När vi får oväntat besök…

polisbil

 

Det är lätt att bli lite dyster när vintermörkret sänker sig över vår tillvaro. Kanske skulle man då hellre skriva om lite hoppfulla och glädjande nyheter? Men tyvärr kan jag inte hitta några, så det är bara att fortsätta med den vanliga klagovisan. I Frankrike går folket man ur huse och demonstrerar mot utvecklingen, här tänder vi våra juleljus istället och tröstar oss med det kommande julbordets fröjder. Kanske en snaps eller två lättar upp tillvaron?

Mord, misshandel, våldtäkter, ungdomsrån, skjutningar, bomber och bilbränder hör numera till varje dags händelser. Vi inrättar oss motvilligt efter de nya direktiven och lämnar smycken och värdesaker hemma när vi skall gå ut, låser dörrarna med dubbla slag och funderar över vilka larmsystem som passar bäst. Chockerade läser vi om hur den som råkar få in en fullträff på en inbrottstjuv i hemmet riskerar att bli åtalad för misshandel och riskerar dryga skadestånd till den stackars inbrottstjuven, som har gjort sig så illa bara för att han ville ha tillgång till våra bankkonton och en eller annan dator. Med lite lågaffektivt bemötande hade vi ju lika gärna kunnat bjuda på kaffe och lugnt förklara att lönen inte sätts in förrän nästa vecka på kontot, så det går kanske bra att återkomma då istället? Vi kanske kan bjuda på en Tramadol så länge?

Det värsta som kan hända ett väletablerat samhälle är när rättssystemet upphör att fungera. Det leder ofrånkomligen till anarki och i slutänden till inbördeskrig.

Det finns inga andra alternativ, eftersom var och en måsta välja mellan att försvara sig själv utan hjälp från samhället eller att bli misshandlad till döds. Då slåss man för sitt eget liv, oavsett priset. Den som ingriper för att hjälpa den som är utsatt får räkna med att bli ruinerad genom åtal och skadeståndskrav. På den vägen är vi nu i Sverige. Vi kan inte räkna med att få hjälp i akutsituationer av en nedmonterad polismakt. Vi kan inte heller räkna med att få rättvisa i våra domstolar, som konsekvent dömer till förövarens fördel på offrets bekostnad. Hur har det kunnat bli så här?

Har polisledning och åklagarmyndigheter blivit befolkade av aliens som inte tillhör oss? Eller lyder de bara order från andra högre upp, som i sin tur lyder dem som står över nationsgränser och propsar på att äga hela vår värld?

Har vi inte valt politiker som är beredda att uppfylla sina vallöften om Ordning och reda, fler poliser och fler fängelser för dem som redan är dömda? Men istället får de kriminella gå hem och fundera över nästa inbrott eller övergrepp. Jo, du är dömd och du skall få en fängelseplats som jag ser blir ledig om två år. Så gå hem och var lite snällare under tiden, så får du snart ditt straff. Du har nr 258 i kön. Thomas Bodström anser att brottslingarna mår dåligt av att sitta i fängelse. Men Thomas, syftet med fängelser är inte bara att ”bota” kriminella, utan också att skydda oss andra från att behöva möta dem på gatan eller i våra hem på natten. Tids nog kanske de inser att det är trevligare att vistas ute i frihet än att sitta inlåsta på anstalt. Då agerar de kanske också därefter, till allas vår glädje.

I min hemkommun hade vi först en liten polisstation i närmiljön, där det bodde cirka 5.000 personer. Den lades ner. Sedan hade vi en polisstation i huvudorten, som omfattar cirka 35.000 personer. Den lades också ner. Nu har vi en polisstation på länsbasis, som betjänar cirka 500.000 personer. Ring så kommer polisen (eventuellt) om en till två timmar…

Från Frankrike kan jag leverera en jämförelse, där har en by med 5.000 invånare en permanent polisstation med 3- 4 poliser. De finns alltid i byn och man träffar dem dagligen när man rör sig i centrumområdet. De kallas Police Municipal och ser likadana ut som alla andra poliser och är ständigt beväpnade. Insatstiden vid en händelse lär inte överskrida 3- 5 minuter.

Det man måste fråga sig är – varför är det annorlunda i just Sverige?

Eller om man vänder på det – varför är kriminalitet i Sverige en sektor som medvetet tillåts växa och breda ut sig på invånarnas bekostnad (i dubbel bemärkelse)? För att detta är medvetna beslut tror jag inte att någon i det här landet längre betvivlar. Vi har verksamhetschefer som flyttas horisontellt från verksamhet till verksamhet med uppdraget att montera ner all trygghet och säkerhet i landet. Vi ser det hända inför våra ögon och bara suckar och rycker på axlarna. Är det OK?

DET FÅR VARA NOG NU – AVSÄTT VÅR ”REGERING”, SPARKA UT GLOBALISTERNA OCH TILLSÄTT EN NY REGERING SOM TILLVARATAR FOLKETS INTRESSEN!!!

INNAN DET ÄR FÖR SENT!!!

Peter Krabbe

108 Responses to När vi får oväntat besök…

 1. brummelisa says:

  ”Kanske är tiden mogen för politiker att hämta näring ur vad väljarna tycker om de breda samhällsförvandlingarna och inte bara försöka hunsa dem in i de åsiktspaket som skrivits ihop på partihögkvarteren.” (Chris Forsne)

  • peterkrabbe says:

   Jo, partierna börjar bli en bromskloss för sann demokrati. De till intet förpliktande slagorden i valrörelsen ger inte längre väljarna någon inblick i vad partierna egentligen står för eller har för avsikt att faktiskt genomföra. Någon form av personval borde gå att utarbeta, där den som väljs får svara för resultatet inför sina väljare, utan möjlighet att gömma sig bakom en partikoloss. Det finns ekonomiska och praktiska problem, men vårt nuvarande system med lydiga yrkespolitiker utan åsikter, som bara representerar en procentandel partiröster har spelat ut sin roll.

 2. Pingback: Peter Krabbe – Sverigekanalen Dalarna

 3. Till syvende och sist så ligger rättsmoralen hos folket och om vi inte själva reagerar så kommer vi att åka rutschbana ner i, ja ni vet vart.

 4. Arga gubben says:

  Främmande arméer invaderar för att tjäna en märklig makt. Den här ovanliga dokumentären visar vad som kan hända.

  Den här mannen kunde ingenting om vapen och blev kämpe i Donbass efter att Kiev hade gått till attack. Man behöver inte vara utbildad soldat för att försvara sitt land i svåra tider. Viljan och mod räcker långt. Något att tänka på om det blir krig eller inbördeskrig i Sverige. Dokumentären gjordes medan jag följde det första hemska krigsåret på avstånd. Det var män som denne, inte rysk trupp, som slogs. Några frivilliga kom dock för att hjälpa till, t.ex. pensionerade officerare. Enligt officiella siffror har 13.000 soldater och civila dött. Jag gissar snarare 40.000, eftersom Kiev mörkar. Ukrop betyder dill och är slang för ukrainare. De kallar en ryss för moskal eller vatnik. I Ilovaisk, Saur Mogila och Debaltsevo besegrade män som denne den ukrainska armén. Striden drog ut på tiden vid Donetsks flygplats, men de vann. Jag tror det var överfallet på Slavyansk som väckte folkets totala vrede. Staden bombades sönder av Kiev. Bara oligarker hade intresse av det hemska broderkriget. Plus Carl Bildt. Vad säger välutbildade soldater om kämparna?

  Klicka fram engelsk text.

  https://www.nsfwyoutube.com/watch?v=ZjybJHZpiN8&bpctr=1575630430

 5. Arga gubben says:

  Till Carina i den andra krönikan.

  Långt hår. Jag tänker på kvinnan. Hennes hår är skönhet och hon kan se genom väggar. Vi hade en gång ett klarseende, som nu delvis är utrotat, men lever kvar i vissa familjer och ofta på kvinnosidan. En kvinna hade kaffet klart precis när hennes man kom hem på olika tider. Folket på Andamanöarna flydde till bergen innan tsunamin anlände och ett båtfolk i Thailand gick till sjöss där de var säkra. Djuren blir också medvetna om kommande faror. Naturfolk har samma egenskap utan att alltid ha långt hår. Nu får vi besök, kan de säga.

  Skriftlärda judar hade troligen inte långt hår. Jag tror de skulle gå efter Skriften istället. Det har debatterats mycket om Herren var klippt eller inte. Jag tror Han var långhårig som Samson, men vet inte säkert. Han kunde läsa och skriva. Ordet kunde Han perfekt.

  Steiner sade att klarseendet bevarats för framtiden i Finland. Han kunde ha lagt till Norrland. Två av mina förmödrar hade multum av det.

  Klarseendet kan delvis ha kommit tillbaka när unga män lät håret växa. Vi sökte och studerade allt. På det sättet slingrade jag mig slutligen fram till Herren och av den anledningen vill jag vara inkluderande. Alla är på vägen. Jag också och mitt hår är ovanligt långt, så gammal jag är. Invandrarna uppmärksammar skägget och tror att jag är ortodox eller muslim. De behandlar mig bra. Spanaren Conny klipper sig inte.

  Andra goda ting i Bibeln är hästar och vita tänder. Hästen står för förståndet. Ryssen är sen att sadla sin häst, men rider snabbt, säger man. Vår Pålle betyder fält på ryska. Hästen är en klippa. Vikingarna sade hors, en hänvisning till manen. Så mycket är dolt i språken. Ja, hästen är en klippa. På den tiden betydde häst stor sten.

  Peter får besök och är på vägen. Några av mina första besök var obehagliga och jag fick ett när jag var avgjord för Herren.

  • Sture says:

   @ Arga gubben,
   ja Jesus var långhårig och hade skägg.

   Det finns en anteckning bevarad om honom från någon samtida filosof – Teofilus eller Josefos, tror jag det var (?). I samma citat beskrivs esséernas sekt, som vid denna tid uppskattades till 4.000 individer, vilka de var, vad de kunde göra etc., etc. men om vilka det inte finns ett ord nämnt i BIbeln.
   Jag hade hela citatet på min gamla dator, som plötsligt lade av och inte kan återuppväckas. Den öppnar inte när jag laddar den igen – totaldöd. Tyvärr.
   Filosofen talar då om de rapporter han fått och hur Jesus beskrivs som en välväxt, ståtlig man, mycket vacker med harmoniska drag, med långt brunt hår nertill axlarna, skägg, blå ögon (!!!) och med en djup röst som tycks komma någon annanstans ifrån och som får alla att lyssna respektfullt. Ungefär så beskrivs han och det är också ungefär så han tecknas på nutida Jesusbilder, märkligt nog.

 6. hllviken says:

  Varför har vi denna upp-och-nedvända situation i Sverige

  En utgångspunkt kan vara mordet på Gustav III som diskuterades under en tidigare artikel.

  Jacobinerna har härjat oinskränkt sedan dess.
  I varje situation ökar de sin makt och förmögenhet på folkets bekostnad.
  De kontrollerar varje instans i samhället.

 7. Lassekniven says:

  Arga gubben. Från att ha haft en crew cut frisyr har jag slutat med hårtrimmern och låter nu håret växa, sakta men säkert, fortfarande blond med inslag av vitt, trots åldern, och lite smålockigt. Jag vill bli en ”vit ängel” innan jag dör, en hjälpare och tröstare i Herren Jesu Kristi namn. Ge kärlek är det enda som betyder något.
  Jag tror att Jesus Människan var lång, vacker och med långt hår samt med en aura av kärlek och gudomlig visdom. Nu är han ljusgestalten, överväldigande och oemotståndlig, som många har sett i nära döden upplevelser. KOM SNART HERRE.
  P.S. Merovingerna hade också långt hår.
  P.S.S. Tack för dina böner och titta gärna på min kommentar i slutet på förra krönikan.

  Peter. Den springande punkten i landets växande kaos är slöseriet. Allmänheten måste få detaljinformation om detta pyramidal slöseri, men hur sprider man denna information? Hundra miljarder kronor kan sparas med ett Alexanderhugg och användas till vård, omsorg, rättsväsende, skola SAMT som kommunstöd.
  Vi skall inte betala en enda extra krona till EU som enligt min åsikt har en enda uppgift nämligen att se till friheten att handla tullfritt över gränserna samt fri rörlighet med EU-visum som bygger på fingeravtryck, ansikts-och ögonbottenfotografering. Tekniskt sett är det lätt utfört och borde bara fördröja gränskontrollen med någon minut.
  Svenska politiker har politiken som födkrok, de är måttligt utbildade och har ibland inte ens haft något yrke samt har alldeles för höga löner (därav födkroken)
  Schweiz är ett vackert och välordnat men ganska tråkigt land. Schweizarna är väldigt nationalistiska och kommer aldrig att sälja ut sitt land och sina gränser. Idag kostar en schweizerfranc 10 kronor. 1947 stod valutorna ungefär i en krona för en franc. Det säger väl allt.
  Die dummen schwedishe Politiker.

  • Lassekniven says:

   Dessutom är Schweiz en kristnad nation och inte som vårt gudlösa Sverige. Kristendomen är ett kitt för nationen och folket. Sunda kristna värderingar håller ihop landet. Även om det finns problem i Polen så har man sin starka tro att falla tillbaka på i svåra tider. Ett folk en tro. Så ock i USA med alla sina olika kristna rörelser. Landet är kristnat och man ber till Gud varje dag, varje minut. I Sverige sker en obehaglig dissociation som redan har börjat straffa sig. Se på tillståndet i landet, vårt Fosterland, som var en gång ett land som flöt av mjölk och av honung, med vänlighet och framtidstro.
   I min värld borde islamism, salafism förbjudas. Den är för aggressiv och farlig och härbärgerar terrorism. Islam är en annan sak.

   • peterkrabbe says:

    Du har säkert rätt i detta. Att man valt Sverige som pilotland för NWO beror nog på att vi är det mest sekulariserade landet i Europa. Skall man införa en ny världsreligion någonstans går det ju lättast om konkurrensen från redan befintliga är minimal. Jag tror att enskiftet på 1800-talet hade en negativ påverkan på kyrkans ställning. Förr låg kyrkan mitt i byn och blev en självklar mötespunkt för invånarna, dagligen och stundligen. Man var stolta över och vårdade sina vackra kyrkor. Efter enskiftet flyttades gårdarna ut och byarna splittrades. Det blev ofta långt till kyrkan och de dagliga mötena med prästen blev omöjliga av praktiska skäl.
    I de flesta länderna i Europa finns den gamla bystrukturen kvar med kyrkan mitt i byn. Särskilt i katolska länder har prästen genom bikten total kontroll över sina församlingsmedlemmar och gemenskapen blir då också starkare. Jag tror att även Ryssland har ovärderlig hjälp av sin återuppståndna kyrka med att reformera det ryska folkets moral och värderingar, en oumbärlig faktor för civilisationen.
    Schweiz är ett föredöme i många avseenden och det är kanske landets lycka att inte ingå i EU.

    • Sverige har själv valt att vara pilotland. Detta förklarade Löfvén/Romson med eftertryck vid det första undertecknandet av Agenda 2030 i sept. 2015. Agenda 2030 är inte ratificerat av Riksdagen. Frågan är om undertecknandet ens är konstitutionellt riktigt. Det vilar på att regeringen tagit upp frågan till behandling i Utrikesnämnden före undertecknandet, vilket är den ‘escape-paragraf’ för egenmäktigt handlande vad gäller internationella avtal, som finns i Regeringsformens kap.10, paragraf 3. Jag har ställt frågan, dvs. om Utrikesnämnden behandlat Agenda 2030 före undertecknandet, ända upp till f.d. utrikesministern, men fått svaret ung. att ‘information om detta inte kan ges m.h.t. att det kan påverka Sveriges relation till främmande makt’, trots att avtalet undertecknats. Utrikesnämndens protokoll är hemligstämplade. Således utesluts den vanlige medborgaren t.o.m. från information huruvida ett så avgörande avtal som Agenda 2030, vilket jag anser helt bestämmer den nuvarande regeringens handlande och åtgärder, ens är konstitutionellt riktigt beslutat. Min åsikt är, till dess jag kunnat få klarhet i dess motsats, att Agenda 2030 är konstitutionsvidrigt och därför ej gällande, en kabinettsfråga. Sammaledes tror jag, dvs att regeringen rundat Utrikesnämndens beslutsmandat, också gäller för undertecknandet av avtalet Global Compact. Någon som kan ge klarhet?

     • peterkrabbe says:

      Tack för ditt värdefulla grävande, Göran! Detta borde vara en het potatis för regeringen. Frågan är ju av avgörande betydelse för Sveriges ställning som oberoende nation. Självklart måste en sådan viktig fråga beslutas i riksdagen, vad skall vi annars ha en riksdag till? I och för sig tror jag inte att beslutet hade blivit annorlunda om riksdagen hade tillfrågats i nuläget, så det kan kanske vara en fördel om hela förfarandet kan rivas upp av en kommande, mer medveten riksdag på formella grunder. Detsamma gäller ju för Global Compact, som undertecknats av en interimsregering i strid mot gällande lag.
      Hemlighetsmakeriet i beslutande kretsar är upprörande. Detta gäller också frågor om besprutning med geoengineering, som inte besvaras med hänvisning till sekretessavtal gällande amerikansk teknikanvändning, trots att både vår hälsa och miljö hotas av tillämpningen.
      Vi lever med en statsapparat som alltmer stinker av förruttnelse. Jag upprepar därför – har vi inte snart fått nog?

     • Loa says:

      Global Compact undertecknades av en expeditionsministär. Regeringen var inte bestämd i månader efter valet (”blocken stod och vägde”), så den gamla (maktkåta) bara hängde på. Undertecknandet skedde alltså inte av någon vald regering. Den bara satt där som (högt arvoderade..) tjänstemän för dagliga rutiner. De kunde INTE befatta sig med politik. Även om Löfven var nere och bröstade sig i Bryssel. ”Stefan Löfven åker till EU-toppmötet för att bl.a få en snabb lösning på migrationsfrågan och ett gemensamt EU-ansvar för flyktingmottagandet.”

      • hllviken says:

       Vad ”de” skrev under:

       • Mo says:

        Klimatflyktingar! Skall det betalas med koldioxidskatten ?

        • peterkrabbe says:

         När det inte finns några krig att hänvisa till är det ju bekvämt att kunna använda begreppet klimatflyktingar istället. Det visar samtidigt att det finns en politisk agenda bakom klimathypen. Bra att ha till många olika saker…
         Undrar om det också gäller omvänt, när inlandsisen börjar växa och vi alla gärna vill flytta till Afrika? Är vi välkomna då?

     • Erik says:

      ”Agenda 2030 är konstitutionsvidrigt”

      ………………..???…………………..

      Sverige saknar en konstitution, däremot har vi grundlagar och därför brott mot grundlagen dvs grundlagsbrott; men, brott mot grundlagen kan det inte påföras något ansvar då Sverige saknar både författningsdomstol och riksrätt.

      • Semantiskt korrekt, men Regeringsformen kallas lite oegentligt ibland för ‘Sveriges författning’, avlett ‘konstitution’. Konstitutionsutskottet kan behandla politikers och regeringens handlande vad gäller lyhördhet för våra grundlagar.

       • Erik Forsman says:

        Korrekt, men konstitutionsutskottet är en tandlös papperstiger, då den saknar sanktionsrätt. faktum är att ministrar inte har ett formellt krav på att tala sanning, om dem ens idas infinna sig, även om den blir kallade; dessutom undslipper påföljd. Patetiskt.

   • Alicia Lind says:

    Jag har nyligen besökt Polen, och kunde inte se någon anledning till optimism för vanligt folk, trots att många går i kyrkan och ägnar en hel del av sin fritid åt böner. Priser är skyhöga och lönerna mycket låga. Att ukrainare som flydde än ännu större fattigdom är ytterst arbetsvilliga förbättrar inte löneläget. Dessutom är det knappast troligt att den neokonservativa regeringen kommer att vägra att kompensera judar för den fasta egendom som judiska organisationer från USA kräver. Polens ”nationalistiska” regering hemlighöll länge att den har mottagit formella krav på kompensation för av judar före kriget ägd fast egendom, som det inte finns lagliga arvingar till. Att denna nyhet slutligen sipprade ut beror på att Robert Winnicki från partiet Konfederacja inkom med en förfrågan. Regeringen avfärdade saken med att amerikansk kongress inte har jurisdiktion över Polen. Den här artikeln täcker inte allt i denna ”affär”, men den är i alla fall skriven på engelska;https://russia-insider.com/en/polands-ruling-elite-want-hand-over-30-residential-property-holocaust-survivors/ri27962

  • Arga gubben says:

   Lasse, du och Savalle är med i min dagliga bönerunda. Några av oss bad för en hemlös och nu sover han i en säng. Det är en andlig lag att vi får bättre bönesvar när vi ber för andra än för oss själva. Jag tror att Merovingerna räknar härkomst från byn de tre Mariorna i Camargue. De tre Mariorna är ständigt i mina tankar.

   Två sånger om Herren.

   Lill Lindfors – Du är den ende (1992)

   Åsa Jinder & Cajsa Stina Åkerström* Av längtan till dig

 8. hllviken says:

  Psy Ops i USA

 9. Loa says:

  Dan Eliasson, förstörare som flyttats horisontellt nu senast till den viktiga MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har öron som mr Spock i Star Trek, har ni sett det? MSB som bränner skog och saboterar val. Den sorterar till yttermera visso under Justitiedepartementet med den i alla avseenden förkrympte Morgan Johansson. Vår ledare Löfven ser ut som Jabba the Hutt. Ylva Johansson som ska öppna invällarportarna än mer i EU, har slitsar till ögon som en orm. Reinfeldts mörka ögon lyckas se ut som grunda gölar. Annie Lööfs ansikte har jag alltid tyckt ser ut som en spänd gummimask och undrar bara vad hemskt som skall uppenbara sig, om sliter av den. Bengt Westerberg, som orsakat så stor skada, ser ut som en skrynklig ödla. Greenspan (FED) ser ut som en ödla, Soros ser ut som en ödla…

 10. Savalle says:

  Snälla grannar brukar lägga lästa dagstidningar i min brevlåda. Bra att tända brasan med – och så får jag en viss inblick i den organiserade desinformationen:

  ”Malexandermördare får tidsbestämt straff” är rubriken som fångar min uppmärksamhet denna morgon. Tingsrätten i Örebro har beslutat att frige en ytterst kallblodig mördare.

  ISIS-krigare, maffia-klaner som är i uppbyggnad i städerna, hänsynslösa mördare som släpps ut…

  Parallellen till Jugoslavien är slående. Då var det mujaheddin-krigare som fördes in i landet och snabbt försågs med medborgarskap. Vapen i alla former till dem smugglades in via Vatikanen, skriver William Engdahl.

  Svenska ”Nyttiga Idioter” på tidningsredaktioner, i domstolar, myndigheter, organisationer… som tjänar Ondskan bör tänka om. Tror de kanske att de själva och deras barn kommer att sparas?

  Kabbala-symboliken i de förutsägelser som alltid föregår stora planerade skeenden talar ett annat språk. Här är ett exempel på detta som borde förmå dem att tänka till:
  https://newsvoice.se/2019/05/madonna-eurovision-song-contest-2019/

  Bibeln:

  Och därigenom att laglösheten förökas, skall kärleken hos de flesta kallna.
  (Matteusevangeliet 24:12)

 11. Arga gubben says:

  Mitt antivirus slutade försvara surfen och det har aldrig hänt förut.

  Civilförsvaret ska öva i flera månader. Mycket märkligt. Det har kommit till min kännedom att Rosenbad har renoverats i ett helt år. Har arbetarna samordningsnummer? Då är de tydligen svåra att kontrollera. Vilka företag fick kontrakt? Regeringskansliet renoverades för ungefär 45 år sen och vi vet bara att politiker och tjänstemän befinner sig nån annanstans. Hemlighetsmakeriet väcker frågor. Var befinner sig Sveriges statsminister, han som är vilse i pannkakan? Han är ytterst ansvarig för att sju handeldvapen och massor av ammunition försvunnit.

  En man i Australien undersökte lagen och staten och fann att han bara hade nyttjanderätt, inte äganderätt, trots att han hade betalat stora pengar för sin fastighet. Vi är slavar.

  Jag hoppas ni såg Enarsons korta video. Ljusets högtid inträffar när det är som mörkast som idag. En ful typ satte sig i templet och började mörda. Där är vi idag med aborter, mord, självmord, knark och annat elände. Templet är idag Kristi kropp på jorden, som Han är Himmelens tempel. Församlingen är svårt infekterad och därför är situationen som den är. Den har ringa politisk makt, men en väldig andlig. Ett svin har kommit in i den.

  Nationalister har motarbetats länge. Ett flamländskt parti förbjöds i Belgien för några år sen. Jörg Haider dog mystiskt. De italienska och österrikiska regeringarna togs ned med skandaler. En tysk säkerhetsman sade att AfD inte var ett hot och fick sparken. SD isolerades. Lilla NMR demoniseras och en medlem kanske frestas att göra nåt riktigt dumt. Den fula typen blir glad i så fall.

  En journalist intervjuade journalister på Gröna Lund. När han kom fram till Elfsberg sade han: Hej, vad heter du då? Elfsberg blev röd i ansiktet, vände på klacken och gick därifrån.

  ”I dag, torsdag, fyller SVT:s Rapport 50 år.

  På plats var legendarer som Christina Jutterström, Claes Elfsberg, John Polman och Bo Inge Andersson.”

  https://www.svt.se/svttext/web/pages/151.html

 12. Mo says:

  Tack Peter för din kamp att sprida sanning. Rättssystemet, fundamentet i ett civiliserat samhälle, har krackelerat i Sverige. Det bärs liksom så mycket annat i landet av önskan att göra snabba cash. Att någon måste betala i slutänden i ett pyramidspel ligger utanför förståelse hos dem som är slutna i sina cirklar.
  När rättssystemet värnar brottslingen och offret blir den utpekade ansvarige, då har vi vänt på de moraliska begreppen in till den önskade motsatta världen. När våra högsta politiker anser att det är oansvarigt att hålla IS terrorister i överfulla flyktingläger, det oroar Carl Bildt eftersom terroristerna kan riskera dödstraff eller andra ” brott mot mänskliga rättigheter ”. Sverige skall därför omgående ta hem sina terrorister och integrera dem, förmodligen inte i Carl Bildts omgivningar. Vilka faror svenska folket utsätts för väger inte tungt i denne mans värld. Då borde ljusen tändas.
  Eller hur många signaler behöver vi för att förstå att vår demokrati har övergått i diktatur med styrelse på avstånd i säker hamn. Vårt politiska system har blivit den återvändsgränd det var konstruerat för och vi måste hitta nya vägar för befrielsen.

  https://samnytt.se/carl-bildts-krav-ta-hem-is-terrorister-och-integrera-dem/

  • hllviken says:

   Carl Bildts italienska adelsfru skrev under Global Compact som förslavar det svenska folket. Hur 👹 kan hon representera det svenska folket❓

  • hllviken says:

   Det svenska folket borde kräva av makarna Bildt att de tar hand om IS-krigarna själva. Adoptera dem!

   • Savalle says:

    Har makarna Bildt varit till gagn för Sverige?

    Kungen tycker i alla fall att minst en av dem har varit det:

    ”H.M. Konungen har beslutat om medaljförläningar enligt nedanstående. Medaljerna delas ut den 10 juni 2003 kl.16.00 på Kungliga Slottet.
    H.M. Konungens medalj
    12:e storleken med kedja
    fv Statsminister Carl Bildt
    För en synnerligen framstående politikergärning”
    https://www.kungahuset.se/monarkinhovstaterna/ordnarochmedaljer/medaljer/medaljforlaningar/arkivmedaljforlaningar/medaljforlaningar20030606.5.1a2467a10ad032dc26800015998.html

    Fast man kan ju undra om kungen inte är lite jävig i det här fallet. De båda tillhör ju samma exklusiva klubb: Committee of 300.

    Tre av de fyra svenskar som förärats medlemsskap i denna synnerligen exklusiva samling tillhör släkter som flerfaldigt tilldelats Sveriges främsta utmärkelse: Serafimerorden.

    Dessa tre släkter är Bildt, Wallenberg och Bernadotte.

    Den fjärde svenske medlemmen i Committee of 300 är Sveriges riksbankschef, Stefan Ingves.
    Ska han spränga nollan och få en sån här fin medalj, han också?
    Han verkar ju kämpa hårt för det, eller hur?

    En av Carl Bildts förfäder (farfars farfar) inom högadeln som inhöstat en fin Serafimermedalj hette Gillis Bildt. Han var statsminister under den tid som Per Anders Fogelström så målande beskriver i sin bok ”Barn av sin stad”. Det svenska folket levde då i stor missär och förtryck.

    Carl Bildt vill ha hit ISIS-krigare… Han har stor erfarenhet. Han var ju med i Jugoslavien!

    Tillbaka till utmärkelser, medaljer och fina titlar. Greta Thunberg har redan samlat på sig en diger lista. Senast utsågs hon till hedersdoktor vid Mons universitet i Belgien. Ceremonin hölls nu den 9 oktober.

    Doktor Greta, som ju är så ung, kanske till och med kan ta upp kampen om flest antal doktorstitlar med Elena Ceaușescu. Men det lär inte bli lätt för hon var hedersdoktor vid en mängd olika universiter, jag vill minnas att der var bortåt hundra stycken.

    Hennes make, Rumäniens diktator Nicolae Ceaușescu, fick förresten Serafimermedaljen 1980,

    • Mo says:

     Savelle, vad fint att du är tillbaks hoppas att du mår bra.
     18 miljarder svenska skattekronor går till ett dysfunktionellt FNs olika verksamheter som präglas alltmer av korruption, maktmissbruk, nepotism. Där ledarna vältrar sig i lyx på vår bekostnad i ett uråldrigt system som göder politiker som makligt böjer på nacken i vårt nya medaljerade klassamhälle.

     Musik som vederkvicker.

     • Savalle says:

      Tack, Mo! Jag är med hela tiden och läser. Att själv skriva är i regel mycket tyngre, men ibland är det en lättnad att skriva, konstigt nog.

      • peterkrabbe says:

       Savalle, en värld där man inte får ventilera sina tankar blir ett mentalt fängelse. Tankar som inte får komma ut möglar i huvudet och blir till slut infekterade. Skrivandet rensar ut vårt tankegods och ger plats för nya impulser. Därför är det så viktigt att vi värnar vår rätt att skriva och vara en del av samhällets utveckling. Välkommen tillbaks!

       • Savalle says:

        Tack, Peter! Du har rätt i det, men ibland behöver vi paus, perspektiv och begrundan. Jag är i en sådan fas. Jag avser att återgå till ett högre regelbundet deltagande, här på denna så utomordentligt viktiga plattform, när kraft, engagemang och vilja återkommit.

     • JohanW says:

      En artikel jag läste för någon vecka sedan visade att 75% av FNs budget för klimatfrågor gick till löner/resor och dylikt. Tror det var för åren -18 eller alt -17. Misstänker att samma %sats på våra 8miljarder som de gav bort tidigare i år går till något liknande. Troligtvis börjar FN få pengabrist. Kanske betalar inte alla länder som det var tänkt? Vill man vara ”spydig” så kanske deras inblandning i illegal handel (som mineraler, droger mm) sinar Då är det tur att Sverige finns, landet vars medborgare aldrig protesterar oavsett vilka beslut politiken tar, bara att ”hämta”

    • Savalle says:

     Rättelse: Jag avser enbart Serafimerorden, Sveriges förnämsta utmärkelse, i kommentaren ovan.

     (Serafimermedaljen är en lägre rankad utmärkelse.)

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Serafimerorden

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_mottagare_av_Serafimerorden

    • nils says:

     Carl Bildt om NWO år 1992.

  • Sture says:

   @ Mo,
   du skriver: ”Vårt politiska system har blivit den återvändsgränd det var konstruerat för och vi måste hitta nya vägar för befrielsen.”
   Mycket insiktsfullt.

   Jag skulle vilja anknyta till det som Savalle har brukat tala om: ”Guds sju egenskaper”, kärlek, visdom, kraft, ordning, allvar, tålamod och barmhärtighet.
   Man kan hitta en diskussion om detta i Lorbermanuskriptens ”Johannes stora evangelium” där en av de tre ärkeänglarna beskriver dessa egenskaper som nedan. Samtidigt är det hans förklaring till varför just talen 3 och 7 är heliga, vilka tal tidigare berörts på denna blogg.

   Ärkeängelns förklaring: Kärlek är Fadern och ”JAG ÄR”, alltså universums ursprung. Ur kärlek kommer Visdom, som således är Faderns Son. Onda människor kan vara sluga, baksluga, ränksmidare och intrigmakare – och således inneha ett visst mått av intelligens. Men de innehar ingen visdom, som är något helt annat än ränksmideri. Om man arbetat för att utvecka dessa båda egenskaper kärlek och visdom så får man kraft, vilket kan visas av många människor, t.ex. Jesus, Gandhi, Mandela etc., etc.. Då uppstår frågan hur man skall balansera dessa båda egenskaper, kärlek och kraft. Visdomen får avgöra detta, och denna blir en slags balanspunkt (som på en våg). Därför 3-talet heligt. Det måste finnas något tredje som kan balansera de två motsatserna. Det finns t. ex. lärare och föräldrar som på ett utmärkt sätt kan balansera de två motsatserna frihet och disciplin. De gör detta genom sin visdom som är en effekt av deras kärlek.

   Han säger också om ”allvar” att ”Gud har menat allvar med sin skapelse”, och att egenskapen ”barmhärtighet” är den allra viktigaste och att den bär alla de andra egenskaperna inom sig. Egenskapen tålamod får här utgöra mittpunkten i denna andra triad eftersom ”om han inte haft tålamod med sin skapelse, så skulle han ha förstört denna för länge sedan”.
   Slutligen egenskapen ”ordning” om vilken det sägs att ”om det inte funnes ordning, så skulle ingenting kunna existera”. Så sant. Ordning är alltså balanspunkten för dessa två triader och förklarar varför 7-talet är heligt.
   Om vi betraktar på utvecklingen så kan man konstatera att man under mycket lång tid förhånat det som Jesus Kristus står för. Nu har man kommit till slutpunkten, då det gäller att förhåna och välta omkull hela ”ordningen”. Det finns inte endast ”två” kön utan hela 86 stycken (i USA), man kan inte säga att det är brottslingen som är skyldig. Offret är ännu mera skyldigt eftersom hon utgör den miljö som har skapat brottslingen. Allt vänds upp och ner. Och nu har vi det som Peter Krabbe säger gäller: kaos och anarki. Och den ”återvändsgränd som de konstruerat”.

   • Mo says:

    Sture, jag tror att de flesta har en inneboende känsla för vad som är rätt och fel, man vill inte skada andra människor, i alla fall inte medvetet. Sedan är det klart att miljön kan påverka och styra upp vad som skall tillåtas. Men om det är som du säger att brottslingen inte skall anses skyldig utan att offret är ännu mera skyldig eftersom hen utgör den miljö som skapat brottslingen, ja isåfall har vi INGEN möjlighet att påverka brottslighet som har skapats av andra miljöer/kulturer. För hur ska vi kunna ställas till ansvar för det som har skapats av andra ?

    • Savalle says:

     Hur styrd var Leonard Cohen?

     Jag vill i detta sammanhang återknyta till en annan ytterst intressant musikvideo med honom.
     Peter Krabbe har redan uppmärksammat oss på den symbolik som tydliggörs i den videon:

     INFILTRATION

     Hela vår maktapparat är genomsyrad av infiltration.

     (Leonard Cohen – First We Take Manhattan)

     Intressant att allt är i svart-vitt…

    • Sture says:

     @ Mo,
     därmed har du sammanfattat hela socialismens materialistiska ideologi – människan är ingenting annat än en produkt av sin miljö. Ingen kan ställas till svars för någonting. Missdådaren, som misshandlar sina offer mycket grovt (och njuter av detta), har vuxit upp i en miljö med föräldrar, som gjort honom sådan. Dessa föräldrar har också vuxit upp i en miljö som gjort dem sådana osv., osv. i all oändlighet. Det är därför socialister framförallt vill ändra på människans miljö – vilket inte är så lätt.
     Om jag t. ex. skulle ilskna till framför kylskåpet och sätta den lätt tillgängliga kniven i ryggen på min motståndare, så skall jag veta att det inte är mitt fel att jag gjorde så, utan de andras fel – de som inte var där, eftersom dessa utgör min uppväxtmiljö. Således: det är inte han som gjorde det, som egentligen gjorde det – utan de andra, som inte var där, som gjorde det. Ordningen ställs på huvudet.
     Det kan tyckas som att denna kritik av socialismens materialistiska ideologi är överdriven, men jag känner denna litteratur utan och innan. De förnekar t. ex. att människan har en ”fri vilja”. Har vi inte? Varför skulle jag t. ex. inte kunna lägga band på min viljehandling och avstå från att sätta kniven i ryggen på min motståndare och istället vända andra kinden till? När jag väljer att gå över gatan är inte detta ett uttryck för min fria vilja? Är inte hela dagarna fyllda av alla dessa ”fria” val?
     Du har också rätt när du skriver att ”jag tror att de flesta har en inneboende känsla för vad som är rätt och fel”. Alla människor är födda med denna rättskänsla, som är det gudomliga fröet i människans hjärta, men som hos vissa människor inte fåtts att växa utan att näst intill skrumpna. Men alla människor – hur onda de än är – har detta frö i sitt hjärta. Och det kan fås att växa.

     • Mo says:

      Samtidigt finns det kulturellt betingade brottsligheter som tex de mycket stympande omskärelser som utförs på flickor i tex Somalia än i denna dag. Hur vill du rubricera detta om inte en produkt av okunskap och miljö. Eller vems fria vilja handlar det om ?

      https://unicef.se/fakta/kvinnlig-konsstympning

      • Sture says:

       @ Mo,
       ja, det är klart att beteendet är en produkt av arv och miljö – och okunskap. Jag redogjorde inte för min egen syn på detta utan på materialismens syn. Jag förnekar inte på något sätt att den muslimska kulturen (och okunskap) är orsak tlll hedersmorden och stympande omskärelser, även om detta kanske inte finns nedtecknat i Koranen. På samma sätt har jag i åtskilliga kommentarer på denna blogg hävdat att Jesu lära, transformerat hela mänskligheten – och kommer att göra detta ännu en gång. Det är inte kristna människor som orsakar alla balkongmord. Uppfostran är således viktig.
       Samtidigt – vid varje sådan här bestialisk handling, så har människan som utför detta ett val, ett fritt val. Man behöver inte delta i en misshandel och sparka sönder huvudet på en liggande medmänniska. Man kan faktiskt känna av det gudomliga fröet i hjärtat och avstå från detta – även om kulturella inflytelser påbjuder detta.
       Sammanfattningsvis: Människan är inte enbart en produkt av sin miljö, ungefär som en robot, utan kan i varje moment välja att handla på ett annat sätt. Vad jag i min kommentar vände mig emot var att bortförklara individens ansvar och lägga skulden på de andra – de som inte var där.

       • Mo says:

        Tack Sture för ditt svar. Då är vi överens. Nej denna vidriga sedvänja, som är så svår att förstå, har inget med islam att göra. Det är kultur som sitter djupt i en gammal själ. Men religion om något är väl kultur. Unicef skriver att denna rit är 2000 år gammal, kanske just för att befria islam från ansvar. Jag skulle tro att den är betydligt äldre, kanske man skall lägga till en nolla eller mer, ingen vet eller förstår längre varför. Och precis som Unicef skriver så växer sedvänjan med befolkningstillväxten i de aktuella regionerna.

   • Arga gubben says:

    Ju mer jag lär mig om Lorber, ju mer ser jag likheterna med Swedenborg. Några lorberianer påpekade det och gav exempel på Lorbers texter och fick mig intresserad. Det du säger om talen tre och sju expanderar vad Swedenborg sade.

    Du och dina medarbetare har gett mig mycket att läsa och jag är långsam nuförtiden. Det jag länge har grubblat på är reinkarnationen. Vi lever i två världar samtidigt och den andliga världen tar sig uttryck här utan att var och en av dem föds på nytt på jorden. På det sättet lever de som har gått i förväg i den fysiska världen. Som Herren lever i sitt jordiska tempel, dvs. församlingen. Som en ropandes röst i öknen var Elias, men hette Johannes.

    Det händer att onda andar tror att de fortfarande lever på jorden och blir rasande när de upptäcker oss. Då kan de vifta med eld av rent hat. De vet inte alltid att de fortfarande uttrycker sig i några av oss. Swedenborg berättar att en av helvetets invånare påmindes om att han lämnat jorden och att han var i den andliga världen, en annan värld. Han erkände direkt, men glömde allt när han sänktes ned igen.

    Några machiavellister sattes att leda några katolska ledare. Det fick de göra från den nedersta delen av helvetet. Om vi öppnar oss för sådant inflytande tar vi emot det. Om vi öppnar oss för Herren tar Han emot oss och vi Honom. Då lever Han i oss.

    Muslimerna talar om Dajjal, en djävul, och djinner. Helvetet är en förfärlig verklighet och evigt. De som är där säger att de alltid har varit där, men det finns en annan plats kallad Nedre Jorden där en sorts omskapelse sker. Om det är Swedenborg kryptisk, men han nämner ett mycket prominent namn.

    Valet är vårt. Trappan upp eller ned? Vilken kanal vill du ratta in? Förstår du vilket ansvar du har för din evighet? Du är ”the apple of the eye”, den mest älskade.

    • Sture says:

     @ Arga gubben,
     du ser likheterna eftersom materialet kommer från samma källa – den himmelska sanningen. Och dessa gestalter är inte ensamma om att få del av denna visdom. Gud har inte lämnat oss i sticket med en bok, som skall tolkas bokstavligt och som skrevs för flera tusen år sedan, som många kristna idag tror, utan är med oss hela tiden.

     När det gäller reinkarnationen, så förstår jag inte din vånda. För att vi människor skall kunna utvecklas till Guds avbild och bli hans barn, så krävs mängder av liv på jorden eller på andra fysiska planeter. Vårt ursprung och vårt egentliga hem är den andliga världen, dit vi återvänder många, många gånger mellan våra fysiska liv, och mellan vilka ”den stora glömskan” inträffar. Vissa enskilda och sällsynta människor kan minnas något av sina tidigare liv, men det är något som oftast är plågsamt och gör dem sorgsna, speciellt om detta innehåller dramatiska episoder. Man kan följa deras berättelser i böcker och i vissa TV-program. Samtidigt skall man inte göra dessa många liv till en fråga om ”karma” och att man får betala priset för sina tidigare misstag i livet genom att födas i olika kaster. Detta synsätt är grymt, vilket Indiens exempel visar upp.
     Livets ursprung är Guds Ande, som är ett kärleksfullt Medvetande som sträcker sig över hela universum, tränger in överallt och som skapar allting genom sin tankar. Men Gud var ”ensam”, påpekar Jesus vid ett tillfälle och beslöt sig för att skapa själar ur sig själv och genom sig själv – ungefär på samma sätt som föräldrar blir mindre ensamma genom sina barn. Så skapas den andliga världen, som skiljer sig från vår senare skapade fysiska värld genom att man på den andra sidan omedelbart kan läsa andras tankar och veta allting om den andra själen. På samma sätt som synska människor spontant kan veta en mängd saker om människor som levt i ett visst hem eller haft en viss kontakt med vissa människor. Jag brukar följa ”Det okända”, Lisa Williams, Jame van der Praagh etc. och slås ofta av hur 100%-igt träffsäkra vissa synska människor är. Allt detta framgår också när man läser om eller intervjuar människor som haft Nära Döden Upplevelser. Onda själar skyr denna värld som pesten, eftersom den ser rakt igenom dem, och därför blir det en uppdelning. Man ”skiljer agnarna från vetet”, som du påpekat många gånger.

     I den fysiska världen är det inte så, de flesta människor kan inte läsa andras tankar och blir lätt bedragna. Här lyser ”Guds sol över både onda och goda”. Men samtidigt ger detta möjlighet till utveckling. De onda kan vistas tillsammans med goda och kan lära av dem och lära sig att vara ärliga och uppriktiga, trots att möjligheten att bedra andra människor hela tiden finns. I Lorbermanuskripten påpekar Jesus Kristus/Gud därför att människans utveckling går mycket snabbare i den fysiska världen – vilket således är orsaken till att den finns. Samtidigt skall man veta att den andliga världen är lika påtaglig som vår fysiska värld med denna stora skillnad att ingenting kan hemlighållas.Det är bara en annan vibrationsfrekvens.
     Jag har därför ingen vånda inför reinkarnation. Den andliga världen är mitt hem, men för att snabba på den andliga utvecklingen till att bli ett Guds barn, så låter jag mig återfödas till många fysiska liv, och tänker inte så mycket mera på detta utan lever här och nu.

     • Arga gubben says:

      Sture, det jag har att kämpa med är att varken Bibeln eller Swedenborg förkunnar reinkarnation. Gamla hundar, du vet.

      En av mina döttrar sade att hon hade valt oss som föräldrar. Som barn fick jag veta att jag inte skulle göra det jag hade gjort förut. Var jag sju år gammal?

      Vi är alla på vägen och satta att göra olika saker, olika som vi är. Så låt oss göra det och söka det förstånd Herren vill ge oss.

      Det som verkligen tog mig var när Lorber berättade om en man som gav upp och tog livet av sig. Hans son stod nära och var full av barmhärtighet när hans far simmade i ett träsk. Du vet mera.

      Jesu blod är Jesu sanningar, Hans livsessens. Han är också offerlammet och det snubblar många på. Sanningarna leder till att man rätar upp sig och det är lätt att ta emot. Vadå, ökenreligion, är ni inte riktigt kloka? Jo, vi får ta del av sanningar. Se hur många små förkunnar kraften i Jesu blod och jag väljer att släppa fram denna kvinna.

      Genom blodet

      • Sture says:

       @ Arga gubben,
       du skriver: ”det jag har att kämpa med är att varken Bibeln eller Swedenborg förkunnar reinkarnation.”
       Och det tror jag beror på att man inte skall lägga någon tonvikt vid detta, då kan man hamna i den indiska situationen att inte hjälpa svårt utsatta människor eftersom deras nuvarande svåra situation är en bestraffning från Gud – ”karma”.
       Samtidigt är inte detta sant att det inte står i Bibeln, ty det står uttryckligen att Johannes Döparen var Elias i ett tidigare liv. Och Jesus var troligen Joshua, som förstörde muren i Jericho. Så det finns antydningar om detta. Edgar Cayces hela verk med hans 14.000 readings handlar om människor som haft olika roller i tidigare liv.
       Överhuvudtaget går det inte att läsa Bibeln bokstavligt eftersom det finns så mycket symbolik och förståelsen för denna symbolik har gått förlorad. Det finns ett stycke i Lorber som talar om just detta ”Vetenskapen om överensstämmelserna” [bok 21, kap. 61], där Jesus menade att Moses och hans samtida förstod detta, men att ingen därefter förstått vad Moses skrivit.

       • Arga gubben says:

        Alldeles riktigt, Sture. Så har jag också tänkt. Swedenborg gör stor sak av att det som ska göras ska göras nu. Man ska inte vänta på en andra chans. Efter döden är vi som fallna träd och kan inte reformeras. Vi lever som vi lever här. Luther fortsatte att skriva och märkte plötsligt att väggarna började mögla. Det såg illa ut för honom, men han räddades av att han hade trott på kärleken i sin ungdom och för att han hade gjort kyrkan stora tjänster. Det han skrev om tro allena kom från missförstådda citat av Paulus. Swedenborg reder ut dem och då framstår Paulus i ett annat ljus.

        Det du skriver om förståelsen är också sant. Swedenborgs uppgift var att visa vad Bibeln egentligen säger. Lorber klargör också mycket.
        Det sägs att de som lyssnade på klassisk musik på 1800-talet förstod känslolägena i symfonierna. I skärgården var man en idiot om man inte kunde en farled efter en enda resa. Folk hade bättre minne. Swedenborg säger att vi går bakåt. En gång i tiden kommunicerade vi med enkla ansiktsuttryck. Vi fick språket när det inte höll längre. Tillbakagången gäller också ondskan. Den tillväxer och Herren kommer därför närmare och balanserar. Jag ser Herrens återkomst som en ny uppenbarelse i en tid då det aldrig har varit värre på jorden.

        Mose hade blod på händerna och fick inte komma in i det heliga landet. Joshua intog landet. Han var en förebildning av Herren. Mycket i GT är förebildande och de kristna som kan hebreiska kan lättare identifiera sådant. Swedenborg fann det i Vulgata.

        • Savalle says:

         Jesu talade arameniska.

         ”Det var det språk Jesus talade och några arameiska citat finns bevarade i grekisk transkription i Nya Testamentet.”
         https://sv.wikipedia.org/wiki/Arameiska

         Jesus är den latinska översättningen av Joshua.

         ”Jesus” is the English derivative of the Greek transliteration of ”Yehoshua” via Latin. In the Septuagint, all instances of the word ”Yehoshua” are rendered as ”Ἰησοῦς” (Iēsoūs), the closest Greek pronunciation of the Aramaic: ישוע‎ Yeshua, Nehemiah 8:17).[9][10] Thus, in modern Greek, Joshua is called ”Jesus son of Naue” (τοῦ Ναυή) to differentiate him from Jesus. This is also true in some Slavic languages following the Eastern Orthodox tradition (e.g. ”Иисус Навин”, Iisús Navín, in Bulgarian, Serbian and Russian, but not Czech).
         https://en.wikipedia.org/wiki/Joshua

         Joshua / Jesus betyder: ”Yahweh is salvation” (Jehova / Jaweh är räddningen.)
         https://en.wikipedia.org/wiki/Joshua

         Jehova / Jaweh betyder JAG ÄR / JAG BLIR / SKAPAREN.
         https://sv.wikipedia.org/wiki/Jehova

     • peterkrabbe says:

      Sture, det är en vacker religion som du skisserar. Eller kanske skall man kalla den en ideologi, anpassad för både tro och verklighet. Religionens svaghet är just svårigheten att relatera den till vår fysiska verklighet, jag menar då inte den verklighet som vi själva skapat genom kyrkobyggnader och ritualer, utan den svaga men ändå förnimbara länk som vi har genom erfarenheter från reinkarnationen och andra bevisliga upplevelser i en annan dimension.
      Tillvaron i en andlig värld som normalitet, med korta men återkommande besök i den fysiska för personlig utveckling och finslipning av våra själsliga egenskaper. Gud som det kärleksfulla medvetandet som når oss alla om vi vill vara mottagliga för det. Ett medvetande som når långt utanför vårt eget jordklot och kan förklara för oss även andras närvaro, som vi inte får se.
      Så vitt jag förstår fanns reinkarnationen med i kristendomen från början, men togs bort av bibelns redaktörer. Kanske såg man det som en nackdel att inte kunna skrämma dem med helvetet som vägrade underkasta sig den kyrkliga makten. Ett liv och bara ett val mellan himmel och helvete. Ingen kontinuitet och domens dag när alla får sona sina gärningar. Säkert enklare än att erbjuda tankens frihet och ett liv under förkovran.
      Det är många som får se in i den andliga världen. Vissa kallas profeter, andra är vanliga människor som fått lite mer av hjärnans frigörelse från de fysiska ramarna än flertalet. De titthål som de skapar och delger oss andra är säkert mycket medvetna sätt att närma de andliga och fysiska världarna till varandra. Vi skulle inte veta mycket om vår bakgrund och vårt syfte utan tillgång till dessa titthål. Vi skall vara tacksamma mot Lorber, Swedenborg, Cayce och många andra som bidrar till vår förkovran. Kanske tillhör också Sture och Arga Gubben, som inte alls är så arg längre, våra läromästare?
      Kristendomen börjar med Jesus. Gamla Testamentet skildrar judendomen och lägger grunden för islam. Dess skildringar är förskräckliga och hör inte hemma i dagens värld. Kristendomen innebär istället ett avståndstagande till underkastelsen och ett steg mot individens utveckling mot ökad personlig andlighet. Kanske är det dags att nu gå ännu ett steg på den vägen, att ersätta prästväldet med individens frihet? En kristendomens renässans?

 13. stigrydmark says:

  Det rätta ordet är förbannad. Det blir jag ofta, nästan dagligen när jag läser rättsfall och domslut. Under årens lopp tycker jag mig ha sett en allt mildare straffskala. Jag vet inte om det är modersinstinkter, feminism eller extrem vänsterideologi som drabbat hela rättsväsendet. Uppgiven lögnaktig ålder accepteras och några timmars samhällstjänst utdöms. Ev. utdömda skadestånd kommer offren aldrig att se röken av.
  Ibland, någon gång, döms till utvisning och de är alltid välkomna tillbaka efter några år! Hur ofta sker det någon utvisning på riktigt?
  Frikännande har tydligen också blivit ett ”straff” eftersom fängelseplatser saknas.
  Det svenska rättsväsendet är idag ett skämt. Jag har ofta mejlat till åklagare och domstolar och
  är väldigt elak. Allt vad rabatter heter måste bort. Ett domslut på 10 år är 10 år. med tillägg för den som inte sköter sig. Upprepad kriminalitet måste ackumuleras och straffen skärpas för varje nytt fall. Att regeringen inte vill ha någon skärpning beror väl på att man inte vill förarga sina väljare

  • hllviken says:

   …eller så är det en medveten samhällsnedbrytning.

  • peterkrabbe says:

   Förklaringen är ganska enkel. Man vill skapa anarki i samhället för att få gehör för åtgärder som i praktiken innebär att vi lämnar det demokratiska systemet och går över till det totalitära. Begränsning av yttrandefriheten, tankekontroll och mental styrning i alla avseenden av individen. Detta är fundamentalt för införandet av en världsregering. Allt som sker idag är noga uttänkt för flera decennier sedan.

  • Loa says:

   Domstolarna blockerar effektiv brottsbekämpning
   https://www.nyatider.nu/domstolarna-blockerar-effektiv-brottsbekampning/
   ”Hovrättens friande dom mot 24-åringen, som tidigare dömts till 18 års fängelse för dödsskjutningen av en gängledare i Mariehäll i Bromma, visade vägen. Trots en kompakt teknisk bevisning med DNA, krutstänk och telefonpejling behövdes bara att försvararen påstod att de tekniska bevisen kunde ha avsatts vid tidigare tillfälle. 24-åringen kan förvänta sig ett skadestånd i miljonklassen.

   Nu överklagar försvararen fängelsedomen på tolv år för en 35-åring som dömts för medhjälp till mord och tre fall av försök till mord efter en gängskjutning i ett parkeringsgarage i Östberga i södra Stockholm. Hans DNA har hittats i flyktbilen och rätten ansåg att någon annan gärningsman var utesluten, men det är inte bevisat att han hållit i skjutvapnet!

   Man söker efter och konstruerar möjligheter att frikänna.

   En mycket allvarlig följd av domstolarnas svek är, att även om polisen satsat på att öka uppklarningsfrekvensen, så räcker knappt någon bevisning. Det innebär att även de poliser som kämpat i det längsta ger upp.”

 14. Pingback: När vi får oväntat besök… – Bakom kulisserna

  • ragnhild says:

   ”Lenken du klikket på, kan være brutt, eller siden kan være fjernet”, var beskjeden fra facebook. Heller ikke er eks. jeg på facebook. Men må man så må man, så jeg går i tenkeboksen 😉

 15. Kent Forssgren says:

  Denna uppgift kan kanske tillföra för diskussionen relevant information?

  Danish Academic: U.N. Might Use Military to Enforce Climate Agenda
  The United Nations may resort to military action against states that defy its mandates on global climate action, according to Ole Wæver, a prominent international relations professor at the University of Copenhagen.
  In an interview with ABC News in Australia, Professor Wæver cautions that what he sees as “climate inaction” might draw the U.N. into considering other means to ensure its goals are met, even if that leads to global armed conflict.
  Professor Wæver says more resistance to change could potentially threaten democracy although the U.N. would counter that the end justified the means in much the same way countries like Greece had their debt crisis solutions forced on them by European Union bureaucrats in Brussels and Strasbourg.
  “The United Nations Security Council could, in principle, tomorrow decide that climate change is a threat to international peace and security,” he says.

  Professor Wæver made his predictions last month on the eve of the United Nations COP25 climate conference now underway in Madrid, Spain.
  Almost 25,000 delegates and 1500 journalists have flown into the Spanish capital to attend the two-week long meeting.
  COP25 will consider a wide agenda of global action including implementing taxes on developed countries to transfer wealth to nations dealing with “the cost of drought, floods and superstorms made worse by rising temperatures,” as Breitbart News reported.
  President Donald Trump officially withdrew the U.S. from the Paris Climate Accord, which COP25 is a continuation thereof, in October as part of an election promise to voters, saying he was “elected to represent the citizens of Pittsburgh, not Paris.”
  https://www.breitbart.com/environment/2019/12/03/danish-academic-u-n-might-use-military-to-enforce-climate-agenda/

  • Savalle says:

   Den före detta ordföranden i Tysklands författningsdomstol, Hans-Jürgen Papier, har just kommit ut med en bok om detta:

   https://www.kopp-verlag.de/a/die-warnung

   De Onda bygger sina planer på att införa diktatur på denna falska, uppmålade hot-kuliss. Men kulissen har börjat krackelera.

   Därför angrips Lars Bern – och andra som visar på orimligheter i deras argumentation – nu mycket hårt.

   Dessa dunkla krafter gör sitt yttersta för att piska upp rädsla och försätta människor i panik. Man kan fråga sig om Greta är medveten om att hon blivit en viktig del i denna hysteri-piska.

  • Loa says:

   ”Femton kommuner i Skåne väljer att skrota det officiella lokala luciafirandet. Det anses inte längre passa in i det svenska samhället.”
   https://www.friatider.se/lucia-skrotas-i-sk-ne-ligger-inte-i-tiden
   Ska bli spännande att se vad man visas på SVT.

    • Loa says:

     Att vi 13 december firar Lusse, eller det mer kristna Lucia, beror på att vintersolståndet enligt den äldre julianska kalendern ansågs infalla då.
     https://www.nordfront.se/lusse-en-hogtid-med-nordiska-rotter.smr
     ”Om man skalar bort genom århundraden tillagda seder och bruk vid lussefirandet framstår det som högst troligt att det är riter kring vintersolståndet, årets längsta natt och ljusets återkomst som utgör huvudmotivet och att historien kring helgonet Lucia har lagts till senare.

     Luciafirandet kallades i folkmun för ”Lusse långnatt” med hänvisning till att det firades under årets längsta natt. I folkmun kunde även helt andra nätter som kännetecknades av vaka och stoj kallas för ”lussenätter”. Överlag förknippades inte Lusse med något kristet helgon utan med för kristna betydligt mörkare krafter. Namn som Lusse-gubben och Lusse-Per anses kopplat till Lucifer, som de kristna menade var djävulen.

     ”Lussefärden”, då Lusse var ute och for på natten är belagt i folktraditionerna.”

     • Mo says:

      Tack Loa för ditt viktiga inlägg, det mesta av vår fornnordiska kultur har lagts i mörker, våra rötter slits av. Det är som du säger att i den gamla kalendern var Lucia årets kortaste dag och man firade därefter midvinterblotet med sina ritualer och offer, bla anses att vår sed att fira med julskinka och julöl kommer från denna tid.

      http://www.nordisk-mytologi.se/kult.html

      • Loa says:

       Tack själv för bra länk!
       Här kommer mer hednarötter
       https://www.nordfront.se/julens-lucias-och-midsommarens-hedniska-ursprung.smr
       Tobias Lindbergs ursprungliga Informationskriget.se har dock bragts om livet, liksom Red Ice (på YT).
       Nordfront brukar ta upp aktuella helger på deras datum, t.ex. Alla hjärtans dag /Lupercalia, Påskens ursprung, Midsommar 21 och 22 juni, ”Högtiden i slutet på oktober” samt Julafton, både som Yule, en europeisk tradition 21 dec. och Mithra, ”den obesegrade solens födelse” 25 dec.

 16. Arga gubben says:

  Vi ska uppmärksamma märkligheterna i vårt fosterland. Personröster får inte lämnas ut.

  Slutbesked: Resultatet i EU-valet hemlighålls

  https://www.expressen.se/nyheter/slutbesked-resultatet-i-eu-valet-hemlighalls/

  Jag har försökt göra en psykologisk profil på Stefan, men har för lite information. Han kallade pensionärernas demonstration för ett uppror. Han blev arg när han tvingades backa i helgen och brunsmetade Kristersson. Han har ett nyskapat säkerhetspolitiskt råd och kringgår delvis VU och partistyrelsen. Vem är karln? Det var mig lätt att klassa Putin och Trump, men jag kan inte greppa min egen statsminister. Han gillar inte tal och debatter och sänder fram Magdalena Andersson när han kan. Han glädjer sig över en fråga på engelska så att han framstår som mindre dum. Han visar gärna upp sig på skolor med många svenska barn. Det verkar inte bekymra honom att partiet under hans ledning är på väg mot tjugo procent av rösterna.

  LO-chefen gav nyligen upp. Margot Wallström avgick för att tillbringa mer tid med familjen, men nu vill hon ha nya uppdrag. Hon vill säkert till FN långt från barnen.

  https://www.s-sanningen.com/

  Detta händer i vår tid.

  Apg 2:17 ”Det skall ske i de sista da­gar­na, säger Gud, att jag ut­gju­ter min an­de över al­la människor. Era söner och dött­rar skall pro­fe­te­ra, era unga män skall se sy­ner och era gam­la män ha drömmar. Ja, över mi­na tjäna­re och tjäna­rin­nor skall jag i de da­gar­na ut­gju­ta min an­de, och de skall pro­fe­te­ra..”

  Juliane har ofta sjungit om gränslandet, livet och döden. En gång träffade hon en död man, men den sången hittar jag inte nu.

  Juliane Werding-Stimmen im Wind (Lyrics)

 17. Arga gubben says:

  En svensk nazist sade upp sig efter Stalingrad. Han kom hem och tog examen med hjälp av det uppåtknark han hade fått på östfronten. Han lyckades få en plats i den svenska kulturen efter att ha fifflat en del med passförfalskningar och suttit i fängelse. Han jagades i hela Europa. Det är starka karlar som vaktar Italiens gräns, sade han. Han tyckte om rusin, en folkgrupp i Ukraina, och var inte emot slaver, bara kommunismen. Han umgicks med judar. Alla sidor i tjänstgöringsboken rycktes ut. Han dog i svåra plågor på 60-talet efter 20 hemska minuter. Krigsminnena plågade honom. Vid ett tillfälle stod han naken i kylan och slogs med en spade mot en intellektuell motståndare, som var lika illa utrustad. Glöm all krigsromantik. Han fifflade som ung och bedrog sin familj. Han ljög om sin ålder för att slåss i Finland. Jag träffade honom aldrig och fick veta det här när någon som kände honom berättade. En okänd historia om en udda nazist. Han passar inte in i historieskrivningen.

  Sydtirolen ligger i Italien.

  Hansi Hinterseer – Viva Tirol (ZDF-Fernsehgarten 26.9.2010) (VOD)

 18. hllviken says:

  Gripande berättelse om mirakulöst helande:

  • Sture says:

   @hllviken,
   det Ingemar här berättar om är inte en så kallad Nära Döden Upplevelse. Han var kanske nära döden i fysisk bemärkelse eftersom c:a 40 % av de som drabbas av septisk chock övergår i multiorgansvikt och senare dör. Men han har inte den så typiska upplevelsen (och det påstår inte du heller, fastän rubriken gör det).
   Denna upplevelse består i att i c:a en tredjedel av fallen lämnar medvetandet kroppen och kan iaktta allt som sker i rummet, utanför rummet, utanför sjukhuset, och även på mycket avlägsna platser och kan i detalj beskriva vad som händer där – trots att de kanske ligger i koma och av läkarna förmodas inte uppleva någonting alls. Hälften förflyttar sig över till den andra sidan och träffar tidigare döda släktingar och en ljusgestalt innan de återkommer till livet och c:a 20% har båda dessa upplevelser om de t. ex. varit nära döden flera gånger.
   I kardiologiprofessorn Michaels Saboms intervjuundersökning på 194 patienter som varit nära döden i fysisk bemärkelse (”Vi upplevde Döden”) var dessa siffror 33%, 48% resp. 19%.

   • hllviken says:

    Instämmer helt i din kommentar.

    Fast det I.H. upplevde tror jag, liksom han, var ett möte med det Gudomliga i den bemärkelsen att han blev snabbt helad och kände sig stärkt i sin andliga livsuppgift.

    • Sture says:

     @ hllviken,
     möjligt, men han berättar ju inte om detta. Denna berättelse är därför enormt mycket mera klargörande:

     • Sture says:

      Jag märker att de numera har för vana att säga att videon inte är tillgänglig. Gå då in på Youtube. Om ni fortfarande inte får upp den, sök med titeln ”She was dead for 12 hours, then raised from the dead”.

   • hllviken says:

    Min avsikt med att posta I. Helmners berättelse var att ge en strimma ljus i diskussionstråden. Vi diskuterar omfattande, dystra samhällsproblem. Då behövs andligt ljus som komplement.

    Det var inte alls min mening att ta upp NDU-frågor.
    Men eftersom du fört in diskussionen i den riktningen vill jag bara inflika:

    Redan på 1970-talet läste jag Elisabeth Kübler-Ross, Raymond Moody m.fl.

    Jag var på E. Kübler-Ross undervisning i Stockholm i början på 1980-talet och jag har konverserat med henne.

    Det finns mycket bra material på http://video.iands.org

    Den bästa vetenskapliga förklaringen (för de som vill vara strängt vetenskapliga) finns här:

    • hllviken says:

     Sorry fel video! Skall vara:

     • Sture says:

      @ hllviken,
      jag ber om ursäkt. Det var inte mening att trampa dig på tårna. Vi kan konstatera att du var före mig när det gäller detta. Jag började läsa på om detta först i mitten på 1980.talet, började med Raymond Moody, Michael Sabom etc, c:a ett 25-30 tal böcker. Och jag gillade aldrig Kübler-Ross, men alla de andra. Under några få år i slutet av 1980-talet samlade jag på mig mer än hundra sådana här egna berättelser, som mellan fyra ögon kunde bekräfta att det som stod i dessa böcker var sant. Jag föreläste också omfattande för läkare om detta på flera sjukhus och kan berätta om en mycket positiv respons. Fick t.o.m. en utmärkelse för årets bästa föredrag hos kärlkirurgerna – som senare ordnade att alla medarbetare på kliniken (sjukdköyerskor, sekreterare m.m.) fick höra hela föredraget en andra gång.
      Läkare förstår precis det vetenskapliga i frågan. Att denna fråga inte kommit längre i folkmedvetandet får man nog därför skylla massmedia för, som gjort sitt bästa för att tysta ner det hela. Så vi står nästan och stampar på samma ställe, som vi gjorde då du först hörde om detta på 1970-talet.
      Jag har ändå följt dina kommentarer och glatt mig åt allt du skrivit. Jag kan också berätta att Lassekniven träffat neurokirurgen Eben Alexander på flera neurokirurgi-kongresser och kan berätta att denne var oerhört kaxig när det gällde att förlöjliga dessa NDU-rapporter, innan han själv drabbades av sin egen NDU.

 19. eva-marie says:

  Såg en video där en kvinna, Jan Martell, talade med en man om den yttersta tiden bl a. Där hävdas att antikrist kan vara förknippad med en världsregering och den falska profeten är den nya världsreligionen ( och ev någon framträdande person i den).

  Tänkvärt.

 20. Arga gubben says:

  Jag upptäckte just exakt24. Det är bra att motståndet växer, men det är svårt att besöka alla siter. Palaestra hinner jag inte med ännu.

  Göran Persson införde samordningsnumren. Vi har okontrollerad invandring för att eliten vill ha det. Många politiker känner till numren, men vi har just fått höra talas om dem. KD lyfter frågan.

  Persson var med om att sno våra pensioner. Nu ska välfärden också snos. Allt enligt plan.

  ”Kristdemokraterna föreslår att Skatteverket makulerar samtliga samordningsnummer såvida personerna bakom dem inte kan verifiera sin identitet på plats.

  KD vill även att samordningsnumren blir tidsbegränsade och görs inaktiva efter maximalt 5 år.”

  https://www.exakt24.se/kd-makulera-samtliga-samordningsnummer/

 21. Savalle says:

  Jag publicerar även här en kommentar som jag just skrivit på newsvoice.se, eftersom den har hög relevans också på denna tråd:

  Moment 22…

  ”Straftäterin Angela Merkel? Kommt die Kanzlerin ins Gefängnis?” (Översättning: Brottslingen Angela Merkel? Kommer förbundskanslern i fängelse?”)

  Det är temat i denna korta intervju, som faktiskt visats i tysk TV.

  Brottet enligt den intervjuade advokaten: Internationella terrorister som skyddas av staten.

  Men…

  Regeringen har politisk immunitet.

  @Kent Forssgren

  – Tack för din enormt viktiga kommentar ovan med hänvisning till vad professor Wæver säger om FN:s intention att ingripa militärt mot nationer som vägrar följa deras ”klimat-agenda”!

  Jag har vidarebefordrat den till Lars Berns mycket lästa och opinionsbildande blogg:

  https://anthropocene.live/2019/12/12/klimathalmgubbarna-2/

 22. Savalle says:

  Skyddet som byggts upp för de korrupta inom maktapparaten för mina tankar till de internationella maktcentra som jag tidigare enträget hänvisat till:

  City of London

  Vatikanen

  District of Columbia

  Dessa tre stads- och stats-enklaver är helt fristående från de nationer de rent fysiskt befinner sig i.
  De har egna lagar. egen rättsskipning, egen polis, egen säkerhetstjänst.
  De kan inte lagföras internationellt.

  De hänger ihop mycket intimt.

  City of London är världens financiella centrum .

  District of Columbia styr USA.

  Vatikanen…

  • nils says:

   Med makt och rikedom.
   Måste tillstå att en omvändelse i vald riktning (Påven, Vatikanen) inte har någon större lyftkraft för någon, vore nog bättre med en hederlig flytväst. Nja…

  • Loa says:

   Det var som f*n! Eller tvärtom, snarare.
   Men frankfurtisten Habermas ser väl kristendom mest som ett bra smörjmedel, en vänlig lära.
   Vetenskapen blev till slut lite tom utan metafysik.
   ”Religious ethics have a moral role to play.” Åh.
   Det är rationellt att bry sig…
   ”And it is rational to care, it is rational to seek moral foundation.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: