Är vi nära en vändpunkt i världspolitiken?

Russian president thanks US president for intel that thwarted terror attack

 

Det händer mycket just nu. Med Trump i Europa får pressen gott om rubriker. NATO-möte, statsbesök i England och måndagens med spänning emotsedda möte med Putin i Helsingfors kommer att kräva mycket trycksvärta. Det finns naturligtvis en röd tråd genom alla uttalanden och vart den leder får vi nog klarhet i på måndag.

Vad vi redan kan se är den tydliga sprickan mellan å ena sidan Trump med armén som back-up och å den andra oligarkernas och demokraternas Deep State. Trump betonar nu sitt europeiska ursprung med Tyskland på fädernet och Skottland på mödernet och är tydlig med sin kritik av mångkulturen och invandringen, som han med rätta anser äventyrar vår egen kultur och framtid. Därmed står han i skarp kontrast mot Deep State, som med Soros som torped arbetar intensivt för motsatsen. Detta är intressant eftersom det aldrig tidigare uttalats så tydligt. Det innebär också ett närmande till Putins åsikter om vår invandring och det muslimska hotet mot vår kulturella kristna bakgrund. Utan tvekan lägger Trump en bra grund för sina diskussioner med Putin på måndag.

Samma tendens ser vi under NATO-mötet, där Trump kräver ett större engagemang av de övriga medlemsländerna för de militära utgifterna. När han kräver insatser upp mot 4% av BNP, vilket är vad USA betalar idag, handlar det naturligtvis inte om en fördubbling av NATOs budget utan om en bantning av USAs kostnader i motsvarande grad. Hans agenda är väl genomtänkt, genom att behålla NATO kan han kräva att USA fortsätter stå för de dyrbara amerikanska vapensystemen, vilket gynnar amerikansk export, samtidigt som utgifterna för den stående armén halveras. Trump är väl medveten om att Rysslands vapenteknologi utvecklas i snabb takt mot bakgrund av hotet från NATO. Att möta detta genom ständigt ökande militärutgifter passar illa i hans koncept för att stärka amerikansk handel och industri. Europa och dess NATO-medlemmar är en kvarnsten runt USAs hals, vår industri blomstrar och vår handel med öst ökar snabbt, trots att vi kräver ”beskydd” från USA mot de handelspartner i Ryssland och Asien som kommer att manövrera ut USA ekonomiskt i framtiden.

Om Trump lyckas binda upp Europa på långsiktiga vapenavtal, kommer han inte att tveka inför att dela NATO i en amerikansk, oberoende del och en europeisk, där vi själva får stå för notan. Därmed kan han i praktiken skrota det kalla kriget och få Putin att återvända till sina nedrustningsplaner, den vapenteknologiska kapplöpningen kan då ta pausvila. Trump behöver sin tid som president till att återuppbygga den amerikanska industrin och göra amerikanska varor attraktiva på världsmarknaden, vilket de inte är idag efter den kemiska industrins konvertering av livsmedel, IT och mediciner till livsförkortande produkter som ingen vill ha längre.

Allt talar för att Trump och Putin kommer att ha ett historiskt möte på vägen mot fred och avspänning på måndag. Med samma visshet kan man säga att Sveriges och övriga västvärldens medier kommer att spy galla över kontakten och misskreditera dem bägge, globalismen som vuxit sig allt starkare även här och helt styr våra medier har inte vant sig vid tanken än att globalismens tid är förbi.

Peter Krabbe

137 Responses to Är vi nära en vändpunkt i världspolitiken?

 1. Thomas says:

  Och som ett brev på posten, detta var ju inte helt oväntat, med tanke på hur man dagligen ser sprayningar. För egen del så är detta ett kvitto på att vår sommarvärme är ”man made”.
  Idag skriver Di ”Värmebölja påminner politikerna om klimatfrågan”

  Den blodröda månen som ska framträda och som sägs vara ett naturligt fenomen, förvisso så kan fallet vara så. Men kan det även dölja att man skickat ut stora mängder med lithium. Man har kunnat se hur moln är lätt aprikosfärgade, tillfällighet? kanske., men jag är skeptisk till det de säger. Det är ett bra sätt dölja sina illgärningar.

  Kan man ana deep state här? För egen del är det en icke fråga..

  • Alve says:

   I augusti brukar framträda ”blodröd” måne. Lite tidigt nu kanske men vi är ju snart inne i augusti. Röd måne vid kräftdags är/var ju inget ovanligt. (Numera är det ju inget stohej med kräftpremiären). Konstig (sprayad?) himmel ibland håller jag med om som t.ex igår kväll men ikväll klarare och skönare luft där jag bor på Småländska Höglandet.

   • Thomas says:

    Jag vill såklart inte ha rätt och är det naturligt fenomen så blir ingen gladare än jag. Med tanke på vad dessa gossar (DS)håller på med så ifrågasätter jag det mesta, numera.

 2. mariana says:

  Här på landet några mil söder om Linköping vilar en närmast ödesmättad stämmning. Inte ett ljud hörs i kväll. I går kunde jag höra ugglornas speciella ”klävitt” och fullmånen lyste starkt gul över sjön. Jag väntade på att den skulle vara röd i kväll, men det syns ingen måne och det är en märkligt färg eller brist på färg över himlen. Det är som om det ligger just ett aprikosfärgat sken bakom en hinna, spänd över himlen som hindrar månen att visa sig.
  På eftermiddagen i dag hördes planen igen och jag förväntade mig att se det vanliga strecket bakom dem, men i dag var det en ny formation. Det var liksom plisserade tunna moln som bredde ut sig direkt komna ur den blå himlen tills de täckte en stor del av himlen och det blev mörkare efter hand som molnen breddeut sig.

  @Thomas du nämner lithium, hur påverkar det jorden. Jag känner inte till något om detta.

  • Thomas says:

   Exakt hur det påverkar jorden vet jag inte. Jag har inte satt mig in i det så mycket, än. Men lithium ger röd himmel, så vitt jag har förstått, och därav mina tankar om blodröd måne.

   • petergrafstrm says:

    Rayleigh-spridning orsakar rödare färg ju längre solljuset måste passera genom luften innan det når ögat eftersom det blå ljuset sprids mer av luftmolekyler. Och det är samma ljus som månen lyser med. Om månen skulle bli röd när den står högt på himlen vore det ngt anomalt.

 3. Mjölner says:

  Tack för omtanken! På lokalnyheterna för Småland meddelades att en brand i Blekinge har
  släckts snabbt. En andra brand i skogen mellan Kosta och Lessebo har man inte fått bukt med.
  Nu får vi se hur många bränder som uppstår här. SMHI yrar om regn i morgon lördag.

  • Loa says:

   Från 10 mm prognos till 0 i verkligheten. Jag såg just avlägsna blixtar (söderut?). Kvavt halva dan, kraftig men ljum blåst från norr sen öster. Diset, eller vad man ska kalla det, gör fullmånen sjuk och suddig. Ålamörker ser inte ut så här.

 4. Mo says:

  EU får som dom vill ! I januari i år föreslog EU kommissionen genom ansvarig kommissionär Christos Stylianides att EU skulle rusta upp för 280 milj euro till gemensam utrustning för att hantera brand och naturkatastrofer. Morgan Johansson sa nej med hänvisning till risken att det enskilda landet då skulle försumma sin egen beredskap. Idag har han ändrat åsikt och anser att detta är en förhandlingsfråga. Man kan fundera över vem som skall leverera utrustningen. Alltid är det någon som tjänar på krig och naturkatastrofer.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7003694

  • Alve says:

   Hoppas Morgan Johansson förpassas ditt ”pepparn växer” i höst. Men vem/vilka ska klara att ta tag i denna förfärliga soppa???

 5. Mjölner says:

  Landsförrädaren, femtekolonnaren Dan ”Bankok” Eliasson, generaldirektör för MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, skyller sitt tillkortakommande i arbetet på sina
  kolleger och arbetskamrater vid de kommunala brandkårerna. Infantilt med råge!
  https://ledarsidorna.se/2018/07/msb-generaldirektor-skyller-pa-brandmannen-for-att-myndigheten-in

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: