Deep State och Jihad – ett skrämmande äktenskap. Del 2. Från München till Kabul.

Mujahideen

Efter andra världskrigets slut samlade Hitlers samordnare för Jihad-grupperna, Gerard von Mende, sitt folk i München. Därigenom räknade han med att hans kvarvarande kombattanter från Muslimska Brödraskapet och Jihad-grupperna skulle bli ett ess i förhandlingarna med amerikanarna, som skulle få Sydtyskland på sin lott. Gemensamt hade man hatet mot kommunismen, som nu hade krypt närmare genom den ryska zonen, blivande Östtyskland. Detta passade bra för USA, som nyligen hade bildat CIA för att leda propagandaarbetet mot Sovjetunionen.

Många av de muslimska krigarna kom från republiker i Sovjetunionen och hade, förutom för CIA unika språkkunskaper, lokalkännedom och krigserfarenhet. De var Warriors of Allah och välutbildade av von Mende. Ett perfekt redskap för CIA. Detta skulle passa bra när kampen om de Centralasiatiska republikerna med stora inslag av muslimsk befolkning tog fart, man förstod att Sovjet skulle få svårt att hantera de etniska konflikterna och att detta skulle kunna utnyttjas under fortsättningen på det kalla kriget. Moskén i München skulle bli en viktig utgångspunkt för den fortsatta spridningen av Jihad i Europa och Asien.

Samtidigt hade Muslimska Brödraskapet fått stora problem i Egypten, där deras grundare Hassan Al-Banna mördades av Nassers regim 1949, han anklagades för att ha legat bakom mordet på Nassers premiärminister. Några år senare försökte en brödraskapare mörda Nasser själv, vilket slutade med att rörelsen fick gå under jorden, åtta ledare avrättades. Bakgrunden till dessa motsättningar, förutom de fundamentalistiska, var att Egypten allt mer närmade sig Sovjet och Kina, något som USA:s president Eisenhower inte såg med blida ögon. I sin Eisenhowerdoktrin 1957 försökte denne förklara Mellanöstern som ett amerikanskt intresseområde, där USA skulle använda vapenmakt för att bevaka sina intressen, vilket naturligtvis egentligen handlade om kontrollen över oljan i större utsträckning än om den skenbara kampen mot kommunismen.

Med CIA:s hjälp förflyttades de egyptiska brödraskaparna över till Saudiarabien under kung Ibn Sauds beskydd för att skapa ett samarbete mellan den politiska islam som Brödraskapet stod för och Sauds wahabism. I ett uttalande 1957 efter ett möte med dåvarande CIA:s chef Frank Wisner, slog Eisenhower fast att USA skulle stödja de arabiska muslimernas Heliga Krig i utbyte mot deras medverkan för att bekämpa kommunismen. Den Saudiska monarkin skulle då i denna trilogi finansiera Brödraskapet mot att dessa skulle sprida wahabismen utomlands. På köpet fick man militärt beskydd från USA. Inom Saudiarabien tilläts inga politiska aktiviteter, alla sådana skulle ske utanför kungadömet för att inte ge utrymme för någon hotfull opposition. Att en sådan skulle kunna uppstå via Brödraskapet var en misstanke som skulle besannas i vår tid, när ISIS var som starkast.

Följden av det Muslimska Brödraskapets nya stationering i Saudiarabien blev uppbyggandet av en effektiv propagandamaskin. Brödraskapet startade tidningen El Medina, koranskolor med brödraskapare som lärare och universitetet i Medina, som skulle locka till sig muslimer från övriga världen. 1962, ett år efter grundandet av universitetet, övertalades saudierna att också finansiera Muslim World League, MWL, med högkvarter i Mecka. Syftet var att sprida ”religion, utbildning och kultur” över världen tillsammans med sharialagarna. Genom MWL hade det för saudierna perfekta redskapet skapats för att sprida den wahabitiska läran tillsammans med brödraskapets politiska Jihad, allt under CIA:s överinseende. Världen hade fått ett nytt, mycket stort bekymmer…

MWL etablerade sig internationellt med kontor i Washington, New York och London, man visste var man hade sina beskyddare. Med deras hjälp var man helt förvissad om att islam skulle bli världsreligionen under globalismens totalitära regim. Kristendomen var på tillbakagång och kommunisterna var ateister som skulle få rätta in sig i leden. Men vad tänkte egentligen sionisterna i Deep State?

I Mellanöstern fick Nassers arabiska socialism allt mer spridning, något som stärkte Sovjets roll på bekostnad av Brödraskapets totalitära politiska islam. Länder som Syrien och Irak gick enligt CIA fel väg. Genom Hassan Al-Bannas svärson Said Ramadan skulle Brödraskapet förnyas. Ramadan presenterades för president Eisenhower i Vita Huset och placerades därefter i Geneve och München, från vars Islamic Centers islam skulle få ökad spridning över Europa och övriga världen. En av hans huvuduppgifter blev därutöver att grunda en ny organisation i Pakistan, Jihadist Islamic Student Society, som skulle utvecklas till en föregångare för kommande händelseutveckling i Afghanistan. Det skulle dock dröja till 1979 innan den största kraftmätningen hittills med Sovjetunionen skulle ta sin början – Sovjetunionen gick in i Afghanistan och skulle där få möta Ramadans skapelse Mujaheddin, jihadister av en sort som Sovjet aldrig hade sett förr. Däribland den av Muslimska Brödraskapet fostrade saudiern Osama bin Laden…

Mer om detta i nästa avsnitt!

Peter Krabbe

12 Responses to Deep State och Jihad – ett skrämmande äktenskap. Del 2. Från München till Kabul.

 1. Mjölner says:

  Svar till Mo från kl. 5 i morse. All makt skall utgå från folket. Personval, inbillar jag mig, innebär att folket väljer vilka politiker som skall representera i riksdagen. I dag väljer politikerna sig själva med partivis internt nominerade namn. De utser sig själva att sitta i riksdagen. De är till och med så fräcka att de kräver att folket röstar på de listor man lagt fram och att folket inte skall, eller får ifrågasätta de nominerade personerna. Endast ett kryss tillåts. Politikerna har positionerat sig som någon sorts högre stående ras, vilket påminner lite om bruna rötter, nazism och Hitler. Samtidigt agerar de flesta politiker som asylaktivister och islamkramare ivrigt understödda av slaskpressen. I kommuner, landsting, lokala myndigheter och företag har PK-idiotin slagit ut i full blom och härjar vilt bland lokalbefolkningen. Exempelvis Kalmar län och stad är svårt angripet av faktaresistens bland de styrande(se Thoralfs blogg). Med hemspråk menas det språk som talas i hemlandet. Men som du säger, undervisningen kan gott bedrivas i hemmet om det nu finns något hem.

  • Mo says:

   Mjölner, det är riktigt, det system vi har idag är egentligen skendemokrati. De viktiga personvalen är det andra som gör åt oss men det skall vi inte förstå. Den verkliga makten vill försäkra sig om att rätt personer hamnar på de viktigaste politiska positionerna. Och rätt personer är dem de kan styra över i ett avancerat system av tjänster och gentjänster. Personval skulle innebära en enorm maktförskjutning åt folket och det tycks allra minst politikerna vara intresserade av. Man förstår av Peters avslöjande blogg att det mesta är tillrättalagt av en begränsad elit i vår värld, the secret school.

 2. Suavalle says:

  Osama bin Laden och en av hans bröder var två av alla insmugglade terrorkrigare i Jugoslavien.

 3. Det har inte varit några attacker på ett tag nu. K

 4. Fiskargubben says:

  I en tidigare kommentar skrev jag att vi är under en ny sorts stövel.

  Snart kan det vara förbjudet att citera tidningarna. En ny lag debatteras i parlamentet i Bryssel. Det sägs handla om upphovsrätt, men det tror jag inte på. En liknande lag testades i Spanien och flera bloggar stängdes ned. Det är nog dags att flytta bloggar till Ryssland. ”Våra europeiska värden”.

  Häromdagen fick jag förstånd på varför amerikanska oligarker har inflytande och insyn i Fbi och andra viktiga myndigheter. Fbi bedriver hemliga utredningar och det är viktig information. Fyra underrättelsetjänster, inte sjutton, slog fast att Ryssland hade påverkat valet, men Nsa hade bara ”moderate confidence”. Nsa vet allt som händer på Internet. Vilka har intresse av att klämma åt Ryssland?

  Hur är det i Sverige? I en riksdagsdebatt fick vi veta att familjen Wallenberg har en egen säkerhetstjänst och den samarbetar säkert med Säpo och andra myndigheter.

  Varför utsågs Hultqvist till försvarsminister? Han kan ju inte sitt ämne, men han kan finska och det är viktigt nu. Ett foto på tre kvinnliga europeiska försvarsministrar ställdes i kontrast till ryska Shoigu. Kan kvinnorna sitt ämne eller utsågs de för att de är lydiga? Det amerikanska luftvärnet är dåligt, men det vill Hultqvist köpa. Irland och Österrike är ännu neutrala och vi får se hur länge det varar.

  Sen har vi Eu eller snarare baletten i Eu. Efter omröstningen om Brexit sade Juncker att han hade talat med ledare för andra planeter. Hur hittas dessa ”stjärnor”? van Rumpuy? Merkel är lydig och Macron kom till makten på ett konstigt sätt. Vi är under en stövel som verkar vara guldpläterad.

  Apropå guld har jag en nyhet från Kina. När en viss mängd guld kom tillbaka till landet visade sig tackorna vara guldpläterad tungsten. I Ukraina var några tackor guldpläterat bly.

  • Alve says:

   #Fiskargubben 22 juni 10;15
   Angående Juncker så brukar han väl vara ”på örat” titt som tätt, eller?
   ”När viss mängd guld kom tillbaka till landet” (Kina/Ukraina)… Fråga: kom tillbaka från var då?

   • Fiskargubben says:

    England och Usa förvarar andra länders guld. Tyskland lyckades till slut ta hem sitt och det guldet verkar vara bra.

 5. Mjölner says:

  fiskargubben, imponerande grävarbete.
  Jag kommenterade Hultqvist i kap. Kommer Europa att bli globalisternas slagfält……
  28 okt. 2017 18.54

 6. Pingback: ”Ni har skapat ett Frankensteins monster” | corneliadahlberg

 7. Pingback: Om socialismen som navet för den nya världsordningen – Bakom kulisserna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: