Mes chères compatriotes (Mina kära landsmän) ….

emmanuel-macron-francia-737x415
Foto Creative Commons

 

Hemkommen från Frankrike har jag anledning att sätta mig ner en stund och smälta intrycken från en accelererande process i detta land, som har en framträdande plats i mitt hjärta efter ett helt livs positiv bekantskap. Vad är det då som behöver bearbetas? Jag tror att det numera är välbekant för de flesta att Emmanuel Macron, fransk president sedan knappt två år tillbaks, allt mer framstår som globalismens främsta banérförare i Europa.

När EU förändras genom Storbritanniens utträde och Merkel snart försvinner från den politiska scenen kommer inte Macron att tveka inför försöken att göra Frankrike till EU:s ledande land, en möjlighet som man väntat på i hundratals år. Sverige viftar på svansen.

Eftersom jag sannolikt är mer insatt i globalismens agenda än den genomsnittlige fransmannen, bjuder Macron på ett för dessa senare närmast bisarrt skådespel. Man kan säga att fransmännen pendlar mellan hopp och förtvivlan, flertalet går och lägger sig på kvällen med en malande oro i kroppen – vad menar mänskan egentligen? I Frankrike värderas teaterkonsten högt, i likhet med retoriken. Macron är en kompetent skådespelare.

I förra veckans tal till nationen återkommer rubrikens fras, ”mes chères compatriotes” inte bara i inledningen, utan i början av varje nytt stycke. En andemening att Frankrike åter skall bli kulturellt, vetenskapligt och ekonomiskt stort och mäktigt varvas med att detta skall vara rättesnöret även för resten av Europa…. Frankrike som modell för resten av världen. Denna förvirrande blandning av nationalism och globalism är speciell för just Frankrike, vars inte bara nationella, utan också regionala kulturtradition, är starkare än i något annat land i Europa. De diversifierade familjejordbruken levererar kulinariska specialiteter i mängder, ofta med namn knutna direkt till regionen. Detta gäller även olika typer av hantverk, de flesta kopplade till månghundraåriga traditioner.

Att marknadsföra globalismen som något Frankrike skall underordna sig är därför uteslutet för Macron, istället måste han marknadsföra Frankrike som själva förebilden för världen i övrigt. Så vinner man val i Frankrike. Som den lille Napoleon som Macron tror att han är, utlovar han ”en genomgående och grundläggande förnyelse av landet”,  förra gången det hände var nämligen under Napoleons era i början av 1800-talet.

Då subventionerades exempelvis brödpriserna för att alla skulle ha råd att äta sig mätta – något som gäller än idag. Kanske inser Macron att detta kommer att behövas även i framtiden…

Macron är intressant att studera eftersom han är en medvetet framkonstruerad globalistpresident, tagen direkt ur stallet på Rothschilds Bank i Paris och lanserad av de internationella oligarkerna med hjälp av obegränsade resurser och i kraft av ägarinflytandet i all fransk press, värd namnet. Soros slagord ”Move On” användes direkt i Macrons kampanj, översatt till ”En Marche” och har utan nämnvärd självkritik slussats vidare till Annie Lööfs svenska ”Framåt” i avsikten att ge henne den svenska statsministerposten.

Hur hanterar då Macron sin svåra uppgift? Framlyft av en jublande folkmassa för knappt två år sedan kan han konstatera att entusiasmen svalnat betydligt, opinionsundersökningarna pekar rakt nedåt. I förra veckan fick Macron byta ut större delen av sin regering sedan viktiga ministrar tröttnat på leken och sagt upp sig. Därav hans vädjan till sina landsmän. För att förstå hans avsikter får man vara en fullfjädrad analytiker, gemene man hittar inte det konkreta bland alla stora ord och floskler. Det gör man däremot när det börjar göra ont i plånboken. Skattehöjningarna duggar tätt. Precis som i Sverige används de globalistiska moralkakorna om klimatförändringar och hållbarhet för att chockhöja skatterna på hushållsgas, bensin och diesel. Alla städer över 100.000 invånare skall betala trängselskatt med belopp som kommer att göra det omöjligt för privatbilister att regelbundet besöka en stadskärna och kommuner och departement tvingas höja den lokala fastighetsskatten med 10- 20% för att klara de skenande omkostnaderna för samhället. Sjukvården rasar med vårdköer som börjar närma sig Sveriges. När ett stort antal små kostnadsökningar slås samman blir effekten kännbar för alla, fransmännen blir allt fattigare. Samtidigt höjs pensionsåldern och kraven att alla skall arbeta mer. Ett nytt poängsystem skall relatera arbetad tid till pensionsbeloppen, vilket drabbar alla svaga samhällsgrupper hårt. Äldre kvinnor som varit hemma med barnen blir som änkor praktiskt taget medellösa.

Det är givet att när möjligheterna att förflytta sig i samhället minskar så drabbas också all affärsverksamhet och handel. Landet kastas in i en ond spiral. När Macrons kärleksvecka hos Trump var över och motsättningarna visade sig mellan det nya, nationalistiska USA och ett globalistiskt EU i form av ömsesidiga handelshinder, blir spiralen allt djupare. I förra veckan avvecklade Ford en växellådefabrik i Frankrike med tusentals arbetslösa som följd, den skulle flyttas till USA. Det är bara början.

I globalismens agenda ingår att sänka folkets levnadsstandard till en nivå som ger ett enkelt, men ändå livsuppehållande liv. Så gör man folket lydigt och kraftlöst. Samtidigt höjer eliten sin egen standardnivå ogenerat, med för alla demoraliserande konsekvenser. Klyftan skall vidgas.

I Frankrike pågår ständigt processer mot politiker på hög nivå för maktmissbruk och korruption. Vanligt är att dela ut topplöner till både hustru och barn genom fiktiva anställningar. Detta har förvisso pågått alltid i Frankrike, oavsett parttillhörighet, och skall inte skyllas på Macron, även om fenomenet knappast lär upphöra under hans tid.

Om man då ser på den nu aktuella migrationsagendan i FN:s regi, vet nog alla att Frankrike redan är extra drabbat av terrorattentat i den högre skolan. Man kan söka orsaken till detta i den roll som Frankrikes presidenter tagit på sig ända sedan 1970-talet, genom bildandet av OIF ( Organisation Internationale de la Francophonie), en organisation för samarbete mellan fransktalande länder i världen med 85 medlemsstater, varav ett påtagligt inslag från Afrika.

Detta har varit starkt drivande i Barcelonaavtalet och påverkat det kommande undertecknandet i Marrakesh av FN:s Global Compact med krav på fri migration. Från de fransktalande f.d. kolonierna i främst Afrika kommer nu den redan stora migrationen att öka lavinartat till Frankrike, där man redan har språket klart.

De nordöstra delarna av Paris är redan i ett stadium av undantagstillstånd och värre kommer det att bli. Dessa invandrargrupper söker sig till storstäderna och har ingen plats i det traditionella jordbrukssamhället som jag beskrivit ovan. Precis som i Sverige saknas både bostäder och lämpliga arbetstillfällen för dessa, ofta lågutbildade migranter. Våld och kriminalitet ökar i konsekvens av att arbetslösa befolkar gator och torg. I en nyligen presenterad prognos behövs 20.000 nya fängelseplatser omgående. Planeringen för detta ligger dock långt efter verkligheten. Muslimerna utgör 7% av befolkningen men upptar 50% av fängelseplatserna. Det är svårt att se detta som ”hållbar utveckling”.

Vad kan vi då lära oss av detta?

Först och främst att med Annie Lööf i Macrons fotspår kommer Sverige också snabbt att sjunka allt djupare i misären. Som en parallell till Fords agerande i Frankrike har vi redan SAAB:s uppsägningar när man flyttar tillverkningen av det planerade skolflygplanet till USA istället.

Ett handlingsförlamat Sverige där inga beslut kan fattas på grund av att samtliga kontroversiella frågor måste läggas i malpåse, är ingen bra överlevnadsstrategi för ett land där kostnaderna kommer att öka lika snabbt som produktionen minskar.

Macron deklarerade redan vid sitt tillträde att han ”bara” skulle sitta sina fem år vid makten, sedan var uppdraget avslutat. Jag förstår mycket väl att han kommer att fly från landet med kappsäcken full av pengar – om han inte avsätts dessförinnan – och att Annie Lööf skulle kunna klara mer än en fyraårsperiod tror nog ingen i Sverige heller. Globalismen kommer att ha havererat innan dess. Frågan vi får ställa oss är – kommer skadan att kunna repareras?

Peter Krabbe

160 Responses to Mes chères compatriotes (Mina kära landsmän) ….

 1. FAKE NEWS!
  Thousands of people in Sweden get microchip implants for a new way of life
  Small implants were first used in 2015 in Sweden and since then people have become active in microchipping

  Conductors scan passengers’ hands after they book tickets online and register them on their chip. Sweden has a track record on the sharing of personal information, which may have helped ease the microchip’s acceptance among the Nordic country’s 10 million-strong population.

  https://www.scmp.com/news/world/europe/article/2145896/thousands-people-sweden-get-microchip-implants-new-way-life

 2. Lassekniven says:

  Fiskargubben
  Fina ord om ”demonkratur”. Jag har också börjat att gå i kyrkan igen men jag väljer att gå där konservativa präster predikar. Jag vill inte ha kiviks marknad när jag går i kyrkan utan lugn, frid och ro. Jag går på korta mässor där jag ju också får möjlighet till att ta nattvarden. ”Där två eller tre är samlade Mitt Namn, där är också Jag ibland Eder”.
  Matteus evangelium är interessant. Jesus läxar upp sadukkkéerna ordentligt och förutsäger Jerusalems och Herodes Tempels förstörelse vilket skedde år 70. Matt. 23 och 24. Likheten med turbulensen och den nationella och globala politiska situationen i dagens tider är slående. Så ock den Stora Skökan (vi vet vem eller vilka det är) i Uppenbarelseboken, Rättfärdighet, Sanning och Kärlek är ingenting för henne. Svåra tider väntar oss.

  • AnnaF says:

   Det är verkligen svåra tider som väntar på oss! I stora drag har förstått många men detaljer har bara kommit fram de senaste åren! Jag har hittat två väldigt viktiga dokument som berör Migration som har varit grundligt utarbetad redan för tio år sedan utan att medborgarna informerats.

   EU har varit djupt insyltad med FN om Europas framtida förstörande och slutfinalen är i december i Marrakesh! Fler länder har vaknat och i Tyskland har AFD påbörjat en namninsamlig mot detta brott. Hittills nära 500 000 har skrivit under……..

   En länk om EU-s aktiviteter som redan 2008/2009 har fastställt hur den skall gå till………Det är djävulsk:

   https://open.karnovgroup.se/ovriga/CELEX52009IP0257

   En Studie om den framtida beräkningen, omfördelningen m.m. där finns intressanta tabeller om hur teorin kan omsättas i verkligheten med den största möjliga skadan för oss europeiska invånare! Det är EP-val nästa år och den smutsigaste mobbningskampanjen är redan igång i Bryssel! Det finns ändå ett litet hopp att det blir en mer normal fördelning mellan de traditionella och ultraliberala krafter som bromsar in självmordsprojektet- åtminstone några år till -innan fler som vaknar eller får en grundlig förstörd sömn……..och blir tvungen att tänka själv!

   Klicka för att komma åt final_report_relocation_of_refugees_en.pdf

   • peterkrabbe says:

    Tack Anna, här finns mycket att gå igenom! Man blir mest upprörd över att media och politiker som Reinfeldt varit helt införstådda med detta och ändå valt att istället för att konkret redogöra för innehållet gå ut med floskler som ”öppna våra hjärtan”. Det är ett bedrägeri och landsförräderi utan motstycke i historien. Det är inte heller någon ursäkt att projektet formats av globalister i USA och andra länder, som anser sig ha överhöghet över vår hittills välutvecklade och civiliserade del av världen. Att våra demokratier redan ersatts av totalitära regimer under FN:s symboliska ledning är uppenbart. Hur länge till skall våra länders medborgare vika sig för detta utan att göra aktivt motstånd?

    • ragnhild says:

     Takk til AnnaK og Peter. Foran oss, pr. 10-11 desember i Marrakesh fortsetter og intensiveres våre lands ”agenter” for fremmed makt sitt ærende, lenge forberedt og allerede iverksatt på så mange vis. Et landsforæderi som gjør iallefall meg målløs. Mitt hjertet synker.

     En petition/folkebevegelse er startet på nettet her i Norge. Den blir et slag i luften – for sent til å agere. Agentene her i Norge fikk råde grunnen uten problemer. De som visste har ikke vært nok aktive i.f.t. å få ut budskapet. Det gjelder også alternativmedier. Artikler er ok, men de blir ikke til informasjon god nok fordi de stadig overgås av andre artikler = alt bare flagrer forbi og tas ikke inn. Slik er blogger som denne bra, en helthetlig forståelse gis en sjanse.

     Og vi sover fortsatt, utslitt etter dagens strev og bare tanken på å bli forstyrret med hva som foregår politisk gir oss høyt blodtrykk, det gjelder de unge mer enn gamle. Slå den dere! De segner nesten om ved minste antydning ;). Tragisk.

     Norge har EØS avtale med EU, det kan vi takke folkeavstemningene både i 1972 og 1994 for. Med våre agenter av noen politikere fungerer den i praksis oppimot fullt medlemskap. Vi er ikke mindre servile enn deres svenske såkalte politikere.

     MEN; NÅ har organisasjonen NEI TIL EU stemt nåværende statsminister Erna Solberg for retten, som en protest mot at vår, folkets ressurs VANNKRAFTEN-energi/strøm er overført til ACER, og deres forgodtbefinnende. Vi skal altså etterhvert kjøpe kraften vi trenger til stadig synkende industri (en sak for seg) fra private selskaper ute og hjemme. Prisene vil stige i været. Slikt gjør man bare ikke! De siste årenes salg og overføringer som finanstilsynet til EU er hårreisende. Det kommer stadig fram flere saker som EU vil ha underlagt bastionens kontroll. Og vi hører knapt/i realiteten INGEN av våre politikere protestere, vi har en samstemt regjering og storting i særlig de store sakene. De er lette å lese, ikke minst ved totalt fravær av interesse for sitt eget folk, fullstendig uintressert. For en kontrast til uttalelser fra politikerne i Østerike om GCM-saken. Og de alle (spes. tydelig er vår nåværende statsminister) signaliserer tydelig at de ønsker Norge over og ut.

     Som jeg skrev et sted forleden: Hårde tider forrut, vi må holde sammen. Og tross for fare Peter Krabbe, vi gir oss ikke!

     p.s. som jeg leste (første lenke fra AnnaK), bare skummet: Vi skal ikke bare tilpasse oss økonomisk og praktisk til andre europeiske land, altså utjevning. Hele verden skal få like kår. Da passer en kollektivistisk æra svært så bra. Gled oss: Oligarkene har funnet løsningen; forslaving og utnytting via en rå form for kollektivistisk ”kommunisme”.

     ”Utnytting”: i.f.t. kunnskapen denne svenske organisasjonen gir, kunne man utvikle dette, men det hører bedre hjemme i ”live”- diskusjon. For meg passerer bilder av barn født etter krigsmakten USA herjinger i Vietnam – som et eks. NWO agendaen er ONDSKAP manifistert

     Våre ”agenter” av noen politikere er ynkelige. Jeg hater dem ikke, de er bare ynkelige. Noen burde forbarme seg over dem der de sitter eller står i TV-studioet for å vise hvor skarpt de kan sable ned motparten, , eller leker soldat i en pancervogn under Trident Juncker i Nord. Iblant skammer jeg meg over dem, stakkarne som ingen substans eller samvittighet har. Seg selv nok – ONLY; det er ALT.

     • Carl Lexow says:

      En meget presis kommentar, Ragnhild. Du setter rett ord på det, landsforræderi. Det verste er at forræderne selv tror på hva de nå gjør med land og folk. Et boktips i så måte er David Goodhart, The Road to Somewhere. The new Tribes shaping British Politics. Her avslører han hvorledes våre eliter tenker og ser på verden (oss andre).

      Man føler fullstendig motløshet når man ser hva som skjer rundt oss, men det er likevel viktig å kjempe. Vi må aldri gi opp kampen så lenge det fortsatt er et lite pust igjen i oss. Det er likevel vanskelig å tenke seg en fredelig løsning på problemet, for hva vi trenger i Europa et at i hvert fall ett av de store landene snart gjør fysisk opprør, selv om det ikke er enkelt, når til og med disse ikke klarte det (Jeg skrev en artikkel om dette for noen år siden, https://gatesofvienna.net/2015/02/the-alternatives/ ).

      Fortsett å kommenter, der hvor du slipper til.

      • peterkrabbe says:

       Tack för din medverkan, Carl. Jag läste din länkade artikel för ett par år sedan, förmedlat via Ragnhild. Det är intressant att läsa om dina franska äventyr, trots att tiden går förändras inte politikens kurs nämnvärt. Vi går mot ett avgörande där vi alla måste mobilisera våra samlade kunskaper och förmågor för att stoppa globalismens agendor, om vi inte gör motstånd nu kommer det snart att vara för sent. Vi klarar inte en regeringsperiod till med ohämmad socialliberalism. Att stoppa Global Compact är absolut nödvändigt.

       • Carl Lexow says:

        Takk for dine gode ord, Peter. Jeg har over lang tid fulgt med på dine interessante kommentarer når det gjelder hva som skjer. Sverige og Norge er uløselig forbundet i et skjebnefellesskap når det gjelder hvorledes våre eliter nå ødelegger hva våre forfedre i generasjoner har bygget opp og etterlatt til oss å forvalte. Hva vi nå gjør svært dårlig. Et hvert tenkende menneske forstår at du har fullstendig rett når du sier at Global Compact må stanses, men dessverre, begge våre land kommer til å skrive under på avtalen, og enda verre – de kommer til å betrakte den som forpliktende.

        Så lenge våre to folk (og de andre ellers i Europa) ikke bryr seg eller snarere – ikke tør – handle kraftfullt, vil det ende med en katastrofe, selv om det kan tenkes flere scenarioer.

        Gode skribenter som deg gjør en fantastisk innsats når det gjelder å informere – det gjelder bare å nå ut til så mange som mulig.

        Lykke til videre!

  • Arga gubben says:

   Lasse. vi tänker ungefär likadant. Idag grubblade jag över att vi står inför ”de sista svåra åren”. Ingen människa kan lyfta av den här bördan, men Någon kan. Bönerörelsen för Sverige är fortfarande igång och hela Europa behöver såna rörelser. Ryssarna bad länge och fick hjälp.

   Polisen bröt upp dörren kl. fem på morgonen. Äh? Du sade Montenegro! Ja, men landet heter ju så? Du ska säga Montesvart! OK, jag lär mig, till detta är jag nödd och tvungen. Kloka ord. Ja, nödd och tvungen, som biskop Brask. Klok biskop. Ja.

 3. Lassekniven says:

  Margot Wallström: Jordan Peterson borde krypa tillbaka under en sten.
  Hemska kärring. Hon tillåter sig att säga vad som samt att sköta Sveriges utrikespolitik som sin egen personliga. Metafor: domaren blåser straff och utvisning.

  • AnnaF says:

   Det var en mild Kritik mot Margot! Hon sköter ju överhuvudtaget inte sin utrikespolitiska åtaganden. Hon är bara på låtsas men uppfyller däremot alla kriterier vad den feministiska fördelningen kräver!

 4. Lassekniven says:

  Läs denna länk och häpna. Jag blir bara så……!!!!!!

  https://uvell.se/2014/10/17/margot-wallstrom-en-myt/

 5. Suavalle says:

  Globalismen…

  Vi vet att finanseliten spelar en enormt viktig roll i skeendena. Politiken domineras av globalisternas banker och multinationella företag. Politikerna är nära knutna till globalisternas lobbinggrupper och styrande organ. Bildt, Lööf, Löfven, Ingves, Wijkman… Listan kan göras mycket lång. I bakgrunden verkar Bilderberg Group, Club of Rome, Trilateral Commission och det exklusiva Committee of 300 och och många andra ljusskygga organisationer.

  Black Nobility,City of London, Kungahusen, Washington, Vatikanen, Nato, AIPAC, Banker i globalisternas ”skatteparadis” – Vi styrs av en relativt mycket liten skara människor.

  Hemliga sällskap infiltrerar ledande funktioner inom organisationer.

  Jesuitkontrollerade underrättelsetjänster samlar information, eliminerar mäktiga motståndare och bygger upp terror.

  Dessa onda krafter skulle inte ha någon makt on de stora människarorna inte skulle nedlåta sig till att vara en kugge i deras maskineri.

  Här är en intressant redogörelse för MI6 av Sean Hross ( som vi mött tidigare i kommentarerna till den här krönikan:

 6. msandberg2016 says:

  Frälsning har jag sett på nära håll. Jag tror. Jag älskar Guds värld som den är. Och kan bli. Kram katt. Kram hund.

 7. msandberg2016 says:

  Allt är ju så lätt det är ju svårt. Se bara här:
  Nydahls kustvandringar
  https://kustoccident.blogspot.com/2018/11/vilks-maximen-om-alltings-fordel.html?m=1

  • peterkrabbe says:

   Det finns många olika bilder av verkligheten. Jag tror inte att denna är den mest representativa, även om man hade önskat det.

   • msandberg2016 says:

    Än så länge är det så jag känner det också Peter. Trots allt skit jag läser. I en stor kris så var det efteråt mina muslimska väldigt lösa bekanta/arbetskamrater som år efteråt försiktigt och varmt frågade hur det var. Hur det stod till. Jag kan själv hata islam och hata dem som grupp. Men de individer jag har träffat sen början av 90-talet har varit bra till 90 procent. Många kurder. Iranier. Jag har haft arbetaryrke ute bland vanligt folk. Däremot så tystnar och krymper de vid all form av politik/religionskritik.
    Sverige och svenskar ”Vanligt hyggligt folk” är dock de jag riktigt älskar. (Och saknar) Som har tagit hand om sin natur och sina djur på ett fint sätt.

 8. msandberg2016 says:

  Sen nyår har jag läst Fredrik Wislöffs: Davids Harpa. Andakter för varje dag. Utgiven 1950. Jag hittade den i mina föräldrars bokrensning. Den tillhörde min mammas släkt i västergötland.
  Detta är dagens text:

  9 nov.
  Jag gladdes, när man sade till mig: ”Vi skola gå till Herrens hus”
  122:1

  Du har inte bättre vänner än dem som tillskynda dig att gå på Herrens vägar. Väl ha också dessa sina fel och du kan emellanåt bli irriterad över dem. Men fel har du även själv, och inga vänner kan du mindre undvara än dessa. Du behöver dem för ditt andliga liv. Det rådet: ”Låt oss gå upp till Herrens hus!” behöver du.
  Därför skall du, som psalmisten, glädjas när man säger detta till dig.
  Och själv skall du komma med samma tillskyndan till dina vänner.
  Två saker vill detta ord säga dig. Först: Sätt värde på dina troende vänner och följ deras tillskyndan till det goda. Därnäst: Bliv själv en sådan god vän som manar till att gå på Herrens vägar.

  ….
  Klokheter från förr idag speciellt tillägnat Fiskargubben

  • Lassekniven says:

   Kloka ord. Jag har också en gammal bok, från 1926. Det är den gamle fine ärkebiskopen Nathan Söderbloms dagliga, graderade i den dagens datum) ganska långa anteckningar ( ungefär motsvarande vad som får plats på en A4-sida). Jag läser dagens varje kväll och när året är slut börjar jag om igen, den lilla boken börjar bli sönderläst. Anteckningarna är helt fantastiskt kloka och underbara och klarsynta och vägledande i vår Herre Jesu Kristi namn.

   Till dig Fiskargubben vill jag säga att vi måste vakta våra tungor. Vi är övervakade här på bloggen och om våra fiender vinner då får vi det svårt, trots att vi inte gjort något olagligt, men i en sådan situation får man inte ha några åsikter annat än de som är politiskt korrekta ad modum kommunistiska och nazistiska regimer.

   • peterkrabbe says:

    Lasse, vår uppgift här på bloggen är att se till så att våra fiender INTE vinner. Det kan vi bara lyckas med genom att vinna våra läsare för ett bättre alternativ. Ger vi upp den kampen kan jag lika gärna lägga ner bloggen direkt. Så fortsätt vara olydiga så lovar jag att vara det också!

    • Lassekniven says:

     Inga problem Peter, jag sprider bloggens existens så gott jag kan. Tyvärr är många av mina vänner, högt begåvade, utbildade och trevliga, lite förstockade. Konstigt.

    • Eltervåg says:

     Jag hoppas ni fortsätter att diskutera på denna bloggen. Även om jag inte kommenterar så ofta. Dessutom är det så mycket jag inte vet, och då måste jag i första hand lyssna – eller läsa.

     25 år sedan var jag påläst rörande politk och EU. Jag gick då på KomVux, och en lärare trodde jag var mycket emot EU, då vi fick som uppgift att diskutera för och emot EU. Hon blev mycket förvånad när alla förklarade för henne att jag faktisk var för EU och Euron.
     Det var då. I dag är jag en stark EU motståndare.
     Och jag röstade Moderaterna utom i de två sista valen. Då jag inte mera kunde se att de representerade sina väljare.

     Varför har jag ändrat mening?
     Mina slutsatser visade sig vara baserade på felaktiga, och ibland även falska uppgifter. Över tid kunde jag se hur det beslutades lagar som går emot alla tankar om gemenskap och demokrati.

     Det är först det här året som jag åter har blivit interesserad i Svensk politik igen.
     Utan ER hade jag inte upptäckt flera ställen var jag kan bli bättre insatt i frågorna.
     I mina ögon, verkar det finnas hopp för framtiden, även om det blir svårt.

     Låt inte de mörka krafterna fara fram obehindrat!

    • Suavalle says:

     Ja, Peter,vi kämpar här tillsammans för en god värld.

     Jag har en vädjan till er alla när det gäller ytterligare en viktig kamp:

     Var med och stöd Sveriges Småbrukare! Vi behöver er! Och Sverige behöver småbönder och livsmedelsberedskap!

     Om du blir medlem i Förbundet Sveriges Småbrukare ger du stöd åt en liten medlemsfinansierad förening som kämpar emot mäktiga krafter som vill att storföretagen ska äga jorden och driva kemikalieintensivt jordbruk och massuppfödning av djuren.

     Vi behöver kämpa emot den typ av uppfödning som visas här, eller hur?

     (4 viktiga minuter av din tid!)

     Ge dig själv och dina nära en ovanlig julklapp i år – ett medlemskap i Sveriges Småbrukare!
     Då får du också en jätteintressant tidskrift!

     http://www.sverigessmabrukare.se/

    • msandberg2016 says:

     Jag ser det omöjligt att nån annan kan vinna över sanningar. Mitt förtroende för samhällets funktioner har fått sig en rejäl törn senaste åren dock.

    • msandberg2016 says:

     Håller med tills rösten tas bort.
     Även efter det. Gud lyssnar.

   • AnnaF says:

    @Lassekniven! Rädslan dödar själen! Vi som söker sanning och hederlighet vill också förstå livets mening! Vad är meningen med livet utan själ? Hur många själlösa vandrar runt om kring oss utan att ha levt ett fullkomligt liv med intelligens och Emotion? Jag har tyvärr träffat en hel del och kan säga att de har inte bidragit med något varken till mig eller till sina medmänniskor! Det värsta är att dessa själlösa är de värsta självbedragare……..

  • AnnaF says:

   Det är historia som de sionistiska ”chutzpah” folket inte vill tillkännage! Att manipulera Historien till egen fördel har fungerat i alla tider men Internet har definitivt ändrat på detta. Tänk vilken paradox att ”herrefolket” har skapat denna oändliga kunskapskälla bara för att kunna binda upp oss, kontrollera oss, förstärka alla de månghundraåriga myter men istället öppnat pandoras ask och allt väller fram okontrollerat som tidigare var en välbevarad hemlighet och bara ett fåtal hade makten att styra flöden.
   Makows hemsida är en intressant källa! Svårt att veta vad är hans Motivation -som jude- att vilja blotta den judiska ”mysticism” och den sällsynta förmågan till manipulation. I vilket fall som helst den kommande tiden innebär många omdefinieringar och kullkastandet av tidigare påtvingande och tvivelaktiga ”sanningar”………

   • Mo says:

    Dessvärre finns det även kristna zionister. Det finns en del bevingade ord som kommer från evigheten som tex den som är utan skuld kastar första stenen. Men det skall inte hindra oss från att söka sanningen och vi skall inte låta oss luras eller utnyttjas för andras vinning.

    • Suavalle says:

     Det är viktigt att skilja mellan sionister och judar. Sionismen har skapats av det enormt mäktiga Prieuré de Sion som hela tiden verkar i bakgrunden genom manipulation, infiltration och illusion. Prieuré de Sion är nära kopplat till Tempelriddarna, Khazarerna och Black Nobility och deras rötter går mycket långt tillbaka i tiden.

     Jag vill återigen anknyta till en av de viktigaste böcker jag någonsin läst, Världsbyggarnas Bedrägeri av Jüri Lina:

     http://jyrilina.com/svenska/varldsbyggarnas-bedrageri-frimurarnas-dolda-historia/

     Denna inställning till boken delar jag med Pia Hellertz, som vi lärt känna lite närmare här på bloggen i kommentarsfältet. Pia skriver i sin recensoin av Världsbyggarnas Bedrägeri: ”Det var Jüri Lina som var den förste som öppnade mina ögon för de mörka krafter som styr och har styrt världen i århundraden.”

     https://nyadagbladet.se/recensioner/varldsbyggarnas-bedrageri/

     Här möter vi Jüri Lina i en intervju igen:

     Den här gången berättar han om just denna bok, VÄRLDSBYGGARNAS BEDRÄGERI.

 9. Lassekniven says:

  AnnaF, man skall inte vara rädd. Rädsla förlamar men man skall se sig om över axeln.
  I dagens GP finns en mycket bra ledare av den politiske kommentatorn Håkan Boström (som verkar vara gammeldags liberal) under rubriken : ”När staten kartlägger medborgarna”
  Den handlar om ett uppdrag som MSB lagt på fyra ”londonkonsulter” (arvode 2 miljoner) i syfte att kartlägga huruvida utrikiska krafter påverkade valet här. Det var det enda uppdraget. Man kom fram till att det gjorde det inte. Däremot kom de fyra själva på att ge MSB och Svenska regeringen råd om att strypa alternativa oppositionella bloggar och sajter som går emot politiskt korrekta och globalistiska uppfattningar. Har ni hört på maken.
  Två av de fyras gäng är Anne Applebaum och Peter Pomarentsev, båda judar (lugn i stormen nu, Lassekniven är inte anti-semit men väl anti-nazist, anti-kommunist, anti-islamist, ant-zionist och därmed anti-globalist. Det var mycket anti här).
  Men jag frågar mig vem som styr dessa fyra, där de namngivna är journalister och inte forskare. Jag kan tänka mig någon eller några med ofantligt mycket pengar och därmed ofantlig stor makt och vars huvudsyfte är att slopa alla nationella gränser. Rätta mig om jag har fel.

 10. Andreas says:

  Bra artikel. Upptäckte ett stavfel dock. Det stavas inte ”Framåt”, utan ”Fjamåt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: