Vem lurar vem?

Macmerkel.jpg

I Frankrike fortsätter spänningarna att trappas upp mellan de demonstrerande Gula Västarna och Macron, som från sin piedestal försöker driva politiken vidare som om ingenting hade hänt. I ett tal i Versailles i måndags till 150 församlade industriledare gjorde Macron den paradoxala liknelsen att kungamakten föll offer för revolutionen år 1793 på grund av sin vägran att modernisera. Hans egen bok, som gavs ut innan presidentvalet, har också titeln Revolution. Macron oroar sig för att de globala företagen skall lämna ett Frankrike som alltmer liknar en krigszon och försöker lugna investerarna.

Macron blir alltmer ett fall för en psykiater. Han ser sig själv som en revolutionär, när han i själva verket symboliserar den maktstruktur som revolutionärerna störtade genom att det franska folket – precis som idag Gula Västarna – tog fram högafflarna och störtade överhögheten. Det är ett märkligt beteende, särskilt som alla idag vet att den globalism han företräder syftar till en koncentration av makt och rikedom till eliten, allt på folkets bekostnad. Tankarna går osökt till psykopater som Trotskij och Lenin, som på uppdrag av samma mäktiga bankintressen för hundra år sedan såg sig som revolutionärer i en kamp som sånär utplånade det ryska folket.  Att globalismen och kommunismen har samma totalitära grundtanke har jag påpekat många gånger tidigare.

I det fåtal dialoger som Macron hållit med sitt folk insisterar han på att hans revolution är enda vägen framåt, motargumenten bemöter han med ett hånleende. För att blidka sina uppdragsgivare utlovar han mer militärt motstånd mot demonstranter istället för kompromisser. Gummikulor skall ersättas av blankt stål. Demonstranter skall stängas in med hjälp av barrikader av polisbilar och stridsfordon och slås ner eller arresteras. Fängelse och enorma bötesstraff utlovas. Media uppmanas att inte sända från gatustriderna. Nervgas som paralyserar diskuteras på fullt allvar som polisens nya vapen. Samtidigt sprider sig rörelsen Gula Västarna över hela Europa och även till andra världsdelar! Man har förstått att det nu handlar om en slutkamp mot globalismen.

Från Versailles beger sig Macron till Aachen, en stad innanför tyska gränsen med starka minnen från världskrigen, för att under tisdagen möta Angela Merkel. Den formella anledningen är att uppdatera en biståndspakt från 1963 och det kalla kriget mellan Tyskland och Frankrike. Den verkliga är att skriva ett utökat avtal som skall bli grunden för bildandet av en Europaarmé. Innehållet får till och med Tusk att gå i taket. Frankrike och Tyskland kan inte ta saken i egna händer och bilda en egen union, inom ett redan befintligt EU-avtal, som beslutar oberoende av övriga medlemsstater, dundrar Tusk med all rätt. Gula Västarna kastar redan sin skugga över politiken. Så här utformar Macron och Merkel den 4:e artikeln i fördraget:

De båda länderna (Frankrike och Tyskland)… förbinder sig att hjälpa och bistå varandra, med alla tillgängliga medel, inklusive genom militära insatser, vid väpnade attacker mot sina territorier.

Frankrike och Tyskland skall utveckla ett ekonomiskt samarbete med gemensamma regelverk och en gemensam militär kultur med särskild inriktning på försvarsindustrin och marknaden för vapenexport. Ett fransk-tyskt försvarsförbund skall inrättas med regelbundet återkommande möten.

Man motiverar enhälligt detta med att Europa hotas av nationalismen, det är nödvändigt att Frankrike och Tyskland visar vägen framåt mot en gemensam utrikespolitik och ett gemensamt ”försvar”. En armé föreslås växa fram ur det redan befintliga CSDP (Common Security and Defence Police).

Vad föresvävar då dessa båda galenpannor? Jo, om Gula Västarna skulle få ett plötsligt och oväntat stöd från en inhemsk militär och poliskår med resultat att Macron ställs inför hot om arrestering, avsättning och nyval, så hotas Frankrikes suveränitet av hemska nationalister och Merkel skall komma tågande med sin tyska armé för att återställa ordningen i brödralandet. Kan man kalla detta för en lämplig fredspolitik? Känner någon vibbarna från andra världskriget? Eller hoppas Macron på det omvända, att den franska armén äntligen skall välkomnas på tysk mark? Även där lurar nationalisterna i vassen. Och hur förväntas andra EU-medlemmar reagera? Skall Orban rycka in med en Östeuropaarmé för att försvara nationalismen? Och vad händer sedan, om Merkel lyckas rädda Macron med vapenmakt? Har Tyskland då uppnått det som man inte lyckades med under andra världskriget, att i kraft av Europas starkaste ekonomi få ett avgörande inflytande över Europas Församlade Lydstater?

Faktum är att Salvini i Italien redan har tagit upp frågan med Polen om bildandet av en motpol genom en nationalistisk allians från Östersjön till Medelhavet. Kommer dessa två motsatta ideologier att leda fram till ett nytt inbördeskrig i EU? Är det till och med avsikten från globalisterna att på detta sätt framkalla en militär konflikt, där Ryssland knappast kan undgå att engagera sig till försvar för ett militärt underlägset Östeuropa?

Många frågor som vi inte vet svaret på än. Helt klart är ändå att EU:s behov av en försvarsarmé är begränsat med tanke på svårigheterna att hitta en tänkbar fiende. Detta särskilt om NATO:s provokationer mot Ryssland upphör genom Trumps agerande och EU inser att vi redan har för många deltagande länder i unionen. Däremot kommer behovet av en insatsstyrka som slår ner uppror i de länder som inte vill underkasta sig globalismen att efterfrågas allt mer, förutsatt att den politiska viljan att hitta fredliga lösningar uteblir. Macron är själva sinnebilden för detta. Merkel kommer snart att ha lämnat scenen, men Macron lär vi inte bli av med lika lätt. Den växande invandringen från muslimska länder kommer också att skapa en intern hotbild. Även där är Macron synnerligen aktiv, efter ett avtal med Paris-moskén uppmanades alla muslimer i Frankrike att rösta på Macron i presidentvalet. Är det någon som undrar varför?

Det är bra att allt detta händer nu, i god tid innan vårens EU-val. Det ger lite perspektiv på vad som händer i Europa just nu. Kanske får det någon att tänka efter lite extra innan man röstar. Våra journalister är väl medvetna om att det finns ”risk” för betydande förändringar i Europaparlamentets sammansättning om händelserna i Frankrike blir allmänt kända, därför tiger man som muren. Tro inte att lugnet lägrat sig, detta har bara börjat!

Peter Krabbe

Bilden: Kärlek i Aachen eller Judaskyssen?

101 Responses to Vem lurar vem?

 1. Arga gubben says:

  Venezuelas oljejätte PDVSA flyttar sina pengar till Gasprombank i Ryssland (detta motsägs i Ryssland).

  Guaido lovar att försöka föra in amerikansk mathjälp. Den bro som blockerades av militären sägs vara helt ny och har aldrig använts. Folket använder andra vägar för att komma till och från Colombia och där kan mat smugglas in. Ännu en officer stödjer Guaido. De fattigaste i Venezuela får bostäder och mat gratis, men jag vet inte om hela landet ommfattas. Den knasiga propagandan hävdar att Maduro arrangerade ett mordförsök på sig själv. Maduro har beordrat landets största militärövning. Den håller på i ungefär fem dagar. En meteor har synts över Venezuela och det är ett dåligt tecken.

 2. Arga gubben says:

  En halvlastad saudisk tanker väntas nå Venezuela idag. Antagligen för att blanda ut den tjocka venezuelanska oljan. Marco Rubio hänvisar till sanktionerna. En dotter till Chavez är förvånansvärt rik. Det ser inte bra ut. Guaido sover på olika ställen varje natt.

  Staten ger bostäder till fattiga och hemlösa.

  Occupy Tower: Living in the world’s tallest slum – the ”Tower of David”

 3. Arga gubben says:

  Chavez förlorade en folkomröstning. Oj, vilken diktator. 57 procent av folket anser att Maduro är deras president. Överste Oswaldo Garcia Palomo greps när han kom tillbaka från Colombia. Nu erkänner han sitt undermineringsarbete. Luftvärnet S300 görs redo. Militian har några miljoner medlemmar, men är dåligt tränad. Den har dock stor lokalkännedom och kan lura fiender i fällan. Maduro hänvisar till Herren. Jag kan bara rapportera i telegramform, inte skriva långa artiklar. Det finns det inte tid till, speciellt inte idag då jag har haft annat att göra. Berätta gärna, ni som kan följa Ekis på Facebook.

  Live TV på engelska:

  https://wwitv.com/tv_channels/b7083-Telesur-TV-English.htm

  Flera kanaler.

  https://wwitv.com/television/222.htm

 4. Arga gubben says:

  Vissa saker är så allvarliga att de bäst hanteras med humor och den innehåller ofta sanningar, konstigt nog. Från Sakers blogg.

  Moscow calling one of its illegal agents in Washington.

  -How is it going?
  -Fine, we are helping the deep state fall, Sir.
  -And Trump?
  -He is very aware.
  -Good work, are you planning more?
  -We certainly are, Sir.

  ..

  -Mr President, Venezuela is your chance.
  -How so? I don´t like this problem.
  -Let Bolton and Abrams make fools of themselves while you stay in the background.
  -War is expensive. I don´t like that.
  -It doesn´t need to come to that.
  -Explain.
  -You inherited this project, it is not yours. Let these monkeys mess around and make themselves impossible.
  -Hmmm.
  -And Pence and perhaps Pompeo.
  -Hmmm.
  -People around the world remember Chile, El Salvador, Nicaragua and Panama. There is a lot of resistance on the net.
  -Is that good?
  -Yes. The way is prepared for you to clean up more of the swamp.
  -But they tell me our companies will profit if the Maduro regime falls.
  -They can starve the country and make people miserable, but it has been miserable for a long time and Maduro is still there. The companies are already profiting and have been doing so for years.
  -It is funny to see some european countries jump when we say jump.
  -They will live to regret it when you go to action.
  -Hmmm.
  -You don´t want to change regimes, you said so before you were elected.
  -Right.
  -Think of what is at stake. International law, perhaps world peace and the reputation of the US. That would not be MAGA.
  -Hmmm. Tell me about the Russians and the Chinese. What are they up to?
  -They have vital economic interests in Venezuela and will not give them up easily. Maduro and his government surely get excellent intelligence and advice.
  -Tell me more.
  -I have it on good authority that Maduro can become an important ally in the region. The country is Christian and Chavez only mentioned socialism once in his many speeches. Maduro is a pragmatist.
  – Chavez said Bush was a donkey. I like that.
  -Yes, he is still a “burro” and so are the members of the deep state.

  Meanwhile in Caracas.

  -Alexey Vladimirovitch, thanks for all your help. Guaidó doesn´t get anywhere.
  -Yes, mr President, leave him alone and let him talk. Western politicians listen to him, but the people not so much.
  -I am worried about an eventual attack.
  -An attack would make Trumps re-election almost impossible. You can hide somewhere. The people will suffer more and there will be a refugee stream to neighbouring countries. They will not be happy and the tide would turn around the world.
  -Are you sure?
  -I am positive, but war must of course be avoided.
  -How?
  -Learn from North Korea. Make Trump feel good. Venezuela doesn’t have WMD. You have an easier job than Kim.
  -True. What we have is education for the people and free health care. The deep state doesn´t like that.
  -You are doing a Christian thing. Tell the world about it.
  -True, I am a believer. Good advice.

  ..

  Russian spy calling Moscow.

  -How is it going?
  -Excellently, Sir. We are working with both Trump and Maduro.
  -And the Europeans?
  -They understand what is going on. They came to Montevideo to help avoid war and start a dialogue. They made some noise to please Washington, but they are not fools.
  -Macron.
  -He is a special case. He is a donkey, a donkey which fell on its little head when it was a small donkey and hurt himself.
  -Brigitte.
  -She is screaming at him and telling him not to be a fool, but he is. She turned him into a fool. Can Germany trust him now? Nord Stream, you know. The split is excellent.

  Trump talks with his inner circle.

  -I called Maduro and we had a nice talk.
  -What?
  -I have decided to hurt the deep state and make a deal with this nice man. He is a Christian, you know.
  -What?
  -Guaidó is a pawn and doesn´t seem to get anywhere. Bolton is a pain in the, hmm, rear parts, and I have given him some rope. Pompeo seriously thinks we are fighting Muslim terrorists in Venezuela.
  -But. but…
  -I took a look at Venezuela. We risk a war in the jungles as we did in Vietnam. Freed slaves won over the French army in the jungles of Haiti.
  -But we don´t need to invade, we can destroy the country with missiles.
  -Destroy the people, you mean. Can you imagine what the world would say?
  -Yes, I see what you mean.
  -Clever as I am, I will turn Maduro into an ally.
  -How?
  -He will give us gold and money in return for peace and real humanitarian aid. We will fool the British and take Venezuelas gold. It´s a win-win situation. Our experts will help save agriculture in the country.
  -You are a great man, mr President.
  -I know and I found the solution all by myself.

 5. Arga gubben says:

  Fn och Röda Korset ser risker med den amerikanska mathjälpen och säger nej. Röda Korset verkar redan i Venezuela och har fördubblat sin budget i landet. The Saker länkade till en artikel i Newsvoice. Maduro får uttala sig med engelsk översättning. Guaido sänder diplomater till Italien. Ja, pengar har han. Det spekuleras att Maduro kan få asyl i Vatikanstaten, om han vill. Moskva kritiserar honom försiktigt, men tror inte att han är i omedelbar fara. Maduros hustru oroar sig. Elliot Abrams får kritik i kongressen. Där finns också motstånd till ett krig med Venezuela. Maduro vill öka produktionen av olja och guld i år.

  En vettig artikel om Venezuela,

  Venezuela: USA:s roll och nyckelpersonerna bakom

  https://www.nyatider.nu/venezuela-usas-roll-och-nyckelpersonerna-bakom/

  Kort video, engelsk text.

  Venezuelan Army Holds Massive Wartime Drills: Maduro Prepares to Resist US Invasion

 6. Arga gubben says:

  Här ser ni en imperialist, en änglamakare, och han förbereder sin flykt. Vänsterkvinnan Ekis rapporterar från Venezuela, men jag är inte på Facebook.

  Elliot Abrams förbereder sin exil. Han förvarnas om det blir storkrig, säger han.

  Announcement

  ”According to Telesur, the Great Housing Mission planned to build five million homes by the end of 2019. Here is a quote from current President Maduro:

  ”You can always do more to improve the country, to recover it. Commander Chávez set a goal of two million homes, but we went further (…) We are going to reach three million, towards the five million homes.”

  https://viableopposition.blogspot.com/2019/02/venezuelas-socially-responsible-banking.html

 7. Arga gubben says:

  Oljepriset går upp lite grand pga Venezuela. Indien fortsätter att köpa olja.
  Maduro vill sälja mer olja och guld, hur det nu ska gå till. Det sägs att en av hans medarbetare är mycket skicklig och vore en bättre president. Regeringen går till diplomatisk offensiv. Samtal pågår med USA och med andra stater. Några amerikanska politiker åker till Colombia för att sola sig i glansen av den sk. nödhjälpen. Maduro framhåller att maten ruttnar vid gränsen i Colombia. Så passande för politikerna.

  Abrams tweets ifrågasätts och anses vara förfalskade, måste jag rapportera. Guaido vill att en långivare inte ska ta det guld som står som säkerhet för ett stort lån. Venezuela har svårt att betala det i dagens läge.

  Försvarets stora övning är över. Militären tar fram olika luftvärn som lagrats. Det är oroande, eftersom ryska luftvärn är komplicerade och kräver återkommande övning. Kan operatörerna sköta dem?

  Om en markinvasion väntas kan man vara säker på att fällor redan förbereds. De kan lätt skapas i djungeln och vägarna kan mineras.

  Jag håller fast vid att Trump inte vill gå i krig. Krig är blodiga och kostar pengar. Någonting annat pågår.

  ”Nearly 370,000 barrels of crude oil per day, produced by the Venezuelan state-owned PDVSA company, will be left without a market by March due to the US sanctions, imposed on the oil giant amid the Venezuelan political crisis, S&P Global Platts has reported, citing the company’s technical report seen by it.”

  https://sputniknews.com/latam/201902151072440748-venezuela-oil-pdvsa-usa-sanctions-impact/

  US Officials to Join Military Flight Delivering Aid to Venezuela – Statement

  https://sputniknews.com/latam/201902161072473001-usa-venezuela-state-dept-officials-military-humanitarian-aid/

  Venezuelan FM: Doesn’t accept US cookies

 8. Arga gubben says:

  Venezuela har svårt att köpa amerikansk olja för att blanda ut sin egen. Sanktionerna hindrar ryska Lukoil från att göra affärer med Venezuela. Gazprom Neft fortsätter dock. Gazprombank har fryst venezuelanska konton, sägs det, men det motsägs av några. Det rapporteras att amerikanska ambassadörer pressar länder i Karibien och i Asien att inte stödja Maduro. I Stockholm behöver de bara utfärda en order. Maduro utvisar fem europeiska parlamentariker. De stödjer Guaido.

  Guaido’s Shady Past Hints at CIA Involvement; US-Proclaimed President a Professional Agitator

 9. Arga gubben says:

  Ledarsidorna tigger pengar för att kunna skicka tillbaka sin journalist till Caracas. Av mig får hon inte en krona, hon som frotterar sig med Marco Rubio.

  Venezuela fortsätter att sälja billig olja till fattiga länder i Karibien. USA försöker blockera Venezuelas kryptovaluta. Ryssland och Kina bidrar med bra råd om bättre tillgång till det finansiella systemet, men jag vet inte hur. Venezuela går till domstol för att försöka rädda sina tillgångar i USA. Patriotismen har stärkts i landet. Ryssland sänder 300 ton mathjälp på onsdag. Maduro vill starta läkemedelstillverkning. Chavez stödde palestinierna och det kan vara en anledning till att landet straffas. Alex Jones verkar ha personliga ekonomiska intressen i Venezuela. Det kanske medlemmar av den djupa staten också har. Det skulle förklara vad Trump gör. Japan erkänner Guaido. Venezuela stänger gränsen till holländska Antillerna. Kuba förnekar att kubanska soldater finns i Venezuela, som Ryssland förnekar legosoldater.

  Roger Waters säger ifrån om Branson och attacken på Venezuela.

  http://thesaker.is/roger-waters-speaks-the-truth-about-the-so-called-humanitarian-intervention-in-venezuela/

  Maduro talar om kristna värderingar:

  “Today Donald Trump was in Miami with a tired rhetoric, questioning the right of our free country to adopt the ideas of Christian human socialism, almost like a Nazi-style speech, to prohibit ideologies… prohibit political diversity and wants to impose the single mind,” Maduro said on Monday.

  https://www.fort-russ.com/2019/02/62479/

 10. Arga gubben says:

  När man inte har insidesinformation får man arbeta med öppna källor och ibland är det vanskligt. Nej, vi har inga soldater i Venezuela, säger Kuba. Nej, vi har inte sänt ryska legoknektar. Nej, jag vet ingenting om rysk mathjälp, säger Putins talesman. Japan har inte erkänt Guaido, vi stödjer honom bara, sägs det nu. Ja, så gör ju några EUländer också. Putin säger att några länder grymtar som smågrisar när Washington så befaller. Han tänker säkert på våra fyrklövar i riksdagen bl.a.

  Se upp för en falsk flagga nära Venezuelas gräns. Marco Rubio och Elliot Abrams vill vara på plats på lördag när Guaidos ultimatum går ut. Denne pretendent är också på väg dit. Branson ordnar konsert. Ledarsidornas journalist har tydliga preferenser och vill också vara på plats. Venezuelas diplomater i USA har fått sina tillgångar frusna, men kanske inte de privata.

  Det ryktas att USA tänker betala maffian för att skjuta på soldater och civila runt den 23 februari, dagen för Guaidos ultimatum. USA tränar djungelkrig i Latinamerika.
  Air France flyger inte till Caracas de kommande dagarna. Bara en handfull länder i Latinamerika har sluppit se sina ledare bytas ut av USA. Evo Morales imponerar. Nya Tider rapporterar bättre än MSM (så här rapporterar DN om kvalitetsjournalistik!). Vi lever verkligen i nya tider.

  Venezuela förbereder sitt försvar

  https://www.nyatider.nu/venezuela-forbereder-sitt-forsvar/

  2*20*19~ACTUAL FOOTAGE OF VENEZUELAN ARMY IN ACTION(!)DC & M.I.C. ARE *VERY* WORRIED ABOUT THIS(!)

 11. Arga gubben says:

  Venuzuelas vicepresident säger att några länder i Europa och Latinamerika hänvisar till en gammal konstitution. Vem har mage att internationellt sprida desinformation? Vi vet svaret. Hon säger också att den amerikanska ”mathjälpen” inte ens är en halv procent av vad Caracas delade ut i januari.

  Dödsfall rapporteras vid gränsen. Nu berättas att illegala guldgrävare ville få del av mathjälpen. USA bygger upp militärt i Karibien utan att informera värdländerna. Britterna övar i närområdet. Branson vill arrangera konserter i Venezuela också. Guaido går emot högsta domstolen när han åker till Colombia. Han går hand i hand med Colombias president. Gränsen mot Brasilien är stängd, men Colombias gräns bara delvis. Chavez och Maduro har tillåtit stora företag att förbli privata. De motarbetar ledningen. Är det socialism? Guaido påstår att några av Maduros medarbetare har flytt till Turkiet.

  S300 ställs upp vid Brasiliens gräns. Jag undrar om det är en fint. Maduro bryter relationerna med Colombia. Guaido har utfärdat ett presidentdekret. Det kan han åtalas för.

  Where are the ‘empty shelves’? Max Blumenthal tours Caracas supermarket (VIDEO)

  https://www.rt.com/news/452158-blumenthal-venezuela-supermarket-shelves/

 12. Arga gubben says:

  Jag ska försöka rapportera vad jag minns från inatt. Guaido och hans hantlangare lyckades inte bra. Det ser ut som om hans sak har imploderat. Den konstitution han har hänvisat till ger honom bara 30 dagar som tillfällig president och han kan gripas om han åker hem, eftersom han trotsade domstolens utreseförbud. Transportbilar brann i Colombia. Självantände vapnen? Det verkar ha varit ett försök att också smuggla in väl preparerade mobiler. Maduro får skulden, förstås. Omkring 50 soldater har deserterat, sägs det. Några civila dog vid gränsen när de plundrade en transportbil. Colombia vägrar fler transporter. USA övar ”kamp mot narkotikan” i närområdet och det gör tydligen britterna och kanadensarna också. Hjälpsändningarna från Karibien förvirrar. Flera skepp kan ha varit inblandade och de fick inte anlöpa Venezuela. Röda korset protesterar mot att dess symbol användes på transportbilarna. Några europeiska länder lovar mer än 2 miljarder dollar eller euro i mathjälp. Bra! FN ska fördela maten och Maduro vill också betala en slant till FN, han, som redan gör massor med små medel. Tre kraftfulla enheter S300 vid Brasiliens gräns oroar säkerligen regeringen och flygbolagen. De flyger över båda länderna. USA köper rätt mycket olja, men når pengarna Caracas?

  Guaido vill vara med på Limagruppens möte. Där vill han träffa Pence och få order. Frågan är vad de neokonservativa gör nu. Inte accepterar de nederlag. De tänker ett tag och hittar på nåt dumt igen, men kan bara ställa till mer elände.

  Ledarsidornas journalist fick inte ihop sina begärda 20.000 kr. Hon ville ha oss att betala för hennes propagandajournalistik. Ja men, Annika Hernroth Rothstein, du är ju bundis med Rubio, han kan väl betala?

  ”Another item of information that is sorely missing from the mainstream media is the delivery last week of 933 tons of food and medicines at port La Guaira — coming from China, Cuba, India, Turkey etc.”

  Moreover an additional 300 tons of medicines and medical supplies provided by Russia arrived by air.””

  https://alethonews.com/2019/02/23/venezuela-an-open-letter-to-the-un-secretary-general/

 13. Arga gubben says:

  Det är svårt att utröna vad de nykonservativa planerar efter katastrofen Guaido. Ingenting har uppnåtts. Om jag vore Trump skulle jag sparka hela gänget. Nu är han i Kina. Moskva tror att nånting planeras i mars och Moskva brukar veta.

  US-backed opposition caught on VIDEO throwing Molotov cocktails at aid truck on Venezuela border

  https://www.rt.com/news/452326-venezuela-us-aid-truck-protesters/

  BEYOND BELIEF: Guaido’s U.S Backed Supporters Torched Own Aid Caravan in False Flag

  https://www.fort-russ.com/2019/02/beyond-belief-guaidos-u-s-backed-supporters-torched-own-aid-caravan-in-false-flag/

  INTEL LEAK: US to depose Maduro in March 2019

 14. Arga gubben says:

  Senator Rubio kan möjligen översättas som Senator Rubin. Han är en sorts inofficiell ambassadör till Latinamerika och har sett till att omtalas på ett icke smickrande sätt. En president i exil? Han är högröd av vrede i ansiktet och skyller på den där Maduro. Rubio sänder ett budskap till Maduro genom att cirkulera bilder på Khadaffis avrättning. Det ser desperat och elakt ut. Pompeo säger att Maduros dagar är räknade. Dessa män är riktigt sura nu. Vapen har hittats under en bro vid gränsen. Också Kuba och Nicaragua hotas. Allt kuppmakarna har gjort är kontraproduktivt. Maduro stärker sin säkerhet och jag hoppas att han inte åker utomlands. Inte vill han få cancer.

  Jag dansar tango med Ledarsidornas journalist och tvingas be henne sluta trampa mig under fötterna. Aron Flam blåser upp henne och publicerar en video där underdåniga journalister på TV visar sin vördnad för henne.

 15. Arga gubben says:

  Från en knarrig gubbe i Sverige, Our cranky man in Sweden. Jag måste vara ärlig och släppa fram Annika, trots att jag inte litar på allt hon säger. Jag vill bara veta vad som händer i och omkring Venezuela och vet att jag vadar i propaganda, men något har hon att säga.

  “Our Woman in Venezuela” – Annika Hernroth Rothstein. This is what happened

  https://ledarsidorna.se/2019/02/our-woman-in-venezuela-annika-hernroth-rothstein-this-is-what-happened/

  Det kanske kommer mer idag. Jag har mycket att läsa in.

 16. Arga gubben says:

  Maduro vill träffa Trump. Vicepresidenten är i Moskva. Indien har ökat sina oljeinköp med 66 procent. Många tankbåtar ligger stilla med full last och väntar på kunder. Nu sägs det att USA inte köper mycket längre. Informationen är motsägande. Ryssland får sin olja. Vissa fyndigheter i Venezuela har svårt att utvecklas.

  En terrorist misstänks ha tänt på ett stort matlager. Guaido åker hem nästa vecka, säger han. Det är konstigt, eftersom han riskerar många år i fängelse för förräderi och domstolstrots. Vad pågår? Ryssland vill att formatet i Montevideo ska utvecklas. Limagruppen funderar på att utvisa diplomater lite överallt.

  Flipping Venezuela

  https://www.rt.com/shows/crosstalk/452521-venezuela-regime-change-option/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: