Forum Krabbe, januari 2020.

forum 2001

 

Så har då det nya året börjat. Rekord för den första artikeln med mer än 370 kommentarer, så dags nu att byta till Forum Krabbe för att materialet inte skall bli för oöverskådligt. Vi har mycket att fundera över och jag skall återkomma med nya ämnen så snart som jag hinner, livet har även andra plikter…

Den fria diskussionen har blivit viktig för bloggen, vi har alla ett stort behov av att samtala med varandra under vänskapliga former. Den diskussionen skall vi slå vakt om. Den förutsätter både förmåga att respektera varandra och att acceptera att alla inte har samma åsikter. Genom att utbyta idéer och kunskaper kommer vi alltid längst. Kanske kan vi på så sätt tända ett ljus i ett mörker, som blir allt tätare?

Väl mött på Forum!

Peter Krabbe

161 Responses to Forum Krabbe, januari 2020.

 1. peterkrabbe says:

  Intressant om Tesla och Black Knight Satellite. Är vi övervakade av andra civilisationer och sedan när?

  • Loa says:

   Black Knight var verkligen en nyhet. Gammal-het? Otroligt.
   Nikola Tesla:
   Detta är en lika halsbrytande som plausibel förklaring till president Trump.
   ”TRUMP THE GREATEST ACTOR OF ALL TIME — A hypothesis.”
   https://phibetaiota.net/2019/04/trump-tesla-us-navy-secret-super-rich-anti-zionists-a-hypothesis/
   ”Trump, Tesla, US Navy & Secret Super Rich Anti-Zionists — A Hypothesis.”
   En lång twittertråd av T. Benjamin @1FreeInhabitant,
   publicerad 2019/04/24 på Phi Beta Iota, där R D Steele kommenterar:
   ”Utterly fascinating and very much in the realm of the possible. Strongly recommended as a full read, amply illustrated with embedded videos.”
   VERKLIGEN.
   Det börjar med Donald Trumps farbror John Trump – som var Nikola Teslas förtrogne.
   ”Uncle John told him (nevön Donald) of MIRACULOUS things that came from the mind of a miraculous man – A man who tamed electromagnetics, and whose genius may be unparalleled to this day.
   (—)
   Robert Jemison Van de Graaff – made Tesla’s BIG vision a reality… Extreme high-voltage, with low amperes, can deliver WIRELESS electricity to every man, woman, and child on the planet
   (…)
   ”Who was Van de Graaff’s business partner?
   John Trump, that who… And they formed the High Voltage Engineering Corporation (HVEC).”
   (…)
   28) ”Besides his own personal experience with bankers and patent theft, Tesla knew through his network of other threats to the safeguard of his technology.
   The cabal already had plans…”

   Fortsätt läsa..
   Edisons ej använda evighets-bilbatteri.
   Skalärvågor vs. relativitetsteorin.
   “Einstein’s relativity work is a magnificent mathematical garb which fascinates, dazzles and makes people blind to the underlying errors.” – Tesla, 1935 New York Times.
   (…)
   55) ”Tesla was FUNDED by John Jacob Astor IV after JP Morgan killed WardenClyffe.
   The same John Jacob Astor IV that died on the Titanic. The same Banker that OPPOSED the FED.”
   (…)
   Project Paperclip
   och – Richard Nixon. Man tror öronen ska trilla av: Han var THE Legal Naval Officer in charge of the placement of Nazi scientists in Project Paperclip.
   (…)
   70) ”Certainly Tesla wasn’t the only one experimenting with high-voltage. So were the best minds of the Third Reich.”
   White hat JFK.
   Och nu Donald Trump, med så mycket mer i bagaget än vi kan ana.

 2. Sture says:

  @ Mo
  du skrev så här i en kommentar i förra krönikan:
  ”Sture, jag förstår inte varför du envisas med att kalla katolska kyrkan ”Babylons sköka” som ger helt fel tankespår att detta skulle ha något att göra med sexualitet mellan man och kvinna. Det blir ett sätt för män att lägga över ansvaret för sin egen otyglade sexualitet på kvinnan.”

  Detta uttryck ”Babylons sköka” är inte ett uttryck som jag hittat på själv och det för mig inte alls in på några tankespår om sexualitet mellan man och kvinna. Det handlar inte om det.
  Uttrycket kommer från de syner som Johannes beskriver i sin ”Uppenbarelse” och är säkert en symbolisk bild för något annat – t. ex. förförelse, fast i en annan än sexuell bemärkelse.
  Martin Luther tolkade detta som den katolska kyrkan och därefter har det varit vanligt för protestanter att tolka ”Babylons sköka” som den romersk-katolska kyrkan.

  Walid Shoebat, en palestinier som är f.d. muslim och PLO-terrorist, framlägger i sina böcker ”Why I left Jihad”, ”Why we want to kill you” och ”God’s war on terror” en teori om att det skulle röra sig om Saudiarabien, som ”förför med sitt vin”. Det sista skulle då tolkas som oljan. Detta har för mig länge låtit som trovärdigt.
  Men. I ”Johannes stora evangelium” gör Jesus Kristus ett uppehåll i berättelsen om lärljungarna och pratar nutid då han i 6 kapitel (bok 23/25, kapitel 7-12) behandlar den katolska kyrkan, hur den har varit och vad som kommer att hända med denna. Och då benämner han just katolska kyrka vid just detta namn ”Babylons sköka”. Och detta dikterar han för Jakob Lorber som var hängiven, aktiv och troende katolik. Detta har avgjort frågan för mig. Hittills.

  • Mo says:

   Sture, på 2000-talet är det klokt att använda ordet på rätt sätt om du inte vill stöta bort folk, kristendomen går mot sin undergång i Sverige och många andra länder och du hjälper till.

   • peterkrabbe says:

    Hmmm, det var hårda ord, Mo… Har vi en feministdebatt här?

    • Mo says:

     Jag tror man vinner i längden på att se det positiva i olikheterna mellan man och kvinna, om du vill kalla det feminism så har vi lång väg kvar. Vem vinner vi på en kamp mellan könen där det som är dåligt skall associeras med det kvinnliga. Varför använda ett ord som inte har något som helst relevans för det man vill beskriva mer än att det är uttryck för ett starkt behov av att kränka motståndaren. Så kanske man förde debatten för 2000 år sedan men inte idag om vi vill komma vidare.
     Enligt min gamla ordbok betyder sköka: slinka, (hor)kona, hora,luder mm. Medan förföra( förförd) betyder förleda, vilseleda, fallen. Varför inte använda rätt ord för det man vill beskriva ?

     Vi får inte gynna den här utvecklingen.

     https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hon-blev-spottad-pa-och-kallad-hora-pa-gatan/reprev!QSI7dI6Z@mZbDJz0KDDHYQ/

     • peterkrabbe says:

      Mo, jag tror att vi ser det på samma sätt. Jag har uppfattat feminism som en rörelse som vill eliminera skillnaderna mellan könen, inte tvärtom. Jag är dock inte särskilt insatt i nomenklaturen och nöjer mig med att konstatera att jag uppskattar kvinnorna för det mesta av det som de står för och skulle inte vilja leva ett liv utan dem.

     • Sture says:

      @ Mo,
      Man måste lära sig skilja på huvudsak och bisak. Jag har citerat vad Johannes sagt i Johannes Uppenbarelse, vad Luther trodde att detta betydde och vad Jesus i Lorber-manuskripten slutligen slår fast att det betyder. Då drar du slutsatsen att jag ”bidrar till att kristendomen går mot sin undergång i Sverige och många andra länder.” (sic !!!) Vilka andra ord vill du förbjuda vår användning av på denna blogg – för att kristendomen inte skall gå mot sin undergång i Sverige och i många andra länder?
      När evangelisten Johannes i Johannes Uppenbarelse så använde uttrycket ”Babylons sköka”, hade detta ”ingen relevans utan var bara ett uttryck för ett starkt behov av att kränka motståndaren”. Vilken motståndare då?
      Så till ordens betydelse. Orden betyder inte alltid det som det står i ordboken att de betyder, utan de kan användas i andra sammanhang. Du har kanske hört uttrycket (t. ex. inom tidningsvärlden) att man ”prostituerar sig”. Det betyder inte att man ”säljer sex” utan helt enkelt att man ”säljer sig” för pengar, man har inte tillräckligt mycket ryggrad och integritet för att säga nej till vissa uppdrag, som ens samvete säger nej till, utan deltar i att skriva snaskiga reportage och hänga ut enskilda personer. Om detta sade Jesus en gång att ”vad hjälper det väl en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?” Det är precis detta som den katolska kyrkan och många andra kyrkor har gjort idag – de har ”prostituerat sig”, och kan därför mycket väl kallas sköka, vilket inte betyder att de säljer sex.
      Hade Jesus en syn på kvinnor som är omodern idag eftersom du tycker att vi skall använda ett annat (mera feministiskt?) språk på 2.000-talet?
      I Lorber-manuskripten berättar Jesus i 5 kapitel om Maria Magdalena. Hon var prostituerad, en ”sköka”. Till yttermera visso så sålde hon inte sex för att hon var fattig eftersom hennes föräldrar var mycket välbeställda. Men ändock, hon var en känd ”sköka”, som ändrade inriktning på sitt liv när hon blev kär i Jesus Kristus. Hur behandlade Jesus denna ”sköka”? Föraktade han henne? Inte alls. Tvärtom var det hon som fick äran att före alla andra (före lärljungarna) upptäcka att Jesu grav var tom. Jesus sade också att det skulle bli hennes öde att aldrig glömmas för världen och att hennes namn skulle nämnas överallt där man predikade den kristna läran. Så har det också blivit, trots att materialet om henne bara rör en promille av det skrivna. Hon lyser !

      • Mo says:

       Sture, de abrahamitiska religionerna har haft och har stora problem med sin kvinnosyn. Man skall inte försköna det som gömmer sig bakom fasaden genom att använda orden på fel sätt så att de förlorar sin betydelse. Här kan du läsa om hur imaner medverkar till försäljning av flickor från nio år för sexuella tjänster, dessutom för sin egen vinning.

       https://ledarsidorna.se/2020/01/recension-den-hemliga-sexhandeln-i-irak/

       • Sture says:

        @ Mo,
        en fullständigt makalös kommentar. Vad har detta med saken att göra? Du ger mig och Jesus Kristus skulden för att imamer inom Islam sysslar med pedofili och sexslaveri. Och så reducerar du Jesu lära till bara en av flera ”abrahamitiska” religioner, som har problem med sin kvinnosyn (???). Kan du inte se någon skillnad där?

        • Mo says:

         Men dessa problem har ju i hög grad även funnits inom kristendomen och har bla urartat vid häxbränningar. Syndafallets djup förföljer och jag menar att vi får se upp så vi inte på nytt hamnar i denna grop när islam gör sitt intåg i vårt samhälle. Jag är övertygad om att du har en civiliserad syn på skapelsen och dess överlevnad, men att kvinnan fortfarande väcker okontrollerad ilska visar väl detta.

         https://www.expressen.se/nyheter/paven-ber-om-ursakt-for-slag-tappade-talamod/

     • Erik says:

      ”Jag tror man vinner i längden på att se det positiva i olikheterna mellan man och kvinna”.

      Är helt enig med dig Mo, som jag skrev någon annans stans: ”anser att det bara finns två kön och dem är dessutom så fundamentalt olika varandra, på alla plan, att det inte gör någon skillnad hur mycket man än operera sig eller för den delen äter kvinnliga respektive manliga könshormoner. Dessutom, är inte ätandet av könshormoner ett bevis i sig på att kön inte är en social konstruktion, för i annat fall krävs det bara att man socialt dekonstrueras om könet, och då behöves ju inga hormoner.

      Sedan kan man söka efter likheter också, och finna så många man vill, men det förtar inte de grundläggande skillnaderna.

 3. Pingback: Forum Krabbe, januari 2020. — Peter Krabbe – Life, Death and all between

 4. Lassekniven says:

  Hej Peter, din blogg är verkligen fin med alldeles speciella och intressanta krönikor samt dina kommentarer till kommentatorerna.
  Om vi bortser från oss i (h)järngänget som ju skannar av bloggen flera gånger per dag hur många tusen olika ”anonyma” läser bloggen exempelvis per månad? Förmodligen är en absolut majoritet av dessa individer kloka och förnuftiga människor som kan tillgodogöra sig innehållet.

  Ett tips till en kommande krönika kunde vara ”Kulturen i samhället då och nu”.

  • peterkrabbe says:

   Antalet visningar på bloggen pendlar mellan 25.000 och 40.000 per månad. Av dessa utgörs antalet unika besökare till en tredjedel, flertalet går därför in på bloggen regelbundet och ett flertal gånger per månad. Hjärngänget, som jag gärna kallar redaktionen, svarar för en dominerande andel av innehållet och ger en spridning av innehållet som kan jämföras med en veckotidning. Utan er hade det knappast funnits någon blogg, värd att återkomma till!
   Särskilt nöjd är jag med den internationella spridningen, bloggen följes regelbundet av läsare från 30- 50 länder. Även om de flesta av dessa är utlandssvenskar, tror jag att bloggen lockar genom att mycket av materialet är på engelska. Vi har också duktiga medarbetare från många europeiska länder.
   Av kommentarerna framgår också att läsarna är som du säger kloka och förnuftiga!

  • messkalle says:

   Tack, det stämmer att många läser och nu får de beröm för att de med hjärna gärna läser Krabbes blogg

   • messkalle says:

    Vid granskning konstateras att jag måhända förhävt mig. Hoppas redaktionen anser att jag har något att yvas över. 🙂 gammaldags

 5. Arga gubben says:

  Swedenborg nämner också Tartarus och kallar det Stora Tartariet. Ett mystiskt område ned en mystisk religion. Det anses har legat i östra Ryssland i forna tider. Tartarer är välkända och kan ha kallats mongoler och hunner i Europa. De skapade ett väldigt rike innan de imploderade efter expansionen. Expansionen var kanske en sista dödsryckning för kulturen och religionen. Sheol kan ha varit en gammal religion vars namn nu förnedras för att den var förstörd. Så har det varit sedan Adam, men kristendomen ersätts inte, den transformeras, som jag förstår det.

  ”Genom att låna från det hedniska ‘Tartarus’ och den gamla judiska ‘Sheol’, framställde de Mig som de välkända ‘Aakus’, ‘Minos’ och ‘Rhadamantus’ i en person, vilka företrädde domstolen för avlidna själar. Därför skulle jag tvingas döma obevekligt och obarmhärtigt, fördöma och för evigt kasta alla dem i helvetet, som inte lyder föreskrifter och anvisningar från den så kallade ‘Helige Fadern’ i Rom.”

  https://johannesevangeliet.blogspot.com/2015/03/vara-bibeltexters-tillforlitlighet.html

  Ni får veta mer om den s.k. helige fadern i en av de sista kommentarerna i den förra krönikan. Hårresande. Påven gör sin kyrka till ett spektakel.

  Se också det här. Gammelkatoliker har länge kritiserat det andra Vaticankonsiliet, men den här påven möter motstånd i hela världen. En biskop mordhotades och tvingades gömma sig.

  IN GOD’S NAME: Viganò Resists Francis to His Face

  Sture säger att tecken och under innebär problem och det är sant. Folk tvingas att tro, säger Swedenborg och det är trons slaveri. De nya under jag tror sker idag har annan karaktär. Många tvivlar när de får höra om mirakulösa helanden. Din sjuka patient är frisk. Omöjligt, jag måste ha gjort en feldiagnos. Ett kort ben växte ut. Nä, du pratar. Barbro upplevde under ensam i en gillestuga. Jag har sett saliga kristna afrikaner se in i Himmelen med glädje, men de som inte tror förstår inte som de som tror. Så det finns ett skydd.

  Det kan det komma att bli ändring på. Den onde kan utnämna en jordisk betjänt som säger sig ha uppstått från det döda. Ni känner mig, jag är känd. Jag dog och är nu levande. Det kan göras med modern videoteknik. Det kommer från mig, inte från Swedenborg. Jag gör inte alltid klart vad som kommer från mig. Vidare kan en sådan person ta ned fysisk eld från ”Himmelen”. Det går rykten om att vissa ”invigda” har sådana ockulta kunskaper. Den onde skapar gärna otrons slaveri.

  Enligt gamla traditioner är antikrist inte intresserad av kvinnor. Det sprider sig idag och är kanske ett förtecken. Han sägs vara född av en sköka. Kanske andligt, kanske fysiskt.

 6. Lassekniven says:

  Ja, det är imponerande med så många besökare utöver oss i hjärngänget. Det innebär att informationen sprider sig som ringar på vattnet. Huygens princip.
  Detta är räddningen för vårt Sverige. Spridning av information och belysning av alla lögner som svenska folket utsätts för. Det kommer att bli dags för den svenska skattebetalande medelklassen att säga enough is enough. Din och Lars Berns och Det Goda Samhällets blogga , Mikael Willgert med SwebbTV och många andra bryter mark. Jag hoppas att uppvaknandet kommer förr i stället för senare för mina och era barns och barnbarns skull. Vi kämpar vidare. Kapitulation? Nej! ( Gösta Gustaf Janson 1932).

 7. JohanW says:

  Intressanta tankar som ofta här, så mkt att läsa och fundera på😊

  Jag bryter dock in med ett annat ämne. Imorgon 20/1 är det många som är oroliga att demonstrationen i Virginia som skall hållas av den grupp som motsätter sig guvernörens beslut om att frånta medborgarnas rättighet att bära vapen. Myndigheten har kört in bepansrade fordon, man har infört flygförbud och platsen som man skall vara på anses idealisk för att ”spärra” in massorna. Finns politiker som gått ut och varnat för att det är en fälla. Naturligtvis har Antifa beordrats ditt och det finns redan arresteringar i grannstater av kända våldsmän på väg till VA. Detta har byggt upp under de senaste månaderna. Risken för en FF känns överhängande!? Vill man försöka ta en ny ”stafettpinnen” i att skapa debatt om rätt till egen vapen/skydd, vill man skapa en situation som tar bort fokus, vill man visa att patrioter/veteraner är möjliga terrorister? Frågorna är många men att detta varit deras plan länge nu (att avväpna folket/milisen) är ju känt. Just milisen (3% av folket som svurit att ”försvara konstitutionen”) anses av dem vara ett av de större hindren till att skapa det USA de önskar. Oroväckande att Bernie prata mkt på sista tiden att dessa människor borde fängslas och ”omprogrammeras” och en av hans närmaste medarbetare har fångats på kamera där han berömde/förespråkade kommunisternas fångläger för just dessa ändamål. Historien går på något vis igen men deras spelreglerna har använts så många gånger att allt mer folk ser igenom dem. Allt känns upplagt för stor oro/frustration/våld men jag hoppas att situationen på något vis är under kontroll. På tis morgon vet man nog mer.

 8. Arga gubben says:

  Tack för informationen om Tartariet. Den förste kejsaren av Kina hette Kun. Vi fick senare kungar och khaner. Jag tror ett kinesiskt efternamn liknar kun. I nätets barndom såg jag en gudastaty inte långt från Sverige och strax efteråt samma gubbe i östra Asien. Skägg, mustascher och huvudform liknade mycket Gustav den andre Adolf. Det är också intressant att vikingarnas drakskepp för tanken till Kina. I skärgården finns ett gammalt hus med horn på sidorna som i Asien.

  Vandalerna anses ha varit svarthåriga och de kom från Norden.

  Någon säger att rödhåriga mumier får håret färgat efter döden. Kanske speciella kemiska reaktioner ägde rum i deras gravar. Det kan också vara så att kineserna hatar tanken på att de styrdes av ett annat folk. Många uigurer har blonda drag och ett folk i Japan ser mer ut som vi gör och skiljer sig från japanerna. Eldsländarna hade europeiska, finska och asiatiska drag. Några hade grå ögon och de tillhör den blåa familjen. Idag är de effektivt utrotade.

  Få folk är oblandade. Svenskar, tyskar och ryssar är det definitivt inte. Det tänker vi inte på i Sverige, men i Ryssland är folk medvetna. Det finns ett tartariskt arv. Jag har träffat tartarättlingar med blå ögon. Ett mongoliskt födelsemärke kan ännu hittas i en del av Frankrike.

  Några Bibelböcker anses vara förlorade, men Swedenborg säger att boken om Herrens krig, de andliga, ännu är känd i Tartariet. Den kan vara gammal som Jobs bok.

  Det är inte slut på påvens våndor.

  ”I want to tell you, dear Pope Francis, we now have the data that Venezuelans have been leaving Catholicism,” Maduro stated in a speech, broadcast live on state TV on Friday.

  ”Nearly 40 percent are declaring themselves Evangelicals. That number used to be 3 percent.”

  Some bishops have openly urged Maduro to step down during his standoff with Guaido.

  https://www.rt.com/news/478580-maduro-pope-francis-catholics/

  Rysslands nye premiärminister är en okänd stjärna. Många undrar vilka ministrar som utnämns. Det finns två Ryssland, de dynamiska storstäderna och den lidande landsbygden. Rysslands framtid beror på hur det problemet löses. Premiärministern är ekonom och har varit ansvarig för federala skatter. Putin kommer inte att sitta kvar efter 2024, det är vi många som anser. Ser vi hans kronprins? En tsar för alla Rysslands? Många ryssar gillar Putin och tycker inte om Medvedev. Han har gjort bort sig med konstiga bulvanaffärer och retar folket på andra sätt.

  Life After Putin

  https://cluborlov.blogspot.com/2020/01/life-after-putin.html#more

  What You Need to Know About Putin-Proposed Candidate for Russian Prime Minister’s Office

  https://sputniknews.com/russia/202001151078047249-what-you-need-to-know-about-putin-proposed-candidate-for-russian-prime-ministers-office/

  • eva-marie says:

   Tack till både Hllviken och arga gubben för informationen om Tartariska området och folket. Jag har stött på ordet tartarer i en bok, men inte vetat vilka/vad det var. Intressant men också lite skrämmande hur historien skrivs om eller ” glöms bort ”.

   Ja, arga gubben. Att nuvarande påven får folk att lämna katolska kyrkan förvånar inte.

   Till Sture ;
   Jag skrev tidigare att jag läst den första länken om Lorber. Det var inte helt riktigt. Jag hade missat dom mindre länkarna under de översta lite större rubrikerna. Upptäckte det efteråt. Såg att det finns en hel del kvar att läsa. Vilket arbete du lagt ner ! Och fortsätter vad jag förstår.
   Jag får fortsätta läsa och det är väldigt intressant.

   • Sture says:

    eva-marie,
    jag tackar för de fina orden och för att du visar intresse. Då arbetar jag inte helt förgäves. För närvarande har jag översatt motsvarande 150 kapitel till som jag ännu inte klistrat in men skall göra så snart som möjligt. Och tillsammans med signaturen ”mslorber” som hjälpt mig en tid med översättningen så har vi ytterligare 70 kapitel nästan färdiga. Men det är fortfarande bara en droppe i havet.
    Jag säger bara detta för att du skall återvända igen när du läst färdigt det som finns. Det är mycket intressant material som innehåller olika händelser, som dagens organiserade kristna inte har en aning om men som skulle hjälpa dem i förståelsen av Jesu mission och samtidigt avslöja alla falskheter. Samtidigt måste man erkänna att det som står i NT är väldigt kraftfulla ord och som jag förstår det är var dessa ord av de mest minnesvärda när lärljungarna skulle skriva ner vad de upplevt.
    Men – Jag skulle bli jätteglad om någon med språkintresse och språkbegåvning tog sig an några av de mindre verken och sedan lade ut denna svenska översättning på nätet.

  • Loa says:

   Vad är detta?!
   https://benjaminfulford.net/2020/01/20/rothschilds-kicked-out-of-russia-and-japan-as-world-revolution-unfolds/
   ” the revolution that was announced in Russia last week: David Rothschild was kicked out and the Russian central bank was nationalized, which is why half the government was fired, FSB sources tell us. (…)
   “Then at the end of December, half of our money was given to one structure, which organized this sudden ‘departure’ of Jewish Premier Medvedev. This structure will oversee various ministries and all new ministers will be appointed under its supervision. (…)
   The FSB sources also report that when Elvira Nabiullina, the head of the Russian central bank, was fired last week, all cellphones of central bank employees were confiscated and a huge stash of documents was seized.”

 9. Erik says:

  ”Din och Lars Berns och Det Goda Samhällets blogga , Mikael Willgert med SwebbTV och många andra bryter mark”.

  Har noterat en företeelse, eller en skillnaden, mellan att: ”hålla med” eller ”tillföra något nytt” samt de olika reaktionerna kring detta.

  Många är dem som till synes känner sig tvungna att framföra att dem håller med vad andra anser hela tiden? Förstår inte alls detta: ”håller med föregående talare” eller: ”ett ord i rättan tid” osv, osv. Ungefär som lapparna i tvättstugan: ”Du som inte tömt luddet i torktumlaren, gör det” Gustav! Som sedan följs av nya lappar: ”Ett uttalande helt i man smak” Bertil. ”Kunde inte ha sagt det bättre själv” Stina. ”Det var ord och inga visor det” Birgitta, osv, osv. Om någon nu i debatten redan framfört vad du tidigare tänkta, varför i hela fridans namn behöver du då uttrycka att du tycker likadant? Fattar det inte? För att höras? Betydligt intressantare om du framför något nytt eller annorlunda som ingen tidigare belyst.

  På Lars Berns blogg blir företeelsen som allra tydligast. Om du framför något eller problematiserar något i Lars Artiklar och inte unisont faller in i hyllningskören, får du i regel alla emot dig. Detta bara för att du framför någon aspekt, som de övriga skribenterna uppenbart inte tänkt på tidigare. Förstår inte detta inskränkta gruppbeteende? Som om dem själva tvivlar på vad dem anser är rätt eller ens sant. Som om något blir mer rätt eller ens sant bara för att fler säger sig tycka likadant. Tror i grund och botten att de har och göra med dåligt självförtroende, osäkerhet samt rädsla, ungefär som den tysta gruppen bakom mobbingledaren.

  Det ironiska är att dem blint ställer sig bakom Lars alla kontroversiella uttalanden, trots han är den som både tycker och tänker utanför boxen, mot etablissemanget, och då blir ju deras gruppbeteende något motstridigt. Har åtskilliga gånger uttryckt åsikter som gått helt emot Lars, och fått alla emot mig. Ett halvår senare, skriver Lars någon artikel som säger samma sak och han får alla med sig. När jag tar upp detta blir det knäpptyst – samtidigt som dem alla tycker att PK-ismen är en samling dårar, som bara följer en ledare utan att tänka? Om nu själva ”följa-John-syndromet” är att kritisera, hur kommer det sig då att dem gör samma sak utan att reflektera, ens när man påpekar det?

  Det kan också vara så att Lars arbete betytt så mycket för andra, t ex deras hälsa, och att dem då känner stor tacksamhet över det arbete som han uppenbart lagt ner, och vill försvara honom?

  Betydligt mer öppnare installering finner jag här på Peters blogg, vilket jag uppskattar mycket.

  • peterkrabbe says:

   Erik, våra bloggar har lite olika profil och det är bra. Lars är mer fokuserad på att förmedla SITT budskap, monologen, medan jag söker en dialog med läsarna istället. Kanske kompletterar vi varandra på så sätt.
   Vi började båda för närmare tio år sedan. Dagens Nyheter trodde sig ha upptäckt sociala medier som propagandakanal och startade bloggen Newsmill, som skulle hålla en av DN styrd debatt i skilda frågor. Man trodde sig skapa ett alternativ till insändarna eftersom det fanns en växande frustration hos alla som aldrig fick sina åsikter publicerade.
   Man bet sig dock i tummen, för debatterna tog inte den väg som de hade tänkt sig. Samhällskritiken flödade och redaktörerna var svarslösa i debatten. Dessutom slutade många läsa DN till förmån för Newsmill, som bara gav mycket begränsade reklamintäkter. Lars Bern blev snabbt deras mardröm, även jag och min son Mons var flitiga debattörer. Till slut såg man sig tvingade att lägga ner Newsmill, den blev kontraproduktiv för DN.
   Det var då som de privata bloggarna blommade upp över en natt. Vi hade lärt oss mediet och det dök upp alternativ som WordPress, som gjorde det enkelt att komma igång. Lars hade stora specialkunskaper inom medicin och företagsekonomi och valde att fokusera på att sprida sina kunskaper om detta, allt till stor glädje för många. Pillerburkarna med statiner och andra dödsbringande mediciner åkte i slasken och folk blev friskare.
   Jag valde att dra igång debatten om de falska klimatlarmen och hoten om stigande havsnivåer, något som var särskilt påtagligt på det flacka Falsterbonäset där jag bor. Staten vill stoppa ny bebyggelse och kräva ”reträtt” (=avfolkning) mot allt förnuft. Min debatt övertygade en länsöverdirektör, som tyvärr blev avskedad som motåtgärd från statsintresset. Därefter blev det FN med Agenda 2030 som rörde upp dammet och den debatten har pågått sedan dess.
   Nya medier som SwebbTV är ett bra komplement till MSM, där de kunskapsförmedlare kommer fram som inte får plats i politiskt styrda statsmedia. Samtidigt leder det inte till den dialog som jag tycker är mest berikande. Det finns så mycket kunskap utanför medierna som aldrig får en chans att komma fram. Det är därför jag tycker att Forum Krabbe har en roll att fylla.

   • Erik says:

    Ja, jag mins Newsmill. Kom in först i slutet av dess levnad. Gled sedan över till vaken.se och har sedan dess har det blivit NewsVoice för hela slanten. Många där och på Lars blogg, högaktar din blogg och det var så jag kom in, för nåt år sedan eller så. Brukar börja med att läsa allt som publicerats och kommenterats, innan jag går in i debatten, och har så även gjort med din blogg.

    Gillar absolut din, minst sagt, tvärvetenskapliga inriktning då den överensstämmer mina egna spridda intressen. Bloggen är rikare, och är som du beskriver inriktad på dialog – har faktiskt inte tänkt på det, men det stämmer.

    Men Lars skriver, utöver hälsa och kost samt media osv, mycket om energipolitiken och högaktar kärnkraften, utan att problematisera dess risker och avisidor alls, samt hyllar Kina över allt, i alla lägen. Men inget ont om Lars, som betytt oerhört mycket för många (inkl. undertecknad) det är den öppna/stängda stämningen och följarnas beteende jag är mer nyfiken på.

    Du har en betydligt mer ”Opend Mind” inställning och så även dina läsare och kommentatorer.

    Tänker mig, som en utopi, med den ryska lingvisten Bachtin som rättesnöre, som anser att ”hela människans existens bygger på kommunikation, en dialog mellan ett jag och den andra” samt önskvärt att kommentatorer ska uttrycka sig om denna har något att tillägga som ej ännu har dryftats och i det Bachtin kallar för den dialogiska diskursen som tillåter flera röster i motsats till en monologisk diskurs ensamma röst. Det vill säga att en dialogisk diskurs tillåter reflekterande, kritiserande och förändrande åsikter när en monologisk endast tillåter förstärkande åsikter.

    Din blogg representerar absolut den dialogisk diskursen och Lars den mer monologisk. Det är vilken människotyp som faller för ena eller andra diskursen jag gärna vill ha diskussion kring. Då jag finner valet och människan bakom valet av diskurs, som oemotståndligt intressant.

    • hllviken says:

     Om man utgår från sig själv och vad som känns intressant och trevligt, är fria, mångfacetterade diskussioner att föredra naturligtvis men…..

     vi diskuterar inte i ett maktpolitiskt vakuum!

     Samhällskritiker riskerar mycket!

     Man måste välja sina strider!

     Nu senast: läs om författarinnan Ramona Fransson, vad som hände henne.

     Vi måste välja vilka områden vi vill strida för och därmed risken att förlora något.

     Lars Bern kritiserar från en hög samhällsposition – då måste man väga varje ord på guldvåg.

     • Erik says:

      Det är denna ängslighet: ”Vi måste välja vilka områden vi vill strida för och därmed risken att förlora något” som kritiseras i skapa ordalag i samtliga bloggar och nättidningar landet runt och dessutom anses vara roten till orsaken till att inga protester sker i Sverige i stor skala som ändrar något till det bättre.

      Det är just denna inställning bland svenska folket som möjliggjort att landet har blivit globalisternas experimentland nr 1, där regeringen gör vad dem vill med oss. Det är denna inställning som möjliggjort för regeringar i Sverige att, till exempel, dra invandringen till närmast bibliska proportioner med kända resultat: kriminalitet, våldtäkter rån osv. Det är denna ängslan inför konflikt som möjliggjort för politikerna. Dem kommer att fortsätta tills vi sätter stopp. Ingen kan göra detta åt oss: Inte gud, inte Jesus utan det det krävs individuella uppoffringar. Det är ju den mentaliteten jag vill diskutera; att man inte ens på en relativt känd blogg kan framföra en avvikande uppfattning utan att få många i mot sig, som gör att ingen vågar avvika och sticka ut! Vår värsta fienden, finns inne i våra egna huvuden. Det är just denna ängsliga flockmentalitet som är det svenskaste av det svenskaste.

      Sedan att människors liv förstörs om dem vågar protestera i länder som bland annat Frankrike, för att inte tala om i Hong Kong, Chile, Nigeria, Sudan, Haiti och Libanon. Dessa människor har väl inte mindre betydelsefulla liv att riskera än vi?…Varför räds man inte sin personliga bekvämligheter i dessa länder?

      Tidigare såg nog vi Svenskar lite ner på dessa upproriska folkslag och såg dem som barbarer som inte kunde lösa saker och ting i konsensus…. Nu kanske sakta men säkert insikten klarnar. Det handlar om mod att säga sin mening oberoende konsekvenserna, för annars kan den rätten kanske tas bort ifrån oss permanent. Det är gruppmentaliteten, den ängsliga gruppmentaliteten att hamna utanför vi bör problematisera. Det är inte så förfärligt farligt att säga sin mening. Det känns betydligt bättre, än att inte göra det och bara strunta i om din åsikt inte faller alla på läppen.

      • Sture says:

       @ Erik,
       mycket bra skrivet.

       • Erik says:

        Tack! Texten är igen manifestation mot signaturen hllviken, utan en allmän reflektion. Var lite rädd att sticka ut hakan.

        Men vi människor har många olika ansikten, och behovet är oerhört skiftande vad vi behöver kommunicera till andra: ibland mer konfrontativt ibland mer förstående, i bland mer vädjande och behövande. Det viktiga är att förstå hur man uttrycker sig eller skriver, inte säger något om vem man är (som brukar vara PK-journalisternas vapen mot de emanciperade: ”det du har skrivit här, vad säger det om dig som människa?) människan är betydligt mycket mer komplex, andlig samt motsägelsefull för att kunna bedömas eller fångas utifrån några futtiga rader.

      • hllviken says:

       Nej, det var inte mycket bra skrivet.

       Nej, det är inte kloka människors försiktighet som orsakat eländet. Försiktigheten är en konsekvens av vad makteliten gjort mot det svenska folket.

       Erik, jag gissar att du är ganska ung. Jag känner igen din känslomässiga reaktion från hur jag var när jag var ung – med betydligt mindre livserfarenhet.

       • Erik says:

        He he… Tack, tack… Det var vänligt skrivet. Går mot mina 57. Hur gick det till? Känner mig fortfarande ung i sinnet.

 10. Ang. interstellär övervakning och Tesla.
  Black Knight Satellite kan ha funnits länge och annan övervakning pågår säkert också. Sedan lång tid tillbaka har vi haft intelligenta besökare från andra planetkonstellationer som gett kulturella uttryck, t.ex. drakonianer/annunaki, som gav upphov till ‘vår’ civilisations början i Mesopotanien, dokumenterad i sumerisk kilskrift, föremål för tidigare diskussion här. Jag tänker också på det påtagliga arvet från Sirius. Dogonfolket i Afrika uppvisade, trots sin begränsade samhällsutvecklingsnivå, stor astronomisk kunskap betr. Sirius som dubbelstjärna, redan innan Sirius B upptäcktes. Just miniatyrstjärnan B tillskrevs särskilda egenskaper i dogonernas kultur, som jag inte närmare går in på här. B är en supertung stjärna. I ritualer klär sig dogonfolket i ‘kostymer’ och huvudprydnader, som det inte krävs särskilt mycket fantasi för att tolka som rymddräkter. Dogonfolket har också fyra kalendrar, där en är en siriuskalender, precis som egyptierna hade. Den har som nytt år den heliakiska uppgången, då Sirius och solen går upp på himlavalvet tillsammans första gången på året. I Kairo sker det den 19 juli, som var siriuskalenderns ‘nyårsdag’. Sirius har också särskild betydelse för Hopi-indianerna. Deras berömda profetior om stora omvälvningar på jorden har som passus att det sker ‘när den blå stjärnan dansar på torget’. Tidpunkten= när Sirius A kommer att framträda med större ljusstyrka på himlavalvet. Enligt profetierna sker det snart. Exemplen kan flerfaldigas. Det är för mig självklart att ovanstående exempel inte är någon produkt av livlig fantasi utan reflekterar faktiska händelser och faktisk kunskap från intelligenta varelser från annat håll i rymden. Själv tror jag att övervakning/iakttagelse utan intervention sker i ökad utsträckning nu, närTellus är i ett nytt ‘utvecklingsskede’, spått av bl.a. Edgar Cayce, och kosmiskt, sedan slutet av 2012, i frekvens/’vibrations’ökning genom inträde i Alcyones plasmafält.
  Teslas kvarlåtenskap i form av dokument blev stulet och har hemlighållits. Det innehåller säkert mycket idéer om förbättrat utnyttjandet av energi, vilket vi vet intresserade denne exceptionelle begåvning, och som skulle kunna vara till förfång för energioligarker. Teslas funderingar om att förenkla tillgången till energi behöver världen idag. Vem tar upp hans fallna mantel?
  Det är naturligtvis en dröm att kunna utnyttja vårt universums stora energi, ‘gratis’ för alla människor. För att förstå lite bättre vill jag upplysa om att den Nollpunktsenergi, som upprätthåller Universum, har ett energivärde om ca. 10^110 J per kubikcentimeter av universums rymd (estimat av den kände fysikern Paul Davies, medan fysiker inom Stokastisk Elektro Dynamik, beräknar ett lite lägre värde, 10^107 J per cm^3). Detta Davies’ värde motsvarar 2,8 x 10^94 Twh, dvs knappt 3 följt av 94 nollor Twh fortfarande per cm^3, överallt. För jämförelse är den totala energianvändningen per år i Sverige ca 575 Twh. Enligt nuvarande kunskap kan denna Nollpunktsenergi endast utnyttjas vid kvantövergångar. Vårt närmaste kvanthopp ligger ca 10 miljoner ljusår bort.

  • Arga gubben says:

   Tesla var en andlig man från det Centraleuropa som nu är ganska dolt, men viktigt. Denna hans andliga förbindelse lyfte hans kunskaper. Många giganter fostrades i Serbien, Kroatien, Ungern och Slovenien. T.ex. Steiner och Lorber. Schauberger och Jakob Böhme är andra namn. Varför förminskas de? Jo, allt ska börja med Newton, Darwin och Einstein. Österrike och Ungern är mer kända.

   Jag kämpar med två saker. Reinkarnationen och besök av utomjordingar. Jag måste tränga djupare in i Lorber. Swedenborg säger ungefär att få planeter har avancerad teknologi utom Jorden. Vi bor på planetens svåra utsida och tvingas till uppfinningar, som jag förstår det. Vi genomlider katastrof efter katastrof. Hunger, vulkanutbrott, jordbävningar, strålning. Kyla och mörker tvingar fram uppfinningar.

   Ukrainska nationalister säger att deras språk kommer från Venus. Hur skulle det vara möjligt? Vi har också berättelser om marsianer och om ett Nordrike de skapade.

   Dogonfolket ska inte negligeras. De kände till Sirius innan deras kunskaper bekräftades vetenskapligt. Hur visste de? Hade de andliga kunskaper eller fysiska? Det tänker jag på när jag ser avbilder av flygplan i indianska riken eller läser Hesekiel i Bibeln. I Kina finns avbildningar av klockor. Några tillåts se in i framtiden.

   Vi har också ett stort indisk verk om krig och vapen. Ett gammalt grekiskt instrument som kan liknas vid en enkel dator. Räkna med att mycket döljs för oss. Så var det med neandertalarna och nu vet vi att vi har dem i våra familjeträd, men det är fortfarande förbjudet att säga att de gjorde större avtryck i Mellanöstern. De lär ha varit aggressiva.

   Kachina är Hopiindianernas blåa stjärna. Det enda jag vet är att den har med ett uppvaknande att göra. Jag håller dessa indianer högt. De bevarar stentavlor som har förstörts i Europa, men några bevaras i Kenya och vi vet förstås ingenting om dem.

   En kompis läste teoretisk fysik och talar om stokastiska variabler. De är okända variabler, som jag förstår det, och dem har vi överallt.

   Bloggen är häpnadsväckande intressant, men det vi diskuterar är överkurs av överkurs för de flesta. Många arbetar, reser, tar hand om hem och barn. Läser nyheter och hjälper till med läxorna. Jag har några gånger räknat 16 timmar och minns att man för 100 år sen gjorde tolv i lugnare tempo. Våra diskussioner når inte det stora människohavet, men det gör det enkla budskapet om frälsning av nåd och himmelska sanningar.

   Skall du få vara med

   • Sture says:

    @ Arga gubben,
    ”allt ska börja med Newton, Darwin och Einstein”.
    Jag tror att Newton är viktig. Darwins teori – hur kreativ den än var passar idag bara i skräpkorgen, och där skulle den slängts för länge sedan. Einsteins bidrag tror jag är enormt överdrivet och beror på att han som vetenskapsman tillhörde en annan etnicitet, och det är just därför som han blivit så upphaussad.
    Jag diskuterade en gång Einstein kontra Tesla med Lars Bern på hans blogg (som jag aldrig numera kommenterar på) och hävdade då att Tesla var enormt mycket smartare och hade bidragit med mycket mera för mänskligheten (växelström, neonljus, röntgen etc., etc.) än Einstein. Lars Bern hävdade att alla hans fysik-kollegor ansåg att Einstein var ”världens största vetenskapsman” – punkt slut. Smaka på den: Fysikerna är självklart de som skall avgöra vem som är världens bästa vetenskapsman. Består inte fysikerkåren av helt vanliga vetenskapsmän som alla andra vetenskapliga discipliner, begåvade, mediokra och obegåvade om vartannat? Hybris kallas sådant.

    • Not CO2 says:

     Jag har ett litet urklipp där det står:
     Einstein was once asked how it felt to be the smartest man alive.
     Einstein’s reply was ”I don’t know, you’ll havet to ask Nikola Tesla.”

     Om detta är ett äkta uttalande av Einstein vet jag ej? Annars fanns ju en herre vid namn Max Planck som var hyfsat klurig.

    • Erik says:

     ”Jag diskuterade en gång Einstein kontra Tesla med Lars Bern på hans blogg (som jag aldrig numera kommenterar på) och hävdade då att Tesla var enormt mycket smartare och hade bidragit med mycket mera för mänskligheten (växelström, neonljus, röntgen etc., etc.) än Einstein. Lars Bern hävdade att alla hans fysik-kollegor ansåg att Einstein var ”världens största vetenskapsman” – punkt slut. Smaka på den”

     Ja du Sture, bra… Vill gärna diskutera upplevelsen av Lars framfart. Anser att mycket lite diskuteras just om hans person, vilket det brukar göras om offentliga personer i den alternativa ”rörelsen”, eller hur jag nu ska kalla ”oss” aktiva?

     Lars samt hans blogg, med alla kommentarer, var det som till syvende och sist fick jag mig att överge min vänsteridentitet till förmån för en mer konservativt synsätt. Där är jag kluven. Anser fordrande att vänstern har många poänger i sin kritik av fria marknadskrafter och har även kommentera detta på hans blogg; att Lars samt Noam Chomsky har mycket gemensamt i deras kritik av makten. Noll respons. Milton Fridman, som jag läst in mig en hel del på samt även försökt sätta mig in i hans nationalekonomiska teorier (läs monetarism) dessutom följd hans revolutionerande genomslag i Chiles ekonomiska omvandling, som fick genomslag i hela västvärlden och senare till och med i Kina, Vietnam osv. Detta skildras mycket utförligt i boken ”Chockdoktrinen” av Naomi Klein. Ska försöka att undvika förlora mig i nationalekonomiska teorier som annars skulle uppta allt utrymme.

     Det är svårt att komma åt Lars, då han enbart framför åsikter som han kan styrka med forskningsrapporter, och mycket lite av hans person eller väsen gestaltar sig i hans texter. Han spekulerar ytters ogärna. Som forskare eller det att hans forskarutbildning och bakgrund gör kanske att han gillar gå till botten med saker och ting. Inte desto mindre anser jag att han är mycket av: allt eller inget person – delar upp världen i ont och gott. Anser han att någonting är gott, försvarar han det in i det sista (Kina, kärnkraft osv). Vidare anser han att alla människor har rätt att bli ofantligt rika på sitt företagande. Han är dessutom naturligtvis emot all statlig styrning av ekonomin. Men enligt vänstern idéer leder fri företagsamhet alltid för eller senare till monopolism. Globalister och globaliseringen med NWO osv är inget annat än just resultatet av fria marknadskrafter. Denna poäng eller analys är han närmast allergisk mot, trots att han är det förste att kritisera den ekonomiska monopolismen och han återkommer ständigt till kritik av Rockefeller osv, som vi alla känner till och hans kritik låter precis som Noam Chomskys av de fria marknadskrafter, med den skillnaden att Noam Chomsky har ett förslag till lösning nämligen den frihetliga socialismen, emedan Lars här står tomhänt. Han har inga förslag att stoppa NWO och globalisterna. Detta är kanske ett resultatet av Lars splittring i synen gott och ont. Statlig styrning är alltid av ondo, leva de fria marknadskrafterna, som alltid kommer att leda till: just det, monopolism.

     Vad är det för skillnad, mer än till namnet mellan att oligarker har en ekonomisk närmast monopolistiskt ställning ställt mot det kommunistiska partiet i Kina?

     Min svar eller analys av Lars som peson är att han har en lysande lingvistisk intelligens, precis som Noam. Vidare en betydande logisk intelligens. Där det felar är den interpersonell förmågan alltså förmåga att relatera till andra utifrån emotionella perspektiv samt möjligen även i intrapersonell förmåga, dvs förmågan till självkännedom och självinsikt.

     Man kan ta ut information från sin omgivning på sammanlagt tre olika sätt: Via logiken, via sina emotioner samt bägge två.

     • Sture says:

      @ Erik,
      jag har ingenting emot Lars Bern som person och jag beklagar verkligen hans öde med svår sjukdom, som han inte fått tillräcklig hjälp för av den etablerade sjukvården. Han gör en strålande insats på väldigt många sätt. Men han är ”sej selv nok”. Jag kommenterar inte på hans sajt eftersom alla kommentarer måste hållas korta där. Och kommer man in på ett område som han inte håller med om, så får man inte vara med. För mig är detta bortkastad tid, som jag istället kan använda till annat. Men flera av kommentatorerna här, t. ex. Arga gubben, Savalle , Lassekniven använder Lars Berns blogg som en extra plattform – och gör detta bra.

      När det gäller dina vänsteridéer så kanske det undgått dig att jag har ett vänsterförflutet och läst alla marxismens klassiker inklusive Marx’ Kapitalet i 3 delar (mycket noggrant). Men jag lämnade detta redan i mitten på 1970-talet. Idag anser jag inte att monopolkapitalismen är en följd av kapitalismen utan av socialismen.
      Det som verkligen öppnat mina ögon för detta är G. Edward Griffins bok ”The Creature from Jekyll Island. A second look at the Federal Reserve” och W. Cleon Skousens ”The naked Capitalist”. Du skall veta att alla monopolister, t. ex. ”the Rockefellers”, The Rothschilds” osv. är socialister och kommunister, eftersom både kommunismen och monopolkapitalismen handlar om ”totalkontroll” och att ta ifrån människorna deras frihet. När man i kommunistiska manifestet talar om att folket skall ”äga produktionsmedlen” så är detta ett sätt att lura folket. Det har sakta gått upp för mig. Och har alltid varit så och kommer alltid att vara så.
      Ett folk kan inte äga de statliga produktionsmedlen eftersom dessa måste ”förvaltas” av en liten grupp – och denna grupp blir partiet och den fackliga eliten – det som i öststaterna kallades ”nomenklaturan”. Och dessa skor sig! Precis som monopolkapitalisterna (= bankeliten).
      Skiljelinjen går emellan de som vill ge folket frihet (= kapitalister) och de som vill ta ifrån folket deras frihet (= socialister, kommunister, monopolkapitalister).

      • hllviken says:

       👍 👍 👍 👍 👍

      • Erik says:

       Tack föra att du tog dig tid att kommentera. Imponerade att du läst så mycket vänsterlitteratur och kul med bokmalar… Känner naturligtvis till att Wall Street med Jacob Schiff (Rothschild) finansierade Lenin osv (tack Juri Lina) men ljuset måste gå upp, flera gånger, och till sist får man väl bestämma sig för att definiera begreppen som du gjort: ”Skiljelinjen går emellan de som vill ge folket frihet (= kapitalister) och de som vill ta ifrån folket deras frihet (= socialister, kommunister, monopolkapitalister)”.

       Kommunism och socialism är mästare för att förkläd sig som en hydra med många huvuden. Sista nöten att knäcka blir: är man för fria marknadskrafter (kapitalism) som till slut köper upp alla konkurrenter samt påverkar politiker att införa ett så snårigt och dyrt regelverk att följa som gör att bara multinationella företag till slut blir ensamma herrar på täppan, leder det inte till monopolkapitalism? Som då är kommunism? Svårt eller hur? Då blir ju den logiska konsekvensen att kapitalism alltid för eller senare leder till just monopolkapitalism = kommunism.

       Jag intar en tredje ståndpunkt bortom vänster- och högerskalan nämligen MAKTEN. Hur olika bra rutade vi människor är att hantera den samma. Abraham Lincoln: ”if you want to test a man’s character give him power”.

   • peterkrabbe says:

    Både Edgar Cayce och James Churchward berättar om en kontinent, som var ungefär samtida med Atlantis eller något tidigare. Den kallas Mu eller Lemurien och var till skillnad från Atlantis belägen på Stilla Havssidan, utefter nuvarande Sydamerikas och Centralamerikas kust och relativt långt ut i Stilla Havet. I likhet med Atlantis bestod den av större öar och hade en stor befolkning.
    Också i likhet med Atlantis sjönk den under havsnivån i samband med omfattande översvämningar för c:a 13.000 år sedan, dvs samtidigt som kometregnet drabbade även Atlantregionen under Yngre Dryas. Befolkningen skall ha förflyttat sig dels västerut till Asien, dels österut till den amerikanska kontinentens västra områden. Många amerikanska indianstammar, som Hopi-folket och Navajoindianerna, anser sig ha detta ursprung. Ett centrum för detta soldyrkande folk fanns i Tiahuanaco vid Titicacasjön, som idag ligger på betydligt högre höjd än vad som var fallet då, för 17.000 år sedan.
    Med hjälp av mitokondrie haplogrupp B har man spårat befolkningen, förutom till sydvästra Amerika, till stora delar av Asien, bl.a. hos mongolerna och till den uppdykande kulturen vi läst om i Tartarien. Det kan alltså vara så att det är folket från Mu som flydde från de ödeläggande kometnedslagen och bildade denna nya civilisation i Asien, som genom sina förbindelser vidare västerut till Egypten faktisk då kom att omfatta hela den då kända världen. Granskar man kulturer, religioner, språk och sägner från detta område ser man många likheter och paralleller.
    Enligt Cayce kom ledaren Muzuen från Mu/Lemurien till vad som idag är Gobiöknen, då en prunkande dal som kallades Solens land. Den beskrevs som ett paradis. I dalen byggdes en stad som kallades Den Gyllene Staden och vars tempelbyggnader enligt Cayce ligger dolda under sanden idag.
    Man kan lätt skapa sig en bild av folkvandringarna till Europa från öster med denna bakgrund. Den tid vi talar om här är för 13.000 år sedan till kanske för 5.000 år sedan, sedan är vi inne i den komplicerade tid när religionerna blir mer profilerade och maktkampen mellan folkgrupper, både etniska och religiösa, växer och kaoset blir vardag.
    Cayce framhåller att andligheten var på en betydligt högre nivå under denna perioden och vi har långt kvar vad gäller att återskapa den idag. Kanske kan vi förstå detta när vi ser på de tibetanska munkarna och deras bibehållna andlighet – en rest från Mu?

    • Sture says:

     @ peterkrabbe,
     jag tror att tibetanska munkars andlighet kommer från Buddha. Däremot var man säkert mera ”andlig” förr och det är ju detta som beskrivs i Bibeln som ”syndafallet” med Adam och Eva.

     När jag var barn, sköt pilbåge och missade målet, så sade vi alltid ”vad synd”. Det är så man skall se på ”att synda” – man missar målet. Men man kan ta en omväg och komma fram ändå. När vi ”syndar”, t. ex. ljuger, stjäl, vittnar falskt om andra, mördar etc., etc. så skadar vi inte bara andra utan vi skadar också oss själva och vår egen själ. När vi t. ex. tar till en ”nödlögn” i en ”otrohetsaffär” i tron att ”det man inte känner till har man inte ont av” så blir det etter värre när lögnen och otroheten slutligen uppenbaras. Och det gör den alltid. Därför råder oss Gud att hålla dessa 10 Guds bud. Det är inte förbjudet att bryta mot dem – men Gud råder oss att hålla dem – för vår egen skull.
     Förr tror jag att människorna lyssnade på den röst som mjukt viskade i deras öra på det sätt som Barbro Erling, Nadia Khalil Bradley och Örjan Almgren berättat om. Men det kan vara jobbigt att veta att Gud vet allting och följer varje steg man tar, vilket Nadia Khalil Bradley en gång kom in på. Således ville Adam och Eva bli av med den rösten och ville inte alls följa de råd som Gud gav dem, på samma sätt som barn ibland inte vill följa mamma och pappas råd. Adam och Eva beslöt att bara lyssna på sitt eget förnuft (= hjärnan, sinnena, kunskapens träd) och ville inte längre följa sitt hjärtas röst. Detta är syndafallet. ”De hör, men hör inte. De ser, men ser inte”. Och då var det upplagt förr misstag, och dessa misstag har vi nu sett följderna av under flera tusen år, krig och elände. Vi har tagit en omväg. Detta kommer nu att få ett slut och vi kommer att återinträda i en ny andlighet förstärkt av våra nya vetenskapliga kunskaper.

    • Loa says:

     Jag har läst att tibetanska munkar kunde levitera stora stenblock genom musik/akustik. Horn och trummor. https://www.reddit.com/r/askscience/comments/90etcc/it_is_claimed_that_tibetan_monks_could_levitate/
     Jag har ÄVEN läst att de genom sitt förbud mot att döda, straffade sina livegna genom att sy in dem i yakhudar och delinkventen till slut kvävdes.

     • peterkrabbe says:

      Intressanta iakttagelser, blir ju inte sämre av att det är svenskar som förmedlar erfarenheterna. Den tidsmässiga placeringen till andra världskrigets utbrott får mig att dra paralleller till Hitlers ambitioner att konstruera det första flygande tefatet, ett samarbete med svenskarna förefaller rimligt, liksom engelsmännens hemligstämpling av informationen. Vi vet ju också att tekniken i dessa försök följde med till USA genom Paperclip. Det låter inte orimligt att ljudvågor av rätt frekvens skulle kunna motverka gravitationskraften. Kanske kommer denna kunskap från byggandet av pyramiderna och den civilisation som hade kunskapen, att spridningen kan ha skett via utvandring från Mu har jag berört tidigare. Här finns väldigt mycket vetande att gräva fram!

     • Det kan finnas en annan förklaring till levitationsfenomenen. Ryktesvis fanns ockulta grupperingar i Tibet som lokalitet, vilka ägnade sig åt magi och sinnesutvidgning för kontroll av naturkrafter, grupper som kanske var arvtagare till Atlantider. Ljudfrekvenserna skulle kunna ha varit sätt att skapa gemensamt fokus för att ‘munkarna’ med samordnade utvidgade sinneskrafter lyfte stenblocken. (Jmf trummor och schamaner) Alternativt var ljudfenomenen sätt att avleda uppmärksamheten till vad som egentligen pågick. Dessa ockulta sällskap försvann troligen i de utrensningar som kinesisk militär genomförde i samband med annekteringen av Tibet i slutet av 1950-talet. Dessa manifestationen har inget med andlighet att göra, enligt min uppfattning.
      Lågfrekvent ljud/vibration har känd användning som förstörande kraft-jmf murarna i Jeriko som förstördes när man ‘stötte i hornen’.

  • Loa says:

   Interstellär övervakning?
   David Icke – The Moon Is Not What You Think It Is
   https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=j2IGFbzGCeg&feature=emb_title 8 min.

   • Not CO2 says:

    Vår tillvaro är inte riktigt vad vi tror att den är. En kosmisk teater där illusioner styr våra liv och där även universum är en del av rekvisitan.

 11. Arga gubben says:

  När man skådar in i Tartarus, bloggens stora överraskning, kan man ana vissa saker. Det var ett stort rike med en egen religion. Det expanderade och föll ihop, som så många andra. Getherdarna kom från öster med överlägsna vapen och blev Europas nya överklass. De eller deras förfäder kan ha varit härskare i Tartarus. Religionen förföll och är nu i vanrykte. Riket kan ha varit spritt från hela Asien till Nordamerika. Ingick Europa? I detta stora rike kunde överklassen kommunicera. Ville de bygga ett torn till Himmelen? Språken skiljdes åt.

  Varför döljs Tartarus? Inget rike får ha varit större än det brittiska. Alla religioner kommer från Mellanöstern, så det så. Ingen ska tro att germaner och slaver är kusiner. Kom ihåg att ni kommer från Afrika. Förresten, det är vi som bygger Babels torn, säger brysseliterna, med betoning på elit.

  Steiner talar om en forntida ljusbärare, en religionsgrundare, borta i Asien. Om detta vet andra mer. Han kanske talar om den Lucifer, som nu har fallit i vanrykte likt några andra, t.ex. Baal. Herren ser med visst medlidande på Lucifer, men inte på den som står för den nya materialismen. Han hanterar dessa två krafter.

  Flera turkiska språk talas i Centralasien. Ambassadör Jerring var i Moskva under kalla kriget och var fascinerad av dessa språk. Ja, man får inte förolämpa turkiskheten, som Erdogan säger. Var turkiskan folkspråket eller härskarspråket i riket? Någon anser att finskan är släkt med turkiskan, men det har jag inte fått konfirmerat. Turkiska runor är dock kända.

  Profeten Muhammed sägs ha haft gröna ögon som Djingis Kahn. Sant? Rig (rik, rike) skapade de fyra samhällsklasserna i nordisk mytologi. En variant av hans namn är känt i Tibet och Tibet hade nära band med tartarerna. Vad gömmer sig i tibetanska kloster? Vad lyckades tyskarna snoka reda på? Vad försvann när slottet Tre Kronor brann? Vad sitter Vatikanen på? Varför brann biblioteket i Alexandria?

  Varför är Gobi en öken? Utkämpades ett stort krig med okända vapen? Jag tänker på de hinduiska skrifterna.

 12. Loa says:

  Victory in Virginia as deep state terrorists back down in presence of overwhelming patriots
  https://www.naturalnews.com/2020-01-20-antifa-terrorists-a-no-show-at-the-virginia-pro-2a-rally-deep-state-backs-down.html

  • Loa says:

   ” FBI conspires with treasonous Democrats like Gov. Ralph Northam to both run the terror groups and then use the existence of those very groups as a justification to outlaw guns from law-abiding citizens.
   (…) armed government snipers in rooftop positions, ready to fire upon the kill zone cage that was set up by Gov. Northam on the grounds below.”
   https://www.naturalnews.com/2020-01-21-feds-ran-so-called-white-supremacist-group-virginia.html
   ”Gov. Ralph Northam is a criminal traitor and should face arrest by the DOJ for his actions in Virginia. And that doesn’t even count his complicity in baby murder,”

   • Loa says:

    TITTA vad som out of the blue dök upp i en film om USA:s hemlösa
    How poor people survive in the USA | DW Documentary
    https://www.youtube.com/watch?v=JHDkALRz5Rk Vid 10.35
    Staten /staden!

   • Loa says:

    Mike Adams /Natural News har tydligen slagit huvudet på spiken i Virginia, för nu är sidan under attack.
    Emergency alert:
    Jan. 21, 2020, 9:14pm
    ”Natural News is under extreme attack from a new, highly sophisticated form of cyber warfare that we have not witnessed before. This attack began shortly after we posted our article documenting the FBI’s involvement in running the white supremacist front group known as ”The Base,” which provided a convenient pretext for Virginia Gov. Northam to declare a state of emergency to disarm citizens at the recent pro-2A rally in Richmond.
    This attack has resulted in a blocking of access to our own web servers.
    This means we are currently unable to post new stories until this attack is resolved. Some stories posted over the last four days are also inaccessible.”

 13. Pelle says:

  Paradise Stolen

  • hllviken says:

   Instämmer helt. Filmen förtjänar spridning och eftertanke. Gärna även diskussion om hur vi vill leva i framtiden.

 14. Mo says:

  Sture, här är ytterligare
  ett exempel på varför jag tycker man skall vara försiktig med att sexualisera debatten, även när spörsmålet gäller religion. Jag blir ledsen och tänker vad har svenska skolan gett denne unge man för möjligheter att utrycka sig verbalt. Jag blir rädd när jag tänker på vad våra framtida döttrar kan komma att utsättas för. Vårt eget ansvar är stort, vi kan fly eller fäkta. Politikernas förnekande måste få ett slut. Folket har vaknat och vill ha en förändring och förmodligen även polisen eftersom vi får ta del av denna kommunikation.

  https://samnytt.se/kourosh-forsokte-knivmorda-systern-accepterade-inte-att-hon-dejtade/

 15. Sture says:

  Jag skulle vilja fortsätta vår diskussion om evolutionen:
  Genetikern J B S Haldane, är en legendarisk darwinist, som bl. a. grundade forskningsområdet ’populationsgenetik’ tillsammans med två andra genetiker. Populationsgenetiker använder matematiska modeller för att kartlägga hur evolutionen kan tänkas förlöpa i stora populationer.
  I detta syfte uppställde Haldane 1957 en teoretisk matematisk modell gällande den förmodade evolutionära förbindelsen chimpans-människa. Han började med maximalt gynnsamma antaganden till förmån för evolutionen. Men trots dessa extremt gynnsamma antaganden så tvingades han motvilligt erkänna att han inte kunde få siffrorna att stämma. Problemet, som senare kom att kallas ‘Haldane’s dilemma’, har därefter förblivit olöst, och har av efterkommande generationer genetiker sopats under mattan.

  Realistiska antaganden

  Jag skall här presentera problemet i något förenklad form: Föreställ er en förmodad gemensam anfader till både chimpans och människa 10 miljoner år bakåt i tiden. Med en genomsnittlig generationsperiod på 20 år (som hos människa), ger detta 500.000 generationer under denna tid. Föreställ er vidare att vid denna tidpunkt denna gemensamma anfader förekommer som en population på 100.000 individer. Allt detta är fullt möjliga och rimliga antaganden.

  Och orealistiska antaganden

  I denna ursprungliga population på 100.000 individer antar nu Haldane att 99.998 av de vuxna männen och kvinnorna dör på grund av ‘un-fitness’ innan de hinner föröka sig. De enda överlevande två individerna, en man och en kvinna, som båda bär på samma gynnsamma nytillkomna mutation, får nu tillsammans 100.000 barn, som alla bär på den nytillkomna gynnsamma mutationen. På detta sätt tänker sig Haldane att hela populationens storlek återställs och den gynnsamma mutationen sprids till hela populationen redan inom en generation. Detta är naturligtvis fantastiskt orimliga antaganden till förmån för en evolutionär utveckling men görs helt medvetet för att belysa problemets vidd. I nästa generation dör återigen 99.998 individer av ’unfitness’ varvid de två överlevande, en man och en kvinna får 100.000 barn. Samma mönster antogs sedan återupprepa sig generation efter generation, också detta orimligt. Den första generationen bär på en gynnsam mutation, den andra på två osv., osv. Och efter 500.000 generationer bär man på 500.000 nya gynnsamma mutationer.

  DNA-skillnad människa – chimpans är 5 %

  Människans DNA är 3 miljarder nukleotid-positioner långt (= DNA-bitar). Tidigare ansåg man att människans och chimpansens DNA skilde sig åt på 1,5 % av dessa nukleotid-positioner. Men då hade man inte räknat med de ställen på DNA där stora stycken saknades eller införts (detta kallas ’insertions’ – ’deletions’, ungefär som om hela kapitel i en bok tagits bort eller införts). Nya beräkningar, där dessa medräknas, har visat att chimpansens och människans DNA skiljer sig åt med så mycket som 5 %, dvs. på 150 miljoner DNA-positioner (Britten, R.J. 2002. ‘Divergence between samples of chimpanzee and human DNA sequences is 5% counting indels.’ Proc Natl Acad Sci USA 2002 Oct 15; 99 (21):13633–5).
  Trots att Haldanes matematiska modell maximalt överdriver hur snabbt en mutation kan vara fullständigt spridd (”fixerad”) i en population (dvs. redan inom en generation) kan denna modell endast förklara 3 promille (!!!) av den genetiska skillnaden mellan chimpans och människa (dvs. 500.000 dividerat med 150.000.000). De övriga 99,7 procenten förblir oförklarade.

  Mutationen ‘fixeras’ i populationen först efter många generationer

  När Haldane senare förändrar ett av de orealistiska antagandena och räknar med att det nya anlaget (mutationen) fått spridning i hela populationen (‘fixerats’) först efter 300 generationer, så innebär detta att endast en hundratusende-del av skillnaden chimpans-människa kan förklaras med evolution. Paleontologen (fossilexperten) Stephen Jay Gould hävdade å sin sida att utvecklingen troligtvis stod stilla 90 % av tiden (stasis), vilket skulle innebära tio gånger längre tid, dvs. 3.000 istället för 300 generationer.

  Endast en miljondel av DNA-skillnaden mellan chimpans – människa kan förklaras med evolution

  Nya uträkningar på dessa tidsförlopp (‘fixering’ efter 300 resp. 3000 generationer) visar nu att 99,9999 respektive 99, 99999 procent av den genetiska skillnaden mellan chimpans-människa inte kan förklaras med en gynnsam mutation per generation.
  I själva verket är de gynnsamma mutationerna mycket sällsyntare än så, kanske en miljon sällsyntare. Detta är ‘Haldane’s dilemma’ – kort och koncist!!! Och det är naturligtvis också neo-darwinisternas dilemma, ett slags ”populations-genetikens yrkeshemlighet”, i analogi med ”paleontologins yrkeshemlighet”, även om de själva inte använt detta uttryckssätt. Nu har man inte bara ett utan två lik i garderoben. I ett försök att ta upp frågan på nytt skrev den kände evolutions-genetikern Prof. G. C. Williams: “Enligt min åsikt löstes aldrig problemet [Haldane’s Dilemma], varken av Wallace eller någon annan.” (G. C. Williams, 1992, Natural Selection: Domains, Levels, and Challenges, p 143-144, fetstil tillagd). Men tydligen för döva öron, ty ingen har tagit upp tråden. Teorin är ju riktig och evolutionen ett ‘faktum’, så varför skall man bekymra sig ?

  • Mo says:

   Om du sätter likhetstecken mellan evolution och mutation då förstår jag ditt motstånd. Själv ser jag selektion som den viktigaste faktorn för vår evolution och den påverkar vi själva med vår tanke och vårt medvetande. Det är ju oxå selektion som växt och djurförädlingen bygger på, iallafall innan den moderna genteknologins nya möjligheter.

   • Erik says:

    Spännande tanke att evolutionen drivs fram tankar samt medvetande. Har aldrig sett det på det sättet. Från den första encelliga bakterien och framåt. Allt liv kanske har ett medvetande, även om det inte är samma medvetande som vårt, även om vissa människors medvetande
    är starkt begränsat. Viruset, föddes praktisk taget i samma stund. Är det så att kvinnor mer ser harmoni i naturen och män kunkurens? Viruset är per definition en parasit. I denna kamp mellan hosten och parasiten växer något och livskraftig fram. Kampen om livet. Det är orken till kamp som verkar vara människans största bristvara nu för tiden. Det kan inte vara ett naturligt tillstånd.

  • Erik says:

   Lägg ytterligare till det faktum att vid varje gynnsam mutation, försvinner också ursprunglig i formation i den genetiska koden. Det läggs alltså inte till någon information, utan endast byts ut. Här byggs inget nytt, utan ändrad bara. Längden, eller mängden information på DNA-stängen har inget med världens storlek att göra. Bananflugan har inte den längsta DNA-strängen av alla djur?

  • Erik says:

   Om man tvekar om evolutionen relevansen till förmån för en gudskapelse så torde den yttersta frågan vara hur liv överhuvudtaget uppstod? Det vill säga: hur kunde icke organisk materia bli organisk matrial? Man har så vitt jag vet aldrig lyckas återskapa återuppväcka själva livsgnistan oaktat hur mycket resurser man än haft i aldrig så välutrustade laboratorium, och gudarna sak veta att man har försökt. När livet väl uppstod har det å andra sidan varit nästa omöjligt att utplåna. Kan det inte vara en kombination av dels evolution samt dels påverkan utifrån (DNA-hack) läs människoliknande ailiens ala liknande numaki?

   • Mo says:

    Ja, så tror jag att man skall tänka, livet kommer utifrån på något sätt och vi förädlar det för någon oklar uppgift. Någon relevans måste det väl ha att så många frågar sig vad som är livets mening.

    • Erik says:

     Livets mening är en svår en. Tänker mer i termer av enkla saker: röra på kroppen. Ge akt på grundläggande impulser. Följa dem. Inga stora tankar om gud, livet efter detta osv. Älska, känna, skratta. Äta och dricka i goda vänners lag.

     • Mo says:

      Du kanske är befriad från socialiseringens krav på uppfyllelse ?
      Här utvecklas på ett lättillgängligt sätt människans hissnande långa historia som kristendomen genom skapelseberättelsen velat snuva oss på. Makt är människans säkraste kännetecken, vi borde kanske leta efter när det uppträdde.

      http://www.djur.cob.lu.se/Svar/Evolution.html

      • Erik says:

       Ingalunda. Har jobbat mycket på att aliera mig från samhället kravet att ”bli nått”

       • Erik says:

        alienera, skall det vara. Dessa själv skrivande mobiler. Vad är nästa steg? Att vissa ord kan kan skrivas allas?

      • Erik says:

       Står ingenting om makt och människan eller dess ursprung i din länk. Men hur funderar du? Att makt så som vi människor förknippar den med, skulle ha ett evolutionärt ursprung? Tror man på evolutionsutvecklingen kan ju allt härledes till just en evolution eller hur? Eller har jag missuppfattat?

       • Mo says:

        Makt är väl egentligen de starkas kamp som inte bygger på fysisk styrka utan på intellektets kapacitet ? Fysisk styrka kan ge dominans.

  • Arga gubben says:

   Sture, Newton var viktig så länge vi kunde bekräfta att vi levde i ett mekaniskt universum. Nu vet vi att vi inte gör det. Universum beter sig inte som väntat. Newton behöver en ersättare, som alltid i sund vetenskap. Einstein kämpade med hålen i sin teori till sin död. De bekymrade honom mycket. Klart det finns hål i en teori ”om allting”, trots att den är elegant.

   Leibnitz anklagade Newton för tankestöld och han kan ha haft rätt.

   Några vetenskaper börjar med att anta att någonting inte finns. Antag att människan var hand- och fotlös. Plötsligt har hon händer och fötter. De måste ha kommit direkt, eftersom halvhänder och halvfötter skulle ha tagit livet av oss. Skapelse.

   Jag tror att människan skapades med inbyggda attribut färdiga att utvecklas när tiden var inne. Man kan tänka sig en långsam utveckling, men också en direkt. Asiater har ofta runda huvuden och det är ett skydd mot kyla. Många av oss är långskalliga. Varför är vi blonda och ljushyade när mörk hy skulle dra till sig värme i detta kalla land? Varför bor de svarta i varma Afrika? Det bör vara så att svart hy skyddar mot solen och att ljus hy skyddar mot kylan i mörkret.

   Steiner säger att vi en gång hade solkroppar på solen. Kanske och har venusianerna i så fall kroppar som tål extrem värme? Neptunianer kroppar som tål extrem kyla? Universum är fullt av liv och vi förstår oss inte på det. Skapelse bortom vårt förstånd. Vi ska inte utgå från att universums många människor lever på våra villkor på ”rätt” avstånd från en sol.

   Istället för Big Bang och evolution kan man tänka sig Pan Spermia. Byggstenar för liv, som sprider sig i universum. På 70-talet var det kamp mellan teorierna. Det vi tror vi vet är ingenting och det vi inte vet är det mesta.

   Jag blev utskrattad under en fysiklektion i Realskolan. Varifrån kommer energin, unge Gubbe? Från solen, magistern. Svaret var naivt, men med våra kroppar är vi helt beroende av den livgivande solen. Den väcker naturen till liv när det är ont om mat. Det finns esoteriska teorier om förbundna solar. Vi har funderat i årtusenden.

   • Sture says:

    @ Arga gubben,
    du skriver ”Skapelse”. Jag skulle vilja utveckla detta och berätta om ”Den kambriska explosionen” och ”paleontologins yrkeshemlighet”.

    Förutom det faktum att praktiskt taget inga av de hundratusentals fossila övergångsformer, som Darwin ansåg nödvändiga för teorins bekräftande, har återfunnits – vilket av den världsberömde paleontologen Stephen Jay Gould kallade ”paleontologins yrkeshemlighet”- är ett annat faktum att Darwins ”livsträd” i själva verket står upp och ner.

    Enligt vårt klassifikationssystem så finns det hundratusentals olika djurarter. Dessa indelas i släkten, familjer, ordningar och klasser för att slutligen tillhöra en av 37 olika stammar (= fylum = grundformer med principiellt skilda kroppskonstruktioner). Bläckfisk, kräftdjur och människor tillhör t.ex. tre olika stammar. I sin kroppskonstruktion saknar den första formen brosk eller ben (blötdjur), den andra har ett skal på utsidan av alla mjukdelar (leddjur), medan den tredje formen har en benkonstruktion centralt inne i kroppen som skydd för ryggmärgen (ryggradsdjur) – tre principiellt olika kroppskonstruktioner. Det märkliga är nu att det, som Darwin påstod att evolutionen efter hundratals miljoner års differentiering slutligen skulle kommit fram till, dvs. flera dussintal principiellt helt åtskilda kroppskonstruktioner, fanns redan från första början för 544-530 miljoner år sedan. Och dessa helt åtskilda kroppskonstruktioner inom alla dessa 50 olika stammar kom till under en extremt kort tidsperiod på bara 12-15 miljoner år. Och då skall man ha i åtanke det som jag ovan skrivit om den påstådda evolutionen från en påstått gemensam urfader till både människa och chimpans på 10 miljoner år – som visade sig vara ganska så omöjlig. Detta har kallats den ”kambriska explosionen” efter rika fossila fynd från den kambriska tidsperioden i Wales, vilka 1980 bekräftades i Chenjiang i Södra Kina. Samma fynd har också verifierats på ytterligare en plats på jorden.

    Det hände sig för ett 20-tal år sedan att en kinesisk forskare redogjorde för dessa nyfunna kinesiska fynd på en amerikansk kongress. Han förväntade sig naturligtvis många frågor och en livlig diskussion kring detta – men möttes av total tystnad. Efteråt var han väldigt förbryllad över denna totala tystnad men fick veta att i USA kan man kritisera presidenten men inte Darwin. Konstigt, tyckte han och svarade att i hans land var det precis tvärtom – där kunde man kritisera Darwin men inte presidenten.
    Totalt har man funnit fossila rester från 50 olika stammar. Tretton av dessa finns nu inte längre i levande form på jordens yta. Hur skall man nu som vetenskapsman tolka det faktum att alla dessa 50 stammar, inkluderande hundratusentals arter, fanns redan från början ? Enligt Darwins teori borde det ju ha varit tvärtom, eller hur?

    • Mo says:

     Vad är det som säger att evolutionen inte kan gå åt båda håll, dvs antalet stammar kan både öka och minska över tid. Låt oss fundera över effekterna av politikernas vurmande för global compact for migration. Det finns prognoser för att Afrikas befolkning från dagen dryga miljard kommer att öka till ca 4 miljarder år 2100. Hur skall Europas 400miljoner eller Sveriges 10 milj kunna överleva en sådan migration speciellt inte med det förakt som redan idag finns mot oss som ursprungsbefolkning i Sverige. Vi kanske inte får den uppblandning som politikerna önskar, det ser vi tydligt i den misslyckade integrationen.

     • Erik says:

      ”Vad är det som säger att evolutionen inte kan gå åt båda håll, dvs antalet stammar kan både öka och minska över tid”.

      Antingen är evolutionen allena rådande och härskande eller inte – eller både och? Det finns klara bevis på att evolutionen, anpassning till det bättre, över miljoner generationer, till ny livsmiljö samt random mutationer både skapar nya gener samt aktivera äldre (http://www.claphaminstitutet.se/charles-darwin/darwin-maste-fa-ifragasattas/) men det förklarar inte livet uppkomst, i termer av evolutionär framåtskridande utveckling.

      Men åter till evolutionen sett från våra mänskliga perspektiv som en ”progress” utveckling. Det kan mycket väl gå åt andra hållet också. Förändringar i livsmiljön kan mycket väl gynna mindre ”begåvade” inför en ny geopolitisk designad livsmiljö. Absolut. Varför inte?

      Ett hett stalltips från verkligheten ger att klanmentalitet är vida mer en överlägsen statsindividuella strategier.

  • Erik says:

   Ok, läst du skriver Sture och förstår nog vad du avser med din kritik av evolutionsteorin samt gjort en del kontrollresearcher. Om jag förstår dig rätt här, så är alla de 50 grundformerna med olika kroppskonstruktioner redan existerande från livets allra första början för en säg så är ca 530 miljoner år sedan (kambriska tidsperioden) och har alla varit oförändrade sedan dess. Ok, ingen urfader alltså. Om vi går på din linje och säger att evolutionsteorin inte är vetenskaplig, utan en filosofisk teori. Hur ser din teori ut?

   • Sture says:

    @ Erik,
    du har rätt. Evolutionsteorin är ingen vetenskaplig teori utan en filosofisk teori.

    Jag har precis som du varit ateist under en stor del av mitt vuxna liv. Jag försökte få ordning på mina tankar om kärleken och livets mening genom att läsa huvudsakligen ateistisk litteratur och fördjupade mig i Darwins teorier. Det gav verkligen ingenting – helt renons på detaljer.

    Av en händelse med mycket olyckliga omständigheter kring ett litet barns död försökte jag ta reda på vad man vet om döden. Detta förändrade hela min världsåskådning. Jag hamnade först och främst på böckerna om Nära Döden Upplevelsen – Raymond Moodys bok ”I dödens gränsland” hade kommit ut ett tiotal år dessförinnan, sedan följde en uppsjö av liknande böcker, neurofysiologiska böcker, New Age etc., etc. Jag hamnade slutligen i uppfattningen att hjärnan och själen är två separata enheter som kan samarbeta. Det finns en bok ”The Mystery of the Mind” skriven av neurokirurgen Wilder Penfield, som var den som genom elektrisk stimulering av hjärnytan under operation kunde kartlägga var alla hjärncentra var belägna. Han ställde frågan så här: Om man hör riktigt vacker pianomusik, varifrån kommer då musiken – från pianot eller pianisten? När man tänker efter så kommer musikens innehåll från pianisten och pianot är bara ett instrument. Han gjorde också liknande analogier med datorn och programmeraren. Och detta gäller också för hjärnan – som bara är ett instrument för själen. Och det som händer när man dör är att själen lämnar kroppen och lever vidare. Det själsliga är alltså våra tankar, vårt medvetande och våra känslor och dessa lever vidare i evighet.

    I min världsbild är det andliga och det själsliga primärt och detta fanns före det bildades materia, som egentligen bara är en annan vibrationsfrekvens. En del människor kan uppfatta denna vibrationsfrekvens och se och höra det andliga, s.k. synska människor – på samma sätt som vissa har absolut gehör eller kan minnas alla detaljer i hela sitt liv.
    För mig är därför den andliga världen evig och vårt hem. På ett visst stadium bildades den materiella världen av Gud. Jag anser därför att Gud skapade den materiella världen i hela Universum, DNA:t hos människa, djuren och alla växter och jag behöver inte utomjordingar för att förstå hur människorna kommit till på jorden. Och jag är dessutom väldigt lite intresserad av utomjordingar. Människans tankar rör sig sannolikt mycket snabbare genom rymden än ljuset och för att utforska universum tror jag att man skulle använda sig av ”remote viewers”, dvs. människor som med sina tankar kan förflytta sig till specifika koordinater och avläsa vad som finns. Det går dessutom att träna upp denna förmåga hos speciellt begåvade människor.

 16. hllviken says:

  Carl Norbergs föreläsning om den geopolitiska uppgörelsen: Riktigt bra!

  • hllviken says:

   Hans redogörelse för de från början svenska företagens roll i världspolitiken är något som alla har nytta av att känna till.
   Jag tar avstånd från hans svordomar och hånfulla attityd till religion.

   • eva-marie says:

    Jag är enig med dig där Hllviken. Jag lyssnade och mycket var intressant och tankeväckande. Men jag tyckte hans sätt att framföra tankarna kändes lite jobbiga. En arrogant attityd. Jag fick sluta titta mot slutet p g a det. Annars intressant.

 17. @Sture
  Eftersom Du uppenbarligen besitter mycken kunskap om genetik och epigenetik(?), vill jag fråga om Du skulle kunna belysa följande ‘dilemma’:
  När det mänskliga genomet kartlades, upptäcktes 223 gener, som inte kunde härledas tillbaka evolutionärt (‘vertikalt’) jordiskt, och därför enl. min inadekvata terminologi kan betraktas som ‘främmande gener’. Detta påtalades år 2001 i Science, issue no. 291. I en senare analys i Nature, issue no. 409 framkom, att dessa gener har med cerebrala strukturer och funktioner att göra. I en preliminär hypotes antogs, att dessa gener tillkommit ‘horisontellt’ genom infogande av gener från virus/bakterier. Vid första påseende låter detta oprofessionellt, eftersom det förefaller långsökt att sådana patogener skulle kunna påverka hjärnstruktur/funktion. Vid ett andra påseende blir detta lika oförklarligt, eftersom de 223 generna ingår i delmängden proteinsyntetiserande gener och den angivna hypotesens ursprung närmast för tankarna till den stora delmängden retrotransposoner, som har epigenetiskt reglerande verkan, bl.a. genom metylering eller icke-metylering. I min fundering ingår också att Chimpanser, s.k. ‘nära släktingar till människan’ påstås ha ca 300 avvikande gener i sitt DNA relativt människan.
  Skulle Du ev. kunna belysa detta. I min värld blir en förklaring, att dessa gener, som har med människans funktionellt överlägsna, relativt djurens dito, hjärna, kanske är resultatet av avsiktlig genengineering, utfört långt tillbaka i tiden?, dvs. skapad, men på annat sätt än vad vi vanligen föreställer oss. Zecharia Sitchin tog upp denna fråga före sin död, som en fråga, härledd från hans forskning om vårt ursprung, men obesvarad. Vad säger genforskningen idag? Är ovanstående ett missförstånd eller ett ännu ouppklarat fenomen?

  • Sture says:

   @ Göran,
   jag tackar för förtroendet. Detta har jag för närvarande ingen kunskap om utan får i så fall söka mig tillbaka till den litteratur du anvisat. Jag ber därför att få återkomma. Att gener kan överföras ‘horisontellt’ mellan olika bakterier är känt sedan länge. Det har också blivit känt under senare år att bakteriefloran har stor betydelse för hur t. ex. möss beter sig, dvs. för hjärnans funktion. Så jag håller inte för osannolikt att det som du anför kan stämma.
   När du kommer in på metylering och icke-metylering, som sker på grund av tankar, emotioner, födo-molekyler etc., etc. så tror jag också att en annan form av epigenetik spelar in under embryologin. Och detta togs upp långt innan begreppet ”epigenetik” var populärt, t. ex. !967 på Arthur Koestlers och Holger Hydéns konferens benämnd ”Mot reduktionism”, dit endast Nobelpristagare från samtliga discipliner var inbjudna.
   Det var där som jag första gången fick läsa om en ”underjordisk” strömning av darwinkritiska biologer existerade. Underjordisk eftersom Darwin inte fick kritiseras – då blev man av med sina forskningsanslag – och vem ville riskera det?
   Det är ju känt att samtliga celler innehåller exakt samma ‘genom’. Men varför blir då vissa celler hjärtceller medan andra blir nervceller, leverceller, hudceller etc., etc. Det verkar som om det måste finnas en dirigent, som Koestler benämnde ”det stora centrala något”, dvs. antagligen en andlig kraft av något slag, som i alla fall fanns utanför genomet.

   • Sture says:

    @ Göran,
    jag har funderat på din kommentar. För det första skriver du att dessa 223 gener inte kunde härledas tillbaka evolutionärt (‘vertikalt’) jordiskt, och därför ansågs ’främmande’ samtidigt som dessa gener tillkommit ‘horisontellt’ genom infogande av gener från virus/bakterier.

    På vilket sätt menar man att gener från bakterier/virus vara ’o-jordiska. På mig förefaller dessa i högsta grad vara just ’jordiska’ och jag har svårt att tänka mig en utomjordisk geo-engineering som orsak till detta.
    Dessutom så verkar det ju inte finnas något evolutionärt genetiskt livsträd – även om många fortfarande tror det. I en tidigare kommentar visade jag att bilden av Darwins evolutionära livsträd började falla sönder ganska ordentligt Jag skrev då följande:

    Biologerna Hervé Philippe och Patrick Forterre (1) respektive Michael Lynch (2) rapporterade samtidigt: ”Med fler och fler tillgängliga sekvenser, blev det istället så att de flesta fylogenetiska samband baserade på proteinanalyser motsäger varandra liksom rRNA-trädet” (1) och att … ”analyser som baserats på olika gener och även olika analyser baserade på samma gener frambringande en uppsjö av olika fylogenetiska träd” (2). Som kuriosum kan nämnas, att en studie inordnat kaniner bland primater istället för gnagare (baserat på 88 proteinsekvenser) (3), andra studier sjöborren bland ryggradsdjuren (13 gener hos 19 djurarter) (4), kor närmare valar än hästar (12 proteiner) (5); insekter (6) resp. flugor (7) närmare människor än maskar (100 resp. 500 proteiner) men följande år ledfotingar närmare maskar än ryggradsdjur (146 gener från 35 arter) (8).
    [Referenser:
    1. Journal of Molecular Evolution 49 (1999):
    509-523.
    2. Evolution 53 (1999): 319-25.
    3. Nature 379 (1996): 333-335.
    4. Systematic Biology 47 (1998): 61-76.
    5. Journal of Molecular Evolution 47 (1998):
    307-322.
    6. Biomed Central Evolutionary Biology 2
    (2002): 7.
    7. Genome Research 14 (2004): 29-36.
    8. Molecular Biology and Evolution 22 (2005):
    1246-53]

    Det innebär att denna ’härledning tillbaka evolutionärt jordiskt’ i detta perspektiv inte alls blir förunderlig eftersom det kanske inte finns någon evolution utan istället en skapelse. Och då spelar det ju ingen roll var man finner olika gener, i människor eller i bakterier/virus. Det är samma proteiner som behöver produceras. Man får inte glömma att hos daggmasken återfinner man 50 % av det DNA som återfinns hos människa, men det betyder inte att människan är en kombination av två daggmaskars DNA.
    Man kan dra en analogi till böcker, t. ex. en skräpbok och en djupt andlig bok. Det skulle vara fel att jämföra dessa böcker genom att jämföra hur mycket trycksvärta eller pappersmassa som åtgått till de olika böcker och sedan komma fram till att det inte råder någon skillnad. Lika illa vore det om man jämförde hur ofta vissa bokstäver eller ord förekom. Skillnaden mellan dem ligger inte i detta utan i hur orden kombinerats till meningsbärande tankar. Samma sak med gener som kodar för proteiner, de blir som de olika bokstäverna i en bok och kan användas både då man skriver en DNA-sekvens för bakterier, daggmaskar och människor utan att det behöver finnas ett evolutionärt samband mellan dessa.

    • @Sture
     Tack för Ditt svar och resonemang! Förstår det som ett ‘ja’ till min fråga ”Är ovanstående ett missförstånd?”, dvs konstaterandena i och den ev. oförenligheten mellan de bägge relaterade analyserna. Återkommer vad avser ‘angränsande frågor’ härtill i någon kommande kommentar.

  • Mo says:

   Göran, här lite uppdatering angående epigenetikens betydelse för celldifferentieringen, ett kunskapsområde som ökar snabbt tack vare stamcellsforskning. Epigenetiska faktorer, såsom kemiska grupper som fäster på DNA molekylen påverkar hur tillgängliga vissa gener blir för avläsning och kan därmed reglera vilka gener i cellen som slås av och på. Genom att påverka vilka gener som aktiveras styr epigenetiska faktorer att en viss cell blir en lever cell, hår cell osv.

   https://kaw.wallenberg.org/forskning/studier-av-blodcellers-bildande-kan-ge-nya-ledtradar-till-uppkomsten-av-leukemi

   Differentieringen blir än mer avancerad av att det i stamceller finns en inbyggd klocka, tidsmekanismer som styr tillverkningens specialisering och mängd(antal celler).

   https://kaw.wallenberg.org/forskning/de-vill-losa-mysteriet-med-nervcellernas-utveckling

 18. hllviken says:

  Ny myndighet för psykologiskt försvar: vem är fienden?

 19. eva-marie says:

  En tanke när det gäller skapelseberättelsen ;

  Tror det är bl a Petrus som skriver i ett av sina brev i Bibeln att ” En dag är i Herrens ögon som tusen år, och tusen år som en dag. ”

  Det kan innebära att en skapelsedag var mycket längre än vår syn på hur lång en dag är.( om man nu tror på skapelseberättelsen som den förklaras och inte tolkar det helt symboliskt på ngt annat sätt )
  Johannes evangelium i Bibeln börjar ;

  ” I begynnelsen var Ordet ( grek. Logos ) och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Genom det har allt blivit till och utan det har inget blivit till, som är till. ”

  • Arga gubben says:

   Du talar sanning, eva-marie. Många undrar om detta årtusende är tredje dagen. Ingen vet säkert, men tanken är mig behaglig. Herren använder Himmelens stora sopkvast och sopar ned stjärnorna, de som tror sig vara rika och mäktiga, till jorden och det kan bli ordning på dem i församlingen. Stjärnan Malört, Tjernobyl på ryska, övermodet, har redan fallit. Församlingen vaknar till liv efter lång sömn.

   Det är i Honom vi lever och har vår varelse, är ett annat viktigt Bibelord. Universums Grand Man. Det tänker jag på när jag vandrar till affären. Herren gav mig mina ben. Minsta sak är beroende av Honom. Tacka för allt och även för motgångar, ty de kan vara förklädda välsignelser, såsom i mitt och andras liv.

 20. Lassekniven says:

  Big Bang är Ordet och 300000 år senare släpps fotonerna fria och det blir ljust i universum. Det kan man tolka som en sekund för Ordet efter kommandot Varde Ljus. Jag kan inte bevisa Guds, Ordets, existens.Jag behöver inte det för att jag tror på Gud men respekterar ateisters åsikter, jag frågar bara efter beviset på Guds icke-existens men kom inte dragande med sunt förnuft, det håller inte i sådana här sammanhang.

  • Mo says:

   Problemet är väl att det varken inte finns bevis för Guds existens eller icke existens. Det är därför respekten och lyhördheten är så viktig. Bara genom att mötas i diskussion kan kunskapen utvecklas. Idag förstår vi det och poängterar vikten av teamarbete. Tidigare var kunskapsutvecklingen fången i ett hierarkiskt system som byggde på upphöjelsen av den enskilde individen, troligen för att det var framsprunget ur kyrkan och munkarnas intellektuella värld. Där fanns en stark tradition av att lyfta upp enskilda män nästan som att skapa idoler, Guds utvalda ?. Idag vet vi att det bakom våra stora genier oftast fanns flera tänkare involverat, se CO2 kommentar nedan om Newton. Många hävdar att även Einstein blev starkt inspirerad av sin första hustru och matematiker Mileva Maric.

 21. Arga gubben says:

  Framåt Sverige är ett nytt lovande kommunistparti. Det kräver återvandring, stopp för privatiseringar och utjämning av inkomstskillnaderna. Jag ställer upp på allt. Privatiseringarna tappar vårt blod. Jag tror att jag redan har berättat vad Wallenbergs ISS håller på med. Hur utländska köpcentrumägare tvingar småföretag i konkurs. Hur utländska aktieägare tar över elen och höjer priserna. En viktig fråga är om partiet är kristendomsfientligt. Det är inte ens det ryska kommunistpartiet längre. Det är ok att vara patriot, kommunist och kristen.

  Swebbtv Nyheter 17 januari 2020 om nyval, Löfven, vänsternationalism, omhändertagande av barn mm

  Expressen rapporterar om lilla NMR, men hittar inga riktigt stora skandaler. Journalisterna har ”glömt” hur det gick till i Tyskland på 1920-talet. Nationalister, kommunister och poliser sköt friskt på varandra i kampen om vem som bestämde på gatorna. Horst Wessel sköt på polisen. Nu är han mest ihågkommen för en känd sång. Krigshärdade SA vann kampen. 1933 sparkades alla tyska polischefer. Lilla NMR tjänar bara Israel och behöver veta det. Tusentals franska judar flyttar till Israel och flera från Malmö av andra anledningar, men NMR är den stora fienden, anser Expressen. Någon behöver tala pojkarna till rätta. De är idealister och sådana är sällan pragmatiska. Se bara på mupparna i MP.

  Margot Wallström och Annika Söder sade upp sig från UD. Margot ville nämnligen ha mer tid med barnen, sade hon. Lite senare vädjade hon om ett nytt toppjobb. Avgick de pga av Kinaskandalen? Åklagaren hörde aldrig Margot.

  Margot Wallström får nytt toppjobb på FN

  https://www.expressen.se/nyheter/margot-wallstrom-borjar-jobba-for-fn-/

  Ett starkare samhälle. Ett tryggare Sverige. Sossarnas slagord. Sprängningarna kallas särskilda händelser, men de är ju det nya normala. Vad ska man tro? Kaos byggs.

  • Erik says:

   Mycket klocka ord och mycket rätt. där Har också noterat denna nya vänstern, som tydligen är nationalister – (national)socialister 🙂

  • Mo says:

   Arga gubben, vem längtar efter kommunismens inskränkande tanke styrning eller för den delen kapitalismens alltmer monopoliserade och politiserade konsumtions bojor. Det finns en ny inriktning som kallas intresse kapitalism som utgår ifrån begreppet ” stakeholder capitalism ”. En företrädare är Schwabstiftelsen för socialt entreprenörskap. Det är en intressant väg men fortfarande mycket styrning av de stora i bakgrunden vad jag har förstått. Det tycks ändå finnas en seriös vilja men det som oroar är att ”Greta” FNs och katolska kyrkans favorit, tycks ha blivit en av deras tidiga ombud. Likväl, konstruktionen känns inte fel.

   https://sv.emoneyo.com/97143-how-to-fund-your-social-enterprisel-21

 22. Not CO2 says:

  Mycket evolution, Newton och Darwin just nu!
  Stoppar in lite till:
  Evolutionsteorin har med stor säkerhet sitt ursprung i Lunar Society, en revolutionär frimurarloge som grundades på initiativ av högfrimuraren Benjamin Franklin i Birmingham, England 1765.
  Medlem i Lunar Society var Charles Darwins farfar, Erasmus Darwin (1731-1802) och han var även initierad i frimurarlogerna St. Davids Lodge nr.36 i Edinburgh och i Canongate Kilwinning Lodge nr.2. Erasmus Darwin skrev 1794-96 boken ”Zoonomia, or the Laws of Organic Life” vars innehåll är mer eller mindre detsamma som sonsonen Charles Darwin presenterar i ”Om arternas uppkomst”.

  Isaac Newton som var intresserad av alkemi och astrologi, blev frimurare 1672. Han blev president för Royal Society 1703. Royal Society är en fortsättning på ”The Invisible College” som var en sammanslutning av frimurare som t.ex: Elias Ashmole – medlem i Astrologernas Förbund. Christopher Wren – astronom, matematiker, arkitekt. Robert Boyle – kabbalist.
  I första utgåvan av Newton’s ”Philosophiae naturalis principia mathematica” fick Robert Hooke och Robert Coats korrigera grundläggande fel och justera ett hundratal andra fel.

  • Erik says:

   I kampen mellan en religiös och naturvetenskaplig världsåskådning eller förklaringsmodell, är det tämligen självklart att den senare organiserade sig, vem ville möta samma motstånd som Kopernikus eller Galileo? Därför tycker jag att dåtidens sammanslutningar inte är så värst svåra att förstå.

   • Not CO2 says:

    Förvisso! Kyrkans makt var enorm förr! Egentligen är det inte allt för längesedan vi i Sverige hade husförhör. Jag har forskat i gamla dokument åt en släktforskarförening, och man häpnar över vilken kontroll som fanns förr när man studerar husförhörslängder, flyttlängder, skattelängder, landskapshandlingar etc … och kontrollen på skatt var omfattande ända tillbaka till 1500-talets början.
    Kyrkan och frimureriet har gått hand i hand under lång tid. Det är inte så många år sedan som Sverige hade 7 biskopar (tror jag?) som var frimurare! Tittar man i frimurarmatriklar så ser man att svenska kyrkan är nerlusad med frimurare (tyvärr!). Jag har haft sporadisk kontakt med frimurare/ frimuraradepter och en person som ”var” frimurare bekräftade vad Juri Lina och David Icke har skrivit i sina böcker om frimureriet. Frimureriet kamouflerar sig bakom kristendomen, men ju högre upp i graderna en person stiger, desto mer testas den personen. När den personen är 100% trogen logen/frimureriet så invigs den personen i Lucifers rena lära.
    Darwins teori att den ”starkaste” överlever är nog en sanning med stor modifikation. En majoritet av människorna på Jorden är fridsamma och många vänder den ”andra kinden till” vid oförrätt. Varför!? Jag tror inte det har något med svaghet att göra ..
    Jag tror att det har att göra med själens erfarenhet genom reinkarnation, d.v.s. ett högre mentalt och själsligt tillstånd gentemot primitivare ”våldsamma” individer. Om vi visste att det bara finns ETT liv och att allt blir svart sedan, då finns ingen anledning att frukta helvetet eller att man bygger på sin negativa karma! Då kunde vi döda, slakta och roffa åt oss allting utan hämningar, så att den som har mest när han/hon dör vinner. Men nu är det ej så på Moder Jord. Det är en klick av individer som tillskansar sig makten, plundrar och förtrycker alla andra, och de har väldigt ofta kopplingar till frimureriet, jesuiterna och andra satanistiska sammanslutningar. De använder ofta rovdjur som sina symboler.
    Min teori är att Darwinismen har till syfte att påvisa den ”starkare” individens ”rätt” över den ”svagare”..?

    • Erik says:

     Antingen är historiebeskrivningen riktig att det förelåg en kamp mellan den naturvetenskapliga förklaringsmodellen vs den religiösa: frimurare mot kyrkan eller så är denna beskrivning en exempel på historierevisionism.

     • Mo says:

      Erik, troligen det senare, var sak på sin plats, ordning och reda löning på fredag.

     • Mo says:

      Vår gemensame fiskare hade löst sitt matematiska dilemma med bokföring, den vetgirige naturvetaren fick med ” Herrens ” hjälp tillgång till den viktiga folkbokföringen.

 23. Arga gubben says:

  Det är märkligt hur familjesituationer påverkar svensk politik. Annie Lööf är mammaledig när V dundrar. Sjöstedt flyttar till sin familj i Vietnam. Vem tar över? Björklund till Rom. Ebba Busch Thor skiljer sig och det verkar Hultquist också göra. Det måste påverka mycket. Våra barnlösa politiker behöver inte tänka på framtiden.

  Det finns en gammal teori om att kungasöner en gång valde att flytta och skapa egna riken. Kanske de lämnade Tartarus och tog sig till Europa. Vad gömmer sig bakom namnet Ynglingaätten? Någon har räknat och säger att Gustav Wasa har 200.000 levande ättlingar i vår tid, men då räknas de ingifta in. Döttrar och yngre söner av den urgamla Ynglingaätten kan ha miljoner idag.

  Vi har sett MSB varna för kommande livsmedelsbrist och det har Merkel också gjort. Makthavarna vet någonting. Kommer gränserna att stängas? Kommer en farlig farsot?

  PÅ SVT samlas den svenska överklassen. Eva Hamilton är adelsdam, om jag minns rätt. Hon och Eva Dahlgren har man kunnat se röra sig på Värmdö. Den senare kommer i sin fina sportbil eller gjorde det för några år sen. Hon sjöng eller talade om framstjärten. Vad är det för något? Göteborg? Där går allting ut och in. Familjen Bugge är norsk adel, men kanske inte på SVT. Bollibumpa talade en gång om mormors diamanter. Bara en liten svensk skara hängde med.

  Alternativ media ska stoppas av ny myndighet. Jag gissar att det snart blir förbjudet att skoja om ”den käre ledaren”. Det är nämnligen ”terrorism” att undergräva makthavare.

 24. Loa says:

  Skall man våga hoppas? Jag vet att militären mobiliserat.
  The underground war happening now between dark hats and white hats. The white hats are taking control and winning.
  https://stillnessinthestorm.com/2020/01/benjamin-fulford-shares-the-underground-war-happening-now-white-alliance-operations-to-dismantle-deep-state-assets-and-underground-bases/
  ”As of the beginning of 2020, there have been major Deep State takedown operations by the alliance, which have been clearing out underground bases and rescuing children in cages, according to an alleged insider.”

  I veckans rapport av Fulford https://stillnessinthestorm.com/2020/01/benjamin-fulford-january-20th-2020-rothschilds-kicked-out-of-russia-and-japan-as-world-revolution-unfolds/
  gå ner till:
  Finally, we are hearing increasingly credible information about battles taking place in deep underground bases from multiple sources. First take a look at the seismographs from an Indian underground nuclear test versus those from a natural earthquake.
  SE VIDEON
  ”The Underground War,Happening Now…”
  1 jan. 2020
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=F0NEd9gEHFs&feature=emb_title 38 min.
  OBS. vid 15.13.

  Tror sjutton att en desperat Kongress kör impeachment för högtryck: För att öronbedövande ta uppmärksamheten från allt annat, samt måste de frukta och hata den man som satt igång denna herkuliska rensning.

  • ragnhild says:

   …skal ta fatt på dine lenker Loa. Hva Trump og hans kumphaner er opptatt av nå er å få Irak på plass i et tidligere tenkt – og fortsatt ønsket scenario?. Wait and see, imellomtiden litt orientering (som hadde vi ikke fått nok) fra https://www.moonofalabama.org samt fra
   David Hearst/Middle East Eye – middleeasteye.net

   Med hilsen: ”singing in the rain” (believe it?). Tenker noen/noe står å dytter på alt som finnes av skyer uti Nordsjøen, alt mens chemtrailingen øker og vedvarer dag ut og dag inn, snart en måned nå (rain og trailing). Vi skal overbevises og bøye kne for de infame skapningene hvis motto er: ”It is just business.”

   Imorgen deltar jeg i protestsamlig MOT 5G .
   Hele verden faktisk mobiliserer/protesterer samtidig – einarflydal.com orienterer.

   • Loa says:

    Tack Ragnhild.
    Subterranean Bases
    Det är mycket att ta in – man värjer sig. Trillade på detta för något år sedan, i samband med tilltagande rapporter om alla försvunna barn, räddade barn (initiativ av Trump som aldrig rapporteras av media).
    The Dulce papers 1991
    https://thinkaboutit.site/underground/the-dulce-papers-chapter-10/
    Andra halvan, fr.o.m.:
    “In late 1979, Thomas Castello could no longer cope with the awesome reality he had to confront. As a high level security officer at the joint alien-U.S. Government underground base near Dulce he had learned of and had seen disturbing things.”
    och läs ända ner..

 25. Astrid says:

  Äntligen har jag haft tid att ta del av kommentarsfältet här på Forum Januari. Det förvånar mig att medarbetare med kristen förankring verkar så vilsna vad gäller livets mening. Just i den frågan känner jag själv stor säkerhet: livets mening är att bli lik Jesus Kristus, ”sann människa”, att genom upprepade jordeliv förädlas. Nå dit hän att att ur sitt eget inre välja det goda, vilja det goda; mindre utifrån uppfostran, regler och påbud. Var och en sin egen ”mästare”. ”Kan själv”, som det lilla barnet säger, fastän det inte alltid stämmer. Ungefär på den nivån står vi i dag?

  Enligt mitt synsätt är nutidens dramatik och maktkamper avgörande för jordens framtid, då modern teknik möjliggör total kontroll. Tekniken i onda händer blir till ett vapen, dödar sanningssägare med drönare t ex. Lögnen förvandlas till den nya tidens sanning. Ondskan hyllas som godhet o s v.

  I centrum för världsutvecklingen står enligt mig Kristus. Medan det religiösa och filosofiska tänkandet i t ex Fjärran Östern är mera andra vägar till det spirituella bildar islamism och zionism motpol till kristendomen, eller intar rollen Antikrist i spelet om människans själ.

  Den ökända amerikanska oligarkin (Deep State) samlar enorm förmögenhet för att köpa politisk makt över världen, men kanske ännu mer olustigt är makten över anden: att bestämma tankar, ord och känslor. Därmed fråntas vi skolningen till att bli ”sann människa” i Kristi efterföljd –

  NWO utgör motpol till ”den gudomliga planen”. Pyramiden om hur världen ska styras under diktatur, den signaturen K. Pålman (21 januari 2020 kl 12.40) publicerar på Lars Berns blogg 17 januari 2020, visar en ondskans motsvarighet till den himmelska hierarkin, om man så vill, med skyddsänglarna i botten närmast människorna. NWO:s pyramid har drottning Elizabeth i toppen under det alseende ögat, och sedan de utvalda 13 klanerna. Talet 13 anses magiskt. Månens tal, islam istället för Kristus som hör ihop med Solen…

  Jag upplever att den andliga världen i alla dessa maktstrider och all denna penninghunger intensivt söker människor att kunna verka genom. Utan oss människor går det inte. Vackra förebilder finns i evangelierna. Den lyssnande Maria svarade utan att tveka: ”Se Din tjänarinna.”

  • Sture says:

   @ Astrid,
   du har helt rätt. Vår uppgift är att bli som Jesus Kristus, att bli Guds söner och döttrar på samma sätt som Jesus är Guds son, att få ett Kristusmedvetande, som jag tror Göran Åkesson har varit inne på.
   Men det är många problem som skall övervinnas. Det finns ju människor på denna blogg som till och med tror att man ”inte kan veta” att Gud existerar. Det kan man väl visst det. Det är ju bara att använda samma metod som man använder inom vetenskapen – men det gäller att dra upp huvudet ur sanden lyssna på de som har något att berätta. Arga gubben vet att Gud finns – och han kan berätta.
   I centrum för kampen står just nu USA och Trump och denna kamp kommer Trump att vinna, med hjälp av Jesus Kristus. Men du har rätt – egentligen står denna kamp inom oss själva.

 26. Mo says:

  Tack Astrid för dina kloka ord ” ur sitt eget inre välja det goda, vilja det goda ”. Själv brukar jag tänka så här när jag behöver vägledning, Gode Gud hjälp mig att välja rätt.

 27. Arga gubben says:

  En annorlunda kristen predikan, som kan postas på denna inkluderande blogg. Den börjar med en ny syn på Herrens Ord om den rike mannen och Lazarus. Därefter om reinkarnation och helvetet. En omtolkning av kända Bibelställen. Judarnas omvändelse. Del två ger mer och bör ses.

  https://vingarden.org/

  Madeleine Wallgren: Den rike mannen och Lasarus, del 1

  • Sture says:

   @ Arga Gubben,
   Madeleine kommer här också in på helvetet, som är ganska så missuppfattat. I Lorbermanuskripten berättar Jesus omfattande om detta i en skrift som heter just ”From Hell to Heaven” (319 sidor) och handlar om när människorättskämpen och ateisten Robert Blum dör och kommer till helvetet (för en tid). Delar av detta finns återgivet i en skrift som heter ”Beyond the Threshold”, där Jesus tar upp frågan om ”evig fördömelse” så här:

   Finns det ett ”evigt straff” och en ”evig fördömelse”?

   I arbetet med den andra sidan ”Från helvetet till himlen” (Vägledning på den andra sidan av Robert Blum), Vol. 2, kap. 226/227, ber en framskriden ande Herren att för honom avslöja den sanna innebörden av begreppen ”evigt straff ” och ”evig fördömelse”, som dyker upp i alla kristna kyrkor och samfund. Själv anser han det vara logiskt med ett evigt straff såvida det också finns en evig belöning. Herren svarar: ”Jag kan omöjligt ha mer än ett syfte i sinnet med allt som jag har skapat. Eftersom Jag Själv är Evigt Liv, kan jag inte någonsin ha skapat varelser avsedda för evig död. Där ett så kallat straff förekommer, kan detta därför endast vara en utväg med ett grundläggande och huvudsakligt syfte, inte med ett så att säga rakt motsatt syfte. Det kan därför aldrig bli frågan om en ”evig fördömelse !” (…)
   Det är sant att ”evig död” omnämns, vilket är en evig, orubblig dom, och denna dom härrör från min eviga, oföränderliga ordning. Den är den så kallade ”Min vredes eld” eller snarare ”Min nitiska viljas eld”, som alltså av naturliga skäl måste förbli oföränderlig för evigt, annars skulle allt skapat plötsligt förintas.
   Den som låter sig ryckas med av världen och dess materia (som med nödvändighet måste vara och förbli under dom, annars vore det ingen ”värld”), måste naturligtvis betraktas som ”förlorad” och ”död”, så länge som han vägrar att skiljas från det som står under dom. Sålunda måste det finnas en evig dom, och evig eld och en s.k. evig död. Men av detta följer inte att en fängslad ande under dom måste förbli fängslad under hela den tid som denna dom varar, lika litet som fångarna i ett säkert fängelse byggt av er på jorden skulle ådömas att sitta fängslade hela den tid som fängelset finns till.
   Är inte fängelse och fångenskap två olika saker, som alla kan se ? Fängelset är och förblir och Min nits eld kommer aldrig att slockna. Men fångarna blir kvar i fängelset endast tills de omvänt sig och gjort bättring !
   Förresten så kan man i hela Skriften inte hitta en enda stavelse om evig förkastelse eller fördömelse av en ande, utan endast av ett evigt fördömande av motsatt ordning jämfört med Min eviga ordning, vilken senare är absolut nödvändig eftersom ingenting skulle kunna existera utan denna. Lastbarhet, liksom oordning och motsatt ordning, är verkligen fördömt för evigt, men den som hänger sig åt det bara så länge som han gör det. I sanning finns det sålunda ett evigt helvete, men ingen ande, som på grund av sina laster skulle dömas till helvetet för evigt, utan endast tills han gör bättring !
   För säkerhets skull sade jag till fariséerna: ”Därför kommer ni att fördömas desto mer ! – Men aldrig: Därför kommer ni att fördömas för evigt ! ”Förstår ni nu edra bibliska texter, som ser så farliga ut ? Eller finns det fortfarande något som ni inte förstår ?”
   Anden säger: ”Åh, Herre, jag har återigen ganska väl förstått vad du sade. Men det finns en enda fråga i Skriften som jag inte riktigt förstår. Det är ”klyftan” i liknelsen om den fattige Lazarus och den rike mannen …”
   Herren: … ” volenti non fit iniuria; den som alltså vill det, drabbas inte av någon orättvisa ! – När det gäller klyftan, så betyder det återigen den oöverstigligt djupa klyftan mellan Min friaste ordning i himlen och dess diametralt skilda mot-ordning i helvetet, alltså ordningens och oordningens oförenlighet, inte en för alltid låst grind för den som är inne i den. Amen.

   För den som vill veta mera om detta så finns det ytterligare utdragna stycken på denna sajt:
   https://www.jakob-lorber-australia.net

   Här finns dock inte hela ”From Hell to Heaven” eller ”Beyond the Threshold”, som jag laddat ner från en sajt som nu upphört.

  • Mo says:

   Tack Arga gubben för denna fina pusselbit.

  • eva-marie says:

   Det som är intressant när hon förklarar innebörden i den här allegorin, är att hon tolkar den med hjälp av det som står i Gamla Testamentet. På det sättet kan GT många gånger kasta ljus över det som står i Nya Testamentet.

 28. Sture says:

  Här kommer en rapport från Riksrättsrättegången i USA. För de som inte känner till gången så är det så här:
  1. Representanthusets (435 medlemmar valda på 2 år) uppgift är att hålla förhör och sammanställa materialet i åtalspunkter.
  2. Senatens (100 medlemmar, 2 från varje stat, valda på 6 år) uppgift är att bedöma detta material och utgöra en slags jury, som kommer med ett utslag, fälla eller fria. Senatens uppgift är inte att hålla nya förhör eller komplettera en dålig utredning i representanthuset.

  Åtalspunkterna är a. ”abuse of power” som är väldigt diffus eftersom presidentens enda begränsning till maktutövning är att han inte får förklara krig utan kongressens medgivande. Och det har han inte gjort. b. ”obstruktion of congress”, finns inte som åtalspunkt. I detta fall rör det hur makten skall fördelas mellan president och kongress. I alla sådana kontroverser skall detta enligt konstitutionen hänföras till Högsta Domstolen. Trump står nu åtalad för att ha hänfört denna tvist till Högsta Domstolen, och detta (helt konstitutionellt) har man kallat ”obtruction of congress”.

  Denna utredning i representanthuset är extremt dåligt underbyggd, och det vet man om. Man har hållit hemliga förhör längst ner i källaren dit ingen journalist fått tillträde, Trumps egna advokater har inte fått närvara. Demokraterna har kallat och förhört 17 vittnen, medan republikanerna förbjudits att inkalla några egna vittnen och har inte heller fått ställa känsliga frågor till demokraternas inkallade vittnen och absolut inte korsförhöra dessa. Det har dessutom inte behövts ty ingen av deras vittnen har kunnat rapportera annat än hörsägen, som demokraterna listigt läckt ut till MSM.
  I senaten har demokraterna nu slagits för att för at få inkalla nya vittnen för att göra dessa förhandlingar till en ny teaterföreställning. Detta kommer inte att lyckas.
  Demokraternas utvalda ”managers” har nu talat i 3 dagar, mer än 22 timmar av de 24 timmar som tilldelats dem. Idag har republikanska försvaret av Trump börjat. Man tänkte prata i 3 timmar men använde bara 1 timma och 42 minuter till detta. På måndag och tisdag kommer Trumps försvar att återupptas men man kommer säkert inte att behöva använda dessa 24 timmar. Skulle tro att det räcker med hälften. Därefter följer 16 timmar då senaterna får skriva frågor till de båda partierna, som läses upp av domare John Roberts från Högsta Domstolen, som följer upp dessa frågor (senatorerna får inte tala).
  Demokraterna hoppas på att kunna få 4-5 republikaner att ställa sig på deras sida när det gäller ytterligare vittnesförhör (vilket inte är senatens uppgift, som nämnts). Jag tror att det är ytterst tveksamt om de får någon republikansk senator att stödja dem och då blir hela tillställningen avslutad i slutet av veckan och Trump blir helt frikänd.
  Här kommer en video på vad som försiggått i senaten till Trumps försvar:

  • Sture says:

   Det är lite oklart varför demokraterna gör så här. För att få presidenten avsatt krävs 2/3-dels majoritet och detta är omöjligt. Ställningen i senaten är 53-47 till republikanernas fördel. Det finns emellertid 3-5 republikaner som tidigare uttalat att de skulle vilja ha mera kunskap och eventuellt flera vittnesförhör, bl. a. Mitt Romney, Lisa Murkowski från Alaska och Susan Collins. Dessa har dock i de 5 omröstningar som varit och gällt procedurfrågor röstat med sin grupp, således massivt 53-47. Och så tror jag att det kommer att bli över hela linjen.
   Man spekulerar nu kring att demokraterna försöker få till en kaotisk cirkus kring nya förhör vilket skulle ta tid och dra ner Trump i smutsen inför 2020 års val i november. Samtidigt saboterar nya viitnesförhör för Bernie Sanders (som måste befinna sig i senaten) gentemot Joe Biden, som inte behöver vara på plats i senaten och därför kan valturnera. Likaså kan då Hillary Clinton kliva in i valcirkusen om alla övriga tvingas befinnas sig i senaten under våren.

 29. Lassekniven says:

  Två möjliga utfall föreligger. Antingen blir det inget röstningsförfarande eller också blir det röstning i senaten. Republikanerna har då bollen och fördröja röstningen i veckovis med det ena eller andra argumentet. Alla senatorerna måste då hänga i senaten hela tiden, inklusiver Elisabeth Warren och Bernie Sanders som båda är senatorer. Dessa två förlorar då tempo i sina valkampanjer. Joe Biden däremot är inte senator utan kan lägga kraft på att kampanja i New England-staterna där Warren och Sanders är starka. Detta uppskattas ju givetvis inte av dessa två.
  Demokratiska Partiet har ingen stamina längre. Partiet är desperat och har målat in sig i ett hörn.
  I Ukrajna-gate sitter Joe Biden och hans son Hunter Biden med svarte petter när president Trump börjar syna dem. Fighten mellan Demokraternas alla presidentpretendenter är en strid på kniven
  Trump är smartast och bäst. Hade man fört hans politik i Sverige så hade det blivit ordning i landet igen. Sveriges och min hushållsbudget är kongruenta men jag måste ha ordning och balans i min ekonomi. Plus måste åtminstone vara lika med minus, helst lite större.

 30. Arga gubben says:

  Det glädjer mig mycket att den ovanliga predikan tas väl emot. Tacka Lorber för att jag postade. Den duktiga kvinnan öppnar Ordet och det leder till klarhet, inte förvirring. Grundspråken klarar upp missförstånd.

  Wuhan är stängt och det saknas mat i affärerna. Ett nytt sjukhus ska byggas på bara någon vecka. Vi bör be de duktiga kineserna komma och bygga bort våra vårdproblem. Bygg fängelser också.

  Vår situation är förfärlig och då behövs alla goda motkrafter. Vi kan inte räkna med att Lars Bern, Peter Krabbe och Lars Enarson tänker likadant, men alla är goda krafter. Detta är en kamp på flera fronter.

  Jag har aldrig röstat på VPK, men förstår Erik. Jag hatar blodsugande privatiseringar och dolda ”skatter” som valutamanipulationer och fusk med aktiekurser. Det är alltid vi i den riktiga ekonomin som betalar, men det behövs avancerade kurser för att folk ska förstå det. Det hemskaste är när fack och arbetare spekulerar mot sig själva och det har väl Byggnads gjort i 30 år. Sträng gjorde det på 70-talet. Kommunerna!

  Gamla VPK uppskattades av många småföretagare. Partiet var tydligt och slog mot storföretagen. En småföretagares fakturor ignorerades i månader och få vågade klaga. Han/hon hade svårt med räkningarna under den tiden. Dagens V har inte en susning. Identitetspolitik. Invandring. Hedersvåld, det är viktigt!

  Statsministern verkar tycka att svenskarna är nazister. Vilka tänker han på? Environgerna är ganska nazistlösa. Han harpar dag efter dag om att Sverigebilden i utlandet skadas av Riksdagen. Sverigebilden här hemma bekymrar honom inte alls. Jag börjar undra om ministrarna fruktar Stefan.

  https://www.friatider.se/lofven-det-mullrar-i-sverige-nazismen-kan-upprepa-sig

  Einstein anklagas för att ha stulit sina idéer från en serbisk kvinna. Han blev känd, men inte hon.

  UD tog över Arvfurstens palats. Det är ganska symboliskt. Där sitter några av våra nya härskare och väntar inte på arv.

  Lena Hallengren är en social minister, dvs, hon är duktig på att prata. Nu slingrar hon sig ifrån ansvaret för vården. Den förstörs ju enligt plan.

  Många jagar pengar. Ja, gör det och upptäck på ålderdomen att guldet blir till sand.

  De tretton familjerna lär innehålla några kinesiska. Jakob Wallenberg sitter i styrelsen för Ali Baba. Och de 40 rövarna?

  Ett ryskt företag lade 100.000 dollar på annonser i USA inför valet 2016. De vände sig till olika grupper och inviterade till klick och pengar. Black Lives Matter klickade och det ska ha tillsatt Trump? Futtiga 100.000? Sputnik citerade en fransk homosexuell tidskrift om Macron. Det blev fel och artikeln togs snabbt bort.

  En rysk sanning:

  https://www.expressen.se/nyheter/ryska-ambassaden-ygeman-ar-paranoid/

 31. Lassekniven says:

  Arga gubben

  Det är något speciellt när Peter startar ett forum då två trådar alltid initieras nämligen religion och politik, både nationell och internationell. Dessa ämnen måste ligga folk varmt om hjärtat. Lorber fascinerar alldeles speciellt.
  Tack för länken till Vingården. En tankeväckande analys av judarnas situation (förstockenhet) vilket innebär att vi måste tänka väl om dem som inte begriper eller har förstått eller vill förstå vem Jesus Kristus är. Det är väl inte kristnas uppgift att döma dem – eller? Absolut inte förfölja dem. Gud och Jesus har sin plan. Den kommer att fullföljas och jag hoppas att Jesus kommer snart och att nådens tidsålder kan börja. För våra själars skull. Muslimerna säger att Gud är stor och att Muhammed är hans profet. Vi kristna säger att Gud är störst och att Jesus är hans son.
  Vad beträffar judarna så lär det finnas cirka en miljon kristna messianska judar men som lever efter Mose lag med kosher och allt. Jag har också sett notiser om att många mosaiska judar omvänder sig till kristendomen.
  Men så har vi också de så kallade zionistiska kapitalistjudarna som de benämnes i media (Soros exempelvis) som strävar efter globalism. Hur religiösa är de egentligen. Möjligen proforma. Globalismen kommer när Jesus kommer. Borttagande av nationernas gränser enligt den världsliga globalismen kommer att leda till en sak nämligen multipla krig mellan de gamla nationerna och även inbördeskrig mellan folkgrupper. Projektet är huvudlöst.
  de
  Här är överlåtelsebönen:

  Du som ville mitt liv
  och har skapat mig efter din vilja,
  allt i mig känner du och omsluter med ömhet
  det svaga, likaväl som det starka,
  det sjuka likaväl som det friska.
  Därför överlämnar jag mig åt dig
  utan fruktan och förbehåll.
  Fyll mig med ditt goda,
  så att jag blir till välsignelse.
  Jag prisar din vishet,
  du som tar till dig det svaga och skadade
  och lägger din skatt i bräckliga lerkärl.

  • Arga gubben says:

   Lasse, Lars Enarson säger att han möter en helt ny attityd i Israel. De evangelikala uppskattas och det händer att rabbiner ringer honom för att få veta vad kristna anser. Att välsigna Israel ger välsignelser tillbaka. Du har rätt om de messianska judarna. De är många och har rätt att leva efter de gamla lagarna, sabbaten upphävdes aldig i Bibeln, men det krävs inte av oss.

   Den kristna båten Elida ändrade israelernas syn på Sverige. Svenskar som inte hatar oss, kan det vara möjligt? Jo visst.

   Det som händer är att Herren förbereder sin Stora Dag. Modersfolket ska välsignas och gamla sorger helas. Min tolkning är att den ”stillastående solen”, när församlingen bara trampar, redan har börjat röra sig åt rätt håll, men Herren kan vi ju inte utrannsaka.

   Du ska veta att flera av dina avlägsna fränder kämpar för Sverige. Jag kan räkna upp flera stycken, men har inte lust att nämna namn. Makten behandlar dem lika illa som andra kritiker. Ingen får säga emot ”den store ledaren”.

   Glädjen är stor i Sverige! Stefan och Annie avgår. Män och kvinnor dansar.

   Igor Moiseyev Ballet. Suite Greek dance «Sirtaki»

   • Loa says:

    Coronaviruset
    ”This is happening because they cannot meet a payments deadline (temporarily extended into February) for the U. S. Corporation,”
    https://benjaminfulford.net/2020/01/27/khazarian-mob-using-virus-fear-porn-in-desperate-attempt-to-keep-control-over-its-200-plus-nation-states/
    ” highly unlikely the “Coronavirus” outbreak in China was a naturally occurring event. There are many signs this pandemic was planned in advance in an attempt to extort money from China for the U.S. Corporation.
    First of all, there was a systematic attack on all Internet sites that provide news suppressed by the corporate propaganda media. For example, Natural News, with its long history of exposing vaccine-related scandals, was shut down. Jimstone Freelance was also hit harder than usual. This site too has come under severe attack.
    In addition to being blackmail, this appears to be an attempt to reinsert fear and hate as the controlling narrative ”

    • peterkrabbe says:

     Detta är ju en tanke som inte ligger långt bort! Att viruset spridits av Cabalen för att skapa panik och skräck är logiskt. Det är knappast en tillfällighet att Kina valts som källa för spridningen med tanke på de ekonomiska kontroverserna med USA, Ryssland hade ju gått bra också, förstås. Tror dock inte att Trump är inblandad, möjligen att hans motståndare vill få ett frikännande av presidenten att drunkna i ett medieflöde om världens undergång istället.
     Vad tror våra eminenta läkare om fläderblomman som motmedel? I Skåne har denna ingått i husapoteken sedan urminnes tider som te’, hyllebärsvin eller saft.

     • Loa says:

      Den enda saft jag dricker.. därför att den är så GOD. Naturligt urval.
      R D Steele har en annan betoning på orsaken till coronaviruset, inte att ekonomiskt tvinga Kina att backa upp cabalens trillioner papperspengar (men varför inte två flugor), utan vaccinering med testvaccin som ändrar DNA
      https://phibetaiota.net/2020/01/robert-steele-china-coronavirus-my-appraisal/
      China Coronavirus: Bill Gates Simulated Six Weeks Ago — and Owns the Patent?
      Med CDC (Centers for Disease Control and Prevention är USA:s nationella folkhälsomyndighet) vid rodret förstås
      ”CDC is rushing an experimental untested vaccine into being, using the fake virus alarm as a means of taking vaccines toward genetic manipulation and control (DNA active vaccines). UPDATE: Inovio chosen to execute the scam.
      CDC is a criminal organization and Inovio has no clue how to create a coronavirus vaccine, this will be a cover for pushing a new generic engineering vaccine out on the public, partly as a budget-building scam for CDC, partly as a preamble to mandating genetic-engineering vaccines for the whole population.”
      Inovios hemsida pryds av DNA-strängar överst.

      • Loa says:

       Ole Dammegård citerar Natural News: Precis vad R D Steele misstänkte om Bill Gates
       (Hur man nu kan äga ett PATENT på ett virus. Sjukt, bokstavligen):

       ”Believe it or not, the coronavirus strain that’s currently spreading throughout #China and abroad is a patented virus that’s owned by an entity called The Pirbright Institute, which is partially funded by the Bill and Melinda Gates Foundation. The patent page for #coronavirus explains that it “may be used as a vaccine for treating and/or preventing a disease, such as infectious bronchitis, in a subject,” suggesting that this is just another weaponized viral strain designed to sell more useless, deadly vaccines, while at the same time killing off a few thousand, or perhaps a few million, people.”

       Natural News:
       Bill Gates funded the PIRBRIGHT institute, which owns the patent on coronavirus
       https://www.naturalnews.com/2020-01-27-bill-gates-funded-pirbright-institute-owns-coronavirus-patent.html
       Inklusive Bill and Melinda Gates’ pandemiska drill “Event 201” i oktober..

       • peterkrabbe says:

        Om man skall tro Fulfords källa på CIA att detta är ett Nipah-virus har man nog fått fram det värsta tillgängliga ur förråden nu. Dödligheten lär ligga på 50 – 75% och motmedel saknas (konstaterat så sent som 2018). Att Gates figurerar i diskussionerna
        är knappast någon tillfällighet, Gates intresse för vaccinationer som avlivningsmedel är välkänt, liksom hans återkommande uttalanden om behovet av depopulation. Teoretiskt skulle Gates kunna räkna med att avliva hälften av jordens befolkning genom att sprida detta virus, om det är dessa planer som ligger bakom lär vi snart få klarhet i. Jag vill dock betona att det INTE finns några bevis för att så skulle vara fallet i dagsläget. Var och en får dra sina egna slutsatser…

     • Loa says:

      Ekonomjournalisten Benjamin Fulford, som väntar på dollarns utplåning och ”economic reset”, tillägger i sin veckorapport:
      Just as this newsletter was about to go public, a high-level CIA-connected whistleblower contacted us to say:

      “This is not a coronavirus. It is the Nipah virus. Caused by fruit bats. There are cycles of much more virulent strains of the Nipah virus. The WHO (with whom I do research) knew about this in August of 2018. It is zoonotic.
      China will soon go into a total lockdown. Hong Kong will be economically destroyed. This virus is going global. The pandemic is already here. The WHO is delaying calling it what it is because they are scared shitless.
      In my professional medical opinion, this is the real deal, my friend. The truth is being covered up as usual by the controlling global cabal.
      All of reality is a fabric that the controllers are losing control over.
      If China goes into a complete lockdown, this will be what pushes the global economic collapse into free fall. It is game over and a reset will take place.”

      Anybody with any real market experience will tell you that a black swan event is unfolding.

      • Loa says:

       If China goes into a complete lockdown…
       Mike Adams på Natural News:
       BRUTAL: Chinese Leaders to Sacrifice Coronavirus-Infected Cities to Save 11 Others; Prepared to Accept Millions of Fatalities
       https://www.naturalnews.com/2020-01-31-brutal-chinese-leaders-to-sacrifice-coronavirus-infected-cities.html

       ”Sabotage, coronavirus, censorship
       The fact that you are receiving this email is a miracle. We have been under a full week of insane sabotage and censorship efforts, which severely disrupted our ability to send emails to our subscribers.
       The deep state sabotage against us coincided with the explosion of the coronavirus outbreak, which has now reached nearly 10,000 infections (and expanding rapidly).”

   • Lassekniven says:

    Dans är underbart, både att se och utöva.
    Jag älskar Israel och har varit där flera gånger men inte på länge på grund av min sjukdom.
    De vanliga medelklassisraelerna (som jag mött) är enligt min erfarenhet glada, intelligenta, vänliga och gästfria. Hasidim och andra ultrakonservativa grupper kommer man ju inte nära.
    Hade jag haft praktiska möjligheter så skulle jag skaffa mig en liten lägenhet i Eilat och bott där i sex månader över vinterhalvåret. Jag hade också lärt mig hebreiska och efter vad jag förstått är inte detta språk jättesvårt att lära sig att tala exempelvis jämfört med finska och de slaviska språken. Arga gubben, har du någon erfarenhet av detta språk?

    • Arga gubben says:

     Lasse, jag kan varken hebreiska eller grekiska och det retar mig. Jag valde inte latinlinjen på gymnasiet. Där läste man också lite grekiska. Nu är det mest präster och pastorer som har rudimentära kunskaper om grundspråken. Lars Enarson har fest när han upptäcker nyanser i hebreiskan. Grekiskan och hebreiskan är inte enkelt konkreta som svenskan. Det gäller också persiskan och arabiskan. En perser kände sig hemma med tyskan, ett språk han lärde sig genom att läsa Bibeln. Jag har hans doktorsavhandling i bokhyllan.

     Jag får nöja mig med lite nylatin. Den öppnar latinska språk.

     Språken formar oss. Vår uppgift är tydligen konkret. Vi kämpar mot svåra överlevnadsvillkor i dessa nordliga länder.

 32. Mo says:

  Idag påminns vi om förintelsen och andra världskrigets fasor, det är riktigt vi får inte glömma. Vi måste även minnas att det var de fattigaste av de fattiga som hamnade i lägren och att det var de rikaste av de rika på andra sidan atlanten som finansierade helvetet.

 33. Arga gubben says:

  Vi som har döttrar vet att de bara behöver titta på oss så får de som de vill. Och vuxna kvinnor? En blick och de blir mystiskt gravida. Oförklarligt.

  Stefanie Hertel – Stefanies Wanderlied

  • Lassekniven says:

   Ja, kvinnor, vad vore vi utan dessa tjusande och förtjusande varelser, platt intet. DE kan förtrolla oss och göra

   • Lassekniven says:

    Min dator har börjat att göra som den vill…kanske dags att byta ut den….
    Fortsättning på kvinnor:….förtrolla oss och samtidigt göra oss helt vansinniga genom sina behov av att alltid få sista ordet.. men låt dem få det då och tänk på Höga Visan samt kärlekssagan ur Tusen och en Natt.

    • Mo says:

     Orden räcker till båda…Sverige längtar efter försoning, vi börjar förstå att vi har drivit någon annans kamp.

     • eva-marie says:

      Musik för själen. Med budskapet från Skriften som text. Det verkar finnas en hel del sådana från Ryssland.
      Här i väst finns faktiskt några ” sekulära ” sånger med ord ur Bibeln i den moderna pop/rock-musiken. Dom är inte vackra på samma sätt som i den här videon, fast bra ändå.
      På rak arm kommer jag att tänka på gruppen Byrds, som hade stor framgång med låten
      ” Turn, turn, turn ”. Där texten nästan bokstavligen tas ur ” Predikaren ” i Bibeln ;

      ”To everything, turn, turn turn.
      There is a season, turn,turn turn.
      And a time for every porpous
      under Heaven . . .
      A time to be born
      a time to die . . .
      A time to build up
      a time to break down-
      A time to cast away stones
      A time to gather stones together ”. . . osv osv

      (Förlåt ev felstavning o fel ordning i raderna)

      Ex ur Predikaren ;
      ” Allting har sin tid,
      och varje företag under himmelen
      har sin stund.
      Födas har sin tid,
      och dö har sin tid.
      Bryta ner har sin tid,
      och bygga upp har sin tid.
      Kasta undan stenar har sin tid.
      och samla ihop stenar har sin tid.
      Taga i famn har sin tid,
      och avhålla sig från famntag har sin tid ” . . . osv osv

      ( I Predikaren 3 ; 1-8 kan man läsa texten som också finns i Byrds sång )

 34. Arga gubben says:

  Siberiska tigrar gillar att jaga vildsvin. Leoparderna gillar rådjur. Låt oss importera ryska tigrar så att vi blir av med svinen. De orsakar trafikolyckor. Ja, men vem vill möta en tiger?

  Stefan har hittat en ny ”nazistgrupp”.

  ”Det var i SVT Morgonstudion idag, Förintelsens minnesdag, som Stefan Löfven själv pekade ut invandringen som en förklaring till antisemitismen i Sverige.”

  https://www.friatider.se/lofven-antisemitismen-beror-pa-invandring

  Prästen Helena Edlund säger att allmänna val möjligen kan ställas in. Lennart Matikainen berättar om hur polisen monterades ned inför den stora asylvågen. Och ni har inte vaknat?

  ”Om Sverige befinner sig i ett krigsliknande tillstånd, med fortsatt dagliga rapporter om dataintrång, sprängningar och våldsdåd, kommer nästa riksdagsval att kunna ställas in med hänvisning till säkerhetsläget. Det kommer att framställas som att regeringen ”tar ansvar”, experter kommer att förklara att den panikslagna befolkningen är enkla offer för påverkan av främmande makt och att de politiska resurserna måste koncentreras på landets säkerhet istället för att slösas bort på en valrörelse.”

  http://helenaedlund.se/typfall-5-ett-grazonslage-tiden/

  Konferensen 19 maj – del 8: relationscoach Lennart Matikainen – Polis i kaos inför flyktingvågen.

 35. Mo says:

  Varför betalar vi Länsstyrelsens inspekterande tjänstemäns höga löner när det ser ut så här ? Och Annies blödande hjärta när det gäller övertagandet av ansvaret för gymnasieutbildning som försummats i främmande länder, när skall hon höja sin röst för djuren eller väntar hon på att de skall få rösträtt.

  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/se-filmen-inifran-arla-garden-dar-korna-ligger-i-avforing-bland-det-varsta-jag-sett?fbclid=IwAR1THrHzNDOSjT0m8yNyw1QHxwkpoluf1PDPbIG5LivXUukoIq8JsBakh8Q

 36. Sture says:

  Frågestunden på 16 timmar pågår för fullt i senaten och man har avverkat en dag (= 8 timmar) på onsdag och fortsätter idag torsdag. Förhoppningsfullt kan man rösta om eventuellt ytterligare vittnen på fredag och om det blir nej, eftersom det inte är senatens uppgift att hålla förhör och utredningar, så kan man rösta om att helt frikänna president Trump på fredag-lördag.

  Jag har nu följt onsdagens frågor, som ställs skriftligen till Högsta Domstolens ordförande John Roberts, som läser upp frågan och talar om vem man vill skall besvara denna.
  Mönstret är detta: Demokratiska senatorer ställer frågor som man vill att de demokratiska ”managers” skall besvara eftersom man vill att de egna skall få så mycket talartid som möjligt. Och republikanska sensatorer ställer frågor som man vill att Trumps advokater skall besvara. Man skull tro att det vore tvärtom – men det aktar man sig noga för.
  Jag tycker att Trumps försvarare gör ett fantastiskt arbete, speciellt han med gul slips. Han kommer oftast fram helt utan papper, talar mycket enkelt språk och glasklart. Demokraterna vet oftast vilka frågor de skall få från sina meningsfränder och läser ofta innantill på frågor de förberett. I mitt tycke ganska förvirrat.
  Professor Alan Derschowitz från Harvard law school, som är USAs kanske främste akademiska expert på konstitutionella frågor och är demokrat och röstade för Hillary Clinton, har ställt upp för Trump eftersom han tycker att denna ”impeachment” hotar hela USAs existens som en fri republik. Han gör flera enormt viktiga inlägg.
  Ni kan inte följa allt detta, det förstår jag, men ni kan ju hoppa mellan inläggen, som aldrig får vara längre än 5 minuter. I vilket fall som helst så ser man den enorma intellektuella klyftan mellan USAs jurister och politiker och Sveriges. Det är deprimerande.

  • Mats says:

   Sture som vanligt utmärkt sammanfattning
   Hoppa verkligen detta avslutas i helgen. Jag är optimist o tror att detta är ett av de sista kort deep state har att spela. Tyvärr får vi i Sverige ingen info om hur dåligt detta sköttes i representanthuset, med riktig utredning dör hade inte kunnat gå vidare. Allt bygger på att det demokraterna gjort sig skyldig till i Ukraina är teorier som de säger är debunked. Samma taktik som de alltid kör kallar allt konspiration
   På tal om intellekt, här den gamla roliga siffer bingon,

   • Mats says:

    Skrivet från mobil så jag ser att någon mening ser konstig ut

    • Sture says:

     Mats,
     de här människorna är intellektuella kretiner. Finns det någon här som tvivlar över detta? Det har blivit så här eftersom intelligenta människor satsar på att skaffa sig en utbildning i någon profession. De som inte vet vad de vill eller inte har begåvning nog för att få tillräckliga betyg i skolan, kan ju alltid gå in i något politiskt ungdomsförbund. Då blir man automatiskt garanterad en tung maktposition antingen inom regeringen eller inom facket, vilket sedan kan avslutas med en tung post inom EU, FN eller som landshövding någonstans.
     Hela systemet bör göras om och dessa intellektuella kretiner skall inte i framtiden få någon möjlighet att styra och ställa med sina medmänniskors liv.

 37. Arga gubben says:

  Jag har skrivit mycket om de sovjetiska folkens lidanden, men har inte glömt tyskarnas. Jag tänker på de som överlevde Tysklands hemska sammanbrott. Vad hade de att leva för? Vart tog drömmen vägen? Många soldater sökte sig till franska främlingslegionen. Några sökte skydd i Norrland efter finska kriget. Några kom som krigsbarn till Sverige. Det var mig givet att träffa fyra av dem. En judinna och tre tyskar. En står nära livets slut.

  Efter jordiska ting kommer Himmelska. Det är sorgligt att tyskan motarbetas i Sverige, men den gamla tyskan har inga problem att förstå. Vänd dina tankar uppåt! Jag har en aning om att du är här.

  Stefanie Hertel – Heut’ hat der Himmel helle Fenster 2011

  Vi som har söner vet att de på uråldrigt vis alltid säger emot oss och jag är inte oskyldig. Sedan dyker de plötsligt upp på TV utan vår hjälp.

  ”Prussiluskan” får problem med Heintje.

  Heintje – Klein sein, das ist schön

 38. hllviken says:

  Ingår ansiktsigenkänningsapparatur i något som kommer att skada oss i framtiden?

 39. JohanW says:

  Corona ”viruset”. Håller med att man får vara lite försiktig. Alla instanser som jag inte litar på säger en sak. Det förekommer ju olika rykten/tankar på nätet.. allt från att folk blivit botade utan någon insatts till att patent på viruset ansöktes 2015 och godkänt 2018 eller att Bill gick ut för några månader sedan och ”varnade” för en pandemi risk…..eller att det är en distraktion mot åtalsprocessen mot Trump.
  Jag vill lägga en tanke till bland de andra. Utbrotten kom i samband med USA handelsavtal med Kina (exakt vad innefattade det?). Trump tackar Kina för deras arbete mot Coronaviruset och nämner att samarbetet med Kina aldrig varit bättre. Söker man på Q så finner man att Corona = satelliter som styrs av CIA och som nu stängs ner en efter en. Det innebär isf att DS förlorar sina möjligheter till att Bl.a kommunicera mm. Är detta en del av överenskommelsen med Kina, hjälper Kina till att ”stänga” DS?.
  Ingen vetenskaplig analys men vi behöver alla expandera våra tankar..
  Lycklig för Brexit idag (champagne på jobbet)

 40. Sture says:

  Här är en intressant länk om Human Trafficking, som leds av Ivanka Trump. Intressant att se och höra henne, som vi hört så mycket om.

  Det lär finnas c:a 25 miljoner kvinnor, som lever som sexslavar över hela världen, vilket omsätter uppskattningsvis 150 miljarder dollar per år, således en av de mest lukrativa branscherna.
  Som allt som berör Trump, så blir det nog mera verkstad än prat. Och eftersom det alltid är mycket prat, så så blir det nog extremt mycket verkstad. Det låter hoppfullt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: