Demokratins svanesång?

Kina EU

 

Mycket står på spel för globalisterna inför det annalkande EU-valet. Man riskerar helt enkelt att tappa hela sin agenda genom att tvingas ta två steg bakåt, kanske till och med på ett sätt som gör det omöjligt att vinna kapplöpningen mot den växande nationalismen. Den senare surfar med hög fart på internets utveckling och sociala medias informationsspridning över hela världen, en utveckling som lär bli omöjlig att stoppa, oavsett försöken att censurera och begränsa såväl nyhetsmaterial som oönskade åsikter om aktuella politiska agendor.

EU är i själva verket globalismens flaggskepp, med ett Brexit – framröstat av folket – förlorar hela projektet sin trovärdighet och dess verkliga avsikter blottas alltför tydligt bakom spillrorna av det sammanfallande skrovet. Att fördröja Brexit och därmed åtminstone stoppa sönderfallet tills nya åtgärder kan tas fram som räddar EU, blir därför fundamentalt för globalisternas fortsatta agerande. Den viktigaste av sådana åtgärder är naturligtvis att få tiden att gå så att en ny folkomröstning i Storbritannien blir motiverad. Det förvånar därför inte att globalisten Theresa May nu i sista minuten beslutat tillsammans med EU:s ledare om att uppskjuta utträdet till kommande höst. Enligt hittills gällande avtal skulle Storbritannien vara ute ur EU idag, lördagen den 13 april. Om det finns en tidsgräns för kravet att genomföra resultatet av en folkomröstning vet jag inte, men någon form av öppning där ser man säkerligen. Att en ny folkomröstning kommer att manipuleras till önskat resultat lär vara bortom allt tvivel. Insatserna är höga för globalismen. Det nya avtalet kommer att innebära att Storbritannien står utanför det politiska samarbetet, men deltar i det ekonomiska och handelsrelaterade. En önskedröm för Macron men en mardröm för Merkel och övriga EU-länder som är chockade över det franska storhetsvansinnet.

Tendensen är tydlig i Europa nu, demokratin får stryka på foten till förmån för införandet av den nya totalitära världsregeringen. Detta märks inte minst i Frankrike, som jag rapporterat mycket om de senaste veckorna. Macron styrs helt av finans- och företagskarteller av känt märke. Men varifrån kommer då denna Brexit-räddning på mållinjen?

För mig är det ingen tvekan om att det finns ett starkt samband med det lägliga statsbesöket av Kinas Xi Jinping, som jag skrivit om i föregående artikel. Han besökte under förra veckan inte bara Frankrike, utan också Italien, Tyskland och givetvis EU:s högkvarter i Bryssel. Den officiella anledningen till besöket var att stärka handelsförbindelserna mellan EU och Kina under devisen den nya sidenvägen, ett gigantiskt projekt med syfte att sammanlänka väst med öst. Kinas framtid ligger i en fri handel med övriga världen. I den världen förutsätts Storbritannien tillhöra EU. Det vore kontraproduktivt för Kina om Storbritannien istället skulle bilda ett kokurrerande handelsblock med ett USA, som har all anledning att se upp för Kinas växande dominans inom handel och ekonomi. Storbritanniens inflytande över f.d. kronkolonin Hongkong skrämmer fortfarande kineserna.

Med sig i godispåsen hade Xi bl.a. en jätteorder till Airbus, värd 35 miljarder dollar. Airbus är ett EU-projekt med tillverkning i Frankrike (40%), Tyskland (40%) och Storbritannien (20%). Brexit innebär ett hot mot denna tillverkning, som också kommer att innefatta sammansättning av plan i Kina. Airbus ägs av vapentillverkaren EADS, som bl.a. genom brittiska BAE är storägare i SAAB:s flygplanstillverkning. Vi kommer att få se stora kinesiska uppköp i detta bolag i framtiden.

Det är ett välkänt faktum att många förespråkare för den angloamerikanska globalistagendan ser Kina som ett föredöme. Man förenar ett totalitärt system med en kontrollerad arbetsmarknad, där befolkningen får vad den behöver, men inte mer. Vinsterna går till den styrande eliten. Om denna symboliserar staten eller företagsmonopolen är egalt, i globalismens värld är det samma intressen som styr båda. Det har länge varit den sionistiska finansoligarkins våta dröm att behärska Kina, men det kinesiska kynnet viker inte ner sig för främmande intressen. Macrons fjäskande och svansande inför Xi ger ett tydligt bildbevis på att Macron har uppdraget att närma dessa två system till varandra. Hans uppvisning i konsten att krossa det franska folket med polis- och militärmakt kan vi se som ett måste för att övertyga Xi om att EU är att lita på som framtidspartner i världsekonomin. Till och med Merkel får skrämselhicka av Macrons uppvisning och uttalar sig nu förargat om Macron som EU:s självutnämnde furste.

Det är ingen tvekan om att Kina har framfört starka önskemål om att Storbritannien stannar i EU, för att bli partner i det samarbete som planerats under det senaste decenniet. Brexit ses som ett olycksfall i arbetet, som behöver åtgärdas. Folkets vilja. Det räknas inte i Kina. Om Brexit raderas och Macron får fortsätta med sina fascistfasoner i Frankrike och – som jag tror var planerat redan från början – även i resten av EU efter sina fem år på hemmaplan, så har vi definitivt inlett resan från demokrati mot det globala totalitära systemet. I USA kan Deep State lugnt vänta ut Trump för att sedan haka på i den avgörande kampen om vem som skall styra den framtida världen – kineserna eller sionisterna. Så ser tyvärr min dystra framtidsprognos ut. Låt oss hoppas att jag har fel….

Det är troligt att man lagt även Ryssland åt sidan, med samma motivation som för Trump – Putin kommer inte att sitta i evighet. När han avgår är allt förberett för en integration av Ryssland i ett Eurasia av ovan skisserad modell. De judiska intressena i alla länder söder om Ryssland, från Ukraina till kinesiska gränsen, stärks för var dag. Städer som Astana i Kazakstan, med strategiskt läge vid den nya sidenvägen kommer att visa prov på en samarbetsmodell, där de religiösa intressena från judar, muslimer, sekulära och nygamla religioner som ryskt ortodoxt kristna och lotusreligioner, kan vävas samman i fredlig samvaro. Men förutsättningen är det totalitära styret, att religionerna berövas allt värdsligt inflytande under en stark maktapparat. Det är den processen som vi nu ser påbörjas på allvar. Där ligger också den avgörande konflikten, eftersom sionismen står på religiös grund, till skillnad från buddhismen som i Kina reducerats till en dekoration.

Var står då lilla Sverige i allt detta? Som västland tillhör vi den sionistiska globalismens kulturområde. Vi tillhör det EU som man med alla medel tänker sig skall behållas. Vi behövs inte som nation, enligt externa bedömare. Vi syns med andra ord i den lilla virvel som bildas när badvattnet rinner ut i avloppet. För femtio år sedan fanns det två fria, starka och demokratiska nationer i världen som alla såg upp till – det var Schweiz och Sverige, så lika att de kroniskt förväxlades med varandra internationellt.

Schweiz står idag starkare än någonsin, och kommer aldrig att förlora varken status eller särart. Landet kommer att finnas kvar som ett historiskt monument över demokrati och folkvilja, hur än världen i övrigt förändras. Som en ö i en ocean.

I Sverige har vi genom att blint välja ledare som knappast klarat sig igenom skolan och skjutsat vårt land hit och dit i förvirrade försök att vara alla till lags, bäddat för vår egen undergång. Genom godhetsknarkande och värdegrundsindoktrinering har vi blivit ett lätt byte för globalismen. Inget annat land lär kunna visa upp en 85-procentig övervikt för införandet av den totalitära staten bland sina politiker, medvetet eller omedvetet. Vi förstår inte ens att det förhåller sig så. Vi låter vårt land bli en modell för avskaffandet av demokratin och accepterar villigt att hela vårt samhällsbygge rasar samman i enlighet med globalismens agenda. Folkutbyte, rättsanarki, nedmontering av socialsystem och välfärd, utplåning av såväl kapital- som realtillgångar, allt i syfte att visa världen att våra sympatier för dess fattiga motiverar att vi utplånar oss själva. Rädda sig den som kan. Men vi var i alla fall GODA.

Så, kära vänner, stöd de nationalistiska partierna i EU-valet! Det är kanske den sista möjligheten att ändra kurs i syfte att rädda västvärldens demokratier. Försök se vems ansikte som finns bakom masken! Börja med Annie Lööf…

Peter Krabbe

Bild: Francois Mori/AP/TT

Annonser

113 Responses to Demokratins svanesång?

 1. Karl W says:

  ”Man förenar ett totalitärt system med en kontrollerad arbetsmarknad, där befolkningen får vad den behöver, men inte mer.” Det stämmer inte alls på Kina. Sverige är betydligt mer totalitärt än Kina, och befolkningen i Kina får betydligt mer än vad den behöver. Den lever nästan i lyx jämfört med Sverige, även om det inte gäller generellt för någon part. Det är farligt att försöka kopiera Kinas system, dels därför att kineserna har en otrolig förmåga att hitta lösningar och arbeta tillsammans, medan det motsatta gäller för Européerna, och speciellt svenskarna. Nästan allt i Sverige sker i former av motsättningar, konflikter och stridigheter, med all sker i samstämmighet och enighet i Kina. Kina har även ett fungerande folkstyre som helt saknas i Sverige. Regeringen i Kina är otroligt lyhörd för vad folk vill, och mycket följsam, levererar snabbt, medan det motsatta gäller i Sverige.

  • peterkrabbe says:

   Det har du rätt i Karl. Det jag skriver avser vad globalismen hoppas på att åstadkomma med sitt förväntade globala styre, inte dagsläget eller mina egna preferenser. Men i Kina är det också fortfarande stor skillnad i levnadsstandard mellan landsbygd och urbana områden.
   Kina är också noga med att hålla mångkulturen borta, man är ett relativt homogent folk till skillnad från vår pågående kultursplittring. Det ger samma positiva resultat som vi själva upplevt som nation under föregående århundraden.
   I vad mån man lyssnar på folkets önskemål har jag ingen inblick i, men det lär knappast finnas så många kineser som inte uppskattar pågående omvandling från Maos fattigsamhälle till dagens i de flesta avseenden välutvecklade. Man har till skillnad från oss ett kompetent styre. Problemen tror jag kan komma om något decennium när välståndet också föder en aptit på ökat inflytande.

   • heraldikern says:

    Precis! Då Kina upptäcker, på allvar att västvärlden bara vill ha kapitalistisk makt över allting. Alltså även över Kina, så kommer Kina att reagera och vill inte längre vara med i globalismen på västs villkor.

    • Karl W says:

     Kina är inte med på globalismens villkor nu, vilket är just globalisternas stora problem. Kina är en stoppkloss för att införa globalismen med maktcentrum i USA’s djupa stat.

   • Karl W says:

    Att det fortfarande finns stor skillnad i levnadsstandard mellan landsbygd och urbana områden stämmer inte alls längre, med 3% återstår av befolkningen att lyfta. Personliga iakttagelser på plats. Snarare börjar det bli tvärt om, och Kina är just nu drabbad av vad som hände i Sverige på 70 talet som döptes till den ”gröna vågen”, en grön romantiserad ideologi om livet på landet som även kallades ekologism. Den går hand i hand med miljötänkande, och att ekologiska varor och icke GMO produkter nu snabbt blir allt populärare i Kina. Folk börjar flytta tillbaka och hundratusentals företag startas. Kina håller heller inte mångkulturen borta, man lever med den för Kina består av hundratals olika folk med olika språk, kultur, historia, osv. Det finns en järnregel att kommer man till ett annat folks hemområde, då skall man respektera deras sätt och leverne och anpassa sig. Kina är allt annat än ett homogent folk utan en stat med otroliga variation i folk, klädsel, religion, matvanor, språk och livssyn. Ledare lyssnar intensivt på folket i Kina, man kan kalla till förhör (som senatsförhör i USA), tvinga ansvariga beslutsfattare att förklara sig, hålla dom ansvariga och följa folkviljan, och om dom trilskas, avskeda dom. Kina fungerar mycket som ett företag med ledningsgrupp, VD, styrelse och ägarstämma. De finns folk som inte uppskattar omvandlingen från Mao filosofin, dom är 80 plussare. Vill du ha ett rejält gräl, gå till dessa och kritisera Mao. Då flyger gnistorna.

 2. S Eriksson says:

  Kom att tänka på uttrycket utländsk valpåverkan, undrar just varför?
  Det är väl en klar fördel att eller om det går att lämna EU, till skillnad mot vissa religioner?
  Sveriges och Schweiz hade väl även ungefär samma värde på sina valutor ”på den gamla goda tiden ” , men det var också då..
  ,

 3. Lassekniven says:

  Man skall inte smutsa ner fysiken med politiska metaforer men jag kommer osökt att tänka på Termodynamikens andra lag och entropin som säger att om man tillför energi till ett system så ökar oredan.
  Det är detta som sker nu, oredan ökar. Imperier expanderar för att vid en viss tidpunkt falla ihop som vid ett nålstick i en uppblåst ballong. Historien visar ju detta.
  Globalism kommer att komma när tiden är mogen, kanske efter sekler och då kommer den att bygga på kristlig andlighet och att människan utvecklats så mycket att hon blivit genuint kärleksfull. En praktisk förutsättning för detta är att energifrågan är löst och därmed miljöfrågan. Ingen svälter och ingen fryser. Befolkningen på jorden befinner sig i steady state med avseendå antal. Tillgång till fusionskärnkraft tror jag personligen stenhårt på. Till dess borde vi satsa på Thoriumkärnkraft. Det blir dyrt men det får kosta, pengar finns om staten drar in onödiga kostnader genom att sluta att slösa med skattebetalarnas medel.
  De närmaste 30 åren kommer dock att bli turbulenta, kanske hela seklet. Vi får hoppas och be för att inte atomkrig bryter och att vulkanerna håller sig lugna. Klimat och miljö oroar inte mig särskilt mycket. Internet kommer inte att kunna tystas, det är bara sossarna som vill det. Deep State och deras drängar kommer att avslöjas. Macron är en liten parvel utan hår på bröstet.
  Populasen skall inte få rösta om så viktiga frågor som EU: s vara eller inte vara eller utträde Det blir bara huliganernas tyckande, när knappt experter vet vad som kommer att hända. Däremot skall EU-trädet avlövas. Jag menar att den enorma och kostsamma administrationen måste minska och därmed överstatligheten. Tanken med EU är i allt väsentlig god. Inför skarpa gränser mot EU:s omvärld och speciella ”snabbgående” EU-pass mellan länderna.

 4. Sture says:

  Man måste förstå vem president Xi är. Hans far och mor var kommunistiska dissidenter under kulturrevolutionen och råkade mycket illa ut. Jag inbillar mig dock att deras kritik i många stycken var väl berättigad. Men frågan gäller inte (som det lär stå i Alice i Underlandet) vad som är rätt eller fel utan vem som bestämmer. Xi anpassade sig väldigt opportunistiskt och stämde in i kören mot sina föräldrar och har fått sin position genom att han var den som skrek högst. Detta ger en liten uppfattning om vem president Xi är.
  Steve Bannon berättar i denna video intervju om hur det är ställt med friheten i Kina. De kristna som är en starkt växande grupp med miljontals troende har slutat att samlas i kyrkorna och samlas istället hemma hos varandra för att i hemlighet läsa bibeln tillsammans, hålla bön och diskutera (s. k. hemkyrkor). Nu har president Xi utlovat 15.000 dollar (=150.000 kronor) till den som avslöjar en sådan hemkyrka för regeringen. Det är mycket pengar för den som vill vara förrädare. Så står det till med den ”lyhördhet för vad folk vill” som Karl W. ovan talar om.
  Steve Bannon berättar också att den nuvarande påven ställer sig på globalisternas sida mot folket i världen, de s.k. nationalisterna och populisterna. Detta har uppmärksammats av den katolska ledaren i Kina, som känner sig förrådd.
  Personligen tror jag inte att Kina kommer att bli världens ledande makt. Och skälet till detta är att endast fria och fritt tänkande människor kan utveckla ett samhälle. Och Kina är inget fritt samhälle. De stjäl de uppfinningar som görs i västvärlden, håller nere värdet på sin egen valuta för att kunna exportera, för vilka pengar de sedan köper upp västerlandets industrier, t. ex. Volvo. Men det kommer inte att bli så som de tänkt sig. USA kommer att återta ledartröjan och dollarn kommer återigen att bli den starkaste valutan, speciellt efter att Trump har återinfört guldmyntfoten. Hur det går efter Trumps två presidentperioder är svårare att sia om. Globalisterna kommer då att försöka att utlösa den världsdepression, som skulle kommit efter Hillary Clintons tilltänkta valseger. USA kommer att klara sig bäst av alla (”ljuset går upp i väster”). Hur det går för lilla Sverige vågar jag inte ens tänka på.

  • Benny says:

   Inte många rätt där Sture! Men fortsätt du att leva i din verklighetsfrånvända värld! USA kommer att kollapsa eftersom det är bankrutt moraliskt, ekonomiskt och politiskt. Du har nog missat hur illa det ser ut i USA men jag misstänker att du aldrig varit i slumområdena i städer som Detroit, Chicago etc för då skulle du inte vara så optimistisk om USA:s framtid.

   • Sture says:

    @ Benny,
    jodå, jag har sett filmer om slumområdena i Detroit och Chicago. Det är fasansfullt. Men det är sådant som tillkommit via politiska beslut och som också kan försvinna med politiska beslut. Du bör absolut läsa Star Parkers fina bok ”Uncle Sam’s plantation”, ty då kommer du att förstå att Detroits situation är en direkt följd av Lyndon Johnsons ”krig mot fattigdomen”, bidragen i alla former, som skall förhindra de svarta från att anstränga sig och bli någonting. Har ”kriget mot fattigdomen” varit lyckosamt eller har det i själva verket blivit oerhört mycket värre. Svaret: det senare.
    Det finns en annan bok som tar upp samma problematik: ”His grandfathers son” av Clarence Thomas. Där har du problemet i ett nötskal.
    De städer, Baltimore, Detroit, Chicago osv. som har alla dessa problem, knark, våld etc., etc. – vilket politiskt styre har dessa städer haft sedan 1960-talet? Frågan behöver bara ställas för att du skall kunna gissa dig till svaret.

  • Karl W says:

   Xi anpassade sig inte ”väldigt opportunistiskt” utan till verkligheten. Han har mindre personligt svängrum än både Löfven och Trump. Dels måste han stämma av med ÖB och Ordföranden. Dels är han underordnad Det Ständiga Utskottet, som fungerar som en ledningsgrupp, dels ansvarig mot Politbyrån, vilket är som en företagsstyrelse, dels mot Nationalkongressen som är som en ägarstämma. De är Xi som syns, men inte han som bestämmer. Att kristna förföljs är en rå lögn,” man behöver bara besöka närmaste kyrka för att övertyga sig, och det finns gott om sådana. Steve Bannon sprider lögn och propaganda. Däremot förekommer det att terrorister bildar ”kyrkor” för att maskera sin verkliga sysselsättning. Kina har ingen önskan att bli väldens ledande makt. Man vill bara vara ”Kina”. Man själ ingenting i väst, det är propaganda, men man studerar det och gör något bättre. Inte heller håller man nere valutan, tvärt om Kina har stödköpt för att hålla den stabil och uppe. USA är redan så på dekis as vi talar mer om rekonstruktion nu, Största handelsunderskottet i historien, som ökade 21% förra året, ett lavinartat budgetunderskott medan Trump sänker skatter och spendera astronomiska belopp på anfalls vapen för rustningar.

   • Suavalle says:

    Jag litar inte på Steve Bannon. Här är ett citat av honom:

    ”Darkness is good: That’s power. It only helps us when they get it wrong. When they’re blind to who we are and what we’re doing.”
    (Wikipedia)

    Han klär sig i svart som en jesuit och han har avlagt examen vid jesuiternas extremt elitära
    Georgetown University School of Foreign Service.

    Han har varit investmentbanker hos Goldman Sachs. Han har producerat 18 filmer i Holywood…

    Jag tycker att det är intressant att ha koll på olika kristna församlingar, särskil sådana där medlemmarna är mycket aktiva och starkt religiösa, exempelvis Sjundedagsadventisterna och Jehovas vittnen. Jehovas vittnen har förföljts svårt i olika länder, just nu i Ryssland, men jag har inte sett någon rapportering om förföljelse i Kina.

    • Sture says:

     @ Suavalle,
     det är naturligtvis inte lätt att veta vad man skall tro på. Jag har lyssnat en hel del på Steve Bannon och jag tycker att han åstadkommer ganska intelligenta analyser, som jag håller med om. I vad mån man kan lita på honom, vet jag faktiskt inte. Men jag råkar göra det. Han har en brokig bana, har varit militär, har jobbat på Goldman-Sachs etc. Men det behöver ju inte vara en nackdel. Det beror på vad man gör med detta. Detta jobb på Goldman-Sachs behöver ju inte betyda att han är i deras händer utan att han förstått hur systemet fungerar och med kraft kan ta avstånd ifrån det.
     Jag har också läst en del på Wikipedia – och på denna sajt litar jag inte på något som rör något kontroversiellt ämne. Jag tror att det var Torbjörn Sasse m. fl. som på sajten ”Newsmill” fick mig att få upp ögonen för vad de sysslar med. De är verkligen PK. Jag använder visserligen Wikipedia – men bara när det gäller sådana saker som atomvikt och molekylvikt och liknande. I valet mella Steve Bannon och Wikipedia så litar jag mest på Steve Bannon. Men det är min subjektiva känsla.

     • Suavalle says:

      Sture, även jag är mycket skeptisk till mycket av det som skrivs på Wikipedia. De vinklar, utelämnar, överdriver och framför värderingar. Men de undviker, enligt vad jag har kunnat erfara, direkta faktafel. Citatet är förmodligen riktigt och Wikipedia ger öckså en källhänvisning, Men ett lösryckt citat betyder inte så mycket. Det beror ju alldeles på i vilken kontext det har sagts.

      Jag är helt överens med dig om att Bannon både är mycket intelligent och att han ger ett trovärdigt intryck.

      Det som talar emot honom är att han har tillåtits att göra nästan sagolik karriär inom så många globalistkontrollerade karriärsvägar och hans koppling till jesuiterna.

      • Sture says:

       @ Suavalle,
       jag litar på min magkänsla. Jag har god känsla för vad folk går för. Och jag har bara misstagit mig på en enda persons karaktär i hela mitt liv. Och när han försökte bedra mig så kände jag detta omedelbart – och jag led ingen skada.
       När det gäller de ”globalistkontrollerade karriärsvägarna och hans koppling till jesuiterna”, så vet du ju egentligen inte vad detta betyder. När Jesus säger ”dömen icke på det att I själv icke må bliva dömda” – så betyder detta just att man inte skall fixera en person, eller låsa fast denna vid en viss position, en viss ståndpunkt eller en viss karaktär. Att tro att människor bara är en produkt av sin miljö är ‘materialism’ och tillhör kommunismens filosofi. Människan är mycket mera än sin miljö. Buddha var son till en kung, men levde han som en prins? Människor kan förändras. Den grymmaste människa kan plötsligt få nog av alla grymheter och göra en helomvändning och bli den snällaste. Hände inte detta med Saulus, som senare blev Paulus? Var det inte detta som hände med Augustinus på 400-talet och som beskrivs i hans ‘Bekännelser’?
       Teilhard de Chardin var jesuit och skrev boken ”Fenomenet Människan” om evolusionsteorin i teistisk tappning. Jag tror inte att han hade massa fuffens för sig utan tror istället var helt ärlig. Jag bedömer inte människor efter vilka de umgås med (guilt by association) utan bedömer varje människa utifrån honom själv.

       • Suavalle says:

        Sture, jag dömer inte, jag säger bara att jag inte litar på Steve Bannon.

        Jesuiten Teilhard de Chardin var arkitekten bakom FN, vilket Walter Veith redogör för i detta föredrag:

       • Sture says:

        @ Suavalle,
        när jag säger ”dömer” så menar jag inte så som vi idag använder ordet – att någon har betett sig på ett förkastligt sätt. När Jesus använder ordet ”dömer” i Lorbermanuskripten så är det något som är fixerat, dvs. bedöms vara oföränderligt. Jag kan acceptera att du inte ”litar på” Steve Bannon. Men då utifrån vad du upplever om hans personlighet. Och du kan ha lika rätt som jag kan ha fel. Men ”fixera” inte hans handlande utifrån att han haft olika yrkeserfarenheter eller umgåtts med olika människor eller sällskap, även om detta kan vara ett observandum.

 5. Lassekniven says:

  Sture
  Vi tänker i allt väsentligt på samma sätt. Jag gjorde en kommentar om USA i förra krönikan. Både du och jag har varit mycket i USA och kan landet. De flesta svenskar har inte det utan har förutfattade meningar, till och med kommentatorer här på bloggen. Som jag skrev i förra kommentaren: USA kommer aldrig att falla. Varför, jo därför att USA är fortfarande en av de sanna demokratierna i världen och det finns inget folk som är så starkt och som har så mycket GET UP AND GO som amerikaner. USA har ett problem som är större politiken och det är knarket men det har vi också och hela världen för övrigt också även slutna länder som Kina, Iran Saudi osv.
  President Trump försöker att bekämpa knarkhandeln, han är affärsman och ser att det kostar samhället för mycket pengar. Hoppas att han lyckas. Tanem est laudanda voluntas.

  • Sture says:

   @ Lassekniven,
   en stor del av knarkproblemen i USA kan komma att lösas när muren är på plats. 90% av kokainet, heroinet och fentanylet kommer genom smuggling via den mexikanska gränsen. När muren är på plats, vilket den kommer att vara om några år, så blir det också möjligt att för alltid utvisa de gäng, t. ex. MS13, som står för en stor del av knarkförsäljningen och våldet. Om 90 % av knarket skulle försvinna på detta sätt, så har man kommit en bit på vägen.
   Knarket, speciellt bland den svarta faderslösa pojkarna, beror ju också på att demokraterna under 50 år (sedan Lyndon Johnsons ”kriget mot fattigdomen”) satsat på att hålla de svarta nere med hjälp av allehanda bidrag, som betalas av övriga skattebetalare. De unga svarta männen behöver inte arbeta utan kan leva på de olika bidrag som ges till den kvinna som de gjort med barn. Dessa bidrag räcker ett tag och ger dem möjligheter att istället bara ägna sin kraft åt knarkhandel och gängkriminalitet och förhoppning om de stora pengarna – som dock oftast slutar i ond bråd död. Detta förhållande förklarades på ett mästerligt sätt i den svarta författarinnan Star Parkers bok ”Uncle Sam’s plantation”.
   Demokraterna vill att de svarta bara skall vara deras valboskap, och då passar det väldigt bra om de är nerknarkade och hjälplösa.
   En ytterligare viktig faktor är ju också att många höga militärer och politiker är så insyltade i kokainhandeln. Man vet ju hur Bill Clinton, när han var guvernör i Arkansas tjänade enorma pengar på kokainhandeln (vilket hans nära vän och medarbetare berättat på olika YouTube-clip). Bill Clintons bror var också inblandad i detta, dömdes och fick ett straff men benådades av Bill Clinton när Bill hade blivit president. Så kan det gå.
   Man måste också rensa upp bland korrumperade militärer som tjänar pengar på kokainhandeln.

 6. Brage Norin says:

  DEN KINESISKA MUREN ÄR HELT OFATTBAR.
  Pyramiderna i Egypten, Taj Mahal i Indien, Machu Picchu i Peru – alla är fantastiska storverk. Men den kinesiska muren är så väldig att man blir stum. När kineserna bygger verkar de kunna skapa precis vad som helst. Jag är helt förstummad.

  Silkestygerna är ett annat kinesiskt underverk. Det kinesiska porslinets skönhet chockade hela världen. Men det som nu sker i Kina är det största underverket av dem alla. Det märkliga folket i öster bygger ett välstånd i landet som lyfter hundratals miljoner människor upp från fattigdomens eviga förbannelse. Detta ofattbara mirakel har skett på ”en historisk sekund”.

  Jag har jobbat i Kina under cirka 10 år – med start 1999. Jag såg de sista åsnorna som mycket tidigt på morgonen drog vagnar fullastade med tegel in till Peking. Senare när det blev ljust tog tvåcylindriga traktorer över transporterna. De kom i oändliga rader. Jag betraktade skådespelet från mitt hotellrum i Beijing. Mitt första intryck av Kina glömmer jag aldrig.

  Jag såg milslånga lastbilskolonner överlastade med kol som gjorde vägarna i Shanxi-provinsen svårframkomliga. Något år senare tog flerfiliga järnvägar över koltransporterna. Med lok fram och bak transporterade enorma tågset fram bränslet till kolkraftverken. På nolltid försvann kolet från vägarna. Hypermoderna motorvägar ersatte det gamla vägnätet i en takt som ingen kan tro vara möjligt. Infrastrukturen exploderade mitt framför ögonen.

  Jag har sett hela Peking byggas om på några få år. Samma explosiva omvandling har jag fått bevittna i Hohhot i Inre Mongoliet dar jag jobbade med förbränning av restprodukter från jordbruket. Samma utveckling har jag även fått uppleva i Shanxiprovinsen där jag forskade med förbränning av kol i många år. Jag är bländad av Kinas ofattbara kapacitet.

  HISTORIENS STÖRSTA INFRASTRUKTURPROJEKT – DEN NYA SIDENVÄGEN.
  Kinas framgångssaga har smittat av sig i öster. Ingen kan formulera ord som beskriver vad som nu sker i Asien, Flera miljarder människor har börjat marschera i takt. Hela Asien håller på att explodera. Belt and Road Initiative ”BRI” är det kinesiska namnet på det historiska megaprojektet – den nya sidenvägen. Detta projektet är oändligt stort – minst ett hundra gånger större än den kinesiska muren..

  BRI är på väg att återförena ”den gamla världen” – Asien, Europa, Mellanöstern och Afrika – ännu en gång i historien. Den ömsesidiga handeln skapar naturligtvis fred. Det stämmer att inga länder med Mac Donalds någonsin har krigat med varandra. Handel skapar ömsesidigt samarbete på väldigt många plan. BRI är därför i grunden ett gigantiskt fredsprojekt.

  DET BERÖR ALLT OCH DET GÅR FORT! Pärlband av moderna hamnar växer snabbt fram för framtidens fartygstransporter. Rader av nya flygplatser byggs. Massor av nya järnvägar för höghastighetståg byggs på rekordtid. Mängder av nya gruvor startas för produktionen av råvaror som behövs inom metallindustrin. Kinas industriella mega-kapacitet i kombination med Ryssland oändliga energiresurser gör hela detta enorma projekt möjligt. Aldrig någonsin i mänsklighetens historia har en så gigantisk infrastruktursatsning ägt rum.

  Målet är att återförena folken i Asien, i Europa och i Afrika. Den ”gamla världen” knyts samman. Tre fjärdedelar av jordens mineral- och energitillgångar finns på denna stora sammanhängande landmassa. Fyra femtedelar av världens befolkning bor där. Det ”Eurasiatiska århundradet” har redan startat. Det ”amerikanska århundradet” med ständiga krig över hela jordens yta är äntligen över. Jordens sista krigarimperium kollapsar. Vi får snart ringa ut de tusenåriga krigens helvete från jordens alla hörn och kanter. Vi är på väg att få världsfred!!!

  JAG HAR SKÅDAT MIRAKLET MED EGNA ÖGON.
  Jag har varit inblandad i många forskningsprojekt i Kina. Kanske har jag vistats där sammanlagt kanske 35 treveckorsperioder. Varje gång har jag bländats av den kinesiska kulturen. Den underbara maten, de fantastiska samlingar av människor som tränar gymnastik utomhus i parkerna, respekten för äldre mm. Varje gång jag vistats i Kina har jag bländats av det vänliga kinesiska folket. Jag är djupt berörd.

  Jag tror att jag diskuterat med kinesiska ungdomar om politik i flera tusen timmer. Jag har pratat med kinesiska arbetskolleger överallt där jag jobbat i Peking, i Shanxiprovinsen och i Inre Mongoliet. Jag har även koordinerat forskningsprojekt där Luleå Tekniska Universitet och kinesiska företag varit partner. Jag har haft många kinesiska arbetskolleger vid universitetet där jag undervisade/forskade i nästan 30 år. Jag har alltid pratat politik med mina kolleger på grund av mitt intresse för kinesisk kultur och historia.

  Jag har varit på bröllop i Kina. Jag har varit på begravningar. Jag har varit på underbara fester där mongoliska sångare har splittrat rösten i två olika stämmor. Jag har varit på fantastiska teaterföreställningar och jag har tittat på kinesiska TV-program väldigt många gånger. Gung Fu filmerna var mina favoriter. Jag älskar alla kinesiska TV-program som riktas till barnen. Jag blir alltid mycket glad inombords när jag tittat på dessa barnprogram. Jag högaktar den kinesiska kulturen. Jag har blivit djupt berörd av Kina.

  FOLK MED GEMENSAMMA DRÖMMAR SKAPAR UNDERVERK.
  Folken i öster har börjat drömma. Ingenting kan stoppa den kraft som släpps lös när miljarder människor enas och börjar gå åt samma håll. Hela Asien kokar av framtidstro. Kinas dröm, Rysslands dröm, Saudiarabiens dröm – alla fina framtidsdrömmar håller på att smälta samman. ”Den nya sidenvägen” är den största och den vackraste drömmen av dem alla.

  Det finns många ordformuleringar som fångar visdomens magiska insikter. En mening som fängslat mig beskriver kusligt exakt vad som nu sker i öster. ‘Love does not consist in looking at one another, but in looking together in the same direction’. Fritt översatt – kärleken innebär inte att stirra sig blinda på varandra – kärleken innebär att man stirrar gemensamt åt samma håll.

  Kärleksparet i öster – den kinesiska draken och den ryska björnen – har funnit varandra och de spanar in Europa, Mellanöstern och Afrika – ”den gamla världen”. De drömmer om en värld i samarbete. De drömmer om att alla stridsyxor ska grävas ner. De drömmer om världsfred. Oj – det är en hisnande vacker dröm. Den drömmen är även min dröm.

  En värld i fred föds. Födslovåndorna blir svåra, men vad gör väl det. Vi får äntligen ringa ut de tusenåriga krigens helvete från jordens alla hörn och kanter. Vi är på väg att få världsfred.

  FOLK UTAN DRÖMMAR GÅR UNDER.
  Drivor av narkomaner och totalförstörda mänskliga spillror börjar fylla gator och parker i stad efter stad – Los Angeles, Chicago, Detroit, … listan är utan slut. Drogberoende ”kändisar” har blivit landets avgudar. Nerknarkade skådespelare och musiker dör som flugor. Hollywood-fruarna skriker hysteriskt. Självmorden, överdoserna, mass-skjutningarna – allt exploderar ”over there”. USA har omvandlats till ett kokande helvete på jorden.

  Landet är total-paralyserat. Hatgrupper växer som svampar ur jorden. De politiska blocken hatar varandra. Psykotiska galningar har samlats som gräshoppor i maktens korridorer i Washington. USA faller utför det finansiella stupet. ”Alla konkursers moder” kommer snart att skaka om världen. Dollarn är på väg att falla. Absolut ingenting kan stoppa katastrofen..

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • peterkrabbe says:

   Brage Norin, jag har ingenting emot de synpunkter du framför här på bloggen. jag ser också att du har förutsättningar att berika just debatten om Kina. Men jag ber dig respektera att kommentarsfältet är avsett för kommentarer, inte helsidor av egna artiklar. Skriv gärna lite mer kortfattat eller uppdelat på fler avsnitt så dina kommentarer vad gäller omfång står i paritet med övriga kommentatorers, annars bryts lätt kontinuiteten i diskussionstrådarna och helheten tar skada. Tack på förhand!

  • Sture says:

   @ Brage Norin,
   jag håller med Peter Krabbe. Om detta är material som du har publicerat på din hemsida så kan väl läsare som är attraherade av dina analyser av världsläget läsa dessa där – nu när du gjort så mycket reklam för din sida. Jag är inte särskilt attraherad av dina analyser (jag tycker de är ytliga), men tror säkert att du kan bidra med mycket kunskap om Kina eftersom du bott där i 10 år.
   Det är flera skäl till att jag inte alls tror på Kina som en framtida stormakt, som kommer att ersätta USA (även om det tycks så just nu) och mycket av min argumentation hämtar jag från historieprofessorn Carroll Quigleys mycket omfattande bok ”Tragedy and Hope”. Kineserna är ett mycket strävsamt folk – och det finns en alldeles klar orsak till detta. Och denna orsak är deras akilleshäl. Och de är intelligenta – men detta räcker inte alltid.
   Det är inte Kina som är världens räddning – utan USA. Kina är ett totalitärt kommunistiskt samhälle. Det är riktigt att de inriktar sig på skapa en global kommunism och bli den stat som har hegemoni i världen och för detta tar de hjälp av Googles Eric Smith för att få ordning på den digitala censuren – inte bara av sitt eget folk utan av hela världens folk, ansikts-igenkänning, röst-igenkänning, e-mail, varje steg vill de känna till. Men det kommer inte att gå så. Kommunismen – också Kinas kommunism – kommer att gå under. Och det kommer att gå så som Lassekniven har beskrivit – fast detta kommer inte att ta så lång tid som han tror.

   • Sture says:

    @ Brage Norin,
    jag måste be om ursäkt för denna kommentar, eftersom den skrevs som svar på dina tre tidigare inlägg. Den råkade nu hamna under denna sista kommentar som jag inte då hade läst, men som jag nu vid en genomläsning tycker är väldigt fint skriven – även om jag inte håller med dig fullt ut.
    En bekant till mig (nu död) reste som du under en 15-årsperiod till Kina och fick uppleva denna oerhörda förvandling under denna korta period då han som chef för LKAB hjälpte kineserna att få ordning på sin stålproduktion. Han skrev faktiskt en bok om denna tid, ”Kina – ett mysterium. Pelle, som han hette, var mycket intelligent och pratade på det enkla sätt, med enkla ord, som alla riktigt intelligenta människor gör. Jag minns att jag slogs av detta. Om man är riktigt intelligent kan man alltid förklara allting på ett mycket enkelt sätt, men med fullt av minnesvärda smådetaljer inbakade.
    Jag har själv varit i Kina två gånger – hållit tre föreläsningar på universitetssjukhuset i Peking vid första tillfället och vid det andra tillfället deltagit i operationer av patienter med speciella sjukdomar och träffat deras anhöriga.
    Jag kände också en enorm samhörighet med de kinesiska människorna, både yrkeskollegorna och patienterna. Samhörigheten med dessa människor blev så stor att jag, som enda vit västerlänning i ett hav av kineser vid den stora middagen på sjukhuset, sade till mig själv: jag känner dessa människor, här har jag levt. Det var bara en mystisk känsla som kom över mig, som inte behöver betyda något annat än denna känsla av samhörighet. Så jag förstår dig.

   • Sture says:

    Dessa strävsamma människor har lidit mycket. När man läser Carroll Quigleys bok ”Tragedy and Hope” förstår man varför. Vi var ute tillsammans på de milda kvällarna, såg hur människorna samlades runt sina gatugrillar, samtalade, spelade något spel, inget våld, inget knark, inga gräl, bara en idyll, som 50-talets Sverige.
    Min tolk var verksam inom min egen specialitet och pratade nästan perfekt engelska eftersom modern varit lärarinna i engelska under kulturrevolutionen och som ”intellektuell” råkat mycket illa ut. Själv hade hon deltagit protesterna på det stora torget i Peking och sett sina studentkamrater krossas under tanksen. Vi kunde prata om allting och jag tog därför upp all denna idylliska ”gemenskap” med min tolk. Hon hatade detta och berättade att de kinesiska människornas absolut största problem är att det inte finns något privatliv överhuvudtaget. Alla vet allt om alla. Hon var lite över 33 år och hon, mamman och pappan och andra släktingar bodde trångt i en ytterst liten lägenhet. När hon tog hem sin älskade, så fick de hänga ett lakan mellan sängarna, men alla hörde allting. Hon hade satt upp sig i bostadskö och det skulle dröja ytterligare 11 år innan det kunde bli tal om någon egen lägenhet. Hon hatade denna brist på en privat sfär och lyckades senare gifta sig med en kinesisk man som utvandrat till USA. Hon blev kristen där, sjöng gospel i kyrkan och kom att älska USA. Vi hade kontakt en tid.

  • Eclipse says:

   ”Love consists in looking together in the same direction.”

   • Karl W says:

    Faktum är att Kina har dragit iväg i en komplett annan riktning än länder som Sovjet eller Sverige. Medan Sovjet och Sverige var/är hårt och diktatoriskt centralstyrda, har Kina distribuerat makt och inflytande långt ner i systemet de senaste 40 åren. Den personliga friheten är enorm jämfört med länder som Sverige.

 7. Lassekniven says:

  @ Brage Nordin
  Jag respekterar dina uppenbarligen stora kunskaper om Kina men skulle vilja ha svar på några frågor:
  1.Är kineserna sentimentala när det kommer till verksamheter och affärer inom den extracineala världen? Är Kina verkligen så starkt ekonomiskt som man tror?
  2. Vad händer den dagen då Geely inte längre behöver Volvo Torslanda?
  3. Kina strävar efter att förena Kina, Europa, Östasien och Afrika skriver du. Vem skall bestämma
  inom denna partiellt globalistiska del av världen (någon måste ju göra det)? Det land som har
  mest pengar? Kina? Ungefär som som Deep State US idag i västvärlden? Eller har man tänkt
  sig fria val?
  4. Varför får inte Tibet vara en fri nation?
  5. Vad händer med den muslimska provinsen i nordvästra Kina?
  6. Vad händer med fängslade journalister och författare?
  7. Vad händer med dödsstraffet, för man har väl det fortfarande i Kina?
  8. Vad händer med de kristna i Kina?
  9. Hur många år har du bott i USA?

  Tack för svar på frågorna i tur och ordning.

  • Mo says:

   Lassekniven, väldigt viktiga frågor. Många av dem borde vi ställa till alla de migranter som vi villkorslöst välkomnat för bosättning i vårt land.

   https://www.dagen.se/debatt/islam-rattfardiggor-tyvarr-dodsstraff-1.897656

  • Karl W says:

   Låt mig svara på frågorna

   1.Är kineserna sentimentala när det kommer till verksamheter och affärer inom den extracineala världen? Är Kina verkligen så starkt ekonomiskt som man tror?
   –- Kineserna kan sin historia, och tar lär sig av den. Kina är betydligt starkare ekonomiskt än de flesta tror.
   2. Vad händer den dagen då Geely inte längre behöver Volvo Torslanda?
   –- Volvo Torslanda är en central och integral del av Geely idag. Inte ett påhäng som kan separeras. Vad det gäller är inte installationerna utan ingenjörskunnandet och erfarenheten. Den flyttar man inte på.
   3. Kina strävar efter att förena Kina, Europa, Östasien och Afrika skriver du. Vem skall bestämma
   inom denna partiellt globalistiska del av världen (någon måste ju göra det)? Det land som har
   mest pengar? Kina? Ungefär som som Deep State US idag i västvärlden? Eller har man tänkt
   sig fria val?
   –– Kina strävar efter en multipolär värld där en var bestämmer själv, på samma sätt som du inte bestämmer över grannens barns utbildning.
   4. Varför får inte Tibet vara en fri nation?
   –– Tibet har aldrig någonsin varit en nation. Det är en region som både Europa eller Mellanöstern med flera olika folk, språk, kulturer och historia. Det finns en mycket stark folkvilja i regionen idag att fortsätta som en del av federationen Kina
   5. Vad händer med den muslimska provinsen i nordvästra Kina?
   –– Xinjiang är inte en muslimsk provins, man har åtskilliga religioner. https://kinarummet.wordpress.com/2019/01/28/vad-pagar-egentligen-i-xinjiang-i-kina/
   6. Vad händer med fängslade journalister och författare?
   –– Det finns inga fängslade journalister i Kina. Det är ett högt respekterat yrke liksom läkare, och liksom läkare skall en journalist vara legitimerad, det ställs krav och ansvar på yrkesutövningen. Däremot kallar sig ofta terrorister och aktivister och omstörtare just falskeligen för ”journalister”, det accepteras inte.
   7. Vad händer med dödsstraffet, för man har väl det fortfarande i Kina?
   –– Det finns kvar, men antalet verkställda dödsstraff minskar kraftigt och dödsstraffet kommer förmodligen likt i Sverige avskaffas den dag det inte längre fyller en funktion.
   8. Vad händer med de kristna i Kina?
   –– Ingenting särskilt. Däremot slår man ner på terrorister som försöker maskera sig som kristna medan man fortsätter sin terrorverksamhet.
   9. Hur många år har du bott i USA?
   För mig, ett år, men jag kunde inte vänta till jag kunde lämna.

 8. Brage Norin says:

  @”Lassekniven”
  Det mest informativa jag läst om Kina på lång tid var en artikel ”Kina går åt ett håll och Sverige åt motsatt” som publicerades på Lars Berns blogg den 31: april 2019. Artikeln var skriven av Anders Thoren. I de 52 kommentarerna till denna artikel besvaras många av de frågor som du ställer i din kommentar ovan.

  I min (alltför långa) kommentar har jag mycket utförligt redogjort för Kinas ofattbara kapacitet. Projektet BRI kostar naturligtvis fruktansvärt mycket pengar. Du frågar 1) …”Är Kina verkligen så starkt ekonomiskt som man tror?”

  Ska man försöka besvara en sådan fråga seriöst kräver det nästan en hel avhandling. Det finns hundratals extremt kunniga skribenter som publicerat ekonomiska artiklar om Kina. Leta gärna artiklar om Kinas ekonomi på nätet som publicerats i Wall Street Journal, Bloomberg, The Diplomat eller varför inte DI. Där finner du ofta djup kunskap och slipper undan (nästan) alla papegojor.

  Jag har noga följt Kinas ekonomiska utveckling under många år. Min uppfattning är att Kina är oerhört starkt ekonomiskt – precis ”som man tror”.

  Jag har inga speciella kunskaper om uigurer, kristna eller om Tibet eller om ”dissidenter” eller om bilmarknaden i Kina. Några personer med lång erfarenhet av Kina har besvarat liknande frågor i kommentarerna till Anders Thorens artikel. Läs gärna den debatten om du är nyfiken på deras svar.

  @”Sture”.
  Jag har ingen blogg eller någon hemsida (trodde jag). Troligen öppnade jag en hemsida för kanske 10 år sedan. Bra att du påminde mig. Jag ska avsluta den eftersom jag har ”övergivit” den för många år sedan.

  Var glada över mitt budskap ”Sture” och ”Lassekniven”. Tänk om jag får rätt – att vi är på väg att få världsfred tack vare USA:s fall. Om jag får rätt vill jag ha beröm i efterskott.

  • peterkrabbe says:

   Tack Brage, det är så jag vill ha det i kommentarsfältet – intressanta diskussioner, inte långa monologer. Vi som inte besökt Kina har kanske främst två olika utgångspunkter vad gäller kineser, dels de strävsamma och anspråkslösa kineser som driver verksamheter i förskingringen genom kinakrogar och Chinatowns, dels litteraturens Kina, kanske främst skildrad genom nobelpristagare som Mo Yan. Inte i något av fallen får vi inblick i det nya Kina efter kommunistepoken. Påfallande är deras sammanhållning, både inom familjen och kontra den övriga världen. Där är de definitivt en positiv motpol till vårt eget mångkulturella kaos. Jag har svårt för att känna oro inför ett ökat kinesiskt inflytande, förutsatt att vi inte själva betonar etniska motsättningar.

   • Karl W says:

    Vi är ett tiotal Kina-svenskar som bor i Kina, den mest erfarne kom till Kina på 70 talet och har alltså sådär 50 års förstahandserfarenhet på plats, som har kontakt med varandra och några berätta gärna om Kina av idag. Tyvärr översköljs svenskarna dagligen med en ren tidvattenvåg av förfalskad information genom allt från hat-bloggar till Bonniers, Schibsted, och statliga SVT/SR. Den bild som förmedlats av Kina är bara en mycket grov förfalskning.

    • peterkrabbe says:

     Tack Karl för dina bidrag och bemötanden. Det vi behöver är just sakkunskap för att belysa komplexet Kina, som för de flesta av oss är dolt i dimmornas töcken. Alltför många av oss utgår ifrån den västerländska civilisationen som någon sorts norm för vad som är rättvisa och demokrati och glömmer lätt att den kinesiska kulturen är så mycket äldre och därmed kanske också rymmer mer erfarenhet och kunskap om mänskliga relationer.
     Jag utgår ifrån att du har distans till den kommunistiska epoken med sin ”kulturrevolution” eftersom du även lever i väst. På en tidsskala tror jag att den perioden har en mycket begränsad plats i den kinesiska evolutionen, men tyvärr färgar den fortfarande alltför mycket vår nuvarande syn på Kina. Problemet är ju detsamma med Ryssland, som många fortfarande ser som en kommunistisk diktatur utan att bemöda sig om att informera sig om verkligheten.
     Det vore värdefullt om du fortsätter att kommentera Kina här på bloggen, vi har kvalificerade bedömare från stora delar av övriga världen och också många läsare därifrån.

     • Karl W says:

      Tack. Så långt jag hinner. Jag liknar ibland Kina vid en klocka. Tittar man in i klocka ser det väldigt komplicerat ut, men varje litet kugghjul är inte komplicerat, bara olika. Kina är idag en federation av många nationer, betydligt fler än de 56 minoriteterna, var minoritet är likt ett Europa, och består av många olika folk med olika språk, traditioner, och språk. Sedan finns det egentligen inget som heter ”den Kinesiska kulturen”, visserligen finns det gemensamma drag och kopplingar, precis som i Europa, men vi talar sällan om den ”Europeiska kulturen”. Kulturerna och folken i Kina började formas för omkring 25,000 år sedan, de gemensamma dragen började med den ”Gule kejsaren” för 5,000 år sedan, och staten Kina bildades av Qin dynastin för 2,200 år sedan. De finns en hel del erfarenhet. Åtskilliga ledare har försökt avskaffa alla dess kulturer, Mao den senaste, han försökte integrera alla till ”ett rike, ett folk, med ett språk och en kultur”, utan någon religion. Som vi vet gick det inte. Idag har man gått åt andra hållet, alla skall behålla sin egen kultur och språk, men ingen grupp skall inkräkta på någon annan. Alltså nationalism med respekt och tolerans. Det fungerar. Kommunismen är helt borta i Kina, med undantag av många över 80, och några enstaka små områden. Vad Sverige håller på med som man kallar integration, är precis vad Mao försökte, och misslyckades så kapitalt med.

  • Sture says:

   @ Brage Norin,
   både jag och Lassekniven tror på en ”världsfred” i en ganska nära framtid. Så om det nu blir en sådan så kommer vi inte att ge dig beröm för detta. Vi tror nämligen inte på att denna uppnås genom USA:s fall utan genom globalisternas nederlag. Sedan flera hundra år har det funnits krafter ”behind the scenes” som drivit på krigen eftersom de tjänar pengar på dessa. Förutom pengarna har de också fått ökad makt (”härska genom att söndra”). På denna sajt har detta gåtts igenom otaliga gånger. Dessa krafter ”behind the scenes” (läs Rothschild, Rockefeller, Goldman-Sachs, Warburg, Schiff etc., etc.) har under mycket lång tid (minst 150 år) byggt ut ett nät av lojala tjänare – the Deep State – som fungerat som de verkliga makthavarna medan de officiella politikerna bara varit deras springpojkar. Och ingenting av detta har de vanliga människorna förstått. Tills nu när Internet har kommit till oss.
   Denna utveckling beskrevs redan på 1850-talet av Jakob Lorber som berättade om den tid då människorna skulle ”skicka brev till varandra över hela jordklotet med ljusets hastighet . . . på ett mycket finurligt sätt som skulle vara väl känt för alla människor på hela jorden.” Det är naturligtvis e-mail som Jakob Lorber talar om. Han fick också reda på att makteliten (globalisterna) då kommer att dras fram i ljuset och störtas av folkens ursinne eftersom de blivit bedragna under så lång tid. Detta är vad som sker just nu – bland annat med Trumps hjälp.
   Så vad har dessa hemliga krafter ”behind the scenes” åstadkommit? Först utrotade de nästan hela den ryska intelligentian, med alla dess fantastiska författare, musiker och konstnärer, eftersom Rothschild kände ett djupt agg till den ryska tsaren. De satte faktiskt igång en mordorgie, med Lenin, Trotsky och Stalin i spetsen, som slutade med 61 miljoner mördade oskyldiga sovjetiska medborgare (enligt historikers sammanlagda beräkningar). Sedan förstörde de Tyskland, som var den stora bäraren av den europeiska kulturen. Men de är ännu inte färdiga. Ännu återstår att förstöra USA, med sin långa frihetstradition.
   Detta görs på olika sätt. Ett sätt är att låta USA:s män och kvinnor föra krig mot olika länder. Då förgörs dessa länder samtidigt som den egna befolkningen får stora mänskliga och ekonomiska förluster. Ett annat är att låta USA invaderas av människor som inte respekterar den amerikanska kulturen och medför kriminalitet och droger in i USA.
   Så länge som USA står upprätt så kan man inte genomföra ”the New World Order” i FNs hägn – detta som du kallar fred – men som innebär att alla demokratiska rättigheter har tagits ifrån alla folk. Och då skall det bara finnas en armé (deras egen) som skoningslöst kommer att slå ner alla folkliga protester. Det är detta du kallar för ”fred”.
   USA för mig är inte dessa hemliga krafter ”behind the scenes” med alla deras hantlangare, utan det amerikanska folket med hela sin frihetstradition, de som Hillary Clinton kallar ”the deplorables” (de beklagansvärda), och de som Barack Obama hånar för att de inte vill lämna ifrån sig sina biblar och sina vapen. Detta är USA för mig. Och detta USA kommer att gå segrande ur denna strid.

 9. Mo says:

  Jag tycker att Brages medverkan är mycket positiv. För är det något vi har saknat i Sverige är det saklig information om vad som händer i öst och speciellt i Kina. Vi har blivit USA globalisternas skapelse. Det är svårt att se att ökad öppenhet, influenser och handel med Asien via Nya Sidenvägen skulle vara något annat än positivt för Europas självständighet. Speciellt om det medför att vi kan frigöra oss från globalisternas proxy arme NATO, deras krigande och chemtrailande.

  • peterkrabbe says:

   Jag kan bara instämma i detta. Det som kan skrämma oss med Kina är kanske deras enorma befolkningsmängd, med en ökad öppenhet mot Europa kommer allt fler kineser att söka sig hit. I Frankrike är man chockade av att allt fler av landets främsta vingårdar köps upp av kineser, som har fått smak på franskt vin. Hela produktionen går då oavkortat på export till Kina. Fransmännen vrider sig i plågor. Under mitt besök i Wien åt jag middag på anrika hotell Bristol, vars matsal var tummelplats för den Habsburgska adeln under slutet av 1800-talet. Matsalen var sprängfylld av kinesiska turister, vilket gav ett annat intryck än det jag förväntat mig. Samtidigt måste man acceptera att utan dessa betalande gäster hade kanske hotellet fått läggas ner, vilket knappast hade varit bättre. Vi är vana vid att själva ha turistprivilegiet, nu får vi finna oss i att bli tittade på istället!

   • Mo says:

    Ja frågan är hur Europa skall kunna stå emot det enorma befolkningstrycket från flera håll. Här en bra video om Assange.

 10. Brage Norin says:

  ”THE BIG FOUR” – DE ENDA GIGANTISKA VINSTMASKINERNA I VÄRLDEN.

  Det finns bara fyra länder i världen som öser in bergskedjor av kapital genom sin handel med omvärlden – Kina, Tyskland, Ryssland och Saudiarabien. I Kina, Ryssland och Saudiarabien forsar pengarna in till de stora statliga företagens kassor i första hand. I Tyskland strömmar vinsterna in till de vinstgivande exportföretagen, men naturligtvis berikas även landets ekonomi i slutänden.

  Det handlar om astronomiska pengar. Tre av ”The Big Four” har handelsöverskott runt två hundra miljarder dollar per år. Hur mycket pengar är 200 miljarder dollar? Ett talande exempel – för detta kapital kan man köpa en miljon villor som kostar 2 miljoner kronor styck (motsvarar 2 000 miljarder kronor). Anta att en dollar är 10 kr. 2 000 miljarder kronor motsvarar därför 200 miljarder dollar. (Kinas handelsöverskott är i storleksordningen 400 miljarder dollar medan Tysklands,
  Rysslands och Saudiarabiens handelsöverskott är cirka 200 miljarder dollar).

  Den senaste rapporterade 12-månadersperioden har gett upphov till följande ”handelsöverskott” – skillnaden mellan export och import av både varor och tjänster:
  + KINA: 380 B USD (april 2018 – mars 2019)
  + Tyskland 236 B USD (mars 2018 – feb 2019)
  + Ryssland 195 B USD (mars 2018 – feb 2019)
  + Saudiarabien 173 B USD (helåret 2018)

  KOMMENTARER:
  KINAS handelsöverskott det första kvartalet i år (jan – mars) hamnade på 76,3 B USD trots att Kina nästan står stilla under det kinesiska nyårsfirandet. Varje år hamnar handelsbalansen nära noll den månad Kina firar nyår. Siffran 76,3 B USD är sensationellt hög. I fjol hamnade överskottet under dessa tre månader på 54,6 B USD. Kina går med andra ord som tåget. IMF skrev upp Kinas beräknade BNP-tillväxt i år från 6,2 till 6,3 % för några dagar sedan. Kina verkar oberörd av USA:s handelskrig.

  Kinas handelsöverskott gentemot USA uppgick till hela 62,7 B USD under det första kvartalet i år. Med andra ord var det kinesiska jätteöverskottet på 76,3 B USD nästan helt beroende av handeln med USA. Kinas gigantiska handel med omvärlden förutom USA – går nästan jämnt ut (plus 13,6 B USD). Det är som vanligt med andra ord. Inte ett spår av handelskriget syns i Kinas ekonomiska handelsresultat.

  TYSKLANDS handelsöverskott de senaste tre rapporterade månaderna (dec 2018 – feb 2019) blev 46 B USD. Detta motsvarar ”i årstakt” 184 B USD (att jämföra med 236 B USD den senaste 12–månaders perioden). Tysklands lokomotiv ser ut att bromsa upp något.

  RYSSLAND kör vidare i expressfart – samma överskott de senaste tre månaderna som tidigare under året. Framtidsutsikterna är lysande. Tre jättelika naturgasnät vrider på kranarna för den ryska naturgasen i slutet av detta år. Landets ”credibility” har uppgraderats av en serie värderingsinstitut. USA:s och EU:s så kallade handelskrig har slutat i ännu ett gigantiskt storfiasko.

  SAUDIARABIENS handelsöverskott stiger – kvartal efter kvartal efter kvartal. Aramco Oil öser in pengar till kungariket. Det första kvartalet 2019 rapporteras in i maj månad, men oljeprisets utveckling garanterar ännu en stegring av handelsöverskottet under 2019 års första kvartal. Mohammed bin Salman gläds naturligtvis oerhört. Landets befolkning har samlats bakom drömmen ”Saudi Vision 2030”. Vackra drömmar, ett enat folk och en mycket god ekonomi – det verkar mycket lovande. Långsamt men säkert grävs stridsyxorna ner i Mellanöstern.

  BIGGEST LOOSER – USA.
  USA:s handelsunderskott har brakat ner i helvetets avgrund. Landets underskott i handel med varor snuddar på ett tusen miljarder dollar det senaste året. Sedelpressarna går dygnet runt. Förtroendet för dollarn kommer sannolikt att kollapsa redan under innevarande år – senast år 2020. Massor av världskända ekonomer skriver att den finansiella ättestupan ”The Fiscal Cliff” är mycket nära.

  THE BIG FOUR OMFAMNAR ALLA PROJEKTET ”DEN NYA SIDENVÄGEN”.
  ”Belt and Road Initiative” – BRI – är kinesernas favoritbeteckning för ”den nya sidenvägen”. Detta gigantiska infrastrukturprojekt är det största ”initiativ” som skapats i Homo Sapiens historia. BRI knyter samman den gamla världen – Asien, Europa, Mellanöstern och Afrika. Det är här som bergskedjorna av kapital investeras. Det är här som världens tillväxt sker. Underverket Kinas tillväxt motsvarar ungefär en tredjedel av den globala tillväxten. Detta faktum är mycket svårt att förstå.

  Eftersom Kinas BNP är FEM gånger större än Indiens BNP måste tillväxten i Indien vara fem gånger högre än i Kina bara för att hålla skillnaden mellan ländernas BNP konstant. Idag är skillnaden mellan BNP drygt 10 tusen miljarder dollar (10 triljoner USD). Indiens BNP-tillväxt måste vara sanslösa 32,5 % om Kinas tillväxt är 6,5 % för att hålla ”jämna steg” bakom Kina. (IMF:s senaste prognos för tillväxten i Kina i år 2019 är 6,3 % och 7,3 % för Indien).

  Ingen människa kan smälta att Kinas BNP-tillväxt har legat nära tio procent i flera årtionden i sträck. Att fortsätta i nästan samma takt är ett fullständigt obegripligt mirakel. Indien har inte en promilles chans att hänga med Kina ekonomiskt. Kastsystemet förlamar landet. Jag älskar det indiska folkets djupa respekt för allt levande, men verkligheten är som den är. Kina är ett ekonomiskt underverk. Kina är världens ekonomiska lokomotiv.

  SVERIGES STÅR I ETT VÄGSKÄL.
  Sverige har bara att välja väg. Fortsätt att se ryska ubåtar i svenska farvatten, fortsätt att ta fast ryska jättefarliga spioner, fortsätt att sprida ryss-skräck, fortsätt att sprida CIA:s evangelium –vi måste hata både Ryssland och Kina. Ondskans demoner kan dra vårt land ända ner i avgrunden. Om inte Sverige kan befria sig från det kvävande greppet av CIA:s spindelnät i vårt land är det kört. Vi kommer att möta samma fasansfulla öde som folket i Ukraina om vi inte vaknar upp i grevens tid. Risken är mycket stor. Vårt land är nämligen nerlusat med folk som berikar sig på CIA:s mutor – dollar.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Lassekniven says:

   USA:s skuld till Kina är väl sannolikt betydelselös. I en krissituation skriver USA av den och slutar att importera. Vad skall Kina göra då, skicka kärnvapenbestyckade missiler mot USA? Jag tror nog att det blir som jag skrivit ovan. Trump fixar avtal med Xi Jinping. Jag tror också att Donald Trump är måttligt intresserad av CIA:s egenmäktiga fixande bakom ryggen på honom.

 11. Lassekniven says:

  @Brage Nordin
  Tack för ditt nyanserade svar. Du är ju ny här Peters blogg och verkar kunnig och begåvad. Som du förstår kan jag inte gå i polemik med någon som tillbringat så mycket tid i Kina. Jag som inte ens har varit där, men jag har varit på väg dit. Förutom muren skulle jag gärna vilja se terracottaarméerna. Men jag ställer frågor.
  Vad jag inte kan förstå är ditt glödande hat mot USA. Det var därför jag frågade om hur stor erfarenhet du har av landet och om du har bott där.
  Vet du vad jag tror? Jo, att Donald Trump till slut kommer att förhandla och deala med Xi Jinping och till slut kommer de överens. Men mycket av hans kraft går åt att kämpa mot de kommunistzionistiska över måttan rika och mäktiga oligarkerna ( tio eller femton familjer) som försöker ta makten över globen Terrafirma. Det kommer inte att lyckas.
  USA har gjort många utrikespolitiska misstag, bland annat genom kicka Iraks officerare och soldater efter Saddams fall och att sätta Paul Bremer som som guvernör för landet. Ytterst korkat.
  Men tro inte för en sekund att USA kommer att falla.

 12. Brage Norin says:

  JAG ÖNSKAR LUGN OCH FRED MEN JAG ”SER” NÅGOT HELT ANNAT.
  Jag önskar av mitt innersta hjärta att USA drar sig tillbaka från alla sina militära baser och satsar på att återuppbygga USA igen. Jag önskar att det amerikanska imperiet drar sig tillbaka under ordnade former – precis som det brittiska imperiet gjorde en gång i historien.Jag ryser av obehag inför tanken att vi får se en upprepning av det spanska imperiets kollaps – ett fruktansvärt blodigt inbördeskrig med en åtföljande mycket långvarig och brutal militärdiktatur.

  Jag är djupt påverkad buddistiska tankar. Jag tror på ”karma”. Jag lever i denna religiösa tankevärld. Det vi gör mot andra gör vi mot oss själva. Min inre röst – den mystiska intuitionen – visar mig ofta vad som kommer att hända. Många gånger ”i arla morgonstund” ser jag syner som övertygat mig fullständigt – USA störtar samman i ett stort kaos.Jag ser också att solen går upp i öster. Jag ser att freden är på väg.

  Jag vet att sådana tankar är främmande i väst.Det spelar ingen som helst roll för mig om några läsare tror att jag är galen – jag vill beskriva den värld som jag ser i min inre kristallkula. För mig är detta den nakna sanningen inför den gåtfulla kraft som vi kallar ”Gud”.

  Hör och häpna – Alaska kommer att köpas tillbaka till Ryssland. Det var för drygt ett hundra år sedan som USA köpte Alaska av Ryssland – återköpet är på väg. Ryssland blir ett arktiskt fredligt imperium där solen aldrig går ned. Hawaii bryter sig också lös från USA. Detta förstår många tänkare – men ytterst få ser vad som kommer att hända i Alaska. Framtiden kommer att visa om jag får rätt. Jag VET att detta kommer att hända. Jag litar fullständigt på min mystiska intuition.

  Vi är alla skapade av de grundämnen som skapades av en jättesol som exploderade för cirka 5 miljarder år sedan på den plats i universum där vi nu lever. Moder Jord . Terra Mater – är helig. Vi är alla en del av den gudomliga skapelsen. Men Gud kom inte med fred till Homo Sapiens – Gud kom med svärd och krig. Gud straffade oss med ”fri vilja”. Det är genom striderna mellan gott och ont som vi utvecklas mentalt. Individuellt lär sig några människor fort men kollektivt lär vi oss endast efter många smärtsamma misstag.

  Livets skolgång verkar obarmhärtig, men tror man på att vår livsande bara tillfälligt vistas i kroppen och att vi återkommer gång på gång i olika kroppar – tror man på reinkarnationen – så inser man att det inte finns någon död. Då inser vi hur viktigt det är att vårda det enda som betyder någonting – vår själ. Vår genetiska släkttavla betyder ingenting jämfört med vår andliga släkttavla, men denna släkttavla är dold för oss. Vi utvecklas steg för steg till ”hela varma människor”. Vi ska ta över och vårda skapelsen på vårt enda hem i universum – moder jord. Varför är detta så svårt att fatta? Det är ju så självklart och logiskt. Det är därför vi är här!

  Gud har skapat perenna växter där rotsystemet överlever växtens ”död”. Gud har även skapat minst en ”perenn djurart” – människan. Vi är både kropp och själ. Det är så tragiskt att bara några miljarder människor tänker i sådana underbara religiösa banor. Att tro på döden är faktiskt sjukt. Det är ren satanism! Det är inte den goda kraften som fått oss att tappa tron på livet – det är den onda kraften. Tyvärr kan vi inte dra ut sladden till ondskans sändare.

  Slutstriden mellan de krafter som vill fortsätta att döda och de krafter som vill skapa världsfred har gått in i ett slutskede. Mordors rike är på väg att krossas – och det går fort. För mig är det uppenbart – allt är förprogrammerat i skapelsen. Så har ”den gamle” bestämt och så blir det. (”Der Alte” – den gamle – är Einsteins favoritbeteckning på Gud).

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  PS: Jag lovar på heder och samvete att bli en skötsam kommentator och inte skriva så förbannat långt. Men det är inte enkelt när man tänker så annorlunda. Jag ska göra mitt allra bästa.

  • Sture says:

   @ Brage Norin,
   du tänker inte så annorlunda alls, skulle det visa sig. Du har hamnat på rätt blogg. Här samsas ateister, kristet troende och buddhister om vartannat.
   Även jag var under många år influerad av buddhistiska tankar och har läst det mesta. Eftersom du verkar ny på bloggen och för att vi inte i onödan skall tala förbi varandra så föreslår jag att du går tillbaka till en krönika som Peter Krabbe skrev om Edgar Cayce. Det var han som inledde hela denna resa. Läs den krönikan och följ sedan kommentarerna, så märker du att du är hemma och kan yttra varenda en av dina ”konstiga” tankar. På denna blogg finns experter på Edgar Cayce, Emmanuel Swedenborg, Jakob Lorber och väldigt många influerade av buddhism.
   Krönika heter ”Ett vykort från framtiden” och är från den 24 mars 2018 och har 234 kommentarer. Du kan börja där.

 13. Mo says:

  Sparsamt med analyser i svensk media idag av valresultatet i Finland. I några av våra tidningar utropas socialdemokrater, kvinnor och unga som vinnarna. Här ses med all tydlighet att Sannfinländarna är de stora vinnarna. Skulle tro att detta ger oss en föraning om vad som kan ske i EU-valet.

  https://svenska.yle.fi/

  • AnnaF says:

   Tack för länken Mo! Det har varit en intressant resultat med tanke på centerpartiets förlust. Finnarna kan verkligen konsten att straffa partier som inte verkar för ”folkhälsan” Centerpartiet var en ivrig förespråkare för privatisering bla. i vården som har skapat väldigt negativa effekter på senaste åren.
   Det finns ett annat kommande val som sker i Spanien 28 April i år. Väldigt tyst i MSM och förutom lite historiska tillbakablick svårt att prognositera.
   2018 Juni 1 avgått den sittande presidenten Mariano Rajoy pga Korruptionsskandal (hemlig finansiering av sitt parti) och Pedro Sànchez övertog presidentposten. Som intressant delikat var Sànchez första ”gäst” i Madrid självaste George Soros!
   Italienska valet med en oväntad resultatet gav en kraftig migränattack för den icke existerade ”global elit”! Salvinis första åtgärd var att börja avvisa NGO-s räddningsfartyg, kartlägga med Militär precision hur den organiseras, var och av vem. Som en
   ”tillfällighet” för effektiviseringen för en framgångsrik kolonialisering av Europa har Sànchez vidöppnat Spaniens gränser för dessa NGO-s fartyg. Inom några månader har -enligt beräkning- kommit ca 90-110 000 svartafrikaner till Spaniens kust.
   Sánchez karrier var inte långvarig heller. 2019 Februar 15. avgick han omedelbart när parlamentet med stor majoritet har underkänt hans budgetförslag!

   Likheten är slående mellan Spanien och Finland. I både länder avgår den sittande regeringen före valet. Hur det går för Spanien är svårt att veta. Det finns säkert spekulationer tillgängliga för spansktalande men vi andra får vänta med spänning vad händer efter 28 april i spansk Politik. Förhoppningsvis har fått även spanjorerna ett smakprov av den osmakliga landsförräderiet.

   • Mo says:

    Tack AnnaF för alla dina tankar och informativa videos. Folkens motstånd växer och snart kommer alla köpta politiker att kastas ut. Soros gränslöshet och uppblåsta migrationsindustri var tänkt att splittra Europa, istället får de motsatsen i denna bakvända värld. Den stärker Europas gemenskap och gränser. Efter mörker kommer ljus.

 14. AnnaF says:

  @Brage
  Jag är väldigt glad över ditt budskap och att inte oroa mer om politiska ”sympatier” eller ”antipatier” har försökt följa din logik om varför den nuvarande tillståndet utifrån ekonomiska perspektiv inte är hållbar. Jag har läst en bok av Michael Hudson: Der Sektor: Warum die globale Finanzwirtschaft uns zerstört utan att ha större inblick tidigare i ekonomi. Ingen lätt uppgift om man inte ”helst dagligen” uppdaterar sig i världsekonomins nutid kombinerad med ”trauman” från 2015 års migrations”kris” och mängder av blottandet av pågående militära konflikter i stort drag i hela världen. Boken är en imposant och logisk sammanställning om att det finns Inga tillfälligheter, allt är skapad med en precision och hittills har finanseliten har fått det resultatet som efterfrågades. Men hur skall vi vidare? Om man har förstått den logiska kedjan i det förflutna har även förmågan att beräkna eventuella skeenden i framtiden.
  Att försöka se in i framtiden kan vara oroande och inte alltid faller i god jord. Makten som vill äga vår framtid har inte den minsta intressen att låta fantasin skena iväg……..Men fortsätt titta in i din magiska kristallkula…..Det är det enda sättet att vi tar Kontrollen över framtiden och berövar de som hade ensamrätt på det hittills.

  En videolänk med Michael Hudson om ”skuldens” uppkomst och hur skulden har varit en avgörande ”styrningsmetod” för mänskligheten. Här måste jag ytterligare en gång till nämna två hedersmän från den tyska bankeliten. De ville ha skuldsanering för tredje världen: Båda är mördade och brotten är inte uppklarad. Man undrar ibland ”varför?
  Alfred Herrnhausen (1930-1989) VD för Deutsche Bank
  Jürgen Ponto (1923-1977) VD för Dresdner Bank
  Ett år efter Herrhausens mord Washington Consensus har tagit över den ideologiska styrandet mot den totala globaliseringen.

  Om dollarhegemoni och dess konsekvenser:
  https://michael-hudson.com/2019/02/trumps-brilliant-strategy-to-dismember-u-s-dollar-hegemony/

  Om skulden och dess historia:

 15. Lassekniven says:

  @Brage. Vackert och lyriskt skrivet. Men du skall veta att här på bloggen finns det många av hos som tänker andligt men vi är kristna. Sture, jag själv, Suavalle, Arga Gubben, Mo och många många andra men vi har en annan syn på hinsides. Vi kan också komma tillbaka för en tid men gör det frivilligt. Vi tror på Jesus Kristus som Guds son och på gamla och nyare profeter. Vi tror på det som är skrivet i Bibeln och inte minst i Uppenbarelseboken.
  Många människor har dessutom haft så kallade näradöden-upplevelser. De har varit kliniskt döda och kan redogöra för hinsides. Sture kan väldigt mycket om detta.

  • Arga gubben says:

   Jag drog mig tillbaka för en tid. Det var nog en välsignelse för bloggen och en riktig boost för mig på andra platser. Hinsides? När sjukdomen började äta upp mig gjorde jag mig skuldfri och egendomslös. Idag är det den femtonde januari i nådens år 2019 och jag häpnar. Ännu verkar jag kunna göra lite nytta, ty det är det livet handlar om.

   Notre Dame i Paris brinner, fick jag just veta av en fransktalande. Jag har inte undersökt saken, men lider efter fina besök där.

 16. Hej gott folk. Känner ni till Project Kansas? De flesta gör inte det.
  Välkommen innanför väggarna på Google.

  Google, Censorship & The Pursuit of Truth
  https://153news.net/watch_video.php?v=G8D1KYSSY66U

  Det har kommit två nya korta klipp om NZ. Mycket sevärda!
  *** The Windshield: https://153news.net/watch_video.php?v=N14X2UWDDUYS
  *** Muzzle Flash: https://153news.net/watch_video.php?v=AU2R2NS9XBHS

  More NZ – Jacinda Ardern & Hillary Clinton
  https://153news.net/watch_video.php?v=H3OGX4BSOD76

 17. JohanW says:

 18. Perra says:

  Är det här en attack mot Europas folk? Notre Dame katedralen i lågor!

 19. Loa says:

  Notre-Dame brinner!

  • peterkrabbe says:

   Ja, katedralen är så svårt skadad att det är oklart om ens stenkonstruktionen kommer att kunna stå kvar. Hela taket med tornspiran har störtat in. Många frågor uppstår. Hur kunde det hända? Varför just första dagen i påskveckan? Varför startade branden strax efter att katedralen tömts för dagen på besökare? Varför tog det en timme innan brandkåren var på plats, mitt inne i Paris? Hur kunde en så enorm hetta utvecklas på så kort tid? En trätakstol i ek antänds inte så snabbt och ger inte tjugo meter höga lågor? Varför inleddes branden under utveckling av GUL rök?
   Jag har tidigare, för ett par veckor sedan rapporterat om branden i en annan kyrka i Paris – St Sulpice från 1700-talet. Där antändes utgångsporten – inifrån medan besökare fortfarande var kvar i kyrkan. Vilken kyrka kommer att brinna härnäst?
   En utredning har naturligtvis tillsatts. Notre Dame är likvärdigt med den franska, katolska folksjälen och ett omistligt arkitektoniskt mästerverk, klassat som världsarv. Kommer orsakerna att offentliggöras? Nej, lika osannolikt som 9/11…..

   • Loa says:

    Ja, INTE är det en false flag iscensatt av Macron, för att mobilisera hat mot muslimer…
    Möjligen att det blir en ”ensam galning” som skulle hämnas för ickehändelsen i Christchurch.
    Eller tror han gula västarna är skrockfulla? ”Se här, ni har dragit förbannelse över ert lands symbol”.
    Eller bara (”bara”) avledningsmanöver. Få dem att sluta, få dem att rikta sig mot annat.
    Säg inte att han tror på en Nationell samling; då är han lobotomerad.
    Hur som helst vare ”vinsten” att ett kulturarv, en historisk rot, ett monument för religiös gemenskap och nationell stolthet har gått förlorad för det franska folket.
    Det var faktiskt så man förde krig i Levanten (och annorstädes) för ett par tusen år sen. Ta templen och gudabilderna för att demoralisera och skrämma fienden.

 20. Analys under pågående brand

  Research the tartarians the Tartary and Mud floods
  Tartary – an Empire hidden in history: https://www.stolenhistory.org/threads/tartary-an-empire-hidden-in-history-it-was-bigger-than-russia-once.40/

  Fire engulfs Notre Dame cathedral (TARTARIANS) (TARTARY) (MUD FLOODS)
  https://153news.net/watch_video.php?v=1SK7YSGDD6K7

  Coincidence? Notre dame has twin towers, north and south tower. The spire collapsed dramatically (like the WTC spire). President Macron was about to give a major speech about ongoing protests, now cancelled. A symbolic building for western culture, religion, art. WTC was called the symbol of capitalism. WTC was rebuilt as an all-glass structure, not like the original – the same could happen here.

  The truth about the Notre Dame cathedral fire
  https://153news.net/watch_video.php?v=KD9HWMO68H24

 21. AnnaF says:

  Det har varit återkommande attacker på kyrkor en längre tid i Frankrike. Länken innehåller mängder av händelser. Förstörandet av kyrkor och byggandet av moskeer ställs i förhållande till varandra som en orsak men jag fasar för att den ”osynliga handen” som styr vill egentligen utlösa en storkonflikt mellan muslimer och befolkningen. Missförstå mig inte! Jag vill inte se moskeer och därför önskar att Europas kulturarv skall bevaras till varje pris…….men! Vi måste inse hur djävulskt detta är som sker!
  Den muslimska invandringen har blivit påtvingad på Europas befolkning av det egna politiska eliten, uppbackad av EU och FN. Medvetet (FN/EU) har förstört redan en del av europeisk kulturarv och identitet. Så länge det skylls på muslimer för all illdåd kan de förstöra Europa bakom denna vidrigt växande Konflikt mellan muslimer och oss urbefolkningen. Vi kommer att slåss mot varandra som kamphundar och det är vad dessa makter vill. Att organisera, framkalla den största möjliga kaos där vi inte har kontroll längre över vårt liv.
  Det behövs mer än någonsin ett mycket kraftfullt motstånd mot all invandring men för guds skull tro inte att våra katolska kulturarv är attackerade enbart av muslimer. Det finns andra som gärna ser till att minimera Europas kristna befolkning och den tillhörande kulturen!
  9/11 är ypperligt bra Exempel hur hysterin bröt ut mot hela den muslimska världen och Osama Bin Laden ”and his Flying Circus” var identifierad efter några få timmar……….

  https://sv.gatestoneinstitute.org/10843/frankrike-kyrkor-moskeer

 22. Brage Norin says:

  OJ VILKEN UNDERBAR KULTUR VI HAR.
  En vers ur Viktor Rydbergs dikt Tomten:

  ”Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
  tycker sig höra tidens ström,
  undrar, varthän den skall fara,
  undrar, var källan må vara.”

  Jag föddes hemma på gården i en soffa i en avlägsen by i Norrbotten. Det var en lugn och fridfull barndomstid – åtminstone upplevde jag det så. Jag älskade alla sagor som mor och far berättade. Tomten var min favorit som barn. Tomten hade koll på allt även under den bistra vinternatten. Han hade gott om tid att tänka. Den tiden var det inte så bullrigt. Tomten kunde tänka länge och ostört. Men ”tidens ström” var en mycket svår gåta.

  Åren gick. När jag blev stor läste jag teoretisk fysik. Så småningom läste jag om ”Big Bang” – den stora expansionen för nästan 14 miljarder år sedan. Det var då som dimensionerna längd, massa och tid skapades. Vi vet när och var i universum denna ofattbara skapelseakt ägde rum – så där på ett ungefär. Det var då tidens ström kom igång. Nästa gång jag träffar tomten ska jag berätta vad jag vet om tiden. Jag tror mig veta ”var källan må vara”. ”Varthän den skall fara” har jag fortfarande ingen aning om.

  Förra gången jag träffade tomten berättade han om att nyårsnattens dikt snart kommer att bli verklighet på jorden. Tomten upprepade gång på gång – ”Ring ut, ring ut de tusen krigens år, ring in den tusenåra fredens rike.” Tomten ville gärna få mig att förstå att jag kommer att få uppleva denna stund på jorden.

  Tomten sa ofta att vi måste sluta kriga. ”När ska människan förstå att krig är människoslakt organiserad av stater?” Han ställde denna fråga många gånger. Jag tror att tomten kommer att få rätt. Nyårsnattens budskap kommer att förverkligas. När den sista militära supermakten på jorden faller inleds det tusenåriga fredens rike. Jag VET att detta är tomtens viktigaste budskap till oss alla.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Suavalle says:

   ”Big Bang”…

   Fysjkern och prästen Georges Lemaîtres teori för världens uppkomst.

   ”After a classical education at a Jesuit secondary school, the Collège du Sacré-Coeur, in Charleroi, Lemaître began studying civil engineering at the Catholic University of Louvain at the age of 17.”
   (Wikipedia)

 23. Suavalle says:

  Fotografiet som inleder den här krönikan visar Kinas Xi Jinping tillsammans med Emmanuel Macron, Angela Merkel och Jean-Claude Juncker.

  Lägg märke till Angela Merkels klädsel och jämför med vad Ole Dammegård säger efter 1 timma och 27 minuter i detta enormt klargörande föredrag (som även är intressant med hänvisning till branden i Notre-Dame):

 24. matte5958 says:

  Världen förvandlas snabbt nu, det är bråttom för sionisterna.

  Jag undrar om ni andra slagits av samma tankar som jag; att reflektera över Sverige och världen som den såg ut för 10 år sedan – fundera gärna en god stund över det.

  Tänk sedan på Sverige och världen idag, tänk på allt som är förändrat, tyvärr i 98 fall av 100 till det sämre.

  Med dagens läge i tanken, samt läget för 10 år sedan – försök gör en prognos hur Sverige och världen ser ut om ytterligare 10 år…

  Verkligheten idag skulle med säkerhet klassats som ”konspirationsteorier” om man framfört hur det skulle se ut för 10 år sedan, men nu är vi här! Med den erfarenheten så kan man ta ”worst-case” scenariot och tredubbla det så närmar vi oss kanske framtiden.

  Sionisterna/globalisterna har arbetat MYCKET långsiktigt och målmedvetet, NWO skall vara fullbordad år 2030 med världsregering och världsvaluta, uppblandade nationer vars gränser är borta.
  Tre händelser/faktorer missade man dock; Trump, Brexit och det fria internet. Men med sina köpta ombud och tentakler i alla läger så kanske Trump är skadskjuten, Brexit är i skrivande stund osäker om det öht blir av, känslan av uttröttnings-taktik är stark.
  Det fria internet är deras största missräkning. det åtgärdas nu dock snabbt med censur, ”frivillig” hos de stora drakarna facebook, twitter, toutube mfl. Nu kommer regeringar med nya lagar alla med syfte att utestänga kunskap och information som inte hyllar NWO, massinvandring mm.

  Så – vad har vi om 10 år? = ”konspirationsteori” idag.

  Jag ser exempelvis ”licenser” för att komma ut på internet, typ att man får logga in med bank-id, där ”storebror” (=MSB) har stenkoll på att ”rätt” åsikter uttrycks och att hemsidor med ”rätt” information besöks – i den mån andra finns kvar.
  Resandet utom landet måste ansökas om, varje medborgare kanske får en kvot (om man uppfört sig bra) med hänvisning till klimat eller annan goja. Bilkörning blir också kvoterad.
  Äganderätten kommer inte vara mycket kvar av, en kvot även här på antal m2 per medborgare kommer, där exempelvis svenska pensionärer avhyses från alltför stora boenden och bostaden konfiskeras och ges till större familjer, mot symbolisk ersättning.
  Kontanter är borta, befolkningen är ”chipsad” med litet chip mellan tumme och pekfinger där allt om dig finns lagrat = lätt att kontrollera och bestraffa.
  Åsiktsanstalter för personer som upprepade gånger bryter mot ”värdegrunden” – inte lagen, där spärras dissidenter in för omprogramering på obestämd tid.

  Fyll gärna på listan! En sak är säker; fienden ligger oerhört långt fram sin planering, det har man gjort i flera hundra år. Väldigt skickligt dessutom. De har som sagt ombud i alla läger, har i alla demokratier byggt upp en trogen ”Deep-state” som går deras ärenden, har säkert alternativa handlingsplaner – plan B, för alla eventualiteter.

  Att vara fortsatt optimist ter sig allt svårare – trots många här på bloggen; heder åt er alla!

  • AnnaF says:

   @Matte! Jag fyller på listan med ett viktigt avslöjande om George Soros och hans skapelse Open Society! Soros framställdes som en megarik oligark som stod för finansieringen och ideologin för västvärldens förstörande. Vi har fått veta i stora drag alla hans spindelnät verksamhet men min maggropkänsla säger att det fanns en dold historia bakom denna onda Figur! Den sensationella avslöjandet kom 2016! De hackade filer DCLeaks har verkligen gjort en djupdykning i en mycket större omfattning och även levererat de felande länkar om Soros kontaktnät och de hemliga finansierer som bär upp hela The Soros Foundation! Jag sparade länken till DCLeaks men det dröjde inte länge innan det blev borttagen. Det finns fragmenter kvar om man gör en ”bildsökning”+ DCLeaks.
   Men vad är sanningen om Soros och hans ”egna” finansierade kriminella handlingar? DCLeaks innehöll sanningen! Det är mycket mäktiga finansiärer som står bakom Soros, det djupaste av den djupa staten. Och cirkeln är sluten……….

   • Sture says:

    @ AnnaF,
    jag tror inte att detta är ett verk av George Soros egna ambitioner endast. Jag tror helt enkelt att han är bulvan för Rothschild- och Rockefellerklanerna, dvs. globalisterna. Jag kan inte föreställa mig att George Soros från krigsslutet till 1984 (30-40 år) samlade ihop så mycket pengar bara genom valutatransaktioner att han nu är biljonär (triljonär på amerikanska). För att kunna skrapa ihop så mycket pengar så måste man ha ett startkapital och det har han lånat av Rothschild/Rockefeller eller också ”äger” de honom. Om man nu ändå självständigt har samlat ihop dessa förmögenheter, skulle man då var beredd att offra dessa på flyktingströmmar hit och dit för att förstöra den västerländska kulturen.
    Nej, här finns mycket större intressen bakom detta. Och det är också förklaringen att han får hjälp av delar av CIA, media osv. Mycket av de pengarna som han spenderar kommer dessutom inte från hans egen förmögenhet utan i hemlighet från de amerikanska skattebetalarna. Han är hemsk.

    • AnnaF says:

     Sture! Kanske har jag inte varit tillräckligt tydligt att förmedla mitt budskap med inlägget men tanken var precis som du skriver här. Han är en länk mellan den ”djupaste staten” alltså Rotschild/Rockefeller men har tagit på sig Lobbyst rollen att förmedla en idologi som självklart inte är hans egen. En sliten bok av Karl Popper och ett ego som Batman är inte tillräckligt att förändra halva världen utan att bli avslöjad förr eller senare. Annie Lööf har Ayn Rand ”garbage” under sin kudde och det enda hon har åstadkommit var en 5 månader lång kaos före regeringsbildningen
     DCLeaks filer har avslöjat bla i sina 2500 filer Soros Foundations bidragsgivare och den oändliga källan till $$$ som du hittar just i de kretsar vi nämnde här. $oro$ är deras ”hitman”,som spelade sin roll perfekt tills folk förstod att han är bara en fasad till synes redan skrotfärdigt.

     • Suavalle says:

      George Soros studerade vid London School of Economics.

      ”Våren 1949 antogs han till London School of Economics där han några år senare tog ut Bachelor-examen i filosofi och doktorsexamen i ekonomi.”
      (Wikipedia)

      London School of Economics är en plantskola för fabianerna.

      Så här skriver Peter Krabbe i en annan av sina krönikor:

      ”Precis som den motsvarande amerikanska rörelsen verkade under organisationer skapade av anslutna toppolitiker som CFR, Bilderberggruppen och TC bildade Fabianerna i London RIIA (Royal Institute of International Affairs) med The London School of Economics (LSE) som centrum för sin propaganda. Här fick bl.a. Soros sin utbildning när han flyttade till England.”

      https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/10/01/fabianismen-del-1-under-skoldpaddans-skal-gommer-sig-labour-ovanpa-rider-rothschild/

    • Sture says:

     @ AnnaF,
     Jag ser nu att du redan skrivit ”Det är mycket mäktiga finansiärer som står bakom Soros, det djupaste av den djupa staten.” Jag uppmärksammade inte det.

 25. AnnaF says:

  I skuggan av den förfärliga branden har inträffat något som kan ha betydelse av historisk mått i framtiden. De diplomatiska förbindelser mellan USA och Ryssland har nått en bottennivå men historien slutar tydligen inte där……..läs och begrunda denna hemska utvecklingen med alla konsekvenser som följd……..

  https://www.themoscowtimes.com/2019/04/15/russia-has-ceased-all-cooperation-with-nato-foreign-ministry-official-says-a65238

 26. Vår historia ska utplånas. De tog ner Robert E. Lee statyn i Charlottesville, Virginia 2017. Allt för att utplåna Amerikansk historia. Kyrkor bränns / vandaliseras över hela världen. Kristna monument ska bort. Jag är övertygad om att det här är en strategi, det vi ser är en del av Kalergi-planen.

  • Sture says:

   @ Second Opinion,
   du har helt rätt. De kommer möjligtvis att lyckas med Sverige – för vi är så mesiga – men de kommer inte att lyckas med USA. Där börjar återvandringen till en helt kristen värld utan Vatikanen, påven, jesuiterna, globalisterna, sionisterna etc. Och vi är snart där. Gud har allt under kontroll. Han ingriper inte eftersom han vill att människorna skall skapa sin egen värld av fri vilja. Men i Gamla Testamentet lovade han att ingripa vid två tillfällen; en gång för 2000 år sedan, vilket faktiskt förändrade hela världen – och nästa gång nu inom 2000 år efter Jesu korsfästelse. Och detta kommer han också att göra.
   Men hela denna förändring måste förberedas, liksom Jesu ankomst för 2000 år sedan. Dessa nödvändiga förberedelser finns fint beskrivna av Edgar Cayce i boken ”Edgar Cayce och Döda Havsrullarna”. Donald Trump är för närvarande en av de viktigaste byggstenarna i den nuvarande förberedelsen för Jesu ”Second Coming”. Trump säger visserligen ett och annat plumpt ord och så skryter han och är inte så vältalig, som t. ex. John Kennedy. Som försvar för Trump kan man anföra att när han ”skryter” så säger han samtidigt bara sådant som är sant. Och dessutom ”känner han till alla våra knep”, som Kim Clement berättade i en av sina profetior om globalisternas förskräckelse över Trumps vinst i presidentvalet. John Kennedy var mycket vältalig, undvek att skryta men kände inte till alla deras knep. Han fick plikta med livet för denna brist på förståelse. Jag vet ju i alla fall vad jag tycker är bäst i valet mellan dessa två alternativ.
   Hursomhelst, skall vi människorna kunna erbjuda något motstånd, så måste vi tro på vår seger. Vad vi minst av allt behöver är pessimistiska människor som säger ”det kommer aldrig att gå”, eller ”Trump är en av dem”. Tänk ett fotbollslag, som går ut på plan med inställningen att ”idag kommer vi att förlora stort”. Det är lätt att gissa sig till hur det kommer att gå.

   • Ja, du har rätt de kommer att lyckas med Sverige. Snart är vi av med kontanterna också. Och snart rullar de ut chippen och obligatorisk vaccinering. Och Euron kommer vi att få trots att vi röstat NEJ – allt är bara teater. Och Global Compact For Migration som kommer att sänka Sverige fick vi inte ens rösta om. Och folk tror fortfarande att de har en röst i Fria och Allmänna val. Dags att plocka bort det rosa rastret.

 27. Notre Dame-branden – får jag gissa att vi har att göra med ”The guys that running the Aircraft”.
  Se videon: Notre Dame Incinerated 18 min. (Länkad nedan + även i mitt namn)

  1 min 48 sec in om: Fire & Explosion… Events occurring between 15-22 April.

  1) Waco Texas, Branch Davidians Ranch – April 19, 1993.
  (Startade February 28)

  2) Oklahoma City bombing – April 19, 1995.

  3) Deepwater Horizon explosion – April 20, 2010
  = The largest environmental disaster in U.S. history
  ………………………………………………………………………..
  ** Notre Dame Incinerated **
  https://153news.net/watch_video.php?v=98M8RXY9RX7N

  + Predictive Programming / Foreshadow / Indication of a future event
  ** I Pet Goat Foreshadows Cathedral Burning **
  https://153news.net/watch_video.php?v=4RRRY9O6SA39

  ** Chemtrails Target Notre Dame Fire With X Patterns **
  https://153news.net/watch_video.php?v=WR3MUAR965U2

  • Mo says:

   Ja man funderar på innebörden av dessa ständigt återkommande chemtrailkors. Barium och Aluminium är ämnen som ingår i chemtrailsen dessa salter ingår även i våra tomtebloss. Recept kan du se här.

   http://chem-www4.ad.umu.se:8081/Skolkemi/Experiment/experiment.jsp?id=23

   Man frågar sig vad det massiva chemtrailandet sedan decennier har haft för betydelse för alla kraftiga närmast explosiva skogsbränder som vi sett i flera delar av världen bla Sverige. Och gamla byggnader som mer eller mindre impregnerats med dessa salter vid regn. Barium brinner med gulgrön låga, Litium med röd.

   Nu tycks chemtrailandet ha upphört i alla fall i Sverige och hur förklarar politikerna att flygplanen ej längre lämnar sina långa svansar ” contrails” efter sig ! Vår förljugna värld, vad tror de själva på ?

   • peterkrabbe says:

    Vilken pärla du har hittat, Mo! Det hade blivit ett präktigt tomtebloss av en chemtrailad himmel, behövs bara en påtändning genom lämplig sprängladdning via raketuppskjutning.
    Allvarligt talat är det mest intressanta kommentaren att blandningen av aluminiumoxid och bariumnitrat ger värmeutveckling. Kan det vara så djävulskt att chemtrailsen haft som syfte att driva på en global uppvärmning i syfte att få världen att tro att orsaken är koldioxid? Det senare i syfte att stoppa den teknologiska utvecklingen i Asien, något som hotar den amerikanska dominansen inom världsekonomin. Har Trump insett att det spelet redan är förlorat och att det är bättre att använda pengarna till att förstärka USAs egen industriella utveckling istället, något som man borde ha gjort för trettio år sedan?

    • Koldioxid = The new boogeyman…
     Syftet med det här koldioxid-drevet är att fattiga länder aldrig ska ha möjlighet att resa sig ur sin fattigdom. Tro inget annat. Koldioxid får öknar att grönska och skördar att bli rikligare.

     Skatter = ett effektivt sätt att bli av med konkurrenter. Vi kommer också i framtiden att få se fler hitte-på-skatter. Allt för att ”rädda miljön” – medan EU-politiker flygar kors och tvärs till så kallade Klimat-conferencer i näst intill tomma plan till en kostnad av en vanlig knegares årsinkomst per resa.

     (OT. Super video om vaccine: https://153news.net/watch_video.php?v=M5A8YO2S6WB3 )

    • ceskyraj says:

     Peter, tänk om det är så. Och lagom före årets slut dök upp fenomenet Greta, som kom upp med raketfart på himlen. Detta fenonen kan jämföras med häxprocesser när mäktig kyrka utnyttjade naiva barn. I Gretas fall är bakom henne lisstiga pennasugna vuxna inkl hennes föräldrar. Nu dikterar hon Europeisk/världens klimatcirkus. Världens elit inkl påven passar på och hyllar henne som en nutidens frälsare. Och historien upprepar sig!!!!

   • TRUTH IN MOVIES, LIES IN THE NEWS…

    HOW PG&E STARTED CALIFORNIA FIRES – PARODY?
    https://153news.net/watch_video.php?v=1UXG662WX598

    • Mo says:

     De med avtalsbundna munkavelförsedda piloterna kanske ville ge oss ett järtecken om samband mellan chemtrails och bränder när de skapade ett kors i skyn över det brinnande Notre Dame.

   • Loa says:

    Nej, chemtrailandet har INTE upphört i Sverige (Skåne). Himlen är så tjock och genomskitig att du inte ser ränderna lika skarpt. ALLT är nu chemdis. Jag kommer just från en sydligare himmel med helt annan färg (men jag såg både chem-skyar där och – de färre – trailen) och vår kvalar knappt in som ”blå” i jämförelse. Stölden och brottet är ofattbart. Och de stackars svenskarna går och gläder sig att ”våren har kommit”. Sordin är det, och kyla. Chemhinnan syns tydligt från flygfönstret, samma nivå el lite över. Molnen går nedanför.

    • Suavalle says:

     Det verkar som om det var ett uppehåll på någon dryg vecka med chemtrailandet, i alla fall på dagarna och här i Östergötland. Jag kunde inte iaktta några flygplan alls med ”svansar” då och det var inget mjölkigt soldis i söder under de dagarna. Nu är de igång igen, men inte så intensivt som det brukar vara. De relativt få flygplan med chemtrail-svansar som jag ser har mycket kortare svansar nu – precis som i somras…

  • Loa says:

   Notre Dame Fire – Person moving and flash on the roof
   https://www.citizenfreepress.com/breaking/notre-dame-fire-person-moving-and-flash-on-the-roof/
   Även info i kommentarerna.

 28. NZ Shooting… 8 korta videos om NZ. Amerkansk man som analyserar och även provskjuter.
  Mycket intressanta och han gör det på ett sätt som är lätt att förstå även om man saknar kunskap om vapen. Jag länkar till nr 1 i mitt namn, vilket är den bästa av dem.

  1) Windshield Part 1: https://153news.net/watch_video.php?v=N14X2UWDDUYS
  2) Windshield Part 2: https://153news.net/watch_video.php?v=YOKW46OUN3WU
  3) Windshield Part 3: https://153news.net/watch_video.php?v=RX66XM8OBDUW

  4) Gutter lady: https://153news.net/watch_video.php?v=5HA64BK6R337
  5) Hearing protection: https://153news.net/watch_video.php?v=D676BU2UM1MU
  6) Directing: https://153news.net/watch_video.php?v=K59MMXBWR7ND

  7) Muzzle Flash: https://153news.net/watch_video.php?v=AU2R2NS9XBHS
  8) The dead man in the hallway: https://153news.net/watch_video.php?v=D7114HYM54NB

 29. Events occurring between 15-22 April. PÅFYLLD LISTA.
  * RMS Titanic sinks – The morning of 15 April 1912
  * Waco Texas, Branch Davidians Ranch engulfed in flames – April 19, 1993
  * Oklahoma City bombing – April 19, 1995
  * Columbine High School massacre – April 20, 1999
  * Deepwater Horizon explosion, the largest environmental disaster in U.S. history – April 20, 2010
  * Boston Marathon bombing – April 15, 2013
  * Notre Dame Cathedral fire – April 15, 2019

 30. Brage Norin says:

  VARSÅGOD – EN GLAD PÅSK-SAGA.

  DET BLIR INGEN REVOLUTION HÄR UPPE I NORR.
  Det finns många anledningar till att vi har gett upp.

  • Det är för små byar.
  Jag har verkligen ansträngt mig för att få igång en folkresning i hembyn. Jag fick bara med mig en granne. Han ville vara med och göra revolution. Men han är 83 år gammal och stomiopererad. Själv har jag en besvärlig inflammation i höften. Jag haltar fram som en gammal sjöman. Visst är vi motiverade – men man måste vara realistisk.

  • Vi har dåligt med vapen.
  Alla i byn var utan vapen. Jag hade en amerikansk slangbella som jag köpte för 30 år sedan. Gummit hade spruckit – men även om vi skulle byta ut gummit så hade vi ingen ammunition. Allt grus har frusit fast på vägen. Man kan inte starta en revolution utan vapen – man måste vara realistisk.

  • Vi bor för glest.
  Vi bor 250 000 människor i Norrbottens län – på en yta som är nära 100 000 kvadratkilometer. Det går inte ens att bilda en terrorgrupp. Att spränga folk i en sådan glesbygd kräver enorma mängder sprängmedel. Visst är vi motiverade – men man måste vara realistisk.

  Vi kunde endast fatta ett beslut vid vårt första konstituerande möte. Ubbyns gerillagrupp ska tjuvvittja gäddsaxar och ge till de fattiga i byn.

  När vi dagen därpå skulle inleda vår folkresning hittade vi bara två gäddsaxar på isen – trots att vi sparkade runt hela sjön. Inga rika hade lagt ut några gäddsaxar. Problemet var att det var mina gäddsaxar.

  Vi sparkade hem igen i tystnad. En gädda hade jag fått. Det gjorde ont men jag är en god revolutionär. ”Vi ger den åt Oskar”, sa jag tappert. Detta beslut lättade upp stämningen litet. Jag är verkligen en god revolutionär tänkte jag stilla för mig själv. Väl framme hos Oskar knackade vi på. ”Nej för Guds skull, jag äter inte gädda”, svarade han glatt och vänligt.
  Det blir ingen revolution i norr – man måste vara realistisk.

  Jag och min revolutionära granne lever vidare i våra drömmar. Vi dricker kaffe och blir så glada när vi ser gula västar på TV. Egentligen vill vi kasta ut TV-n. Vi upplever båda att Sverige har blivit ett dårhus. Vi rå-njuter av vårsolen och sången från alla vårfåglar som har återvänt. Skillnaden mellan friden i naturen och ofriden bland människorna är oändlig. Vi fattar ingenting.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Suavalle says:

   Brage Norin, vad glad jag är att du har börjat skriva här på Peter Krabbes fantastiska blogg!

 31. JohanW says:

  Chemtrails. Kanske dum fundering men om man lägger ”ett lock” över jorden orsakar inte det en ”värmeökning” då man”stänger” in värmen?
  Det var väl när moln började bildas på jorden som klimatet steg.

  I övrigt har jag nu upplevt 11 dagar fria från trails. Dock var det suspekta molnbildningar söder ut i sön/månd men alla plan jag sett under dessa 11 dagar har varit med ”normal” svans.
  Har läst om liknande iaktagelser även från Spanien men i USA verkar det varit ”blandad kompott”.

  • peterkrabbe says:

   Visst är det så. Värmeavgången från jorden bromsas. Det naturliga sambandet mellan molnbildning och solens aktiviteter har studerats ingående av en grupp danska klimatforskare. Det finns ett samband mellan den elektromagnetiska strålningen från solen och tendensen till molnbildning. Detta kan man ha i åtanke när man lägger till den ökande elektromagnetiska strålning även från jorden som vi själva står för genom 5G och andra anläggningar som HAARP.
   Om man är lite konspiratorisk kan man också vända på resonemanget och tycka att det är opportunt att dölja värmeökningen som vår egen strålning skapar genom att skylla på den harmlösa koldioxiden. Man vill gärna dölja de militära projekt som man arbetar med i syfte att göra jonosfären till en gigantisk parabol i syfte att styra robotar och framtidens rymdteknik….

 32. EU:s Artikel 11 och 13 – slutet på vår internetsaga?

  Liknande parodi som denna kommer inte att vara möjlig om 2 år för oss inom EU. Tänker på det som kallas ”länkskatten”.
  (Australiska regeringen har klagat på att de använder deras logga i videon nedan).

  My Police State! – Honest Government Ad
  https://153news.net/watch_video.php?v=OWWKRN21Y46Y

 33. Brage Norin says:

  EN NÅGOT IRONISK PÅSK- SAGA.

  För ett halvt århundrade sedan tog människan en ny himlakropp i besittning – månen. Det var under Richard Nixons tid i Vita Huset. Under en tidsperiod på drygt tre år åkte jänkarna hela sex gånger tur och retur till månen. Mänsklighetens första interstellära chartertrafik var ett faktum. Sammanlagt var det 12 personer som landsteg på månen – precis som antalet ”lärjungar” i Bibeln. ”Detta är den största händelsen efter skapelsen” – utbrast Nixon överförtjust.

  Han hade all anledning att vara glad. Vi hade brutit vår isolering i rymden för första gången i Homo Sapiens historia. Detta var naturligtvis en teknisk sensation utan motstycke. Absolut ingenting kan jämföras med denna ofattbara vetenskapliga bedrift.

  Under Nixons tid var allt möjligt. Den tiden klarade vi till och med av att hänga upp månbilar under månlandaren och genomföra lyckade landningar på månen. Efter landning körde astronauterna omkring i måndammet så att det rök om däcken. Hastighetsrekordet blev 16 km/h.
  WOW – vilket unikt världsrekord.

  Astronauterna skuttade omkring på månen och plockade massor av månstenar i säckar. Nixon var ofattbart snäll. Inte mindre är 1 500 inflytelserika politiker/institutioner/museer … fick motta mänsklighetens första insamlade stenar från en annan himlakropp. Dessa stenar var naturligtvis helt ovärderliga. Alla som fick motta sådana presenter måste ha blivit oändligt tacksamma.

  DET SOM BLÄNDAR MIG MEST.
  Nixon skrev i sin dagbok att han hade ringt sitt första interstellära telefonsamtal någonsin. Det berömda månsamtalet ägde rum innan den digitala kommunikationstekniken hade brutit igenom. Samtalet till månen var ett enastående genombrott inom telefonins område.

  Men ännu mera imponerande var att NASA sex gånger på raken först lyckades landa en månlandare – som även var utrustad med en uppstigningsraket – som sedan sköt iväg astronauterna från månens yta och dockade med moderfarkosten som snurrade runt månen i många tusen kilometer i timmen.

  Att lyckas docka med moderfarkosten sex gånger på raken är en prestation utan motstycke. Det är väldigt långt till månen. Det tar 1,3 sekunder att nå fram med en elektromagnetisk signal från jorden. Hur bar dom sig åt? Jag fattar det inte. Den som vet någonting om hur komplicerad en dockning i rymden är blir helt stum av beundran. Denna succé bländande mig.

  Alla sex gånger lyckades moderfarkosten skjuta sig lös från månens dragningskraft och återvända till jorden. Alla landningar lyckades. Alla överlevde. Nog hade han rätt den där Nixon: ”Detta är den största händelsen efter skapelsen”.

  STEPHEN HAWKING GÖR MIG SÅ BESVIKEN.
  Han kallar chartertrafiken mellan månen och jorden för ”det kalla krigets rymdäventyr”. Han är långt ifrån ensam om att kommentera måntrafiken på ett så förnedrande sätt. Hundratals andra fysiker har uttryckt sig på samma sätt.

  Jag blir väldigt upprörd. Trafiken mellan jorden och månen var ju den största vetenskapliga bedriften någonsin. Människan hade äntligen brutit sin isolering i rymden. Fattar inte Hawking hur djupt han förnedrar mänsklighetens största vetenskapliga prestation någonsin?

  Nu till påsken vet vi att många häxor drar iväg till Blåkulla ridande på raketdrivna kvastar. För mig är detta verklighet och inga sagor. Jag har sett det med mina egna ögon många gånger på TV.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

 34. Lassekniven says:

  Vi vet vilka våra fiender är.
  Vi vet vilka som vill ta över och deras agenda.
  Vi vet vilka deras drängar är.
  Vi vet vilka som inte vill oss väl.
  Men sluta aldrig att förtrösta:

  ”ty HERREN, er Gud, går själv med er för att
  strida för er mot era fiender och ge er seger.”

  5 Moseboken 20:4

  En Glad Påsk önskar jag Er Alla och tänk på varför vi firar den.

  • Suavalle says:

   Glad Påsk önskar jag dig också, Lassekniven och alla andra sanningssökare här på bloggen!

   Ur Bibeln:

   8Och Jesus sände i väg Petrus och Johannes och sade: ”Gå och gör i ordning påskmåltiden åt oss.” 9De frågade var de skulle göra det. 10Han svarade: ”När ni kommer in i staden möter ni en man som bär på en vattenkruka. Följ efter honom till det hus som han går in i 11och säg till den som äger huset: Mästaren frågar var salen är där han kan äta påskmåltiden med sina lärjungar. 12Då visar han er till ett stort rum i övervåningen som står färdigt. Där skall ni göra i ordning måltiden.” 13De gick och fann att allt var som han hade sagt, och de ordnade för påskmåltiden.
   14När stunden var inne lade han sig till bords tillsammans med apostlarna. 15Han sade till dem: ”Hur har jag inte längtat efter att få äta denna påskmåltid med er innan mitt lidande börjar. 16Jag säger er: jag kommer inte att äta den igen förrän den får sin fullkomning i Guds rike.” 17Man räckte honom en bägare, och han tackade Gud och sade: ”Ta detta och dela det mellan er. 18Jag säger er: från denna stund skall jag inte dricka av det som vinstocken ger förrän Guds rike har kommit.” 19Sedan tog han ett bröd, tackade Gud, bröt det och gav åt dem och sade: ”Detta är min kropp som blir offrad för er. Gör detta till minne av mig.” 20Efter måltiden tog han på samma sätt bägaren och sade: ”Denna bägare är det nya förbundet genom mitt blod, som blir utgjutet för er.

   (Lukas 22:8-20; Bibel 2000)

 35. hllviken says:

  Vårt kulturarv Gotiken – vackra bilder och den djupa symboliken i att Notre Dame brandhärjats

 36. Manufactured Fire!
  Evidence of Arson and Foreknowledge at Notre Dame Inferno
  https://153news.net/watch_video.php?v=WMB5W7585SXU

  Evidence For Directed Energy Weapons Used on Notre Dame – https://justpaste.it/296qf
  https://153news.net/watch_video.php?v=98M8RXY9RX7N

  • peterkrabbe says:

   De franska myndigheterna har utlovat en gedigen utredning om brandorsaken, 50 utredare sägs jobba heltid på uppgiften. Ändå känner man samma tvivel om utgången som efter 9/11. Orsaken är naturligtvis att det inte kan uteslutas att personer inom myndigheten själva är inblandade i planeringen. En australiensisk arkitekt som varit inblandad i renoveringen tidigare inom kyrkan har ingående beskrivit de rigorösa säkerhetsrutiner som gällde för detta kulturarv. Hennes slutsats är att det är uteslutet att branden hade kunnat uppstå spontant. Jag delar, också som arkitekt, hennes slutsats. Kyrkorummet avslutas uppåt av stenvalv, som bildar ett innertak. Däröver är själva takstolen, byggd av kraftigt tusenårigt ektimmer, uppförd som ett sadeltak med en taktäckning av blyplåtar. Brandens hela förlopp har varit på det vindsutrymme som bildats mellan stenvalven och takstolen. Inspektionsgångar av trä löper längs med hela vindsutrymmet. Inga strömförande installationer är tillåtna inom detta vindsutrymme, som ofta kontrolleras.
   Branden var fullt utvecklad bara någon timme efter antändningen, vilket är helt omöjligt under normala omständigheter. Försök tända en brasa i öppna spisen med en ekstock så får ni se! Det skulle inte gå ens med hjälp av blåslampa. Att antända hela denna träkonstruktion på så kort tid skulle kräva en omgivningstemperatur på ett par tusen grader. Detta kan bara åstadkommas genom en accelerator som bariumnitrat eller elektromagnetisk strålning med laser eller annan lämplig teknik. Man kan jämföra med bränderna i Kalifornien, där laser i kombination med smart meters sannolikt var metoden att snabbt nå extremhöga temperaturer. Slutsatsen kan bara bli att hela vindsutrymmet varit apterat med mottagare och aktiverats trådlöst. Mannen på ställningarna som syns i flera filmer har troligen samband med denna aktivering.
   Om inte brandmännen gjort sin kämpainsats hade sannolikt hela stenkonstruktionen också kollapsat och bara en stenhög återstått av kyrkan. Ändå fördröjdes insatsen med en hel timme (!) av ”okänd” anledning. Syftet uppnåddes då inte fullt ut och någon får säkert sota för detta, nu finns alltför stora möjligheter att rekonstruera brandförloppet i efterhand. Den gula röken i början av branden talar också sitt tydliga språk (barium), först i ett senare skede kom den svarta träröken.
   Ide’n att väcka misstankar mot muslimerna, som i stor omfattning står för skadegörelse på franska kyrkor är självklar om man vill dölja den verkliga agendan. Detsamma gällde för 9/11, där de arabiska piloterna skulle dra på sig misstankarna, fastän Mossad och CIA var de verkliga aktörerna. Detta är välkänt numera. Man sökte motiv för att lägga Mellanöstern under amerikansk kontroll. I Frankrike höjs redan röster mot sionismen, det är där välbekant att Macron lyder order från CRIF och har som uppgift att fortsätta kollegan Sarkozys nära samarbete med sina judiska fränder. Rothschild, Minc med flera är allerstädes närvarande i Macrons omgivning. Som vanligt ropar media antisionism med stora bokstäver när oppositionen kommer för nära verkligheten. Det är naturligtvis ingen tillfällighet att branden bröt ut ett par timmar innan Macron skulle hålla sitt tal till Gula Västarna och det franska folket. Vad han tänkte säga vet vi inte än, det visar sig snart, men kanske gillade inte bossarna hans tänkbara eftergifter för att skapa lugn inför EU-valet. Globalismens hela existens står på spel i valet, det får inte förloras…
   Med Trump i USA som nu för nationalismens fana är EU den sista bastionen för globalisterna. Faller den så faller globalismen. Att få en Macron som ser ut att misslyckas att istället ta rollen som landsfader i sorgen kan kanske vara effektivt? Värt att pröva? Och den katolska kyrkan skall ju ändå sättas på plats, den kristna kulturen står ju på listan över nedläggningsobjekt…

   Glad Påsk önskar jag er alla, glöm eländet och ha en skön helg istället, det behöver vi!

   • Om man tillåts spekulera är jag också inne på DEW. Directed Energi Weapon – det vi ser är California ”Wildfires”. Dead Giveaway att det här är ett staged event är att tydligen fanns det folk som redan innan visste att detta skulle ske. ”Dennis Arends: Three days from now, The Notre Dame church in France will burn up in flames”.

    Vi såg detta också med Las Vegas Mandala Bay Casino när någon 3 veckor innan varnade för operationen ”High incident project” och angav att om operationen lyckades skulle ”state of nevada pass a law in the future making all casinos have mandatory metal detectors and backscatter machines. soon after a federal lsaw will be passed to put this machines in universities, high schools, federal buildings, you name it. 35:40 in i filmen: https://153news.net/watch_video.php?v=4UGUBHWK57KM

    Notre Dame Incinerated – https://153news.net/watch_video.php?v=98M8RXY9RX7N

 37. JohanW says:

  Nu svänger pendeln lite till. Mer kommer att komma. Definitivt i USA men vad kommer ”här”?

  Glad påskhelg

 38. AnnaF says:

  Glad påsk önskar jag till Peter och hans ”medarbetare” här på bloggen. Ni är fantastiska och bidrar till en levande miljö här som har under årens lopp utvecklat till en liten oas……..Tack
  Anna

 39. Brage Norin says:

  EN RELIGIÖS BETRAKTELSE.

  + INDIEN – 1 350 miljoner
  Hinduism (1 080 miljoner)
  Islam (192 miljoner)
  Kristendom (31 miljoner)

  + PAKISTAN – 200 miljoner
  Islam (192 miljoner)
  Hinduism (4 miljoner)
  Kristendom (3 miljoner)

  + BANGLADESH – 170 miljoner
  Islam (152 miljoner)
  Hinduism (16 miljoner)
  Kristendom (0,7 miljoner)

  INDIEN, PAKISTAN OCH BANGLADESH – sammanlagt 1 720 miljoner
  1 100 miljoner hinduer
  536 miljoner muslimer
  35 miljoner kristna (varav 31 i Indien)

  TÄNK OM BARA EN RELIGION ÄR ”RÄTT” OCH TÄNK OM HELVETET EXISTERAR.
  Tänk om bara himlens portar står öppna för de kristna som trott på Jesus. Tänk vilket fasansfullt öde som väntar folken i Indien, Pakistan och Bangladesh. Nästan alla kommer att skållas i eviga tider i Gehenna – ett helvete där tiden står stilla. Vilken sanslös katastrof om detta budskap stämmer.

  MIN KRISTNA UPPVÄXT.
  När jag var ett barn (6 år?) blev jag döpt I Filadelfiakyrkan I Boden av pastor Carl Gyllroth. (Hans son Assar blev så småningom marknadschef för Dagen). Under barnaåren följde jag ofta min mor till ”möten”. Jag upplevde det som att jag växte upp i denna församling. Men redan som barn kände jag på mig att någonting i budskapet var galet. Jag plågades ständigt av religiösa frågeställningar som jag aldrig fick besvarade. Vad händer med alla som tror på ”fel” Gud? Denna fråga grunnade jag ständigt och jämnt på under barnaåren.

  Många av församlingens medlemmar var mycket negativa till andra församlingar som Elimkyrkan, Frälsningsarmén och Jehovas vittnen. ”Vittnen” var närmast pestsmittade. Intoleransen var fruktansvärd. När jag äntligen lärt mig vissla – kanske jag var sju år – råkade jag vissla i ett litet bibliotek som fanns i Filadelfiakyrkans lokaler. Jag blev bryskt åthutad av en dam – ”inte får du åkalla djävulen i dessa lokaler” sa hon. Det glömmer jag aldrig.

  När en film ”Afrikas spindlar” visades på barnbio i Boden ville jag så gärna se filmen. Men min älskade moder förbjöd mig ”att sitta där bespottare sitter”. Detta gjorde mycket ont. Många sånger som sjöngs i församlingen var glada och fina medan några sånger var absolut olämpliga att sjunga inför känsliga barn. När församlingen sjöng med tordönsröst ”Var är mitt vilsna barn i kväll – o var är mitt barn i kväll …” blev jag skräckslagen. När jag läste boken ”Evy och Ragnar i Afrika” dog jag av skräck. När jag fyllt 11 år fick jag nog. Jag blev äntligen befriad. Oj så skönt det kändes.

  Några år senare vägrade jag att låta mig konfirmeras. När jag blev stor och tog min examen i teoretisk fysik vägrade jag att ta emot doktorshatten i Umeå kyrka. Jag är således en doktor utan hatt – vilket jag är stolt över. Jag har med åren blivit allergisk mot alla former av religiös inskränkthet.

  VILKEN RELIGION ÄR RÄTT?
  Låt oss fråga en av de mest visa människorna i Indiens moderna historia – Mahatma Gandhi. Han fick frågan om han var hindu. Han svarade – “Yes I am, I am also a Muslim, a Christian, a Buddhist, and a Jew.” Hans svar blev ett bevingat ordspråk. Gandhis Gud är den mystiska gåtfulla kraft som skapat allt – den gudomliga urkraft som alla religioner tror på. Vilket fantastiskt svar.

  All äkta konst och all stor musik återspeglar sin tid. Alla religioner och alla religiösa ritualer har sina rötter i olika tänkesätt, sedvänjor och kulturer. Religionerna speglar sina olika tidsåldrar. Den som inte känner djup respekt för människans religioner är inte ”upplyft”. Jag studsar inför personer som smyger in hat mot andra människors religiösa tro. Jag mår mycket illa av all ”religiös” intolerans och inskränkthet. Alla religioner är naturligtvis ett uttryck för människans eviga längtan efter en högre mening med livet. Den mänskliga kärleken som vi alla bär inom oss längtar alltid efter Gud.

  ONDSKAN SOM VI OCKSÅ BÄR INOM OSS HAR ETT PERFEKT GÖMSTÄLLE.
  Ondskan gömmer sig nästan alltid i religiös skrud. Att döda i Guds namn var kejsarens viktigaste budskap. Det romerska krigarimperiet behövde ett andligt svärd och därför införde den katolska kyrkan begreppet ”dödssynderna”. Påven beslutade att lyfta fram de allra viktigaste synderna. Där finns inte budordet – ”du skall icke dräpa” med. Detta budord behagade nämligen inte kejsaren.

  JUNGFRU MARIA KATEDRAL – NOTRE DAME – BARA EN I RADEN.
  Världens största Buddastatyer i Afghanistan – The Bamiyan Buddhas – sköts i smulor av onda demoner som gömde sig i Islamsk skrud. Den sataniska handlingen var naturligtvis planerad av Mordors rike i väster. Detta är den nakna sanningen inför Gud.

  De bevarade ruinerna av Babylon och dess tillhörande bibliotek i Irak plundrades och vandaliserades av “US Marine”-trupper år 2003. Stöldgodset inbringade stora summor av blodsdollar till CIA.

  Palmyra I Syrien förstördes av andra mänskliga djävlar som gömde sig bakom islamsk skrud. Återigen organiserades och finansierades den bestialiska attacken av ”Western-intelligence”.

  JAG FRÅGADE: HUR LÄNGE SKALL TERROR RÅDA?
  ”Jag ska piska er med terror till dess att ni vaknar upp” – viskade den gamle – der Alte – till svar. ”Jag kom inte med fred och välstånd – jag kom med krig och svärd. Jag bestraffade er med fri vilja. Ni har fritt att välja mellan gott och ont. Vägen, sanningen och livet – följ den vägen”.
  Det svaret glömmer jag aldrig.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Suavalle says:

   Brage skriver:

   ”Tänk om bara himlens portar står öppna för de kristna som trott på Jesus. Tänk vilket fasansfullt öde som väntar folken i Indien, Pakistan och Bangladesh. Nästan alla kommer att skållas i eviga tider i Gehenna – ett helvete där tiden står stilla. Vilken sanslös katastrof om detta budskap stämmer.”

   Liknande tankar har även jag. Min förhoppning är att det finns en god Gud. Jag har älskat och älskar liv som jag lärt känna; människor i min närhet och djur som jag kommit nära.

   Jag tror hoppas på en god Gud och att allt blir gott.

   Jag har varit troende på Bibelns Gud som barn och ännu mer som ung. Sedan tappade jag denna tro. Nu är jag gammal. Större delen av mitt liv var jag agnostiker, d.v.s. jag varken förnekade eller trodde på någon personlig högre makt.

   Jag har stor kunskap om Bibeln och det har lett mig till att återigen ha hopp om det vackra som jag kan utläsa ut Bibeln. Det beror till stor del på att jag ser bibliska förutsägelser gå i uppfyllelse och att det kärleksbudskap som framförs i Bibeln är oerhört starkt.

   Tyvärr är jag inte medlem i någon kristen församling. Jag skulle så gärna vija ha kristna bröder och systrar. Men de kristna församlingar som inte kapats av den onda katolska kyrkan anser jag vara intoleranta och egengoda.

   Avslutningsvis: Min respekt för Bibeln är enormt stor. Jag anser att den missbrukas, förfalskas, motarbetas och missförstås. Men jag hoppas och tror på det hoppingivande och kärleksfulla som Jesus och Bibeln förmedlar. Jesus tog emot mycket syndfulla människor och förlät dem och min förhoppning är att vi alla, människor och djur med medvetande, får vara med i paradiset som Adam och Eva levde i och som enligt Bibeln ska återupprättas och att vi får äta av frukten på LIVETS TRÄD.

   Människor har, enligt Bibeln, fri vilja. därför är det viktigt att vi strävar efter att ta avstånd från det rent onda.

   • Suavalle says:

    Bibeln talar om att människor kan välja mellan liv och död. Det är allt. Läran om helvet och evigt lidande är inte bibliskt.

 40. FEAR PORN… Nu kör de mässingskrämsel över hela världen. En ny video helt super kom upp idag (nr 1). Hinner du bara se en, se den översta. En riktig fullträff. BUSTED!

  1) Proof of vaccination propaganda (5 min, 11 sec) MUST SEE!
  https://153news.net/watch_video.php?v=R37MR116X6U8

  2) Flu Fear Porn: https://153news.net/watch_video.php?v=W1GK573XS62U BUSTED AGAIN!

  3) THE FLU SHOT VIDEO THAT EVERYONE NEEDS TO SEE
  https://153news.net/watch_video.php?v=SOG72XS642NU
  ……………………………………………………………………………………
  Off topic: MSM = Fake News. Busted again!
  CNN caught staging fake rescue of hurricane Harvey victim
  https://153news.net/watch_video.php?v=6S6645ABYH49

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: