Mot ett nytt år…

Bryssel

Så närmar vi oss då julhelgen, fortfarande utan regering och kanske är det på sätt och vis skönt att hjulen har slutat snurra. Med en budget antagen som är signerad M + KD finns ändå en kortfristig trygghet och garanti mot större överraskningar. Kanske borde den tillfälliga statsministern Löfvén mot den bakgrunden ha den goda smaken att överlämna den temporära makten till den som nu istället ansvarar för rikets ekonomi?

Men Löfvén far omkring som en iller och frotterar sig med sina internationella kontakter och inser inte att alla småler mot denne pajas, som har uppenbart svårt för att inse att förskalven redan har börjat som slutligen kommer att få golvet att rämna under hans socialism. Gula västarna i Frankrike vänder upp och ner på Paris och hotar med att störta Macron, som i vanlig ordning vägrar att tala med det förargliga FOLKET, det är under hans värdighet – je suis le President de la Republique! En ignorans som han delar med Löfvén och resten av de globalistfrälsta statscheferna i ett ruttnande EU. I Ungern firar man en gammeldags jul och har det mysigt. I väst jagar man terrorister, symbolerna för den nya mångkulturen. I Bryssel kan vi se vårt kulturarv gnistra i juleljusen, men hur länge till?

Låt oss ändå glömma världspolitikens dilemman för att under ett par veckor fira vår egen jul, kanske singlar snöflingorna ner över landet. Ta hand om varandra och hoppas på ett nytt år som leder till något bättre – hopp och kärlek är det stående budskapet från alla mina medarbetare på denna blogg. Jag kommer själv att fira att bloggen innan julafton passerar en miljon läsningar, jag tackar därför alla min medarbetare och kommentatorer som genom sina länkar och bidrag har gjort bloggen läsvärd för många.

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag därför er alla och på återseende under år 2019!

Peter Krabbe

Bilden: Grand Place, Bryssel

268 Responses to Mot ett nytt år…

 1. hllviken says:

  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR till alla på bloggen!

 2. Suavalle says:

  Tack, Peter, för alla dina fantastiska krönikor och din så kloka och avvägda moderering!

  Vad roligt med så många läsare! Jag önskar dig, Peter, och alla er andra en fin juletid och hoppas att vi alla får uppleva stora glädjande händelser under det år som följer.

 3. Ja den antagna budgeten ger förhoppningar om en ny och klokare framtid. Tack! God Jul & Gott Nytt År

 4. Lilla fröken PK says:

  Min förhoppning är att den politiker( fyll i lämplig företrädare ) som gräver en grop åt andra, faller själv däri.
  God jul och GNÅ, Peter!

 5. Roland Karlsson says:

  Ja, det är skönt att luta sitt huvud ,mot klippor ,som du Peter och Lars Bern.
  Jag önskar Er alla en god jul, och ett gott lugnt nytt år.

 6. God Jul och ett Gott Nytt År präglat av förnuft och framtidstro!!! 🙂

 7. AnnaF says:

  Stort Tack Peter för din engagemang som är ovärderligt i dessa tider! Grattis till tittarsiffrorna som är ett tydligt bevis på att vi inte sov så djupt som det såg ut i början. Tack för alla härliga deltagare i kommentarsfältet, särskild till mina kvinnliga medsystrar Mo, Ragnhild m. flera som är kloka, starka och intelligenta i den biologiska rollen vi blev födda till……….

  God jul och Gott nytt år önskar jag till Er alla från hela mitt hjärta…….!
  Anna

  • Mo says:

   Tack det samma AnnaF och alla övriga. Peters blogg är tillåtande och lockar till sig oss kvinnor vilket gör den extra värdefull. Du bidrar med så mycket viktig kunskap och infallsvinklar från Europa som hjälper oss här uppe i norr. Jag tycker att EU är viktigt och vi behöver er verkligen, det känns tryggt att några vågar stå emot och sätta gränser mot globalisternas planer. Med rätt ledare kan det bli riktigt bra. Det är som att vi på bloggen lägger ett stort pussel där alla bidrar med viktiga bitar. Det är fortfarande stora luckor och svårt att skönja någon bild. Det känns som att någon vill att vi ska lägga det här pusslet men jag förstår inte varför. Sköt om er alla under den stundande heliga juletiden.

 8. Lennart Granqvist says:

  God Jul allesamman.

 9. mats says:

  God Jul på er , låt oss hoppas på ett bättre 2019. Dock ser jag allt fler aricklar o youtube klipp om Trumps krig mot FED och riskerna för en krasch på kreditmarknaden. Jag hoppas det är några år bort men om man kan så bör man vidta åtgärder. Se till att ha mat gasol o vatten för kristider och ordentligt med kontanter o lite silver o guld om det går över styr. Det kostar lite och gör inget om det inte blir använt i närtid.
  Ser att K Janouch uppmanar till deltagande vid demonstration på Mynttorget i morgon. Lite märkligt att MED känner sig tvingade att ta avstånd från detta.

  • peterkrabbe says:

   Tyvärr måste jag konstatera att MED håller på att förändras, fel människor tar sig in i styrelsen. Kompassnålen snurrar. Vi får se var den stannar. Mer om detta senare.

 10. Rolf Löfgren says:

  Tack Peter, för alla kloka ord, som har hjälpt till att få förståelse för vad som händer i Sverige och världen.

  God Jul och Gott Nytt År.

 11. mariana says:

  Tack Peter för att du har öppnat denna blogg. Jag vet inte om du riktigt är medveten om vilken stor uppgift du fyller i dessa oroliga tiden. Det finns ingen annan blogg, som täcker in så många områden och som är så tillåtande till alla de olika farhågar som vi alla bär på.

  Jag vill önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

 12. msandberg2016 says:

  God Jul! Önskar Greta-Jesus har kärleken att även invitera oss skeptiker till paradiset. Eller hur var det nu. Ja just ja…

 13. Eltervåg says:

  Jag vet inte längre vad jag ska tro. Först trodde jag Påven skulle leda de kristna på rätt väg.
  Citat:
  In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus: quibus transactis civitas septicollis diruetur, & Judex trem dus judicabit populum suum. Finis.
  (In extreme persecution, the seat of the Holy Roman Church will be occupied by Peter the Roman, who will feed the sheep through many tribulations, at the term of which the city of seven hills will be destroyed, and the formidable Judge will judge his people. The End.)
  http://catholic-pages.com/grabbag/malachy.asp
  Detta trots att jag har tittat närmare på informationen som verkar peka på att Påven är inblandad i satanism. Svårt att fatta. Men när han stödjer FN’s agenda rörande klimatet och nu omvärldens ”moraliska ansvar” att acceptera ännu mer invandring.
  Vad med vårt moraliska ansvar att ta hand om våra svenska medborgare? I samma anda måste det väl vara de länders moraliska ansvar att ta hand om sina medborgare?
  Märk väl. Jag har invandrat från Norge, och anser att Sverige i första hand ska ta hand om de etniska svenskarna i första hand!

  Jag har även börjat fundera på om jag borde erbjuda någon etnisk Svensk pensionär som inte kan leva på sin pension och är hemlös, tak över huvudet. Fast jag inte känner någon, så måste det ju gå att hitta någon som verkligen behöver stöd. Förhoppningsvis någon som faktisk är kristen. Jag är lite mer tveksam til ateister.

  • Mats says:

   Fint sagt. De som bidrar från eget överflöd för att personligen hjälpa de som av olika anledningar hamnat i nöd förtjänar beundran o även Guds rika välsignelse
   De som bor fint o aldrig behöver konfronteras med den förändrade verkligheten i Sverige men samtidigt moraliserar får däremot bara avsky från mig
   God Jul Eltervåg

   • Sture says:

    @mats,
    de är bara generösa med andras pengar (=socialism) men inte med sina egna. Jag föraktar sådant. Jan Eliasson är väl närmast att beteckna som en ärkeopportunist.
    FN utför idag inget uppbyggligt arbete utan ägnar sig åt att förstöra världen och borde därför läggas ner. Man får inte glömma att det behövdes två världskrig med ett enormt lidande för världens folk för att globalisterna med bankmaffian i spetsen skulle lyckas bilda FN. Deras främsta bidrag till världen är idag ”slöseriet”, vilket sannerligen Jan Eliasson, Margot Wallström och Cecilia Malmström är talande exempel på

  • Mo says:

   Eltervåg, ja vem bryr sig om de svenska medborgarna ? Här kan du läsa en grundlig rapport från Sveriges statmissioner som visar att fattigdomen på nytt ökar i Sverige. Den har förändrat karaktär och omfattar allt fler grupper från äldre, ungdomar och barnfamiljer. Ett nytt fattig Sverige växer fram ? Fattigdomen är framförallt koncentrerad till den av våra politiker medvetna satsningen på tillväxt av storstadsregionerna. Man ser att en stor grupp har hamnat i permanent bidragsberoende. Det offentliga om än så kostsamma välfärdssystemet fångar inte upp problemen och regeringen har i sin Agenda-30 rapport redovisat att det inte finns någon absolut fattigdom i Sverige och då kan man förstå att många tycker att det rika landet skall ta sitt ansvar.

   Klicka för att komma åt Fattigdomsrapport_2018_sveriges_stadsmissioner.pdf

   • Eltervåg says:

    Tack för den länken Mo. Ovanlig rapport på ett vis. Den redovisar även för innevarande år, när många andra offentliga tapporter släpar efter.

    God Jul, Mats, och alla andra

  • Arga gubben says:

   Jag kan inte ta till mig allt den här mannen säger, men en del. Han fick tre årtal. 1947, när FN fattade beslut om staten Israel, 1967, när staden enades och 2017, 70 år efter 1947. Var det då man fattade beslut om att bygga det tredje templet?

   Han säger vidare att antikrist kommer att ha tre baser. En politisk i Tyskland och en religiös och en ekonomisk bas, som han inte definierar. Jag gissar på Frankfurt, Rom (eller Jerusalem) och London/New York. Jag tänker mig att vittnena redan har framträtt i kristenheten, så vad vilddjuret kommer att ägna sig åt är falsk uppenbarelse eller förklaring av Ordet. Jag fick en konstig tanke om vem han kanske är, men det vågar jag inte säga, det är jag för liten för. Det som är säkert är att hans förtrupper länge har varit i verksamhet. Bibeln varnar för att tro att Herren är här eller där. Håll fast vid det.

   Så går mina tankar i detta nådens år 2018. Tack för alla era bidrag på bloggen.

   Profetia: Falsk profet Pope Francis mot de två vittnen framtida scenariot | Sadhu Sundar Selvaraj

   • Suavalle says:

    Det tredje templet:

    • Arga gubben says:

     Tack, Suavalle. Jag tänker mycket på det tredje templet. Bibeln är nämligen glasklar och säger att Herren är vårt tempel och i förlängningen församlingen, Kristi kropp. Ett nytt tempel i Jerusalem utmanar den tanken. Den som sätter sig som Herre i det templet, jag talar inte om en vanlig judisk präst, kan dra igång två olika krig. Dels ett fysiskt med muslimerna och dels ett andligt. Boken om Herrens krig anses vara förlorad, men Swedenborg säger emot. Herren slåss bara andligt och hela tiden.

     Redan idag offras våra barn på abortklinikerna. Mycket tyder på att vilddjuren (det finns tre) redan härskar och i många av oss. Filistéernas församling utrotades. De offrade barn och det var aldrig Herrens vilja. Allt sjukt förintas, förödelse är oryggligt besluten. De offrade till Baal, och Herren bevarade 7.000 judiska män från att böja knä för Baal. Om detta har jag Bibeltrogna judar med mig. Jag har talat med kvinnor som av sorgliga omständigheter gjort abort. Jag mötte dem i kyrkan och de led, stackarna, men det finns hopp för oss alla. Som för mig av andra anledningar.

     Det finns redan en början på en allians mellan kristna och judar och jag talar inte om de kristna som finansierar det tredje templet för att tvinga fram Armageddon, jag talar om de som ifrågasätter det som händer i det heliga landet. Vi sätts alla i fara. Ska människor tvinga Herrens hand? Det är huvudlöst. Ska judarna följa Talmud mer än Torah? Nej, minsann, och det förstår några av dem. Tycker de om globalister? Nej, de vill ha sitt eget precis som vi vill. Vi har en naturlig allierad och det behöver våra nationalister förstå.

     Jag tror på hemförsamlingar. De överlevde hundratals år i Kina och flera decennier i Sovjetunionen. Trots det som står nedan kommer kristendomen att finnas kvar i Kina. Artikeln handlar mest om globalistkritik mot landet, eftersom det är läge för det nu. Hultqvist och andra globalister tycker säkert om det kinesiska projektet.

     ”Kina är officiellt ett ateistiskt land, men utövande av religion är lagligt, så länge det sker utefter det kinesiska kommunistpartiets lagar och regler. Det har lett till att flera religiösa samfund valt att inte registrera sig och bedriva sin verksamhet underjord, i ett försök att komma bort från myndigheternas hårda övervakning. Men efter en lagskärpning som ger regionala myndighetspersoner större makt att gripa in mot kyrkor som kallar till icke ”godkända samlingar” har de underjordiska samfunden fått allt svårare att verka.”

     https://www.dn.se/nyheter/varlden/kyrkor-tvingas-stanga-nar-kinesiska-regimen-trappar-upp-kontrollen/

 14. Loa says:

  En sådan vacker bild. Man blir helt betagen av vad ens kultur åstadkommit, här belyst inför vår högsta högtid. Arkitektur både ståtlig och dekorerad, till lyst. Jag blir varm, jag är tacksam över att tillhöra detta.
  Tack för din blogg, Peter.
  Ett gott nytt år!

 15. msandberg2016 says:


  Hellre detta.

  Bakom klimat Greta Jesus så är det kommersiella intressen som planerar ytterligare en klimatanpassad genusvariant av globalisternas Facebook

  https://uvell.se/2018/12/11/pr-spinnet-bakom-greta-thunberg/

  Forts:
  https://uvell.se/2018/12/11/ingemarrentzhogochkontakterna/

 16. msandberg2016 says:


  Hoppas denna tropiska psalm kan hjälpa den som är le o trött på svenska kyrkan. Samma som den hjälpt mig

 17. msandberg2016 says:

  Här är mitt hjärta

 18. Sture says:

  @ Peter,
  även jag vill tacka dig för ett fantastiskt år och gratulera till läsarsiffrorna. Jag hoppas att vi alla kan fira en god jul och känna samma förtröstan inför framtiden som människorna före Jesu födelse gjorde. Det var en dyster tid men man hade ju sina förutsägelser om att en Messias snart skulle födas precis som vi idag har en förutsägelse om en snar återkomst.
  Man tittade på stjärnhimlen och väntade på tecknet – Betlehems stjärna.
  Vad vet vi idag om Betlehems stjärna?

  Man vet att skenet från den omtalade ”Betlehems stjärna” orsakades av att Jupiter (som mytologiskt kallades ”den kungliga stjärnan”) och Saturnus (”Israels beskyddare”) just då låg i linje med varandra vilket gav ett så starkt ljussken att det t.o.m. syntes under flera timmar på morgonhimlen.
  Att detta skulle komma att ske hade förutsagts i Daniel och Mika och astrologerna följde stjärnhimlen mycket noggrannt för att upptäcka tecken på ”Messias” ankomst. År 7 före vår tideräkning såg man så i februari att de närmade sig varandra – men de sammansmälte aldrig. Därefter sammansmälte de dock 3 gånger detta år, nämligen 12 april, 29 maj och 4 december. Det lär aldrig ha hänt att detta skedde flera gånger samma år, varken förr eller senare. Nästa gång samma sammansmältning skedde (1603) iakttogs den av Johannes Kepler som beskrev det så här: ”Då de två stjärnorna sammansmälte, tycktes de komma närmare varandra tills jag i skyn endast kunde se en stark stjärna av underbar lyster”.

  Ytterligare: Jesus var antagligen redan 1-2 år då han besöktes av de ”tre vise männen” (jfr. buddhismens sökande efter den nye Dalai Lama) och fick som gåvor: guld, myrra och frankincense. Detta ger en felräkning på Jesu födelse på 8-9 år. Och om Jesus skall återvända inom 2000 år, som har uppgivits i Jakob Lorbermanuskripten vid åtminstone 5 tillfällen, så skulle Jesu återkomst kunna vara ganska snart förestående. Låt oss glädjas åt detta och känna samma förtröstan som man kände då.

  (Uppgifterna hämtade ur: ”Hidden politics of the crucifiction” av Glenn Kimball & David Stirland; förlag: ”Ancient Manuscripts Publishing”)

  • Sture says:

   Vi vet också när felräkningen skedde i våra kalendrar. Det var en munk som år 533 e. Kr. räknade fel med 7 år.

   • Eltervåg says:

    Sture. Hur vet man vad stjärnan var?
    Jag har funderat över det i många år. Och jag kan en del om astronomi/astrologi.
    Personligen undrar jag om det inte var en stjärna som exploderade och på så vis blev synlig?

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Krabbnebulosan
    Den stjärnan var synlig i 1054, samma tid som den Katolska och Ortodoxa kyrkan splittrades!
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Östliga_schismen
    Dessutom i Oxens stjärnbild – som symboliserar konflikt.

    De vise männen besökte Jesus vid olika tillfällen, om jag minns rätt. Och det var inte exact de samma varje gång. för de kom från olika länder, och följde hans första år. Kanske för att förvissa sig att de inte tagit miste?
    Den första gruppen såg Jesus samma dag han föddes.

    Här är utdrag ur en Reading som gavs åt en kvinna som berättar att hon var dotter till värdshus ägaren som erbjöd en plats i stallet. Han gav de plats i stallet för att skydda dem. För de var Esseér och han var medlem i denna grupp. Fast hon visste inte detta då.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Esséer

    20. There the entity also saw the shepherds gather, there the entity also saw on the morrow the Wise Men – with their ladened beasts or camels, with all their praise for those who had kept the faith, in making and preserving, in keeping and helping those that were in need, that were alone – yet GOD with them!
    21. There were those experiences of the presence as well as that expressed in those strange tongues to the entity, though the entity knew and thought and felt and experienced the reverence and awe as shown by all.
    ….
    26. And as there was followed the receding of His Star, and the flight into Egypt through the devious ways and manners in which there came the news through word of mouth, yet in awe and quiet kept, it made for that in the experience of the entity – when it sits alone in the twilight, and there is almost again felt the music of the spheres, the singing of the morning stars, as the earth is quieted – there enters oft again that peace, that is only troubled by the cares of a workaday world.

    Reading 1152-3

    • Arga gubben says:

     Att lämna Egypten betyder att man omvänder sig, bättrar sig. Moseböckerna beskriver processen. Egyptierna hade en uppenbarelse (och inte den första), men den perverterades, som jag förstår det. Av religion blev det trolleri, ungefär som idag.
     Herren och Hans föräldrar sökte skydd i Egypten. I det finns det en inre mening. De bodde bland de som inte omvände sig.

     • msandberg2016 says:

      Perversionen som fällde Faraonerna likväl som Romarriket var homosexualitet. Och nu kan du se det i 70% av filmer som visas på SVT. Jag har inte räknat exakt de senaste åren. Kan vara större procent. Kan ha minskat detta år. Nån ansvarig bör få sparken.

    • Sture says:

     @ Eltervåg,
     två saker:
     1. För väldigt många år sedan stötte jag en gång på en svensk äldre kvinna, som berättade att hon varit i Vatikanens arkiv och hittat ett annorlunda dokument om Jesus Kristus. Dokumentet hade hitttats i ett kloster 1851, var ofullständigt med stora gapande tomma partier, och äktheten var ifrågasatt. Dokumentet hävdade nämligen att Jesus Kristus aldrig dog på korset utan endast var skendöd, och under några år var jag fascinerad av denna berättelse. Hursomhelst, i dokumentet fanns en beskrivning av en sekt, essäer, som då var helt okänd för mig. Senare har jag via Edgar Cayces bok ”Edgar Cayce och Döda Havsrullarna” fått bekanta mig med esséerna mycket mera. Där beskrivs ju den händelse med Värdshusvärdens dotter som du relaterar till. Så här står det där (det är Edgar Cayce som under trance berättar om den person som får en reading):
     ”Just när midnattstimmen inträdde, föddes Mästaren. Värdshusvärdens dotter kom snabbt till platsen, tillsammans med sin mor, och herdarna som hörde ljuden kom för att se vad som hänt . . .(sid. 168)”.
     Den 23 juni 1936 höll Cayce en dialog för en femtioåttaårig man (det är han som är värdshusvärden vid Jesu födelse) och berättar om honom. Senare säger han: ”Denne mans nuvarande hustru, som var hans dotter den gång då den första julen firades, fick den unika upplevelsen att vara den andra människan som höll Jesusbarnet i sin famn. Barnmorskan var den första, och hon räckte över barnet till flickan för att ägna sig åt Maria. Flickan kysste barnet på pannan. För den här flickan, liksom för de flesta andra esséer som levde utanför klostergemenskapen, var det så att det mesta av informationen om Jesus kom skvallervägen. Och så förblev det under de följande trettio åren. Men när Jesus började sin mission var hon en av de första som anslöt sig till honom. Hon var bland de kvinnor som tröstade Maria vid korsfästelsen. Hon blev också en av de första kristna martyrerna (sid 172-73).
     Det märkliga med denna politiskt-religiösa grupp är att det inte finns någonting beskrivet om den i Bibeln och endast ytterst lite utanför Bibeln. Ändå var de en av de tre stora grupperna i Palestina – fariséer, saduccéer och essäer (som då uppskattades till 4.000 medlemmar). Filosoferna Filon (20 e. Kr.), Plinius d. ä. (70 e. Kr.), Josefos (75-85 e. Kr.) samt biskop Eusebios (300 e. Kr.) har skrivit något lite om dessa. Det är då väldigt förvånande att i Jakob Lorbers ”The Great Gospel of John” nedskrivet 1851-64 finns säkert flera hundra sidor dikterat om denna sekt av Jesus Kristus. Här behandlas denna grupp verkligen som en av tre stora religiösa grupper i Palestina och den bild som där framträder under långa diskussioner om dess ideologi är inte den bild som framställs i Wikipedia.

     • Sture says:

      @ Eltervåg, du skriver:
      ”Sture. Hur vet man vad stjärnan var?”
      2. Man var väl lika säker på detta som Johannes Kepler var 1603. Eller ännu säkrare skulle jag förmoda. Den egyptiska kulturen var en högteknologisk kultur. Man kan inte bara förundras över pyramidernas gåta. Civilingenjören Christoffer Dunn beskriver i sin senaste bok ”Lost technologies of Ancient Egypt” hur man har hittat 250 statyer av Ramses II, alla 12-18 meter höga i väl slipad granit. I Västerlandet kunde man inte bearbeta granit förrän på 1600-talet och då på ett ganska grovt sätt. Dessa statyer har helt jämna och släta ytor och är dessutom helt symmetriska på höger och vänster sida (vilket man undersökt med lasermätningar) och verkar vara helt maskingjorda eftersom de är praktiskt taget identiska. Man vet också att man i flera antika sjöslag på Medelhavet fick motståndarskeppen att brinna via stora ”brännglas”. Man kunde således tillverka linser och med dessa sannolikt kika in i stjärnhimlen. Sedan flera tusen år har det t. ex. varit känt att Saturnus har ett femhörningt mönster i ena polen. Sådant kan man inte iaktta med blotta ögat.
      Jag förmodar därför att man intresserade sig för stjärnhimlen med hjälp av teleskop (trots att det dröjde för oss ända till 1600-talet), men att detta har gått förlorat för oss. För övrigt går det idag att ta sig tillbaka i tiden på stjärnhimlen via datorn, tack vare utvecklad teknik och att man så noggrannt känt till alla stjärnornas banor under flera tusen år.
      Skulle därför förmoda att denna uppgift om Jupiter och Saturnus är helt korrekt.
      När det gäller att denna sammansmältning skedde tre gånger detta år kan ju ha hjälpt de olika vise männen att anträda sin resa till fots från olika utgångspunkter, i olika riktningar och från olika avstånd.

      • Arga gubben says:

       En andlig kultur skapar civilisation och så skedde i Egypten. Jag gör reklam för Henry Kjellson och hans bok Forntidens teknik och en annan. Han var ingenjör på Saab och jag misstänker starkt att han undersökte den tyska V2 raket vi skänkte britterna. Den tekniken kan vara mycket gammal, men från Egypten kom den inte.,

     • Eltervåg says:

      Intressant att Lorber nämnde Esseérna. Jag hörde t.ex. inte om honom när jag studerade på Religionsvetenskapliga institutet i Göteborg, fast det är kanske inte så konstigt. Kristendomen är endast en del av studierna.
      Ende stället jag har hört om honom är här i diskussionerna.

      Vad jag har fattat, så nämns Esseérna endast som “de fattiga” i Bibeln. Och de blev de första kristna.
      Det glädjer mig mycket att du tydligen känner väl till detta 🙂

      • Sture says:

       @ Eltevåg,
       Jakob Lorbe-manuskripten i engelsk översättning är på c:a 15.000 tryckta boksidor, varav verket ”The Great Gospel of John” utgör ungefär hälften (7,500 sidor, dvs. hundra gånger Johannes evangelium). Hur mycket som inte är översatt till engelska från den tyska originaltexten vet jag inte. Här finns hundratals sidor vardera om Jesu diskussioner med fariséer, sadducéer, esséer, morer och romerska tjänstemän. Här föregrips också mycket i den vetenskapliga utvecklingen rörande elektromagnetism, elementarpartiklar etc.

       • Sture says:

        @ Eltervåg,
        i den bok där jag första gången stötte på Jakob Lorbers namn – ”Vägledning för vilseförda” av E. F. Schumacher – nämndes att det fanns tre gigantiska författarskap med en omfattning på c:a 15.000 tryckta boksidor, Emanuel Swedenborg, Jakob Lorber och Edgar Cayce. Trots detta enorma författarskap fanns endast en av dem överhuvudtaget omnämnd i någon av våra encyklopedier – Emanuel Swedenborg. Och skälet till detta var enligt Schumacher att Swedenborg hade publicerat sig på 1700-talet och därför ansågs ”ofarlig” för det rådande ateistiska paradigmet.

      • Sture says:

       @ Eltervåg
       här finns så mycket mera. Judas Iskariot är en väldigt mystisk person och utifrån evangeliernas berättelser begriper man inte riktigt varför han handlade som han gjorde. I Jakob Lorbers verk blir detta glasklart. Här redogörs under hundratals sidor om de motsättningar som råder mellan Judas Iskariot och de övriga lärjungarna, ord för ord. Speciellt i förhållande till lärljungen Thomas, som är mycket hetlevrad och ursinnig på Judas. I detta kapitel berättar Jesus om Judas Iskariots uppväxt. Översättningen är gjord utifrån en den förkortade engelska upplagan på 2000 sidor av ”The Great Gospel of John” men följer det som skrivits i upplagan på 7.500 sidor, bok 9 av 25, kap. 57:

       Judas Iskariots liv
       [1] Herren: Ni har ett talande exempel i lärljungen (Judas Iskariot). Han var ende sonen till en väldigt välbärgad fader och en kärleksfull moder. Båda föräldrarna skämde bort sin son enormt mycket och lät honom få och göra vad helst pojken önskade. Följaktligen, när gossen hade vuxit sig tillräckligt stark drev han bort sina föräldrar från huset och förnöjde sig med skökor så långt som hans natur kunde klara av.
       [2] Det tog inte lång tid förrän gossen hade förslösat sina föräldrars egendom. Båda fick börja tigga och dog snart av grämelse och sorg.
       [3] När gossen sålunda gjort sig själv utfattig ångrade han sig något och frågade sig själv: ‘Nå, varför gick det så här och inte på ett annat sätt för mig ? Jag födde inte mig själv, mycket mindre avlade jag mig själv; inte heller kunde jag sköta min egen uppfostran – ändå säger alla mig rakt i ansiktet, att jag är en bedrövlig usling och lymmel, som på grund av sina otuktiga och ondskefulla tricks lurade av sina föräldrar deras tungt ihopslitna egendom och på slutet också var ansvarig för deras förtidiga död.
       [4] ‘Hur kan jag klandras för detta?’ Jag medger att jag kan ha handlat mycket dåligt, men är det mitt fel att mina föräldrar inte gav mig en bättre uppfostran? Vad skall jag göra nu? Fattig, utan pengar, utan ett hus, utan arbete, utan bröd! Den lättaste och snabbaste utvägen vore att stjäla och röva. Men det skulle vara allt annat än trevligt att bli infångad som en klumpig tjuv och strängt tuktad. Utsikterna vad gäller röveri är ännu sämre. – Men nu vet jag vad jag skall göra. Jag skall lära mig något yrke, även om det så vore det antika, dumma krukmakeriet, som gjorde min fader välbärgad.’
       [5] Det hann inte sägas förrän det var gjort! Han fick gå i lära hos en krukmakare i Kapernaum med gott humör och inom kort lärde han med flit den senares yrke. Den gamla krukmakaren hade en dotter som snart därefter blev konstnärsstudentens hustru.
       [6] Men i motsats till det sorglösa liv som Judas brukade föra tidigare blev han nu, som krukmakarmästare, hårdhjärtad och snål. Hans hustru fick ofta uppleva hans hårda hjärta. Han gjorde fina varor och började besöka alla marknader medan han lät sitt folk hemma svälta och arbeta över. Närhelst han fick med sig en massa pengar från marknaden, så gav han faktiskt en liten del till de mest idoga arbetarna. Men när han hade endast lite med sig hem, blev livet mycket hårt i hans stackars hushåll.
       [7] För att få en inkomst vid sidan av krukmakeriet hyrde han ett fiskeri och började för ett par år sedan bli indragen i naturmagi, eftersom han i Jerusalem åskilliga gånger iakttagit egyptiska och persiska magiker tjäna mycket pengar på sin magi. Men trots att han lade ner mycket pengar på det, så uppnådde han ingenting. Han studerade också magi med några utländska esséer, som, om nödvändigt, låtsades kunna skapa en hel värld med allt det som den omfattar och rymmer.
       [8] Han fann snart att han fått allting om bakfoten och vände ryggen åt sina fina lärare. Detta år hörde han om alla de saker, som jag gjorde, och hur allt detta överträffade allt hittills på denna jord, som kallades att utföra underverk.
       [9] Och detta var det verkliga skälet till varför han blev min efterföljare och lämnade allting bakom sig så att han kunde lära sig av mig hur man utför underverk och på detta sätt tjäna mycket guld och silver.
       [10] Han är inte särskilt intresserad av min lära. När han lyssnar på mitt tal, vill han egentligen bara höra mig förklara på vilket sätt och med vilka medel, som jag har utfört det ena eller andra underverket. Nå, han lyckas aldrig fånga upp någonting, som han kan använda och är därför alltid på dåligt humör.
       [11] I denna världen kommer han faktiskt inte att dra nytta av någonting från mig. En akt av förräderi följt av den mörkaste förtvivlan kommer att driva honom till självmord och hans sorgliga slut kommer att bli ett rep och ett pilträd. Ty han är en som försöker fresta Gud och detta är – och måste vara – ett stort helgerån. Men den som vågar begå helgerån gentemot Gud måste med nödvändighet också begå detta emot sig själv. Först emot Gud, därefter emot sig själv.
       [12] Ändå säger jag till er att den som begår självmord knappast någonsin på den andra sidan kommer att skåda Guds anlete. Med matematisk precision skulle jag också kunna visa er skälet till varför det är så. Men för att säga sanningen så är det inte värt besväret. Det räcker om ni tror på det, som jag visade för er som en följd av självmord. Dess orsak är alltid en form av dumhet, som beror på förtvivlan och detta är följden av något vanhelgande gentemot Gud eller hans bud.”

       • peterkrabbe says:

        Sture, jag har alltid haft en skepsis mot dessa berättelser från Jesus tid som är så exakta i både dialog och kringliggande omständigheter att de tycks tagna ur nutid. Med tanke på att flera hundra år förflöt från den verklighet som skildras tills de skrevs ner, i alla fall i Bibelns fall, förefaller det totalt osannolikt att berättelserna skulle vara annat än efterkonstruktioner. Det är som om vi hade skrivit en berättelse idag baserad på hörsägen från 1600-talet, utan den skriftliga dokumentation som vi ändå haft i relativt sen tid.
        Cayce har samma exakta berättelser, berättade genom sina i trance upplevda readings. I hans fall är det på sätt och vis direktrapporter genom ögonvittnen – de intervjupersoner som uppger sig ha levt ett tidigare liv och anser sig vara reinkarnerade i nutid. Detta gäller ju även för Cayce själv och är förklaringen till hans förbluffande inblick i händelser för mycket länge sedan. En av mina funderingar är då hur Cayce lyckats hitta just dessa nyckelvittnen, som exempelvis värdshusvärden och hans dotter, bland sju miljarder människor på jorden.
        En annan fundering är om reinkarnation i själva verket är en metod att bevara och sprida kunskap om historien, oberoende av penna och papper, dvs genom ögonvittnen som mer eller mindre regelbundet återkommer med sina berättelser när de riskerar att glömmas bort eller försvinna. En själslig minnesbank bortom all mänsklig förstörelse genom krig och förintelse.
        Om jag har uppfattat det rätt är reinkarnation inte erkänt i kristendomen som fenomen, bortsett från någon form av kollektiv uppståndelse i ett framtida paradis. Hur förklarar man då dessa exakta skildringar, som knappt ens går att åstadkomma som minnen från en persons upplevelser av gårdagen?

        • Eltervåg says:

         Jag är benägen att hålla med dig Peter. Det är dock en sak som kanske bör lyftas fram i den här sammanhängen?
         Enligt Cayce’s Readings så har vissa människor en förmåga att läsa livets bok, som också benäms som Akashic Record. Denna skrivs på nåt sätt i något genom tid och rum. På engelska, the skein of time and space.
         Jag vet dock inte om något fall där personen ifråga kunde återge informationen utan misstolkning. Ta t.ex. Madame Blavatsky (som jag inte har läst).
         Det är möjligt att Lorber kunde läsa livets bok. Men så exakt, och i sådan utsträckning?
         Tveksamt, i mina ögon.
         Annars är jag övertygad om att vi alla minns allting vi individuellt har upplevt sedan tidens början, och detta är vad vi kallar själen. Dock inte medvetet!
         Cayce hade ibland dock svårt att skilja ifall individen hade gjort något, eller endast tänkt detta. Tankar är saker – förklarade han många gånger.

         Reinkarnationsläran förbjöds i samband med kyrkostriderna på 400-talet!
         Esseérna och de första kristna trodde på reinkarnation. Saduccerna var faktisk en gren av Judendomen som förnekade reinkarnations-läran.

         Jag frågade min professor i nytestamentlig grekiska ifall uppståndelsen kunde förstås som reinkarnation, men han ville inte besvara den frågan. Varken genom att neka eller erkänna att så kunde vara fallet.

        • Sture says:

         @ Peter, du skriver:
         1. ”Med tanke på att flera hundra år förflöt från den verklighet som skildras tills de skrevs ner, . . . förefaller det totalt osannolikt att berättelserna skulle vara annat än efterkonstruktioner.”

         Svar: Jo, det ligger nära till hands. Problemet med den förklaringen ligger i:
         a) visdomen i Jakob Lorbers verk. E.F. Schumacher, som först tipsade om verket, ansåg att det ”innehåller ett sådant övermått av yttersta visdom att det är svårt att hitta något liknande i hela världslitteraturen”. Detta utesluter naturligtvis inte att det har varit Lorber som själv hittat på allting, men
         b) förklarar inte varför ingenting av verket blev publicerat under hans livstid, utan först 13 år efter hans död – av hans vänner, som fört verket i säkerhet eftersom man trott att från polisen skulle göra ett tillslag. Skulle du sätta dig ner och författa en fiktion på 15.000 sidor som du visste aldrig skulle läsas av någon under din livstid, och kanske aldrig någonsin? Jag skulle inte det och håller för osannolikt att någon skulle göra det.
         c) E. F. Schumacher berättade att han varit nere i Graz, Österrike och läst ur originalmanuskriptet som var skrivet ”med en alldeles jämn handstil, nästan utan några ändringar alls”. Så ser inte handskrivna författarmanuskript ut, utan brukar vara fulla av ändringar och hänvisningar huller om buller. Vilket antyder att det sannolikt rört sig om en diktamen, precis så som Lorber angivit.
         d) i vissa avseenden föregriper Lorber den tekniska utvecklingen och kanske mest uttalat då han påstår att mänskligheten vid tiden för Jesu återkomst kommer att sända brev till varandra över hela jordklotet ”med blixtens hastighet”. Detta kan inte vara en efterkonstruktion.
         Så ser mina tankar ut när det gäller Jakob Lorber.

        • Sture says:

         Du skriver vidare: ”Hur förklarar man då dessa exakta skildringar, som knappt ens går att åstadkomma som minnen från en persons upplevelser av gårdagen?”

         Svar: Ställ dig motsatt fråga – varför glömmer man med tiden? Om det nu är så som mainstream medicinen föreställer sig – att minnet stoppas in i några celler i hjärnans minnesbank – varför ligger det då inte kvar där för all framtid ? Så är det ju med datorn. Om du på din dator skriver upp exakt vad du sade i en konversation med en vän den 13 augusti kl. 11.23 så finns ju detta kvar i exakt den formen om du söker efter detta 10 eller 20 år senare, medan du själv totalt har glömt bort detta. Varför är det så ?
         Ändå finns det ju människor som har en enorm minneskapacitet, s. k. savanter, som efter att bara ha bläddrat i telefonkatalogen kan komma ihåg och korrekt återge alla nummer. Det gjordes t. o. m. en film, ”Rain Man”, med Dustin Hoffman om just detta. Och varför är inte alla sådana savanter? Skulle det inte vara underbart med en sådan minneskapacitet? Kanske inte. För något år sedan visades på TV en dokumentär om helt ordinära människor av olika yrkeskarriärer, som hade ett absolut minne av allting, som hänt i deras liv. Med detta var mycket plågsamt för vissa, därför att upplevelsen var lika stark som då den hände: Och här kommer vi då fram till varför minnet måste blekna med tiden – annars läker inte tiden alla sår. Tänk att alltid uppleva förlusten av en kär familjemedlem, kanske ett litet barn, med samma styrka som då det just skett. Hur skulle vi klara det?

         Och det är också den förklaring till glömskan som ges i Jakob Lorbers verk av Jesus. Han förklarar också varför man mellan de olika liven drabbas av ”den stora glömskan” – om man skulle minnas sina tidigare liv skapas det förvirring och det finns risk att man tar ut oförrätter i ett tidigare liv i detta nuvarande liv.
         Ändå har människan i sin själ kvar minnet av alla detaljer som hänt i livet – i det undermedvetna. Det kan man t. ex. få fram under hypnos. Och människor som varit nära döden och kommer över på den andra sidan berättar ofta att de kommit ihåg allting”. Så här kan det ganska typiskt låta: [här återger jag bara delar av intervjun tagen från hjärtläkar-professorn Michael Saboms bok ”Vi upplevde döden”]

         ”Allt man har gjort finns där [under återblicken] så att man kan bedöma det, och även om det känns väldigt olustigt för en att se vissa partier, så känns det skönt att få det ur sig. I livet kan man bära sig åt och skylla ifrån sig och till och med dölja vad man gjort och fortsätta må dåligt – om det är det man vill göra – genom att dölja vad man gjort. Men när jag höll på med återblicken gick det inte att dölja någonting. Jag var de människor som jag gjorde illa och jag var de människor som jag hjälpte att må bra. Jag önskar att jag kom på ett sätt att tala om för alla människor hur skönt det känns att veta att man är ansvarig [för sina handlingar] och att gå igenom en sådan här sak där det är omöjligt att smita sin väg.
         Det är den mest befriande känslan i hela världen. Det är en verklig utmaning, varenda dag i mitt liv, att veta att när jag dör kommer jag att få bevittna varenda en av mina handlingar igen, och dessutom verkligen få uppleva och känna vilken effekt de haft på andra . Det får mig att hejda mig och tänka efter. Jag är inte rädd för det. Jag längtar efter det.”

         Efter döden är vi således alla ”savanter” och kommer ihåg alla detaljer i alla våra liv. Och minnet ligger inte i hjärnan, som vi alltid trott, utan i själen (liksom tankar och känslor). Därför är det inte alls konstigt att Jesus Kristus kan förmedla alla dessa detaljer 1900 år senare.

         • Sture says:

          @ Peter,
          här kommer ett mera utförligt program i två delar om de människor som har ”absolut minne”. Det var egentligen detta jag syftade på men inte hittade omedelbart:

        • Sture says:

         Du skriver: ” En av mina funderingar är då hur Cayce lyckats hitta just dessa nyckelvittnen som exempelvis värdshusvärden och hans dotter, bland sju miljarder människor på jorden.”

         Svar: Edgar Cayce gjorde 14.000 ”readings” så dessa enskilda människoöden är kanske inte så osannolika, trots allt. Men han var lite bekymrad över att det ofta var tidigare prominenta personer som velat ha ”readings”. Jag tror att den andliga världen styr detta och ser till att just dessa människor söker sig till Edgar Cayce.

         Det är sant att den etablerade kristna kyrkan inte erkänner reinkarnation. Men hur skall man i så fall åstadkomma att människan blir ”Guds avbild”? Detta går inte att åstadkomma genom endast ett liv utan tar säkert tusentals liv. Och så förklaras det också i Lorber. Däremot vill inte Jesus i detta verk att man skall ägna några tankar åt detta, inte söka kunskap om tidigare liv eller ägna sig åt ockultism – utan ägna sig åt sitt liv här och nu. Så jag tror att den kristna kyrkan har både rätt och fel i denna fråga.

         • peterkrabbe says:

          Tack Sture för dina fördjupningar. Frågan är värd att diskutera vidare när vi får mer tid. Cayce och Lorber har många likheter i detta sammanhang. Jag tror att båda hade sina normala minnesfunktioner, som vår hjärna fungerar för de flesta. Därutöver ett underliggande minne – också i likhet med de flesta – som bara är åtkomligt via hypnos eller trance. Detta underliggande minne hade inte ens Cayce tillgång till i sin normala vardag, därför måste hans hustru skriva ner allt han berättade under hypnosen. Det var kunskaper och resonemang som han inte behärskade i vaket tillstånd, men ändå på många sätt relaterade till honom personligen eller de personer som han ansåg att han hade varit i tidigare liv. Sannolikt skrev Lorber då också i ett tillstånd av trance om jag tolkar dig rätt.
          Det hade varit intressant med en jämförelse mellan de bådas beskrivning av något utvalt avsnitt i Jesus historia, Johannes (Eltervåg) har ju tillgång till hela det detaljerade materialet rörande Cayce.
          Slutsatsen måste vara att det finns en andlig minnesbank därutöver som är mer generell och bara kan nås av utvalda personer, den tycks ha en räckvidd både bakåt och framåt i tiden. Detta kan ju knappast vara kontroversiellt, eftersom bibeln innehåller åtskilliga förutsägelser om framtiden. Man kanske kan jämföra det med all information som finns i cyberrymden, den är åtkomlig för alla som har en lämplig dator att ladda ner den med och ett användbart program för ändamålet. Finns det en andlig motsvarighet till internet, skulle man kunna fråga sig. Fylls dess innehåll kontinuerligt på genom de själsliga tillskott som de avlidna lämnar ifrån sig vid dödsögonblicket? Detta hör ju också samman med tolkningen av Gudsbegreppet som vi diskuterat tidigare.

          • Sture says:

           @ Peter,
           du skriver: ”Sannolikt skrev Lorber då också i ett tillstånd av trance om jag tolkar dig rätt.” Nej, han gjorde inte det. Det finns en biografi om Jakob Lorber skriven av hans bäste vän Karl Ritter von Leitner där denne beskriver skrivprocessen. När Jakob Lorber första gången (den 15 mars 1840) hörde den konstiga rösten som utgav sig för att vara Jesus Kristus, så talade han med några av sina vänner om detta. Dessa tolkade det först som hallucinationer, blev oroliga för att det kunde röra sig om en begynnande sinnessjukdom, t. ex. schizofreni, och följde med honom hem för att iaktta honom. Han uppgav att rösten var klar och tydlig och kom från hjärtat. Flera vänner lade örat mot hans hjärta men kunde inte höra någonting. Karl Ritter skriver: ”His face calm and listening, writing uninterruptedly, never hesitating, never pondering”. Han skrev på morgnar och förmiddagar och levde ett normalt sällskapsliv med sina vänner på kvällarna. Han var ogift och hade inga barn och hans hans handskrivna manuskript omfattar 30.000 sidor, vilket innebär c:a 3-4 sidor per dag. Detta är möjligt om det rör sig om en diktamen, men svårare att genomföra om det rör sig om fiktion, som innefattar långa perioder för materialinsamling samt tid för formuleringskonsten.

 19. Lassekniven says:

  Peter, en God och Fröjdefull Jul önskar jag Dig samt tillika ett Gott Nytt År. Låt oss hoppas och be för vårt Fosterlands Välgång under det kommande året.
  Detsamma önskar jag också Er, ni goda och begåvade kvinnor och män som kommenterar på Peters blogg.

 20. Lassekniven says:

  Suavalle, oss hundälskare emellan, åt dig ägnar jag nedanstående rörande video, det är svårt att hålla tårarna borta.

  • hllviken says:

   Denna video skall det vara:

   (Vänligen, ta bort den felaktiga)

   • peterkrabbe says:

    Videon går inte att se. Fel länk?

    • hllviken says:

     Försöker igen:

    • hllviken says:

     Ursäkta misstagen (julstress)

     Rätt video – husdjur i himlen

     • Arga gubben says:

      Vår hund räddade livet på mig när jag som liten knatte rymde hemifrån. Vad tror ni får en fyraåring att rymma till skogs? Jag höll på att drunkna och hon drog upp mig. En av mina familjemedlemmar fick astma och hunden placerades hos andra. Hon dog av sorg inom en vecka. Henne träffar jag igen.

      • peterkrabbe says:

       En vacker men sorgesam berättelse. Djuren har starkare känslor än människor, kanske för att man bara kan förmedla sig genom sina handlingar, inte genom tal. Jag har haft hästar, hundar, katter, fåglar, fiskar och en mård i hushållet. Vår hund hade utan att blinka offrat livet för våra små barn. Hans vaktinstinkt var så stark att vi när han var fem år och vi skulle flytta beslöt oss för att ge honom nya ägare, det skulle inte fungera i vår nya miljö. En ny potentiell ägare kom på besök, hunden lyssnade uppmärksamt av våra gester och mimik och förstod allt. Den nya ägaren gick och skulle återkomma senare. Jag gick för att uträtta ett ärende. Hunden bröt sig ut och rusade efter i rasande fart. Efter några hundra meter hörde jag en våldsam kollision bakom ryggen. Jag hade passerat en väg och hunden blev påkörd. Veterinären gav honom en halvtimme innan döden skulle inträffa. Livet hade i princip upphört. Med tungt hjärta bar jag hem honom och förbannade min tro att det skulle gå att lämna en hund.
       Men för honom började livet på nytt. Efter en vecka var han återställd och kunde gå själv. Vi hade självfallet kvar honom de sju år han hade kvar i livet, han lämnade aldrig min sida frivilligt. Grannarna fick finna sig i komplikationen – även brevbäraren.
       En av våra hästar var ofta inne i köket för att dricka äpplejuice. Tilliten vinner alltid över rädslan.
       En dag kom barnen hem med en fiskmåsunge, som fick ta över vårt badkar som tillfälligt hem. Han fick namnet Mozart och levde väl, matad med sill via pincett. När han var vuxen cyklade vi ner till stranden med Mozart i en låda för att lära honom flyga. Efter femte försöket insåg han att de andra måsarna var ett bättre sällskap och svingade sig upp i luften. De gånger vi återkom flaxade alla måsar iväg utom en, som nöjt stirrade på oss. Även en fiskmås kan ha känslor.

       • Arga gubben says:

        Tack Peter, den ena berättelsen drar med sig den andra. Du är en stor djurvän, som flera av oss på bloggen. Jag planterades om och fick ett nytt liv, så det går ingen nöd på mig. Vissa sorger är förklädda välsignelser och dem behöver vi vittna om för att muntra upp varandra. Utan dem hade jag inte varit här.

        • Sture says:

         @ Fiskargubben,
         det gör faktiskt ont i mig när du berättar om ditt liv, vilket du har gjort flera gånger. Jag tror att vi delvis har liknande upplevelser i vissa avseenden men motsatta i andra. Jag växte upp i ett enkelt hem med tre äldre syskon, hemma-mamma och en pappa som arbetade långt ifrån hemmet tills han dog tidigt i mitt liv och lämnade ett stort svart hål efter sig. Ibland räckte inte pengarna och då fick mamma gå ut och arbeta. Vi växte upp i den absolut sämsta stadsdelen i staden med alkoholism och småbrottslighet överallt runt omkring oss. Och jag har skämts hela mitt liv för detta och ville aldrig berätta var jag kom ifrån. Men i mitt hem var det andligen rent, inga svordomar, inga hårda ord, inga slagsmål förutom mellan mig och mina bröder förstås (3 gånger per dag), men inga knutna nävar, bara brottning.

         Min mor hade endast 6 års folkskola och kunde inte hjälpa oss med läxorna (och hann inte heller). För övrigt var hon den mest mångsidigt begåvade människa jag känt. Hon var alltid glad, sjöng och spelade och diktade, klagade aldrig på någonting trots sin tunga arbetsbörda. När jag ser tillbaka så är jag så oändligt tacksam för det liv jag har fått – och det beror på min mor och min far. Jag har nämligen alltid känt mig älskad av min far och mor, av mina syskon, av mormor och morfar och hela min släkt, varje dag och varje sekund. Jag har haft mina mycket svåra stunder och mycket svåra år som har med mina egna kärleksbekymmer att göra. Men jag har alltid känt mig älskad av dem som stått mig nära. Så olika kan det vara.

         • Arga gubben says:

          Sture, vi är bröder. Min mamma hade också bara sex år i skolan och ingen kunde hjälpa mig med läxorna. Jag fick göra jobbet själv. Si. När pappa dog så ringde han mig några gånger i drömmen och sade att han hade mycket att säga mig, enligt min dotters uttolkning. Vi hade problem, han och jag.

          Herren tar de små i tjänst och ratar de stora så att ingen ska kunna berömma sig. Jan Fridegårds far sade under en seans att han inte visste vem han fostrade när han gick med lyktan till ladugården klockan fem på morgonen, han, en av de fattigaste av de fattiga. Jan var en av de som förde mig in på en andlig väg. Läs Torntuppen.

          Vi ska glädja oss. De små reses upp och får göra nytta och det har evighetsvärde.

   • Lassekniven says:

    Nej, denna tog jag från Facebook och Youtube. Din video fungerar inte.

  • Suavalle says:

   Tack så mycket för denna så vackra återförening, Lassekniven! Djuren glömmer oss aldrig.

   Och här är en annan återförening (som vi haft uppe här på Peters blogg för rätt länge sedan):

   • Lassekniven says:

    Så underbart och rörande, en sådan sann och ömsesidig och innerlig kärlek.

   • Elisabeth says:

    Helt underbart, tack, Suavalle.Och god jul !

    • Suavalle says:

     Ja, visst är det underbart. Vi kan lära oss så otroligt mycket genom att ta del av det underbara och visa i naturen.

     Bionik och biomimetrik är ju två av de vetenskapliga discipliner som utvecklats allra mest under de senaste decennierna och som strävar efter att efterlikna förebilder i biologiskt liv i naturen för tenniska konstruktioner och formgivning, eftersom naturen är så ofattbart fantastisk:

     https://en.wikipedia.org/wiki/Biomimetics

     https://en.wikipedia.org/wiki/Bionics

     Bibeln säger:

     Ty alltsedan världens skapelse har hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomlighet, kunnat uppfattas i hans verk och varit synliga.
     (Romarbrevet 1:20)

     Och djuren kan lära oss oerhört mycket om trofasthet, kärlek, omtanke, närhet och närvaro.

     God jul önskar jag dig också, Elisabeth!

 21. Eltervåg says:

  Upprop mot nedläggningen av jämställdhetsmyndigheten
  23928 underskrifter. Fler än uppropet mot Global Compact! Och har endast varit aktivt i TVÅ dagar, jämfört med Global Compacts två MÅNADER.
  https://www.skrivunder.com/browse.php?category=all&order_by=stats_signatures_last_30_days&sort_order=desc&start=0

 22. Suavalle says:

  Tack så enormt mycket alla ni som vittnar om djurens starka känslor och kärleksfullhet!

  Vi kämpar alla här tillsammans för sanning och kärlek.

  Vi ska älska och respektera varandra, men även djuren och naturen, på så sätt visar vi kärlek till Gud.

 23. Mo says:

  Vad säger ni om det här ? om det är tillförlitligt så är global compact betydligt mer omfattande än vad politiker och media gjort gällande. USA och Israel skriver inte under avtalet, konsekvenserna av alla deras konflikter läggs på Europa och sedan vill USA dessutom ha betalt för NATOs krigande. Vem styr egentligen FN och vad kommer internt fördrivna personer att innebära ?

  http://hotpot.se/politik/global-compact-on-refugees-ryska-dockor/

  • peterkrabbe says:

   Bra sammanfattning av den överstatliga migrationspolitiken. Tråkigt bara att författarna till bloggen inte vågar ge sig till känna. En totalt anonym blogg inger sällan något förtroende. Vi vet redan att ”världssamfundet” är på väg att ta över nationernas interna politik och ekonomi, men ingen vågar ta upp konsekvenserna med stölden och omfördelningen globalt av nationernas (läs skattebetalarnas) upparbetade monetära tillgångar, den olösliga och våldsamma kampen mellan vissa religioner som inte är kompatibla, den minst sagt skiftande synen på moral och etik mellan främmande folkslag m.m. Syftet med globalismens totalitära system och vilka som väntar på att skörda förtjänsterna av det. Lyft av hatten på pyramiden istället så syns det som finns inuti.

   • hllviken says:

    Det skrivna visar på hög kompetens och insikt. Personerna bakom bloggen har högst sannolikt skäl att vara anonyma i det politiska läget som råder nu.

    Var och en kan själv granska varje påstående om det stämmer eller inte.

    • peterkrabbe says:

     Samhället kan aldrig förändras om inte just de som har insikt och kunskap väljer att visa sig och stå för sin kritik offentligt. En opposition måsta ha ett ansikte. Det kan säkert kosta en del, det vet jag själv, men man får aldrig bollen i rullning om man väljer att gömma sig. I början är man ensam och utsatt, men när hundra tusentals gör samma sak faller murarna. Det är det vi ser i Paris. De som visar sig på gatorna inför polisens kameror vet vilken risk de tar, men en revolution har ingen återvändo. Vinna eller försvinna.

   • Mo says:

    Personen ifråga verkar vara väldigt väl insatt så det kanske finns en anledning till anonymiteten, men visst tar det bort mycket av värdet i informationen.

  • Loa says:

   O HERREGUD. En sån kvicksand!
   Samma som Nya Dagbladet sniffat upp 29 nov., men jag var väl för shell chocked då av bombnedslaget, för att reagera på MER av samma ofattbara bedrägeri/övergrepp
   https://nyadagbladet.se/utrikes/okand-flyktingpakt-vantas-antagas-samtidigt-som-fns-migrationspakt-i-nasta-manad/
   Och länk ur det du skickade
   http://hotpot.se/politik/varning-for-konsekvenserna-av-fns-global-compact-on-refugees/
   Mitt luktsalt…

   • Mo says:

    Loa, vi är totalt överkörda, det är svårt att se hur vi ska kunna påverka utvecklingen, möjligen ett enat Europa om några av de stora ledarna byts ut. Vad är det som bestämmer det här utöver starka ekonomiska krafter, har muslimska brödraskapet och katolska kyrkan sitt finger med i ett infiltrerat FN ? Stefan Löfven skroderar som vanligt och vill få oss att tro att detta är vad vi vill, han lämnar inget efter sig.

 24. Elisabeth says:

  Jag vill också tacka för alla intressanta krönikor och kommentarer samt önska Peter och alla andra en God Jul och ett Gott 2019. Intressant och händelserikt lär det bli i alla fall. Och så fick Vellinge Kommun äntligen rätt i Högsta Förvaltningsrätten. Det är tillåtet att införa tiggeriförbud. Tack för det.

 25. Arga gubben says:

  Igår hade vi inget Internet och då läste jag Uppenbarelseboken istället. Idag ser jag på en annan blogg att många identifierar de nya märkliga tankarna som religioner. Dessa två saker vill jag knyta ihop i denna kommentar. I Uppenbarelseboken beröms en grupp män för att de har hållit sig borta från kvinnor och det missförstås. Kvinnor ska här förstås som andra religioner, som jag ser det. Man kan gå från en annan religion till kristendomen, men den senare ska hållas ren och inte blandas upp.

  De nya ”religionerna” globalism, klimatlarm och värdegrund har präster, efterföljare och uppenbarelseskrifter. Påven verkar vilja blanda alla religioner i en enda stor soppa och vår ärkebiskop talar mer om klimatet än om Herren. Vi har nya falska religioner i vår tid och många bedras.

  Det är viktigt för våra kvinnor att få veta det här. Det är inget fel på er. Det står också skrivet att en församlingsföreståndare ska vara en enda kvinnas man och de judiska fariséerna förväntades gifta sig.

  Det finns mycket symboliskt tal i Bibeln. Skökan, det stora Babylon, som horar med jordens kungar och köpmän. Kvinnan, en symbol för judendomen/kristendomen, tvingades gömma sig i öknen när ett av vilddjuren var ute efter henne.

  I Bibeln har jag en anteckning om det här och jag tror att den kommer från Swedenborg.

 26. Arga gubben says:

  Jag hoppas att Sture läser det här. Jag besökte youtube för att se en dokumentär om Lorber och blev förvirrad. Kommentatorn verkade blanda sina egna och Lorbers tankar. Han talade om Redesverbot, att inte få uttala sig, och speciellt för kristna och mediala personer. Kommer det från Lorber?

  Han talade mycket om en kommande ryska invasion och hänvisade till gamla kända profetior från kontinenten. Det såg konstigt ut. Vad säger Lorber om detta?
  Mitt intryck var att han gjorde en egen tolkning av Uppenbarelseboken.

  Rysslands ambassadör Tatarintsev föreslog idag bättre relationer mellan Sverige och Ryssland bl.a. på det kulturella området. Hultqvist hoppade fram och kom med de vanliga anklagelserna mot Ryssland. Jag har arbetat på det kulturella utbytet, som ni vet. När jag postar videor med svensk översättning har de en tendens att försvinna från youtube. Sången av Dina Garipova & Alexandrov-ensembeln med svensk text kan ni inte lyssna till längre. Bekämpa kulturen, den är farlig! Bränn böckerna! Tysta oppositionen!

  • Sture says:

   @ Arga gubben,
   det finns inget sådant i Lorber. Men det är självklart att Lorber kommer att bli en maktfaktor när den blir känd för en större mänsklighet och då kommer man att göra allt för att förvanska den. Men det är inte så lätt eftersom Jesus uttrycker sig så klart.

  • Arga gubben says:

   Dinas sång är tillbaka

   • Suavalle says:

    Det är så härligt att se denna unisona kraftfullhet och beslutsamhet. Jag förmodar att dessa kollektiva och individuella egenskaper är långt bättre bevarade i Ryssland och Finland än i vårt så misshandlade land.

 27. hllviken says:

  Inside investmentbanker har gått över till vår sida!

 28. Suavalle says:

  Påven Francis har födelsedag idag. Jag tänker inte fira honom. Men här är ett intressant föredrag (del 1 i en serie benämnd From Crete to Malta av Walter Veith) som även tar upp påvens förehavanden:

  Kanske ett intressant alternativ till Kalle Anka och hans vänner på julaftonen…

  • Sture says:

   @ Suavalle,
   jag vill tacka dig för alla fantastiska videor, som du lägger upp och som drar fram och klarlägger allt det, som de hemliga sällskapen inte vill skall komma fram. Men jag skulle också vilja återvända till Hegel-diskussionen och det dialektiska mantrat ”tes – antites – syntes”. Jag utesluter inte att Macron och hans uppdragsgivare i bankmaffian försöker använda detta i sin ”sociala ingenjörskonst”. De kan försöka skapa en motsättning mellan höger och vänster och sedan – på grund av att de har hur myckt pengar som helst – i hemlighet modifiera denna motsättning så att ”syntesen” blir, så som de vill ha den. Det är kanske till och med sannolikt att de resonerar på detta sätt – och att du och Walter Veith har rätt. Men jag tycker inte man kan skylla dialektiken för detta. LIka lite som man kan beskylla Jesu lära för allt ont, som främst Vatikanen skapat. Det finns mängder av katoliker som genom århundradena utfört ett fantastiskt arbete i Jesu anda, grundat på evangelierna och Paulus skrifter. Men ända sedan 500-talet e.Kr. har kristendomen varit ett instrument för maktgalna människor, som påstått att de varit ”Guds ställföreträdare på jorden”. Helsjukt. Gud behöver nämligen ingen ställföreträdare utan kan kommunicera på dagligbasis med varje människa som fader och son. Påven är ”ulven i fårakläder”, som utnyttjar ”godheten” för att göra ont (= religionsstridigheter).Skenhelighet är bara förnamnet.

   Så här använder jag den ”dialektiska logiken” när jag resonerar: Jag utgår inte från att jag har rätt – eftersom jag haft fel så många gånger förr i mitt liv – och försöker därför inte vinna några debatter. Istället utgår jag ifrån att jag antagligen har fel i hälften och att motståndaren kan ha rätt i hälften av vad han säger. Det gäller sedan att bara lyssna på vad den andre har att säga. De politiska debatterna behöver därmed inte bli så aggressiva utan kan leda till synteser.
   En sådan syntes verkar vara på gång nu i Frankrike där ”vänstern” plötsligt skriker: ”Donald Trump hade rätt”. Vänstern och högern har nämligen en gemensam fiende – globalisterna med bankmaffian i spetsen. Och detta har inte vänstern tidigare förstått – förda bakom ljuset som de alltid varit.

   • Suavalle says:

    Tack, Sture, jag har precis samma inställning som du, när du säger att du inte utgår från att du har rätt – eftersom du haft fel så många gånger förr i ditt liv.

    Otaliga av de ”förståelser” jag anser att jag har uppnått med åren har uppstått genom principen ”trial and error”, vilket bildligt talat betytt att jag kört huvudet så många gånger i väggen att jag så småningom tvingats upptäcka att jag haft fel , något som jag, i synnerhet när jag var yngre, hatat att erkänna.

    Det är så härligt när vi äntligen kommer till den insikten att vi ständigt måste ompröva vår inställning!

    När vi inser att sann kunskap måste eftersökas, prövas och omprövas igen har vi kommit en bit på väg.

    Jag är även helt enig med dig, Sture, när du säger att dialektiken i sig inte är något ont.

    Men precis som en vass kniv kan användas till att tälja fantastiska detaljer i olika konstruktioner – eller bara användas som ett alldagligt verktyg för att skära upp grönsaker m.m. – kan dialektiken även utnyttjas för onda syften p.g.a. sin skärpa.

    Dialektiken är ett mycket vasst verktyg – på gott och ont.

    Jag har träffat många katoliker som varit mycket kärleksfulla och kloka. Samma sak gäller mohammedaner, isoteriker… – många olika trosriktningar. Och också politiskt engagerade människor.

    Många inser inte hur oerhört destruktiv deras ”herdar” / ledning är.

    Därför är vårt arbete att söka sanningen och att förmedla den till andra så viktigt.

    Även om vi gör många misstag och är långt ifrån fullkomliga kan vi urskiljas från de falska lärarna och profeterna genom detta bibelord:

    ”Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra. Alla skall förstå att ni är mina lärjungar om ni visar varandra kärlek.”

    Johannesevangeliet 13: 34-35

   • Mo says:

    Donald Trump är rätt för USA men Europa behöver sin egen gottgörare. Ur dessa kombattanter växer något nytt,så fungerar Hegels dialektik. Europa växer inte av USAs storhet allena,även om det ur askan av deras tvillingtorn växte ETT större.

   • Suavalle says:

    Ett annat mycket vasst verktyg / vapen som används mot oss beskrivs i denna bok:

    (Sun Tzu, The Art of War)

    Infiltration, subversion, osynligt krig inifrån…

    Här talar Walter Veith om Sun Tzu (efter 30 minuter):

    Detta är del 2 av From Crete to Malta

 29. msandberg2016 says:

  Ni kan tolka bibel hur mycket ni vill. Uppenbarelseboken är sjuk. Det är en beskrivning av en dålig ond dröm. Fattar inte hur den hamnade i bibeln. Det är satansverser. Finns inget gott där.

  • msandberg2016 says:

   Ang synd.
   Om jag liknar de flesta så får du lärdom efter synden. I synden är du blind. Och detta hyllar och älskar jag Jesus för.

  • Suavalle says:

   Uppenbarelseboken beskriver det som sker i ändens tid. Det är fruktansvärt. Beskrivningen är skräckinjagande. Och det är det vi upplever nu. Satan och ondskan styr.

   Gud låter det ske. Men bara för en tid. I ett evigt perspektiv är all den ondska och allt det lidande som drabbar oss människor och djuren under Satans styre försvinnande litet och Gud lider mest eftersom han har medlidande med oss alla.

   Lidandet och ondskan får existera en tid för att fullkomna oss.

   • msandberg2016 says:

    Jag har mött onskan. Mest har jag bråkat med mig själv. Där mötte jag till slut 100.000 nazister som jag placerat i helvetet nån gång i barndomen. De demonerna gick att vinna över.
    Men bara en gång har jag mött en människa som var genuint genomrutten. På NK i vimlet. Och då gav han mig bara ett flin. Tankarna flög runt i total skräck. På nåt sätt blev denna ryss eller öststatskräk ett uppvaknande och början på min väg tillbaka till något bättre

   • Loa says:

    Detta är ofattbart, på ALLA sätt.
    Jag kan inte förstå det på NÅGOT sätt
    Pedogate: As Many as 8 Million Children Are Kidnapped and Trafficked into Sex Slavery Every Year by Global Pedophile Network – of Which Many Politicians Are Members
    https://stillnessinthestorm.com/2018/12/pedogate-as-many-as-8-million-children-are-kidnapped-and-trafficked-into-sex-slavery-every-year-by-global-pedophile-network-of-which-many-politicians-are-members/
    ”The International Tribunal for Natural Justice (ITNJ) met for three days to launch its Judicial Commission of Inquiry into Human Trafficking and Child Sex Abuse, the purpose of which is to investigate and bring to the forefront this prolific scourge of child sex abuse all around the world, much of it satanically ritualistic in nature.
    One of the speakers at this event was Chief Counsel Robert David Steele, a former CIA officer who opened the Plenary Session of this first Judicial Commission of the Tribunal. He spoke about how child torture, child murder, and child organ harvesting are now “accepted” practice within the highest levels … ”

  • Lassekniven says:

   Du har inte förstått. Sture kan klara ut begreppen för dig.

   • msandberg2016 says:

    Det var med skamkänslor jag tog upp bibel igen. Jag har läst en hel del detta år. Mycket fungerar inte för mig.
    Tänk om Jesus inte hade tagit på sig allt utan låtit varje människa finna sin egen kontakt med evigheten och Gud.

    Som satanister håller emot honom.

    Jag är smart på vissa sätt. Men jag är bara en kolbit om jag jämför med andra stora själar som lever och har levt. Jag vet att tron på Gud har ändrat historien för just mig.
    Som jag sagt förut. Min största kontakt med Jesus är från närstående. På förmiddagen ville hon dö. På kvällen ville hon leva. Och var glad. Utan att ha läst bibel. Jesus var inblandad med hjälp av kristen vårdanställd.
    Själv kallar jag mig kristen men har inte mött Jesus. Tror jag.

 30. msandberg2016 says:

  Här pratar vi sanning

 31. Arga gubben says:

  Hörru, Herre. Vad vill du, Gubbe? Hur kommer det sig att jag som inte är ryss och inte är expert på språket står här och försvarar landet? Du är min Gideon, det fanns ingen annan här, du är på samma nivå, en medlem av friskarorna sådana de är. Jag vet. Helene är rysk-tyska. Vår pålle är en häst, men på ryska ett fält. Vart tog swedenborgarna vägen? Jag ser dem inte undervisa folket. Snart vaknar dessa vittnen, om de är lydiga, säger Herren.

  50 000 немцев встали под русскую песню Русской армии герои в Германии Helene Fischer

  • msandberg2016 says:

   Det som är så jobbigt är att det jag uppfattar som rätt är det som är längst borta när jag är bortskämd och trygg.

   • Arga gubben says:

    Helena Petrovna försöker få ryssar och tyskar att förstå varandra bättre. Han är perfekt tvåspråkig och lyckas ganska bra. Det är det som är viktigt med videon, men det är också kul att fundera på varifrån ordet Pålle kommer. Det finns märkliga paralleller mellan ryska och svenska. Jag har tidigare berättat att ryssarna inte skiljer mycket på a och o och det finns i mindre grad exempel i svenskan. Vårt gamla ord för träl var thrall. Trälarna släpptes fria och kallades för troll, misstänker jag.

 32. hllviken says:

  (MP) har en obehaglig agenda

  • peterkrabbe says:

   Globalismen. Den är totalitär.

   • Lassekniven says:

    Peter, Så rätt, men den kommer att kräva en enorm, etniskt sett, mixad armé med FN som beslutande och NATO som får drätselfunktion. Är detta verkligen lösbart. Det blir ett imperium och historien visar tydligt att imperier blåses upp såsom ballonger och kollapsar när hållfastheten i väggarna blir för svag. Sådant kan ju du rent praktiskt som arkitekt. Globalismen är en omöjlig uppgift tror jag enligt ordspråket: den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Tyvärr blir väl resultatet av stolleprovet världskrig eller ”alla mot alla”.
    Om Gud låter oss vara kvar som människor så får vi kanske om 500, 1000 eller 2000 år en globalism som bygger på helt andra premisser än dagens.

   • msandberg2016 says:

    Di Leva var inte helt ute när han sjöng ”Vem ska jag tro på tro på tro på när det är så här”.

   • Loa says:

    Och dess fotfolk (se ovan) är obildade eller hjärntvättade eller bara dumma. Eller allt, går ju bra ihop, vilket utnyttjas.
    Besvärligt när de är många. Kör fram som en ångvält. Som Mao sade: ”Kvantitet har sin egen kvalitet.”
    Men just dumheten och mottagligheten för det som propageras, ger ju ett teoretiskt hopp att det lika lätt skulle gå att programmera om flertalet. Parat med att verkligheten bryter in med våld och sexbrott i var mans liv. Dock måste det rapporteras i MEDIA så folk förstår att de är DELAKTIGT drabbade av samma sak: Inkompatibel invandring.
    En ny ”konsensus”. Hederlighet och rättvisepatos är ju trots allt typiska egenskaper hos svensken. Någon gång måste han väl våga visa äkta harm!

 33. msandberg2016 says:

  Med tanke för framtiden och en sorg över hur det har blivit så kanske de unga är mer rustade. Och har gjort mer i sitt idoga spel över nätet. En fiende som man bara måste döda för att komma vidare. Detta tänk finns i deras gener nu. Fanns även på min tid som ung. Jag har nästan tappat hoppet själv. Hoppas på de unga tränade dataspelssoldaterna. Leve Sverige! Amen! God Jul!

 34. Arga gubben says:

  God jul.

  Robin Goodfellow / Tomten by Viktor Rydberg

 35. Mo says:

  En julgåva till oss alla, Trump planerar att dra tillbaka USAs styrkor i Syrien.

  • Arga gubben says:

   Suavalle, jag har sett andra göra påvens tvåhornade tecken. Jag tolkar det som bockens tecken.

   Vi behöver studera flera oberoende källor för att förstå vad som händer. Draken slängs ned till jorden, enligt Bibeln. Rudolf Steiner kände av en kommande materialistisk andemakt och väntade att han skulle framträda runt 2000 (det händer för att vi ska lära oss hantera det onda inflytandet). Berätta, ni som kan Cayce. Swedenborg är ganska kryptisk, så vitt jag vet, men Lorber har mer att säga.

   Draken får igång antikrist och den falske profeten. Den senare har vi möjligen identifierat, men vem är antikrist? Många anser att han redan är en känd person, men han har inte framträtt. Problemet måste bli synligt innan det kan lösas. Det är förvånande hur många sanningar som blir synliga (t.ex. om FN och globalisterna) på Peter Krabbes och Lars Berns bloggar. Vi är som en armé samlad från helt olika håll. Utbildade, troende och ateister. Nationalister, kommunister, jag vet att de är här. Jag blev mycket förvånad när Sture började prata om Lorber och Peter om Cayce. Jag var i kontakt med Lorbers österrikiska vänner för många år sen och lärde mig lite grand. Motståndet har redan tagit en första form och inte i våra kyrkor. Swebbtv intervjuade Lars Enarson, som många pastorer försöker tysta. Det är vår första svenska gryning jag ser på flera ställen.

  • Arga gubben says:

   Tony Blair kom till makten när Labours partiledare hastigt dog. Blair är en trogen oligarktjänare. Hans senaste uppdrag har i flera år varit att bygga broar mellan religionerna i Mellanöstern. Det har också varit en välbetald reträttpost.

   Blair är katolik och talar italienska.

  • Tack Suavalle för inspirerande inlägg och informativa videos.God Jul på Dig.

   • Suavalle says:

    Tack så mycket , Anna! Ja, dessa videos är väldigt viktiga för att kunna överblicka den oerhört skickligt genomförda styrning av skeendena i det fördolda – som de flesta människor inte ens inser existerar eller fullständigt misstolkar.

    Här får vi ovedersägliga bevis för vilka krafter som ytterst drar i marionettrådarna; illusionismens mästare ställs i ljuset.

    Genom att belysa vilka som är mänsklighetens fiender kan många bringas till att förstå att de måste upphöra med att vara deras tjänare och vara på sin vakt mot de sublima metoder som används för att kontrollera våra tankar och känslor.

    God Jul önskar jag dig också, Anna!

    • Suavalle says:

     Och genom att vi tar avstånd från det ondas inflytande, samverkar och blir flera i kampen mot de till synes övermäktiga krafter som behärskar världen kan vi verka för befrielse.

     Naturen och djuren visar vägen, som så ofta:

 36. Suavalle says:

  Colour codes – deep purple:

  (127) minuter

 37. Tusen tack för årets alla fantastiska krönikor. God Jul & Gott Nytt År önskar jag dig Peter och alla dina läsare!

 38. Loa says:

  FN gör en lättläst sida om Global Compact for Migration
  https://news.un.org/en/story/2018/12/1028641
  som har en ”rolig” förljugen liten tecknad film ”To help refugees thrive in exile”.
  För tankarna till Jens Ganmans censurerade ”Så att det blir rätt”, fast tvärtom.

 39. Eltervåg says:

  Jag börjar bli besviken på SD. (Besviken, i och med att jag röstade på dem, annars hade jag inte haft skäl att vara besviken)
  De var tysta om Global Compact for migration. Och nu har de uteslutet den före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson. Jag har ingen aning om vad han faktiskt har bloggat, eller vem han är. Men skälet till uteslutningen följer härunder:

  [Vidare anklagar SD-ledningen Alfsson för att ha ”delat bilder samt kommentarer” på sin blogg ”med ett rasistiskt klang” (sic).
  ”Ni visar ett ideologiskt avvikande beteende och bryter mot vår noll tolerans princip (sic) mot rasism”, sammanfattar partistyrelsen i beslutet.]
  http://www.friatider.se/sd-ledningen-oerh-rt-omd-mesl-st-att-varna-f-r-islamisering

  Att kritisera islam är inte rasistiskt. Islam är en religion, på samma sätt som kristendom eller buddhism.
  Den ende religionen jag vet om som är baserad på genetisk arv, är judendomen.

  • peterkrabbe says:

   Jag kan i sammanhanget nämna att SD innan valet uteslöt en lokalpolitiker för att ha delat på sin hemsida bloggar som Peter Krabbe och Lars Bern, med ungefär samma motivering. Man gör med andra ord misstaget att närma sig mittenpolitiken istället för att stå för ett eget alternativ. Början till slutet?

   • Mo says:

    Kan man hoppas på att Medborgerlig samlings partiledare är garanten mot eventuella infiltrationsambitioner från muslimska brödraskapet ? Och så förstås den vassa Katerina.

    • peterkrabbe says:

     Någon infiltration i MED från muslimskt håll finns inte på kartan ens. Däremot finns samma ”normaliserande” krafter i MED som nu visar sig i SD, man tar avstånd från Katerina Janouch och andra som man anser är alltför radikala. Riktning mittens rike. Tillsammans med starka NATO-vänliga krafter är det svårt att idag säga vart partiet är på väg. Blir det extraval skall jag ge en relevant lägesbeskrivning dessförinnan.

     • Eltervåg says:

      Jag insåg just ett möjligt skäl till varför Global Compact inte är juridiskt bindande.
      Avtalet är inte i enlighet med människorättsliga lagar. Dessutom bryter det nationella staters lagar.
      Genom att låta politikerna i varje enskilt land åta sig att genomföra avtalet, så är det inte FN som begår brottet, utan de enskilda länderna som genomför ändringarna i enlighet med det juridiskt icke bindande avtalet ! FN ber politikerna att vara landsförrädare i stället, utan att politikerna fattar detta.

      Den politiska mitten i Sverige är inte mitten politiskt. Ty den politiska mitten i Sverige har flyttas över på vänstersidan. Så allting till höger om den traditionella mitten är lika med höger extremism. På så sätt finns inte en vänster extremism enligt samma tankar, fast den är verkligen extrem för de som fortfarande inte har flyttat sin världsbild åt vänster

  • Mo says:

   Eltervåg, bedrövligt är ett milt uttryck liksom besvikelse. Inkompetent, korkat och populistiskt skulle jag vilja säga till alla besvikna väljare som svar på SDs ambitioner att bli ett antirasistiskt mittenparti som är dömt att misslyckas om man inte har klart för sig så grundläggande begrepp som rasism. Precis som du skriver har religionskritik riktad mot kränkning, övergrepp,våld mm som stadfäst sig inom religioner inget med begreppet rasism att göra.

   • ragnhild says:

    Kjære alle dere her på peterkrabbes blogg. Jeg ønsker dere en fredelig jul, og alt godt i det nye året som kommer.

    Med hilsen fra Norge, et land med tause politikere, så stille, så PK som var de i en begravelse. Sitt eget lands?

 40. Lassekniven says:

  God Jul och Gott Nytt År.

 41. Kjell Lindmark says:

  År 2018 lider mot sitt slut, julhelgen står för dörren, men den sedvanliga julefriden vill inte infinna sig. Under året har man firat 100 års minnet av freden efter första världskriget. Detta till trots mullrar krigstrummorna allt högre i fjärran. Västvärldens utveckling går utför och har gjort så ända sedan järnridån föll. De första 10 åren märktes inte mycket, men förfallet tog fart efter den där måndagen den 11/9-2001 då neoliberalerna i USA fick sitt efterlängtade nya Pearl Harbor.

  Därefter har raset gått undan, flera krig i Mellanöstern, Libyen, Afghanistan, Ukraina och Balkan. Fortfarande krigas det i Syrien och Yemen med fortsatt stort lidande för civila. Atomenergiavtalet med Iran är uppsagt, atomvapenavtalet med Ryssland likaså, medan handelskrigen blossat upp mot Kina, Ryssland och Iran. Direkta hotelser mot Nordkorea har avlösts av det politiska kaos som härjar i Venezuela. Då har jag inte nämnt ytterligare konflikthärdar i Afrika som spär på eländet.

  Handelskrig utkämpas även mellan USA och EU, USA drar sig inte för att attackera sina allierade i sina fåfänga försök att stå högst på pallen. EU har inte rätten att själv bestämma varifrån man ska köpa sin energi. Kraven från EU:s medlemsländer ökar på att skrota sanktionerna mot Ryssland och så även mot Iran. Det politiska klimatet hårdnar mellan neoliberaler inom EU och de som förordar mer av eget självbestämmande. Så till den milda grad att man offentligt numera går ut med att man vill skrota demokratin till förmån för någon form av diktatur.

  Dessa globalistiska neoliberala krafter är ett hot mot vårt sätt att leva, mot den lilla frihet vi ännu har kvar. Vi ser fransmännen gå man ur huse för att protestera mot ytterligare pålagor som tynger folket. Övriga partier tar dessvärre inte avstånd från dessa globalisters kolportörer vilket tyder på bristande sjukdomsinsikt hos västvärldens ledare. Och precis som med en alkoholist som också saknar sjukdomsinsikt måste det först gå käpprätt åt helskotta innan en vändning till det bättre kan äga rum. Om inte vi, folket protesterar högljutt mot dessa galenskaper som spelas upp framför våra ögon.

  Klimatdramat fortsätter med nya akter utan att någon i ledande ställning tar bladet från munnen och säger ifrån. Nu räcker det med dessa amsagor, vi måste lägga våra surt förvärvade skattemedel på sjukvården och alla andra nödiga ting i samhället. Inte minst på ny kärnkraft för att säkra morgondagens energibehov. Lägg ner allt förnybart, det är dyrt och ger inte de effekter som efterfrågas. Dessutom slår vi undan benen på en långsiktig, trygg och stabil elförsörjning.

  Det var mycket elände på en gång, men det finns hopp, hopp om en ljusare framtid om bara lyfter blicken österut. Titta vad Kina, Ryssland och Indien gör. Storsatsningar på hemmaplan inom i stort sett alla områden som blir till gagn för alla medborgare. Vi har gjort likadant sedan efterkrigstiden men sedan föll allt i glömska när politikerna såg chansen att i stället satsa på sina egna varumärken för att konkurrera om toppjobben i den kommande globala maktstrukturen. Förräderi heter det på Svenska, det är vad man ägnar sig åt. Det tydligaste exemplet är att vi ännu ej fått någon regering efter valet den 9 september. Är det meningen att demokratin nu skall läggas på hyllan för gott så att globalistprimadonnan Annie Lööf kan beträda tronen som Bilderbergarna och Trilaterala kommissionens verkställande direktör.

  Nåväl 2019 står snart i farstun otåligt stampande med nya möjligheter vi kämpar vidare i skuggan av dårskapen, någonstans borde det spricka så vi kan börja andas igen.

  Jag önskar dig Peter Krabbe och alla skribenter och debattörer en riktig God Jul och ett Gott Slut.

 42. msandberg2016 says:

  Har säkert delats förut. Är viktig. Samma jag känner. Se kärleken och ångern. Människor är större än dåliga handlingar. Ångesten har funnits länge.
  Den som tror att en massa åtalade och dömda rika människor löser något när alla har skuld i brottet. Dömas ska de. Men om de är människor kommer de ses som människobarn eller monster? Låt deras mödrar döma dem.

 43. Loa says:

  Titta! Är detta ‘justice being served’? I begravningsprogrammen!
  Scrolla ner till de två korta videorna
  https://stillnessinthestorm.com/2018/12/benjamin-fulford-december-16th-2018-secret-head-of-world-finance-cardinal-pell-fired-and-big-changes-coming/
  ”The funeral of George Bush Sr. provided somebody with a chance to serve senior members of the Bush/Clinton faction with legal notices, as can be seen in the videos at the links below:”

  • Loa says:

   Det är tydligen många på youtube som försöker tolka dessa hemliga kuvert som överlämnades till vissa på Bush Sr:s begravning 5 dec. T.ex.:
   And We Know: SerialBrain2 – Trump, Q and the Beauty of D5 (0.20-2.40)
   Bravo Von Muller: The Mysterious Bush-Clinton Funeral Envelope and Catch 22 Game Theory.

 44. Suavalle says:

  Film, teater, böcker, serier, dramatik, illusion, symbolik – mäktiga medel för att påverka människors undermedvetna.

  Samma krafter som äger och kontrollerar massmedierna, vilka i synnerhet genom att måla upp en potemkinkuliss som direkt förvränger verklighetsuppfattningen hos människoskarorna, vilseför även på ett mer indirekt sätt genom att styra det undermedvetna.

  Här är tredje delen i serien FROM CRETE TO MALTA av Walter Veith:

 45. Mo says:

  Messiah will come again. God Jul.

 46. Suavalle says:

  Några tankar om Förenta Nationerna…

  Skulpturen ”Swords to ploughshares” som finns i United Nations Art Collection anges ha sitt ursprung i Jesaja 2:3-4 i Bibeln:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Swords_to_ploughshares

  Men här är ett alternativ till detta påstådda bibliska ursprung:

  ”The seething energies of Lucifer are in his hands and before he may step onward and upward, he must prove his ability to properly apply energy. He must follow in the footsteps of his forefather, Tubal-Cain, who with the mighty strength of the war god hammered his sword into a plowshare.”

  Detta citat är hämtat från Skriften ”The Lost Keys of Freemasonry” av Manly P. Hall . Här i det fjärde kapitlet hittar vi citatet (cirka 1/3 ner i fjärde stycket):

  https://en.wikisource.org/wiki/The_Lost_Keys_of_Freemasonry/Chapter_4

  Skriften publicerades år 1923. Se rubrken ”Other works”:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Manly_P._Hall

  Jag hittade citater av Manly P. Hall i denna korta (men mycket intressanta) genomgång av det ockulta bruket att skriva ord baklänges för att framkalla en invers verkan.

  • Eclipse says:

   Ur Adventisternas egen webbjournal: ”The dark fantasy world of Walter Veith”:

   https://spectrummagazine.org/node/3519

   Hur skulle Veith ställa sig till Lorbermanuskripten? Adventisterna är ju bibelfundamentalister som förkastar apokryfiska texter.

   • Suavalle says:

    Ett citat ur artikeln ”The dark fantasy world of Walter Veith”:

    ”Veith does not analyze texts or images but rather dispatches them in tones of great authority and with an air of professorial condescension toward the somewhat bewildered looking people we catch occasional glimpses of in his audience.”

    Är detta ett sant uttalande?

    • Eclipse says:

     Nej. Veith har väldigt mycket intressanta saker att förmedla. Men adventisternas grundhållning om döden som en helt omedveten sömn är ju helt uppåt väggarna. Och sedan så bär han väldigt illasittande kostymer. 🙂

     Har förresten en mycket intressant länk här, sajten författad av en 32:a gradens frimurare:

     https://www.thetruthaboutshakespeare.com/

     https://www.whowasshakespeare.com/

     https://www.richardallanwagner.com/

     Poddradiointervju från 2015 med Wagner om Shakespeare/Bacon, Winchester House och Oak Island. Sidan ligger tyvärr nere för närvarande:

     https://www.fascinatingnouns.com/rick-wagner

     God fortsättning!

     • Suavalle says:

      Ja, Eclipse, Veith ser lite komisk ut i sina kostymer, men han är lätt att lyssna till med sin retoriska skicklighet – och hans så noggrannt efterforskade föredrag är oerhört intressanta.

      När det gäller synen på de dödas tillstånd så finns det lite olika uppfattningar bland de kristna grupperingar som verkligen försöker att tyda Bibeln. Det viktiga, så som jag ser det, är löftet om evigt liv i kärlek och fullkomlighet i det kommende Riket.

      God fortsättning önskar jag också!

 47. Arga gubben says:

  Imorgon firar vi Herrens födelse. Nära i tiden talar vi om Förödelsens styggelse, en förstörande kraft som sätter sig på helig plats. En enskild människa eller en kraft? Vem, var?

  Rom vill ena religionerna under påven. Jerusalem vill ha ett nytt tempel. Israel och kristendomen går ihop i Bibeln, så det är en viktig fråga, speciellt eftersom den finns viss fiendskap mellan städerna.

  Bibeln talar inte snällt om bockar och horn (i Vatikanen), ska ni veta och många läser NT som att förödaren sätter sig i ett judiskt tempel.

  Jag vet inte vem som här syftas på, men jag minns vad jag hörde för 15 eller 20 år sen. Den judiske ”frälsaren” var då känd, sades det. Jag hörde också att det redan fanns en heifer, en röd kviga, ett viktigt djur. Om samma person omtalas är denna man vuxen.

  ”Rabbi Nir Ben Artzi likewise expressed a belief that the Messiah, who was earlier this year claimed to have been born, put the humanity on the threshold of “redemption” and is waiting just to reveal himself to the world.”

  https://sputniknews.com/science/201812231070952029-rabbis-ring-fire-tsunamis-apocalypse/

  Den gamle Bush besökte Benjamin Creme, som sade sig vara i kontakt med Meitreia, en sorts religiös världsfrälsare.

  Förödelse? Mellanöstern och Nordafrika föröddes för att fylla Europa med nytt folk. Globalisterna vill inte bara tjäna pengar, de vill göra oss sjuka och svaga med dålig mat och medicin. De tycker det är roligt att sänka hela ekonomier.

  Om Israel stoppas, så kan vi ju atombomba Rom, sade van Creveld ungefär. Det skulle utlysa den globala attack på Israel som många kristna väntar på. En annan möjlighet är att världen förfäras av vad som sker i templet.

  Var inte rädd, säger Bibeln många gånger.

 48. Suavalle says:

  Samband mellan banker, riddarordnar, höga politiker, kungligheter, jesuiter:
  (Varning: skrämmande / skränig musik de första sekunderna)

 49. Arga gubben says:

  En av mina släktingar sitter ensam i jul efter en skiljsmässa. Hon besöker midnattsmässan i en mycket gammal och fin kyrka. Där fostrades jag i kyrkokören av en sträng präst, men det tog många år innan jag förstod kristendomen bra.

  Det här är bland det finaste vi har. Jag sänder sången speciellt till de som sitter ensamma i jul.

  Mary’s Boy Child – by Harry Belafonte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: