Börjar dimmorna skingras?

 

Boris Johnson

Så börjar det då knaka i globalismens fogar, och det rejält. Valet i Storbritannien är klart och resultatet entydigt. Britterna har fått nog nu, skottarna undantagna som vill fortsätta sälja fisk och olja till EU tullfritt. Säkert får de samma undantag som Norge, så problemet är nog inte så stort. Boris Johnson har visat samma energi och beslutskraft som kollegan Trump. America first eller Britain first ger samma signaler till hela Angloamerica – migrationen måste stoppas om nationen skall bestå. Mångkulturen fungerar inte.

Hör vi något i media om att orsaken till Brexit är migrationen och att England håller på att förlora sin identitet? Nej, naturligtvis inte, folket måste ha förlorat förståndet? Förstår de inte hur fint vi har det tillsammans – världens alla folk? Det vet ju vi här i Sverige och det skall vi lära både resten av Europa och övriga världen. En av de få andra som vet är Macron i Frankrike, som håller på att slå sitt eget folk i spillror. Strejker förlamar nationen, kravallpolisens batonger och tårgasgranater hjälper inte – landet stannar ohjälpligt upp. För hur lång tid vet ingen, revolutionen lurar runt hörnet.

I Bryssel försöker statscheferna hålla god min och förklara hur vi skall rädda världen med hjälp av några triljoner euro, som man inte vet varifrån de skall komma. Ändå vet alla att den enda källan till penningflödet är folkets plånböcker – vi måste förstå att vårt välstånd nu skall delas av övriga världen och att offret är nödvändigt. Vi skall solidariskt bli fattigare, bo på mindre yta, äta sämre mat, dö tidigare av brist på sjukvård och mediciner, och framför allt – flytta på oss så andra får plats på vår lilla trygga torva. Men klimatet löser nog problemet. Kanske inte som de flesta tror, men när det blir kallare flyttar många tillbaks till varmare nejder. Där finns också framtidens jobb, att bygga upp allt som bombats sönder av demokratins ”försvarare”.

Vad finns då kvar av EU? En kontinent där Frankrike är kidnappat av sionismen, kombinerat med ett Tyskland som i vanlig ordning kommer att dominera den europeiska landmassan. Tyskland efter Merkel kommer inte att likna Tyskland idag. Omgivet av upproriska nationalister som Österrike, Ungern, Tjeckien och Polen kommer Europa snart att se ut som före första världskriget. Ett starkt germanskt rike som, och här är skillnaden, kommer att göra lysande affärer med Ryssland och Kina. För både Ryssland och Kina är numera storspelare i världsekonomin. Det vet Trump, som nu kan vifta med nya, lönsamma handelsavtal. Frankrike får fortsätta ensamt att kela med sina gamla afrikanska kolonier, folket får betala.

Vill vi vara med och trafikera Sidenvägen eller inte? Stackars förvirrade skandinaver, som aldrig förstår vad som händer i världen, inbäddade i en trygg socialdemokrati som håller på att utplånas utanför våra gränser. Men det vet vi ju inte, i vanlig ordning. Inte ens styrkan i ett nordiskt samarbete kan vi förstå. Norrbaggar är ju norrbaggar, danskdjävlar är danskdjävlar och finnarna är ena jäkla suputar med kniven lös.

Och kriget då, det som NATO är till för att skydda oss emot? Nja, det handlade nog mest om att binda upp västvärlden på att köpa amerikanskt krigsmaterial. När USA inte längre vill betala för att bemanna gränsen mot Ryssland, i vetskapen att den ryska vapenteknologin börjar bli överlägsen, faller NATO sönder och samman. USA har sig självt att försvara, det brittiska imperiet har alltid gjort det och kvar finns bara en europaarmé – baserad på ärkefienderna Tyskland och Frankrike. Hmmm. Skall vi slåss mot klimatet eller en väpnad fiende? Och vem är Europas fiende? Ryssland? Turkiet? Eller båda när även Turkiet har lämnat NATO? Nej, vår verkliga fiende är migrationen, men eftersom vi är så GODA har vi egentligen inget försvar ändå. I bästa fall får vi vara ifred när pengarna är slut.

Till dess, njut av en jul som bör bli relativt fridfull och glöm för en stund både de stora världsproblemen och de små vardagsbekymren! Tomten kommer säkert till oss alla! GOD JUL, kära vänner!

Peter Krabbe

193 Responses to Börjar dimmorna skingras?

 1. Arga gubben says:

  Julen närmar sig.

  Två delar av kroppen är svåra att tvätta. Ryggen och fötterna. Den onde hoppar på oss bakifrån och när vi försöker bekämpa hans rike under våra fötter. Därför fotavagningen. Herren kommer tillbaka med den ondes skyar under sina fötter och Han segrar alltid. Så ser jag Hans återkomst. Uppryckandet? Vi förs till det andliga förståndets högre höjder Herren till mötes.

  Som jag förstår det har de sju sigillen i Uppenbarelseboken redan brutits, men det är bara jag. Nordens folk har en mäktig uppgift, men först prövas vi.

  The King is coming, som den lilla flickan sade.

  Lars Enarson – Del 5 – Himmelens konung kommer

  • Savalle says:

   Den nuvarande påvens försök att efterlikna Jesus Kristus är inte bara patetiska och löjliga. Han är förmodligen den siste på jorden att komma i närheten av Jesus Kristus.

   Denne över-rike folkförledare, som kallar sig själv ”Kristi ställföreträdare” är, så som jag ser det, en simpel förrädare.

   Han tvättar offentligt brottslingars fötter, De följer nog gärna i hans fotspår.

   Jesus tvättade sina lärjungars fötter. Det var en symbolisk handling.

   Hykleriet i Vatikan-spektaklet tar ingen ände!

   • Mo says:

    Savalle, jag håller med, vilket hyckleri. Som företrädare för katolska kyrkan borde påven ödmjukt fråga sig vem som kan förlåta med tanke på alla sexuella övergrepp deras män begått mot utsatta barn. Lika illa som när svenska domstolar med skattebetalarnas medel frikänner förövaren på brottsoffrens bekostnad. Till slut förlorar människor känslan för vad som är rätt och fel. Men änglarna ser.

   • Savalle says:

    Mer om denna oerhörda maktkoncentration, City of London, vars strukturer varit praktiskt taget okända för gemene man – Londonbor inkluderade – fram till våra dagar:

    (Secret City – A film about the City of London, the Corporation that runs it.)

    City of London, med Rotschilds Bank of England, hänger intimt samman – inte enbart med det Brittiska kungahuset – utan även med två andra helt självständiga, autonoma stats-enklaver i det som kallas The Empire of the City:

    (The Empire of ”The City” – Three City States: London, Vatican, District of Columbia)

    • Savalle says:

     Hoppsan!

     Det blev helt fel, på FLERA sätt… Den första videon passar inte alls in i texten. Och kommentaren var avsedd för Lars Berns blogg. (Jag brukar skriva här först och sedan kopiera och överföra, eftersom texten är större och lättare att överblicka här…).

     Jag är trött och gör en massa misstag!!!

     För tydlighets skull försöker jag att infoga det som jag ville skriva på Lars blogg även här på Peters blogg, även om det inte alls passar in i sammanhanget här (Jag hoppas att det funkar):

     Mer om denna oerhörda maktkoncentration, City of London, vars strukturer varit praktiskt taget okända för gemene man – Londonbor inkluderade – fram till våra dagar:

     (Secret City – A film about the City of London, the Corporation that runs it.)

     City of London, med Rotschilds Bank of England, hänger intimt samman – inte enbart med det Brittiska kungahuset – utan även med två andra helt självständiga, autonoma stats-enklaver i det som kallas The Empire of the City:

     (The Empire of ”The City” – Three City States: London, Vatican, District of Columbia)

 2. Sture says:

  @ Savalle,
  Det som kommer att hända nu med det ”Nya Jerusalem” är att himlen kommer ner till jorden (”Ske din vilja såsom i himlen så ock på jorden”). Och vad betyder detta? Det betyder att de fysiska människorna på vår jord kommer att utrustas med de egenskaper man har i himlen, dvs. de kan läsa andras tankar och känslor och utifrån det yttre veta allting om de andra själar, som de möter. Och detta är precis vad som avslöjas i de böcker om Nära Döden Upplevelsen, som hllviken flera gånger tagit upp.
  Detta är inte en miljö där onda människor trivs utan de skyr detta som pesten och kommer därför att drivas ner i underjorden (=agnarna skiljs från vetet), där de tydligen har byggt upp hela städer och hela vägnät för att själva undkomma det atombombskrig, som skall drabba andra och som de hoppas kunna utlösa. Men där kommer de – precis som i helvetet – inte att umgås med goda människor utan endast med onda, varför underjorden förvandlas till ett eget litet helvete, medan jorden yta kommer att förvandlas till ett paradis, precis som himlen är idag. Alla människor kommer då att utrustas med de egenskaper som idag endast vissa människor, de synska, har i vår fysiska värld. Plus att de med sina tankar kommer att kunna skapa precis det som man med sina tankar skapar i himlen. Det blir en slags ”dream come true”på jordens yta. Jag är därför inte det minsta rädd för jordens försöjnings situation på lång sikt. På kort sikt känner jag mig dock orolig – och Bibelns tal om Armageddon har nog fog för sig.
  Satans ondska har spelat en stor roll i den fysiska världen under flera tusen år därför att Gud tillåtit detta och velat att människorna själva skall bekämpa ondskan – vilket många gjort med mycket framgång. Jag ser inte bara ondska i världen idag utan enormt mycket godhet hos enormt många människor – som vi aldrig talar om.
  Ondskans framfart på jordens yta kommer snart att få ett slut (=”the end of times”). Och detta slut kommer att ta sin början i Amerika – och inte i Europa eller Kina.

  • Savalle says:

   Bibeln:

   6Då skall vargen bo med lammet,
   pantern ligga vid killingens sida.
   Kalv och lejon går i bet
   och en liten pojke vallar dem.
   7Kon och björnen betar tillsammans,
   deras ungar ligger sida vid sida.
   Lejonet äter hö som oxen.
   8Spädbarnet leker vid ormens håla,
   ett barn sticker handen i kobrans bo.
   9Ingenstans på mitt heliga berg
   skall ske något ont eller vrångt,
   ty kunskap om Herren skall uppfylla landet,
   liksom havet är fyllt av vatten.
   (Jesaja 11:6-9)

  • Arga gubben says:

   Sture, vi har gått på olika stigar och det är förunderligt att vår förståelse möts så tydligt. Swedenborg och Lorber talar på olika sätt om samma saker ganska ofta. Swedenborg säger att han är ett av de två vittnena. Vad säger Lorber? Vittnena ligger döda på Jerusalems gator. De ska vakna till liv och skrämma jordens invånare. Det har redan börjat i liten skala på Peters blogg. En mycket oväntad plats. De började också vakna i Österrike på 90-talet, men var annars? Jag började vittna när bättre utrustade swedenborgare inte gjorde det. De sitter på stora kunskaper, men verkar inte i världen. Ska Herren stå ut med det? Nä, Han fick fart på en gubbe och en marxist. Här har Han också samlat andra troende. Vi lär oss att bättre förstå varandra. Herren talade med alla. Klättra ned, du skatteindrivare, ikväll måste jag gästa ditt hus. Han anklagades för att umgås med syndare. Några kristna dömer ut alla som inte tänker exakt som de gör, men Herren samlade in sina får och inget av dem var obetydligt. Den romerska officeren. Äktenskapsbryterskan. Den lame mannen. Ni kan ju tänka er vad Han tycker om det kristna ledarskapet.

   Swedenborg talar om den nedre jorden, som inte är helvetet, men en plats på vägen. En plats där några kan omskapas. Gör Lorber det också? Bibeln säger att några ska gömma sig i hålor under berg. De står inte ut med Herrens verk. Vi är eniga om att det börjar i det stora landet i väster, men jag tänker också på de befruktande ljusbågarna mellan våra kontinenter.

   Vedermödan har pågått länge, som jag ser det, och de kristna undslipper den inte. Den som håller ut till slutet ska bli frälst. Armageddon kan ta fysisk form, men är i grunden ett andligt krig vi som små soldater är ålagda att deltaga i på rätt sätt. Med bön och bättring. Israel och Jerusalem handlar mer om församlingen än det fysiska landet Israel. Det nya Jerusalem kommer ned till jorden och den nya jorden skapas.

   Steiner sade att framtidens ungdomar kommer att vara mycket empatiska. De kommer att ha medkänsla. Barmhärtighet, hjärta i barm, är ett bättre ord än empati. Hjärta för varandra. Du är läkare och kämpar för den lidande mänskligheten. Det fick vi veta av en annan person, inte av dig. Så utrustad är få, men vi andra kan be. Jag börjar med svenska folket och ber sedan för Herrens alla människobarn. Vi lever i en vedermöda med fler problem än vi kan räkna upp. Det har aldrig förut varit så här illa och då är Herren nära.

   Jag sitter ensam i jul, men är inte ensam. Jag tar en Cola, rättare en kaffe, med Jesus, som en kvinna skrev för länge sen. Den här videon förstår våra kvinnor bättre än vad vi män någonsin kan göra. Maria, vet du vem du har fött?

   • Sture says:

    @ Arga gubben,
    du har mycket visdom och det finns mycket att kommentera. Jag skall börja med detta. Du skriver: ”Vi är eniga om att det börjar i det stora landet i väster, men jag tänker också på de befruktande ljusbågarna mellan våra kontinenter.”
    Också detta om de befruktande ljusbågarna finns i Lorber, t. ex. ”Johannes Stora Evangelium bok 21, kap. 62, där detta specifikt står i vers 14-15:

    [1] Jag sade: ”Dina frågor är inte dumma och du är i din fulla rätt att fråga sådant som du inte känner till. Och Jag har naturligtvis rätt att svara dig på det sätt som Jag anser hjälper dig och andra. Men eftersom du redan har ställt frågan så skall Jag också ge dig svaret. Så hör upp.
    [2] Vid Min andra återkomst skall Jag inte någonstans födas som ett barn till en kvinna därför att denna kropp kommer att förbli förhärligad i evighet – precis som Jag i Anden – och således behöver Jag aldrig någonsin en andra kropp som du trodde.
    [3] Först skall Jag komma osynligt i himlarnas moln, vilket betyder: först skall Jag komma nära människorna genom sannings-älskande siare, visa människor och nyligen uppväckta profeter. Och vid denna tid kommer också kvinnor att profetera och unga män att få sanndrömmar genom vilka de skall tillkännage Min ankomst för människorna. Och många kommer att lyssna på detta och göra bättring. Men världen kommer att kalla dem dagdrömmare och kommer inte att tro dem, vilket också var fallet med profeterna.
    [4] Därför kommer Jag också från tid till annan att väcka människor till insikt och för vilka Jag, med utnyttjande av deras kärlek till pennan, skall berätta allting som under Min närvaro nu finns till, händer och diskuteras. Det som en gång då kommer att skrivas kommer att på en kort tid på några veckor och dagar att mångfaldigas i många tusen kopior på ett väldigt finurligt sätt, vilket kommer att bli väldigt väl känt för den tidens människor och på så sätt förmedlas till folket. Och eftersom den tidens människor nästan alla kan läsa och skriva så kommer de själva att kunna läsa och förstå dessa nya böcker.
    [5] På detta sätt kommer då Min lära än en gång att ges ånyo och ren från himlarna till alla människor på hela jorden mycket snabbare och effektivare än nu från mun till mun av budbärare i Mitt namn.
    [6] När Min lära väl på detta sätt har bibringats människor av god vilja och levande förtröstan, och när åtminstone 1/3 av människorna känner till det, så kommer Jag också personligen, synligt och kroppsligt att anlända till vissa platser, till dem som älskar Mig mest och har den största längtan efter Min återkomst och som av detta skäl också kommer att ha en fullkomlig och levande förtröstan.
    [7] Och Jag kommer själv att bilda församlingar bland dem, som ingen världslig makt kommer att kunna motsätta sig eller motstå. Ty Jag kommer att bli deras överbefälhavare och deras evigt oövervinnerliga Hjälte, och kommer att skipa rättvisa för alla döda och förblindade världsliga människor.
    [8] Men under dessa nya siares och profeters tid kommer det att vara stor misär och nöd bland folket, så som det aldrig tidigare varit på denna jord. När det gäller Mina utvalda vid denna tid så kommer det emellertid bara att hålla i sig under en kort tid, så att deras utveckling mot saligheten inte hindras.
    [9] Men i detta land, där Jag nu förföljs som en brottsling från by till by av tempeljudarna, och vilket förtrycks av mörka hedningar, kommer Jag inte personligen att först verka, undervisa och trösta de bräckliga ännu en gång. Men i länderna på en annan kontinent, som nu bebos av hedningar, kommer Jag att upprätta ett nytt kungadöme, ett kungadöme av fred, kärlek och oavbruten levande tro. Rädsla för den kroppsliga döden kommer inte längre att finnas bland människorna, som vandrar i Mitt ljus och alltid kommer att ha kontakt med himlens änglar och förbindas med dessa. Här har du nu ett riktigt svar på din fråga.”
    [10] Den Skriftlärde sade: ”Alltså kommer Asien, människans gamla krubba, som välsignats av Gud många gånger om, inte mera att få lyckan att se och höra Dig när Du återkommer till denna jord? Detta är sannerligen inga glada nyheter för denna kontinent.”
    [11] Jag sade: ”Jorden tillhör Mig överallt och Jag vet på vilken plats som Min återkomst kommer att bli mest gynnsam för hela jorden. Men vid denna tid kommer människorna att kunna ta kontakt med varandra från ena ändan av jorden till den andra och detta lika snabbt som ett blixtnedslag från ett moln. Och genom användning av den energi som är bunden i elden och vattnet så kommer de, åkande på vägar av järn, att tillryggalägga de största avstånd på jorden snabbare än de mest våldsamma stormar blåser från ena ändan av jorden till den andra. Och skeppen kommer med samma kraft att fara över det stora världshavet på mycket kortare tid än nu romarna gör från Rom till Egypten. Så då blir det möjligt att sprida budskapet om Min personliga återkomst på mycket kort tid över hela jorden och således också till Asien.
    [12] Men då återstår frågan: kommer de blinda och döva hedningarna på denna kontinent också att tro på det?
    [13] Jag tänker och säger: detta kommer knappast att bli möjligt innan den har rensats av en stor världslig dom.
    [14] Långt i väster finns det ett stort land, som på alla sidor är omgivet av de stora världshaven och som över havet inte någonstans har förbindelse med den gamla världen. Från det landet kommer folket först att få kännedom om stora ting. Och dessa kommer också att komma fram i Västeuropa. Och från detta kommer det att bli ett ljust sken och ett återsken. Ljusen från himlarna kommer att mötas, kännas vid och understödja varandra.
    [15] Utifrån dessa ljus kommer livets sol att utvecklas – alltså det nya fulländade Jerusalem – och i denna sol skall Jag komma tillbaka till denna jord. Och nu har vi talat tillräckligt om vad som kommer att hända i framtiden.
    [16] Då blev till och med Mina lärljungar mycket förvånade och sade till varandra: ”Han har aldrig talat så tydligt och utförligt om Sin framtida återkomst. Lyckligt lottade är de människor som lever vid den tid då Han skall återvända i hela Sin värdighet. Men otur för dem som inte tror på Honom och som, kanske precis som fariséerna, nu kommer att revoltera emot honom och vilja döda Honom, som motsätter sig Honom och vill skydda sin helgedom. Ty som Han redan visat många gånger och genom tecken i skyn på Oljeberget, så kommer Han att bemöta dem och obevekligt skipa rättvisa gentemot dem och ge dem deras belöning i helvetet.”
    [17] Jag sade: ”Ja,ja, med detta har ni nu sagt sanningen. Och Jag säger er: denna himmel och jord, som ni ser, kommer också att förgås i sinom tid, men de ord Jag uttalat inför er kommer inte att förgås.”

 3. hllviken says:

  Njut av denna vackra sång och kom i fridfull julstämning!

 4. Savalle says:

  Jag kopierar det som jag skrivit på newsvoice.se:

  ”It is a perfect weapon for a government.”

  Så säger Barrie Trower, Royal Navy microwave weapons expert.

  Varför?

  AI-kontrollerad mikrovågsstrålning är ett selektivt perfekt mordvapen.

  Oliktänkande kan avrättas utan minsta spår. Exekutionen kan dra ut på tiden lite om strålningsstyrkan hålls någolunda låg, kanske något år eller två. Lidandet i denna långsamma avrättning intresserar dem nog inte särskilt.

  Vi alla uppriktiga här på bloggen kritiserar MAKTEN. Vi riskerar därför att ständigt komma att utsättas för riktad stålning – dag och natt, tills vi dör, om detta ”projekt” tillåts att genomföras.

  Vi som har förstått vet att det redan nu pågår ett program för att minska jordens befolkning radikalt.

  Regeringsförslag: Ge Säpo och Försvaret makt över 5g-nätet, skriver Dagens Industri:
  https://www.di.se/nyheter/regeringsforslag-ge-sapo-och-forsvaret-makt-over-5g-natet/

  Ta 14 minuter av din tid och lyssna på Barrie Trower:

  (Barrie Trower The Real Dangers of 5G and Wifi technologies PLEASE SHARE)

  Om vi låter oss mördas utan motstånd, vem ska då stå upp för dem andra?

  Det är bråttom nu!

 5. Arga gubben says:

  Från kejsaren utgick ett påbud om att hela världen skulle skattskrivas och då föddes Herren. Känner ni igen det i vår tid? Vi är numrerade och skattebelastade officiellt och inofficiellt. Kapitalismen har länge varit svår, men det värsta började på 90-talet. Blixtsnabba spekulerande datorer, derivat och ändrade bankregler. Den amerikanska medianinkomsten stod still mellan 2000 och 2016. Då valdes Trump. Han har gjort stora ting, men det tar tid att skapa bättre köpkraft. Putin lyckades bra på åtta år tills finanskrisen 2008. Go, Trump!

  Vår globalistkejsare nöjer sig inte med att manipulera valutor och aktiekurser. De är uppenbara inofficiella skatter. Vinsterna tas från den verkliga ekonomin. Nu utgår påbud om miljöoptioner och koldioxidskatter. Även USA har några små skatteparadis, ty kejsaren vill inte betala. Var det Goldman Sachs som blev av med några skulder i ett av de två tornen?

  Kommer Herren tillbaka nu? När det är som värst? Han ingrep också när Babels torn byggdes. Den här tidsåldern går under i eld, inte i vatten. Det kan tolkas fysiskt, som storkrig, men också som andlig eld, dvs. väckelse. En mäktig eld kan tändas med ett nytt budskap. Makthavarna ser oss som små myror, men myror kan samverka och tänk på att de bygger stacken på solsidan. En orm slängd på stacken är chanslös. Den gamle ormen vet att han är körd.

  Tid får man inte, tid tar man. Så stå på knä några minuter. Det räcker med att en liten minoritet gör det och ber för Sverige. Lars Enarson talade om möjligt valfusk flera månader före valet. En förvånande förvarning.

  Den som inte är emot oss är för oss. Vi är av olika sort och har vänner här och där. Visa inte bort en klok marxist eller en fattigman. Mobilisera!

 6. Pingback: Börjar dimmorna skingras? – Suzie Weathers

 7. hllviken says:

  Det eländiga trädet stämmer lika bra på Sverige!

 8. Sture says:

  Jag tänkte göra en liten uppdatering av vad som händer i USA när det gäller ”impeachment” (=riksrätt):

  För en vecka sedan hade man omröstning i representanthuset om ”impeachment” av president Trump (något man velat åstadkomma redan då han valdes i november 2016). Samtliga demokrater förutom tre röstade för och samtliga republikaner röstade mot. Och det var bråttom, det var tydligen viktigt att avlägsna Trump, så fort som möjligt, eftersom han annars skulle vinna valet 2020. Man är helt medveten om att det inte finns någon demokratisk kandidat som klarar den uppgiften.
  Därefter är det ordföranden i representanthuset, Nancy Pelosis, uppgift att lämna över ”impeachment” dokumenten till senaten för bedömning och åtgärd. Innan dess har man inte fått ett avgörande, presidenten är då varken ”impeached” eller ”frikänd”. Men Nancy Pelosi vägrar nu plötsligt att lämna över dessa dokument, som det var så bråttom med, om inte senaten ställer upp regler för proceduren som hon godkänner. Varför detta? Därför att bevismaterialet är extremt tunt, det innehåller inget ”brott” och det enda direkta vittnet, USAs Eu-ambassadör, Gordon Sondland förnekar det som Trump anklagats för. Detta har mycket små möjligheter att passera senaten, och därför ställer Pelosi till rabalder i hopp om att åstadkomma något.
  Ordföranden i senaten, Mitch McConnell, har sagt att man kommer att följa de regler som gällde för Nixon och Clinton – i vilka ingick att presidenten skall få en hel dag av vittnesförhör till sitt försvar – det fick Nixon och det fick Clinton och det ingår i alla rättegångar för alla medborgare att försvarssidan får ha korsförhör med alla vittnen de vill förhöra. Men denna rättighet gäller tydligen inte Trump.
  Och det är detta som Nancy Pelosi kallar för att hon vill övervaka att det blir en ”fair trial”. Lägg märke till språkbruket! Trumps advokater skall alltså inte få denna chans att försvara en president som blivit vald av det amerikanska folket. Han skall inte ha rätt att konfrontera sin anklagare, Eric Ciaramella, vars namn inte får nämnas offentligt eftersom han skall ha ”whistle blower”- status utan att vara en Whistle blower. I själva verket är han en Deep State aktör som själv är djupt involverad i Burisma skandalen och känner till allt om Joe Bidens förehavanden.

  Så här skall det gå till enligt konstitutionen: representanthuset utreder ”impeachment” och håller alla nödvändiga förhör. När detta är klart så överlämnas dessa anklagelser till senaten för bedömning – frikännande eller dom. Nu vill man plötsligt att nya förhör skall hållas i senaten (eftersom materialet var så tunt). Men Trumps advokater skall inte ha några rättigheter. I MSM kallar man detta att senaten ”samordnar” med Vita Huset, som då i sig skulle vara djupt ”unfair”.

  Nancy Pelosi eller någon annan i representanthuset har inte det minsta att göra med hur senaten sköter sina angelägenheter – hon är inte senator.
  Detta är bara ytterligare en form av maktmissbruk som man ägnat sig åt i flera år (och det som man anklagar Trump för) – i ena fallet ville man inte låta Högsta Domstolen avgöra om presidenten har rätt att utöva sina ’executive privilegies’ (=han anklags för ”maktmissbruk” på just denna punkt) och i andra fallet anser man inte att senaten har rätt att sköta sina egna angelägenheter. Hur kommer det då att gå? Jag tror inte att McConnell viker sig en tum för Nancy Pelosis härskarteknik. Det finns ingen anledning. Om hon vägrar att lämna ifrån sig anklagelseakterna som det var så bråttom med, så får hon väl göra detta. Då kan senaten istället inkalla Rudy Giuliani till förhör om allt han fått berättat för sig i Ukraina om utrikesdepartementets (under Obama) inblandning i korruptionen. Han har tydligen fått mängder av dokument om allt detta. Senaten har ingen brådska att få anklagelseakterna. De kan under tiden hålla förhör under ed med Joe Biden, Hunter Biden, Adam Schiff och Eric Ciaramella.

  • mats says:

   Sture, en utmärkt sammanfattning. Det mesta tyder väl på att det kommer att bli någon form av riksrätt i senaten men i det här spelet är inget givet. Clement sa vid något tillfälla att det inte skulle bli riksrätt, vi får se om han kommer att ha rätt även fortsättningsvis. Följer du fortfarande SerielBrain2? Frågan är vad eller vem som ligger bakom. Jag har länge viftat bort mycket av det han kommer fram till därför jag tycker att de är för otroligt. Om det är sant så är jag övertygad om att det är inget enskilt geni bakom. Det är i högsta grad samordnat med Q teamet som med hjälp av datorer räknar ut hur o när saker ska sägas av presidenten för att resultatet ska bli som det blir. Sedan ”kodar” SB2. Jag är fortfarande skeptisk till SB2 men eftersom en del är så fascinerande så har jag svårt att slita mig

   • Sture says:

    @ mats,
    det är intressant med Kim Clement, som redan i april 2007 (som du vet), alltså redan 9 år innan Trump blev president sade detta:

    ”Detta som skall ske kommer att bli något mycket ovanligt, en metamorfos, ett inträde in till nyhetsmedias marknadsplats, om ni så vill, där Time Magazine inte har någon annan möjlighet än att säga vad jag vill att de skall säga.
    Newsweek, [kommer att säga] vad jag vill säga. The View [=TV-program] vad jag vill säga.

    Trump skall bli en trumpet, säger Herren. Trump skall bli en trumpet. Jag kommer att leda Trump att bli en trumpet och Bill Gates att öppna den finansiella världens dörr för kyrkan, säger Herren. Ty, jag glömmer inte den 11 september, säger Gud, jag glömmer inte vad som hände denna dag, och jag glömmer inte portvakten, som skulle vaka över New York och som än en gång skall vaka över denna nation, säger Guds Ande. Detta kommer att ske på så sätt att den man som jag placerar på det högsta ämbetet skall inträda dit viskande mitt namn.
    Men när han träder in i detta ämbete, sade Gud, kommer han att skrika ut med Andens kraft, ty jag skall fylla honom med min ande när han inträder i sitt ämbete. Och det kommer att vara en bedjande man på den högsta positionen i ert land. Det kommer att bli en bedjande president, inte en religiös sådan, ty jag kommer att narras med folket, säger Herren, jag kommer att narras med folket. Ja, det kommer jag att göra. Gud säger, att den utvalde kommer att inträda och de skall säga [om honom att ]’han är hetlevrad’. Ty Guds Ande säger, ja, han må vara hetlevrad, men han kommer att uppföra detta lands skyddsmur på ett mäktigt sätt och detta lands ekonomi skall snabbt förändras, säger massornas Herre. Lyssna till Herrens ord. Gud säger, jag skall under två perioder sätta en president vid rodret som ber, men han kommer inte att vara en bedjande president när han tillträder. Jag skall placera honom på ämbetet och sedan skall jag döpa honom i den helige anden och [förse honom] med min makt, säger massornas Herre.”

    Och det måste man säga har infriats – att han blivit en trumpet och vänt upp och ner på hela nyhetsmedias marknadsplats. Han sade också att man kommer att skrika ”impeachment” redan har blivit installerad men att det inte kommer att bli någon riksrätt. Detta tror jag på, och det skall bli intressant att se om även detta infrias.

    SerialBrain2 har jag tyvärr inte tittat på på länge, delvis beroende på att jah varit upptagen med mycket annat men också på att YouTube-censuren verkligen fungerar. Förr brukade SerialBrain2 komma upp så fort jag öppnade YouTube. Men nu lyser den med sin frånvaro. Måste säkert ”prenumerera” på sajten.

 9. Arga gubben says:

  Hagenbo är portad på Fejsbook. Jag kan inte portas, eftersom jag inte är där.

  Nu blir det lättare att besöka Krim. Jag avstod från att flyga pga. de långa väntetiderna i Ryssland. Nu är järnvägen igång. Några av mina vänner har varit där och gav oss segerrapporter. Krim är Putins skötebarn och kommer att gå som, hmm, tåget. Att åka via Ukraina är att inbjuda straff.

  The first passenger train from St. Petersburg to Sevastopol has crossed the Crimean bridge linking the peninsula to mainland Russia.

  https://sputniknews.com/russia/201912251077817611-first-st-petersburg-sevastopol-passenger-train-crosses-crimean-bridge—video/

  Russian Scientists Drop Bombshell Theory Saying There’s No ‘Dark Energy’

  https://sputniknews.com/science/201912241077767673-russian-scientists-bombshell-theory-dark-energy/

  Våra makthavare är desperata.

  Förbud mot att kritisera invandring och EU är på gång.

 10. I ett par kommentarer ovan har vi fått berättelser om Jesus återkomst, men jag tolkar dem som något som inträffar efter ‘att jordens rensats’ från… och kanske ‘Armageddon’ inträffat. Själv är jag övertygad om, att ‘Jesus återkomst’ därigenom inte är en fysisk händelse (att en entitet Jesus personligen fysiskt kommer) utan är en symbolisk beskrivning av ett tillstånd, när den individuella själen/ medvetandet (‘Jesus’/Sonen) höjt sig och återkopplats till den universella själen/medvetandefältet (‘Fadern’). Det är först då tillräckligt många människor kunnat göra det, och därigenom låter själen styra sinnet och handlandet bort från ‘vrede, vällust, fåfänga, egoism och girighet’, i alla dessas ‘skepnader’, som ett fredligt och sant harmoniskt nytt samhälle på Jorden kan upprättas. Detta ‘nya rike’ kan antagligen inte uppstå utan stora omvälvningar, samhällssammanbrott, möjligen katastrofer och umbäranden för att den nödvändiga insikten ska uppstå hos människorna på detta klot. De negativa, styrande krafterna och organisationerna måste samtidigt försvinna av samma skäl.
  Förändring sker i vår tid och till detta verkar kosmiska krafter på ett sätt som inte är särskilt väl förstått. Under● nedan, ger jag kottfattat, fritt beskrivet av mig, från Enarens undervisning, vad som sker.
  Enaren är beteckningen på den nuvarande Världsläraren, som ännu verkar från Sverige inom AIC, en personifierad högt utvecklad själ, utsedd att undervisa människor om själen och den kosmiska vetenskapen, för att bereda vägen till den nya civilisationen. Buddisterna väntar på Maitreya, judarna på Messias och de kristna på Jesus återkomst. Själv tror jag inte vi kommer närmare än den nuvarande Enaren.
  ● Alltsedan slutet av 2012 är Jorden starkt påverkad av strålningen från Centralsolen, Alcyone i Plejaderna, eftersom vårt solsystem då passerade över ekliptikan i Vintergatan och därigenom kom in i Alcyones enorma plasmafält. ‘Strålningen’ kommer successivt att påverka allt liv på Jorden, växter, djur och människor, genom omstrukturering av DNA. Verkan är att på sikt endast människor med ett högre utvecklat medvetande och ‘själsvibration’ kommer att kunna vistas på Jorden. Därigenom kommer en naturlig process åstadkomma att ‘agnarna skiljs från vetet’. En annan metafor är att endast de ‘som har märket på sin panna’ tillhör de utvaldas skara. (Själens centrum och kommunikationsorgan sitter i hjärnan bakom pannan, epifysen). Negativa krafter och ‘onda’ människor kommer inte att kunna vistas på Jorden. De kommer inte heller kunna fly undan till de underjordiska tillflyktsorter, som tillskapats, och stadigvarande vistas där, eftersom dessa kommer att förstöras i de omvälvningar som kommer att inträffa, när Jorden gör sig kvitt negativ energi. De ‘onda’ kommer inte heller dväljas i något underjordiskt helvete. De kommer helt enkelt att försvinna från Jorden, eftersom Jordens nedre astrala fält nu töms. Skaparen kommer i sin oändliga nåd se till att de får börja om/fortsätta sin själsliga utveckling på någon annan planet, som är mer i samklang med deras inre kvalifikationer. Utomjordiska, negativa entiteter kommer också att lämna Jorden. Genom dessa processer kommer ett nytt harmoniskt samhälle uppstå på Jorden, en ‘Plejadisk tidsålder’.
  Kosmos är befolkat av tre-, fyr- och femdimensionella varelser och entiteter. För Jordens utveckling pådrivande sådana accelererar denna. Stora förändringar kommer. Först ut är kanske det nuvarande finanssystemets kollaps (‘Vilddjuret’ enl. Uppenbarelseboken?)?

  • Arga gubben says:

   Göran, mycket i Bibeln har andlig betydelse, men den hålls dold för att vissa inte kan ta till sig den. Det var Swedenborgs uppdrag att förklara den andliga betydelsen och vi får citera honom. Efter flera hundra år kommer fragment av hans lära fram, men inte till den breda massan. Bara en liten grupp känner Swedenborg och få berättar vad han skrev. Man kan jämföra med att de skriftlärda gömde Ordets nycklar, som Herren sade. Swedenborg berättar om just nycklarna.

   Bergen står för nationerna. Några flyr till hålor under dem. Låt klipporna falla över oss, vad betyder det? Att de böjer sig, som jag förstår det. Det betyder inte att jag förstår det här perfekt, bara att Bibelstudiet aldrig tar slut.

   Det är intressant med kosmologin. Just denna stund kommer aldrig tillbaka i denna ständigt föränderliga skapelse. Problemet är att det tar några år att läsa in ämnet och då har några av oss redan lagt år på andra ämnen. I bästa fall är vi amatörastronomer, men ibland förstår jag vad du säger på ett lite annat sätt. Vi har haft intressanta diskussioner.

   Enaren känner jag inte till. En liten man i Norden, kanske mörk, ska komma med ett nytt budskap, enligt en profetia. Herren är den store Enaren och verkar genom redskap. Den globalistiska enheten är ett fult motdrag, en dålig kopia. En prövning för många.

   Herren är redan enad med Fadern och den Helige Ande, Hans verk, flödar från Hans händer. Det som händer är att Han i vår tid reser upp nya kämpar. Han tycker om enkla redskap och föraktar ingen. Han vill ha ett enat folk, som förstår att vi alla har olika förståelse. Han hatar falsk enhet. Han vill ha äkta mångfald. Det har Ryssland i hög grad, men inte perfekt. Solen, Herren, kommer en gång att gå upp i väster, det vet kristna, judar och muslimer. Profeten Mohammed kallar sig profeternas sigill. Det betyder att Herren själv kommer att ingripa, må muslimerna förstå det. Må judarna minnas att solen stod stilla på sin bana och flyttade på sig. Må de kristna rätt förstå Herrens återkomst. Och må alla tänka och söka. Vi lyfts upp till Honom.

   Kains märke var Kains skydd., efter vad han hade ställt till med.

   Du är matematiker. Kan vi hantera fem variabler? Fem dimensioner? Abel trodde det och såg sedan att han hade haft fel.

   • Savalle says:

    Fem dimensioner… Matematiken gläntar på dörren till det för oss okända:

    (Thinking outside the 10-dimensional box)

    • Arga gubben says:

     Tack, Savalle. Jag är inte matematiker, men jag läste lite B-matte, som vi sade på den tiden. Koncentrationen var total och jag uppnådde en frid som Herren ger på ett annat sätt. Det var som att gå in i en annan värld. Det bästa med arbete är att det ger vila, säger Swedenborg. Dimensionerna intresserade mycket och jag försökte föreställa mig den fjärde och den femte dimensionen. Jag såg en kub med åtta kuber på hörnen och en trumpet där in- och utsidan var förbundna. Det var ett typiskt analytisk försök med punkten, linjen, fyrkanten, kuben och en vidareutveckling. Det måste finnas bättre sätt. Cirklarna är intressanta. Det är känt att Pytaghoras sats fungerar i alla dimensioner. Från en högre dimension kan en nedsänkt hand flytta hjärtat från vänster till höger. Så skapas mirakler och helanden.

     En holländare förklarar allt med matematik. Han började med pyramidernas ålder och fann dem urgamla. Deras riktning pekade på tre olika nordpoler.

     Det jag trodde jag kunde ligger nu långt bak i minnet och matten är inte i centrum. Tänk på medvetandet som ett bord som ständigt rensas. Vad håller vi i centrum? Vad har vi i hjärtat? Varav hjärtat är fullt talar munnen.

     • Savalle says:

      ”Från en högre dimension kan en nedsänkt hand flytta hjärtat från vänster till höger.”

      Den bilden är intressant.

      (Gudomligt ingripande, fri energi, den mörka agendan & Homo Luminous)

      • Arga gubben says:

       Savalle, det var en oväntad bekräftelse. Av två eller tre vittnen ska allt avgöras. Handen kan vi också se i Sixtinska kapellet. Handen som gör verket. Ett mäktigt sökande pågår i vår tid. Herren fångar in oss på olika sätt. Folk börjar söka där de står, var annars, och besöker inte kyrkan i första hand. De kristna behöver respektera det. Jag var på vandring i många år och läste allt, innan jag gav upp och lät döpa mig. De som kommer utifrån ska inte föraktas. Jag såg en indisk lärare bli swedenborgare.

       På kontinenten har Besslers hjul återskapats. Han var klockmakare och skapade en evighetsmaskin. Hans dunkande hjul bullrar när kulorna snurrar i ett hjul inuti ett hjul. Hesekiel skriver om det. Uppfinningen bryter mot termodynamikens andra lag, en lag jag misstror mycket.
       Lösningen är mekanisk, så vi kan nå evigheten på olika sätt. Inte andligt, men inspirerat från ovan. Nu ser vi dunkelt, men ska en dag vandra i ljus.

       Jag och andra ber varje dag om överraskningar, avslöjanden och skandaler så att den mörka makten fälls. Bönesvaren är fantastiska.

       Inatt fick jag ett märkligt besök. En oformlig gestalt rörde sig flera meter och hoppade sedan på mig på ryggen. Det var ett gott tecken. Någon gillar inte vad jag gör. Jag kände de kalla kårarna. Har ni känt rysningar på ryggen? En varning om besök från fel håll. Det är bara att flina, det hatar den onde. Skratta ut honom och han flyr.

      • Sture says:

       @ Savalle,
       väldigt fin diskussion. Tack.

       • Savalle says:

        Tack så jättemycket, Sture!

        Enligt Fiskar-Gubben samverkar vi som i en orkester. Jesus Kristus är dirigenten i den underbara musik som nu når ut till människorna.

        Musiken hörs allt tydligare. Och många orkestrar ljuder över hela världen.

        Det enklaste av enkla, räkne-talen, visar vägen mot det sanna och gudomliga. Plötsligt blir de enkla och självklara talen vägvisare mot det förborgade och ofattbara.

        Du, Sture, introducerade många av oss här på Peters eminenta blogg till VORTEX-matematiken, som är mycket nära sammankopplad med matematik i fyra och fler dimensioner.

        Jag är likt Gubben ingen matematiker, men jag finner det oerhört fascinerande.

        En av våra största matematiker och upptäckare av den underbara skapelsen, Nikola Tesla, talade om talen 3,6,9 som enormt speciella – för hela universums uppbyggnad, GUDOMLIGA tal..

        De ockulta har mycket mer kunskap om detta. Vi hålls i stort sett ovetande även om dessa ting.


        (WHY STUDY MATHEMATICS – Vortex Math part 1 and 2)


        (Nikola Tesla Code – 3-6-9 ”All Is Vibrating Energy, Especially THOUGHT!”)

  • Savalle says:

   Göran, i väldigt mycket har vi samsyn: naturliga metoder till hälsa, omtanke om medmänniskor, djur, natur, vilja att dela med oss av det vi tror är riktigt.

   Det är så härligt här på Peters blogg att vi som är så olika och som har så olika livsåskådningar ändå kan samarbeta så fantastiskt bra.

   ”Som i en orkester”, som Gubben uttryckte det en gång.

   Här är ett underbart exempel på hur kontrahenter kan samarbeta trots allt allvar som omger dem:

   Gott Nytt år!

  • Mo says:

   Göran, din beskrivning av hur ondskan kommer att utplånas från jorden tycker jag är jämförbar med den vision man kan läsa om i bibeln. Klokskap går igen i olika versioner.
   Gott nytt år till dig och alla övriga deltagare.

   http://www.bibeln.se/las/2k/jes#q=Jes+6%3A9

 11. Savalle says:

  Här uppträder en som borde skrubba ryggen:

  Helene Fischer & Andreas Gabalier – Rocklegenden-Medley (Die Helene Fischer Show 2019)

  Intressant med ljusstrålarna i alla riktningar…

  • Arga gubben says:

   Savalle, Helena Petrovna Fischer har gjort mycket för att tyskar och ryssar ska förstå varandra. Som en av Tysklands mest framgångsrika sångerskor är hon dock utsatt för andliga attacker. Makt och pengar, hjärtats två rotondskor. Jag hade inte bestått om jag hade varit på den vägen. Här får du en bättre video.

   Det finns minst två uråldriga kyrkor i Indien. Aposteln Thomas Tvivlaren var verksam där och misstas ibland för Herren själv som i Japan.
   Kyrkorna hade olika gudsbegrepp och enades efter att ha studerat Swedenborg. I hans böcker hittar jag det enda gudsbegrepp jag kan ta emot.

   Herrens halvbroder Jakob var församlingsledare i Jerusalem. Han kom till franska Camargue med tre Marior och misstas också för Herren själv.

   Besökte någon Amerika? Några hävdar att så skedde. Någon kom till de brittiska öarna och hans lära nådde fjärran Norden. En kom till de slaviska folken och det kan ha varit Andreas, han som tog sin broder till Herren.

   Christian Prayer Dance – Bhaj Mann Mere Yesu Naam

   • Savalle says:

    Tack för den, Gubben!

    Ja, de som vill vara framgångsrika i den här världen attackeras.

    Jag har gillat både Helene Fischer och Andreas Gabalier – han med det jättelika pentagrammet på ryggen. Tragiskt…

    Här kontrar även jag med en vacker låt med en av dessa båda artister.

    Andreas Gabalier sjunger här Hulapalu, som jag har lyssnat på många gånger:

  • Savalle says:

   Här är ytterligare en illustrativ låt från Helene Fischer julshow i Düsseldorf 2019:

   ATEMLOS som är titeln på denna låt brukar översättas med att tappa andan eller att vara andfådd. Men odragrannt betyder denna ord-sammansättning ”utan andning”, Atem = andning,
   los = utan.

   Utan andning skulle alltså kunna betyda död.

   De påträngande ljus-effekterna får mig att associera till 5G.

   Helene Fischer und Bülent Ceylan – Atemlos (Helene Fischer Show 2019)

 12. Arga gubben says:

  Om att väcka de döda och att sopa bort ärvd ondska. Det ärvda bryter ned några familjer, speciellt de rika och mäktiga. Ynglingarna, den gamla svenska kungafamiljen, slutade i fullständigt elände. Det ärvda kan vara helt främmande för adopterade barn. Om besök i den andliga världen där man kan se vad som har stulits från oss.

  https://sidroth.org/television/tv-archives/hrvoje-sirovina/?src=autoresponder_ebooksignup_supernaturalhealing

  Se hur de sovjetiska folken, speciellt ryssarna, ännu lider av det förfärliga kriget, Tyskarna behövde tvåhundra år för att återhämta sig efter det trettioåriga kriget och ryssarna kan också behöva det, men denne tsar, Vladimir Vladimirovitj Putin, blir inte långvarig. Han har en efterträdare vi inte känner ännu. Han har tänkt på successionen sedan dag ett. Det gick inte bra med Medvedev. Bry er inte om språket, se känslorna. Titta på näsorna och försök att skilja dem från finska och svenska.

  En mycket känd sång från ryssarnas och andras befrielsekrig. Den handlar om en kärlekhistoria och partisaner.

  Смуглянка

  A`Studio Нам нужна одна победа ( А Студио )

  • eva-marie says:

   Båda videorna/sångerna påminner mig om de finska sånger jag ofta brukade lyssna på i radion tidigare. De spelades vissa kvällar och har ett vemod som jag tycker mycket om.
   Finska och ryska sånger är kanske närbesläktade då länderna ligger så nära varandra.

   • Arga gubben says:

    eva-marie, musikexperter säger att den nordiska musiken är speciell. Vemodet finns i Sverige, Finland och Ryssland. Främst nämns den klassiska musiken, men vemodet återfinns också i folksångerna och ibland i den moderna musiken. Operan är italiensk och helt annorlunda. Musikbältet från Tyskland till Italien är unikt. Det är också afrikansk musik och den har omskapat den västerländska i vår tid. Alla folk har olika gåvor och det är svårt att hitta bra musik på andra platser. Kanske El Condor pasa. Kanske shiamuslimsk sång i Indien. Den kan det svänga om. Tyskarna avundas oss vår folkmusik. Deras var inte välkommen efter kriget.

    Jag spelade och sjöng när jag var ung och tonsatte Dan Andersson. Han skrev från Finnmarken i Värmland. Sådan kampen var för nybyggarna.
    Nu blir det mest krax, men musiken lever i barnen. Om pappa kan, så kan jag också, det gäller oss alla. Det är självklart att jag också kan! Så kom de rika i södra USA tillbaka snabbt efter kriget. Det självklara skaffar man sig och det finns ju exempel på närmare håll och lite värre.

    Det är något bortom bergen Janne Höijer

    • eva-marie says:

     Tack Fiskargubben.
     Dan Andersson i våra hjärtan ! Den här sången har jag älskat sen jag först hörde den ngn gång under tidigt 70-tal. Vilken text ! En del av orden är ingraverad på en anhörigs gravsten.

 13. Savalle says:

  RYSSAR, FINNAR, SERBER – inkarnation av national-stolthet, mod, kampvilja, sammanhållning.

  De har lidit av påtvingade krig.

  Alla vi här i Sverige behöver snabbt ta fram dessa egenskaper.

  Jag älskar den andra sången (med kvinnan i baskern)!

  Ja, Gubben, näsorna är intressanta. Och ordet ”näs-vis”. vi andas genom näsan – om vi är kloka.

  Bibeln:

  Och HERREN Gud danade människan av stoft från jorden och inblåste livsande i hennes näsa, och så blev människan en levande varelse.
  (1 Moseboken 2:7)

 14. Mo says:

  Vid årsskiftet antas FNs barnkonvention som svensk lag, allt medan kampen för en äldrekonvention tycks vara avsomnad. Dags för svenska politiker att öppna sina ögon annars kanske det blir deras rättigheter som står på tur att avskaffas.

  https://jansjoberg.blog/2016/11/25/fn-bor-anta-en-konvention-for-aldre/

  https://www.senioren.se/nyheter/ger-sveriges-seniorer-rost-i-europa/

 15. Lassekniven says:

  Göran Åkesson
  Ta en titt på följande historiska länk, omfattande men intressent.
  http://www.euro-tongil.org/swedish

  Du kanske redan är bekant med Urantia breven som påminner om Enaren. Finns på wiki Urantia papers.

  Elektromagnetisk strålning från ett centrum i Plejaderna och som når jorden och kan påverka människors DNA är lite overkligt för mig som vetenskapsman (men i och för sig intressant). Detta på grund av människans egen-producerade elektromagnetiska och farliga industriella och instrumentella strålning av ett oändligt antal frekvenser och höga amplituder. Plejadstrålningen borde drunkna i detta brus.
  Andra universella filosofer är Martinus och Swedenborg, den senare trovärdig på grund av extremt höga intelligens, vetenskaplig boklig produktion samt stora intellekt samt uppenbarelsen i Göteborg vid den stora branden i Stockholm där hans eget hem var hotat. Detta är inte fake utan bevisat.

  För mig som kristen tror jag på Gud, Fadern och Gudsonen och Människosonen Jesus Kristus, (Messias budbäraren). Jag tror som ett barn som inte kan tänka abstrakt och inte intellektualisera. Jesus säger själv att man skall tro på detta sätt. Låten barnen komma till mig.

  • Lassekniven says:

   Tillägg:
   Göran, epifysen, corpus pineale (tallkottkörteln) sitter inte bakom pannbenet utan djupt inne i hjärnan i medellinjen , baktill vid tredje hjärnventrikeln och alldeles ovanför en struktur som heter commissura posterior. Tro mig jag har själv varit där.
   Cartesius hade idéer om att själen satt i denna körtel som för övrigt producerar Melatonin
   som är ett sömnhormon och som anses allmänt välgörande.

   • Arga gubben says:

    Lasse, Swedenborg skriver i sina böcker om hur människokroppen är uppbyggd och relaterar det till sin andliga undervisning. Han studerade allt och gjorde flera uppfinningar. Det var en bra förberedelse för hans viktigaste verk, det andliga. Det här betyder de olika kroppsdelarna (vi är avbilder av Herren och tjänar i olika delar av kroppen). Några tjänar som senor och brosk. Vi kan inte konkurrera med sydafrikanska bushmän. En jägare kan springa i tre dygn för att trötta ut sitt byte. Vi kan inte konkurrera med de duktiga och arbetssamma asiaterna när det gäller IQ och trohet till traditionerna. Vår uppgift är en annan och jag tror att den är andlig. Våra rashatare har inte en susning.

    Som för Swedenborg var det också för mig i mycket liten skala. Här tar mitt ämne slut, jag går vidare. Det började vid universitetet och blommade ut när jag läste Swedenborg. Någonting fattades. Herren ledde mig till en av hans svåraste böcker, Uppenbarelseboken afslöjad. Han hänvisade till hundratals Bibelcitat och jag fick läsa in. Precis vad jag behövde. Det tog mig tre månader att komma igenom den boken och jag törstade efter mer. Resan varade i flera år, som studier vid universitetet. Där skapas huvudet om till den grad att det är svårt att tala med familjemedlemmar och bekanta. De förstår inte vad man talar om. Swedenborg skapade också om mitt huvud så att jag har svårt att tala med andra kristna. Ibland vittnar jag bara genom att säga att det finns en Gud och Han är god. Det kan de andligen fattiga ta emot. De redan troende ser misstänksamt på läror de inte har lust att studera. De har skygglappar, förfärliga skygglappar. Några av dem förkastar också intellektuella, kan du tänka dig?

    Det är sant att Swedenborg hade syner och de är bekräftade. Han leviterade också. Han fick veta stunden och dagen när han skulle dö. Vittnena samlades i London och allt stämde. Någon intresserade sig för hans kranium och han begravdes huvudlös i Uppsala domkyrka. Nu är huvudet på plats. Vad göms där? Vad betyder det att huvudet är på rätt plats? Att hans lära vaknar till liv?

    Vi ska vara som barn, men jag var ett olydigt barn och behövde uppfostras.

    • Lassekniven says:

     Arga gubben. Mina kunskaper om Swedenborg är väldigt allmänna, ungefär på den nivå som en allmänbildad människa har. Har du lust att ge några nybörjartips på läsning, dels av honom själv och dels om honom. Fördjupande men inte för svåra i början.
     Tack/Lasse

     • Arga gubben says:

      Lasse, den enklaste boken är Jordarne i universum, Earths in the universe. Swedenborg beskriver folken där. Himmelska hemligheter, Arcana coelestia, bör du vänta länge med. Den boken har många band och jag har inte kommit igenom den.

      Jag råder dig att bara läsa de böcker han publicerade själv. Drömboken förvirrar och jag har inte läst den.

      Jag började med Uppenbarelseboken avfslöjad, Apocalypsis revelata, i två band och den är inte en bra nybörjarbok. Den sanna kristna religionen är en bra bok för sökare. Du kan troligen hitta böckerna på nätet. Nya kyrkan säljer pappersböcker. Där kan du få flera råd. Kanske komma på besök och ställa frågor. Där finns experter.

      • Lassekniven says:

       Tack, kan kanske kan hitta på folkbiblioteket också. Kolla gärna på engelska wikipedia på ” Urantia Papers”. Märkvärdigt men intressant.
       Gott Nytt År.
       Lasse

   • @Lassekniven
    Känner ej till Urantiabreven. Jag har stor respekt för Din vetenskapliga invändning. DNA är endast till 2% ķänt. Resten har funktioner som efterhand kommer att kunna beskrivas. DNA fungerar troligen som en ‘antenn’, och kan omstruktureras och ges nya uttryck under påverkan av omgivningsfaktorer och kodad information. Därunder sorterar epigenetiken, där vi tagit några steg framåt i förståelse. Människans form är enligt min uppfattning flerdimensionell och därför lever själ och sinne kvar innesluten i ‘astral form’, när den fysiska formen har slitits ut. Högre utvecklad innesluten i en ‘mental form’, och först när alla tidsbundna former upplösts blir själen fri från sinnet och kan förenas med ‘Fadern’ och återkomner inte i manifesterat tillstånd. Sålänge som den mänskliga formen finns, existerar en motsvarighet till DNA i alla formdimensioner. Omstrukturering av DNA kan därför ske på sätt, som vi inte fuĺlt ut kan klargöra. Slut på abstraktioner!
    Du nämner Swedenborg och Martinus. Under historiens gång har människor fått möta fler högt utvecklade personer, med praktiska budskap om hur vi ska se på världen och bemöta andra, för att uppfylla kravet på att få kallas människa. Några sådana som påverkat min förståelse:
    • Konfucius, som var först med ‘den gyllene regeln’
    • Lao Zi, daoismens/taoismens grundare, ‘den inre andliga vägen’
    • Guru Nanak, sikhismens grundare, med sina budskap om att Gud finns (som en del av sig själv) i allt han skapat. Jag ansluter gärna till hans tes: ‘det finns ingen hindu eller muslim’ (kristendomens inte så väl känd i österled), eftersom allt som betyder något för Gud är hur vi behandlar……
    Det finns fler, t.ex. Rudolf Steiner, ‘det femte evangeliet’ & Mein Lebensgang, en person som genom sitt högt utvecklade medvetande på ett icke-fysiskt plan förstod vem Hitler var och vad han planerade.
    Har ännu inte heller närmare studerat vad Swedenborg står för.

    Önskar Dig och alla andra kunniga kommentatorer och Peter: Ett Gott Nytt År!

    • Savalle says:

     Ett Gott Nytt År tillbaka till dig, Göran Åkesson! Och Gott Nytt År önskar jag vår fantastiska Peter och alla er andra, naturligtvis!

     Jag är glad över att du, Göran, har blivit allt flitigare att kommentera här på bloggen, eftersom du har så förvånansvärt stora kunskaper om viktiga ting och av allt att döma mycket goda avsikter.

     När det gäller epigenitik har jag en favorit-föreläsning. Min store lärare på senare år, Walter Veith, talar här om epigenitik i ett sammanhang som ”connects the dots”, anser jag. Visst är det spekulativt, men det kanske är så!


     (Dr Walter Veith…Evolution or Creation Part 6/8)

     Walter Veith har varit professor i zoologi. Han har undervisat i evolutionslära, tills han förstod att det var en konstrukt.

    • Sture says:

     @ Göran Åkesson,
     du skriver: ”DNA är endast till 2% ķänt.” Detta är inte sant. Hela DNA:t är känt. Vad som däremot är okänt är vad de olika delarna har för funktion. Man har t. ex. länge vetat att endast 1,5% av DNA:t kodar för bildning av de 100.000 olika proteinerna, och det är denna del man kallar för ‘gener’. Länge trodde man att övriga 98,5% var s.k. skräp-DNA, en slags kvarleva från evolutionen – dvs. de delar som ”evolutionen” förkastat.
     Men vi vet nu att förutom DNA-ets proteinkodande funktion så används mycket större del av DNA för att kontrollera proteinerna, genom s.k. regulatorgener. På endast några år har därför uppfattningen om mängden ”skräp DNA” minskat från 98 % till 70 %. Det finns kanske anledning att förvänta sig att hela genomet är funktionellt, fastän vi idag ännu inte klarlagt alla dess funktioner.
     Under en tid försökte man experimentellt utnyttja den förändring, som en mutation kunde åstadkomma (dvs. de som trodde på evolutionsteorin om de ‘gynnsamma’ mutationerna). Miljoner växter utsattes för experiment med mutagen strålning och mutagena kemikalier och man åstadkom många miljarder mutationer. Resultatet blev massor av sterila, sjuka, deformerade och avvikande växter men aldrig någon gynnsam mutation [Sanford, JC. ”Genetic Entropy & the Mystery of the Genome”.Elim Publishing, Lima, New York, 2005.]

     Det är därför väldigt förvånande att du tror att ”strålningen (från Centralsolen, Alcyone i Plejaderna) kommer successivt att påverka allt liv på Jorden, växter, djur och människor, genom en omstrukturering av DNA”. ”…och att ”verkan är att på sikt endast människor med ett högre utvecklat medvetande och ’själsvibration’ kommer att kunna vistas på Jorden.”… och ”därigenom kommer en naturlig process åstadkomma att ’agnarna skiljs från vetet’” Hur vet du allt detta ? Och varifrån har du fått detta?
     Du skriver vidare att ”DNA fungerar troligen som en ‘antenn’”. Jo, vi vet att DNA:t i cellkärnan påverkas av våra känslor och tankar, liksom många av de födo-molekyler, som vi får i oss via tarmslemhinnan, och detta är en del av den s.k. epigenetiken. Men att dra den slutsatsen att strålningen från Centralsolen i Plejaderna skulle få dessa oerhört gynnsamma effekter är väl att dra för långtgående slutsatser, när all annan mutagen strålning visat sig ha 100% negativa effekter. I själva verket vi vi ganska mycket om DNA:s uppbyggnad. Vi vet att systemet är uppbyggt som ett dataprogram med ettor och nollor med den enda skillnaden att DNA:t använder protoner i sitt binära system medan det digitala systemet använder elektroner.
     Den genetiska koden anses av biologer vara organismens instruktionsmanual för sin egen utveckling. Instruktionen har formen av en lång unik kombination av endast fyra olika nukleotider: adenin, guanin, cytosin och thymin. Den mänskliga genetiska koden innehåller 6 miljarder sådana kombinerade nukleotider, vilket kan jämföras med bokstäverna i en text eller ‘ettor och nollor’ inom datatekniken [Brändén, H. ”Molekylärbiologi” Studentlitteratur AB 2003.]. På samma sätt, som vanlig skriven text omvandlas till ‘ettor och nollor’ i datorn, får man föreställa sig att den unika kombinationen av de fyra olika ‘tecknen’ (=informationen) i DNAt är som en meningsfull text omvandlad till digitalt format. Till sin omfattning kan det jämföras med 3 miljoner boksidor, à 2.000 tecken vardera, eller ett bibliotek med 10.000 böcker à 300 sidor. Möjligtvis är informationsinnehållet dock ännu större eftersom man funnit att avläsningen av DNAts tecken inte bara sker lineärt på ett enda sätt utan besynnerligt nog på många, och ända upp till tolv olika, samtidiga sätt [Trifonov EN. ”The multiple codes for nucleotide sequences.” Bull Math Biol. 1989; 51(4):417-32.].
     Vi tar fasta på denna beskrivning: DNA:t är således en lång sammanhängande text i ett bokbibliotek på kanske 12 x 10.000 böcker a’ 300 sidor vardera. Nu påstår du att strålningen från Plejaderna kommer att gynnsamt förändra innehållet i alla dessa böcker så att de får ett helt nytt och mycket gynnsammare innehåll. Var har du fått detta ifrån?

     Jag ber om ursäkt om jag låter lite sträv i tonen, det är inte min mening. Men jag tror att det är viktigt att vi försöker beskriva ‘hur vi vet’ saker och ting – inte bara för andra utan också för oss själva. Annars blir allting ett enda gungfly. Det finns mycket i det som du förmedlar, som jag håller med om och sympatiserar med, men jag skulle önska att du vore lite mera konkret.

     • Återkommer om några dagar, troligen först den 6:e jan.

     • @Sture
      Du skriver 24 dec kl 00:08: ”…de fysiska människorna på vår jord kommer att utrustas med de egenskaper man har i himlen, dvs. de kan läsa andras tankar och känslor och utifrån det yttre veta allting om de andra själar, som de möter”, och vidare ”Plus att de med sina tankar kommer att kunna skapa precis det som man i sina tankar skapar i himlen”.

      • Hur vet Du det? Och varifrån har Du fått detta?
      • På vilket sätt uppstår dessa utvecklade egenskaper? Du säger ”utrustas med”, vilket för mig betyder en ‘styrd utveckling’. Vad eller vem initierar detta?
      • Eller talar Du om en ny människoras? Hur uppstår den, eller varifrån kommer den? (himlen?); ‘Geningeneering’ med hjälp av utomjordiska intelligenser?

      Jag citerar Dig än en gång, från 30dec. kl 20:39 ovan: ”Men jag tror att det är viktigt att vi försöker beskriva ‘hur vi vet’ saker och ting-inte bara för andra utan också för oss själva. Annars blir allting ett enda gungfly”.

      Själv har jag vänt tillbaka till den källa, som jag angav i min ursprungliga kommentar, för mer information och ‘vetskap’.
      Hur gör Du?, förutsatt att Du tycker att det finns fog för mina frågor?

    • Lassekniven says:

     Tack Göran för din fina kommentar. Det är som du skriver, tro, hopp och kärlek och störst av dessa tre är kärleken. Detta är universellt.
     Ta gärna och scrolla över nätet om Urantia breven, jag tror att de kommer att fascinera dig
     Gott Nytt År.

  • Lassekniven says:

   Matteus 18:1-5

   • Savalle says:

    Tack, Lassekniven!

    Matteus 18:1-5:

    I samma stund trädde lärjungarna fram till Jesus och frågade: ”Vilken är den störste i himmelriket?” 2Då kallade han fram ett barn och ställde det mitt ibland dem 3och sade: ”Sannerligen säger jag eder: Om I icke omvänden eder och bliven såsom barn, skolen I icke komma in i himmelriket. 4Den som nu så ödmjukar sig, att han bliver såsom detta barn, han är den störste i himmelriket. 5Och den som tager emot ett sådant barn I mitt namn, han tager emot mig.

    • Lassekniven says:

     Tack själv Savalle och ett Gott Nytt År.

     • Savalle says:

      Gott Nytt År, Lasse! Jag önskar dig hälsa och fortsatt kraft att verka för att sprida kunskap om det fantastiska hopp vi har genom Jesus Kristus!

      Ljuset stiger nu i människornas medvetanden! Det är oerhört glädjande!

 16. Arga gubben says:

  Savalle, Att vara atemlos, inte kunna andas, betyder att inte kunna ta emot sanningar. Andlig död.

  Lite annat:

  Håkan Juholt behandlades förfärligt. Han trodde på de socialdemokratiska idealen och det passade inte partiadeln. Den hade redan planerat för Sveriges förfall. Håkan lät sin flickvän bo i lägenheten. Vilket ”enormt” brott. Flera gjorde samma sak, men bara han hängdes ut.

  ”De ska ha talat om hans framtid också, om den nye partiledarens erbjudande: en post som ersättare i riksdagens kulturnämnd.

  – Du skämtar, sa Håkan Juholt.

  – Nej, det är inget skämt. Det är ett bra erbjudande, sa Stefan Löfven.

  – Då räknar ni med att jag kommer sätta fart på kulturdebatten, skriva artiklar, väcka debatt…

  – Nja… Bara om din gruppledare vill det.

  – Du menar att min kompetens bäst kommer till användning som tyst ersättare i kulturutskottet?

  – Ja, det är det erbjudande du kommer att få.

  – Fakturan då?

  – Den ska betalas, sa Löfven.

  – Jag tänker inte betala den, svarade Juholt.

  I dörren när han skulle gå vände sig den förre partiledaren till den nye och sa:

  – Jag har svårt att se den här konversationen äga rum mellan Sten Andersson och Olof Palme.”

  https://www.expressen.se/nyheter/torbjorn-nilsson/lofven-forlorade-det-mesta-utom-statsministerposten/

  Jack London intresserar. Lite kultur i plaskdammen. Jack och andra gamla författare påverkade många av oss. Nationalmentaliteter är kul att studera. Swedenborg är inte nöjd med den svenska. Fransmän och engelsmän är bättre, säger han.

  https://www.exakt24.se/parnassen-avsnitt-7-varg-larsen-av-jack-london/

 17. mats says:

  Bra artikel om det besvärllga läget för Obama
  Russiagate Investigation Now Endangers Obama

  https://www.zerohedge.com/political/zuesse-russiagate-investigation-now-endangers-obama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: