Inför ett nytt decennium…

fransk strejk 1

 

Julhelgen ger tillfälle till lite eftertanke i lugn och ro. Det känns därför angeläget, eller åtminstone förpliktande, att försöka överblicka det kommande decenniet och allt som kommer att följa i spåren av en tidsepok som definitivt placerar oss i det tjugoförsta århundradet. För att världen kommer att förändras, kanske till oigenkännlighet, under detta decennium tror jag att alla inser.

Kanske vaknar det svenska folket lagom till valet 2022 och känner sig moget att ompröva kulturmarxismen, kanske innebär EU-valet 2024 att globalismen får ge vika för de nationella demokratiernas renässans, kanske får Trump i USA fortsätta sin kamp för America First och släpper sitt järngrepp över resten av världen, kanske tar Kina över rollen som världens ekonomiska motor och kanske inser fler tänkande varelser att klimatagendan är en politisk hoax i avsikt att beskatta samhällen istället för oräkneliga individer och att vi faktiskt kommer att få ett kallare klimat istället som gör många av dagens investeringar bortkastade. När FN döper sin Agenda till 2030 får vi veta att det är under det kommande decenniet som allt skall förändras. Basta! Men kanske försvinner istället FN under decenniet, i likhet med EU?

Karl- Olov Arnstberg funderar i sin krönika Vad du vet och vad du (inte) vill veta över oss människor och vår plats i ett samhälle i förändring. Vi blir prydligt sorterade i tydliga kategorier och känner säkert igen oss där, någonstans. Läs gärna hans tänkvärda krönika. Tyvärr innehåller den ingen kvantifiering, så vi vet inte om vi tillhör en marginell kategori eller en med möjligheter att skapa förändring. Å andra sidan står förhoppningarna just till att det kommande decenniet skall åstadkomma en förändring till det bättre, men vad som är bättre eller sämre överlåter Arnstberg till oss själva att avgöra. Klarar vi det?

Att det vi har framför oss gäller kampen mellan globalismens totalitära ideologi och de nationella demokratierna är uppenbart. De senare representeras av flertalet medborgare och därmed väljare i de ännu existerande nationalstaterna, medan aktörerna bakom globalismen är svårare att sätta fingret på. Arnstberg undviker frågan genom att inflika ” Avsiktligt lämnar jag dem utanför, som bär ansvaret för det pågående kriget mot nationalstaterna ”, och jag förstår honom – om detta får vi inte varken skriva eller tala. Ändå namnger han fyra personer, varav tre är judar. Är vi då alla antisemiter som på goda grunder kan konstatera att globalismen har rötter i den judiska ideologin? Under tre tusen år har judiska ideologer – tillsammans med kristna uttolkare av Moseböckerna i Bibeln – hävdat att judarna är Guds utvalda folk, med den gudomliga uppgiften att styra över resten av världen. Men delar vi andra den tolkningen av vad Gud vill eller anser? Jag tror inte det. Och vi blir inte heller antisemiter bara för att vi ifrågasätter deras tolkning av sina heliga skrifter, däremot kanske vi blir det om samma ideologer försöker realisera sin tolkning på ett för övriga världen totalt nedbrytande sätt, med krig, död och förtryck som följd. Detta är nämligen vad globalismens genomförande kommer att medföra för resten av mänskligheten.

Därmed är det dags för den obligatoriska brasklappen. Jag värderar högt den del av den judiska populationen som förser även vår kristna värld med betydande tillskott inom områdena kultur, vetenskap och intellektuell skärpa. Det är min förhoppning att denna del utgör majoriteten i det judiska samhället, eftersom vi delar västerlandets civilisation, trots olikheter i religiösa tolkningar. Jag har själv åtskilliga judiska grenar på mitt släktträd och är glad för den berikning som detta inneburit för min egen utveckling. Dessa mina släktingar var dock kloka nog att lämna klantänkandet och de religiösa målsättningarna för att ansluta sig till den betydligt mer samarbetsinriktade kristendomen, redan för ett par hundra år sedan. På så sätt får man en utveckling som stimulerar och främjar vårt gemensamma samhälle för allas bästa. Inom familjen Rothschild fråntogs man allt inflytande om man gifte sig med kristna, senare accepterades äktenskap med kristna som hade ett betydande politiskt inflytande eller som gav ingångar till den jordägande kristna aristokratin. Den ideologin förde fram till det i det närmaste totala inflytandet över världens banksystem och finansmarknader som judiska aktörer har idag. Genom att cementera en religiöst baserad klanstruktur har man uppnått en kontroll över samhället som den kristna världen varken kan eller vill förstå behovet av. Vi blir därmed lätta offer för den omvandling av världens styrelseskick som nu går in i sin slutfas och som vi i dagligt tal kallar för globalismen. Den självutnämnda (eller av Gud utsedda?) elitens styre av världens övriga församlade, mindre vetande. Utan att förstå denna bakgrund kan man inte heller förstå det decennium vi har framför oss.

Den numera från Wall Street styrda globalismen skulle enligt deras tidsplan redan ha varit genomförd, men motståndet har dragit ner på takten. Istället har Kina fått tillfälle att lansera sin asiatiska variant av globalism och därmed rest hinder som nu riskerar att leda till en allvarlig kapplöpning om makten. Gemensamt för båda är det totalitära systemet, där demokrati bara är en betydelselös kuliss, en dekoration i syfte att skapa acceptans för systemens krav på underkastelse. Vi tycks då ha att välja mellan en styrning via ett religiöst baserat klansystem, utövat av en till antalet försvinnande minoritet, och en statlig styrning via en moderniserad kommunism från ett av världens folkrikaste länder. Att välja mellan dessa två totalitära system är naturligtvis inte enkelt och förutsätter att vi redan gett upp kampen för våra traditionella demokratier, det system som gett oss kraften och förmågan till utveckling under de senaste två hundra åren. Tyvärr tror jag att den kampen redan är förlorad, de som fortfarande kämpar i Arnstbergs kategori Dissidenterna kommer att vara utplånade under de närmaste åren. Nya lagar som förbjuder kritik och ifrågasättande och gör det till rutin att slänga pensionärer i fängelse för åsiktsbrott får laga kraft utan nämnvärda protester. Var skall vi då hitta kraften till en motståndsrörelse som kan ändra spelplanen?

Den pågående maktkampen i Frankrike illustrerar situationen. Den handlar inte, som våra medier försöker få oss att tro, bara om pensionsförmåner utan om just demokratins kamp mot globalismens förtryck av medborgarnas rätt till åsiktsfrihet och drägliga livsvillkor. Fransmännen har genom en massiv reklamkampanj lurats att välja en president som visat sig komma direkt ur Rothschilds bankpalats. Under mer än ett år har folket stått på gator och torg öga mot öga med kravallutrustad polis, som spyr ut tårgasgranater över folkmassorna. Sedan fyra veckor tillbaks går landet på halvfart genom strejker som lockar ut miljontals fransmän till konfrontationer med ordningsmaktens robotliknande soldater. Faller Macron så kommer sannolikt resten av EU efter Brexit att upplösas under decenniet. Om omvänt Macron lyckas sänka det franska folket till existensminimum så finns det ingenting mer som kan stoppa globalismens framfart i vårt närområde – EU. Det inte fransmännen kan, kommer inte heller vi i Sverige att kunna.

Enligt boken IQ and Global Inequality av Lynn/Vanhanen finns det en väsentlig skillnad i IQ mellan européer och invandrargrupper från MENA-länderna och Centralafrika. Genom betydande invandring från dessa länder sänks då självklart den genomsnittliga intelligensnivån i mottagarländerna. Vi ser detta redan nu i svenska skolor. Effekten av både en ekonomisk utjämning genom överföring av ökade skatter till bidrag för invandrare och en utjämning av befolkningens förmåga till ifrågasättande genom bristfällig kunskapsnivå är inte bara en humanitär fråga, utan i hög grad också ett verktyg för globalismens genomförande. Det är denna kamp vi ser i Frankrike och som vi kommer att få se även i Sverige under det kommande decenniet. Som dåligt pålästa och ekonomiskt utarmade medborgare är vi lättare att styra in i fållan.

Den eviga och aldrig besvarade frågan är varför våra valda politiker går med på att genomföra dessa förändringar, trots att allt fler väljare kräver motåtgärder. När det gäller andra ingående frågor som depopulation, som jag väljer att inte ta upp inför nyårshelgen – jag vill ju inte att ni skall sätta champagnen i vrångstrupen – är det dessutom en fråga om liv eller död för oss alla. Men det kommande året ger säkert möjligheter att återkomma till dessa frågor längre fram.

Jag önskar ändå er alla ett riktigt Gott Nytt År och glöm allt jag har skrivit – åtminstone under nyårsaftonen!

Peter Krabbe

378 Responses to Inför ett nytt decennium…

 1. Savalle says:

  Jag publicerar även här ett samtal mellan partistyrelse-ledamoten Julia Kronlid (SD) och hennes politiska rådgivare. Jag har också lagt upp det både på Lars Berns blogg och på newsnoice.se.
  Intervjun har flera år på nacken, men är fortfarande rykande aktuell.

  Samtalet är synnerligen intressant utifrån ett flertal synvinklar.

  SVENSKA KYRKANS roll som utrikespolitisk aktör diskuteras, bland annat.

  https://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/ledamot/julia-kronlid_04727b66-64cd-4880-be85-dc8fe873bf8d

 2. Lassekniven says:

  @Tess
  Nu är du ute surrar på sina ställen. 33 kotor är väl att ta till, så här är det:
  7 i hals ( till och med giraffen har 7 kotor här, men enormt stora)
  12 i bröst (12 revben)
  5 lumbalt samt
  5 i korsbenet där de sammansmälta till ett stycke men det finns fem hål bilateralt för sacralnerverna att sig in och ut till spinalkanalen.
  Detta gör 29 stycken eller i praktiken 25.
  Men jag respekterar din kommentar, du verkar vara en andlig och klok person.

  Glöm frimurarna framför allt de Nordiska. De anglosachsiska kan säkert bedriva ett globalt maktspel men de håller inte till i den magiska världen.

  När det gäller kotornas antal så tro mig. Jag har varit där tusentals gånger.
  MVH
  Lassekniven
  Neurokirurg

  • Tess says:

   Aha! är det därför du kallas Lassekniven!

   Vilka de än är så används ”magin” inom många områden, helt klart råder en kunskap baserad på den. När jag söker på ryggkotor kommer det upp många sidor här är en:

   https://anatomifysiologi.se/anatomi/skelett/columna-vertebralis/

   Människan har totalt 33 kotor som är uppdelade enligt följande:

   7 vertebrae cervicalis – halskotor
   12 vertebrae thoracicae – bröstkotor
   5 vertebrae lumbales – ländkotor
   5 vertebrae sacrales – sakralkotor
   4 vertebrae coccygeae (kan variera lite, oftast mellan 3 och 5)

   En intressant hemsida angående magin-helig geometri
   https://www.secretsinplainsight.com/hidden-universal-symmetry/
   https://www.secretsinplainsight.com/the-metre/

   Livet är en spännande plats!

   • Lassekniven says:

    Tess, där slog du en gammal neurokirurg på fingrarna…nästan…., vi betraktar dock coccyx som en svansrest, inte som kotor. Ett litet onödigt ben som ger stora smärtor om man sätter rumpan i marken med dunder och brak.
    Tess, du verkar vara en kvinna med huvudet på skaft och du är mycket välkommen hit till Peters utmärkta blogg för att munhuggas lite med oss kommentatorer som habiterat här i flera år och även bidra med dina synpunkter, kunskaper och referenser.
    Tack för övrigt för referenserna som är väldigt intressanta. Jag kan säga till dig att jag är gammal svensk frimurare (hög sådan). Vårt frimureri i norden är isolerat och fristående.

    • Tess says:

     Tack! för din kommentar. Jag får känna mig hedrad att jag ….nästan… slog en gammal neurokirurg på fingrarna…;) Blinkar. Att du är frimurare låter jätteintressant. Skulle kunna ställa tusen frågor till dej. Men forumet räcker inte till för det.

    • Savalle says:

     ”Ett litet onödigt ben som ger stora smärtor om man sätter rumpan i marken med dunder och brak.”

     Jag skrattade så jag kiknade när jag var liten och första gången fick ta del av det bevingade uttrycket om humlorna:

     ”Vetenskapen har nu kommit fram till att humlorna har alldeles för små vingar för att kunna flyga, men eftersom humlorna inte vet om detta flyger de ändå.”

     Körtlar opererades bort eftersom de påstods inte ha någon viktig funktion. Mandlar, lymfkörtlar…

     Lymfkörtlar har en jätteviktig funktion. Om de svullnar beror det i regel på att de är överbelastade och igenstoppade. De fungerar som oljefiltret i bilen. Om filtret är fullt byter vi ut det. Vi kastar inte bort det och sätter vit en skruv istället. På samma sätt ska vi rena våra körtlar – inte ta bort dem.

     Blindtarmen var onödig…

     Och här berättar Edward Group om blindtarmens viktiga funktion:


     (MUST WATCH – The Secret to Health by Dr. Group)

     Onödig svansrest…

 3. Sture says:

  @ peterkrabbe,
  Jag skulle vilja återvända till diskussionen om evolutionens vara eller icke vara.
  Du skriver: ”Forskning och vetenskap även i vår tid är rörande överens om att evolutionen är en realitet, detta särskilt mot bakgrund av dagens vetenskap om DNA och molekylärforskning om proteiner och stöds mig veterligen av alla experter inom paleozoologi. Jag kan inte se att kristendomen är utsatt för något större hot på grund av denna forskning. . . ”
  Den sista meningen håller jag med om men inte de andra. Många kristna har för länge sedan förlikat sig med evolutionsteorin och förfäktar idag att Gud har skapat världen via små evolutionära steg på ungefär samma sätt som Pierre Teilhard de Chardin (och jag under en 5-10-årsperiod) förfäktade. Problemet för min del numera är att varken den teistiska eller den ateistiska evolutionsteorin stämmer med de vetenskapliga fynden.

  Det är sant att det finns väldigt mycket evolutionär forskning, som är peer-reviewed och redan 1971 skapades en egen tidning för detta område ”Journal of Molecular Evolution” under ledning av Emil Zuckerkandl. De har publicerat runt ett tusental artiklar per decennium. Men vad handlar denna forskning om? Michael Behe, som är professor i biokemi vid ett amerikanskt universitet och som skrev boken ”Darwin’s black box”gjorde för några år sedan en genomgång av samtliga titlar i denna tidskrift och fann att dessa handlar i stort sett om tre saker: 1. syntes av molekyler som man tror är nödvändiga för livets uppkomst (20%). 2. abstrakta matematiska modeller (5%) och 3. jämförelser av olika organismers protein- och DNA-sekvenser (80%). Det finns andra mera generella vetenskapliga tidskrifter t.ex.”Proceedings of the National Academy of Sciences”, som inte publicerar lika många artiklar i detta ämne, men där fördelningen är i stort detsamma.
  Allt detta är intressant och väl värt att publiceras. När det gäller den första kategorin så kan det självklart vara viktigt med denna typ av forskning, men syntesen av molekyler kommer alltid att vara anfrätt av ’design’ eftersom alla försök är artificiella och genomförda på laboratorium. Och Miller-Ureys experiment om den förment primitiva atmosfären vid livets början är helt vederlagt (sedan 1977) och vad jag förstår så finns det ingen som längre tror att det gått till så. Invändningen mot den andra kategorin ’matematiska modeller’ är att dessa är helt beroende av att förutsättningarna för de matematiska kalkylerna är korrekta. Här gäller samma sak som för våra klimat-alarmistiska matematiska modeller. Jag gjorde för något år sedan en kommentar om en sådan matematisk kalkyl, ’Haldane’s dilemma’, som du då applåderade, men kanske nu glömt. Och jag kanske får tillfälle att återvända till denna? Den tredje kategorin, forskningen kring sekvensbestämningarna kan naturligtvis fortgå i evighet, man kan sekvens-bestämma vad som helst, det finns ju miljoner arter som kan jämföras. Vad man bör veta är att dessa inte alls lett till vad man hoppats på. Istället råder stor mycket stor förvirring.

 4. Sture says:

  Lite Historik kring denna förvirring:
  Från 1960 har man kunnat kartlägga proteiners aminosyre-sekvenser. Genom att procentuellt bestämma, hur mycket ett protein skiljer sig från samma protein inom andra arter har man försökt kartlägga släktskapet mellan dem. Enligt detta synsätt borde den procentuella skillnaden öka ju längre från ursprunget (encelliga organismer) man kommer. Avståndet mellan t.ex. människa och bakterie borde därför vara större än avståndet mellan fisk och bakterie eftersom människan anses härstamma från fiskar. Pionjären i dessa analyser var Margaret Dayhoff (”Atlas of protein sequence and structure”). Hon redovisade 1 089 jämförelser mellan bl. a. cytokrom C och hemoglobin från olika arter men kunde inte styrka några evolutionära samband.
  Från 1980 kunde man också kartlägga gener. Pionjär i försöken att konstruera ett heltäckande ’molekylärt fylogenetiskt livsträd’ med hjälp av genanalys (1) var biologen Carl Woese vid University of Illinois. Han använde den ribosomala genen 18s rRNA (1). I princip skulle det vara enkelt att lägga upp 18s rRNA-molekyler från olika organismer och sedan kalkylera graden av likhet. I praktiken var det inte lika enkelt, och man fick ingen klarhet.
  I slutet av 1990-talet hade man stött på allvarliga problem. Förväntningarna, att mera data skulle hjälpa upp situationen,. … ”började falla sönder för ett decennium sedan, när vetenskapsmän började att analysera en mängd olika gener från olika organismer och fann att deras samband med varandra motsade det ’evolutionära livsträd’ man fått fram genom enbart rRNA-analyser”, skrev molekylärbiologerna James Lake, Ravi Jain och Maria Rivera vid University of California 1999 (1). Biologerna Hervé Philippe och Patrick Forterre (2) respektive Michael Lynch (3) rapporterade samtidigt: ”Med fler och fler tillgängliga sekvenser, blev det istället så att de flesta fylogenetiska samband baserade på proteinanalyser motsäger varandra liksom rRNA-trädet” (2) och att … ”analyser som baserats på olika gener och även olika analyser baserade på samma gener frambringande en uppsjö av olika fylogenetiska träd” (3). Som kuriosum kan nämnas, att en studie inordnat kaniner bland primater istället för gnagare (baserat på 88 proteinsekvenser) (4), andra studier sjöborren bland ryggradsdjuren (13 gener hos 19 djurarter) (5), kor närmare valar än hästar (12 proteiner) (6); insekter (7) resp. flugor (8) närmare människor än maskar (100 resp. 500 proteiner) men följande år ledfotingar närmare maskar än ryggradsdjur (146 gener från 35 arter) (9).
  Stor förvirring råder således. Det verkar inte finnas något ’fylogenetiskt livsträd’ Pionjären Carl Woese sammanfattade: ”Ingen konsistent organism-fylogeni har framsprungit från de många individuella protein-fylogenier som man hittills producerat. Fylogenetiska inkongruenser kan ses överallt i det universella trädet, från dess rot till de större förgreningarna inom och mellan de olika grupperna och (även inom) det som utgör själva de primära grupperingarna.” (10), varför han inte längre trodde på ett gemensamt ursprung med en gemensam stamfader(10). Trots 40 års forskning har den molekylära fylogenin ännu inte lyckats visa, att det finns en universell, gemensam anfader. Det verkar tvärtom, som om den molekylära fylogenin har förstärkt darwinismens evidensproblem.
  Referenser:
  1. Science 283 (1999): 2027-28.
  2. Journal of Molecular Evolution 49 (1999):
  509-523.
  3. Evolution 53 (1999): 319-25.
  4. Nature 379 (1996): 333-335.
  5. Systematic Biology 47 (1998): 61-76.
  6. Journal of Molecular Evolution 47 (1998):
  307-322.
  7. Biomed Central Evolutionary Biology 2
  (2002): 7.
  8. Genome Research 14 (2004): 29-36.
  9. Molecular Biology and Evolution 22 (2005):
  1246-53
  10. Proceedings of the National Academy of
  Sciences USA 95 (1998): 6854-6859.

  • peterkrabbe says:

   Tack för det arbete du lagt ner på att försöka skapa klarhet i frågan. Tyvärr är jag inte tillräckligt insatt i denna vetenskap för att kunna ifrågasätta ditt inlägg och det behövs kanske inte heller i nuläget. Som du skriver råder stor förvirring. Kanske skulle man önskat sig samma kritiska granskning av Bibelns skapelseberättelse, men där är man möjligen ännu mer hänvisad till gissningar och hypoteser. Det ligger ju också i sakens natur att inom en religion skall man tro, inte ifrågasätta. Det gör det enklare.

   • Lassekniven says:

    Peter
    Jag som gammal evolutionist (ehuru med stark Gudstro sedan barn-och ungdomsåren) har blivit övertygad av Sture. Dessutom har man inte hittat några mellanformer bland fossilerna, ett mycket övertygande argument.
    Är vi överens om Big Bang? Självklart, Du är ju en arkitektonisk civilingenjör med stora matematiska kunskaper…nu fick jag till det…).
    Big Bang uppstod för cirka tretton miljarder sjuhundraåttiofemtusen miljoner år sedan ( I begynnelsen var Ordet och Ordet var av Gud och Ordet var Gud).
    För att få ihop det ”på pappret” måste teoretiska fysiker och matematiker går ner till 10 eller ännu fler dimensioner vilket är obegripligt för oss som bildligt och bokstavligt talat bara kan tänka i Einsteins rumtid med tre avståndskoordinater och en tidskoordinat.
    Trehundratusen år efter Big Bang har expansionen gått så långt att gravitationen minskat så mycket att fotoner släpps ut ur sitt fångenskap (Varde Ljus).
    För mig är det självklart med Skapelsen, vad har vi för vettiga alternativ, som jag ser det-inga.
    Det här är större än vad vi är.

    • Loa says:

     från 6 januari, 2020 kl. 00:46

     Om bristen på fossil av övergångar, genombrott i evolutionen. Det kan ju bero på att om nymodigheten /mutationen var adaptiv /framgångsrik, blev dess utveckling explosionsartad. Detta har jag från Sverre Sjölander. Som att om en framtida arkeolog först hittar en massa hästdroskor, och sedan ett gigantiskt lager bilar – men ingen liten skraltig Ford med vev inkilad däremellan…

     • Savalle says:

      Loa, enligt evolutions-teotetikerna lär ju fåglarna ha utvecklats från ödlorna.

      Borde det inte finnas ytterligare någon ”skraltig Ford med vev” inkilad däremellan?

      • Savalle says:

       Evolutions-teoretikerna ser kanske fåglarnas hårda näbb som ett resultat av alla krash-landningar innan de lärt sig flygandets ädla konst…?

      • Loa says:

       Jag har hört att fossil man antog vara ödlor, hade haft fjädrar.

        • Savalle says:

         Att göra en höna av en fjäder…

         Och missformade käkben blev apliknande människor – håriga över hela kroppen, sittande vid en eld…

         Evolutionsteorin backas upp med enorm propaganda, Wikipedia deltar i spektaklet.

         Thomas Henry Huxley, Darwins bulldog, har fått mångtaliga och mäktiga efterföljare:

         Holywood-filmer, dokumentärfilmer, Jurassic Park i alla former, läroböcker i skolorna, bilderböcker på dagis, välindoktrinerade lärare i skolor och på universiteten – Walter Veith var en av dem, tills han genomskådade falsariet och är nu istället en av dem som visar att denna konstrukt endast är en skickligt uppmålad potemkinkuliss.

    • Savalle says:

     Walter Veith granskar Big Bang-teorin:

     (101 – The Earth in Time and Space / Genesis Conflict – Walter Veith)

   • Savalle says:

    ”Det ligger ju också i sakens natur att inom en religion skall man tro, inte ifrågasätta.”

    Tvärtom, Peter!

    21men pröva allt. Ta vara på det som är bra, 22och avhåll er från allt slags ont.
    (1 Thessalonikerbrevet 5:21-22)

    Samvetet visar vägen mot tro.

    Samvetet – en kompass given av Gud
    http://www.tillliv.se/2002/07/samvetet-en-kompass-given-av-gud/

    Genom att använda den inre kompassen, samvetet, kan vi leta oss fram till det som är bra.

    Där möter vi Jesu ord.

    Det är tro.

 5. Savalle says:

  Läs och sprid denna artikel. Det gäller vår frihet och våra liv:

  https://newsvoice.se/2020/01/ljungqvist-5g-globalisternas-vapensystem/

 6. Arga gubben says:

  Det är kul att se bloggen dra iväg som en raket. Kul med Tess. Den här mannen är begåvad mer än de flesta. Vi andra ligger i lä. Hagenbo behöver veta att några av hans videor kräver inloggning på google. Jag vägrar, förstås.

  Örjan Armgren: Profetiska tilltal på ett 40-årskalas

  • Sture says:

   @ Arga gubben,
   Fascinerande video. Tack för den.

  • hllviken says:

   Många fler behöver sådana andliga kontakter som Örjan Armgren förmedlade!

  • eva-marie says:

   Det här var gripande, arga gubben .
   Just det här, att barnet tas om hand av Jesus. Innan jag fick mina barn hade jag missfall. Det var en stor sorg. Ibland har jag funderat på vem det här barnet skulle ha varit om det fått leva.
   Tänker ibland att vi kanske får mötas en dag, barnet och jag.
   Det märkliga är, att jag flera år senare blev inspirerad att skriva en dikt . Dikten heter just
   ” Barnet tas om hand ”.
   Precis som mannen här säger, så talade dikten om att barnet har det bra och inte lider någon nöd. Därför blev det här gripande för mig.

   • Savalle says:

    Vad fint med din dikt, eva-marie!

    Många människor (och djur) får aldrig möjlighet att utvecka sig. För somliga tar utvecklingen slut redan i modreslivet. Vi alla genomlever vår tid på jorden mer eller mindre ofullkomliga genom, sjukdom, åldrande, handikapp…

    Vi får hopp genom Jesus Kristus. Han återskapade döda människor och gav dem liv, gav blinda syn, spetälska en helad kropp.

  • Savalle says:

   Ja, kul med Tess! Och kul med alla vindlande diskussioner och uppslag!

 7. Sture says:

  @ peterkrabbe,
  Låt oss göra ett tankeexperiment: Någon får för sig att titta på alla byggnader som finns i hela världen i ett gigantiskt forskningsprojekt med tusentals deltagare och noterar noggrannt om dessa har tak, väggar, dörrar och fönster, vilket material de är gjorda av lera, tegelsten eller trä osv. Därnäst mäter man upp storlek och form på dörrar, fönster, tak, material på taket – taktegel, plåt, trä, vass, mossa, etc., etc.
  När detta är gjort indelar man de olika husen efter likheter. Detta är inte lätt och man hamnar i vissa svårigheter efter vad som skall anses vara de primära, sekundära och tertiära indelnings-faktorerna. Är det fönstrets och dörrarna storlek eller materialet de är gjorda av? Men man kan komma runt sina svårigheter och når fram till en slutsats: likheterna mellan byggnaderna är så stora att man inte kan bortförklara att de faktiskt kan ha bildats alldeles av sig själva och att det inte behöver finnas någon arkitekt inblandad bakom någon av byggnaderna. De kan helt enkelt ha fötts ur eller kommit ur varandra.
  Skulle du vara nöjd med en sådan slutsats?
  Detta är nämligen den slutsats, som de vill att jag, som biolog, läkare och naturvetare skall dra av likheterna mellan arterna i naturen. Och jag gör inte det. Att man finner likhet i naturen är väl inget argument mot en skapelse lika lite som en likhet mellan byggnader talar emot en arkitekt. Men detta är faktiskt vad 80% av forskningsrapporterna handlar om. Vad de resterande forskningsrapporterna handlar om hoppas jag ha möjlighet att ta upp vid ett senare tillfälle. Istället för evolutionsteorins slutsats har många numera – helt utanför religionen – uppställt en tes om ‘intelligent design’.

  För dem, som inte är inte är insatta i frågan, kan jag berätta att det görs många försök från det konventionella vetenskapliga etablissemanget och media att förlöjliga teorin om ”intelligent design”. I ett sådant försök jämförde t.ex. T. Berra de olika årsmodellerna av märket Corvette. Han sade: ”Om man jämför en 1953 och 1954 års modell av Corvette, sida vid sida, sedan en 1954 och 1955 modell, och så vidare, så är den modifierade härkomsten (‘modified descent’ = ett uttryck Darwin använde) överväldigande tydlig. Detta är vad paleontologer gör med fossila fynd, och beviset är så gediget och vittomfattande att det inte kan förnekas av förnuftiga människor” (1). Vad T. Berra inte verkar ha tänkt på är, att utvecklingen av bilmodellerna inte alls var ett resultat av blinda naturkrafters påverkan på det förändrade föremålet, som påstås när det gäller evolutionen – utan är ett exempel på motsatsen! Modellförändringarna i detta fall hade ju designats av ingenjörer!
  Inte heller likheter i naturen mellan arter är oförenliga med design och utgör inget bevis för en evolution. Precis som t.ex. en bilingenjör eller en keramiker använder samma grundmaterial, t.ex. plåt, skruvar, muttrar, lera etc., etc. och låter sina skapelser påminna om varandra, så kan Gud, om det nu finns en sådan, mycket väl ha använt samma byggstenar och också låtit sina skapelser likna varandra. Att peka på likheter mellan arter – som 80 % av forskningsrapporterna gör – hjälper oss därför inte att förstå varför arterna ser ut som de gör.

  Referenser:
  1. T. Berra. Evolution and the myth of creationism (1990; 117-119).

  • Savalle says:

   Sture, du skriver avslutningsvis: ”…så kan Gud, om det nu finns en sådan, mycket väl ha använt samma byggstenar och också låtit sina skapelser likna varandra.”

   Människans strukturella DNA överstämmer till över 70 % med bananens.

   Spiralformer med Fibonacci-talens uppbyggnad förekommer överallt i mikro och makro.

   Flock-fåglars förmationer och fisk-stim – förunderliga likheter.

   Walter Veith är rätt bokstavs-troende när det gäller Bibelns skapelseberättelse och det färgar hans framställning i följande video, men den är oerhört intressant, tycker jag – inte minst när det gäller vilken roll epigenitiken spelar för variation och sam-variation:

   (Dr Walter Veith…Evolution or Creation Part 6/8)

  • Mo says:

   Sture jag tänker så här, båda har rätt, det finns både en komponent av skapelse och evolution. Skaparen har gett oss möjligheterna i form av byggstenar(DNA) och ritning(KODER). Evolutionen står vi sjäva för, det är inte slump utan våra egna val när vi skall bygga konstruktionen utifrån Gudsplanen. Vi behöver använda oss av både ordet(tanken,intellektet) och känslan( för vad som är rätt och fel, kärleken ). Vi har mängder med möjligheter, kanske det som vi kallar skräp DNA speglar tidigare och möjliga val. Men något har gått fel i bygget, kanske är det grunden som är instabil när vi har byggt uppifrån och ned utifrån en hierarkisk konstruktion. Kanske är det i grunden känslan finns och den har vi försummat. Kanske har vi använt fel mall när vi utgått från talet 3 som en hierarki bygger på , vår kyrka och treenighet, men då utesluter vi också viktiga delar. Vår kyrka har tex väldigt svårt att foga in det kvinnliga på rätt position. Kanske skall vi använda oss av 2-talet, ett binärt system. Kanske speglar vårt framgångsrika datasystem just detta . I Kina är 8 ett heligt tal, det var det även i den fornnordiska mytologin.

  • Mo says:

   Sture, tillägg, DNA bygger på 2, en dubbelsträngad molekyl, 4 baser 2 baspar. G-C , A-T.

 8. Lassekniven says:

  Savalle min vän.
  Jag borde kanske ha skrivit:….till synes ett icke högt funktionerande litet ben…
  Det är ju trots allt en svans-reminiscens.
  Svansen har ju en i princip en ytterst viktig funktion hos djuren, inte minst hos hundarna som både du och jag älskar.
  Nu är det ju så att vissa hundar har en tendens att bryta sina svansar och då amputerar man delar eller hela svansen och då blir stumpen en icke helt funktionell svans. Hunden fungerar trots allt bra ändå (kanske för att den är domesticerad).
  Dobermannpinchern är exempelvis en sådan hund (en riktigt fin hundras för den som kan handskas med den).

  Det är klart att ingenting är onödigt i kroppen men coccyx är väl den del i kroppen man klarar sig bäst utan. Coccygodyni är ingen rolig åkomma.

  Vad gäller humlorna så har nu den numera utvecklade vetenskapen kunnat förklara varför de kan flyga och ganska bra dessutom men inte som flugor.

  Vetenskapen behövs i den allmänna världen, det är därför jag har ägnat hela mitt yrkesverksamma liv åt neurovetenskap.

  Både du och jag är Gudstroende och vi behöver ingen vetenskap för detta. Jag brukar säga till skeptikerna, kan ni bevisa Guds icke-existens. Det brukar bli tyst då.

  P.S.

  Function[edit]
  It has been claimed that the coccyx is not entirely useless in humans,[11] based on the fact that the coccyx has attachments to various muscles, tendons and ligaments. However, these muscles, tendons and ligaments are also attached at many other points, to stronger structures than the coccyx. The claim that the coccyx attachments are important to the well-being of humans is cast into doubt by the large number of cases of coccygectomy for coccydynia. Reviews of studies covering more than 700 operations found the operation was successful in relieving pain in 84% of cases.[12][13] These studies did not identify any disadvantage to patients caused by the absence of a coccyx.

  • Savalle says:

   Lassekniven, min vän, kanske är det verkligen en svans-reminiscens!

   Jag skulle jättegärna vilja ha svans: lättare att styra när man simmar; lättare att hålla balansen; lättare att visa andra sina känslor.

   Min syn är att människorna på Noas tid och desförinnan var betydligt mera fullkomliga än vi är idag. De blev mycket äldre. Och vem vet, kanske kunde de vifta på svansen… 🙂

   • Lassekniven says:

    Hade man dessutom haft en extra hand på svansen så skulle man ju kunna klia sig just på den punkt på ryggen som man bara når genom att gnugga ryggen mot en dörrkarm. Dessutom skulle erfordras speciella svansbyxor med gylf bak också.
    Skämt åsido. Jag har ofta funderat på varför vi inte har två hjärtan. Det hade ju varit en smal sak för vårt fenomenala nervsystem att synkronisera signalerna till båda hjärtana.
    Om jag inte minns fel så har barn fötts med två hjärtan men har väl haft så många andra missbildningar som inte varit till gagn för överlevnad.
    Hjärtat på höger sida är inte en raritet ehuru ovanligt. Det kallas för situs inversus.
    Vänster lunga har bara två lober för att hjärtat kräver plats medan höger har tre.
    Men Gud har väl tänkt ut det så här för att det skall bli optimalt för oss. Han har gjort oss otroligt anpassningsbara men vi är olydiga och stridslystna. Vi lever i en turbulent tid, om jag inte tar fel så är det Vattumannens tidsålder som styrs av den aggressive Uranus men jag kan inte mycket om astrologi. Dock vet jag stjärnbildernas tidsåldrar rör sig om cirka 2500 år. Detta gånger 12 ger 25000 år i runda slängar totalt, som är jordaxelns precession och jordaxeln wobblar asymmetriskt medurs medan jorden snurrar moturs.

    • peterkrabbe says:

     Som vän av ordning tycker jag att det är självklart att vi skulle ha två hjärtan, precis som med allt annat. Vi har ju till och med två hjärnhalvor. Även om reservdelstänkandet inte fungerar just där brukar vi ju alltid ha ett organ extra, att ha i reserv eller dela med familjen. Hos vem skall vi klaga? Kanske skulle resultatet bli att vi levde dubbelt så länge, vilket kanske inte är önskvärt? Ser man till våra oligarker, så byter de hjärtan på ålderns höst varannat år för att hinna slutföra sitt världsimperium innan de dör. Så det är kanske bäst som det är, annars riskerar Ondskan att bli evig.
     Lasse, vi skall naturligtvis inte kunna klia oss på ryggen själva. Vi skall leva i tvåsamhet för att kunna klia varandra, annars dör människosläktet ut. Jag hade en gång två hästar som alltid stod skavfötters för att kunna klia varandra i korsryggen. Utan det behovet av hjälp hade de fått leva sina liv i ensamhet. Med sina svansar viftade de bort flugorna från varandras ögon och nos.
     Vad gäller svansar vet alla som har djur att svansen är djurens viktigaste uttrycksmedel i frånvaron av talets gåva. Den visar alla sinnesstämningar genom riktning och takten på viftandet. Det ögonen inte säger får vi veta av svansen. Kanske hade många mänskliga relationsproblem varit lösta om vi hade haft den där lilla svanstippen synlig, men jag håller med om att det kunde bli ett problem för skrädderierna.

    • Savalle says:

     Mycket intressant!

     Ja, skapelsen är förunderlig. Det jagas inte särskilt mycket i den närmaste omgivningen till mitt lilla hus här ute på landet eftersom den som innehar jakträtten är gammal och har svårt att gå, så hjortarna här har blivit riktigt tama. Ofta kommer de in på min tomt och jag kan betrakta dem genom fönsterrutan på bara några meters avstånd.

     De liknar oss människor på många sätt, precis som hundarna och många andra djur. De är fantastiskt vackra skapelser.

     Mutationer är missbildningar i DNA. Hur skulle allt detta vackra vi ser med våra fantastiska ögon kunnat komma till genom missbildning och slump, som evolutionsteorin förespråkar…?

     Och det här med att somliga himlakroppar snurrar medsols, medan andra snurrar motsols…
     Valter Veith tar upp denna inkonsekvens i sin granskning av ”big bang”, som ju förfäktar att ALLT uppstod ur INGENTING…

 9. Sture says:

  @ peterkrabbe,
  du skriver i en tidigare kommentar: ”Intressant att det inte ens råder konsensus om hur vårt skelett ser ut. Kan det vara så att motståndarna till teorin om evolutionen vägrar räkna in vår rudimentära svans i skelettet?”
  Svar: svanskotan är inget rudimentärt organ, som man med fördel kan vara utan. Det fyller en extremt viktig funktion som fäste för bäckenbotten-muskulaturen, som t. ex. spelar stor roll för urinblåsa och tarmfunktion och inte minst vid utdrivningen av barnet vid förlossning. Vi ser ju ofta detta i samband med alltför god ryggbedövning på födande kvinnor, då dålig muskelfunktion (=muskulaturen bedövas) försvårar styrningen av huvudet med hjälp av bäckenbotten-muskulaturen och därför ibland slutar med ett kejsarsnitt, som ibland kan få negativa följder.

  Överhuvudtaget har evolutionsteorin om de ”rudimentära organen” spelat en mycket dålig roll för vår hälsa. Mjälten, ansågs länge vara ett ”rudimentärt” organ och togs bort i parti och minut på 1970-talet vid minsta lilla blödning från denna eftersom mjältkapseln var så skör. Det har visat sig att mjälten är extremt viktig i samband med infektioner och senare har man genom studier funnit en mycket högre frekvens av det enormt farliga tillståndet allmän blodförgiftning (=sepsis) hos dem där man tagit bort mjälten. Så numera gör man allt man kan för att behålla mjälten vid blödningar från denna i samband trauman. På 1960-70-talet tog man bort helt friska visdomständer på unga människor eftersom de bara var ”rudimentära” och ”inte fyllde någon funktion”. Det gör de naturligtvis. Man får sina första permanenta tänder när man redan är barn, men skalle och käke växer under hela tonårsperioden vilket gör att det blir för få tänder i käken för att hålla tätt mellan tänderna om inte naturen vist nog bidrar med ytterligare 4 tänder i överkäke och underkäke, när man vuxit färdigt. Hos dessa som tandläkarna oklokt nog tagit bort visdomständerna kan det bli glipor mellan tänderna där köttslamsor kan fastna och hjälpa till att skapa karies och tandkötts-inflammation och bidra till att skapa infektioner i hjärtat. Dr. Thomas E. Levy, som är professor i kardiologi (=hjärtsjukdomar) går så långt som att påstå att alla viktiga hjärtsjukdomar har samband med infektioner och inflammationer i tandköttet.
  Vidare har vi också blindtarmen, som ansågs vara ett ”rudimentärt” organ och som man på 1970-talet tog bort i parti och minut i förebyggande syfte varje gång man öppnat buken. Det gör man inte längre. Blindtarmen är visserligen mycket mindre än hos gräsätande djur, men befinner sig mitt emellan tunntarmen (som är steril) och tjocktarmen (som är fylld av bakterier), och hjälper där troligen till att upprätta en slags barriär. Den producerar också en del substanser, bl. a. serotonin, som kan ha en viss betydelse för luftrören och lungfunktionen. Men väldigt mycket av detta är ännu fördolt för oss.
  Likaså ansåg man länge att corpus pineale (tallkottkörteln), var ett ”rudimentärt” organ eftersom man på röntgen ofta kunde se förkalkningar i detta organ. Det har senare visat sig att corpus pineale är det organ som styr våra sömncykler och tar emot den ljusmängd som faller genom ögonen. Om det inte vore så illa placerat mitt i hjärnan, så är jag övertygad om att man skulle försökt att ta bort även detta ”rudimentära” organ – med ledning av Darwins teorier.

 10. Lassekniven says:

  Infektion och inflammation i tandköttet är farliga saker inte bara när det gäller uppkomst av CVD utan även av demens.
  En bra sak att göra då och då är s.k. oil pulling. Man ta en matsked ekologisk kallpressad kokosolja, exempelvis från Kung Markatta, i munnen och rullar runt och pressar mellan tänderna i 10-15 minuter och spottar därefter ut oljan som nu blivit alldeles vit.

 11. Tess says:

  Intressant med Tallkottkörteln är att den består av pinelaocytes, celler som är fyllda med vatten. Pinelaocytes utsöndrar hormonet melatonin som reglerar dygnsrytm och sömn. Pinelaocytes innhåller stavar och koner precis som näthinnan, och är känslig för ljus. Piezoelektriska kalcitkristaller reagerar och irriteras av elektromagnetisk strålning. Tallkottkörteln är ljusmottagaren som tar oss till ett högre medvetande genom DMT sägs det. Det står en Tallkottkörtel mitt på Vatikanens gård.
  Pyramiden i Giza, Egypten sägs vara exakt placerad på jordens medelpunkt. Pyramiden speglar planeternas positioner och stjärnsystem, som är avsedd att efterlikna chakran och harmoniska håligheter i den mänskliga kroppen. Pyramiderna i Giza är som en astrologiska klocka. Den byggdes skalenligt med jorden (måtten horisontalt och vertikalt). Man använde sig av Phi och Heliga Geometriska tal. Antagligen är pyramiden i Giza en representation av skallen. Kamrarna alltså Drottningens och Kungens kamrar representerar/symboliserar våra körtlar i huvudet. Talamus=Kungens kammare =Horus. Hypofysen=Drottningens kammare=Isis. Tallkottkörteln=hemlig kammare.=Osiris. Treenigheten som man hittar i religionerna som tex Josef, Maria, Jesus eller Osiris, Isis, Horus.
  Med tanke på att gå upp för Golgatan. Att uppnå Kundalinin innebär att all energi/information är mottagen man har fångat alltet, nuet, dåtid och framtid. (Kundalini ormen=energin som går uppför ryggraden) Alla tre körtlarna samspelar, Talamus, Hypofysen och Tallkottkörteln. Man blir upplyst, där finns ingen rädsla tvärtom all kunskap som finns är tillgänglig. (Örjan Almgren?) Vårt endokrina system påverkas av både psyket och fysiken samt av kemikalier/strålning, ohämmad sexuell aktivitet och kan skada vårt system. Kolla bilden Gary Osborn har framställt. https://www.secretsinplainsight.com/the-metre/.

 12. Tess says:

  Ohämmad sexuell aktivitet kan stoppa kundalini. En ytterligare kommentar med tanke på sexualisering av vår kultur så säger E. Michael Jones författare för boken Libido Dominandi: Sexual Liberation and Political Control:

  Kaos skapas när det är brist på tradition och moral. Därför går det inte att lämna människan åt sitt öde, just för kaos skulle bli resultatet Om det inte finns nån Gud, kan det inte finnas nån religion, Finns det ingen religion, kan det inte finnas nån moral, Finns det ingen moral finns där heller ingen självkontroll, Finns det ingen självkontroll, finns det ingen social ordning Finns det ingen social ordning kan det inte finnas nåt annat än kaos. Men vi kan inte ha kaos, så därför måste vi införa beteendekontroll

  Att avskaffa tradition, religion, moral och inrätta en vetenskaplig social kontroll är ett och samma projekt. Konsekvensen av kaos berättigar lagar och regler för en polisstat.

  Poängen med pornografi, och den sexuella revolutionen, är att bryta ner traditionella moraliska värderingar, eftersom moral är ditt enda försvar mot de rika och mäktiga. Det är den lömska naturens gång den sexuella revolutionen smyger in i dej och du börjar försvara dina egna förtryckare eftersom du hävdar din frihet, eftersom du vill göra vad du vill.

  Och du förstår inte att du är bara fri när du gör vad som är rätt, inte vad du vill göra, spelar ingen roll vad det är. Och om du bryter dig loss från att göra det som är rätt kommer du att bli förslavad av de människor som kontrollerar miljön. Den enda friheten vi inte behöver är den sexuella frigörelsen. Det är ingen frigörelse det är en boja så länge vi inte vet att hantera den – Ironiskt nog!

  Den sexuella frigörelsen är ett Politisk Vapen, friheten har blivit ett förtryck.
  När du har en längtan, lust eller begär vill du ha den tillgodosedd och du ser till att få det.
  Sexualitet är en lust, ett begär. Regeringar Sexualiserar kulturen – stimulerar dessa begär – de säger då att om du handlar därefter kommer du att bli fri. Detta kallar dom för den sexuella revolutionen. När du är slav under din åtrå är du inte fri – Den riktiga Friheten är Moral. Folk är förslavade av sina egna begär – Ge dom vad de lustar efter är en social kontroll.

  De lyckades få till så att folket såg begäret som frihet utan att de ens fattar det. Idag är det inte många som uppskattar att Friheten är Moral. Folk är slavar under sina kroppar, sex, träning, utseende. Man har övergett sin moral och självkontroll i jakten på frihet och utveckling. Vilket leder till lössläppthet och uppror. Vilket kommer att kräva en diktatur och polisstat för att kontrollera folket. Antingen styr vi oss själva eller så styrs vi utifrån. Den sexuella friheten används för social/politisk kontroll – för att kunna styra/manipulera sin befolkning – sex är ett vapen.

  • hllviken says:

   HEDONISM ==> förfall.

   Länge leve sublimeringen!

  • Savalle says:

   ”Finns det ingen religion, kan det inte finnas nån moral,”

   NIHILISMEN bygger på ateism.

   Ondskans lakejer skolas utförligt i denna lära i syfte att göra dem ovilliga att lyssna på vad samvetet säger.

  • Sture says:

   @ Tess,
   allt strålande skrivet.
   ”Friheten har blivit ett förtryck” – en företeelse innehåller sin egen motsats och kan övergå i sin egen motsats och kan under vissa betingelser VARA sin egen motsats, vilket Hegel påpekade och vilket det gjort här. Detta måste man vara uppmärksam på.

 13. Sture says:

  @ Savalle,
  Du ställde i en tidigare kommentar frågan till mig om hur jag ser på ”hegeliansk dialektik”. Dialektik är ett begrepp som man ibland i tidningars kulturartiklar och då betyder det ungefär enkel ”växelverkan” mellan olika företeelser. Men Hegel använde begreppet för att beteckna att varje företeelse bär sin egen motsats inom sig själv och han talade om ”motsatsernas enhet”. Själv använder jag aldrig begreppet ”hegeliansk dialektik”, eftersom de delar av Hegel filosofi som intresserat mig faktiskt har avsevärt mycket längre anor bakåt i tiden och säkert ända tillbaka till taoismen. Jag brukar använda begreppet ”dialektisk logik” eftersom det är en form av logiska tankeregler som står i direkt motsättning till det vi lärt oss i skolan om den s. k. formella logiken.

  Den formella logikens tillkortakommanden

  Den formella logiken, som skapades av Aristoteles för 2.500 år sedan, utgår från helt fasta kategorier – som att en katt är en katt och en hund är en hund. Således kan inte en katt vara en hund samtidigt som den är en katt. Dessa båda begrepp utesluter varandra. Men på samma sätt behandlar den formella logiken alla våra ord – stor/liten, mjuk/hård etc., etc. och det är då det blir fel. Jag har en hel bok i min bokhylla som handlar om ”Motsatsord” och jag skulle egentligen kunna ta vilka som helst av dessa motsatsord för att visa hur fel detta resonemang leder oss, men skall här koncentrera mig på fyra olika begrepp som kan ha betydelse för att belysa problemet:
  1. Sammanhanget, 2. Förändringens väsen, 3. Likhet – olikhet och 4. Orsak – verkan.

  Ex. 1: Sammanhanget
  Den materiella verkligheten kan sägas bestå av materia som i ett tidsperspektiv både förändrar sig själv och sina inbördes relationer. Denna beskrivning är dock inte heltäckande. Den beaktar t.ex. inte att det också existerar sådant som liv, medvetande, tankar och känslor, som vi människor upplever i varje ögonblick, men vars exakta samband med materian vi idag inte känner. Men denna begränsade beskrivning räcker för vår undersökning just nu. Tonvikten ligger på begreppen inbördes relationer och förändring, vilket samtidigt är det mest allmängiltiga man kan säga om verkligheten: allting existerar i ett visst sammanhang och allting förändras med tiden. Dessa inbördes relationer avgör ofta vilka egenskaper man tillskriver föremålen. Någonting är alltid stort – litet eller hårt – mjukt etc., etc. i förhållande till någonting annat och detsamma gäller för många andra egenskaper. Det är så språket är uppbyggt – i dikotomier. Och på detta sätt kan man uttrycka det mesta – ungefär som ettor och nollor inom datatekniken. Jordklotet är litet i förhållande till hela universum, men stort i förhållande till en enskild atom. Jordklotet är således både stort och litet. Att beskriva jordklotet som både stort och litet är därför ingen självmotsägelse, som vissa filosofer menar. Det avgörande är sammanhanget. Därför talar en del filosofer om att egenskaper som stort – litet, hårt – mjukt etc., etc. har identitet, att egenskaperna bär sin motsats inom sig. Och detta gäller naturligtvis inte bara om föremål utom också om skeenden. En händelse som initialt upplevts som ett bakslag kan visa sig vara en välsignelse, t.ex. starten på ett helt nytt och mycket lyckligare liv. Den poetiskt eller filosofiskt lagda vardagsmänniskan skulle t.ex. kunna säga att det ”stora” i livet är det ”lilla”, de små vardagssituationerna, tiden tillsammans med barn och familj. De ”stora segrarna” i livet, hedersutmärkelser, hyllningar och högtidstal kan på omvänt sätt kännas futtiga och ”små” i en jämförelse viktiga händelser inom familj och bland vänner. Därmed inte sagt att allting är relativt och att det inte finns några absoluta sanningar.

 14. Sture says:

  @ Savalle, forts….

  Ex. 2: Förändringens väsen
  På likartat sätt förhåller det sig med förändring, som består i ett samtidigt bejakande och förnekande av ett visst givet tillstånd. Vi träffar en vän som vi inte sett på länge. Han upplevs vara densamme som han alltid varit (samma energi, samma utstrålning) – men samtidigt är han ju inte det. Alla celler och molekyler har hunnits bytas ut sedan sist, nya kunskaper, färdigheter och erfarenheter har tillkommit. Förändring kan därför beskrivas som att vara densamma och att samtidigt inte vara det.
  När Leibniz och Isaac Newton (helt oberoende av varandra) på 1600-talet utvecklade en metod för beräkning av förändring, ”differentialkalkylen”, så utgick de från denna logik. De studerade matematiska grafer och insåg att den böjda linjen bär sin motsats, ”rakhet”, inom sig. Ta t. ex. en cirkel. En liten cirkel tycks ha en större böjningsgrad än en stor. Men om man lägger cirklarna ovanpå varandra och utgår från gemensam mittpunkt, så märker man att detta är en illusion – de har samma böjningsgrad. Den uppfattade böjningsgraden beror på från vilket avstånd man betraktar dem. Om det rör sig om en stor cirkel, t.ex. jordklotets omkrets, eller om man tittar i ett mikroskop på en mindre cirkel kan varje minimalt liten delsträcka utmed cirkeln anses som vore den rak. ”Rakhet” respektive motsatsen ”böjning” är således en fråga om betraktarens perspektiv, dvs. om relationen till omgivningen, och är inte en egenskap i sig. Differentialkalkylen har visat sig vara mycket användbar i det praktiska livet och med denna kan man räkna ut vilken förändring som helst, t.ex. rymdskeppens banor, radioaktivt sönderfall, etc., etc. Jag vet faktiskt ingen annan metod som klarar av att beräkna förändring på detta absolut exakta sätt och detta trots att metoden bygger på en s.k. logisk motsägelse.

  Ex.3: Likhet – olikhet
  Man jämför ofta barn med sina föräldrar. Om Pelle är lik sin pappa, betyder då detta att Pelle inte samtidigt kan vara inte lik sin pappa (dvs. olik) ? Inte alls. Fråga vem som helst. Den ena personen tycker att han är lik och den andra att han inte är lik (dvs, olik) och båda kan sägas ha rätt. Alla barn har nämligen både likheter och olikheter med sina föräldrar, dvs. har två logiskt motsägande egenskaper, likhet och olikhet, samtidigt. Vi kan t.o.m. gå utanför Pelle och hans pappa och fråga oss om det faktiskt inte förhåller sig så att allting i naturen har likheter och olikheter med allting annat. Jo, så är det. Om inte annat, så har alla olika naturfenomen den likheten att de alla påverkas av gravitationen, breder ut sig rumsligt och består av materia. Således: allting i världen har likheter och samtidigt olikheter med allting annat, trots att detta innebär en logisk motsägelse. Så ser verkligheten ut.

  Kan sådant som är innehållslöst samtidigt vara innehållsrikt ? Javisst, absolut. Det gäller t.ex. talet noll som skapades av indierna som ett uttryck för en icke existerande mängd av någonting. Senare kom talet noll att också utgöra gränsen mellan alla positiva och negativa tal. Och ännu senare kom det att användas inom differentialkalkylen, där talet noll fick representera – inte ett intet – utan ett litet tal så nära noll som man någonsin kunde komma (Δx går emot noll). Och detta sätt att använda talet noll är helt korrekt eftersom man aldrig kan veta om någonting är icke-existerande eller bara så litet att det undgått vår upptäckt. Men uppfattat på detta verkliga sätt blir talet noll plötsligt det betydelsefullaste (och innehållsrikaste) talet eftersom 0/0 kan representera vilket tal som helst från positiva till negativa oändligheten och kan användas i alla beräkningar av förändring (derivatan), ojämna ytor och volymer (integraler). Inget annat tal än noll kan fylla denna funktion.

  Ex. 4: Orsak-verkan
  Till och med för begreppen ”orsak-verkan”, ”vägen och målet”, ”medel och ändamål” eller ”metod och resultat” gäller samma sak. All verkan av någonting är samtidigt en orsak till någonting annat, och ibland också faktiskt orsak till sig självt. Detta senare förhållande betecknar man ibland med att ”man hamnat i en ond cirkel”, dvs. ett fenomen återskapar sig självt, en verkan är orsak till sig själv, en verkan ger sin egen verkan. Vi känner många sådana onda cirklar både inom fysiken (”rundgång i en högtalare”), inom medicin (”smärta ger smärta”), och inom det sociala livet (”våld föder våld”). I själva verket är dessa sig själv återskapande cirklar, onda som goda, det alldagligaste som finns. Och vi borde lära oss, inte bara hur man bryter de ”onda”, utan också hur man skapar de ”goda” cirklarna. Men vi har vant oss vid att inte vara uppmärksamma detta och förletts att tro att orsak och verkan alltid är fenomen, som är olika och skilda från varandra. De stora visdomslärarna, däremot, kände till och lärde ut de ”goda cirklarna”: ”godhet skapar godhet”, ”vänlighet skapar vänlighet”, ”generositet skapar generositet”, ”framgång föder framgång”, ”rikedom skapar rikedom” osv., osv. Allting kommer nämligen tillbaka till sig självt, till utgångspunkten, efter fler eller färre identifierade mellanled. Att det blir på detta sätt beror på att det råder identitet mellan orsak och verkan. Om man inte förstår det rätta sambandet mellan orsak och verkan, dvs. att de ömsesidigt kan betinga och övergå i varandra, och istället behandlar dem som absoluta motsatser, som logiska motsägelser, så kan man hamna i svårigheter.

  • Savalle says:

   Jag provar att svara, trots problem med min dator, som löpt amok sedan igår kväll…

   Tack för dina reflektioner, Sture! – Mycket intressanta tankar!

   Det jag avser med hegeliansk dialektik kan uttryckas mycket enkelt, även om det rör sig om en komplicerad konst – precis som man mycket enkelt kan beskriva det komplexa förfarandet att segla med några enkla ord:

   Hegeliansk dialektik ser jag som en metod att nå ett mål genom att minst två olika krafter drar i var sin riktning, men de samarbetar hemligt för att åstadkomma en kraft i en riktning som man i förväg kommit överens om.

   På så sätt kan utomstående observatörer hållas ovetande om avsedd riktning och än sätta sitt hopp till den ena, än till den andra, som de felaktigt tar för rivaliserande krafter..

   • peterkrabbe says:

    Det blev ju en ovanligt bra beskrivning av nutiden och den politiska värld vi nu lever i. Kan knappast beskrivas bättre!

    • Savalle says:

     Tack, Peter! Ja, det är metoden som ständigt kommer till insats och gör att människomassorna luras i grunden.

   • Sture says:

    @ Savalle,
    fast detta ingenting att göra med hegeliansk dialektik, och det beror på att du inte studerat denna och det tror jag inte heller att Walter Veith har gjort – trots att han är mycket kunnig på mycket annat. Det är en vulgarisering av ”dialektiken”, som kan användas på ett helt annat sätt. Det du beskriver är att ”härska genom att söndra” och det har de lärt sig genom Machiavelli inte genom Hegel.

    • Savalle says:

     Sture… Du har med all sannolikhet långt större kunskaper om hegeliansk dialektik än vad jag har, men det är fel att påstå att jag inte har studerat denna lära.

     Min sammanfattning av den utstuderade metod som nu används så flitigt för att vilseföra människorna anser jag ryms HELT inom hegeliansk dialektik!

   • Sture says:

    @ Savalle,
    det man får lära sig i skolan om Hegels dialektik är ”tes, antites och syntes” och Walter Veith tar sin utgångspunkt i detta. Men vad betyder det och har Hegel rätt? Ja, han har rätt.. Genom hela vetenskapshistorien löper just detta – någon vetenskapsman har upptäckt någonting, får mothugg av någon annan som upptäckt något annat och så diskuterar de häftigt (t. ex. Alessandro Volta vs. Luigi Galvani, ljusets vågrörelse vs. partikelkaraktär). Det visar sig senare att båda haft rätt men båda har samtidigt också haft fel. När detta bilagts kan man senare göra en syntes av bådas idéer. Vad detta lär mig – och det tror jag också var Hegels avsikt – är att lyssna på min motståndare, han kan ha en poäng – att ha lite större ödmjukhet när man diskuterar.
    Hur ofta ser vi inte detta i vardagslivet, häftiga diskussioner, båda har rätt men samtidigt lite fel och det går att göra en syntes av åsikterna, när personerna slutat tala förbi varandra.
    Jag tvivlar inte på att det finns människor, som tror att motsättningar och kamp i alla former är bra och leder samhället framåt. Men att göra som Walter Veith är att kasta ut barnet med badvattnet. Walter Veith är jättebra och han bidrar med och lär oss väldigt mycket – men jag faller inte i trans för honom.

    • Savalle says:

     Visst är den hegelianska dialektiken positiv och fruktbärande om den används för ett gott syfte, men den blir till ett atterst skarpt vapen när den brukas med ont uppsåt.

     Kunskap på ont och gott!

     Sture, jag har oerhörd respekt för din enorma kunskap och din välvilja, men du tenderar ibland att bli rätt hård i dina omdömen,

     Jag faller inte i trans inför någon! Jag uppskattar Walter Veith väldigt, väldigt mycket, men jag har min egen prövade uppfattning och ser honom som en källa till att utveckla och – även ifrågasätta – mina egna tankar och som en stimulans till begrundan.

   • Mo says:

    Savalle, man skulle också kunna se det så här globalisterna är två krafter med samma mål, ett globalt styre. De vägleds av olika filosofier som drar dem i olika riktning och därför kommer de aldrig i mål. Jag skulle nog föredra att se dem som anhängare av Machiavelli respektive Popper. Men på vägen träffade de kapitalismen som tog dem båda i sin besittning.

    • Savalle says:

     Mo, jag tror att många av dem som arbetar för och som har det globalistiska världssamhället som mål inte har inblick i de motiv och krafter som styr toppen av den hierarkiska pyramiden.

     Hela denna maktorganisation bygger på illusion och hemligheter.

     Jag är övertygad om att många av dessa, om än mycket mäktiga och högt uppsatta personer, skulle önska kunna dra sig ur om de hade kunnat inse vilka krafter de låter sig styras av.

     • Mo says:

      Savalle, vi är helt överens. Jag menar att de utåt jobbar under täckmantlar som olika filosofiska/politiska inriktningar som tilltalar och lockar till sig kreativa, dynamiska personligheter. Från början drivs de som rekryteras säkerligen av entusiastisk övertygelse om att de medverkar till att förbättra samhället. De ser inte mörkret under ytan och framförallt inte i ledningen. Hemlighetsmakeriet är illusionens förutsättning. När de medverkande väl har kommit så långt i sin karriär att de förstår är det försent eftersom det skulle medföra risker för nära och kära. Jag anser att förutsättningen för denna pyramid är det belöningssystem vårt samhälle bygger på. Du inprogrammeras mycket tidigt i livet att en belöning, i form av beröm, uppskattning, betyg, materiella eftersträvansvärda ting mm får du för att du gjort något bra. Om du senare i livet blir framgångsrik så är det svårt för din hjärna att förstå att belöningen faktiskt kommer för att du medverkat till att stärka den mörka sidan. Förvirringsmomentet blir ett skarpt verktyg. Därför måste samhället tänka om och drivas av andra värden än belöningar, kanske återinföra någon form av plikttänkande ? Och så förstås som du tidigare beskrivet en total förändring av vårt politiska system vilket är mörkrets förutsättning.

      • peterkrabbe says:

       Mycket bra formulerat! Plikttänkandet provades under Tysklands återuppbyggnad efter första världskriget, men spårade ur när statsmakten blev för dominant genom framgångarna och de plikttrogna inte i tid insåg att deras lojalitet missbrukades. Demokratin står inför en nödvändig förändringsprocess, men hur skall den gå till? Jag tror att man får börja med partisystemet och ersätta yrkespolitiker med normala människor…

      • Savalle says:

       Javisst, Mo!

       Det är nu viktigare än någonsin tidigare, anser jag, att var och en som inser att de fångats i detta Ondskans och Förstörelsens trådverk att söka vägar att ta sig ur nätet.

       Bibeln:

       Då sade Jesus till de judar som hade satt tro till honom: ”Om I förbliven i mitt ord, så ären I i sanning mina lärjungar; 32Och I skolen då förstå sanningen, och sanningen skall göra eder fria.” 33De svarade honom: ”Vi äro Abrahams säd och hava aldrig varit trälar under någon. Huru kan du då säga: ’I skolen bliva fria’?” 34Jesus svarade dem: ”Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Var och en som gör synd, han är syndens träl. 35Men trälen får icke förbliva i huset för alltid; sonen får förbliva där för alltid. 36Om nu Sonen gör eder fria, så bliven i verkligen fria.
       (Johannesevangeliet 8:31-36)

  • Erik says:

   ”Förändringens väsen” identiteten är en illusion, en illusion vi behöver och växer fram i vår relation till vår illusion. Detta är känt sedan länge och finns bäst beskrivet i ”Theseusskeppet”

   Tesen går ut på att man man tog bort de gamla, ruttnande brädorna och ersatte dem med nya, starkare brädor. Samma sak med alla rep och segel osv. Till slut finns inte en fiber kvar av det gamla skeppet. Frågan om identitet berör här vilken relation som föreligger mellan skeppet och dess fysiska delar. Den som anser att skeppet består menar oftast att skeppets identitet inte behöver påverkas av att man reparerar det med nya plankor, under förutsättning att delarna ersätts gradvis och under lång tid. Den som anser att skeppet inte består får problem att förklara andra identitetsrelationer över tid, till exempel att en människas personliga identitet kan bestå trots att alla partiklarna i hennes kropp har omsatts efter ett visst antal år.

 15. Savalle says:

  Någon trixar med min dator utifrån…

 16. Arga gubben says:

  Våra kunniga vänner imponerar och jag uttalar mig om sånt jag inte förstår. Kan det vara så att vår rudimentära svans utvecklas i nästa liv om vi kommer fel? På avstånd ser helvetets invånare ut som apor. Vi föds med fri vilja med risk för svans, kan det vara så? Allt är också förberett för de som kommer rätt. Våra kroppar och ansikten ser annorlunda ut i nästa värld. Den som tycker sig ha ett tryne kan i nästa liv begåvas med skönhet. Jag vet hur känsligt det här är för kvinnorna, men även Wilhelm Moberg sörjde över sitt utseende. Det finns hopp på rätt väg.

  Något om hur svensk politik har förfallit.
  När några av oss var unga hade vi kontakt med det förflutna, medan vi levde i nuet. Vi såg fram mot framtiden med stor optimism. Allt är oss möjligt, tänkte vi. Hur är det nu? Hur mycket vet svenskar och invandrare om det förflutna? Litar de på framtiden? Nej. Regeringen säger att historieundervisningen inte ska begränsas. Det betyder att den redan har begränsats och ytterligare ska krympas. Invandringen sägs ha minskats när den har ökats. Vi har färre skjutningar när det bara blir värre. Fler poliser när vi inte har det. Sist, men inte minst. Nya övervakningslagar syftar alltid till att legalisera det som redan görs. Det är inte vi som ska säkras, det är makten.

  Politik är att prata i detta land. Säg vad som helst, någon går alltid på det.

 17. Lassekniven says:

  Nollteorin är intressant. Stephen Hawkins menade ju på äldre dar att han hade visat att Gud inte finns genom att förklara att universum uppstod av sig sjäv ur NOLL.
  Noll skulle alltså innehålla lika mängder materia och anti-materia och så sprack plötsligt nollan, det blev av någon anledning asymmetri och en mängd materia blev över efter det att energi utvecklades då övrig materia och antimateria slogs ihop igen och blev väl det som vi idag kallar för mörk materia och mörk energi. Den överblivna materian är det som vi ser som universums hårdvara.
  Men Hawkins förklaring håller inte enligt mig då det även bakom tillsynes slumpmässiga händelser finns en bakom orsak. Till empel är en slumpmässig tanke redan tänkt sekunder innan den blev en tanke.
  Slutsatsen blir att nollan sprack på grund av Ordet och därmed skapade Gud universum.

  Denna Peters krönika är mycket intressant och det bränner till på sina ställen ( i all vänskaplighet).
  Vad beträffar mutual scratching så försökte jag under många år att få min fru att hitta punctum maxium för ryggklådan dock med växlande framgång så när det gäller ryggen övergick jag till dörrkarmen.
  För övrigt kan jag säga att både klåda och smärta löper på tunnaste nervfibrerna de så kallade C-afferenterna). Smärta kan också löpa i grövre sensoriska afferenter och även i autonoma nerver.

  • Savalle says:

   Nollteorin är, enligt min mening, intressant i endast ett enda sammanhang och det är likheten mellan den och följande saga:


   (1:47
   H.C. Andersen Sagor: Kejsarens Nya Kläder)

   Det var ett litet barn som fick alla andra att se att kejsaren var spritt språngande naken.

   Lasse, du har betonat följande Bibel-ord:

   Och man bar fram barn till honom, för att han skulle röra vid dem; men lärjungarna visade bort dem. 14När Jesus såg detta, blev han misslynt och sade till dem: ”Låten barnen komma till mig, och förmenen dem det icke; ty Guds rike hör sådana till. 15Sannerligen säger jag eder: Den som icke tager emot Guds rike såsom ett barn, han kommer aldrig ditin.” 16Och han tog dem upp i famnen och lade händerna på dem och välsignade dem.
   (Markusevangeliet 10:13-16)

   • Savalle says:

    Barn som ärar Jesus Kristus i musik och ton:

    • Savalle says:

     ”Killard House School is a co-educational Controlled School providing for children and young people with additional special educational needs. These include Moderate Learning Difficulties, Autistic Spectrum Disorder and associated Emotional barriers.”

  • Savalle says:

   Smärta i ryggen har inte sällan med bindväven att göra, som är mycket rik på smärt-signaliserande nerver.

   Stillasittande onaturligt ”arbete” genererar lätt stora problem med bindväven.

   Bra med stretching, ett par minuter dagligen fördriver mycket värk!

   • hllviken says:

    En vanlig orsak är urinvägsinfektion.
    Kolla var smärtan sitter och se på Internet om det kan vara njurarna.

 18. peterkrabbe says:

  Pyramiderna har alltid fascinerat människan, kanske därför att det förefaller oss vara omöjligt att vi i vår nuvarande form faktiskt skulle ha byggt dem. Var egyptierna bara ett folk som råkade vara på plats och fick möjligheten att ta över ”lediga lokaler” när de verkliga byggherrarna redan gett sig iväg eller drabbats av de stora geografiska omvälvningarna i samband med övergången från istid till postglacial tid och som vi kan ana oss till skedde, bl.a. genom att den atlantiska kontinenten sjönk eller översvämmades? Eller hade egyptierna bara överlägsna kunskaper om teknik, matematik och astronomi som nu är bortglömda?

  Det som talar för det förra är förekomsten av pyramider över hela jordklotet, något som knappast går att relatera till egyptierna. Det var en världsomspännande kultur. Med satelliternas hjälp upptäcker vi ständigt nya pyramider, tidigare täckta av snö eller jord. Man skulle önska att motsvarande analyser gjordes för exempelvis Antarktis pyramid som nu börjar framträda under snön. Den har rimligtvis också en astronomisk relation. Kritiker försöker hävda att den är en naturlig klippformation, men en förstorning av bilden visar tydligt att den är uppbyggd av mindre byggstenar i likhet med de egyptiska. Tillträde är förbjudet. Man kan undra varför.

  Tess gör intressanta iakttagelser och jämförelser med vår hjärnas små mystiska körtlar, Talamus, Hypofysen och Epifysen, som verkar ha så stor betydelse för vårt medvetande och vår funktion som människor. Kanske vet Lassekniven mer om detta? Bankar vi på dörren till en ökad förståelse av vårt medvetande genom att klura ut vad detta spår leder till? Är det dessa körtlar som skiljer oss från övriga däggdjur eller används de bara annorlunda av exempelvis hundar och katter?

  Jag tror att vi måste få en bättre genomlysning av perioden 10.000 – 25.000 år f. Kr för att kunna förstå varför vi är här. Det utesluter inte att Guds finger pekat på oss någon gång under den perioden.

  • Sture says:

   @ peterkrabbe,
   varifrån har du fått denna bild?

   • peterkrabbe says:

    Detta är en av länkarna. Enligt uppgiftslämnarna gjordes upptäckten redan 2015 och tycks omfatta flera pyramider, varav tre mindre, något som finns även i Egypten och brukar relateras till stjärnbilden Orion.
    Säkert kommer den vanliga diskussionen om fejkade bilder och hoax, men var och en får ju tro vad han vill. Det är ett svårtillgängligt område och officiellt gör ingen sig någon brådska med att gå vidare med undersökningar. Tyvärr redovisas inga koordinater, men skall den ha haft någon funktion så bör ju den ha varit relaterad till jordaxelns placering vid den tid den byggdes. Vi behöver mer fakta.

    • Mo says:

     Med detta tidsperspektiv finns det säkert mycket under ytan som vi inte känner till.

     http://www.djur.cob.lu.se/Djurartiklar/Info/utdoda_jattedjur.html

     • peterkrabbe says:

      Intressant länk, dessutom från min närmiljö Lunds Universitet! Jag skall återkomma till detta när jag hinner!

      • peterkrabbe says:

       Jag som inte behöver skämmas över att hävda att vi har stora kunskaper om förekomsten av både märkliga djur och människor under de senaste 100.000 åren, tycker att Lundquist gör en mycket bra tillbakablick på detta i sin artikel. I en tidigare artikel från 27 juli 2019 skrev jag en del om senare delen av pleistocene och särskilt tidsepokens relation till klimatkurvan. Vi befann oss ju i istid fram till för 14.000 år sedan, då vi gick in i nuvarande korta värmeperiod. Övergången påbörjades genom att temperaturen höjdes med c:a 8 grader under loppet av några hundra år. En rekyl inträffade strax därefter då kylan återkom, värre än någonsin, för att sedan återgå till det nya normala, den postglaciala perioden. Numera är man medveten om avbrottet, men alla är möjligen inte lika säkra på orsaken som Hancock – kometregnet som ändå finns vetenskapligt dokumenterat genom ett tjugotal nedslagsplatser över västra halvklotet. Då vet man ändå inte hur många sådana nedslag som döljer sig under Atlantens havsyta.
       Resultatet blev det som Lundquist beskriver som de stora djurens försvinnande, megafaunans kollaps. De stora djuren levde under vad vi kallar istid och var rustade för det, vi kan exempelvis jämföra de påpälsade mammutarna med dagens elefanter. Om de nu till äventyrs överlevde de första seklernas kolossala värme, så var det värre med kometnedslagen, som vi kan jämföra med effekten av ett trettiotal samtidiga vulkanutbrott i Atlantregionen. Vi har på senare tid sett effekten av enstaka sådana från Island, med askmoln, växtdöd och svält för djur och människor som följd under decennier.
       Edgar Cayce beskriver i några av sina ”readings” från 1930-talet hur plågade människorna i Atlantis var av alla de stora djuren, som då var allmänt förekommande. De förstörde odlingar, bosättningar och var till stort förtret för samhället. Enligt Cayce använde man därför avancerad teknik genom ett laserliknande vapen för att om inte utrota så åtminstone radikalt minska djuren i antal. Detta kan man placera i tid till de första 500 åren av uppvärmningen då levnadsförhållandena snabbt försämrades för djuren, vi ser samma tendens idag när björnar och andra djur tränger in i bostadsområden för att söka mat. Cayce beskriver tiden före kometregnet, eftersom han inte nämner detta. Kometen lär ha satt definitivt punkt för dessa djurs överlevnadsförmåga.
       Om man vill tro Cayces beskrivningar, som förmedlats under självhypnos, skall man också vara öppen för reinkarnation. Cayce berättar nämligen i form av rent visuella iakttagelser från en tid då han lever i Atlantis. Det är först under de senaste tjugo åren som man i större skala genom utgrävningar kunnat konstatera att dessa stora djur dog ut vid den aktuella tidpunkten, som Lundquist också skriver om.

     • Tess says:

      Mo, Så är det nog Graham är alltid spännande. Hans senaste bok beskriver hans tankar om just istidens slut – om jag minns rätt menade han att det var en komet som orsakade katastrof.
      Graham HANCOCK – AMERICA BEFORE: THE KEY TO EARTH’S LOST CIVILIZATION – Part 1/2 | London Real

    • Tess says:

     Bilden ser lite suspekt ut. Snön känns inte äkta på själva pyramiden. Nån koordinat på nåt som liknar 79°58’39.2″S 81°57’32.2″W dock. Var jag har förstått byggs pyramiderna aldrig ensamma utan alltid flera som binds ihop av undervattensgångar. Fascinerande är ju att den historiska staden Teotihuacán är en arkeologisk plats i centrala Mexiko. Layouten av de tre viktigaste pyramiderna i Teotihuacán liknar ett modern kretskort med processorer.

     https://newsinstact.com/earth/when-teotihuacan-is-seen-from-the-sky-it-looks-like-a-computer-motherboard-why/

     Även world trade center verkar vara lagd på samma sätt.

     http://crisisforums.org/discussion/47472/did-anyone-notice-that-the-world-trade-center-was-set-up-like-the-giza-pyramids-orions-belt

     • Savalle says:

      ”Bilden ser lite suspekt ut. Snön känns inte äkta på själva pyramiden.”

      Snö uppe på pyramiden, men inte längre ner…

      Vid uppvärmning blir stenarna varma. Om det funnits is över hela pyramiden borde all is i toppen av pyramiden smält I GOD TID, milt uttryckt, innan isen därunder smält…

      • peterkrabbe says:

       Jag tror inte att någon av oss är insatt i vad som händer under snöstormar över världens kallaste kontinent. Däremot vet jag från skånska snöstormar på 70-talet att det blir snöfritt på lovartsidan och snösamling på läsidan av en byggnad…

       • Savalle says:

        Men fotografiet ser artificiellt ut, eller hur?

        • peterkrabbe says:

         Mitt syfte är främst att vidga läsarnas synfält. Världen är mer komplex än vad som framgår av bibelns berättelse. Om bilden är falsk eller inte lär vi få veta i en nära framtid ändå, det går naturligtvis inte att i längden dölja existensen av en så stor fysisk företeelse med satelliter snurrande och fotograferande runt jordklotet. Dessutom finns det redan fler bilder. Vad jag skulle vilja veta är på vilken nivå fast mark ligger i området, jag tror inte att man byggde en pyramid på isen…
         Vi vet väldigt lite om Antarktis. Istäcket smälter på vissa ställen underifrån på grund av utsläpp från undervattensvulkaner, så undersidan ser inte nödvändigtvis likadan ut som översidan. Hemlighetsmakeriet från främst amerikansk sida ställer frågor.

         • Sture says:

          @ peterkrabbe,
          du har naturligtvis rätt. Jordplattorna rör sig. T. ex. hittar man på Fårö utanför Gotland fossiler tydande på korall, vilket kanske betyder att detta område en gång legat kring ekvatorn.

         • Savalle says:

          ” Världen är mer komplex än vad som framgår av bibelns berättelse.”

          Bibeln säger att Gud skapade världen. Vi människor har ännu inte nått så långt i vår kunskap att vi kan förstå hur.

          Här är ett mycket fint Bibel-ord:

          Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränsad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig.
          (1 Korinthierbrevet 13:12)

          • peterkrabbe says:

           Savalle, jag anser inte att Gud skapade världen på det sätt som beskrivs i Bibeln. Jag är inte ensam om den uppfattningen, snarare tillhör jag en överväldigande majoritet av mänskligheten i mitt ifrågasättande. Att söka kunskap om vad som egentligen hänt är därför fullt naturligt och dessutom stimulerande, att istället passivt förklara Bibeln som den enda sanna kunskapskällan är en obstruktion av all utveckling, både generellt och personligt. Vi har en parallell inom både islam och judendomen som borde vara avskräckande.
           Min blogg är ingen hemsida för frikyrkorörelsen utan ett diskussionsforum där alla åsikter kan stötas och blötas oavsett hur man ser på bibelns relevans. Så försök vara lite mer pragmatisk i kommentarsfältet!

          • Savalle says:

           Bye, bye!

           Då kan du regera din ateism oemotsagd av mig i fortsättningen.

          • peterkrabbe says:

           Om du känner så bör du absolut ta en paus. I min värld är frihet i tanken alltid prioriterad framför fundamentalism, även om den senare är kristen.

 19. Arga gubben says:

  Hagenbo talar om predestinationen. Den har stöd av Paulus, om vi läser honom på ett visst sätt. Han säger att de kristna är Guds egendomsfolk. Ja, så är det, men jag tror att Herren i eviga tider har vetat vilka Han förmår leda rätt. Vissa leder Han inte rätt pga deras inställning och det gör Han för att inte mer belasta dem. Den som inte söker den rätta ledningen ska inte belastas med kunskaper som dömer dem ännu mer. Vi måste av fri vilja söka Herren. Om vi försöker lyda ger Han oss mer av sina sanningar, inte annars.

  Herren sparade 7.000 man från att böja knä för Baal. Det var ett direkt ingripande, men Han kallar alla som är villiga. Porten är inte stängd. Swedenborg avvisar predestinationen.

  Det som händer i vår tid är exceptionellt. Vi får tecken och under för att det är det vi behöver. De var vanliga under den första kristna tiden, men hölls sedan tillbaka. Barbros vittnesbörd bör ni lyssna på om ni söker. Hon visste nästan ingenting i början och fick en mäktig uppenbarelse. Hon rörde mig.

  Barbro Erling berättar om sin väg till tro

  • Erik says:

   Ett fantastiskt vittnesmål, men är allt sant? Vad betyder sanning för den som tror? Är sanningen samma sak eller annorlunda för dem som tror, mot dem som vill se bevis innan dem kan tro? Men allt detta spelar ingen roll, om man tror, eller hur?

   Tror man att magin är högst levande och verklig, kan man tro på vad som helst och vi har inte kommit längre än stenåldersmänniskorna, som trodde på vad som helst. Det skulle säkerligen gå att skapa flera olika narrativ kring dessa händelser. Vem som helst kan ju sätta sig framför en kamera och säga vad som helst, men det betyder inte allt som människor säger är sant, men som sagt det spelar mindre roll för den som tror: för den som tror behövs inga bevis och för den som inte tror räcker inte alla bevis i världen.

   • Savalle says:

    ”…för den som inte tror räcker inte alla bevis i världen.”

    Mark Twain lär ha yttrat följande tänkvärda ord:

    ”It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled”

   • eva-marie says:

    Visst är det fantastiska saker hon upplevt.
    Jag tror att ”troende /kristna” kan uppleva tron på olika sätt. För mig personligen har det till största delen handlat om stor förtröstan. Och en slags glädje i samband med det. Jag har också upplevt svar på böner .

    Erik, du har en poäng i din sista mening. Jag citerar Jesus fritt ur minnet i samband med en liknelse ( om Lasarus och den rike mannen tror jag) där Han säger bl a ;
    ” Om de inte tror på Mose och profeterna, skall de inte heller tro om någon uppstår från de döda. ”.
    Vid ett annat tillfälle sa Jesus ; ” Salig är den som inte ser ( ngt tecken) men ändå tror. ”

    • eva-marie says:

     PS! Det första citatet var nog i första hand riktat till judarna / Israelerna , men kan nog gälla alla andra också.

    • Sture says:

     @ eva-marie,
     ”salig är den som inte ser (ngt tecken) men ändå tror”.
     I Lorber-manuskripten framgår väldigt tydligt vad Jesus menar med detta. Han vill egentligen inte att man skall berätta om alla hans under – därför att detta skapar en tvångsmässig tro, som man inte kan värja sig emot. Den blir ett tvång. Därför åtföljs alltid ett ”under” i NT med uppmaningen från Jesus att ”berätta inte detta för någon” – vilket tyvärr inte alltid följs. Undren var till för de som var sjuka och för att lärljungarna – men inga andra – skulle förstå vem han var (= ingen vanlig människa, som kunde trolla). Jesus ville att man skulle sprida kärleksevangeliet, för det gav en äkta tro – men inte undren, därför att ju längre bort man kommer från undren (i tid och rum), desto mindre kommer människorna att tro på dem. Tills man en dag tror att Jesus inte ens har existerat – med tanke på att man påstått att han kunde gå på vatten. Och så har också skett, och det var anledningen till att jag en gång lämnade min barndoms tro (jag återvände senare).
     Den ende som alltid började med att berätta om alla under för sina åhörare var Judas Iskariot, som också tog betalt i hemlighet (trodde han) när han själv botade sjuka – varför han blev fråntagen denna förmåga att bota genom under.
     Om Lorbermanuskripten i svensk översättning kan du läsa på dessa sidor:
     http://johannesevangeliet.blogspot.com

     En omfattande engelsk översättning att ladda ner finns här:
     https://www.jakob-lorber-australia.net

   • Mo says:

    En sanning som följer i trons spår är kvinnor som bränns på bål och brännoffer till baal, sexuella övergrepp på utsatta barn som skall stilla lusten hos präster i celibat, kvinnor vars kroppar täcks och ansikten som vanställs med syra, jihadsoldater som skär halsen av orena osv osv. Om den goda tron skall bli trovärdig krävs rannsakan av all ondska som skapas i religionens namn, det är alldeles för enkelt att skylla på satan. Tilltron till människans förmåga att leva i harmoni med Guds skapelse står över alla religioner.

   • Sture says:

    @ Erik,
    jag tycker det är jättebra att du diskuterar ”tron” – men all tro är inte ”blind tro” och min förhoppning är att framtiden bär med sig en sammansmältning av vetenskap och tro. Din tro att det (kanske) inte finns någon Gud är en ”tro”, ty detta vet du inte. Således är ateismen en ”trosuppfattning”. Och det är OK. Det enda sättet att veta någonting är att själv uppleva det – allt annat är tro, som E.F. Schumacher så insiktsfullt skrev i boken ”Vägledning för vilseförda” (Erik, jag tror att du skulle tycka om den).
    Men hur gör vi när det gäller vetenskap? Vi lyssnar på dem som har något att berätta !!! Hörde häromdagen att det kommer ut 2,5 miljoner vetenskapliga rapporter om året och inom min specialitet 8.000/år. Ingen människa har någon som helst möjlighet att sanningskontrollera detta utan tvingas ”tro på” vad man rapporterar. Men det behöver ju inte vara sant – det finns forskare som fuskar, oklart hur många och vilka.
    Samma sak med dessa berättelser, det finns säkert folk som fuskar men jag tror inte att merparten gör det. Man får lita på sin intuition, tala med dem mellan fyra ögon.
    Idag finns det tiotusentals människor, som varit ”nära döden” och som kommit tillbaka och berättat. Deras berättelser, som är helt oberoende av varandra, uppvisar alla 9 -10 gemensamma drag, många av dessa upplevda innan det skrevs böcker om det.
    I en stor gallupundersökning om övernaturliga upplevelser 1982 intervjuade man 2.000 i varje stat i USA om detta, varvid man fann att 1-2 % av de intervjuade hade en upplevelse av att ha mött en ”ljusgestalt” (≈3-4 miljoner), som tycktes veta allt om deras liv. Och i de 194 intervju-undersökningar som utförts av Michael Sabom, professor i hjärtsjukdomar (”Vi upplevde Döden”, 1982) framkommer att dessa upplevelser av Jesus Kristus och en andlig värld var helt oberoende av om man var troende, ateist, agnostiker, muslim eller kristen.Så det talar emot din tes.
    Precis som vetenskapsmännen så har dessa människor en berättelse. Och då får man inför sig själv klargöra varför man tror på den ena men inte den andra berättelsen. Min uppfattning om detta är, att många människor inte tror på dessa ”andliga” berättelser därför att de ligger utanför det nuvarande vetenskapliga paradigmet. Och det tror jag är den enda anledningen. Men vetenskapliga paradigm har ändrats förr och kommer att ändras igen. Frågan är bara – när?

    • Erik says:

     ”min förhoppning är att framtiden bär med sig en sammansmältning av vetenskap och tro”.

     Men kanske är vi redan där. Du vet, och jag vet att tron kraft är monumental som kommer i uttryck i bland annat placebo- samt noceboeffekten. Det roliga, eller oroliga, är att ingen kan komma ur det faktum att medvetande är fundamentalt. Man kan bara tro, inbilla sig alternativt missta sig att medvetande inte är fundamentalt. Inget kan finns utanför medvetandet och ingenting kan upplevas utanför medvetandet. Utan ett medvetande finns därför inget.

    • Erik says:

     ”Vägledning för vilseförda” ok lägger den till listan av nästa kluster av böcker att köpa.

 20. Sture says:

  Här är en alldeles ny intervju med Steve Bannon, som är en av mina absoluta favoriter – klarsynt analytiker, intelligent och talför. I Iran har det varit enorma protester på gatorna mot mullorna efter att de erkänt att de själva skjutit ner planet från Ukraina med 176 oskyldiga civila ombord – efter att tidigare ha ljugit om detta. Protesterna mot mullorna har egentligen pågått under längre tid och Suleimani har tidigare i dessa protester skjutit ihjäl 1500 protestanter – utan så mycket som ett knyst i MSM. Men nu är han och hans närmaste terrorister inte längre i livet och gatuprotesterna verkar få fart på riktigt. Samtidigt har demokratirörelsen i Taiwan vunnit en jordskredsseger mot dem som kämpade för Kinas överhöghet över Taiwan, liksom protestanterna i Hong Kong inte vill ge sig.
  Nancy Pelosi tvingas nu ge ifrån sig dokumenten om impeachment efter påtryckningar, så att rättegången kan börja – förhoppningsvis på onsdag.
  Det är laddat för dramatik – men ‘stålmannen’ Trump vinner varje kamp. Med tanke på utvecklingen i Iran måste man nog också anse att dödandet av Suleimani just nu var rätt beslut.

 21. Arga gubben says:

  Kristna, judar och muslimer vet att detta kan hända. Jag har en annan minnesbild av saken, kanske ett annat citat. Solen står stilla över en del av jorden, församlingen. Det beror på att församlingen bara kan stå och trampa, det är den som står still, som jag förstår det. Församlingen omvänder sig och vänder om. Jorden ändrar sin bana. Herrens stora dag är inne. Solen lyser återigen över hela församlingen i rättan tid. Var står solen still? Över de länder där det är värst. Herrens stora dag kommer eller är redan här. Jag tror den är här. Flyttar Herren lampan till ett föraktat folk? Swedenborgare, lorberianer, gnostiker och sökare av alla slag? Tredje världen? Han väcker också trogna kristna i olika församlingar. Vet inte vilken Bibelöversättning jag citerar.

  Jos 10:12-14
  Den da­gen, då Her­ren gav amo­re­er­na i is­ra­e­li­ter­nas våld, ta­la­de Jo­sua till Her­ren. I is­ra­e­li­ter­nas närva­ro sa­de han:

  Sol, stå stil­la i Gi­von,måne, i Aja­lons dal. Då stod so­len stil­la och månen stan­na­de, tills han hämnats på fi­en­de­fol­ket.

  Det­ta är ned­teck­nat i Den red­li­ges bok. So­len stan­na­de mitt på him­len he­la da­gen och vänta­de med att gå ner. Ald­rig, var­ken förr el­ler se­na­re, har Her­ren bönhört någon som den da­gen. Ty Her­ren kämpa­de för Is­ra­el.

  2 Kung 20:8-11
  Hiskia fråga­de Je­sa­ja: ”Vad är då teck­net på att Her­ren skall bo­ta mig, så att jag i över­mor­gon får gå upp till Her­rens hus?” Je­sa­ja sa­de: ”Det­ta är teck­net Her­ren ger dig på att han skall göra vad han har lo­vat: skall skug­gan fortsätta tio trapp­steg el­ler gå tio steg till­ba­ka?” Hiskia sva­ra­de: ”Det är lätt för skug­gan att ta tio steg framåt. Nej, låt den gå tio steg till­ba­ka!” Då ro­pa­de pro­fe­ten Je­sa­ja till Her­ren, och han lät skug­gan på trap­pan gå till­ba­ka de tio steg som den re­dan ta­git nerför Ac­has trap­por.

 22. hllviken says:

  Hoppas denna bild kommer fram nu – det gick ej förut:

 23. Lassekniven says:

  Bra.

 24. Erik says:

  Logiken fanns naturligtvis före Aristoteles, men det är mindre viktigt. Det handlar om förmågan att intuitivt se de logiska flödena för sin inre blick som kan komma bra till pass när man konstruerar och räknar på ventilationssystem och fläktkapacitet vid husbygge, men även vid skapande av IP-nätverk osv. På den tiden särskilde man inte på matematik, logik, filosofi konst musik osv. En för oss något udda sett att betrakta världen på; eller kanske inte? Världen består inte av olika strikt avskilda delar, oberoende av varandra med vattentäta skott emellan, utan allt utgör en helhet. Strängt taget skulle man kunna säga att allt är Hz, eller vinklarnas grader kanske? Musik t ex kan då sägas vara matematik och vi betraktar musik som frekvenser och vågor, där frekvens är 1 delat med en period-tid och som i förlängningen blir vågor, där differensen mellan topp och dal hela tiden återkommer är därför per definition är strukturerad, till skillnad från brus som är kaos. Ta en får oss behaglig ton 432 Hz, så gör den, skruvad dubbelt upp, samma ton 864, 1728, 3456, 6912 osv, eller delat med två 216, 108, 54. Lek till själv på https://www.szynalski.com/tone-generator/#432,saw,v0.4

  Det blir betydligt lättare att greppa, förstå och begripa matematik om man tänker sig att matematik försiggår in en imaginär experimentskål, vari man stoppar något (tal) och observerar vad som händer. Säg att fiskaren dag ett fångar 3 fiskar. Dag två 1 fisk samt dag tre -4 fiskar. Hur många fiskar fångade fiskaren? Det funkar inte, då man inte kan fiska -4 fiskar eller hur. Men stoppa i experimentskålen, så funkat det att förstå, t ex negativa tal.

  Sedan detta med noll. När man påstår att något kommer ut ingenting, menas i regel kvantfluktuationer (luften sugs ut och vakuum bildas) och då skapas en förskjutning av energi, så kallad energiförändringen. Här möts partiklar och antipartiklar som tar ut varandra och denna process skapar i sin tur så kallade virtuella partiklar. Dessa virtuella partiklar hinner dock upplösas innan de hinner uppstå. Detta sker fortare än ljusets hastighet – här går alltså tiden baklänges – därav att de hinner upplösas innan de uppstår. Så hur vet man då om dessa virtuella partiklar? jo, man kan uppmäta energispåren efter dem.

  Här ”uppstår” således inte något ur ”intet”, utan oändligt många kvantfluktuationer sker hela tiden i universum (vakuum) men tar ”alltid” ut varandra – vi skriver alltid inom parentes, för hade detta alltid gällt, hade vårt universum aldrig bildats.

  Så påstående att ingen fanns före Big bang, stämmer inte alls, så vitt jag förstår i vart fall – beroende på vad vi avser med ”något” – beaktat att strålning är något i så fall? Vår förmodade ”initiala” singularitet var en ”gravitationell” singularitet av oändlig täthet, som innehöll ”allt” (alltså något, mins sagt …) dvs förstadiet till vårt universumets massa i form av strålning. Kvantfluktuationer fick singularitet att expandera i Big Bang med efterföljande inflation (universum expanderade med ljusets hastighet upphöjt till nära nog oändlighet) vilket skapade vårt universum – här var antalet partiklar fler än antipartiklar – det är det stora ”undret” och beviset på att i kvantfluktuationer partiklar och antipartiklar inte alltid tar ut varannan. Sedan via higgspartikeln (som egentligen är ett fällt) faller viss frekvens av strålningen ”ner” och blir massa, vilket skapade vårt universum. Ett annat under: strålning blir till massa.

  Det kan mycket väl har skett oändligt många ”Big Bank” för ”vårt” Bing Bang, och antagligen med helat andra naturlagar som följd.

  Håller envist fast vid att det alltid funnits något, och ur detta något kommer resten – även om ”resten” kan vara cykliska förlopp, återstår faktum att något alltid funnits och därför finns det inte en början eller ett slut. Det är mycket enklare att tänka sig detta. Betydligt svårare är det att tänka att något kom ur ingenting? Slutsats är att noll inte finns, bara imaginärt i vår experimentskål.

 25. Savalle says:

  ”Det funkar inte, då man inte kan fiska -4 fiskar eller hur.” Ja, det är intressant med talen. Minus och plus…

  Man kan vara ute och fiska och under tiden förlora de fiskar man fiskat. En sugen fiskmås fixar minus.

  Big Bang som som ett oförstörbart relä, ett eko av sig själv, en evig upprepning – är det din troliga skapare, Erik?

  Är det inte i så fall en rätt tom gud som vänder ut och in på sig själv?

  • Erik says:

   Savalle, du har närmast ett tvångsmässigt behov av att reagera och kommentera alla inlägg som både bekräftar eller problematiserar din hemsnickrade religiösa insikter, eller åsikter. I själv verket kan detta villkorslösa, icke viljestyrda tvång att ständigt reagera på all yttre stimuli, vara drivet kring tvivlet på om du verkligen själv existerar? Varje respons du får, blir då en räddning – en bekräftelse på att du existerar, då du inte kan lita på din egen övertygelse här om? All ifrågasättande av din gudstro, blir då så hotande att endast tron på en yttre (god) osårbar existens, som Gud, blir räddningen? Är det därför din tror på en ond mind control styr allt, som vi inte kan kontrollera är så orubblig? Lika orubblig som din gudstro?

   Försök därför att stanna vid logiken, din enda räddning och anamma därför mitt exempel med den experimentella matematiska skålen, som möjliggör en djupare förståelse av matematiken, som är logikens essens – det enda du kan lite på: en fiskare fångar 1 fisk dag ett, 3 fiskar dag två (dag tre – 4 fiskar) och fångar samt förlorar fyra fiskar dag tre (på grund av en hungrig mås) hur många fiskar har fiskare då fångat? Svar 3 fiskar. Med andra ord fixar inte metaforen ”måsen” förståelsen av negativa tal.
   4x – (-4x) = 0
   4x + 4x = 0
   8x = 0
   dela bägge med 8
   x = 0

   • Arga gubben says:

    Erik. Här samlas sökare av olika slag och ingen vet allt. Det är det som är det fina med bloggen. Vi får uttala oss med det förstånd vi har. Savalle är troende. Hur många av oss kan avancerad matematik? Jag läste lite matte och anar att vi bara vet lite. Mitt hopp är en ny matematik och när den inte duger ännu en. Det tar aldrig slut. Matten är inte frälsningsgrundande. Savalle visade oss ett annat sätt att se på dimensioner och jag lyssnade girigt.

    Vi har mikroekonomer som tycker att det är rätt att fiska bort den sista fisken i en sjö. Förvirringen är total på hög nivå. En bekant förklarar allt med matematik, kommer ofta rätt, men vandrar till hinduiska tankar. Våra vägar är olika och det behöver vi acceptera. Herren talade med alla och fick kritik för det.

    • Erik says:

     Arga gubben. då jag jag be om ursäkt om jag gick för långt. Min bevekelsegrund var initialt inte att shut sawalle up, för att hans perspektiv hotar mitt, utan mer av igenkänningsnatur (min tolkning) been there done that. Inte desto mindre är de mest religiösa människorna som har en flytande självuppfattningen – var dem börjar och tar slut. Det krävs nämligen om man ska tro på magi, andeväsen osv. En tredje ståndpunkt är modet att tvivla. Tvivlet blir här ett tveeggat svärd, för går du tvivlets väg, äter sig även tvivlet in i dig själv och till en viss nivå är det givande då kunskap inhämtas för att du tänker utan för boxen i det längre perspektivet är det nedbrytande.

     Jag hyllar logiken, får med logiken kommer man ner på jorden igen och en cigarr blir då bara en cigarr, och inget annat.

     • Mo says:

      Erik, jag håller med dig om att tvivlet, om än så viktigt för din utveckling, kan bli ett tveeggat svärd. Till slut kan man förlora perspektivet och då väntar den nedbrytande meningslösheten. Sanningssökandet är ändå det viktigaste speciellt i en tid när makten vill dupera oss in i lydnad. Att träna tanken in i motsättningens sfär blir ett sätt att ta oss ur labyrinten vi lurades in i. Alternativet blir att vi deltar i bedrägeriet och intalar oss att väggen som byggts upp omkring oss vittrar ner av sig själv eller att vi väntar på att någon från andra sidan skall hjälpa oss att bryta ned den. Det kan leda till passivitet och felaktig förtröstan. Att hitta meningen i tillvaron blir ljuset som för dig framåt, respekten för de enskilda valen måste vara ömsesidiga så länge ingen vet. Det viktiga är att ledas av goda avsikter. Själv brukar jag konstruera delmål i livet som ger mig kraft och känsla av mening och tänker att till slut hittar jag rätt.

   • Mo says:

    Erik, ekvationen i ovanstående skall väl se ut så här:
    1x+3x+(-4x)=0
    1x+3x-4x=0
    4x-4x=0
    0=0

    I vardagslivet skulle situationen kunna uppstå pga av att fiskaren dag tre måste betala 4 fiskar till banken i ränta på krediten de skapade för fiskarens båt. Vi får hoppas han har fiskelycka dag 4 annars går han i konkurs och då kammar banken in både ränta och båten. Ingen dålig vinst på en kredit som skapats ur tomma intet.

    • Erik says:

     Mo, din uppställning är snyggare, renare och men är min fel?

     • Mo says:

      Nej den är inte fel men lite svårare att hänga med i tankegången, sammanlagt hade han ju faktiskt fångat 8 fiskar men resultatet blev 0 och skulle kunna hamna på minus enligt min måsfria version. Precis som i verkliga livet, vi jobbar mer och längre men ändå försämras resultatet i slutänden eftersom vi måste dela med oss till höger och vänster. Men det är viktigt att se vem som vinner i spelet annars medverkar vi alla i mörkläggningen.

      • Erik says:

       Kanske för att min förståelsekring matematiken är hemmasnickrad?

      • Erik says:

       Ja men precis Mo, 8 fiskar. Det är imaginär logik, och ser inte ut som vår logik. Matematisk logik är kanske mer logisk än vad vi kan greppa?

       Låt mig ta ett annat exempel: du har en frys som håller – 24 garder Celsius. Du öppnar frysdörren i 20 minuter och stänger samt kollar temperaturen, som nu håller 14 minusgrader. Har du då tagit bort 10 minusgrader eller lagt till 10 plusgrader, om jag tvingar dig att välja? Det blir svårt att välja eller hur? Men tänker du dig en matematisk skål, där det redan ligger 24 minusgrader i, och du lägger ner 10 plusgrader, blir det inte lika svårt att räkna ut att kvar blir 14 minusgrader, eller för den delen om du tar bort 10 minusgrader, från de redan 24 minusgraderna, så blir det ju bara 14 minusgrader kvar. Matematiskt kan vi gjort bägge delarna. Ett okänt värde kan alltså vara två olika tal och i detta fall två helt motsatta tal.

       • Arga gubben says:

        Erik, temperatur är en mycket speciell variabel. Vi kan inte säga att +10 grader mer är en fördubbling t.ex. Ändå gör vi ibland det tankefelet. Variablerna delas in i olika kategorier, enligt vetenskaplig teori. Om sådant borde undervisas redan på högstadiet, men det görs inte, såvitt jag vet. Det är så de vetgiriga fångas in och börjar tänka och forska, men det är nog fortfarande så att alla ska marschera i takt med den dimmigaste. Så var det i min skola och jag tappade tidigt intresse för matte. Det kom tillbaka starkt på universitetet. En underbar tankevärld.

       • Mo says:

        För o(o)rdningens skull väljer jag att ta bort tio minusgrader.

        https://xiblog.se/2017/05/14/vad-ar-egentligen-entropi/

        • Mo says:

         Dvs jag tar bort lite ordning för att kunna fylla på med oordning.

         • Erik says:

          Jo jag känner till lite om entropi. När jag först började läsa föll alla bitar på plats: det är mycket större sannolikhet att alla sakerna i rummet är i ordning, än i ordning, vilket bekräftas varje jag så fort jag öppnar ögonen. Sedan går vi tydligen mot en ökad entropi i vårt universum, i takt med att den expandera, och expanderar allt fortare. Till slut återstår bara strålning, och tiden har upphört.

 26. Arga gubben says:

  Här kommer ett hopplock av tankar.
  Misstro mot läkare i flera länder. Varför då? Skapat av någon? Det är svårt att bekämpa ebolan. Jag talar inte om vår misstro.
  Morrison i Australien är kristen och tror inte på klimatalarmismen. Ser ni hur han behandlas i media?
  Jag har hört läkare säga att spädbarn ska sova på ryggen, nej, på magen, nej, på sidan. Vad gäller?
  Jungfru Maria lindade Herren och lade Honom i krubban. Vi hade lindebarn in på 1900-talet. Vad säger läkarna idag?
  Mo vet hur magen fungerar. Den har en sorts extrahjärna. Är det magen som processar det vi inte vill vara medvetna om? Trauman, smärtor?
  Som avbilder av Honom, är våra hjärtan avbilder av den som bestämmer, Hans centrum, kärleken? Det tror många.
  Ser ni hur flera kungahus har svåra problem? Harry i England, en prins i Danmark och det sörjande norska kungahuset? Det spanska?
  Säger forskarna fortfarande att vi inte har fler jordbävningar än normalt? Vi har ju många nu. För några år sen sade en man att vi har fler av en viss styrka efter att ha studerat statistiken, men kanske inte totalt. Det är en viktig fråga med tanke på Bibelns profetior. Jordbävningar står för samhällsomvälvningar, men bokstavsbetydelsen kan inte helt uteslutas.

  I en annan video säger Barbro att judarnas vandring till det förlovade landet var omvändelsevägen, alltså ökentrampet. Det är tungt att trampa i sand utan levande vatten, det kan jag vittna om, men sen flyger man fram. Hon talar som Swedenborg. Det är förunderligt. Hon måste ha fått det från ovan. Vem är det som ska bli kött i oss? Ordet, Herren, eller den onde? Barbro undervisar bra.

  Jag fick veta att ett avancerat ryskt krigsskepp i norra Ryssland hade fått order att nå Medelhavet, men inte vilket skepp. Det är mycket avancerat och syns i videon. Här framgår också att Ryssland bygger ett nytt hangarfartyg. Jag trodde att det inte skulle göras, eftersom pengarna behövs till annat. Det nya fartyget blir större än Amiral Kutznetsov och jag undrar om det betyder mycket större eller inte.

  http://thesaker.is/ready-for-all-contingencies-putin-supervises-joint-naval-exercise-in-the-black-sea/

 27. Mo says:

  Här kan ni läsa om den absurda situation vi har i Sverige idag där ett slitsamt arbete efter 40 år ger lägre pension än grundskyddet för dem som inte jobbat en enda dag. Varför höjs inga ramaskri över denna diskriminering ? Vi hamnar än en gång i slutsatsen att det är något fel på vårt politiska system.

  https://www.senioren.se/nyheter/nya-berakningar-meningslost-arbeta-ett-helt-liv/

 28. Arga gubben says:

  Det är svårt att läsa med förstoringsglas, men jag plockade plötsligt fram den korta boken Jordarne i universum, Earths in the Universe. Boken är tidlös och berättar om folken på andra planeter. Det Swedenborg skriver har också med vår jord att göra. Han berättar hur andar och änglar, det är skillnad på dem, uppfostrar och undervisar oss. Andarna kan skapa smärta i olika kroppsdelar. Vi får veta lite grand om våra kroppsdelar och vad de står för och mycket mer står att läsa i mer avancerade böcker. ”the Eustasian tube” i huvudet har stor betydelse, vad det nu är. Swedenborg atuderade anatomi och det kom väl till pass när han studerade Ordet och den andliga världen. Vi får veta hur det går för vissa jesuiter och det går inte bra.

  Om vi en gång kan konstatera mänskligt liv på andra planeter och månar, så kommer alla Swedenborgs böcker att sälja slut.

  Våra ”grannar” tycker att vi ser dumma ut, men får veta att våra hårda liv kan belönas med stora insikter i nästa värld. I en annan bok berättar han att nyanländna s.k. ”experter” omedelbart börjar bygga hus och gör bort sig helt. De tror sig ha förstånd, men det har de inte. Enkla troende har det.

  Ordet ska bli kött i oss för att Herren ska synas på jorden, som Barbro säger. Nu ser vi mest den ondes kött. Någon klappar på din port. Vem är det?

  eva-marie, vi som har förlorat barn förstår. Mina är i mina böner och jag tror att de vet det. Jag har fått några små hälsningar. Swedenborg säger att de som dör i moderlivet tas om hand av himmelska jungfrur. De har aldrig syndat och lever i Himmelen. Viktigt att veta med tanke på aborterna, missfallen och sjukdomarna. Våldet, vården och annat.

  Klicka för att komma åt swedenborg_foundation_earths_in_the_universe.pdf

  Budskapet är inte kristet, men intressant. Herren skapar nya jordar och jag ser dem som nya församlingar.

  Koranen och vetenskaps problem: De sju jordarna

  https://www.answering-islam.org/svenska/islam/koranens-integritet/motsgelser/vetenskapliga/koranen-och-vetenskaps-problem-de-sju-jordarna.html

  • eva-marie says:

   Tack för dina ord. Och tack för länken till Swedenborg som jag inte känner till närmare.
   Tidigare fick jag en länk av Sture till några av Lorbergs skrifter också. Dom känner jag inte alls till. Skall försöka läsa.

   • Sture says:

    @ eva-marie,
    då skall jag berätta för dig.
    Jakob Lorber föddes år 1800 i en liten by i östra delen av Österrike, som nu ligger i Slovenien. Hans fader ägde två små vingårdar. Jakob utbildade sig till folkskollärare, men fick inga jobb och hankade sig fram genom att ge lite musik- och sånglektioner till barn. Familjen var mycket musikalisk och spelade i olika musik-konstellationer. Jakob själv spelade fiol, harpa, piano och orgel och fick faktiskt violinlektioner av självaste Paganini och Lorbers egna kompositioner går att lyssna till på YouTube.
    När han blev vuxen flyttade han till Graz nära Wien och lärde där känna kultureliten, bl. a. Franz Schubert. Men det skulle dröja ända tills han var 40 år innan han skulle få ett erbjudande om ett riktigt jobb, det gällde ett dirigentjobb på Operan i Trieste,Italien, som han blev väldigt glad för. När han skulle till att börja sitt nya jobb hörde han plötsligt en röst i sitt inre som sade: ”Jakob, stig upp, tag en penna och skriv, Jag Jesus Kristus talar.” Detta var kl. 6 på morgonen den 15 mars 1840. Det rösten, som tycktes komma från hjärttrakten, berättade var så märkligt att han beslöt att tacka nej till dirigentjobbet i Trieste och istället skriva ned vad rösten berättade. Detta gjorde han till sin död i augusti 1864. Det skulle komma att bli 24.000 handskrivna ark med alldeles jämn handstil, praktiskt taget utan några ändringar alls, berättade E.F. Schumacher, som läst dessa manuskript.Ingenting publicerades före hans död utan först 13 år senare, 1877, av hans vänner som gömt undan manuskripten. Han höll inga föredrag och endast ett fåtal vänner kände till vad han höll på med.
    Själv var Jakob Lorber väldigt bekymrad över vad som skulle hända med hans verk, som låg gömt hos hans vänner, men lugnades av rösten, som sade att tids nog kommer verket att bli känt i hela världen och spridas på ett mycket märkligt sätt över hela jorden på mycket kort tid. Det verkar vara nu, ty numera finns det för endast ett 10-tal år sedan en engelskspråkig översättning.
    E. F. Schumacher som i sin bok ”Vägledning för vilseförda” var den som tipsade mig om både Edgar Cayce, Emmanuel Swedenborg och Jakob Lorber säger om hans verk att det innehåller ”ett sådant mått av yttersta visdom att det är svårt att hitta något liknande i hela världslitteraturen”.
    Till alla: Ladda gärna ner den engelska översättningen av hans verk och lägg den på er dator eller usb-minnen för framtiden. Det finns ingen copyright på verket. Översätt gärna till svenska de verk ni finner intressanta, därför att det är alltid bättre att läsa på sitt eget språk än på ett utrikiskt.

    • eva-marie says:

     Tack för all information, Sture.
     Jag vet inte att jag hört talas om honom tidigare , utom på den här bloggen.
     Ja, det kanske är nu hans verk skall bli mer känt och jag skall läsa. Skriften säger ju också att vi skall pröva allt och behålla det som är gott. Inte att godta allt, men pröva med urskiljning.
     Han verkar ha fått en stark inspiration .

     Även Swedenborg, som jag känner till lite i alla fall, skall jag läsa. Jag är tacksam för alla länkar från både dig och ” arga gubben. ”

     • Sture says:

      @ eva-marie,
      Jakob Lorber, som skrev på förmiddagarna, verkar ha skrivit ungefär 2-3 ark/dag varefter han levde ett normalt liv på eftermiddagar och kvällar. Han hade inga barn och var ogift och upplevde sin skrivarbörda som mycket betungande, får vi veta av E. F. Schumacher.

      Det som är översatt till svenska på denna sida är en bråkdel (≈3-400 kapitel) ur verket ”Johannes Stora evangelium” på 2.500 kapitel (=7.500 sidor). Här kan man följa alla diskussioner som Jesus hade med sina lärljungar, judiska präster, romerska generaler och folk i allmänhet. Här finns t. ex. kanske 300-400 sidor om de häftiga diskussionerna som utspann sig mellan Judas Iskariot och de övriga lärljungarna, speciellt Tomas, som hade ett mycket hett temperament.
      I denna berättelse förstår man också exakt varför Judas Iskariot handlade som han gjorde och exakt varför det blev som det blev. Samtidigt måste man nog säga att Nya Testamentets berättelse lämnar oss i väldig förundran över Judas Iskariot handlande.

      Utanför detta material finns ungefär lika mycket som handlar om Universum, änglar, livet på andra planeter – som ansluter till vad Swedenborg berättat – om vad energi egentligen är (våra vetenskapsmän vet inte detta, som fysikgeniet Feynman en gång påtalade), livet efter döden etc., etc.
      Jesus lovade också att berätta vad som hände med Judas Iskariot på den andra sidan och det gör han i en liten skrift på 44 sidor. Han berättar också detaljerat på kanske 50 sidor om den 12-årige Jesus vistelse tre dagar i templet (som nämns med endast en rad i NT) vilket fick en reviewer på amazon.com att utbrista: ”så måste det ha gått till”. Samma reflektion gjorde jag, när jag läste om detta.
      Här finns också mycket material om hur det såg ut långt tillbaka i tiden, som speciellt intresserar Peter Krabbe (The Household of God I-III) på kanske tusen sidor, en hel del om pyramiderna, de gamla egypterna, essérna (som inte finns omnämnda i Bibeln överhuvudtaget), the fallen angels, ”jättarna” etc., etc.

      • Arga gubben says:

       Sture, en profet, en uppenbarare, skriver på diktamen som Lorber och ska bedömas efter om det han säger inträffar. Lorber har rätt om dagens Internet och om en stor kommande väckelse man redan kan ana. Det finns fler exempel, som just nu undslipper mitt minne.

       Swedenborg hade en annan uppgift, som jag förstår det, men bara jag. Hans latin är inte perfekt och hans uppgift var att vända sig till den tidens lärde och mäktiga, de enda som hade råd att köpa hans böcker. Som forskare och uppfinnare var han väl lämpad för uppdraget. Jag hoppas att du kommenterar vad han säger om våra organ, men det är bara en önskan. Det är också bra om du anger länkar till olika delar av Lorbers skrifter. Vad säger han om liv på andra planeter? Om andar och änglar? Du har öppen dörr.

       Ett intensivt tankearbete pågår. Swedenborg tvingar oss att tänka. Vad säger han? Vad menar han? Ta en titt på Frihetens filosofi av Rudolf Steiner och se samma sak. Våra uppresta tänkare vänder sig till olika grupper.

       Swedenborg uppmanades att inte skriva om andra jordar. Han ansågs göra sig löjlig, men han insisterade. Han skrev om dem i flera böcker som på kommando.

       Har vi redan träffat människor på andra himlakroppar? Det hålls i så fall hemligt. CIA släppte en obduktionsvideo där kropparna ganska exakt liknar människokroppar på månen, enligt Swedenborg. Jag misstror CIA och har svårt att ta ställning. USA har rovers på Mars och vi ser bara dött land, dött land. ESA registrerade gröna dalar troligen med vatten. Tidiga foton visade trädliknande formationer. Vi har också strömmar, troligen av vatten, som förändras med årstiderna. Många färgbilder från Mars har manipulerats. USA tvingades till slut erkänna att Mars atmosfär inte är röd. Har USA sina viktigaste rovers på andra platser? De första rovers sades ha en mycket kort livslängd, men klarade sig i flera år. Det sade vi för att lura alla, sade en amerikan. En annan sak är att ett galaktiskt ”spöke” tros kontrollera Mars. En avancerad japansk farkost och några ryska/sovjetiska råkade illa ut. En amerikansk sägs ha fallit pga av amerikanernas förvirring om tum och centimeter. Så var det också med Hubble. En indisk sond på månen förstördes på ett mystiskt sätt, men Kina lyckades land på månens baksida, en fantastisk framgång. I en tysk video från omkring 1961 upptäcker amerikaner och ryssar underjordiskt liv på Mars. Man hör upphetsad ryska. Jag tyckte den var omöjlig och lade den bakom mig.

       Så vi har mycket att fundera på och behöver få igång tankehjulen.

       • peterkrabbe says:

        Jag instämmer till fullo i din kommentar. Vi har tydligen tillgång till mer material än vad vi trott från våra kunskapsförmedlare Cayce, Lorber och Swedenborg. Jag kan förstå att man på den tiden stoppade undan material som ansågs galet relativt dåvarande kunskapsnivå, men idag med våra möjligheter att observera fenomen av olika slag kommer vi inte undan utan att med nytt allvar granska all information som nästan dagligen dyker upp. Allt fler människor ser och upplever oförklarliga ting. Det är då synnerligen intressant att se vad herrarna ovan skrivit och berättat om sina upplevelser – trots risken att bli förklarade som galna!
        Kanske kan vi hitta en gemensam tråd i allt detta som faktiskt berikar vår syn på både världsalltet och skapelsen. Den största risken för kristendomen tror jag ligger i det omvända, att genom enveten förnekelse vägra alla intryck som istället kan förnya och ge kristendomen ny kraft. Kristendomen kommer att dö ut om man inte vänder alla nya rön till sin fördel istället, även om det innebär att vissa dogmer måste omprövas, som exempelvis reinkarnationen och själens vandring från den fysiska kroppen till andra dimensioner. Detta är ett spännande område, där vetenskap mycket väl kan gå hand i hand med religionen.

        • Kristendomen två största misstag:
         1. År 321 e Kr då av kejsare Konstantin den Store proklamerade kristendomen som statsreligion. Före dess förföljdes kristna för att de var kristna, efteråt förföljdes de som inte var ‘kristna’. Men det är samma personer som förföljdes och dödades, nämligen esséer, gnostiker och katarer, som alla bekände sig till ‘Kristus sanna lära’.
         2. Konciliet 553 e Kr., då de kosmiska lagarna om ‘attraktion/reaktion’, ibland kallad ödeslagen/karma samt själens odödlighet och reinkarnation togs bort ur läran. Istället uppfanns en lag om att Jesus korsfästes och dog till frälsning för människans synder. Så praktisk, då kunde kyrkan skicka ut krigare som dödade och lämlästade sina ‘bröder och systrar, som motsatte sig kyrkan och religionen, ung samma tankegång som ännu finns inom världens samhällen och t.ex. islam, utan personligt ansvar. De var ju redan förlåtna genom Jesus ställföreträdande ansvar.
         Detta är naturligtvis nonsens. Ingen själ kan ta på sig något ställföreträdande martyrskap. Senare försökte kyrkan en gång för alla utplåna företrädare för ‘Kristus sanna lära’, genom att under tre dagar slakta reinkarnerade esséer och gnostiker i en räd mot 70.000 kararer (därav ordet kättare).

         • hllviken says:

          Katolska Kyrkan försökte även utrota valdéerna:

          http://www.britannica.com/topic/Waldenses

         • Arga gubben says:

          Göran, makthavarna vill alltid använda religionen för sina egna intressen. Den har missbrukats flera gånger i Europa. Konstantin lät döpa sig först på dödsbädden. Katarerna dödades grymt efter löfte om fri lejd. Se hur påven har tagit över Guds attribut. Det är jag som styr romerska riket och allt Himmelskt! Kardinalerna är mina prinsar! Det redan döda riket? Det jag löser och binder gäller i Himmelen, jag har tagit över Petrus makt, så det så.

          Konstiga saker ägde rum i Nicea, därom är vi eniga. Gudsbegreppet är konstigt.

          Bibeln talar om att uppstå på den yttersta dagen och det missförstås. Swedenborg säger att vi kommer till andligt liv på tredje dagen. Paulus fick besöka tredje Himmelen när han ännu var i kroppen. Vi har många vittnesbörd om besök i den andliga världen. Vi lever ju redan i den där vi vandrar på jorden. Ett säkert tecken är när Herren kommer starkt över huvudet eller när Han låter en ängel stryka kinderna. Inte bara Barbro vittnar om det. Ett annat är att vi kan angripas fysiskt av straffande andar. Även jag har känt av det.

          Bibeln säger att Herren dog för att avlasta våra synder. Så är det direkt när vi kommer till tro, men sedan måste vi vandra efter Hans sanningar för att kunna ha hopp. Man kan inte säga att man är skuldfri, om man fortsätter att leva i synd. Vi har några kristna som tycker att de kan leva som de vill utan konsekvenser. Flera irrläror har smugit sig in i församlingen. Gud vill att du ska vara rik! Ett annat folk är Guds egendomsfolk. Ja, men det är vi också. Det goda budskapet är att vi bara behöver bättre oss lite grand varje år. Ingen förmår stå skuldfri direkt vid frälsningen.

          Via con me (gå med mig)! Nej, jag vill ”via con carne” (med köttet). Kampen mellan anden och köttet i våra förhållanden.

          Leonard Cohen – Dance Me To The End Of Love

          • Sture says:

           @ Arga gubben,
           du skriver: ”Bibeln talar om att uppstå på den yttersta dagen och det missförstås. Swedenborg säger att vi kommer till andligt liv på tredje dagen.”

           Det är här det blir helt fel i NT. Jesus förklarar i Lorber att med ”den yttersta dagen” menas den dag då man dör fysiskt – då återuppstår man genast i andlig skepnad och kan se sin skepnad själv men ingen fysisk person kan se denna. Detta stämmer exakt med vad som berättas av dem som varit döda och återuppstått. [Det sägs också att man efter sin död gärna stannar kvar i rummet under de första tre dagarna varefter man går vidare. Så det där med tre dagar kan nog också stämma.]
           Då, enligt NDUn, får man också sin ”dom” (på den yttersta dagen), men inte av Gud utan av sig själv. Då spelas det nämligen upp en ”video” av hela ens liv där man får se och ta ställning till alla viktiga avgörande moment i sitt liv. Och Ljusgestalten frågar: ”Är du nöjd med ditt liv?” Men man skäms, man skäms och man skäms. Men ljusgestalten vill att man skall ta lärdom och också förlåta sig själv såsom man också skall förlåta andra människor. Hela detta skeende är omvittnat av tiotusentals människor. Man skall leva sitt liv så att man slipper skämmas så förskräckligt, men lite synder då och då är oundvikliga, annars vore man bara en robot.
           Allt detta är missuppfattat av den katolska kyrkan, som vill att man skall ge dem pengar för att bli ”förlåten”.

          • peterkrabbe says:

           Detta är ju ett mycket bra exempel på hur man kan levandegöra kristendomen genom att berika bibelns kryptiska texter med dagens vetenskap om väsentliga avsnitt. Vad som händer när man dör är den fråga som har störst betydelse för många. Kunskapen om detta avslut skulle väsentligt mildra den ångest och skräck som de flesta känner när dödsögonblicket närmar sig. Den som levt ett bra liv kan till och med se fram emot den sista stunden i jordelivet med tillförsikt genom att känna till den väntande processen. Att lämna den avlidnes rum i vila de tre dagarna vore då naturligt, istället för att packa ihop alla tillhörigheter och utrymma rummet snarast möjligt.
           När min gamle far dog för länge sedan tände vi ett ljus och satt så ofta vi kunde i hans rum fram till begravningen. Upplevelsen av närvaro var oerhört stark och vi kände en icke fysisk gemenskap som lugnade våra starka känslor avsevärt.
           Detta borde man kunna läsa om i Bibeln på ett sätt som alla kan förstå. Det vore en tillgång för kristendomen, inte det motsatta. Att vara kristen måste kunna innebära att följa en logik, inte en bok som aldrig varit avsedd för vanliga människor att läsa.
           Vad händer då sedan? Det finns vetenskapliga bevis för att hjärnans energiinnehåll mångfaldigas i samband med dödsögonblicket. Energi är oförstörbar, den ändrar bara form. Vi går in i en tidslös dimension. Vad har Lorber att berätta om detta? Låt oss fortsätta att lägga pusslet!

          • Sture says:

           @ peterkrabbe,
           det skrivs ganska mycket i Lorber om vad som händer när man dör. Först och främst har vi en lång berättelse om den då kände människorättsaktivisten (och ateisten) Robert Blum på 1800-talet (319 sidor). Dessutom finns det en bok som heter ”Beyond the threshold” (= bortom tröskeln) på 97 sidor. Här går Jesus igenom vad som händer på den andra sidan med vissa personer (här avses nog personlighetstyper). Det verkligt intressanta är ju vad som händer med en påve. Jag kan bara säga att det är nog inte vad de tänkt sig.

           Scen 1: ”En berömd man”
           Scen 2: ”En boklärd man”
           Scen 3: ”En rik man”
           Scen 4: ”En snobb”
           Scen 5: ”En modemedveten ung kvinna”
           Scen 6: ”En general”
           Scen 7: ”En påve”
           Scen 8: ”En minister”
           Scen 9: ”Biskop Martin”
           Scen 10: ”En fattig människa”
           Scen 11: ”Robert Blum”

           I ett Appendix behandlas följande ämnen:

           ”Återföreningen på den stora andra sidan”
           ”Ett budskap från den andra sidan” (till Lorber)
           ”Finns det ett evigt straff och evig fördömelse?”

           Ingenting av detta går emot det som berättas i de många Nära Döden Upplevelserna, fast Jesus berättar mycket djupare om vad som händer efter döden.

          • peterkrabbe says:

           Låter intressant! Du kanske kan ge lite info om vem som gett ut boken (förlag, årtal) för fortsatta studier. Jag förutsätter att alla kategorier utom nr 10 råkar illa ut efter döden. Kanske kan vi skicka ett utdrag om nr 8 till Stefan Löfvén för eftertanke?

          • Sture says:

           @ peterkrabbe,
           jag märker nu att dessa verk inte finns med på den sajt som jag annonserat: https://www.jakob-lorber-australia.net
           men dessa verk fanns med på någon av de sajter som jag tidigare laddat ner material ifrån, men som nu är nedsläckta, http://www.franky1.com och ”thedevinefoundation.com”.
           Det är därför det är så viktigt att människor på denna blogg laddar ner materialet så att det kan läggas upp på nytt.
           Jag kan sända dessa filer till dig.

          • peterkrabbe says:

           Tack, det vore fint. Det visar att vi för en kamp mot tiden, det gäller nog tyvärr hela kristendomens existens.

          • Arga gubben says:

           Till Sture och alla. Det går inte att svara Sture, så jag skriver här. Jag tror själv att vi genast lever andligen när vi dör, eftersom vi redan nu gör det. Swedenborg fick göra otaliga besök och visste precis vad som skulle möta honom, men han skrev under prästväldet om det folk kunde ta emot utan att åtala honom. Tredje dagen har dock sin betydelse, som du säger.

           Videon handlar om en oskuldsfull kvinna. Mannen verkar bara vilja älska henne tills hon slutar ”dansa”. Han sjunger om Babylon och några i publiken ser konstiga ut. Så tolkar jag videon.

           Swedenborg berättar om en påve i Himmelen. Han är upprörd över vad påvar och andra håller på med på jorden. Kanske det var i det sammanhanget Swedenborg skrev om machiavellister i det nedersta helvetet.

           Faran med spiritism är att komma i kontakt med riktigt onda andar. De är berövade sitt förstånd och tror att de fortfarande lever på jorden. De blir rasande om de upptäcker oss. Andra kontakter kan vara positiva, som när vi får hälsningar av de som har gått före.

           Korsfästningen syftar till att kväva den dödsdömde. Han kan bara andas om han tar spjärn med sina korsfästa fötter och det är smärtsamt. Herren tog spjärn och sade t.ex. att Johannes skulle ta hand om Jungfru Maria. Han tvingades sluta andas, dvs. sluta ta emot sanningar, men Han visste råd. Hans blod rann till jorden och innehöll alla Hans sanningar. Församlingen, jorden, fick nytt liv. Steiner tolkar det fysiskt och säger att blodet sakta sprider sig över jorden och det är också sant.

           Jesu blod renar oss, om vi blott förstår det. Korsfästningen syftade till att få tyst på Honom och det misslyckades. Det går inte att besegra Segraren.

           Swedenborg talar mycket om Guds försyn. Man kan i efterhand upptäcka att en svår tid beredde en följande god tid. Några av oss kommer starkare ut och är mer beslutsamma i sökandet efter Herren (trots förfärliga förluster). Så är det också med det hemska moln som nu täcker världen. När vi vänder om, ödmjukar oss och ber, så trampar Herren ned molnet. Denna hemska tid är nödvändig för vår fortlevnad, som jag förstår det. Det ondas enda uppgift är att besegras.

           Lorber säger att jordens gravitionscentrum var i Norden på hans tid och det stämmer med väckelserna.

           Som på bloggen och i det amerikanska tvåflodslandet med många tillflöden.

           ”Let us proceed from this example to the third: imagine again a water conduit to
           one point, of which ten tubes, arranged radially, intersect. The water at this junction
           of the tubes mixes with a very strong whirling motion, and surges from there,
           mixed through the draining tubes, so that at the end of each draining tube a variety
           of mixed waters pours out.”

           Klicka för att komma åt Jakob-Lorber-Earth-and-Moon.pdf

          • Sture says:

           @ Arga gubben,
           underbart. Här har du lagt upp ”Earth and Moon” på 134 sidor. Förhoppningsvis finns det någon på bloggen med språklig begåvning som kan ta sig an att översätta den till svenska. Jag är upptagen med Johannes Stora Evangelium just nu för flera år framåt och kommer inte att hinna.

         • Sture says:

          @ Göran,
          allt var inte fel då kejsar Konstantin år 321 förklarade kristendomen som statsreligion. Man rensade då ut mängder av apokryfiska skrifter som skapats långt efter Jesu död och återuppståndelse, på 200-300 talet, som innehöll allsköns myter – och man beslöt att bara behålla de som låg Jesus väldigt nära i tiden alternativt varit hans lärljungar.
          Strax före sin död den 24 augusti 1864 fick Jakob Lorber i april 1864 flera meddelanden från Jesus som gällde Bibelns trovärdighet. Här finns bara översatt till svenska det han säger om Nya Testamentet, men inte Gamla (ännu). Det är väl värt att läsa. Jesus kommer senare i Johannes Stora Evangelium i fem kapitel att berätta vad han tycker om katolska kyrkan (=Babylons sköka) och vad som kommer att hända med denna i vår tid.

          http://johannesevangeliet.blogspot.com/2015/03/vara-bibeltexters-tillforlitlighet.html

          • Mo says:

           Sture, jag förstår inte varför du envisas med att kalla katolska kyrkan ”Babylons sköka” som ger helt fel tankespår att detta skulle ha något att göra med sexualitet mellan man och kvinna. Det blir ett sätt för män att lägga över ansvaret för sin egen otyglade sexualitet på kvinnan. Vad jag vet är de flesta idag eniga om att avarten som har etablerats inom katolska kyrkan är ett uttryck för den makt som kan utövas genom en snedvriden sexualitet, är ett arv från den Hellenistiska kulturen.

           https://www.dagen.se/debatt/det-straffar-sig-att-forsoka-vara-frommare-an-gud-sjalv-1.245676

           https://www.hbl.fi/artikel/paven-overgrepp-monstruost-problem-i-kyrkan/

          • Loa says:

           Nej, Konstantin förklarade bara kristendomen laglig (bekräftade ediktet i Milano), vilket det var den enda religion som inte var i det mångreligiösa Romarriket. På 380-talet förklarade Theodosius I att den var den enda accepterade religionen och 391 avskaffade han religionsfriheten och införde kristendomen som statsreligion.

  • peterkrabbe says:

   Mycket intressant länk till Swedenborg! Jag förstår att han inte uppmärksammades efter förtjänst under sin tid, han måste ha varit den första riktiga science-fictionförfattaren i världen! Vad som är fiktion eller inte får vi nu, i vår generation, grunna över. Häpnadsväckande litteratur från 1700-talet! Jag får läsa skriften, men kan redan konstatera att jag nog får ompröva mitt tidigare lite skeptiska intryck av honom efter alla bibelcitat. Tack för att du vågade lägga ut länken.

 29. peterkrabbe says:

  https://morklaggning.wordpress.com/2020/01/15/demokratins-svagheter-iiiiii/#more-19254

  Arnstberg gör i sin trilogi om Demokratins svårigheter tänkvärda återblickar och reflektioner. Jag kulle vilja lägga till att hans beskrivning av ämbetssverige i stor omfattning handlar om frimurarnas Sverige. I min ungdom hade frimurarna de mest pompösa palatsen i städerna och de näringsidkare som inte var med i logerna kom aldrig i närheten av de stora affärerna.

  Det största problemet för dagen är sannolikt att invandrare från länder som styrs genom klansystem har små möjligheter att ställa om till vår form av demokrati. När religionen följer med gör också klansystemet det. Med växande antal minskar också förutsättningarna för att kunna bibehålla demokratin i landet som helhet.

 30. hllviken says:

  GLOBALIST-NÄTVERK bakom IRANSKANDALEN?

 31. Sture says:

  @ Arga gubben,
  jag har tyvärr inte läst allt och framförallt bara översatt en bråkdel till svenska eftersom materialet är så enormt omfattande. Jag skall försöka leta reda på lämpliga stycken som jag översatt.

  Men det jag tycker att människor på denna blogg framförallt skulle läsa och förhoppningsfullt översätta är böckerna om ”Earth and Moon” (134 sidor), ”The Natural Sun” (719 sidor), ”The Spiritual Sun” i 3 delar (= Gud, 450 sidor). Här står väldigt mycket naturvetenskap i Jesu tappning. Om det bara kommer från Lorbers fantasi undrar man ju förstås varifrån han fått allt detta.
  Till eva-marie måste jag korrigera: ”Three days in the temple” är på 162 sidor (inte c:a 50 som jag skrev).

  • eva-marie says:

   Sture.
   Jag har läst det som står på svenska i den första ( tror jag ) länken du gav mig. Har varit upptagen och inte hunnit läsa mkt mer. Verkligen intressant. Som att få inblickar i det vi inte hittar i Bibeln. Jag har laddat ner engelska delar också i den andra länken.

   Jag vill också betona att jag är ganska bokstavstroende, fast jag inser att en hel del i Bibeln är symboliskt framställt och kanske inte skall tolkas bokstavligt.
   Någon (tror det var Peter Krabbe) skriver i en kommentar att Bibeln inte var avsedd för vanliga människor att läsa. För mig har den varit en av de viktigaste källorna till att jag blev troende. Vet inte om du eller någon annan har någon synpunkt på det? Bönen har förstås också varit viktig.
   Det finns förstås andra sätt att komma till tro på. Alla människor har inte tillgång till skriften och kanske får tron på andra vägar ; förkunnelse, övernaturligta underverk osv.

   Arga gubben ; Har inte hunnit med så mycket av Swedenborg än. Skall läsa där också.

   • peterkrabbe says:

    Eva-Marie, jag menar att under de först 1500 åren efter att Bibeln sammanställts var en helt dominerande andel av befolkningen INTE LÄSKUNNIG. Man var hänvisade till att lyssna på prästernas muntliga tolkning av innehållet under högmässor och andra aktiviteter ledda av prästerna. Inom den katolska kyrkan hölls gudstjänsten dessutom på latin, vilket bara ett fåtal förstod. Prästerna hade tolkningsföreträde ända tills vanliga människor började gå i skolan och lära sig att mödosamt ta sig igenom de ofta kryptiska texterna. Idag är det självfallet annorlunda.

 32. Mariana says:

  @Peter Krabbe, det finns två intressanta skildringar om vad som händer då man gått in i en ny dimension.
  ”En vandrande andes upplevelser i den immateriella världen och på olika världsklot”.Den boken är skriven av Gustav Åsbrink och upplevelserna är förmedlade av hans ”döde” bror Daniel Åsbrink.

  Ebba Richert: ”Vem är jag”, där hon börjar sitt sökande för att finna svar på sina frågor.
  I en senare bok, ”Ingen död” , har hon genom sina kontakter med andevärlden blivit helt förvissad om själens fortlevnad.

  De två första böckerna har jag köpt på Bokbörsen. Den tredje har jag läst genom fjärrlån från ett universitetsbibliotek.

 33. Mo says:

  Robert Sepehr om katolska kyrkans influencer.

 34. Arga gubben says:

  Påven har kul medan hans kyrka faller ned i avgrunden. Kan någon italienska och kan översätta? Hej, Ulf Ekman, hej, svenske kardinal, har ni kul nu?

  Pope participates in circus act during general audience

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: