Forum Krabbe, augusti 2019

rapsfält Tore Hagman 2

 

Denna vinjett kommer ibland att dyka upp när jag antingen känner mig överarbetad eller har andra viktiga sysslor att prioritera framför skrivandet. Jag har nu haft min blogg i sju år, varav de senaste fem i rampljuset. Antalet läsningar ligger nu över 1,2 miljoner och antalet artiklar närmar sig 300. Den senaste serien om Ondskan har haft 46.000 visningar. Jag har skrivit i det närmaste utan avbrott. Eftersom jag inte vill strypa möjligheterna för mina läsare att fortsätta debattera, diskutera eller förmedla nyheter under de pauser jag fortsättningsvis måste ta ibland, prövar jag att införa Forum Krabbe, där alla som vill kan fortsätta kommentera, må vara att det kan ta lite längre tid för mig att moderera. Ämnet är således fritt, så länge som alla respekterar god ton och ett värdigt ämnesval. På återseende!

277 Responses to Forum Krabbe, augusti 2019

 1. Second Opinion says:

  MAGNETER ANVÄNDS I ALTERNATIV BEHANDLINGSMETOD
  Jamie Lee har nyligen deltagit på Inside The Matrix radio med Jimi Brent. 1 timme och 34 minuter. Ett av de bästa jag lyssnat på den senaste tiden. Jamie Lee kommer från bankvärlden, när han övergav det jobbet flyttade han ut till Santa Rosa i Kalifornien och började odla organiska grödor.

  I detta program pratar han om att han blivit hjälpt med en magnetmetod (benen bar honom inte och han hade problem med balansen) och lär nu ut metoden till andra. Han lär även ut hur man kan kommunicera med sin kropp som också svarar. Han pratar om att The Big Bang Theory är ett sätt att styra iväg oss från Gud.

  Han kommer även in på Jeffrey Epstein och han ger inte mycket för den officiella versionen om självmord utan tror att Epstein är vid liv. Han nämner också att The NWO redan är här.

  Jamie Lee berättar också om bränderna i Kalifornien – han bor i Santa Rosa, Sonoma County. Han var med när storbranden bröt ut mitt i natten oktober 2017. Otroligt intressant program.
  Wiki: The Tubbs Fire was, at the time, the most destructive wildfire in California history, burning parts of Napa, Sonoma, and Lake counties in Northern California during October 2017.

 2. bix says:

  Var där någon som då insåg sanningshalten i denna filmscen ?

  • Savalle says:

   Tack, bix, för denna scen!

   Hela tiden har det varit den taktik som tillämpats för att avfärda allt kritik och insyn: ATT FÖRLÖJLIGA.

   En del människor som jag talat med om geoengineering och chemtrails har visat tydliga symptom på att ha fallit pladask för denna så effektiva taktik.

   Det är på sätt och vis – mitt i all tragik – rätt komiskt att iaktta deras kollektiva reaktionsmönster:

   De får ofta ett något roat och lite överlägset ansiktsuttryck och förklarar pedagogiskt och vänligt att det är contrails det handlar om. Jag brukar då sällan diskutera vidare utan bara säga ”Jaha…”, för jag vet hur lönlöst det är i ett sådant fall.

   De behöver själva snubbla över sanningen någon dag. Det finns ingen argumentation i världen som kan övertyga en sådan grundligt tvagad, tvättad, skrubbad och ursköljd hjärna.

   Men ibland har jag av ren nyfikenhet dristat mig att fråga hur personen kan veta att det är contrails när de har blivit så långa med åren.

   Svaret har oftast med något program i TV att göra.

 3. Arga gubben says:

  Jag citerar ur minnet från en bok jag läste för 20 år sen. Sture och mslorber behöver hjälpa till. Lorber fick ett välbehövligt musikeruppdrag. Han förberedde avresan när han fick ett gudomligt tilltal i hjärttrakten. Sätt dig ned och skriv. Han förblev materiellt fattig, men andligt rik.

  Det viktiga är att Lorber skrev på diktamen. Swedenborg framhäver att det är så det går till och det kan man också se i GT.

  Swedenborgs latin var inte helt korrekt. Jag vet inte säkert, men det kanske betyder att han fick tänka själv med de stora insikter som var honom givna. Swedenborgarna är delade om den saken. Några finner ett inre Ord ovan hans böcker om Ordet, medan andra menar att han säger precis det han säger.

  För de ockult intresserade kan jag berätta vad jag inte tror står i hans publicerade böcker. Han leviterade. I Göteborg såg han en stor brand i Stockholm. Kan man levitera? Ja, om Swedenborg säger det.

  • mslorber says:

   Jag tror att Sture kan skriva mer om det här. Men Jakob Lorber var 40 år och hade just fått ett välbetalt jobb som musikdirektör i Trieste (Italien). Efter viss tvekan tackade han ja och höll på att förbereda flytten från Graz (Österrike) när han hörde en röst i hjärttrakten:

   ”Så talar Herren till varje människa och det är sant och rätt och obestridligt. Den som önskar tala med Mig skall komma till Mig och Jag skall lägga svaret i hans hjärta. Men endast de vars hjärtan är rena och ödmjuka skall höra ljudet av Min röst, och han som älskar Mig mer än hela världen, som en kärleksfull brud älskar sin brudgum. Med honom skall Jag vandra arm i arm. Han kommer alltid betrakta Mig såsom en broder betraktar en annan, så som Jag har betraktat honom i en evighet, till och med innan han fanns.”

   Jakob Lorber ägnade sedan återstoden av sitt liv till att skriva ner vad denna röst dikterade. Det stämmer att han levde i fattigdom, men han hade ett normalt socialt liv. Han träffade ofta sina vänner för ett glas på kvällarna.

   Ja, jag tror att det gick exakt till på samma sätt som när Gud talade till profeterna i Gamla Testamentet.

   • Arga gubben says:

    Jag letar efter den historia jag minns, men hittar den inte helt nu. Jag läste de tyska och engelska versionerna och den tyska var längre på den tiden. Detta är viktigt. Början förebådar slutet.

    ”Just after six o’clock in the morning of 15 March 1840, Jakob Lorber heard a voice in the region of his heart, saying:
    ”Rise, take your pen and write.” And these were the first words of more than 10,000 pages in print, Lorber wrote down:”

    http://lorber.co.nf/

    ”Er hatte am 15 März 1840 um 6 Uhr morgens – so erzählte er es später seinen Freunden – gerade sein Morgengebet verrichtet und war im Begriff sein Bett zu verlassen, als er links in der Brust, an der Stelle wo sich das Herz befindet, deutlich eine Stimme ertönen, welche ihm zurief: ”Steh` auf, nimm deinen Griffel und schreibe!” – Er gehorchte diesem geheimnisvollen Rufe sogleich, nahm die Feder zu Hand und schrieb das ihm innerlich Vorgesagte Wort für Wort nieder. Es war der Anfang des Werkes: ”Die Haushaltung Gottes” oder ”Geschichte der Urschöpfung der Geister- und Sinnenwelt sowie der Urpatriarchen”.”

    http://www.jakob-lorber.org/lor10000.htm

 4. Sture says:

  @ Arga gubben,
  det skulle kunna vara den bok, som fick mig att ändra inriktning på hela mitt läsande och slänga ut halva mitt bibliotek, ”Vägledning för vilseförda” av E.F. Schumacher. Det var nämligen då jag insåg att jag varit vilseförd praktiskt taget halva mitt liv via mina böcker.
  I den boken, som jag hittade i bokhandeln någon gång mellan 1985-87 står talas om 3 olika personligheter, som jag aldrig hade hört talas om, men som skrivit omfattande litteratur på 10-15.000 tryckta boksidor vardera utan att finnas omnämnda överhuvudtaget i våra encyklopedier, Emmanuel Swedenborg, Edgar Cayce och Jakob Lorber. Jag läste då några väldigt intressanta böcker av och om Emmanuel Swedenborg och Edgar Cayce innan jag fastnade för Jakob Lorber. Alla dessa tre är litterära giganter. Emmanuel Swedenborg hade emellertid då långsamt börjat uppmärksammas även i encyklopedier, vilket E.F. Schumacher trodde berodde på att levde så långt tillbaka i tiden och därför var lättare att förlöjliga, t. ex. hans tro på änglar.

  Hursomhelst, Jakob Lorber föddes 1800 i en liten by som nu råkar ligga i Slovenien men som då låg i Österrike-Ungern, alldeles nära Graz och Wien. Fadern ägde två vingårdar, hela familjen var hypermusikalisk och Jakob behärskade tre instrument, fiol, harpa och orgel. Genom detta blev han bekant med de tidens musikaliska giganter, t. ex. Schubert och Paganini och tog t. o. m. fiollektioner av den sistnämnde. Han kunde dock inte få något jobb som stog i paritet med hans utbildning som lärare utan drog sig hjälpligt fram genom att ge privatlektioner i musik och sång. Så plötsligt fick han ett erbjudande om att få jobb som assisterande dirigent på den mycket kända operan i Trieste, Italien. Och var på väg att resa dit då han plötsligt kl. 6 på morgonen den 15 mars 1840 hörde en röst, som tycktes komma från hjärttrakten och som sade:”Jakob, stig upp, tag en penna och skriv. Jag, Jesus Kristus talar.” Han skrev ner vad den inre rösten dikterade för honom till han dog 24 år senare, i augusti 1864.

 5. Loa says:

  M.a.a. att Peter nämnde pyramidbältet runt jorden under https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/07/13/en-smygtitt-in-i-ondskans-skafferi-del-3-makten/#comments, så måste jag visa vad jag läste igår. För tio år sedan hörde jag lite (bagatelliserande) om ev. pyramider i Bosnien.
  The Bosnian Pyramids Mysterious Electromagnetic & Healing Powers
  https://stillnessinthestorm.com/2019/08/the-bosnian-pyramids-mysterious-electromagnetic-healing-powers/
  Publ. 1 aug. 2019

  Tack vare en enveten arkeolog, Dr Semir Osmanagic.
  På slutet mycket intressant om funktionen, tekniken.

 6. hllviken says:

  Senaste nytt om Makteliten:

 7. Arga gubben says:

  Tack, Sture och mslorber. Jag har Lorber i tankarna dessa dagar och behöver läsa in bättre. Jag kan inte läsa allt, men lite. Jag måste nog börja med Guds hushållning. Det verkar vara hans första bok, eller rättare sagt Herrens.

  Lorber kallar sig Guds skrivknekt. Som en skrivare i armén. Han var soldat i tjänst. Igår läste jag att Herren säger att Lorber kunde ha varit rik, men föredrog att tjäna.

  När jag tänker på Filippus och den etiopiske hovmannen får jag för mig att de samtalade på ett tåg, men så var det ju inte. Ett tåg, ett uttåg? Några säger att arken bevaras i Etiopien. Kyrkan verkar vara oberoende och kan inte klassas på vanligt sätt. Bibeln har minst en bok som vi inte har. Tempelriddarna var mycket intresserade och hackade fram kyrkor i bergen. Swedenborg säger att han i den andliga världen fann afrikaner med bättre andlig insikt än i Europa. Ja, han skrev ju när prästväldet låg som ett lock över oss. Filippus försvann plötsligt som Elias och Henok och lät hovmannen tänka själv.

  Jag behöver lösa upp den här knuten med reinkarnationen. Vi ska göra som hovmannen och tänka själva. En swedenborgare talade om den, men jag har ännu inte hittat den i Swedenborgs skrifter eller i Bibeln. Himmelska hemligheter står i bokhyllan i många band jag bara har skummat, men andra har jag läst noga och det tog några år.

  Det är intressant att Lorber bodde i nuvarande Slovenien och Steiner i Kroatien. Den österrikiska kulturen frambringade giganter.

  Sture, första gången jag hörde talas om Swedenborg var omkring 1977. En radioröst berättade om hans upplevelser i den andliga världen. På bokhandeln köpte jag en gammal bok för ett löjligt lågt pris och sprättade upp den tio år senare under intensivt andligt sökande. Jag slängde också böcker.

  • Sture says:

   @ Arga gubben,
   du skriver: ”Swedenborg säger att han i den andliga världen fann afrikaner med bättre andlig insikt än i Europa.”
   Jag tror att detta är rätt och jag skulle vilja visa dig ett kapitel i Lorbers ”Johannes Stora Evangelium” där morerna – och vad dessa kan göra – beskrivs (bok 10/25, kap. 45/100). Det är vanligt att koppla ihop morer med muslimer när man tänker på vad morerna gjorde i Spanien. Men morer var helsvarta människor från områden kring Etiopien, Nubien och de var inte araber i vår bemärkelse. I detta kapitel uppträder de inför Jesus 700 år före Mohammeds islamistiska skapelse och visar vad de kan. Vi skall betänka att dessa människor bodde i det område, Nubien, där man skapade det mytomspunna templet Abu Simbel och i närheten av de stora pyramiderna. Vi har fortfarande ingen aning om hur de gjorde när de byggde dessa. Och inte bara det; Vi har i Sydamerika byggnader med fullkomligt enorma stenblock som ingen vet hur de kommit dit.
   I denna berättelse visar de också att de kan levitera, såsom Swedeborg berättat:

   Således, ”Great Gospel of John, bok 10, kap. 45:

   45. MORERNAS MAKT ÖVER VÄXTERNA OCH ELEMENTEN
   [Jesus talar här]:
   [1] Därefter kallar jag igen på Oubratouvishar och sade till honom: ”Visa oss nu, hur väl du är bekant med luftens krafter, eftersom denna i begynnelsen gavs till den rena människan, för att också härska över luftens andar, så att de också kan användas under alla omständigheter, om hon skulle behöva deras tjänster! Visa oss alltså, i vilken grad du fortfarande är utrustad med denna urtida livsförmåga.
   [2] Omedelbart kallar ledaren till sig tio av sina kunnigaste medhjälpare och beordrade dem att forma en cirkel runt honom, var och en med sin högra fot täckande hans grannes vänstra och sträcka ut sina händer mot honom. Detta skedde genast, och vår ledare började snurra runt, lämnade marken och flöt nu fullständigt i luften, en god manslängd över marken.
   [3] I denna position frågade han mig och han skulle svinga ännu högre, eller om detta var tillräckligt som ett vittnesbörd.
   [4] Och Jag sade: ”Detta är tillräckligt, kom därför tillbaka!”
   [5] Genast lämnade de tio cirkeln och ledaren var kvickt tillbaks på marken igen, bugade djupt framför Mig och frågade Mig om han skulle göra något mer.
   [6] Och Jag sade: ”Hur rycker du upp träd med rötterna och flyttar stora klippblock?”
   [7] Ledaren sade: ”Herre, vårt land lider betydande brist på starka och stora träd; endast de högre bergen har nöjet att ha dem. På de högt liggande betesmarkerna som Kamb’sim inte kan nå kan vi på vissa platser finna bohahania-träd som i vanliga fall tjänar som hem åt apor. Här och där kan vi också finna cypresser och myrra, vilda dadlar och bock och kycklingbröd. Detta är de enda träd som finns i vårt land.
   [8] På slättena och på vårt lands vindskyddade hörn växer endast de ädla dadlarna, fikonet, ouraniza (apelsin) och semenza (granatäpple) och flera betydelsefulla buskar, vilka förser oss med byggmaterial för våra hyddor.
   [9] Att dra upp dem med rötterna kräver verkligen ingen märkvärdig kraft; Dock har vi inte än prövat vår styrka på de starkare träden, även om vi inte tvivlar på att också de, liksom de tyngsta och största klippblocken, måste lyda vår vilja. Här på detta berg står ett enormt träd, som vi naturligtvis varken vet namnet på eller vilka övriga egenskaper det besitter. Likväl kan vi försöka om det är möjligt eller inte att dra upp det med rötterna genom vår vilja!”
   [10] Den gamle Marcus säger: ”Lydigaste tjänare av alla världens herrar! Nu är detta ett minst femhundra-årigt cederträd! Sju män är knappast tillräckligt för att omsluta det, och fyra väldigt starka och erfarna trädhuggare kommer svårligen att kunna hugga ner detta cederträd på två dagar. Och nu vill sex män och sju kvinnor gå dit och vill rycka det upp med rötterna utan hacka eller yxa?! Denna historia, om inte i hemlighet stödd av Herrens allsmäktiga vilja, kommer nu med säkerhet att bli lite sällsynt!”
   [11] Jag sade: ”Ha bara tålamod, Min gamle krigare! Även denna gång kommer Jag helt och hållet att låta bli att blanda in Min vilja, och ändå, inom en kort stund kommer trädet att lyftas från marken med alla sina rötter!”
   [12] Medan de talade med Marcus, sätter de svarta väldigt försiktigt sina händer på trädstammen, nämligen på ett sådant sätt att ena morens högra hand alltid täcker grannens vänstra. De förblev helt tysta i ungefär en halv kvart i en sådan position bredvid trädet. Efter denna tid började trädet väldigt långsamt att vrida på sig och ett enormt knakande ljud kunde höras. Då började alla närvarande bli helt förbluffade och ingen förstod hur man ens delvis skulle tolka detta fenomen.
   [13] När trädet nu, inklusive de tretton som nu omfamnade det väldigt lätt, började vrida sig mer och mer, kunde man se att det tillsammans med jordklumpar och de omfamnande morerna, redan fritt vred sig i luften. Då började några, särskilt kvinnorna, att skrika eftersom de trodde att det fallande trädet skulle mosa några av morerna.
   [14] Emellertid sade Jag till de ängsliga: ”Var inte rädda, trädet kommer läggas ner väldigt försiktigt och ingen kommer att skadas av dess fall!”
   [15] Därmed blev alla lugna, och i samma stund släppte de klappande morerna taget om trädet och hoppade plötsligt ner från berget och kom till oss. I samma stund började trädet svaja fram och tillbaka, vred sig till slut mot sin naturliga tyngdpunkt och lade sig efter en stund väldigt mjukt ner mot marken.
   [16] När trädet rycktes upp med rötterna på detta sätt, visade Jag också morerna ett klippblock som vägde åtminstone 5 000 centner (1 centner = 50 kg) och sade till ledaren: ”Lyft också detta stenblock och placera det i samma hål som uppstod när ni lyfte trädet!”
   [17] Kvickt gick samma morer till klippblocket och omfamnade det på samma sätt som tidigare skett med trädet. Klippblocket flöt nu i luften ännu tidigare än trädet hade gjort. På grund av sin större storlek, omfamnades det naturligtvis av ganska många fler morer, men det stod klart för alla att tusen av de starkaste människorna inte på långt när skulle vara tillräckligt för att bemästra detta klippblocks vikt.
   [18] Inom knappt hälften av en kvarts timme stod klippblocket stadigt fast i hålet och morerna kom tillbaka till oss och ledaren frågade Mig om det fanns något mer att göra.
   [19] Men jag låtsades som om jag tänkte på något vilket ledaren omedelbart märkte, och han sade till Mig: ”Åh, något enormt förestår återigen, eftersom du håller rådslag med dig själv! Därför att vi var av den uppfattningen att allt som Gud vill göra står för Honom mycket klart redan sedan evigheter !”
   [20] Jag sade: ”Å ja, så är det! Men Jag gav er lite vila eftersom det som ni fortfarande måste göra för mig alltid är er mest ogynnsamma uppgift, och ni behövde lite vila för de två uppgifter, som krävde mycket från er externa yttre livssfär. Ni har nu vilat er och nu måste ni visa hur ni gör upp en eld och också hur ni är herrar över detta element! Gå och gör upp en eld och visa därefter att ni är dess herre!”
   [21] Genast bildade alla morer en halvcirkel runt en stor, men sedan ganska länge redan mycket torr, buske och sträckte sina händer och fingrar som strålar emot busken. Inom några ögonblick började busken att pyra, röken blev starkare och starkare och plötsligt stod busken i lågor. När busken emellertid brann för fullt med stora lågor låg alla morer med sina ansikten mot marken i en stängd cirkel runt elden och på ett ögonblick släcktes elden så till den grad att inte en enda glödande liten gnista kunde hittas i hela den till hälften nedbrunna busken.
   [22] Därefter kom morerna tillbaka och frågade Mig om de hade utfört sin handling på ett tillfredsställande sätt. Och jag gav dem bästa betyg. De ville omedelbart ha ord som undervisning för dem, men jag bad dem att vänta lite, eftersom Jag först var tvungen att förklara deras handlingar för de vita. Med detta var morerna nöjda och vi gick tillbaka till våra bord.

   • peterkrabbe says:

    Mycket märkligt och intressant! Men varför skulle just morerna ha blivit begåvade med denna tankekraft? De har ju inte precis utmärkt sig i den bibliska historien. Det handlar om en dimension utom vanliga människors räckvidd. Jag kommer att tänka på de aliens som störtade i Roswell 1947. Man konstaterade då att det inte fanns några styrinstrument i deras farkost, den styrdes genom besättningens tankekraft…

   • Arga gubben says:

    En kristen egyptier undervisade mig om sitt land. Där finns/fanns en man, den starkaste i landet. På 1800-talet var en smålänning starkast i Sverige och han var inte stor. Vi talade om speciella gåvor av olika slag. De kommer ovanifrån, det var det enda vi kunde konstatera.

    Tibetanerna sägs ha eller ha haft en ljudvetenskap. Med stora lurar lyfte de tunga klippblock. Grekerna med sina teatrar hade förstånd på ljud och vi har en indikation på att vikingarna också hade det. Den som står på en viss plats vid Uppsala högar hörs över hela nejden.

    En av de gamla profeterna täckte en plats med vatten och elden kom ändå igång. Jag har undrat vilka gamla hemligheter han hade och Lorbers förklaring är bra.

    Nu förklaras morernas andliga gåvor för oss i Europa. Är det nu vi kan vänta att de får nya uppgifter?

    Invandringen har fruktansvärda konsekvenser, men vi ska inte falla i fällan och skåpa ut alla. I sina egna kulturer fungerar de bättre och många av dem lider i Europa. Massinvandringen är ett bedrägeri mot oss alla. Politikerna och ekonomiska makthavare satte igång den, inte invandrarna. Skåpa ut de skyldiga.

    • Savalle says:

     Bra, Fiskargubben , att du tar upp detta med Jakob Lorber.

     Jag känner att det kan vara lämpligt att jag ger min syn på denna profet. Jag refererar ofta till Bibeln och min förhoppning är att Bibelns kärleksbudskap och löftet om evigt liv i lycka, rättfärdighet, sanning, jubel, försoning, förlåtelse, kärlek, omtanke, insikt… kommer att förverkligas.

     Precis som Lassekniven skriver i en kommentar här på tråden är det så att jag har stor bokstavstrogen kunskap om Bibeln. Jag förstår inte Bibeln, men det som står i Bibeln är det i särklass starkaste och finaste jag vet och jag kan ana så mycket mer. Och jag hoppas.

     Jag har läst några böcker av Jakob Lorber, om Jesu barndom i Egypten och om de tre dagarna i templet i Jerusalem och från det Stora johannesevangeliet och jag är enormt rörd av den kärlek och vishet som framkommer i dessa skrifter.

     Men jag har svårt att ta till mig en del av det som sägs, för det krockar med den tolkning av Bibeln jag har.

     Jag har behövt göra en längre paus i läsandet av Lorbers skrifter för begrundan.

     Det är svårt att tänka om.

     Men nu, efter denna indirekta ”uppmaning” från dig, Fiskargubben,
     som jag har enormt stort förtroende för, har jag beslutat mig för att ta upp läsandet av Lorber igen.

     • Sture says:

      @ Savalle,
      det som står i Bibeln räcker inte idag för att sprida Guds budskap. Det räckte en gång i tiden, men det räcker inte idag. Titta bara vad som hänt med de områden, Turkiet, Iran, Irak, Libanon, Nordafrika, Egypten etc., etc. som tidigare var kristna till 100% men där de kristna nu utgör små spillror. Och där har muslimerna (som är motsatsen till kristendom) tagit över överallt.
      För att överleva måste de kristna få en djupare kunskap om sambandet mellan vetenskap och religion och bygga en bro mellan dessa två. Och här kommer både Swedenborg (som var vetenskapsman) och Jakob Lorber in.
      För det första så innehåller gamla Testamentet så mycket som idag är stötande för många sinnen (lyssna på Peter Krabbe) även om man där kan finna de mest fantastiska formuleringar – säkert Gudsinspirerade eller kanske till och med dikterade direkt av Gud. I Nya Testamentet finns inte dessa stötande händelser och där står de formuleringar, som gjort störst intryck på lärljungarna och det var dessa de då kom ihåg och skrev ner – oklart när.
      Enligt Lorber så skrev Matteus ner de fysiska händelserna fortlöpande, ändå lär Matteus enligt Lorber ha skrivit ner mycket mer som sedan inte kommit med. Johannes skrev ett annorlunda evangelium eftersom han (Jesu ”mest älskade lärljunge”) förstod det andliga på ett helt annat sätt än de övriga, som var fiskare (kanske analfabeter). Lukas skrev ner sitt evangelium efter att ha intervjuat förmodade ögonvittnen till händelserna (kanske 10-15 år efter händelserna, någon hävdar 4 år) och skickade sina uppgifter till historikerna Teofilus i Aten som sammanställde evangeliet och Markus fick antagligen sina uppgifter från Paulus, som inte alls själv var med om de dramatiska händelserna, men troligen fick sina uppgifter via sin Nära Döden Upplevelse (min spekulation).
      Evangelierna innehöll således de mest fantastiska formuleringar, men var mycket korta och lämpade sig utmärkt för muntlig spridning.Inom 300 år var således de kristna i majoritet i det romerska riket (Rodney Stark: ”The Rise of Christianity”)
      Nu befinner vi oss i en helt annan situation, då alla människor kan läsa och texterna kan spridas med blixtens hastighet via Internet.
      Det kanske finns en del saker som är stötande, men var det inte så att Jesus även i vår Bibels evangelier uttalade sig på ett sätt som stötte bort lärljungarna, på ett sådant sätt att de inte längre ville ha med honom att göra? För en tid. Sedan kom de tillbaka. Jesus talar nämligen alltid sanning – även i Lorbermanuskripten – vilket kan vara stötande.
      Jag skulle tro att ”mslorber” är lika bevandrad i de bibliska texterna som du är (jag är inte det), men han stöts inte bort av detta. Det finns en fara i att vara just bokstavstroende. Det blir ungefär som att tro på allt som står i tidningarna – just för att det står i tidningarna. För mig är de bibliska texterna inspirerade av Gud, vilket inte utesluter att något av det som står i Bibeln kan vara felaktigt. Min tro på Gud står inte och faller med att varje formulering skall tas bokstavligt.
      Gud har väl inte lämnat mänskligheten med en bok – som hans sista ord till mänskligheten – för att man skall tolka den som en robot. Då blir man ju en robot. Gud talar med människorna fortlöpande, och mängder av människor uppfattar detta och kan förmedla detta. Även om deras samtal med Gud inte finns nedtecknat i Bibeln, så kan det vara minst lika viktigt att lyssna på dem och de bör inte ingnoreras.

      • Mo says:

       Sture, det är inte bara i MENA länderna det muslimska inflytandet ökar och det kristna minskar drastiskt. Utvecklingen går åt samma håll i Europa där andelen muslimer i befolkningen idag är 5%, i Sverige är andelen 8,1% dvs ca 800 000 inv. Trenden är ökande och med medelhög invandring till Sverige kommer andelen vara 20% år 2050.
       Islam känns många gånger lika mycket som en politisk rörelse som en religiös och i Sverige har vi nu fått ett parti som stärker upp på vänsterkanten. Blir inflytandet stort kan vi säkerligen räkna med hårdare tyglar i pk-Sverige bla vill man att islamofobi skall brottsrubriceras. Man kanske kan hoppas på att det ger de etablerade partierna en tankeställare och att man tänker till en extra gång inför FNs Global Compact of Migration. Det borde man göra nu när FN aviserat att det finns ca 250 milj klimatflyktingar i världen. Här påstår partiledaren att Sveriges muslimer utsätts för dagliga angrepp av rasistisk karaktär bla skadegörelse och vandalisering av egendom ? Risken är stor att motsättningarna ökar i landet med detta parti, men det kanske ändå är bättre att lyfta fram än att förneka dem som dagens politiker i stor utsträckning gör.

       https://www.dagen.se/nyheter/nytt-parti-vill-varna-muslimers-intressen-1.1573132

       • Sture says:

        @ Mo,
        du har helt rätt, det var den slutsats man skulle dra av min kommentar. Men detta beror på att de kristna i Europa är överdrivet konflikträdda och lider av skamkänslor för kolonialismen.

        • Mo says:

         Så är det förstås. Sverige har velat förstärka denna skamkänsla och satt sig på bror duktigs bänk för att peka finger. Resultatet blev att vi axlar kolonialländernas ansvar.

     • Sture says:

      @ Savalle,
      jag hämtar inte min tro på Gud bara utifrån Bibeln. Men varje gång jag läser NTs evangelier så gör dessa ett stort intryck på mig, det medges. Men jag hämtar min tro också från vad nutida människor kan berätta om sina upplevelser av Gud. Jag hämtar den också från människor som varit med om Nära döden Upplevelser (har personligen träffat mer än etthundra sådana och läst mer än 25 intervjuböcker om detta) samt djupgående studier om evolutionsteorin (som är genomfalsk och borde slängts på sophögen redan för 150 år sedan) etc., etc.

      En sådan nutida upplevelse är denna med Nadia Khalil Bradley (nedan). Hon var en muslimsk kvinna som bad enträget till Allah fem gånger per dag i åratal. men aldrig fick något svar. Den dag hon fick svar var det från någon helt annan, Jesus Kristus.
      Dessa berättelser skulle också befria oss från den pessimism som emanerar från alla beskrivningar om ondskan som vi överöses med. Missuppfatta mig rätt nu. Jag tycker att det ni gör är viktigt och behjärtansvärt, speciellt dina videos. Men man vill nästan lägga sig ned och dö genast – eftersom slaget redan är förlorat. Det finns också godhet i det vardagliga livet som behöver tas fram och beskrivas. De goda krafterna finns inte bara beskrivna i Bibeln utan i det nutida vardagslivet. Inte bara i sång och musik. Varför inte också ägna oss lite åt dessa? Och de goda krafterna kommer att övervinna detta. Jag tror att jag skulle kunna leta upp flera hundra (om inte tusen) sådana berättelser som den nedan.

      • Eltervåg says:

       Sture. Det du skriver här är något jag helhjärtat håller med om! Kanske den viktigaste och hoppfyllda text jag läst i år. För jag har förlorat lite i min tro på framtiden. Jag har då och då haft känslan att det går snett, fastän jag medvetet avstår från att läsa vissa nyheter och se visst youtube innehåll som finns på nätet (även här på bloggen).
       Jag tittade på videon, tack för den.

       Du skriver:”Varför inte också ägna oss lite åt dessa?”
       Man kan bara undra vad som skulle hända om man gjorde ett djuplodande grupp arbete inom detta område.

       Matteus 18:20
       “Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem.”

       • Sture says:

        @ Eltervåg,
        här är samma intervju med denna kvinna oavkortad. Den intervju som du just såg är insprängd i denna video på övder 28 minuter, mellan tidpunkterna 7.25 till 14.00, så du kan säkert hoppa över detta.
        Jag blir lika lycklig varje gång jag ser Nadia Khalil Bradley, som för mig är jordens visaste människa. Jag tror att jag sett dessa videos 30-50 gånger och de gör lika stort intryck varje gång. Tänk er detta: hon redovisar hur hon talar med Jesus – och exakt hur detta går till.
        Och betänk vidare att just så som Jesus Kristus kommer till denna kvinna som är en mycket själsligen ren människa (det kan man se) så kan Jesus också komma till varje människa – när som helst. Därför kan inte denna kamp förloras och därför skall vi tänka positivt.
        Hon redogör också för sin bok ”Origins of Truth” som jag köpte och läste för något år sedan – och där får man mycket mera om samtalet med Jesus.

        • Arga gubben says:

         Sture, hon är i tjänst! Vi tjänar på olika sätt, eftersom det finns många uppgifter. Den som ser en ängel som visar sig som ett barn ska veta att den kommer från den innersta Himmelen och kan ha varit där i tidsåldrar. Vi ser vad vi ska se. Vi tolkar drömmar som vi har förstånd till och därför skrev Swedenborg Drömboken. Den ville han inte publicera och därför läser jag den inte.

         De högsta änglarna är helt oskyldiga som barn och visar sig ofta som sådana. Mikael, Gabriel och andra visar sig som stridsmän av olika slag. Änglarna har olika uppgifter och det har också vi. Så mycket behöver göras.

         Det finns stor kraft i vittnesbörd och hennes insats är stor. Vissa studerar Bibeln och andra inte. Vissa dras till ockultismen och blir slutligen kristna. Muslimer vänder om, men det finns också falska omvändelser. Det blev jag varse på 70-talet och många kristna pastorer vet det inte. Det verkar som att det är tillåtet att ljuga i Islam. Den här kvinnan litar jag på.

         Det är sant att vi får svar när vi frågar. Jag utsattes för märkliga attacker och visste inte av vem. Svaret var: hur många har du att välja på? Då visste jag och började be för den människan. En knut löstes upp.

         Vi kan också tillfrågas. Varför står du här framme i kyrkan? Jag vill bara prisa Herren. Frågaren var nöjd och jag fälldes till marken vid handpåläggningen som Hagenbo.

         Det vi säger till varandra kan avgöra liv och död. En läkare sade en ung man att han var ett genetiskt missfoster för att hans föräldrar var missbrukare. Pojken trodde honom och dog några år senare. Barmhärtigt nog vet jag inte hur. Framför ett tåg? Vi har stort ansvar för våra medmänniskor. Vi ska vara inkluderande som på bloggen och i videon.

     • mslorber says:

      Jag kom ihåg när jag läste Nya Testamentet för första gången. Jag var mellan 11-13 år, det kan ha varit min systers konfirmationsbibel jag läste, i så fall var jag 13. Jag blev övertygad om att ingen människa kunde tala som Jesus utan att vara Gud. Det jag förundrades över var bland annat hur människorna kunde ge Jesus rätt när han gick till rätta med dem. Om ändå gjorde ingen det Jesus sade, hur kan de då ge honom rätt? Det måste alltså finnas en högre moral som alla böjer sig under. Det var många tankar som väcktes till liv genom den läsningen. Sen är det inte helt lätt för en blyg 13-åring att ”bli kristen”, så avgörandet fick vänta på sig (det blev inte lättare för övrigt).

      I Lorber upplever jag precis samma sak som jag gjorde för mer än trettio år sen. Ingen kan tala som Jesus gör i Lorber-manuskripten utan att vara Gud. Jesus ger svar på frågor som teologer har grubblat på i nära två tusen år. Och de svaren kommer hela tiden.

      Jesus kommer hela tiden tillbaka till ödmjukhet, och att han inte ger mycket för denna världens vishet. Det enda han tycker är äkta och gott hos människorna är kärlek. Ja, det finns vissa saker som är svåra att tro på i Lorber-texterna. Men jag tror det är för att skydda texterna från rena förnuftsmänniskor. De utgör en skyddsmur runt det som är heligt och gott. En iskall fariséisk ”kristen” skulle skratta åt vissa av de sakerna. Vadå, varelser som vi inte kan se som bor i vårt solsystem? Ha! Men i slutändan tror jag också det kommer visa sig vara fullständigt sant.

      Jag har levt med de här texterna i ett år nu. Och jag känner bara frid och en än större kärlek och förundran inför Jesus. Om källan hade varit grumlig så skulle inte detta vara möjligt.

      Savalle, jag hoppas att din bortavaro bara sträcker sig över helgen, max en vecka. Du berör mer med dina milda frågor än du är medveten om.

 8. Sture says:

  @ Arga gubben,
  den här knuten med reinkarnationen är egentligen ingen svår knut. Det står redan i Matteus 11:14 om hur Johannes Döparen är Elias från sitt tidigare liv. Och för att människan skall kunna bli Guds avbild, dvs. vara helt rena i sina hjärtan och skapa precis vad vi vill med våra tankar (såsom Gud gör) så behöver vi göra många misstag (=begå många synder), som korrigeras, och till detta behövs många liv. Men det är ingenting som vi skall ägna oss åt att fundera över utan ta varje liv för sig.
  Om man ägnar sig åt reinkarnationstankarna så hamnar man slutligen där indierna eller buddhisterna är – de tror att ens nuvarande liv är en ”bestraffning” (=karma) för försyndelser i tidigare liv. Människor med svåra lyten betraktas därför som bestraffade av Gud och lämnas utan hjälp av sina medmänniskor. Det är detta synsätt som underhåller kastsystemet i Indien. Och där skall vi inte hamna.

  Jag tror att det är rätt att börja med verket ”The Household of God” I och II, på c:a 800 sidor. Där står om allting före Adam och Eva, om Enok osv. och verkar också beskriva den fejd mot Satan som vi är inne i just nu. Och eftersom Jesus Kristus började diktera denna från 1840-1844, så förmodar jag att han ansåg denna vara viktigast. Här är okunskapen som störst. ”The Great Gospel of John” på 7.500 sidor, verkar ha varit något av det sista han dikterade (1851-1864).

 9. Eclipse says:

  Göran Stenlund – Ett liv

  https://vocaroo.com/i/s1kVOoPzmUye

  * * * * * * *

  Erland Hagegård – Psaltare och lyra

  https://vocaroo.com/i/s0mfW3tTYTG9

  * * * * * * *

  Hela kyrkan sjunger – Tidstecknen visa, att Herren är nära

  https://vocaroo.com/i/s0LWkyfkQFau

  * * * * * * *

  Märta Svensson – Stor är din trofasthet

  * * * * * * *

  Daliah Lavi – Willst du mit Mir geh’n

 10. Savalle says:

  Här intervjuar Ulf Bittner Ingemar Ljungqvist om justitiemorder på CET-terapeuten Susanne Johansson. Jag vill uppmana alla att ta sig en timmas tid för denna så oerhört viktiga intervju.

  Det gäller oss alla i allra högsta grad.

  Människor i yrkeslivet i Sverige sitter fast i ett system som är destruktivt. Det är styrt av girighet, maktmissbruk och orättvisa.

  Det krävs att den enskilda människan slutar upp med att vara en kugge i sådant maskineri. Läkare, journalister, jurister… behöver samla mod för att befria sig ur ett ont system.

  Intervjun visar på parallellen mellan vad som hände uppfinnaren Håkan Lans och vad som nu har skett med Susanne Johansson. I båda fallen handlade det om innovationer som var värda många miljarder.

  En utländsk jurist figurerar i båda fallen, vilket visar på internationell inblandning.

  Den CET-metod Susanne Johansson utvecklat botar svåra sjukdomar genom att stärka immunförsvaret och stamceller. Därför är den till gagn för kroniskt sjuka människor med så allvarliga diagnoser som ALS, MS, cancer, outhärdlig smärta…

 11. Savalle says:

  Jag gör som Peter, jag tar en paus. Det har varit en del tråkigheter på sista tiden och jag har gjort en del fel. Ha det så bra, alla! / Savalle

  • peterkrabbe says:

   Savalle, det blir tomt på bloggen utan dig så jag hoppas att du snart kommer tillbaks! Om det är något vi kan hjälpa dig med så har du min mailadress. Vi är många som kan ge dig råd och stöd. Att grubbla för sig själv ger sällan några lösningar.

   • Savalle says:

    Tack, Peter, jag är bara så trött och behöver vila mig ett tag. Det har varit så mycket och jag behöver få tillbaka kraften. Vi hörs!

    • Arga gubben says:

     Savalle, vila huvudet mellan dina tassar och fasta från Internet en tid. Så helar sig en hund på annat sätt, men vänta inte för länge. Den som är trogen får skäll av människor. Av tankar som inte alltid kommer från Herren, utan från fienden. Jag undrade om det var fel på mig och den tanken fångades upp. En människa anklagade sen mig för det. Vi är i strid och behöver veta det. En Guds tjänare som du har speciellt beskydd. Alla våra tankar är inte våra egna i detta andliga brus. Dra iväg, den tanken är inte min. Swedenborg lärde mig att tänka så. Det var en väldig lättnad.

     Var börjar draken förleda oss? På toppen. Idag förstod jag att, trots att jag vill byta regering, måste jag be att våra ledare inte ska ledas vilse och ställa till det ännu värre. Det gäller också kristna ledare. De är inte ute och cyklar, de går baklänges.

     Jag ber också om skandaler och får bönesvar. Moderaterna funderar på att förbjuda kors, men vacklar. Jag är säker på att Svantessons tankar inte är hennes egna. Någon planterade en tanke, som inte har stöd i partiledningen. Nu backar hon. Hon är ekonomisk talesperson och umgås säkert med oligarker. Var det de som hittade på det här? De har ju inga kristna insikter och sänker sig själva. Drakens verk faller på eget grepp, dum som han är. Jag har gott hopp.

    • mariana says:

     @Savalle.

     I bland är allt bara för mycket och man vill krypa ner under en sten i skogen. Lägga en stor, grå och blöt filt över och sätta upp en skylt: rör mig inte jag vill vara ifred.
     Den där stenen har jag legat under många gånger.
     Ligg så länge du behöver, men när du krupit fram så sätt dig vid datorn och ha ett samtal med ditt högre jag. Du har alla svar du behöver inom dig. Ställ frågor och på ett närmast oförklarligt sätt kommer du att få svar. För mitt visa högre jag använder jag en kursiv stil. Vet inte varför, men det fungerar bäst så för mig.Du vet själv vilka frågor du behöver få svar på.

     -Hur länge ska du hålla på och planera och sedan inte göra någonting av alla dina planer ?

     -Jag vet inte.

     -Den ena dagen efter den andra bara passerar i ditt liv medan du blir allt tröttare och allt mer håglös.

     -Jag vet.

     -Hör du hur du låter? Det finns inte längre något liv i dig och säg nu inte igen- ”jag vet.”

     -Sanningen är att jag är rädd för mig själv och det djupa missmod som ligger över mig. Jag är rädd att jag inte kan ta mig ur det och att jag plötsligt en dag ska dö med en massa ogjorda planer omkring mig. Hur ska jag komma ur det här apatiska tillståndet, som jag levt i åtminstone de sista tre åren? Hjälp mig du!

     Savalle, jag fick hjälp. Det får man alltid på ett eller annat sätt.
     Fråga dig själv varför du känner de upplevda felen så förödande.

  • Eltervåg says:

   Savalle. Man kan göra fel, och då kan man få känslan att det är bättre att ta ett steg tillbaka.
   Jag förstår hur detta kan uppstå, och i synnerhet på forum/blogg. Det finns knappt någon, om ens en enda individ man känner i verkliga livet. Och varför skulle man inte då ta åtminstone en paus?
   Själv kommenterar jag ju sällan, och ibland får jag känsla att jag är ute och cyklar när jag ser att en kommentar jag tänkt igenom innan jag publicerar den, passerar obemärkt.

   Dock håller jag med Peter, kanske det inte vore fel om du håller kontakten med honom vid liv? Peter Krabbe har ju redan delat med sig rörande många frågor. På så vis är han ju bekant, och möjligen en god vän.
   Annars så får du förlita dig på dina vänner i din omgivning – vilket egentligen är att föredra.
   Att kunna möta någon ansikte till ansikte övergår all elektronisk kommunikation.

   Oavsett, jag önskar dig allt gott, Savalle

   • Mo says:

    Eltervåg, jag tycker Peters blogg är så bra på att lyfta de lite djupare andliga frågorna som annars kan vara svårt för oss nordbor att diskutera vid direkta personliga kontakter som inte lämnar samma utrymme för eftertanke. Men visst har du rätt i att den elektroniska kommunikationen skulle vara mer av ett komplement till personliga möten. Och det ena utesluter inte det andra, det är väl upp till oss själva vad vi önskar. Någon eldsjäl kanske kan ordna ett seminarium kring ett tema, gärna med fördjupning kring tex Edgar Cayce, varför inte i Karlstad eller Örebro där ni besitter kunskapen i ämnet.

   • Arga gubben says:

    Dina kommentarer passerar inte obemärkt. Du får mig och andra att fundera. Ibland har jag ingenting att tillägga. Ta det som en komplimang.

  • Mo says:

   Savelle, det viktigaste är att man erkänner för sig själv att man gjort fel, även om det svider. Och sedan mitt i mörkret tänds ljuset när man förstår att det är felen vi lär oss mest av.

   • Savalle says:

    Tack, Mo och alla andra!
    Ett klarläggande: Det handlar inte om några allvarliga fel som jag begått nu. Det är ofrivilliga misstag som jag gjort, eftersom jag är väldigt trött. Jag är okoncentrerad på grund av utmattning. Det har varit så mycket som har varit tungt och jag vill inte uppträda offentligt nu.
    Jag känner också att jag har sagt allt som tycker var viktigt. Jag har inte så mycket mer att tillägga. Nya krafter behöver ta vid. De yngre behöver engagera sig. kanske kommer jag tillbaka snart om jag får energi och om jag tycker att jag har något mer att framföra.
    Mariana uttrycker det väldigt bra:
    ”I bland är allt bara för mycket och man vill krypa ner under en sten i skogen. Lägga en stor, grå och blöt filt över och sätta upp en skylt: rör mig inte jag vill vara ifred.”

    • AnnaF says:

     Du har mitt fulla stöd Savalle! Jag känner djupt i mitt innersta hur du tänker men framförallt hur du känner! Min sanna natur är en introvert, iakttagande ställning men när intressen fanns eller jag har bedömt att jag har något att tillföra väcktes alltid lusten också till deltagande! Att söka svaren på livets stora gåtor, se brett och djupt på skeenden i nutid sliter oerhört på våra sinnen och därför är det nödvändigt ibland att ta några steg bakåt och stänga ut allt brus som stör hjärnans, känslornas aktiviteter. Jag har prövat detta själv och funnit en dimension till självreflektion, självläkning som inte hade varit möjligt om jag inte med god insikt om den egna sårbarheten tillfälligt klippt banden till min omvärld! Den självvalda ensamheten (som inte behöver vara passiv) är det effektivaste sättet att bygga upp nya krafter, det mest genuina krafter av alla sorters, nämligen det som kommer ifrån ens innersta!
     Du är en intelligent, mångsidig tänkare! Se inte din ”paus” som en negativ fas i livet! Se istället dina fantastiska förmågor, sättet att tänka och viljan att leva upp till detta som guds gåva. Den gåvan är inte given till alla, därför skall du vårda ömt och samla dina krafter till nästa aktiva fas
     när tiden är inne!

    • mariana says:

     Savalle, jag är glad att du känner min empati. Det är svårt,när man tar in alla de energier som vi är omgivna av och då är det nödvändigt att ibland krypa under stenen. Jag har lärt mig att jag är som starkast, när allt är som svårast.
     Du kommer att bli mer stärkt för varje gång du kommer fram.

 12. peterkrabbe says:

  igår hade jag oväntat besök. En duvhök flög in genom min öppna ytterdörr och fortsatte mot ljuset den såg i fönstret på motsatta sidan. Där fastnade den stora fågeln, hjälplöst flaxande mot fönsterglaset.
  Jag insåg att här var det dags för lite morisk tankekraft och närmade mig långsamt den upprörda fågeln under intensiv koncentration på budskapet – du behöver inte vara rädd, jag skall hjälpa dig ut. Till min förvåning blev duvhöken helt lugn och stirrade intensivt på mig med sitt ena öga. Jag haspade långsamt upp fönsterhakarna, varav den ena två centimeter från hökens vassa näbb, och kunde så sakta öppna fönstret. Flyg nu, käre vän!
  Efter en snabb eftertanke kastade höken sig ut, flög upp i närmaste trädtopp, gav mig en sista förvånad blick och fortsatte sedan sin flygfärd mot nya mål.

  • Arga gubben says:

   Peter, jag talade en gång med en apa på Skansen i Stockholm. Han följde mig intresserad från plats till plats framför fönstret. Jag var liten. Vi kan tala med djuren. Jag har sett en kvinna tala med ett svart stort kattdjur i Afrika och lugna det. Djuren har inte evigt liv i vår mening, tro, men de kanske har gruppsjäl. På annat sätt kan inte instinkten förklaras.

   Lite orelaterat.

   Påven har flaxat om det här. Några hotade avsätta honom och då svängde han om.

   Jesuiternas syn på djävulen.

   https://www.eurasiareview.com/23082019-exorcists-to-jesuit-head-satan-is-real/

   • AnnaF says:

    Underbar historia Peter! Jag håller med ”gubben” om vår förmåga att tala med djuren! Jag har själv gjort och än idag har jag ett pågående samtal som är inte alltid ”friktionsfritt” med ack så givande!
    En del av mitt hjärta har alltid varit Reserverad för djur, framförallt hundar. I 70-talet har jag deltagit i mängder av hundräddnings aktioner och plockat upp herrelösa hundar för transport till den nya ägaren. En händelse som förbryllar mig än idag när jag hittade 2 hundar (vägde ca 50 kg/styck) samtidigt vid en hård trafikerad statsdel och tog risken att få in båda två i min Fiat500! Det var vågat eftersom dessa hundar med stor sannolikhet levde i vild tillstånd en längre tid och normalt skulle ha aldrig delat plats på baksätet i en liten bil. Men det hände något mirakulöst! De satt som gipskatter och fokuserade bara på mig. Jag körde som en galning, jag visste var jag kan lämna de tillfälligt tills vi hittar hem till dem. Nu efteråt inser jag att dessa underbara, kloka varelser har förstått min välvilja och pga deras utsatthet valde de att förlita sig på mig fullt ut!
    Det fanns andra historier där det tog en längre tid att bygga upp förtroendet och till sist locka de fram då omhändertagandet skett frivilligt och utan risker!
    Djuren genomskådar oss därför krävs en genuin känsla av närvaro! Upplevelsen av den känslan är beroendeframkallande……man kan aldrig få nog!

 13. Arga gubben says:

  Vi får så lite information och tvingas gå på indikationer. Svantesson ville undersöka om kristna kors och davidsstjärnor ska förbjudas som slöjor. Kristna barn med eller utan kors, är de militanta? Nej. Judiska barn med stjärnor? Nej, men jag misstänker att hon menar att några av dem kommer att tjäna i israeliska armén. Jag känner en sån man och i Sverige arbetar han för lag och ordning. Svantesson är sannolikt medlem av ett okänt sällskap med muslimska sympatier. Hennes förslag är så dumt att det sticker ut och det ska alltid noteras. Partiledningen ingrep snabbt. Skandaler är välkomna eftersom de fäller de mäktiga. Så konstigt att jag inspirerades att be så att de inte ställer till det värre. Jag ber om skandaler samtidigt som jag ber att våra ledare ska återfå förståndet. Kanske måste de som Nebukadnessar äta gräs innan det händer. Stefan, var är du? Jag vet inte var jag är och inte vad jag heter. Jag känner inte dig. gubbe. Nej, alla känner apan och apan känner ingen. Tugga, Stefan, du utvecklar kons fyra magar. Vad är en ko och en apa? Du kommer att få veta, gräsätare.

  Så här beskriver inte Swedenborg helvetet, men det den här mannen upplevde talade till hans förstånd. Det värsta med helvetet är bristen på det goda. Mörker (brist på sanning), ont lukt. Bill fick upplevelsen för att vittna om den. Så arbetar Herren. Bill talar om bättring och tror inte på självutnämning. Klokt. Han är Bibelkunnig.

  Bill Wiese (Man Who Went To Hell) – 23 Minutes in Hell (Condensed)

 14. Sture says:

  Ibland är det skönt med ett förlösande skratt. Här några musiker tillsammans, en begåvad sångerska som gör en väldigt fin tolkning av Frank Sinatras ”My way”. Men utan att de verkar lägga märke till det så är det trummisen som stjäl hela showen.

 15. Lassekniven says:

  Savalle,
  det känns väl fint att så många här på bloggen bryr sig om dig och tänker på dig. Jag har inte varit inne och kommenterat på länge, jag vill inte känna ett tvång att kommentera även om jag har synpunkter.
  Man mår bra av tre enkla ting.
  För det första, gå ut i skog och mark, i Guds fria natur, vandra i timmavis. För det andra, låna med dig en hund under dessa promenader samt ta med en termos med kaffe och ett par mackor (med stekt ägg och bacon, mitt favoritpålägg vid hiking).
  För det tredje, när du kommer hem så titta på några slapstick filmer, gärna Helan och Halvan eller Charlie Chaplin. Finns på Youtube. Skratta, skratta hejdlöst, flabba. En myckenhet dopamin och endorfiner frigörs.
  Det är ju mycket lyteskomik i dessa filmer, jag undrar varför normala människor skrattar åt lyteskomik på film men avskyr och givetvis tar avstånd från det i verkligheten.

  Cheer up
  Lassekniven

  P.S. Läs om Ordspråksboken, den är inte bara bra utan humoristisk också.

 16. Arga gubben says:

  Jag snubblade över en bra predikan om Johannes evangelium. Detta kärlekens evangelium är det bra att börja med för de som vill läsa Bibeln. Predikanten strukturerar upp det på ett bra sätt.

  Trean och sjuan. Tiden och rummet. Tyst bön. Besök av Herren som ljusgestalt. Andreas och Filippus.

  Bibelstudiu: Johannes (Andlig vägledning med Anders Sjöberg)

 17. Arga gubben says:

  Rapport från förorten.

  En journalist skriver att det är synd om invandrarna för att de inte är digitala. Jaså? Jag ser varannan nyanländ tala i en fin och dyr mobil.

  En pojke ville sälja en snöboll. Jag sade nej och då kastade han den på mig. Längs promenadvägen ser jag skräp på båda sidor. En man sköts till döds nära vårt hem.

  Nu till det positiva. En muslimska hälsade på mig i hissen. Känner jag dig? Nej, men man ska vara artig. Hon talade bättre svenska än många andra invandrare, trots att hon bara har varit här en kort tid. Jag bugade mig och lät henne gå ut ur hissen först. Det uppskattade hon mycket. En man ställde sig i givakt när han såg mitt skägg. Lediga!, sade jag, men det förstod han nog inte. En polack arbetar ihjäl sig i området. Han är här för att han är billig, men arbeta kan han.

  Två muslimskor har tagit mig i hand och det är absolut förbjudet. Jag släppte fram en palestinska och lät henne tala om problemen i hennes älskade hemland. En annan tog mig i hand för att visa respekt. Hon befinner sig nånstans mellan kristendomen och Islam, men närmare Islam.

  Lite grand om Greta. De som ska segla hem skeppet flyger till New York. Hon har ökat antalet flygresor, hävdar en tysk tidning. Hon har varit i hårt väder. Hennes lyxresa är bara en show.

  Slutligen, skänk en tanke till Savalle. Och Lasse, hör av dig.

  • Mo says:

   Gretas resa är mer än en show, det är business på hög nivå anförd av monegaskernas illvilliga tävlingssegelbåt Malizia. Syftet är att etablera klimatmedvetenhet hos den unga generationen för att underlätta FNs planerade klimatskatter och fördelning av den outsinliga mängden klimatflyktingar som följer i civilisationens spår.

   https://team-malizia.com/en/home/

   Ja vi skänker Savelle goda tankar med önskan om återhämtning av krafter, hans bidrag för att reda ut de komplexa sambanden mellan katolska kyrkan, jesuiter och sionism har varit ovärderligt.

  • Sture says:

   @ Lassekniven
   skall i morgon genomgå en stor operation efter en operativ komplikation längre bakåt i tiden. Han har bett mig att be för honom och jag skulle önska att ni alla som känner bönens oerhörda kraft förenar er med mig i detta. Be för att allt detta skall komma till ett slut och bli helt bra.

 18. Savalle says:

  Tack, alla mina kära vänner!

  Ni ska veta att era ord och omsorger värmer!

  Ända sedan i maj förra året har jag varit enormt ledsen. Ibland har det varit bättre. Jag har berättat om det tidigare. Min älskade hund Lulu. Jag har älskat alla mina hundar så enormt. Och det har varit mycket svårt när de lämnade jordelivet. När Lulu dog så dog halva jag också. Jag har sörjt dag och natt, i vaket tillstånd och i drömmen. Särskilt intensivt har det varit nu på senare tid.

  Mitt engagemang här och på några andra bloggar har hjälpt mig i sorgen. Men det har blivit för mycket. Jag har gått in med all min kraft i detta engagemang för en bättre värld och för att försöka delge det hopp jag har från Bibeln. Jag tog ut mig och är rätt tom nu.

  Samtidigt har jag försökt spåra orsaken och källan till den övergripande hänsynslöshet som större delen av jordens människor utsätts för och har utsatts för under så lång tid. Det har varit mycket nedslående och tungt – och som en mycket klok vän här på bloggen påpekade för mig – är det bättre nu att fokusera på det positiva istället.

  På sätt och vis är det bra att veta var källan till det övergripande utnyttjande systemet finns, men en förändring som leder till befrielse kan förmodligen endast uppnås genom att enskilda individer kommer till insikt om att det är vitalt, på alla sätt, att sträva efter att leva hänsynsfullt, oavsett varifrån det onda kommer.

  Gud vill att vi alla kommer till insikt om att vi ska leva så. Det är därför det onda får råda, tror jag.

  Jag tar till mig av era fina råd!!!

  Jag planerar att resa bort ett tag för att försöka komma ur sorgen och hämta kraft.
  Jag har mycket goda vänner i Tyskland och dit vill jag resa snart.

  Peter, Fiskargubben, Anna F, Mo, Mariana, Loa, Lassekniven, Sture, Johannes, Second Opinion, Martin och alla Ni andra, tack så enormt mycket för vårt fina samarbete och er värme och omtanke.

  Jag kommer fortsättningsvis att följa vad ni skriver och jag siktar på att komma tillbaka när tiden blir mogen.

  Jag avslutar med att återge några ord från Predikaren i Bibeln:

  3
  1Allt har sin tid,
  det finns en tid för allt som sker under himlen:
  2en tid för födelse, en tid för död,
  en tid att plantera, en tid att rycka upp,
  3en tid att dräpa, en tid att läka,
  en tid att riva ner, en tid att bygga upp,
  4en tid att gråta, en tid att le,
  en tid att sörja, en tid att dansa,
  5en tid att kasta stenar, en tid att samla stenar,
  en tid att ta i famn, en tid att avstå från famntag,
  6en tid att skaffa, en tid att mista,
  en tid att spara, en tid att kasta,
  7en tid att riva sönder, en tid att sy ihop,
  en tid att tiga, en tid att tala,
  8en tid att älska, en tid att hata,
  en tid för krig, en tid för fred.

  9Vad får då den strävsamme ut av all sin möda? 10Jag har sett vilket arbete Gud har lagt på människan. 11Allt vad Gud har gjort är skönt i rätta stunden. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds verk från början till slut. 12Jag insåg att för människan finns ingenting gott utom att glädja sig och njuta livets goda. 13Att äta och dricka och finna glädje mitt i all sin möda – det är en gåva från Gud.

  14Jag vet att vad Gud gör består för alltid,
  ingen kan lägga något därtill,
  ingen kan dra något därifrån.
  Så handlar Gud för att man skall bäva inför honom.
  15Det som är har redan varit,
  det som kommer har redan funnits.
  Gud letar åter fram det flydda.
  Livets intighet och ondska
  16Vidare såg jag under solen:

  orätt satt på rättens plats,
  orätt satt på rättfärdighetens plats.
  17Jag tänkte: Gud dömer både rättfärdiga och orättfärdiga. För allt som sker, för varje handling finns en tid.

  18Jag tänkte: Det sker för människornas skull, för att Gud skall pröva dem och de själva inse att de är djuren lika. 19Människans öde och djurens är ett och detsamma: hon dör som de. Samma livsande bor i dem båda. Människan är inte förmer än djuren. Allting är tomhet.

  20Allt går mot samma mål:
  allt har kommit av jord,
  och allt blir jord igen.
  21Vem vet om människornas livsande stiger uppåt, mot höjden, medan djurens sjunker neråt, mot jorden?

  (Predikaren 3:1-3:21, Bibel 2000)

 19. Loa says:

  Igår natt såg jag STJÄRNHIMLEN! Inte bara små knappnålshuvuden, utan en svart himmel full med lysande stjärnor. Dagen hade varit sagolik, solig och med varm vind. Himlen hade i flera dagar inte haft (så många) chemtrails och var nu blå. Till kvällen vattrade sig havet som ljust siden, och den skära himlen vid horisonten var nästan inte skitig.
  Var det därför vi fick en riktig sommardag? När chemhinnan är borta så man kan se stjärnhimlen, så måste ju samma frånvaro också ha gett oss en makalös sommardag.
  Samt gäller förhållandet OMVÄNT.

  • Loa says:

   Jag glömde: I denna klara natt syntes månskäran skarpt, förstås. Den var i avtagande – och den var SNED! Mycket tydligt lutade den sig BAKÅT.

 20. Vid genomläsning av de många intressanta kommentarerna i denna öppna tråd, ‘fastnade’ jag vid @ Sture 22 aug kl 16:31 ovan, ang Jakob Lorbers berättelse om nubiernas ‘teaterföreställning’, där Jesus uppmuntrar dessa människor att med berått mod genomföra ett nidingsdåd: att döda en stor varelse, trädet, genom att rycka upp det med rötterna och kasta det till marken, bara därför att de kunde det. Spektaklet har enligt min uppfattning inget med manifestation av något högre medvetande eller alls något med andlighet att göra. Det är en ren ‘show off’ med kontroll av sinneskrafter (psykiska krafter). Högt utvecklade yogis behärskade/behärskar också dessa krafter, vilka vem som helst kan tillägna sig med rätt träning. Vad det handlar om tar jag inte upp här. Händelsen för mina tankar närmast till ‘svartmagi’ (att göra andra levande varelser illa), av det slag som obskyra organisationer idkar.
  Även om dessa nubier hade fri vilja och själv ansvarade för det meningslösa illdådet, hade, enligt min uppfattning, rätt förhållningssätt för en högt utvecklad mästarsjäl som Jesus, istället varit att bestämt varna för de personliga konsekvenserna av det som skulle göras, och framförallt avhållit sig för att uppmuntra till detsamma och efteråt ge beröm därtill.
  Detta för mig till en strikt personlig reflektion. Det kanske inte alls var den bibliske Jesus Kristus, som var rösten Jakob Lorber hörde. Kanske Jakob Lorber vid något tillfälle, under sinnesutvidgning vid lyssnandet på vacker musik, ‘öppnade upp sig’ och tillät sig besättas av någon fantasifull astral entitet, som tog över och styrde Lorbers penna. Denna entitet kunde naturligtvis kalla sig vad som helst, även ‘Jesus Kristus’.
  Jag har stor respekt för dem som tror eller vill tro på att Jesus kanaliserade via Lorber. Själv förhåller jag mig passivt avvaktande till alla pretendenter, som anser sig vara i kontakt med, kanaliserar och förmedlar budskap från högt uppsatta mästargestalter. Min egen uppfattning är att mästarsjälar inte kommunicerar med människor på detta sätt. En enkel tillämpning av devisen att man kan avslöja falska profeter på deras handlingar, förhållningssätt och inställning, gör att jag själv avvisar tanken på att det kan ha varit Jesus Kristus som var närvarande vid den aktuella berättelsen.
  Men, när allt kommer ikring, är det viktigare, att försöka leva efter och tillämpa de levnadsregler och -råd, som Jesus förmedlar i Bibeln (de räcker väl till), än att göra honom till objekt för idoldyrkan.

  • Arga gubben says:

   Göran, jag försöker läsa in Lorber bättre. Hans profetior gick i uppfyllelse. Vi fick ett stort världsomspännande nät. De rika och mäktiga amerikanska svartänglavingarna har svårt att flaxa under Trump. Jag är bara i början av detta andra studium av Lorber.

   Herren tänker på nyttan. Det var ont om träd i landet. Folket behövde träd till byggnadsmaterial. Folket fick också en uppmaning att vårda sina andliga gåvor. Dessa ska de visa upp när vi har fått höra talas om dem, inte förr. En eventuell avskogning är det enda problem jag kan se. Sådana ägde rum runt om i Mellanöstern. Lorber säger att träden ska vårdas, så att klimatet räddas, ännu ett profetiskt tilltal. Amazonas. Det var inte moriska krafter bakom slakten på Libanons cedrar. Irak hade ett fungerande bevattningssystem och muslimerna hade inte förstånd att bevara det.

  • Loa says:

   Precis min reaktion. Jag blev mycket upprörd över trädet.

  • Sture says:

   Göran Åkesson,

   jag måste erkänna att jag är mycket betänksam över vad du skriver. t. ex. det här: ”där Jesus uppmuntrar dessa människor att med berått mod genomföra ett nidingsdåd: att döda en stor varelse, trädet, genom att rycka upp det med rötterna och kasta det till marken, bara för att de kunde det.”
   Om jag rycker upp en växt med rötterna, som råkar vara en morot, och sedan äter upp denna morot – har jag då begått ett nidingsdåd mot en varelse? Eller är det storleken det kommer an på? Jag tror det var Wilhelm Moberg, som i sin bok ”Min svenska historia” beskrev vad skogen betytt för det svenska folket. Praktiskt taget allt var tillverkat av trä: träskor, träskålar, träskedar, vävstolar, bord, stolar, sängar, hus, hästkärran etc., etc. Allting var tillverkat från skogen – till och med veden som man värmde upp huset med. Och dessa trävaror måste ha kommit från ”nidingsdåd” mot stora varelser då man gick an på dem med såg eller yxa. Och ?
   Hela livet är uppbyggt på ekosystem, där vi är en del. Hur skall vi kunna leva utan att vara en del av detta ekosystem, där vi äter frukt och grönsaker och kanske också kött från djur.
   Du undrar hur denne Lorbers Jesus kunde acceptera att ”döda en stor varelse”. Men Jesus accepterade också att låta sig själv dödas, därför att han med sin återuppståndelse ville visa att det inte finns någon död. Livet är evigt och inte bundet till materia – inte ens det andliga i detta stora träd.

   Jesus kunde hur lätt som helst undvikit att låta sig infångas, torteras, korsfästas och dödas. Men han ville inte det. Och det är här som historien om Judas Iskariot får sin förklaring, varför han ”förrådde” Jesus, men sedan ville lämna tillbaka de 30 silverpenningarna för att slutligen begå självmord när han inte kunde få sitt förräderi ogjort. Denna förklaring löper över flera hundra sidor och visar hur Lorbers Jesus inte alls var ute efter att imponera genom att göra under, tvärtom. Du är välkommen att ta reda på det, men då måste du nog först ändra på din självgoda inställning.

   • Mo says:

    Du säger ”Jesus ville inte det ” det är väl uppenbart att han övertygats av översteprästerna att följa lidandets väg för att uppfylla profetian om den lidande messias. På samma sätt var det Judas uppgift att medverka till sveket med 30 silverpenningar. Att avlasta översteprästerna ansvaret är att gå i den planerade fällan.

    http://www.bibeln.se/las/2k/matt#q=Matt+20%3A17

    http://www.bibeln.se/las/2k/matt#q=Matt+27%3A9

   • @ Sture
    Tack för respons! Intressant att få ta del av Dina tankar!
    I Ditt svar relativiserar Du och polemiserar kring mitt inlägg- det är helt OK- och landar i trivialiteter om behovet av att skörda grödor för olika ändamål, med en utblick om ekosystem och en diskussion om ‘livets väv’.
    Men, Ditt resonemang leder egentligen ingenstans, vad gäller kärnfrågorna i mitt inlägg- oavsett hur Jesus hanterade sin egen död-, således: det som bekymrar mig är varför Jesus uppmanade till och efteråt berömde nubiernas meningslösa ‘svartmagitrick’, riktande sig mot ett stort och tydligen vackert träd i Guds trädgård, med en medföljande tydlig accept att lägre sinnesrelaterade krafter kan få användas lite hur som helst. Jag undrar om Jesus då funderade något kring den kosmiska lagen om ‘attraktion och reaktion’, som samme Jesus så träffande formulerade som ‘såsom Du sår, måste Du skörda’? Tilltaget likställer jag med att i berått mod ta livet av ett djur eller en människa med tankekraft, för att visa att man behärskar tekniken.
    Frågorna hänger kvar, obesvarade och för mig obegripliga, till dess jag lämnar förutsättningen, att det är den bibliske Jesus, som uppträder i den aktuella berättelsen från Jakob Lorber.

    • mslorber says:

     Göran, jag tror att moorerna behövde veta vilka krafter de besatt. Händelsen beskrivs som sagt i bok 10 kap 45. Du kan lätt hitta den engelska översättningen på nätet och själv läsa de efterföljande kapitlen, kanske får du då svar på dina frågor. Jesus jämför med de första människorna som var satta att ”…härska över havets fiskar, himlens fåglar, boskapen, alla vilda djur och alla kräldjur som finns på jorden.” (1 Mos 1:26). Människan var då i ett tillstånd där anden och själen var ett. Om jag förstår det rätt var det något av denna kunskap som levde kvar hos moorerna (jag kan ha missuppfattat den biten).

     Du kanske skulle bli lättad av att veta att Lorber-texterna är fulla av invändningar av det slag som du visade upp. Men efter att Jesus ger en uttömmande förklaring så slutar det alltsom oftast med att de tvivlande kastar sig ner vid Jesu fötter och prisar Hans vishet och ber om förlåtelse för sin egen dumhet.

     Jag kan ge ett snabbt exempel på det. En av Jesus nära vänner (inte omnämnd i Bibeln) ger en lång utläggning varför det är fel att varken Jesus eller några av Hans änglar ingriper och stoppar Satan. Om det skulle fortsätta så skulle alla tempel till slut bli dedikerade åt Satan. Så varför gör Jesus inget åt detta??!! Svaret är fantastiskt. Men jag måste hålla med Sture, du behöver bli lite mindre självgod. Tänk på att du nu går emot och tillrättavisar Skaparen av Himmel och Jord. Det är okej så länge du är öppen att själv bli tillrättavisad. Men jag betvivlar det och misstänker att du för alltid har vänt ryggen åt Lorber.

     • mslorber says:

      Tillägg: Händelsen med moorerna beskrevs alltså i bok 10 kap 45. I kapitel 47 säger Jesus att det skulle ta en kraftigt skjuten pil femtio år att nå solen. Vi kan väl ta en titt på det påståendet?

      Avståndet till solen är 149 600 000 km.

      Hastighet som krävs för att nå solen på 50 år är således: 149 600 000 / 50 / 365 / 24 = 341 km/h

      Enligt jaktsidan . se är utgångshastigheten 75 – 100 m/s för en jaktpilbåge. Jesus sade en ”kraftigt skjuten pil” så vi tar den snabbare hastigheten.

      100 m/s omräknat i km/h är 100 * 60 * 60 = 360 km/h

      Fascinerande, eller hur?

      • Mo says:

       Med all respekt för ditt och Stures intresse för Lorber så tror jag ändå det riktigt som Göran säger att vill vi förstå det som har skett och det som är tänkt att ske så skall vi söka i bibeln. Förstår jag dig rätt, menar du att Jesus var skaparen ? Han ansåg sig själv inte vara Gud så varför skall vi tro det. Några uppfattar Jesus som Guds älskade ärkeängel Mikael som sändes ned för att hjälpa människorna. Vem skall ha tolkningsföreträde och vem skall tillrättavisa vem ?

       http://www.bibeln.se/las/2k/upp#q=Upp+19%3A10

       • mslorber says:

        Mo, du är en slarvig bibelläsare. Jesus såg sig i allra högsta grad som Skaparen. Så här lyder stycket som du hänvisade till:

        ”Och jag föll ner för hans fötter för att tillbe honom. Och han sade till mig: ”Nej, inte så! Jag är Guds tjänare liksom du och dina bröder, som har Jesu vittnesbörd. Gud skall du tillbe. Jesu vittnesbörd är profetians ande.”” (Upp 19:10)

        Vem föll ner inför vem? Lösningen finns i versen innan:

        Och ängeln sade till mig: ”Skriv: Saliga de som är bjudna till Lammets bröllopsmåltid.” Och han sade till mig: ”Detta är Guds sanna ord.”

        Nu blir allting klart. Johannes ville falla ner och tillbe ängeln, men denne rättade honom och sade: ” ”Nej, inte så! Jag är Guds tjänare liksom du…” Ängeln är alltså inte Jesus. Jesus är ingen ängel.

        Om Jesus är ärkeängeln Mikael? Nej och åter nej. Läs Hebréerbrevet. Här är hela kapitel 1. Ursäkta att det blir lite långt men det är viktigt.

        ”Många gånger och på många sätt talade Gud i forna tider till våra fäder genom profeterna, men nu vid denna tidens slut har han talat till oss genom sin son, som han har insatt till att ärva allting liksom han också har skapat världen genom honom. Och han, som är utstrålningen av Guds härlighet och en avbild av hans väsen och som bär upp allt med kraften i sitt ord, har renat oss från synden och sitter på Majestätets högra sida i höjden. Han har blivit lika mycket mäktigare än änglarna som det namn han har fått i arv är förmer än deras. Ty aldrig har Gud sagt till någon ängel:

        Du är min son,
        jag har fött dig idag,

        eller,

        Jag skall vara hans fader,
        och han skall vara min son.

        Och när han låter sin förstfödde son träda in i världen säger han:

        Alla Guds änglar skall hylla honom.

        Om änglarna säger han:

        Han gör sina änglar till vindar
        och sina tjänare till eldslågor,

        om Sonen däremot:

        Din tron, o Gud, består i evigheters evighet,
        och rättens spira är din kungaspira.
        Du har älskat rättfärdigheten och hatat orätten.
        Därför har Gud, din Gud, smort dig
        med glädjens olja mer än dina likar.

        Och:

        Du, Herre, lade i tidens början jordens grund,
        och himlarna är dina händers verk.
        De skall förgås, men du förblir.
        De skall alla nötas ut som en mantel,
        du skall rulla ihop dem som en klädnad,
        ja, som en mantel skall de bytas ut.
        Men du är densamme,
        dina år har inget slut.

        Aldrig har han sagt till en ängel:

        Sätt dig på min högra sida,
        så skall jag lägga dina fiender
        som en pall under dina fötter.

        Är inte änglarna andar i Guds tjänst, sända att tjäna dem som skall få sin del av frälsningen?”

        I själva verket var det Jesus anspråk på att vara Gud som fick honom korsfäst.

        Jesus säger: ”Jag och Fadern är ett.” (Joh 10:30)

     • peterkrabbe says:

      Jag instämmer i Mo’s kommentar rörande attityderna hos bloggens Lorberläsare. Det är fullt berättigat att lyfta fram och kritisera oklarheter och motstridigheter, både i bibelns texter och i Lorber tolkningar. Bloggen är ett forum för alla och man behöver inte få epitetet självgod bara för att man gör egna observationer.
      Både Jesus och morerna måste ju rimligtvis ha varit medvetna om morernas förmåga till tankekraft sedan lång tid tillbaks, så det framstår lite som en föreställning för andra åhörare. Jag frågar mig då vad syftet var. På vilket sätt skulle det gynna Jesus förkunnelser att morerna har egenskaper som vanliga människor inte har, trots att de som jag förstår det inte ingick i Jesus närmaste krets? Varken förr eller senare.
      Redan tidiga civilisationer som sumerer och egyptier hade goda kunskaper i astronomi tusentals år före Jesus och avstånden till både solen och månen var kända av deras präster/astronomer. Detta gäller naturligtvis även för pilens hastighet, som är lätt för vem som helst att beräkna på en uppmätt skjutbana. Man får nog se Jesus insikt i detta som normal allmänbildning för de upplysta på den tiden.
      Kärleksbudskapet i berättelsen om husdjuren är naturligtvis oklanderlig men knappast något nytt utöver en normal högmässepredikan. Problemet är kanske att inte alla människor har förmågan att älska på beställning eller uppmaning, Det är en gåva som vi får när vi minst anar det. Jag tror inte att man kan tvinga fram den genom uppfostran eller krav. De som får den som en kallelse från Gud kan vara tacksamma för detta, men det är knappast någon generell händelse som man kan ta för givet.
      Nu har jag varit lite elak för att behålla balansen i diskussionen!

      • mslorber says:

       Fair enough. Men som alltid i Lorber finns goda förklaringar till det synes ologiska eller som i det här fallet även omoraliska. Moorernas handling var allt annat än det. Högmodet i Görans fall består i att han så snabbt förkastar Lorber, utan att ha fått en ordentlig förklaring (något han bara får genom att läsa alla textstycken själv). Det är som att förkasta Bibeln för att Jesus äter en fisk. Men nog om det. Jag vill inte bidra till en bitsk stämning, jag uppskattar att människor med olika trosuppfattningar får komma till tals.

       Avslutningsvis vill jag bara klistra in Jesus förklaring. Den kommer efter en nio kapitel lång predikan. Det räckte inte med en god och strålande undervisning för att lärjungarna på allvar skulle kunna tro på vad den själsligt fulländade människan var kapabel till. Om nu moorerna, som inte ägde Jesus kärlek, kunde utföra dessa handlingar, vad kunde då de göra? Och för att komma till insikt om detta var de tvungna att se det i verkligheten. Jesus säger: ”Sannerligen, om ni har tro så stor som ett senapskorn kan ni säga till det här berget: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting blir omöjligt för er.”” (Matt 17:20). Det här var vad Jesus talade om.

       [1] (The Lord:) “You have seen the power of the combined effectuation through the unification of the outer life-sphere of several of these now our Moors! How much normal manpower would be required, to lift such a tree like the old cedar there, including the heavy earth lump?! How much natural manpower could have moved or rolled this very large and exceedingly heavy rock from its former place?! The few Moors have pushed or actually carried it in front of your eyes through the air! From this undeniable fact you had to conclude, what power and strength must ly in the unified outer life-sphere of a nature- perfected soul!
       [2] If already these Moors, who didn’t know anything about the power and strength of My name, could have performed such extraordinary things by only the power of their unified outer life-sphere of their nature-perfected souls, how much bigger things should you be able to perform, if you could work through My word and through the almighty spirit of My Love in your unified outer life-spheres of your perfected souls!
       [3] Truly, truly, I say to you: Not only such trees and rocks, but you could move whole mountains, if you according to the clear insight of your wise hearts regard it as necessary; however, whatever is necessary, you would certainly in every moment get to know through My spirit in you, which is always present through My always living word in the heart of your souls!
       [4] Would this not be an extremely desirable state of a perfected person in My name, and even more desirable of a whole society or even a nation?
       [5] Its possible effectuation lies before your eyes, and it is therefore extremely necessary, that you as My closest disciples completely recognizes this most important state in you and to also teach all other people in the right manner to recognize this! Since who has a light, should not put it underneath a basket, where it’s the darkness illuminating rays are of no use to anybody, but the light should be put on a clear table, from where it can illuminate all present!
       [6] Indeed, it is easy to put a natural light on a table! With the light for heart and soul it is surely incomparable more difficult; however, a good and firm will brings also this about, and with My certain help in such most important matters of life, even with less effort than you might think. Of course, everybody must first own what he wants to give to his neighbor, otherwise he resembles a blind who wants to lead another blind; if they finally reach a ditch, both will fall into it!
       [7] Hopefully I now have sufficiently explained to you the greatest importance of such a state of the true life-strength of a perfected human soul and have also showed to you the greatest importance of a full self-recognition, which with children must be brought about by a correct upbringing, and can be accomplished to the largest extend in already spoiled people who are not to be blamed for it, by the right measure of humility and patience and mainly through the true, active love to God and therefrom to the neighbor. The deeds of the soul life strong Moors, which should lead you to the right self-recognition, I already have explained to you, which you, however, have not sufficiently understood in all its life depth. It is therefore now up to you, for the sake of the importance of the matter, to ask and by the question express yourself, where and what you are still lacking!
       [8] You first must vividly feel what you are lacking, otherwise you could never be concerned about it with your freest will; because if someone has lost something and he doesn’t know about it, will he ever begin to search for what he has lost? One therefore has to feel quite vividly that one has lost something, and of what it consists of what is lacking, and also must recognize the great value of what is lost, otherwise one will not begin to search with the necessary living zeal!”

      • mslorber says:

       Peter, du skriver: ”Både Jesus och morerna måste ju rimligtvis ha varit medvetna om morernas förmåga till tankekraft sedan lång tid tillbaks, så det framstår lite som en föreställning för andra åhörare. Jag frågar mig då vad syftet var. På vilket sätt skulle det gynna Jesus förkunnelser att morerna har egenskaper som vanliga människor inte har, trots att de som jag förstår det inte ingick i Jesus närmaste krets? Varken förr eller senare.”

       Jag hoppas att du uppfattade att du fick svar på din fråga. Det var alltså ingen show. Lärjungarna (utom två) trodde alltså inte på Jesus när han talade om kraften hos den själsligt fulländade människan. För att tro det behövde de se det. Och det är, tror jag, likadant med oss, i alla fall med mig. Djupast sett så tror jag inte heller på det. Jag försöker, men jag tror inte att jag med min tankekraft kan lyfta på en sten, ännu mycket mindre ett berg. Men Jesus närmaste lärjungar behövde tro på detta, och när de såg att även moorerna, som inte kände Jesus, kunde lyfta upp ett jätteträd med rötter och allt. Ja, då kunde de också tro. Nog var det värt att ”offra” ett fint gammalt träd för detta, när universums Skapare kom och hälsade på. Utan denne händelse så hade inte lärjungarna kunnat föra vidare Mästarens lära.

    • mslorber says:

     Du får hoppa in rakt i handlingen. Jesus hade just talat om solens betydelse för himlakropparna och gör här en människa, som likt solen påverkar sin omgivning. Från bok 10 kapitel 48.

     [4] To give you a more practically insight, we will look a bit closer to some domestic animals and their owners! Lets go to a hard hearted and arrogant owner and look in the spirit at his domestic animals! His dogs are more evil and wilder than the wolves of the woods, his cattle are shy and quite often frightened and dangerously wild. His sheep and goats are fleeing every human form and are difficult to catch. Through the garden of his pigs, which he keeps for the sake of their fat, it is not advisable to walk, to avoid being attacked murderously by their total wildness. The chicken and other poultry are also shy and are difficult to catch. Also with his donkeys, horses, camels and oxen it is not advisable to become too trusting; since very little of any animal culture is noticeable. Only by a continuous wild shouting and cursing and continual hitting, bumping and stabbing can they be used for a certain work, whereby most of the time some accident occurs!

     [5] Yes, why are with this our hard and arrogant owner the domestic animals are so raw and wild and so very much unbendable? The soul of their owner is for them a life-sun in complete disarray! His servants and workers are soon as their master, therefore also not nearly a life-sun for the ice cold souls of the animals given to them to guard and to lead! Everybody shouts, curses and hits to what he is capable of! How could the animals of such an owner be in a wholesome state, of which one can say that they are in order?!

     [6] But let’s go now to a really old-patriarchal good and wise owner of many and large herds and observe his domestic animals! What a nearly unbelievable difference! Neither the cattle nor the sheep leave their good shepherd! Only a single call of him and they hurry to him, surround him and with a nearly visible attention listen to him, if he wants to say something to them! And if he does this, they obey and wondrously bid the will of the good shepherd, where they have refreshed themselves with his soul-light.

     [7] The camel understands the slightest sign of its good guide, and the courageous horse does not become shy under the saddle of its rider. In short, all domestic animals of a gentle and good landlord are gentle, obedient and listen to the voice of their guardians and their master, and with all animals one quite easily notices a certain gentleness, as you can recognizes it at the noble trees with a first glance, that they carry noble fruit; since there the trunk, the branches and all the foliage are softly rounded, smooth and without sharp points and prickles, and the fruit is tasting lovely.

     [8] The reason for this is, as said, one or more healthy, unspoiled souls with a lighted being, spreading a soul-like light- sphere, which contains everything, what the soul as life-element contains in itself, namely: love, faith, trust, recognition, wanting and success.”

     [1] (The Lord:) “However, if the soul of a person is buried in all kinds of worldly material worries, or if it begins to bury itself therein, it then clouds its light-being, and finally it will become completely dark in it. Then there is no stock left of any mighty love anymore, and the very little left is nearly not enough for itself; then comes self-love, which cannot go over to anybody else anymore. But if the love becomes so small, from where should come a mighty faith and will, since faith is the light from the flame of love and the will the power of the light that is active everywhere?!

     [2] If such love-poor people could finally, even if very dull, begin to recognize, that because of the weakness of their love they cannot succeed with anything, and they most of the time see a line crossing out each of their calculations, of which they are guilty themselves, since there can be no effectuation, for which the necessary strength is lacking, they still could be helped; but as such they only become angry and full of bitterness about every success with other people.

     [3] Rage is also a light, but a destroyable one. In such infernal light they soon see all kinds of deceiving means, by which they could come to great wealth. They soon try out such means; however, most of the time they fail, since they are deceiving means. However, the repeated failure does not teach them, but makes them even more angry. They become proud and full of haughtiness and begin to turn to violent means and actually use them. An occasional success makes them perkier, they are becoming cruel and try to remove everything from their path, what they regard as an obstacle to their perceived luck. They thereby have accumulated for themselves by all kinds of bad means considerable wealth, and now recognize this road as the only right and true, on which they themselves have climbed to happiness.

     [4] If such people have children, as it is usually the case, they will educate them in no other manner, than the way by which the parents themselves have climbed to their worldly happiness, namely by all kind of worldly cleverness! They then let their children learn all kind of things, however everything for the world! No consideration whatsoever is taken for the education of the heart, and cannot be taken, since the parents and the teachers and educators, who, because of greed want to please the parents, do not themselves have any idea about the heart and the soul.

     ———————————————————————————————————–

     Göran, detta är rösten av ”svartmagikern” som du kallar honom, en ”fantasifull astral entitet”. Men finns det något i denna text du vill gå tillrätta med?

     • Arga gubben says:

      Det här är precis vad vi behöver höra. Swedenborg säger att en viss man var på väg att korrumpera hela Falun. Han var sniken och inte helt pålitlig. Hans andliga inflytande var stort. På toppen ser vi folk som föregår med dåliga exempel. De tvingar också fram de dåliga beteenden de gillar. Ni ska ha våra sexuella referenser. Ni ska tänka på pengar. Ni ska lyda och absolut inte tänka själva. Ni ska vara rädda. Fisken ruttnar från huvudet. Det är inte bara det de gör som är fel, det är vad de är. Från det flyter allt det onda. Hur kunde Putin vända allt i Ryssland? Han är kristen och älskar sitt land. Det är absolut förbjudet i Sverige.

      Egor Putilov skriver klokt om regeringens övervakningsambitioner och koncentrerar sig på registrerade kontantkort. Övervakningen handlar om oss och de kriminella har flera utvägar att gömma sig. Makthavarna har under lång tid byggt upp kriserna i Sverige. Vad vill de nu? Lösningen är en auktoritär stat och en regering som inte kan avsättas.

      Paulus frågade om en församlings kraft i första hand. En äldre kristen kvinna hade svårt att få upp hissdörren. Öppna dig i Jesu namn!, sade hon, och dörren for upp av sig själv. Jag vet det för att hon tidigare var dagmamma för min bror.

      Regnskogarna är jordens lungor, trots att en forskare hävdar att de konsumerar lika mycket syre som de producerar, Ja, de möjliggör ett rikt djurliv i området och i Amazonas är det extremt rikt. Varför säger vi regnskog? Jo, för att det regnar där. När regnen upphör kan havsströmmarna ändras. Här kan vi tala om mänsklig påverkan. Det måste jag säga, eftersom jag annars kritiserar alarmismen. Lorber talade klokt.

      18.000 personer har skyddad identitet. Det systemet infördes för att skydda hotade kvinnor, men det var bara ett svepskäl. Jag misstänker att många politiker och kanske några oligarker åtnjuter lyxen, men det är ju hemligt. Livvakter är en annan statussymbol och folk klagar när de förlorar sina. Har politikerna en speciell avdelning på skatteverket? Kanske, eftersom Palmes mapp försvann snabbt när han dog.

     • @mslorber
      Först ett par ord om semantik:
      • Jag har inte betitlat någon ‘svartmagikern’. Var står det? Det är en beteckning Du själv hittat på!
      • Ordet ‘förkasta’ har aldrig varit synonymt med verbet ‘ifrågasätta’, med ‘kanske’ som begynnelseadverb i en betvivlande mening.
      • ‘Att vända ryggen åt Lorber’ är enligt Din terminologi tydligen likydigt med att ‘gå emot och tillrättavisa Skaparen av himmel och jord’, s.k. blasfemi enligt kristen dialektik. Har denna trosinriktning har gett Jakob Lorber ‘gudomlig status’, upphöjd över oss andra?

      En stilla reflektion: Själv förstår jag inte meningen med att presentera långa utdrag ur Lorbers skrifter blankt, dvs utan egen reflektion kring det framförda eller medföljande egen tolkning av texten. Kanske det ‘omvända’, således en självständigt egen fundering kring någon upplevt viktig ‘trosfråga’ ackompanjerad med referens till relevant passus i Lorbers diktning, hade varit att föredra?

      För egen del har jag sedan tidigare valt att välja bort Lorbers skrifter. I en tidigare skriftväxling med @Sture på Peters blogg, förklarade jag ungefär att jag ‘tyckte Lorbers sagoberättande var för omständlig för mig , men att det säkert passade andra bättre’ och att jag ‘föredrog aktuell och uppdaterad information från och inom AIC’- samt vill jag tillägga, möjligheten att ställa relevanta frågor till den nu levande Mästaren/Enaren, ljuset från Norden, sedan länge en uppfylld profetia.

      • mslorber says:

       Göran, jag hoppas att du nu har fått svar på din fråga. I ditt första inlägg inväntade du dock inte svaret, varför du redan då kallade det ett nidingsdåd, ett meningslöst illdåd. Det var enligt dig svart magi (sprungen ur demonernas tillhåll?). Vad är det annat än att förkasta Lorber, att vända honom ryggen? (Något du är i din helt fulla rätt att göra). Men om du har orkat läsa igenom mina långa svar borde du nu ha fått en tillräcklig förklaring till varför Jesus lät moorerna ta upp det stora gamla trädet. Jag drar inte förklaringen igen. Peter har rätt, ämnet är uttömt och det är dags att gå vidare.

       AIC – https://www.swe.unifier.se/ ?

       ”Vi vill rädda civilisationen genom att låta människor uppnå en högre kvalitativ multidimensionell kvantmedvetenhet!”

       Vi är några med olika trosuppfattningar som Peter ger utrymme på sin blogg. De flesta av oss representerar en minoritetstro. För grannsämjans skulle så tycker jag det är bättre att var och en får presentera sin tro utan bitska ifrågasättanden, av den typ som du visade prov på. Om du hade anlagt en mer ödmjuk ton så hade den här negativa mailväxlingen undvikits.

 21. Arga gubben says:

  Stanley Sjöberg hörde Morgan Johansson säga att han ville utrota kristendomen. Morgan förnekar det, men det fanns vittnen. Johansson och Svantesson har mycket gemensamt. Mona Sahlin talade om kulturberikare. Hon hade inte förstånd att hitta på det själv. Hon var dum, kunde inte tänka själv och lyssnade på andra. Det är så man tjänar stora pengar.

  Nu har jag listat ut varför en router plötsligt lägger av. DNS:erna byts ut av oförklarlig anledning. Jag har sparat de som fungerar och kommer igång igen. Som Peter har jag förlorat data, men vet inte vad det beror på.

  Lasse, du har giltig frånvaro och behöver inte stå i skamvrån med en larvig mössa och bli utskrattad, som jag fick stå ut med. De unga behöver veta hur det var. Jag är med i bönelaget.

  I sista delen av intervjun. De som ser hela får veta hur stora kristna länder togs över av Islam. Muslimerna har tro medan det som nu händer i Sverige beror på beslut fattade av folk utan tro. De har inget stöd alls från ovan och kommer att falla. Det antikristliga väldet fäller sig självt.

  Lördagsintervju 4 – Pastor Stanley Sjöberg om islam.

 22. Sture says:

  Detta är en väldigt fin intervju med Steve Bannon av en reporter på Epoch Times och programmet ”American Thought Leaders”.
  Steve Bannon berättar här om en ny film ”Claws of the red dragon”, som kommer ut i september och som antagligen på ett chockartat sätt kommer att visa för världen vad Kina egentligen är.
  Alla är så fascinerade av Kinas framgångar, men de flesta känner inte till att Kina byggts upp av Wall Street, som fungerar som deras relations arm och de amerikanska företagen, som fungerat som deras lobbyister. Detta har lett till en av-industrialisering av USAs industrier som ersatts med opioider som Fentanyl via Mexico.

  Personligen tror jag att detta ingår i en mycket större plan för att förstöra hela det kristna samhället i väst. Detta började med förstörelsen av det tsaristiska Ryssland och bildandet av kommunismen, fortsatte med förstörelsen av Tyskland, som var Europas kristna ryggrad och har som slutmål att förstöra USA – för att kunna skapa en världsregering med dem själva som självutnämnda herrar i ett herrar-slavsamhälle.
  Kina har nu under 2 decennier via Huawei försökt få kontroll över 5G-utbyggnaden och därmed all kommunikation i världen, vilket innebär 100% övervakning av alla människor i världen, ett totalitärt samhälle. Amerikanska justitiedepartementet har sedan 2007 haft ögon på detta och börjat utreda, vilket ledde till gripandet av Huaweis CEO i Vancouver, i Kanada.

  • AnnaF says:

   @Sture! Epoc Times har en intressant uppkomst och en del suspekta ideologier, finansierer, starkt kopplad till Falun Gong (exil kineser) rörelsen som är allt annat en objektiv förmedlare om Kinas inre angelägenheter! Kan jämställas med MEK (Exil Iranier) Gülen (Exil turkar) och även ”Exil” ryssar som aktivt medverkar för sina fd. hemländers demoralisering, hyllad av väst MSM. Bakom dessa olyckliga ”exiler” finns det mest kraftfulla och ondaste USA-myndighet NED (The National Endowment for Democracy) som bär huvudansvaret för de flesta inre oroligheter, färgrevolutioner, infiltrering i oppositonspartier och för kaosartade operationers och dess finansiering utanför USA-s gränser! Hong Kong protester är det senaste skapelse och här slutar sannolikt inte historien……….
   Steve (Janus face) Bannon är det värsta vänster anarkisten i höger tappning! Hans Taktik är att infiltrera högerpartier, ideologier och vrida till en anarkistisk, vänsteridologi! Så har högerpartierna i hela Europa förstörts, manipulativt och inifrån!!!

   Det handlar inte längre om proTrump eller pro Amerika! Det enda väsentliga är att allt infiltreras med flit och -som vi har redan upprepat hundratals gånger- det är alltid samma krafter som ligger bakom. Målet är inte bara att kontrollera både sidor – ALLA SIDOR SKALL KONTROLLERAS!

   Länken är viktig att läsa om man verkligen vill behålla förnuftet och inte vill bli offer för en mer brutal propagandakrig än någonsin! Vill tilläga en personlig referens. Nästan 40 år sedan har jag lämnat mitt hemland och levt i tre olika västeuropeiska länder. Efter en så lång tid vill jag varna alla som fortfarande faller för Propaganda som fördes mot Osteuropa/ Ryssland, Kina, Mö och i stort sätt hela världen, och hela Tiden! Det var massiv och mycket motbjudande och idag inser jag att det var även fullspäckad med lögner! Jag har själv reagerat väldigt långsamt eftersom i min sinnesvärld var det inte möjligt att bära så mycket hat mot okända världar, kulturer och länder! Men nu är vi här! Våra makthavare, media i årtionde matat oss med hat och fientlighet -mot de andra med en tilltagande och obehagliga konsekvens: nämligen att befolkningen i Europa har lärt sig hata sitt eget land, kultur och sina egna medmänniskor! Inser folk faran med känslan av hat?

   https://www.moonofalabama.org/2019/08/anti-china-cult-gets-us-government-money-runs-large-pro-trump-ad-campaign-.html

   • ragnhild says:

    Takk Anna. Genuint så tydelig å legge vekt i din ytring på innpodet hat. Det romsterer i oss, som en beskyttelse (?) mot det kommende ”herre/slave”-samfunnet (korporasjonenes). Resultatet karakteriserer du Anna så riktig. Dine ord kan man ikke så lett avfeie. Vi er manipulert. I denne skjebnetimen for oss alle så mener jeg at du likefremt sier sannheten.

    Så lurte de oss over tid enda en gang. Mange bidrar. Ja, selv pensjonerte holder kjeft. Forskere blant dem innkludert. Hvem vet, kanskje er det angsten som rir dem. En medløper kan ikke så lett ta rev i seilene og gjøre om, selv om kostnaden er blitt liten. Det ikke en gang om våre etterkommeres framtid ”går fløyten”.

    Vegring er IN. Man orker ikke. Så mange krav og forventninger som stilles til oss alle idag. De visste hva som skulle til; SAMFUNNS-PLANLEGGERNE!

   • Arga gubben says:

    Anna, jag kan vittna om att allt inte var dåligt i Sovjet. Propagandan var förfärlig och jag började se igenom den först på 90-talet. DDR och Jugoslavien var också bättre än sitt rykte.

    Nu har jag lugnat ned mig och försöker att inte vara arg, men det är svårt. NATO:s överfall på Jugoslavien värker. Jag minns när bomberna föll. Jag minns när serberna gjorde ortodox salut och det kallades nazisthälsning. USA byggde stealthplan och fattade dumt nog inte att de var synliga med gammal sovjetisk radar. Hur dum får man vara? Jag minns när albanerna förstörde kloster och kyrkor. När Wesley Clark ville beskjuta rysk trupp för att starta världskrig. Pennan stannar.

    Här nämns en Raevski. Kanske en förfader till the Saker.

    Russia Remembers! This Week the 20th Anniversary of Barbaric Bombing of Yugoslavia by NATO!

 23. Arga gubben says:

  Bolton är i Ukraina för att stoppa försäljningen av Motor Sitj till Kina. Besöket säger egentligen att gamla sovjetiska kunskaper fortfarande är på hög nivå. Motor Sitj och flygplanstillverkaren Antonov flyttades från Ryssland till Ukraina för att bygga upp landet. Självständigheten och senare kuppen eroderade näringslivet. Ett av två små hangarfartyg såldes till Kina och det var avtalsbrott. Ukrainarna berömmer sig av sin högt utbildade befolkning och ser nu forskare och ingenjörer arbeta i Ryssland för att kunna föda sina familjer. Där utvecklas ett substitut till viktiga Motor Sitj, men det tar tid. Det sägs att några ukrainare utvecklar nordkoreanska vapen, men jag vet inte om det är sant.

  I ett fattigt land med galopperande kriminalitet kan det vara sant. Västerlänningar identifieras direkt och jag vägrar besöka landet. En av de misstänkta ukrainska mördarna lärde sig döda folk i östra Ukraina. Nog mest civila. Hans mordtröskel ligger jämns golvet och så var det också för den svenske legosoldat, som dödade serber i Jugoslavien och dömdes för polismord i Sverige. Han var en halvafrikansk fascist.

  Ryssland bygger en ny bro i Samara. Den kommer att förkorta restiden mellan Moskva och Kazan med åtta timmar och förbinda Kina med Europa. Den multipolära världen växer fram.

  Robotramperna, t.ex. i Polen, är mycket oroande. Jsg tror att NATO vill göra Östeuropa till krigsskådeplats i ett eventuellt storkrig. Ramperna kan lätt slås ut med stort lidande för civilbefolkningen. Jag hoppas få höra ifrån våra polacker och andra Östeuropeiska vänner.

  En israelisk säkerhetsman talar om nya ryska vapen och finner dem överlägsna. Vapnen har tagits fram under stora ekonomiska svårigheter, men där är de. Det går inte att knäcka en stark vilja.

  Ett amerikanskt hangarfartyg stävade mot Persiska viken och håller sig långt från farliga områden. NATO är i första hand en sjömakt, men nu är ett sånt fartyg lätt att sänka. Ryssland, Kina och Iran är landmakter och kan överleva det hemskaste. Ryssarna debatterar ett nytt stort hangarfartyg, men jag tycker att idén är dålig. Satsa på infanteriet, ett bra sådant ser jag inte i NATO.

  Den kapade iranska tankern verkar ha kapats olagligt. Någon säger att EU inte förbjuder export till Syrien. Sant? Kanske det var på väg till Turkiet? Iran vill ha en ny pipeline till Syrien.

  Israel har angripit tre länder och Netanyahu får kritik på hemmaplan. I norra delen av landet minns man kriget 2006 och sköter om sina skyddsrum. Problemet är att inte ens Tel Aviv och Haifa är säkra. Netanyahu vill bli omvald och gör fel.

  I anslutning till tidigare inlägg. SVT hånar kristendomen i en video. VPK utesluter en person som motarbetar hedersvåld och kalifatet. Det råkade socialdemokraten Ann-Sofie Hermansson också ut för. Sven Stolpes hus har förvandlats till en moské. Stolpe var en kristen gigant. Vi har emot oss ett nätverk vi nu börjar skönja och det hatar kristendomen. SSU gillar inte heller judendomen. Efter Dan Eliassons härjningar liknar svenska polis den brittiska. Där togs information om ett knivöverfall bort.

 24. Second Opinion says:

  Ang tjänstemannamaffian
  Länsstyrelsen / Staten tar även ifrån skogsägarna äganderätten.
  Karl Hedin om Äganderätten till skogen – 35 minuters föreläsning för den som är intresserad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: