Vem lurar vem?

Macmerkel.jpg

I Frankrike fortsätter spänningarna att trappas upp mellan de demonstrerande Gula Västarna och Macron, som från sin piedestal försöker driva politiken vidare som om ingenting hade hänt. I ett tal i Versailles i måndags till 150 församlade industriledare gjorde Macron den paradoxala liknelsen att kungamakten föll offer för revolutionen år 1793 på grund av sin vägran att modernisera. Hans egen bok, som gavs ut innan presidentvalet, har också titeln Revolution. Macron oroar sig för att de globala företagen skall lämna ett Frankrike som alltmer liknar en krigszon och försöker lugna investerarna.

Macron blir alltmer ett fall för en psykiater. Han ser sig själv som en revolutionär, när han i själva verket symboliserar den maktstruktur som revolutionärerna störtade genom att det franska folket – precis som idag Gula Västarna – tog fram högafflarna och störtade överhögheten. Det är ett märkligt beteende, särskilt som alla idag vet att den globalism han företräder syftar till en koncentration av makt och rikedom till eliten, allt på folkets bekostnad. Tankarna går osökt till psykopater som Trotskij och Lenin, som på uppdrag av samma mäktiga bankintressen för hundra år sedan såg sig som revolutionärer i en kamp som sånär utplånade det ryska folket.  Att globalismen och kommunismen har samma totalitära grundtanke har jag påpekat många gånger tidigare.

I det fåtal dialoger som Macron hållit med sitt folk insisterar han på att hans revolution är enda vägen framåt, motargumenten bemöter han med ett hånleende. För att blidka sina uppdragsgivare utlovar han mer militärt motstånd mot demonstranter istället för kompromisser. Gummikulor skall ersättas av blankt stål. Demonstranter skall stängas in med hjälp av barrikader av polisbilar och stridsfordon och slås ner eller arresteras. Fängelse och enorma bötesstraff utlovas. Media uppmanas att inte sända från gatustriderna. Nervgas som paralyserar diskuteras på fullt allvar som polisens nya vapen. Samtidigt sprider sig rörelsen Gula Västarna över hela Europa och även till andra världsdelar! Man har förstått att det nu handlar om en slutkamp mot globalismen.

Från Versailles beger sig Macron till Aachen, en stad innanför tyska gränsen med starka minnen från världskrigen, för att under tisdagen möta Angela Merkel. Den formella anledningen är att uppdatera en biståndspakt från 1963 och det kalla kriget mellan Tyskland och Frankrike. Den verkliga är att skriva ett utökat avtal som skall bli grunden för bildandet av en Europaarmé. Innehållet får till och med Tusk att gå i taket. Frankrike och Tyskland kan inte ta saken i egna händer och bilda en egen union, inom ett redan befintligt EU-avtal, som beslutar oberoende av övriga medlemsstater, dundrar Tusk med all rätt. Gula Västarna kastar redan sin skugga över politiken. Så här utformar Macron och Merkel den 4:e artikeln i fördraget:

De båda länderna (Frankrike och Tyskland)… förbinder sig att hjälpa och bistå varandra, med alla tillgängliga medel, inklusive genom militära insatser, vid väpnade attacker mot sina territorier.

Frankrike och Tyskland skall utveckla ett ekonomiskt samarbete med gemensamma regelverk och en gemensam militär kultur med särskild inriktning på försvarsindustrin och marknaden för vapenexport. Ett fransk-tyskt försvarsförbund skall inrättas med regelbundet återkommande möten.

Man motiverar enhälligt detta med att Europa hotas av nationalismen, det är nödvändigt att Frankrike och Tyskland visar vägen framåt mot en gemensam utrikespolitik och ett gemensamt ”försvar”. En armé föreslås växa fram ur det redan befintliga CSDP (Common Security and Defence Police).

Vad föresvävar då dessa båda galenpannor? Jo, om Gula Västarna skulle få ett plötsligt och oväntat stöd från en inhemsk militär och poliskår med resultat att Macron ställs inför hot om arrestering, avsättning och nyval, så hotas Frankrikes suveränitet av hemska nationalister och Merkel skall komma tågande med sin tyska armé för att återställa ordningen i brödralandet. Kan man kalla detta för en lämplig fredspolitik? Känner någon vibbarna från andra världskriget? Eller hoppas Macron på det omvända, att den franska armén äntligen skall välkomnas på tysk mark? Även där lurar nationalisterna i vassen. Och hur förväntas andra EU-medlemmar reagera? Skall Orban rycka in med en Östeuropaarmé för att försvara nationalismen? Och vad händer sedan, om Merkel lyckas rädda Macron med vapenmakt? Har Tyskland då uppnått det som man inte lyckades med under andra världskriget, att i kraft av Europas starkaste ekonomi få ett avgörande inflytande över Europas Församlade Lydstater?

Faktum är att Salvini i Italien redan har tagit upp frågan med Polen om bildandet av en motpol genom en nationalistisk allians från Östersjön till Medelhavet. Kommer dessa två motsatta ideologier att leda fram till ett nytt inbördeskrig i EU? Är det till och med avsikten från globalisterna att på detta sätt framkalla en militär konflikt, där Ryssland knappast kan undgå att engagera sig till försvar för ett militärt underlägset Östeuropa?

Många frågor som vi inte vet svaret på än. Helt klart är ändå att EU:s behov av en försvarsarmé är begränsat med tanke på svårigheterna att hitta en tänkbar fiende. Detta särskilt om NATO:s provokationer mot Ryssland upphör genom Trumps agerande och EU inser att vi redan har för många deltagande länder i unionen. Däremot kommer behovet av en insatsstyrka som slår ner uppror i de länder som inte vill underkasta sig globalismen att efterfrågas allt mer, förutsatt att den politiska viljan att hitta fredliga lösningar uteblir. Macron är själva sinnebilden för detta. Merkel kommer snart att ha lämnat scenen, men Macron lär vi inte bli av med lika lätt. Den växande invandringen från muslimska länder kommer också att skapa en intern hotbild. Även där är Macron synnerligen aktiv, efter ett avtal med Paris-moskén uppmanades alla muslimer i Frankrike att rösta på Macron i presidentvalet. Är det någon som undrar varför?

Det är bra att allt detta händer nu, i god tid innan vårens EU-val. Det ger lite perspektiv på vad som händer i Europa just nu. Kanske får det någon att tänka efter lite extra innan man röstar. Våra journalister är väl medvetna om att det finns ”risk” för betydande förändringar i Europaparlamentets sammansättning om händelserna i Frankrike blir allmänt kända, därför tiger man som muren. Tro inte att lugnet lägrat sig, detta har bara börjat!

Peter Krabbe

Bilden: Kärlek i Aachen eller Judaskyssen?

Annonser

92 Responses to Vem lurar vem?

 1. Arga gubben says:

  Venezuelas oljejätte PDVSA flyttar sina pengar till Gasprombank i Ryssland (detta motsägs i Ryssland).

  Guaido lovar att försöka föra in amerikansk mathjälp. Den bro som blockerades av militären sägs vara helt ny och har aldrig använts. Folket använder andra vägar för att komma till och från Colombia och där kan mat smugglas in. Ännu en officer stödjer Guaido. De fattigaste i Venezuela får bostäder och mat gratis, men jag vet inte om hela landet ommfattas. Den knasiga propagandan hävdar att Maduro arrangerade ett mordförsök på sig själv. Maduro har beordrat landets största militärövning. Den håller på i ungefär fem dagar. En meteor har synts över Venezuela och det är ett dåligt tecken.

 2. Arga gubben says:

  En halvlastad saudisk tanker väntas nå Venezuela idag. Antagligen för att blanda ut den tjocka venezuelanska oljan. Marco Rubio hänvisar till sanktionerna. En dotter till Chavez är förvånansvärt rik. Det ser inte bra ut. Guaido sover på olika ställen varje natt.

  Staten ger bostäder till fattiga och hemlösa.

  Occupy Tower: Living in the world’s tallest slum – the ”Tower of David”

 3. Arga gubben says:

  Chavez förlorade en folkomröstning. Oj, vilken diktator. 57 procent av folket anser att Maduro är deras president. Överste Oswaldo Garcia Palomo greps när han kom tillbaka från Colombia. Nu erkänner han sitt undermineringsarbete. Luftvärnet S300 görs redo. Militian har några miljoner medlemmar, men är dåligt tränad. Den har dock stor lokalkännedom och kan lura fiender i fällan. Maduro hänvisar till Herren. Jag kan bara rapportera i telegramform, inte skriva långa artiklar. Det finns det inte tid till, speciellt inte idag då jag har haft annat att göra. Berätta gärna, ni som kan följa Ekis på Facebook.

  Live TV på engelska:

  https://wwitv.com/tv_channels/b7083-Telesur-TV-English.htm

  Flera kanaler.

  https://wwitv.com/television/222.htm

 4. Arga gubben says:

  Vissa saker är så allvarliga att de bäst hanteras med humor och den innehåller ofta sanningar, konstigt nog. Från Sakers blogg.

  Moscow calling one of its illegal agents in Washington.

  -How is it going?
  -Fine, we are helping the deep state fall, Sir.
  -And Trump?
  -He is very aware.
  -Good work, are you planning more?
  -We certainly are, Sir.

  ..

  -Mr President, Venezuela is your chance.
  -How so? I don´t like this problem.
  -Let Bolton and Abrams make fools of themselves while you stay in the background.
  -War is expensive. I don´t like that.
  -It doesn´t need to come to that.
  -Explain.
  -You inherited this project, it is not yours. Let these monkeys mess around and make themselves impossible.
  -Hmmm.
  -And Pence and perhaps Pompeo.
  -Hmmm.
  -People around the world remember Chile, El Salvador, Nicaragua and Panama. There is a lot of resistance on the net.
  -Is that good?
  -Yes. The way is prepared for you to clean up more of the swamp.
  -But they tell me our companies will profit if the Maduro regime falls.
  -They can starve the country and make people miserable, but it has been miserable for a long time and Maduro is still there. The companies are already profiting and have been doing so for years.
  -It is funny to see some european countries jump when we say jump.
  -They will live to regret it when you go to action.
  -Hmmm.
  -You don´t want to change regimes, you said so before you were elected.
  -Right.
  -Think of what is at stake. International law, perhaps world peace and the reputation of the US. That would not be MAGA.
  -Hmmm. Tell me about the Russians and the Chinese. What are they up to?
  -They have vital economic interests in Venezuela and will not give them up easily. Maduro and his government surely get excellent intelligence and advice.
  -Tell me more.
  -I have it on good authority that Maduro can become an important ally in the region. The country is Christian and Chavez only mentioned socialism once in his many speeches. Maduro is a pragmatist.
  – Chavez said Bush was a donkey. I like that.
  -Yes, he is still a “burro” and so are the members of the deep state.

  Meanwhile in Caracas.

  -Alexey Vladimirovitch, thanks for all your help. Guaidó doesn´t get anywhere.
  -Yes, mr President, leave him alone and let him talk. Western politicians listen to him, but the people not so much.
  -I am worried about an eventual attack.
  -An attack would make Trumps re-election almost impossible. You can hide somewhere. The people will suffer more and there will be a refugee stream to neighbouring countries. They will not be happy and the tide would turn around the world.
  -Are you sure?
  -I am positive, but war must of course be avoided.
  -How?
  -Learn from North Korea. Make Trump feel good. Venezuela doesn’t have WMD. You have an easier job than Kim.
  -True. What we have is education for the people and free health care. The deep state doesn´t like that.
  -You are doing a Christian thing. Tell the world about it.
  -True, I am a believer. Good advice.

  ..

  Russian spy calling Moscow.

  -How is it going?
  -Excellently, Sir. We are working with both Trump and Maduro.
  -And the Europeans?
  -They understand what is going on. They came to Montevideo to help avoid war and start a dialogue. They made some noise to please Washington, but they are not fools.
  -Macron.
  -He is a special case. He is a donkey, a donkey which fell on its little head when it was a small donkey and hurt himself.
  -Brigitte.
  -She is screaming at him and telling him not to be a fool, but he is. She turned him into a fool. Can Germany trust him now? Nord Stream, you know. The split is excellent.

  Trump talks with his inner circle.

  -I called Maduro and we had a nice talk.
  -What?
  -I have decided to hurt the deep state and make a deal with this nice man. He is a Christian, you know.
  -What?
  -Guaidó is a pawn and doesn´t seem to get anywhere. Bolton is a pain in the, hmm, rear parts, and I have given him some rope. Pompeo seriously thinks we are fighting Muslim terrorists in Venezuela.
  -But. but…
  -I took a look at Venezuela. We risk a war in the jungles as we did in Vietnam. Freed slaves won over the French army in the jungles of Haiti.
  -But we don´t need to invade, we can destroy the country with missiles.
  -Destroy the people, you mean. Can you imagine what the world would say?
  -Yes, I see what you mean.
  -Clever as I am, I will turn Maduro into an ally.
  -How?
  -He will give us gold and money in return for peace and real humanitarian aid. We will fool the British and take Venezuelas gold. It´s a win-win situation. Our experts will help save agriculture in the country.
  -You are a great man, mr President.
  -I know and I found the solution all by myself.

 5. Arga gubben says:

  Fn och Röda Korset ser risker med den amerikanska mathjälpen och säger nej. Röda Korset verkar redan i Venezuela och har fördubblat sin budget i landet. The Saker länkade till en artikel i Newsvoice. Maduro får uttala sig med engelsk översättning. Guaido sänder diplomater till Italien. Ja, pengar har han. Det spekuleras att Maduro kan få asyl i Vatikanstaten, om han vill. Moskva kritiserar honom försiktigt, men tror inte att han är i omedelbar fara. Maduros hustru oroar sig. Elliot Abrams får kritik i kongressen. Där finns också motstånd till ett krig med Venezuela. Maduro vill öka produktionen av olja och guld i år.

  En vettig artikel om Venezuela,

  Venezuela: USA:s roll och nyckelpersonerna bakom

  https://www.nyatider.nu/venezuela-usas-roll-och-nyckelpersonerna-bakom/

  Kort video, engelsk text.

  Venezuelan Army Holds Massive Wartime Drills: Maduro Prepares to Resist US Invasion

 6. Arga gubben says:

  Här ser ni en imperialist, en änglamakare, och han förbereder sin flykt. Vänsterkvinnan Ekis rapporterar från Venezuela, men jag är inte på Facebook.

  Elliot Abrams förbereder sin exil. Han förvarnas om det blir storkrig, säger han.

  Announcement

  ”According to Telesur, the Great Housing Mission planned to build five million homes by the end of 2019. Here is a quote from current President Maduro:

  ”You can always do more to improve the country, to recover it. Commander Chávez set a goal of two million homes, but we went further (…) We are going to reach three million, towards the five million homes.”

  https://viableopposition.blogspot.com/2019/02/venezuelas-socially-responsible-banking.html

 7. Arga gubben says:

  Oljepriset går upp lite grand pga Venezuela. Indien fortsätter att köpa olja.
  Maduro vill sälja mer olja och guld, hur det nu ska gå till. Det sägs att en av hans medarbetare är mycket skicklig och vore en bättre president. Regeringen går till diplomatisk offensiv. Samtal pågår med USA och med andra stater. Några amerikanska politiker åker till Colombia för att sola sig i glansen av den sk. nödhjälpen. Maduro framhåller att maten ruttnar vid gränsen i Colombia. Så passande för politikerna.

  Abrams tweets ifrågasätts och anses vara förfalskade, måste jag rapportera. Guaido vill att en långivare inte ska ta det guld som står som säkerhet för ett stort lån. Venezuela har svårt att betala det i dagens läge.

  Försvarets stora övning är över. Militären tar fram olika luftvärn som lagrats. Det är oroande, eftersom ryska luftvärn är komplicerade och kräver återkommande övning. Kan operatörerna sköta dem?

  Om en markinvasion väntas kan man vara säker på att fällor redan förbereds. De kan lätt skapas i djungeln och vägarna kan mineras.

  Jag håller fast vid att Trump inte vill gå i krig. Krig är blodiga och kostar pengar. Någonting annat pågår.

  ”Nearly 370,000 barrels of crude oil per day, produced by the Venezuelan state-owned PDVSA company, will be left without a market by March due to the US sanctions, imposed on the oil giant amid the Venezuelan political crisis, S&P Global Platts has reported, citing the company’s technical report seen by it.”

  https://sputniknews.com/latam/201902151072440748-venezuela-oil-pdvsa-usa-sanctions-impact/

  US Officials to Join Military Flight Delivering Aid to Venezuela – Statement

  https://sputniknews.com/latam/201902161072473001-usa-venezuela-state-dept-officials-military-humanitarian-aid/

  Venezuelan FM: Doesn’t accept US cookies

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: