Har vi åska i luften?

coronavirus

 

Så har vi då fått smaka lite på det nya decenniet. Att nervositeten hänger i luften kan vi inte missta oss på. Eller är det bara lite åska? Man kan nog se det som en upptrappning på alla fronter. Frågan är hur mycket vi tål utan att börja må dåligt på allvar.

I min förra krönika valde jag att låta agendan med depopulation vänta av den anledningen.

Ändå kom chocken med Coronaviruset som ett brev på posten. Vi befinner oss nu mitt i en global pandemi, som vi inte vet hur och när den slutar. Antalet dödsfall ökar för varje dag och motmedel saknas. Naturligtvis finns det motmedel mot ett virus som man i USA tagit patent på för 5 år sedan, det är bara inte tillgängligt för dem som redan är utsedda till förlorare. Är det en tillfällighet att detta virus dyker upp just nu, när alla går och väntar på vad kabalen skall hitta på för att bromsa Kinas ekonomiska utveckling? Tullar och handelskrig hjälper inte, USA hamnar ofrånkomligt på efterkälken. Så lägligt då att Kina nu blir helt isolerat, med avskurna kommunikationer och stopp för exporten.

Kina visar istället upp sitt nya ansikte med en öppenhet och effektivitet i sitt agerande mot virusspridningen som imponerar. Smittkällor isoleras och nya vårdplatser byggs i rasande fart. Samtidigt får alla kinesiska turister som hittills berikat övriga världens ekonomier nu stanna hemma, vilket kanske minskar skadorna för den uteblivna exporten. Den nya kinesen bär ansiktsmask. Man kan undra vad som hade hänt om smittokällan hade legat i Sverige eller i patentets hemland USA?

Det finns tillräckligt många indicier för att tro att spridningen av virus är ett moget biologiskt vapen, som ligger klart att använda trots alla internationella konventioner som förbjuder det. Men vem har släppt ut det? Svaren kommer vi att få i efterhand, så i nuläget får var och en tro vad man själv vill. Jag tänker inte skrämma någon med fler bakgrundsfakta, utan vi får hoppas att detta löser sig på ett för flertalet rimligt sätt.

I USA slåss Trump för sin överlevnad som president i en cirkus som inte kan kallas annat än patetisk.

Det handlar egentligen om inledningen av valkampanjen, en kampanj som lär bli den smutsigaste någonsin i USAs historia. Självklart blir Tump frikänd från motståndarsidans anklagelser och lika självklart blir han omvald till en ny presidentperiod. Därefter börjar den slutliga slakten på Deep State och vi kommer att åter kunna se lite mer positivt på framtiden. Priset lär bli ett ökat inflytande för sionismen i Mellanöstern och problem för oss alla att få stopp på en migration från en region i ekonomiskt förfall. Med historiska förtecken får vi ett triangeldrama mellan de gamla imperierna, det Ottomanska riket, det Persiska riket och det judiska Sion. En fredlig utveckling lär inte finnas på kartan ens.

Brexit är naturligtvis ett av de främsta samtalsämnena.

Det är bara att gratulera Boris Johnson och Nigel Farage, när nu den brittiska flaggan halas i EU. Den arrogans som EU:s självutnämnda ledare visar står i bjärt kontrast till engelsmännens glädje. Det är inte svårt att se vem som är vinnare i denna kamp om oberoende och nationell demokrati. När dimmorna skingrats lär fler länder följa efter och jag tror inte att EU i sin nuvarande form kommer att hålla decenniet ut.

Nästa land ut lär bli Frankrike, när man gjort sig av med Macron, själva sinnebilden för ett totalt maktmissbruk i globalismens namn.

Nu får hans kravallpoliser slåss på gatorna även mot advokater, brandsoldater och sjukvårdspersonal.  Upproret är i det närmaste totalt och strejker och demonstrationer kommer att pågå tills Macron slänger in handduken. En helikopter står i ständig beredskap för hans kommande flykt ur landet. Folkets missnöje har inte varit större sedan Hitlers ockupation under andra världskriget. Närmast under mars kommer de franska kommunalvalen, resultatet där lär bli förödande för Macrons parti. Därefter är det dags för armén att ingripa. Vem i Sverige vet att Frankrike står på randen till inbördeskrig? SVT tiger som muren, så se på internationella nyhetskanaler istället!

Här hemma i Sverige fortsätter vandringen mot vår civilisations undergång.

Våld, skadegörelse, ekonomiska bedrägerier och nedmonteringen av sjukvård, polis och skolsystemet fortsätter utan nämnvärda protester. Rättsväsendet är ett skämt, där etniska svenskar får hårdare straff för åsikts- och tankebrott än invandrade våldsverkare och samhällssabotörer. Är vi verkligen sådana syltryggar? Har vi inte rätt att säga nej till en mångkultur som inte fungerar? Är det så svårt att inse att när olika religioners heliga skrifter innehåller olika normer för mänsklig samvaro, så påverkar det också det dagliga livet i ett mångkulturellt samhälle? Har vi inte rätt att kräva respekt för vår kristna kultur, som varit vår ledstjärna i tusen år? Är det verkligen vi som skall anpassa oss?

Vi får glädja oss åt att ljuset nu är på väg tillbaks, dagarna blir längre och granen har åkt ut till katternas förtvivlan. Men mössen och sorkarna har vaknat, så det kommer nya glädjeämnen, även för en katt. Kanske också för oss…

Peter Krabbe

179 Responses to Har vi åska i luften?

 1. eva-marie says:

  Lassekniven.
  Intressant att du tar upp ” Nitty Gritty Dirt Band ”. De blev bekanta för mig gnm serien om countrymusikens historia som gick i svt nyligen. ( finns ev kvar ngt avsnitt i svt -play. )

  De spelade en del ihop med Carter Family , som väl kan ses som några av de första att spela ursprunglig country i USA. Låten du nämner verkar komma efter första sången om du menar den .

  En annan mycket bra sång där N G D -bandet är delaktiga i är ” Will the circle be unbroken ”. Flera artister är med och sjunger, bl a Johnny Cash, Emmilou Harris , Cris Hillman m fl.
  Om jag minns rätt skrevs den av Carter Family från början. ( mamma Carter kanske ? )

  • eva-marie says:

   Blev lite fel där.
   ” Will the circle be unbroken ” skrevs inte av Carter family. Enligt Wikipedia är det ursprungligen en gammal psalm som skrevs av två andra personer. Men den har spelats in av flera olika artister.

 2. Mo says:

  Ursäkta, men hur korkad får en statsminister vara ? Förklarar alliansens skattesänkningar som orsaken till dagens vidriga förnedringsvåld bland ungdomar. Är han inte medveten om att under hans egen regeringsperiod har Sverige tagit emot 800 000 migranter och att det kanske kan ha betydelse för en snabbt växande ghettofiering och ett sviktande välfärdssystem, dessutom har hans egna skattesänkningar i form av slopad värnskatt dragit bort intäkter. Ett havererat systemfel som undgår statsministern.
  Någonstans kan man se likheter med utanförskapsområden i mellanöstern men i Sverige är det svenskarna som barnen av vuxenvärlden tidigt får lära sig kalla horor, bögar och grisar. Det kommer att ta många generationer att överbrygga dessa motsättningar med religiösa rötter, kanske är det dömt att misslyckas. På något sätt känns det igen, utifrån skapas motsättningar mellan olika grupperingar.

  https://www.friatider.se/lofven-skyller-fornedringsranen-pa-skattesankningar

  • Erik says:

   Enig med dig Mo. Nu kanske den här kommentaren inte passar in, men med tanke på vilka som röstat fram honom: Sverige, som befolkas av vuxenbebisar i världen största dagisland. Gör vad fröken säger.

   • Mo says:

    Erik, möjligen kan man oroa sig för att det bakom detta utspel finns en plan ( ibland påminner han om ligaledaren ”Sickan” ). Eftersom folket nu har förklarats att dagens oordning är ett result av alliansens skattesänkningar så blir lösningen på problemet naturligtvis skattehöjningar. Men vilka skall då drabbas, ligan kan ju inte gärna ge sig på inkomstskatten efter att man sänkt den för höginkomsttagare. Återstår som vanligt seniorerna ? denna gång kanske fastighetsskatt,förmögenhetsskatt eller Ls krav på arvsskatt. Då får vi den stora flykten FRÅN landet.

 3. Sture says:

  Här intervjuas professor Alan Dershowitz om domen mot Roger Stone på 9 års fängelse för att han ”ljugit” för FBI (och kongressen). Alan Dershowitz, som är demokrat och röstade på Hillary Clinton i senaste valet, anses vara USAs kanske främste expert på konstitutionella frågor. Han har utbildat mängder av de jurister på Harvard, som vi nu ser uppträda i olika TV-kanaler som legala experter.

  Först och främst anser han att det föreslagna fängelsestraffet mot Roger Stone är ”outrageous”. I praktiken är detta en livstidsdom mot en människa som är tidigare obestraffad, det rör inget våld och samma gärning brukar ge 1-2 år, om nu gärningen överhuvudtaget ägt rum. Det rör sig istället om politiska aktivister som tagit över domstolarna (precis som i Sverige).

  För det andra anser han att Donald Trump, som USAs överbefälhavare, har konstitutionen i ryggen för att lägga sig i alla utdömda straff och har också som sådan rätt att benåda vem han vill och av vilka skäl som helst. Fast han har inte ännu gjort detta. Däremot har han uttryckt en åsikt och har samma rätt till en egen åsikt som vlken medborgare som helst i USA.

  För det tredje tycker han att William Barr gör helt rätt som ingriper mot dessa politiska aktivister. Och att dessa nu säger upp sig i protest är ingenting annat än en politisk gest, som varit planerad i förväg:

 4. Arga gubben says:

  Vi kritiker har öppet mål. Våra förståndbefriade politiker och journalister säger att det råa ungdomsvåldet beror på Alliansens skattesänkningar, fattigdom och utanförskap. Jag har aldrig hört så många dumheter och välkomnar att makten sänker sig själv.

  En gammal man sover i bilen och gråter. Han är inte ute och rånar. En svensk kristen fattigpensionär snålar med maten. Vi träffas ibland i centrum. En romsk kvinna tigger och det är svårt att gå förbi henne med tanke på vad Bibeln säger. Hon är alltid glad att se mig, eftersom vi kan konversera på ett märkligt blandspråk, en vansinnig spansk-italienska. Vad är klockan? Kan jag äta idag? Papu, buena fortuna! Dio!

  ”Papu” noterar allt och mest av allt att våra härskare har lämnat verkligheten. De tror sig som Enok ha ryckts upp från jorden och aldrig behöva svara för sina gärningar.

  Så har jag varnat er, makthavare. Inte för att jag är bättre än andra. Jag tackar Gud att jag aldrig har varit oförskämt rik och haft stor makt. Människonaturen är som den är. Jag kunde ha ställt till det ordentligt. Se till att sparas.

  What Does Hell Look Like?

 5. hllviken says:

  Coole Carl om kryptografiskt spioneri

 6. Pingback: Vårdagjämning… | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: