Forum Krabbe, november 2019.

Forum bild november

 

Så faller då löven på nytt. Naturen går till vila. Mörkret tätnar omkring oss. Inte bara fysiskt, vi väntar modstulet på alla katastrofer som utlovats – den ekonomiska världskollapsen som skulle komma i november, skiftet från Global Warming till den smällkalla vintern, havens stigande nivåer som skulle dränka oss alla, bilarna som inte får köras längre, skogarna som brinner, kyrkorna som rivs eller bränns ner och mycket, mycket annat.

Min senaste artikel om sionismen skrämmer många. Vi är ju inga antisemiter. Varför får vi inte vara ifred i vår tro på allas oändliga Godhet? Ingen kan väl vilja oss något ont? Kan inte den där gamla historian få ligga på sin skräphög och komposteras till ny näring för framtidens lyckosamhälle? Måste vi veta allt?

Demokratin rinner ut, som de sista rännilarna i badkarets avlopp. Vad kommer istället? Friskt vatten eller giftbägarens bittra vätska? Vem vågar smaka på det Nya?

Men nej, vi tänder våra ljus och ser fram emot den väntande VINTERFESTEN och Mångkulturens alla välsignelser. Tryggheten har vi ju i att vara tillsammans. Eller har jag missuppfattat något?

Peter Krabbe

155 Responses to Forum Krabbe, november 2019.

 1. Genom mänsklighetens hela förlopp har det alltid funnits förnyelse. Det är livet själva essens. Inget att säga om det. Men det som sker nu är ju skapat av dom onda som styr i kraft av sin kontroll över banker och medier. Det är konstgjord förnyelse. Gjord för att förvilla och förstöra det mänskliga psyket. Ingen ska veta vad som är riktigt. Vad då riktigt? I naturens mening finns det man, kvinna och barn. Utan det kan det inte bli en familj, en flock, en släkt med kultur och traditioner. Det är härligt med traditioner. Det är härligt med en mormor/farmor som kan göra goda köttbullar och baka goda bullar o s v. 😛
  P.S. Kan inte den där gamla historian få…. Man skriver väl historien! Ungdomar som kommer in på redaktionerna har börjat skriva ”historian”. De härmar varandra. Ser det överallt och gillar det inte. D.S.

 2. peterkrabbe says:

  Det som oroar mig mest just nu är nedmonteringen av rättssamhället. Det går i två riktningar. Samtidigt som brottsbenägna etniska minoriteter får straffrabatter och sina brott bagatelliserade, blir de i samhället väl etablerade utsatta för rena förföljelsen med åtal och enorma bötesbelopp för obetydliga förseelser. Vi får nya domstolar som exempelvis Arbetsmiljöverket som kan ut på byggplatsen och döma ut sanktionsavgifter i form av miljonbelopp för struntsaker, allt riktad mot nyckelpersoner som byggherrar och entreprenörer. Nyligen fick en entreprenör böta 230.000 kr för att ett provisoriskt skyddsräcke inte ansågs vara tillräckligt. Antalet konkurser i byggbranschen uppgick de senaste veckorna till 48 stycken. Byggplatser kan aldrig bli helt säkra, det ligger i sakens natur. Alla gör vad som går för att öka säkerheten, men det finns gränser. Det tycks finnas ett intresse av att utplåna byggbranschen, som ändå är en av landets starkaste motorer för näringslivet.
  Kommunerna hänger på trenden genom att agera domstol och utdöma rekordbelopp för minsta förseelse mot beviljade eller inte beviljade bygglov. Bötesbelopp om 50.000 kr per månad är inte ovanligt. Omsorgen om medborgarna har bytts ut mot ren ekonomisk terror. Ingen privatperson kan betala sådana böter utan långtgående konsekvenser. Det handlar om en attitydförändring som rimmar dåligt med rabatteringen av yrkeskriminellas aktiviteter.
  Om inte detta fokus på att knäcka vanliga yrkesutövare ekonomiskt upphör snarast går vi mot en mycket besvärlig framtid. Vem kan ta sig rätten att vara domare i samhället? Det är inte rimligt att fackföreningar och byggnadsnämnder tar sig den rätten.

  • Ron (GB) says:

   Svensk statsmakt är helt klart en pilotregim för NWO och att de hatar (!) självbärande och frigående småföretag hyser jag ingen som helst tvekan om. Bland dessa självbärande småföretag finns många byggare. Historien med räcket och de 230.000 kronorna i ”böter” är representativ. Det är ingen slump utan systematik. Böterna är ren hittepå = politiskt betingad förföljelse.

   Om det inte byggs nånting så ”stiger bostadspriserna” och det gillar Makten. Att fattiga hamnar på gatan är en fördel (!) för dem – alla makthavare äger redan sina hus och de ”låga räntorna” är ett verktyg för att slå nästa generation i bojor – nästa generation måste låna enormt mycket mer och blir aldrig fria från sina ”lån”.

   Lånen började dessutom som falskmyntade fractional reserve-pengar som ”låntagarna” sen tvingas betala ”tillbaka” med äkta intjänad lön, som först taxeras till 2/3 och sen ska ”lånet” betalas med den sista tredjedelen. Varje nytt hittepå-lån = en devalvering av SEK-valutan.

   Det är en avancerad form av slaveri.

   Jag lämnade Sverige 2005 efter elva år med enmansfirma i Sverige. Det blev omöjligt att köra firman vidare och jag hittade ett jobb som råkade ligga i England. Bättre att jobba i England än att ligga andra till last i Sverige. 15 år senare är vi fortfarande kvar här ute och det blir ingen återflytt.

   Just nu funderar jag på hur man som individ ska hantera ”Brexit” och fortfarande ha kvar nånting som liknar ryggrad.

  • Det sunda förnuftet och självbefarelsedriften håller på att ”utbildas” bort. Vi ska helt enkelt ”skyddas” från olyckor med regler och lagar som inte fungerar i verkligheten

 3. Britten says:

  Tack för underbar sammanfattning av läget.
  Man måste verkligen ha humor för att överleva!

 4. Arga gubben says:

  Bloggen är viktig, Peter. Vi poolar våra resurser och du bidrar med viktiga historiska. Du släpper också fram en brokig skara kommentatorer. Antisemitism är inte min grej, men den är viktig t.ex. för de som råker illa ut i rättsväsendet. En av Posners medhjälpare skyllde på antisemitism när hans affärer granskades. Posner själv antas ha fått skydd i Israel. Några läkare känner sig nu förfördelade och anklagar en överläkare för antisemitism. Han förlorade sitt jobb, men fälldes inte. Statsministern gillar begreppet och brunsmetar en stor del av oppositionen. FN anser att lilla NMR är ett hot. Den organisationen är obetydlig jämfört med det sunda folkliga moststånd vi nu ser. Därför angrips Swebb-TV och några viktiga bloggare.

  En ryska kan skoja om judar och sen äta middag med en. Alla förstår var det slutar. En storfurste förfärades över franska krav på hyresgäster. Bara kristna var välkomna. Han sade att såna annonser var omöjliga i Ryssland.

  Helena är på rätt spår. Generationer och årstider följer varandra. Allt är i ständig förändring. Skapelsen pågår fortfarande, ty en Skapare skapar och har gjort det i evighet.

  Är universum en levande organism? – En ödesfråga för vår civilisation

  https://newsvoice.se/2019/11/universum-levande-organism

  En av våra Marior besökte graven tidigt på morgonen för att smörja Herrens kropp, men graven var tom. Han visade sig som trädgårdsmästare. Vad tror ni en sådan gör? Maria gick till apostlarna och de lyssnade på henne, en kvinna, som annars var förvisad att bära vatten från brunnen. Vatten? Levande vatten?

  Jag fick en märklig tanke. Himmelens Jungfru besöker jorden och svimmar vid åsynen av församlingen. Hennes tjänarinnor reser henne upp. Ett nytt budskap går ut över jorden. Hon är rassust!, säger Morgan. Nä, hon är mångkulturell. Ja, engelskan och spanskan. Vi tar inte emot en kvinnlig profet, säger de tre världsreligionerna, och absolut inte i väster. Fejsbook och youtube censurerar, men det är för sent.

  Maria vid det stora människohavet.

  Mirelle Mathieu-Santa Maria De La Mer.

  Sossarnas sanna historia. Där fanns det bruna vi andra anklagas för.

  One people, One Party – The history about the Swedish Social Democratic Party

 5. Mora says:

  Peter,
  dina ord är guld värda i en tid av oro och ondska som hotar oss och jag uppskattar dem högt.

 6. JohanW says:

  Knäcka byggbranchen? Svar JA, som ännu ett led till att transformator hela vårt samhälle till deras agenda. Man har preparerat Ledningen med ”globalismens gåva”. Arbetsmiljön är ett sätt som de använder. Alla stora bolag har det som punkt 1. Man har även vävt in hållbarhet där CO2 och avfallssortering är ”störts”,mångfald som ska skapa ”dynamiska” team (vad hände med lika barn leka bäst), datateknik som skall ”rädda” oss från onödiga kostnader. Man försöker även med den psykosociala miljön – varför mår vi dåligt, det är tragiskt då man ej ser hela bilden och vilka politiska beslut som ligger bakom. Vi har temaveckor i dessa ämnen
  När jag började för 20 år sedan var ”vår” grupp högproduktiv, vill säga bland den bästa i att producera. Jag kom in i en rutinerad grupp tjänstemän och drivna kunniga yrkesarbetare. Vi hade fokus på produkten och även om det kunde vara tufft ibland fanns det mer medkänsla då. Det var även mer kravfyllt, att göra rätt för sig.
  Idag är ett vanligt senario att kanske platschefen har varit med ett tag medans arbetsledning är unga och oerfarna samtidigt som ”pappersarbetet” och nya uppgifter ökat kraftigt för en PC, det är en omöjlig ekvation. Ya som fanns när jag började och som fostrade de unga är i princip borta. Vi dränerar vår kunskap, vi tappar vår förmåga att driva en kostnadseffektiv och kvalitetsmedveten produktion, vi fastnar lätt framför datorn/möten, man ändrar ”ständigt” dataprogram och när de lanseras krånglar de alltid. Vi ska fylla i mer och mer papper eller bocka mer och mer i rutor för antingen statistikens eller myndighetens skull- vi ska aldrig få slappna av utan ständiga förändringar skall ”trötta” ut oss och skapa ”förvirring” allt enligt agendan. Vi blir allt mer tjänstemän och mindre yrkesarbetare och inom båda leden blir kunskapen om branschen allt sämre.
  Har dödsolyckorna minskat under de sista 100 åren (har ej kollat med magkänslan hos de ”äldsta” är att det ej gjort så. När de jämför hur det var när de började så visst var det kanske lite mer ”äventyrligt och svajigt” men det gjorde även att man byggde upp en förståelse och medvetenhet för ”farligheter”, något som vi helt tar bort idag (sk sunt förnuft och magkänsla).
  Kan nog skiva hur mkt som helst men får väl stoppa här, finns mer att studera på sönd morgon innan familjen vaknar men som avslut vill jag nämna att alla man pratar med över 40 år är DJUPT oroade för branschens framtid. DOCK det som jag lärt mig under de senaste åren tror jag inte är utan betydelse. Det kommer att bli bättre och det snart.

  • peterkrabbe says:

   JohanW, tack för dina erfarenheter, de stämmer väl med mina egna. Jag har arbetat som arkitekt i 50 år och som byggare de senaste 15. Vid ett tillfälle blev jag kallad till förundersökning efter att en rörmokare från an annan entreprenör ramlat ner i ett trappschakt, där en ny trappa höll på att monteras, och skadade ryggen. Han tog sig in bakvägen oanmäld och hade inte vid trappan att göra. Efter ett antal pressande månader med polisförhör och hot om bötesbelopp som jag visste skulle innebära slutet på min byggverksamhet frikändes jag till slut.
   Därefter har jag avvecklat byggverksamheten i vetskapen om att vem som helst, bortom min faktiska kontroll, kan ruinera mig som företagare om han/hon vill det. Byggnadsarbetare skall uppföra ett hus som är säkert för användning. Själva uppförandet kan aldrig ske under samma säkerhet som den kommande användningen. Det finns alltid någon först i ledet som får ta en risk. Hur skall man skydda en ställningsbyggare, som bygger skyddet för de övriga byggnadsarbetarna? Hängande i en wire från en lyftkran? Naturligtvis omöjligt. Och lyftkranen kanske välter för att den inte är fastgjuten i betong?
   Detsamma gäller pappersexercisen som du nämner. Kontrollplaner och dagböcker tar allt längre tid, när man vet att de är ens enda försvar i den domstolsförhandling som alla byggare förr eller senare kommer att hamna i. Samtidigt pratar svetsaren om att ”förenkla” byggbranschens administration. Ett spel för galleriet, när utvecklingen är den rakt motsatta. Allmänheten ser bara hur kostnaderna för byggandet ökar lavinartat och förstår inte varför.
   Vill samhället ha bostäder eller inte? Det ser inte ut så.

   • Loa says:

    Annan bransch
    Krögarprofil: ”Byråkratin hotar sysselsättningen”
    https://samnytt.se/krogarprofil-byrakratin-hotar-sysselsattningen/
    ”Enligt Carl Jan Granqvist har kostnaderna för regelkrånglet gått från 10 till 60 procent av omsättningen.”

   • hllviken says:

    Skatteverket är också intressant i sammanhanget –

    Pensionerade skattejuristen Mikael Wokander skrev boken ”Skattmasens manifest – Inspiration för skattebetalare”. MW säger att många kolleger uppskattar att sanningen kommer fram. Han tror att cheferna betraktar honom som svikare.

    Efter 37 års arbete hos skattemyndigheten är han kritisk; resultatbaserad lön leder till upptaxeringar som inte håller i domstol. Övergrepp på oskyldiga genom medvetna lögner inför domstol.

    Den som överklagar hamnar hos samma handläggare som genomfört den ursprungliga granskningen. Handläggaren får ta ställning till sina egna misstag! Det strider mot all rättspraxis.

    Stefan Fölster har skrivit förordet och kallar boken *unik*. ”Utsatta företagare har svårt att få rätt. Boken ger en kraftfull beskrivning inifrån hur skattemyndigheten fungerar”.

  • Mo says:

   Tack JohanW för detta viktiga inlägg. Din beskrivning blottlägger den förändring som har lamslagit hela samhället. Den förödande toppstyrda demokratin. Man vill ge sken av medarbetarnas delaktighet och inflytande men istället är arbetslivet mer fastskruvat i bojor än någonsin, den stora skillnaden är att den styrande ledningen har blivit osynlig pga sin plats utanför organisationen och den skyddas av det politiska systemet. Så kunde Östling petas efter obekväma åsikter med hjälp av kommunstyrelsens ordförande. Efter många års arbete i den stora offentliga sektorn har makten tagit fram effektiva struktur och arbetsmodeller som har implementerats på den utsatta privata sektorn som nu dessutom måste stå emot direkt kriminella angrepp pga förförda politikers godtrogenhet. Men folket ser och förstår, motståndet växer i många led. Precis som på Peters bild blir ljuset vackrast och starkast i mörkret. Precis som du säger blir det snart bättre, murar kommer att falla.

   https://beta.omniekonomi.se/ostling-petas-fran-uppdrag-for-grovt-for-att-sta-ut-med/a/0nq9PA

 7. hllviken says:

  🇺🇳 🏴‍☠️ 🇬🇧 🇺🇸 🇺🇾 🇩🇪 🇷🇺 🇸🇪

  Anknytning till förra tråden:

  Även Bonniers motsatte sig att dessa fakta skulle komma till allmänhetens kännedom:

  ”120 Jahre Lügen und Täuschungen” – Thorsten Schulte

  http://www.fremdbestimmt.com

 8. hllviken says:

  Ofattbart!

  • peterkrabbe says:

   I rättvisans namn lägger jag här in en länk till motståndarsidan, Kajsa Klein. Vad som är sant eller falskt blir alltmer obegripligt. Helt klart är att det handlar om en kamp mellan vänster och höger. Det tycks som om båda är politiska aktivister.
   Det som är lite roande i sammanhanget är att högersidans Martinovski här försvaras av den judiske Ekeroth mot den judiske kontrahenten Klein, medan det i fallet Karolinska sjukhuset är den judiske Göran Rosenberg som försvarar den oskyldige icke-judiske överläkaren mot den judiska kamporganisationen Simon Wiesenthal-stiftelsen och deras judiska angivare.
   Skönt att stå vid sidan om och se tupparna (hönorna) fajtas om ägget. För vem som la det är tydligen huvudfrågan.
   Kan det vara så att det håller på att uppstå sprickor i sionismen? Det som tydligt kvarstår är att det finns en gökunge i det nationella fågelboet som försöker knuffa ut alla ungar som kvittrar falskt ur boet. Vi får se hur detta slutar.

   • hllviken says:

    Oj – vilken röra! Det hade jag ingen aning om.

    Polisens agerande på Arlanda var likväl avvikande från hur ett rättsväsende ska fungera. Om någon är anmäld för förtal utan att någon utredning gjorts är det ju helt horribelt med ett sådant förfarande.

    Det är ju klart vilken av grupperna som har tillgång till statens våldsmonopol.

   • hllviken says:

    ”Julia” har skrivit två viktiga artiklar om DDR-systemet.

    Inse att makteliten har gradvis infört detta onda system i Sverige!

    http://juliacaesar.blog/2019/11/09/berlinmuren-inom-oss/

    http://juliacaesar.blog/2019/11/11/i-47-ar-levde-stasiprasten-i-logn/

    • Mo says:

     Många förvånas över hur totalitära mekanismer kan slå igenom så snabbt idag i det svenska samhället när yttrandefriheten beskärs. Några pekar på ett otyglat internet som orsak. Men för Sveriges del finns orsakerna betydligt djupare med historiska rötter i den socialdemokratiska rörelsens mycket täta samarbete med DDR. Medborgarna förstod inte att en så viktig och fostrande del för kommande generationer som skolväsendet satt ordentligt fast i en förlegad socialistisk ideologi. Idag ser vi resultatet när yngre generationer av rädsla för att kastas ut ur gemenskap och arbetsliv väljer tystnadens trygga famn. Socialdemokraterna själva tycks vara förvirrade, de vet inte vilket spår de ska välja och har blivit offer för det nyliberala marknadstänkandet som leder i helt fel riktning. En sund nationalism med ansvarstagande för de egna blir deras största fiende, alltmedan landet förfaller.

     https://skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolan

     https://www.svensktidskrift.se/gatan-stellan-arvidson/

     • hllviken says:

      Instämmer!

      Insides info: Nära anhörig till Lisbeth Palme hade maktposition över läromedelsproduktionen! Lisbeth Palme härstammar från svensk och dansk adel, många hundra år tillbaka.

      ”Revolution from above”.

      • Mo says:

       Jag har funderat på om judarna blev halmstrået för adelns överlevnad eller om det var tvärtom. Inom sionismen kan vi se hur olika tillsynes inkompatibla intressen sammanflätas och bildar syntesen.

       • peterkrabbe says:

        Så är det absolut! De gamla adelsgodsen med sin handel med jordbruksvaror byggde på tillgång på billig arbetskraft, vilket man fick genom att ha livegna bönder. När industrisamhället kom vallfärdade småbönderna in till städerna och de bättre betalda lönearbetena, vilket gav problem för godsens lönsamhet. Många storgods blev på kort tid konkursfärdiga, vilket välbeställda bankirer, ofta judar, utnyttjade för att gifta in sig i adelsfamiljerna. Fler adelsfamiljer än vad någon kan tro har judiska grenar på sitt träd, även många invandrande ”nyttiga” judar blev adlade för sina företag inom bergs- och skogsbruk. I England fanns också en ambition att som jude komma in i House of Lords och därmed få politiskt inflytande. Judar var förbjudna i parlamentet fram till 1858, Nathaniel Rothschild blev den förste att få den äran.

        • Arga gubben says:

         Du har rätt, Peter. Fråga Carl Bildt, Kalle Kavat, om hans härkomst. Studera Lill-Jacob och Lill-Marcus plus deras ingifta. Anders Borg, medlem av den nya politiska adeln.

         Vera är mycket lik en norrländsk adelsdam jag träffade i ungdomen. Hennes son förändrade landet i både privat och offentlig tjänst till det bättre i en ny tid. Adelsdamens mormor var en gång Medelpads rikaste flicka. Hennes mor kom i onåd och överlevde med många barn i en backstuga. Det gjorde att släktlinjen blev folklig. Lackskorna går ned och träskorna går upp, en gammal överklassanning. Då var det männen som stod i köket och kvinnorna som diskade. Barnen var med vid middagen för att tysta ta till sig de äldres visdom. De sändes till fina skolor och fick lära sig den disciplin folket förvägras.

         Olof Palme var baltisk adel och hans kvinna adelsdam. Hans guvernant lärde honom mycket bra franska, han talade tyska med sin mor och tränade sin engelska i USA. Han började sin karriär som journalist. Känns det igen? Morgan Johansson? Göran Persson? Olof hade sina barn på privatskola. Jag träffade honom två gånger, men vi talades inte vid. Han var svår, men ingen ska få döda vår statsminister. Jag hedrade honom på mordplatsen.

         Vera Lynn – We’ll Meet Again

    • Loa says:

     1984, ser jag.

 9. nils says:

  Hit återkommer man, av nyfikenhet, på det man inte visste av.
  Dessa spännande artiklar av Peter, kommentarer och länkar av alla ni andra här på Peters sajt, blir till ett enda stort levande tidsdokument omkring perspektiv och nytänk på historien, religionen och framför allt politik, landskap och kulturen. Somliga tar upp en ‘dammig’ bok och visar på vad rätt man tänkt och som vi glömt, det blir en tankeväv av sällan skådats slag. Här finns något unikt i bredd och djup för var och en att ta till sig och fundera över. – Tack för allt !
  Jag skriver detta för att det är så himla lätt att glömma vad denna peterkrabbe-länk betyder.

 10. Arga gubben says:

  Nu vet jag varifrån Biljana kommer, men det tänker jag inte berätta. Jag fortsätter hävda att hon blev illa behandlad. Det är dock bra att en av hennes partiska motståndare får komma till tals. När vi har sann yttrandefrihet kan man tänka fel och rättas av andra, det säger jag av egen erfarenhet. När de som tänker fel måste vara tysta, så sitter allt det onda kvar i själen som en cancer. Så var det i gamla Jugoslavien och allt det onda ledde till inbördeskrig.

  Kaosministern Morgan Johansson bygger kaos enligt plan. Problemen har byggts upp i decennier och ska lösas med ett övervakningssamhälle. Snart avskaffas väl allmänna val för att ”rädda demokratin”? Man kan misstänka att det redan har gjorts.

  Vi har också en kaospåve i Rom. Han ger sig på allt, som om han vill förstöra kyrkan. Herren uppstod inte och djävulen finns inte. Thomas Tvivlaren fick se Jesu sår, men han stack aldrig sina fingrar i dem.

  Pope Francis Denies Physical Resurrection of Christ From the Dead, Claims His Interviewer

  https://sputniknews.com/world/201911091077262768-pope-francis-denies-physical-resurrection-of-christ-from-the-dead-claims-his-interviewer/

  När jag som ung rattade runt på kortvåg snubblade jag på en predikan av Stanley Sjöberg. Många år senare påminde jag honom om budskapet och nu predikar han igen. Hans far bad om 15 extra år för att tjäna och det fick han, men det nämns inte här. Videon muntrar upp de som i min generation nu funderar. Vill du tjäna? Helandet börjar i det andliga och sprids till kroppen. Förbrukar du energi? Kasta av.

  God hälsa och ett långt liv – Ordspråksbokens rådgivning

  • Lassekniven says:

   Arga gubben
   Detta bibelord är kraftfullt, vi väntar på att Herren skall förnya sitt verk och hoppas att det inte dröjer så länge, det börjar bli outhärdligt:

   ”Herre, jag har hört om dina gärningar, jag har sett dina verk, Herre. Förnya dem i denna tid, ge dig till känna i denna tid, minns i dess oro din barmhärtighet.”

   Hab 3:2

 11. Arga gubben says:

  Ett folk döms efter hur unga och gamla behandlas. Vi är i farozonen pga ledare vi har svårt att rösta bort. Se Swebb-TV.

  Så skrev Lorber på diktamen:

  ”Nu skall förklaringen följa på denna nödvändiga inledning, men jag vill ändå här tillägga att bara den inre betydelsen gällande själ och ande skall förstås och inte den innersta, renaste himmelska betydelsen. Denna är alltför helig och kan utan att skada endast förlänas dem i världen som söker den genom att leva sitt liv enligt evangeliets föreskrifter. Men den inre mening som hänför sig till själ och ande kan lätt hittas, ibland redan med hjälp av den korrekta översättningen i den tidens respektive inländska språk, vilket blir tydligt i förklaringen till den första versen.

  Denne man, som predikade bättring vid Jordanfloden och döpte de omvända med vatten, hette Johannes. I denna man bodde profeten Elias ande, och det var samma ängels ande som från första början besegrade Lucifer och senare på det kända berget brottades med Lucifer om Moses kropp (som Michael).”

  Allt detta är sant. Vi samverkar med Himmelen på ett sätt som nu börjar uppenbaras. Ibland tvekar jag att pränta ned vissa saker för att inte ”kasta pärlor för svin” och försvåra för de ovetande. En Maria födde Herren och en annan förkunnade Hans uppståndelse. Det vet vi inte av en slump, det ska vi tänka på.

  Mary’s Boy Child – by Harry Belafonte

  Har jag sagt A får jag säga B. Om möjliga extra femton år. Det är nämligen bibliskt.

  Bön gjorde att Gud ändrade sitt beslut! DU kan också påverka det som händer!

 12. hllviken says:

  Färskt kristet budskap:

  • Arga gubben says:

   Hagenbo talar klokt här. Ordet har gått ut över nästan hela världen och små ljus attackeras av mörkret. Himmelen nekas ingen människa, men alla står inte ut där. Hagenbo bör dock tänka på sin säkerhet och nyansera vissa åsikter. Skilja det ena från det andra. Han är redan under angrepp. Drömmar kan vara viktiga. Jag sade en svart man att han skulle tro på Herren och då slog han ned mig. Min hustru klagade på att jag talade om Herren i sömnen. Om ni letar på nätet, ser ni syncronicitet.

   Det himmelska Jerusalem och det himmelska Israel har spritt sig över jorden, men det finns en mening med att Herren återsamlade en spillra av sitt folk i gamla Palestina. Stora saker kommer att hända.

   Hörru, gubbe. Vad vill du, Morgan? Jag vill ha vatten. Lite sent nu när du är på andra sidan svalget.

   “9 Var på er vakt! De ska utlämna er åt domstolar, och ni kommer att bli misshandlade i synagogor och ställas inför ståthållare och kungar för min skull, som vittnen inför dem. 10 Men först måste evangeliet predikas för alla folk. 11 När man för bort er och utlämnar er ska ni inte bekymra er i förväg för vad ni ska säga, utan tala vad som ges er i den stunden. Det är inte ni som talar, utan den helige Ande. 12 En bror ska utlämna sin bror till att dödas och en far sitt barn, och barn ska göra uppror mot sina föräldrar och döda dem. 13 Ni kommer att bli hatade av alla för mitt namns skull. Men den som håller ut till slutet ska bli frälst.” (Mark 13:9–13)

   Konsekvensen av livets viktigaste beslut eller ickebeslut

 13. AnnaF says:

  Tack Peter att du har modet och orken för att fortsätta för bevarandet av bloggen! Dina personliga erfarenheter som du delar med oss har ett stort värde och ger inblick i ett fallande system som även många andra upplever idag! Detta systemet är inte längre för förnuft, rationalitet eller underlättande för mänsklig samlevnad. Det är ett organiserat kaos som är organiserat i syfte för att öka förvirringen och bryta ner oönskad motstånd. Min egen bild är att den har pågått minst 2 årtionde och tyvärr ”tröttat ut” redan många aktiva motståndare som övergav framförallt utbildningssystemet och en del av byråkratin där trycket var störst att ”passa in” i en toppstyrd ”agenda-politik”! Något som var relativt okänt men på senare tid har blivit helt blottad är den sk. NGO aktivister och andra statsfinansierade aktivister som fyller nyckelpositioner i stort sätt överallt i Europa/EU. Den sortens fara anser jag att vara mycket större än faran som hotar oss utifrån. Den första är osynlig, förutom konsekvenserna av deras aktiviteter som upptäcks långt senare eller aldrig! Hotet utifrån är synlig och med viljan till åtgärd kan förhindras relativt snabbt.
  Jag tror inte heller att det finns viljan att sprida ”antisemitism” här på bloggen men hur och med vilka ordval kan vi beskriva fenomen som judarna själv har varit stolta över tills konsekvenser till dessa har blivit synade och även fördömda!

  Jag länkar en artikel som jag läste som en perfekt (subj. bedömning) tidsdokument över hur den judiska kommunismen genomsyrat all aktivism, i alla former och tider. Den kommunistiska aktivism har alltid varit ett synonym med judisk tänkande ”om rätt och fel”, radikalism (bolsjevism) anarkism, och en skrämmande blodtörst att hämnas för alla oförätter! Taktiken (mycket framgångrikt) är att nyttja och binda upp äkta ”minoriteter” eller grupper med påtaget ”minoritetskänsla”, fånga deras missnöje, göra ”revolution mot sociala strukturer eller grupper som ses som fienden och skall störtas för att återställa balansen för ”rättvisans skull! Rättssystemets förfall har säkerligen en djupare historia och den artikeln ger bara en fingervisning –genom en mycket kontroversiell kvinnas och aktivists öde – och även en tydlig bild om den judiska aktivitetsnätverk som idag kontrollerar med sina NGO-metastaser hela rättssystemet, utbildningssystemet och fastställer normer, agendor för förverkligandet avNWO!
  Det är en tragisk historia om aktivism som relativ få ägnade sig till på den tiden men redan då med förödande resultat! Dagens aktivism är mycket omfattande och därför omöjligt att få grepp om bredden och djupet. Ungdomar är potentiella målet för aktivister som inte tillräckligt har uppmärksammats hittills……………..

  https://www.unz.com/article/the-life-and-times-of-fay-stender-radical-attorney-for-the-black-panthers-and-disrupter-of-white-social-order/

 14. Not CO2 says:

  Om möjlighet finnes, så läs en liten bok av Israel Shahak: ”judisk historia, judisk religion”.

   • ragnhild says:

    Dere er unike, takk så mycket dere alle. En unik blogg, stort sett den første jeg bare må innom. Så godt det er å få tak i bakgrunner, i skjult historie hvor sannheter trår fram og gir oss kunnskap og oversikt/historien og slik forståelse av hva som utspiller seg idag. I egen opphøydhet trår falskspillerne fram i all sin undermålighet. For dette er vel riktig karakteristikk av slike som ikke en gang krever respekt. En flue får aldri det.

    Vel, i sommer og ikke minst nå senhøstes har jeg endret mitt ståsted overfor mangt et kryp alt ettersom der blir færre av dem. Skam på meg, og nødvendig endring

    Dette har vært min lektyre de siste dagene:

    http://www.apfn.org/THEWINDS/library/khazars.html

    Kjent stoff for de fleste her antar jeg. ” Libermann speaks” var en god kortversjon av årsaken til 1ste og 2ndre verdenskrig m.m., gå ikke glipp av akkurat denne gjennomgangen med logikken som ledestjerne. Jeg ser steigan.no sitt kommentarfelt henviser til Libermann i en tråd. Går innom å sjekker om noe der (nå) er sensurert 😉

    Sjahak lenken intressant, en erkjennelsen og sannhetssøkende mann i Israel. Så jeg ham oversatt til svensk?

    Tusen takk 🙂

 15. ragnhild says:

  Tja. ”En flue får aldri det” – den formuleringen er kanskje verdt litt filosofering, nå blir jeg okkupert.

 16. Mo says:

  Är fru Justitia bortrövad av svenska Hilda ?

  https://nyheteridag.se/gav-gront-ljus-for-svt-att-sarbehandla-sd-negativt-nu-domare-i-hd-mal-mellan-ekeroth-och-svt/

  En stilla bön om återförande av svensk rättvisa till lagen.

 17. Eclipse says:

  Ytterligare två intressanta videor angående morden på Palme respektive Kennedy.

  Kriminalinspektör Kaj Hahne intervjuas av Thomas Gjutarenäfve:

  Dark Journalist gästas av Linda Moulton Howe på ämnet att JFK ville göra gemensam sak med Sovjet till månen. Krusse tackade ja till förslaget i november 1963, medan CIA förfasades över att ryssarna skulle få tillgång till hemligstämplad information om utomjordisk aktivitet.

 18. Arga gubben says:

  Det som händer i världen rapporteras dåligt, men här kan vi tala om det. Evo Morales i Bolivia genomförde viktiga reformer och avsattes i en statskupp. Lenin Moreno i Equador skuldsätter landet svårt och möts av protester. Folken i Chile och Argentina är arga. Venezuela och Kuba lider pga en liten fläkt av socialism, trots bevarad kristendom. Märkliga ting händer i Libanon och Hong Kong. Länder med mer eller mindre självständighet bestraffas. Mad Albright sökte skydd i Serbien och såg sen till att landet angreps. Hon krävde också åtgärder mot Latinamerika. Alldeles för många ledare blev sjuka på ett konstigt sätt och brasilianske Lula sattes i fängelse.

  Vi svenskar var för framgångsrika och straffades med statsministermord och ekonomiska problem. Undrar ni varför kronan slaskar? Några vill ha revolution och kan i så fall räkna med att hela folket straffas. Igen. Det här problemet löses på den globala toppen när tiden är inne. Den sprängs bort och inte av människohand. Det finns en gräns för utsugning och förtryck.

  Några är fortfarande ute efter DDR. Tänk på att en förstörd tysk landsdel byggdes upp under stora våndor och var framgångsrikt i Östeuropa. Som Jugoslavien.

  Vi ska vara kloka som ormar och oskyldiga som duvor. Sök skydd på rätt ställe.

  Helig Mark Ingela Wahlgren sång Rune Lindqvist piano

  Till Peter Krabbe, Lars Bern och flera andra. Den som varit artist eller hållit föredrag för studenter förstår hur Harry känner sig. Det är fantastiskt att ha kontakt med publiken. Se Harrys glädje.

  Harry Belafonte,Jamaica Farewell,live

  • elina says:

   Men snälla du. SVT barnkanalen har visat hur man bör bära sig åt när man som barn blir rånad, så man inte blir mördad också. Ge bara allt rånaren ber om.
   Det är bara det nya normala. ( Vet inte om det går att se det nu för en del blev faktiskt lite sura.)

 19. hllviken says:

  Omröstningen klar: Morgan Johansson sitter kvar som justitieminister!

 20. matte5958 says:

  ”Modernisera” vill tydligen ”räkan” Macrons handgångne man göra med Notre Dame…

  Vad säger du Peter om detta ?

  https://www.nordfront.se/macrons-general-vill-modernisera-notre-dame-bad-chefsarkitekten-halla-tyst.smr

  • peterkrabbe says:

   Notre Dame är en symbol för kristendomen. Därför var försöket att bränna ner just denna kyrka ett djärvt försök att också visa världen att vi skall vara beredda på den ”nya” världsreligionens inträde. Notre Dame skall i sin nya form visa hur framtidens religiösa byggnader skall se ut och användas. Om man (sionisterna) lyckas med detta är dörrarna öppna för att krossa den traditionella kristendomen.
   Macron, som sionismens främsta apostel i Europa, har fått den uppgiften. Dock är det redan ett faktum att han kommer att hällas ut med badvattnet efter sin period som president. Med mer än 70% av fransmännen emot sig har han inga möjligheter att sitta kvar. Arkitekten Villeneuve får försöka hålla ut tills dess, för med Macron försvinner även hans hantlangare Georgelin. Villeneuve kan ta några år för att reparera takvalven och ytterväggarna, så löser tiden resten. Han har senaten bakom sig och framför allt, det franska folket.
   Någon utredning om brandorsaken kommer vi aldrig att få se, vi får nöja oss med vetskapen om att detta attentat läggs i samma låda som 9/11 – att öppnas i en obestämd framtid när historia inte längre utgör någon risk för världsförnyarna.

   • Loa says:

    Men Macron kanske hälls ut med slaskvattnet till en ledande EU-post..?
    Du låter hoppfull om Notre-Dame och hennes arkitekt. Goda nyheter!
    Men sedan pessimistisk – vinna slaget men förlora kriget?

 21. Mo says:

  Titta och lyssna på Reinfeldt. Nu är han i sitt ESSE igen ! Vem bygger murar med sådant tungomål. Vapenskrammel och förbistring skall leda till lydnad. Sverige blir landbryggan över till motsträviga grannar och storebror bestämmer till slut som vanligt. Eller blir resultatet istället att Sverige blir en strandsatt ö i ett vänskapligt Skandinavien.

  https://samnytt.se/fredrik-reinfeldt-varnar-for-att-danska-granskontroller-kommer-skapa-nya-krig/

  • peterkrabbe says:

   Nej, vi är inte kollektivt galna i Sverige, det får stå för Reinfeldt personligen. Om något skapar krig i världen, så är det just Reinfeldts politik. Förstår inte Moderaterna hur mycket skada denna person gör för deras parti? Det enda krig jag kan hoppas på är att Danmark gör ett nytt försök att återta sina gamla Skånelandskap, så att vi slipper personer som Reinfeldt. Det räcker med en folkomröstning, så byter vi flagga sedan….

   • Mo says:

    Jag har full förståelse för er preferens men bron har väl blivit ganska enkelriktad ? Däremot skulle nog danska Blekinge vara en ömsesidig utpost, närheten till Polen och Baltikum ger även ett gott läge. Problemet är kanske det militära flyget och flottans position i området.

    https://www.tacitus.nu/svenskhistoria/land/blekinge.htm

    • peterkrabbe says:

     Jo, Skåneland inkluderar både Blekinge och Halland. Halland kan vi släppa, eftersom Hallandsåsen är en bra försvarslinje och möjligen kan vi också släppa östra Blekinge. Låt det ringa avståndet mellan kong Kristians Kristianstad och kung Karls Karlskrona borga för en fredlig gränsdragning!
     Den nutida Tacitus har rätt om namnet, Blekinge kan relateras till det lugna havet. På sjömansspråk kallas ett vindstilla hav fortfarande för BLEKE. Däremot kunde han frågat sin romerska föregångare om Blekinges historia, så hade han fått veta att denna landsdel redan under romartiden var befolkat av herulerna, ett folkslag som efter en utflykt söderut återvände under 600-talet. Vikingarnas föregångare. Men detta är en annan ”historia”!
     Det vore synd om Öresundsbron skulle behöva sprängas för att slippa svenskar i Danmark. Eftersom jag vet att snapphanarna finns kvar i skogarna mot Småland är det bättre och billigare att gränsen ligger där istället.

     • Loa says:

      Vad du har bra idéer! Givetvis: Danmark, snälla, tag tillbaka Skåneland. Erövra oss (och slå ut Malmö).
      Och att dra gränsen mellan Christians och Karls städer.
      Kristianstad har dock blivit riktigt illa. Idag:
      https://www.friatider.se/v-pnat-r-n-i-centrala-kristianstad
      https://www.friatider.se/bostaden-i-kristianstad-fick-flera-skott-genom-f-nster
      Detta tar mig:
      https://samnytt.se/samnytt-tv-fortvivlad-mor-vill-fly-mangkulturen/
      Här ser det mörkt ut, konstaterade jag chockad om mina somrars stad, vid en väntan på stationen. Spridda göingar bland afrikaner och afghaner. Kyrkan tidigare hemsökt av romer.
      (Residensstadens själ förlorad på fler sätt:
      https://www.arkitekturupproret.se/2019/05/21/2010-talets-rysligaste-rivning-hur-fojab-forstorde-ett-helt-kvarter-i-kristianstad/
      Se ssk bild 5…)

      • Mo says:

       Det är inte lätt att veta var Blekingeborna vill dra gränsen och hur mycket de påverkades av det danska styret under skåneland. Det varade en tidsmässigt ganska kort period och idag tycks många känna tillhörighet till det angränsande Småland. Rent historiskt hör Blekinge till små länderna.

       https://www.smalandblekinge.se/

       I det folkliga ursprunget hör många hemma i Värend, Virdar eller som Peter påpekade troligen tidigt invandrade Heruler.

       https://sv.wikipedia.org/wiki/Virdar

       Vad det är som stoppar upp fullbordandet av den långt framskridna men konfliktladdade Öresundsregionen kan man fundera över, är det danskarna ? Stockholmsregionen motsätter sig inte vad jag vet, av Reinfeldts tal skulle man nog tro motsatsen.

       • peterkrabbe says:

        Mo, nu förstår jag att du är Stockholmare! Skåneland blev svenskt 1658 och har i 360 år tillhört Sverige efter erövring. Dessförinnan har Skåneland, inklusive Blekinge under minst 1000 år tillhört den danska kulturkretsen. Inte ens unionstiden ändrade detta faktum. Storkungen Ivar Vidfamne, som under 700-talet härskade över södra Skandinavien inklusive Baltikum, Nordtyskland och England var född på Ivö i Villands härad. Någon tydlig gräns mot ett blivande Sverige fanns inte då. Den upprättades genom danerkungen Sven Tveskägg (Tjugeskaegg) strax efter år 1000 och finns dokumenterad genom tre gränsstenar, mellan Halland och Västergötland, mellan Skåne och Småland och mellan Blekinge och Småland.
        Från Vidfamnes tid kommer ortsnamnet Sölvesborg i Blekinge. Sölve var på den tiden fiskets och sjöfartens gud, man värnade där främst om ålafisket. Ålarna ingår fortfarande i Sölvesborgs stadsvapen!

        Hindren för Öresundsregionens fullbordande ligger naturligtvis i den svenska synen på invandringen och danskarnas vägran att importera kriminalitet från Malmö. En region kan aldrig bli homogen om man inte har samsyn i sådana frågor. Det är ingen tillfällighet att de kommuner som är störst motståndare mot den svenska politiken ligger i Skåne. Vi som tillhör gamla skånska släkter försöker vara generösa och vänliga mot Stockholmare, men tro aldrig att vi glömmer. Belysande är den svenske guvernören för Skånes ämbetsberättelse år 1693:

        ”…det vore rådligast det man de gamla inbyggarna på varjehanda sätt utrotade och hellre äga ett öde land än med så många malcontanter (missnöjda) uppfyllt, till dess man det efter handen med nya inbyggare uppe från landet igen populera (befolka) kunde”.

        Tror någon att vi var nöjda med flaggbytet? Vi är ännu inte utrotade….

        • peterkrabbe says:

         För att retas lite kan jag tillägga att så sent som år 6000 f.kr. låg Stockholm djupt under Littorinahavets yta, medan Götaland var den ö som romarna kallade Thule, men inte vågade besöka. Där härskade heruler och bärsärkar (björnskinnsklädda) krigare, som sedan rekryterades som värdefulla elitsoldater till det romerska riket…

        • Mo says:

         Jag känner väl till södra Sverige och har släkt i alla nämnda delar.Tidigare krig utgick från de besuttnas behov av erövringar och tog ingen hänsyn till människornas samhörighet i områdena. Jag är väl medveten om att Skåne i själen fortsatt vara danskar och därför tycker jag precis som ni att det skall väl kunna ordnas på något sätt om ni vill återföras till moderlandet. Sen är min upplevelse att i alla fall politiker i er region har varit mycket angelägna om befolkningstillväxt och det kan väl inte ske på något annat sätt än genom invandring i ett kortsiktigt perspektiv. Jag har även genom släkt kontakt med Blekinge men har aldrig upplevt att de saknar Danmark på samma sätt som i Skåne. Man märker också att de har ett annat kynne, men det kan förstås variera mellan olika delar även om Blekinge inte är så stort.

         • peterkrabbe says:

          Hoppsan, så allvarligt var nu inte ämnesvalet menat! Vi inser nog alla att det inte finns någon återvändo. Skadan är redan skedd och kan svårligen repareras. Med Malmö som Skånes huvudstad lär inte ens Danmark vilja ha oss tillbaks.

          • Mo says:

           Det är ok, men om man bortser från det känslomässiga så är min bedömning att Danmark behöver Skåne mer än tvärtom så känn er inte ratade. Man vet ju inte heller vad som ligger bakom Reinfeldts utspel, han var väl kompis och lierad med tidigare NATO-chefen Fogh Rasmussen som kanske har influerat till vapenskramlet.

        • Loa says:

         Alla dessa förhoppningar om Öresundsregionen, en expanderande ekonomi, Øresundstågen, broderfolkens synergi, allt manifesterat i och möjliggjort av Bron. Som nu mera framstår som ett hinder och ett hot! Det enda goda för danskarna är att invällarna kvickt och bekvämt kan ta sig till slutmålet Sverige. Regionen vore en guldgruva, ett kraftverk, en magnet, men visionen glömde det destruktiva Malmö.

         • Mo says:

          Menar du att bron var en ventil för Danmark men framförallt en garant för att kunna transportera flödet vidare till gamla Thule, och nu vill man stänga förbifarten eftersom det har blivit en dubbelriktad trafik som ger återflöde ?

          • peterkrabbe says:

           Mo, nu börjar diskussionen bli lite tramsig. Öresundsbron byggdes 1995- 2000 och planerades ytterligare fem år tidigare. Europa såg då annorlunda ut. Syftet var främst att knyta länderna i regionen närmare samman, särskilt Danmark och Skåne, men också att förenkla trafiken utefter västlänken till Norge från Tyskland. Inom EU prioriterade man då regional sammankoppling som ett alternativ till nationell isolering och stöttade därför tanken bakom brobygget.
           Därefter har vi haft en period av flyktinginvandring som bortom all tvekan har urartat. Detta beror mycket på Sveriges avvikande hållning i frågan, som ju alla vet idag, även du. Det är ju då inte så märkligt att bron blir fokus för flödet av flyktingar, oavsett riktning och orsak. Detta är möjligen mer uppenbart här nere i samspelet mellan Köpenhamn och Malmöregionen än vad som framgår i riksmedia.

        • Jonas says:

         ”Vi som tillhör gamla skånska släkter försöker vara generösa och vänliga mot Stockholmare, men tro aldrig att vi glömmer.”

         Klockrent skrivit och stundtals känner jag ett djupt förakt mot dylika personer som ser oss Skåningar som dryga och okunniga. Har några sådana på jobb och de nästlar sig alltid in på chefspositioner, de skulle bara veta vad jag verkligen tycker om dem. De som läser på Skånes historia och snapphane tiden kommer att känna detsamma.

   • Jonas says:

    Det bästa är om Skåneland kunde frigöra sig från Sverige. Fanns en kort tid i historien då Skåne var ett fritt land. Älskar mitt land men hatar de som förstör det.

    • Mo says:

     Jonas, det var väl just frigörelsen som var tanken med Öresundsregionen och i detta har ni fått mycket stöd. Förstörelsen har drabbat hela landet, kanske allra mest Stockholmsregionen eller menar du något annat ? Det bakomliggande är oerhört komplicerat, Peter gör ett väldigt bra jobb för att hjälpa oss att förstå.

     • peterkrabbe says:

      Konsekvenserna av invandringen har naturligtvis drabbat hela landet. Poängen i resonemanget är däremot att Skåneland inte hade drabbats av dessa konsekvenser värre än Danmark om vi inte hade tillhört just Sverige idag. Besluten har fattats i Stockholm av Sveriges riksdag och regering. Det är i detta sammanhang som det finns fog för ett missnöje med dessa beslut i Skåne, mot bakgrund av att vi inte frivilligt gått in i samlevnad med övriga svenskar. Det är naturligt för oss att jämföra vår situation med den som råder på andra sidan Öresund, eftersom den normalt skulle ha gällt även här.
      Möjligen tycker dagens svenskar att det är en självklarhet att Skåneland tillhör Sverige. Det är det naturligtvis inte. Skåneland togs med våld genom det värsta kriget i Skandinaviens historia, med ett ofattbart lidande för civilbefolkningen som följd. 40.000 soldater, mestadels bönder, tvingades delta i striderna. Enbart slaget vid Lund kostade 10.000 man livet, åkrarna var översållade av lik. Till råga på allt var det den kallaste perioden under de senaste tusen åren, med missväxt och svält som följd. Ingen hälsade svenskarna välkomna.
      Därefter följde en hårdhänt period av försvenskning i syfte att utrota den skånska kulturen och ersätta språk, präster och godsägare med svenskar. Den skånska adeln drevs i landsflykt eller avrättades i syfte att stjäla de skånska slotten, de skulle lämnas som förläningar och krigsbyten till svenska generaler och adelsmän. Förhållandena under försvenskningen påminner mycket om de som civilbefolkningen i Mellanöstern utsattes för av ISIS. Man brände upprorsmän levande, spetsade dem på pålar och rullade upp tarmarna på en trumma med vev. Sett med dagens ögon skulle dessa svenskar klassats som den värsta sortens krigsförbrytare.
      Man kan idag skämta om missämja mellan skåningar och svenskar, men bakgrunden är den mörkaste perioden i Skånelands historia. Dessutom finns det, som jag skrivit tidigare, fortfarande många som har minnen och erfarenheter kvar från den perioden. Min släkt hör dit, tio generationer är inte mycket i min värld. Den som fördjupar sig i 1600-talets Skånska historia hittar namnet Krabbe på många ställen…

      • hllviken says:

       Var bodde din släkt innan ”försvenskningen”?

       • peterkrabbe says:

        Släkten flyttade till Jylland 1280 från ett sönderfallande Sydtyskland, som då var Europas hjärta. Vid övergången från 1400-talet till 1500-talet var Tyge Krabbe Danmarks riksmarsk och dansk ståthållare över Skåneland inklusive Norge. Tyge byggde Wegeholm utanför Ängelholm och residerade på Helsingborgs slott – Kärnan. På omfattningen av brunnen framför Malmö rådhus skildras avrättningen av Jörgen Krabbe 1678. Han var ägare till Krageholm och Tosterup utanför Ystad. Han anklagades av svenskarna för förräderi för att ha tagit emot sin svåger, den danska amiralen Peder Skram på sitt gods. Det verkliga skälet var att den svenska guvernören i Malmö, greve Sperling, ville komma över hans gods.
        Själv är jag inte lika prominent.

        • hllviken says:

         Vad roligt att veta så mycket om sin släkt så långt tillbaka!

         Vet du varför Sydtyskland föll samman 1280?

         • peterkrabbe says:

          Fredrik II av huset Hohenstaufen var tysk-romersk kejsare. När han dog 1250 påbörjades en kamp om makten som kallas Interregnum. Denna period av oro avslutades när Rudolf av Habsburg valdes till ny kejsare 1273. Det ledde till kejsarrikets sönderfall i tyska hertigdömen och en stärkt roll för påvedömet och den katolska kyrkan. Den världsliga makten förflyttades för en tid från Tyskland/ Italien till Frankrike istället.
          Många familjer som varit involverade i Interregnum spred sig över övriga Europa.

          • matte5958 says:

           Fantastiskt intressant Peter ! Jag skulle mycket gärna lära mig mera om Tyskland (som jag anser vara Europas hjärta sedan lång tid) och dess historia.

           Du skulle skriva ner detta och lägga ut en ”special edition” här på bloggen. Vore skönt att för en stund fokusera på Europas intressanta historia och storhetstid istället för som vi tvingas dagligen av verkligheten engagera oss i Europas (((påtvingade))) sönderfall.

           Själv mycket historieintresserad, dock tills nu mest nutidshistoria.

          • peterkrabbe says:

           Skall se vad jag hinner med. Jag skall först skriva färdigt ett par böcker, den ena om Falsterbonäsets historia – vilket i praktiken är den södra Östersjöregionens historia med fokus på den tyska Hansan från c:a år 1000 till 1500, den andra är en rekonstruktion av Skanörs 1100-tals borg. Det tyska inflytandet över Sydsverige speciellt och övriga Sverige generellt (studera bara våra kungalängder och deras personalia) är enormt och har så varit ända fram till första världskriget, då man inte ens fick nämna ordet Tyskland. Mina läsare vet vad jag tycker om detta.

      • Mo says:

       Om jag har förstått saken rätt så var det Danmark som drog igång krigen mot Sverige, men de som hamnar i kläm är alltid befolkningen. Sedan vet vi ju att det inte är länders intressen som styr i dessa sammanhang. Det måste vara fruktansvärt att bo mitt i en krigszon och jag kan känna oro för södra Sveriges utsatta läge oavsett regiontillhörighet.

       • peterkrabbe says:

        Mo, kriget 1658 var ingen isolerad händelse. Sverige hade länge försökt inta Skåne och övriga Danmark som en följd av sin hybris efter framgångarna i trettioåriga kriget på kontinenten. Värst var det 1644-45 när Karl Gustav Horn anföll och under ett helt år härjade och brände i Skåne. Kriget avslutades med freden i Brömsebro. Att svenskarna vägrade släppa planerna på att ta Danmark en gång för alla var ingen hemlighet. Danmark förklarade Sverige krig 1657 i tron att man skulle kunna slå sig fria när Karl X Gustav var upptagen i Tyskland med sitt krig där. Istället vände svenskarna om och tog Danmark genom sin marsch upp genom Jylland. Han hade behållit hela Danmark om inte stormakterna hade ingripit och tvingat fram en annan fredsuppgörelse.
        Danskarna försökte 1676-79 ta tillbaks Skånelandskapen i vad som kallas det Skånska kriget, vilket misslyckades. Du har rätt i att krigen blev förödande för den skånska befolkningen. Sverige har aldrig behövt bli drabbade av något liknande.

        • Mo says:

         Jag förstår nog inte riktigt var du drar gränsen till Sverige, men min uppfattning är att svälten som tidigare slagit hårt mot olika delar av landet såsom Småland och Norrland hör till något av det svåraste och dödligaste lidandet som ofta följt i spåren av härskarnas krig. Deras matbord har aldrig varit tomma.

         • peterkrabbe says:

          Det lidande jag skriver om är av tre slag. Dels är det en följd av direkta våldshandlingar i krigszonerna (Skåne och gränstrakterna till Halland och Småland), dels hungersnöd till följd av att själva produktionsapparaten för livsmedel är utslagen av krigshandlingar (nedbrända gårdar, skövlad jordbruksmark och dödade bönder) och slutligen det försämrade klimatet under 1600-talet, en period som man kallar lilla istiden på grund av sin kyla. Den senare minskade skördarna på grund av kalla och korta somrar och drabbade hela Europa, inte bara krigszonerna.
          Svälten på grund av lilla istiden var orsakad av solens aktiviteter, medan krigen självklart kan skyllas på mänskliga beslut. Jag graderar inte vad som är värst, men kan nog tycka att det är värre att bli levande spetsad på en påle eller få huvudet avhugget än att lida under hungersnöd, men det kan säkert diskuteras. Det som bönderna i krigszonen hade sparat i ladorna åts upp av arméerna, både egna och motståndarnas, eller brändes upp för att ingen annan skulle få glädje av livsmedlen. Jag tror att det värsta man kunde drabbas av var att befinna sig i Skåne under Horns krig, då fick man ta del av alla tre kategorierna – samtidigt!

          • Mo says:

           Jag håller med dig, det är viktigt att dra lärdom av vår historia så att det inte händer igen, det som vi kan påverka. Vilket styre ni vill leva under kan ni bara bestämma själva. Det kanske blir som globalisterna vill, Sverige splittras i regioner. Även om jag varit nationalist ser jag svårigheterna med att hålla samman ett rike med tre kronor. Fördelen skulle kunna vara större delaktighet genom utvecklandet av närdemokrati.

          • Marie Andersson says:

           Vad intressant att läsa kommentarerna om Skånes historia. Kan du rekommendera någon bra bok i ämnet? Tack samtidigt för din fantastiska blogg, jag tycker särskilt mycket om dina politiska analyser! Hoppas du fortsätter skriva!

          • peterkrabbe says:

           Det finns mycket skrivet om historia. Tyvärr är alla stora historieserier som Historiska Medias Tusen år i Europa eller Norstedts Sveriges Historia väldigt omfattande och skrivna i många band. De är bra om man vill ha en god överblick. Men vill man fokusera mer direkt på exempelvis Skånes historia är Ingvar Bengtssons Kapet Av Skåne (Prisma) en mycket bra sammanfattning av 1600-talet. Min absoluta favorit för den som vill fördjupa sig ordentligt i de skånska krigen är Uno Röndahls Skåneland Utan Förskoning (Lagerblads 1981).
           Röndahl var kriminalkommissarie i Kristianstad, men ägnade en stor del av sitt liv åt historieforskning och resultatet av hans efterforskningar chockade samtiden så i grunden att spridningen av hans bok motarbetades på alla sätt. Det var inte i linje med etablissemangets önskan att sanningen om svenskarnas krigsföring uppenbarades på detta brutala sätt. Framför allt försökte den akademiska världens historieberättare förringa denne, som man kallade honom, amatör, trots att Röndahls efterforskningar (som duktig polisutredare) överträffade allt som de etablerade historikerna hittills hade åstadkommit. Röndahl granskade vartenda dokument i de svenska samlingarna med en kritisk blick. Resultatet blev en bomb i den akademiska världen.
           Röndahl gav också ut böckerna Skåneland – På Jakt Efter Historien och tillsammans med Stina Helmersson Herulerna – Det Bortglömda folket. Jag ser Röndahl som en skånsk Assange från 1980-talet, som på alla sätt motarbetades av alla svenskar som levde i tron att Skåne alltid varit svenskt – och ville fortsätta att leva i den tron. Röndahl är nu avliden, men lever kvar i sina böcker – som tyvärr är näst intill omöjliga att få tag på. Man kan möjligen söka på något antikvariat, de finns ju numera också på internet.

          • Uno Röhndals böcker har jag hemma i mitt bibliotek. Det är ruggig historieskrivning. Kan inte låta bli att påminna om att freden i Köpenhamn den 27 maj 1660 bekräftade Skånelands autonomi med regionalt självstyre med eget ‘parlament’, något som aldrig uppfyllts. Såvitt jag förstått av fredstraktaten fanns inget sista datum för uppfyllandet härav. Jag väntar ännu på dess genomförande. Det är då inte givet att Skåneland skulle behöva uppgå i EU.

          • peterkrabbe says:

           Det är en riktig och bra observation att Skåneland garanterades inre självständighet genom inrättandet av den skånska lantdagen i Malmö. Vi är därmed skånskt land under svensk överhöghet. I vad mån denna självständighet kan anses vara juridiskt upphävd eller inte under senare tid borde kunna konstateras av någon juridiskt kunnig. Idag utövar länsstyrelsen i Malmö regeringsmaktens förtryck utan inskränkning.

          • Marie Andersson says:

           Tack för tipsen!

    • Mo says:

     Själv har jag funderat på om det fanns fler avsikter med Öresundsregionen som vi vanliga medborgare inte har förstått. Om utöver västlänken även Blekinge inkluderas så blir det ett militärstrategiskt oerhört viktigt område. Var det tänkt som ett sätt att få in Sverige i NATO ? Vad säger Peter ?

     • peterkrabbe says:

      Du har rätt i att det militärstrategiskt handlar om Nordeuropas viktigaste områden. Kontrollen över inloppet till Östersjön styr exempelvis den ryska örlogsflottans möjligheter att operera på internationellt vatten. Kaliningrad och även Finska Viken är strategiskt viktiga i en konflikt mellan NATO och Ryssland. Att NATO vill ha in Sverige i alliansen på grund av detta är välkänt. NATO har begärt militär överhöghet över stora regioner i sydvästra Skåne och i östra Blekinge, vilket vid ett krigsutbrott skulle innebära rent praktiskt en amerikansk ockupation av hela Öresundsområdet. Vårt Falsterbonäs som till 80% består av naturreservat, skulle garanterat bli förvandlat till en gigantisk militärbas och det civila styret skulle upphöra. Detta är ett av huvudskälen för oss att vägra medlemskap i NATO.
      Öresundsbron saknar strategisk betydelse eftersom den skulle bombas sönder och samman direkt vid en konflikt. Tanken med gränsöverskridande regioner är dock snarare kopplad till globalismens försök att bryta sönder nationerna. Genom att sammanföra människor som har en starkare kulturgemenskap får de nationella gränserna en underordnad betydelse. De tre regionerna Södra Östersjön, Stockholm/ Finska Viken och Oslo/Västsverige ger en karta, där man tror att folket lättare underordnar sig ett överstatligt EU. Detta har EU arbetat med i många år, faktiskt ända sedan sin tillkomst. Därav en generositet vad gäller infrastruktur som leder till byggande av vägar, broar, tunnlar som vi uppfattar som positiv, men som också syftar till att lägga landsbygden däremellan öde (Agenda 2030).

 22. hllviken says:

  När det var så enkelt att stoppa skjutningar och sprängningar i Danmark, undrar man varför metoden inte införts i Sverige för länge sedan?

  • peterkrabbe says:

   Den förundrade journalisten från Sverige studerar verkligheten. Kanske borde hon ha tagit med Reinfeldt på resan? Problemet är ju att sjuklövern accepterar anarki som mångkulturell samhällsform. När de kristna smyger utefter husväggarna som förskrämda råttor så har man nått någon slags likställighet. Vågskålarna är i balans.

   • hllviken says:

    Det vände sig i min mage när journalisten förde fram ”invandrarna känner sig utpekade”! Invandrarnas förmodade känslor är viktigare än att få slut på skjutningar och sprängningar!

    Jag har hör detta ”argument” miljoner gånger och nu är jag allergisk mot det.

  • Mo says:

   Svea rige har gett upp och räds konfrontation. Till viss del kanske det förklaras av den befolkningsmässiga underlägsenheten men det är skrämmande när man läser om hur svenska ungdomar förnedras utan att samhället markerar avståndstagande.
   Den mest brottsaktiva gruppen i samhället är män 15-44 år. Här kan du se statistik på hur denna befolkningsgrupp har förändras och män med svensk bakgrund är i klar minoritet i flera kommuner..I Malmö var andelen med utländsk bakgrund 55,3% och i Botkyrka 71,5 %. Statistiken är från 2017 så idag är skillnad förstås ännu större. Men att brännmärka SD är fortfarande media och politikers prioriterade agenda. Så Reinfeldt tycks verkligen tala för egen del.

   https://samtiden.nu/2018/05/50-70-procent-utlandska-man-i-svenska-stader-allvarlig-demografiforandring-det-ar-tyst-om-i-valrorelsen/

 23. Savalle says:

  Hej Peter och hej alla andra vänner här på denna frispråkiga oas i tystnadens öken!

  Jag gör ett kort avbrott i min frånvaro här på bloggen. Jag bearbetar en sorg som ännu är mycket nedtyngande, så jag kommer att nog att vara borta ett bra tag till, men jag vill komma med en påminnelse som jag anser vara viktig:

  Ni har här på bloggen talat mycket om sionismens destruktivitet under senare tid. Jag instämmer helt, MEN det är endast en del av hela den organiserade ondskan, anser jag.

  William Engdahl framför tesen att religiösa organisationer av olika slag används som verktyg för att uppnå politiska mål.
  https://www.bokus.com/bok/9783981723700/the-lost-hegemon-whom-the-gods-would-destroy/
  (The Lost Hegemon: Whom the gods would destroy)

  Engdahls bok beskriver framför allt hur den muslimska religionen manipuleras på detta sätt.

  Var befinner sig judendomen? Var befinner sig katolska kyrkan? Var befinner sig svenska kyrkan?
  Var befinner sig svenska frikyrkor i denna manipulation?

  Det är enormt svårt att urskilja varifrån manipulationen utgår.

  Kanske är det så som Stanley Monteith säger att det – likt intrigen i romanen ”Mordet på Orientexpressen” av Agatha Christie – är en samverkan mellan olika grupper med samma mål…?

  Kanske är det någon av dessa grupperingar som har en ledande roll…?

  Kanske utgår manipulationen från någon grupp som lyckats hålla sig i skuggan…?

  I vilket fall som helst är jag helt övertygad om att det finns fler grupperingar än sionisterna som genomför ondskans agenda.

  På amerikanska universitet finns det mycket elitära ”kamratföreningar” som riktar sig mot högt begåvade studenter. Dessa kamratföreningar hämtar sina namn från det grekiska alfabetet:

  Alpha Beta GammaAlpha ChiAlpha EpsilonAlpha Epsilon DeltaAlpha Epsilon RhoAlpha Eta Mu BetaAlpha Iota DeltaAlpha Kappa DeltaAlpha Kappa MuAlpha Lambda DeltaAlpha Phi SigmaAlpha Pi MuAlpha Sigma LambdaAlpha Sigma MuAlpha Sigma NuBeta Gamma SigmaBeta Kappa ChiBeta Phi MuChi EpsilonChi Sigma IotaDelta Epsilon SigmaDelta Mu DeltaDelta Tau AlphaEpsilon Pi TauEpsilon Pi PhiGamma Theta UpsilonKappa Mu EpsilonKappa Omicron NuKappa Tau AlphaLambda Pi EtaLambda SigmaMortar BoardMu Kappa TauNational Society of Collegiate ScholarsNational Society of Scabbard and BladeOmega Chi EpsilonOmega RhoOmicron Delta EpsilonPhi AlphaPhi Beta DeltaPhi Eta SigmaPhi Lambda SigmaPhi SigmaPhi Sigma IotaPhi Sigma TauPhi Upsilon OmicronPi Delta PhiPi Gamma MuPi Kappa LambdaPi Omega PiPi Sigma AlphaPi Tau SigmaPi Theta EpsilonPsi BetaPsi ChiRho ChiSigma Beta DeltaSigma Delta PiSigma Lambda AlphaSigma Lambda ChiSigma Pi SigmaSigma Tau DeltaSigma Theta TauTau Alpha PiTau Beta PiTau Sigma DeltaTheta Alpha KappaUpsilon Pi Epsilnon Alpha Delta MuAlpha Omega AlphaDelta Phi DeltaDelta Sigma Rho-Tau Kappa AlphaEta Kappa NuGolden KeyIota Sigma PiKappa Delta PiLambda Iota TauOmicron NuOmicron Delta KappaOrder of the CoifPhi Beta KappaPhi Kappa PhiPi Alpha AlphaSigma Gamma TauSigma TauSigma Xi

  Dessa elit-student-föreningar har enligt mina efterforskningar nära samband med JESUITERNA.

  Det ökända Skull and Bones vid Yale University och dess motsvarighet vid Princeton University har koppling till dessa grekiska bokstavsorganisationer.

  (Wikipedia:
  ”En version av Jesuitordens emblem. Bokstäverna ”IHS” kan dels uttydas som de grekiska bokstäverna jota, eta, sigma.”)

  Via elitära studentorganisationer ”kapas” de mest begåvade studenterna redan i mycket i unga år.

  Infiltrationen är massiv.

  Därför är det oerhört viktigt att vara på sin vakt mot allt som är elitärt, hemligt och exklusivt.
  Det är ONDSKANS organisationer.

  Lassekniven, du må vara naivt ovetande om frimureriets destruktiva sidor, men jag vill uppmana alla att ta avstånd från samtliga elitära, hemliga, exklusiva sammanslutningar, för jag är övertygad om att de är onda.

  Och svär aldrig en lydnadsed!

  • peterkrabbe says:

   Hej Savalle, roligt att höra av dig igen! Visst är det så att många krafter samverkar. Illuminati grundades exempelvis av jesuiten Adam Weisshaupt och har sedan dess haft en intressegemenskap med frimurarna. Sionismens kamporganisationer är mångtaliga, även i modern tid. Där ingår elit från världens alla hörn och de mest mångskiftande organisationer med trådar ända upp till presidentnivå. Kärt barn har många namn. Det är sällan som sionismen står som beteckning på dessa organisationer, vad det handlar om får man läsa sig till med hjälp av innehållet. Det är lika svårt som att förstå innehållet i en medicinburk.

   • Savalle says:

    Hej Peter! Tack så jättemycket! Jag har varit och är nedstämd. Allt har sin tid… Jag kommer tillbaka med kommentarer igen, när kraften att tala har återkommit.

    Ja kanske är det sionismen som styr det andra. I vilket fall som helst spelar katolska kyrkan en mycket viktig roll i skeendena. (Den kloke Walter Veith säger att både sionismen och katolska kyrkan är luciferiska.

    FACSI

    – Avslöjande förkortning, eller hur?

    https://jesuits.global/en/collaboration#facsi

    Och den Svarte Påven, Superior General of the Society of Jesus, Arturo Sosa, är medlem i Committee or 300, det inoficiella världsparlamentet, vars existens röjdes av John Coleman.

    Här är en mycket viktig lista över dessa makthavare:

    http://www.geschichteinchronologie.com/welt/300/Coleman/Dt/000b-Komitee-300-mitglieder.html

    (Denna lista är på tyska, men den är allra bäst, anser jag, eftersom den ger en kort beskrivning av var och en av deltagarna.)

    Inte endast jesuit-generalen deltar som representant för katolska kyrkan, utan även ledaren för den katolska orden Knights of Columbus, Sir Carl Albert Anderson.

    Även påven har angetts vara en av deltagarna tidigare, men nu finns han inte med på den här listan längre…

    Här är en äldre lista MED påven:

    Klimat-Greta skulle kanske finna det intressant att ”klimat-profeten” Al Gore inleder denna lista…

    Pia Hellertz har ju tidigare skrivit mycket intressanta kommentarer här på Peters eminenta blogg. Här kan vi få ta del av hennes efterforskningar om det hemliga sällskapet Committee of 300:

    Klicka för att komma åt Historien_om_Committee_of_300.pdf

    • Suavalle says:

     Hoppsan!

     Listan är inte helt ”up to date” längre. Det är Adolfo Nicolás som var jesuit-general före Sousa som står upplistad.

    • nils says:

     Savalle ! Tack för att du förmedlar denna viktiga läsning, samt för mig också en del nya länkar. Pdf dessutom, allt värt att spara. Ger en twitter-länk med något helt annat…….

  • Arga gubben says:

   Savalle, jag ber för dig och Lassekniven varje dag. Alla våra tankar är inte våra egna, säger Swedenborg, och förklarar att vi har rätt att välja våra tankar. Anklagelser? Dra bort. Duger jag inte? Dra bort, anklagare. Då ger han upp. I Bibeln smörjer Herren någon med olja eller honung på huvudet. Ett skydd mot besvärliga tankeinsekter. Vi lever i två världar samtidigt och det dumma och onda kommer från en viss plats i den andliga världen.

   • Savalle says:

    Tack så jättemycket för din omtanke, Fiskargubben! Du är mycket klok.

    Jag tittar just nu på en ny fri visning av Ty Bollingers oerhört intressanta serie som heter ”EASTERN MEDICINE”. Dagens visning är från Filippinerna. Det börjar med ett citat av en av de medverkande forskarna:

    ”It has been proven that prayer actually can help heal people.
    Not only praying for yourself, but praying for others.”
    Dr. Homer Lim, MD

    I detta avsnitt talas det om vikten av att rena kroppen – inte bara från toxiner, utan även från negativa tankar. Det framhålls att vi måste försöka att förlåta oss själva.

    Här är en länk till denna serie. Fyll bara i namn och emailadress så kan ni titta på programmen:

    https://go.thetruthaboutcancer.com/eastern-medicine/?_ga=2.8206386.1692199771.1573717977-1053597714.1569910595

 24. matte5958 says:

  Kära bloggvänner och Peter, det är lätt att misströsta i den till synes omöjliga kamp vi försöker genomföra mot globalismen, NWO och allt som hör till-

  Jag har själv de senaste åren pendlat mellan hopp och förtvivlan och jag inbillar mig att jag har många bröder och systrar här på bloggen.

  I denna sena timme en fredagkväll vill jag dela en länk som fyllde mig med hopp. Det är ett tal av D.Trump som jag är övertygad om till 100% vet vad han kämpar emot och vet exakt när det går att ta två steg framåt, likväl som när det är nödvändigt med ett steg tillbaka.

  Lyssna och låt hoppet stiga !

  • hllviken says:

   Om det vore så väl!
   Trump vet vad han bör säga för att bli omvald.

   Trump är medlem i sekten Chabad som hans fader.


   • matte5958 says:

    Håller nog inte med dig här. Vad/varför menar är inte Trump trovärdig här ? Vad är ”sekten chabad” ?

    Nej, Donald är vårt stora hopp – nu och flera år framåt om han förhoppningsvis blir omvald. INGEN annan person har så stor betydelse för möjligheten att stoppa globalisterna och nedmontera sionisternas finansiella bedrägeri mot mänskligheten.

    Retortisk fråga: vart vore vi idag utan Donald ? Sannolikt på gränsen/ibegynnelsen av WWIII, åtminstone vore ett antal större militära konflikter uppstartade.

    • peterkrabbe says:

     Jag instämmer i ditt stöd för Trump. Han är sannolikt den ende som kan skaka Deep State i grunden, återstår att se om han vågar gå hela vägen. Vi skall inte glömma att Trump är den hittills enda som klarat att finansiera sin egen valkampanj utan Soros hjälp. Alla andra är ohjälpligt köpta av andra intressen. Kanske väljer han i det avgörande ögonblicket att ”prata affärer” med dessa, men jag tror att hans idealism är äkta. Enligt obekräftade uppgifter idag har han haft problem med smärta i bröstet, låt oss hoppas att det inte är vad det skulle kunna vara…

  • hllviken says:

   Makteliten har sedan urminnes tider styrt med hemliga organisationer.
   På symbolerna känner man igen vilken orden de tillhör.

   Välgjord film om Chabad Lubavitch-rörelsens nuvarande aktiviteter.
   Familjen Trump är med.
   Massorna låter sig luras av fagra tal.

   • Not CO2 says:

    Har någonstans läst att rabbinen MM Schneursohn hade (har?) titeln ”Fuhrer” inom Lubavitch rörelsen? Marx och Engels ”lärare”, Moses Hess (illuminat) påstås ha sagt något i stil med; ”den rena judiska rasen” …. det måste väl vara en ”slump” att nazisterna hade likadana titlar och slagord ??

 25. Arga gubben says:

  Rosenbad är tydligen under renovering. Ja, det är väl dags att ta bort gamla mikrofoner och kanske installera nya. Vapen har stulits på regeringskansliet. Hur kan det vara möjligt? Var befinner sig regeringen och tjänstemännen? Varje flytt är farlig, eftersom saker har en tendens att försvinna.

  En konstig komet visade sig tydligt framför solen och sägs ha lämnat solsystemet omedelbart. Det kan inte vara möjligt. Det är för stort och en så snabb komet fångas inte på en skarp bild av en vanlig kamera. Frågor, frågor.

  En minister vill att nätjättarna censurerar mer. En annan vill ha en ny propagandamyndighet. När regeringen får motstånd vill den bara tysta kritiken. Är det därför vi inte får aviseringar på bloggarna längre? Det är lätt att missa inlägg.

  ”Jag tror det är viktigt att vi får en myndighet för psykologiskt försvar i Sverige där man kan ha en direkt kanal där man _från statsmakten_ ger information om att det är det här som gäller i olika lägen och som folk kan känna att de kan lita på. Men här gäller också att medierna är förberedd på en sån situation så att man inte hamnar i ett läge där man kan utnyttjas av fientliga krafters syfte, säger Peter Hultqvist till Ekot.”

  https://www.expressen.se/nyheter/hultqvist-darfor-ar-ny-myndighet-for-psykologiskt-forsvar-viktig/

  Vissa män har inte skött sig, men några av dem kan ursäktas med att de inte fick gå ifred.

  Flottarkärlek – Björn Skifs – 1970

 26. Lassekniven says:

  Arga gubben
  Tack för dina böner. Jag ber också för dig, Sture och många andra ”änglar” men min koncentration är svag just nu då jag skall läggas in i veckan för en serie operationer. Min tro på Gud och Jesus Kristus är stark. Jag ber och tror och hoppas på ett mirakel över helgen. Jag drömmer om att kunna bli frisk och jobba partiellt som sjuksköterska inom hemsjukvården, det skulle jag klara med glans med min långa erfarenhet. Med gamla människor speciellt då gamla svenska fattigpensionärer som alltid verkar komma sist och som inte kan ta för sig. Att tjäna andra.
  Jag minns för en tid sedan då Löfven i sin storsinthet utlovade 50 kronor med i månaden till pensionärerna, men det har väl blivit bättre nu.
  Hjärnkirurgi blir det inte tal om numera även om jag fortfarande kan. Sex tusen operationer sitter i muskelminnet. Det är som att cykla, det glömmer man aldrig av hur gammal man än blir och har kvar motoriken.
  Savalle min vän: ”Lassekniven, du må vara naivt ovetande om frimureriets destruktiva sidor….”

  Jag är en hög frimurare och har varit så i många år och jag är ingen ond människa och det frimureri kan känner till och vet någonting om är och har varit något oerhört bra och fint för mig. Nu är jag på grund av ålder och sjukdom väldigt lite aktiv.
  Det ”extramurala” frimureriet som i övrigt beskrivs här och på andra bloggar som något ont tar jag avstånd ifrån.
  Jag är övertygad om att de flesta av er har vänner och bekanta som är frimurare och är fina och goda människor.
  Savalle, må Gud ge dig frid och styrka så att du snart kan komma tillbaka hit till Peters blogg. Sådana som du behövs här med din starka Gudstro och med din bibelkunskap och övrig klokskap.

  • peterkrabbe says:

   Lassekniven, en liten fundering. Du har nämnt att du har den 10:e graden inom frimurarna och att denna är den högsta i Sverige. Samtidigt har ordnarna i många andra länder 33 grader. Innebär det att de 23 övre inte är tillåtna för svenskar, eller är de svenska graderna sammanklumpade x 3 ?

   • Lassekniven says:

    Den högsta graden i Sverige är XI:e graden och det är inte så många som har den. Denna grad tillhör bland annat provinsialmästarna samt höga administrativa frimurarna som lägger ner ett mycket stort arbete på ordens angelägenheter. Ofta rör det sig här om pensionärer eftersom det är så tidsödande, tjänsterna är oavlönade.
    Ja, elva grader inom vårt frimureri svarar då i princip mot 33 grader inom det angloamerikanska systemet ( och vad som sker här högt upp i graderna och mellan skål och vägg i detta system har jag inte den blekaste aning om och vill inte veta heller (sic). Intressant är att veta att en absolut majoritet av de ”vanliga” frimurarna i US/UK går inte längre än till och med deras tredje grad.
    När det gäller Bilderberg-gruppen, Trilaterala kommissionen, 300-gruppen samt Barcelona-avtalet så spelar nog inte frimurarna, jesuiterna och illuminati några huvudroller i NGO utan gissningsvis rör det sig om deep state familjerna (15-20 stycken) som pekar med hela handen ( money money) och får de andra att vara torpeder och nyttiga idioter till exempel Bildt och Reinfeldt. Jacob Wallenberg är nog betydligt viktigare som person i sammanhanget.

    • peterkrabbe says:

     Tack för ditt svar, det låter rimligt. Frågan är då vilken organisation som samordnar Deep State, som har sin botten i bankvärlden och sina tentakler i utrikespolitiken. Den osynliga makten.

  • Savalle says:

   Tack så enormt mycket, Lassekniven, och må Gud ge dig hälsa, glädje och kraft att verka i kärlek och sanning!

   Vad fint med dina tankar om att hjälpa människor inom hemsjukvården. En mycket god vän till mig i Tyskland arbetar sedan hon blev pensionär ideellt någon dag i veckan inom den paliativa vården. Hon bakar och lagar mat som patienterna får önska sig och utför andra göromål som den ordinarie personalen inte har tid med. Hon berättar att responsen är fantastisk.

  • Mo says:

   Lassekniven, vi tänker på dig den här veckan och hoppas på förbättring så att du kan fortsätta med dina goda gärningar. De äldre behöver dig, både dina händer och din ande

 27. Arga gubben says:

  Jag heter nos. Jag heter näsa. Jag heter snut, dvs samma sak. Vad gör ni? Vi spanar på makten och dess doftspår. Odören? Ja.

  Någon påstår att Bryssel ger oss omkring 600.000 för varje invandrare. Konstigt, i så fall. Varför går inte pengarna till kommunerna? Vi måste inse att syftet med allt elände är att skapa kaos och sen ska den där typen antikrist ”skapa ordning”. Om ni har minsta andligt förstånd, be och var inte rädda. Ingenting händer om vi inte ber, det är en andlig lag.

  En lustig sak hände häromdagen. En vänlig invandrare tilltalade mig som Gubben. Jag är ännu förundrad.

  Morgan Johansson viskar något – Kan han verkligen säga detta?

 28. matte5958 says:

  Har full förståelse för Peter som gärna byter den svenska tillhörigheten mot den Danska…

 29. Lennart says:

  Hittade ett papper om titlarna på graderna i frimureriet med mera.

  Sverige är IX:e provinsen och har 11 grader. Internationellt finns det 33 grader, skotska systemet. Amerikanska presidenter har ofta varit höga frimurare: Bill Clinton, Franklin Delano Roosevelt, George Washington, Harry S Truman, Woodrow Wilson
  Tänk på en liksidig pyramid med spetsen uppåt. Namnen ovanför grad 33 är en liten pyramid för sig, utan grader. Hemligt förstås.
  Vad sägs om titlarna?

  Patriarken – Den Okrönte Världskejsaren
  De sjus Råd- Sanhedrin – Kahalen
  Orden B’nai B’rith. Allseende ögat. Generalstaben, de 300 eller ”Den dolda handen”.
  Alliance Israelite Universelle
  33 Suverän general – Storinspektör: Innersta Orient, Grand Conseil.
  32
  31 Nathan Söderblom, 31 grad i Grand Orient, Ärkebiskop, Teologie Professor, Nobelpris.
  30 Hämndens Riddar Kadosch. Arvid Lindman svensk statsminister 1906-11.
  29
  28
  27 Riddarna här måste förneka Kristus, skända korset.
  26 Nådens furste
  25 Riddare av Smygande Ormen
  24
  23 Herre av Tabernaklet
  22 Furste av Libanon
  21 Preussisk riddare, invigs i naturligt månsken
  20
  19
  18 Rosenkreuzgrad, suverän Mästare Furste av Jerusalem, förberedelse till grad 30; revolt, Kristus vanlig dömd jude
  17 Riddare av Öster-Väster
  16
  15
  14 Stor skottsk riddare
  13
  12 Stormästare Arkitekt
  11 Svenska systemet: Stormästare Salomos Vikarie
  10 Svenska systemet: Högst Upplyste Förtrogne Riddare purpur
  9 Svenska systemet: St. Johanneslogens Upplyste Förtrogne
  8 Svenska systemet: Högst Upplyste Salomos Förtrogne
  7 Svenska systemet: Högst Upplyste Stewardsbroder, Den edsvurne och Domaren
  6 Svenska systemet: Andreas Mästare
  5 Svenska systemet: Andreas gesäll
  4 Svenska systemet: Andreas lärling , hemlig mästare i fjärde klass
  3 Svenska systemet: Johannes Mästare
  2 Svenska systemet: Johannes Gesäll: Boas Pelare
  1 Svenska systemet: Johannes lärling; Jakins Pelare

  • hllviken says:

   Mycket intressant! Finns detta att läsa och kopiera någonstans?

   • Lennart says:

    Listan är en avskrift från en sida i tidskriften Wärendsbladet Nr 5/1995. Nils Rydström ansvarig utgivare och nu avliden skrev som rubrik: ”Frimureriet och Zionistmaffian avslöjad”. Därunder en tecknad pyramid där varje trappsteg motsvarar en grad.

    Han förklarar: ”Högsta hemliga Zionmaffian, som är helt okänd bland lägre och godtrogna invigde, strävar emot att förverkliga världens förenta stater under Zion-Israels flagga. Jerusalems framtida tempel blir världsbank som skattskriver allt arbete. Det rasistiska erövringsprogrammet startade för 3500 år sedan../…/ 3500 år senare skriver zions Herman Greid i Judisk Krönika, Stockholm 1971: ‘Gud har icke utvalt det (Israel) för att det var ett heligt folk, utan det är heligt för att gud behagade utvälja detta folk till att fylla en särskild uppgift i HANS PLAN FÖR MÄNSKLIGHETEN” = Zion Vises protokoll? Hemliga Frimureriet! Zionmaffian avslöjades av Jesus för alltid:”. (Här citerar han Joh 8:44).

    • peterkrabbe says:

     Ja, det vi diskuterar är ju inga nyheter precis! Men hur mycket vi än diskuterar förändras ingenting…

     • hllviken says:

      Monsieur Krabbe – avoir du courage!

      När jag började delta i diskussioner på Internet år 2012, visste bara ett litet fåtal om Globalistagendan, Bilderberggruppen och dolda sällskaps inflytande över politiken. Nu diskuteras det på många ställen. Vetskapen har spridits som ringar på vattnet.

      Om alla som kan sprider sina insikter vidare, blir fler och fler engagerade. Alla vill ha ett bra liv och när tillvaron hotas är de beredda att kämpa.

      Kunskap som omsätts i handling ger resultat.

  • Ovannämnda B’nai B’ith hade, inte oväntat, ‘sitt finger med’ i skapandet av EU, som vi vet är prototypen för NWO, den världshegemoni med gamla anor, som har mäktiga ättlingar och mentala arvingar från tidiga kabbalahfrankister och frimurarilluminater. En viktig föregångare var Coudenhove-Kalergis Paneuropeiska Union, som såg dagens ljus 1923, finansiellt uppbackad av bl.a. huset Warburg. Efter WW2 återupprättades Kalergiplanen, ivrigt stödd av frimuraren Winston Churchill och den judiska Masonic Lodge B’nai B’ith. Planen var att skapa en federation av europeiska stater, som skulle styras av USA/FN. Det praktiska verktyget blev såsmåningom EU, i kraft från 1nov 1993.
   Kalergis vision innefattade, att det europeiska folket skulle ‘förändras/bytas ut/ersättas’, så att de framtida människorna mer liknar folk från Egypten. Europeiska Unionen var snabb att ge de praktiska förutsättningarna härför genom Barcelonadeklarationen från 1995 m.fl. efterföljande associationsavtal, med sin logiska slutpunkt i Global Compact. Folkutbytet via den fria migrationen från MENA var/är just menad.

   • peterkrabbe says:

    Du har rätt i det du skriver. Frågan är bara vad vi skall göra för att sätta krokben för deras planer. Jag hoppas att alla inser att vi i alla fall inte skall gå med i NATO. Gör våra politiker det?

   • nils says:

    Betalning i form av ett Pris.
    Och här har vi alla högt uppburna politiker som erhållit Kalergi-priset, nästan hela ‘gräddan’ i EU-toppen har fått förmånen.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Charlemagne_Prize

    Visst är det märkligt hur smidigt det är att ‘betala’ för tjänster via filantroper, ingen reagerar över de skattebefriade pengar som ramlar ned i fickorna, därtill har de flesta av dem via smart planering undkommit skatter under resan, G. Soros betalar knappast skatt, men använder sina fonder till ‘mutor’ i diverse politiska sammanhang med känd effekt.

 30. hllviken says:

  Mads Palsvig blev avskedad från FED när han började ställa för dem obekväma frågor. Hans parti i Danmark informerar om banksystemet och faran med 5G

 31. Arga gubben says:

  Biljana intervjuas på Swebb-tv. Jag får inga aviseringar.

  Att Putin har en kippa betyder att han befinner sig i en synagoga. Att Trump är Chabad Lubovitj är osannolikt. Den sekten är lite extrem och aktiv i Ukraina. Trump har haft problem med Israel och kämpar mot storkapitalet.

  Putin är kristen och har en själavårdare.

  Morgan kölhalas på Internet.

  Om vi äldre inte berättar är gamla Sverige förlorat. Det här var mitt liv lite senare än 1945. Att rida i amiralsuniform. Att segla i liten båt. Att simma långt. Allt var oss möjligt.

  Furuviksbarnen. Barnen som gjorde sin egen cirkus 1945

 32. Arga gubben says:

  ”An inside source says President Trump’s food taster became ill after ingesting an unnamed substance, which is why the president made a surprise hospital visit on Saturday.

  White House sources have confided to Alex Jones that there’s been other poisoning attempts against the president in the past.”

  WHITE HOUSE SOURCE: TRUMP MADE UNEXPECTED HOSPITAL VISIT TO TEST FOR INTENTIONAL POISONING

  https://www.infowars.com/white-house-source-trump-made-unexpected-hospital-visit-to-test-for-poisoning/

  ”Två personer som arbetade på det fängelse där våldtäktsanklagade Jeffrey Epstein fanns har gripits, säger en källa till New York Times.”

  https://www.svd.se/tva-fangelseanstallda-gripna-efter-epsteins-dod

  De som älskar makt och pengar och gärna tar order bryr sig inte om de små. Arne har mer förstånd än de flesta, så liten han är.
  En fattig man läser Swedenborg och är andligen rikare.

  Arne På Båten Säffle SVT 1980-talet

  • peterkrabbe says:

   Så då var det ingen hjärtinfarkt på gång i alla fall! Oavsett lever Trump farligt, med alla mordhot hängande över sig. CIA är proffsen i branschen och Deep State ser nog ingen annan lösning i nuläget. Blir Trump omvald kommer huvuden att rulla i en omfattning som ingen kan ana. Vi får hoppas att Trump klarar sig ur detta och kan sätta spiken i kistan för Deep State under kommande presidentperiod. Kanske blir det då som Federal Reserve slaktas?

   • Loa says:

    SÅ ska det låta!

   • OK, om Trump klarar av att nationalisera FED, eller kanske som Du säger slakta denna anomali enligt den amerikanska konstitutionen. Problem kvarstår. Såvitt jag förstått-kan vara fel- ägs den amerikanska statens tillgångar av British Crown och Vatikanstaten gemensamt enligt ett avtal från 1700-talet. Den amerikanska självständighetsförklaringen 4 juli 1782 avsåg ‘endast’ just styrningen/administrationen. Äganderätten förblev oförändrad. Därför är det privatägda FED en naturlig och logisk konstruktion, ehuru kontstitutionsvidrig. Varför är då Vatikanstaten involverad? Enligt ett dekret/avtal från 1482 blev England underställt Vatikanstaten. Man kan också säga att Vatikanstaten fick överhöghet över England. På så sätt är British Crown och Vatikanstaten ett. I det aktuella fallet överlät Vatikanstaten till British Crown exploateringsrättigheterna. Pengar tros ändå flöda in i Vatikanstaten. FED har alltsedan blidadet som privatägt bolag 1913 fungerat som praktisk pengatransmittor. British Crown (skiljt från det engelska kungahuset, som endast har en ceremoniell roll) styrs/administreras av enklaven City of London, som styrs av Bank of England, som är ägt av Rothschild-familjen, som också är ledande finansiär av FED. Hur dessa förhållanden ska lösas vid en slakt av FED och vid bildandet av en nationell centralbank är för mig oklart. Ägs den då nya nationella centralbanken ändå av British Crown/Vatikanstaten, dvs. stutus quo?
    En annan ofta förbisedd komplikation är BIS i Basel. Därifrån styrs alla centralbankers operationer inkl. clearing. Det vore en ödesdiger underskattning att bortse från att tänkt övertag/nationalisering av FED skulle undgå uppmärksamhet/motdrag från dess ECC, som bestämmer policies för alla operationer. FED är en storspelare i denna lilla exklusiva klubb. Själv tror jag att alla funderingar på slakt av FED/omorganisation av densamma mycket väl kan detroniseras genom en kraftig räntehöjning likt den som i början av 1930-talet försatte den amerikanska staten i konkurs, vilket endast kunde kringgås genom att det amerikanska folket kolkektivt sattes i skuld för återbetalning. En liknande situation med de enorma skulder som den amerikanska staten idag har betyder finansiellt slaveri för det amerikanska folket under lång tid.
    Min slutsats är, att eftersom Trump är införstådd med ovanstående, han noga måste iscensätta sina operationer om han alls vågar. Det sker definitivt inte under hans nuvarande presidenttid.

 33. hllviken says:

  EU håller på att ge afrikaner mycket omfattande laglig rätt att invandra till Europa!

  Har bara denna viktiga info på tyska. Det går att ställa in svensk undertext men den automatiska är bristfällig.

 34. Mo says:

  Samtidigt är det väl så att direktiven kommer ifrån FNs olika agendor som först antas på regeringsnivå i kopplade länder som Sverige ( tex global compact for migration ) och när tillräckligt många anslutit sig så implementeras det på EU-nivå för att alla länder i unionen skall med. Med Ylva Johansson som ansvarig för migrationsfrågor i EU får globalisterna styrka. Ett friare EU skulle kunna främja samverkan och diskussion mellan länderna i dessa svåra frågor men Sverige ingår i proppen.

  https://globalportalen.org/artiklar/nyhet/aktiva-fn-forbund-i-norden-driver-pa-utvecklingen-for-agenda-2030

  • Arga gubben says:

   Vi belastas av förfärliga nyheter, men han har en lösning på slutet. Sprid information! Det har vi gjort i flera år och svensken börjar tänka om.

   Det kommer ett slut på eurofobin när makthavarna faller som mogna äpplen. Det råder panik på regeringskansliet. Ministrarna avslöjar sig med uttalanden a la IQ 50.

   Bilden är sannolikt manipulerad, men speglar det nya konstiga Sverige.

   Greta i alla tider.

   • eva-marie says:

    ”Fiskargubben”, vill tacka dig här också för den otroligt vackra sången på fornnordiska du länkade till på NV. Andra gången förstod jag orden bättre och melodin/sången var så vilsam och fin.

    • Arga gubben says:

     eva-marie, min syster, jag tror att hon sjunger på färöiska och därför förstår vi bättre. Jag vilar ofta vid sången.

 35. Arga gubben says:

  Epstein kommer närmare Skandinavien.

  https://sputniknews.com/europe/201911201077358859-norwegian-politicians-alleged-contacts-with-paedo-financier-jeffrey-epstein-uncloaked/

  Pope Francis kissing the hands of David Rockefeller, Henry Kissinger and John Rothschild

  Physicists claim to have found NEW force of nature which may unravel one of the universe’s greatest MYSTERIES

  https://www.rt.com/news/473879-physicists-discover-fifth-force-nature/

  • Mo says:

   Rockefeller var väl Baptist, men det hindrar väl inte samverkan med Vatikanen ?

  • @Arga gubben
   Ang Din sista länk: inga ‘partikelteorier’ har något förklaringsvärde vad gäller observerade anomalier i vårt universum, t,ex
   • ljushastigheten har minskat
   • Plancks konstant har ökat
   • elektronernas vilomasss har ökat
   • rödförskjutningen är kvantifiserad
   Istället ligger förklaringen till dessa, att nollpunktsenergin har ökat, eftersom denna är en strukturell komponent i dessa företeelser. Enkelt uttryckt har vakuum blivit tätare. Detta har med universums struktur och ‘expansion’ att göra.
   Vidare är det mer troligt att det som håller ihop galaxerna är elektromagnetiska krafter inte gravitationskrafter, eftersom de förra är ca 40 ggr starkare. En mer förklarande teori är att vårt universum till >95 % består av plasma i olika exiteringsnivåer. Denna teori, som ansluter till den elektromagnetiska kraften, kan elegant förklara uppkomsten av t.ex. kvasarer och massafördelningen i vårt solsystem med relativt tyngre planeter närmare solen. Som alla teorier har den en konsekvens, åtminstone i nuvarande utformning, nämligen att den dynamiska tiden, inte den observerade, från universums födelse drastiskt sjunker. Själv ser jag inte detta som ett ‘problem’ .

   • Arga gubben says:

    Bra, Göran. Jag är inte fysiker eller astronom, men tenderar att hålla med dig. Rymdstationen har en fotboll i taket, medan avlägsna planeter cirkulerar kring solen. Vårt universum är elektriskt. Svart energi och svart materia är konstiga förklaringsmodeller. Big Bang är en katolsk idé för att få en startpunkt för skapelsen. Ett sätt att förminska Skaparen, som inte kan överge sin natur. Ja, Vatikanen vill ju härska. Plasman verkar ignoreras i den anglosaxiska världen. Informera oss, Göran. Rödförskjutningen?

    • Återkommer med svar om ett par dagar!

    • Kort om rödförskjutningen: ljus från galaxer på mycket långt avstånd tenderar åt rött, desto mer ju längre avstånd/tid från oss. Varför? Förklaringar, mycket kort och förenklat:
     •Modell 1: big bang-gravitationsmodell: traditionell förklaring Doppler-effekt, dvs. objekt som rör sig från oss avger ljus åt det röda hållet, ju snabbare desto mer rött. Konsekvens, universum expanderar, i ytterkanterna med hastighet nära ljusets. Många problem av fysisk art härvid, vars svar gett många inkonsistenta effekter. Inga hållbara förklaringar till att hastigheten i rödskiftningen är stegvis. Kvantiseringen numera robust matematiskt fastställd. Gravitationsmodellen fallerar i förklaring härtill. Mängden synlig materia för låg för att tillåta de hastigheter med vilka galaxerna snurrar. Fantasiprodukter som mörk materia och mörk energi, dominerande i universums massa, har behövt uppfinnas. Ingen har kunnat varsebli eller påvisa dessa.
     • Modell 2: nollpunktsenergi/plasmamodell: nollpunktsenergin (kvarvarande elektromagnetisk energi i vakkum vid nollpunkten) mycket låg vid universums start. Ökar kontinuerligt genom processer via Plancks Particle Pair. När nollpunktsenergin ökat tillräckligt måste elektronernas banor skifta plats. De kan bara inta vissa bestämda banor. I samband med skiftet inåt avges energi. Det kan ske och har skett ett antal gånger sedan universums start. Första skiftet lägre energinivå, rödare i spektrum, än kommande skiften stegvis mer åt spektrums blå sida. Galaxer längre bort i avstånd/tid ger därför rödare ljus. Dessa kvantprocesser är konsistenta med de andra anomalier, som anges i min kommentar. Ingen expansion av universum behövs. Är heller ej trolig. Plasma utgör kanske upp till 99% av universums massa. Plasma/elektromagnetisk energi skapades vid universums start. Det har organiserat sig i trådar och kluster. Dess förekomst påtalades av Hannes Alfvén, nobelpristagare i fysik 1970. Den elektromagnetiska energin är tillräckligt stark för att hålla ihop galaxer. I dess mitt finns från början en elektromagnetisk boll, ett plasmaklot. Spiralarmarna emanerar ut från centrum och är bokstavligt talat fästa vid klotet, varför spiralarmarna rör sig lika fort vid den yttre änden som vid centrum. Detta kan modell 1 aldrig förklara lika elegant. Därför finns inget svart hål i vår vintergatas centrum. Modell 2 är numera matematiskt/fysiskt robust, mer trolig.

     Slutkommentar 1: Nobelpriset i fysik 2019 ges till företrädare för modell1. Borde ha getts till dito för modell 2. Är de som utser nobelpristagare tillräckligt kunniga?
     Slutkommentar 2: Mitt universum (ung. ‘modell 2’) ÄR; stabilt, ej expanderade/kontraherande, med en organiserad struktur, som är dynamisk och självreglerande vad gäller tillkomst/upplösning av galaxer, solar och planeter, full av liv och medvetande överallt, som Skaparen, den kosmiska urkällan av energi/medvetande, föresatt och låtit manifestera.

 36. Arga gubben says:

  ”– Det har skett en förändring efter sommaren och det pratas nu om Stefans ledarskap och vilka som ligger bäst till att ta över efter honom. Så det har hänt något, säger en S-företrädare till Expressen.”

  S-topparnas ord om djupa krisen i partiet

  https://www.expressen.se/nyheter/s-topparnas-ord-om-djupa-krisen-i-partiet/

  https://www.expressen.se/nyheter/torbjorn-nilsson/stefan-lofven-blev-aldrig-nagon-politiker/

  På skoj:

  Nu vet vi att Greta är alla tiders. Är Skåne alla tiders Sverige? Nä, vi behöver mota ut nordtyskarna. Vi blir också av med problemen i Malmö. Vi sätter gränsen söder om eventuella naturresurser. Vi minskar tiondet till Bryssel och blir äntligen av med de skånska riksdagsledamöterna. De har dominerat för länge och är för stöddiga.

  – Du är fantastisk, Stefan.

  – Ja, min bäste rådgivare rymde från sinnessjukhuset för femtio år sedan. Han styr det mesta i regeringen.

  • peterkrabbe says:

   Så bra att vi är överens! Ni behåller Greta. Vi måste också vara överens om att Morgan Johansson får politisk asyl i Sverige, här betraktas han som landsförrädare. Gränserna har gällt sedan medeltiden, de behöver inte ändras. Vi vill inte ha ner Löfven som landshövding. Ha det bra där i Ståååkhålm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: