Forum Krabbe, augusti 2019

rapsfält Tore Hagman 2

 

Denna vinjett kommer ibland att dyka upp när jag antingen känner mig överarbetad eller har andra viktiga sysslor att prioritera framför skrivandet. Jag har nu haft min blogg i sju år, varav de senaste fem i rampljuset. Antalet läsningar ligger nu över 1,2 miljoner och antalet artiklar närmar sig 300. Den senaste serien om Ondskan har haft 46.000 visningar. Jag har skrivit i det närmaste utan avbrott. Eftersom jag inte vill strypa möjligheterna för mina läsare att fortsätta debattera, diskutera eller förmedla nyheter under de pauser jag fortsättningsvis måste ta ibland, prövar jag att införa Forum Krabbe, där alla som vill kan fortsätta kommentera, må vara att det kan ta lite längre tid för mig att moderera. Ämnet är således fritt, så länge som alla respekterar god ton och ett värdigt ämnesval. På återseende!

Annonser

231 Responses to Forum Krabbe, augusti 2019

 1. Second Opinion says:

  MAGNETER ANVÄNDS I ALTERNATIV BEHANDLINGSMETOD
  Jamie Lee har nyligen deltagit på Inside The Matrix radio med Jimi Brent. 1 timme och 34 minuter. Ett av de bästa jag lyssnat på den senaste tiden. Jamie Lee kommer från bankvärlden, när han övergav det jobbet flyttade han ut till Santa Rosa i Kalifornien och började odla organiska grödor.

  I detta program pratar han om att han blivit hjälpt med en magnetmetod (benen bar honom inte och han hade problem med balansen) och lär nu ut metoden till andra. Han lär även ut hur man kan kommunicera med sin kropp som också svarar. Han pratar om att The Big Bang Theory är ett sätt att styra iväg oss från Gud.

  Han kommer även in på Jeffrey Epstein och han ger inte mycket för den officiella versionen om självmord utan tror att Epstein är vid liv. Han nämner också att The NWO redan är här.

  Jamie Lee berättar också om bränderna i Kalifornien – han bor i Santa Rosa, Sonoma County. Han var med när storbranden bröt ut mitt i natten oktober 2017. Otroligt intressant program.
  Wiki: The Tubbs Fire was, at the time, the most destructive wildfire in California history, burning parts of Napa, Sonoma, and Lake counties in Northern California during October 2017.

 2. bix says:

  Var där någon som då insåg sanningshalten i denna filmscen ?

  • Savalle says:

   Tack, bix, för denna scen!

   Hela tiden har det varit den taktik som tillämpats för att avfärda allt kritik och insyn: ATT FÖRLÖJLIGA.

   En del människor som jag talat med om geoengineering och chemtrails har visat tydliga symptom på att ha fallit pladask för denna så effektiva taktik.

   Det är på sätt och vis – mitt i all tragik – rätt komiskt att iaktta deras kollektiva reaktionsmönster:

   De får ofta ett något roat och lite överlägset ansiktsuttryck och förklarar pedagogiskt och vänligt att det är contrails det handlar om. Jag brukar då sällan diskutera vidare utan bara säga ”Jaha…”, för jag vet hur lönlöst det är i ett sådant fall.

   De behöver själva snubbla över sanningen någon dag. Det finns ingen argumentation i världen som kan övertyga en sådan grundligt tvagad, tvättad, skrubbad och ursköljd hjärna.

   Men ibland har jag av ren nyfikenhet dristat mig att fråga hur personen kan veta att det är contrails när de har blivit så långa med åren.

   Svaret har oftast med något program i TV att göra.

 3. Arga gubben says:

  Jag citerar ur minnet från en bok jag läste för 20 år sen. Sture och mslorber behöver hjälpa till. Lorber fick ett välbehövligt musikeruppdrag. Han förberedde avresan när han fick ett gudomligt tilltal i hjärttrakten. Sätt dig ned och skriv. Han förblev materiellt fattig, men andligt rik.

  Det viktiga är att Lorber skrev på diktamen. Swedenborg framhäver att det är så det går till och det kan man också se i GT.

  Swedenborgs latin var inte helt korrekt. Jag vet inte säkert, men det kanske betyder att han fick tänka själv med de stora insikter som var honom givna. Swedenborgarna är delade om den saken. Några finner ett inre Ord ovan hans böcker om Ordet, medan andra menar att han säger precis det han säger.

  För de ockult intresserade kan jag berätta vad jag inte tror står i hans publicerade böcker. Han leviterade. I Göteborg såg han en stor brand i Stockholm. Kan man levitera? Ja, om Swedenborg säger det.

  • mslorber says:

   Jag tror att Sture kan skriva mer om det här. Men Jakob Lorber var 40 år och hade just fått ett välbetalt jobb som musikdirektör i Trieste (Italien). Efter viss tvekan tackade han ja och höll på att förbereda flytten från Graz (Österrike) när han hörde en röst i hjärttrakten:

   ”Så talar Herren till varje människa och det är sant och rätt och obestridligt. Den som önskar tala med Mig skall komma till Mig och Jag skall lägga svaret i hans hjärta. Men endast de vars hjärtan är rena och ödmjuka skall höra ljudet av Min röst, och han som älskar Mig mer än hela världen, som en kärleksfull brud älskar sin brudgum. Med honom skall Jag vandra arm i arm. Han kommer alltid betrakta Mig såsom en broder betraktar en annan, så som Jag har betraktat honom i en evighet, till och med innan han fanns.”

   Jakob Lorber ägnade sedan återstoden av sitt liv till att skriva ner vad denna röst dikterade. Det stämmer att han levde i fattigdom, men han hade ett normalt socialt liv. Han träffade ofta sina vänner för ett glas på kvällarna.

   Ja, jag tror att det gick exakt till på samma sätt som när Gud talade till profeterna i Gamla Testamentet.

   • Arga gubben says:

    Jag letar efter den historia jag minns, men hittar den inte helt nu. Jag läste de tyska och engelska versionerna och den tyska var längre på den tiden. Detta är viktigt. Början förebådar slutet.

    ”Just after six o’clock in the morning of 15 March 1840, Jakob Lorber heard a voice in the region of his heart, saying:
    ”Rise, take your pen and write.” And these were the first words of more than 10,000 pages in print, Lorber wrote down:”

    http://lorber.co.nf/

    ”Er hatte am 15 März 1840 um 6 Uhr morgens – so erzählte er es später seinen Freunden – gerade sein Morgengebet verrichtet und war im Begriff sein Bett zu verlassen, als er links in der Brust, an der Stelle wo sich das Herz befindet, deutlich eine Stimme ertönen, welche ihm zurief: ”Steh` auf, nimm deinen Griffel und schreibe!” – Er gehorchte diesem geheimnisvollen Rufe sogleich, nahm die Feder zu Hand und schrieb das ihm innerlich Vorgesagte Wort für Wort nieder. Es war der Anfang des Werkes: ”Die Haushaltung Gottes” oder ”Geschichte der Urschöpfung der Geister- und Sinnenwelt sowie der Urpatriarchen”.”

    http://www.jakob-lorber.org/lor10000.htm

 4. Sture says:

  @ Arga gubben,
  det skulle kunna vara den bok, som fick mig att ändra inriktning på hela mitt läsande och slänga ut halva mitt bibliotek, ”Vägledning för vilseförda” av E.F. Schumacher. Det var nämligen då jag insåg att jag varit vilseförd praktiskt taget halva mitt liv via mina böcker.
  I den boken, som jag hittade i bokhandeln någon gång mellan 1985-87 står talas om 3 olika personligheter, som jag aldrig hade hört talas om, men som skrivit omfattande litteratur på 10-15.000 tryckta boksidor vardera utan att finnas omnämnda överhuvudtaget i våra encyklopedier, Emmanuel Swedenborg, Edgar Cayce och Jakob Lorber. Jag läste då några väldigt intressanta böcker av och om Emmanuel Swedenborg och Edgar Cayce innan jag fastnade för Jakob Lorber. Alla dessa tre är litterära giganter. Emmanuel Swedenborg hade emellertid då långsamt börjat uppmärksammas även i encyklopedier, vilket E.F. Schumacher trodde berodde på att levde så långt tillbaka i tiden och därför var lättare att förlöjliga, t. ex. hans tro på änglar.

  Hursomhelst, Jakob Lorber föddes 1800 i en liten by som nu råkar ligga i Slovenien men som då låg i Österrike-Ungern, alldeles nära Graz och Wien. Fadern ägde två vingårdar, hela familjen var hypermusikalisk och Jakob behärskade tre instrument, fiol, harpa och orgel. Genom detta blev han bekant med de tidens musikaliska giganter, t. ex. Schubert och Paganini och tog t. o. m. fiollektioner av den sistnämnde. Han kunde dock inte få något jobb som stog i paritet med hans utbildning som lärare utan drog sig hjälpligt fram genom att ge privatlektioner i musik och sång. Så plötsligt fick han ett erbjudande om att få jobb som assisterande dirigent på den mycket kända operan i Trieste, Italien. Och var på väg att resa dit då han plötsligt kl. 6 på morgonen den 15 mars 1840 hörde en röst, som tycktes komma från hjärttrakten och som sade:”Jakob, stig upp, tag en penna och skriv. Jag, Jesus Kristus talar.” Han skrev ner vad den inre rösten dikterade för honom till han dog 24 år senare, i augusti 1864.

 5. Loa says:

  M.a.a. att Peter nämnde pyramidbältet runt jorden under https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/07/13/en-smygtitt-in-i-ondskans-skafferi-del-3-makten/#comments, så måste jag visa vad jag läste igår. För tio år sedan hörde jag lite (bagatelliserande) om ev. pyramider i Bosnien.
  The Bosnian Pyramids Mysterious Electromagnetic & Healing Powers
  https://stillnessinthestorm.com/2019/08/the-bosnian-pyramids-mysterious-electromagnetic-healing-powers/
  Publ. 1 aug. 2019

  Tack vare en enveten arkeolog, Dr Semir Osmanagic.
  På slutet mycket intressant om funktionen, tekniken.

 6. hllviken says:

  Senaste nytt om Makteliten:

 7. Arga gubben says:

  Tack, Sture och mslorber. Jag har Lorber i tankarna dessa dagar och behöver läsa in bättre. Jag kan inte läsa allt, men lite. Jag måste nog börja med Guds hushållning. Det verkar vara hans första bok, eller rättare sagt Herrens.

  Lorber kallar sig Guds skrivknekt. Som en skrivare i armén. Han var soldat i tjänst. Igår läste jag att Herren säger att Lorber kunde ha varit rik, men föredrog att tjäna.

  När jag tänker på Filippus och den etiopiske hovmannen får jag för mig att de samtalade på ett tåg, men så var det ju inte. Ett tåg, ett uttåg? Några säger att arken bevaras i Etiopien. Kyrkan verkar vara oberoende och kan inte klassas på vanligt sätt. Bibeln har minst en bok som vi inte har. Tempelriddarna var mycket intresserade och hackade fram kyrkor i bergen. Swedenborg säger att han i den andliga världen fann afrikaner med bättre andlig insikt än i Europa. Ja, han skrev ju när prästväldet låg som ett lock över oss. Filippus försvann plötsligt som Elias och Henok och lät hovmannen tänka själv.

  Jag behöver lösa upp den här knuten med reinkarnationen. Vi ska göra som hovmannen och tänka själva. En swedenborgare talade om den, men jag har ännu inte hittat den i Swedenborgs skrifter eller i Bibeln. Himmelska hemligheter står i bokhyllan i många band jag bara har skummat, men andra har jag läst noga och det tog några år.

  Det är intressant att Lorber bodde i nuvarande Slovenien och Steiner i Kroatien. Den österrikiska kulturen frambringade giganter.

  Sture, första gången jag hörde talas om Swedenborg var omkring 1977. En radioröst berättade om hans upplevelser i den andliga världen. På bokhandeln köpte jag en gammal bok för ett löjligt lågt pris och sprättade upp den tio år senare under intensivt andligt sökande. Jag slängde också böcker.

  • Sture says:

   @ Arga gubben,
   du skriver: ”Swedenborg säger att han i den andliga världen fann afrikaner med bättre andlig insikt än i Europa.”
   Jag tror att detta är rätt och jag skulle vilja visa dig ett kapitel i Lorbers ”Johannes Stora Evangelium” där morerna – och vad dessa kan göra – beskrivs (bok 10/25, kap. 45/100). Det är vanligt att koppla ihop morer med muslimer när man tänker på vad morerna gjorde i Spanien. Men morer var helsvarta människor från områden kring Etiopien, Nubien och de var inte araber i vår bemärkelse. I detta kapitel uppträder de inför Jesus 700 år före Mohammeds islamistiska skapelse och visar vad de kan. Vi skall betänka att dessa människor bodde i det område, Nubien, där man skapade det mytomspunna templet Abu Simbel och i närheten av de stora pyramiderna. Vi har fortfarande ingen aning om hur de gjorde när de byggde dessa. Och inte bara det; Vi har i Sydamerika byggnader med fullkomligt enorma stenblock som ingen vet hur de kommit dit.
   I denna berättelse visar de också att de kan levitera, såsom Swedeborg berättat:

   Således, ”Great Gospel of John, bok 10, kap. 45:

   45. MORERNAS MAKT ÖVER VÄXTERNA OCH ELEMENTEN
   [Jesus talar här]:
   [1] Därefter kallar jag igen på Oubratouvishar och sade till honom: ”Visa oss nu, hur väl du är bekant med luftens krafter, eftersom denna i begynnelsen gavs till den rena människan, för att också härska över luftens andar, så att de också kan användas under alla omständigheter, om hon skulle behöva deras tjänster! Visa oss alltså, i vilken grad du fortfarande är utrustad med denna urtida livsförmåga.
   [2] Omedelbart kallar ledaren till sig tio av sina kunnigaste medhjälpare och beordrade dem att forma en cirkel runt honom, var och en med sin högra fot täckande hans grannes vänstra och sträcka ut sina händer mot honom. Detta skedde genast, och vår ledare började snurra runt, lämnade marken och flöt nu fullständigt i luften, en god manslängd över marken.
   [3] I denna position frågade han mig och han skulle svinga ännu högre, eller om detta var tillräckligt som ett vittnesbörd.
   [4] Och Jag sade: ”Detta är tillräckligt, kom därför tillbaka!”
   [5] Genast lämnade de tio cirkeln och ledaren var kvickt tillbaks på marken igen, bugade djupt framför Mig och frågade Mig om han skulle göra något mer.
   [6] Och Jag sade: ”Hur rycker du upp träd med rötterna och flyttar stora klippblock?”
   [7] Ledaren sade: ”Herre, vårt land lider betydande brist på starka och stora träd; endast de högre bergen har nöjet att ha dem. På de högt liggande betesmarkerna som Kamb’sim inte kan nå kan vi på vissa platser finna bohahania-träd som i vanliga fall tjänar som hem åt apor. Här och där kan vi också finna cypresser och myrra, vilda dadlar och bock och kycklingbröd. Detta är de enda träd som finns i vårt land.
   [8] På slättena och på vårt lands vindskyddade hörn växer endast de ädla dadlarna, fikonet, ouraniza (apelsin) och semenza (granatäpple) och flera betydelsefulla buskar, vilka förser oss med byggmaterial för våra hyddor.
   [9] Att dra upp dem med rötterna kräver verkligen ingen märkvärdig kraft; Dock har vi inte än prövat vår styrka på de starkare träden, även om vi inte tvivlar på att också de, liksom de tyngsta och största klippblocken, måste lyda vår vilja. Här på detta berg står ett enormt träd, som vi naturligtvis varken vet namnet på eller vilka övriga egenskaper det besitter. Likväl kan vi försöka om det är möjligt eller inte att dra upp det med rötterna genom vår vilja!”
   [10] Den gamle Marcus säger: ”Lydigaste tjänare av alla världens herrar! Nu är detta ett minst femhundra-årigt cederträd! Sju män är knappast tillräckligt för att omsluta det, och fyra väldigt starka och erfarna trädhuggare kommer svårligen att kunna hugga ner detta cederträd på två dagar. Och nu vill sex män och sju kvinnor gå dit och vill rycka det upp med rötterna utan hacka eller yxa?! Denna historia, om inte i hemlighet stödd av Herrens allsmäktiga vilja, kommer nu med säkerhet att bli lite sällsynt!”
   [11] Jag sade: ”Ha bara tålamod, Min gamle krigare! Även denna gång kommer Jag helt och hållet att låta bli att blanda in Min vilja, och ändå, inom en kort stund kommer trädet att lyftas från marken med alla sina rötter!”
   [12] Medan de talade med Marcus, sätter de svarta väldigt försiktigt sina händer på trädstammen, nämligen på ett sådant sätt att ena morens högra hand alltid täcker grannens vänstra. De förblev helt tysta i ungefär en halv kvart i en sådan position bredvid trädet. Efter denna tid började trädet väldigt långsamt att vrida på sig och ett enormt knakande ljud kunde höras. Då började alla närvarande bli helt förbluffade och ingen förstod hur man ens delvis skulle tolka detta fenomen.
   [13] När trädet nu, inklusive de tretton som nu omfamnade det väldigt lätt, började vrida sig mer och mer, kunde man se att det tillsammans med jordklumpar och de omfamnande morerna, redan fritt vred sig i luften. Då började några, särskilt kvinnorna, att skrika eftersom de trodde att det fallande trädet skulle mosa några av morerna.
   [14] Emellertid sade Jag till de ängsliga: ”Var inte rädda, trädet kommer läggas ner väldigt försiktigt och ingen kommer att skadas av dess fall!”
   [15] Därmed blev alla lugna, och i samma stund släppte de klappande morerna taget om trädet och hoppade plötsligt ner från berget och kom till oss. I samma stund började trädet svaja fram och tillbaka, vred sig till slut mot sin naturliga tyngdpunkt och lade sig efter en stund väldigt mjukt ner mot marken.
   [16] När trädet rycktes upp med rötterna på detta sätt, visade Jag också morerna ett klippblock som vägde åtminstone 5 000 centner (1 centner = 50 kg) och sade till ledaren: ”Lyft också detta stenblock och placera det i samma hål som uppstod när ni lyfte trädet!”
   [17] Kvickt gick samma morer till klippblocket och omfamnade det på samma sätt som tidigare skett med trädet. Klippblocket flöt nu i luften ännu tidigare än trädet hade gjort. På grund av sin större storlek, omfamnades det naturligtvis av ganska många fler morer, men det stod klart för alla att tusen av de starkaste människorna inte på långt när skulle vara tillräckligt för att bemästra detta klippblocks vikt.
   [18] Inom knappt hälften av en kvarts timme stod klippblocket stadigt fast i hålet och morerna kom tillbaka till oss och ledaren frågade Mig om det fanns något mer att göra.
   [19] Men jag låtsades som om jag tänkte på något vilket ledaren omedelbart märkte, och han sade till Mig: ”Åh, något enormt förestår återigen, eftersom du håller rådslag med dig själv! Därför att vi var av den uppfattningen att allt som Gud vill göra står för Honom mycket klart redan sedan evigheter !”
   [20] Jag sade: ”Å ja, så är det! Men Jag gav er lite vila eftersom det som ni fortfarande måste göra för mig alltid är er mest ogynnsamma uppgift, och ni behövde lite vila för de två uppgifter, som krävde mycket från er externa yttre livssfär. Ni har nu vilat er och nu måste ni visa hur ni gör upp en eld och också hur ni är herrar över detta element! Gå och gör upp en eld och visa därefter att ni är dess herre!”
   [21] Genast bildade alla morer en halvcirkel runt en stor, men sedan ganska länge redan mycket torr, buske och sträckte sina händer och fingrar som strålar emot busken. Inom några ögonblick började busken att pyra, röken blev starkare och starkare och plötsligt stod busken i lågor. När busken emellertid brann för fullt med stora lågor låg alla morer med sina ansikten mot marken i en stängd cirkel runt elden och på ett ögonblick släcktes elden så till den grad att inte en enda glödande liten gnista kunde hittas i hela den till hälften nedbrunna busken.
   [22] Därefter kom morerna tillbaka och frågade Mig om de hade utfört sin handling på ett tillfredsställande sätt. Och jag gav dem bästa betyg. De ville omedelbart ha ord som undervisning för dem, men jag bad dem att vänta lite, eftersom Jag först var tvungen att förklara deras handlingar för de vita. Med detta var morerna nöjda och vi gick tillbaka till våra bord.

   • peterkrabbe says:

    Mycket märkligt och intressant! Men varför skulle just morerna ha blivit begåvade med denna tankekraft? De har ju inte precis utmärkt sig i den bibliska historien. Det handlar om en dimension utom vanliga människors räckvidd. Jag kommer att tänka på de aliens som störtade i Roswell 1947. Man konstaterade då att det inte fanns några styrinstrument i deras farkost, den styrdes genom besättningens tankekraft…

   • Arga gubben says:

    En kristen egyptier undervisade mig om sitt land. Där finns/fanns en man, den starkaste i landet. På 1800-talet var en smålänning starkast i Sverige och han var inte stor. Vi talade om speciella gåvor av olika slag. De kommer ovanifrån, det var det enda vi kunde konstatera.

    Tibetanerna sägs ha eller ha haft en ljudvetenskap. Med stora lurar lyfte de tunga klippblock. Grekerna med sina teatrar hade förstånd på ljud och vi har en indikation på att vikingarna också hade det. Den som står på en viss plats vid Uppsala högar hörs över hela nejden.

    En av de gamla profeterna täckte en plats med vatten och elden kom ändå igång. Jag har undrat vilka gamla hemligheter han hade och Lorbers förklaring är bra.

    Nu förklaras morernas andliga gåvor för oss i Europa. Är det nu vi kan vänta att de får nya uppgifter?

    Invandringen har fruktansvärda konsekvenser, men vi ska inte falla i fällan och skåpa ut alla. I sina egna kulturer fungerar de bättre och många av dem lider i Europa. Massinvandringen är ett bedrägeri mot oss alla. Politikerna och ekonomiska makthavare satte igång den, inte invandrarna. Skåpa ut de skyldiga.

    • Savalle says:

     Bra, Fiskargubben , att du tar upp detta med Jakob Lorber.

     Jag känner att det kan vara lämpligt att jag ger min syn på denna profet. Jag refererar ofta till Bibeln och min förhoppning är att Bibelns kärleksbudskap och löftet om evigt liv i lycka, rättfärdighet, sanning, jubel, försoning, förlåtelse, kärlek, omtanke, insikt… kommer att förverkligas.

     Precis som Lassekniven skriver i en kommentar här på tråden är det så att jag har stor bokstavstrogen kunskap om Bibeln. Jag förstår inte Bibeln, men det som står i Bibeln är det i särklass starkaste och finaste jag vet och jag kan ana så mycket mer. Och jag hoppas.

     Jag har läst några böcker av Jakob Lorber, om Jesu barndom i Egypten och om de tre dagarna i templet i Jerusalem och från det Stora johannesevangeliet och jag är enormt rörd av den kärlek och vishet som framkommer i dessa skrifter.

     Men jag har svårt att ta till mig en del av det som sägs, för det krockar med den tolkning av Bibeln jag har.

     Jag har behövt göra en längre paus i läsandet av Lorbers skrifter för begrundan.

     Det är svårt att tänka om.

     Men nu, efter denna indirekta ”uppmaning” från dig, Fiskargubben,
     som jag har enormt stort förtroende för, har jag beslutat mig för att ta upp läsandet av Lorber igen.

     • Sture says:

      @ Savalle,
      det som står i Bibeln räcker inte idag för att sprida Guds budskap. Det räckte en gång i tiden, men det räcker inte idag. Titta bara vad som hänt med de områden, Turkiet, Iran, Irak, Libanon, Nordafrika, Egypten etc., etc. som tidigare var kristna till 100% men där de kristna nu utgör små spillror. Och där har muslimerna (som är motsatsen till kristendom) tagit över överallt.
      För att överleva måste de kristna få en djupare kunskap om sambandet mellan vetenskap och religion och bygga en bro mellan dessa två. Och här kommer både Swedenborg (som var vetenskapsman) och Jakob Lorber in.
      För det första så innehåller gamla Testamentet så mycket som idag är stötande för många sinnen (lyssna på Peter Krabbe) även om man där kan finna de mest fantastiska formuleringar – säkert Gudsinspirerade eller kanske till och med dikterade direkt av Gud. I Nya Testamentet finns inte dessa stötande händelser och där står de formuleringar, som gjort störst intryck på lärljungarna och det var dessa de då kom ihåg och skrev ner – oklart när.
      Enligt Lorber så skrev Matteus ner de fysiska händelserna fortlöpande, ändå lär Matteus enligt Lorber ha skrivit ner mycket mer som sedan inte kommit med. Johannes skrev ett annorlunda evangelium eftersom han (Jesu ”mest älskade lärljunge”) förstod det andliga på ett helt annat sätt än de övriga, som var fiskare (kanske analfabeter). Lukas skrev ner sitt evangelium efter att ha intervjuat förmodade ögonvittnen till händelserna (kanske 10-15 år efter händelserna, någon hävdar 4 år) och skickade sina uppgifter till historikerna Teofilus i Aten som sammanställde evangeliet och Markus fick antagligen sina uppgifter från Paulus, som inte alls själv var med om de dramatiska händelserna, men troligen fick sina uppgifter via sin Nära Döden Upplevelse (min spekulation).
      Evangelierna innehöll således de mest fantastiska formuleringar, men var mycket korta och lämpade sig utmärkt för muntlig spridning.Inom 300 år var således de kristna i majoritet i det romerska riket (Rodney Stark: ”The Rise of Christianity”)
      Nu befinner vi oss i en helt annan situation, då alla människor kan läsa och texterna kan spridas med blixtens hastighet via Internet.
      Det kanske finns en del saker som är stötande, men var det inte så att Jesus även i vår Bibels evangelier uttalade sig på ett sätt som stötte bort lärljungarna, på ett sådant sätt att de inte längre ville ha med honom att göra? För en tid. Sedan kom de tillbaka. Jesus talar nämligen alltid sanning – även i Lorbermanuskripten – vilket kan vara stötande.
      Jag skulle tro att ”mslorber” är lika bevandrad i de bibliska texterna som du är (jag är inte det), men han stöts inte bort av detta. Det finns en fara i att vara just bokstavstroende. Det blir ungefär som att tro på allt som står i tidningarna – just för att det står i tidningarna. För mig är de bibliska texterna inspirerade av Gud, vilket inte utesluter att något av det som står i Bibeln kan vara felaktigt. Min tro på Gud står inte och faller med att varje formulering skall tas bokstavligt.
      Gud har väl inte lämnat mänskligheten med en bok – som hans sista ord till mänskligheten – för att man skall tolka den som en robot. Då blir man ju en robot. Gud talar med människorna fortlöpande, och mängder av människor uppfattar detta och kan förmedla detta. Även om deras samtal med Gud inte finns nedtecknat i Bibeln, så kan det vara minst lika viktigt att lyssna på dem och de bör inte ingnoreras.

      • Mo says:

       Sture, det är inte bara i MENA länderna det muslimska inflytandet ökar och det kristna minskar drastiskt. Utvecklingen går åt samma håll i Europa där andelen muslimer i befolkningen idag är 5%, i Sverige är andelen 8,1% dvs ca 800 000 inv. Trenden är ökande och med medelhög invandring till Sverige kommer andelen vara 20% år 2050.
       Islam känns många gånger lika mycket som en politisk rörelse som en religiös och i Sverige har vi nu fått ett parti som stärker upp på vänsterkanten. Blir inflytandet stort kan vi säkerligen räkna med hårdare tyglar i pk-Sverige bla vill man att islamofobi skall brottsrubriceras. Man kanske kan hoppas på att det ger de etablerade partierna en tankeställare och att man tänker till en extra gång inför FNs Global Compact of Migration. Det borde man göra nu när FN aviserat att det finns ca 250 milj klimatflyktingar i världen. Här påstår partiledaren att Sveriges muslimer utsätts för dagliga angrepp av rasistisk karaktär bla skadegörelse och vandalisering av egendom ? Risken är stor att motsättningarna ökar i landet med detta parti, men det kanske ändå är bättre att lyfta fram än att förneka dem som dagens politiker i stor utsträckning gör.

       https://www.dagen.se/nyheter/nytt-parti-vill-varna-muslimers-intressen-1.1573132

       • Sture says:

        @ Mo,
        du har helt rätt, det var den slutsats man skulle dra av min kommentar. Men detta beror på att de kristna i Europa är överdrivet konflikträdda och lider av skamkänslor för kolonialismen.

        • Mo says:

         Så är det förstås. Sverige har velat förstärka denna skamkänsla och satt sig på bror duktigs bänk för att peka finger. Resultatet blev att vi axlar kolonialländernas ansvar.

     • Sture says:

      @ Savalle,
      jag hämtar inte min tro på Gud bara utifrån Bibeln. Men varje gång jag läser NTs evangelier så gör dessa ett stort intryck på mig, det medges. Men jag hämtar min tro också från vad nutida människor kan berätta om sina upplevelser av Gud. Jag hämtar den också från människor som varit med om Nära döden Upplevelser (har personligen träffat mer än etthundra sådana och läst mer än 25 intervjuböcker om detta) samt djupgående studier om evolutionsteorin (som är genomfalsk och borde slängts på sophögen redan för 150 år sedan) etc., etc.

      En sådan nutida upplevelse är denna med Nadia Khalil Bradley (nedan). Hon var en muslimsk kvinna som bad enträget till Allah fem gånger per dag i åratal. men aldrig fick något svar. Den dag hon fick svar var det från någon helt annan, Jesus Kristus.
      Dessa berättelser skulle också befria oss från den pessimism som emanerar från alla beskrivningar om ondskan som vi överöses med. Missuppfatta mig rätt nu. Jag tycker att det ni gör är viktigt och behjärtansvärt, speciellt dina videos. Men man vill nästan lägga sig ned och dö genast – eftersom slaget redan är förlorat. Det finns också godhet i det vardagliga livet som behöver tas fram och beskrivas. De goda krafterna finns inte bara beskrivna i Bibeln utan i det nutida vardagslivet. Inte bara i sång och musik. Varför inte också ägna oss lite åt dessa? Och de goda krafterna kommer att övervinna detta. Jag tror att jag skulle kunna leta upp flera hundra (om inte tusen) sådana berättelser som den nedan.

      • Eltervåg says:

       Sture. Det du skriver här är något jag helhjärtat håller med om! Kanske den viktigaste och hoppfyllda text jag läst i år. För jag har förlorat lite i min tro på framtiden. Jag har då och då haft känslan att det går snett, fastän jag medvetet avstår från att läsa vissa nyheter och se visst youtube innehåll som finns på nätet (även här på bloggen).
       Jag tittade på videon, tack för den.

       Du skriver:”Varför inte också ägna oss lite åt dessa?”
       Man kan bara undra vad som skulle hända om man gjorde ett djuplodande grupp arbete inom detta område.

       Matteus 18:20
       “Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem.”

       • Sture says:

        @ Eltervåg,
        här är samma intervju med denna kvinna oavkortad. Den intervju som du just såg är insprängd i denna video på övder 28 minuter, mellan tidpunkterna 7.25 till 14.00, så du kan säkert hoppa över detta.
        Jag blir lika lycklig varje gång jag ser Nadia Khalil Bradley, som för mig är jordens visaste människa. Jag tror att jag sett dessa videos 30-50 gånger och de gör lika stort intryck varje gång. Tänk er detta: hon redovisar hur hon talar med Jesus – och exakt hur detta går till.
        Och betänk vidare att just så som Jesus Kristus kommer till denna kvinna som är en mycket själsligen ren människa (det kan man se) så kan Jesus också komma till varje människa – när som helst. Därför kan inte denna kamp förloras och därför skall vi tänka positivt.
        Hon redogör också för sin bok ”Origins of Truth” som jag köpte och läste för något år sedan – och där får man mycket mera om samtalet med Jesus.

     • mslorber says:

      Jag kom ihåg när jag läste Nya Testamentet för första gången. Jag var mellan 11-13 år, det kan ha varit min systers konfirmationsbibel jag läste, i så fall var jag 13. Jag blev övertygad om att ingen människa kunde tala som Jesus utan att vara Gud. Det jag förundrades över var bland annat hur människorna kunde ge Jesus rätt när han gick till rätta med dem. Om ändå gjorde ingen det Jesus sade, hur kan de då ge honom rätt? Det måste alltså finnas en högre moral som alla böjer sig under. Det var många tankar som väcktes till liv genom den läsningen. Sen är det inte helt lätt för en blyg 13-åring att ”bli kristen”, så avgörandet fick vänta på sig (det blev inte lättare för övrigt).

      I Lorber upplever jag precis samma sak som jag gjorde för mer än trettio år sen. Ingen kan tala som Jesus gör i Lorber-manuskripten utan att vara Gud. Jesus ger svar på frågor som teologer har grubblat på i nära två tusen år. Och de svaren kommer hela tiden.

      Jesus kommer hela tiden tillbaka till ödmjukhet, och att han inte ger mycket för denna världens vishet. Det enda han tycker är äkta och gott hos människorna är kärlek. Ja, det finns vissa saker som är svåra att tro på i Lorber-texterna. Men jag tror det är för att skydda texterna från rena förnuftsmänniskor. De utgör en skyddsmur runt det som är heligt och gott. En iskall fariséisk ”kristen” skulle skratta åt vissa av de sakerna. Vadå, varelser som vi inte kan se som bor i vårt solsystem? Ha! Men i slutändan tror jag också det kommer visa sig vara fullständigt sant.

      Jag har levt med de här texterna i ett år nu. Och jag känner bara frid och en än större kärlek och förundran inför Jesus. Om källan hade varit grumlig så skulle inte detta vara möjligt.

      Savalle, jag hoppas att din bortavaro bara sträcker sig över helgen, max en vecka. Du berör mer med dina milda frågor än du är medveten om.

 8. Sture says:

  @ Arga gubben,
  den här knuten med reinkarnationen är egentligen ingen svår knut. Det står redan i Matteus 11:14 om hur Johannes Döparen är Elias från sitt tidigare liv. Och för att människan skall kunna bli Guds avbild, dvs. vara helt rena i sina hjärtan och skapa precis vad vi vill med våra tankar (såsom Gud gör) så behöver vi göra många misstag (=begå många synder), som korrigeras, och till detta behövs många liv. Men det är ingenting som vi skall ägna oss åt att fundera över utan ta varje liv för sig.
  Om man ägnar sig åt reinkarnationstankarna så hamnar man slutligen där indierna eller buddhisterna är – de tror att ens nuvarande liv är en ”bestraffning” (=karma) för försyndelser i tidigare liv. Människor med svåra lyten betraktas därför som bestraffade av Gud och lämnas utan hjälp av sina medmänniskor. Det är detta synsätt som underhåller kastsystemet i Indien. Och där skall vi inte hamna.

  Jag tror att det är rätt att börja med verket ”The Household of God” I och II, på c:a 800 sidor. Där står om allting före Adam och Eva, om Enok osv. och verkar också beskriva den fejd mot Satan som vi är inne i just nu. Och eftersom Jesus Kristus började diktera denna från 1840-1844, så förmodar jag att han ansåg denna vara viktigast. Här är okunskapen som störst. ”The Great Gospel of John” på 7.500 sidor, verkar ha varit något av det sista han dikterade (1851-1864).

 9. Eclipse says:

  Göran Stenlund – Ett liv

  https://vocaroo.com/i/s1kVOoPzmUye

  * * * * * * *

  Erland Hagegård – Psaltare och lyra

  https://vocaroo.com/i/s0mfW3tTYTG9

  * * * * * * *

  Hela kyrkan sjunger – Tidstecknen visa, att Herren är nära

  https://vocaroo.com/i/s0LWkyfkQFau

  * * * * * * *

  Märta Svensson – Stor är din trofasthet

  * * * * * * *

  Daliah Lavi – Willst du mit Mir geh’n

 10. Savalle says:

  Här intervjuar Ulf Bittner Ingemar Ljungqvist om justitiemorder på CET-terapeuten Susanne Johansson. Jag vill uppmana alla att ta sig en timmas tid för denna så oerhört viktiga intervju.

  Det gäller oss alla i allra högsta grad.

  Människor i yrkeslivet i Sverige sitter fast i ett system som är destruktivt. Det är styrt av girighet, maktmissbruk och orättvisa.

  Det krävs att den enskilda människan slutar upp med att vara en kugge i sådant maskineri. Läkare, journalister, jurister… behöver samla mod för att befria sig ur ett ont system.

  Intervjun visar på parallellen mellan vad som hände uppfinnaren Håkan Lans och vad som nu har skett med Susanne Johansson. I båda fallen handlade det om innovationer som var värda många miljarder.

  En utländsk jurist figurerar i båda fallen, vilket visar på internationell inblandning.

  Den CET-metod Susanne Johansson utvecklat botar svåra sjukdomar genom att stärka immunförsvaret och stamceller. Därför är den till gagn för kroniskt sjuka människor med så allvarliga diagnoser som ALS, MS, cancer, outhärdlig smärta…

 11. Savalle says:

  Jag gör som Peter, jag tar en paus. Det har varit en del tråkigheter på sista tiden och jag har gjort en del fel. Ha det så bra, alla! / Savalle

  • peterkrabbe says:

   Savalle, det blir tomt på bloggen utan dig så jag hoppas att du snart kommer tillbaks! Om det är något vi kan hjälpa dig med så har du min mailadress. Vi är många som kan ge dig råd och stöd. Att grubbla för sig själv ger sällan några lösningar.

   • Savalle says:

    Tack, Peter, jag är bara så trött och behöver vila mig ett tag. Det har varit så mycket och jag behöver få tillbaka kraften. Vi hörs!

    • Arga gubben says:

     Savalle, vila huvudet mellan dina tassar och fasta från Internet en tid. Så helar sig en hund på annat sätt, men vänta inte för länge. Den som är trogen får skäll av människor. Av tankar som inte alltid kommer från Herren, utan från fienden. Jag undrade om det var fel på mig och den tanken fångades upp. En människa anklagade sen mig för det. Vi är i strid och behöver veta det. En Guds tjänare som du har speciellt beskydd. Alla våra tankar är inte våra egna i detta andliga brus. Dra iväg, den tanken är inte min. Swedenborg lärde mig att tänka så. Det var en väldig lättnad.

     Var börjar draken förleda oss? På toppen. Idag förstod jag att, trots att jag vill byta regering, måste jag be att våra ledare inte ska ledas vilse och ställa till det ännu värre. Det gäller också kristna ledare. De är inte ute och cyklar, de går baklänges.

     Jag ber också om skandaler och får bönesvar. Moderaterna funderar på att förbjuda kors, men vacklar. Jag är säker på att Svantessons tankar inte är hennes egna. Någon planterade en tanke, som inte har stöd i partiledningen. Nu backar hon. Hon är ekonomisk talesperson och umgås säkert med oligarker. Var det de som hittade på det här? De har ju inga kristna insikter och sänker sig själva. Drakens verk faller på eget grepp, dum som han är. Jag har gott hopp.

    • mariana says:

     @Savalle.

     I bland är allt bara för mycket och man vill krypa ner under en sten i skogen. Lägga en stor, grå och blöt filt över och sätta upp en skylt: rör mig inte jag vill vara ifred.
     Den där stenen har jag legat under många gånger.
     Ligg så länge du behöver, men när du krupit fram så sätt dig vid datorn och ha ett samtal med ditt högre jag. Du har alla svar du behöver inom dig. Ställ frågor och på ett närmast oförklarligt sätt kommer du att få svar. För mitt visa högre jag använder jag en kursiv stil. Vet inte varför, men det fungerar bäst så för mig.Du vet själv vilka frågor du behöver få svar på.

     -Hur länge ska du hålla på och planera och sedan inte göra någonting av alla dina planer ?

     -Jag vet inte.

     -Den ena dagen efter den andra bara passerar i ditt liv medan du blir allt tröttare och allt mer håglös.

     -Jag vet.

     -Hör du hur du låter? Det finns inte längre något liv i dig och säg nu inte igen- ”jag vet.”

     -Sanningen är att jag är rädd för mig själv och det djupa missmod som ligger över mig. Jag är rädd att jag inte kan ta mig ur det och att jag plötsligt en dag ska dö med en massa ogjorda planer omkring mig. Hur ska jag komma ur det här apatiska tillståndet, som jag levt i åtminstone de sista tre åren? Hjälp mig du!

     Savalle, jag fick hjälp. Det får man alltid på ett eller annat sätt.
     Fråga dig själv varför du känner de upplevda felen så förödande.

  • Eltervåg says:

   Savalle. Man kan göra fel, och då kan man få känslan att det är bättre att ta ett steg tillbaka.
   Jag förstår hur detta kan uppstå, och i synnerhet på forum/blogg. Det finns knappt någon, om ens en enda individ man känner i verkliga livet. Och varför skulle man inte då ta åtminstone en paus?
   Själv kommenterar jag ju sällan, och ibland får jag känsla att jag är ute och cyklar när jag ser att en kommentar jag tänkt igenom innan jag publicerar den, passerar obemärkt.

   Dock håller jag med Peter, kanske det inte vore fel om du håller kontakten med honom vid liv? Peter Krabbe har ju redan delat med sig rörande många frågor. På så vis är han ju bekant, och möjligen en god vän.
   Annars så får du förlita dig på dina vänner i din omgivning – vilket egentligen är att föredra.
   Att kunna möta någon ansikte till ansikte övergår all elektronisk kommunikation.

   Oavsett, jag önskar dig allt gott, Savalle

   • Mo says:

    Eltervåg, jag tycker Peters blogg är så bra på att lyfta de lite djupare andliga frågorna som annars kan vara svårt för oss nordbor att diskutera vid direkta personliga kontakter som inte lämnar samma utrymme för eftertanke. Men visst har du rätt i att den elektroniska kommunikationen skulle vara mer av ett komplement till personliga möten. Och det ena utesluter inte det andra, det är väl upp till oss själva vad vi önskar. Någon eldsjäl kanske kan ordna ett seminarium kring ett tema, gärna med fördjupning kring tex Edgar Cayce, varför inte i Karlstad eller Örebro där ni besitter kunskapen i ämnet.

   • Arga gubben says:

    Dina kommentarer passerar inte obemärkt. Du får mig och andra att fundera. Ibland har jag ingenting att tillägga. Ta det som en komplimang.

 12. peterkrabbe says:

  igår hade jag oväntat besök. En duvhök flög in genom min öppna ytterdörr och fortsatte mot ljuset den såg i fönstret på motsatta sidan. Där fastnade den stora fågeln, hjälplöst flaxande mot fönsterglaset.
  Jag insåg att här var det dags för lite morisk tankekraft och närmade mig långsamt den upprörda fågeln under intensiv koncentration på budskapet – du behöver inte vara rädd, jag skall hjälpa dig ut. Till min förvåning blev duvhöken helt lugn och stirrade intensivt på mig med sitt ena öga. Jag haspade långsamt upp fönsterhakarna, varav den ena två centimeter från hökens vassa näbb, och kunde så sakta öppna fönstret. Flyg nu, käre vän!
  Efter en snabb eftertanke kastade höken sig ut, flög upp i närmaste trädtopp, gav mig en sista förvånad blick och fortsatte sedan sin flygfärd mot nya mål.

  • Arga gubben says:

   Peter, jag talade en gång med en apa på Skansen i Stockholm. Han följde mig intresserad från plats till plats framför fönstret. Jag var liten. Vi kan tala med djuren. Jag har sett en kvinna tala med ett svart stort kattdjur i Afrika och lugna det. Djuren har inte evigt liv i vår mening, tro, men de kanske har gruppsjäl. På annat sätt kan inte instinkten förklaras.

   Lite orelaterat.

   Påven har flaxat om det här. Några hotade avsätta honom och då svängde han om.

   Jesuiternas syn på djävulen.

   https://www.eurasiareview.com/23082019-exorcists-to-jesuit-head-satan-is-real/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: