Öst är Öst och Väst är Väst och aldrig mötas de två…. Eller?

 

 

Så har då sommaren i det närmaste passerat. Som av en tillfällighet har det av Coronan föranledda reseförbudet till sydligare nejder kombinerats med det bästa sommarvädret på hemmaplan på mycket länge. Vi behövde inte resa någon annanstans! Svenskarna har fått upptäcka Sverige på nytt och invandrarna stortrivs på de svenska stränderna. Utvandrarna plågas av andningsbesvär i sina munskydd. Kan det bli bättre? Tegnell myser i TV och väntar på omvärldens omvärdering från idiot till geni. Sverige visar vägen trots att vi har nästan det högsta antalet avlidna per capita i världen? Hmm, det är nog något som inte stämmer här. För hade vi använt alla erkänt fungerande mediciner istället för morfin så hade Sverige haft fler av sina pensionärer kvar. Men besparingarna för statskassan kan förstås inte förbises…

En ny våg av politisk oro börjar samtidigt svepa över världen. Belarus närmar sig en ny färgrevolution, USA obstruerar Syriens oljeproduktion genom att sätta oljan i händerna på kurder som byter sörjan mot amerikanska vapen, Turkiet provocerar Grekland med hjälp av oljeborrningar på grekiskt vatten och USA:s sjörövare beslagtar iranska oljetankers på internationellt vatten på väg till Venezuela. Kineserna i Hongkong triggar fram en konfrontation med fastlandet och USA startar handelskrig mot värsta konkurrenten Kina. I Ryssland skall förtroendet för Putin raseras genom politikermord, trots att inget val är aktuellt. I Beirut spränger världens hittills största icke-nukleära explosion bort en stor del av staden.

Värst lär det ändå bli för Trump, presidentvalets givna segrare, som nu plötsligt inte bara har Coronan att kämpa emot utan också raskravaller och ändlösa intriger på högsta nivå att hantera inför valdagen. I Kalifornien rasar de värsta skogsbränderna hittills och blixtnedslagen liknar kärnvapendetonationer. Historiens största valfusk planeras i detalj i syfte att ersätta Trump med en förvirrad föredetting i syfte att ge Deep State ett ogenerat direktstyre av den amerikanska staten. Kommer Trump att klara detta? I så fall är han mer än människa…

Finns det då ett samband mellan allt detta? Den som har studerat Agenda 2030 behöver inte tvivla. Agendans upphovsmän har tänkt sig att under de återstående tio åren slutföra arbetet med en ny världsordning, grundad på ett totalitärt system där nationerna är ett minne blott och demokrati i bästa fall kan studeras i historielitteraturen. Världen skall styras av oligarkin, där viktiga delar av makten över världens ekonomi, energiutvinning, livsmedelsproduktion och läkemedelsindustri redan befinner sig. Människorna är små arbetsmyror som kan trampas ihjäl när de inte längre behövs. Dessa mörka krafter har idag bara två problem:

TRUMP. Presidenten som hyllar nationen och individens frihet och försöker fokusera på ett starkt USA istället för världsherravälde. Om Trump blir omvald har globalismen förlorat åtta år av sin genomförandetid, en tid som har avgörande betydelse i kapplöpningen med konkurrenten –

KINA. Ett land som redan har genomfört en stor del av globalisternas program, men i den del av världen som man betraktar som sitt revir, nämligen Asien. Om Ryssland förenar sig med Kina i detta projekt blir den amerikanska och sionistiska globalismen omöjlig att genomföra. Risken är istället stor att bytet äter upp jägaren. En värld delad i två block är långsiktigt ohållbar. Inte ens två bröder delar en kaka rättvist, den ena är alltid lite starkare och vill ha lite mer.

En global världsordning är ett skräckscenario för alla utom för dem som anser sig ha rätten att styra den. Receptet är, precis som i den ursprungliga kommunismen, att göra alla undersåtar egendomslösa och helt beroende av den livsuppehållande, periodiska inkomst som staten väljer att dela ut. På så sätt kan man styra staten utan risk för opposition, de som inte sympatiserar med styret och underordnar sig svälts ihjäl eller avföres elektroniskt. En signal till chipset räcker. En liten mellanklass hjälper gärna till i utbyte mot aningen högre standard. Hjärntvätt genom lydiga media, filmskapare och underhållare låter oss leka och vara glada. Fri sex och obundna relationer gör oss ännu gladare, ju mer depraverat samhället blir desto lättare blir vi att kontrollera.

En avgörande fråga kommer därför att bli maktkampen mellan USA/Israel och Kina om vem som skall ha makten i den nya världsordningen, inte om den kommer att genomföras eller inte. Vi har under sommaren haft en diskussion här på bloggen om invigningen till de olympiska spelen i London 2012, där hela föreställningen var regisserad av kabalen och utvecklingen mot den nya världsordningen i kabalens version visades på ett mycket tydligt sätt. Svaret från Kina kom på miniolympiaden Military World Games i Wuhan under oktober 2019 (bild ovan och nedan). Hela invigningen visas här, men intressantast är avsnittet om FN från 2:15.00. En trupp om 10.000 kinesiska FN-soldater (enligt FN finns det 2.500, enligt media 40.000) marscherar in och formar viktiga symboler. I en scen där FN hyllas formar dessa kineser den röda stjärnan, i nästa formar man märkligt nog Frimurarnas M-logga. Frimurarna ses som en del av kabalen och västvärldens världsordning. Man kan inte tolka detta på annat sätt än att Kina tills vidare godtar att världen delas i två halvor, den amerikanska och den kinesiska och att FN:s fredsbevarande trupper skall hålla dessa skilda från varandra.

 

           

 

Men FN har hittills stöttat den amerikanska versionen med slutdatum 2030. Kina har nu deklarerat sin avsikt att bygga upp en militär styrka som skall vara likvärdig med den amerikanska, med slutmålet år 2036. De anser att det är enda sättet för Kina att behålla makten över Asien och sin egen världsordning.

Får man tid till detta? Det är denna kapplöpning mot tiden som föder hatet mot Trump, som den som sätter käppar i kabalens hjul.

Kinas armé omfattar 2.100.000 man men saknar ännu tekniken för avancerad krigsföring. FN:s trupper omfattar 110.000 man, varav 36.000 kommer från Afrika och 30.000 från Asien. Bara 6.000 man kommer från Europa. USA har lämnat FN och strider numera bara för sin egen sak. Detta öppnar för Kina att slussa ut kinesiska FN-soldater i världen och därmed sprida sin militära närvaro till platser där de inte tidigare hade varit välkomna. Scenerna från Wuhan med kineser i de blå hjälmarna måste tas på allvar, de sprider samma vibrationer som Hitlers olympiad i Berlin 1936 – en perfekt disciplinerad militärmaskin som har ambitionen att ta över där minsta spricka till oordning visar sig.

 

 

Om man vill kan man relatera det påstådda och sannolika utsläppet av ett amerikanskt virus just i Wuhan under denna miniolympiad som en markering mot Kinas öppet redovisade planer att inte vilja underordna sig den västerländska kabalens världsordning. Hur det egentligen gick till kommer vi att få veta förr eller senare.

Jag kan inte låta bli att tänka på den gamle siaren och filsofen Nostradamus, som redan på 1500-talet hade visioner om det tredje världskriget i Europa. Han hävdade bestämt att invasionen av Europa skulle ske av ”männen i blå turban”. Om det var en turban eller militärhjälm som Nostradamus såg kunde han säkert inte avgöra för fem hundra år sedan, de hade i alla fall blå huvuden. Är det då möjligt att kinesiska FN-soldater i framtiden skulle kunna invadera ett av inre konflikter och våld härjat Europa i syfte att återställa ordningen – på uppdrag av ett FN som då helt domineras av tredje världen?

Är detta fria fantasier utan förankring i verkligheten? Låt oss se på förspelet.

Den 28-29 maj 2015 hölls ett möte inom WEF (World Economic Forum) i Kigali, Rwanda med det kryptiska namnet THE KIGALI PRINCIPLES ON THE PROTECTION OF CIVILIANS .  Detta handlingsprogram undertecknades av den svenska regeringen genom framtidsminister Kristina Persson 2016, ett par månader innan Sverige tog plats i FN:s säkerhetsråd.  Artikel 7 i detta dokument är en fullmakt för FN att använda militärt våld i ett land utan särskilt tillstånd från den aktuella regeringen, allt i syfte att skydda civilbefolkningen i en utsatt situation. FN skulle alltså kunna sätta in FN-trupp i bl.a. Sverige om man anser att situationen kräver det. Detta är helt i linje med den nya världsordningens önskade etablering av FN-styrkor som en världsarmé. ”Skyddet” sker bäst genom utländska trupper som saknar samhörighet med civilbefolkningen, detta ”problem” blev uppenbart under Gula Västarnas demonstrationer i Frankrike, då många poliser hade släktingar och grannar bland demonstranter som skulle slås tillbaks med våld. Naturligtvis är inte Kina sena att utöka sina FN-soldater från 2.500 till – enligt China Daily 2019-09-26, en månad innan spelen i Wuhan – 40.000 för att därmed kunna vara närvarande överallt i världen där oro kan tänkas bryta ut. Kinas scenshow i Wuhan 2019 skall vi se mot denna bakgrund. Enligt tidningen står Kina nu för drygt 15 % av FN:s armékostnader och är därmed den största bidragsgivaren. Skulle USA sätta in egna trupper mot FN:s i en konfliktzon, bara för att de senare är kineser? Vi har mycket att fundera över här och mer finns också att läsa här på Bakom Kulissernas blogg

Den som lever får se. En sak är ändå helt klar – det sammanbrott som alltmer närmar sig i vår värld är regisserat av den västerländska kabalen. De gör oss knappast någon tjänst och vi har inte många år på oss att vända utvecklingen! Uppenbarligen gör de inte ens sig själva någon tjänst, genom att kineserna istället köper upp den industri och infrastruktur billigt som kabalen tvingar i konkurs. Det är ingen överdrift att påstå att Kina har grundlurat både sionister och frimurare…

Peter Krabbe

487 Responses to Öst är Öst och Väst är Väst och aldrig mötas de två…. Eller?

 1. Mjölner says:

  Jag har skrivit och raderat, skrivit om och raderat nu postar jag detta.

  Sture är en stor tillgång för denna blogg. Försök ta till vara det. Vi som inte är troende eller
  bokstavligt bibelbundna kanske vill ha en mera varierad debatt. Ni får ursäkta mig, överdrifter i alla riktningar stör helheten i debatten. Det viktigaste för vår överlevnad utom det historiska värdet är inte att diskutera Gamla och Nya testamentet. Det viktigaste är att stävja muslimernas intåg i Europa. Jag eller ingen ifrågasätter er kristna tro. Jag är själv döpt och konfirmerad.

  Det påstås att islam skulle vara en religion eller en folkgrupp vilket är en osanning. Islam är en politisk terrorlära, en religiös bluff som just nu försöker erövra Europa. Europas alla regimer har utan att blinka accepterat islam som en legitim religiös företeelse. Islam är en falsk och icke människovärdig vidrig lära som vi i Europa inte kan leva med. Muslimer har ingen empati för avfällingar, de som inte gör avbön och betalar eller konverterar blir halshuggna. Är det ett sådant perspektiv det svenska folket längtar efter. Vi kristna löper stor risk att bli avrättade i ett muslimskt samhälle. Nu är det någon som vill framföra invändningar. Det finns hundra tusen muslimer i Sverige som inte aktivt utövar riterna. Ja visst, men när det blir allvar ansluter de till islam av rädsla för sharialagarna som den svenska regeringen ömt vårdar till att få laga kraft.

 2. Varför har Fn blå hjälmar, varför heter det white house i Usa som det gjorde i Romarriket som kontrollerades eller var ättlingar av faraonerna. Vilka fick Europeerna att börja bygga med sten strax innan år 1000? Det är faraoniska aristokratin som styr världen de kommer från Egypten. Det fanns ett white house o red house och ett upper o lower nilen. Nämnda i bibeln som fariseer Pharons bebor numera Lichtenstein och Schweiz där de kontrollerar hela världen. Tänk på invigningen av Gothardtunneln. Vi får lära oss om att när någon skulle gifta sig fick alltid fariseerna första natten vilket gjort att 50% av Europas befolkning har Egyptiska Pharoniska gener. Sean Hross säger att alla har tsar i namnet eller sara och oavsett var i världen det har varit i krig har de i hemlighet alltid skyddat varandra via coat of arms och senare frimureri Stalin, Churchill Roosevelt alla var de släkt o bröder i aristokratin. nationer o sånt detta var ju den stora aristokratifamiljen. Vi får lära oss om 4:3 det är basen i pyramiden men även square and kompass dvs cirkeln och 4 kanten. Sean guidar oss runt bland Rotschilds slott o tempelriddares historiska platser i Frankrike Schweiz mm. Överallt visar han faraonernas maktsyboler på hus o på torg.
  Vi får reda på att hela Europas slott o städer är belamrade med deras maktsymbolik härstammande från den än rådande soldyrkan. Sean Hross heter han har minst 3 kanaler börja med denna och surfa vidare på övriga. Ps låt er inte förfasas eller tappa lusten för hans ovårdade stil och språk eller påståendet att han är uteliggare. Han kan en massa språk o är intressant då han ser på ord och byggnader som ingen annan och kopplar ihop det med faraoner som styr världen Han menar att nazisterna var faraoner boende i Schweiz många heter von o Stein Judarna och tyskarna är snälla o oskyldiga menar han på. https://www.youtube.com/watch?v=svoNqKkVBXc
  https://www.youtube.com/channel/UCpdw_mI5bA-7X6eNNvMsTkg/videos
  https://www.youtube.com/user/chatzefratz/videos
  https://www.youtube.com/channel/UC2s5_24Z56UuqxUnHP6WM_Q/videos

 3. Eclipse says:

  Iras mor Clara Agnelli var syster till Fiatchefen Gianni Agnelli, som var Europas kanske mest kände företagsledare på sin tid.

  https://www.expressen.se/nyheter/inloggad/dod-missbruk-och-bittra-maktkamper-i-familjen-fiat/

  Know More News – The End Times Alliance with Israel News Live

  Sorry, för lång text! /Peter

  • Eclipse says:

   OK, jag gör om, med det långa textavsnittet som bild i stället!

   Kollade idag på Know More News senaste YouTube-klipp och bland kommentarerna hittade jag nedanstående långa harang av signaturen Return of Zeus. Den avhandlar familjen Furstenberg och jag tänkte att det kunde vara av intresse för hllviken, m fl, som är extra intresserade av blodslinjer, bankers, templars, jesuiter och dylikt. Jag känner sedan länge till Ira Furstenberg (som inte omnämns i kommentaren) genom italienska 60- och 70-talsfilmer (se bild) samt hennes f d svägerska, modeskaparen Diane von Fürstenberg. Ira gifte sig som femtonåring med prins Alfonso Maximiliano Victorio Eugenio Alejandro María Pablo de la Santísima Trinidad y Todos los Santos zu Hohenlohe-Langenburg, men de skilde sig fem år senare, 1960. Diane (född Halfin) var mellan 1969 och 1983 gift med Iras bror, prins Egon von Fürstenberg.

   Iras mor Clara Agnelli var syster till Fiatchefen Gianni Agnelli, som var Europas kanske mest kände företagsledare på sin tid. Han som alltid hade klockan utanpå skjortmanschetten och mockakängor till kostym.

   https://www.expressen.se/nyheter/inloggad/dod-missbruk-och-bittra-maktkamper-i-familjen-fiat/

   Ira utkom på 90-talet med en bok om Tartanware, samlarobjekt dekorerade i skotskrutiga mönster. Då gör jag kopplingen Scottish rite och schackrutor, som ju har med frimureri att göra. Och visst ger en snabb googling svaret att det finns ett registrerat varumärke som heter Freemason’s Universal Tartan, som ser ut så här:

   Boken:

   * * * * *

   Texten från Know More News kommentarsfält i två skärmdumpar:

   * * * * *

   Know More News – The End Times Alliance with Israeli News Live:

   • Erik Forsman says:

    Det påstes i den långa texten att Ben Silverman är ond? döm själva av bilden https://www4.pictures.zimbio.com/gi/Ben+Silverman+Hands+Stone+Premiere+After+Party+7vTH6cpFc6Al.jpg
    Vidare att är knuten till HH; kanske skribenten titta lite för mycket på ”Sons of Anarchy”.

    • Erik Forsman says:

     Alltså Ron Perlman (HH-medlem).

     • Eclipse says:

      Jag letade förgäves efter ”HH” i texten, tills jag insåg att du menar Hells Angels.

      Adjektiven i texten är förstås skribentens åsikter. Det intressanta är societetens släktband, ingiften, ägarförhållanden o s v.

      Jag brukar alltid ögna igenom kommentarsfälten till videoklippen jag ser på Tuben, vilket är frustrerande då det är så vitt skilda åsikter och det oftast urartar till bråk, vilket ämne som än avhandlas. Undrar om det skulle vara samma individer i gruppen som kom i bråk om alla möttes och diskuterade i verkligheten och inte virtuellt som osynliga botar?

   • hllviken says:

    ”Kristna ska dyrka judar i stället för Kristus!”

    • peterkrabbe says:

     En video att fundera över för alla som inte förstår vad jag återkommande skriver om och varnar för. Detta är inte bara ett folks röst utan bakgrunden till vad som händer i politiken idag. Verkligheten…… so is it written (Torah).

     • hllviken says:

      Mikael Hagenbo är populär hos flera av bloggens läsare. Han varnar för Talmudjudarna, så det borde vara känt bland många nu. Han säger också att vi är inte emot judar i allmänhet utan de goyim-föraktande, mäktiga superjudarna som hotar vår existens.

      • peterkrabbe says:

       Som framgår av Adam Greens video finns grunden hos de ortodoxa judarna och deras rabbi. De är uppenbarligen inte särskilt intelligenta heller, av intervjuerna att döma. Däremot är det rätt att det är sionisterna i Deep State som utnyttjar denna religiösa agenda som finns i deras heliga skrifter för sina politiska syften. Lyckligtvis finns det en växande skara sekulära judar som varken följer Torah eller kraven på äktenskap inom klanen, så på sikt tror jag att det kan lösa sig. Det är ett erkänt problem att även de ortodoxa ökar i antal, men dessa kan man se som fotsoldater utan något större inflytande på politiken. De utgör däremot ett problem för Israels ekonomi genom att de inte vill arbeta och vägrar att göra värnplikt.

       • Sture says:

        @ peterkrabbe,
        vi har tidigare här visat olika videor av Zev Porat, sonson till den då högste rabbinen i Israel, som konverterade till kristendomen efter att ha fått uppenbarelser av och kommunicerat med Jesus Kristus. Från början hade han varit lika stöddig som dessa Talmudjudar i kontakten med en kristen person, som han debatterade med i fyra år – alltid med den överlägsna attityden att ”jag är jude” och vi tror inte på Jesus. Men så kom dessa kommunikationer från Jesus och då han berättade om sin konversion för sina anhöriga blev han helt utfrusen. Hans mor blev enormt ledsen och sade att hon betraktade honom som död. Hans far sedan tidigare död och hans farfar ville inte alls veta av honom, en person som han tidigare haft en enormt fin kontakt med – som det ofta är mellan farfföräldrar och barnbarn.

        Han hade ingenstans att bo och slog sig ner i ett tält på någon sandstrand i Israel, där han bodde flera år. Utfattig utan pengar till uppehälle. Men han hankade sig fram. Där fortsatte det komma meddelanden. Efterhand kom han emellertid på fötter och blev stenrik plötsligt genom en stor gåva (Gudsinspirerat?) och har nu blivit ett relativt stort namn bland judar i Kalifornien.
        Intressant är hans analys av var makten i världen befinner sig: hos de ortodoxa judarna i Israel. Enligt hans mening är det inte Netanyahu eller sionisterna som styr i världen – utan de ortodoxa judarna. Så stor är nämligen deras makt i det tysta.
        Och så var det också i Palestina på Jesu tid, det judiska folket var motståndare till men också extremt rädda för ”tempeljudarna” eftersom de kunde skada och döda vem som helst – och också gjorde detta. I hemlighet.

        • eva-marie says:

         Peter. Jag har läst att de ortodoxa rabbinerna i första hand följer Talmud och Kabbala.
         Unga ortodoxa pojkar får nog inte lära sig lika mycket om det som står i Torah/ Tanach (Gamla Testamentet) Om något i GT inte stämmer med Talmud, så har Talmud högsta auktoritet.

         Som Savalle skrev kallar de ju Talmud och Kabbala för ”holy” och ”most holy”.
         Och som Sture skriver, fanns dessa Talmud (och Kabbala?)-troende skriftlärda på Jesu tid. Det var nog många av dessa Han kämpade mot på den tiden.

     • hllviken says:

      Hej slavar!

      • peterkrabbe says:

       Ja, det kan ju knappast missförstås när de själva berättar. Tyvärr lär det inte bli någon förändring så länge som de bara läser sina egna skrifter. Problemet är för övrigt detsamma med islam. Under den moriska tiden i Spanien delade de broderligt makten, den ses av båda som den ideala samhällsbyggnaden.
       I Mellanöstern försöker nu Trump genom sina fredsförslag genomföra ett Storisrael på samma grunder, fast omvänt med muslimerna under och judarna över. Problemet blir att ingen vill vara slav och de kristna saknas på platsen, så det får väl bli afrikanerna då i vanlig ordning…

    • hllviken says:

     Rabbiner förklarar reglerna som alla icke-judar ska underkasta sig ”Noahide lagarna”:

    • Mo says:

     Inte underlättar dessa galenskaper Trumps fredsarbete i regionen, det kanske är precis det vänstersionisterna önskar sig .

     https://www.skebo.se/artikel/student-3#.X3HYqRRxeUm

  • hllviken says:

   Tack, Eclipse! Intressant! Världens rikaste och mäktigaste har blodslinjer bakåt till privilegierade grupper.
   Drogmissbruket i ”eliten” har nog att göra med att de har obegränsad tillgång och de kan nog också luras in i det. Konkurrensen i de övre skikten medför att de vill skada varandra.

 4. Tänker på rubriken i detta inlägg. Öst och väst aldrig mötas det två…..Elller? It is a merger! It is a joint venture! Allt är spel! Ett land som USA som håller fram en tafsande gubbe som kandidat för demokraterna kan inte vara riktigt friskt. Och är det inte heller. Det är ett spel! De som agerar vill ha beröm. Vill ha en klapp på huvudet av den högste. Det är teater på hög nivå. Örnen har en vänster och en höger vinge. Huvudet är detsamma. Och världen är på väg mot världskommunism. Om man förstår det spelet så inser man att det är några som skriver manus. Döda ormens huvud och världen kan leva igen. 🙂

 5. Martin says:

  Denna artikel bör intressera bloggens läsare. Den tar upp bakgrunden till börskraschen 1929, hyperinflationen och en del annat. Börskraschen hade möjliggjorts genom att man nu kunde låna upp till 90 procent av börsinnehavet. Detta ledde till en lånedriven spekulationsbubbla där börsen var fyra gånger övervärderad (känns det igen??).

  Efter börskraschen -29 så föll den amerikanska industriproduktionen med 70 procent och arbetslösheten rusade till 25 procent. 4 000 banker gick omkull. Detta kan mycket väl vara vår framtid om bara några få år. Gör bara en google-sökning på apple + share + graph och välj ”högst” (ni kommer fatta) så ser ni likheterna.

  Den här artikeln är helt enkelt en måste-läsning för alla som vill veta mer om drivkrafterna och bakgrunden till det vi ser nu. Bokmärk och läs om.

  Martin

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/hyperinflation-fascism-war-how-new-world-order-may-be-defeated-once-more

 6. Mjölner says:

  Eclipse postning visar ännu en gång historiens betydelse för att kunna förstå nuets skeende.
  Har haft ett intressant samtal med min granne och nära vän från Tyskland som är 60+ och nybliven pensionär. Han hade läst på och kände väl till det Eclipse pekar på, plus släkten Bernadottes historiska bakgrund . Vi svenskar i gemen är tydligen några konstiga historiska analfabeter som endera är totalt ointresserade eller förda bakom ljuset av etablissemanget och historieskrivarna. Det verkar vara de äldre som har eller vill ha något lite hum om den sanna historiska utvecklingen.

  Det kan vara jobbigt och komplicerat, ibland omöjligt att vara korrekt uppdaterad om allt som sker och har skett, men det är inte fel att försöka.
  De yngre generationerna synes ha inget eller ringa intresse (givetvis med vissa undantag Erik)
  för sin egen och tidigare generationers historia.

 7. Mjölner says:

  Martin, har läst. En, – vad som tycks vara, -bra beskrivning av det historiska händelseförloppet. Man kan undra om det ändå inte till slut blir en ny Hitler, eller blir det en trojka eller kvartett.
  Tänker man kanske lösa ”världsproblemen”, som skribenten uttrycker saken, -med det gift som var orsaken till problemen. Läs gärna kommentarerna. En skriver, – ”det blir aldrig fred förrän den siste bankiren är hängd”.

  • Eclipse says:

   ”det blir aldrig fred förrän den siste bankiren är hängd”

   (update)

   … ”i den siste politikerns inälvor”

   Som vanligt oerhört polariserade omdömen i kommentarsfältet till uppsatsen! Skulle vara intressant att höra hur mycket Peter delar av Tyler Durdens beskrivning av exempelvis Hitler som total marionett respektive FDR:s hjältestatus (då min egen kunskap är synnerligen bristfällig).

   Jag är bra på siffror, men dålig på ekonomisk teori. Vad är egentligen derivat? Något som går att trejda med vars värde bestäms av underliggande tillgångar? Jag som inte ens begriper vad ”vi köper dina fakturor” innebär har svårt att se framför mig vad termen betyder trots beskrivningen ovan.

   Däremot kan jag säga att $1,5 quadrillion motsvarar ca 15 miljoner miljarder kronor. Alltså ett tal femton gånger större än antalet bakterier i människans kropp. Hans Jensevik nämnde i sin senaste intervju i Swebbtv att de åtta tusen miljarderna som Sverige ska skänka bort motsvarar i staplade hundralappar en sträcka härifrån till Kuala Lumpur. Derivatmarknaden är alltså två tusen gånger större än så. Om man tar denna summa och staplar som enkronor skulle man få färdas i ljusets hastighet i närmare elva dygn för att nå toppen.

   Tyler Durden skriver att Giuseppe Zangara, som försökte mörda FDR under ett tal i Florida den 15 februari 1933, var en ”anarkistisk frimurare”. Han var visserligen en fattig murare som hankade sig fram på småjobb och levde på besparingar under depressionen, men knappast frimurare. Däremot ser jag i länken nedan att Chicagos dåvarande borgmästare Anton Cermak, som blev mordförsökets offer, var både frimurare och tempelriddare.

   http://www.masonrytoday.com/index.php?new_month=03&new_day=6&new_year=2017

   Cermak skakade hand med Roosevelt när Zangara fyrade av revolvern (.32-kalibrig med plats för fem patroner) och efter första skottet tog en kvinna vid namn Lilian Cross samt några andra personer tag i Zangaras arm varpå han brände av resterande skott. Utöver Cermak skadades fyra personer. Cermak dog den 6 mars, av ulcerös kolit. Skottskadan hade börjat läka. Zangara dömdes till döden och avrättades 33 dagar efter händelsen.

   1933-02-15 = 33

   Anton Cermak
   1873-05-09 = 33

   🙂

   • Eclipse says:

    Jag räknade just ut att de där staplade enkronorna räcker ca 53,75 gånger sträckan mellan Jorden och den punkt där Pluto för närvarande befinner sig.

    Där kan vi snacka om skuldmättnad. Det som Carl Norberg alltid tar upp i sina Onsdagsmys och Fredagsmys på YouTube. Jag kan ha fel, men kan inte påminna mig att jag har sett någon länk till hans kanal här på bloggen, så jag puffar för den nu då:

    https://www.youtube.com/c/DeFriaBankreform

    Han menar att Wallenbergarna är insyltade i det mesta, genom sin världsomspännande telekominfrastruktur (avgörande för såväl bank- som underättelseverksamhet) och sina kraftbolag.

    • Loa says:

     Nuvarande tunna ”enkronor” (pastiller)?

     • Eclipse says:

      Ja, det ska ha en tjocklek på 1,79 mm. Det gamla var 1,88 mm.

      Fast jag utgick från att ett ljusår är nio biljarder meter. Den exakta siffran är 9 460 730 472 580 800 m, alltså uppåt 461 biljoner meter längre än så. Men det är en hårfin skillnad i sammanhanget…

   • Loa says:

    Hitler bröt sig loss från det internationella banksystemet, när han kom på att det tyska folkets ARBETE gick utmärkt att ha som garant åt en nationell valuta! Det tyska undret. Då blev han plötsligt demoniserad (”a disobedient Frankenstein monster”) av Väst, som till slut hällde brandbomber på hela folket. De baktalades om absurda utrotningar. De ”skuld”medvetna tubbades att sona med eviga betalningar till det nya Israel och en strid ström av överlevare.

    Betr. FDR:s hjältestatus (trevlig beskrivning av Durden) har Antony C. Sutton en annan syn:
    Wall Street and FDR: The True Story of How Franklin D. Roosevelt Colluded with Corporate America
    Här är baksidestexten
    https://www.barnesandnoble.com/w/wall-street-and-fdr-antony-c-sutton/1005052552
    och här är boken!

    Klicka för att komma åt Sutton_Wall_Street_and_FDR-3.pdf

    • Sture says:

     @ Loa,
     tack så mycket. Detta ä guld värt. Har läst flera av Suttons böcker. Skall genast ladda ner dessa innan de försvinner. FDR är en mycket suspekt person i mina ögon, men har i alla år beskrivits som en hjälte.

    • peterkrabbe says:

     Durdens artikel är genomarbetad och innehåller mycket av bra information. Hela denna period under 1900-talets första hälft är dock så komplex att det kräver ett enormt arbete att sätta sig in i alla detaljer, därför fladdrar bilden betänkligt beroende på avsikten med olika berättelser.
     Det är korrekt och obestridligt att Franklin Delano (efter mammans släkt) Roosevelt var inavlad i maktsystemet sedan lång tid tillbaks. Detta framgår också av Suttons bok. Bl.a. startade hans förfäder the New York Bank och familjen var sedan länge etablerad i de kretsar som FDR klädsamt kritiserade. Vad gäller Tyskland var hans bolag djupt involverat i plundringen av landet i samband med 20-talets inflation och depression. Hans egen bolagsstyrelse och rådgivare bestod till en övervägande majoritet av judar, något som också kan kopplas till hans egen hemlighållna bakgrund som konverterad judesläkt från Holland (Rosenfelt). Detta har betydelse för att kunna bedöma både hans förhållningssätt till Hitler och till den egna versionen av bolagsmonopolisering.
     Dessutom var Roosevelt frimurare av 33:e graden i Grand Orient, vilket sällan nämns.

     Durdens antydan om finansieringen av nazisterna får man ta med en nypa salt. Hitler var som soldat under första världskriget patriot och extremt upprörd över den orättfärdiga freden i Versailles, som hade som enda syfte att krossa Tyskland för evig framtid. Därefter kom de kommunistiska revolutionerna, i båda fallen regisserade av judiska makthavare. Durdens nämner inte 20-talets patriotiska kamp mot dessa krafter, då Hitler stod relativt ensam. Det må vara att vissa oligarker och judiska banker såg en möjlighet under det tidiga 30-talet att vara med på ett hörn och tjäna nya pengar på en uppbyggnad av Tyskland, som det blev allt tydligare att Hitler skulle kunna genomföra mot alla odds, detta innebär inte att de styrde och finansierade Hitler.

     Jag hade f.ö. en initierad artikel skriven på franska av en samtida om Roosevelt, som helt sonika raderades från min hårddisk av högre makter. Lite minns jag dock fortfarande…

     • Mjölner says:

      Instämmer om Rooseveldt. Minns bilderna av järnvägsvagnen i den forna kungliga jaktskogen Compiégne och Hitlers upprymda dans vid undertecknandet av vapenstilleståndet med Frankrike. Samma järnvägsvagn och samma plats som vid WW1 Han var korpral, patriot och med många tyskar mer än förbannad på villkoren från WW1.
      Nu blir vi väl kallade nazister på facebook.

     • Eclipse says:

      Tack Loa och Peter. Jag har aldrig uppmärksammat att Delano är ett efternamn. Det är intressant att notera att släkten går tillbaka till Rom 600 fKr, då dylika maktfamiljer tydligen överlevt och förflyttats genom historiens olika finanscentra: Venedig, Holland, London. Enligt vad jag tidigare läst har dessa den gemensamma nämnaren att de är byggda på sumpmark.

      Namnet Delano har franskt ursprung och betyder ”från sumpmarken/kärret/träsket”!

      babynames.com:

      ”The name Delano means From The Marsh/Swampland and is of French origin. Delano is a name that’s been used primarily by parents who are considering baby names for boys.

      From a French surname, de la Noye for families or persons that came from La Noue (i.e. The wetland or swamp).”

      FDR härstammar på mödernet från Philip Delano (de la Noye), en pilgrim som kom till Plymouth, Massachusetts den 9 november 1621 med fartyget Fortune, vilket var det första efter Mayflower året före. Även Robert Redford härstammar från Philip D. Två andra Delano landsteg i USA på 1820-talet, i Baltimore respektive New Orleans.

      Massachusetts, Baltimore och New Orleans är alla våtmarksområden. New Orleans, som ligger under havsnivån, skulle översvämmas varje år utan sina enorma pumpsystem, vallar och fördämningar.

      Philip Delano kom från Spanska Nederländerna, som styrdes av Habsburgarnas spanska gren. Vad sägs om flaggan, med den engelska fanan i åtanke, under vilken Mayflower och Fortune seglade?

      En detalj Peter, FDR var 32:a gradens frimurare, Scottish Rite. Det var bara Truman bland USA:s presidenter som nådde grad 33. Detta är lätt att komma ihåg, då de var president nr 32 och 33 i ordningen. Däremot var Roosevelt hedersmedlem och hedersstormästare i flertalet olika loger.

      Noterar inom parentes att Suttons bok ges ut av Temple Lodge Publishing och att Sutton föddes 1925-02-14.

      1+9+2+5 + 2 + 14 = 33

      😉

      • peterkrabbe says:

       Min utplånade källa berättar som ögonvittne till en sammankomst med frimurarna i Grand Orient, där FDR deltog att deltagarna bar den turkiska huvudbonaden fez när de samlades. Tyvärr kan jag inte längre kolla om hans grad var 32 eller 33, men jag vill minnas att där fanns ett resonemang om att presidenter inte skulle ha högre rang än 32 för att tydliggöra att frimurarna stod över den värdsliga makten, så du kan ha rätt där.

      • Loa says:

       Jag har ingen ”Temple Lodge” på mina Sutton-böcker. Däremot Arlington House, 76′ Press resp. Clairview.

       Om Trumans grad skriver Jüri Lina i ‘Under skorpionens tecken’: Han var frimurare av 32:a graden + stormästare i Missouri. 19 okt. 1945 upphöjdes Truman till 33:e graden för sin insats att använda kärnvapen mot Japan.

    • Mo says:

     Loa, du skriver att Hitler kom på att tyska folkets arbete gick utmärkt att ha som garant för en nationell valuta. Det är faktiskt lite grann där vi är i Sverige idag med vår svenska krona som skapas i ett kreditdrivet system som upprätthålls av privatpersoners skulder som i sin sin tur kräver sina bojor i forma av livslångt arbete för att betala av de växande skulderna. Skulden en urgammal piska som användes bla i det gamla Babylons ekonomi. Men vad händer i ett samhälle där arbetsbristen blir det största problemet samtidigt som alltfler arbetsföra välkomnas. Först ut var den personalkrävande industrin som flyttades till låglöneländer. Sedan blev det jordbruksprodukter som blev billigare att importera än att odla i landet. Semestern blev oxå trevligare i andra länder. Då skulle det satsas på utbildning och tjänstesektorn som så att säga göder sig själv tills den skapar fler problem än den löser. Dessutom knackar AI med sina robotar och algoritmer på tjänstedörren, de utför tjänsterna både säkrare och billigare. Byggsektorn skall rädda landet tror några, det blir så att säga två flugor i en smäll, vi blir beroende av en on going befolkningstillväxt. Nu tycker några att medborgarlön och helikopter pengar nog blir lösningen eftersom systemet är skuld mättat. Jag brukar försöka se ljust på saken men i nuläget är det inte lätt att se lösningar. Har du något förslag ?

     • Loa says:

      Nej nej, den nationella socialismen kunde stå för en ”arbetskrafts-fot”, som upprätthöll Reichsmarkens värde. Den blev ett cirkulationsmedel och värdemätare för det tyska folkets produktion. Skuld kunde inte skapas. Det var INTE ”arbete” = det räntedrivna löneslaveri som du beskriver.

   • Loa says:

    Eclipse
    Eftersom du tar upp 33
    Från Alfheimr.eu
    ” Videon nedan visar en lång rad exempel på hur de använde massmedia för att meddela frimurare över hela världen som till vardags är läkare eller vetenskapsmän eller journalister eller något liknande att Covid-19 är en frimuraroperation och att de antingen stödjer den eller åtminstone inte står i vägen för den genom att offentligen ifrågasätta de uppenbara lögnerna…
    Källa: https://www.youtube.com/watch?v=7HHb-nEAOz8 2 min. ”
    MEN
    vad ska man tro om detta?
    https://samnytt.se/33-hjalparbetare-pa-lesbos-misstanks-for-manniskosmuggling/

  • Martin says:

   Mjölner, när jag plitar på ett svar till dig så märker att jag lätt blir lite för pessimistisk, så det är därför jag inte har svarat. Skribenten du citerade har inte helt fel. Men problemet är att hela världen har blivit ytterst beroende av dessa knarklangares varor, och inte är beredd att gå ”cold turkey”. Enligt min mening passerade centralbankerna le point de non retur 2008 i samband med Lehman-krisen. Om man i det läget hade låtit banker och företag gå omkull så skulle vi idag antagligen ha haft en sund ekonomi. Istället injicerade man mer av den vara som hade skapat krisen, till det läge där vi befinner oss idag, att det är helt systemhotande att stänga av kreditkranarna.

   • Mjölner says:

    Jag instämmer, det är inte lätt att i dagens läge vara optimistisk.
    Kanske det varit bäst att svälja den bittra kalken 2008. Jag är ingen expert på global ekonomi, knappast ens på privat. Ett skräckscenario för oss svenskar är att våra banker konfiskerar huset, egendomen, företaget, samt går till inkasso av kvarstående lån. Det gjorde så vitt jag vet inte de amerikanska bankerna. Amerikanen blev av med huset men lånen avskrevs. Rätta om jag har fel. I ett sådant läge kommer svenska ägare med höga lån bli dubbelt ruinerade när kraschen kommer. Bankerna inhöstar både egendomen och de digitala luftpengarna.

    • Martin says:

     Ja, i USA, men inte här, har bostadsägarna rätt att lämna huset och lägga nyckeln i brevlådan, så får bankerna ta hand om både huset och lånen. Javisst har du rätt i att svenska ägare blir dubbelt ruinerade vid en krasch. Men bankerna och hushållen sitter trots allt i samma båt. Ja, bankerna får ta över huset men de har kvar lånen. I deras balansräkning finns skuldposten kvar medan tillgången tas upp till ett lägre värde. Som historien visar klarar inte bankerna kriser, men eftersom de har tagit hela samhället som gisslan så måste de räddas med medborgarnas pengar. Och så börjar hela karusellen om igen. Men jag misstänker att vi nu har närmat oss end-game på detta sorgliga och dödliga pyramidspel.

     • Mo says:

      Det är banken som upprättar krediten utifrån en värdering av huset som de själva varit med om att skapa genom uppblåsta värderingar utifrån sitt eget penga skapande. Huset blir panten för lånet i USA, man kan säga att banken där tar ansvar för sin värdering och sitt utfärdande av krediten.
      I Sverige läggs hela ansvaret på låntagaren eftersom krediten, eventuell felvärderad pant till trots, i slutänden alltid är privat. Lånet upprättas utifrån din kreditvärdighet dvs din betalningsförmåga. Så det finansiella systemet i Sverige har ingen spärr eftersom ansvaret för deras pengaskapande läggs på privatpersoner. Som så mycket annat i vårt samhälle har ansvarsfrihet blivit normen.

    • Sture says:

     @ Mjölner,
     denna gigantiska skuld har ju tillkommit genom bedrägerier. När hela befolkningar i alla länder har fått klart för sig att alla dessa skulder är ett resultat av bedrägerier, så är de säkert inte längre så benägna att betala dessa ”skulder” via sina skattsedlar. Och vilka är det som sitter på dessa skuldpapper? Medlemmarna ur 13 familjer !
     Om man klart identifierat vilka dessa bedragare är och var de befinner sig, så kan man väl sedan dra ett streck över denna skuld och ta tillbaka allt det guld, som de stulit. Detta går också att lokalisera. Vad skall man annars ha alla synska människor till? Den andliga världen vet var alla dessa rikedomar befinner sig. Det är bara att koppla upp sig. Jag är inte alls pessimistisk. Just nu befinner sig Federal Reserve under Treasure Department och kontrolleras inte längre av privata intressen. Det går att göra detta förhållande permanent genom lagstiftning.

     • Mjölner says:

      Ja Sture, en lovvärd tanke, men när kommer Liljeholmens ljus äntligen att poppa upp i hjärnan på ländernas befolkningar. Vi nordmän har slutat med vikingatåg och kan knappast göra något på egen hand. Bedrägeriet har pågått länge, allt för länge.
      Det är trevligt och positivt att du är optimistisk. Jag själv har det motigt med det just nu.
      Det är också positivt att Trump lyckats skruva igen den privata dörren till FR.

 8. Loa says:

  Orm. Vessla.
  https://stillnessinthestorm.com/2020/09/senator-rand-paul-confronts-dr-fauci-on-his-lockdowns-and-praise-of-new-york-with-the-highest-death-rates-in-the-world/
  Rep. Jim Jordan grilled Fauci on whether the protesters and rioters are increasing the spread of COVID-19 Fauci danced around the question and would not condemn the violent protests and riots.
  Första videon 5 min. Jordan frågar Fauci EN fråga. Great fun.

 9. Sture says:

  Igår tittade jag på Uppdrag gransknings program om Knutby. Det rör sig om kristna ungdomar som utifrån bibelstudier skapade ett allomfattande förtryck av varandra. Ja, de vittnade faktiskt om detta. Praktiskt alla, förutom Kristi brud Åsa Waldau och frikyrkopastorn Helge Fossmo, verkar ha känt sig totalt värdelösa som människor på grund av sin ”syndfullhet”. Och detta trots att de varje dag läst om hur Jesus Kristus ”älskar alla”- men tydligen inte dem själva. Det går t.o.m. så långt att frikyrkopastorn Fossmo får församlingsmedlemmen Sara att mörda hans egen hustru, eftersom ”Gud vill detta” – säkert då utifrån hustruns ”syndfullhet”.

  Jag är övertygad om att dessa församlingsmedlemmar varit spränglärda på Bibeln efter alla intensiva gruppstudier och säkert lika bevandrade i texterna som Savalle och Lennart. Ändå sker detta. Och det är inte första gången sådant sker utan detta har upprepats genom världshistorien gång på gång. Intensiva bibelstudier, som Savalle förespråkar, räcker således inte idag för att komma vidare. Det måste till någonting annat.

  Jesus lär oss att vi skall ”älska våra fiender”. Ändå skall Gud på den ”yttersta” dagen döma vissa människor till ett evigt helvete. Människorna är skapade till Guds avbild, men vi skall ”älska” och han skall ”straffa”. Någonstans på vägen har det uppenbarligen blivit fel i ekvationen.

  • Savalle says:

   – Sture, när har jag förespråkat intensiva bibelstudier?

   – Varför gör du denna koppling med Knutby i samma veva som du talar om mig och Lennart?

   – Och jag tar HELT avstånd från läran om ett helvete, eftersom det inte finns stöd i Bibeln för det. Det är du, Sture, som har insisterat på att det finns ett helvete. Om du har glömt det ska jag gärna leta upp vad du skrivit i kommentarsfältet om det.

   Katolska kyrkan har även de doktrinen om ett helvete, vilket gjort dem stormrika genom att sälja det de kallade ”syndernas förlåtelse” i sina vidriga avlatsbrev.

  • peterkrabbe says:

   Det är en mycket klarsynt reflexion. Det går nog inte att komma ifrån att de flesta religioner bygger en maktstruktur, där för flertalet obegripliga eller svåråtkomliga skrifter utgör basen. Prästerskapet rätt att tolka bibeln ger också rätten att tolka hur människorna skall bete sig under livets gång. Resultatet blir inte alltid det förväntade, vilket dina berättelser om NDU visar.
   Ibland kan man undra om talets gåva, som vi människor är relativt ensamma om , är ett handikapp vad gäller att uppnå ökad andlighet och medvetandegrad. Jag föreställer mig att djuren har det förhållandevis enkelt genom att kommunicera genom sitt medvetande istället, precis som i den andliga världen.
   Att en sådan kommunikation finns blir tydligt när man ser två duvor sitta tillsammans på en gren. Plötsligt flyger båda två samtidigt, tar var sin sväng i området och möts sedan igen på en annan gren. Några ord behövs inte för att komma överens om ny mötesplats. Jag har två katter, mentalt närstående i egenskap av syskon, som går sina rundor var för sig. När en katt dyker upp och får en godbit vet den andra katten om det, även om han befinner sig flera kvarter bort, och dyker även han upp inom några minuter för att få sin andel. De kommunicerar utan ord. När den ena katten är i knipa visar den andra det tydligt genom att förmedla sin oro.
   Hur kan en flock starar med hundratalet individer eller ett fiskstim fås att göra samma rörelser samma sekund utan att krocka med varandra?
   Återkommande i NDU är att det inte går att dölja känslor för varandra i det andliga tillståndet. Det hade inte gått i den fysiska världen som den ser ut idag, därför har vi fått talets förbannelse med förmågan att ljuga. Djur kan inte ljuga. Våra maktstrukturer bygger på vår förmåga att ljuga och lura varandra, kanske är hotet om helvetet en nödvändighet för att vi inte skall gå till överdrift med denna märkliga förmåga. Eller är helvetet egentligen vår tid på jorden och himmelriket vårt andliga tillstånd? Helt klart är djuren fått ett större antal sinnen än vi människor som en kompensation för det uteblivna talet. Jag tror att de är ganska nöjda med det…

   • Savalle says:

    Enormt viktiga ord, Peter!

    Det är även min dyrköpta erfarenhet.

    Det är en av de viktigaste anledningarna att jag tror på en god Gud. Djuren avspeglar Guds egenskaper mycket tydligare än vad vi människor gör.

    Bibeln ger svar på varför det är så, tycker jag. Det är därför jag tror på Bibeln, igen.

    Men jag läser inte så mycket i Bibeln nu för tiden. Jag gjorde det under en tid av mitt liv, när jag var ung, och jag har en del i minne. Och jag är definitivt inte någon spränglärd Bibel-fanatiker. Inte heller tillhör jag någon frikyrka, eller någon annan kyrka.

    I trettioårsåldern tog jag avstånd från Bibelns läror bland annat av just av de skäl som ofta framförs som kritik här på bloggen mot Bibeln.

    För några år sedan började jag på nytt att hoppas på att det fina, goda och kärleksfulla som finns i uttryckt i Bibeln är sant. Jag är nu pensionär och jag börjar att stirra döden i vitögat.

    Kanske är det ett skäl till att jag åter börjat hoppas på det vackra och så kloka som jag kan uttyda från mitt minne om vad som Bibeln säger.

    Just det att människan får utprova kunskapen om gott och ont tycker jag är ett så heltäckande klargörande för varför människor kan vara så oerhört onda, medan alla andra levande varelser inte är det.

    Det är även en förklaring som jag anammar när det gäller djurens helt överlägsna kommunikativa, emotionella och intuitiva förmåga.

   • Sture says:

    @ peterkrabbe,
    du har förstått denna del av den andliga världen – man kommunicerar direkt och kan inte dölja någonting. Och man upplever också direkt andra människors känslor och eventuella smärtor. Det är ju precis denna kommunikativa förmåga som de synska människorna visar upp. De kan kommunicera med döda människor utan att man hör dem säga ett ord. Tydligen uppfattar de både bilder från den döda, hur denna ser ut, vilken klädsel de har, och vad de kommunicerar, t. ex. hur deras liv hade tett sig och exakt hur de dog, vilka känslor de hade vid detta ögonblick, vilka känslor de hade under hela sitt liv, om de befinner sig i himlen eller fastnat i denna mellanvärld och inte vågar gå vidare etc., etc. Om man tittar på t. ex. ”Det Okända” så ser man detta utspela samtidigt som de fullt ut samtalar med människorna i TV-programmet. En slags avancerad ”multitasking” således.
    Vissa kan också på detta sätt kommunicera med djur och berätta exakt vad djuret säger till dem, var dessa har sin skada etc., etc.
    Men detta gör också att onda själar inte vill vistas tillsammans med goda själar, det som kallas att ”man skiljer agnarna från vetet”.
    I den fysiska världen blandas onda med goda vilket uttrycks med orden att Guds sol lyser över både onda och goda. Här kan man alltså i huvudsak dölja sina onda avsikter och handlingar.
    Varför är det så? Efter vad jag förstår så är meningen med detta tvåfaldig: människan skall lära sig vikten av ärlighet och uppriktighet, trots att de fysiska möjligheterna finns för att begå bedrägliga handlingar. Onda människor kan också ta intryck av hur goda människor gör och förstå värdet av detta, t. ex. den lyckokänsla man upplever när man gör något gott för en annan människa.
    Att just människans språk skulle kunna vara en förutsättning för detta har jag aldrig tänkt på. Men jag tror att du kan ha rätt.

   • Erik Forsman says:

    Är helt överens med dig Peter om språket inneboende möjlighet att tänja på sanningen. Har under nästan hela mitt liv funderat på varför ett däggdjur utvecklat ett språk, ämnat att ljuga med, när alla andra däggdjur inte gjort det? Det kan knappats vara ett evolutionär ”tvång”. Språket uppstod, säger de de lärde, för ca 200 000 år sedan. Om det skulle vara sant, varför uppstod i så fall skriftspråket för blott ca 10 000 år sedan? Och betänk att de tidigaste skriftspråken: hieroglyfer och kilskriften uppstod ungefär samtidigt, på olika geografiska platser, men har ändå inget släktskap med varandra? Berodde de i så fall på att det var förutbestämt att skriftspråket skulle komma vid just den tidpunkten, som råkar sammanfalla med de stora civilisationen födelse, avancerad matematik, aktiekur, filosofi, osv? Nej! Enligt mitt förmenande ”berikades” vi här på jorden av ett intelligens kommande utifrån. Enligt många framstående lingvister kan alla språk härleds tillbaka till ett urspråk. Språkmakarnas ide var naturligtvis att inför något för mänsklighetens okänt nämligen begrepp: lögnen. Det sanna är det enda du kan lita på. Innan språket existerade, fanns inte något som kan kallas för lögn. Inget djur utan språk kan ljuga.

  • Lennart says:

   Luther skrev att den helige Ande är bunden av Guds ord. Så fort någon har något som sägs vara från Anden där detta inte står i Skriften, så är det från djävulen menade Luther. Därför kallade Luther såväl påven som vederdöpare för svärmeandar, eftersom de inte höll på bibelns ord som enda ledstjärna i lärofrågor.
   Det är alltså här det brustit i Knutby. Man har inte haft Skriften som rättesnöre. Plus mycket speciella personligheter på samma plats.

   Efter döden finns en dubbel utgång som man väljer själv. Vill man i detta livet inte ha att göra med Gud och Jesus, så slipper man det även i evigheten.
   Det har inte med gärningar att göra då frälsningen är av nåd men man vill inte ta emot gåvan. Då får man istället syndens lön, som är döden, i detta fall även evig skilsmässa från Gud. Alternativt tar man emot Guds gåva och dör till kroppen men där både kropp och själ uppstår till nytt liv i den himmelska världen, där vi får se Gud ansikte mot ansikte. Därför borde alla som läst bibeln på rätt sätt, i frälsningsavsikt, sträva efter att tryggt och säkert komma tiill himlen. Enligt Bibeln är det bara dessa två alternativ:

   Syndens lön och Guds gåva. Guds frånvaro är det som kallas helvetet eller gehenna i skriften, och som Jesus varnade mycket starkt för. Skulle vi då inte ta Jesu ord på allvar. Gud är aldrig långt borta under jordevandringen, ”ty i honom är det som vi lever, rör oss och är till”.

   • Mjölner says:

    Lennart, en i mitt tycke väldigt bra beskrivning av skillnaden mellan frälsning och syndens lön.
    Alltså, man väljer genom frälsning himmelriket och icke frälsning gehenna.

    En naiv fråga, kan frälsning erhållas enbart genom tron, eller måste man manifestera sin tro genom en offentlig frälsningsceremoni samt läsa Bibeln regelbundet? Är man som jag döpt och konfirmerad och tror på den Helige Anden, att Jesus existerat och att han är Guds son, som är den protestantiska trosbekännelsen, samt läst i Bibeln vid olika perioder. Får jag då rätt att välja den himmelska utgången efter döden.

    • Lennart says:

     Mjölner, man kan också säga att man väljer väg under sin jordevandring mot evigheten och dessa vägar leder antingen till frälsning eller icke frälsning.

     Enligt Jesu egna ord befinner sig varje människa på vandring på en av dessa två vägar, som leder till två olika mål; vägen till livet eller vägen till fördärvet. Bägge dessa vägar har en port och när man väl har gått igenom porten befinner man sig på vägen mot slutmålet.

     ”Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den”. Matt 7:13, 14.

     Den trånga porten kan förstås som bättringens eller omvändelsens port, som leder till frälsande tro och gemenskap med Frälsaren. Då är man på vägen till himlen och livet.
     Medan den vida porten kan ses som uppsåtliga synder. Det betyder att man på vägen till livet kan avfalla och då befinner man sig genast på fel väg, den som leder till fördärvet. En daglig omvändelse till Jesus är på sin plats.

     Säkrast då att regelbundet bruka nådens medel för att tryggt komma fram på livets väg. Dessa hjälpmedel är bön, bibel, bröd – nattvardens bröd och vin. Alla tre nådemedel rätt brukade, ger oss gemenskap med Kristus och förhindrar satans själamord.

     • Martin says:

      Lennart, först skrev du: ”Efter döden finns en dubbel utgång som man väljer själv. Vill man i detta livet inte ha att göra med Gud och Jesus, så slipper man det även i evigheten.
      Det har inte med gärningar att göra då frälsningen är av nåd men man vill inte ta emot gåvan. Då får man istället syndens lön, som är döden, i detta fall även evig skilsmässa från Gud.”

      Men tydligen hade frälsningen ändå med gärningarna att göra. Nu skriver du: ”Den trånga porten kan förstås som bättringens eller omvändelsens port, som leder till frälsande tro och gemenskap med Frälsaren. Då är man på vägen till himlen och livet. Medan den vida porten kan ses som uppsåtliga synder. Det betyder att man på vägen till livet kan avfalla och då befinner man sig genast på fel väg, den som leder till fördärvet.”

      Redan här blev det alltså rörigt. Hur ska någon kunna förstå detta? Lennart, du behöver verkligen inte svara, jag vill bara peka på hur svårt det är att förstå den kyrkliga förkunnelsen.

      • Lennart says:

       För det första vill jag göra klart att jag inte är någon predikant, endast en enkel lekman. Därför kan det te sig virrigt. Men frälsningen är helt av nåd genom tron, gärningar har inte med nåden att göra. Däremot är det så att en levande och frälsande tro föder gärningar, annars vore tron död. Men gärningar är inte grunden för frälsningen. Det var Luthers stora upptäckt, när han läste Romarbrevet och särskilt kap 1:17; ”den rättfärdige ska leva av tro”.

       Men den som verkar ”omvändelse eller bättring” det är Gud genom sin Ande, som är verksam när man läser eller hör Guds ord i Skriften. En människa kan inte själv åstadkomma detta, att komma till Gud genom omvändelsen. Däremot kan hon säga nej genom att stå emot när Anden söker henne. Jesus säger ungefär: ”Ingen kan komma till mig om det inte blir henne givet genom Fadern”. Ingen människa kan alltså av egen kraft och vilja komma till Jesus, utan detta sker genom att Anden ”drar” henne.

       Även när det gäller den frälsande tron, så är den en gåva, verkad genom den helige Ande, som man får när man uppriktigt söker. Det kallas också att bli född på nytt, från ”ovan”. Jesus säger: ”Om en människa inte blir född på nytt, kan hon inte se Guds rike” (Joh. 3:3).

       Det är alltså Guds och inte människans gärning när det sker en omvändelse och pånyttfödelse. Däremot uppmanar Jesus oss att söka detta: ”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet”, Matt. 6:33.

       • Martin says:

        Lennart, igen, det är helt omöjligt för nån utanför de kyrkliga väggarna att förstå ett ord av detta. Du verkar förespråka en extrem variant av kalvinism där de som hamnar i helvetet är där på grund av att ”Gud genom sin Ande” inte har dragit dem tillräckligt hårt till sig. Detta är religiös mumbojumbo som tar ifrån människan varje uns av eget ansvar.

        Kärnan i människans fall är egenkärlek, det är roten till det onda, och det är den som måste förintas, det är vad som menas med den trånga porten. Kärleken till Herren och nästan är den smala vägen.

 10. Mjölner says:

  Det är lördag i dag och jag känner mig så glad………

  I natt hände det!
  Jag blev uppkopplad via överjordisk telepati med en av regeringens rolighetsministrar. Efter att ha sagt vem han var kom följande.

  -”Jag har varit naiv, jag såg det inte komma”. Nähä sa jag, något förvirrad.
  Vem är du och vad handlar det här om? -”Jag ångrar mig, jag hade fel. Det måste bi ett slut på det här rödvinspimplandet vid helger och i veckorna, jag mår dåligt”.
  Har detta något att göra med regerandet, frågade jag. -”Nej för hundra gubbar det går finfint och flyter på. Vi är på väg att släcka hela Sverige. Nej det är hälsan som bekymrar mej”.
  Vilken då den mentala eller metabola, sa jag. -”Vad då metabola, vad är det”? Det är kroppens förmåga att hålla sig frisk, docerade jag. -”Å de mentala”? Det kan vara en funktionsnedsättning i hjärnan som uppstår om man dricker för mycket alkohol. ‘”Det är förmodligen det jag lider av”, sa han.

  -”Mina kolleger och jag dricker alldeles för mycket, så är det”. Svaret blir, sa jag, ni får dra ner på
  rödvinskonsumtionen och helst bli helt vita. Ni får till och med avhålla er från att ta nattvarden.
  -”Det funkar inte, vi har provat med vad man kallar en vit vecka,det blev samma resultat. En vit vecka räcker inte, sa jag. Ni måste göra uppehåll med rödvinet minst en månad.
  -”Det var skönt att höra, trevligt att prata med dej. Då fortsätter vi med vitt vin då, godnatt”.

 11. Eclipse says:

  Lite högre upp i tråden var jag inne på sumpmarker, finansfamiljer och FDR. Kom därför att tänka på kvarteret Träsket vid Sveavägen i Stockholm, där ju Thulehuset ligger (a k a Skandiahuset). Thule var namnet på nordens ledande livförsäkringsbolag och dess förste VD var Olof Palmes farfar Sven Palme. Efter 44 år på denna position tog sonen Gunnar Palme över som VD 1932. Han dog dock redan 1934, en dryg månad efter Sven Palmes bortgång. Under deras tid låg huvudkontoret i Thulehuset på Kungsträdgårdsgatan. På samma gata ligger också Palmeska huset, som uppfördes för bankdirektören Henrik Palme, bror till Sven Palme. 1938 påbörjades byggnationen av Thulehuset på Sveavägen, det nya huvudkontoret i funkisstil. VD nr fyra var Alvar Lindencrona, fram tills Skandia tog över Thulebolaget 1964. I tidningen Proletären nr 9 1991 står det dock att Lindencrona var mångårig chef över Skandiamannen Stig Engström, som började jobba i företaget i mitten av 60-talet, så Lindencrona måste ha följt med i den nya koncernen.

  Lindencrona fick av regeringen Erlander i uppgift att bygga upp en Stay behind-organisation, en motståndsrörelse i händelse av ockupation av Sverige. I Thulehuset fanns ett hemligt kontor med egen ingång från Luntmakargatan, på husets baksida. Det var på Luntmakargatan fem obelisker restes efter Palmemordet, vilka ska föreställa luntor. En lunta är en veke som i äldre tid användes för att antända krutladdningen i kanoner och handeldvapen (innan det fanns Boforshaubitsar och Magnum .357, alltså).

  F d CIA-chefen William Colby jobbade tidigare i karriären med Stay behind-nätverk i Europa, under tidigt femtiotal i Sverige. Han har pekat ut den socialdemokratiske partisekreteraren Sven Aspling som den person kring vilken organisationen byggdes upp. På mordkvällen klockan 18 fick Palme ett samtal från Aspling. Drygt fem timmar senare ligger Palme skjuten vid hörnet på Thulehuset. Tänk så det kan slumpa sig!

  Bilden ovan är dubbelt ironisk. En pensel med röda strån ovanför blodpölen. En butik för konstnärsmateriel. Utredningen läggs ned i och med att en tecknare och grafiker pekas ut.

  Otto Ekevi Palmemordet:
  Vittnena som inte nått ut – tills nu
  (11 min)

 12. Sture says:

  Det händer saker och ting i USA. Här är det tre svarta pastorer i en kyrka i Atlanta, som uttrycker sitt odelbara stöd till Donald J. Trump. Till församlingen stora jubel. Hur stort detta stöd är i hela landet återstår att se, i alla fall säkert mycket större än 2016 års 8%.

 13. Mjölner says:

  Hej Eclipse!
  Jag ser att du har tillgång till delvis samma underlag och källor som jag använde i min spionkrönika som gästskribent på försommaren. Jag var där tvungen att vara återhållsam med detaljerna av utrymmesskäl, utom i vissa fall som jag ansåg vara nödvändigt att utveckla. Samtidigt måste man ta hänsyn till läsarens förmåga att orka med all fakta. Jag är rädd att många fann alstret vara i torraste laget. När det gäller Palme så var han underrättelseofficer på försvarsstaben med kaptens grad innan han sadlade om till politiken och var väl införstådd med turerna inom underrättelsetjänsten.

  Detta med Skandiahuset och Palmes släkt kände jag till. Även Stay Behind storyn. Jag skrev någonting om den italienska organisationen Gladios (knivarna) som skulle ha varit förebild för CIA:s Stay Behind operationer. Det är kul och intressant när du här lämnar väl underbyggda och detaljerade beskrivningar i dessa ämnen. Hoppas Peter tillåter dig fortsätta men var försiktig med Palmemordet som är ältat i överkant.

  • peterkrabbe says:

   Det är sant att Palmemordet inte längre är någon kioskvältare, de flesta vet redan att den officiella sanningen inte är korrekt och att mordet genomfördes med hjälp av interna kretsar nära regeringsnivå.
   Samtidigt har allt fler börjat förstå att Palme ledde in Sverige på en farlig och av många oönskad väg, saknaden känns inte längre särskilt tung. Det tragiska är kanske att man inte lyckades korrigera detta med hjälp av demokratin och normala spelregler, utan tvingades ta till våld. Det är något som alla partier borde ta lärdom av, tyvärr kan jag inte se att så blivit fallet.

  • Eclipse says:

   @ Mjölner,
   Egentligen är källorna simpel googling på nätet alldeles innan kommentaren läggs. Och så är det bara att kombinera detta med vad man redan vet och någon underfundig observation. Men roligt att det uppskattas!

   Mycket intressant att OP var underättelseofficer. Det är tydligen belagt att han var CIA-informatör också, under sin tid som studentledare. Det som rapporterades var namn och uppgifter om kommunister. 1953 fick han (som du förstås vet) sitt första fasta jobb på Försvarsstabens Underrättelsebyrå. Där rapporterade han till Birger Elmér, samtidigt som har var ledare för Studentkåren. Elmér hade Palme lärt känna på officersutbildningen via tidigare nazisten Lennart Hagman. Tage Erlander lade i samma veva märke till Palme i debatter och såg till att han blev medarbetare i Statsrådsberedningen. Så Palme slutade redan 1954 på Fst-Und, men fortsatte vara nära vän med Elmér. Denne upprättade i slutet av 50-talet IB, som ju Palme förnekade kännedom om, liksom han förnekade att han skulle ha varit angivare för CIA, när dessa uppgifter kom fram 1967. Palme kom alltså in i både underättelsetjänsten och socialdemokratins innersta krets under samma tidsperiod som William Colby upprättade Stay Behind i Sverige, med Lindencrona som chef. Enligt egen utsago blev Palme socialdemokrat efter tre viktiga händelser, en skattedebatt han bevittnat 1947, USA-vistelsen 1948 och en resa till Asien 1953.

   Som bloggen tidigare varit inne på, blev det väl för mycket för Pentagon när Palme började gilla ryssen bättre (och fick motsatta uppgifter av Romklubben än vad han haft under ungdomsåren?). 6 april 1986 skulle Palme ha rest till Moskva.

   Det är ganska anmärkningsvärt att Hans Ölvebro var totalt ointresserad av att gå vidare med Stig Engström. Denne var enligt uppgift den ende i Skandiahuset som hade en egen låsmekanism till sitt kontor och Per Häggström, f d polis och säkerhetsman på Skandia uppgav i förhör 1986 att man tänkte söka efter vapenfett eller vapendelar där inne, något som aldrig genomfördes. En blick på Engström räcker för att avgöra att han inte är mördaren, men det hindrar ju inte att han kan ha haft andra uppgifter i en komplott.

   Går det att spinna vidare på nedanstående?

   Thulebolaget – Palme – Rothschild
   Thulesällskapet – Hitler – Rothschild

   (Det finns också ett bolag inom transport och fritid vid namn Thule Group, bildat 1942, som inte har med detta att göra. Grundaren hette i det fallet Thulin, därav namnet får man anta).

   • Mjölner says:

    Eclipse,
    Mina sakuppgifter och fakta i krönikan har i huvudsak hämtats från böcker med trovärdiga författare. Det finns avvikelser mellan nät och litteraturuppgifter. Det kan inte hjälpas.

    Precis som du skriver, Palme var från början CIA vänlig men sjönk långsamt ned i KGB-träsket på grund av påverkan från sin närmaste omgivning, det s.k. entouraget. Det var främst Anders Thunborg, Sverker Åström och Pierre Schori som påverkade honom.

    Två frågetecken.
    Var Palme egentligen en sann socialdemokrat? Han var utan tvekan en dubbelnatur med hög intelligens och hade en övertro på sin intellektuella förmåga. Han trodde sig obemärkt kunna manipulera men föll själv offer för sin manipulativa omgivning.

    I förhören med förre chefen för kontraspionaget O Frånstedt uppgav denne att Elmér och Palme skulle vara barndomskamrater och växt upp tillsammans. Där litade jag på Frånstedt.

    Spinn vidare, efter hand kommer nya garderober att öppnas. Just nu har media plötsligt fått Estoniafnatt. Vi har varit naiva. Vi trodde på uppgifterna från Bildt och Carlsson. Vi trodde det var konspirationsteorier men upptäckte plötsligt att det var sant att militären var inblandad och att det fanns ett stort hål i skrovet.

    Jutta Rabe filmade det eländiga hålet. Ändå trodde man sig kunna komma undan.

    • Mjölner says:

     Rättelse: Jutta Rabe försökte filma hålet ………..
     Dykningarna finansierades av den amerikanske miljonären Greg Bemis.
     Båda anhölls i sin frånvaro för brott mot griftefriden och skulle gripas om de visade sig i Sverige. Kan man tänka sig, då skulle rättvisa skipas.

    • Eclipse says:

     Wikipedia avviker lite från min uppgift om Palmes tid på Fst-Und:

     ”Åren 1953–1954 arbetade han som förste byråsekreterare vid Försvarsstaben i statsminister Tage Erlanders regering.”

     Jämför med den mer detaljerade varianten här:

     http://blog.zaramis.se/2011/02/28/olof-palme-sakerhetsagenten/

     Där står också i detalj hur Palme träffade Elmér för första gången, hemma hos Hagman, under officersutbildningen. Källan uppges vara Kjell Östmans biografi I takt med tiden Olof Palme 1927-69. Intressant att Frånstedt har andra uppgifter.

     Jag har Stefan Torsells bok M/S Estonia Svenska statens haveri. Man kan ju drömma rosa drömmar om att svenska staten kommer att få betala sådana fantasisummor i skadestånd till de anhöriga att riksdagen blir tvungen att rösta nej till de åtta tusen miljarderna i mars samt stoppa biståndet och stänga gränsen för bidragsinvandring.

     Det är mycket som kommer upp till ytan nu. Några klipp om infiltration och förfall i äldrevården, polisen och advokatsamfundet.

 14. hllviken says:

  Nyss översatta gamla skrifter om Lucifer, Seth och Jesus: [gnosticism]

 15. Erik Forsman says:

  Tack alla för era bidrag. Läser allt. Gnosticism har jag försökt att närmare mig under flera år. Den är spretig och svåröverskådlig och återfinns bland äldre religioners mystiker, som föregick kristendomen.

  Vill att ni framför allt bekantar er med kaosgnosticism och dess teori om kaos och antikaos. Här representerar kaos det multidimensionella planet – ett obegränsat antal dimensioner, tillskillnad från vårt kosmos som enbart har höjd, bredd, djup, och tid som dimensioner, samtidigt som Kaos är nolldimensionellt. Jämför här med M-strängteorin.

  Kaos-gnostiker anser att kosmos som vi befinner oss i är kausalt medan kaos är akausalt, dvs helt utan ”orsak och verkan”. Kaos är evig och helt akausalt och blir därför en aktiv och dynamisk entitet. Kaos är, Kaos var och Kaos blir allt och ingenting på samma gång. Jämför med ”fältet” i partikelfysiken och kvantmekaniken.

  Kaos-gnostikerna anser att eftersom allt är skapat ur antikosmos har vi en del av antikosmos i oss och om vi skådar in i oss själva bortom ”egot” så uppfattar vi avgrunden ner till det antikosmiska. Jämför med psykos. Där i den sanna essensen kan vi få kunskapen hur vi låser upp kaoskraften i oss själva och kan påbörja det antikosmiska arbetet. Jämför med Nietzsche här: ”Ser ner i avgrunden länge nog, ser avgrunden ner i dig”.

 16. Mjölner says:

  Hej alla som vill veta mer om mordet på OP.
  https://www.jallai.se/

  • Eclipse says:

   Spännande! Tvärtom, alltså? Palme ville *inte* skriva under något avtal om kärnvapenfri zon.

   ”Det kusliga i sammanhanget kan tyckas är att Palmes familj så enkelt ställer sig bakom vilken kuliss staten än presenterar.”

   Lika enkelt som Jallai bytt fot från landsförrädarspåret till att KGB ligger bakom och att Holmér gjorde sitt bästa?

   Jag raljerar nu. Är öppen för allt, men detta måste vara den mest komplexa händelse som någonsin inträffat. Ju mer man får reda på, desto mindre vet man. ”Varför har du rakat av dig din mustasch?”, frågade Swebbtv-kvinnan sin make i samband med mordnatten. Samma sak gjorde 33-åringen Victor Gunnarsson under sin sportlovsledighet kort före mordveckan, men han blånekade till detta i förhör. Inga foton togs före eller under obduktionen av Palmes lik. Narkotikaspaningen under mordkvällen som polisen skyller på, i samband med vittnesuppgifter rörande walkie-talkie män, avbröts 22:30 (mordet skedde 23:21) och utfördes endast på Tegnérgatan och Oxtorgsgatan, en bra bit från Grand och mordplatsen. Den ena obegripligheten efter den andra i all oändlighet.

   Anders Jallai, kustjägare, stridspilot och flygkapten, är folkbokförd som ANDRES Viktor Jallai. Baltiskt ursprung, som Palme?

   • Mjölner says:

    Professor Bo Theutenberg är enligt min uppfattning en mycket trovärdig person. Han gjorde noggranna anteckningar om vad han ”hörde på jobbet” och gav ut dessa i bokform 5 volymer.
    Som ung fänrik i Flygvapnets reserv tjänstgjorde han under kalla kriget som radaroperatör i bergrummen varvat med studier i juridik. Han upplevde där en del hårresande spännande stunder när ryska flygare gjorde skenanfall. Ingen visste då om det var allvar eller provokation. Jag använde uppgifterna om hans jobb i OP2, OP5 och ubåtsincidenten på Gåsöfjärden i min krönika.

    Vid sitt jobb i UD rörde han sig i de högsta maktkretsarna och snappade där upp hemligheter som makthavarna inte ville komma i dagen. Han nämner här det hemliga dokumentet 1962 rörande löftet från Kennedyadminstrationen om amerikanskt bistånd vid eventuell konflikt med Sovjet.

    Detta avtal har genom åren byggts på och i dagens läge har Pentagon och NATO rätt att överflyga svenskt territorium och i detta sammanhang landa och starta från svenska flygbaser
    samt landsätta trupp.

    Källa Erik nämner han också. Jag skrev om Källa Mats, den enda operation som SÄPO erkänt.
    Där utförde SÄPO illegal buggning av kurder mitt under Palmeutredningens början. Sex höga chefer plus rikspolischefen Holger Romander blev åtalade. De ljög friskt för åklagare Danielsson. Operationen var menad att misstänkliggöra en specifik grupp kurder som delaktiga i mordet. Man skulle då kunna påstå att mördaren fanns inom denna grupp och utvisa alla. Detta påstods kunna täcka ett förmodat förvaltningsmord. Endera är detta en skenoperation som gick snett, eller så visste SÄPO inte säkert vilka som låg bakom.
    I dag har de utan tvekan facit i hand.
    Det är inte konstigt att professorn tillsammans med numera avlidne Olof Frånstedt haft tankar om sin personliga säkerhet.

    • Eclipse says:

     Det är härligt med all skit som flyter upp till ytan nu i den moraliska latrintunnan Sverige!

    • Mo says:

     Det socialdemokratiska dubbelspelet har blivit en kostsam historia för Sverige och vem vet vad som kommer upp till ytan med det här.

     https://svenska.yle.fi/artikel/2020/09/28/estlands-premiarminister-oppnar-for-ny-estoniautredning-vi-har-sett

     • Mjölner says:

      Det återstår att se om det finns substans bakom de stora orden.
      Jag förstår inte vad minister Ratas menar med den tidigare utredningen som man skall ta hänsyn till och inte förkasta. Någon egentlig utredning kom aldrig till stånd. Det fordras en seriös sjöförklaring enligt alla paragrafer. Detta gjordes aldrig. Han kan väl inte mena att Carl Bilds vilda fantasier var någon slags utredning. Vad tror ni stolpskottet Löfven tycker om detta.
      Kommer han hålla god min in i det sista eller kommer han att krypa bakom Carlsson.

      • Eclipse says:

       ”Mörkläggningens arkitekt”, Johan Franson, avled efter en tids sjukdom den 15 juni i somras. Vid Estonias förlisning var han chefjurist på Sjöfartsverket och året därpå blev han sjösäkerhetsdirektör.

       https://www.sjofartstidningen.se/tidigare-imo-chefen-johan-franson-har-avlidit/

       ”En närvarande och varm chef och kollega” i dödsrunan. De anhöriga till Estoniaoffren har en annan uppfattning.

       • Mjölner says:

        Är uppe tidigt.
        Vi har båda Stefan Torsells bok. Han jobbade på Sjöfartsverket och antyder ganska klart i boken att det pågick oegentligheter där som han inte ville beskriva i detalj.
        Estonia var inte byggd och avsedd för havstrafik. Kustnära trafik ett begränsat antal sjömil från fastlandet. Det är absolut förbjudet att kombinera person och krigsmaterieltransport till sjöss.
        Estonia användes som reguljär färja över öppet hav. Redaren och ägaren har här brutit mot de bestämmelser som gäller för kustnära trafik. Fartygsinspektörerna i Tallin hittade så många fel att båten skulle aldrig ha fått avgå. Sen kan man undra varför man mörkar vad som orsakat hålet i skrovet. Det är ganska lätt att avgöra om båten kolliderat med ett annat fartyg (ubåt) eller om hålet uppstått genom sprängning utifrån eller ombord. Den officiella förklaringen, det är mycket svårt att ange den direkta orsaken till Estonias förlisning är rent nys.
        Man vet men vill inte.

        • Mo says:

         När kommer sanningen fram ?

         • Mjölner says:

          Efterhand man läser artikeln (som verkar korrekt) tycker jag det lutar åt att båda regeringarna Bildt och Carlsson kände till smugglingen. Estonia var Bildts skötebarn. Båten var om jag inte missminner mig en gåva till Estland. Hon hade varit i trafik under ett flertal olika namn innan Estonia. Är det någon som blir förvånad? Ett dotterbolag till Ericsson tillhandahöll lastfordon.
          Är det någon som tror att Wallenbergarna inte visste något? En tänkbar förklaring till allas påstådda ovetskap på politisk nivå, kan förslagsvis vara en hemlig operation NATO,CIA.SÄPO där politikerna blev underrättade i efterhand. I så fall blir det behändigt att kunna säga, man visste inte. Då visar man ilska och besvikelse utan att kunna ange den verkliga orsaken. De blev blåsta av spionerna. Egentligen ljuger man inte, men man säger ej heller hela sanningen. Smugglingen hade enligt en tulltjänstemans utsago förekommit ett antal gånger innan Estonia sjönk. Var ryssarna så förbannade att de sprängde hål i skrovet? Hur det verkligen gick till får vi nog aldrig veta.

          Turerna i Carlssons fögderi med SSU-vännen Ulf Larsson startar larmklockan. Den helt nollställda kommunikationsministern Uusmann förbättrar inte situationen. Den jävige utredaren Hirschfeldts tilltag att destruera allt utredningsmaterial, som var i tunnaste laget, startar sirenen. Toblerone- Monas inblandning i detta ger fullt ös på larmet. Hon visste inget säger hon med kisande ögon och huvudet på sned. Ingen vill svara på frågor. Nog visste de, samtliga hade haft fingrarna i syltburken. Vilket gäng!

 17. Lennart says:

  Skapelse eller evolution? Fråga djuren! – Pekka Reinikainen

  Föredrag av Pekka Reinikainen, läkare, författare och tidigare ateist, på en ungdomssamling i Karleby i Finland i Januari 2020.

  https://genesis.nu/i/video/skapelse-eller-evolution-fraga-djuren-pekka-reinikainen/

 18. Lassekniven says:

  Kaosgnosticism är svartkonst och satanism. Den strider mot allt vad Jesus har lärt oss om Vidskeplighet.
  När Gud skapade universum visste han precis vad han gjorde och att de universella konstanterna inte går att ändra. Skulle Gud ändra till exempel Plancks konstant med hälften av en halv procent skulle universum omedelbart kollabera. Detta är inte avsikten utan avsikten är Jesu Kristi återkomst för människans skull. Hoppas Han kommer snart. Men först kommer antikrist som har lagt sin plattform redan nu i form av all IT, hårdvara som mjukvara, samt den insmygande artificiella intelligensen. Vi är redan nu fångade i detta garn. Om ni har Netflix så titta på dokumentären The Social Dilemma och skräms men börja därefter att sprida budskapet. Vem har den reella makten, jo Mammon som representeras av Deep State i US och globalt. Även i lilla Sverige har vi en Deep State.

  • Erik Forsman says:

   Håller med dig, men samtidigt är inte detta enbart baserat moraliskt uppfattning? Vad jag avser belysa med frågan är skillnaden mellan att tro och ha kunskap om.

   Jag tänker så här att grunden för dagens abrahamitiska religionerna uppstod inte i ett vakuum, utan är ett sammelsurium av allsköns trosuppfattning som blandades i dåvarande Babylon som vid denna tid var världens största stad tillika en handelsknutpunkt där många olika kulturer och religioner som möttes och blandades. Zoroastrismen har t ex har haft stort inflytande över de abrahamitiska religionerna, men även indiska uppfattningar själens fångenskap i kroppen som står i bjärt konstrats till dagens idéer om jagets centrala roll; i österländsk filosofi handlar det om att frigöra sig från jaget, i västerländsk att bygga upp jaget – man talar om jagstyrka. I Babylon blandades också idéer om astrologi och numerologi osv tillsammans med grekiska filosofi.

   För dåtidens människor var detta vetenskap och själva ordet gnosticism betyder just att besitta kunskap, inte tro något. Tänker mig att här mötes de vassaste hjärnorna från olika inriktningar i hemliga loger för att diskutera och dissekera världens uppkomst och begreppet Gud. För allmänheten var detta förbjudet. På samma sätt reagerar du: Svartkonst. Detta ska man inte tala om. Ta bara frågeställningen om ondskans problem med en god Gud, med all makt. Detta är ett moraliskt och filosofiskt problem som uppstår när man går från flergudsreligioner till engudsreligioner. Ondskan problem är inget problem om det det en uppsjö av olika gudar, men om det bara finns en Gud och denna ha all makt samt är god, varifrån kommer i så fall ondskan? Alla engudsreligioner i dag är inte rena engudsreligioner, utan man lägger alltid till något: t ex en fallen ängel eller dylikt med mycket makt över människor.

   Glöm aldrig bibeln som vi känner den i dag bara baserar sig på utvalda evangelium, många samtida rullar har censurerats bort.

   Det är först när man gör egna efterforskningar över samtliga urgamla texter som man ser liknelser till dagens värld: den nuvarande eliten vill endast att vi delges en litet snävt urval av information. Alla religioner har sin egen fördjupningsfilosofiska diskussioner som inte är ämnat åt kreti och pleti, så även inom kristendomen.

  • Erik Forsman says:

   Hur förklarar du evigheten och oändligheten från ett gudsperspektiv utan att ta hjälp från kunskapen som finns inom gnosticismen? Oändligheten är inget problem inom matematiken (med hjälp av kardinalitet t ex) men vi har aldrig och kommer heller aldrig att kunna iaktta något oändligt i vår omgivning. Om oändlighet är ett faktum och existerar, finns de också oändliga oändligheter som ger sig till känna i t ex idéer om multiversum eller mångvärldshypotesen och dessa idéer är inte alls nya.

   Själv tänker jag mig att något alltid funnits, därför har aldrig något skapats från början, ty ingenting kan skapas från ingenting, men från någonting som alltid funnits kan oändliga oändligheter skapas. Vår Gud som skapat vårt universum blir då en av oändligt många lägre gudar, under en större skapare som alltid funnits (typ). Dessa tankar finns redan representerade inom gnosticismen i from av Demiurg, där vår skapande gud (demiurgen) som är orsak till att världen inte är perfekt trots att Gud är perfekt. Samma tankar finns också i kabbala, där man talar man att en olyckshändelse skedde vid skapelsen av vår värld och människorna.

 19. Mjölner says:

  Denna länk måste läsas av alla som diskuterar Palme
  https://theutenberg.wordpress.com/6-lankar/

 20. Lassekniven says:

  Erik

  Tack för dina kommentarer som ligger på hög intellektuell nivå. Visst, du har rätt att i vår värld gäller två saker.
  1. Vetenskapen som vi måste förlita oss på samt
  2. Tro eller icke-tro när vetenskapen icke räcker

  Så vitt jag förstår med utgångspunkt från vetenskapen så är oändligheten inte bevisad (på mänsklig nivå). Symboliskt definierar vi kvoten 1/0 som oändligheten med symbolen den liggande åttan. Vad vi vet om Big Bang är att det i det teoretiska startögonblicket (för c:a 13,8 miljarder år sedan) så kräver de teoretiska fysikerna en matematik som talar om 10 dimensioner eller 11 eller rentav 26, som ligger inrullade i varandra, fullständigt obegripligt, detta för att få ekvationerna att gå ihop. Man anpassar alltså matematiken.
  Den rådande hypotesen om universums utveckling är ”den stora utspädningen”, isärdragning till dess att bara fotoner finns kvar och kommer att hamna så långt ifrån varandra till slut att inget ljus blir synbart (om det fanns ett öga att se med) och detta skall då ske då i all evighet. Sedan har vi termodynamikens tre lagar varav de två första är intressantast för diskursen. Energin är konstant samt fullständig ordning enligt entropin är noll och fullständig oordning (kaos) är 1 och uppnås aldrig eftersom fotonerna inte kan försvinna.
  Enligt Steven Hawkins uppstod Big Bang ur noll. Hur kan det då finnas fotoner kvar när tiden går asymptotiskt mot evigheten. Hur kan det finnas multiuniversa då ”evigheten tar all plats. Hawkins sista hypotes var ju existensen av parallella universa eller multiuniversa.

  Till sist: för oss som är kristet troende så gäller att Gud är en ande, en allvis och allsmäktig Ande som säger Jag bestämmer från evighet till evighet. Detta är intressant rent semantiskt om man tänker på hypotesen om The Big Crunch som flera prominenta fysiker stödjer. Summan av ”evigheter” blir alltså evigheten. Big Bang – Big Crunch efter varandra i Evighet. Ungefär som en stånkad korv som aldrig tar slut.

  För cirka 2000 år sedan hände det sig att Gud steg ner till jorden som sonen Jesus Kristus som levde i kärlek, predikade kärlek, dog i förlåtande kärlek till oss människor som förebild.
  Jag tror inte på den gnostiska balansen mellan Gud och Demiurgen. Gud är alltigenom god och kan a priori inte vara ond och den lilla människan är i allt väsentligt god därför är det viktigt att kärlek predikas och tillämpas.
  Detta var en massa förvirrade tankar. Take it or leave it.
  Ref. Den engelska professorn i religionshistoria Karen Armstrong har skrivit ett par intressanta böcker:
  Gud samt Jerusalem men du kanske redan har läst dem.

  • Erik Forsman says:

   Tack ”Lassekniven” för respons, uppskattas mycket. Återkommer med replik så fort tiden medger, är lite mycket nu. Ska bland annat fara utomlands (en big issud this days) för att titta på en gård som är till försäljning.

 21. Mjölner says:

  Det händer nu intressanta saker i Absurdistan.

  Jan Norberg Newsvoice synar regeringens olagligheter i samband med utnämnandet av ny GD för Läkemedelsverket. Risk för åtal mot kvinnlig regeringstjänsteman.

  Johan Westerholm synar jäv i domstolarna och följer rättegångarna mot Hedin och Flam.
  Hela tingsrätten, åklagare och polis är jäviga i fallet Hedin.

  Ingen har ännu vågat greppa yxskaftet gällande Estonia.

  Vi grävare på Krabbes blogg försöker också vara med och syna klanteriet.

  Härliga tider spännande tider. (Thor Modéen)

 22. Mjölner says:

  Jag tänkte spinna vidare på professor Theutenbergs Dagbok från UD volym 5 som omfattar perioden 86 till 88.

  Bråket i UD, de känsliga förhandlingarna om den vita zonen öster om Gotland. Palmes agerande och planeringen av Moskvaresan. mm mm. Men författaren har skrivit på försättsbladet att återgivning eller kopiering av bokens innehåll är förbjuden utan författarens medgivande.
  Där gick den tanken upp i rök. Jag är inte journalist eller forskare och inte bekant med professorn. Något medgivande till en för honom okänd bloggkommentator måste anses uteslutet. Synd på sådana godbitar. Jag måste respektera författarens vilja.
  Boken kan köpas genom Theutenbergs hemsida / https://theutenberg.wordpress.com/

  Johan Westerholms artikel. Du måste tyvärr ha +plusbehörighet
  https://ledarsidorna.se/plus/bo-theutenbergs-dagbocker-fran-ud-lagger-grunden-for-fortsatt-historiebeskrivning/

  • Eclipse says:

   Är det inte ödets ironi att just dessa två bokstäver (se bild) idag tronar bara några steg ifrån Olof Palmes minnesplakett?

  • Mjölner says:

   Jag har hittat en möjlighet att delge er ett litet stycke från volym 5 där all fakta tidigare publicerats i de föregående 4 böckerna. Där har författaren inte angett något förbud mot återgivning.

   För att täcka säkerheten anger jag volym och sid. nr.
   Här är författarens egna ord om socialdemokraterna och IB.

   SÄPO är en akronym som i sig ”i dagligt tal” kombinerar SAP, partimedlemmarna och SÄPO, men som har betydelsen ”Socialdemokratiska säkerhetspolisen”, en nebulös och svårdefinierbar ”body”- ofta associerad med den hemliga IB03- men som helt visst existerar med syftet att skydda det Socialdemokratiska partiet mot ”farliga motståndare”, som måste neutraliseras eller i värsta fall helt krossas. Därför att de vet för mycket eller avslöjat för mycket.
   Detta sker på många olika sätt ofta genom skräddarsydda attackformer, mestadels åtföljda av personangrepp i press och massmedia. Inom denna ”body” samverkar dolt ett antal olika personer, funktionärer och befattningshavare, t o m hörande till statsapparaten och juristkåren, som släppt kraven på oväld och objektivitet till förmån för trohet mot Partiet, dess ”sak och ideologi” , alltså någon form av hemlig ”inre sammanslutning” eller socialdemokratiskt frimureri. Liknande det ursprungliga sovjetkommunistiska likvidationsorganet Tjekan, senare NKVD, KGB, FSB etc.

   Fakta från Dagbok från UD vol2 sid.58-64, 70-76, 83-86 samt vol4 sid 112-119

   Så var det då. Hur ser det ut i dag? Jag hyser tvivel om att någon slags bättring skulle skett.

   Man kan sannerligen undra om symbiosen partiet SÄPO fortlever.
   Hur är det möjligt att SAP, som bryter mot svensk lag och författning, alltid har ca 25% i väljarstöd.

 23. Mjölner says:

  I väntan på Estoniastormen kan man lämpligen roa sig med att ta upp rättssystemets syn på jäv.
  I Sverige har man graderingar på jävssituationer. När det är riktigt illa ställt kallas det jäv.
  Vid oklara eller harmlösa tillfällen kallar man situationen delikatessjäv. Detta jäv accepteras i regel
  utan att någon höjer ögonbrynen. Det betecknas som en struntsak. I fallet Hedin är det riktigt illa. En svag åklagare klarar inte att utföra en korrekt brottsutredning för att polisen ljuger och vittnena har tagit tillbaka sina utsagor. Hela tingsrätten, åklagare och polis har trattat in i jävsfällan. Håll till godo. Detta är bara ETT exempel på den svenska rättvisans vingliga framfart.

  SÄPO i all ära, det är hård konkurrens om hemligheterna.
  Ett annat exempel är den juridiska sekten Hilda och Ruben vars syfte vi vanliga brukare inte har någon som helst hum om. En sammanslutning av justitieråd, assessorer, domare, lagmän och advokater av båda könen. En del är gifta med varandra eller har barn som är verksamma i samma skrå. Vi vet inte vad de sysslar med. Sektens verksamhet är dold, det saknas transparens och insyn. Mycket allvarligt och illa.

  När det här gänget utövar sina juridiska färdigheter uppstår, enligt mitt sätt att se på saken,
  en jävssituation av gigantiskt format. Alla har juridisk relation till varandra. De är medlemmar i samma förening och är jobbarkompisar eller har familjerelationer. Detta är i allra högsta grad allvarligt och mycket illa. Kanske en Stat i Staten.

  Går det att lita på en sådan sammanslutning? Det finns risk att man spelar i samma division som den politiska sekten socialdemokraterna. Fast på olika planhalvor. Alla vakna medborgare känner till sozzarnas sätt att se på lagen och rättvisan. Även där saknas det transparens och folklig insyn.

 24. Loa says:

  Måste ta upp presidentdebatten igår natt. Tre stycken pratade i mun på varann i 1 ½ timme. ”Moderator” Chris Wallace var en katastrof. Men nu ser alla vilken slagsida MSM har.
  Chris Wallace Stealthily Conspired with the DNC to Assist a Cheating Joe Biden Throughout the Entire Debate
  https://stateofthenation.co/?p=30020
  (minns ni W:s ”bulge” på ryggen, där Karl Rove gav honom svaren?)
  och
  ÄR det ens Biden?
  Special Report: Is Joe Biden About to Die?
  https://phibetaiota.net/2020/10/deep-anus-special-report-is-joe-biden-about-to-die/
  (videon 9 min.)

 25. Mo says:

  Trump är lägligt smittad av COVID-19. Vi får inte låta oss skrämmas . Närhetens glädje.

  • Lassekniven says:

   Mo,
   Otroligt ljusigt. Så samdansade, kvinnan är bara såå följsam och rytmisk.Tango är en fantastisk dans, tog lite lektioner som ung och funderar på ta upp dansen igen men corona corona du eländiga virus som förstör så mycket. Enligt min uppfattning är lock down förkastligt. Det finns andra metoder. Förstånd och förnuft till att börja med. Håll avstånd, stanna hemma quantum satis vid feber och förkylningssymtom, bär med en liten flaska med handsprit. Att bära mask ger inget bra skydd men är bättre än ingenting speciellt under trånga förhållanden exempelvis i tunnelbana eller på buss. Det är ju nämligen så att ju fler partiklar desto större anslag. Dos-respns. D-vitamin 5000 IE x 1, stora doser C-vitamin (som måste vara resorberbart). Zink och quercetin påstås av vissa ha effekt. Quercetinet skulle då immitera hydroxyklorokin. Annan vetenskap än kasuistik saknas väl dock härvidlag.

   • Mo says:

    En fröjd att se och lyssna till, visst rycker det i benen. Det låter som en bra ide att ta upp tangon igen, dans sitter faktiskt lika mycket i hjärnan som i benen så det skall säkert gå bra för din del. Annars tycker jag att det dansas för lite nu för tiden, människor håller på distansen och det blir inte bättre av coronan. Men det är som du säger infektionsdos och motståndskraft är A och O och dina tips är bra förutom mask som jag tror att man skall vara tveksam till, den avidentifierar oss på något obehagligt sätt. Ett leende betyder så mycket.

 26. Mjölner says:

  Här presenteras klarspråk om den skamliga hanteringen av Estonia affären.
  https://www.frihetsportalen.se/

  • Eclipse says:

   http://www.heiwaco.com/epunkt223.htm

   Kände inte till det här om stabiliseringsfenorna, som installerades i skrovet i januari 1994, för att motverka sjögång när fartyget skulle gå över öppet hav (vilket det inte var konstruerat för). Tydligen var det problem med det på styrbordsidan. Minns i alla fall inte dessa uppgifter från Torsells bok.

   Ett citat hämtat från Heiwa Co-sidan, längst ned:

   ”Redan i augusti 2000 filmade tjeckiska dykare en stor, dittills orapporterad skada i Estonias överbyggnad vid sidan om förrampen. Analys av denna skada leder till slutsatsen att visiret satt kvar i vraket efter olyckan. Det sprängdes och drogs loss efter olyckan, mha svenska flottans fartyg och dykare!

   Efter noga analys är i maj 2002 den nya slutsatsen att, för att kunna skylla hela Estoniaolyckan 1994 på visiret, var det nödvändigt att be svenska Försvarsmakten – flottan – att hjälpa till att lossa det under vattnet i en hemlig operation strax efter olyckan.”

   Enligt överlevande vittnen som klättrat på utsidan av det sjunkande Estonia var ombordkörningsrampen stängd. Men det skulle inte förvåna mig om även visiret satt kvar.

   • peterkrabbe says:

    Märkligt att detta inte kommit fram under den efterföljande debatten. Det ger ju en helt annan bild av händelseförloppet. Kanske handlar det då om två av varandra oberoende händelser – att haveriet orsakats av att stabiliseringsfenan slitits loss och vatteninflöde därpå skett genom öppna dörrar till serviceutrymmet under reparationsförsöken som man inte kunnat stoppa samt att haveriet orsakat panik i regeringskretsar på grund av att en undersökning skulle ha avslöjat även smugglingen av den militära hemliga utrustningen. För att dölja det senare har man hittat på en annan orsak till haveriet för att kunna lägga locket på och hävda gravfriden och helt enkelt sprängt bort visiret för att kunna styrka sin egen påhittade haveriorsak.
    Sammantaget måste en ny undersökning av vraket genomföras – inifrån fartyget – för att få klarhet i alla teorier. Det får vara slut nu på lögnerna, även om det drabbar en regering som numera bara är historia.

    • Mo says:

     Sedan kom stormen lägligt, hade vi geoingeneering med i spelet redan då ? Skrämmande tanke.

    • Eclipse says:

     Heiwa Co-sajten gav mig även möjligheten att titta närmare på det som jag anser vara det allra märkligaste i den här härvan, nämligen de estniska besättningsmännen som först anmäldes som överlevande och sedan är spårlöst försvunna.

     Tvillingsystrarna Hannely och Hanka-Hanneli Veide jobbade som dansare i varietén på Estonia och rapporterades som överlevande från Huddinge sjukhus. Mamman Aino Veide hävdar att en av döttrarna ringde hem men att samtalet bröts, varpå det kom ytterligare två brutna samtal. Efter det har de aldrig hörts av. Hannely skrevs dessutom upp på överlevandelistan med sitt smeknamn Anne, som väldigt få personer kan ha känt till, då flickorna bara hade jobbat en halv dag på båten.

     Utöver tvillingflickorna finns ytterligare nio estniska besättningsmän registrerade som räddade på sammanlagt fjorton olika dokument. Sedan är de spårlöst försvunna. Dessa listor kom från bl a Baltic News Service, Estline, estniska inrikesministeriet, svenska ambassaden i Tallinn, Åbopolisen och svenska rikskrim. Det var Sven Anér som lyckades få ut dessa dokument från UD.

     Avo Piht, kapten
     Lembit Leiger, maskinchef
     Viktor Bogdanov, fartygsläkare
     Kaimar Kikas, styrman
     Merit Kikas, hustru till styrman
     Agur Targama, mekaniker och fjärdemaskinist
     Tina Müür, tax-freeförsäljare
     Ago Tomingas, affärsbiträde
     Kalev Vahtras, förrådsman

     Kan de ha haft information besvärlig för de ansvariga och därför kidnappats och smugglats ut med två mystiska flighter som avgick från Arlanda flygplats?

     Klockan 20:54 den 28 september 1994 lyfte en Boeing 727 med registreringen VR-CLM från Arlanda, med destination Amsterdam. Fyra icke namngivna passagerare fanns ombord.

     Klockan 17:13 den 29 september 1994 lyfte en Gulfstream IV med registreringen N9971L från Arlanda, med destination Bangor, Maine, USA. Fem icke namngivna passagerare fanns ombord.

     Båda planen hade landat utan passagerare på Arlanda den 27 respektive 28 september.

     När jag googlar på registreringsnumren på flygplanen uppstår dock ett frågetecken. Den första är mycket riktigt en 727:a.

     Men N9971L är inte en Gulfstream businessjet, utan ett litet enmotorigt skolflygplan, Grumman AA-1B, byggt 1973.

     http://www.aviationdb.com/Aviation/Aircraft/9/N9971L.shtm

     • Mjölner says:

      Ja du Eclipse, Jag har också undrat om de mystiska flygningarna och personer som försvinner..

     • Mjölner says:

      Jag försöker en gång till
      Ja Eclipse, jag har också funderingar på mystiska landningar och starter på Arlanda, samt en massa personer som spårlöst försvunnit. Den här härvan är effektivt mörkad av regeringarna i Sverige, Finland, Estland. En del kommentarer på nätet påstår att Estland efter Sovjets fall skulle vara fritt från rysk inblandning och att KGB plötsligt, simsalabim, gått upp i rök. Den ståndpunkten kallar jag mer än naiv. Det finns inget belägg för att KGB skulle vara oskyldiga. Inte heller för att de skulle vara inblandade. Det fanns många ryssar i Estland som stannade kvar efter Sovjets fall. Betänk att alla tre länderna har NATO-anknytning. Finland öppet sedan Sovjet kraschade. Estland strax efter och Sverige hymlar i lönn och förnekar allt samröre sedan kalla krigets barndom.

      Vem vet, det kanske fanns en politisk kommissarie ombord på Estonia som i sin iver att hindra smugglingen klantade till det. Jeltsin hade noll kontroll på militären och för övrigt allt annat.. Estonia gjorde enligt vissa källor en vändningsmanöver för att sätta kurs mot Tallin innan hon sjönk. Den finska kustbevakningen roade sig med att uppge fel koordinater för Estonias förlisning. Både för de första dykningarna och återigen när en grupp anhöriga ville hålla en gudstjänst.

      • Eclipse says:

       Jag minns nyhetsinslag på tv från 90-talet där Bildt var uppspelt över utvecklingen i Ryssland, att ”Jeltsin är framtiden” medan Gorbatjov hade gjort sitt. Såhär i efterhand tolkar jag det förstås som att den lille USA-lakejen var informerad om att det var fritt fram för västintressen att plundra landet med en ledare som snart skulle försvinna ner i vodkaflaskan.

       • Erik Forsman says:

        Absolut, men betänk samtidigt att både Palme och Gorbatjov var medlemmar i
        Committee of 300, till skillnad från springpojken Bildt.

     • Loa says:

      Eclipse
      Du har skrivit TVÅ 9:or.
      Maurice Greenbergs AIG (minns finanskrisen?) har en flygplansuthyrning on the side.

      ” The second plane, a Gulfstream 4, registered N971L, belongs to International Lease Finance Corp. (ILFC) of Los Angeles, California. ILFC, an aircraft leasing company, was founded by Leslie Gonda, born Lazlo Goldschmied in Hungary. Today, Maurice R. Greenberg’s American International Group (AIG) owns ILFC and Greenberg sits on the board of directors with Gonda. The ILFC Gulfstream arrived at about 11 p.m. on the 28th without passengers from Amsterdam and left at 5:13 on the 29th with 5 unregistered passengers bound for Bangor, Maine.”
      (från
      2005.01.22 – Who Kidnapped Captain Avo Piht?
      By Christopher Bollyn.)

      • Mjölner says:

       Loa, det är korrekt. Har läst samma info någonstans, minns inte var. Kaske i Torsells bok.

      • Eclipse says:

       @Loa
       Tack! Numret N9971L kommer från Heiwa Co-sidan. Högst upp på samma sida står numret du anger i ett Bollyncitat.

       Bläddrade i Torsells bok och där står det NL971L.

       Varken N971L eller NL971L ger träff på flygfartens söksidor.

       I Torsells bok läser jag också att förrådsmannen Kalev Vahtras historia skiljer sig från de övriga åtta försvunna ur besättningen. Han upptogs på listan över överlevande som befann sig i Åbo. Hustrun åkte dit och fick reda på att han förts till Sverige. Namnet fanns på den svenske ambassadörens lista till svenska UD. I oktober blir han i stället dödförklarad och obduktion visar på drunkning. Vahtras kropp förs till Estland där kistlocket öppnas av en slump. En helt annan person ligger där.

       ”Haverikommissionen” anger att ytbärgarhelikoptern Y 64 flög i 1 tim 7 min, räddade en person varpå den fick vajerfel. I själva verket flög den 3 tim 50 min. Enligt obekräftade uppgifter flög den räddade till Huddinge sjukhus.

     • Erik Forsman says:

      He, he… Angående listen på överlevande estniska besättningsmän, som sedan bara försvann, drar jag mig till minnes den första svenska TV-såpan ”Rederiet, där någon besättningsman kommenterat i media, att alla skumraskaffärer som mer eller mindre samtliga högre fartygsbefäl tyckets vara inblandad i, synes honom som i allra högsta grad vara överdriven. Nu påminns vi återigen om det bevingade ordstävet att: ”verkligheten överträffat dikten” – det är betydligt lättare för människor att tro på det sannolika, än tro på det som är sant!

    • Loa says:

     Om en stabiliseringsfena slitits loss är det väl en lika ‘oskyldig’ haveriorsak som ett ”lossnat bogvisir” imo. Om man nu vill hävda ‘gravfrid’ för att dölja militärt smuggelgods.
     OM det är ett medvetet mord på de 60+ palmepoliserna, så verkar det konstigt om Estonia också hade detta regeringssmuggel med sig. Den vänstra handen vet inte vad den högra gör? Lastbilarna kom föralldel inkörande i sista minuten och verkar inte ha varit menade att följa med.
     Den 4 m vertikala reva som den nya dokumentären visade, skulle det vara samma hål som en bortsliten fena?

     • peterkrabbe says:

      Loa, jag har inte tillgång till tillräckligt material om Estonia för att kunna göra sannolika analyser, utan kan bara fundera över de brottstycken som dyker upp i efterhand. På de grunderna tänker jag att fartyget förlorar avsevärt i stabilitet om ena sidans fena är utfälld och den andra inte. Av artikeln framgår att installationen av dessa fenor inte blev klar innan fartyget sattes i trafik igen och att man försökte fixa funktionsfelen under resans gång. Det fanns dörrar mellan serviceutrymmet och resten av skrovet, som kan ha stått öppna om flera man var där och arbetade med en trilskande fena. Om fenan då brutits loss av påfrestningarna från fartygets krängningar var det kanske i denna passage som vattnet forsade in och fick fartyget att kantra. Revan i skrovet kan ha uppstått av andra orsaker, kanske slag från en lossnad fena eller sten på bottnen.
      Skillnaden är att om fartyget var satt i trafik utan att ha godkänts och inspekterats dessförinnan, bör ju Sjöfartsverkets vara ansvariga för förlisningen, medan bogvisiret kan rubriceras som en ren olyckshändelse på grund av utmattningsskador som ingen kan ställas till ansvar för. Dessutom råder nu konsensus om att bogvisiret ensamt inte skulle ha kunnat sänka fartyget, vilket Bildt knappast kunde ha vetat då, när han gick ut i media med det budskapet.
      Teorin om fenan ersätter med andra ord teorin om en på skrovet applicerad sprängladdning som haveriorsak. Detta gör ju händelsen mindre konspiratorisk samtidigt som staten blir huvudansvarig med alla dess konsekvenser. Jag tror inte att smugglingen av det militära materialet hade någon direkt koppling till haveriorsaken, den hade ju pågått vid flera tidigare tillfällen och var säkert inte ens avslutad. Kanske var en lång rad transporter planerade den närmaste tiden. Att dessa bilar körs in när lastningen i övrigt är avslutad är självklart om man vill undvika uppmärksamhet och att passagerare i privatbilarna redan lämnat bildäck när lastningen skedde.
      Att poliserna var med på just denna avgången kan ju också ha varit en ren tillfällighet, eller så var de där för att studera hypotesen om ett samband mellan smugglingen och Palmemordet. Jag kan inte annat än fundera….

      • Loa says:

       Om motivet var att röja palmepoliserna ur vägen, kan man likväl fråga sig varför – av samma skäl som man kan fråga sig om Palme mördades eller bara lät iscensätta sitt mord?
       För flykt undan skam och förstörelse av SAP, så var det en svensk-organiserad operation (som delvis snedtände…) enl. Dammegård. Poliser från city måste medverka, men så många som möjligt TRO att ett riktigt mord var i görningen. Många poliser hade ju inget emot detta..
       Fast det är kanske lika graverande vilket som – delta i mord eller delta i fejk (för att rädda SAP:s makt) – och så sändes hela bunten på kurs el firmafest på Estonia, för att inte kunna prata bredvid mun. Ole Dammegård menar att det var avsikten med Estonias sänkning, och att deras död skulle ”drunkna” i alla andra offers. Dessa 60+ namn FÖRSVANN från listan, säger han.
       Sen har vi den parallella mordkomplotten från utlandet, där Henning Witte också skriver om motivet att dränka just palmepoliserna:
       http://www.whitetv.se/sv/palmemordet/1493-palmemordet-och-estonia-massmordet-haenger-ihop.html
       ” Jag har haft anledning att djupare studera palmemordet, som nu ligger 30 år tillbaka, då flera källor hänvisade till mig att det hänger ihop med attentatet mot passagerarfärjan Estonia den 28 september 1994. En indikation kom från den tyska GRU (ryska militära underrättelsetjänsten) spionen Dr. Hannelore Mareks vittnesmål till tyska Spiegel-TV i september 1996, som jag återger i min bok M/S Estonia sänktes från 1999, sidan 107:

       ”Attentatet skulle ha utförts mot svenska poliser ombord på Estonia. Dessa poliser skulle ha haft med undersökningar i samband med Palmemordet att göra och skulle just befatta sig med att belysa KGB:s roll som egentliga uppdragsgivare till Palmemordet. (Enligt tidigare GRU-information skulle mordet på Olof Palme säkra informationstillgång till SDI-projektet rörande röntgenlasern Excalibur). Organisatören av terrordådet skulle ha varit den libyska säkerhetstjänstens medarbetare med en libyer, ”Chantal” (fonetiskt), som huvudorganisatör.”

       Den sista satsen med libyerna syftar till sänkningen av M/S Estonia.

       Jag har även fått från andra pålitliga håll informationen, att M/S Estonia sänktes för att bli av med Palmepoliserna. ”

       • Mo says:

        Ryssland ligger väldigt långt framme när det gäller utvecklingen av kärnkraftsutvinning. Kriget om teknologin ? Det kanske var en källa till konflikt redan då trots Palmes fagra anspelningar om ett kärnvapenfritt Norden. Om Palmeutredningen hade betydelse för Estonias sänkning då kan vi nog räkna med att vapen var inblandat på något sätt.

        https://www.ui.se/utrikesmagasinet/analyser/2020/april/karnkraftjatte-verktyg-i-rysk-maktpolitik/

        • Erik Forsman says:

         Men Krabbes tes är den omvända: Palme exporterade vapenteknologi österut – den andra vägen således. Kanske ändå att allt hänger ihop? Hade skeppet bärgades och att efter en oberoende minutiös haverikommission, kartlagts att Estonia hade smuggelvapen ombord, från fd sovjetunionen, som i sin tur var kommen från väst, hemligt exporterats från Sverige och Palme går tesen ihop.

         • Mo says:

          Man kanske samverkade, var sak på rätt plats ?

         • peterkrabbe says:

          Ett exempel på det svenska dubbelspelet är affären med flygledningssystemet som Stansaab (staten och Wallenbergsgruppen) exporterade till Sovjet och som skulle komma att användas som stridsledningssystem av Sovjet i kriget mot Afghanistan. Det byggde på amerikanska kretskort som Sverige hade licens för att använda, men inte att exportera. De 24 kretskorten som var sista nyckel till användningen av den omfattande anläggningen fördes av svenska myndigheter till Sovjet 1979 utan tillstånd från USA. LM Ericsson övertog aktierna i Stansaab, som namnändrades till Datasaab. Amerikanarna hotade att dra in licensen för motorn till JAS 39 Gripen som repressalie. De beräknade att skadorna för USA genom läckaget av amerikansk teknologi till Sovjet uppgick till flera miljarder dollar. Hela affären hamnade 1982 i Palmes knä, trots att han inte personligen orsakat den. (Källa statssekreterare Carl Johan Åberg)

 27. hllviken says:

  Trump: ”Behind Biden are people in the dark shadows. Very stupid, rich people that have no idea that if they succeed – which they don’t – will be thrown to the wolves”.

 28. Mjölner says:

  Efter genomläsning om hur modifieringen av skrovet genomfördes, alla om och men, samt en del andra konstigheter som framgår av intervjuerna med olika berörda personer så blir man inte klokare. Nu tillkommer bara ytterligare en komponent som bidrar till nya spekulationer i frågan. Vad var det egentligen som hände? Gravfriden tillkom endast i syfte att dölja någonting, VAD?
  Kom fram i dagsljuset och tala om sanningen Bildt och Carlsson. Varför gjordes ingen sjöförklaring?

 29. Eclipse says:

  Röjdykare svartmålar varandra.

  Anders Jallai säger att Håkan Bergmark ljuger om att han varit nere och dykt på Estonia:

  https://www.jallai.se/2020/09/det-finns-ett-hal-i-estonia/

  Bergmarks vän Henning Witte kallar i ett åtta år gammalt inlägg Jallai för omoralisk mörkläggare:

  http://whitetv.se/sv/ms-estonia-saenktes/332-anders-jallai-ytterligare-en-i-raden-av-landsfoerraedare.html

  Om det är någon som är utskickad av djupstaten för att vilseleda, så håller jag det för mer sannolikt att man väljer Bror Duktig framför Humle & Dumle. Vad säger Mjölner?

  • Mjölner says:

   Spontant på rak arm,
   Jovars, det lutar nog ditåt. Den här soppan är rejält infekterad med ilskna kommentarer från vissa inblandade aktörer som känner sig trängda av sanningen. Beträffande flygningarna och försvunna personer framkom väl delar av dessa uppgifter både i Torsells bok och Sven Anérs efterforskningar, om jag inte minns alldeles åt pipan fel. Jag tror inte så mycket på slumpen eller oturen i fallet Estonia. Estonia blev inplanerad i verksamheten som ett lämpligt fartyg för illegal smuggling av militärt surplus. Man bryter medvetet mot internationell sjölag som förbjuder frakt av militär utrustning och vapen på passagerarfartyg. Över 800 människor utsätts för livsfarlig risk. Vad säger Bildt om detta , nada. Det förvånar att tullgubbarna som upptäckte verksamheten då fortfarande levde och kunde delge sina iakttagelser.

   Det är utan tvekan den samvetslösa trojkan Pentagon/NATO,CIA,SAPO som står för upplägget. Ryssland skulle vid denna tidpunkt plundras in på bara benen. Smugglingen med Estonia var bara en liten del av verksamheten.
   Huruvida de svenska politikerna redan från start var informerade eller inte kan negligeras. Den eller de som visste svarar inte på några frågor. De övriga tillsammans med biskopar och diverse potentater slöt mangrant upp för att mörklägga. Denna soppa orsakar förhöjt blodtryck hos många inklusive mitt eget.

  • Loa says:

   Även Dammegård tycker Jallai är suspekt. Lite för bra cv.

   Jag skrev 1 oktober, 2020 kl. 23:28
   om denna INTRESSANTA lista av Henning Witte:
   ”Ännu en läsvärd Estonia-mörkläggning av Stefan Torssell”
   http://whitetv.se/sv/ms-estonia-saenktes/1701-aennu-en-laesvaerd-estonia-moerklaeggning-av-stefan-torssell.html
   (Han har antagligen skrivit fel på rad 2, torde vara ‘Nya’ Tider, som på rad 1. Eftersom det är där ST sporadiskt skriver.)
   26 anmärkningsvärda punkter.
   Slutkläm:
   ”Min slutsats efter läsningen av M/S Estonia Svenska statens haveri är att Stefan Torssell inte är en fri man. Han har en mäktig uppdragsgivare och den är kriminell.
   Henning Witte Stockholm den 21 september 2016 ”

   • Eclipse says:

    Tack igen, Loa!

    (((Stefan Torssell))) kritiserade AfS för att de inte ville ta tydlig ställning i Palestinafrågan.

    Men han verkar vara en hygglig prick. Jallai får jag andra vibbar av. Såg honom för första gången i ett videoklipp igår. Utstrålning är sanning, sägs det.

    • Lennart says:

     Enligt en kommentar på Nordfront, om man kan lita på den källan, har Stefan Torssell enligt egen uppgift på Flashback, sina rötter från central-och östeuropa och föddes med namnet Zoltan Bundzic. Han är sionist, möjligen också med judisk släktbakgrund.

     • Eclipse says:

      Torssells kommentar:

      https://www.flashback.org/sp57771121

      Hans föräldrar från Ungern gifte sig alltså i Sverige 1938 och han har en helsvensk uppväxt.

      Ur en text där Stefan Torssell presenterar sig själv då han började som skribent på Avpixlat (som han lämnade samma år som han lämnade SD):

      ”Jag trodde jag var socialdemokrat eftersom jag hade arbetarklasserfarenhet, men det partiets gigantiska lösningar passade inte min syn på hur den enskilda människan vill leva sitt liv. Jag sökte mig till Centern, men oj vad det partiet har bedragit såväl medlemmar som väljare. År 1981 var jag med och grundade miljöpartiet. Jag har alltid tyckt om miljöpartiet. Jag gillar fortfarande Birger Schlaugs och Peter Erikssons tankar. Men partiet var omoget och jag var aldrig aktiv. I dag lever miljöpartiet farligt. Det har spårat ur. Invandringspolitiken är absurd och partiet har byggt upp hela sin framtida existens på koldioxidhotet. De uppträder som en sekt med domedagsprofetior. Försök att tala med en sektmedlem. Se till att ni har gott om tid. De slutar aldrig prata i det tomma blå.”

      Torssell gick ur SD 2014 och gillar AfS partiprogram. Han delar dock inte deras syn på Hamas och PLO.

      Vad tycker då *vänstern* om Stefan Torssell? Jo, han är nazist, homofob och förintelseförnekare!

      https://www.google.com/amp/s/ligator.wordpress.com/2017/05/04/stefan-torssell-vill-ha-diktatur-och-forsvarar-historierevisionismen/amp/

      Torssell arrangerade Folkets Demonstration med sionister som Johan Widén och Ingrid Carlqvist, men jag får ett bra intryck av honom och hans bok om Estonia är väldigt bra.

    • Loa says:

     Ja, det var väldigt vad han tog i, jag blev mkt förbryllad. Jag hade ju kastat mig över alla Kaptens krönikor på Avpixlat. En sån perifer fråga för AfS, en nykomling man bara borde vara ytterst tacksam för, med deras intensiva insats för Sverige i valet! Ett sånt arbete, vilken organisation på inga pengar. Och vilka kul och informativa möten (alla på video).
     Men (((ST))) reagerade med reptilhjärnan… Han tänkte nog på när den unge, övermodige Kasselstrand oförsiktigt i SDs ungdomsparti väckte frågan. Alla ungdomsförbund är ju mer radikala än sina moderpartier. Men här visade SD sin minerade taggtrådsgräns och sparkade ut sin lysande förmåga och med honom hela SDU. At their own peril. Blev ju istället AfS. Via den rappa, intelligenta podden ‘Den kokta grodan’ ett par år. Vilken strateg Kasselstrand är.

   • Erik says:

    Anmärkningsvärda uppgifter från HW, minst sagt. HW är i särklass en unik personlighet. Har följt det flesta utspel han gjort och det finns en rad minst sagt dunkla anklagelser där han drar förhastade slutsatser: tänker närmaste på hans stämningsansökan mot Skandinaviska Enskilda Banken mot lotterilagen. Det gick hela vägen upp till HD; vem sitter där och avslår överprövning, Jo hans gamla studenkamrat FD Justitiekansler Göran Lambertz – betänk att Henning Witte är gamla svensk-tysk bankjurist. Nu är den vägen shängd. Kanske fick han i uppdrag att sätta stopp den vägen? Vi känner väl alla till Göran Lambertz roll i Sture Bergwall skandalen. Vidare självklara uttalanden om människor hit och ditt är utsatta för mind control via skalärvågor. Efter detta frågade jag honom varför vi ska lita på dessa utspel om han själv inte han ge oss garantier om att han själv inte är styrd, uppkopplad av mind control. Den garantin kunde han inte ge. Ja menar, intervjua sk ”psykpatienter” som ända källa. Vet jag jag talar om efter ett arbetsliv inom psykiatrin. Detta är ju lite led, på led och förtar inte hans engagemang som reprecentant till lika ombud för anhörigföreningen av offren för Estonia.

 30. Sture says:

  Amerika vaknar upp. Det är mängder av svarta människor i USA som insett att ”Black Lives Matter” inte är ett dyft intresserade av hur den svarta gemenskapen har det utan istället är en hatgrupp som vill förstöra för de svarta.
  Målsättningen med denna förstörelse är förstås att hålla kvar de svarta i ett mentalt fängelse – ”the plantation” – för att man skall fortsätta använda dem som röstboskap för demokraterna (”marxisterna”) och i en ”härska genom att söndra”- politik.
  Jag hittar mängder av videos med mycket begåvade svarta ledare som vältaligt leder detta uttåg från ”the plantation”. Här är en:

 31. Mjölner says:

  Detta är som jag skrivit en ”dj—a soppa”.
  Utan att ta Stefan Torssell i försvar för Henning Wittes tirad tycker jag följande…

  Henning Wittes åsikter om Stefan Torssell får stå för honom själv. Vad som ”i grunden” ligger bakom hans utfall, vet bara han själv. Jag tycker också det är att ta i när han beskyller Torssell för att vara en utskickad agent eller kunskapare. Witte är ju själv en rättshaverist. Han tycker Torssell har tunt med källor etc. etc.

  Att folk skyller varandra för lögnaktiga uttalanden och misstänkliggör varann för ej saken framåt. Vilka som är utskickade politiska hantverkare, lögnens bulvaner eller profeter, vilar i de täta dimmorna runt denna affär. De personer som möjligtvis skulle kunna skingra den mystiska dimman har vänt sanningen ryggen och vill inte längre vara med på bild.

  • Mjölner says:

   Glömde i hastigheten säga.. -nu får vi snart som Sture gör vända blickarna mot dramat i USA.

   • peterkrabbe says:

    Absolut, presidentvalet är definitivt viktigare i nuläget än Estonia, som kommer att ligga kvar som samtalsämne under minst ett decennium till.
    Att valet utvecklats till en fars, eller kanske snarare tragedi, tror jag att alla är överens om. Där finns alla ingredienser som vi nog kunde räknat upp redan för ett par år sedan, som valfusk, styrda valdebatter och korrumperade politiker och media. Att Covid 19 är en inplanerad ingrediens i denna soppa framgår också tydligt, nu när även Trump förklarats vara smittad. Hela sjösättningen av detta projekt för ett år sedan är noga planerat för att få Trump att falla, genom haveriet för hans framgångsrika åtgärder att rädda den amerikanska ekonomin. Kabalens försök att stoppa tillväxt, krossa småföretagandet och starta samhällsomstörtande raskravaller för att kunna lansera The Great Reset med globalismens mål i sikte är övertydligt och helt i enlighet med deras egen skolbok. Att få Trump ur valdebatten genom covidsmitta är den sista och, tror de tydligen, avgörande åtgärden för att få sin egen byfåne på tronen.
    En konsekvens som de tydligen inte räknat med är att Trumps medicinering, som nu får spridning över hela världen som det självklart mest effektiva, är raka motsatsen mot det som skolsjukvården i västvärlden förklarat som tillåtet och effektivt. Man har svårt att hålla sig för skratt när läkareliten i Trumps omgivning nu lanserar D-vitamin, C-vitamin, hydroxiklorokinin, remdesivir, zink m.m. som det som kommer att bota Trump trots att hundratusentals människor fått dö utan dessa enkla hjälpmedel, med enda förklaring att vaccinering måste inväntas som enda lösningen. Nåja, skrattar gör man kanske inte ändå, snarare blir man rasande över dessa galningar som försöker ta sig rätten att styra allas våra liv.
    Kommer man att låta det ske, att Trump snabbt blir frisk och vinner valet? Soros lär få tömma sina fickor för att kunna muta alla valfunktionärer, demonstranter och högerpolitiker att ställa upp för att en gång för alla störta demokratin i världen. Med Biden vid rodret kommer vi snart att få se amerikansk militär i både Ukraina, Vitryssland, Bulgarien och Georgien. Ryssland blir nästa mål. Därefter skall Kina tvingas på knä. Bara en galning kan låna sig till att försöka sätta igång en sådan process, men denna galenskap kommer att vara främsta merit i en sioniststyrd amerikansk regering.
    Den stora frågan blir om Trump kan vinna valet även om han tvingas gå i karantän eller förpassas till en respirator. Jag tror att sympatierna för Trump istället växer i en sådan situation, i så fall blir lösningen för kabalen ett valfusk som världen aldrig tidigare skådat. Oktober månad 2020 blir den mest spännande månaden sedan andra världskriget avslutades. oavsett hur det går kommer världen aldrig mer att bli sig lik!

    • Sture says:

     @ peterkrabbe,
     dr Oz – känd amerikansk kirurg och TV-doktor berättade igår att Trump nu också behandlas med Vitamin D3 och Melatonin (men ännu inte med C-vitamin).

     Vitamin D3, som är en ersättning för solljusets enormt välgörande inflytande (det är snart bara hudläkare som tror att detta är huvudsakligen skadligt) har visat sig vara enormt viktigt för immunförsvaret. Och detta är forskningsresultat som har tagits fram efter 2.000. Under hela nittonhundratalet studeras D-vitamin huvudsakligen ur skelettbildningens problem, rakit, osteoporos etc., etc.

     D3 lär påverka och modifiera 5-10% av alla våra gener, då den aktiva formen 1,25(OH)D3 går in cellkärnan och får generna att ”uttrycka sig” på önskat sätt – detta som idag kallas epigenetik. Bland annat så syntetiseras genom dessa mekanismer två virus- och bakteriedödande proteinervid namn catelicidin och defensin i mun-, näsans och bihålornas slemhinnor plus i luftrören och lungans epitel (de enda proteiner som är virus- och bakteriedödande). Precis där virus och bakterier har fritt tillträde in i kroppen. Så detta är viktigt. Det är därför som vi får alla influensor på senhöst och vinter-vår då Vitamin D- förrådet i fettväven förbrukats på grund av lågt stående sol (UV-B strålarna absorberas av atmosfären efter augusti i Norden).
     Melatonin trodde man förr syntetiserades bara i tallkottkörteln mitt i huvudet för att styra dygnsrytm och sömnperioder. Idag vet man att 90 % av melatoninet syntetiseras i övriga kroppscellers mitochondrier (=kroppens energiverk), och speciellt i immuncellernas mitochondrier. Melatoninet har en viktig roll att fylla när det gäller att motverka den s.k. cytokinstormen som är en följd av COVID-19. Samtidigt producerar äldre personer mycket mindre melatonin och mår väl av ett tillskott. De långsiktiga skador man får på lungorna anses orsakade av cytokinstormen varför man med melatonin hoppas kunna motverka dessa skador.

     Således: COVID-19 krisen har tagit fram en hel del kunskaper om kroppens egna molekyler, vilka har fungerat i miljarder år till skillnad mot all dessa nu artificiella molekyler, som vi egentligen inte vet de långsiktiga följdverkningarna av.

     Att Trump nu behandlas med bl. a. Vitamin D3 och Melatonin får anses vara ett stort genombrott för infektionsbekämpningen.

    • Erik says:

     Är det inte en smula märkligt att Trump självmant skulle gå ut med uppgiften om covit 19? Trump går väl bara ut med uppgifter som gynnar honom (framför allt i en valrörelse) eller så attackerar han motståndaren? Kritiken har ju gått ut på att han kanske varit lite nonchalant kring coronan? Kunde uppgiften ha läkt ut (illojal medarbetare?) och han insåg det lönlösa i att att neka? Hur som helst är det första gången jag sett Trump sårbar Är uppgiften sann? Kan han som den gamla mästare han är vända detta till något positivt? Planerade han detta för att avleda debatten?

     • peterkrabbe says:

      Att de läkare som omger Trump skulle ljuga om hans sjukdom tror jag är helt osannolikt, däremot har du rätt i att Trump hittat ett sätt att komma ur den image av överlägsen riskförnekare som han fått genom sina tidigare uttalanden och vända situationen till sin fördel genom offerrollen och att nu predika insikten i problemet genom egen erfarenhet. Detta kan säkert ge nya röster.

      • Erik Forsman says:

       Ja, det var ett tvärt dramatiskt kasst, som lade om hela valdebatten. Till och med Baiden anser att det viktigaste just nu att: The First Lady of the United States the the President recover and soon be back. Utspel som ändra diskursen i ett presidentval i USA är alltid planerade, även om utkomsten alltid är oviss. Smart är han, den där Trump, det ger jag honom. Annars får jag inget grepp om karln: En sionist som bekämpar globalismen och globalisterna? Möjligen att mitt förråd av visdom här inte räcker till för att greppa hela bilden?

       • peterkrabbe says:

        Erik, Trump är inte sionist i den bemärkelse som jag brukar använda när jag skriver – en förkämpe för den judiskt grundade kampen för ett globalt världsherravälde och med Jerusalem som världens centrum. Sionismen som samhällssystem. Trump anser istället att USA skall styras av amerikanska intressen, inte israeliska. Under de senaste hundra åren har de sionistiska krafterna tagit över USA allt mer och styr idag i praktiken landet genom att kontrollera finansmarknaden, utrikesdepartementet, rättsväsendet och all media. Det är därför som amerikansk militär slåss i Mellanöstern, inte för USA:s räkning utan för Israels. Detta har cementerats genom judiska utrikesministrar som Kissinger m.fl. och USA står idag för merparten av Israels militära utgifter genom obegränsade anslag. Den judiska makten i USA representeras av AIPAC och samtliga presidentkandidater är överens om att ingen kan vinna ett val i USA utan stöd från just AIPAC. Sionistiska agenter betalar kongressledamöter rikligt för deras röster i beslut som stödjer deras agenda. En ledamot kan få uppåt 10.000 dollar för ett sådant beslut, vilket maskeras som kampanjbidrag för denne, med oinskränkt rätt att använda medlen enligt eget godtycke. Detta är väl dokumenterat genom att dessa agenter skryter öppet med det de gör.
        Trump är väl medveten om att denna verksamhet hör till Deep State och det träsk som han förklarat sig vilja sanera. Det tar tid och får göras genom försiktiga steg om man som president vill behålla livet, vilket andra presidenter fått bittert erfara. Att bryta med AIPAC går inte än på länge, istället försöker Trump åstadkomma samma fördelar för Israel i Mellanöstern genom fredsavtal av den typ som nyligen presenterats med Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Egypten i kombination med Israel. Om Biden vinner valet kommer vi istället att få se ett fullskaligt krig igen i Mellanöstern, där både Libanon, Syrien och Iran med våld kommer att tvingas under den sionistiska fanan. Trump är klok nog att inse att detta inte skulle gynna USA.
        Man får skilja mellan att vara sionist och att som president vara pragmatisk nog för att inse att USA:s ekonomi mår bättre av att behålla världsfreden genom att ge Israel ett förhandlingsstöd i sin trängda situation i Mellanöstern.
        Trumps pragmatism omfattar också medvetandet om att USA har mer att vinna på ett samarbete med Ryssland än nya krig som man inte kan vinna, något som också är i strid mot sionismens intressen. Det ligger högt upp på sionismen önskelista att återfå kontrollen över det judiska bältet från Litauen ner till Svarta Havet, som var den största judiska bosättningen i världen för hundra år sedan. Därifrån har de flesta judiska potentater och oligarker i USA idag sitt ursprung. Inklusive Soros, Kissinger, Brzezinski, Friedman och många andra. Jag har tidigare skrivit om Friedmans prognos för den framtida delningen av EU, där detta område är en egen sammanhållen union, naturligtvis under judiskt styre.
        Du kan vara helt säker på att Trump, om han får sin andra period, kommer att bryta beroendet av Israel och sionisterna. Han behöver alla åtta åren för att kunna göra detta mödosamma arbete, som förutsätter att först domstolarna står under presidentens kontroll. Där har han först nu kommit i mål.

        • Mo says:

         Även för Europas del är Trumps fredsarbete så oerhört viktigt. Ett nytt krig i mellanöstern och vi får nya migrantvågor. Sverige mäktar inte mer och östeuropa håller emot, kanske får de stöd i detta av skäl som du beskriver. När arbetslösheten och ekonomisk otrygghet drar iväg då kan några av våra forna arbetskraftsinvandrares ättlingar bli återvändare. Det är många av dem som vågar protestera mot utvecklingen i Sverige, de accepterar inte munkavel. Det är alltid dem som kan se ett alternativ som det är svårast att tysta. Uppgivenhet är kapitulation.

        • Erik says:

         Du sammanfattar mycket bättre i ord vad jag önskat Trump förde, för slags kamp. Men jag är inte lika entusiastiskt som du, eller för den delen inte helt enig med dig. Sionisterna och dess nyttiga idioter tillika köpa lakejer försöker göra allt för att knäcka USA som det sista fria landet i världen genom försöka ”köra” Ryssland och Kina mot USA, genom att ställa sig bakom bägge parter. Sedan köra Kina mot Ryssland osv…Lyssna lite på vad Benjamin Netanyahu gör för förutsägelser om Trump och Israel.

         • peterkrabbe says:

          Vi säger samma sak. Men Trump är inte sionist, han försöker frigöra USA från det sionistiska inflytandet för att återupprätta ett amerikanskt USA. För att klara det behöver han sina åtta år som president. Det kräver pragmatism för att kunna sitta kvar och slutföra det arbetet.
          För sionisterna är USA bara ett redskap – den finansiella och framför allt militära makten i världen. När det verktyget är utslitet skall landet krossas för att bli en mindre kugge i det globala hjulet. Den processen pågår redan, men Trump försöker stoppa den. För hundra år sedan valde sionisterna västra Ryssland istället, det var där de levde och verkade. Därför den ryska revolutionen och Tyskland som nästa godbit. Det gick inte så bra och miljontals judar utvandrade istället till främst USA. Stalin gjorde slut på drömmarna om ett judiskt kärnland i västra Sovjet. Man förlorade tusen års etablering i Östeuropa på ett decennium.
          I den judiska tron skall sionismens orm slingra sig runt jordklotet och lägga land efter land under sig, den skall utgå från Jerusalem och återvända till Jerusalem när målet är nått. Detta skall manifesteras genom byggandet av det tredje templet på Tempelberget. När moskén på plats rivs är Mellanöstern under judiskt styre.
          Nästa steg är att ta tillbaks kontrollen över Östeuropa, därefter Ryssland (när Putin är pensionerad) och sist Kina, som då står ensamt. Det är därför som Kina satsar stort på FN, som denna artikeln handlar om, för att få stöd av världens nu små men växande nationer.
          Europa då? Jo, vi är redan erövrat territorium. EU styrs fullt ut av sionismen och utgör inget problem längre för denna utveckling. Tyvärr är det inte så många som förstår det.

          • Erik says:

           Ja, ja du tar orden ur min mun; vi ser samma sak, och ser man igenom den massiva propagandamuren ser verkligheten ut på ett ock samma sätt.

        • matte5958 says:

         Nyheter nu ikväll; rekord i post/förtidsröster i USA…är Soros miljarder på väg att avgöra/fuska till sig segern ?

         • Sture says:

          @ matte5958
          det lär vara 50 gånger fler poströster nu vid samma tid före valet som 2016, vilket innebär att de flesta av dessa poströster är fejkade, dvs. ”skördade” på samma sätt som visades för Ilhan Omar. Folk kommer ock knackar på och kräver att få ens röstsedel och ser sedan till att denna läggs på den kandidat som de knackande har bestämt. Och det är dessa som sedan förfalskar namnteckningen. Men jag tror att det finns möjligheter att avslöja detta.

      • Loa says:

       På detta sätt kan Trump med pondus tala från insidan av problemet – och säga till hela världen (som är där med sina reportrar):
       DON’T BE AFRAID! DON’T LET IT DOMINATE YOUR LIFE!
       Vilket fick MSM att surra som ett getingbo:
       Left’s Response To Trump’s ‘Don’t Be Afraid’ Tweet Emphasizes How Very Much They Want Fear
       https://stillnessinthestorm.com/2020/10/lefts-response-to-trumps-dont-be-afraid-tweet-emphasizes-how-very-much-they-want-fear/
       President Trump wrote: “Feeling really good! Don’t be afraid of Covid. Don’t let it dominate your life. We have developed, under the Trump Administration, some really great drugs & knowledge. I feel better than I did 20 years ago! ”

     • Sture says:

      @ Erik,
      jag ser inget konstigt i detta överhuvudtaget. Elva republikaner smittades med COVID-19 i samband med debattförberedelserna – men ingen demokrat. Man undrar ju förstås om detta var en fälla från debattledningens sida eftersom man inte med några medel hittills lyckats knäcka Trump. Som tur är verkar COVID-19 ha muterat kraftigt och det vi nu ser är kraftigt försvagade stammar verkar det som. Man får inte glömma att virus muterar 10.000 snabbare än bakterier. Dessutom har det tillkommit mycket mera verksamma mediciner, D-vitamin, C-vitamin (som han inte får), Melatonin, zink, kraftigare blodförtunnande medel, hydroxiklorokin osv. Vad som nu kommer att hända är att Trump snabbt kommer att tillfriskna och genom detta med stor kraft kan hävda att hela landet skall öppnas upp – eftersom man har kraftiga motmedel, plus tillräckligt med ventilatorer och personal.
      I början av april dog det 147 personer per dag i Sverige av COVID-19. Förra veckan var totalt 16 personer inlagda för COVID-19 på IVA i hela Sverige. Nästan ingen dör längre i Svderige. COVID-19 är över i Sverige och i USA, trots att man hade hoppats att kunna släcka ner hela USA under flera år, förstöra dollarn och överlämna hela skutan till FN och Världsbanken.
      Tack vare att Trump nu fått COVID-19 och visat att han lätt kunde besegra denna (trots åldern 74 år) så kommer nu hela landet att öppnas upp. Till globalisternas förtvivlan.
      Att alla läkarna skulle delta i en komplott är helt uteslutit. Det här är precis som det ser ut. De hade hoppats att kunna knäcka Trump genom detta, men han reser sig starkare än någonsin.

    • Jon says:

     Har följt fenomenet Trump sedan han kandiderade till president och för mig är det ingen tvekan utan att han kommer att vinna valet dvs. om valet går rätt till vilket det självklart inte gör. kabalen har nu yckats att stoppa Q på den sida de flesta besökte http://www.qmap.pub/ men Q postar fortfarande 8kun.

   • Sture says:

    @ Mjölner,
    varje dag går jag in på YouTube.com. Eftersom storebror vet vad jag har för politisk profil, så brukar det presenteras ett antal förslag (såvida de inte redan censurerats), som jag brukar titta på.
    Ett annat sätt att följa det är att gå in på denna sajt:
    https://www.foxnews.com/shows
    Lägg gärna upp den som en favorit eller ”bokmärke”.

    Här kan du följa varje TV-show som FoxNews har (de är bäst). Om man klickar på en show så presenteras alla de intervjuer de haft under dygnet som enskilda avsnitt, 5-10 minuter långa.
    Jag brukar följa Sean Hannity, Tucker Carlson, Laura Ingraham, Fox and Friends.
    Mark Levin är enormt bra (bäst), men kommer bara på söndagar liksom Maria Bartiromo.

    • Mjölner says:

     Sture!
     Tack för länken och kommentaren om D3 och C-vitamin. Intar själv dagligen C-vitamin oralt (askorbinsyrepulver i mineralvatten) och 1 tablett D3 forte+Q10 och selen+
     1 kaffesked cocosolja i morgonkaffet. Inget socker, godis, hård kontroll på kolhydrater och små portioner på tallriken. Doktorn frågar, -vad har du egentligen för glädje här i livet? Svar, -jag är frisk och mår bra.

     När det gäller videospaning uppstår vissa svårigheter då huskorset håller bevakning på min datortid.

 32. Mjölner says:

  Kanontext av Krabbe!
  Applåder och visslingar………..
  Som Sture framhållit – den svarta befolkningen verkar få mer och mer betydelse för valutgången.
  Om nu inte ”Soros sabotörer” lyckas kvadda föreställningen. Men Trump kan väl använda sig av FBI och nationalgardet.

  • Jon says:

   Han har nog tyvärr inte FBI med sig, åtminstone inte i den högre hierarkin. Flera analytiker påstår nu att USA går mot ett regelrätt inbördeskrig som i och för sig redan pågår i liten skala.

   • Mjölner says:

    Då får vi hopppas ändå att Secret Service klarar sig från infiltration av fienden.
    Det kom kritik mot Trump även från det hållet när han lämnade sjukhuset.
    Nu begynner slaget. Petitesserna haglar.

 33. Sture says:

  Här är ytterligare en video från samma MAGA-rally någonstans i USA. Här 4-5 svarta män som är alldeles på det klara med vad ”Black Lives Matter” är för en slags organisation, dvs. någonting som ger sig ut för att vara något som den i själva verket är motsatsen till och finansierad av motståndare till de svarta (t. ex. Soros).

  De argumenterar här med några vaga sympatisörer till BLM och Antifa och man märker att de är ganska effektiva i sin argumentation. När jag ser detta så avundas jag denna öppna debatt – pang på rödbetan. Det verkar också vara en härlig stämning på alla Trumps rallies, till skillnad mot all förstörelse och bränder, som följer i BLM/ANTIFAs spår.

 34. Loa says:

  RSBN – Right Side Broadcasting Network
  https://rsbnetwork.com/
  Alla rallies, debatter och annat president Trump gör.

 35. Mjölner says:

  När jag läser Eclipse redogörelse för Stefan Torssells ursprung och vad som sägs om MP så kommer det plötsligt för mig, där har jag något att delge bloggläsarna.

  Jag är inte en elak människa innerst inne. Men när jag ser människor ta på sig uppgifter som alla i omgivningen inser och även de själva borde inse att de inte är vuxna, så blir jag genast satiriskt lagd.

  Nu menar jag hon med änglaansiktet. Hon med bikupan en trappa opp. Den väna Amanda Lindh.
  Hon är ett praktexempel. Hon som är en inkvoterad figur bland de andra galjonsfigurerna som hänger i fören på skutan Svea. Hur skall hon få fason på kulturpolitiken? Visserligen är vare sig sossarna eller knappast något av de övriga partierna belastade med någon förståelse för kultur. Men MP? Den väna Amanda är svårt ansatt av 68-romantiken. Samtidigt lider hon av en ständigt brinnande kortslutning i proppskåpet. Under sådana förhållanden blir det mycket svårt för henne att hålla det yttre skenet uppe. Som sagt, jag är egentligen en snäll person men ibland kommer det över mig.

  • Loa says:

   När hon utnämndes och tillfrågades om vad hon skulle göra för det svenska kulturarvet, svarade hon att hon braaann för urbefolkningen – d.v.s. samer…
   Föregångaren var lika vän och blåst, Bah Kunke. Likaledes MP.
   Här har du info om ”goda” som utför ondska:
   K.O. Arnstberg: Godhetstyranniet
   https://morklaggning.wordpress.com/2020/10/02/stodkop/

   • Mjölner says:

    Loa!
    Tack, Arnstberg är vass.
    Ha, samerna är väl invandrare? Khunke rökte cigarr och visade behagen. Så långt har inte Amanda kommit än. Hon verkar mer inlindad.

 36. Sture says:

  Titta på denna video upplagd av Spiro Skouras på bitchute om den konferens om ”den kommande pandemin” som arrangerades av Bill Gates på World Economic Forum i oktober 2019 – 6 veckor innan den verkligen bröt ut. Man förstår hur dessa ”puppets”, nyttiga idioter, har förberett sig på allt det som sedan verkligen hände i form av folkligt motstånd. Videon är på 19 minuter men egentligen finns det material på mer än 5 timmar. Jag tror att det är viktigt att leta upp detta material och förstå hur nickedockorna på John Hopkins sjukhuset förberedde sig. Samtidigt måste man förstå att alla dessa är i stort sett omedvetna redskap för de ondskefulla. De hade räknat med 65 miljoner döda. Det bidde en tumme. Tyvärr för Bill Gates och Rotschild/Rockefeller. Trump kommer att slå er alla.
  https://www.bitchute.com/video/Bex8pPtTpjM3/

 37. Lennart says:

  Region Örebro förbereder för att 240 000 invånare ska få ett ”skydd mot Covid-19” genom massvaccinering, enligt Nerikes Allehanda 5 oktober. Idag meddelar samma vänsterliberala blaska att ”smittan ökar” eftersom man testat fler och att ”nya regler” därför ska införas:
  https://www.na.se/artikel/kraftig-okning-av-covid-smittade-i-orebro-lan-i-morgon-infors-nya-regler

  Men den som läst på Lars Berns blogg vad de 400 belgiska läkarna säger, inser att detta virus uppträder helt normalt och att inga särskilda åtgärder behövs, annars än att skydda riskgrupper och stärka immunförsvaret på naturlig väg. Det behövs definitivt ingen massvaccinering.

  Jag tycker att de 400 läkarnas brev kan bilda underlag för en anmälan av Regionen till IVO, för planerad felbehandling, ”i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet” av 240 000 länsinnevånare. Någon som har synpunkter på det?

  • ragnhild says:

   Og her ”meddeles” det at ”smittan ökar” . ref. Lennarts kommentar. Kanskje best ikke å teste seg unødvendig som en sa humoristisk.

   Ref. hva som sies i lenken under her om (bl.a. testene, men så mye mer).

   ”Crime against humanity”.

   Til alle – uten det motet og viljen til å forklare/informere om hva som foregår, og har foregått langsmed den historiske veien menneskeheten har vandret så var vi forblitt i mørke, behagelig nok – MEN urovekkende bokstavelig talt. Dere graver dypt … og det må til. Slik er akkurat denne bloggen unik. Stor TAKK, fra meg og mange flere også her vest for dere.

  • Mjölner says:

   Lennart!
   Detta är ju helt befängt. Alla känner väl till vid det här laget att virus muterar. Vad är motivet? Absolut inte ”att få ett skydd”. När och om vaccinet levereras är Covid-19 historia. I dag finns inget godkänt vaccin för den varianten Det tar flera år av tester för att erhålla säkerhet mot biverkningar. Det är inte säkert ens då, vi minns svinflunsan. Landstingen slösar skattepengar med inköp av värdelöst vaccin som kan orsaka att folk insjuknar i onödan.

   Det här eländet kommer snart att sprida sig.
   Det är synd och skam, de har svalt bluffen, betet och kroken och sitter med halsen i snaran. Politikerna är på väg att genomföra ett planerat mord på Svea rike men tror de agerar kraftfullt.
   Så fort ett problem uppenbarar sig, pytsa in mer pengar.

   • Sture says:

    @ Mjölner,
    hela bedrägeriet finns dokumenterat på YrsaHäggströms sida ”Bakom kulisserna”:
    https://bakomkulisserna.biz/2020/09/30/slutligt-bevis-covid-19-planerades-for-att-inleda-den-nya-varldsordningen/

    Men de är svårt att läsa och titta på allt i sin helhet. Därför kommer jag att lägga ut valda mindre delar, som man kan ta till sig.
    En eloge också till Berit på ”Everykindapeople.blogspot.com”, som publicerat detta.

    • Sture says:

     @ Mjölner,
     redan 2015 tog man patent på viruset ”COVID-19” och redan 2017 började man sälja ”testkit för COVID-19” till USA och EU plus en mängd andra länder. Sverige köpte redan 2018 in en mängd testkit för COVID-19. Misstaget man gjorde var för förstås att man redan 2017 kallade dessa testkit för COVID-19 testkit, som om man redan visste att det skulle bli en pandemi 2019. Vilket man naturligtvis visste eftersom man redan tagit patent på detta virus (läs ”Richard Rothschild”). Man visste dock inte att ivriga sökare skulle hitta denna uppgift på nätet och har nu skyndsamt döpt om testkit från COVID-19 testkit till något mera neutralt. Men försent. Anden är redan ur flaskan.

     https://bakomkulisserna.biz/2020/09/09/sverige-kopte-in-covid-19-testkit-redan-2018-av-eu-tala-om-att-vara-forberedd/

     • Mjölner says:

      Sture!
      Har smitit upp mitt i natten och läst länkarna. Tack.
      Hårresande, blodisande.
      Vi äldre har som tur är inte så många år kvar av jordevandringen. Vilket fruktansvärt scenario för kommande generationer om denna ondska får fotfäste och lyckas. Människan är den mest ondskefulla varelsen av alla däggdjur på denna jord.

     • Mo says:

      Tack Sture för dina inlägg, fantastiskt bra information. Verkligheten överträffar som vanligt de vildaste fantasierna. Fienden är mäktig. Vi måste hjälpas åt !

    • peterkrabbe says:

     Bra sammanfattning av bakgrunden till Covid 19, förhoppningsvis ger det bäst effekt att tömma hela magasinet i en enda salva så alla kan se resultatet på måltavlan. Det vi lägger ut gradvis bleknar bort redan nästa dag och allt fortsätter som vanligt.
     Fråga ett är hur Trump nu kommer att tackla detta, tveklöst är han väl insatt i agendan. Att Fauci finns kvar i hans organisation är oroväckande. Tyvärr måste hela Rockefeller-imperiet sprängas sönder och samman, vilket lär bli omöjligt.
     Fråga två är om det är tillfälligheter att Nobelpriset i år gått till ”gensaxen” som säkert kommer att utnyttjas i framtida vaccinationer. Allt prat om att detta avser ingrepp i växter och annan beskedlig materia är naturligtvis vilseledande, det verkliga syftet framgår av artikelns inslag om genmanipulering av våra mänskliga gener för att få oss att bli okritiska och lydiga slavar under AI.
     Eftersom jag skrivit om detta under många år nu är jag inte särskilt förvånad, jag instämmer i Mjölners oro för framtida generationer, vi äldre kan inte göra mycket mer än att titta på och de yngre är redan tillräckligt indoktrinerade för att tro att The Great Reset är något positivt. De kommer att sakta glida in i dimmorna utan att ens vara medvetna om det…

     • Sture says:

      @ peterkrabbe,
      att Fauci fortfarande finns kvar skulle kunna bero på att Trump inte vill visa att han förstått alltihopa. Han vill således inte visa sina kort. Fauci å sin sida är nog väldigt rädd för att allt kommer att avslöjas, att han själv är delaktig i komplotten. Han har ju faktiskt lämnat en hel del spår efter sig. Därför sitter han just nu still i båten och undrar hur mycket Trump egentligen förstått. Detta kommer upp efter valet – om Trump vinner stort.

      • Mjölner says:

       Efter att ha läst brevet från de 400 belgiska läkarna som Lennart skrev om, fortsatte jag med att försöka lyssna på Covid-19 gudstjänsten i TV. Bara skitsnack om virusets farlighet, statistik över dödlighet, smittrisker, masker och att allmänheten bör rätta sig efter givna direktiv utan något ifrågasättande. Hahaa säger jag.

       Vad jag kan förstå är statistiken på dödligheten i corona kraftigt överdriven. Det är skillnad på att dö i corona mot att dö av corona. Det är så gott som dödstyst om andra dödsorsaker, cancer, diabetes, kardiovaskulära sjukdomar, diverse missbruk, trafikolyckor och självmord på grund av psykiska problem orsakade av coronahysterin.

       • Sture says:

        Mjölner,
        CDC gick för några veckor sedan ut med beskedet att endast 6% hade dött COVID-19, De andra 94% hade dött av andra orsaker. Dvs. I USA rör det sig endast om 13-14.000. Och för detta förstör man hela ekonomin.
        I Sverige dör normalt 260 ± 30 personer varje månad av naturliga skäl.

        • peterkrabbe says:

         Sture, Trump gick idag ut med beskedet att han fått en ny mirakelmedicin från Regeneron som kallas REGN-COV 2. Känner du till något om detta? Trump var så euforisk att han på stående fot utlovade detta till alla amerikaner som skulle komma att behöva det. Självklart en överdrift eftersom medlet nog inte är tillräckligt utprovat än. Ett dilemma eftersom Trump måste utlova samma mediciner till väljarna som han själv fått privilegiet att bli frisk genom.

         • Loa says:

          A MESSAGE FROM THE PRESIDENT!

         • Sture says:

          @ peterkrabbe,
          jag känner inte till så mycket om detta annat än vad jag hört på svensk TV där en kvinnlig forskare berättade att de länge har forskat på detta och kommit ganska långt. Efter vad jag förstår identifierar man de naturligt bildade antikropparna hos de som blivit sjuka. Man kan sedan artificiellt syntetisera dessa i massiv skala och ge till nyss insjuknade. I detta fall rörde det sig tydligen om en cocktail av två monoklonala antikroppar. Dessa angriper genast virus och förintar dessa – man blir snabbt symptomfri.
          Samtidigt har virusets antigener dessförinnan visats upp för det egna immunförsvaret som börjar tillverka egna antikroppar. Detta kan ta lite tid – dagar till veckor – men skall sedan skapa en livslång immunitet.
          Innan man fått detta immunförsvar är man bräcklig och kan hinna dö. De artificiella antikropparna är således en brygga till den tidpunkt då man har egna antikroppar.

          Att Trump nu erbjuder dessa artificiella antikroppar gratis behöver inte betyda en stor kostnad i nuläget eftersom väldigt få med COVID-19 idag ligger på IVA.
          Och detta är naturligtvis en enormt mycket smartare lösning än att tvångsvaccinera hela världens befolkning – med allt vad dessa biverkningar kommer att betyda. Bill Gates kan slänga sig i väggen.
          Detta var Guds ingripande att Trump skulle vara en av de första att få dessa monoklonala antikroppar. Han var modig. Trots att det inte var uttestat ännu sade han – ”ni får testa på mig.” Bingo !

          Problemet är förstås att man för varje ny virussjukdom får syntetisera nya antikroppar, som passar för varje virus. Men tekniken går snabbt framåt och snart framställer man hela paketet på en dag – tro mig.
          Innan dess kan man använda Vitamin C, D3, B1 och melatonin etc.,etc.
          Jag tror att Trump efter valet kommer att säga att vaccinationerna skall vara ”frivilliga” eftersom vi har så mycket annat att använda till de patienter, som blivit sjuka. Att massvaccinera blir då som att jaga myggor med slägga.

          • Mo says:

           Man vill utveckla genmodifierade bakterier för antikroppsproduktionen, ungefär som tillverkning av tillväxthormon sker idag. Rätt använt kan det bli bra och selektivt. En stor fördel framför massvaccinationer.

       • Mjölner says:

        John D Rockefeller masonic creed.
        https://hagenbo.blogspot.com/

        och så efterlyses Savalle, -är du där?

        • Loa says:

         Är detta ett skämt? Nog för att jag tror mumien om det.

         • peterkrabbe says:

          Det finns ett flertal skrifter med liknande innehåll och okänt ursprung, den mest kända är kanske Sions Vises Protokoll från slutet av 1800-talet. På många sätt beskriver de vad som händer idag och klassas konsekvent som konspirationsteorier, trots att de ligger mycket nära vår verklighet.
          Denna skriften pekar mot sionismen och judendomen, men mig veterligt har man aldrig kunnat koppla Rockefellers till judendomen, trots att deras verksamhet är identisk med exempelvis Rothschilds. De senare försökte aldrig dölja sitt judiska ursprung utan var tvärtom stolta över det, till skillnad mot andra konverterade släkter som exempelvis Roosevelts. Å andra sidan har de varit grundliga med att rensa ut i arkiven, så frågan kvarstår.
          Mina egna tyska släktingar från Hamburg gjorde många affärer med Rockefeller och sålde bl.a sitt rederi med världens första tankbåtar till honom under slutet av 1800-talet. Dessa gick i trafik mellan Amerika och Tyskland med fotogen till lampor och kaminer, men konverterades av Rockefeller till oljetankers. De blev grunden till Exxon Oil. I kretsen fanns även bankirfamiljen Warburg, som satt stora spår i politiken. Jag kan bara konstatera att Rockefellers följt den judiska ”mallen” till punkt och pricka och har inga tvivel om deras ursprung.

      • Loa says:

       Trump disses Dr. Fauci: ”I inherited him; you inherit a lot of people,” https://www.youtube.com/watch?v=KxEB1Yr8_5o

     • Loa says:

      Precis min reaktion på priset till gensaxen. Letade förgäves efter ‘människa’ i uppräkningen.

     • Loa says:

      Ja, fantastiskt bra samlat på Bakom kulisserna. – Men kan man fyra av allting till klentrogna personer man så gärna vill ska ta till sig det? Som man absolut inte vill ska vaccinera sig.
      Det kräver ju att de tror på Ondskan. Är det inte troligare att man kan påverka med droppen som urholkar stenen? Skedmata fakta. Så de inte slår bakut. Det kräver ju en öppen inställning.

      • Mo says:

       Loa jag håller med, försiktig tillförsel, detta är hårdsmält, risk för uppkastning. Fel reaktioner kan snabba på tvång, sanktioner och strypsnaran mot sanningssökarna. Teamwork och samordning är ledstjärnan.

 38. eva-marie says:

  ” People get ready ! ”

 39. Mo says:

  Politikerna tycks inte själva vara så rädda för det virus som de vill skrämma sin befolkning för. Hur väl informerade och delaktiga i planen är de ? Livet blir en fest för några.

  https://www.sydsvenskan.se/2020-10-08/ebba-busch-brot-mot-coronarad-pa-fest

 40. Mjölner says:

  Peter skrev i ett inlägg något om att vi bloggare gräver upp oegentligheter, presenterar och diskuterar. Dagen efter är detta oftast glömt. I den allmänna grå mediestormen tycks ingen ha reagerat. Betänk att detta ingår i MSM:s politiska agenda. Död åt yttrandefrihet och de svåra konkurrenterna -”de fria nätmedierna”, orkestrerat av illvilliga politiker i regeringsställning.
  Den politiska närsyntheten med värdegrunden i högsätet förgiftar tillvaron för många medborgare.
  Det är här inte fråga om någon sorts naivitet eller okunskap, långt därifrån.
  Samtidigt har det maktbärande partiet ett flertal smutsiga byk som man inte vill ta i tu med.
  Hav tröst, droppen urholkar långsamt men säkert stenen. Det är just nu inte läge att ge sig.

  Det blev också för en del deltagare, vad jag kan förstå, ett bryskt slut på Palmetråden.
  Hav tröst även där. Det blir säkert tillfälle att i framtiden återuppta den tråden. Om inte förr när Trump är återinstallerad i januari 2021. På Krabbes blogg finns en brett register där de enskilda deltagarna innehar unika kunskaper och grävande förmåga att avslöja maktens lakejer.
  Häng i vänner !

 41. Pingback: I skymningslandet…. | Peter Krabbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: