Är vi nära en vändpunkt i världspolitiken?

Russian president thanks US president for intel that thwarted terror attack

 

Det händer mycket just nu. Med Trump i Europa får pressen gott om rubriker. NATO-möte, statsbesök i England och måndagens med spänning emotsedda möte med Putin i Helsingfors kommer att kräva mycket trycksvärta. Det finns naturligtvis en röd tråd genom alla uttalanden och vart den leder får vi nog klarhet i på måndag.

Vad vi redan kan se är den tydliga sprickan mellan å ena sidan Trump med armén som back-up och å den andra oligarkernas och demokraternas Deep State. Trump betonar nu sitt europeiska ursprung med Tyskland på fädernet och Skottland på mödernet och är tydlig med sin kritik av mångkulturen och invandringen, som han med rätta anser äventyrar vår egen kultur och framtid. Därmed står han i skarp kontrast mot Deep State, som med Soros som torped arbetar intensivt för motsatsen. Detta är intressant eftersom det aldrig tidigare uttalats så tydligt. Det innebär också ett närmande till Putins åsikter om vår invandring och det muslimska hotet mot vår kulturella kristna bakgrund. Utan tvekan lägger Trump en bra grund för sina diskussioner med Putin på måndag.

Samma tendens ser vi under NATO-mötet, där Trump kräver ett större engagemang av de övriga medlemsländerna för de militära utgifterna. När han kräver insatser upp mot 4% av BNP, vilket är vad USA betalar idag, handlar det naturligtvis inte om en fördubbling av NATOs budget utan om en bantning av USAs kostnader i motsvarande grad. Hans agenda är väl genomtänkt, genom att behålla NATO kan han kräva att USA fortsätter stå för de dyrbara amerikanska vapensystemen, vilket gynnar amerikansk export, samtidigt som utgifterna för den stående armén halveras. Trump är väl medveten om att Rysslands vapenteknologi utvecklas i snabb takt mot bakgrund av hotet från NATO. Att möta detta genom ständigt ökande militärutgifter passar illa i hans koncept för att stärka amerikansk handel och industri. Europa och dess NATO-medlemmar är en kvarnsten runt USAs hals, vår industri blomstrar och vår handel med öst ökar snabbt, trots att vi kräver ”beskydd” från USA mot de handelspartner i Ryssland och Asien som kommer att manövrera ut USA ekonomiskt i framtiden.

Om Trump lyckas binda upp Europa på långsiktiga vapenavtal, kommer han inte att tveka inför att dela NATO i en amerikansk, oberoende del och en europeisk, där vi själva får stå för notan. Därmed kan han i praktiken skrota det kalla kriget och få Putin att återvända till sina nedrustningsplaner, den vapenteknologiska kapplöpningen kan då ta pausvila. Trump behöver sin tid som president till att återuppbygga den amerikanska industrin och göra amerikanska varor attraktiva på världsmarknaden, vilket de inte är idag efter den kemiska industrins konvertering av livsmedel, IT och mediciner till livsförkortande produkter som ingen vill ha längre.

Allt talar för att Trump och Putin kommer att ha ett historiskt möte på vägen mot fred och avspänning på måndag. Med samma visshet kan man säga att Sveriges och övriga västvärldens medier kommer att spy galla över kontakten och misskreditera dem bägge, globalismen som vuxit sig allt starkare även här och helt styr våra medier har inte vant sig vid tanken än att globalismens tid är förbi.

Peter Krabbe

137 Responses to Är vi nära en vändpunkt i världspolitiken?

 1. Alve says:

  Två giganter i det godas tjänst – låt oss hoppas!
  Nej, medierna fattar inget, det visade Porseryd tydligt i TV4 nu på morgonen…
  Jag fattar inte allt heller men mer med din hjälp Peter + många andra här på bloggen…

 2. Heide ekdahl says:

  En mycket klar analys, är nu klokare än förr tack vare Peter Krabbe

 3. 5ven55on says:

  Reblogga detta på 5ven55on.

 4. Fiskargubben says:

  Peter Krabbes krönika är bra som vanligt.

  Müller åtalar ryska underrättelsemän precis före mötet. Det ser ut som ett politiskt beslut. Demokraterna vevar på som förut.

  De båda presidenterna arbetar för sina egna länder och förstår varandra bra. De är vinnare trots demoniseringen. Jag är säker på att Trump vill ha avspänning och ett slut på kapprustningen, förutom att få fart på ekonomin. Tillsammans kan de klämma åt Eu på olika sätt.

  Finland äras av mötet och inför gränskontroller. Konstigt nog har vi redan fått veta att de möts i presidentpalatset. Några tror att presidenterna bara har haft veckor på sig att förbereda, men de kan ha haft månader. Säkerhetsmännen kan redan vara på plats i Helsingfors. Det är möjligt att Ivanov kommer att delta. Han har tjänstgjort i Finland och talar svenska och troligen också finska.

  Novitjok har hittats i en flaska i Amesbury. Man kan undra om någon har sålt giftet som knark. Spåren leder inte till Ryssland, snarare till Porton Down.

  Nu vet vi att några Ngo plockar upp flyktingarna strax utanför Libyens kust. Det luktar Soros.

  De kristna har börjat upptäcka oligarkerna och talar om Soros utan att kunna anklagas för antisemitism (de stödjer Israel till 100 procent). Här får ni höra mycket intressanta Bibelord, varav jag har tänkt på några under senare år. Herren sätter folkens gränser. Vi får alltid bönesvar när vi ber efter Hans vilja, det är ett löfte.

  Några intressanta judiska tänkare citeras och deras ord kan användas mot globalisterna. Hela den svenska oppositionen har nytta av dem. Det är intressant att se mycket olika krafter börja samverka. Kristna, nationalister och även medvetna kommunister. Nationalismen kommer från Gud, säger predikanten. Han säger att vi måste be för landet, eftersom vi står inför ett ödesval.

  KOMMER NATIONALISM FRÅN GUD? #Valet2018

  • Sture says:

   @ Fiskargubben,
   varit mycket upptagen och kommer så att vara ytterligare några veckor. Skall bara kommentera att Gud/Jesus Kristus berättar i Lorbermanuskripten (som du säkert känner till) att ALLA folk har försetts med allt de behöver i form av naturtillgångar. Så inget folk kan klaga på att de inte fått vad de behöver och det finns ingen anledning till att vara avundsjuka på andra folk.
   Om de inte tar vara på sina egna naturtillgångar och sina egna möjligheter, så kan det bara skyllas på den egna kulturen, de egna ledarna och folkets attityd.
   Dessutom är det så att hos alla folk finns det individer, med god karaktär, begåvning och intelligens tillräcklig för att leda dem rätt.
   Men om man jagar bort dessa goda karaktärer, förföljer dem och dödar dem såsom det beskrivs i Bibeln att judarna gjort med sina profeter, så får man utstå konsekvenserna av detta.

   • Fiskargubben says:

    Jag har inte läst Lorber lika noggrant som du har gjort, men ser direkt att han har rätt. Herren ger oss allt vi behöver, det säger Bibeln. Luther fick skäll av sin hustru när det var ont om pengar och svarade att Herren ger oss vad vi behöver (nästan ordagrant). En rysk nomad, troligen muslim, tackade Gud för alla stora gåvor. Han var fattig på pengar, men han hade allt han behövde.

    Det som ska växa till nåt bra får ta den tid det tar (från Oscar Magnussons sång). Det du gör är mycket viktigt.

 5. Pingback: Manipulationstider; 20 000 fejkkonton hejar på Åkesson - Lena Holfve

 6. Loa says:

  …har inte vant sig vid tanken än att globalismens tid är förbi. – Du låter hoppfull.
  En sån fin bild, f.ö. Särskilt Putin.

 7. Pingback: Handhjärta.

 8. Fiskargubben says:

  Enarsons video fick hundratals nya tittare på bara ett dygn. Jag såg den flera gånger för att hitta nyanserna. Jag antar att både vänner och fiender studerar den. Nästan 400 frikyrkopastorer vill ha mer invandring och tycker inte om att han ber för Sverige. Var ska de som söker Herren finna Honom? Jag ser sovande församlingar och hemsidor med märklig teologi. Babylon är här, men härskar bara i en timme med bibliska mått mätt. Jag ser staden som en symbol, som jag ser Jerusalem som en positiv symbol och den himmelska staden är evig. Swedenborg talar om nationer i den andliga världen. De bidrar på olika sätt och representerar olika organ i den Himmelska kroppen. Hela Himmelen är i mänsklig form, säger han.
  Jag kallar mig hellre patriot än nationalist på franskt och ryskt sätt, eftersom jag inte har behov av att göra ned andra folk och det är likadant med Enarson.

  Sverige övar med Nato ganska nära den ryska basen i Sevastopol. Den och den i Kaliningrad uppgraderades nyligen som svar på Natos framfart. Opcw fann inga kemiska vapen i syriska Ghouta. Några Natoländer vill evakuera de vita hjälmarna från Syrien. Israel misstänks påverka vädret i Iran.

  ”Israel is influencing Iran’s climate, according to the head of the Iranian Civil Defense Organization, General Gholamreza Jalali, who said that Tel Aviv was ”stealing” clouds from the Islamic republic.

  Vladimir Semenov, deputy director of the A.M. Obukhov Institute of Atmospheric Physics of the Russian Academy of Sciences (RAS), agreed that in theory it is possible to modify weather locally.

  ”Therefore, Israel could influence climatic conditions in the Islamic republic to achieve its goal of overthrowing the regime that is now in power in Iran. I do not exclude this,” Tsipis concluded.”

  https://sputniknews.com/analysis/201807111066269279-iran-israel-clouds/

 9. christian says:

  Mkt bra skrivet. Har stundom vacklat i min bedömning av honom( Trump)-tillhör han trots allt etablissemanget eller? Inser att han måste gå balansgång-om han är the real thing. Tack för fin art.

 10. Elisabeth says:

  Tack Peter, jag delar verkligen dina förhoppningar om mötet idag. Men många motarbetar ju Trumps avspänningspolitik. Strax innan mötet sökte Deputy Attorney Rod Rosenstein ( i Muellers tjänst ) indictment gentemot 12 ryska underrättelseofficerare under påstående av inblandning i valet 2016. Man har ju påstått detta sedan 2016 men inte serverat ett endaste bevis. Ett ryskt bolag som råkade ut för indictment vände på kuttingen genom att hävda ”not guilty” med begäran om att få se Muellers bevis. Sedan dess har Muellers team förhalat detta. En ”indictment” är bara en officiell anklagelseakt utan bevis , i normala fall följs processen upp med bevisföring osv. men här missbrukar man och leker med juridik i politiskt skumraskspel. I allmänhetens ögon låter det allvarligt med indictment och det är ju avsikten. Det är så uppenbart att man vill störa fredsprocessen.

  • peterkrabbe says:

   Mötet gick som förväntat mycket bra, det slutade med en total konsensus mellan Trump och Putin om ett fortsatt konstruktivt samarbete och dialog. Lika förväntat var medias patetiska försök att sabotera mötet. I USA talar man om landsförräderi för att Trump upprättar relationer med ”fienden”. Putin försäkrar att Ryssland inte har varit inblandade i det amerikanska valet och har gett Trump lite ”idéer” om händelseförloppet. Sannolikt tänker han på de ryska oligarker som samarbetar nära med sina amerikanska motsvarigheter för att misskreditera Putin. De tolv ryssar som Mueller kallar för ”underrättelseofficerare” har enligt Putin inget med den ryska statsapparaten att göra. På fråga från CNN om Trump litar mer på Putin än FBI svarar Trump att han fortfarande väntar på de bevis i form av de ”försvunna” servrar som FBI hänvisar till.

   Västmedia klagar på att ingenting konkret kommit ut av mötet. Vad förväntar man sig av en första tvåtimmars kontakt för att lära känna varandra? Färdigskrivna avtal? Båda säger att nu kan man arbeta vidare tillsammans med de frågor där man inte är eniga för att hitta fredliga lösningar. Det retar media att man för att få arbetsro har haft ett slutet möte utan andra närvarande än de två tolkarna. Inga protokoll eller anteckningar, bara två skarpa hjärnor som enas om en väg framåt. Bättre kan det inte bli.

   Putin sitter säkert i Ryssland, älskad av sina landsmän. Men Trump kommer att få ett helvete när han kommer tillbaks till sin krigshetsande Deep State. Alla måste förstå att världens ondska sitter församlad i kongress och utrikesdepartement (läs CFR), att rensa ut dessa galningar är den svåraste uppgiften för Trump, en uppgift som han riskerar sitt liv för. Vi kan bara hoppas att han lyckas med denna kapplöpning mot tiden, hela världens framtid hänger på det. Och idioterna i den svenska regeringen orkar jag inte ens kommentera….

   • Fiskargubben says:

    Ja, Trump behöver se upp efter kongressvalet i höst. Om någon vill honom illa kan det ske efter valet, gissar jag.

    Det hender icke ofte, men ibland har svensken rätt, som en norrman ungefär sade i reklamen för flera år sen. Det är lite kul att skoja om. Toppmötet gick bra, som jag trodde, och de båda presidenterna skåpas nu ut, som Peter Krabbe förutsade. Jag såg hela presskonferensen. Vi får bara veta vad presidenterna vill att vi ska veta. En gemensamt råd ska försöka förbättra relationerna. Lavrov är mycket nöjd med mötet.

    Putin, Trump Consider Joint Summit ‘Success,’ Denounce ‘Collusion’ Claims

    https://sputniknews.com/world/201807161066407227-trump-putin-meeting-highlights/

    Expressen har en artikel där Ryssland anklagas för strömavbrottet på Krim mitt i vintern. Sanningen är att ukrainska nationalister sprängde kraftledningarna. Ryssland fick snabbt dra nya kablar och bygga lokala kraftverk. Propagandan är urdålig i vår tid och det är till vår fördel. Många ser igenom fake news.

    “Foreign entity, NOT RUSSIA” hacked Hillary Clinton’s emails (Video)

    http://theduran.com/foreign-entity-not-russia-hacked-hillary-clintons-emails-video/

    • peterkrabbe says:

     Det är intressant att information nu kryper fram om vem som låg bakom Hillarys hackade email. Ryssland är därmed ute ur diskussionen. Mörkläggningen inom Deep State och tidigare erfarenheter gör att en sannolik gissning pekar mot duon Mossad och saudiska underrättelsetjänsten, som båda haft goda skäl att avpollettera Clinton till förmån för Trump. Sanningen om 9/11 spökar fortfarande. Ett avslöjande vore förödande för Israel och Trump har upprepade gånger förklarat sig vara ”Israels bästa vän”.

     • mats says:

      Jag såg också hela presskonferensen och det verkar ha gått mycket bra. Media gnäller över att de inte kom fram till något avtal och att bara tolkarna var med. Hur skulle det vara om media började med att rapportera om vad som sades. Detta med svarta pengar från ryska affärer som letat sig till Clinton var ju en bomb även om ingen här är förvånad.
      Det pågår ett verkligt inbördeskrig i USA. Jag hoppas o TROR ännu att Team Trump sitter med alla ess och att tillräckligt kommer att komma fram innan höstens val. Lyckas de inte ”dra åt säcken” innan valet och det visar sig att alla i deep sate sitter i säker båt även till våren ja då ska jag omvärdera och återgå till pessimismen.
      Då det gäller hackade datorer så tror jag ändå att Seth Rich är det heta spåret, han var sur o tömde vad han kunde till en sticka eller två
      9/11 kommer kanske också fram men knappast detta år. Trump är vän med Israel, inget jag störs av. Miossad o CIA är inte detsamma som Israel respektive USA även om de i mycket haft en väldigt negativ inverkan på olika skeenden.

      • peterkrabbe says:

       Mats, du har naturligtvis rätt i att Mossad och CIA inte är detsamma som Israel respektive USA. Vad man skall tänka på är dock att politiker och presidenter kommer och går med relativt korta intervaller, medan ländernas underrättelsetjänster består. Det innebär att även om en chef byts ut, finns det tusentals tjänstemän som fortsätter jobba på samma sätt som förut, de kan inte bytas ut i takt med presidenterna. Därför har det demokratiska systemet ett jätteproblem när dessa underrättelsetjänster har en egen agenda. Dessutom har de en vana att samla information som kan användas mot vilken politiker som helst när det behövs, det är därför som exempelvis CIA är så viktigt för sin egentliga uppdragsgivare Deep State.

       Man kan undra om vi har en lokal version av Deep State även i Sverige. Våra media med Bonniers och Schibsteds är tveklöst lierade med sina amerikanska motsvarigheter och ingår i Soros-styrda och globala Project Syndicate, som levererar färdigskrivna artiklar även till dessa koncerner. Många av våra ”pensionerade” politiker får feta uppdrag från amerikanska globala bank- och mediakoncerner. Det finns sannolikt en förklaring till att svensk politik bildat en 7-klöver, där ingen annan har tillträde. En vacker dag kommer allt detta fram på bordet, det är jag övertygad om.

   • Elisabeth says:

    Ja Peter, håller med. Fantastiskt att de träffades och fick igång ett samtal, personkemin verkar bra. Media är patetisk och det är obegripligt att man lyckas lura så många tittare/läsare att tycka att avspänning och dialog inte är bra. Under förspelet till Irakkriget mobiliserades en stor anti-krigsrörelse. Nu verkar många tycka att krig och konflikt är bra. Eller är det ett sken, en missvisande spegel ? MSM är förvisso ett ormbo med Orwellskt ny-språk, inte många klarar/orkar att nysta upp och navigera sig fram. Tack och lov för nätet.
    Eftersom neocons i Washington tycks skumma av raseri är även jag rädd för konsekvenserna för Trump.Det är tur att han är en så speciell person. Han må vara 72 år men han är av rätta virket. Risken för något slags attentat är dock överhängande. Hoppas att han omges av ett rejält Praetorianskt garde.

 11. peterkrabbe says:

  Man vet inte om man skall skratta eller gråta när man tar del av MSMs rapportering efter det världshistoriska mötet mellan Trump och Putin. Trump beskylls för att vara svag och eftergivlig, en knähund under Putin. Att denna retorik flödar i sioniststyrda USA-media kan jag förstå, men att svenska media inte har mer vett i skallen gör en bedrövad. Inget oväntat förstås, våra media hör till samma kategori som de amerikanska.

  Här tar presidenten för världens ledande nation ett avgörande steg för att understödja fred och samarbete i en konfliktfylld värld och västmedia väljer att förringa eller förlöjliga initiativet. Vad vill man ha istället? Världskrig? Ytterligare miljoner döda i ändlösa konflikter världen över? Förstår man inte att i en väpnad konflikt mellan USA och Ryssland kommer Europa att hamna mitt emellan? Vi blir alla parter i blodbadet. Är det vad man ser fram emot?

  Finns det inte en gräns för det svenska folkets okunnighet och totala brist på logiskt tänkande? Jag mår illa när jag tänker på att våra valda ombud till hösten kommer att ersättas av ännu sämre ombud, människor som inte har en susning om vad som händer i världspolitiken. Medlemskap i NATO istället för att avskaffa aggressionspolitik från andra världskriget, ökad invandring istället för att måna om vår välfärd, fritt fram att förpesta vårt land med kemikalier och gifter, skänka bort vårt självbestämmande till totalitära krafter, utrota vår nationella tillhörighet till förmån för parallella samhällen på svensk mark m.m. i all oändlighet. Varför låter vi det ske?

  • Martin T says:

   Peter; jag hade inte kunnat formulera mig bättre själv, Du slår huvudet på spiken. Varför är Sverige och Tyskland de värsta exemplen på självförnekelse och självförstörelse?

   För Tyskland torde mycket bero på det evighetslånga dåliga samvete som historien om ”förintelsen” skapat.
   ”Förintelsen” är fundamentet som skapandet/stölden av Israel vilar på och är livsviktig att hålla vid liv av sionisterna, det ger dem evighets-immunitet för alla eventuella anklagelser om mord på civila, terror och etnisk rensning, liksom frikort från alla former av granskning och kritik – då åker ”antisemit”-kortet fram med blixtens fart!
   Genom att ständigt komma med nya skadeståndskrav mot Tyskland (som alltid betalar) hålls elden vid liv.
   Tyskland vill därför liksom Sverige ständigt framstå som det ”goda” landet, befolkat som det är genom statsapparat och förvaltningar av lärlingar från Frankfurtskolan som likt en tidsinställd bomb de senaste åren briserat fullt ut.

   Samma i Sverige. Landet som aldrig drabbats av väpnad konflikt har fått se sina departement, förvaltningar, domstolar och annat befolkas av marxister och lärlingar från Frankfurtskolan.
   Godtrogenheten är ändlös, medelsvensson (om han finns kvar?) tittar på MSM, rapport, TV4nyheter, läser Expressen, Aftonbladet, DN på nätet. Analysförmåga och eget tänkande lyser med sin frånvaro – tyvärr!

   Åtminstone fram till nu.

   Trots allt har jag den senaste månaden fyllts av visst hopp. Människor i gemen i Sverige BÖRJAR faktiskt vakna och se vad som händer.
   Jag tänker ofta på Rumänien och Ceaușescu som styrde sitt rike enväldigt när det plötsligt brast i Timisoara den 16 december med demonstrationer och kravaller. När diktatorn själv skulle ställa allt till rätta med tal mot demonstranterna i Bukarest den 21-22 december så fick han fly omgående men infångades och avrättades tre dagar senare.

   Det kan gå fort när korken åker ur flaskan.

   Att det skulle vara slumpen som gör att Sverige och Tyskland ser ut som de gör idag är helt enkelt naivt att tro. Tror det ligger decennier av planering bakom med målet en sioniststyrd NWO-värld med en viss grupp i styret – den av gud utvalda…

   Albert Einstein sade att; ”två saker är ändlösa, universum och mänsklig dumhet, för det sista är jag dock inte säker”
   Denne Einstein vars gloria halkat betänkligt på sned efter att fakta kommit i dagen om vad han egentligen tyckte; http://www.friatider.se/albert-einstein-avsl-jad-som-obehaglig-rasist-s-g-andra-raser-som-biologiskt-underl-gsna

   Men sionisterna har som sagt evigt frikort för etnisk rensning och rasism, där tillåts ingen kritik, då viftas med antisemit-kortet!

 12. Mjölner says:

  Håller Deep State på att begå självmord eller kommer man att ta en paus och ligga lågt ett tag?
  Den sionistiska pressen i US ondgör sig över mötet i Helsingfors. CNN kallas i dag för Clntons News Network.
  https://russia-insider.com/en/politics/us-media-losing-its-mind-over-trump-putin-press-conference/ri2

 13. Elisabeth says:

  Kan bara inte låta bli att länka till min gamle favorit, konservative Pat Buchanan. Det finns trots allt vettiga politiker i USA. De får tyvärr bara inte plats i MSM. Där hörs och syns bara de destruktiva krafterna.
  http://buchanan.org/blog/trump-calls-off-cold-war-ii-129662
  Buchanan skriver att tidigare CIA-bossen Brennan kallar Trump-Putin mötet för ”treasonous, he is wholly in the pocket of Putin. Well, as Patrick Henry said long ago, if this is treason, make the most of it ! ”
  Och min kommentar, i vilkens ficka sitter då denne Brennan ?

 14. Mjölner says:

  Läste Pat´s column. Han nämner Ronald Reagans samtal med Gorbachev på den tiden det begav sig. Avspänning från kalla kriget. Trump vill förhindra ett nytt kallt krig men också förhindra ett nytt världskrig. Ett nytt världskrig som idioterna i Pentagon MSM och NWO inte ser konsekvenserna av. Krig är alldeles för allvarligt för att hanteras av generaler och korrumperad press. Reagan var på sin tid en bra president, en av de bästa i modern tid. I vilken ficka sitter Brennan? Tja , förslagsvis Rotschilds eller rent av Rockefellers.

 15. Fiskargubben says:

  När parisarna började skratta åt schavotten blev det slut på massavrättningarna. Jag retar mig inte längre på media, jag skrattar mest. Skrattet är ett mäktigt vapen.

  ”Two House Republicans are seeking to file impeachment documents against Deputy Attorney General Rod Rosenstein as early as Monday, according to Capitol Hill sources who spoke with Politico.”

  https://www.bizpacreview.com/2018/07/14/rosenstein-not-smiling-anymore-after-house-republicans-spotted-with-his-impeachment-docs-654125

  ”Rudy Giuliani on Thursday slammed the “totally phony” Russia probe after anti-Trump FBI agent Peter Strzok refused to identify the individuals who apparently handed the bureau three different copies of the salacious Trump dossier.”

  http://theduran.com/collusion-peter-strzok-reveals-three-different-versions-of-the-trump-dossier/

  Poroshenko hjälper Juncker att inte ramla och man ska veta att han också omges av drinkarrykten.

  Wino Juncker Outdoing Yeltsin, Drinking Himself to Death as EU Boss

  https://russia-insider.com/en/politics/wino-juncker-outdoing-yeltsin-drinking-himself-death-eu-boss/ri24122

  • Mo says:

   Fiskargubben, förskräckande video.Vart går EU med ett sådant vacklande ledarskap ? Finns det någon alternativ väg. Ska vi blicka österut ?

   • Fiskargubben says:

    Mo, jag blickar österut. President Putin är en troende renlevnadsman och ger allt han kan till sitt folk. Han säger att hans enda problem är att vakna på morgonen och det är inte konstigt eftersom han ibland arbetar till klockan två på natten. Jag kan bara jämföra med Fälldin, som var kristen. När det var släckt i andra rum satt han och läste in. Jag blickar också österut för att man har förstånd på kristendomen där.

    Jag ser även västerut och hoppas på Trump. På de hätska reaktionerna ser man att han lyckas.

    Trump behöver en valperiod till för att uppnå sina mål och han behöver noga välja ut vem som ska fortsätta hans verk. Det ger mig hopp om att han klarar det politiska farliga motståndet.

    Putin har funderat på sin efterträdare sedan han först blev president. Han har säkert valt ut några kandidater och studerar dem nu, men han var inte redo att lämna över i år. Medvedev är inte älskad av folket och var inte aktuell den här gången.

    • Jag har fått en tanke om att vi håller på att mista våra nätverk i takt med sociala medier. Då menar jag verkligen riktiga människor som inte sysslar så mycket med IT eller MSM. Nåväl, om jag vill bygga upp ett mänskligt nätverk utan IT till vilken kristen kyrka ska jag vända mig tycker du/ni? Jag ligger åt det Liberala hållet politiskt och kristet. Tacksam för ideer och tankar i ämnet.

 16. Elisabeth says:

  Man har anledning att vara orolig för reaktionerna bland Demokrater och neocons efter Trump-Putin mötet. MSM låter dem komma till tals och de ( och journalisterna ) hetsar upp sig alldeles kopiöst. Och de hetsar mot Trump. Här verkar Demokratiske kongressmannen Steven Cohen vilja ha igång en militärkupp för att avsätta Trump. Otroligt.
  https://sputniknews.com/us/201807171066416360-dem-cohen-trump-military-coup/
  Jag hoppas att det får konsekvenser för Cohen.Trump måste agera mot alla myteristerna. Herregud, han har mycket på sitt bord just nu.

 17. Mjölner says:

  Erik Forsell (Nordfront) skriver intressant om György Schwartz globalisternas torped som nu inlett samarbete med MasterCard.
  https://www.nordfront.se/george-soros-mastercard.smr

  • Fiskargubben says:

   Tack för länken, Mjölner. Jag har mycket sällan besökt Nordfront och nu ser jag att mycket olika krafter drar åt samma håll. Vi har inte mångkultur, vi har folkutbyte. När jag gick till affären idag såg jag inte en enda svensk. Du och jag kan jämföra med ett annat Sverige utan Soros.

   • peterkrabbe says:

    Jag brukar inte ta in länkar till Nordfront, men många av deras utrikespolitiska artiklar är både korrekta och intressanta, även om de .inte alltid innehåller något nytt. Den som vill ha sig ett gott skratt kan titta på länkens kommentarer, se på bilderna av deras anhängare! Det är faktiskt dråpligt. Observera dock att signaturen Peter inte avser mig!😂

 18. Mjölner says:

  På förekommen anledning vill jag meddela att jag inte hyser några sympatier för NMR. Jag är kritisk till hur MSM och etablissemanget behandlar meningsmotståndare däribland NMR och SD. En fullständig respektlöshet från deras sida när det gäller åsikts- och mötesfrihet. Man ger nu signaler om hårdare tag mot bland annat NMR. Att genom tillämpning av modifierade befintliga lagrum terroriststämpla sammanslutningar som man godtyckligt anser vara fara för samhället. Inte ett ord om de tusentals unga muslimkrigarna som man okontrollerat släppt in i landet. Morgan Johansson och Gustav Fridolin har uttryckt sin frustration över NMR med orden ”nu får det vara nog, vi måste få stopp på detta”. Det anses alltså från regeringshåll att några hundra nazistsympatisörer utgör en större fara för landet än tusentals muslimkrigare. Jag anar att om Johansson och Fridolin får hållas stannar inte försöken att stoppa de för regimen misshagliga sammanslutningarna vid NMR, utan kommer att drabba SD och andra oppositionella småpartier. Man är på väg att försöka stoppa all opposition för gott. Man jobbar från två håll, dels med tillämpning av lagmodifieringar stoppa sammanslutningar och dels med att peta i tryckfrihets och yttrandefrihetslagarna stänga möjligheterna för protester via internet.

  • peterkrabbe says:

   Du har helt rätt i detta. Vi måste naturligtvis ha full, inte bara yttrandefrihet, utan också åsiktsfrihet i en demokrati. I förlängningen kan det mycket väl bli de som samhället idag kallar för högerextremister som blir det konkreta försvaret mot jihad. Alla andra viker ner sig. Sedan är det kanske också ett problem att hur sakligt man än resonerar i toppen, finns det en svans som bara ser det som de själva vill se.

   • Mjölner says:

    Toppen har alltid möjligheten att kapa svansen på lämpligt ställe, även om det smärtar. Nog är det väl själva f-n att all debatt är kvävd ett svenskt valår. Ute i Europa kan skönjas ett växande motstånd mot NWO och asylimporten. Här i Sverige sitter gemene man i sin lilla bubbla och bryr sig inte vad som kan hända i Sverige. Än har det inte hänt mig något resonerar Svensson, så varför oroa sig. T.ex. dagens ungdom har inte en susning om varifrån vi får vår mat eller vad man skall vidta för åtgärder när krisen kommer. Stridshingsten tog inte fel, vi är i stort sett ett sovande folk. Ett folk, som till allt för stor del, saknar sunt förnuft och nödig självbevarelsedrift. Inte förrän krisen eller katastrofen blivit faktum kommer svensken till medvetande. Statsministern säger att läget är allvarligt. Han menar då skogsbränderna som räddningstjänsten sliter skinnet av sig för att stoppa, inte Sveriges betydligt allvarligare läge. Räddningstjänst och frivilligbrandkåren är eftersatta och dåligt avlönade allt sedan alliansregeringen slopade brandspaningen med flyg till förmån för jobbskatteavdragen. Politikerna struntar i att människor lider stora ekonomiska förluster på grund av (politikernas) underlåtenhet att ta hänsyn till konsekvenserna vid alla dessa felaktiga beslut. Makten är viktigare än svenska folkets väl och ve.

 19. Fiskargubben says:

  Peter, routern lade av när jag postade det här. Ta bort, om det blir en dublett. Problemet kan vara tekniskt, men vi kritiker råkar ut för konstigheter.

  Om Maria Butina är agent så är hon amatörmässig. Den som arbetar för FSB skulle aldrig vara det.

  I en debattartikel kallas president Putin en brunfärgad fascist. Det är bara att skratta åt okunnigheten. Hans familj led förfärligt under kriget. Propagandan blir sämre och sämre.

  ”Russian Agent” Arrested in US Was Endorsed by Anti-Putin Opposition – Journo

  https://sputniknews.com/analysis/201807181066453241-Russian-Agent-Arrested-Endorsed-Anti-Putin/

  Russian Diplomats Visit Maria Butina in US Custody

  https://sputniknews.com/us/201807191066520517-usa-russia-butina-diplomats-visit/

  President Trump behöver bara stå ut eftersom han vinner. Likadant med Putin.

  Det talas om NMR på bloggen. Den lilla skaran utgör inget hot. Nordiska rikspartiet var större och lades ned. Svenskarnas parti finns inte heller mer. Vad blev det av nationaldemokraterna? Nationella rörelser har haft det svårt i Sverige sen 30talet (Furugård hade några tillfälliga framgångar). Det går bättre när det bruna rensas bort och nu predikas kristen nationalism. Vilket under. Jag kallar det jordbävning.

  I den senaste opinionsundersökningen ligger övriga partier på 4,7 procent och där räknas inte Fi in. Jag tror att AfS har en chans i valet. Jag vill veta mer om var partiet står i olika frågor, men just nu ser det lockande ut. Jag klarar inte att behöva gå till affären och inte se en enda svensk.

  • Mo says:

   Ja, AfS är nog det parti som med sin ungdomliga kraft har störst chans att ensamt passera ribban.

   • Gunnar Karlén says:

    En övervägande förståndig och långsiktig politik från mer rutinerade personer i Medborgerlig samling (MED) borde vara att föredra!

    • Alve says:

     Problemet är hur MED ska klara sig in i riksdagen. Jag hoppas både MED och Afs lyckas med det. Båda partierna behövs tillsammans med SD. Hoppas också att inte SD viker ner sig i migrationsfrågan.

     • peterkrabbe says:


      I denna länk berättar Ilan Sadé mer om Med. Lyssna gärna på den. Jag håller med Alve om att det bästa vore om alla tre, SD, AfS och MED får plats i riksdagen och kan bilda ett block, som då faktiskt är den enda oppositionen i Sverige. SD ensamma kan inte åstadkomma mycket. MED har ett mycket kvalificerat partiprogram och är ytterligt professionella personer med gedigen yrkeserfarenhet.
      Enda nackdelen med MED är inställningen i NATO-frågan, men det finns olika uppfattningar där och jag ser det som en tillfällig inställning som inte kommer att ha någon betydelse under kommande mandatperiod. Trump kommer sannolikt att möblera om NATO på ett sätt som förändrar hela problematiken till det bättre. Om inte skall de som röstar på MED kryssa för Mons Krabbe, han leder argumentationen mot NATO i partiet och är nr 4 på riksdagslistan.
      Jag undrar för övrigt vart SD är på väg. Jag fick nyligen veta att en av deras kandidater uteslutits ur partiet på grund av att denne delat artiklar från tre bloggar som SD:s partiledning betraktar som nyfascistiska: Anthropocene (Lars Bern), Peter Krabbe (!) och Morpheus Blogg. Alla ni som läser oss kan skratta, det gör jag också, men man kan undra vilken väg SD tänker vandra. Lars Bern är nog den som stöttat SD mest i sina artiklar. Motiveringen var kryddad med åsikten att vi driver konspirationsteorier som New World Order! Milda makter! Är detta det nya, renade SD?

      • Gunnar Karlén says:

       Tack Peter, för länken till denna intressanta intervju! (Även om jag redan hade råkat upptäcka den sent under gårdagen, men tål att höras i repris). Jag har också noterat att Mons Krabbe har en intressant och balanserad syn på NATO. Tänk vilken ”överraskning” när hans syn blir den vinnande med hjälp av Donald Trump!

       Till sist, så var det ju intressant att få reda på att jag då och då läser tre ”nyfascistiska” bloggar. Något som tidigare varit helt obekant för mig!…. SD får se till så att man inte schabblar bort sin roll inom oppositionen!

       • Mo says:

        Gunnar, det är väl just denna typ av argumentation motståndaren önskar sig, att de de 3 partier som gjort en någorlunda vettig analys av grundproblematiken bekämpar varandra istället för att försöka hitta samverkansmodeller.

        • Gunnar Karlén says:

         Mo, jag har egentligen ingen annan åsikt och det kan jag inte se att jag har skrivit heller. Men, även om det inte framgår, kanske du syftar på min kommentar 21 juli 00:45. I så fall avser jag där situationen när bara ett nytt parti kommer in i riksdagen. Då är MED att föredra!

    • Mo says:

     Folk tänker inte så, det finns gott om rutinerade politiker men få med den verkliga stridsviljan när problemen blir övermäktiga. Varje röst som bidrar till förändring blir oerhört viktig . Oron för att kasta bort sin röst i detta ödesval är stor. Förmågan att samarbeta kan bli utslagsgivande.

 20. mariana says:

  Det finns ingen grund för det du påstår, att någon sprutar ut kemikalier i luften ( en högskoleutbilad granne.)
  Mamma, sånt där vill jag inte höra, om att någon med avsikt tar hit en massa folk från Afrika (en son.)
  Mamma, du lever för ensamt där ute på landet och inbillar dig saker ( en omtänksam dotter.)

  ”Individen blir handikappad när han står ansikte mot ansikte med en konspiration så monstruös att han inte kan tro att den existerar” (J. Edgar Hoover.)

  Vi lever just nu i den monstruösa konspirationen och vi står helt utan hjälp från de i vårt land som vi borde kunna lita på – det styrande etablissemang som vi betalar dyrt för att de ska ta sitt ansvar. Jag orkar inte lyssna mer på alla floskler från den regim som styr det här landet. Hur är det möjligt att alla inkompetena politiker utan sunt förnuft har samlats här i Sverige?

  Jag har alltför länge närt ett hopp om att det ska bli någon förändring till det bättre och ofta tänkt att ”nu kan det inte bli värre.” Men det har bara varit ytterligare en nivå av bottenkänning.

  Jag vill ha goda relationer med mina barn och jag vill även i fortsättningen kunna respektera min granne så nu tänker jag sluta kommentera det självklara, som sker i vår omvärld. Det går inte att tvinga någon att se, som inte vill. När ska jag lära mig detta ?
  Mina ögon har i varje fall öppnats alltmer ju längre jag följt denna utmärka blogg.
  Tack Peter Krabbe, din blogg är helt unik!

  • peterkrabbe says:

   Tack Mariana, det tar tid att vända åsikter som är så inarbetade genom tålmodig indoktrinering i arbetslivet och i skolorna. Du kan hälsa din granne att jag har sju år vid universitet och högskola och står på en stabil kunskapsgrund. Dessutom har jag öppna ögon. Att barnen numera får sina värderingar via samhällets instutitioner som skolor och förskolor, även högre utbildning, är ett av våra största problem. Jag hade en professor som var kommunist redan på 60-talet och lyckades förstöra mycket av min utbildning, vilket gav mig en extra börda unde de första åren i yrkeslivet. Även i min familj finns det personer som inte delar mina åsikter, det får man leva med för den goda sakens skull.

  • Fiskargubben says:

   Mariana, jag kan inte heller tala med alla mina barn. Av den anledningen talar jag aldrig om mina ämnen, eftersom jag kan identifieras och därför kallar jag mig Fiskargubben. Makten har satt ett svärd mellan ung och gammal.

   Några i kongressen vill tala med Trumps översättare för att få veta vad som sades under mötet. Hon har antagligen tystnadsplikt.

   Det finns läckor i Ryssland också.

   Putin Tells Diplomats He Made Trump a New Offer on Ukraine at Their Summit

   https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-19/putin-said-to-have-made-trump-a-new-offer-on-ukraine-at-summit

 21. Alve says:

  @ mariana
  Jag tror vi är många som lider av att inte kunna tala fritt med alla nära och kära och vänner/bekanta. Trots allt vaknar fler och fler men jag har lärt mig i vissa sammanhang att inte inleda ”kontroversiella” ämnen. Men OM någon annan börjar då säger jag vad jag tycker. Jag har ännu inte blivit ”lynchad” för det men ibland lite tilltufsad…
  Angående alla bränder- vi fick nyligen en broschyr från MSB att förbereda oss för olika svåra situationer som medborgare. Visst är det anmärkningsvärt att myndigheten inte förberett sig?? Lilla Litauen skickar flyg för vattenbombning till Sverige och många av Sveriges lämpliga flygplan står stilla och många effektiva plan har man sålt ut för en spottstyver. Heder åt alla som hjälper till efter bästa förmåga både svenskar och människor utifrån. Vår regering och våra myndigheter verkar dock vara i fritt fall med mycket egendomliga prioriteringar. Ovanpå allt annat så infinner sig en olustig tanke – var det meningen från någon/några att det skulle bli så här? Var det förra året det brann hejdlöst i USA Kalifornien – varför kunde inte de klara av det på ett bättre sätt? Var/är bränderna anlagda?

  • Mo says:

   Alve, visst väcker dessa bränder frågor, denna gång drabbas Sverige på ett utmanande sätt. MSB skyller på blixtnedslag vilket väl normalt brukar komma vid åska och därpå följande kraftiga regnskurar men det efterlängtade regnet uteblir. Kan det vara himmelska änglar som med explosiv kraft spelar på sina harpor ? Några vill lägga ansvaret på vita medelålders klimatförnekande män allt medan MSB nu kan kalla på det räddande NATOs insatser. Hur många flugor blev det i en smäll ?

  • ragnhild says:

   I California sto brannmannskap å så på at hus brant ned, de hadde ordre om ikke å gripe inn. Heller ikke vil det være lov å bygge eiendommer opp igjen. Hensikten er å flytte folk til kontrollerbare steder, altså bysentra som nå bygges opp; Rockefeller og Rotschilds prosjekter. Full kontroll er mål. Og naturligvis vil nyeste stråleteknologi tas ibruk.

   Dette har jeg fra fra stopthecrime.net (Deborah Tavares blogg). Hun har nå drevet med researcharbeid i årevis. Verifiser, og utvikle selv dette mitt korte resymé av hva bl.a. hennes arbeid består i.

   Naturligvis; vi som har fulgt med tar ingenting for god fisk. Det gjelder ikke minst hva meterologene kommer med. Merkelig er det at de gir perfekte langtidsvarsler f.t. Høyst merkelig. det noe, vi andre ikke vet?

   By the way: Kommentar på en alternativblogg fortalte at regnet styrtet ned, og opphevet den kritiske Sør-Afrikanske tørken som ble omtalt bl.a. her. Her i vest-norge har vi nå tørke, vanningsforbud har fulgt den. Nærmer oss en måned nå. Bøndene fortviler, og også USA-import av fór kommer til. Aldri må vi gå for GMO, slike frø sies å tåle tørke godt. Mange motiver er mulig for hva som skjer nå.

   Propaganda-media står på i alle sammenhenger, her i Norge som ellers. Tenk at journalister ble omvandlet til politiske propagandister for staten, som igjen forenet seg med EU, som igjen er forent med en menneskefientlig/fascistisk i ordets rette forstand; forening av makter hvor nevnte EU akkurat nå er et samlingspunkt, for disse.

   • ragnhild says:

    Dette er unikt, italiensk – med engelsk tekst. Fra siden: norgesaksjonen.org
    via jostemikk.com
    Og yandex.com
    Naturligvis.

    Værmanipulering: Ingen hindring for denne eksperimenteringen selv om natur, innkludert. mennesker tar skade. p.s. denne videoen forteller via laboratorieanalyser hvilke stoffer vi blir utsatt for via chemtrail-industrien. Den svarer ikke til NOEN andre enn dem selv. Det er fakta.

    Er det noen her som undrer seg over tørken. Er den en naturlig værsituasjon – som kan gjøre seg gjeldende over flere land/stater … ?

    Det lille jeg har fått med meg på bloggen norgesaksjonen forteller meg om en konspirasjon mot oss alle fra ”kremmerne”, men også fra våre myndigheters side, både tidligere og idag, Det er IKKE til å tro, derfor skal jeg innta mer av faktastoffet som bys både her og der. Jeg tenker spesielt på politikere som har gått i pensjon; Ingen av dem uttaler seg, tausheten råder. Det synes jeg i særdeleshet er graverende. Sier egentlig det meste om deres karakter. Null substans. Der er ganske så lite av den sorten hos de nå-praktiserende politikerne også. Det MÅ ligge noe i luften. Barium-kanskje?

    • peterkrabbe says:

     Tack Ragnhild, en mycket bra film om geoengineering! Den säger faktiskt det mesta. Låt oss hoppas att den nya italienska regeringen tar fasta på fakta och går till motangrepp på dessa galningar som raserar både vår miljö och vår hälsa. Här i USAs främsta vassallstat kan vi inte räkna med någon reaktion. Kanske inte i Norge heller. Filmen belyser faktiskt också på ett bra sätt vad som händer nu i Sverige med alla skogsbränder, förra året i Portugal.
     Vad som är svårare att förstå är hur sittande politiker tänker – är de helt dumma i huvudet eller får de extrabonusar för att hålla tyst och därmed offra sitt land? Detta måste upp till ytan innan valet, där måste alla hjälpa till. Ställ frågor, ifrågasätt och godta inte undvikande svar! Det gäller allas vår framtid!

     • Lassekniven says:

      Nej, Peter, politiker är inte dumma i huvudet men många är måttligt begåvade och dåligt utbildade. Magdalena Andersson och Annie Lööf till exempel är det inte men det ter ju sig klart och tydligt att de är mer intresserade av sig själva än att försöka optimera situationen i landet. Om regeringen faller efter valet i september får Magdalena ett toppjobb med en mycket större lön jämfört med idag. Jag tror hon ser fram emot det.Exakt samma utveckling som för Borg och Reinfeldt. Jag tror att dessa två herrar hade planerat för detta innan förra valet. Reinfeldts öppna era hjärtan kom nog inte från hans eget hjärta utan det var nog för att ge sossarna och Löfven pain in the neck. Reinfeldt är inte någon sentimental typ. Stefan Löfven är säkert en snäll människa som har hamnat på fel plats från att vara jätteduktig och framgångsrik på sitt förra jobb. Politker i USA, Schweiz och övriga Europa spelar förmodligen i en helt annan division jämfört med våra svenska, med några få undantag.
      Direktdemokrati och en stark nationalstat, såsom Schweiz, är ju en dröm, blott en dröm. Jag undrar hur detta superkapitalistiska och supernationalistiska lilla land kan klara sig undan globalisterna och deep state US.

      • peterkrabbe says:

       Helt klart håller ”någon” dinglande morötter framför näsan på våra toppolitiker för att få dem att samverka till en politik som inte kan uppfattas eller förstås av den breda allmänheten. Därför har vi en sjuklöverpolitik inför väljarna och en globalistpolitik inför morotsodlarna.
       Jag tror att Schweiz behövs i systemet som internationellt kassaskåp, någonstans måste det finnas en säker plats även för oligarkernas vinster. Den heter BIS. Ingen schweizare skulle vilja dra undan denna grundsten för landets trygghet. Man kan notera att den superkapitalistiska och supernationslistiska profilen gäller även för Israel, som nu offentligt deklarerat sitt land som nationell hemvist för judar och inga andra. Detta är baser från vilka den övriga världen skall styras. Där skall naturligtvis inte finnas någon globalism, då skulle man utrota sig själva.

       • Lassekniven says:

        Ja, så tänker jag också men det kan väl inte vara så korrupt att deep state´s torpeder dyker upp och erbjuder något till massa politiker (möjligtvis inom Bilderbergruppen, Annie Lööfs besök där gör mig misstänksam). Små länder som Schweiz och Israel måste ju vara sårbara om deep state med sina globaliseringsplaner krackelerar. Emellertid, av Schweiziska statens årliga inkomster lär 25 % komma från yttre kapital från hela världen. Tvingade inte Obama fram transparens? Israel är helt självförsörjande.
        Sådant kan inträffa fortare än man anar beroende på presidenterna Trump och Putin och hur de agerar samt hur snabbt transparensen om deep state går på webben. När den stora internationella medelklassen får veta sanningen då kan snöbollen börja rulla.

   • ragnhild says:

    Jeg anbefalte D. Tavares herover. Det handler om ”smart-cities”. Her skriver blogginnehaver ”Pål” om det samme. Det hører til agenda 21/30:

    https://norgesaksjonen.org/2017/01/24/dagens-naeringsliv-lufter-informasjon-om-elitens-planlagte-grossersamfunn-her-beskrives-fns-agenda-21-menneskepakking-i-smart-cities-og-total-avbefolkning-av-landsbygda/

    • Alve says:

     @ Ragnhild
     Du är en norsk stjärna! Tack för allt ditt grävande!

    • Mo says:

     Tack Ragnhild för din information, det är fint att vi kan ta del av motståndet på den norska sidan det stärker oss kuvade svenskar. Ja agenda 30 och planerna på att koncentrera befolkningen till ett fåtal större orter är mycket oroande. Speciellt för oss här i norden med våra stora land och naturområden. Vad är planen ? Kanske vill man först avskaffa nationalstaterna så att det sedan blir fritt fram för globalisternas storföretag att förvärva landområden för sina egna behov och exploatering ?

 22. Mo says:

  Tack Polen ! Trots vår ohyfsade politiska ledning så kommer ni till oss med brandbilar och brandmän för att hjälpa oss när det brinner. Handlig i krisläge, precis vad vi behöver.

 23. Mjölner says:

  Det vore både klädsamt och artigt om någon bemötte Ragnhilds kommentarer. Vi skall vara rädda om vårt nordiska samarbete. Här en länk för Ragnhild.

  • ragnhild says:

   :). Takk til deg, og til Peter som ga respons på rett så troverdig innspill fra Italia. Og mariana; når den ikke kommer smygende-en rent ufrivillig kommentar fra meg til omgivelsene så tier også jeg. Hevede øyebryn er jeg riktig så lei av. Det er ikke verdt det. Jeg leste her ell. der at om bare 3% av befolkningen forsto og engasjerte seg (som jo de nye partiene i Sverige gjør), så utgjorde det et håp om endring. La oss hvile oss, om bare litt på akkurat den uttalelsen.

   Den min omtalte ”Pål” sin blogg engasjerer meg for øyeblikket. Her pakkes ingenting inn, det er rene ord og innhold for pengene. Peter og Lars blogger er av liknende sort (nå ble det fornavn 😉 er av samme sorten. Dere blir slik troverdige.

   Jeg personlig får ikke så mye ut av blogger på nettet som filosoferer over hva som kommer til å skje. Facts derimot som mobiliserer motstand gir meg mer å gå på. Motstand mot den ondskapen vi er opp imot. Hva ”rottene” har bedrevet i flere hundre år, og deres fortsatte hvileløse intensjoner vitner klart om at vi ikke må sove. Men det gjør folk flest.

   Har sagt det ofte; Hvordan kunne våre skandinaviske (en vri på min tidl. uttalelse), våre nordiske politikere synke så dypt at de bak ryggen vår selger, ja selger våre nasjonalstater til makter så groteske og dødbringende som de vi er opp imot enn idag. Dette skal jeg aldri kunne komme til å forstå, langt mindre akseptere. Med den konklusjonen takker jeg alle som ikke legger fingrene imellom, for slik å redusere faren/trusselen. Forrige århundre viste oss tydelig sannheten, en morderisk grenseløs ondskap som fortsetter, med europeiske politikeres velsignelse!!

 24. mariana says:

  Tack för respons på min frustration om grannar och barn som vägrar inse vad som händer i vår samtid. Jag befinner mig åtminstone inte ensam i den här situationen.
  Tack också för att jag blev påmind om att det endast finns en människa som jag kan förändra. Det vill säga mig själv. Det är så lätt att bortse från den självklara sanningen.

 25. Mjölner says:

  Ingen vettig människa kan fullt ut förstå eller acceptera den vidriga ondska som vi utsätts för. Vi får inte ge upp, vi måste med fakta bekämpa och göra motstånd mot denna ondska. Ragnhilds budskap är sunt och riktigt. Bekämpa ondskan med fakta som sakta eroderar trovärdigheten hos de falska profeterna. Att spekulera om vad som skall ske i framtiden är lönlöst då ingen kan veta vad som kommer ske.

  En del konspiratörer anser att de nu pågående bränderna i Sverige är ett sätt för etablissemanget att undvika en pinsam valrörelse och att de flesta bränderna är anlagda, alltså
  sabotage för att flytta focus. Ja vad sägs om statistisk data från MSB angående utryckningar.
  till skogsbränder. Mellan åren 1998 och 2015 (18 år)var medeltalet skogsbränder 419/år.
  2003 förekom 681 bränder, en topp som saknar förklaring. 2016 blev det 801 bränder och 2017
  891 enligt MSB:s statistik. Var vi hamnar i år undrar vi nog alla. 2017 förekom ingen extrem torka, det blev ändå 891 utryckningar.
  Den kraftiga ökningen av bränder 2016 2017 kan rimligen inte bero på torka utan måste
  tillskrivas andra orsaker. Det var inte heller valår i fjol eller året innan. Statistiken här bevisar
  inte att konspiratörerna har rätt angående anlagda bränder trots den markanta ökningen de två
  senaste åren. Hur många skogsbränder som är anlagda eller rena olyckor vet vi inte.
  Antalet bil- och moskébränder sitter polisen och trycker på, det är deras egen lilla hemlighet.

 26. ragnhild says:

  To lenker. Denne første er fra ”uavhengige” meterologer.
  https://resett.no/2018/07/23/juni-varmt-hos-oss-men-kaldt-pa-kloden/

  Den andre: fra ”avhengige” norske statsmeterologer (via Yr.no) se svar her:

 27. ragnhild says:

  http://www.yr.no/artikkel/hvorfor-er-det-sa-varmt_-1.14132571

  Disse ”avhengige” norske meterologene viser til såkalte ”klimaforskere”. Jaha..

  • peterkrabbe says:

   Även på SVT idag skyller man på global warming. Dessa instruktioner måste komma från högre ort, eftersom en av världens främsta glaciologer, professorn Ole Humlum från Oslo i tjugo års tid har levererat en helt annan sanning. Humlum blev utesluten från den norska vetenskapsakademin på grund av att han ifrågasatte global warming och den påstådda påverkan från koldioxiden. Numera ger han oss kontinuerligt statistisk material på sin blogg Climate 4 You. På min blogg lade jag för flera år sedan ut ett flertal klimatartiklar grundade på Humlum eminenta kunskaper.

   • ragnhild says:

    https://www.thegwpf.org/professor-ole-humlum-joins-gwpfs-academic-advisory-council/

    Takk til deg. Han er nå pr. april med i denne rådgivende organisasjonen, ref. lenken – mye, mye intressant å plukke opp der fra medlemmene. Noe for både lek og lærd. Humlen er dansk, men har sitt virke i Norge.

    Climate 4 You. Går nok innom den bloggen ved anledning. Undrer meg på om temaet geoengineering opptar slike som ham. Det er nok ikke en selvfølgelighet vil jeg tro.

   • Eltervåg says:

    Jag har just upptäckt Henrik Svensmark och hans forskar grupp, som också har dragit slutsatsen att klimat varningen inte är byggd på vetenskap. Dessa forskare visar på solens påverkan av klimatet. Och hur låga moln bildas, som påverkar jordens temperatur.

    Jag har varit medveten att solen är viktig för klimatet, genom dens magnetiska aktivitet.
    Dock hade jag ingen aning om hur magnetfältet påverkar rymd strålningen, som reglerar moln bildning.

    Liten magnetisk aktivitet, inga solfläckar, på solen, låter rymd strålningen att nå jorden i högre grad. Som ökar de låga molnen, vilket medför lägre temperaturer. Eller motsatt.

    Jag hoppas ni finner denna länken intressant.

    • Mjölner says:

     Eltervåg, Här en länk till en artikel om jordens magnetosfär, lite rymdkemi.
     Har för mig att satellituppskjutningar och missilexperiment och rymdraketer kan skada jordens magnetfält allvarligt.
     https://fof.se/tidning/2010/8/jordens-atmosfar-lacker

    • peterkrabbe says:

     Svensmark har länge slagits mot etablissemanget och motarbetas aktivt av IPCC, trots att han obestridligen har rätt. Vi går nu in i en period med färre solfläckar, vilket borde ge ökad molnighet och lägre temperaturer enligt Svensmark. Över Europa har det nu varit tvärtom under fyra månader, även om det regnar ordentligt över Ryssland (jmf VM-finalen där Putin och Macron stod blöta som dränkta råttor och försökte se glada ut). Man kan då elakt säga att Svensmark bevisar att Någon manipulerar vädret, eftersom den del av regnet som borde ha varit här hos oss brutalt har klämts ihop över Ryssland istället.
     Konkret hindrar Någon den molnbildande rymdstrålningen över Europa att komma fram, vilket ju bara kan ske genom HAARP. Tänkvärt?

     • peterkrabbe says:

      Tilläggas kan att rymdstrålningen säkert stör den militära radiokommunikationen alldeles kolossalt för NATO och äventyrar missilsystemens styrning, så då kan vi väl vara glada över att få lite sol istället? Gnällspikar!

     • Loa says:

      Trots det strålande vädret ser jag dagligen chemtrails. De syns inte så skarpt, eftersom himlen är vit/gråaktigt blå. Trails då och då i underhållsdoser… Igår kväll var det ett LÅNGT vitt streck sv-no. Avtecknade sig mot mörkret, långsmalt som de flesta nu. Blev dock lite bredare efter 10 min. På dagtid hade man inte kunnat urskilja det.

      • Alve says:

       Här var det ” tjocka” framåt kvällen i syfte att bevara värmen??? Det var 27 grader kl. 23. Först framåt tidig morgon var det svalare när himlen var klarblå igen….

 28. Mjölner says:

  Som gammal relik kommer jag ihåg sommaren 1955. Den var torr och varm. Dessutom hade vi i Sverige total solförmörkelse, vilket är unikt. Värmerekorden mäts i tiondels grader så ett gammalt rekord på 39,4 grader nämns sällan nu för tiden när ett nytt tillkommer som mäter 39,7
  Det är oftast tiondelar av grader i differens vid både köld och värmerekord. Det är sällan flera graders eller ens en grads ökning på våra breddgrader. De i min ålder kommer ihåg de kalla vintrarna i början på 1940-talet. Det var minus 30 grader långa perioder och ett sprakande norrsken ända ned till norra Götaland. Vintern 1961 var mild. Barmark i februari är sällsynt, men det var faktiskt så det året. I slutet på 60-talet tog kung Bore revansch och vräkte väldiga mängder snö över södra Sverige. Militär med bandvagnar fick sättas in att gräva fram folk som blev helt insnöade och isolerade i snökaoset. Särskilt besvärligt var det på Öland.
  Men hör och häpna, SJ:s tåg kom fram om än försenade, men fram kom de.
  Nu har vi som alla känner till ingen beredskap eller hjälp att vänta från samhället när naturkrafterna slår till och ändrar våra livsbetingelser. Det är meningen att var och en skall klara sig själv tycker politikerna. Låt oss gemensamt försöka ändra på det.

 29. Mjölner says:

  Här är ett ex. på hur amerikanska generaler i Pentagon resonerar när Ryssland försöker
  försvara sig mot U.S. och Nato:s aggressiva framstötar.
  U.S. is powerless against hypersonic weapon threats and has to rely on increased deterrence
  to counter the threat. If Russia launches a hypersonic attack on the U.S., the Pentagon will
  respond with a nuclear war Vafalls, Ryssland har ingen anledning till anfall utan provokation.
  Man ser bara till att vara bättre än sina fiender. Pentagongeneralernas brölande om nuclear war
  visar bara på deras totala brist på insikt vilka konsekvenser ett sådant krig skulle medföra.
  Här är länken; https://russia-insider.com/en/mole-inside-russias-hypersonic-weapons-lab-smuggled-top-secret-files-west-report/ri24293

 30. Fiskargubben says:

  Vi är nära en vändpunkt. Världen kommer att vändas upp och ned och jag ser tecken i både Usa och Europa. Så ser jag den sista tiden, men på ett annat sätt än många andra kristna.

  Bibeln säger att Herren ska låta solen bränna människorna och att de inte tycker om det. Det är den fjärde ängelns vredesskål. Om torkan i flera länder. Vänd om i tid, ni alla. Det kommer mera. Förödelse är oryggligt besluten och se, något nytt kommer. Man kan också säga att regnet, det andllga regnet, faller när solen skiner.

  Rod Stewart – Have You Ever Seen The Rain (Official Video)

  • Fiskargubben says:

   Jag glömde en sak. Solen är en symbol för kärleken och därför kan det regna när den lyser.
   Allt elände idag ger mig hopp, om ni kan förstå det. Solen kommer att lysa över oss när eländet är över och vi står nu nära stora förändringar.

   ”This is Europa is an online pro-European think tank that brings together dedicated individuals who are driven with the same aim to highlight and reverse current policies that we deem as harmful to our people.”

   https://thisiseuropa.net/

   • Fiskargubben says:

    Rod sjunger att han vet att det kommer att regna när solen skiner. Låten är bra och jag undrar varifrån han fick texten. Någon släkting kanske undervisade honom när han var barn. I bakgrunden ser man stolpar som påminner om kristna kors. På den översta tvärbjälken stod det Judarnas konung på hebreiska, grekiska och latin. På den andra spikades händerna upp och på den tredje (som inte syns) kunde Herren ta spjärn, hämta luft och tala på korset.

 31. Fiskargubben says:

  Till min vän Suavalle. Här har jag varit och sen lärt mig att stryka över, förlåta och gå vidare. Det är nu jag har fått bättre förståelse på förlåtelsen och kvinnan. Lite sent, som en 80 år gammal man sade. Han undrade i många år över hur kvinnan tänker. Han tyckte att han förstod för sent, men det är aldrig för sent. Suavalle är i mina böner varje dag.

  Capri c’ést fini

 32. Martin T says:

  Och i nådens år 2018 blir det allt mer uppenbart för fler o fler att vi lever i en dystopi. Sverige är sedan mitten av -60 talet förvandlat till ett tänkt föredöme för omvandling av gamla nationer till mågkulturella experiment. Meningen var sannolikt att experimentet skulle genomföras fullt ut – hur man nu kunde tro att ursvenskarna till slut inte skulle vakna?

  Vi ser nu sista dödsryckningarna av experimentet; idag har samhället totalt havererat vad gäller de flesta myndighets och samhällsfunktioner.

  De enda funktioner som fungerar bättre än någonsin och där resurser finns i överflöd är angiveri och övervakning samt lagföring av medborgares legitima åsikter som råkar skilja sig från ”värdegrunden” etablerad av regering o riksdag.
  Det andra är massinsläpp med beviljade medborgarskap till alla typer av individer från tredje världen som lyckas ta sig hit.

  Detta kollapsar snart, mycket snart!

  • Mo says:

   Först kommer uppvaknandet sedan kollapsen därefter återtagandet, den verkliga utmaningen. Alltfler moderater tycks öppna upp för samarbete med SD, snart är Reinfeldt eran över !

   • peterkrabbe says:

    Mo, jag tror inte att så mycket förändras med M vid makten. Kristersson är Reinfeldts trognaste lärjunge, enda skillnaden är att Kristersson är slug nog att hålla tyst om sina planer. Bli inte förvånad om Reinfeldt dyker upp på en ministerpost i en sådan regering, han anser fortfarande att det är svenska folket som har fel, inte han. Om SD skall kunna klämma sig igenom nyckelhålet får man banta ganska hårt. Stannar väljarna kvar då?

  • Mjölner says:

   Martin T, mycket bra formulerat!! Måste hålla med.

  • Loa says:

   Korrekt analys, Martin T.
   Lägg därtill den stora andelen nyttiga idioter och zombies. De är religiöst hänryckta av värdegrundsreligionen och multikulten.

 33. Mjölner says:

  Det svenska valet blir ett politiskt jordskalv? Fjordman skriver på Gatestone.
  https://www.gatestoneinstitute.org/12731/sweden-election-year

 34. Lassekniven says:

  Till Fiskargubben, Savalle och Sture och er andra.
  ” Nåden beskäre vad ej rätt kan vinna”
  Det märkliga är, att kärlekens lag för förmår, vad vedergällningens lag aldrig kan uträtta. De enskilda människorna behandla varandra efter vedergällningens lag. Staterna och folken behandla varandra sorgligt nog efter vedergällningens lag. Än skall den ena hämnas, än skall den andra hämnas. Och så blir det aldrig någon fred och trygghet och lycka i världen. Den som har makten tycker: nu är det min tur att vedergälla det, som jag förut förut har fått lida av andra.
  Men den förnämsta makten i världen är kärlekens makt. Däri består Guds allmakt. I kollektbönen på 10 söndagen efter Trefaldighet säges det, att Gud bevisar sin allmakt allra mest genom att skona och förlåta det brutet är.

  Denna betraktelse skrevs, den 25 juli 1926, av en de finaste ärkebiskopar vi haft nämligen Nathan Söderblom. Han dog samma år.
  Den är avskriven ordagrant och observera det något ålderdomliga språket samt kommateringen.

  • Fiskargubben says:

   Lassekniven. Jag tror att Nathan började som sjömanspräst i Paris, och som du säger var han mycket bra. Efter hans död fick Sverige några världsberömda teologer och jag är inte säker på att det var bra. Vår svenska kyrka har gått bakåt, inte framåt, men frikyrkorna hade en guldålder under kriget och fram till 60talet. Inte nu. Lampan slocknar eller flyttas, men jag ser den ännu flämta eller snarare delvis återhämta sig på Internet och du bidrar också.

   Min läspräst blev ärkebiskop så småningom. Konfirmationen, utfrågningen i kyrkan, var en riktig prövning för oss unga, men nattvarden var en fantastisk upplevelse därefter. Det var den också när jag olovandes smög in i en katolsk kyrka.

   Det ålderdomliga språket har jag med mig. Jag föredrar en reviderad version av Karl den tolftes Bibel, eftersom den är mera grammatikaliskt korrekt, mera språkligt *exakt*, och gamla översättningar av Swedenborgs böcker är det likadant med. Vårt språk utarmas.

   Om du läser Uppenbarelseboken, försök att finna det inre Ordet. Bränder och jordbävningar har också inre betydelser. Mörker tyder jag som oförstånd och otro, men det kommer att ljusna. En ny uppenbarelse är på väg efter förstörelsen (vi ser det sista kapitlet nu), som jag förstår det, men några kommer att ha svårt att ta emot den. Några väntar en kvinnlig profet, bara en sån sak. Jag blickar västerut i det fallet, men en process pågår också i Europa. Tänk att Rod Stewart sjöng som han gjorde och att vi först nu förstår texten bättre. Tänk att Peter Krabbe är tolerant och släpper fram oss. Den här sången förstår många som har ljuset. Vi är på väg hem. En gospelkör sjunger med.

   Rod Stewart – Sailing (from One Night Only!)

   • Lassekniven says:

    Fiskargubben, tack för din kommentar. Visst är det en härlig inspelning med Rod S. Lyriken i I am Sailing rymmer stort djup och flera associationer, främst en längtan till Gud. Litterärt och filmiskt associerar jag bland annat till JRR Tolkiens ”Sagan om Ringen”; slutscenen där alverna och Bilbo lämnar öst för att färdas över havet mot ljuset väst.
    Språket, i vår moderna form, börjar bli utarmat, precis som du säger. Politiskt korrekta språkmänniskor verkar inte heller försöka bevara det genuina svenska. Invandrarsvenskan är, enligt min åsikt, ful, guttural, primitiv och distanslös och sprider sig också till ungdomar som är födda in till vårt språk. Fransmännen är mycket noga med sitt språk och håller emot.
    Jag har egentligen aldrig tänkt på att läsa mellan raderna i Uppenbarelseboken. Det kanske ligger en nyckel där. Jag skall läsa igen, det var länge sedan, och begrunda.
    Peter Krabbe. Tack för att du låter Fiskargubben, Suavalle, min gode vän Sture och Lassekniven och andra diskutera andliga frågor, a bit Off Topic, men när det stora slaget kommer som Nostradamus har profeterat om. då gäller att Kristendomen står stark och det kommer den att göra. Många talar om att det är en ny väckelserörelse på gång, eller hur Fiskargubben?
    Det är synd att de flesta människorna i landet är avkristnade och gudlösa. De förstår inte att det finns djup och frid och kärlek i Bibeln samt Fred vilket framför all predikas i NT.

    • Fiskargubben says:

     Så ser jag det, Lassekniven. Nu är det många som söker och funderar. Led oss på rätta vägar för Ditt namns skull, Herre (Bibelcitat). Jag lyssnade till Rod i flera år utan att förstå vad han ville säga. Nu uppenbaras det. Det är ganska märkligt med tanke på att sångerna är mycket välkända och många minns dem. De får genomslag i mitt fina Europa i denna sena tid.

     På det ortodoxa korset är fotsteget snett. Jag tror att det beror på att Herren fick ta spjärn för att kunna andas och tala. Det kostade Honom stor smärta med fastspikade fötter. På korset har man svårt att andas och Han behövde luft för att kunna tala. Hans största smärta var de otrogna. Stig ned från korset, så ska vi tro på dig, sade de. Det kunde Han ha gjort, men då hade Han varit olydig. De gick förlorade när han älskade dem.

     Tack för Nathan och påminnelsen om Bilbo. Där är berättelsen också andlig, men den får vi inte höra om i församlingen. Vi har en korsbefruktning som leder rätt, när vi tänker själva. Tänk självständigt, tänk logiskt, tänk moraliskt, som Lorber säger.

 35. Fiskargubben says:

  Rod Rosenstein rekommenderade att Comey skulle få sparken på grund av fru Clintons epost. Sen tillsatte han en utredning av Trumps beslut att så göra. Några ledamöter i kongressen vill ha riksrätt. Det är officiellt nu. Rosenstein har mörkat för mycket. Mannen i Amesbury säger att giftet fanns i en flaska märkt som parfym.

  Clapper börjar berätta.

  ”Speaking with Anderson Cooper, Clapper mad the stunning admission…

  If it weren’t for President Obama we might not have done the intelligence community assessment that we did that set up a whole sequence of events which are still unfolding today including Special Counsel Mueller’s investigation. President Obama is responsible for that. It was he who tasked us to do that intelligence community assessment in the first place.”

  http://theduran.com/james-clapper-rats-out-his-former-boss-barack-obama-video/

  Assange är i fara, men här får han stöd. Ecuador kan ha svårt att gå emot domstolen och grannländerna.

  ”The Inter-American Court of Human Rights ruled on Friday the right to seek asylum in embassies and other diplomatic compounds. The ruling includes a mandatory safe process, and the obligation of states to provide safe passage to those granted asylum. Without naming Julian Assange, the ruling was deemed a huge victory for the WikiLeaks founder who has been held up in the Ecuadorean embassy in London since 2012.”

  http://theduran.com/julian-assange-and-the-dying-of-the-light/

  Historien börjar efter lite mer än tre minuter och engelskan kommer automatiskt.

  Berezovsky’s Daughter Speaks Out: British Intelligence Killed Former Asset to Prevent Him Leaking

 36. Mjölner says:

  Fiskargubben, Tror du Moreno, U.K. och U,S, tar någon hänsyn till FN:s kritik?
  Behandlingen av Assange har passerat alla paragrafer om mänskliga rättigheter för länge sedan. Det har gått fyra år och ingen visar något intresse att hjälpa Assange. Han är nu berövad möjligheten att försvara sig tack vare vänstermuppen Morenos definitiva avstängning av hans kommunikation med omvärlden. Han får ingen respons från sitt hemland. Sveriges rättsvidriga
  manipulationer, (på order av de västliga underrättelseorganisationerna och regeringar), att få honom utlämnad är en osmaklig soppa som ingen tycks skämmas för. Det var ett klumpigt försök
  till ”set up” som luktar SÄPO. Jag undrar varför det skall ta åratal att utreda Clintons och Obamas skumma symbios. Efter varje försök att komma åt sanningen tycks träsket återhämta sig och ljuga och förhala i det oändliga. Det finns inga proportioner mellan Assange eventuella
  brott och Obama/Clintons manipulationer när man jämför straffvärdet för respektive handlingar.

 37. igge says:

  Deep state har det jobbigt, undrar vad som händer med Facebook =)
  >>2287764

  ”Something BIG is about to drop.”
  Q

  Till alla globalister (8 klövern)så kan man bara säga u r fu*ked!! =)

  WWG1WGA
  WW

 38. Thomas says:

  Om man funderar på hur dessa i deep state tänker och på våran fantasisak sommarvärme. De kommer antagligen påstå att det är global uppvärmning.Men de sprayar rätt mycket, så jag kan inte undra om våra soldagar, som jag gillar, inte är ”man made”, d v s genom spray. Deep state har ju en förmåga skapa problem för att sedan komma med lösningarna, i detta fall kan man troligen se mer skattehöjningar och mer lagar kring bl a koldioxid och som de påstår vara bra för miljö, men har inga problem med chemtrails, det är humor.. En annan blåsning är ju koldioxidskatt, den är ju riktigt bra.

  Vår regering är så djupt rotade i deep state att man undrar om Sverige klarar det som händer nu när deep state faller. Samarbete mellan bl a Trump, Putin och Chi. Ser man på hur Trump reagerade mot Kanada efter g7 mötet så kan man ju ana hur han ser på lilla Sverige, liksom Putin så lär väl även han inte ha den största lusten att hjälpa, med tanke på hur våra Deep state´s politiker kastat skit på både dessa gossar. Trump funderar väl också på att ta över federal reserv, vilket gör att deep state får den än jobbigare, tack och lov.
  Förhoppningsvis kommer det något parti med en ledare med pondus och karaktär, som dels vill straffa de politiker som fått bidrag, straffa samtliga av de korrupta och de som korrumperar , likt det som Trump gör och som är för nationalstaten.

  • Loa says:

   Löfven är så töntig och ansvarslös att han alienerar båda presidenterna i maktblocken som omger oss. Amerika och Ryssland. Med eldunderstöd av muppbarnen i regeringen. Finns det inget lagrum om dumhet och vanvård av rike, att utsätta folket för fara? Trolöshet mot huvudman. Svek. Olämplighet för uppdraget. Krävs inte mental medicinsk evaluering varje år av höga ledare?

 39. mariana says:

  Så kom det då till slut. Inbjudan till Nato att komma in i vårt land- för in ska de på ett eller annat sätt !
  Lövén upplyser om att det är den civila delen av alliansen. I radion nu på eftermiddagen frågade reporten om det inte handlar om militären. Tydligen visste inte heller SR att Nato även jobbade civilt. Inget nekande svar endast ett otydligt ”kanske det”, men ändå inte. Några klara raka besked har aldrig den här regeringen förmått ge.
  Det är uppenbart att har de väl kommit in så stannar de här. Jag visste inte att de var bra på att även släcka bränder men då kan de bli till hjälp även för polisen. Dan Eliasson vädjade ju om hjälp på den tiden han var GD för dem.

 40. Suavalle says:

  Fiskargubben och Lassekniven, tack för era mycket tänkvärda ord!

  Jag har varit mycket aktiv på Peter Krabbes fantastiska blogg ända sedan jag upptäckte att den fanns för drygt ett år sedan. Vi som skriver här har alla byggt upp en stark gemenskap tillsammans. Därför blir det konstigt när någon tillkännager sin avsikt att inte längre medverka.

  Det känns viktigt för mig att understryka att orsaken till att jag nu beslutat mig för att ta paus i skrivandet uteslutande beror på att jag har varit skakad i grunden efter det att min sista hund nyligen gick bort.

  För dem som inte ingående fått förmånen att ta del av hur oerhört starka känslor åtminstone de högre stående däggdjuren har, vill jag berätta att min erfarenhet är – efter att ha levat mycket nära mina hundar och i stor isolation från människor – att jag är övertygad om att hundar och förmodligen de flesta högre stående djur i mångt och mycket är som barn i sina känslor: intuitiva och enormt känslostarka.

  Min sista hund, Lulu, blev nästan 15 år. Jag hade henne ifrån att hon var en liten valp på fyra veckor och jag älskade henne som jag har älskat mina andra älskade hundar, kanske älskade jag henne allra mest. Och jag har älskat mina djur nästan lika mycket som mina älskade föräldrar, min mormor, min bror, mina kvinnor i livet. Det blev tyvärr inga barn.

  Jag beslöt mig för att avliva min Lulu. Hon var mycket svag. 15 år för en hund motsvarar 100 år för en människa på ett ungefär. Jag fick hjälp av trogna grannar som sköt henne. Det gick mycket fort. Men jag har haft enormt dåligt samvete och jag har ifrågasatt mitt beslut. Det blir väl så när man känner sig tvungen att ta livet av någon man älskar enormt mycket.

  Lulu låg ofta på min mage när jag låg på rygg i sängen och läste. Hon var mycket ömsint och hon tröstade mig alltid när jag var ledsen.

  Jag tror, Fiskargubben, att det är dina böner för mig hos Gud som gör att jag nu ser ljusning och hopp. Tack!

  Jag vet att ni båda, Lassekniven och Fiskargubben, kämpar mot sjukdom och min uppmaning till er som läser detta är att be för tillfrisknande. Vi har en stark gemenskap trots att det är på distans. Vi och Sture tror på kärlekens Gud. Bönen har kraft:

  ”Sannerligen, allt ni binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt ni löser på jorden skall vara löst i himlen. Vidare säger jag er: allt vad två av er kommer överens om att be om här på jorden, det skall de få av min himmelske fader. Ty där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem.” (Matteus 18:18-20)

  Jag kommer med säkerhet tillbaka så småningom, men nu vill jag fokusera på att etablera mänskliga kontakter i min fysiska omgivning för jag är mycket ensam.

  Tack för all er omtanke!

  • Lassekniven says:

   Tack Savalle, så fint skrivet. Jag ber att du skall få se ljuset igen. Gud välsigne Dig.
   P.S. jag är en stor hundälskare och har haft två redigt stora hundar. En dog i tumörsjukdom bara sex år gammal.

  • Fiskargubben says:

   Jag mår bättre, Suavalle, och jag oroar mig inte. Ja, jag ber för dig varje dag och det känns öppet i ditt fall. En pastor sade samma sak till mig under min värsta tid för många år sen.

   Petrus och Andreas, hans broder, var fiskare och blev människofiskare i det stora folkhavet. Andreas har en speciell ställning i Ryssland.

   En enda positiv bönerapport gör skillnad för någon.

 41. Lennart says:

  Någon här som hört talas om HAARP? Ett amerikanskt system som används för missilförsvar men som även sägs kunna användas för väderkrigföring? Sverige har två anläggningar inom ramen för systemet, en i norr och en i söder. Är vädret manipulerat? Jag vet inte och saknar kunskap men ingenting skulle förvåna mig längre.

  ”Haarp används till vädermodifiering. Militärens egna dokument bekräftar det och de har även själva sagt det. Men officiellt så förnekar de att så är fallet”.

  ”Haarp är en av många sändare som finns över hela planeten. Om dessa arbetar tillsammans så kan de teoretiskt förändra vädret varsomhelst på planeten och ändra på jetströmmens rutt. Detta skulle kunna leda till massivt regnande, torka och det skulle även vara möjligt att kontrollera orkaner genom att hetta upp atmosfären och bygga upp högtrycksområden som kan ändra orkanens kurs”.

  ”Den amerikanska regeringen säger att syftet med Haarp är att utföra forskning i atmosfären. Men är det en tillfällighet att många experter har rapporterat att vädret har börjat bete sig mer och mer underligt sedan Haarp startade? Det finns inga bevis på att Haarp används som väderkrigföring men Haarp har förmågan att manipulera jonosfären”.

  http://jmm.nu/holes-in-heaven-haarp/

  Klicka för att komma åt star-sverige-under-attack-fran-brandterrorister.pdf

  • Mjölner says:

   Lennart, HAARP har ventillerats på denna bloggen i kapitlet -Hotet mot mänskligheten 1-5
   Smakprov, Peters text del 3 med kommentarer.

  • Loa says:

   Tack för brandlänken, intressant teori.
   Stormen Gudrun 2005 var antagligen också tillverkad, med uppföljaren Per 2007. De röjde bokstavligen väg för en svensk antennskog, vilket skogsägarna inte hade varit pigga på att upplåta mark till. Tredje bilden och under:
   http://whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/289-sverige-och-norge-med-i-haarp-konspirationen.html
   Har du lyckats posta en länk från jmm! Bra! Då ska jag försöka också
   http://jmm.nu/varfor-chemtrails-over-sverige/
   Här står om LOIS med centrum i Växjö, klart 2008.
   (Här står även om Göran Perssons möte med W Bush, där ”Sverige” accepterade amerikanska lagförslaget H.R. 2977 ”Space Preservation Act”, daterat 2 oktober 2001 (snabbt jobbat)).

   • peterkrabbe says:

    Tack Loa för bra länkar om vår delaktighet i framtidens största hot mot vår hälsa – utbyggnaden av den lågfrekventa (ELF) elektromagnetiska strålningen. Detta är en av de viktigaste pusselbitarna i den hotbild mot mänskligheten som vi nu står inför. Tyvärr kräver det mycket speciella kunskaper, som få av oss dissidenter förfogar över, för att kunna analysera och förklara alla detaljer, orsak och verkan, i hotbilden. Vi får hoppas att någon ”avhoppare” med dåligt samvete snart kommer till vår hjälp!

    • Loa says:

     Tack för vänliga ord.
     Solveig S.? Inte som avhoppare…
     Växjöcentrat drivs från Uppsala, Institutet för rymdfysik.
     Här är en lyrisk beskrivning från 2007 från European Space Agency, med inriktning och namn.
     http://www.esa.int/swe/ESA_in_your_country/Sweden/Svensk_upptaeckt_revolutionerar_radioastronomin
     Klicka även på ‘fortsättning’.
     L i LOIS står ju för LOFAR – Low frequency array.
     ”Blekinge. Kalmar och Lund står sedan på tur,”

     • petergrafstrm says:

      Loa den länk du hänvisar till visar hur en korsad dipolantenn ser ut för det aktuella frekvensområdet som antennmatrisen är uppbyggd av. Det passar optimalt in på VHF(very high frequency). Denna länk anger att frekvenser mellan 10MHz och 250 MHz tas emot. 10 MHz klassas som HF (high frequency) https://m.esa.int/swe/ESA_in_your_country/Sweden/Vaerldens_mesta_hoegteknologiteleskop_i_Smaaland
      Jämfört med mikrovågor är VHF och HF ändå en ‘låg’ frekvens. Men har inget med ELF att göra. Bo Thide som artikeln handlar om har som delvis framgår fördjupat sig i möjligheten att urskilja en sorts intern rotation i den elektromagnetiska strålningen från astrofysikaliska objekt vilket man hoppas ger mer avslöjande info. Samma antennsystem kan utan forskarnas kännedom ha militära användningar som en del av ett system för tredimensionell avbildning av vad som rör sig i atmosfären. Det tekniska gränssnitt som antennerna är anslutna till skulle lätt kunna vara anslutet till andra aktörer än de civila. Dom som vet exakt hur systemen är uppbyggda kanske kan motsäga det men jag har ingen insyn och anser därför att det är värt att nämna som en möjlighet.
      Vidare, om såna mottagarantennmatriser används för att skicka ut enormt kraftiga vågor som ändrar jonisationen i jonosfären måste energiförsörjningen till systemen påvisa det sammanhanget. Det är svårare att dölja att man har många megawatt eller gigawatts kapacitet.

  • Loa says:

   Hundreds of birds suddenly fall from the sky and nobody can explain the weird phenomenon?
   https://stillnessinthestorm.com/2018/07/hundreds-of-galah-birds-mysteriously-fall-from-the-sky-in-burra-australia/

   • peterkrabbe says:

    Liknande fågeldöd uppträder ibland i alla Pentagonstyrda länder, även Sverige. Den gällande hypotesen (dock inte myndigheternas) är att fåglarna fått sina inre organ sönderbrända av koncentrerad elektromagnetisk strålning. Denna kommer från system som HAARP och LOIS.

 42. mariana says:

  @Suavalle,
  känner du till Regnbågsbron. Jag brukar läsa den ibland och tänka på de hundar som jag delat mitt liv med.

 43. Suavalle says:

  Mariana

  Jag hoppas så enormt på det. Min tanke är: Om vi människor kan känna så mycket kärlek till våra älskade djur – varför skulle då inte kärlekens Gud låta djuren få vara med i paradiset?

  Jag är också övertygad om att djuren älskar oss, när vi är kärleksfulla mot dem.

 44. Mjölner says:

  Nu kan inte signt.Mjölner hålla käft längre. Appropå skogsbränder, MSB har beordrat vattenbombare till Växjö. Man tror att det snart börjar brinna i södra Sverige. Tror, eller vet man?
  När man läser och hör fulmedias och även nätmedias väldresserade uttalanden och rapportering från brandplatserna så är det ingen, upprepar ingen, som efterhör brandorsakerna.
  Endera har Tomten fjuttat på eller så har det börjat brinna alldeles av sig självt. Sunt förnuft säger att bränder inte uppkommer som om Joe Labero skulle stå ute i skogen och göra en magisk gest. Förklaringen måste vara att något annat orsakar bränderna. I normalfallet vid mordbränder i fastigheter och fabriksbyggnader sker en brandutredning. Polisen har duktiga brandutredare som i de flesta fall kommer fram till brandorsaken. När det gäller skogsbrand verkar det inte vara speciellt intressant att utreda orsaken. Eller är det så att media inte ids rapportera sådant. Med kunskaper om, även om de är bristfälliga, vädermanipulationerna
  NATO och Pentagon i vetenskapens namn utsätter väldens befolkning för, finns skäl att vara
  skeptisk till officiella uttalanden att syftet gäller forskning. Det kan mycket väl vara så att dessa
  bränder inte är en slump utan kan ha startats genom manipulation. Först ser man till att vädret
  blir gynnsamt, varmt och torka, sedan fjuttar man på. MSB, regering och ansvariga tjänstemän
  reagerar trögt och tveksamt samt skyller på diverse svårigheter i lagstiftningen som hindrar
  samordning av effektiva och snabba insatser. Detta är ren bluff. Morgan Johansson ljuger
  ogenerat fast han lär vara jurist. För att få igång en snabb brandinsats fordras endast ett extra
  regeringssammanträde med fem ministrar närvarande för att initiera en insats. Lagen finns redan, men herr Johansson som är jurist låtsas som han inte vet. Å andra sidan finn det personer i ministerns närhet, rättschefer mm som kunnat upplysa Johansson om att det är fult att ljuga.

  Stundtals får man för sig att våra s.k. folkvalda för oss bakom ljuset på order från högre makt.
  Alltså, det se ut som man väntar med åtgärder tills elden har tagit sig ordentligt.
  Jag sitter här i Växjötrakten omgiven av granskog och känner mig inte särskilt bekväm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: