Den blomstertid nu kommer….

Sedan jag startade min blogg för två år sedan har antalet läsare ökat kontinuerligt från de första månadernas 2-3.000  till nuvarande 20-30.000 per månad.  Jag har skrivit ett par hundra artiklar utan avbrott, levererat vecka efter vecka. Detta tar mycket av min tid, idéarbete och research har vuxit i omfång i takt med läsekretsen. Den trogna skara kommentatorer som blivit en återkommande del av innehållet har starkt bidragit till bloggens framgång genom både den kloka dialog som vuxit fram och de berikande länkar som tillförts. För detta är jag tacksam.

Ändå känner jag att jag behöver en paus i skrivandet, få lite tid både för reflektion och för att ta till mig den lavin av intryck som vällt ner över oss alla.  För naturligtvis visste jag inte vad jag vet idag när jag började skriva för två år sedan, bakom varje lucka som öppnas finns det en ny att öppna. Kan man då bara gå vidare som en robot på en till synes oändlig väg, trots att hela ens världsbild förändras på kort tid och framtiden börjar flimra för ögonen?

Jag tror inte det, någonstans finns det en mental gräns. Fylld av upptäckarlusta har jag slängt mig över globalismen med alla dess avarter, New World Order, Deep State i USA och dess minikopia i Sverige, företagsmonopolen inom finans, olja, läkemedel och livsmedel, FN:s Agenda 2030, EU:s galenskaper och NATOS:s hotfulla närvaro runt våra förment oberoende gränser, den amerikanska krigshetsen i Mellanöstern och Asien, hatet mot Ryssland, den framprovocerade spridningen av islam till Europa, klimatagendan med dess paranoida hot om världens undergång, urholkningen av vår närdemokrati och mycket, mycket annat.

Värst är kanske ändå känslan av att ha blivit lurad, hela vår 1900-talshistoria har förfalskats till oigenkännlighet. Kanske skriver jag den verkliga historien när alla bitar fallit på plats, om inte annat så för att berätta den för mina barnbarn. För att ge dem en chans att få perspektiv på sin egen framtida tillvaro, kunna fatta sina egna beslut och känna tryggheten i att veta. Min egen familjehistoria har gått hand i hand med den europeiska under de senaste 800 åren, nu först kan jag förstå den.

Näst värst är insikten i att vi i Sverige har levt i en väl avgränsad bubbla, helt avskild från världen omkring oss. När den lokala bokhandeln nu ersatts med internets världsvida bibliotek kan vi plötsligt beställa och läsa utländsk litteratur som vi tidigare inte visste existerade, till och med internationella debatter från 1970-talet och framåt är nyheter för oss idag. När jag på 60-talet ett flertal gånger besökte Östtyskland chockades jag av den totala slutenheten och människornas förtvivlade kontaktförsök med den förbjudna omvärlden, samtidigt euforisk över att hos oss, i Sverige, var det minsann annorlunda. Idag upplever jag istället samma känsla av isolering i vårt land som östtyskarna gjorde då. Den som vill veta vad som händer i världen får helt förlita sig på utländska TV-stationer, svensk media är jämförbar med patientinformationen på ett dårhus och medborgarnas medvetandegrad i nivå därefter.

Inte att undra på då att tröttheten kryper på som en förlamande känsla över hela kroppen, eller är det kanske bara depopulationsprogrammet som börjar verka? Eller vetskapen om att i det samhälle man närt med tiotals miljoner i skatter är man inte längre en hjälte utan utmålas i egenskap av oliktänkande som rasist, fascist, nazist, skeptiker, förnekare och konspirationsteoretiker, en värdegrundsfientlig kärlekshatare och islamofob. Gamle man, kan du inte bara gå och dö någonstans, suckar tokliberalerna?

Nej, det gör jag nog inte, men nu skall jag i alla fall ha en sommar utan plingande mailbox. Därför tar jag semester från skrivandet till i augusti, så i bästa fall ses vi då igen. Om inte så sitter jag och skriver böcker istället.  Så ha en skön sommar ni också, solen lär glimta fram ibland mellan chemtrailsen, det är jag övertygad om! Och kanske kan även min blogg fungera som ett sommarbibliotek för den som inte hunnit läsa allt än, det mesta är fortfarande lika relevant som när det skrevs….

Peter Krabbe

Annonser

36 Responses to Den blomstertid nu kommer….

 1. annicaaktiv says:

  Du gör helt rätt i att vila upp dig. All fakta som kommer fram tar på krafterna.

 2. Lycka till med vilopausen. Rätt har du i känslan av ute- och avstängdhet. I det fria och öppna nätverket Klimatsans är vi många som förgäves försöker föra fram att rena naturlagar, fysiska fakta och gjorda observationer talar emot klimatlarmen. Även kända professorer och IVA- resp. KVA-ledamöter stängs ute. Historie- och kunskapslöst – och fullkomligt faktaresistent.

  Av FN:s och IPCC:s 193 (195?) medlemsländer är bara 24 fulla demokratier. Sex av tio är olika slags envälden eller rena diktaturer och skurkstater. Men alarmister tar kritiklöst FN och IPCC som faktakällor. De tror att IPCC består av forskare och missar att dess ledamöter främst är funktionärer och tjänstemän.

  Alla har en röst var och försöker sno åt sig vad de kan i förhandlingar om fördelning av utlovade 100 miljarder USD årligen – med påstått klimathot som ursäkt. Rena huggsexor!

  Inte heller det lyckas vi få fram trots ihärdiga försök. I Sverige och Norge är FN heligt och får inte angripas.

  Men det är bara att fortsätta kampen, nu i nordiskt samarbete för bättre effekt!

 3. 5ven55on says:

  Trevlig sommar, Peter! Bra jobbat. Väl unnad semester. Du är en av hjältarna som ökar chansen att vi ska lyckas resa oss. Några andra hjältar är Lars Bern, Patrik Engellau, Ingrid Carlqvist, Johan Westerholm och Mats Dagerlind. Men det finns flera. Tips på några bra sajter att läsa i väntan på att Peter kommer tillbaka;

  http://friasidor.is/
  https://ledarsidorna.se/
  https://detgodasamhallet.com/
  https://anthropocene.live/

  Glad sommar, allihopa!

 4. gunnel says:

  ha en välsgnad sommar…. hämta styrka och kraft hos den högste…..

 5. 5ven55on says:

  Bara en till hjälte med blogg värd att läsa;

  Harriet Larsson

  http://word.harrietsblogg.se/

 6. hellertz says:

  PETER KRABBE – jag önskar dig innerligt en välförtjänt sommarvila. Du har verkligen gjort en enorm undervisningsinsats med din blogg. Jag hoppas att du återkommer i höst – eller att du skriver minst en bok. Jag köper den direkt.

 7. Stig Rydmark says:

  Ha en skön sommar Peter! Jag är tacksam för dina värdefulla texter, med förhoppningen att tid och lust återkommer i höst. Vår vansinniga verklighet väcker känslor och triggar skrivandet.
  Troligen har du öppnat ögonen på många även om allt för många fortfarande är blockerade i sin tankeverksamhet.
  De stora frågorna, globalisering, massinvandring, Ryssland och NATO/USA, är vad som formar vår framtid. Man kan skratta, men skrattet fastnar i halsen när man ser på världshysterin kring Ryssland och Putin. Sverige närmar sig NATO och deklarerar därmed att Ryssland är vår fiende.
  Då höjs det ögonbryn och förnärmade röster när Ryssland, som en följd av närmandet, måste anpassa sitt agerande i Östersjöområdet. Desto mer provocerande NATO-aggressioner, desto större risk för det tredje världskriget. En ev. false flagoperation, som USA är så duktiga på, och kriget är här. Putin har lovat att om det kriget kommer, så kommer det inte att föras på rysk mark. Sverige kan mycket väl bli ett framtida mål. Västvärldens/Sveriges vämjeliga krypande för USA:s
  utrikespolitik och krigföring är förnedrande.

 8. Hans Nilsson says:

  Ha en skön fri tid och njut av sommaren för det tänker jag att göra trots allt elände som finns i vårt land och omvärld.

 9. Geebee Mossberg says:

  Ha en fin o bra sommar, jag hoppas få fortsätta läsa dina funderingar och dina mycket kloka inlägg igen!

 10. 77711n says:

  Alla behöver omtag för inspiration och nya fräscha grepp. Trevlig sommar med nya idéer och vinklingar.

 11. Jon says:

  Hej Peter,
  Halkade in på din block för ca ett år sedan och i princip sträck läste dina mycket upplysande krönikor. Har själv länge ( 10 år minst ) känt att någonting i vårt avlånga land är fruktansvärt fel och sökte då kunskap på nätet vilket öppnade mina ögon för vad som egentligen pågår och hur GRUNDLURAD jag varit av svensk media och svenska politiker i alla år. Det har nu gått så långt att jag stundtals mår riktigt dåligt och förstår inte meningen med att leva, arbeta, vara ärlig och betala skatt i ett land som faktiskt föraktar mig för den jag är och de åsikter jag har.

  Tycker du är oerhört modig som vågar skriva allt du gör under eget namn och förstår att du behöver en lång paus men hoppas att du efter sommar uppehållet är tillbaka med dina krönikor.

 12. Vet hur det känns! Då har jag ändå bloggat tio år på wordpress och ett år på Aftonbladet. Sverige är DDR inkarnerat. Den 19 mars 2012 hade jag 309 718 besök – dagen innan 50 000 och dagen efter 100 000. Vilken chock! Har också tänkt tanken att lägga av ett tag och istället skriva böcker. Journalistik är som att skriva i vatten. Dessutom är det som att mata en krabba – eller en tiger – att hela tiden skriva på sin blogg. Den får aldrig nog. Blir aldrig mätt! Gör man inget dalar den! Går ner och harvar på. Så jag vill bara önska dig lycka till! Bloggen ligger där den ligger och folk kan botanisera i arkiven bäst fan dom vill! Eller hur! Trevlig sommar! Have a nice life! 🙂

 13. Alve says:

  Jag unnar dig verkligen en härlig vila Peter men hoppas vi får läsa dina texter även framöver. Stort tack även till alla följare som tillsammans med Peter försett mig med stor kunskap. Ha en skön sommar alla!

 14. christian says:

  Njut Ditt otium. Jag ser fram emot Din återkomst. Du tillhör hjältarnas skara i detta tysta land, där många lägger sig & dör sakta., istället för att gå emot landsförrädarna som medvetet begår ett folkmord på svenskarna. Hopp finns då många unga är redo att kämpa- se ex Red Ice Radio & altrightrörelsen som växer. Ett amerikaniserat DDR kallade förf. Ulf Peter Hallberg en gång Sverige.

 15. Mo says:

  Din blogg är en gren på kunskapens träd. Kunskap ger oss ljus, hopp och vägledning. Utan denna famlar vi i okunskapens mörker som föder rädsla, vanmakt och hat. Det totalitära samhället vill dra mörkrets filt över oss. Kunskapens ljus föder kärlek som ger styrka och livsglädje. Ditt ljus kommer till oss från stjärnorna. Sommaren är den kraftkälla som vi alla önskar dig så att du och dina kunskapsspridare återkommer i höstens mörker.

 16. Håkan says:

  Tack för allt Peter, vila och kom tillbaka. Du är viktig för dem som inte förstår.

 17. Emil Karlsson says:

  Ha en God sommar och välförtjänt vila, Peter! Du har öppnat ögonen på mig och andra.Även om det har varit rätt så svårt att smälta.Dina texter är tidslösa och jag hoppas att fler och fler människor tar till sig vad som skrivs för att förstå Matrix samhället vi lever i.

 18. Hans Dahl says:

  Jag har alldeles nyligen upptäckt din blogg. Jag har snabbläst lite och är mycket imponerad. Dina krönikor, många av kommentarerna och länkarna är enormt intressanta. Tack för att du har delat med dig av dina insikter och tack för ditt mod att tala sanningens ord i en förljugen tid!

  ”Nel paese della bugia, la verità è una malattia.”
  Gianni Rodari

 19. Björn Bengtsson says:

  Vi lever onekligen i ett galet tidevarv.
  Trevlig sommar Peter.

 20. Second Opinion says:

  Välbehövlig vila. Det är du värd. Din blogg är superbra.

  Börjar man undersöka The New World Order – får man inte göra annat.
  Uppslagen är outsinliga.

  Såg en video med bra argumentation gällande Global Warming.

  Kommentarer under videon:
  science has become a religion……

  climate warming – government solution, tax, control and scaremonger, only we can save you…
  climate cooling – government solution, tax, control and scaremonger, only we can save you…

  All the haters down voting. Facts don’t care about your feelings.
  ….. ….. …..

  How to Win Climate Change Debate Every Time (Global Warming Hoax), 18 min 58 sec.

 21. danosterlund says:

  Tack för all upplysning, trevlig sommar och förhoppningsvis på återhörande…..
  Med vänlig hälsning,
  Dan i Västra Frölunda

 22. mzsohi says:

  Hej Peter, först vill jag framföra min tacksamhet över din blogg som har vidgat min vy mot det politiska livet i Sverige och i omvärlden. Via kommentarerna på den här aktuella sidan kom jag vidare på en annan sida nämligen ‘friasidor.is’ och en artikel där med rubriken ‘Förintelselögnen dödar historieforskningen’. Sedan jag läste denna artikeln så blev jag ordentligt förvirrad om orsakerna till första och andra världskrigen. Det förekom en hel del motstridiga uppgifter om judarnas roll i dem här krigen. Jag undrar om du har läst den här artikeln och i så fall vad är dina synpunkter om det alt. om du själv har skrivit om orsakerna till dem två världskrigen.
  Önskar dig en lugn och somrig sommar!

 23. Thorsten Killman says:

  Hej Peter.

  Tack för alla Dina kloka rader.

  Ha en fin sommar.

  *Thorsten*

  Virus-free. http://www.avg.com

 24. Anna says:

  Citat ur: Eftertankens kranka blekhet:

  ”Vill verkligen ens omgivning veta vad som händer och kommer att hända i en allt grymmare och allt mer turbulent värld? Har jag ens rätt i mina slutsatser och analyser eller är det jag som inte förstår?” undrar du Peter!

  Du har förstått det verkligen och med din blogg gav du ett ovärderligt bidrag till alla som törstar efter mer kunskap, insikt om vår historia och nytid! Personligen har jag kopplat ihop oändliga mängd av trådar -med din hjälp- till en begriplig verklighet som hjälpte mig även att erkänna för mig själv att det är faktiskt värre än jag trodde……! En länk som belyser något som är kanske en del av svaren om det sönderfall vi betraktar dagligen men ändå maktlösa att hitta en utväg…….Har mänskligheten blivit likgiltig inför den egna existensen?

  http://www.paulcraigroberts.org/2015/06/20/usa-write-andre-vltchek/

  Tack Peter!

 25. Sture says:

  För dem av er som ännu inte gjort bekantskap med denna röst, vill jag posta denna YouTube-fil. Han är en av mina favoriter, rolig, skarpsynt och pedagogisk. Hans skarpsinne skär som en varm kniv genom smör. Titta på denna (och hans andra analyser) och ENJOY:

 26. peterkrabbe says:

  Tack alla läsare och vänner för uppmuntrande och uppskattande kommentarer! Kan en semester börja bättre…..

 27. Birgitta says:

  Tack Peter, för ditt stora engagemang! Önskar dig en fin sommar och ser fram emot att läsa din blogg i höst igen.

 28. Elisabeth Almqvist says:

  Hjärtligt Tack för dina intressanta artiklar. De har varit nyttiga ögon-öppnare för oss alla.

  ֖nskar dig nu en härlig, fridfull och solig sommar. Med hopp om ökad styrka och mod till hösten för nya drabbningar.

  Varma hälsningar
  Elisabeth Almqvist.

 29. mats says:

  Hej
  Tack Peter o hoppas du kommer tillbaka med en o annan artikel senare då du har något på hjärtat
  För er som såg min länk om den Holländske insidern Bernard för någon månad sedan. Det finns nu en fortsättning på denna intervjuserie

 30. Joy says:

  Ha det så gott, vila och må väl! Jag känner bara tacksamhet över dina alster och hoppas du hittar orden vi alla så väl behöver få ta del av, igen, någon gång!

 31. Second Opinion says:

  ”Let’s take the bus”
  For the doubters. Link to this, 5 min.
  Your videos have really opened my eyes!

 32. Second Opinion says:

  MER OM SPRAYNING

  Ole Dammegard Chemtrails, 1 h 13 min. Published February 11, 2016.

 33. Second Opinion says:

  Chemtrails again.
  Aerosol spraying – Central Texas 07:35 pm Saturday 6 June 2017.

  Never Forget The Evil From Above, 54 sec. It never ends …

 34. Second Opinion says:

  Lördag den 17 juni 2017 var sprayningen över centrala Texas (jag råkade skriva fel, skrev 6 juni).
  Ingen jättegrej, men korrigerar det här. Så väldigt färsk sprayning.

  Ha en fortsatt trevlig pause. Vila upp dig från skrivandet. Vi ses.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: