ”konsultord”, floskler, avsedda att manipulera med och som etablissemanget tjänar grova pengar på och vi skattebetalare få betala dyrt. Tidigare hänvisade jag till ledarsidorna.se Jag undrar hur mycket alla dessa konsulter kostat samhället bara sedan 1990-talet. Som vi kunde varit förutan.

   https://ledarsidorna.se/2017/05/en-halv-miljard-pa-buffel-och-bag/

   Och nu rekommenderar jag Godmorgon världens kåseri. Sist i andra timmen. Ja, man kan skratta över hur ”dumma” och lättmanipulerade vi människor är. Som i politiken. I franska valet t ex. Programmet går i repris ikväll men kan också avlyssnas på nätet. Emil Jensen kåserar om det nya konsultordet ”grit” som hysterin kretsat runt. Mycket bra. Och som sagt roligt.

   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/884261?programid=438

 14. angela says:

  Expressen och Aftonbladet basunerar ut att vem som än vinner är vi alla vinnare. Vilket struntprat. Fortfarande har de inte förstått ett dugg. De vill inte förstå eftersom de fortfarande befinner sig vid köttgrytan. Och tror att den platsen är för evigt. Eftersom de aldrig lagat mat utan alltid gått till dukat bord har de inget recept eller råvaror att kunna få till något ätbart i grytan. Och de kockar som lagat soppan åt de nyttiga idioterna kommer inte att göra det igen. När grytan är tom är den tom. Och då börjar striden om smulorna.

 15. angela says:

  För att få veta lite om vad som händer och vad som finns i de läckta mejlen måste man som vanligt gå utomlands. Snaphanen.dk är det ställe närmsta vi kan få upplysningar just nu. De svenska bloggarna har inga resurser och verkar ha tagit ledigt,

  Här är några av mejlen och Rothschilds planer för västvärlden.

  http://snaphanen.dk/2017/05/07/macronleaks-reveal-islamization-plans/#more-188939

  http://snaphanen.dk/2017/05/07/douglas-murray-the-strange-death-of-europe/

  http://snaphanen.dk/2017/05/06/akuten-har-forvandlats-till-dantes-inferno/

  • ragnhild says:

   Ta med deg derimot.no – Jan Hårstad sin kronikk om:
   *Macron som president
   *Eurasia
   *Bat Yeor

   Ta en titt på Eurasiakartet.

   Dette er gamle planer;
   NordAfrika har mengder av ressurser Rotschild og Co. ønsker seg. Afrikanere til Europa hører hertil, en god variant av Islam skal utvikles, så JA – det er bestemt at Europa skal islamiseres.

   Vi taper vårt kontinent, det blir kapitalistenes seier. I Midtøsten får de det også som de vil. Russland iriterer dem grenseløst, et atomangrep mot det landet diskuteres:

   globalresearch.ca idag. Obs. flere artikler.

 16. angela says:

  Det som folk röstat på nu är folkets val. Det är deras ansvar vad som händer nu. Är det franska folket beredd att ta det ansvaret? Man kan inte skylla på ledarna. Folket har gjort sitt val. Ingen kan skylla ifrån sig. I en demokrati är det väljarnas skyldighet att informera sig lika väl som det är folkrepresentanternas skyldighet att informera. Förhoppningsvis går det till slut upp för folk vad som håller på att hända och detta blir början på en omfattande debatt. Och början på slutet för globalisterna. För nu kommer de inte att kunna dölja något längre. Valdeltagandet kommer att bli lågt så någon storseger för Macron blir det inte.

  • peterkrabbe says:

   Jaha, så då var det klart, drygt 65% för Macron. Nationalismen är på frammarch, men hittills har Österrike, Holland och nu Frankrike klarat sig ur knipan. Eftersom 80% av de nya medborgarna stödjer etablissemanget med penningbörsen lär det bli allt svårare att vända utvecklingen. Kanske är det till och med för sent. En dag för sorg och eftertanke.

 17. Mjölner says:

  Och vår käre Juncker raglar omkring och flyttar möbler i Bryssel och Deutsche mutter myser
  när Macaronen vunnit.

 18. angela says:

  Le Pen var väldigt stark och beslutsam i sitt tal efter förlusten. En helt annan ledare än t ex Clinton. Hon har samma styrka och ledaregenskaper som Therese May. Och slår Merkel med hästlängder. Merkel har ett helt system bakom sig som talar om för henne vad hon skall göra medan Le Pen får räkna ut det själv. Merkel får allt hon behöver. Arenor, pengar och stöd. Le Pen får kämpa i motvind. Hon kommer nu att precis som vänstern att satsa på parlamentsvalet. Och det gör hon rätt i. För hon har eg i detta valet visat att hon är ledare för det största partiet. Dels var det lågt valdeltagande och Macron har inte folket med sig. Så han har ingen egentlig plattform. Inte i det franska parlamentet. Stödet kommer från utlandet från EU och Rothschildts. De som la sin röst på honom är inte hans anhängare. Det var väljare som röstat på andra partier i första valomgången. Han menar att han har en form av organisation bakom sig ”En Marche” men hur stor den organisationen är vet vi inte. Vi kan titta på valet då.

  I den första valomgången fick Macron endast 23% av rösterna. Det visar hans eg väljarunderlag. Då hade le Pen 22,5. Det är möjligt att det är Le Pen som är vinnaren. Hon har gjort ett fantastiskt val trots att hon haft hela systemet emot sig. Från 22,5 % till runt 35% för man har inte sluträknat än. Det är en stark ökning och då på mycket kort tid. Många blankröster. Ca 10% och var fjärde avstod att rösta.

  Valdeltagandet var det lägsta sedan 1969. Då avstod 31,1 % från att rösta. Nu avstod 25-27% av 47 miljoner från att rösta. Valdeltagandet i den andra omgången är det lägsta på nästan 50 år, enligt opinionsinstituten.Mellan 25 och 27 procent av 47 miljoner röstskolkade.

  Så frågan är ökade ”En Marche”? Och med hur mycket? Kommer vi att få veta det. Förmodligen inte. Så frågan kvarstår. Och då är det smart att satsa på parlamentsvalet för då är Macron illa ute. Får han igenom något av sin politik.

  Marine le Pen har gjort sitt bästa val någonsin och det är historiska nivåer. Var tänker Macron ta sitt stöd utan parti med bara en ”rörelse”, projekt eller vad det är? Kan Le Pen öka sitt stöd i parlamentet i valen så kan hon blockera Macron. Då får vi samma resultat som i Sv RD med SD som egentligen leder riksdagen med sin folkrörelse. Svenska folket kan blockera Rotschildts genom SD. Fransmännen får sin röst hörd genom Le Pen. Och slaget om demokrati, suveränitet, rättsstat och ett civiliserat Europa behöver inte vara över för att gangstrarna i Globalist -maffian lagt beslag på presidentposten.

  Macron har hitintills inte kommit med någonting om vad han ska göra? Han har eg ingen legitimitet att göra något. För ingen vet vad han ska göra. Och ingen har godkänt det egentligen. De har blivit tillsagda av sina partiledare att rösta på honom men ingen vet på vad de röstat. Grisen i säcken. Men det är folkets ansvar nu eftersom de faktiskt gjort det nu. Han kan hitta på vad som helst som folket kan ansvarsutkrävas för. Inget partiprogram eller ett ord i valet om vad han ska göra. Vad han ska göra för folket. Han har ingen premiärminister. Han har utsetts av Rotschilds och endast uppträtt på deras scen. Men vad är det han spelat för något på scenen? Han gjorde ett framträdande med sin äldre fru i samma stil som de amerikanska presidenterna och gjorde stor affär av sin fru. Och då kan man ju undra; Jaha! Vad hade hon att komma med och legitimitet för vad, mer än att hon kunde varit hans mor men var hans lärarinna. Mycket märkligt alltihop! Kunde ett val bli märkligare? Han blev vald men ingen vet varför? Eller av vem mer än att han är utsedd av Goldman Sachs. 🙂

  En mediebubbla eller pajas ansåg väljare inför första omgången om Macron. Men hela det globalistiska etablissemanget gratulerar till hans seger. En seger i vad? Väljarna blev ju praktiskt taget tillsagda att rösta på honom . Och ingen säger något om det. Annars brukar ju sagda etablissemang jämra sig över att utländsk makt påverkar valen. Men Putin hördes inte av bland gratulanterna. Men Obama var framme och talade om vilken fransmännen skulle rösta på.

 19. angela says:

  Jo nu kommer flosklerna som kanske skall vara partiprogram ”kärlek”. Ja just det. Det är det nya. Käääärlek! Macron skall visa folket ”kärlek”, vad kommer mer ”gemensam” , ”utmaningar” han pratade länge om ingenting i sitt tal som nybliven president. Förnya, utveckla, entreprenörer och de gamla flosklerna. Bära folket skall han också göra. Det blir till att hugga i för det är inte så få fransoser. Skall han sedan bära in alla ”nyanlända” i Frankrike med så kan det bli svettigt för det lär komma många . Åtta till tio miljoner är på väg. 🙂

  Och Sjöstedt och de svenska politikerna var inte bättre de när de skulle göra uttalande i SR om utgången i valet. Endast Åkesson vågade säga ett sanningens ord. Annars gränsade partiledarnas uttalanden som ren idioti. Man blir beklämd. Glädjens dag sa Björklund. För annars hade EU fallit! 🙂 Ja det kan han ha rätt i.

  Jo då nu kom det ”tillsammans”. Från en av de utländska ledarna. Såååå rädda de måste ha varit. Rädslan har styrt deras val av Macron. Rädslan av att bli av med sin stora plånbok.

  • Sture says:

   @ Angela,
   jag tror att Macron kommer att bli som Hollande – fast i kvadrat. Han har ingen personlighet, ingen karisma, ingenting han tror på och heller inga andra ambitioner än att följa ”husbondens röst”.
   Hans äktenskap visar väl också att det inte är han som väljer. Det är hon som valt honom, inte han som valt henne. Jag tror att Macron är ganska viljelös faktiskt, medan Marine Le Pen är en person med mycket stark vilja – och energi.

 20. angela says:

  Dagens hjältar är

  Åke Sellström med bakgrund i FOI, en människa med hedern i behåll och karaktär. En pålitlig människa som håller sanning och sunt förnuft högt.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6690000

  Ryska Alyona som inte anses tillräckligt värdig att få hela sitt namn utsatt för den bedrift hon gör när hon visar sin intelligens, sitt mod och rättrådighet. Alyona skall omedelbart utnämnas till hedersdoktor. Och senare i år få Nobels fredspris.

  Håkan Griph som tar upp sjukvårdskollapsen, Tyvärr finns inte hela inslaget med. Kvinnokliniken borde varit fredad zon. (Detta är borttaget).

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6692234

 21. angela says:

  Idag, den 9/5 har makten bestämt att den trojanska hästen skall hyllas. Precis som man spottade tre gånger när man såg en svart katt springa över vägen kan man spotta tre gånger i marken när man ser den trojanska hästen idag vaja ”i topp”.

  Det är den ökända hästen från Troja,
  som sluppit ut ur historiens stall.
  I ryttargången sig statsmännen oja –
  en del ha socker i fickorna ifall
  att hästen skulle va´ möjlig att tämja –
  det är en högst neutral politik.
  Vi svenskar umgås med kraken i sämja,
  han går numera i reguljär trafik.
  I vissa tidningar säger man: ”Nå ja,
  på rätt vi håller – men helst på hästen Macron.”
  Och för den ökända hästen från Troja
  står odds i dessa dagar onekligen bäst.

  http://minata.tripod.com/dagens3.html

 22. angela says:

  Och Fru Linde är en papegoja som gläds när nationalhymn byts till en Beethovens ploja. Ordvrängare som byter äppel mot päron och hokus pokus så är Europa den trojanska hästen EU.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6692189

  • Alve says:

   Ja du angela – om det inte vore så allvarligt så skulle jag skratta på mig – men fyndig är du och tack för det!!
   Ja, jag såg Linde på någon av tv-kanalerna i morse, ja jisses…

 23. angela says:

  Tack Alve och Peter. Det börjar röra på sig i Sverige och fler och fler börjar inse hur illa det är ställt i Sverige och övriga västvärlden. Jag är djupt tacksam för de bloggar vi har som med sitt gedigna arbete gjort folk medvetna om tillståndet i världen. Peters blogg är ypperlig på det sättet att han sammanfattar läget. Man kan dra ihop från alla möjliga håll och få en bra helhet. Kommentatorerna kan fylla på. Jag hoppas att Peter håller ut.

  Här det nya inlägget från Ledarsidorna. Vi måste tipsa varandra och följa upp varandra för det är omöjligt att täcka allt själva. Glöm inte kommentarerna. De är superviktiga. Lägg märke till på Ledarsidorna att akademiker nu kommer starkt och gör sina röster hörda från universiteten. Jag har inte hunnit läsa Billströms inlägg i Sydsvenskan än. Mischa Väder Lundgren är en ny kommentator från Stockholms universitet som har mycket att säga i debatten. Clemens Rosseau en annan. Jag kan inte nämna alla så bara läs och ta till er. Äntligen börjar min efterlysning få genomslag. På 80-talet blev samhällsvetarna vid universiteten uppmanade att inte gå ut i debatten. Jag tyckte det var fel och tycker det fortfarande. Brox menade då att eftersom ”ögonblickets” tyranni rådde, ett uppskruvat tempo så skulle man hinna förklara något så att alla förstod. Men man kan i alla fall bromsa och få folk att reflektera att visa att alla inte anser att etablissemanget har rätt. Att de ljuger för att gynna sina egna intressen.

  Man märker bl a vid SR att folket börjar ta sig ton mot etablissemanget och en del vid SR vågar publicera sanningar. SVT är nog utom all räddning. Bara i undantagsfall som jag ser på Aktuellt och Rapport. Bara om jag får ett tips från ngn. Då tittar jag på nätet. Vid franska valets valvaka skrev jag sökorden Rapport franska valet och fick upp något bedrövligt. Om det var en ”valvaka” eller Rapport som bevakade har jag ingen aning om men jag kände igen Ann Britt Ryd Pettersson och stollen och EU-entusiasten Rolf Eriksson. De kunde inte ens dölja sin skadeglädje över att Macron vunnit valet. Deras ofantliga dumhet, infantila naivism , okunnighet och ja…det begriper nog folk själva. Man mår dåligt över att se dessa fåntrattar manipulera folk. Jag såg inte många minuter innan jag drog till ett mer intelligent ställe.

  Idag talade försvarsministern och på ett sofistikerat sätt gav han signaler om vad vi har att vänta. Man varnade nu också för ett av de största ”krigshoten” mot oss de resistenta bakterierna. Man talade om den dåliga ekonomin som inte går att dölja längre. Läs ledarsidornas inlägg om G Ps minne. Läs Ekots rapportering om du missat nyheterna. Och försök tänk VAD är det de säger? Egentligen men som bara ”viskar” . Kom ihåg en sak. De är rädda. Fast de säger att det är folket som är rädda. Det kallas för en projicering. Makens verktyg har alltid handlat om det och att skrämma med att skjuta syndabocken dvs säga de som talar om sanningen och att demonisera dem.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6693890
  https://ledarsidorna.se/2017/05/svensk-arbetsmarknad-vi-narmar-oss-ett-trasproletariat/

 24. Tor Arne says:

  Intressant meddelande från den franska general Antoine Martinez om presidentvalet

  http://www.minurne.org/?p=10771

  General Martinez’ meddelande finns också i Riposte Laïque

  https://ripostelaique.com/entrons-en-resistance-pour-refuser-cette-soumission-et-que-revive-la-france.html

  • angela says:

   Likadant i varje land. Den som tror att eländet bara finns i Sverige misstar sig. Hjärntvättade och vilsna människor. Enda skillnaden är att det gått längst i Sverige.

  • Arne Plahn says:

   Ja, mycket interessant! Men det vore mer intressant om du översatte det också. Det är nog inte så stor del av läsarna som behärskar politisk franska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: