Kommer Frankrikes väg också att bli EU:s?

Sparks fill the air as Paris Fire brigade members spray water to extinguish flames as the Notre Dame Cathedral burns in Paris

 

I torsdags var det dags för Macrons – av branden i Notre Dame uppskjutna – tal att sändas i fransk media. Mycket av innehållet hade redan läckts ut i förväg, så resultatet blev en axelryckning. Fransmännen börjar lära känna sin härskare och hans ambitioner. ”Jag frågade mig själv: Borde vi stoppa allting som har uppnåtts de senaste två åren? Gick vi i fel riktning? Jag tror tvärtom det motsatta! / Macron 2019-04-25.” Macrons envishet och arrogans får fransmännen att sucka djupt. Han tänker fullfölja sin agenda under de tre år han har kvar vid makten. Om inte militären ingriper…

Konkret handlar hans nya löften om skattesänkningar för den arbetande medelklassen i storleken 50 miljarder, varav det mesta kommer att betalas genom några symboliska skattehöjningar för näringslivet och framför allt genom en nedskärning av den sociala sektorn med sjukvård, äldrevård och skolor. De icke produktiva i samhället kommer att få det svårt medan de som är villiga att arbeta mer kan få det lite bättre.

Problemet för Macron är att ingen längre litar på denna pratkvarn, på känt socialistiskt manér utlovas reformerna lagom till mandatperiodens slut, inte per omgående. Alla inser att eventuella förbättringar istället kommer att bli valfläsk i nästa val istället, för att därefter skjutas ytterligare till en obestämd framtid. Där har svensk och fransk politik mycket gemensamt. Under tiden kan Macron arbeta i lugn och ro med att byta ut administrationens oliktänkande till sina egna. Förutsatt att han får sitta kvar…

Intet nytt under solen således, men Macron tror att han nu får lugnet tillbaks inför EU-valet, där hans parti skall göra sin debut. Det kommer han inte att få, redan idag lördag återkommer Gula Västarna på gator och torg. Tre fjärdedelar av den franska befolkningen ser negativt på sin president och tvivlar på goda grunder på hans egentliga syften. Förhållandet är ju detsamma med Löfvén i Sverige, men skillnaden är att Macron har majoritet i sitt parlament, vilket Löfvén inte har. Löfvén måste förhandla om kontroversiella frågor, medan Macron spottar ur sig nya lagar helt oemotsagd, han är i praktiken en envåldshärskare under sin mandatperiod.

Hans ambitioner för EU är därför oroväckande och det är säkert lockande för den hittillsvarande globalistiska majoriteten att nyttja hans tjänster. Man får nog vara glad för att Storbritannien stannar kvar i EU det närmaste halvåret, eftersom det mesta tyder på att Nigel Farage och hans UKIP kommer att lyftas fram av de brittiska väljarna. Deras hjälp kommer att behövas för att få balansen att svänga till förmån för nationalismen och demokratin. I ett EU utan Merkel och med Brexit genomfört kommer vi att få dras med Macron på TV-skärmarna lika ofta som med Greta. Milda makter! Två spelare i samma lag men ack så olika.

Annie Lööf gjorde igår ett uttalande i TV att man borde rösta för Centern för att rädda demokratin, hotet skulle bestå av högerpopulismen. Det är då värt att upplysa om att Lööf är samma andas barn som Macron. Denna anda innebär att vi skall gå mot en centralstyrd värld, där demokratin är ett minne blott. Det innebär ett totalitärt system, inte demokrati. Populism innebär, som ordet tydligt betonar, folkets inflytande – inte maktapparatens. Demokratin finns i det lokala självstyret, inte i en värld utan gränser. Nationalism är en förutsättning för demokrati, inte tvärtom. Är det så lätt att lura det svenska folket?

 

Eftersnacket under den gångna veckan har annars naturligtvis handlat om branden i Notre Dame i Paris, dess skadeverkningar och orsaker. Chocken har avlösts av eftertanke och rädsla inför framtiden. De som månar om kristendomens kulturbyggnader har plötsligt fått klart för sig att kyrkorna i Frankrike inte ägs av Kyrkan, utan av den franska staten, detta sedan mer än 100 år tillbaks. I en tid då allt fler kyrkor ödeläggs eller vandaliseras av islamister eller deras uppdragsgivare, tvingas man inse att det nu är en politisk fråga i vad mån staten väljer att reparera eller återuppbygga igen. Den politiska attityd som nu växer fram är att det inte är självklart att dessa kyrkor skall vara förbehållna just kristendomen. Notre Dame kommer att bli det första praktikfallet i större skala för denna nya attityd. Att både judar och muslimer jublar är därmed inte förvånande, inte heller att kyrkobränningarna kommer att bli vardagsmat framöver. Försöket att bränna ner St Sulpice i Paris, som jag rapporterat om för några veckor sedan tystades snabbt ner av media. Nu står det klart att elden anlades av en illegal, muslimsk invandrare. Där ingrep brandkåren efter fem minuter och räddade kyrkan, vid Notre Dame väntade man för säkerhets skull i närmare en timme…

Bli inte förvånade om den fallna spiran på Notre Dame ersätts med en modern minaret. Förslag finns redan…

Peter Krabbe                                                                   Foto: Notre Dame / Atlantic

94 Responses to Kommer Frankrikes väg också att bli EU:s?

 1. Tritonen says:

  Macron på TV ger mig samma vibbar av obehag som Richard Nixon på sin tid. Intrycket av falskspel och dold agenda kryddad med en lagom dos av folklighet. Att han hade mage att lägga sig i det svenska riksdagsvalet med sitt uttalande om att Jimmie Åkessons/SD:s värderingar inte var kompatibla med EU:s (eller vad han sa) gör inte saken bättre.
  (Märkligt är f. ö. att ”nationell” närmast blivit ett skällsord i klass med nazistisk)

 2. Suavalle says:

  En högre växel har lagts in i den planerade konfrontationen mellan islamsk och kristen kultur.

  Grundaren av STRATFOR, George Friedman, sa i sitt tal ”Europe: Destined for Conflict?” inför Chicago Council on Global Affairs:

  ”The noice from the east is definite. ..We are not going to miss a war just because it is far away…What happens in this Europe? Well, one is immediately attempted to say “nothing”, because most people always think nothing will happen, but watch the artillery fire in the east.”

  Under frågestunden i anslutning till sitt föredrag förklarade George Friedman att taktiken i Europa ska vara samma som användes i kriget mellan Iran och Irak: att härska genom att söndra.

  DIVIDE ET IMPERA är de ondas strategi och Europas korrumperade ledarskikt står i givakt!

  Vi behöver avlusa den europeiska maktapparaten.

  • peterkrabbe says:

   Friedman ser gärna ett delat Europa, där de gamla Warszawapaktsländerna bildar ett separat Östeuropa, medan Skandinavien och England bildar en annan enhet. Kvar i Västeuropa blir bara Tyskland, Österrike och Tjeckien. Medelhavsländerna med Frankrike bildar ett Sydeuropa. Han har säkert rätt i att det blir omöjligt att hålla ihop ett EU som expanderar till Ukraina och kanske vidare österut. Mycket beror på hur framtidens NATO kommer att se ut. Med ett delat Europa blir NATO en omöjlig konstruktion och krigsrisken ligger väl just i att NATO tar en konflikt med Ryssland för Ukrainas skull. Friedmans Östeuropa skulle knappast ta den risken ensamt.
   Man kan inte heller bortse från att det finns en potentiell krigsrisk mellan EU och ett genom Brexit bildat Angloamerika. Det har hänt två gånger tidigare och kan hända igen när ett ekonomiskt starkt Tyskland blir synonymt med EU.

   • Suavalle says:

    Friedman säger i ovan nämda föredrag att ett närmande mellan den starka tyska ekonomin och Ryssland till varje pris måste förhindras.

    Ryssland har enorma utvecklingsresurser. I kombination med den högt utvecklade tyska industrin finns stor potential.

    Det är värt att notera att tysk industri drabbats av mångmiljardbelopp i böter från amerikanskt håll: VW, Bayer AG…

    Jag anade ugglor i mossen när Monsanto såldes till Bayer AG.

    Metoden att bryta sönder en stark enhet kan bestå i att förena det oförenliga och att lösa upp enheter som i sig är starka genom inre sönderfall och yttre anfrätning.

    Jugoslavien och Sovjetunionen är aktuella exempel på denna förstörelsemetod.

    Vi måste befria oss från korruption och förräderi.

 3. Mo says:

  Globalisterna är troligen desperata över EU-länders närmande till Kina och deras nya sidenvägsprojekt där Italien var först ut att teckna samarbetsavtal trots protester. Man gör vad man kan för öka splittring och konfrontation mellan olika intressen i Europa där Notre Dame måste tolkas som en tydlig signal. Restaureringen kommer säkerligen som Peter framför innebära omvandling till en mångkulturell samlingsplats. Man kan oroas över vad som händer när alla IS-soldater har hämtats hem, Sverige som vanligt i lydiga ledband.

  http://larouche.se/nyheter/2019/04/16/luxemburg-gor-som-italien-gar-med-i-kinas-nya-sidenvag

  • Suavalle says:

   IS-soldater…

   Bin Laden och andra Mujahedin-krigare hämtades in i Jugoslavien och gavs medborgarskap.

   De flesta vet inte hur grymt dessa jihad-krigare gick till väga. Parallellen till bolsjeviktiden är tydlig. Se dokumentärfilmen nedan, om du orkar!

   Alltmedan press och TV i västvärlden gav tillrättalagd ”information”, utformad av en PR-byrå, som begick misstaget att skryta vitt och brett om hur väl de lyckats med att vilseföra allmänheten.

   • Anna af Trampe says:

    Tack för det av Juri Lina presenterade materialet, kära Suavalle. Jag som trodde mig vara en luttrad figur, inte minst till följd av att ha genomlevt förödande bakslag och en stor familjetragedi, blev faktiskt ordentligt omskakad av videon. Nu kan jag äntligen räkna ut vad som ligger bakom det massiva drevet mot det genuint ryska.

  • Karl W says:

   Globalisterna är inte ”troligen” desperata, det verkar mer som om dom närmar sig fullt panikläge när dom iakttar hur deras drömmar om ett av den djupa staten centralstyrt världsimperium och världsomfattande militärdiktatur med huvudsäte i USA’s djupa stat långsamt monteras ned och ersätts av ett multipolärt system med oberoende stater som samarbetar. Globalismen betyder ju att den klassiska demokratin antingen förbikopplas eller att propagandan styr röstningen så att personer med ”rätt” agenda skall styra. Vi ser ju utvecklingen i Sverige just nu. Mediemakten centraliseras just nu med Schibsted, Bonnier och SVT/SR, alla med samma inriktning, koppling och politikerstyrning. ”Google, Facebook, etc. censurera som vi begär eller vi lagstiftar”. Dessa media kommer att styra åsikterna, medan alla alternativa media skickligt tystas och avskaffas. Demokratin skulle endast bli ett spel för gallerierna.

   • peterkrabbe says:

    Bra sammanfattat!

   • AnnaF says:

    Tack för alla dina inlägg Karl W! Mycket Information du har bidragit med och det måste bero på det faktum att det kinesiska mentala, intellektuella ”klimatet” är mer fördelaktigt för bevarandet av sund förnuft än vad vi får nöja oss med på den sorgligt misshandlade kontinenten som fortfarande heter Europa och består av nationer med sina särpräglade Kulturer. Men hur länge?
    ”Demokratin skulle endast bli ett spel för gallerierna” skriver du! Jag anser att det är redan bara ett spel som spelas med sämre skådisar än någonsin förut. Scenen har krakelerat och pjäsens manus skriven av mentalt underutvecklade, infantila manusförfattare……Tyvärr sitter vi fortfarande på läktaren och konsumerar sk*ten utan förbehåll.

    Problemformuleringen och konsesus runt detta levererar många åsiktfascister som bevakar att fastställandet av Problemen skall aldrig äga rum! Status Quo som tjänar makten och bidrar till befolkningens fördummande……trots folket inbillar sig att de rör sig …..men i vilken riktning?

    EU-s totalitarism -som blir mer och mer synlig- en stor del av problemet. Länken är lång men innehåller allt vad vi behöver veta:

    https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/04/27/eu-en-superstat-det-totalitara-monstret/

    Och här är en godbit för alla som lever med villfarelsen att Kommunismen har uppstått i Sovjet eller Kina! Den sanna kommunistandan finns och har funnits just hos de som pekar med hela handen utanför sin satanistiska ideologiska värld och så många århundrade lyckats vrida fokuset för att dölja sin egen Agenda… Den stora existensiella uppgiften för alla som vill ställa sig utanför detta är att omdefiniera allt vad vi har lärt oss skuld och skuldkänsla…….och lägga tillbaka ansvaret dit där det hör hemma……..

    http://self-realisation.com/grand-illusions/the-red-symphony/

    • Karl W says:

     Värt att komma ihåg att även om Kina är en enda stat så består det i praktiken av otaliga nationer med sina särpräglade kulturer, olika språk (inte dialekter), historia, och åsikter. Det är inte en fråga om Kinas 55 minoriteter, det är grupperingar, Kina har hundratals olika folk. Åtskilliga ledare genom Kinas historia har haft, och försökt genomföra, att integrera alla dessa nationer till ett enda. Den senaste var Mao Zedong, kulturrevolutionen det mest kända programmet. ”En nation, ett språk, en kultur, ett folk, och ingen religion.” Det blev fiasko. Sedan har man vänt, uppmuntrar nationalism, men med respekt och tolerans. Alla har rätt att vara olika, men skall respektera den rätten även för andra. Den ena gruppen, religiös eller annars, får inte dominera den andra. Alla har rätt att säga sin mening, men det finns regler hur den rätten praktiseras. Provokationer, våld, förtal, och att sprida falska rykten tillåts inte. Politiskt har man infört en slags folklig direktstyrning eller direktpåverkan av besluten. Mellanhänder med makt att styra, som journalister, fackföreningspampar, osv tillåts inte vara oberoende maktutövare som i Sverige. Ledare som inte är följsamma mot sina huvudmän, folket, kan avskedas, precis som en VD i ett företag som inte följer aktieägarna och styrelsen. Detta har otaliga variationer, men till motsats av demokratin tycks det fungera och det är dynamiskt, ständiga förändringar tillåts. Detta är vad man kallar ett multipolärt system. Kommunismen har sina rötter i valda delar av Marx filosofier, den utnyttjades till att bli ett maktmedel och plattform för sovjetdiktaturen, precis som religionen en gång var maktmedlet och plattformen för att styra Tibetimperiet. Mao Zedong regimen kopierade sovjetsystemet, Mao beundrade Stalin, men sovjetkommunismen fungerade inte, så man gjorde om den, det fungerade inte heller, så man avskaffade den med början 1978. Idag har Kina ett multipolärt samhällssystem som inte är enhetligt.

     • peterkrabbe says:

      Karl, det låter – åtminstone i teorin – som en i det närmaste ideal samhällsmodell. Likheterna mellan Kina och Europa är strukturellt större än vad vi är vana vid att tro. Respekten för folkgruppers identitet och nationell särart är grunden för ett harmoniskt samhälle. Avvikelsen i Europa består i att våra politiker inte inser att främmande kulturer som islam inte kan integreras i ett samhälle där de inte har några rötter eller ett naturligt samband med redan existerande kulturer. Våra kulturer har utvecklats ur ett feodalt samhälle, där omställningen genom industrialismen har havererat genom att det som borde ha blivit ett successivt mognande folkstyre ersatts med ett finansiellt monopol, där individens rätt minskat istället för ökat. Kina har den stora lyckan att ha fått ett ekonomiskt system som styrs av statsmakten istället för av ett sionistiskt särintresse.
      Jag kan förstå att Mao försökte bygga ett samhälle utan religion med tanke på de eviga religionskrigen i väst. Den värdsliga och den kyrkliga makten har alltid samverkat i Europa. Tron är det starkaste incitamentet för att skapa underkastelse och lydnad hos ett folk som saknar tillräcklig kunskap. Utan trons grepp över folket hade det feodala systemet aldrig överlevt. När vi nu blir alltmer sekulariserade klarar inte politikerna själva att undvika anarki. Det ger ett gyllene läge för härskarfilosofier som den politiska sionismen att ta över. I Kina har man ett försvarssystem genom att själva kunna styra sin ekonomi. Låt oss hoppas att man klarar av att behålla detta oberoende.
      Det finns en historisk parallell i Tyskland under 1930-talet, då det industriellt växande landet försökte frigöra sig från den judiska finansiella styrningen genom att skapa en oberoende valuta. Detta var grunden för Tysklands snabba tillväxt och samtidigt orsaken till att den globala judendomen förklarade krig mot Tyskland 1935. Vad som hände därefter vet vi alla.
      Det blir intressanta att följa hur Kina skall klara av att hantera de religiösa strömningarna, som kommer att bli en följd av det växande välståndet. Ekonomiskt välstånd är aldrig tillräckligt för att ge människorna välbefinnande, livet måste också ha plats för ett andligt innehåll. Det blir en utmaning för Kina att släppa fram religioner som samtidigt inte urholkar den statliga överheten. Islam kommer då, liksom i väst, att bli den största hotbilden mot systemet, eftersom den har tron under ena foten och makten under den andra. Var ligger preferenserna hos det kinesiska folket?

      • Karl W says:

       Faktum är att ”de religiösa strömningarna” avtar i Kina med utvecklingen. Frågar man 90% av Kineser om dom är ”troende” blir svaret ”Nej, bara praktiserande”, och ofta mer än en religion. Det andliga innehållet finns alltså, men det dominerar och styr inte. Det finns undantag, främst inom de delar av Kina som är muslimska, men är långt ifrån 100%. Det är en liknande utveckling Sverige redan har gått igenom. Man vill hänga fast vid kristendomen, den är en del av kulturen, men den styr och dominerar inte som den en gång gjorde. Wilhelm Moberg har beskrivit det väl i sina böcker. Det är alltså inte en fråga om att religioner i framtiden kommer att styra regeringen, utvecklingen går år motsatt håll. Det var ju även i Sverige inte så länge sedan vi hade en statsreligion. Religionen har ofta varit systemet för att härska, styra och kontrollera i olika länder, även Sverige i vissa tidsepoker, definitivt i det forna Tibet, och i Xinjiang idag, för att inte nämna IS/Daesh. Det är delvis denna process av förändring som Kina driver med sin ”omskolning”, Tibet har redan hunnit igenom det stadiet, Xinjiang just nu. I stort har religionen redan förlorat sin ställning som maktmedel i Kina, även i Tibet, och den förlorar det just nu i Xinjiang. Förändringarna välkomnas av den breda allmänheten som liksom i Malmö är grundligt trötta på alla konflikter och våld. Intressant nog tycks kvinnorna vara en stark drivkraft för förändringar till ett mer fredligt samhälle utan konflikter. Den stora styrkan med Kinas samhällsmodell är att det inte är en enda samhällsmodell, och dessutom föränderlig och flexibel. Kommer du till grannens hem respekterar du hans familj, kommer du till grannfolket respekterar du deras samhällsmodell. Mao försökte avskaffa allt som skapat konflikt, alltså religion, politik, kultur, osv. men som vi vet gick det inte. Utlänningar brukar kalla Kina en ”enpartistat”, med det är en ”Ingetpartistat”. Det vi kallar ”kommunistpartiet” är inget parti utan ett departement. Allt bygger på en filosofi av ett delningssamhälle. I verkligheten har Kina otaliga politiska system och en uppsjö av ”partier”, grupperingar, som vanligen är baserade på någon sakfråga, inte en ideologi eller religion.

 4. OT. Jag håller alltid ögonen på USA.

  More theater. All the world’s a stage!

  San Diego Shooting News Posted
  https://153news.net/watch_video.php?v=68Y1W85SBM83

  San Diego Prediction
  https://153news.net/watch_video.php?v=ONU3GYKG45NK

  TRUMP ON SAN DIEGO SYNAGOGUE SHOOTING
  https://153news.net/watch_video.php?v=9W2UOWAGMAY6

  Just when you thought it was safe to wipe. San Diego shooting
  https://153news.net/watch_video.php?v=W5K882KM219U

  • peterkrabbe says:

   Precis! Man kan undra hur Foster kunde få fram en helt färdig presentation av sitt projekt nästan samtidigt som kyrkan brann? Det tar faktiskt tid. Sedan kan man undra vad ett glastak skulle tjäna för syfte när det gamla innertaket av stenvalv fortfarande står kvar. Var det en missräkning att inte stenvalven också kollapsade?
   Vissa egotrippade arkitekter är en paria för samhället. De arbetar med enkla teman i SIN EGEN SMAK för att sätta sin signatur på dagens blivande kulturarv. Detta trots att folk i allmänhet hatar det som de producerar. Uppdragen får de sannolikt genom medlemsskap i de stora frimurarlogerna. Man kan nog tala om en globalistarkitektur. Obelisker och pyramider är frekventa, gärna i glas som är billigt att använda.
   Jag ser inte dessa arkitekter som vänster. Inom vänstern är man normalt svag för traditionell arkitektur, eller ingen arkitektur alls. De är sanna globalister i kapitalets och ideologiernas tjänst och ser gärna samma usla lådor eller skyskrapor över hela jordklotet. Detta är en mycket oroväckande utveckling som det finns all anledning att deabattera.

   • En annan says:

    Det finns inga raka linjer i naturen sa någon till mig eller om jag läste det nånstans, för så är det, det som ögat fångar är sällan det raka, snarare det runda, det mjuka i arkitekturen. Går man runt i gamla Malmö och tittar på tegelbyggnaderna, med valvslagningar över fönster, specialformade stenar med rundningar och former som knappast låter sig göras idag, det blir för dyrt.
    Konstnären Hundretwasser ( kan vara felstavat) fick i uppdrag att rita ett hus, han hävdade rätten till vår andra hud, alltså boendemiljön, för den påverkar oss mer än man kan tro.
    Gaudi ( kanske felstavat) ritade också ett fantastiskt hus, fantastiskt just av sin avsaknad av raka linjer.
    Ett annat exempel på vacker arkitektur finns på Island, där en stad brann ner men jugendarkitekter fick uppdraget att rita nya hus.
    Så det arkitekter idag behöver är snarare passare och kurvlinjaler, men det blir dyrt, mycket dyrt jämfört med att anpassa allt vad byggande medför, från arbetskraft med hantverksskicklighet till logistik.
    Vi får helt enkelt gilla att gå runt bland fula byggnader som egentligen är ångestskapande.

   • Loa says:

    Snabbtänkt, Peter!
    ‘hur Foster kunde få fram en helt färdig presentation av sitt projekt nästan samtidigt som kyrkan brann?’
    och
    ‘vad ett glastak skulle tjäna för syfte när det gamla innertaket av stenvalv fortfarande står kvar. Var det en missräkning att inte stenvalven också kollapsade?’
    Jag tänkte bara, GUD så fult!! och kände rädsla att faktiskt inget skulle stoppa Macron (och arkitekterna) om han vill infria sitt ”löfte” att bygga upp Notre-Dame ”plus belle q’avant”… Heliga Guds Moder, hjälp oss!

    http://www.arkitekturupproret.se/2019/03/26/smakmonopolet/
    ” det modernistiska smakmonopolet upprätthålls genom FÖRBUD mot “historiserande” stilar i detaljplaner ”
    Scrolla ner.

    • peterkrabbe says:

     Jo, det finns mycket att tillägga i detta ämne. Om du tittar i den rekommenderade arkitektförteckningen i Arkitekturupprorets artikel hittar du också Krabbe Arkitekter….

     • Loa says:

      Bra! Men jag hittar det inte – letar över hela sajten. Var?

      • peterkrabbe says:

       Skrolla ner i vänsterkolumnen till Sidor / Finbyggen / Klassiska arkitektfirmor / Skandinavien/ Krabbe Arkitekter.

       • Loa says:

        Fint!
        Till skillnad från
        https://samnytt.se/vaxjo-ska-bygga-ny-jattemoske-har-bett-saudiarabien-om-pengar/
        ” Växjö kommun välkomnar.
        Henrik Wibroe är stadsarkitekt i Växjö kommun och har haft möten med imamen. Han välkomnar idén med att ”det vore fantastiskt”.
        – En så här stor moské kommer att synas och det vore spännande att se den på håll när man kommer körande på Liedbergsgatan, säger Wibroe.”

        • peterkrabbe says:

         Man ger nästan upp! 70% av arkitektkåren är socialister/miljöpartister. I de kommunala och statliga förvaltningarna sitter de värsta, de som snabbt sorterats ut från arkitektkontoren på grund av bristande estetisk kompetens. De blir ett lydigt redskap för den politiska makten. Problemet är generellt och gäller också övriga delar av administrationen, som domstolar, jurister och polisledningen.
         Lägger man därtill hela journalistkåren och den övriga mediaapparaten måste man fråga sig om det är lönt att fortsätta protestera. Förmodligen hade det varit bäst att flytta till något annat land där befolkningen inte hunnit bli lika indoktrinerad….

         • Karl W says:

          Sverige är ett land där det inte ställs några krav på befattningshavare. Ett välsmort munläder, rätt kontakter och vänner på lämpliga positioner är allt som behövs. En gammal regel (Peter Townsend, Up the organisation). ”First class people hire first class people, second class people hire third class people” Systemet blir självförstörande till det kollapsar I en grå mumlande hög, men då har alla de ansvariga redan ”avgått” och lever fett på sin självbeviljade pension. (Frasen har även tillskrivits andra som novellisten Leo Rosten)

         • AnnaF says:

          Så skriver KarlW i ett tidigare inlägg: ”Mellanhänder med makt att styra, som journalister, fackföreningspampar, osv tillåts inte vara oberoende maktutövare som i Sverige” Mycket bra Definition: MELLANHÄNDER!
          Här lägger Peter till en antal andra typer av ”mellanhänder” men listan skulle man kunna göra mycket längre än så. Principen med NGO (No Government Organisation) är just detta: att skapa en byrokrati i ett System eller i ett samhälle som jobbar enbart efter smala. toppstyrda direktiver utan att de själva observerar detta. Toppstyrningen och målsättningen är viktigast men även att ge byrokraterna en känsla av att de utför något storartat och genuint. Fyll deras toppstyrda uppgifter med mängder av Nonsens som bara skapar organiserat kaos men smickrar samtidigt deras ego att det är bara de och Inga andra som är kapabla att reda ut kaoset som de själv har blivit en del av utan att kunnat påverka utvecklingen….

          Det behövs en ny definiering vad NGO är för något. Glöm aktivister eller grupperingar som är finansierade av Open Society eller liknande organisationer. Det finns en mer sofistikerad form av NGO som sitter i samhällsviktiga poster som rättsväsendet, polisen, myndigheter, politiska organer. Jämför gärna civila NGO-s målriktning med den mer sofistikerade varianten i statsapparaten och det framträder väldigt snabbt ett tydligt mönster som avslöjar den äkta bakomliggande agendan.
          I västländerna dessa byrokrater oftast avlönade av staten, i gamla Osteuropa är det däremot fortfarande civila organisationer som försöker skapa den välbehövliga kaoset för att förstöra det sunda samhällsbyggandet. NGO är det farligaste och effektivaste sätt att bryta sönder ett välorganiserad samhälle……..Vi måste ägna mycket större uppmärksamhet för fenomenet ”stat i staten”!

          • peterkrabbe says:

           Det är sant som du skriver att NGO finns i många former, som alla verkar utanför det parlamentariska systemet. I Sverige har man samlat ihop en mängd civilsamhällesorganisationer i en paraplyorganisation som kallas CONCORD. Den innehåller organisationer som Röda Korset, Amnesty, Läkare utan gränser, missionsförbund m.m. Gemensamt för dem är att de alla har en massiv övervikt av vänstersocialister, även om man utåt ger sken av att vara neutrala politiskt. Det som är riktigt allvarligt är att vår socialistregering låter CONCORD medverka för Sveriges räkning i internationella förhandlingar, som exempelvis FN Agenda 30 och Global Compact, trots att man inte har det minsta med den folkvalda representationen att göra.
           Ett lika stort problem är den dolda politiseringen av tjänstemännen, där det knappast går att undvika att personliga preferenser slår igenom i tjänstemannens handläggning. Skolan är ett viktigt exempel, då inga lärare får anställas som inte är Värdegrundscertifierade, samtidigt som man motarbetar privata alternativ. Eftersom detta har pågått de senaste 50 åren, går det idag knappast att vända utvecklingen mot en politiskt neutral ämbetsmannakår. En kommun som anställer en tjänsteman får inte informera sig om dennes politiska åsikter om personen ifråga inte är politiskt aktiv. I det senare fallet är det givet att kända SD-sympatisörer rensas bort direkt, liksom bloggare med ”fel” inriktning.
           Detta är en del av vandringen mot det totalitära samhället. Ett litet steg då och då, men alltid i samma riktning….

          • Karl W says:

           @peterkrabbe Det bör påpekas att denna ”Värdegrundscertifiering” är en exakt kopia av hur kommunistregimer som Sovjet och liknande agerade. Dessa kommunistregimer var totalitära samhällen. Sverige följer.

          • Mo says:

           Det är som Suavelle säger, ondskan har slagit rot i Sverige. I både Sovjet och Östtyskland fanns folklig gemenskap kvar som kunde rädda och bygga upp länderna. Det blir andra krafter som tar över i ett mångkulturellt samhälle. På 7 år har svenska kronan sjunkit 50% mot dollarna och 30% mot euron, landet sjunker ned i fattigdom. Och politikerna backar upp försvaret som vill att USA styrda NATO skall få träna med kärnvapen stationerade i Sverige mot den gemensamma fienden Ryssland ! Finns det något ljus i tunneln som vi ännu inte ser ?

           http://www.friatider.se/migrationsverkets-senaste-prognos-om-anh-riginvandring-59000-renden-i-r

          • Karl W says:

           Något ljus. Försök med att rikta blicken år öster. Där ligger världens och Sveriges framtid.

         • Mo says:

          Utvecklingen är skrämmande, det är uppenbart att vårt demokratiska system har fastnat i Frankfurtskolans rigida pk-krav. Tankeavvikelser får så negativa följder för individen att man avstår debatten. I Svd kan man läsa kulturministerns Linds uttalande med anledning av dagens NMR-demonstrationer ” regeringen kommer att se över lagstiftningen och kommer att lägga fram direktiv till en utredning om att förbjuda rasistisk organisering och deltagande i rasistiska organisationer och där ingår också en översyn av ordningslagen ” Vem som skall bestämma vad som skall falla inom begreppet rasism framgår ej. Det totalitära samhället i antågande.

          • Karl W says:

           Vad vi kallar ”demokrati” började i Aten för omkring 2,600 år sedan. På grekiska, δημοκρατία dēmokratía , vilket ungefär betyder, allemanskraft, folkets kraft, folkets makt, eller folkstyre. Det svenska nuvarande systemet har ingenting med demokrati att göra, trots den lånade betydelsen som konstant pumpas i in i det undermedvetna genom regimpropagandan. Redan Plato, en av historiens största tänkare, förutspådde att det skulle leda till tyranni. ”förbjuda rasistisk organisering och deltagande i rasistiska organisationer” detta visar väl mycket väl att Plato hade rätt.

          • Mo says:

           Karl W, vårt politiska system påminner allt mer om det östtyska under stasitiden. Accepterar inte befolkningen de centralt fattade ideologiska besluten så vill man skrämma och utdelar repressalier för lydnad. När man använder sig av ett kostsamt rättssystem för att lära pensionärer att tänka rätt då ligger vi på Sovjetnivå. Men vad kan man göra eller måste vi vänta på kollapsen ?

           https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/02/16/sverige-atalar-pensionarer-men-valkomnande-isis/

          • Karl W says:

           Tyvärr måste jag hålla med dig, och det med bakgrunden att jag personligen upplevde både Östtyska STASI och Sovjet. Det enda jag vill tillägga är att i min erfarenhet var både Sovjet och STASI mer mänskliga och mindre hårdföra än det svenska systemet av idag. Tyvärr har historiskt spänningarna och missnöjet i sådana system växt till den grad att dom slutat i våldsamheter eller kollaps. Jag har inget bra förslag hur det kan undvikas i fallet Sverige.

          • Suavalle says:

           Mo, detta med ”att lära pensionärer att tänka rätt”…

           Det är en del av de ondas strategi för att så hat. De vill att hat ska olja den planerade konfrontationen mellan den svenska / kristna kulturen och den växande hitfösta arabiska / muslimska kulturen genom att piska och missgynna de egna och ge fördelar och gynna de andra.

           Hela vår känsla för vad som är rätt och fel skriker till oss att detta är ett övergrepp.

           Allt är så utstuderat och Riksdagen, Regeringen, Myndigheter, Domstolar och Andra Genomfalska Samhällsbärare medverkar i denna förstörelseprocess.

           Vi måste alla ta avstånd från denna ondska!

          • Anna af Trampe says:

           Utvecklingen är verkligen skrämmande, Lo. Det luddiga begreppet rasism används redan som verktyg att demonisera alla företeelser som befaras kunna stärka den närapå obefintliga nationella samhörigheten mellan svenskar. Och det är inte muslimer som har ”berikat” statsmakterna med de skarpaste ”uppfinnare” när det gäller den ”frihetsliga” kampen mot den vite ”rasisten”. De är bra verktyg. Den så kallade tredje statsmakten blev förstås rätt utrustad från första början,men det fanns tidigare större behov att dölja medias anti-nationella agenda.

          • Mo says:

           Anna af Trampe, det vi ser är den tredje statsmaktens desperata kamp för överlevnad, de kommer inte att lyckas.

         • Loa says:

          Personligen har jag erfarenhet av att kommunjurister är bottenskrap.

          Media – detta övergick min fantasi:
          https://samnytt.se/darfor-avstar-regimmedia-fran-att-granska-sapo/
          och i januari:
          https://samnytt.se/avslojar-tv4-radgor-med-msb-om-forhallningssatt-i-sin-rapportering/

 5. AnnaF says:

  Jag har nyligen skickat ett inlägg som bara försvann……”Osynliga händer” som är i aktion?

 6. JohanW says:

  Får jag lov att skriva en annan teori om branden som kan vara helt fel men men….
  Finns några på youtube/twitter som vill beskriva NotreDame som ett ”tillhåll” för mörka krafter. Kyrkan som var det ”sista” tempelriddarens stormästare fick se innan lågorna slukade honom har genom århundradena förändrats och bland kristna symboler har kyrkan även ”prytts” med minst sagt mörka statyer. Nu när man måste renovera kanske det kan var läge att avlägsna dessa ”demoner” och återinföra rent kristna symboler, om jag förstod det rätt så har flertalet av dessa goda symboler kunnat räddats undan lågorna.
  Kan det varit så att mörka ritualer utförts i/under kyrkan under ”bevakning” av dessa ”demoner”
  Varför smyckas våra kyrkor med ”demoner”?
  Som sagt, kan vara helt fel men lite spännande är det att fundera lite i dessa banor….

 7. Pingback: Kommer Frankrikes väg också att bli EU:s? – Bakom kulisserna

 8. Gary King: Get up off your ASS and email this to everyone you know! This is the most important video for waking up the masses that I have see in a long time!
  Measles! MUST SEE! MUST SHARE! THIS IS THE ONE!
  https://153news.net/watch_video.php?v=U3KH4NSNBA5O

  A must watch 100% proof of vaccination propaganda
  https://153news.net/watch_video.php?v=R37MR116X6U8

  Follow Up – 100% proof of Vaccination propaganda
  https://153news.net/watch_video.php?v=DB82SRK7SN77

 9. hllviken says:

  Pollys kloka synpunkter på den medvetna förstörelsen av vår kultur

  • sabine says:

   Jag ville just posta det – du han innan. Jag har läst och lyssnat på Roger Scruton och blev väldigt glad att Polly kommenterade honom.
   Det är så uppmuntrande att man hittar människor som lägger märke till samma fenomen med samma förtvivlan och visar samma reaktion. Gör inte fel: de är vi som är normala. Det är dem som är sjuka. Vi måste behålla tron på den mänskliga naturen och skönhetens betydelse.

 10. hllviken says:

  Globalismen startade för ≈ 4000 år sedan:

 11. gotlandsfotojmm says:

  restriktioner på sociala medier inför eu-valet 2019 efter påtryckningar från eu-kommissionen

  https://jmm.nu/eu-valet-2019-annonsering-facebook/

 12. Kalergi-planen – både på engelska och svenska (en kortare snutt)

  Kalergi Plan, Hour 1: https://153news.net/watch_video.php?v=O2KO9BWW9925
  Kalergi Plan, Hour 2: https://153news.net/watch_video.php?v=5DK52HK28AOS

  F.d. Överstelöjtnant ”Sverige är totalkorrumperat”

  • AnnaF says:

   En tysk alternativ TV-Kanal som med översättningsfunktion! Starkt rekommenderas! Min stora besvikelse är att tyska folket visar så begränsad intresse för dessa frågor! Det är alltid positivt att lära sig ett nytt språk men det negativa är att upptäcka det faktum att folk är lika likgiltiga och okunniga som överallt
   https://www.youtube.com/channel/UClO1l0P58Hi0Al3v8vRWmGw

   SRI LANKA – MASSMORD ORGANISERAD AV CIA/MOSSAD! (översättning)

   • Det här är disinfo. CIA did it, ISIS dit it – spelar ingen roll så länge man promotar den officiella versionen. Jag rekommenderar att du ser filmen ovan – som visar att man visste redan den 11, 14, 15, 16, 18, 19 vad som skulle inträffa den 21 April.

    The muslim boogeyman är vad vi ser här. Religioner spelas ut mot varandra. Hela taket sprängdes bort med fläktarna i plast höll. De behöver inte döda folk, ett staged event har samma effekt – folk blir rädda och de kan motivera mer övervakningskameror och mer röntgenapparater i allt fler byggnader. Och de slipper trassel med anhöriga.

    Jag har sakt det förr: The whole world’s a stage

   • Den här visar freemasons-coding för den som är intresserad – gäller Sri Lanka.
    Sista tredjedelen är riktigt bra.
    Sri-Lanka Bombings : https://153news.net/watch_video.php?v=7NDDK8XM6453

    + Standard i dessa event: https://153news.net/watch_video.php?v=KUY2136A7168

 13. Den här var riktigt bra om ”Authority”.
  How to End Evil: https://153news.net/watch_video.php?v=777S35WG5N3D

 14. Mo says:

  Tack Karl W, jag blickar österut med övertygelsen att förstörelsen ej är deras mål.

 15. Wake up people!
  Ny fräsch video om NZ – Hur någon kan tro att denna föreställning är på riktigt. Obegripligt!
  Kolla in denna NZ intervju: https://153news.net/watch_video.php?v=3YA9MD1Y7N3M
  Kombinerat med Windshield : https://153news.net/watch_video.php?v=N14X2UWDDUYS

  • Anna af Trampe says:

   Folk är faktiskt så korkade,Second Opinion. Jag har själv varit hjärntvättad i många herrans år,men det borde vara lättare att se igenom lögnerna nu när det är förhållandevis lätt att få tag på alternativ till det av etablissemangets och dess lakejer skapade ”information”.

   • ”lätt att få tag på alternativ till det av etablissemangets och dess lakejer skapade ”information”. Korrekt. (Bra video i mitt namn – klicka – Om Sri Lanka)
    Kvinnan ser gladare ut än vem som helst som du möter ute på gatan.
    Men pga det du nämner så gör de nu allt för att strypa nätet.

 16. hllviken says:

  ll

 17. Nu ska mässling också ha spridit sig till alla länder i EU. Fear porn!
  Nästa steg är att de kommer att försöka införa obligatorisk vaccinering
  (2 moderater har tidigare föreslagit det). Man dör inte av mässling!

  Överst min favorit när det gäller att breakdown fear propaganda – en former US Marine
  * MEASLES OUTBREAK 21 DAYS OF QUARANTINE:
  https://153news.net/watch_video.php?v=3UB64S911229
  * 100% proof of vaccination propaganda:
  https://153news.net/watch_video.php?v=R37MR116X6U8
  * Vaccination propaganda – Follow Up: https://153news.net/watch_video.php?v=DB82SRK7SN77
  * Measles! MUST SEE!: https://153news.net/watch_video.php?v=U3KH4NSNBA5O
  * Digital Measles: https://153news.net/watch_video.php?v=YWBBAUGGU84N
  * Fake Flu: https://153news.net/watch_video.php?v=35MSS3H8S2XK

 18. AnnaF says:

  Mo skriver: ”Anna af Trampe, det vi ser är den tredje statsmaktens desperata kamp för överlevnad, de kommer inte att lyckas.”

  Jag håller med dig Mo! Det finns Ingen chans att genomföra en fullständig förstörelse men att minska skadorna i framtiden måste folket i Sverige börja kommunicera med varandra och byta ut dessa agenter (som kallar sig politiker) i rasande fart. De är obildade, inkompetenta och uppfyller inte ens normen till en genomsnittlig intelligens!

  Som ett intressant Exempel länkar jag Ungerns Justitieministerns CV som en jämförelse med Sveriges Justitiieministern Morgan Johanssons”s kvalifikationer!

  Ungerns justitieminister kandiderar till EP-valet och kommer att leda den största partiet Fidesz i valet. Han är på första plats på vallistan.
  Översättning:

  Dr. Laszlo Trocsanyi
  László Trócsányi ( Budapest , 6 mars 1956 -) Ungerskt advokat, advokat , diplomat, universitetsprofessor. Hans forskningsområde är jämförande konstitutionell rätt, offentlig rättvisa, offentlig rätt (offentlig förvaltning) och europeisk offentlig rätt, inklusive nationell konstitutionell rätt och europeisk integration. Mellan 2000 och 2004 valdes han till Ungerns ambassadör i Bryssel. År 2007 blev han medlem i konstitutionsdomstolen . Han utsågs till 2010 när han utsågs till ambassadör för Ungern i Paris. Från och med 2014, justitieministern.

  Han började sin universitetsstudie 1975 vid Juridiska fakulteten vid József Attila University (sedan 2000, Szeged universitet) och år 1977 överfördes han till juridiska fakulteten vid Eötvös Loránduniversitetet . Han utexaminerades i lag här 1980. Efter att ha förvärvat detta blev han anställd i parlamentariska biblioteket och 1981 började han arbeta som associerat vid juridiska institutet för den ungerska akademin för vetenskap . Under tiden fick han sin advokat examen och 1985 var han advokat i Budapest (förutom sitt forskningsinstitut). År 1987 utsågs han till biträdande professor vid Institutionen för Konstitutionell rätt vid Högskolan i Szeged och lämnade sedan forskningsinstitutet. 1991 grundade han sitt eget advokatbyrå. 1992 var han universitetsprofessor, år 2000 utsågs han till professor vid universitetet . Under 1994 ledde han också avdelningen och blev vice dekan i juridiska fakulteten. Han höll sin tjänst som avdelningschef fram till år 2000 och fungerade som biträdande dekan till 1998. År 2004 blev han direktör för Centrum för europeiska studier vid universitetet. Mellan 2005 och 2008 var han gästprofessor vid Jean Moulin University i Lyon.

  1991 försvarade han sin avhandling om statliga och juridiska vetenskaper, och år 2000 var han habiliterad . Sekreterare för den ungerska nationella kommittén för det internationella konstitutionella samhället. År 1993, när institutionen för parlamentariska kommissionärer inrättades, nominerades han till parlamentarisk kommissionär för medborgerliga rättigheter, och till slut kunde han inte ta över tjänsten. År 2000 gick han till utrikesdepartementet och utsågs till ambassadör för Ungern i Bryssel och avgick sedan från sin tjänst som avdelningschef. Ambassadörens mandat löpte ut 2004. Han var också ackrediterad till Luxemburg under denna period. År 2005 var han medlem av Europarådets Venedigkommission, och år 2006 blev han ordförande för Internationella förbindelsekommittén för Budapest Bar Association. År 2007 valde parlamentet en medlem av konstitutionsdomstolen och avgick därefter från kontoret. År 2010 utsågs han till Ungerns ambassadör i Paris och lämnade konstitutionella domstolen. Från 2014, ordförande i National Anti-Counterfeiting Board .

  Hans forskningsområde är jämförande konstitutionell rätt, offentlig rätt (offentlig förvaltning) och europeisk offentlig rätt, inklusive nationell konstitutionell rätt och europeisk integration.

  Betydande framsteg har gjorts när det gäller granskning av administrativa domar. År 2005 publicerades en översättning av konstitutionen för de dåvarande medlemsstaterna i Europeiska unionen till ungerska, skrivet av Attila Badó. Flera studier handlar om Francophone- ländernas statliga organisation och rättssystem, liksom med utvecklingen av nationella parlament och konstitutionella trender. Författare eller medförfattare av över femtio vetenskapliga publikationer. Hans verk publiceras främst på ungerska, franska, tyska och engelska.

  Utmärkelser, utmärkelser [ redigera ]
  2018 Hedersmedborgare i Csongrád County

  Fransk-ungerskt offentligt seminarium om administrativt dom. Szeged, 6-8 maj 1996 ; ed. jr. László Trócsányi; Nagy och Trócsányi Law Office, Bp., 1997 (Konstitutionella, politiska och civila studier)
  Ungerska-franska, franska-ungerska juridiska ordboken ; főszerk. Vilmos Bárdosi, László Trócsányi; KJK-Kerszöv, Bp., 2001
  Les institutioner constitutionnelles et l’intégration européenne ; ed. Attila Badó , László Trócsányi; Faculté de l’Universite de Szeged, Szeged, 2002
  Europas enhet och mångfald. Minoritets rättigheter Belgiska och ungerska exempel ed. László Trócsányi, Francis Delpérée; Open Book, Bp., 2003
  Nationella konstitutioner i Europeiska unionen ed. László Trócsányi, Attila Badó; KJK-Kerszöv, Bp., 2005
  Vår konstitution. Yttranden och analyser om Ungerns konstitution főszerk. László Trócsányi; Complex, Bp., 2006
  De pivotala normerna för ungerska författningsrätten ; ed. Elemér Balogh, László Trócsányi; Elemér Pólay Foundation, Szeged, 2009 (Fundamenta fontium juris)
  Introduktion till konstitutionell lag ; ed. László Trócsányi, Balázs Schanda; SZTE ÁJTK – PPKE JÁK, Szeged – Bp., 2010 (Läroböcker av juridiska och politiska fakulteten vid Pázmány Péter katolska universitetet)
  Introduktion till konstitutionell lag ; ed. László Trócsányi, Balázs Schanda; St Stephen Society, Bp., 2011 (Läroböcker av juridiska och politiska fakulteten för Pázmány Péter katolska universitetet)
  Introduktion till konstitutionell lag. Ungers grundläggande lag och konstitutionella institutioner ed. László Trócsányi, Balázs Schanda, Lóránt Csink; HVG-ORAC, Bp., 2012
  Dikaios logotyper. Studier till minne av István Kovács ; ed. László Trócsányi; Elemér Pólay Foundation, Szeged, 2012 (Elemér Pólay Foundation-biblioteket)
  Introduktion till konstitutionell lag. Ungers grundläggande lag och konstitutionella institutioner ed. László Trócsányi, Balázs Schanda, Lóránt Csink; Rev. 2 ed.; HVG-ORAC, Bp., 2013
  Konstitutionens dilemma. Konstitutionell identitet och europeisk integration HVG-ORAC, Bp., 2014
  De dilemman som utarbetar den ungerska grundlagen. Konstitutionell identitet och europeisk integration Schenk, Passau, 2016
  Paris Dagbok – eller Missande Ambassadör Rapporter … Juli 2010 – Juni 2014 ; Századvég Publishing House, Budapest, 2018
  Konstitution och förändring i Central- och Östeuropa (1995)
  La justice constitutionnelle en Hongrie (1997)
  Källor till parlamentarisk lag (2000)
  De grundläggande frågorna om jämförande konstitutionell rätt och dagens rättssystem. Jämförande konstitutionell lag (2006)
  Regionernas och gemenskapernas roll i den europeiska integrationen: enhet och mångfald ; SZTE vetenskapliga kommittén, Szeged, 2007 ( Acta juridica et politica )
  Nationell suveränitet och europeisk integration (2008)
  Konstitutionens dilemma. Konstitutionell identitet och europeisk integration HVG-ORAC, Bp., 2014

  Och Morgan Johansson som bär huvudansvaret för att Sveriges Rikets lagar efterföljs:

  https://www.regeringen.se/sveriges-regering/justitiedepartementet/morgan-johansson/cv-morgan-johansson/

  Det första steget är att återställa rättssamhället i sin ursprungliga form och då behövs även en total ommöblering i rättsystemet (rensa ut landsförrädare) både politiskt och juridiskt! Resten kommer att ordna sig rätt så smidigt efteråt!

  • Suavalle says:

   När vi jämför den styrande eliten i Sverige med andra länder är skillnaden i kompetens iögonfallande.

   I Sverige sker urvalet till den styrande eliten ofta när de är unga. Politiska ungdomsorganisationer är en viktig rekryteringsbas, men även andra organisationer där de unga kan visa upp en labradorliknande inställning till det politiskt korrekta. Miljöorganisationer med ”rätt” klimattänkande är en sådan viktig plantskola. Barn, släktingar och kompisar slussas också in i maktapparaten.

   När dessa tidigt utvalda ledare för vår nation blivit lite äldre finslipas deras gehör för lydnad i olika sällskap och organisationer av mer eller mindre obskyr karaktär.

   Förutom villigheten att inordna sig i det fjärrstyrda systemet är vältalighet, social smidighet och kvotering avgörande för vilken nivå de unga kan uppnå.

   Omtanke om sina medmänniskor, ärlighet, insikt, vilja att tjäna, vishet – vilken roll spelar detta?

  • Suavalle says:

   ”We don´t need no education.”

   Another Brick In The Wall…

  • Mo says:

   AnnaF, det är bara att gratulera Ungern och Östeuropa med sin tradition av att värdera utbildning och erfarenhet högt, även Europaparlamentet skall gratuleras om de får ta del av denna kompetens. Sverige behöver all hjälp som kan bidra till självhjälp. Makten som styr våra politiker vill ha oerfarna lättstyrda personer i parlamenten som fullföljer deras agenda, resultatet ser vi i Frankrike, Ukraina, Venezuela mfl länder. Våra politiker vill ha medgörliga okritiska väljare och det får de med manipulerande medias hjälp. Jag håller med dig, vi behöver återta kunskap och känsla för vad ett rättssamhälle innebär. De äldres kunskap behöver omvärderas. Vi är en stor del av samhället men frågan är hur stort vårt ansvar är för den samhällsutveckling vi har fått. Vill vi hjälpa till eller har uppgivenheten tagit över. Många väljer det lättsamma livet vid medelhavet. Kanske ett senior parti skulle vara bästa lösningen, då kunde den viktiga moraliska frågan om fördelningen av våra begränsade resurser kunna diskuteras utan att brunsmetas.

   https://www.senioren.se/nyheter/eu-valet-sverige-kastar-bort-erfarenhet/

   https://www.senioren.se/nyheter/fyra-partier-helt-utan-seniorer/

   https://newsvoice.se/2019/04/demonstration-sveriges-pensionarer/

 19. Allt fler börjar vakna upp. Väldigt intressant att höra denna kvinna ( från Three Hearts Church ) varva Guds ord med vad som hände i en kyrka i Texas, hon benämner det: Masonic Ritual.
  Jag har lyssnat på del 1 och tycker att hon har ett bra sätt att framföra sitt budskap.

  Church Shooting – Masonic Ritual: PART 1:
  https://153news.net/watch_video.php?v=HAN6RYYUDKWG
  Three Hearts Church: See parts 2,3 and 4 – https://justpaste.it/3sfgu

  ** Part2: http://www.threeheartschurch.org/index.php/sermons/sermon/242-sutherland-springs-texas-church-shooting-part-two
  ** Part 3: http://www.threeheartschurch.org/index.php/sermons/sermon/245-sutherland-springs-texas-church-shooting-part-three
  ** Part 4: http://www.threeheartschurch.org/index.php/sermons/sermon/246-sutherland-springs-texas-church-shooting-part-four
  ** ( Part 1: http://www.threeheartschurch.org/index.php/sermons/sermon/240-sutherland-springs-texas-church-shooting-part-one )
  Luke 10:18; Zechariah 11:17; John 10:12; Jude 1:4; Matthew 24:4-5; Luke 22:36

 20. Polio Vaccine Contaminated With Cancer Virus/AIDS:
  https://153news.net/watch_video.php?v=HYRH34DDAU4X

  Även Judyth Vary Baker berättar om detta.
  https://153news.net/watch_video.php?v=8777D7UKB1R1

 21. Mo says:

  Osäkerheten ökar. Vem bryter mot vems lag i det nya övervakningssamhället ?

 22. Intressant politiker att kolla upp – David Sponheim 2020
  + Info om dramat – med betoning på DRAMA i Colorado.
  The whole world’s a stage.
  Välkommen folk teaterföreställningen äger rum i Denver Colorado denna gång.

  ThirdParty / David Sponheim – http://www.davidsponheim.com/index.html
  Här är en politiker som verkat fått upp ögonen. Han pratar om chemtrails och gungrab. Han skriver under en video:
  False Flags are part of their agenda of gun control and weapons buildup. Their game is fear, and their goal is oppression.

  This Pre-show was filled with a bit of angst over the recent false flags, now from Colorado.
  *** Se från 11:25 in i videon: Visar någonting intressant om skolskjutningen på STEM School Highlands Ranch i Denver, Colorado, 7 maj.
  https://153news.net/watch_video.php?v=99D7AN435R3S

  Världens stoltaste pappa (Stem, Colorado):
  https://153news.net/watch_video.php?v=981H8B2R1DX3

  Pull at the heartstrings… Här är det en som har reagerat på den nya trenden att intervjua barn.
  Who are the Real Terrorists in these school shootings?!
  https://153news.net/watch_video.php?v=RK8M8348G4N4

  May 7: STEM School Highlands Ranch Shooting News
  https://153news.net/watch_video.php?v=MDU9MOMGWDX7

 23. Sture says:

  @ Fiskargubben,
  jag saknar dina kommentarer.

  Läste på Everykindapeople.blogspot.com om en intressant ny möjlig (och billig) anti-cancermedicin. Personen i fråga, Joe Tippens, hävdar att han två år tidigare hade spridning av sin cancer (”small-cell lung cancer”) överallt – ”min nacke, min lever, min bukspottkörtel, mitt skelett – cancern var överallt”. Chansen att överleva uppgavs av doktorerna till mindre än 1 % och överlevnadstiden högst 3 månader. I Januari 2017 hade han magrat från 220 till 110 pund. Han var desperat och fick rådet av en veterinär att äta en parasitmedicin för hundar ”Fenbendazole”. Tre månader senare var cancern försvunnen till doktorernas stora förvåning. Och som du nu kan se på denna video verkar Joe Tippens må alldeles utmärkt två år senare.
  Han åt emellertid också Vitamin E + CBD olja dagligen samt en cellgiftsmedicin från ett läkemedelsprövning, så de lärde lärtvista om vad som var vad.

  Tippens påstår emellertid att han var den ende av 1100 försökspersoner som blev fri från sin cancer (den ende av dem som åt fenbendazole). Han berättar också att han samlat på sig 40 ”success”-stories, förutom honom själv, efter att han gjort detta offentligt på en blogg som lästs 100.000 gånger.
  Detta är ju ingenting konstigt. Mängder av mediciner har man kommit på av en ren händelse, penicillin är kanske den mest kända. Vad skall man då säga om ”djurmediciner”. Det behöver inte sägas mer än att alla mediciner prövas på djur innan de testas på människor. Så den delen är inget konstigt. En doktor var nu beredd att göra en mera vetenskaplig studie upplagd på traditionellt sätt, randomiserad, placebo-kontrollerad, dubbelblind. Om jag vore i Tippens tidigare situation så skulle jag dock inte heller vänta på resultatet av en mera rigorös vetenskaplig studie, vilket säkert dröjer 10-15 år.

  • Suavalle says:

   Tack, Sture, för informationen om denna möjlighet till bot för dem som drabbats av cancer! Jag skulle önska att många fler läkare skulle visa intresse för alternativa metoder till hälsa.

   Här är en artikel av en annan läkare och forskare som försvarar alternativmedicinen:

   https://newsvoice.se/2019/05/lakare-vetenskap-och-folkbildning-sankte-vidarkliniken/

   – Och även jag saknar vår Fiskargubbe!

   • Sture says:

    @ Suavalle,
    Robert Hahn, som det här talas om, är professor i Anestesi & Intensivvård. Han var mycket framgångsrik forskare och jag vet att han för ett antal år sedan hade publicerat mer än 200 vetenskapliga artiklar och dragit fram 20 doktorander. Det är inte många professorer, som orkat med det. Så plötsligt blev han av oklar anledning av med sina stående forskningsanslag fråm Medicinska Forskningsrådet. Han förstod inte varför, eftersom han verkligen presterat god forskning genom åren.
    Efter hand har det krupit fram att filosofen Sven-Ove Hansson och apotekaren Dan Larhammar från ”Vetenskap och Folkbildning” gått bakom ryggen på honom och i hemlighet sett till att han blev av med sina forskningsanslag eftersom han på sin fritid varit sekreterare till sin hustru då hon skrivit 4 böcker om andliga frågor. Det får man naturligtvis inte syssla med om man skall få behålla sina forskningsanslag från Medicinska Forskningsrådet. Robert Hahns forskning rörde vätskebehandling i samband med chock och svåra trauman, ett enormt viktigt område som naturligtvis inte hade något som helst samband med det som hans hustru sysslade med och inte kunde påverkas av detta.
    De här två, Sven-Ove Hansson och Dan Larhammar är verkligen vetenskapliga dilettanter. Sven-Ove Hansson har fått en professur på Tekniska Högskolan för att lära ingenjörerna hur man gör ”riktig forskning” som stämmer överens med filosofernas logiska postulat (=formell logik, som inte har någon plats i det verkliga livet). Och Dan Larhammar brukar kokettera med titeln ”professor i Neuroscience” trots att det enda han forskat på är fiskhjärna. Det råkar faktiskt vara en viss skillnad på fiskhjärna och människohjärna, men det förstår ju alla och det behöver vi inte gå in på här. Hursomhelst, jag kallar dem vetenskapliga dilettanter eftersom de lägger sig i alla möjliga vetenskapliga frågor, som de inte har någon specialkunskap om, det kan röra klimathysterin, evolutionsteorin och allt möjligt. Och till alla motståndare har de bara ett enda argument, som de upprepar så ofta de bara kan – ”pseudovetenskap”, ”pseudovetenskap”, ”pseudovetenskap”, skriker de.
    Denna filosof och denna forskare på fiskhjärna anser nämligen att de begriper allting bättre än alla andra.

    • peterkrabbe says:

     https://www.nyatider.nu/vof-varken-vetenskap-eller-folkbildning/
     VoF är en i grunden politisk organisation med syfte att bekämpa all samhällskritik som strider mot vänsterns värderingar. Det märkliga är att de alls uppmärksammas, men de har som sagt sina beskyddare i MSM. En bedrövlig företeelse!

    • Suavalle says:

     Sture, du skriver att professorerna Sven-Ove Hansson och Dan Larhammar verkligen är
     vetenskapliga dilettanter.

     Din kollega Lassekniven skriver i en kommentar på Lars Berns blogg: ”Detta till skillnad mot de professurer som gödslas med idag av politiskt korrekta skäl. som exempelvis Rockström, idag som miljö- och klimatexpert, alltså en tillverkad professur.

     Och Lars Bern svarar: ”Jag erbjöds en ”Rockström-professur” när jag på 90-talet var ordförande i en miljöorganisation. Jag tackade dock nej bl.a. av de skäl som du nämner.”

     https://anthropocene.live/2019/04/30/ar-den-omfattande-statinforskrivningen-ett-brott-mot-manskligheten/#comments

     Dan Larhammar var även en av de drivande krafterna bakom förföljelsen av läkaren Erik Enby,

     I denna trailer om justitiemordet på Erik Enby figurerar Dan Larhammar:

     • Sture says:

      @ Suavalle,
      Dan Larhammar är inte läkare och har inte i hela sitt liv sett eller behandlat en enda patient. Ändå uppträder han som expert på hur och med vilka medel man skall behandla sjuka patienter. Han är en uppblåst nolla, helt enkelt.
      Erik Enby arbetade under hela sitt liv som läkare på en långvårdsklinik, Vasa sjukhus, i Göteborg och behandlade kroniskt sjuka patienter såsom de behandlades av alla andra doktorer på kliniken.Utan en enda prick på sin doktorsverksamhet.
      Men – han var intresserad av orsaken till kroniska sjukdomar och undersökte på sin privatklinik på sin fritid patienternas blodbild med ett väldigt dyrt mikroskop.Och det hann fann ville ingen annan doktor inspektera – de visste ju redan allt. [Jag har tittat på hans bilder på nätet, de är märkliga och det rör sig inte om artefakter].
      Patienterna sökte ofta upp Erik Enby i en förtvivlad situation då den övriga läkarkåren ”inte hade något mera att erbjuda”. Då kom dr. Erik Enby upp med kompletterande kunskaper och föreslog helt ofarliga saker som komplement till konventionell behandling, som t.ex. Vitamin C i högdos intravenöst. Det fanns inga vetenskapliga belägg för detta påstod apotekaren Dan Larhammar och filosofen Sven-Ove Hansson och lyckades få socialstyrelsen att ta ifrån dr. Erik Enby hans läkarlegitimation, 71 år gammal.
      Inga vetenskapliga belägg? Om man söker på PubMed, som är den databas som de flesta läkare använder sig av, så kommer det upp 22.010 vetenskapliga studier som just handlar om C-vitaminets effekter. Dvs. C-vitamin är en av de mest undersökta substanserna någonsin. Dan Larhammar och Sven-Ove Hansson har förmodligen inte läst någon av dessa, annars skulle de inte uttalat sig så kategoriskt.
      Vetenskapliga charlataner är bara förnamnet på dessa individer.

      • Suavalle says:

       Ja, vetenskapliga charlataner är bara förnamnet. De som medvetet vilseleder sina medmänniskor när det gäller vägar till tillfrisknande och hälsa för sin egen vinnings skull bär på en stor skuldbörda.

       Förföljelsen av av läkaren och forskaren Erik Enby är oerhört skamlig. Hans upptäkter har besannats av en mängd seriösa forskare. Onkologen Tullio Simoncini är en av dem. Han har mycket framgångsrikt behandlat patienter med det i stort sett biverkningsfria och billiga ämnet bikarbonat.

       Här är en mycket intressant men skrämmande artikel av Erik Enby:

       https://newsvoice.se/2019/03/dr-erik-enby-forruttnelse-dodar-vara-kroniskt-sjuka-sjukvarden-samarbetar/

       Joe Tippens koncept med fenbendazole som bot mot cancer ges en teoretisk förklaringsbakgrund genom Erik Enbys och Tullio Simoncinis upptäckter.

   • Suavalle says:

    Och jag saknar Mjölner, vår andra kloka gubbe. Hoppas att ni båda snart är tillbaka här med all er vishet och livserfarenhet!

  • Arga gubben says:

   Tack, Sture. Jag mår bättre än på länge. Går bättre och äter bättre. Jag stödjer mig på två Ord:

   Jag är Herren din läkare. Om ni tror att ni får vad ni ber om, så har ni redan fått det.

   När jag tog emot dessa Ord förbättrades hälsan ordentligt.

   Jag har andra anledningar till att inte posta, men de problemen kanske löses och då är jag nog tillbaka.

 24. Eclipse says:

  Tittade just på en ny 1h25min föredragsvideo med Claes Hedberg om Palmemordet. Under frågestunden efteråt berättade han om två personer som kontaktat honom efter att de sett hans Rotaryföredrag på nätet. De såg Palme i Frankrike den 1 mars 1986, innan de fått kännedom om mordet, i samband med att Palmes yngste son hämtades av civilpoliser i Chamonix. De lämnade uppgifterna till Palmegruppen då det begav sig och blev utskrattade. Hedberg är nu förbjuden att träffa dessa vittnen p g a ett bokkontrakt som de är inblandade i. Han hoppades att inget skulle hända dem.

  Hedberg nämnde också att det var fyra vittnen som såg Palme bli upptryckt mot ett butiksfönster av en person som bara kan ha varit Björn Rosengren).

  Hedberg kom även med andra uppgifter som han inte visste om de var sanna. Palme skulle ha begravts 2016 i en by utanför Moskva (kommer inte ihåg namnet) i närvaro av Ingvar Carlsson, Göran Persson, Margot Wallström och Kjell-Olof Feldt.

  En präst som deltog i frågestunden ifrågasatte det att det skulle ha ansetts som skamligt med sjukdomen AIDS så sent som 1986.

  Direkt när jag sett färdigt videon är den listad som borttagen. Någon som sett den?

  • Jag har sett den och sparat den. Jag sparar alla filmer som är ”dynamit”. Prästen är väl en frimurare som är där för att visa att Hedbergs undersökning bara är trams.
   Prästen är helt fel ute. AIDS var inte en ”accepterad” och välkänd sjukdom vid den tiden.

   Ole Dammegård visar kopplingar med Estonia-katastrofen till poliser som inte köpte den officiella versionen av utredningen.
   M/S Estonia Catastrophe: More Questions Than Answers – Telegrami Konverents 2017 – https://153news.net/watch_video.php?v=MKXD3NNU1SNO

 25. Magnus says:

  Det som fixade det denna gång för mig var läsning av Jakob Lorber. Tack Million ggr Sture. Nån måste fortsätta att översätta. Här fanns sanningen jag längtat efter.
  http://johannesevangeliet.blogspot.com/?m=1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: