Deep State och Jihad – ett skrämmande äktenskap. Del 4. Jugoslavien.

nato-bombing-serbia3392.si_-460x258

bild: Försvarsorganisationen NATO bombar Belgrad. Ett hot mot EU? Eller mot USA?

 

Kalla kriget hade 1989 fört fram till en stor framgång för USA – Berlinmurens fall och ett Sovjetunionen i spillror. Det efterlängtade målet att lägga Asiens stater under amerikansk kontroll föreföll plötsligt vara möjligt. Detta var den avgörande pusselbiten i skapandet av globalismens världsimperium under amerikanskt styre. Men det skulle bli en kapplöpning mot tiden. Kina växte ekonomiskt så det knakade och Ryssland skulle snart visa att deras jätterike inte var till salu. Ur röken steg en ny personlighet upp med andra ambitioner – Putin.

Kriget i Afghanistan hade visat hur Jihadisterna kunde användas även i större sammanhang. Sovjetunionens svaghet var den stora etniska blandningen, med stora muslimska folkgrupper i de södra republikerna. En hård kommunistisk regim kunde till nöds klara detta, men ett demokratiserat Ryssland skulle knappast kunna hålla ihop ett rike med en växande fundamentalism hos stora folkgrupper med undertryckt religiositet. Brzezinskis doktriner gick ut på just detta – att liksom i Afghanistan beväpna och utbilda muslimska ”frihetskämpar” för att frigöra de södra republikerna från ryskt inflytande och därmed öppna även för det ryska kärnlandets fall. Med ökat militärt stöd följde med automatik anläggandet av amerikanska militärbaser utefter Rysslands gränser, varifrån man kunde rikta attacker både mot Ryssland, Kina och Iran.

Som ett led i denna strategi planerades de av CIA initierade ”färgrevolutionerna” med början i Jugoslavien och fortsättning i Ukraina, Georgien och vidare österut. Om dessa har jag skrivit utförligt i tidigare artiklar. I strategin ingick också den ”arabiska våren” för att städa upp i MENA-länderna och säkra det amerikanska inflytandet där. Partners i detta spel var som tidigare Muslimska Brödraskapet för ideologi och kombattanter och Saudiarabien för finansieringen. Man skulle börja genomförandet genom att störta den enda kvarvarande kommunistiska enklaven i Europa – Titos Jugoslavien. Fördelen med Jugoslavien var att det gamla Ottomanska imperiet redan hade fått fotfäste, främst i Bosnien- Herzegovina, där en tredjedel av befolkningen var muslimer.

Jugoslavien bestod av sex republiker i förening, Serbien med kristna ortodoxa, Slovenien och Kroatien med romerska katoliker, Bosnien- Herzegovina med blandad etnicitet och Montenegro och Makedonien. En splittring av Jugoslavien och en ny uppdelning i republiker som kunde integreras i EU skulle strypa det ryska inflytandet, som var särskilt starkt i Serbien. Denna motivering gjorde det också möjligt att inkludera NATO i de stridande trupperna.

USA var tidigt ute med sina planer på att upplösa Jugoslavien. Redan 1984 skrev Reagan under det hemligstämplade direktivet NSDD133 med titeln US Policy Toward Yugoslavia, med riktlinjer för hur en revolution skulle genomföras för att avsätta kommunistiska regeringar och partier i Jugoslavien och övriga europeiska östländer och öppna för amerikansk globalisering och marknadsekonomi. Inledningen skulle ske genom ekonomisk underminering via IMF (International Monetary Fund) och amerikanska NGOs som Soros Foundation och NED (National Endowment for Democracy). Vi känner idag igen dessa organisationer väl, namnet Soros torde ha hamnat på de flestas näthinna numera.

Bush-administrationen införde 1991 en lag (Foreign Operations Appropriations Act 101-513) som innebar att allt ekonomiskt stöd till Jugoslavien skulle förutsätta en delning av landet i de sex republikerna inom sex månader. Allmänna val under överinseende av US State Department skulle hållas och inget ekonomiskt stöd fick utbetalas till den forna regeringen i Belgrad. Dessförinnan hade IMF grundlagt en ekonomisk ruin genom att kräva åtgärder som utförsäljning av statliga företag m.m. som resulterade i att industriproduktion och BNP sjönk med 20% på ett par år. Fler än tusen företag gick i konkurs och arbetslösheten steg till 20%. Inflationen var 1991 uppe i 140%!  Jugoslaviens dåvarande president, serben Slobodan Milosevic, protesterade men hade inte mycket motstånd att erbjuda mot den ekonomiska övermakten, förstärkt av Europarådets beslut att göra gemensam sak med USA.

Samma dag som USAs ultimatum löpte ut gick kroatiska separatister in och belägrade en militärbas i Gospic. Milosevic kallade in armén som svar och ett inbördeskrig var ett faktum. Slovenien och Kroatien förklarade sitt oberoende och Serbien skulle därmed isoleras som den sista kommunistbastionen. Det var nu dags för CIA att aktivera sina Mujaheddin-veteraner från Afghanistan, med början i de islamistiska delarna av Bosnien-Herzegovina i syfte att sprida kaos och terror. Dessa specialister på att sprida skräck och förödelse med hela Jihad-spektrat som självmordsbombare och halshuggningar till sitt förfogande, hade organiserats av en Deputy Undersecretary for Policy Planning vid det amerikanska försvarsdepartementet under George H.W. Bush: Zalmay Khalilzad, med ursprung i Afghanistan och därvarande US Mujaheddins strateg.

Med understöd från USA kunde muslimen Alija Izetbegovic väljas till president i ett muslimskt Bosnien- Herzegovina, trots att denne hade ett minst sagt tvivelaktigt förflutet från samarbete med Himmlers Waffen-SS under andra världskriget. Osama bin Laden hade under en tid levt i exil i Sudan tillsammans med andra Afghanistan-veteraner, men skulle nu med bosniskt pass bli behjälplig med att samla frivilliga från MENA-länderna och vapenimport till detta nya, efterlängtade krig i Jihads anda. Denna nya Jihad-armé skulle komma att omfatta 20.000 man, som dock genom sin grymhet skulle göra betydligt mer skada än antalet indikerar. Ur Osama bin Ladens verksamhet i Jugoslavien uppstod en kamporganisation som vi nu är väl bekanta med – Al Qaeda.

För USA och Pentagon var Jugoslavienkriget också en övning för att skapa ett slagkraftigt NATO, något som var viktigt för den fortsatta tänkta offensiven mot Ryssland. Den medverkan som därmed främst de tre länderna England, Frankrike och Tyskland stod för i detta krig, som kostade 200.000 människor livet, är minst sagt anmärkningsvärd.  Utan att gå in på alla enskildheter i kriget, som kan sägas vara avslutat på nyåret 1996, får man nog säga att priset var högt för insatser i ett land som, förr eller senare, på ett fredligt sätt med all säkerhet hade blivit inkorporerat i den europeiska gemenskapen.

Syftet kan snarare definieras genom tre punkter:

–         Att skrämma kvarvarande kommunistregimer till omedelbar underkastelse under en New World Order, definierad som The American Century (Bush). Fortsättning skulle komma i Rysslands närområden.

–         Att skapa ett muslimskt brofäste i Bosnien-Herzegovina för framtida behov i Europa och en bas för en USA-relaterad Jihadrörelse, en gest mot de muslimska oljeproducerande staterna och utlovad spridning av islam i Europa och övriga världen.

–         Utveckla NATO till en effektiv krigsmaskin under amerikansk kontroll och att visa EU att Pentagon bestämmer agendan även i Europa.

I ett avslutande kapitel skall vi diskutera hur dessa planer lyckats eller misslyckats i samband med Turkiet, Rysslands återuppbyggnad, Mellanösterns ”arabiska vår” och, framför allt, ställa frågan om inte USA och dess fanatiska ideologi om världsherravälde egentligen är det största hotet mot Europa – ännu en gång?

Peter Krabbe

15 Responses to Deep State och Jihad – ett skrämmande äktenskap. Del 4. Jugoslavien.

 1. Fiskargubben says:

  Peter Krabbe, tack att du berättar om Natos attack på Jugoslavien. Tack vare specialkontakter kunde jag följa det i nästan realtid. Jag var helt knäckt 1999 och det tog flera år innan jag orkade studera andra krig. Där försvann min gamla syn på Nato och västerlandet.

  Osama bin Laden berättade att serbiska poliser torterades (också att sovjetiska soldater var tuffa under såna omständigheter i Afganistan. Det var också de ryssar som tyskarna satte i kallt vatten för att se hur länge de skulle överleva). Det som gjordes mot serberna och andra minoriteter i Kosovo och Metohija var förfärligt. En gammal kvinna genomborrades med en stör och fästes mot golvet. Polisanmälningarna samlades i en garderob och glömdes bort. En hög alban drog serber i rep efter bilen och det finns misstankar om att organ togs från serber i Albanien. Vad gjorde Läkare utan gränser?

  Specialkontakter? Jag följde kriget från Sverige med svenska kontakter, så inbilla er inget.

  Jag har haft några andliga upplevelser och vill berätta följande. När Milosevic dog så besökte han mig. Han såg glad ut. Sakta, sakta, dracks han upp av månens sken, som Dan Anderson skrev när han fick besök. Det finns ett evigt liv, men vi ska inte gå dit för egen hand.

 2. Gösta Walin says:

  Hej Peter
  Stort tack för dina insiktsfulla inlägg. Vad anser du om Diana Johnstones bok, Dårarnas paradis som beskriver upplösningen av Jugoslavien? Boken blev som bekant dårhatad av etablissemanget i Sverige – märkligt – värre hatad än Nya Tider i dag.
  Gösta Walin
  gosta.walin@marine.gu.se
  070 5303233

 3. Lilla fröken PK says:

  Ja, supermakten har tentakler överallt. Att Sverige medverkade med spaningsflyg i Libyen kändes långsökt redan då. Nu är det ännu konstigare att medlemskap i NATO skulle vara ett alternativ. Däremot ett militärt samarbete med ”gamla rikshalvan”, Finland, vore nog värt att utveckla mera.

 4. Kachinà says:

  Inledningen skulle ske genom ekonomisk underminering via IMF (International Monetary Fund) och amerikanska NGOs som Soros Foundation och NED (National Endowment for Democracy). Vi känner idag igen dessa organisationer väl, namnet Soros torde ha hamnat på de flestas näthinna numera.)

  Så minns vi den ekonomiska undermineringen av Sverige genom bankkrisen och valutakrisen, administrerad av Soros vän Bildt – Quisling.

 5. Mo says:

  Ja,frågan är hur länge Bildt skall styra moderaterna bakom kulisserna ?

 6. Fiskargubben says:

  Här berättas om den ukrainska säkerhetstjänstens övergrepp. Det ser också ut som om den i artikeln nämnda gruppen tog livet av Givi och Motorola. De var kända och framgångsrika motståndskämpar. Sergej verkar ha fått asyl i Sverige. Det betyder att vår regering vet vad som pågår i Ukraina och andra länder i Eu kan ha informerats, men vi får ingen information.

  Nationalisterna roade sig med att skjuta sönder hus och döda kor i öster. Några brunnar förgiftades. Tvättmaskiner och kylskåp bars ut. Det var våldtäkter och försvunna kvinnor. Det berättas inte här, men jag minns.

  Det finns två intressanta videor med automatisk engelska för de som bryr sig om mänskliga rättigheter och vill förstå varför jag kritiserar nationalisterna och den ukrainska statsledningen. Svenska Skillt var med i Azov och skröt om vad han hade gjort.

  https://sputniknews.com/europe/201806271065805401-ukrainian-political-death-squads-exclusive/

  Bbc har börjat rapportera annorlunda om Ukraina. Se videon och läs. Nu berättas om Azov och gruppens gärningar. Inrikesminister Avakov kritiseras och det var på tiden. Vi får se hur Azov, som lyder under honom, slår sönder lokaler och startar bränder. Ledaren Biletski sitter i parlamentet och där finns också andra nationalister (varav några är värre). Ni får se en del av en video jag tidigare postade på bloggen.

  ”The Ukraine: On patrol with the far-right National Militia report by the BBC Newsnight program on April 3, 2018 has highlighted the controversy surrounding the Ukrainian far-right nationalist group and its ties to illegal activity, top officials in Kiev and violent crimes.

  The connection is then established by the BBC report between the group and Ukraine’s infamous Azov volunteer neo-Nazi battalion, known for its extremist nationalist views, whose symbol closely resembles the Nazi insignia.

  The ultranationalist volunteer battalions were also accused of committing war crimes against the civilian population in the eastern regions of Ukraine.”

  https://sputniknews.com/analysis/201804051063219944-ukraine-far-right-bbc/

 7. Patrik Eriksson says:

  Är väl fel forum att skriva om numerologi och ockultism här. Men kanske någon är intresserad. För att de använder sig av astrologi, gematri, symbolism och numerologi för att styra över oss.
  Berlinmuren föll 9 nov 1989. Viktigt datum. 9/11. Donald Trump inväljs 27 år senare på 9/11 till president. För övrigt är cermonin den 20 jan -17 vilket gör Trump exakt 70 år 7 månader och 7dagar gammal. 777 i numerologi. Passande för casinokungen och Jesuiten Trump/Triumphcard. Han firade sin seger i Rockefeller center. Finansiärerna bakom de 110 (11) våningar world trade center är just Rockfeller. David Rockefeller sägs dött 101 år (11) gammal. Första planet som kraschade var AA:11 (11:11) i New York den 11:e staten.
  Flight 77 är uppe i luften 1 tim och 17 min (77 min) och kraschar in i 77 feet höga Pentagon som ligger på 77:e breddgraden Väst. Pentagon började byggas 11 sept 1941 (9/11).
  Hur många serier och filmer har inte sublimt påvisat 911 under lång tid innan? Att se detta som tillfälligheter är för mig skrämmande. Att tro att en skäggig gubbe i en grotta nere i en öken har organiserat detta är helt otroligt. Så länge vi går med på allt dag ut och dag in och inte gör motstånd kommer detta fortsätta under lång tid framöver. Informationen vi får serverade i media och alternativmedia och skolan är lika näringsfattig som maten vi äter. Jag vet att flera som läser här jobbar på företag och betalar en tredjedel i skatt och moms på allt som handlas. ”Men det är skatt som byggt detta land och utan skatt ingen skola eller sjukvård.” Om man räknar på hur mycket vi skattar och momsar under en livstid är det astronomiska summor. Jag undrar om ens en promille går till saker som verkligen gynnar oss. Sjukvården handlar giftiga vacciner och mediciner för miljarder av dina skattepengar.

  Och nu är det VM! Jag hörde någonstans att det kostat över 5 miljarder att bygga en av arenorna samtidigt som människor svälter i Ryssland. Hur kan så många bry sig så mycket över en boll som ska in i ett mål när det ändå såklart redan är bestämt vem som ska vinna?

  • Benny says:

   Finns det folk som svälter ihjäl i Ryssland? Var har du läst det? I Sverige däremot vanvårdas äldre och en del svälter faktiskt ihjäl. Akta dig för fulmedia…

  • Fiskargubben says:

   Sanktionerna drabbar folket, men de stärker landet på sikt. Fattigdomen har ökat, men jag har inte hört talas om svält. President Putins prioritet är att lyfta Ryssland igen och han brukar lyckas med det han gör. Vm stärker också Ryssland. Jag ser hur landet beröms. Arenorna kommer att tjäna folket i många år, men alla kommer inte att få behålla alla sina åskådarplatser. Några idrottsmän sade att OS i Sotji var det bästa de hade deltagit i. Den nya flygplatsen i Rostov na Donu är en viktig satsning på infrastrukturen och handlar inte bara om Vm.

   Makten kan ha ockulta inslag. Någon kristendom finns ju inte där. Vi får poola våra resurser för att försöka lista ut vad som pågår.

  • mariana says:

   Du är förundrad över att det är så många som bryr sig om en boll som ska in i ett mål !!!
   För mig är det en större gåta hur en regering kan sjunka till en sådan bottennivå av moraliskt hyckleri och förfall som den svenska regimen nu stoltserar med.

 8. Patrik Eriksson says:

  Glömde en viktig sak! Trump gick till val med att repeterat prata om ”The Wall”. Som jag nämnde angående hans valvinst samma dag 27 år senare som den mest kända muren föll. ”The Wall”. Skulle inte bli förvånad om han nu står som symbol för rivning av WALL-street. Kanske ny finanskris och införande av kryptovaluta istället.

  Han fyller år på amerikanska flaggans dag. 14/6. Flagga, patriotism, nationalism. Han är patriotismen själv. Han är en liten kugge i det stora maskineriet. The greater work of God.

 9. sosi21 says:

  Kanske har någon lagt in detta i tråden. Jag lägger in det här för säkerhets skull. Jag är bara ”normalt påläst” i detta så viktiga ämne som berör oss i Sverige och vår demokrati, som tyvärr redan är kraftigt stukat av industrins intressen. Men summa samarium med allt som sker med vårt land i första hand (även Europa) är vi på väg in i en utveckling som måste stoppas nu. Vi måste skydda vårt land mot den verkliga fienden, som inte är Ryssland, men som vi matas med i massmedia. https://www.dn.se/nyheter/ny-rapport-salafismen-vaxer-sig-starkare-i-sverige/

 10. Pingback: ”Ni har skapat ett Frankensteins monster” | corneliadahlberg

 11. Pingback: Om socialismen som navet för den nya världsordningen – Bakom kulisserna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: