Utblick Europa, oktober 2019.

EU Ursula van der LeyenEU Sylvie GoulardEU Ylva Johansson 2

 

I Frankrike är allt som vanligt. Macron manar på för en fortsatt snabb omstrukturering av samhället, som i första hand kommer att gå ut över den redan fattiga befolkningen. Samtidigt spelar Macron chockad över det senaste islamistattentatet, där en nyligen konverterad civilanställd från Martinique vid självaste polishögkvarteret i Paris knivskar fyra kollegor till döds. Enda uppenbara anledningen skulle vara att den relativt nyblivne muslimen plötsligt insåg att hans kvinnliga chef inte borde bestämma över just honom och att rådet från hans muslimska ”rådgivare” var det sedvanliga – döda denna otrogna kvinna. Så skedde också med en medtagen kökskniv. Problemlösningen känns igen vid det här laget. Tre av hans modiga manliga kollegor fick också smaka på kniven och avled innan en fjärde fick fram sin revolver och gjorde slut på dramat.

Macrons upprördhet kan främst ses mot bakgrund av att det egna säkerhetssystemet havererar på mycket nära håll, men även mot det faktum att en tjänsteman som arbetat vid den hemliga polisen i tjugo år så lätt kan ändra livsfilosofi och bli en tickande bomb, utan förvarning. Det ger kalla kårar utefter ryggraden på Macron, som har ett permanent och potentiellt mordhot vilande över sig.

Macron har bestämt sig för att slå ner Gula Västarna till sista man. Frankrike skall gå vidare! Ett strategiskt genidrag har varit att istället fylla gatorna i Paris och andra städer med demonstranter mot klimatförändringar. Ändra fokus! Parisavtalet är ju Macrons triumfkort! Genom att tolerera dessa Macronvänliga demonstranter och ordna trafikspärrar, där bilisterna skall ”upplysas” om att de borde ta bussen istället, minskar man också toleransen för Gula Västarnas blockeringar. Fransmännen börjar få nog nu av störningar och vill ha lugn och ro. Någon måste få arbeta och kunna försörja sig, även om det blir allt svårare när fabrik efter fabrik läggs ner. Under veckan lägger nationalikonen Michelin ner en fabrik med 600 friställda arbetare.

Lika negativt överraskad blev Macron i dagarna över att den franska kandidaten som Europakommissionär och tidigare försvarsminister, Sylvie Goulard, blev avvisad efter sin utfrågning i parlamentet. Mer nyanserade bedömare ser det som väl optimistiskt att lansera en kandidat som redan är involverad i två skandaler av format. Den ena handlar om att Goulard tagit emot över 3 miljoner kr i ”bidrag” från en amerikansk oligarks tankesmedja. Vilken inriktning den haft är inte klargjort än, men det är ingen djärv gissning att Soros finns i bakgrunden. Den andra rör otillbörligt löneuttag genom skenanställning av personal. Avvisningen innebär ett krokben för Frankrikes framfart i EU, vilket många hälsar med tillfredställelse. Fransmännen får nog se över sin syn på moral och etik…

 

Som svensk blir jag lika chockad över att Ylva Johansson får plats som kommissionär – med hjälp av moderaterna och KD – och med främsta agenda att tvinga på Ungern invandrare mot sin vilja. Skall vi se detta som den yttersta bekräftelsen på att SD är Sveriges enda oppositionsparti? Kristersson har redan visat genom sitt stöd för ökad anhöriginvandring att moderaterna fortfarande är det främsta invandringspartiet, Reinfeldts anda vilar fortfarande tungt över moderaternas politik.

Minnesdagen över Estoniakatastrofen aktualiserar också Carl Bildts inblandning i det politiska spelet bakom den sannolika smugglingen av militär elektronik från Ryssland efter Sovjets sammanbrott. Förvisso i gott sällskap av Göran Persson och Ingvar Carlsson. Är det inte dags att tvätta regeringarnas byk och berätta sanningen bakom denna, Sveriges motsvarighet till 9/11? Kanske föddes den oheliga alliansen mellan moderater och socialdemokrater i skumrasket bakom mörkläggningen av denna den värsta katastrof som drabbat civila i modern tid? Nu får vi komma överens, annars berättar vi sanningen om Estonia….

 

I Turkiet spelar Erdogan ett högt spel genom att rensa norra Syrien från kurder. Om EU protesterar mot denna rensning har Erdogan 3,5 miljoner flyktingar resklara för destination Europa. Hur skall du klara det, Ylva? Enligt uppgift har EU bara betalat ut hälften av den utlovade ersättningen för flyktingförvaringen i Turkiet, så den nya flyktingvågen kanske kommer i alla fall…

Situationen i Turkiet blir alltmer komplicerad för Erdogan och hans AKP. Under ytan ligger motsättningarna mellan regeringen och å ena sidan den mer radikalt islamistiska Gülenrörelsen och å den andra den judiskt påverkade och Deep State-liknande Dönmeh, vars profet är den judiske Sabbatai Zevi som levde under 1600-talet. Turkiet blir alltmer det nav som framtidens politik kommer att snurra runt. Både Dönmeh och Gülen har starka kopplingar till USA, där Fethullah Gülen bor i landsflykt. Samtidigt söker Erdogan stöd hos Ryssland och distanserar sig till NATO. Erdogan accepterar inte den kurdiska stat som ingår i det amerikansk-israeliska projektet för Mellanöstern. Det är därför osannolikt att ett judiskt angrepp på Iran kommer innan Turkiet har valt vilket ben man vill stå på i en konflikt. De senaste kuppförsöken mot Erdogan har denna bakgrund.

 

Nervositeten i Europa tilltar i takt med att Brexit närmar sig. Kommer EU att kunna fortsätta att fungera utan britterna och hur kommer balansen att kunna kvarstå med ett isolerat Frankrike med en manisk president med minskande maktbas å ena sidan och ett allt mäktigare Tyskland med en ännu okänd kansler å den andra? Går globalismen mot sin undergång när Tyskland gör gemensam sak med Italien och Östeuropa i riktning återupprättandet av en sund nationalism? De starka tyska staterna i söder med Bayern och Sachsen i spetsen tillsammans med Österrike och Ungern glömmer inte sin tusenåriga historia, en historia där man skapade Europas hjärtland i en värld där Frankrike knappast ens existerade. Centralt och förenande var motståndet och kampen mot muslimerna i det Ottomanska rikets upprepade invasionsförsök – den kommer att fortsätta, var så säkra!

Peter Krabbe

Bilden: Eu’s nya ansikte? Ursula von der Leyen (tidigare Tysklands försvarsminister), Sylvie Goulard ( tidigare Frankrikes försvarsminister) och Ylva Johansson (Sveriges missionär för ökad invandring till EU). När skall svenska män, gubbstruttar och alla syltryggar ta tillbaks männens traditionella roll att försvara rikets yttersta gränser? Har feminismen spårat ur och riskerar att hota vår existens?

 

119 Responses to Utblick Europa, oktober 2019.

 1. Tack för en upplysande geopolitisk information som man förmodligen aldrig skulle kunna läsa i svensk statsmedia!

 2. stigrydmark says:

  Ylva Johanssons månadslön är skäl nog för att skrota EU. Förhoppningsvis kommer hennes krav på tvångsmässig, solidarisk migrationspolitik att leda till stora konflikter. Kanske lyckas hon på sikt få några länder att lämna EU som inledning på EU:s sönderfall.
  Sverige är ju på den vägen, långsamt och plågsamt självmord.

  • Mo says:

   Sedan drygt 10 år har Sverige av globalisterna påförts ansvaret för EUs migrationspolitik. Resultatet blev ökat mottagande för svensk del och så blir det även fortsättningsvis. Se resultatet av de liberala Ceciliornas humanistiska kamp, nog blev det lönsamt för den egna plånboken och det blir nog riklig belöning även för den senast utvalda som framträder i lila spets.

   https://www.friatider.se/cecilia-malmstrom-far-40-miljoner-kronor-av-eu

   Väldigt tragiskt att Tomas Tobes tycker att det är bra och viktigt att Sverige får ansvar för migrationen i EU-kommissionen eftersom vi då måste föregå med god vilja och lär få räkna med ökad tillströmning.
   Oroväckande är även Ebba BTs uttalande att EU måste hitta ett gemensamt system som hanterar den stora migrationen som är att vänta åren framöver. Vad vet politiker som medborgare inte informerats om ? Flyktingvågen 2015 hade väl planerats i samförstånd med utvalda politiker. Nu höjer MP på nytt sin stämma i protest inför krav från S på restriktioner och då frågar man sig vad som är att vänta.

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/centerpartiet-och-moderaterna-om-att-sverige-ska-hantera-migrationsfragor-i-eu

   • Benny says:

    Jo,politikerna i Bryssel vet att USA ska starta fler krig vilket ju skapar är mer ”flyktingar”! En del tycks tro att flyktingströmmar från Mellanöstern är en naturlag i stället för att se verkligheten som är att vi har en nation på jorden (USA) som anser sig ha rätt att bomba sönder andra länder efter eget godtycke. Nästa mål blir ju Iran och det blir verkligen kaos om det blir av..

 3. hllviken says:

  En gryende folkrörelse för en glad framtid istf dystra globalismen?
  Värt varje sekund att lyssna på:

  • peterkrabbe says:

   Lars Berns analys är bra och korrekt, men är bara en del av sanningen. Man kan inte bortse ifrån att monopoliseringen av såväl finansmarknaden, industrin och den politiska makten styrs av judiska intressen. Ingen enskild människa har nytta av triljoner dollar, med det har de krafter som söker total kontroll över mänskligheten. Vi måste försöka förstå vad som ligger bakom dagens utveckling, inte bara beskriva den. Vi har inte heller någon möjlighet att stoppa den om vi inte vet vilka som driver den och varför.
   En relevant beskrivning finns i den judiska Jubileerboken, där Gud talar till det judiska folket i termer som ”jag skall ge er säd hela jorden, som är under himlen, och de skall härska över alla folken såsom de önskar, och efteråt skall de taga hela jorden för sig själva och skall besitta den för evigt”.
   Det som främst skiljer oss kristna från judar är att de senare inkluderar hela sin religiösa historia under de senaste 4000 åren i sin relation till nuet. De heliga skrifterna är levande och allestädes närvarande. Vi kan läsa Bibeln med en axelryckning och förstår inte att andra religioner tar sina skrifter på största allvar, hur absurda de än kan tyckas för oss. Man ifrågasätter inte sin Rabbi.
   Skräcken för att bli kallad antisemit gör att vi vägrar erkänna de faktorer som i vår krassa verklighet driver utvecklingen. Därmed blir vi de givna förlorarna. Jag tror att vi måste försöka öppna våra ögon.

   • hllviken says:

    Instämmer.

    Lars Bern gör en enorm samhällsinsats genom sin upplysningsverksamhet. Han är salongsfähig och har vetenskaplig status. Han har resurser att sprida dessa basfakta om vad som verkligen pågår, till allmänheten. Det går inte att avfärda honom lika lätt som ”svennar” som säger samma saker.

    Det gäller att få den breda allmänheten att förstå huvudlinjerna.

   • Eclipse says:

    Hittade denna länken i kommentarerna till Hagenbos senaste YouTube-klipp. (redigerat)

    • peterkrabbe says:

     Protokollen tar jag inte upp i nuläget på grund av deras oklara bakgrund. Det finns tillräckligt med material i de religiösa texter som är oomtvistligt dokumenterade och tillgängliga för alla, för att belysa bakgrunden till det som pågår i världen idag.

 4. Kjell Holmsten says:

  Kanske är ” långsamt och plågsamt självmord” den ända vägen till radikala förändringar till ett Sverige vi ALLA vill ha. Ett land utan skuldslaveri eller skatteslaveri, eller vad säger ni?

 5. Sture says:

  Lite off topic, men ändå:
  För några veckor sedan hade vi en diskussion om det som jag uppfattade som Kinas akilleshäl – jordbruket – eftersom Kina inte har särskilt stora odlingsbara jordarealer. De tullar som Trump då satte på kinesiska varor, för att föra tillbaka de amerikanska industrierna, som utlokaliserats till Kina med åtföljande stölder av amerikansk teknologi, för att ”av-industrialisera” USA (iscensatt av Henry Kissinger och kabbalan, inklusive Deep State), kunde då hota exporten av amerikanska jordbruksvaror till Kina, eftersom Kina som motåtgärd satte upp tullar mot amerikanska jordbruksvaror. Detta skulle kunna leda till att lantbrukarna skulle gå i konkurs, och Trumps starka stöd i denna del av USA upphörde.

  USA har nu avslutat fas 1 av sina förhandlingar med Kina och president Trump (och övriga inblandade) berättar nu vad man kommit överens om: Jordbruksexporten kommer att öka från 8 till 40 miljarder dollar för att senare nå 50 miljarder, vilket är tveksamt att lantbrukarna kan klara av utan expansion. Exporten hade tidigare legat som högst på 16 miljarder men sjunkit den till 8 miljarder dollar i och med handelskriget.
  Jag är inte expert på detta, men som jag uppfattar det så fick Kina här krypa till korset. Detta lär inte minska stödet för Trump i USAs kärnområden, tvärtom.
  YouTube-filen heter: Art of the deal: President Trump SURPRISE China Trade Deal Phase 1https://www.youtube.com/watch?v=WWB6iLz8ZwA

  • Sture says:

   Jag gjorde en miss när jag klistrade in den:

   • Mo says:

    Sture, fantastiskt för USA och Kina och grattis till USAs bönder. Trump föredrar grödor framför vapen.

   • Mats says:

    Ha
    Jag följer svensk media ganska sporadiskt o kan ha missat det men har denna stora nyhet om jordbruket nämnts av SVT ?
    Annars var det som Sture säger många både här o där som skadeglatt menade att Trump skulle få bönderna mot sig!

 6. Arga gubben says:

  Ylva Johansson tröttnade på att bekämpa arbetslösheten. Hon misslyckades i vanlig ordning, som med allt annat. Hon sparkades snett uppåt för att infestera Bryssel istället. Jag känner Margot Wallström som en riktig maktmänniska. Gav hon verkligen upp eller fick hon foten? Stackars Annika Strandhäll förlorade sin man, men så journalisterna virrade om hennes avgång. Hon tar en time out, hon är gravid. Nej, hon sörjer.

  Det svenska storkapitalet kontrollerar nya utrikesministern och utrikeshandelsministern. Det är logiskt med tanke på att försvarsdepartementet länge har tjänat försvarsindustrin. Statsministerns enda merit är att han lärt känna storkapitalet som förhandlare för Metall.

  Vänstern hukar i riksdagsbänkarna. Storfinansen tar över, men deras löner är viktigare. Jag har tappat hoppet om M under Reinfeldt 2.0 och om hopplösa drottning Annie. Sabuni tillåts inte ändra partiets inriktning. Lars Enarson hade rätt i att SD är vårt enda hopp. Jag röstade på AfS för att pressa SD och partiet har åtminstone börjat tala om nettoåtervandring.

  Till eva-marie i den förra krönikan. Det kunde ha varit jag i Kongo. Jag var tretton när jag mirakulöst, som Napoleon, planterades om till vad som närmast var Karl den tolftes moderna unga drabanter, en okänd svensk historia. Spring fem kilometer och klaga inte. Simma 1.800 meter i havet och lär dig sedan segla jolle. Skjut med det här tyska geväret. Ja, men rekylen? Klaga inte, skolan börjar halv åtta och du ska i säng tidigt direkt efter några timmars läxis. Jag fick träffa ÖB på Karlbergs slott. Så kände sig en viss rysk storfurste, så jag var i gott sällskap, jag, arma arbetarbarn med vissa andra inslag, men inte på hans sida.

  Hur är din franska? Urusel. Din tyska? Bättre än den omöjliga engelskan. Duger inte! Pinna på och sluta tjuvröka. Kan du sjökort och kompass? Ja. I sommar seglar du till Finland. Denna historia är upp-piffad, men sann på det sättet att en ungdom fostrades långt från sin familj, en familj han sällan såg och ibland inte ville träffa pga elände. Herren ingrep och förde mig på en annan väg. Nu är allt förlåtet och jag är Hans. Stryk över, glöm bort och gå vidare.

  Du är rebell, en gång rebell, alltid rebell, gubbe. A real freak! Tack för komplimangen (från en film). Björn är min broder. Att lämna ut sig kan hjälpa andra och det gjorde Björn. Han hade en andlig sida och det fick han sk_t för.

  Björn Afzelius – Ikaros

 7. Arga gubben says:

  Det andra livet. En enkel novell om det.

  Reino satt på vedbacken och vilade. Nu när han var död sökte han sig ofta till veden. I den nya världen var alla tvungna att göra sig nyttiga. Reino hade ingen hög utbildning och inte förstod han sig på religion, men ved kunde han. Plötsligt anade han att han inte var ensam. Sådant hände oftare och oftare nuförtiden. Han vände sig om och såg Ragnar titta på honom.

  -Du har arbetat bra, Reino. Två veckor till och vi klarar vintern. -Ja, sedan kan jag fiska, om du vill. -Tycker du om att fiska? -Tycker om och tycker om. Det är hårt arbete, men det klarar jag. -Du har gjort väl ifrån dig, Reino. -Hmm, en gör så gott en kan.

  -Hur länge har du varit här? -Svårt att säga, allt är så annorlunda, dagarna flyter ihop, men säg tre månader. -Märker du några förändringar? -Jag har nog blivit starkare. Arbetet går lättare. Ganska ofta tycker jag om det, det gjorde jag inte förut. -Minns du något av livet på jorden? -Ja, men mer som en dröm, utom när jag tänker med hjärtat, då värker det. Jag upplever allt intensivt, det gjorde jag inte förr. -Det sade du inte när jag frågade första gången. -Vad sade jag då? -Att du mindes allt och det gjorde du ju. -Sade jag det? Det minns jag inte. -Så är det för oss alla. Det gamla livet flyter bort som en dröm i detta nya. Vet du att du har blivit längre och bredare? -Nej. -Din kropp förändras med ditt nya liv. -Det är svårt för mig att förstå, Ragnar. Du har varit här längre och vet mer. -Jag vet bara det som ges till mig. Nu vet jag att vi förändras med vårt leverne. Visst ser du att Kajsa har förändrats? -Ja, jo, kroppen hennes är annorlunda och hon ser lite ilsken ut. Vad beror det på? -Husmor tror att hon fuskar i köket. Det vi gör och det vi tänker syns direkt i den här världen. -Husmor har varit sträng med henne. Kajsa har fått slita hårt. -Ja, men det har nog sina orsaker. -Vilka? -Det kan jag inte tala om, inte ännu.

  Vedbacken såg ut som vilken vedbacke som helst i norra Europa och Ryssland. Flis och bark låg som en filt över jorden och ingenting växte där. Vedklabbarna hade torkat i flera månader, men de luktade ännu. Flera granklabbar låg oklyvna och väntade på vinterns minusgrader, då klabbarna skulle vara lättare att klyva. Reino tänkte att han behövde kilar till granklabbarna och plötsligt låg de vid hans fötter.

  -Inte tänkte jag rätt i livet, det vet jag nu. -Nej, och inte gjorde du allt rätt heller, men något gjorde du rätt, annars skulle du inte ha fått hjälp. Reino tuggade på det en stund. Vad hade han gjort rätt? Han var en dålig pappa, men han drog in pengar. Han lurade Skatteverket när han kunde, men aldrig sin granne. Han tittade på andra kvinnor, det var omöjligt att stå emot, men han bedrog inte sin hustru.

  -Fönstret öppnas, Reino. Nu får du ännu en gåva. Vedbacken förändrades inför Reinos ögon. Där veden hade varit såg han sitt hem på jorden. Frun stod i köket och diskade. Ett av barnen bar in tunga matkassar. Katten sov i gungstolen och solen lyste in genom köksfönstret.

  . -När dog du? – I början av april. -Då har du varit här i mer än fem månader. Mådde din hustru bra? -Ja, det tror jag. Hon log. -Har du inte talat med henne sedan du kom hit? -Nej. -Kunde du tala med henne på jorden? -Det var svårt. Hon ville inte lyssna. Hon visste alltid bäst, trodde hon. -Tycker du om henne? -Jag längtar inte efter henne, så mycket kan jag säga, men visst vill jag att hon ska ha det bra. -Husmor ringer i klockan. Nu får vi mat.

  Ragnar bad bordsbön och alla försökte hänga med. -Laila har just kommit till oss, säg hej till henne. Alla tittade på den blyga lilla flickan i husmors knä. Hon såg på dem på barnets vis. Ingen vågade börja äta förrän husmor sade varsågod. Maten åts under tystnad, som så ofta på platser där arbetet är hårt. Trerättersmiddagen var inte ett rikedomsbevis, utan tvärtom. Det gick inte att äta sig mätt på bara kött eller fisk. Gården var fattig. Grönsakssoppan gav värme och ett viktigt näringstillskott. Efterrätten bestod av bär och de gav omedelbar energi.

  Vi förlorar två händer och får ytterligare ett barn att ta hand om. Jag hoppas få någon som ersätter Kajsa, men det är inte bestämt ännu. En sak till. Jag har fått veta att tiderna snart blir hårda i norr. I Sverige och Finland och troligen också i Ryssland. Tänk på era familjer och önska dem väl. Det hjälper.

  När Reino valde träd tänkte han först och främst på att skydda småträden. De växer bra i skugga, speciellt gran, och måste skyddas. Det duger inte att låta dem få för mycket sol i söder, så tänkte Reino. Riktigt stora träd ville han också undvika. Man ska inte skaffa sig mer arbete än man behöver. Hästen måste han också tänka på. Där det fanns stora stenar märkte han inte ut något träd. Frestelsen att bara ta ungbjörk var stor, men Reino visste att en blandad brasa värmer bäst. Långsamt och metodiskt valde han ut sina träd och märkte dem med flätade lövgrenar.

  Måste tala med Ragnar om hur mycket ved som huggits förr om åren. Det blir kallare för varje år som går, säger han. När det förr var minus 30 är det nu minus 40 och det kan hålla på i veckor. Ragnar är nog bekymrad. Somrarna är ju också kallare, säger han. Skördarna krymper och det överskott gården kan sälja blir mindre och mindre. Hinner veden verkligen torka nästa sommar? Det är nog klokt att torka veden i två år för säkerhets skull.

  -Varför måste du flytta? -Det kan jag inte tala om och jag vill inte att du frågar. -Du ser annorlunda ut. -Hur då? -Brösten är större och formerna rundare. -Så bra, log Kajsa. Nu måste jag skynda mig. Reino såg Kajsa försvinna mellan träden.

  Den tysta mörka skogen tog tag i honom. Han kände kärlek, kärlek vild och underbar stiga upp inom sig. Träden tog emot honom som en broder. Här ville han vara, här ville han bo, här ville han arbeta och han var välkommen. Träden hade inte ögon, men de såg honom och de kände honom. De var hans vänner och tyckte om honom.

  Reino fann Vladimir på vedbacken. Honom kunde han alltid tala med. De två männen diskuterade klimatet och veden. -Visst måste vi börja låta veden torka i två år. Vi har talat om det, men innan du kom var det omöjligt. Tala med Ragnar, du. Han förstår problemet, men om han inte säger ja, så har han en bra anledning. -Vad skulle det kunna vara? -Det kan vara så mycket, inte vet jag. Ragnar har ansvar för tjugo personer och en hel gård.

  Reino började förstå vilken tung börda Ragnar hade. Hur kunde han hjälpa till?-Har du ätit tomat någon gång, Vladimir? -Nej, det vet jag inte vad det är. -Banan? -Nej. -Grapefrukt? -Nej. -Det finns många nya grönsaker och frukter i norr på jorden nuförtiden. Borde de inte finnas här också? -Ja, de kommer, men ännu har de inte kommit. -Om de finns här, var hittar jag dem? -Sju mil söderut finns en stor stad. Kanske du hittar dem där. -Jag brukade odla grönsaker i tunnlar. Vi kan odla mycket mer grönsaker än vi gör nu, bara jag hittar fiberduk.

  -Vladimir, det är så mycket jag inte förstår. Vi är döda, men vi lever och här står vi och slaktar. Dör djuren för andra gången? -Den frågan kan jag inte svara på. Jag vet bara att vi också kan dö i den här världen, då kommer vi tillbaka, men tillbakakomsten är mycket smärtsam. Efter en sådan upplevelse är man helt förändrad. Vladimir tänkte. Hur mycket kunde han tala om för Reino? Han är bra, men är han redo? -Jag kan säga dig en sak, sade han slutligen. Den som har gjort allt fel kommer till en helt annan plats. Den som har mördat blir mördad. Det är en mycket smärtsam upplevelse och den upprepas många gånger. Den som har stulit blir bestulen. Den som har haft sin glädje i att dra över grannarnas hustrur kommer till en riktigt hemsk plats, mer än så vet jag inte. Nu måste vi gå. Husmor väntar.

  Mer om Peter det godkänner.

  • Kjell Lindmark says:

   Bravo!!!
   Väntar med spänning på fortsättningen……..

  • eva-marie says:

   Tack för fortsättning på din berättelse, arga gubben. Säger som Kjell L ; Väntar med spänning på ev fortsättning.

   Intressant att höra om äventyren i din ungdom. Du verkar ha haft det tufft under både barn- och ungdomstiden med så tidiga militära plikter och allt !
   Den man jag skrev om var nog i alla fall i 20- års åldern och hade troligen sökt själv att få den där militärtjänsten utomlands. Tragiskt ändå.

   • eva-marie says:

    När jag läser ditt inlägg igen, tror jag att jag missförstod lite angående de ” militära ” sysslorna. Antar att du beskrev ditt liv som likt ett militärt liv. Lite symboliskt kanske ?
    Det behöver ju inte vara mindre prövande för det.
    Många lever liv som är hårdare att stå ut med än t ex soldater i utlandstjänst behöver göra.

    Läser att du gärna följer Lars Enarson. Själv har jag bara hört lite av honom. En annan svensk förkunnare jag lyssnat lite mer på är Sven Reichman, även om jag inte alltid köper allt han säger. Men han är alltid intressant att lyssna till. (Reichman avled för ngt år sen men hans tal finns inspelade på nätet). Sen tycker jag mycket om dr Michael Brown från USA som även har programmet ” Line on fire ” som också finns på youtube. Dår får lyssnare ringa in och ställa frågor som han svarar på med stöd av Bibeln. Dr Brown har också en egen församling i USA.
    Jag tror det är viktigt att lyssna på trovärdiga förkunnare som håller sig nära skriften och inte blir för ” politiskt propagerande ”. Men att följa med i politiken i världen är ändå viktigt för att klarare kunna se tids-tecknen .

 8. Pingback: Utblick Europa, oktober 2019. – Suzie Weathers

 9. Varjager says:

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Verkligheten börjar komma ikapp. Europa står i brand pga globalisering.

 10. Pingback: Utblick Europa, oktober 2019. – Suzie Weathers

 11. Kjell Lindmark says:

  Att Ylva Johansson blev utsedd som kommissionär i EU är inte förvånande, globalisteliten litar helt och fullt på att hon ska arbeta i enlighet med deras intressen. Hon började den politiska karriären inom (VPK) som riksdagsledamot 1988-91. Därefter sadlade hon om till Socialdemokraterna där karriärmöjligheterna är större. Hon gifte sig sedermera med Erik Åsbrink 2002 Efter ha varit gift med Bo Hammar en profil inom (VPK) under 60-80 talen. Så hon sadlade om politiskt och äktenskapsmässigt från (VPK) till (S).

  Erik Åsbrink var en av de som genomförde Novemberrevolutionen i Sverige 1985. De andra två Kjell-Olof Feldt, finansminister och Bengt Dennis Riksbankschef. Då beslutades i Riksbanksfullmäktige att Riksbankens utlåningsregler som bankerna hade att följa skulle skrotas. Bankerna fick härmed fria händer att låna ut så mycket de orkade och hade råd med. Det ledde till en finanskrasch 1994 som lade grunden till den privatiseringsvåg av offentlig verksamhet vi nu brottas med.

  Erik Åsbrink har sedan 2011, efter väl förrättat värv i globalisternas tjänst som rådgivare, fått uppdrag av Goldman Sachs en global storbank som tack för att ha undanröjt Sveriges kreditregleringar. Det öppnade upp för George Soros att spekulera mot den svenska valutan 1994. Ylva Johansson som gift med Eric Å är således ett säkert kort att satsa på så att globalisterna får den utdelning de vill ha, nämligen fri invandring till EU. Och eftersom Ylva J kommer att propagera för som EU kommissionär så kan ju inte Sverige vara sämre än att fortsätta flyktingmottagandet på högsta nivå.

  Nu är det inte bara Erik Å som fått välavlönade rådgivningsjobb i globalistbanker, Fredrik Reinfeldt lyfter åtskilliga miljoner per år som rådgivare i Bank of America Merrill Lynch. Så när Ylva J kvaddat Europa helt och hållet kan säkert även hon ståta med ett välavlönat rådgivningsarbete
  i någon av globalisternas banker.

  Vänstern och framförallt kommunisterna som hade monopolkapitalet som sin fiende No1 på sextiotalet har idag helt allierat sig med densamma. Då köptes ungdomen med idealism om rättvisa, idag köper man ungdomarna med grön politik. Syftet är densamma att få ungdomar (lammen) att dra sig till (vargarna) globalisterna med försåtliga lockrop.

  De politiker som går globalisternas ärenden och blir rikligt belönade efter att den politiska tiden är över, en sorts bestickning som är vidrig. Vi folket blir förrådda gång på gång och vi ser det inte.

  • Sture says:

   @ Kjell Lindmark,
   du skriver: ”Vänstern och framförallt kommunisterna som hade monopolkapitalet som sin fiende No1 på sextiotalet har idag helt allierat sig med densamma.”

   Det är ju detta som är så förrädiskt. Vänstern har aldrig riktat sin kritik mot monopolen utan har alltid varit monopolens huliganer. När Lenin skrev sin bok ”Imperialismen som kapitalismens högsta stadium”, så lurades man att tro att imperialism var någonting som hörde ihop med kapitalism. Men kommunismen i Sovjet var ett monopolistiskt och imperialistiskt system som senare kom att lägga hela öststaterna under sig .
   I själva verket var och är ”monopolkapitalisterna” (som Rothschild, Rockefeller, Goldman-Sachs etc., etc.) kommunister och socialister – eftersom det handlar om makt och monopol över människornas liv. Den som inte förstått detta borde läsa W. Cleon Skousens bok ”The Naked Capitalist” där detta klarläggs i detalj.

   Följdriktigt så bekostades hela den judiska statskuppen i oktober 1917 av pengar från Jakob Schiff, en judisk bankman från New York och delaktig i skapandet av Federal Reserve 1913.
   Detta har aldrig vänstern förstått – att de är nyttiga idioter för monopolen. De deltar i en massa uppifrån iscensatta jippon, som några dagars tältande utanför Wall Street, som inte ledde någonstans och som upphörde tvärt. Istället borde de leta upp Rothschilds och Rockefellers och ta ifrån dessa allt de genom åren stulit från världens folk och se till att detta blir återlämnat. Enligt beräkningar (ingen vet) så skulle Rothschild idag vara god för 550.000 miljarder dollar. Om dessa pengar återlämnades, skulle vi inte ha några som helst kriser i världen idag.

   • Kjell Lindmark says:

    Just det och nu ser man tydligt hur vänstern hör ihop med storfinansen. Man går blint i dess ledband. Likaså med de som kallar sig liberal, också knähundar till densamma. Den konservativa högern från förr har också kapitulerat under monopolkapitalets (röda)fana. MP inte att förglömma som helt anammat globalisternas agenda.

 12. Sture says:

  När det gäller korruptionen i EU och FN, med nettolöner till Cecilia Malmström på 40 miljoner, så följer detta samma mönster över hela världen. Och det är så som globalisterna vill ha det. Ju mer korrumperade politiker och journalister är, desto lättare är de att styra.

  I USA pågår en belysning av detta problem inför öppen ridå, när det gäller den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden. Main Stream media både i USA och Sverige gör sitt bästa för att tysta ner denna skandal och jag vet inte vilken bild ni fått av detta i svenska medier.
  Joe Bidens son Hunter Biden (49 år) sparkades ut ur militären på grund avv sitt kokainmissbruk. Pappa Joe tar då med sig sin son till Ukraina för att hjälpa Ukraina med den omfattande ”korruptionen”. Ett av de företag som man undersökte var ett gasenergibolag ‘Barisma’, som bildats på så sätt att den förre energiministern i den förra korrumperade regeringen helt enkelt förde över de statliga energitillgångarna till sitt nu bildade privata bolag. Och detta förfarande står under utredning av en åklagare.
  Den korrumperade f.d. energiministern placerar då Hunter Biden (som inte kan något om energi) i sin egen styrelse och Hunter får för detta en månadslön på 83.000 dollar. Men bolaget står under korrumptionsutredning.

  I en video av ett tal 2014 inför Council on Foreign Relations kan man se och höra Joe Biden skryta om hur han krävde att denna åklagare skulle avskedas annars skulle inte Ukraina få den av USAs regering utlovade 1 miljard dollar. Biden berättade att hans flygplan tillbaka till USA går om 6 timmar (och pekar på sin klocka) och detta avsked skall vara avklarat innan dess. Och detta skedde. Nu var ju detta på den tid man trodde att Hillary Clinton skulle vinna – och då skulle detta aldrig uppdagats.

  Någon tid senare tar han med sin son Hunter i Airforce 2 till Kina för några förhandlingar. 14 dagar senare kan Hunter Biden inkassera 1500 miljoner dollar på sitt konto. Varför då? Naturligtvis därför att denna betalning avser att köpa vice president Joe Biden, så att Kina får som de vill i alla förhandlingar. ‘Pay for Play’ – Om du betalar oss under bordet så gör vi som du säger. Klassisk korruption. I USA kontrolleras alla offentliga personer, så att de inte mottar pengar under bordet av lobbyister. Men deras anhöriga kontrolleras inte – och detta är inte olagligt.
  Det visar sig nu i Rudy Guilianis utredning att detta beteende för Joe Bidens del går tillbaka 30 år i tiden. Och detta är naturligtvis bara toppen av ett isberg, Sedan kommer Hillary Clinton, Obama m. fl., m. fl.
  Det är detta kampen om ‘impeachment’ av Trump handlar om. De är livrädda för Trump som vänder upp och ner på alla deras hemliga ”gentlemannamässiga” överenskommelser. Trump måste till vilket pris som helst stoppas innan han vinner nästa val 2020.

  Titta gärna på denna video av Debbie Geogatos, som är jurist och åklagare. Hon är glasklar över vsd som händer i USA idag:

  • Benny says:

   Exakt! Men om allt detta inte ett ljud i SR/SVT som ju är regimmedia! Man skyller på Trump i stället som avslöjade korruptionen. Sen har SVT ett korkat bimbo som ”reporter” i USA som fattar nada…Stor komik!

  • Sture says:

   En amerikansk president har 450.000 dollar i årslön och kan alltså tjäna 1,8 miljoner dollar på en fyraårsperiod. Då frågar man sig ju förstås varifrån alla pengar till Obama kommer. Han lär äga 5 olika enorma mansions i världen idag och flyger omkring i sina privata flygplan. Stormrik efter sina presidentperioder. Samma med Clintons som på en 4 årsperiod tog in 4 miljarder dollar till sin ”Clinton Foundation”, men endast delat ut 4% i välgörenhet, som är själva orsaken till att de skall få ha sin skattefria och insynsskyddade stiftelse.
   När Hillery Clinton var utrikesminister drog hon totalt in 3 miljarder dollar till stiftelsen under fyra och fick bl. a. 25 miljoner från SaudiArabien och 12 miljoner dollar av Marocko för ett en timmes tal, som hon skulle hålla där (men som hölls av Bill Clinton).
   Är det någon här som tror att dessa pengar är betalning för ett väldigt innehållsrikt och informativt tal ? Eller kanske istället betalning för framtida tjänster – Pay for Play?
   Hela detta system – Pay for Play – verkar vara systematiskt utnyttjat i den amerikanska kongressen och det är här (för både demokrater och republikaner) som Trump är så hotfull. De kan inte längre hålla på med sina ”Pay for Play” och berika sig själva.

  • Mo says:

   Svenska politiker är inte bara korrupta, inte ens lagen tycks begränsa en socialdemokratisk jurist som har fått smak på pengar. I dagarna inleds rättegången i en av Sveriges största ekobrottsmål. Genom pensionsbolaget Allra , PPM, togs 170 milj av pensions spararnas insättning ut som provision( stals) via annat bolag för att senare hamna som vinst( skattebefriad ?) hos Allra- ägarna. I detta obskyra bolags styrelse var den store socialdemokraten juristen och fd justitieministern, Tomas Bodström, ledamot. Således ytterst ansvarig för bolagets verksamhet. Den spännande fortsättningen kommer att visa om styrelsen ansvars befrias och då måste man fråga sig vad är en styrelses uppgift utöver att var en säker inkomstkälla med höga arvoden till före detta politiker.

 13. Not CO2 says:

  Eller så kan det bero på den extrema vintern i Nordamerika 2018-19, köldrekord och snörekord slogs på löpande band! I Kanada och i norra mellanvästern i USA blev stora arealer aldrig skördade då det gick ifrån sommar till vinter på några veckor! Jag kikade på filmade inslag där kanadensiska bönder står och blickar ut över enorma fält med vete som höll på att lägga sig för all snö som fallit. I North Dakota kämpade jättetröskor för att försöka få in skörden på snövita fält ..!
  När så våren kom, så regnade och snöade det enormt över dessa områden … enorma översvämningar blev resultatet! Broar, dammar och t.o.m. kraftverk sköljdes bort och enorma arealer utmed Mississippi floden blev sjöar och innanhav!! Mycket av de reserver som fanns hos jordbrukare i silos och dylikt, det dränktes och blev förstört. Tittade på en intervju med en jordbrukare häromdagen, han har haft så översvämmade marker att han bara har sått på 20% av sina arealer .. och nu hotar helt plötsligt minusgrader och snö!
  MSM över hela världen döljer att skördar över hela planeten slår fel, fryser sönder, slås sönder av hagel, slås sönder av stormar/ tornados, dränks av för mycket regn etc!
  Solens ” nedstängning” – Grand Solar Minimum innebär kallare klimat globalt, drastiskt försämrade skördar, jetströmmar som går från söder till norr / norr till söder vilket gör att varm luft kan föras upp i norr och arktisk luft kan strömma ner söderut. Senaste dygnen har USA haft 100-tals nya köld och snörekord – samtidigt brinner det i Californien igen.
  Kina vet, att i princip alla kinesiska imperier/ dynastier har fallit när Grand Solar Minimum inträffar. Att ”arrendera” stora delar av Afrika för matproduktion är ett försök att rädda imperiet. Men även i Kanada har Kina oljeutvinning med pipelines som bevakas av kinesisk militär / säkerhets polis. Frågan är vem Trump egentligen ”jobbar” åt ?

  • Mo says:

   Vi måste utgå ifrån att Trump som patriot jobbar åt USA, men deras förhandlings position idag är inte den bästa så Trump har gjort ett bra jobb. Å andra sidan behöver Kina sälja sina varor till USA. Svårare lär det bli för EU när vi skall få till ett handelsavtal med USA för bla fordonsindustrin . Europas trumf kort är nog 5G som USA själva ej har kapacitet att utveckla. Men det är klart att i alla fall Ericsson börjar bli billig med tanke på vår skräpvaluta och att skapa krediter att handla för är väl USA bankirer experter på. Vem skall krossas Europa eller USA ?

 14. Loa says:

  Estonia
  Ingvar Johansson -? Du menar Carlsson?
  När S och M knöto förtroeliga band:
  Glöm inte Mona Sahlin! Läs hennes wikipedia. ”Hon blev även ansvarig minister 1998 för Estoniafrågor.”
  En sån livförsäkring… Calle Bildt försökte skaffa henne jobb efter 2010, internationellt i vanlig ordning. Men inte ens det/han lyckades.
  2012
  ‘Mona Sahlins hemliga vänskap med Carl Bildt’
  https://nyheter24.se/nyheter/politik/724017-mona-sahlins-hemliga-vanskap-med-carl-bildt
  ”.. Bildt till och med försökt få in Sahlin på flera olika toppjobb sedan hon fick lämna Socialdemokraterna efter valförlusten 2010. Regeringen nominerade henne till att bli chef för FN:s organ för arbetslivsfrågor. Just nu är den förre S-ledaren dock i Kapstaden i hopp om ett annat stort uppdrag – att bli vald till generalsekreterare för Socialistinternationalen.”
  Sedan har borgerligheten fortsatt att sysselsätta henne; EU-galningen Birgitta Ohlsson (L) utnämnde henne att förestå (”nationell samordnare”) den famösa telefonlinjen för extremister.

  • peterkrabbe says:

   Jo visst skall det vara Carlsson. Jag har fått Ylva på hjärnan… Intressanta iakttagelser för övrigt rörande våra politikers relationer! Börjar vi närma oss en bra förklaring?

   • Mo says:

    Till vem skulle den ryska militära elektroniken levereras ? Var det industri spionage ?

    • peterkrabbe says:

     Allt som rör Estonia är ju än så länge bara hypoteser, men en sådan bygger på det faktum att Ericsson hade bilar på plats som tog emot tidigare leveranser. Det för tankarna till att det handlade om sovjetisk utrustning för signalspaning som skulle analyseras i Sverige. Vi har under hela det kalla kriget samarbetat med USA och NATO för att spionera på de sovjetiska systemen för radarövervakning och signalspaning, något som ledde till den sovjetiska nedskjutningen av Catalinan, där många svenskar omkom. Det ligger nära att tro att denna verksamhet, trots skandalösa avslöjanden, nådde sin topp under Carl Bildts överinseende.
     Vid tidpunkten för Estoniakatastrofen bör fokus ha varit att klä av det sovjetiska/ryska missilförsvaret. Värdet för NATO i detta vore enormt. Samtidigt hade ett avslöjande förändrat omvärldens syn på det neutrala Sverige på ett sätt som hade fått långtgående konsekvenser.
     Vi skall inte heller glömma att Palme under 80-talet smugglade elektroniska komponenter till Sovjet på ett sätt som fick USA att hota med att stoppa exporten av sina komponenter till SAABs stridsflygplan. Den aktuella utrustningen ombord på Estonia kan mycket väl ha varit tillverkad vid Ericsson, vilket kanske skulle döljas för allmän kännedom. Lite spekulationer, men det är ju inte förbjudet att tänka – än!

 15. Kjell Holmsten says:

  Riksdagen är Ett parti med en höger-vänster flygel. Glöm inte Marx och Pariskommunen. Sverige är ett socialistiskt land med starka kopplingar till Marx lära. Fortfarande 2019 är det många alternativbloggar (Inte Krabbes blogg dock?) som inte förstår eller vill förstå detta. Sverige är ett socialistiskt land hårt styrt av Rothschild, Wallenberg och Soros mfl. Monopolkapitalets (Statskapitalets) våta dröm har gått i uppfyllelse året Branting blev statsminister berömde han Sovjet och Lenin med stora bidrag från samma Bankoligarker.

   • Sture says:

    @ hllviken,
    väldigt intressant dokument. Men deprimerande läsning eftersom man redan då (1937) visste mycket mera än vad vi vet idag, och ännu har vi inte kommit längre i våra avslöjanden. Jag tror ändå att ”Tidens Ände” i Bibeln syftar på att deras världsherravälde nu kommer att få ett slut. ”Enough is enough”..

    • hllviken says:

     Varför väntar vi andra på att problemet ska lösas av sig självt eller ett gudomligt ingripande?

     • Sture says:

      @ hllviken,
      problemet kommer naturligtvis inte att lösas av sig självt – och vi som här väntar oss ett gudomligt ingripande (Arga gubben, Savalle, Lassekniven, jag själv m. fl.) är inte heller särskilt passiva, som du kanske märkt.
      Men det finns en betydande pessimism hos många andra eftersom strupgreppet på världens folk verkar omöjligt att lösa upp – och därför kan ge upphov till känslor av uppgivenhet och passivitet. Då kan det vara viktigt att inskjuta att ”framtiden tillhör inte globalisterna utan patrioterna”. Ondskan kommer att besegras. Så här berättar Jesus Kristus i ett av Jakob Lorbers 20 kapitel (kapitel 57 i bok 21) som handlar om just ”the end times” och Jesu second Coming. Det kan vara intressant att läsa hur han beskriver globalisternas framtid (den tidens mäktiga):

      57. Om hur det står till med tron i framtiden

      [1] Men vad det gäller Min fråga om hur det kommer att stå till med människornas tro i en ännu mycket avlägsen framtid, då Människosonen skall återkomma till Jorden, på det sätt som Jag ofta berättat för er, så påstår Jag att Han i allmänhet kommer att finna ännu mindre levande tro än nu. Ty vid denna tid kommer människorna att ha gjort stora framsteg i många vetenskaper och alla slags ingenjörskonster, huvudsakligen på grund av sitt outtröttliga undersökande och kalkylerande under kunskapsträdets utbredda grenverk, och de kommer att åstadkomma stora ting med naturens krafter på jorden, vilka nu fortfarande är helt fördolda för människan, och de kommer att säga: ‘Titta, det är detta som är Gud – det finns ingen annan.’
      [2] Så tron hos dessa människor kommer att ha försvunnit nästan helt. Alltså kommer Jag vid Min återkomst inte längre att finna någon tro hos dessa människor.
      [3] En annan stor del av mänskligheten kommer att befinna sig i en ännu mera ogenomtränglig och mörk avguda-dyrkande vidskeplighet än där jordens alla hedningar nu befinner sig. Under lång tid kommer de att ha sina lärare, företrädare och beskyddare bland jordens stora och mäktiga vid denna tid, men världens barn, som är väl rustade med all slags vetenskap och teknik, underkuvar med all kraft den mycket mörka vidskepelsen och får jordens starka och mäktiga att hamna i mycket stora svårigheter, eftersom folket, som med all makt förblindats, nu genom vetenskap och all slags teknik inser att de bara hållits i slaveri för den världsliga berömmelsens och det behagliga livets skull hos dessa starka och mäktiga, som inte själva hade någon tro. Och när Jag kommer, så skall Jag inte heller hos dessa finna någon tro.
      [4] Vid denna tid av stort mörker kommer Jag inte att finna tro hos dem eftersom de var de dåraktigaste och blindaste hjälpredorna åt dem som dominerade dem, vilka mycket väl insåg i vilket syfte de fullständigt förblindade kunde användas. Och att de, som kunde se, aldrig skulle tolerera sådant, som de fullständigt förblindade gjorde. Men när också de förblindade väl görs seende av vetenskapsmännen och ingenjörerna, så kommer de att följa dem, som till största delen befriade dem från de starkas och mäktigas hårda slaveri. . . .
      . . . [9] Slutligen kommer all vidskepelse att sopas bort från jordens yta med vetenskapens och teknikens makt, genom vilken ännu ingen människas fria vilja hindras på minsta sätt.
      [10] Genom detta kommer med tiden all tro att försvinna bland människorna, men denna situation kommer endast att vara under en mycket kort tid. . . .

      ”får jordens starka och mäktiga att hamna i mycket stora svårigheter”.

      Det är detta som sker just nu. De dras fram i ljuset och kommer att förlora all sin makt.

      • hllviken says:

       Det viktigaste är att ha Kristus i sitt hjärta och bli inspirerad att arbeta för det goda och mot det onda nu.
       Se det som sin livsuppgift.

      • peterkrabbe says:

       Det låter som en både hoppfull och inte helt ouppnåelig vision. Men vi vet att globalisternas kärna består av sionister och neocons med sin ideologiska rot i ”det utvalda folket”. Finns det något i Lorbers skrifter som tar ställning till denna problematik? Judarnas tro på sin rätt i detta sammanhang ligger i skrifter från Gamla Testamentets tid. Är detta också Jesus åsikt?

       • hllviken says:

        Jesus skällde ofta på fariséerna och saducéerna och kallade dem huggormsbajs!

       • Sture says:

        @ peterkrabbe.
        nej, det är inte Jesu åsikt.

        På frågan om judarna är ”Guds utvalda folk” svarar Jesus: ”De kallar sig visst så fortfarande”. Svaret är alltså nej. Det är möjligt att de en gång i tiden utvalts för att uträtta vissa uppgifter (= ”utvalda”), och Jesus beskriver dem som en gång jordens mäktigaste folk i Lorber-manuskripten. Deras många skrifter antyder ju också detta. Men de misslyckades gruvligt med vad de påtagit sig varför stafettpinnen fick gå vidare till ”hedningarna”. Det är ”hedningarna” i väst som skapat vår moderna värld, vår vetenskap, vår välfärd, vår sjukvård, vår barmhärtighet etc. – inte judarna.
        Vissa människor får vissa uppgifter av Gud eftersom de har vissa egenskaper för att genomföra dessa uppgifter. Jag tror t. ex. att Trump idag är utvald av Gud för att dränera träsket och att ha skyddas av Gud. Han har nämligen vissa egenskaper som behövs – han är smart, kunnig, energisk och viker inte ner sig för minsta kritik. Hans fiender utgörs av finansmaffian (Rothschild, Rockefeller etc.), media, demokratiska partiet, och neocons i det republikanska partiet, stora delar av FBI, CIA, NSA osv., osv. Säg mig vem som inte skulle packat ihop inför detta och sagt: jag kan leva ett mycket behagligare liv med mina egna pengar.

        Trump är lite grov och klumpig ibland och upprepar sig mycket när han håller tal, men det kan tolereras, eftersom han nästan alltid har rätt. Men när Trump inte längre fullgör sina uppgifter så är han inte längre utvald. Och judarna är inte längre ”utvalda”, tvärtom. Ju snabbare kristna människor får detta klart för sig, desto bättre. Gud har lämnat denna del av uppgörelsen för länge sedan. Han vill ha tillbaka judarna i sin fålla som enskilda människor – inte som ett särskilt folk.
        Judarna beskrivs av Jesus som enormt envisa, egensinniga, högfärdiga, stolta, ser ner på andra osv., (kom ihåg: stolthet är den värsta dödssynden) varför de fick genomlida den babyloniska och den egyptiska fångenskapen, men utan att bättra sig. De bryr sig egentligen inte om några andra människors lidanden än sitt eget folks – som överdrivs. Och i hela evangeliet löper kampen mot fariséerna och de skriftlärda och ännu mera så i Lorbers skrifter.
        Att Jesus överhuvudtaget kom en första gång och lät sig korsfästas av judarna och återuppstå har enbart att göra med kampen mot fariséernas och de skriftlärdas vantolkningar av vad Gud egentligen vill med sin skapelse. Jesu återkomst nu 2000 år senare har samma syfte och denna gång skall den judiska vantolkningen av Guds budskap (tillsammans med den muslimska och delvis den katolska) tillintetgöras.

        När det gäller ”de utvalda” så måste man förstå att Gud inte har några favoriter. Att jag sprider Johannes Stora Evangelium om Jesus Kristus gör inte att Gud älskar mig mera än andra. Han älskar alla människor och alla folk lika mycket. Men vi kan ha olika uppgifter.

        • peterkrabbe says:

         Tack Sture, intressant och klarläggande. Vi börjar få många pusselbitar på plats. Din karakteristik ovan av judarna stämmer väl med den analys som jag f.n. läser av psykologiprofessorn Kevin Macdonald vid California State University, titel ”Att förstå det judiska inflytandet”. Jag skall återkomma om detta. Man skall alltid vara försiktig med generaliseringar, men judarna som grupp är tillräckligt homogen för att det skall vara möjligt.

      • Själv tror jag inte på något ‘fysiskt gudomligt ingripande’. ‘Jesus återkomst’ återspeglar, enligt min uppfattning, den individuella själens (Sonens/Jesus) återknytning till den universella själen (Fadern/Kristus/den kosmiska energi- & medvetandekällan). När så sker, styr själen sinnet och strukturerar vårt handlande bort från vrede, egoism, girighet, fåfänga, vällust mm.
       Det är först då tillräckligt många handlar så (‘med Kristus i våra hjärtan’, som kommentaren ovan säger), som vi kan få situationen på rätt köl på jorden. Våra medvetanden är sammankopplade och det samlade medvetandefältet bestämmer det vi upplever, som vår verklighet.
       Lorbers profetiska vision stämmer med andra profetiska visioner kring den ‘nuvarande civilisationens/tidens ände’. Idag härskar girigheten och materialismen. Människan arbetar vidare med att dissekrera den tredimensionella världen i tron att därigenom bli ‘allvetande och mäktiga vetenskapsmän’. Det förändrar ingenting, så länge som sinnet styr och andligheten är satt på undantag. Vi gräver oss endast längre ner i det materiella. Det är, som jag ser det, det som Lorbers vision bl.a. handlar om. De vetenskapliga framgångarna (t.ex. internet och fri informationsspridning) för dock det goda med sig, att de nuvarande, styrande globalisternas terror och förslavande kommer att brytas. ‘Allt avslöjas, kommer upp till ytan’. Det sker nu.
       Själv är jag också övertygad om, att stora förändringar, en del civilisationsmässigt negativa sådana, måste till, innan idealtillståndet, som innebär att majoriteten av människans själar, genom egen strävan, blir sammankopplade med den universella själen, kan uppstå. Alltså, enligt Lorber, för att återknyta till Ditt inlägg, kommer först ett tillstånd då all ‘tro’ försvunnit, innan människorna hittar tillbaka till sitt ursprung.

    • hllviken says:

     ll

  • Kjell Holmsten says:

   En gode Henry Makow är inne på samma idé som jag men med en annan vinkling. Men höger-vänster gäller fortfarande. Intressant läsning – https://www.henrymakow.com/2019/10/communism-vs.zionism-bjerknes.html

 16. Arga gubben says:

  Det är bra fart på bloggen! Jag har lurat i bakgrunden för att få ihop ett novellutdrag till, men stött på konstiga problem.

  Konungen kommer tillbaka, som ett litet barn sade nyligen. Jag och Sture ser hans fotsteg i sanden. Gå Sion din Konung att möta.

  Våra makthavare är bipolära. De pendlar mellan inkompetens och konspiration och hela folket ser det. De vill kontrollera allt. Rättsväsendet, polisen, skolan, sjukvården, medierna och oss. Ett sjukligt kontrollbehov och ytterligare ett symptom.

  Nu är det vi som talar om staten och kapitalet. Vänstern böjer sig för Lyndons och Geijers lakejer. Eller var det Palmes? Kan ni tänka er att vi en gång hade en vänster med bättre förstånd. Var är den nu? I fickan på någon, en ficka med guld.

  Sven Olof Lindholm, fd. ledare för Svensk Socialistisk Samling, var kompis med Hitler i Berlin. Gamla VPK tog emot honom med öppna armar, men vilka är fascister nu? De som röstar på SD.

  Hur var det med Edelman och Myrdalarna i den socialdemokratiska regeringen? Sosseriet vägrar erkänna sina rötter. Beijerot, som tyckte att Kalle Anka och Fantomen var kulturförstörare?

  VPK var emot ”borgerlig” folkdans på 60-talet. Hmm, ungdomarna gillar folkdans och vi behöver deras röster. Gröna vågen är fascistisk. Nä, nu behöver vi de ungas röster. Kvinna mot man splittrar folket. Fel, vi behöver kjoltygens röster. Kapitalismen är sjuk. Nä, den leder till kommunismens seger. Eventuellt, möjligen, alldeles säkert, för det säger Marx, må Allah vara med honom.

  Kronans fall är inte naturligt. Någon är arg på oss. Någon var arg på Zimbabwe och straffar nu den turkiska liran. Ryssland straffades förfärligt, men ryssens natur gjorde att landet gick stärkt ur det. Vi har inga sådana väktare på muren. Fienden kom in när vi sov. Gulligulla med honom, i det här landet gäller pussa, krama, tycka om. Rid i natt med den feministiska budkaveln.

  De kristna börjar vakna. En svensk ryter som ett lejon, han tiger inte. Ta er tid och lyssna till en häpnadsväckande predikan. Kristi kropp börjar komma till liv.

  KOMPROMISS ELLER KONFRONTATION?

  • peterkrabbe says:

   Vet inte hur gammal Enarsson är, men han har tydligen inga större erfarenheter av andra världskriget. Devisen en svensk tiger lanserades i syfte att hemlighålla uppgifter om svenska trupprörelser, vapenförråd och andra strategiska informationer som kunde vara en invasionsarmé till nytta. Den svenska värnpliktsarmén bestod av ungdomar som pendlade mellan sina civila yrken och stridsplaceringarna och alla samtal som kunde uppsnappas av utländska informatörer ansågs som en allvarlig riskfaktor. Brev till familjerna fick inte innehålla geografiska uppgifter. Synd att Enarsson inte vet bättre!
   Att bo i Israel och samtidigt uppmana till väpnad kamp till sista blodsdroppen mot ondskan gör mig också fundersam. Vi har diskuterat mycket här på bloggen vad som är ondskan eller det goda. Jag tror inte att Enarsson har det rätta svaret.

   • Arga gubben says:

    Peter, det här är vad vi har att kämpa emot.

    • peterkrabbe says:

     Jag ser att Arga Gubben har öppnat en ny nisch på bloggen, så dags för alla att sätta på barnspärren på sina mottagare! Intressant att Merkel är könskorrigerad. Är det denna manliga gemenskap som väcker kvinnornas avund?

     • hllviken says:

      Penisavund var nog Freuds fånigaste teori 😉

     • Arga gubben says:

      Ursäkta, Peter. Jag fick ett skrattanfall och försökte stå emot att uppmuntra er andra, men skrattade igen och postade. Vi har en konstig makt emot oss, vi förstår den inte, men vi kan skratta åt den och djävulen själv hatar att höra det (gammalt kristet djungelordspråk).

      Ja, Lars vände på orden, men han menar väl. Svensken sitter still när andra protesterar Svensken är tyst när andra vrålar. Vi måste vakna och säga ifrån. Det gäller våra liv, våra församlingar och barn i många led. Det gäller mandom, mod och morske män, som nu har blivit en bristvara. Danska Iben Thranholm är inte nådig mot skandinaviska män. Vill ni inte försvara era kvinnor? Jag våndas när en vacker ung släkting går ut efter åtta på kvällen. I centrum får hon konstiga blickar och en annan vägrar åka tunnelbana.

      Lars och jag har olika syn på Israels politik minst sagt. Annars är han mig förvånansvärt nära. Positionerna mellan kristna har varit låsta länge, men nu händer det saker.

      Jag kan försvara Lindholm på ett sätt. Han var svensk socialist och ville bygga socialism i ett land. Som Stalin. Det jag inte gillar är att vänstern flaxar hit och dit. Lindholm får inte nämnas, så jag nämner honom.

    • Mo says:

     Arga gubben, skall inte den här bilden illustrera det klassiska Freud komplexet, penisavunden ? Det kan tyckas som en skämtsam överdrift men världen styrs dessvärre än idag utifrån primitiva mekanismer där det nedre lustfyllda huvudet tar makten och styr över tanken. Ju fler vi blir desto starkare blir de primitiva krafterna, det är väl bla därför muslimska män vill utöva sin religion i avskildhet från kvinnan pga rädslan att förlora kontrollen över dessa starka känslor som grumlar tanken. Som jag ser det gynnas de primitiva makt strukturerna av kollektivet, ju större kollektiv ju starkare och kanske destruktivare blir den sexuella driften. Frågan är vad som händer i en värld med ett växande mansöverskott, det har ju inte heller uppstått spontant utan är skapat av människan. I vilket syfte ? Att vi skall falla tillbaks till grottmänniskans beteende och förgöra varandra där den fysiskt starke överlever ? En av religionens viktigaste uppgifter är att höja människans tanke till kronan dvs vårt högre medvetande i hjärnan. Det är civilisationens ursprung.

   • Anna af Trampe says:

    Tack Peter!
    Tröttsamt med det numera allestädes närvarande orerande om 30-talet och Tyskland.
    Jag vet inget om herr Enarsson – och ser inte heller någon anledning att skaffa mig information, men det som sägs (och visas upp) i denna video ger goda skäl att anta det är något annat än Jesus Kristus som inspirerar denne mans kamp mot ondskan.

 17. hllviken says:

  Noahide-lagar syftar till att utplåna kristenheten!!!

  • eva-marie says:

   Obehagligt. Känner att jag vill kommentera p g a att jag tidigare här i tråden tog upp just dr Brown som en kristen jag lyssnar till ibland. Har sökt och hittat en video som heter ” The thruth about the Noahide laws ” med just Michael Brown. Nu har jag bara sett den lite snabbt och inte heller hela videon (youtube) , men känner mig mest förvirrad av det han säger.
   Jag skall se klippet igen senare och försöka bli klok på hans resonemang.

   Han poängterar att han förkunnar om Jesus och är i första hand en kristen. Men samtidigt verkar han inte ta detta med Noahide law riktigt på allvar när det gäller att det är ett allvarligt hot mot sann kristendom. Man skall inte vara för snabb att döma, men det är viktigt att alltid vara på sin vakt eftersom Jesus själv sa att den sista tiden skulle bli bedräglig. ” Se till att ni inte blir bedragna ” , sa Han.

  • hllviken says:

   KLOCKREN!

 18. hllviken says:

  Om man betänker att ≈ 1 miljard människor räknas som katoliker, inser man att jesuitpåvens uttalanden har stor betydelse.

  http://novusordowatch.org/2019/10/scalfari-francis-jesus-christ-not-divine/

  • peterkrabbe says:

   Jag ser detta som ett mycket medvetet närmande av kristendomen till de övriga monoteistiska religionerna islam och judendomen, som båda ser Jesus enbart som en profet i mänsklig form. Avsikten är naturligtvis att bilda grunden för en gemensam världsreligion inom ramen för det globalistiska styret.

  • peterkrabbe says:

   Armstrongs verksamhet är kommersiell. Han bygger mycket på sin matematiskt konstruerade kurva som också finns i hans logga. Det blir ofta problem när man hävdar en tes, som kanske inte alltid motsvaras av verkligheten, då hjälper man gärna till för att det ändå skall se ut så. Det finns alltid korrigerande faktorer som inte går att förutse, exempelvis att Tyskland nu låst sin ränta i fem år. En viss försiktighet är att rekommendera med Armstrong.

 19. Astrid says:

  Intressanta texter här på Peter Krabbes blogg senaste tiden. T ex:

  peterkrabbe says:
  13 oktober, 2019 kl. 11:18
  http://petechoonlee.wordpress.com/2019/10/10/foredrag-av-redaktor-elof-eriksson-hallet-i-stockholm-den-14-april-1937/

  Mer än någonsin, kan tyckas, fodras djupa insikter, en säkerhet i bildandet av omdöme och ett starkt utvecklat gehör för vad som är sant. (Vi behöver hjälpas åt).

  Rudolf Steiners ambition, såsom jag uppfattat det, var bl a att förbereda oss människor för den väldiga kamp som nu pågår – genom den s k skolningsvägen, utvecklandet av högre förmågor, för att vi inte ska vara naiva och lättlurade, utan kunna genomskåda bedrägerier och lögner.

  Peters blogg bidrar till värdefull kunskap och klarsynthet, tycker jag. Varmt Tack!

  • peterkrabbe says:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Elof_Eriksson
   Nu var det inte jag som lade ut texten om Eriksson, vilket man kan tro av ingressen, men låt oss ändå granska hans artikel! Enligt Wikipedia var Eriksson den främste antisemitiska skribenten i Sverige under mellankrigstiden. Detta förvånar ju inte eftersom allt ifrågasättande av judars förehavande idag kallas för antisemitism. Detta är den judiska lobbyn främsta vapen mot kritik, såväl berättigad som oberättigad.
   Att antisemitismen varit växande i Europa ända sedan den franska revolutionen då judendomen fick fritt spelrum, är ett faktum. Det är inte svårt att förstå den reaktionen med tanke på utvecklingen sedan dess, med Rothschilds övertagande av den finansiella makten i världen, bildandet av den sionistiska världskongressen 1897, första världskriget, marxismens framväxt, ryska revolutionen, 1920-talets ekonomiska och revolutionära attacker mot Tyskland, Balfour-deklarationen om Palestina, verksamheterna i Frimurarlogerna och Illuminati, m.fl. aktiviteter som utgick från den judiska rörelsen. Man skall inte glömma att Tyskland var utsett till nästa mål efter den ryska revolutionen och att nazismens uppkomst hade sin bakgrund i att möta det hotet samt att återuppbygga ett ruinerat Tyskland, bestulet på en tredjedel av sin yta. Att judendomen var Tysklands fiende nr 1 var oomtvistligt. Därav Hitlers agerande med andra världskriget som följd. Det är ingen ursäkt, men en förklaring av bakgrunden.
   Erikssons retorik speglas av den frustrationen och man hade knappast uttryckt sig så idag. Ändå finns det inga större sakfel i hans redogörelse för situationen 1937. Wallenbergs och Enskilda bankens agerande är välkänt idag, liksom Frimurarnas styrning av samhällsfunktioner och affärsliv. Våra media idag är än mer styrda av judiska ägare genom samma Bonniers och nu Schibsteds, därutöver Soros media-imperium genom Open Society m.fl. Vårt kungahus står med på listan över de 300 familjerna som styr världen.
   Den katolska kyrkan söker kompromisser med judendom och islam.
   Jag skall diskutera detta problemkomplex mer längre fram med mer textutrymme, en analys av vår tids viktigaste frågeställning går inte att göra i en kommentar.

   • Mo says:

    Suveränt Peter, du leder oss till spåret, det finns så många villovägar.

   • peterkrabbe says:

    Eriksson gör i sin uppsats ett par iakttagelser som är extremt intressanta, sett ur ett historiskt perspektiv. Man kan till och med säga att de är revolutionerande. Eriksson pekar på de komplotter som föregick ”valet” av Bernadotte till den svenska tronen. Jag har kontrollerat fakta här i Frankrike.
    Jean Baptist Bernadotte (förnamnet betyder Johannes Döparen på svenska) döptes i den lilla orten Pau i södra Frankrike 1763. Fadern var åklagare i samma by. Både mamman och blivande hustrun Desirée Clary var lokala ortsbor, utan någon anknytning till aristokratin. Jean Baptist blev militär redan vid 17 års ålder och ansågs vara närstående till jakobinerna, dvs de som organiserade och genomförde den franska revolutionen. Vi vet idag att Frimurare och Illuminati tillsammans med jesuiter var kärnan i jakobinerna. Även Jean Baptist var frimurare och blev direkt vid ankomsten till Sverige stormästare i den svenska frimurarorden.
    Detta skall ställas mot händelserna i Sverige, där enligt Eriksson de höga frimurare som omgav Gustav III vid hovet hade många judiska relationer. Ankarström som mördade Gustav III hörde till dessa. Man hade bestämt sig för att starta en ny gren av kungahuset med utgångspunkt i den jakobinske generalen och frimuraren Bernadotte vilket i praktiken skulle ge den styrande makten till frimurarna. Bernadotte hade enligt franska källor ”död åt kungen” tatuerat på armen.
    För att åstadkomma detta mördade man då först Gustav III, fick sedan (1809) hans son Gustav IV Adolf avsatt och körd i landsflykt, därefter dog plötsligt (antas giftmördad) den legitime arvingen Karl August (1810) och sist tvingades regenten Karl XIII (Gustavs bror) att adoptera Bernadotte, som hämtades från Frankrike. Bernadotte styrde i praktiken Sverige från 1811, men blev inte kung förrän Karl XIII dog 1818 och tog då namnet Karl XIV Johan.

    Detta försökte Eriksson förmedla , men blev både hotad och ruinerad av Stockholms frimurare. Vi skall då konstatera att vårt nuvarande kungahus sitter på sin tron tack vare en statskupp genomförd av frimurare, det blir då inte lika förvånande att samma kungahus finns med på Illuminatis 300-lista. Vi kan trösta oss med att deras inflytande idag torde vara =0. Kvar att bedöma är metodiken, som alla känner igen från andra sidan Atlanten. Jag kan inte tycka annat än att Eriksson gjorde en bra insats som visselblåsare…

    • hllviken says:

     En byst föreställande Jacob Johan Anckarström lär finnas i någon lokal hos loge Grand Orient i Paris. Mörner hämtade Bernadotte till Sverige. Mörnersläkten saknar nu politisk makt men är rika.

     J.J. Anckarströms mor bar efternamnet Löwen innan hon gifte sig!

     Den kände politikern i nutid, Adelsohn, härstammar från Anckarström.

     • peterkrabbe says:

      En fransk länk till Origine de la Famille Bernadotte (familjens ursprung) raderades avsiktligt år 2012….

      • hllviken says:

       Hhmmm……..de vill inte att populasen forskar för mycket.

       Fick ni andra in länken på illuminati-news?

      • Arga gubben says:

       När Internet var ungt cirkulerade en artikel om de svenska kungamördarna. De fick skydd i Frankrike. Det sades också att kungen avråddes från att förfölja dem. Någon, kanske en swedenborgare, sade honom att beslutet inte var hans med tanke på hans eviga välfärd.

       Sydfrankrike är delvis judiskt och Hitler ville inte ha landet. Kungens förfader var väl krämare? Det finns en gammal myt om judiska franska kungar. Väl begravd idag.

       Kungen är inte frimurare, såvitt jag vet, men han är framträdande i den europeiska aristokratin och kommer inte ifrån det arvet. Några släktingar utarmades av Rothschilds i Paris och hämnden kom snabbt från kontinenten, inte från Stockholm. Kungafamiljerna är inavlade från Spanien till Sverige och måste blanda ut sig för att överleva.

       Några rysstalande kanske minns Klimov. Han hävdar att de som gör fel i generation efter generation producerar andliga och fysiska defekter. Till slut står där en handikappad vindögd homosexuell man ingen kvinna vill ta i. Naturens sätt att skapa ordning, säger Klimov. Han hänvisar till ett speciellt folk, men jag säger er att alla folk producerar dessa typer. Några av dessa viljestarka och aktiva är på vår sida. Klimov nämner en rysk kompositör. Den man jag tänker på nämns sällan på bloggarna.

       Klimov säger att dessa arvtagare av förfädernas missgärningar har svårt att få barn och adopterar. Dessa barn gör uppror, eftersom de har svårt att stå ut med väsensfrämmande familjetraditioner. Är du liten och naiv? Bra!

       • hllviken says:

        F.d. polisen Conny Anderssons tankar kring Gustav III och maktspelen i Sverige

        • peterkrabbe says:

         En välmenande men tyvärr mycket ytlig diskussion full av sakfel och bristande bakgrundsanalys. Conny Andersson är säkert bättre som polis än som historiker. Kanske det nya rampljuset bländar.

         • hllviken says:

          Hoppas att det ändå är OK att han finns med i diskussionerna på din eminenta blogg 🙂 🙏

          • Arga gubben says:

           Conny förvånar mig. Han ser långt. Sverige vaknar. Makten fäller sig själv.

           Jag gillar också Gustav och framför allt för att han vingklippte en korrupt elit. Situationen var förfärlig och vi ser den upprepas idag.

           Det intressanta med 1700-talet är att när vi led under en korrupt makt växte motståndet osynligt. De som hade makt och pengar såg inte vad som hände. Swedenborg underminerade prästväldet. Vi byggde porslinsfabriker, odlade egen tobak för handelsbalansens skull och lärde känna den välsignade potatisen. Allt i tid för att lyfta folkhälsan och folkmängden på 1800-talet.

           Det Peter kanske tänker på är att Gustav tillät fria handelsplatser. De attraherade utländsk penningmakt och byggde den globalism vi såg på 1800-talet.

           Var inte rädda, säg ifrån. Makten härskar med fruktan. Var svenska soldater och stå emot, ni män och kvinnor, men var också kloka. Öppna inte för HMF, t.ex. Var utan fläck och rynka.

           Språkkunnige Pierre Schori verkar ha härskat i bakgrunden i åratal. Han kan vara imperiets förbindelseman i regeringen. Hur kan en minister vara ansvarig för både invandring och justitia? Vad gör det säkerhetspolitiska rådet? Det verkar stå ovanför VU och partistyrelsen. Ställ frågor, de är inte välkomna.

          • peterkrabbe says:

           Arga Gubben, du har rätt om globalismens rot i Sverige. Jag skall återkomma till detta!

    • Eclipse says:

     Lite ironiskt i sammanhanget är att vår nuvarande regents favoritkung i historien är Gustav III. Till yttermera visso älskar han maskerader.

   • Loa says:

    Den finns som pdf på Nordfront, sök ”Jag anklagar” 1 nov. 2015.

    • peterkrabbe says:

     https://www.nordfront.se/veckans-skrift-jag-anklagar.smr#comment-131288
     Detta är länken till Nordfronts artikel, väsentligen densamma som tidigare publicerats här, men mer lättläst och överskådlig. Det väsentliga med Erikssons artikel är beskrivningen av Frimurarnas organisation och de positioner som både vårt kungahus och kyrkan via både biskopar och präster haft i logerna.
     Uppgiften att Jean Baptiste Bernadotte var född jude kommer från kung Karl XIII själv och är skriftligt dokumenterad. Värdet av den informationen ligger främst i att belysa det judiska inflytandet i Frimurarna och omständigheterna till den statskupp – det är vad man måste kalla den – då en jakobin med engagemang i franska revolutionen installerades som svensk kung. Bernadotte anslöt sig till armén som menig och fick sina möjligheter att avancera till officer först genom revolutionen och dess slopande av de sociala spärrarna. Bernadotte själv konverterade villigt till protestantismen vid sin ankomst till Sverige.
     Syftet med hela arrangemanget var att bryta den som man uppfattade det degenererade kungamaktens inflytande till förmån för det ledande skiktet inom adeln och statsförvaltningen. Möjligen borde man istället redan då infört republik efter franskt mönster även i Sverige.
     Med tanke på vad vi vet idag om frimurarlogerna är det ytterst tveksamt att svenska monarker figurerar som stormästare i dessa loger parallellt med sina plikter som formell statschef. Detta måste ses över med tanke på lydnadskulturen i logerna och deras, åtminstone på högre nivå, engagemang i den globala politiken.
     Samtidigt måste man ifrågasätta värdet av att ha ett kungahus, uppkommet utan tidigare relationer till Europas nobless och som idag tenderar att återgå till den statusen genom sina folkliga allianser. Lånta fjädrar är ett understatement. Fast det vore ju synd om veckopressen och vem skulle vilja ha Löfven som president?

     • Anna af Trampe says:

      Tack för länken, Peter. Jag ser att Nordfront har publicerat denna artikel innan jag vaknade till. Mycket läsvärt där, inte undra på att det inte är comme il faut (för att uttrycka det milt) att länka till Nordfront ens på de sajter som uppger sig att vara alternativa.

     • Loa says:

      Ska vi bli republik ska det givetvis bli med TREdelad makt. Vi har det rättsvidriga systemet att svets- förlåt statsministern är en automatisk biprodukt av den lagstiftande församlingen. Som för övrigt ska halveras; liksom lönerna.
      Presidentval – det bleve annat än den lydiga uppställningen ”partiledardebatt” i svt!
      Vad man ska göra åt Sveriges dömande gren övergår mitt förstånd.
      Och den fjärde? Dra in apanaget, riv DDR-klossen, som (mycket talande) förfular Svea Livgarde!

 20. Kjell Lindmark says:

  Om man kollar utanför Europa och tittar in till FN så har de en allvarlig likviditetskris på gång. Rulltrappor och vissa hissar i den grandiosa byggnaden står still, fontänen utanför är torrlagd. Söker efter rapporter i Svensk media men finner inget om det, Googlar på engelska och hittar massvis med träffar.

  Euronews skriver:
  https://www.euronews.com/2019/10/08/united-nations-could-run-out-of-money-by-end-of-this-month-says-secretary-general-antonio

  Xinhua skriver:
  http://www.xinhuanet.com/english/2019-10/15/c_138471817.htm

  Är det början till slutet för FN som institution?

  • hllviken says:

   De planerar att ersätta nuvarande FN med 70 utvalda nationer som får vara med under Israels Världsregering.

 21. AnnaF says:

  Så skriver Peter tidigare: ”Vi måste försöka förstå vad som ligger bakom dagens utveckling, inte bara beskriva den. Vi har inte heller någon möjlighet att stoppa den om vi inte vet vilka som driver den och varför.”
  Krönikan och kommentarsfältet har verkligen blivit en guldgruva för djupare förståelse. Hur borde vi hantera ett sådant budskap som kommer ifrån den mäktigaste franska juden Jacques Attali? Har historien svängt tillbaka till Amsterdam 1933? Har inte judarna redan en gång tidigare deklarerat krig mot europeer? Känns inte Attalis och Barbara Spectres tankar, ideologier bekannt?

  https://www.unz.com/gdurocher/jacques-attalis-message-to-the-gentiles-sovereignism-is-anti-semitism-a-jewish-muslim-alliance-must-shut-it-down/

  Den videon har sina klara poänger. Ett möte mellan två filosofer som representerar väldigt olika analytisk förmåga till debatt. Personligen föredrar jag den ryska tänkandet och framförallt tålamodet inför provokationer som Mr. Lévy levererar pga brist på bättre argument. Det är mycket sevärd, inte minst hur den judiska frågan ställs i rampljuset av en jude som tro sig äga all argumentation som berör judar i allmänhet och synnerhet! Mr. Dugin var en gentleman! Så mycket hade han kunnat tilläga……men avstod att göra det!

  • Anna af Trampe says:

   Jag delar Din uppfattning, AnnaF.
   Har faktiskt flera av Alexander Dugins böcker i min ägo, men det skulle inte falla mig in att slösa några kronor på Frankrikes ”ledande filosof”.

   • Arga gubben says:

    BHL (låter som ett bilmärke) är svår att lyssna på. Dugin har jag studerat lite grand utan att vara expert. Han arbetar för Eurasien, studerar Turkiet och kan samtala med shiamuslimer. I Sverige kallas han Putins rådgivare och det är lögn.

    BHL gillar att slåss. Klicka tillbaka till början.

    Entarté, BHL devient violent

    • AnnaF says:

     Oj! vilket präktig motstånd vi ser här! Vilken söting med grädde på öronsnibben! Inte alls våldsamt jämfört med pk-fasicter, ANTIFA eller den falska maktens valarbetare när de angriper motståndarens torgmöte eller utför lömska förföljelser i ”falska lagens” namn!
     Ett litet fördjupande om Dugin! Hans filosofi kretsar runt kommunism och kollektivism. Han är radikal och ultranationalist med influens av bolsjevik/kommunistiska ideologier utan att föredra den ursprungliga varianten. Att förstå hans filosofi -som han proffsigt håller på en filosofisk nivå utan tvångslösningar på varje levande varelse- har ett djup om vår inneboende kollektivistiska tänkande, för och nackdelar men med uttalad kritik mot (inte klassisk liberalism) de neoliberalistiska övertagandet som har redan splittrat den västerländska samhällen! Hans tankar kring kollektivism är verkligen värt att vidareutveckla. Han skiljer markant mellan kollektivism där en stark individ är en nödvändighet för kollektivets överlevnad och kollektivets svaga individerer som splittrar! I ett friskt kollektivt hittar de flesta sin givna plats och med meningsfullt insats verkar för kollektivets överlevnad. Kan detta jämföras med ett kirurg-team (fråga Lassekniven) där framgången beror endast på den individuella insatsen i ett väl sammansvetsat team mot ett gemensamt mål!
     Neoliberalism som har satt friheten och individen i centrum har ingen tydlig Struktur längre enligt honom! Den neoliberala ideologier flyter mellan obestämda, oklara mål (målen kan alltid bytas ut efter behag) med gränslös frihet som löfte men aldrig en upphöjd förstånd om konsekvenserna när friheten vänds till ofrihet. Klara strukturer gör betydligt lättare att genomskåda bedrägerier, ostrukturerade bjuder in de bedrägliga!

     Dugin är en klassisk intellektuell och har varit på rätt väg till att fördjupa samtalet om detta. Lèvy är mycket smart och han förstod åt vilken riktning det bär!
     Nämligen kommunismen och neoliberalismen är judarnas starkaste ideologiska vapen som för att underhålla oss måste offentligt bekämpas. Dugin kan spelet men det går inte att spela schack med en som vill spela crikett!
     Vill hänvisa ytterligare än gång till begreppet paradox! Lévy förkastar i sin filosofi allt som heter kollektivism och propagerar om individens frihet utan att låta Dugin avslöja den mest kända kollektivistiska samhälls- formationen som byggdes ideologiskt exakt på vad Dugin förespråkar men efter att landet bildades döpte man om det till mest högstående demokratin som människan skapade. Visst handlar detta om Israel! En fullständigt högutvecklad kollektivistisk samhälle, med de gamla kommunistiska strukturer -föregångaren till Kibbutz hette Kolchos- men istället att vara helt självförsörjande strömade in mängder av ekonomiska
     bidrag från världens judar som stödde den ”pro-kommunistiska systemet” med välbehövlig stöd att slippa blottandet av att kommunismen lever vidare under nytt namn. Detta blev ett giftemål, eller ett resonemang äktenskap mellan kommunism-kapitalism! Allt flyter ihop och det vet både Lévy och Dugin! Men vi skall hållas ovetande så länge det går…………

 22. Sture says:

  Från gårdagens demokratiska debatt om vem som skall bli deras presidentkandidat 2020 har någon sammanställt Tulsi Gabbards inlägg (6 minuter) – och hon har nog många supporters. Vad man märker av hennes framträdande är en människa som sett vad alla dessa ‘regimskifteskrig’ har lett till av dödade och lemlestade soldater och civila och enorma flyktingströmmar till USA och Europa. Hon gör ett mycket genuint och hederligt intryck, till skillnad mot de övriga, t. ex. Kamal Harris, Joe Biden Muttigieg etc., etc. och så innehåller hennes tal väldigt lite ”bullshit”. Hon kommer naturligtvis inte att vinna eftersom hon inte kommer att låta sig gå i ledband – och hon är säkert tinte heller lämplig eftersom hon kan för lite om sådant som ligger utanför krigssektorn:

 23. Arga gubben says:

  Kunskapen tillväxer och i mycket hög grad på bloggen. Vi måste se ondskan och inte gömma oss. Som jag tolkar den sista tiden ska det uppenbaras hur bedragna vi har varit. Under senare år har flera oväntade kämpar stått upp och även i Sverige. En konstig grupp vi har svårt att identifiera möter motstånd. Trump, Brexit, Ryssland och Syrien.

  De som lurar bakom makt och pengar sänder fram sina betjänter. Soros, påven, bankirerna och andra. Nya sjukdomar har dragit in i våra ungdomsförbund. Nu kommer flera sexuella avarter inklusive sex med döda. Det har pågått i flera år och jag misstänker att ungdomarna styrs från Frankfurt. Där samlades Marcuse och andra efter 1968. De misslyckades med den revolutionen och blev federalister, gröna och ”klimatister”.

  I ett huvudlöst land utan kung blir andra också huvudlösa. En intellektuell vill äta barn. En annan vill ha grön diktatur. Reinfeldt vill dansa bort otryggheten på gatorna. Statsministern är världsmästare på grodor. När han säger kvack menar han kvack. Ullenhag vill ha ett snällare Sverige. Hur har dessa människor kunnat nå toppen?

  Kärleken till makt sprider sig ned till folket. Förbjud kött, prutteri och rökning. Grannen ska tvingas.

  Nu när vår befrielse nalkas ser vi hur våra ledare alltmer tappar förståndet. Molnen under Herrens fötter förmörkar deras sinnen, men några av oss ser mer på fötterna och lyfter våra huvuden. Läs Uppenbarelseboken.

  Från barns och spenabarns mun får vi höra sanningen. Abba betyder Fader, men det kunde inte flickan veta. Bibelcitatet om att Herren kommer när det är mörkt är försummat. Vårt mörker är det största världen har skådat.

  Child prophesying Jesus (The King) is coming

  • eva-marie says:

   Det här var en stark liten film, arga gubben ! Tack.

   • Arga gubben says:

    eva-marie, det är mig omöjligt att verka på kristna bloggar, där är det låst och man blir portad. Där knackar jag inte på dörren. Jag talar med de som har öppna sinnen och flera av dem är sekulära och kloka. Här kan vi på ett inkluderande sätt tala med mycket olika kristna, sökare och lidande. Jag anar stora sorger bland de som läser. Gamla, unga, sjuka, ensamma. Det gäller att ge folk hopp och få dem att tänka själva, ty ingen annan väg finns.

    Lars Enarson får kritik, men hur ska han få en frikyrkoförsamling att helt svänga om? Frikyrkan är fix och stillastående. Storpolitik är utom dess räckhåll. Lars gör vad han kan och jag också.

    eva-marie, jag har på senare år fått se att vi vandrar i förutberedda gärningar. Min väg var inte andras, men absolut nödvändig för oss i familjen. Jag känner arbetarklass, överlevnadskamp och överklass. Har varit fattig och rik, nu fattig och glad. Fått bo i andra länder och barnen kommer hem med nya språk. Vilket pladder i köket, men inget av dem lyssnar på Löfvén. Berätta om Herren, pappa. Hur kokar man soppa på en spik? Vart är vi på väg?

    Jag kan inte släppa den lilla flickan. Hennes kraftfulla vittnesbörd, det är bara att erkänna undret. Herren gjorde under när de fattiga var urfattiga och nu gör Han det igen.

    • eva-marie says:

     Ja, jag blev starkt berörd av den lilla flickan. Verkligen !

     Jag håller med dig om mycket när det gäller kyrkan, både frikyrkor och Svenska kyrkan. I min mening vill många av dom vara mer PK än kristna. Och där är bl a Lars Enarson en mot-röst. Han gjorde en intressant intervju på Swebb-tv för en tid sen. Där kritiserade han mycket av dagens s k kristenhet.

     Roligt att dina barn inte lyssnar på Löfven. Det gör inte mina heller !
     Är glad att jag hittat denna blogg. Tack vare dig, arga gubben.
     Jag tror också Herren gör under i dag, liksom i äldre tider. Jag brukar be för vårt land ibland. Borde göra det oftare. Och vittna mer om Herrens ankomst.

    • Sture says:

     @ Arga gubben,
     jag tror att den svenska kristenhetens PK-vurm beror på en missuppfattning av Nya Testamentets evangelier, som har gjort dem fullkomligt aggressionshämmade och handlingsförlamade och som får dem att tro att det är ett brott att försvara sig själv, sitt hem eller sitt land. Det är ju flera här på bloggen, som varit inne på att även Nya Testamentet är oklar och kan missuppfattas, bl. a. Peter Krabbe och Mo. Och jag tror att det är viktigt att kristna människor inte bara slår denna kritik ufrån sig utan tar vara på den och tränger in i problemet.
     Patrik Engellau på ‘Det goda samhället’ har flera gånger tagit upp hur fel Jesus har (= Jesus var en galning) när han säger att man skall vända andra kinden till eller ge bort allt när människor ber om någonting. Men säger verkligen evangelierna detta? Ja, det är lite oklart.

     Man får ha klart för sig att evangelierna är väldigt korta för att beskriva hela skeendet under Jesu 3 år i det heliga landet. Det är dess styrka, ty på så sätt kunde de spridas muntligt till människor som vara analfabeter och/eller masskopieras. Men det är också dess största svaghet, skulle det visa sig 2000 år senare, när de flesta intellektuella vänder sig ifrån de kristna tankarna och tror på någon slags ”kosmisk slump” bakom hela skapelsen.
     Här kan vi ta hjälp av Lorbers redogörelse och fundera på om inte denna är mycket mera logisk när det gäller att förstå vad Jesus verkligen sagt.

     Hela händelsen finns beskriven i bok 1, kap. 46. Det handlar om botandet av en spetälsk. Vi kommer in när den spetälske visar upp sig för en judisk överstepräst (som blir god vän med Jesus) och det är denne överstepräst som i Bibeln uttrycker meningarna om ”skjortan och rocken”:

     46. ​​Helandet av en spetälsk.

     . . . . [4] Den renade mannen gjorde omedelbart vad jag bad honom om. Översteprästen blev också mycket förvånad och sade: ”Om en läkare hade sagt till mig: ”Se, jag kommer att bota den här mannen,” skulle jag bara ha skrattat och sagt: ”Åh, din dåre, gå till Eufrat och försök att ösa ur den. Varje hink som dras upp kommer att ersättas med ett hundra tusen. Men det borde fortfarande vara lättare för dig att tömma Eufrat än att återställa hälsan för den här mannen, vars kött redan har börjat sönderfalla. ”Och den man, som vi nu har känt igen som Messias, lyckades göra detta med ett enda ord. I själva verket är det tillräckligt för oss. Han är definitivt Kristus. Vi behöver inte några ytterligare bevis.

     [5] Sannerligen om någon i dag skulle be mig om en skjorta, skulle jag inte bara lägga till rocken, utan alla mina kläder. För detta pris är jag sannerligen villig att ge bort allting ända in på skjortan, och jag förstår nu att Hans lära är en rent gudomlig sådan. Ja, Han själv är som om Jehova nu kroppsligen vore hos oss. Vad mer kunde vi önska oss? Jag kommer att vara en budbärare hela natten för att tillkännage hans närvaro på alla gator och gränder.”

     [6] Efter dessa ord springer han till Mig, det vill säga alldeles invid brunnen, faller till mina fötter och säger: ‘Herre, stanna bara ett ögonblick så att jag kan dyrka dig, ty du är inte endast Kristus, en Guds Son, utan Gud själv klädd i köttet tillsammans med oss.’

     [7] Jag sade: ”Min vän, låt bli det. Jag har redan visat dig hur man skall bedja. Så bed tysthet, det är tillräckligt. Gör inte alltför mycket idag och som ett resultat kanske inte tillräckligt i morgon. Det skall vara lagom mycket av allting. Om du lägger till rocken till skjortan, så är detta helt tillräckligt för att göra den fattige till din mycket goda vän för alltid. Men om du, då han bara ber om en skjorta, skulle ge honom alla dina kläder, skulle detta göra honom förlägen och han kommer att tro att du antingen vill förbrylla honom eller att du har förlorat förståndet. Och tänk efter, ingenting gott skulle kunna ha uppnåtts på detta sätt.

     [8] Men om någon ber dig om en shekel och du ger honom två eller kanske tre, så kommer du att göra låntagarens hjärta glatt och ditt eget väldigt lyckligt. Om du emellertid ger ett tusen siklar till någon som kom till dig för att låna endast en, så kommer han att bli ängslig och tänka: ”Vad betyder detta? Jag bad honom om en shekel och han vill ge mig allt han äger? Tror han att jag är omättlig, vill han skämma ut mig eller har han kanske blivit psykiskt sjuk?” Och sannerligen säger Jag, en sådan man kommer inte att bli till fördel för ditt hjärta, och inte heller kommer en sådan attityd från din sida att bli till fördel för hans hjärta. Därför, gör bara lagom mycket när det gäller allting. Och detta är fullt tillräckligt.”

     [9] Denna instruktion har tillfredsställt översteprästen helt och fullt och han talar till sig själv: ”Ja, ja, Han har rätt i allt. Om man gör precis som han sade, så är det helt i sin ordning; vad som ligger under eller över detta är antingen dåligt eller dumt. Ty om jag idag gav bort allt och det kanske imorgon kom en ännu fattigare man till min dörr, vad kunde jag då ge honom? Så ledsen detta skulle göra mig, för jag skulle inte längre kunna hjälpa en ännu fattigare
     människa. . .

     Slutsats:
     Detta kan tillämpas på vår situation idag. Man behöver inte ge bort sitt hem, sitt land eller bjuda ut sina kvinnor till våldtäkt för att anses kristen, som de flesta kristna i vårt land verkar tro. Det är fullt tillräckligt att hjälpa dem på plats och att be dem som fått hjälp i vårt land att resa hem och bygga upp sitt eget land när händelserna lugnat ner sig – och framförallt inte uppmana dem att ljuga om sin flyktingstatus (som nu) utan uppmana till sanning, eftersom endast sanningen kan göra oss fria.

 24. Mo says:

  Hösten är vackrare än någonsin i guldröd skrud som sakta avtäcks och faller till marken, lägger sig som en mantel på markens fuktiga mylla. I denna förberedelse för vintermörkrets relativa dvala, Stockholm slocknar aldrig helt, vaknar vi brutalt till bomber i vår närhet. En ny verklighet tränger sig på med hat och eld, en kristen ortodox kyrka i Södertälje utsätts för explosiva angrepp. Rädsla och ilska, vad är det som händer med vårt land. Sveket från bekväma politiker som barrikaderar sig i de folkvaldas palats och förnekar det som har etablerats i utanförskapsområden och växer sig allt närmare. De som kom tog med sig sina minnen och ville inte träda in och bli ett med det nya landet.
  Men förnekelsen är stor och de styrande framhärdar i sin övertygelse att förändringen är av nödvändig godo. Vem styr och bestämmer över Sveriges öde i kulisserna. Varifrån kommer budskapet att det är fler flyktingar vi behöver.

  https://www.friatider.se/regeringen-sverige-beh-ver-m-nga-flyktingar-f-r-att-fungera

  Allt fler frågar sig varifrån kommer mörkret, Sverige det nya Magog ? När vi förlorar det gamla, vad blir det nya ?

 25. Kjell Lindmark says:

  You Tube har åter stängt SwebbTV:s kanal för vidare uppladdning. SwebbTV har mottagit en varning från YT om inslaget om migrationsstatistik.

 26. Loa says:

  Red Ice TV raderat från Youtube – hade 330.000 prenumeranter !!
  https://www.friatider.se/red-ice-tv-raderat-fr-n-youtube-hade-330000-prenumeranter

 27. Astrid says:

  Polariseringen är verkligen farlig. Hur lätt knuffas man inte in där man inte alls vill höra hemma, typ antisemitism på riktigt. Bättre att använda ordet fariséer än judar (?) för att inte dra alla över en kam, vilket naturligtvis är orättvist. DGS gör mig betänksam. Läs detta svar jag fick.

  ASTRID 16 oktober, 2019 kl. 08:16
  Bästa DGS:are! I kommentarsfältet till Peter Krabbes senaste blogginlägg: Utblick Europa, oktober 2019. 12 OKTOBER, 2019; kommer mycket av den dolda sanningen fram. Den sanning vi alla behöver vara medvetna om för att förstå vad som pågår.

  PRIMITIVO 16 oktober, 2019 kl. 14:50 .
Jaså? När folk skriver ”den dolda sanningen” så är det ofta kodspråk för judar, och mycket riktigt. Skriv vad du tycker istället ”Astrid”, eller är du feg? Lars Bern dras också med ner i skiten bland kommentarerna så man kan misstänka att detta är en påverkansoperation. Lars Bern talar om globalister och inte om judar, Rockefellers är inte judar. De som generaliserar om judar och antyder hemliga förbund är möjligen de som gör mest skada för att kunna ta makten från pk-isterna och mota ut kultur x. 
Har jag konstruerat en halmgubbe så är Astrid välkommen att berätta vad hon menade egentligen.

  Ingen idé att försöka gå i svaromål bland fiender. Många mot en. Så är jag heller ingen debattör, utan mer en vän av det goda samtalet.

  Tonen blir allt mer hätsk över allt verkar det som. När ”dubbelgångaren” tagit över människan och styr jaget finns ingen möjlighet att föra dialog. Sans och förnuft är satta ur spel. Det kan driva iväg till spelmissbruk.

  Vi vanlig människor står så värnlösa inför de stora och små omvälvande skeendena, tycker jag. ”Onda andar” får luften att vibrera och skrämmer till tystnad.

  I Bortre Asien använder man ju kroppsövningar för att hålla sig fysiskt och andligen frisk. Och meditation. När sinnet stillnar kan det spirituella ansluta sig, förbinda med ”himlen”. Lite som när den blanka vattenytan i lilla dammen på lilla jorden speglar stjärnhimlen: evigheten.

  • peterkrabbe says:

   Det är naturligtvis en grov överdrift att hävda att ”jag drar ner Lars Bern i skiten”. Vi har samma åsikter i det mesta och har hävdat dessa parallellt i många år. Lars undviker att använda ordet judar och jag förstår varför. Den typen av kommentarer är typiska för den judiska lobbyn, som slår direkt och oförsonligt mot alla indikationer på att sionismen har en roll i pågående samhällsomvandling. Det hör till spelet. Jag har ingen anledning att gå dem till mötes genom att mörklägga en djupare bakgrund som utgör själva grundförklaringen till det som sker idag. Elefanten i rummet. Om vi inte förstår vad som händer har vi inte heller någon möjlighet att styra utvecklingen åt rätt håll. Det handlar ju inte om att rita hakkors på synagogor utan om att få denna lobby att inse att vi inte vill ha deras lösning av världens problem, och inte heller betala priset för den.

   • AnnaF says:

    Klockrent!
    ”Det handlar ju inte om att rita hakkors på synagogor utan om att få denna lobby att inse att vi inte vill ha deras lösning av världens problem, och inte heller betala priset för den.”

    På en skala 0-10 får citatet 10+++++

 28. hllviken says:

  😍 😍 😍 😍 😍 Älskvärd kommentar – tack!
  (Peter Krabbe kl 10.11 den 18 okt)

  • Mo says:

   Jag håller med, vi måste våga lyfta på alla stenar och ta med alla pusselbitar om vi skall få en rättvisande bild av vår minst sagt komplicerade historia. Dessutom tycks antisemitismen vara sionisternas säkraste kort. Sanningen skall göra er fria.

 29. Sture says:

  Intressant att följa spelet i USA – som ändå kommer att vara avgörande för vad som händer med lilla Sverige. Igår hade Donald Trump ett möte med Italiens premiärminister. Inför pressen redogör han för sitt handlande med de amerikanska trupperna i Syrien, det rör sig om ett 50-tal soldater som måste flyttas till säkrare ort eftersom de befinner sig i skottlinjen. Trump vill inte ha några flera amerikanska förluster för andra länders gränsdragningsproblem, utan det får de stå för själva.

  Han poängterar att USA (läs: Obama och Hillary) har lagt ut 8.000 miljarder dollar på ”regimbyteskrigen” i Mellanöstern, varav 5.500 miljarder dollar satsats på Irak. Och det har blivit ett enda kaos (som förstås var hela avsikten). När väl i befrielsen från ISIS är klar efter Trumps resoluta politik vill kurderna nu ha USAs stöd att fortsätta kriga med Irak. Trump säger nej. Han vill att USA slutar vara världspolis och menar att USA har nog av sina egna problem med gränsen mot Mexiko, narkotika, hemlösa osv., osv.

  Här blir det intressant eftersom de som beställt alla dessa krig är förstås Israel med lobbyn kring bankmaffian, som vill tjäna pengar på krigen och samtidigt låta så många amerkanska soldater som möjligt dödas och lemlästas och den kristna världen gå under. Istället för att soldater dödas på ömse sidor av gränsproblematiken så menar Trump att ekonomiska sanktioner är enormt mycket effektivare och han har redan varnat Erdogan och även gått till handling. Trump kommer antagligen att visa sig få rätt, som så många gånger förr. Så Trump spelar ett dubbelspel här när han går emot bankmaffian och visar inte alla sina kort.

 30. hllviken says:

  ZIONISTSPANING

 31. AnnaF says:

  Svar till kloka Gubben från17 oktober, 2019 kl. 22:47
  Citat: ”Det Peter kanske tänker på är att Gustav tillät fria handelsplatser. De attraherade utländsk penningmakt och byggde den globalism vi såg på 1800-talet.”

  Tack för Dina och andras ovärderliga kunskaper! Den Ni avslöjer här är förmodligen inte ens känd för många svenskar.
  Jag undrar angående citatets innebörd hur svenskarnas utvandring har framkallats eller rentav drivits av makter som inte värdesatt den fattiga men starka, ärliga och hårt kämpande delen av befolkningen och -så kortsiktiga de är- välkomnat en utvandring där en tredejedel av fattiga lämnar sitt land ”frivilligt” och inte stör deras maktutövande för större inflytande över resten av befolkningen!
  De som lämnade landet visade sig vara av den ”starkaste virket” och byggde upp sina nya liv sannolikt med mycket sorg i hjärtat! Den taktiken med folkombyte -som känd är- utövar imperialister än idag där de medvetet fördriver folk men urvalet är inte alls den kvaliten som det har varit under svenskarnas utvandring!
  Jag undrar hur värderar man idag den human kapitalförlusten och hur hade blivit Sverige om utvandringen hade aldrig ägt rum? Fanns det något djävulsk tanke bakom att vingklippa en nation och sedan styra resten av folket rakt in i en nyskapande socialdemokratisk ideologi? Det finns Inga tillfälligheter, allting är planerat långt innan. Det är kanske en vild tante av mig men inte alls så absurd om man tänker på bankmaffians och globalisternas starka närvaro i 1800-talets Sverige!

  • Sture says:

   @ AnnaF,
   när det gäller utvandringen till USA, så var nog delvis förklaringen att det växte väldigt dåligt i Sverige och endast till priset av enormt mycket fattigdom och slit. Man talar t. ex. om de s.k. nödåren 1876-1877 då snön låg kvar över Sveriges yta även under sommaren, vilket innebar att man inte kunde skörda någonting under två år. Djuren och människorna svalt ihjäl eftersom förråden tog slut och slutligen fick man också slakta kossorna och hästarna för att få något att äta. Då blev arbetet ännu tyngre och fattigdomen ännu större för de kvarvarande.

   Många, speciellt från Småland, där jorden är mycket rikt på stenar och därför svårodlad, beslöt sig då för att resa över Atlanten, trots att risken var mycket stor att duka under i skörbjugg, vilket många säkert gjorde. Det lär ha utvandrat 4 miljoner under åren.

   Hur de här politikerna tror att de skall få plats med 40 miljoner migranter i lilla Sverige där vi inte ens har mat i lager för en vecka är för mig en gåta. Men journalister och politiker tillhör ju samhällets intellektuella C- och D-lag, så ingenting förvånar ju egentligen. De stora problemen kommer säkert att infinna sig efter Trumps andra presidentperiod, då globalisterna tänker utlösa en ekonomisk kris, som kommer att bli sju resor värre än den 1929. Då lär vi få svälta, det finns inga pengar i omlopp och ingenting att köpa med. Allt vi äger i besparingar finns på nätet, som man kan släcka ner när man vill (allt detta är planerat).

   • Mo says:

    Likväl producerades ett överskott av havre i Sverige under nödåren som exporterades till England som foder åt hästar som istället hade kunnat delas ut till den svältande befolkningen. Jag tror även att det fanns en önskan att tvinga småbrukare från sina jord lotter för att kunna genomföra önskade jord reformer genom de beslut om laga skifte som tagits. Dvs jordegendomarna skulle koncentreras till färre ägare och bli större för att kunna genomföra ett rationellare jordbruk.

  • Loa says:

   Det var en fruktansvärd åderlåtning av vårt land, och det var de bästa som for. Så byggde de också upp USA!
   Hos oss stannade fegisarna kvar.

  • Arga gubben says:

   Anna, som Mo säger handlade det delvis om flera laga skiften. Bygemenskapen slogs sönder och bonden satt som kung på sin egen gård och var ibland grym mot släktingar han enligt lag hade ansvar för. Hovrätten i Norrland tog på tveksamma grunder över byrådens juridiska makt.

   De starkaste krafterna var nog de nya frikyrkorna, fattigdomen och en helt ny samhällskritik. Det var förbjudet att läsa Bibeln i köket. Folk var läskunniga och tänkte. Större delen av familjen von Gubbe är amerikaner jag inte har kontakt med. Jag är kvar för att en ung släkting inte släpptes in i USA. Familjen åkte hem igen, köpte nya möbler och genomled första världskriget med ransonering och spanska sjukan.

 32. AnnaF says:

  Tack för svaren Sture, Mo, Loa! De bekräftar vad jag har anat och det verkar vara rimligt att tro att -förutom hungersnöd- fanns andra orsaker för denna tragiska historiska händelsen som är så sällan nämns!

 33. Lassekniven says:

  SwebbTV har portats på Youtub pga att man har presenterat sanningar om migration: ”Höstkonferens 2019 Del 4 Gunnar Sandelin – Uppdatering migrationsstatistik.” Ni kan hitta föredraget på VIMEO.com
  Om statistiken är felaktig för man väl bevisa detta i så fall. Är den rätt är det ute med vårt fosterland.Jämför med våra nordiska grannländer. Jag kan inte se varken hot eller hat i Sandelins föredrag, endast fakta.

  Söker er till Sverigebönen och Lars Enarsson.Vårt land behöver hjälp nu. Satan tar över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: