När globalismen börjar krackelera får EU söka nya vägar.

EU pussel

Att EU har växande problem förstår alla som hört Tusk uttala sig under EU:s toppmöte i Sofia under veckan. Sällan hör man en så högt uppsatt politiker i EU uttala sig i så nedstämda ordalag. Trumps hot om skyddstullar, till stor del riktade mot EU:s industri, blandas med tvisten om upphävandet av avtalet med Iran om kärnkraften och direkta hot från medlemsländer om att lämna EU.

Trumps importtullar på varor från EU måste rimligtvis mötas av motsvarande åtgärder gällande importen från USA, varmed ett storskaligt handelskrig ligger nära. Att detta skadar industrin i både EU och USA är givet. Samma språk talar USA:s sanktioner mot Iran i samband med ett upphävande av kärnvapenavtalet, eftersom många europeiska handelsavtal med Iran kommer att drabbas. Ingen annan än Trump tycks anse att avtalet är dåligt. Pågående förhandlingsrunda pekar mot att EU kommer att fortsätta enligt liggande planering även om USA bryter sig ut. Detta är bra. Det är hög tid att USA förstår att EU inte i alla lägen dansar efter USA:s pipa.

Eller som Alam Saleh, Lancaster University, uttrycker det i en intervju:  Simply it united Iran with Europe, it’s not only Germany, France and Britain, but also Spain, Belgium, Italy they all fully supported the nuclear agreement, Australia and Japan, of course, Iran’s traditional allies Russian and China are always there, and as a result of it, he just united the international community, this time against the United States, and this is why I would say by this decision Washington has isolated itself rather than Iran.

EU har större intressen långsiktigt i att vara part i uppbyggnaden av Eurasia, hela kontinenten från Atlanten till Stilla havet. Det är där framtiden ligger, inte i ett sammanfallande USA där globalismens marodörer sprider sin ödeläggelse över såväl industri som jordbruk och människornas välfärd. Hur mycket man än skramlar med sin gigantiska vapenarsenal ute i världen kommer man inte att kunna stoppa det egna landets sammanbrott.

Italien efter valet är på väg mot en utbrytning ur EU. Detta är lätt att förstå. Som första mottagarland för invandringen från Afrika får man bära en orimlig börda, som knappast underlättas av EU:s hittillsvarande främjande av mångkultur och brist på konflikthantering. Inte ens globalismens finansmaskineri förmår längre kompensera länder som Italien för samhällets sönderfall. När länder som Ungern, Österrike och Slovakien modigt står upp och tar kampen mot den förenade globalismens och sionismens åldrande lakejer som Soros och den internationella bankmaffian, är det lätt för Italien att hitta nya, mer produktiva relationer i det forna Östeuropa och Ryssland. Det är ingen tillfällighet att EU plötsligt sammanträder i Bulgarien. Det är långt till Bryssel.

EU är globalismens drömprojekt och skulle visa världen hur fantastiskt det skulle bli att leva i det mångkulturella samhället, präglat av en regering, en religion (som ännu ingen förstått namnet på), en armé och en ny idealmänniska utan identifierbar hudfärg. Att sionismen skulle styra denna nya värld börjar allt fler förstå. Samtidigt blir det allt färre som accepterar tanken. Monopolen som nu breder ut sig och likt stridsvagnar krossar allt enskilt företagande och alla nationella skyddsmekanismer visar klart och tydligt att globalismen är totalitär. Att de delar av EU som tidigare haft erfarenheterna av just detta nu är de första som reser sig är ett sundhetstecken och början till en ny syn på Europa. För EU återstår valet att avpolitisera organisationen och istället fokusera på handel, fri inbördes rörlighet och nationell respekt eller att se EU spricka sönder till sina beståndsdelar. Banden till USA måste knytas upp och den utsträckta handen från Ryssland och Kina med erbjudande om samarbete måste tacksamt tas emot. Att medverka till välfärd och utveckling i resten av jättekontinenten Eurasia är utan tvekan den bästa fredsbevarande åtgärden som står till buds idag.

När Macron reser till Washington för att pussas och hålla handen med Trump, skrattar världen. När Trump några veckor senare utdelar dråpslag mot EU:s industri skrattar ingen längre och Macron framstår allt mer som en pajas och Rothschilds baby. Fransmännen resignerar och suckar. Det blev inte som man hade trott. Inte ens bröllopet med Merkel lockar längre. Och mot Italien får man sätta upp vägspärrar för att invandringen som man ”själva” välsignat inte skall sprida sig för långt in i landet. Kan de inte stanna i Italien? Det var ju så vi skrev i avtalen…

Här hemma sitter vi tålmodigt och väntar på höstens val i förhoppningen att en ny regim skall öppna de stängda böckerna, bara för att konstatera att den ”urstarka” ekonomin inte var mer än en fjärt i rymden och att skatterna nu måste höjas ännu mer för att klara sjukvård, lag och ordning, utbildning och pensioner. Vi blev visst lite för många för att dela på samma kaka. Och bagaren tyckte inte det var lönt att baka mer. Kanske dags att börja lyssna på dem som vet bättre – och känner igen en verklighet som vi själva aldrig sett förut…

Peter Krabbe

 

86 Responses to När globalismen börjar krackelera får EU söka nya vägar.

 1. Fiskargubben says:

  Det är bra att du tar upp det här, Peter. Förändringarna är stora och snabba i vår tid.

  Merkel besökte Putin två gånger på kort tid. Det betyder att nånting är på gång. Man fick höra henne tala ryska med Medvedev. Hon är duktig på det språket, men Putins tyska är bättre och de två talar tyska när de möts. Hon har visst varit i Peking också.

  Putin nämner att de bland annat har diskuterat Ukraina och att ett nytt toppmöte om landet kanske väntar. Där har han ett förhandlingskort. Det har skjutits en hel del de senaste dagarna.

  Putin har legat lågt om Usa. Hans regel är att aldrig avbryta en fiende som begår misstag.

  Trump kan rädda Usa, men utrikespolitik förstår han inte, om det inte är så att han vill att Usa ska fortsätta ensamt. Jag kan inte reda ut det där.

  • peterkrabbe says:

   Jag tror att Trump har begått ett stort strategiskt misstag med Iran. Efter invasionen av Irak kunde man ostört amerikanisera industri och jordbruk, Monsanto härjar fritt i det senare. Sannolikt hade man tänkt sig samma scenario i Iran, men borttagandet av sanktionerna efter avtalet har främst gynnat europeiska företag, de amerikanska är inte önskvärda. Genom att bryta avtalet och återinföra sanktionerna hade han nog tänkt sig att istället invänta en invasion vid lämplig tidpunkt, naturligtvis påhejad av sina israeliska rådgivare.
   Överraskningen blev att EU inte ställde upp på detta scenario och istället skyddar sin egen industri, relationerna med Europa är trots allt betydligt starkare än med ett USA som inte har någon historisk närvaro i Mellanöstern. Återstår för Trump att hota med sanktioner även mot EU om vi inte solidariserar oss eller acceptera faktum – EU har egna intressen att bevaka även i Iran.
   Det förvånar därför inte att EU nu går över till att handla oljan i euro och därmed lämnar petrodollarn, något som säkert retar gallfeber på det amerikanska etablissemanget. Trump har fått en ny nöt att knäcka här.

 2. Mjölner says:

  Det har varit svårt att hittills kunna tänka sig något positivt med EU:s agerande. Men osvuret är bäst. Jag är motståndare till EU:s överstatlighet som vill utplåna nationsgränser och att dessa
  nationer styres centralt med icke valda ledamöter. Är också motståndare till Nato som likt en
  bläckfisks tentakler slingrat sig om hela Europa. Visst vore det toppen om EU släpper tanken
  på politiken och ägnade sina krafter åt för alla parter positiva handelsförbindelser.

  USA håller förmodligen på att få taket i skallen då bygget verkar ruttna inifrån. En del ekonomer
  med internationellt perspektiv spår detta. Man lär satsa över 1 biljard dollar på försvaret.
  Ekonomerna säger att USA aldrig kan betala den räkningen. Med 800 baser spridda över hela
  klotet lär det kosta mer än det smakar. Frågan är hur långt och djupt korruptionen hunnit för EU:s vidkommande. Har man modet att vägra mutor från bankmaffian eller fortsätter cirkusen.
  Det är frestande att göra jämförelse med Gudfadern, -”jag skall ge dig ett anbud du inte kan
  tacka nej till”. Det blir också intressant se hur Nordkorea spelar sina kort. Kim Jong-un har
  deklarerat sin goda vilja att avveckla Nordkoreas kärnvapen. Nordkorea kommer nog inte att
  ge upp sitt kärnprogram. De stater som har kärnvapen tycks vara de enda USA har respekt för.
  Kim Jong-un kommer nog att behålla Nordkoreas kärnvapen och lura USA som tror sig via vänskapsförbindelserna mellan Nord- och Sydkorea få in en fot lite närmare Kina.

 3. Klokt skrivet! Mycket sker nu i lönndom, eftersom visa makthavare inom EU ompositionerar sig. Tyvärr tror jag att inget händer i Sverige före valet inom globalismsympatiserande partier. M-ledarens senaste utspel, att han står för bekämpandet av nationalismen i symbios med Macron och uppmanar till att lära sig franska, visar klart att även M är prisgivet åt globalisterna, i god Reinfeldtsk anda. S-ledaren är troligen så förvirrad över avtagande stöd att nya felbeslut utöver fördjupade NATO-överenskommelser inte kan uteslutas, speciellt vad gäller censur och yttrandefrihetsinskränkningar. Bägge har valt fel sida.
  Sannolikt kommer det avtagande stödet inom Europa och den bestämda självständiga politiken från Rysslands men även dess fredligt allierade sympasitörers sida och tillika Kina att utlösa nya kontrollerande åtgärder från globalister och deras uppdragsgivares räkning. Det hägrade världsherraväldet ger man inte upp så lätt, även om det skulle innebära att man måste offra människor och skapa materiell förstörelse. Vi bör hålla i minnet att dessa ‘krafter’ behärskar metoder för mental kontroll, instrument för global elektromagnetisk påverkan, HAARP, bestämmer över läkemedelsindustri och patogentillverkning samt inte minst kontrollerar lejonparten av det globala bankväsendet. Själv drar jag mig tillminnes en Rockefellers plädering i FN 1994, där denne självsäkert menar att ‘världens länder kommer att inrätta sig i den nya världsordningen, det fattas bara den utlösande krisen’ (detta är inget direkt citat utan uttalandets andemening). Själv tror jag att nya kontrollerande försök kommer att ske inom det ekonomiska området, givet beslutscentraliseringen kring bankväsendet. Det första försöket ledda till den globala finanskrisen omkring 2008, länge förberedd sedan början av 2000- talet och skuldackumulering hos amerikanska bostadsköpare, distribuerad till många ledande banker i världen. Följderna härav bl.a. hos Deutsche Bank och miljardböter till USA för medverkan till distribution av ‘korruperade finansinstrument’ är ännu i verkan. Om inte girigheten fått styra så mycket på kort sikt hade detta första försök sannolikt lyckats.

 4. Mjölner says:

  Iran säger, USA kommer att ångra Trump:s beslut att lämna avtalet. Iran är inte Libyen eller Irak.
  Iran har kärnvapen, fega Pentagon vågar inte anfalla, de har i alla fall respekt för kärnvapen.
  Det är förmodligen det ekonomiska området (som Göran nämner) som blir nästa operativa
  försök med tanke på den massiva skuldsättningen och den idiotiska räntepolitiken. Sverige
  tycks tillhöra den mest naiva skuldsatta nationen i hela Europa med skrytet om goda finanser
  och fulla kassakistor samt en invandring på ca 10 tusen illegala asylturister varje månad.
  Som sagt, kommer världens länder att inrätta sig efter Rockefellers direktiv? Krisen kommer
  med till visshet gränsande sannolikhet.

 5. Fiskargubben says:

  När jag skrev det första inlägget fick jag tanken att det vi tycker oss se hända döljer vad som verkligen sker. Världen är på väg att bli mer multipolär, vill Trump det? Nasrallah påpekar att Trump inte ensam kan fatta beslut och det är sant.

  Eu har antagligen en egen försvarsallians om några år. Den ryska budgeten baseras på ett oljepris på 40 eller 50 dollar och nu ligger priset på mer än 60 dollar tack vare Trumps politik mot Iran. Överskottet plöjs ned i den nu tomma reservfonden. Kina lovar att minska handelsöverskottet med Usa. Trump skyddar Usa och hjälper ekonomin.

  Samtidigt närmar sig Eu Asien av praktiska handelsskäl och på lika villkor. Israel är osäkrare, inte säkrare, nuförtiden. Syrien lovar att slå tillbaka varje israeliskt angrepp och det ändrar balansen i Mellanöstern. Ett krig med Iran kan Israel svårligen vinna helt med eller utan kärnvapen. Ett sånt krig kan växa och det skrämmer mig, men inte ens Usa kan helt stoppa Iran, som har många fotsoldater och det är de som räknas i krig. Det är bara att marschera rakt genom Irak. På en annan blogg skrev jag att Nordkoreas krav idag är desamma som förr och att Trump visade en liten vänlighet nyligen. Trump och Bolton kanske spelar snäll polis och elak polis, som någon skrev. Trump vill ha fred på Koreahalvön som en fjäder i hatten och kanske bekämpar den amerikanska imperietanken. Det finns en profetia om att Netanyahu skulle bli premärminister två gånger, men att han skulle få problem andra gången. Saudierna har ingen glädje av kriget i Jemen. Det finns också ett rykte om att MBS skadades eller dödades för en tid sen. Stamfolken i Jemen är fattiga, men de har alltid varit goda soldater.

  Ja, vad ska vi tro? Har Trump en plan som vi först ser helt och fullt under hans andra presidentperiod, om han vinner? Eller vänder Herren på allt dumt som görs? De gudarna vill förgöra berövar de förståndet, sade man för länge sen. Titta på vår svenska sjuklöver.

  Jag tror fortfarande att Trump räddar Usa och att han säkert inser att den proisraeliska lobbyn är ett problem, men han kan inte ignorera den. Utrikespolitiken är svårare att tolka. Bolton!

  Peter Krabbe har släpp fram det extentiella på bloggen. Yxan och jag funderar mycket på norska Kathe Sunde. Hon är bra och Norge har gett mig flera fina visor.

  Om englar finns

 6. Sture says:

  Fiskargubben,
  fantastiska musikvideor som du lägger ut. De griper verkligen tag i mig och jag är glad för att du lägger ut dem, för vi behöver sådant på denna sajt.Tack

  Jag håller med dig om Trump. Vi vet inte vad som sker bakom ytan. När det gäller att förstå utrikespolitik så måste vi ha klart för oss att praktiskt taget alla USAs tidigare utrikesministrar sedan 1950-60-talet har varit personer med israeliskt medborgarskap förutom sitt amerikanska: Kissinger, James Baker, Madelaine Albright, John Kerry etc., etc och alla är hämtade från Council on Foreign Relations som domineras av bankmaffian kring Federal Reserve och Bank of London. Det är bara Hillery Clinton som inte haft ett sådant dubbelt medborgarskap, men hon är djupt uppbunden och komprometterad på annat sätt.
  Trump använder sig nu av Mike Pompeo som var en del av TeaParty-rörelsen, dvs. evangeliker.
  Jag måste säga att jag ser mycket hellre en utrikesminister utan israeliskt medborgarskap, hur lite utrikespolitisk kunskap denne än anses besitta än en som är en del av den sionistiska rörelsen.

  Man måste fråga sig varför USA accepterar att hela deras utrikespolitik sköts av personer som inte främst tänker på det amerikanska folkets intressen – utan på det israeliska folkets (de utgör endast 2% av USAs befolkning). Målsättningen ur deras synpunkt har naturligtvis varit att alla krig i deras intressen skall skötas av en ”proxy-armé”, det är kristna, vita män och kvinnor som skall dö för Israels intressen, inte israelerna själva. Detta har vi genomskådat.

  Dessutom tvivlar jag på att B. Husseins och EUs handelsavtal med Iran på något sätt skulle gynna Europas befolkning. Vi kan ju bara se hur B. Hussein och EU handlar när det gäller sina egna befolkningar – de syftar till att förgöra de egna befolkningarna och byta ut dem mot folk från MENA-länder. Detta är fullkomligt glasklart.
  Därför tror jag att anledningen till det europeiska politikerväldets motstånd mot Trump är att han blockerar globalisternas agenda. Och jag stödjer helhjärtat Trump – även mot våra europeiska ”ledare”, som nästan utan undantag är förrädare mot de egna befolkningarna.
  Trump gör säkert många dumheter. Erkännes. Men Trump är intelligent och han har hjärta. Ett misstag han gör, enligt min mening, är att han låter sig till dels styras av israel-lobbyn. Men samtidigt tror jag att detta delvis är ofrånkomligt i detta läge (som du också påpekar).

 7. Mo says:

  Att Trump har en stark och uppriktig avsikt att förbättra för sin befolkning i USA är utom tvivel. Däremot finns det väl inget som talar för att han önskar EUs stora välgång, den måste våra egna ledare ta ansvar för och flera är på god väg. Det uppiskade hatet mot Israel. inte minst av svenska politiska ledare, är många gånger orättvist och påhejat av extremrörelser. Många är vilseledda.
  We love you Lord

  • Fiskargubben says:

   Mo, se min kommentar till Sture. Det är skillnad på det himmelska och det jordiska Jerusalem, som jag tidigare har påpekat. En judisk kvinna lärde mig sjunga Evene shalom alechem (kanske felstavat). Nu är hon borta och jag sörjer henne. Jerusalem ska vara fredens stad och det är den andligen. Engelskan skiljer inte på fred och frid, men det gör svenskan. Frid ska vi önska varandra och den är oss given, om vi kan ta emot den.

   Sångaren har delvis afrikanska rötter och det är ju från Afrika och Europa som bra musik kommer. Judarna är suveräna på musik, speciellt på fiol.

   Gå sion din konung att möta, Bo Ohlgren.AVI

 8. Sture says:

  Det händer mycket inom den katolska kyrkan just nu. Många går tillbaka till en profetia av Nostradamus från 1600-talet där han förutsade att en påve vid namn Benedictus skulle abdikera. Efter honom skulle komma en påve vid namn Franciscus som också skulle abdikera bara efter några år.
  Det råkar vara namnen på de två senaste påvarna och många spekulerar nu över detta. Några säger att det skall komma ytterligare en påve, denna gång en svart afrikansk påve och att centrum kommer att flyttas från Rom. Detta är ju ”progressivt” och kommer säkert att välkomnas av väldigt många människor. Så var det tänkt: Först en ”svart” amerikansk president, sedan en kvinna på denna post (Hillary Clinton) och därefter en ”svart”, afrikansk påve. Oemotståndligt. Vad ingen talar om är att dessa personer bara är marionetter för den globalistiska makteliten.

  I denna video påstås också att den nuvarande påven Franciscus istället skall uppgå i den ledningen för ”Den Nya Världsordningen”.
  Hur troligt är detta? Vi får se. Det kan nämnas att Påven Franciscus redan antytt att han ganska snart kan komma att abdikera.

  • Mats says:

   Det är mycket nu om påven
   Både Mark Taylor, ”Trump profeten”, o Q har nämnt RCC o påven, maj skulle bli en dålig månad. Vi får se inom ett halvår, tillräckligt mycke måste då ha kommit fram så att Republikanerna ordentligt ökar sin majoritet. Blir det inte så så är Taylor en bluff. Trump kan naturligtvis lyckas även om självutnämnda profeter har fel fast då faller det mesta av min försiktiga optimism
   Hur som helst USA pågående andrum är tillfälligt, innan Jesus kommer tillbaka så tror jag de faller ihop.

   • mats says:

    Hör, du land där flygfän surra, du land bortom Etiopiens strömmar,

    2du som har sänt budbärare över havet, i rörskepp hän över vattnet! Gån åstad, I snabba sändebud, till det resliga folket med glänsande hy, till folket som är så fruktat vida omkring, det starka och segerrika folket, vars land genomskäres av strömmar.

    3I jordkretsens alla inbyggare, I som bon på jorden: sen till, när man reser upp baner på bergen, och när man stöter i basun, så lyssnen därtill.

    4Ty så har HERREN sagt till mig: »I stillhet vill jag skåda ned från min boning, såsom solglans glöder från en klar himmel, såsom molnet utgjuter dagg under skördetidens hetta.»

    5Ty förrän skördetiden är inne, just när blomningen är slut och blomman förbytes i mognad druva, skall han avskära rankorna med vingårdskniv och hugga av rotskotten och skaffa dem bort.

    6Alltsammans skall lämnas till pris åt rovfåglarna på bergen och åt djuren på marken; rovfåglarna skola där hava sina nästen över sommaren och markens alla djur ligga där om vintern.

    7På den tiden skola skänker bäras fram till HERREN Sebaot från det resliga folket med glänsande hy, från folket som är så fruktat vida omkring, det starka och segerrika folket, vars land genomskäres av strömmar — till den plats där HERREN Sebaots namn bor, till Sions berg.

    Detta tror jag är USA , har i alla fall inte hittat bättre förklaring. Etiopiens var nog så långt bort som många kände till. Detta land som profeten Jesaja talar om låg längre bort

    • peterkrabbe says:

     Mats, dina citat får mig att tänka på det Atlantis som Edgar Cayce berättat om och som bokstavligt talat gick under i samband med den korta tidsperiod då inlandsisarna smälte för 10.000 år sedan. Detta land var ett örike i Atlanten som man kan lokalisera till den Atlantiska centralryggen, där fortfarande Island och Azorerna är synliga rester. Öriket genomkorsades av den cirkulerande Golfströmmen – Kanarieströmmen, vilket gjorde det lätt att nå öarna med hjälp av strömmarna och Nordostpassaden. Man vet att de första primitiva båtarna byggdes av vassrör, en teknik som Tor Heyerdahl verifierade genom sina försök både i Stilla Havet och i Atlanten.
     Atlantis sattes under vatten genom de förhöjda havsnivåerna vid avsmältningen av de 3000 meter tjocka islagren som då täckte större delen av det norra halvklotet, kombinerat med den landsänkning som blev följden i ekvatorsområdet genom att de tidigare istäckta områdena höjdes efter att isens belastning upphört. Man kan tänka på jorden som en gummiboll, när den trycks in på ett ställe putar den ut på ett annat och omvänt. Vid samma tid bildades Östersjön av smältvatten.
     Det finns också teorier om att de människor som bodde där och hade invandrat från Centralasien via Nordeuropa var mer högresta än Medelhavsfolket. Deras kultur anses ha haft sin höjdpunkt för mellan 10.000 och 25.000 år sedan. Det finns ett starkt kulturellt samband mellan folken i den då tempererade regionen från Himalaya över MENA och via Atlantis till Anderna i Sydamerika. Genom att det blev 8 grader varmare efter istidens upphörande förändrades både kulturer och de geografiska förutsättningarna.

  • Fiskargubben says:

   Sture, Fransiscus är den katolska kyrkans överhuvud, men han har också en chef. Som jesuit måste han lyda sin ordensmästare. Hans teologi har varit skakig och många har reagerat på det.

   Enligt en annan profetia heter den sista påven Peter romaren och några anser att Fransiscus uppfyller namnkravet.

   Påven talar om de fattiga samtidigt som guldet samlas i Vatikanen och City of London. De grönländska vikingabosättningarna övergavs när barnen gick som drängar och pigor på egendomar som hade testamenterats till kyrkan. Sverige blev en stormakt bara hundra år efter att kyrkans egendomar hade beslagtagits. Vatikanen kan vara rikast i världen efter två årtusenden på grund av tiondet. Kung Magnus Eriksson straffades med krig och förtal när han hade svårt att betala tiondet, det gick nämligen utomlands. Kyrkan är på offensiven i Sverige. Biskop Arborelius utnämndes till kardinal efter att Ulf Ekman hade konverterat och efter att några pingstledare visat intresse för katolicismen. Många svenskar konverterar på grund av vår konstiga svenska kyrka.

   Det är roligt att vi är på samma sida när det gäller Trump. Allt han säger och gör demoniseras och det började redan innan han officiellt blev republikanernas kandidat, men han vinner. Wall street journal har en intressant artikel om Fbi. Organisationen kritiseras för att ha haft en spion i valkampanjen och britterna satte dit de två svagaste korten, Papadoupolos och Page. Den britt som tidigare kallades för en professor i London med ryska kontakter visar sig vara en man med band till den brittiska underrättelsetjänsten. Det antyds att Obama informerades. Trump har fest och vill utreda.

   Mo, om du läser det här. Wallström är helt enögd när det gäller Israel och är portad i Jerusalem. Det är inte landet och folket det är fel på, det är politiken. Den bygger till stor det på en sionistisk tolkning av det gamla testamentet och flera viktiga politiker var inte aktiva troende. ben Gurion besökte sällan eller aldrig synagogan. Det som sägs om det judiska folket kan tolkas på annat sätt och delvis sägas ha uppfyllts med kristendomen. Lag ska utgå från Sions berg och den lagen gav Herren oss. Vid sin återkomst klyver Herren Oljeberget i två delar och, som jag tror, väljer en annan uppenbarelseplats. En ny lag och sannolikt i det stora landet i väster. Solen, Herren, kommer att gå upp i väster. Herren börjar alltid från botten när Han arbetar. Ja, det var väl därför Han halade in mig. Jag har blivit tilltufsad och är mera ödmjuk nu. Han arbetar helst med de svagaste kärlen så att ingen ska kunna berömma sig.

   • peterkrabbe says:

    Fiskargubben, du återkommer ofta till att solen kommer att gå upp i väster istället för i öster. Vilka källor beskriver detta? Handlar det om symbolspråk för förnyelse eller avser man rent geologiskt ett polskifte. Ett sådant kan nämligen inte uteslutas som följd av den minskande magnetismen och solens minskande aktivitet. Det hände senast för c:a 800.000 år sedan och förväntas hända igen inom rimlig framtid.

    • Fiskargubben says:

     Peter, judar, kristna och muslimer har en förvarning om detta på olika sätt. Tre religioner. Swedenborg är kryptisk om denna dag, men Lorber är rakare. Jag vet inte när dagen kommer, men den kanske förbereds redan. Jag är kallad att åka dit, jag som inte ens har ett pass och inte är ung. Om solen, Herren, går upp i min livstid är dagen mycket nära, ty jag är inte ung. Jag är som Simeon i Bibeln. Nästa uppenbarelse kanske kommer genom en kvinna, säger några. Jag tror inte på en fysisk förändring, såvida det inte handlar om krig.

    • Sture says:

     @ peterkrabbe,
     fiskargubben menar i bokstavlig mening i väster (läs Amerika) och han har helt rätt. I Bibeln står att Jesus skall återkomma (Second Coming) men att han inte kan ange exakt när. I Jakob Lorbers ”The Great Gospel of John” står likaledes att den exakta tidpunkten inte kan anges men att detta skall ske inom 2.000 år. Och detta anges åtminstone på fem ställen i detta manuskript på 7.500 sidor. När lärljungarna frågar Jesus om detta motsägelsefulla att han skall återkomma inom 2.000 år (nästan exakt) men ändå inte kan ange den exakta tidpunkten så svarar han att den exakta tidpunkten beror på hur människorna handlar men han ändå själv kan bestämma vad han själv skall göra – dvs. återkomma inom 2.000 år.

     Johannes evangelium är på 76 sidor medan Johannes Stora evangelium är hundra gånger så långt. Uppgiften om att han skall återkomma inom 2.000 år föll alltså bort – och Gud korrekturläser inte vad människorna skriver. Och detta utelämnande har lett till att människorna under många århundraden har spekulerat om Jesu återkomst – och samtliga haft fel.
     Hur nära detta datum är vi nu ? Vi vet att man räknat fel på 7-9 år på Jesu födelse: Skenet från den omtalade ”Betlehems stjärna” orsakades av att Jupiter (mytologiskt ”den kungliga stjärnan”) och Saturnus (”Israels beskyddare”) just då låg i linje med varandra vilket gav ett så starkt ljussken att det t.o.m. syntes under flera timmar på morgonhimlen.

     Att detta skulle komma att ske hade förutsagts i Daniel och Mika och astrologerna följde stjärnhimlen mycket noggrannt för att upptäcka tecken på ”Messias” ankomst. År 7 före vår tideräkning såg man så i februari att de närmade sig varandra – men de sammansmälte aldrig. Därefter sammansmälte de dock 3 gånger detta år, nämligen 12 april, 29 maj och 4 december. Det lär aldrig ha hänt, varken förr eller senare, att detta skedde flera gånger samma år. Att denna sammansmältning syntes vid olika tidpunkter kan ha inneburit att de vise männen (som lär ha varit 7 stycken) började sina vandringar vid olika tidpunkter och gick från olika håll men alltid i riktning mot Betlehem.

     Nästa gång samma sammansmältning skedde (1603) iakttogs den av Johannes Kepler som beskrev det så här: ”Då de två stjärnorna sammansmälte, tycktes de komma närmare varandra tills jag i skyn endast kunde se en stark stjärna av underbar lyster”. Sedan var Jesus antagligen 1-2 år då han besöktes av de ”tre vise männen” (jfr. buddhismen). (Uppgifterna hämtade ur: ”Hidden politics of the crucifiction” av Glenn Kimball & David Stirland; förlag: ”Ancient Manuscripts Publishing”).

     Trump kommer att få 8 år som president. När han avgår 2023 har vi i själva verket hunnit längre tidsmässigt – om man räknar från Jesu födelse.
     I Jakob Lorbermanuskripten sägs uttryckligen till lärljungarna att han först skall komma tillbaka till ett land, som ännu inte är känt men som inte har någon landförbindelse med den gamla världen utan är helt omgiven av hav på alla sidor. (=Amerika). Han skall först återkomma dit eftersom där finns de människor i flest omfattning, som tror på honom. Och det är ingen tvekan om att amerikanarna är det mest evangeliskt religiösa folket. Katolikerna är i stor omfattning grundlurade av påven och alla hans meningslösa ritualer.
     Vad som kommer att hända nu under Trump är att Amerika kommer att få en tids respit och kommer att uppleva en andlig pånyttfödelse, som kommer att vara livsnödvändig för deras överlevnad. Ty efter Trump bryter helvetet loss. Det är så man skall se på Trumps betydelse.

     • Sture says:

      Och denna andliga pånyttfödelse kommer att innebära att människorna går mycket djupare i sökandet efter sanningen. De kommer inte längre att vara osjälvständig boskap för påve- eller prästväldet utan kommer att läsa Swedenborg, Lorber, fördjupa sig i de vetenskapliga beläggen för Guds existens, på vetenskapliga grunder kraftfullt tillbakavisa evolutionsteorin, som skulle slängts i papperskorgen redan för 150 år sedan, och kommer att lyssna på vittnesbörden från människor som vet någonting om döden och livet på den andra sidan. Och allt detta på grund av Internet.
      Vid min återkomst, säger Jesus i Lorbermanuskripten från 1851-1864, kommer man att sända brev till varandra över hela jordklotet ”med blixtens hastighet”. Det är nu.

      • Fiskargubben says:

       Jag kan bekräfta vad Sture säger. En fattig österrikare såg ett världsomspännande kommunikationsnät vid en tid då ett sånt inte var möjligt. Nyheter om den stora Dagen kommer att spridas snabbt, trots att starka krafter kommer att försöka förhindra det, precis som när Herren kom första gången.

       Lorber sade att folket skulle resa sig och kasta ut förtryckarna. Det bör betyda att storkapitalismen slängs bort. Det är det lyft den lidande mänskligheten behöver. Guldet härskar och förtrycker oss.

       Sture kan mer om Lorber än vad jag gör och jag hoppas han har rätt om att det stora kriget inte är omedelbart förestående. Jag har svårt att förstå den stora vedermödan. På sätt och vis är den redan här, men det är klart att det kan bli storkrig.

       För att på sätt och vis gå tillbaka till ämnet vill jag nämna de ljusbågar Lorber talade om. De kommer att gå mellan Europa och Usa. Jag läste det först som ett problem, men en österrikare förklarade att tyskan var glasklar och positiv.

       Var är Suavalle?

       • Fiskargubben says:

        Det här har jag aldrig berättat förut. Jag har sällan syner, men för många år sen såg jag församlingsmedlemmarna försvinna. Istället såg jag stenstoder, orörliga och döda. Några år senare fick jag veta att det betydde att de var på fel väg. De kristna behöver reformeras och det kan ske, som Sture och jag vittnar om. Tänk att jag äntligen kom till skott och kan berätta och jag vet att några av oss troende på bloggen inte är aktiva i församlingarna. Det kan vara vår räddning i en tid då kristendomen förfaller i vårt land. Präster och pastorer ska inte leda oss, vi ska tänka själva och använda vårt förnuft som de första kristna. Vi ska söka vidare. Alla kan bidra.

        Jag berättar så att åtminstone några ska förstå att församlingarna är illa ute och då ingriper Herren. Vårt Europa behöver andligt helande. Hela mänskligheten behöver det i en tid av farlig fundamentalism och konstigt tänkande. Politiken kommer in i religionen och tydligen också i den katolska kyrkan.

        • Sture says:

         @ Fiskargubben,
         du är en fantastisk människa. Du betyder så mycket för oss. Jag hade hoppats att du skulle kunna vara med och bilda ett skandinaviskt (eller svenskt) Jakob Lorber sällskap (som jag och Savalle diskuterat via mail), liksom det finns ett Emmanuel Swedenborg-sällskap och ett Edgar Cayce-sällskap. Jag har lämnat över allt jag har om Lorber till Savalle och avser att också ge honom alla mina översättningar. Vi behöver tillsammans se till att det åtminstone finns fullständiga översättningar på de skandinaviska språken nu när det börjar bränna till och merparten av de kristna i Sverige är på fel väg. Det är ju därför jag är så ivrig att prata om detta, det andliga – eftersom jag oroar mig för mitt arma svenska folk som jag ändå älskar. De har alltid haft en äkthet och mänsklig mildhet som är så viktig för att man skall kunna leva tillsammans.

         Tyvärr tror jag att din uppenbarelse är helt sann – de kristna församlingsmedlemmarna i Sverige kommer att försvinna, de blir som orörliga och döda stenstoder, eftersom de sovit och fortsätter sova.
         Jag har försökt förklara för mina kristna vänner som är församlingsmedlemmar (det är inte jag) vad som händer med vår atmosfär. Det är ingen som är intresserad. Istället säger de att det handlar om konspirationsteorier. Blir man förtvivlad, eller?

         Det kan ju vara så att tidpunkten för Herrens återkomst ligger längre fram i tiden (vi har ju redan förlorat 4 år från Mayakalenderns slut 2012, då Trump egentligen skulle blivit president). Att du skall få uppleva hans återkomst kan ju betyda att du skall tillfriskna och leva längre än du själv förväntar dig. Precis på samma sätt som Anita Moorjani tillfrisknade från ett helt hopplöst läge.

         Så båda förutsägelserna kan vara sanna.
         Det skulle var fantastiskt om du kunde vara med vid ett sådant bildande – och Peter Krabbe, Lassekniven, Mats, Alve, och några till.
         Jag tror att det är bl.a. detta som behövs för det nyandliga uppvaknandet: Swedenborg, Edgar Cayce och Jakob Lorber.

         • Fiskargubben says:

          Sture, jag har inte en chans att engagera mig annat än på ett andligt sätt. Jag ville engagera mig i Lars Berns förening, men fick ge upp tanken.

          Herren förbereder nånting också i Norden. Du, jag och andra är i tjänst. Tänk som Lorber, han arbetade utan att få se sina böcker publicerade. Arbeta i tro. Det är intressant att Sverige och Österrike fick mäktiga uppenbarelser och delvis är förberedda. Swedenborgarna är många i Usa och Sydafrika och det har sin mening. Lorbers vänner har haft några kriser i Österrike när unga har hoppat av, men de kan inte sluta tänka på honom, det vet jag efter att ha talat med en av dem. Swedenborgarnas kriser i Sverige har jag också sett. Det är dags att vittnena kommer till liv igen.

          En annan av mina uppgifter har varit att motverka den antiryska propagandan, eftersom den är dement. Jag arbetar på utan att ha en aning om kampen är framgångsrik. Det är bara å åk, som Stenmark sade.

          Swedenborg säger att en stenstod är en andlig representation, precis som människor på långt avstånd i den andliga världen kan se ut som apor, om de valt fel väg. Det var han som räddade mig från församlingen. Synen oroade mig och han förklarade den i en av sina böcker.

          Jag mår bättre och får sova på nätterna..

          • Sture says:

           @ Fiskargubben,
           jag skrev ”hade” hoppats. Jag har insett att detta är omöjligt – även för mig.

           Plan B: De flesta kan ju faktiskt läsa engelska och det viktiga är att det finns en sajt där man kan ladda ner verken på engelska. Detta behöver inte vara så svårt att ordna. Svenska översättningar på enskilda kapitel får publiceras i takt med att någon bemödar sig om att göra dessa. Jag har gjort en del och kommer att fortsätta med detta i mån av tid.

       • Sture says:

        @ Savalles hund har just dött och han är väldigt ledsen och antagligen inte riktigt sig själv just nu.

       • Suavalle says:

        Tack Fiskargubben, tack Sture.

        Jag är snart tillbaka igen. Jag läser det ni skriver och snart är jag med och skriver igen.

        • Fiskargubben says:

         Det här handlar inte om hundar, men det handlar om förluster många kan förstå, om de kan språket. Du kan det, det vet jag. Globalisterna vill beröva oss franskan och tyskan.

         Mireille Mathieu — Bravo, Tu As Gagné

         Je suis malade Lara Fabian French and English subtitles

         • Suavalle says:

          Merci beaucoup, Fiskargubben.

          Oui, on a vraiment joué, notre vie ensemble…

          • Fiskargubben says:

           Qui, et elle est vechment (vechement) jouette. Lite slang, men du förstår nog. Hon är söt.
           Jag är också drabbad.

          • Suavalle says:

           Fiskargubben, jag menar min hund – vi har lekt mycket tillsamman de åren som gick.

           Men visst är Mireille söt, hon med…

   • Loa says:

    ”Sverige blev en stormakt bara hundra år efter att (katolska) kyrkans egendomar hade beslagtagits.” DET har jag inte tänkt på! Tack. Jag har mest lärt mig Falu koppargruva.
    Stormakt:
    1600-talet inleddes med en fundamentalistisk protestantism (Karl IX), totalitär och med införlivandet av Mose lag rakt av, dödsstraff för en uppsjö sexuella försyndelser. Snokandet och misstron tilltog i ett angiverisamhälle. Vi pratar om vischan, folket gick med sina observationer eller misstankar till prästen, vilket var ett statligt /kyrkligt önskemål. Så gjorde en rättskaffens undersåte.
    Kvinnoöverskottet p.g.a. krigen gav många ”oäkta” barn och föreställ er det lidande en piga kände att dölja sin mage och sen döda sitt lilla barn – för den genomsyrande nya ”moralen” och hotande straffen. Skam och osalighet oräknade.
    Expressens uthängningar är inget nytt, ej heller den mentalitet som besserwissrigt hör till rätta sidan.

 9. peterkrabbe says:

  Jag trodde i min enfald att globalistmaffian skulle ta time-out med sin geoengineering inför valet. Efter en helg med klarblå himmel brakar det nu på måndag istället loss värre än någonsin. Med supereffektiva sprayningar har man lyckats täcka hela himlen över Sydsverige under dagens lopp. Nu är allt mjölkvitt. Dagen började med ett prydligt kors, lagt precis utanför kusten, som snabbt växte ut till kilometerbredd och drog in över landet, därefter en armada av sprayande flygplan som fyllde i resten.
  Att inte ens vår statsminister har något inflytande över detta är uppenbart, inte ens Löfvén skulle väl vara så dum att han ger klartecken till något som alltmer liknar ett folkmord strax innan valet. Men man har ju blivit förvånad tidigare…
  Vindriktningen tyder på att Köpenhamnsregionen kan vara huvudmålet idag, så danskarna får väl tacka NATO för presenten. Att ingen ansvarig bemödar sig om att kommentera detta är vår tids största skandal, hur länge skall man kunna komma undan med sina försök att förkorta livslängden för mänskligheten? Det är ofattbart!

  • Mo says:

   Ja man kan konstatera att vädergubbarna har ägnat sig åt metodutveckling. Sprayningen ger nu ett något annorlunda utseende med flockiga molmformationer som snabbt ger väldiga breda band. Hur har detta gått till, nya munstycken eller nya kemikalier ?

   • peterkrabbe says:

    Förmodligen nya kemikalier. De nya partiklarna sprider sig snabbare och täcker bättre. De växer ut till ett töcken, som knappast ens kan kallas moln. Vad de innehåller får vi kanske veta om några år…

    • Även här i England sprayas det friskt. Men de lyckas inte ta bort solen, får mig att undra vad den verkliga anledningen är. Att göra oss sjuka?
     Sonen har börjat intressera sig när han ser ett chemtrailplan versus contrailplan. Han spinger och kollar flightdata och kan konstatera att chemtrailplanen inte syns på radarn. Han har ringt upp Exeter flygplats och fått flygledarkillen att gå ut och titta. Han hade ingen förklaring men hans nyfikenhet har nog öppnats

   • ragnhild says:

    Har registrert nøyaktig det samme på norges sørvest-land. Og forvandlingen til en uvanlig tykk hvit suppe hørte med, helt ugjennomtrengelig. Jeg undret meg på hva som foregikk over den. Disen ble tynnere idag, og solen viser seg nå på ettermiddagen – gjennom disen.

    Hvorfor reagerer ikke bøndene; har Rune Lanestrand noen tanker om dette? Folk flest skjønner ikke bæret forøvrig. Takk til dere alle som beretter. Forsker Helene Muri fortalte i 2017 at forskere hadde spekulert på om man skulle lage et skydekke som illuderte vulkanutbrudd for å stå imot oppvarmingen. Hun (ansatt ved UIO, la til at mange var skeptisk til slik handling. Og som jeg muligens har referert tidligere, denne forskeren (2017-artikkel) gjengitt på forskning.no meddelte også sin bekymring for at vi/befolkningen ikke ville følge med på denne såkalte ”geoengineeringen” !!! Er noen mer enn andre offer for Mind Controll? Deborah, nevnt i annen kommentar her, mistenkte mulighet for at implantering av chip ved vacciner, (micro-chip, umulig å oppdage) allerede kunne være brukt (på forsøkspersoner?) via svineinfluensaen. Å jeg som tok styggedommen, og som jeg beklager dette 😉 Kanskje et avgrenset forsøk på US-borgere ????

  • Loa says:

   Så var karnevalen slut. Flera veckors strålande sommarväder fick sin kulmen när studenterna hejdlöst firade sin ungdom, frihet och glädje! Idag måndag morgon tittade en glåmig sol genom ett dis i färd med att läggas ut. Gråa (kontrastbrist) ränder fyllde på, remarkabelt långa. Vissa fluffiga, andra bara flöt ut i diset. Solen gjorde senare nya försök – årstiden är på dess sida – men fick ge sig. Sån sordin. Så sorgligt. Hur ska barnen få sommarlov?

 10. Mjölner says:

  På himlen från Växjötrakten breder mjölkskiktet ut sig så långt norrut man kan se. I morse var det klar himmel några timmar. Väderprognosen på morgonen spådde klar himmel med frampå dagen höga slöjmoln. Dessa ”slöjmoln” har under dagen tjocknat ordentligt och hindrat solen.
  Det var Göran Persson som skrev på det hemliga avtalet med Bushregimen att NATO har fritt fram att överflyga Svenskt territorium med syfte att vädermanipulera. Efter detta möte drev Persson igenom universitetsbygget i Växjö som färdigställdes med rekordfart. Elaka tungor hävdar att man inte ens hade tid att bygga framkomliga tillfartsvägar under byggtiden.

  Växjö Universitet inhyser en av de två superdatorer som finns i Skandinavien som kontrollerar anläggningarna för HARP. Jag tror att den andra finns i Trondheim. Dessa datorer är en gåva från IBM USA. Datorerna har beteckningen Blue Gene-L prestanda, floating point och vad petaflops är finns att läsa på Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Blue Gene

  • peterkrabbe says:

   Mjölner, din skildring stämmer bra med den aktuella tidslinjen och händelserna i Växjö. Jag har kopplat sprayningen till det sekretessavtal rörande spridningen av amerikansk teknik som Carl Bildt medverkade till under sin regeringsperiod, men det kan mycket väl vara som du säger att Persson var först. Finns det avtal du refererar till tillgängligt någonstans?

  • Loa says:

   Sprayningsattack idag fredag över s.v. Skåne. Varit blått tre dar sen den hemska måndagen. Men nu fick det vara slut. Man hälsades av aggressiva, stora streck ca kl.10. Inleddes med en triumferande triangel. Bl.a. ”kammarna” jag inte sett på länge. Många fler trails kom, långa. De mulnade inte luften, bara skitade den. Snart i de skapade slöjorna började en febril vågbildning. Vågorna avslöjar (haha) slöjorna. Olika riktningar inom vissa sjok d.v.s. rutiga, alltså två strålkällor iallafall.

 11. Mjölner says:

  Länken fungerar inte, Gene kom inte med då jag missat underscore. Försök med att skriva Blue Gene enbart så hittar datorn Wikipedia (översta alternativet).

 12. Alve says:

  I går (söndag) var det klarblå himmel och lagom varmt med lätt bris. Härligt med andra ord. Senare på kvällen (i första eller andra pausen på final-hockeymatchen tror jag de var) tittade jag ut och såg hur himlen i sydost hade två ordentligt breda korridorer med ceris-rosa färg (intensiv blåröd färg). Jag gick ut och såg att starkaste färgen låg mot öster. Planen hade sannolikt kommit söderifrån då och flög österut? Det var samtidigt solnedgång i väster som såg ”normal” ut. Färgfenomenet var på samma ställe på himlen och vid ungefär samma tid som förra året som jag berättade om, dagen då det var flyguppvisning här i stan. Efter en halvtimma hade solen gått ned. Det som var annorlunda igår var de två ”breda korridorerna” och att färgen denna gång var blå-rosa. På kvällen efter flygdagen var färgen ”smutsigt orange-röd -rosa”. Jag visade på himlen igår för en granne som var ute just då. Hon tyckte det var vackert men tittade sedan (förvånat?) mot väster… Vi pratade inte mera för jag ville inte missa hockeyn.
  Idag har det varit ”höga skyar” som de sa på väder-rapporten och senare mer och mer grötig himmel. I går på dagen var det skön värme men idag lite klibbig värme och jag har hostat en del utan att vara förkyld. Som jag ser det så har meteorologerna påtagliga svårigheter med sina prognoser – ibland. Det skulle varit regn två dagar här förra veckan men det kom inget. Idag sa en vädergubbe att ”det kan bli skurar men det kanske inget kommer”… SMHI´s folk måste väl känna till vad som pågår, eller???

 13. Mjölner says:

  Har pratat med våra tyska sommargrannar, det sprayas även i Tyskland. På hitresan tar de färjan Puttgarden-Rödeby. Vid ankomsten till Danmark sker sedvanlig tullkontroll. Vid ankomsten till Sverige var gränskontrollen obemannad, bara att köra in. Nu är det inte så att dessa trevliga och ärliga människor smugglar någonting men hur kan man lämna en gränsövergång öppen och obemannad med tanke på risken för terrorister, som man ständigt tuggar om. Regeringen och den förvirrade statsministern säger att de tänker skärpa kontrollen vid Sveriges gränser. Jag tror det är en bluff, valfläsk och inget annat. Uppe i Stockholm struntar man i om Skåne blir annekterat av kriminella figurer som bildar klaner och revir, våldtar tonårsflickor, rånar pensionärer och skjuter vilt på gatorna. En nätbloggare skrev i en kommentar – Jag tror att man snart inte går säker ens på landsbygden långt från storstäderna. Snart är det nån dåre som köper in bygdegården och bygger om den till flyktingförläggning. Sedan får vi besök i våra trädgårdar där allehanda figurer rycker upp morötter nackar höns och slaktar lamm. När man skall dra ned gardinen i sovrummet om kvällen står där en och glor in genom fönstret.

  • Fiskargubben says:

   Mjölner, änderna i Märsta började försvinna när massinvandringen började. Ett annat exempel är nedskräpningen på badplatserna. Den unga svenska generationen kan också vara skyldig, förstås. Vi var mer miljömedvetna i min ungdom.

   Änder försvann också under det fattiga 30talet. Många var inkomstlösa i Sverige och det tog emot att be om hjälp.

   Jag såg invandringen i Stockholm omkring 1970 och där var den mer uppenbar än annorstädes. Problemen kunde anas redan då.

   Politikerna levererar bara valfläsk och säger dumheter. Jag har aldrig sett såna här dumheter förut. Åkesson ser ut som ett geni bredvid dem och vi har ju också Kasselstrand. Jag får rapporter om att en hel del uppskrämda kristna kommer att rösta på Sd.

   • Mjölner says:

    Fiskargubben, det här fenomenet med försvunna änder förekom även i Växjö under slutet av 80-talet och en bit in på 90-talet, men avtog sedan mer och mer. Under slutet på 90-talet och början på 2000 började problemen med stulna får och lamm dyka upp, särskilt på Öland. De så kallade månskensbönderna använde får till att beta av obrukad mark för att hålla landskapet öppet. När bonden var på jobbet dagtid kunde flera får försvinna.
    Det hjälpte föga att bonden sålde årskillingar och lamm svart då efterfrågan var större än tillgången. När du skriver om politiker, valfläsk och dumheter kommer jag på att en miljöpartist lystrande till namnet Peter Eriksson har levererat veckans absolut dummaste replik. Läs länk.
    https://samnytt.se/bostadsministern-och-svt-svenska-befolkningen-skall-blandas-upp-överallt/ Tycker han som bor på Södermalm.

    • Alve says:

     Mjölner, länken om bostadsministern verkar inte fungera – kanske de tagit bort inslaget? Jag har också läst det tidigare men man blir mindre och mindre förvånad över alla tokigheter våra politiker häver ur sig. ”Vanligt” folk blir mer och mer medvetna om galenskaperna. Igår pratade två personer med mig i två olika affärer (jag känner den ena ytligt och den andre – inte alls) om hur vårt land förändras. Frustrationen är STOR. Det är vi lite äldre och pensionärer som måste sätta ned foten. Många av de yngre har inte fattat ännu. Jag gör så gott jag kan för att sprida kunskap och det tror jag alla ni andra här på bloggen också gör.

     Jag vet att inte alla här lyssnar på nyheter i Svt och tv4 men jag gör det för jag vill veta vad de visar och vad de säger. På svt sänder de nu en miniserie med alla partiledarna svt 1 kl 19.15 varje vardag. De framträder utan att bli avbrutna (inspelat) under 15 min. Idag var Jonas S. Tidigare har Ebba B. Thor och Jan B pratat. I morgon Annie L. Ett bra format men med floskler och annat men intressant ändå, tycker jag.

     • peterkrabbe says:

      Tack, så blev Mjölners länk rätt! Det är ju helt osannolikt att Peter Eriksson vänder på resonemanget – problemet med mångkultur består tydligen i att mångkultur saknas! Man baxnar också inför SVTs flathet, varför ber man inte tokstollen utveckla sitt resonemang och förklara varför vi tydligen har dragits med ett sådant gigantiskt problem i tusen år utan att gå under.
      När jag åt en middag på den lokala krogen igår parkerade en Ferrari och en Lotus på gatan utanför i strid mot gällande parkeringsbestämmelser och in kom ett par skäggprydda herrar i yngre medelålder och satte sig. Mångkulturen har många utseenden.

     • Mjölner says:

      Loa, jag är så illa tvungen, datorn krånglar, (skall) ska lämna in den för hjärnanalys snarast. Jag är gammal och gaggig och missar detaljer ibland. Jag testade länken när kommentaren skickats igår, då fungerade den. Kan bero på att artikeln flyttats så långt ned i listan nu att den inte hittas på grund av de två l-en. Jag får skärpa mig!

    • Mo says:

     Ur politikernas misslyckade invandringspolitik har det växt enorm segregation med växande utanförskaps områden där laglöshet eller sharialagar tar över. Nu vill politikerna i vanlig ordning lägga över följderna av sin inkompetens på civilsamhällets ordnade strukturer. Vi skall vara det goda föredömet men följden kan bli det motsatta.

 14. Alve says:

  Suavalle, fint att få livstecken från dig, tänkte på dig tidigare idag.

  • Suavalle says:

   Tack så mycket, Alve. Vi har en fantastisk gemenskap här hos Peter. Vi stöttar, hjälper och uppmuntrar varandra. Och var och en bidrar till att sanningen kommer i dagen.

   Ur Bibeln:

   Alla skall förstå att ni är mina lärjungar om ni visar varandra kärlek.
   (Johannesevangeliet 13: 35)

   https://www.bibeln.se/las/2k/joh#q=Joh+13

 15. Fiskargubben says:

  Holland har återigen publicerat en rapport om MH17. Britten Higgins har en organisation som har sänt ”bevis” till Holland. Det sägs att den också leder det syriska människorättslaboratoriet och finansieras med skattepengar. Det enda som är nytt den här gången är att antalet misstänkta har minskats, så vitt jag vet. Kommer rapporten på grund av fotbollsVM?

  Missilen påstås ha avfyrats från en liten by som inte hotades av ukrainskt stridsflyg. Det går inte ihop. Missiler skulle istället ha sänts för att beskydda från stridsflyg, men jag tror inte att Ryssland skulle ha ingripit så kraftfullt i Ukraina och inte heller ha misslyckats så totalt. Ryssarna har inte varit helt oskyldiga med tanke på en nationalistisk oligarks inblandning, men han retar bara Kreml. Strelkov( Girkin) kom till östra Ukraina troligen med hans hjälp. Han hade enkla vapen och ett fåtal män, men det var han som drog igång inbördeskriget. Nu är han ute efter Putin och anses vara förrädare.

  Julia Skripal tilläts intervjuas av Reuters och säger att hon vill åka hem, men inte ännu.

  ”I remind that all data presented…in the briefing of the investigation team had two main sources – the internet and the Ukrainian special services.Therefore, the impartiality of this data and consequently the conclusions made on its basis cannot help but cause doubts,” Konashenkov said.”

  https://sputniknews.com/europe/201805241064755015-mh17-investigators-downing/

  ”Russia has provided exhaustive evidence pointing to the involvement of the Ukrainian BUK system crews in the destruction of the MH17 flight, Russian Defense Ministry said.”

  https://sputniknews.com/europe/201805241064764916-russia-missiles-mh14/

  • Suavalle says:

   Jag postade en ko¬mmentar i den förra krönikan som gäller MH 17 (och MH 370). Den kom lite sent (i söndags), så jag postar den igen:

   Loa och Fiskargubben, det här intresserar mig också!

   Det som tas upp av Fulford och i den malaysiska länken, att försvinnandet av MH370 berodde på det här microchip-patentet,stämmer överens med en video på YouTube av ANONYMOUS som jag såg 2014, kort efter att MH370 försvann. Denna video togs bort rätt snabbt, vilket gjorde att jag blev särskilt intresserad av det här spåret. Sedan dök det upp väldigt mycket teorier och ”fakta” som jag anser vara massiva försök till desinformation. Bland annat skrevs det en bok av Nigel Cawthorne med titeln MH370, The Secret Files som helt ignorerar detta spår.

   Den malaysiska länken, som Fulford refererar till, är väldigt intressant, tycker jag:

   https://bumiyangtercinta2.blogspot.se/2015/11/terbongkarnya-misteri-pesawat-mh370-dan_15.html?m=1

   Alla bilagor i länken är ju på engelska och kan man, som sagt, klicka på och öppna.

   Här är en bra automatisk översättningshjälp för den malaysiska länken:

   http://imtranslator.net/translation/indonesian/to-english/translation/

   Det verkar som om ledningen i Malaysia nu vill bringa klarhet i det här.

   Kanske var MH370 och MH17 verkligen SAMMA FLYGPLAN…

   • Loa says:

    Tack, jag såg det! Men det gick inte att svara på längre (tiondet varvet i en tråd).
    Fulford nämner planet igen denna veckan, i samband med politisk storstädning i Malaysia (han är alltid så hoppfull).
    https://stillnessinthestorm.com/2018/05/benjamin-fulford-may-21st-2018-trumps-universal-trade-war-declaration-is-bringing-events-to-a-head/
    där han helt rätt talar om datakrig, men verkar ha fått det om bakfoten, ombytta roller.
    ”… likely to expose the real reasons for the vanishing Malaysian Air Flight 370/17. However, we know part of this operation was aimed at preventing China from gaining access to U.S. semiconductor manufacturing technology. What this means is that while part of this airplane disappearance was criminal, part of it was linked to a Chinese/Western technology battle. Hopefully the world will learn the truth soon.”
    Fulfords slash visar att han anser de är samma plan.

   • Fiskargubben says:

    Suavalle, jag fick välja bort MH370 eftersom det var kris i Ukraina. Senare ledde spåren till Diego Garcia, en amerikansk bas.

    MH17 var jag tvungen att studera, eftersom det var farligt läge. Det som sägs i artikeln nedan är egentligen gamla nyheter. Den missil holländarna pekar ut har inte varit i tjänst i Ryssland på flera år. Den kan dock ha överlevt i Ukraina där det finns många gamla sovjetiska vapen.

    Den ryska radardatan är rådata och kan inte manipuleras, men holländarna nonchalerar att inget missil kan upptäckas där.

    Bellingcat, lett av britten Higgins, och den ukrainska säkerhetstjänsten gav den information utredningen baseras på. Ett uppfångat telefonsamtal är speciellt intressant. Vi får inte veta deltagarnas efternamn och det är konstigheter med datum för videons publicering på youtube, men jag minns inte detaljerna. Bbc besökte den plats missilen sägs ha avfyrats från och fick negativa vittnesmål. Den videon togs bort från youtube.

    Skulle ryssarna skicka en missil inför många vittnen till en liten by där den inte behövdes? En talesman i Kiev pekade faktiskt ut ett ukrainskt luftvärnsregemente och sen blev han tyst. En utländsk flygledare sade att MH17 sköts ned av ukrainskt stridsflyg. Därefter fick han fly landet. Det han hade skrivit på Internet togs bort. Han kanske gjorde det själv för att skydda sig.

    Russian MoD: Missiles Shown By MH17 Investigators Were Decommissioned After 2011

    https://sputniknews.com/europe/201805251064798750-missiles-mh17-ministry/

    Tyskarna har ett bra satirprogram. Tryck fram engelskan. Programmet är populärt och kan ha lett till att tyskarna mer än svenskarna misstror nyhetsrapporteringen. Redaktionen åtalades vid ett annat tillfälle.

    ”The information war for Ukraine” – Satirical German program ”Die Anstalt” (Eng Subs)

    Även här måste engelskan tryckas fram. Kom ihåg att programmet sändes före massinvasionen. Försök att ta er igenom dessa två videor för att se att imperiet inte härskar helt och att Tyskland ger hopp.

    Banned German satire ”Die Anstalt”. Media double standards on Russia and Ukraine (Eng Subs)

    • Suavalle says:

     Fiskargubben, Robert David Steele säger att de amerikanska militärbaserna runt om i världen också används för att för handel med människor, transplantationsorgan och droger. Diego Garcia är en av dessa baser. Det finns mycket starka indicier som pekar på att MH370 landade där.

     Benjamin Fulford påstår att detta flygplan sedan flögs vitare till Florida och där målades om och ”blev” MH17.

     Enligt Fulford – och även den malaysiska länken – är MH370 och MH17 alltså samma flygplan.

     MH17 krashades däreftet medvetet av samma mörka krafter med den dubbla avsikten att förstöra planet och att kompromettera Ryssland, enligt dessa källor.

 16. Mjölner says:

  Återger här ett stycke satir från Rolf Malms krönika i Samnytt.se

  Reinfeldt och Löfven har sol-och-vårat svenska folket. Därtill drivna av detta eländiga
  ansvarslösa miljöparti. På 40-talet var Gustav Raskenstam en ökänd sol-och-vårare.
  Han lurade med falska löften och fagert tal till sig stora belopp från 100-tals kvinnor.
  Till skillnad mot sol-och-vårare på hög politisk nivå blev han dock dömd till fängelse för
  sina svindlerier. Att lura kärlekskranka kvinnor på pengar är kriminellt- men att samvetslöst
  lura ett helt folk på miljard efter miljard och rätten till egen ärvd kultur är riskfritt.

  En fråga till er politiker som tjuvläser nätmedia, – ni skryter om den urstarka svenska ekonomin,
  VARFÖR HAR VI DÅ EUROPAS SÄMSTA PENSIONER?

 17. Mjölner says:

  Kl. 08.30 var himlen klar med endast några tunna slöjmoln. En timme senare är sprayningen igång. Har tagit bäring på spraymolnen med kompass och karta, det ser ut som Annie Lööfs hemtrakt Värnamo ligger under behandling. En östlig vind driver eländet bort mot nordväst.

 18. mariana says:

  Dagen började med klarblå himmel och solsken. Bestämde mig för att göra fredagen till en tvättdag. Några timmar senare hängde jag ut tvätten i trädgården och tänkte på vilken härlig plats jag bor på. Jag tackade Gud för att han hjälpt mig till denna plats med kor och kalvar fridfullt betande i hagen bredvid och med utsikt över hela Åsunden. Då hörde jag ljudet och mycket riktigt – började utsläppen breda ut sig över den blåa skyn och i dag är de riktigt energiska. Giftstråken korsar varandra.

  Jag hör samtidigt på radion att miljöpartiet har kongress och att Gustav Fridolin vill ta 800:- i böter när folk slänger en fimp ute. ”Detta är miljöförstöring” säger han.

  Visst är det betyggande att vi har lille Gustav, som har ett så starkt miljömedvetande.

  • Suavalle says:

   Jonathan Swift berättar i sin välkända satir Gullivers resor att lilleputanerna krigar mot den närliggande ön Blefuscu om så triviala ting som från vilken ända man skall knäcka ett ägg.

   Lille Gustav och de andra lilleputtarna i riksdagen debatterar cigarettfimpar och koldioxid, som är en livets gas, nödvändig för växtligheten – alltmedan alla dessa talrika tankflygplan sprider ut enorma mängder av kemikalier i luften över oss och kemi-jordgruket fortsätter att utarma jordarna och förgifta vattendragen och sjöarna.

   Vilket djävla hyckleri!

  • Mjölner says:

   Ja, Mariana. Gustav är i särklass vår bäste miljökämpe. Han röker inte vad jag vet men någon garanti att han är drogfri finns inte. Jag tycker han fimpar sina förslag och stänger kakhålet. Lars Bern kallar 8-klöverns partiledare ”DEN POLITISKA FÅRSKOCKEN”. Vilken av sjöarna Åsunden, väster- eller östergötland?

   • mariana says:

    Mjölner, jag visste inte att det finns en Åsunden även i väster. ”Min” sjö ligger i Östergötland.
    Jag ”fick ett budskap” om att jag skulle komma att bo här redan tjugo år innan jag flyttade hit.
    Nu har jag skaffat mig mer kunskap om båda sjöarna tack vare din fråga.

 19. Hans K says:

  Nu i kväll syns på himlen chemtrails väster om Stockholm. Korsvis flyger planen.

  • Alve says:

   I morse var himlen molnfri några timmar sedan började planen spruta ut sin sörja. Var med vänner på födelsedagskalas några mil sydost härifrån på småländska höglandet och sprejningen pågick hela tiden även där. Flera kors syntes. Ville inte förstöra födelsedagen så jag höll tyst. När jag kom hem syntes resultatet av dagens ”ned-skitning” mest mot norr. Kan den långvariga värmen bero på sprejningen? Värmen känns klibbigare efter sprejning tycker jag. Jag får ofta torrhosta också.

 20. Sture says:

  @ mariana,
  pratade med mina närmaste grannar idag, som vi under åren haft väldigt intima kontakter med och fortfarande har. Problemet är att vi inte riktigt kan prata om väsentligheter eftersom de fortfarande är vänsterpartister sedan 1970-talet. Jag lämnade socialismen och kommunismen 1974 efter att noggrannt studerat allt vad marxismens klassiker bjöd – på längden och tvären – och har därefter sökt mig åt det andliga hållet. Idag kunde min fru och jag peka på ett 10-tal linjer på himlen som snabbt bredde ut sig och fick svaret att detta var ett resultat av trafikflyget – helt ofarligt.
  Personligen så tror jag inte att detta kommer att lösas inom den allra närmaste tiden eftersom Sverige är en vasallstat till USAs Deep State, med tillsatta marionetter som Stefan Löfvén, Annie Lööf och Gustasv Fridolin. Jag tänker som Mats och Fiskargubben och sätter mitt hopp till Trump i USA. Han är den ende som tar problem på allvar och har förmåga att handskas med flera problem samtidigt.
  Däremot kommer problemet att lösas vid Jesu återkomst, som jag tror är nära förestående.

  • Sture says:

   I ”Johannes Stora Evangelium” på 7.500 sidor (som utgör ungefär hälften av Jakob Lorber-manuskripten) finns 8 av 2.500 kapitel som handlar om ”Jesu återkomst”. I fem av dessa nämns tidpunkten ”inom 2.000 år” och i bok 1 av 25, kap. 72 sägs: [3] ”Men tills dess kommer ytterligare tusen år och inte riktigt ett andra tusen år att förflyta.”

   Det är ganska nära nu.

   Jag vet att åtminstone några av er skulle uppskatta att få en uppfattning om hur detta uttrycks hos Lorber, varför jag tänkte återge ett kapitel. I bok 21, kap. 62, som heter ”Herrens återkomst” låter det, precis som Fiskargubben antytt, så här:

   [1] Jag sade (= Jesus, min anm.): ”Dina frågor är inte dumma och du är i din fulla rätt att fråga sådant som du inte känner till. Och Jag har naturligtvis rätt att svara dig på det sätt som Jag anser hjälper dig och andra. Men eftersom du redan har ställt frågan så skall Jag också ge dig svaret. Så hör upp.
   [2] Vid Min andra återkomst skall Jag inte någonstans födas som ett barn till en kvinna därför att denna kropp kommer att förbli förhärligad i evighet – precis som Jag i Anden – och således behöver Jag aldrig någonsin en andra kropp som du trodde.
   [3] Först skall Jag komma osynligt i himlarnas moln, vilket betyder: först skall Jag komma nära människorna genom sannings-älskande siare, visa människor och nyligen uppväckta profeter. Och vid denna tid kommer också kvinnor att profetera och unga män att få sanndrömmar genom vilka de skall tillkännage Min ankomst för människorna. Och många kommer att lyssna på detta och göra bättring. Men världen kommer att kalla dem dagdrömmare och kommer inte att tro dem, som också var fallet med profeterna.
   [4] Därför kommer Jag också från tid till annan att väcka människor till insikt och för vilka Jag, med utnyttjande av deras kärlek till pennan, skall berätta allting som under Min närvaro nu finns till, händer och diskuteras. Det som en gång då kommer att skrivas kommer att på en kort tid på några veckor och dagar att mångfaldigas i många tusen kopior på ett väldigt finurligt sätt, vilket kommer att bli väldigt väl känt för den tidens människor (= e-mail ?, min. anm.) och på så sätt förmedlas till folket. Och eftersom den tidens människor nästan alla kan läsa och skriva så kommer de själva att kunna läsa och förstå dessa nya böcker.
   [5] På detta sätt kommer då Min lära än en gång att ges ånyo och ren från himlarna till alla människor på hela jorden mycket snabbare och effektivare än nu från mun till mun av budbärare i Mitt namn.
   [6] När Min lära väl på detta sätt har bibringats människor av god vilja och levande förtröstan, och när åtminstone 1/3 av människorna känner till det, så kommer Jag också personligen, synligt och kroppsligt att anlända till vissa platser, till dem som älskar Mig mest och har den största längtan efter Min återkomst och som av detta skäl också kommer att ha en fullkomlig och levande förtröstan.
   [7] Och Jag kommer själv att bilda församlingar bland dem, som ingen världslig makt kommer att kunna motsätta sig eller motstå. Ty Jag kommer att bli deras överbefälhavare och deras evigt oövervinnerliga Hjälte, och kommer att skipa rättvisa för alla döda och förblindade världsliga människor.
   [8] Men under dessa nya siares och profeters tid kommer det att vara stor misär och nöd bland folket, så som det aldrig tidigare varit på denna jord. När det gäller Mina utvalda vid denna tid så kommer det emellertid bara att hålla i sig under en kort tid, så att deras utveckling mot saligheten inte hindras.
   [9] Men i detta land, där Jag nu förföljs som en brottsling från by till by av tempeljudarna, och vilket förtrycks av mörka hedningar, kommer Jag inte personligen att först verka, undervisa och trösta de bräckliga ännu en gång. Men i länderna på en annan kontinent, som nu bebos av hedningar, kommer Jag att upprätta ett nytt kungadöme, ett kungadöme av fred, kärlek och oavbruten levande tro. Rädsla för den kroppsliga döden kommer inte längre att finnas bland människorna, som vandrar i Mitt ljus och alltid kommer att ha kontakt med himlens änglar och förbindas med dessa. Här har du nu ett riktigt svar på din fråga.”
   [10] Den Skriftlärde sade: ”Alltså kommer Asien, människans gamla krubba, som välsignats av Gud många gånger om, inte mera att få lyckan att se och höra Dig när Du återkommer till denna jord? Detta är sannerligen inga glada nyheter för denna kontinent.”
   [11] Jag sade: ”Jorden tillhör Mig överallt och Jag vet på vilken plats som Min återkomst kommer att bli mest gynnsam för hela jorden. Men vid denna tid kommer människorna att kunna ta kontakt med varandra från ena ändan av jorden till den andra och detta lika snabbt som ett blixtnedslag från ett moln. Och genom användning av den energi som är bunden i elden och vattnet så kommer de, åkande på vägar av järn, att tillryggalägga de största avstånd på jorden snabbare än de mest våldsamma stormar blåser från ena ändan av jorden till den andra. Och skeppen kommer med samma kraft att fara över det stora världshavet på mycket kortare tid än nu romarna gör från Rom till Egypten. Så då blir det möjligt att sprida budskapet om Min personliga återkomst på mycket kort tid över hela jorden och således också till Asien.
   [12] Men då återstår frågan: kommer de blinda och döva hedningarna på denna kontinent också att tro på det?
   [13] Jag tänker och säger: detta kommer knappast att bli möjligt innan den har rensats av en stor världslig dom.
   [14] Långt i väster finns det ett stort land, som på alla sidor är omgivet av de stora världshaven och som över havet inte någonstans har förbindelse med den gamla världen. Från det landet kommer folket först att få kännedom om stora ting. Och dessa kommer också att komma fram i Västeuropa. Och från detta kommer det att bli ett ljust sken och ett återsken. Ljusen från himlarna kommer att mötas, kännas vid och understödja varandra.
   [15] Utifrån dessa ljus kommer livets sol att utvecklas – alltså det nya fulländade Jerusalem – och i denna sol skall Jag komma tillbaka till denna jord. Och nu har vi talat tillräckligt om vad som kommer att hända i framtiden.
   [16] Då blev till och med Mina lärljungar mycket förvånade och sade till varandra: ”Han har aldrig talat så tydligt och utförligt om Sin framtida återkomst. Lyckligt lottade är de människor som lever vid den tid då Han skall återvända i hela Sin värdighet. Men otur för dem som inte tror på Honom och som, kanske precis som fariséerna, nu kommer att revoltera emot honom och vilja döda Honom, som motsätter sig Honom och vill skydda sin helgedom. Ty som Han redan visat många gånger och genom tecken i skyn på Oljeberget, så kommer Han att bemöta dem och obevekligt skipa rättvisa gentemot dem och ge dem deras belöning i helvetet.”
   [17] Jag sade: ”Ja,ja, med detta har ni nu sagt sanningen. Och Jag säger er: denna himmel och jord, som ni ser, kommer också att förgås i sinom tid, men de ord Jag uttalat inför er kommer inte att förgås.”

   Översättning från engelska av mig.

   • mariana says:

    Tack Sture för att du låter oss få kännedom om vad Jakob Lorber skrivit. Jesus i denna gestalt som han framställs här berör mig starkt. Han känns så personlig och nära och jag kan känna att det är just så som han kommer att återkomma.
    Nu vill jag låta hans ord sjunka in innan jag sätter ord på de känslor som berör mig så starkt.
    Detta är budskap som är otroligt viktiga för oss i denna kaotiska tid.

   • Mo says:

    Tack Sture för att du tänder ljus i vårt hårt attackerade land. Hoppet är gnistan som skall förgöra sataniterna.

   • Alve says:

    Tack Sture! Texten behöver extra genomläsning men denne Lorber måste vara ”något utöver det vanliga”. Fint med översättningen – jag har svårt att läsa vissa ”djupare/svårare” texter på engelska.

   • Fiskargubben says:

    Tack, Sture, du ser att du får gehör av flera. Att förkunna Lorber är din uppgift och Swedenborg min. Den senare kräver intensiva Bibelstudier och jag har svårare att posta bra passager. Hur många läser Bibeln?

    Unga män ska ha drömmar. Det var i drömmen jag fick namnet Bayes och fick veta att jag skulle sändas dit för många år sen. Jag åkte till Frankrike istället, men löftet kanske står kvar.

    Vid ett tillfälle, efter att ha gjort vad som kanske var rätt eller fel (jag är osäker), fick jag besök i vaket tillstånd. Jag såg en gestalt kraftfull som en atlantångare. När han studerade mig föll jag ihop som profeten Daniel. När Han lämnade mig fick jag bara se Honom på ryggen och så var det också för Moses. Det betyder att jag inte var bra nog, men också att jag är satt att vittna om händelsen. Daniel hade inte heller befriats från allt ont, kan jag säga till min tröst. Swedenborg säger att Herren själv fick kämpa mot det mänskligt onda på sin mammas sida och han vann. Söndagen är Herrens Segerdag, eftersom han är Segraren från Golgata. Det ordet fick jag under en svår tid då min hustru hatade kristendomen. Jag upprepar det varje söndag, liksom jag också nämner torsdagen, kärleksmåltidens dag, fredagen, Hans lidandes dag och lördagen, Hans vilodag och gåvodag. Nu har vi återigen tredje dagen, eftersom tusen år är som en dag för Herren.

    Skapa gärna en hemsida om Lorber. Då kommer jag dit.

    Vi har en sorts församling på Internet tack vare att Peter Krabbe släpper fram oss. Det ska alla tänka på. Det sker inte av en slump.

   • peterkrabbe says:

    Tack Sture för ditt bidrag om Lorber och allt arbete du lägger på översättningar och förtydliganden. Jag säger som Mariana, det är mäktigt och tar nog lite tid att smälta. Det är en tilltalande tanke att en återuppståndelse inte sker genom en enda fysisk person utan som det växande andliga medvetande hos många personer som vi talat om tidigare. Det gör oss alla delaktiga och så måste det nog bli i en värld med sju miljarder människor. Att vi kan kommunicera över internet är naturligtvis förutsättningen för att en spridning kan ske genom himlen, vi har ju nu vårt moln bokstavligen genom I-Cloud. Det innebär också en ny syn på religion att Lorber legitimiserar de profeter och medier som vi faktiskt lyssnar på genom deras förankring i vår tid. Som sagt, mycket att fundera över!

    • Fiskargubben says:

     Peter, du gör rätt som tänker. Blind tro är inte vad vi ska ägna oss åt. Hjärtat och huvudet måste gå tillsammans. Som solens värme och månens ljus (förståndet).

     Herrens blod är Herrens sanningar, säger Swedenborg. Ta emot dem.

     Edward G. Rangström – Tag emot den gudomliga kraft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: