Tid för sorg eller glädje?

Så är det då dags för långfredagen, dagen man hatade som barn, sittande i mörk kostym, stirrande in i väggen. Allt roligt var förbjudet, man fick inte skratta eller skämta, fick inte gå ut eller träffa kompisar. Inte lyssna på musik, inte prata högt. Dagen skulle vara en plåga i åminnelse av Jesus på korset.

Numera struntar man i det mesta av detta, det är säkert bättre. Dessutom väntar ju påsklunchen bakom hörnet med snapsen på bordet. Då pratar man desto mer. Nog kan vi vara kristna trots det? På påskdagen äter vi påskalammet och drar i oss några glas gott rödvin. Därefter mår vi bättre, synderna är förlåtna och livet väntar på nytt.

Kanske kan vi se en spegelbild av verkligheten här? Det senaste året med sina Covid-restriktioner har varit en enda lång, lång, långfredag och vi har suttit inlåsta i våra hus eller hem utan normal kontakt med vår omgivning. Nu vill vi ut och fira att eländet är över och återgå till det liv som väntat länge nog. Men viruset stretar emot och Gates fortsätter att flina åt oss. Kanske löser vi ändå problemen genom att visa att det finns alternativa strategier, att vi kan umgås igen, bli lite sjuka men ta de där medicinerna istället som allt fler vet kan bota oss. Få den naturliga immuniteten och slippa oroa oss. Bygga upp vårt eget immunförsvar för att klara även det kommande djävulskap som säkert redan ligger klart i laboratorierna, klart att pumpas ut för att få oss att slutligt förlora hoppet.

Den franska revolutionen började för att folket inte fick det bröd som man med all rätt krävde. Är det dags nu för en revolution i syfte att få de mediciner som vi, också med all rätt, kan kräva för att slippa bli sjuka och dö – av virus, isolering, ekonomisk konkurs eller tristess? Vaccinerna är inga mediciner, de får de lyckligt lottade att överleva några månader till, tills nästa mutation står på tur för att ställa oss i vaccinationskön igen. Vi förväntas tacka Den Goda Staten för varje månad som vi får leva.

Gamla beprövade mediciner som Hydroxyklorokin, Ivermectin m.fl. bedöms som ”obeprövade” mot Covid, trots att de bevisligen botar på kort tid, istället lanseras vacciner som knappt ens är godkända och resulterar i hundratals avlidna direkt efter sprutan som ett bättre alternativ. Receptfria piller blir plötsligt receptbelagda samtidigt som läkare förbjuds att skriva ut dem. En av de största produktionsanläggningarna för Ivermectin brinner plötsligt ner till grunden. Istället förvisas de sjuka till isolering i hemmet tills de uppnått stadiet för intensivvård, trots att alla vet att det då för många är för sent med behandling.

Vad är det då egentligen som pågår i samhället? Finns det fortfarande någon som inte förstått att vaccinationsagendan har politiska förtecken och att de kallt beräknade konsekvenserna för den enskilde är nogsamt utprovade redan för flera år sedan i syfte att genomföra The Great Reset, med en i varje avseende kontrollerad befolkning, medellös och utan inflytande i politiken? Att demokratin sjunger sin svanesång och att det totalitära Corporational Communism står klart att ta över.

Kan vi då få denna utdragna långfredag att till slut gå över till en gladare påskafton? Vi måste naturligtvis försöka, även om uppgiften tycks lika omöjlig som det var för det franska folket att störta den orubbliga kungamaktens grepp över samhället. Men maktens fundament är alltid polis och militär, de beväpnade. Spricker detta fundament sönder faller också makten. Frankrike har alltid fått gå först i historien och kommer säkert att göra det igen. Fransmännen har fått nog och inget land i väst har fått se demonstrationer i en sådan omfattning. Macrons dagar är räknade. Fransmännen tar inte sprutan.

I Sverige fäller inte oppositionen vår regering, inte ens när de har tillfället i hand. Vikingarna har blivit syltryggar som inte ens duger att göra lingonsylt av. Vi får snällt invänta att andra gör jobbet åt oss.

I väntan på det rekommenderar jag alla att göra som jag – njuta av en solig påskafton med god mat och tillhörande drycker och fortsätta njutningen på en likaledes solig påskdag med ännu godare mat och ädlare drycker. Jag önskar med andra ord alla en förhoppningsvis Glad Påsk!

Peter Krabbe

153 Responses to Tid för sorg eller glädje?

 1. jesslar53 says:

  Förhöjt grundavdrag för den som har fyllt 65 år
  Den som vid beskattningsårets ingång har fyllt 65 år (född 1955 eller tidigare för beskattningsår 2021) får utöver det vanliga grundavdraget även ett tillägg med ett särskilt belopp (63 kap. 3 a § IL).
  Det förhöjda grundavdraget (grundavdraget inklusive det särskilda beloppet) är
  • 52 900 kr vid låga inkomster
  • som högst 110 600 kr
  • som lägst 14 000 kr vid höga inkomster.

  Då undrar jag varför jag inte får samma grundavdrag som jag tycker mig ha rätt till ,, 13 900 från en inkomst som ej existerar. undrar då hur jag skall klara mig med den . Varför följes inte detta som ovan enligt lagen .
  MVH
  LARS

 2. Erik says:

  Angående franska revolutionen och: ”revolutionen började för att folket inte fick det bröd som man med all rätt krävde” så mins vi väl alla Marie Antoinette berömda kommentar:

  ”Finns det inte bröd att äta? Varför äter de inte bakelser? Låt dem äta bakelser!”

  Detta i sin tur påminner mig om en reklamslogan jag såg i tunnelbanan som marknadsförde visst ett känt mäklarföretag:

  ”Bostadslös? Tjacka villa”!

 3. Margareta says:

  Lyssnade just på ring P1. Sista frågan med någon minut kvar av programmet gällde en person i Alingsås som blivit erbjuden tid till fiktiv vaccinering mot Covid 19. Smittskyddsläkare hade ingen aning om vad
  det var. Det skulle man definitivt strunta i påstod han. Kanske aprilskämt?
  Det låter lockande om man kan garantera att det är fiktivt.

 4. Margareta says:

  Glömde att hälsa alla en riktigt GLAD PÅSK!

 5. stigrydmark says:

  Frågan är om man på egen begäran kan få t.ex Ivermectin, när man ligger och kämpar mot döden? Kanske om man skriver under på att man kräver medicinen på egen risk? Frågan om mediciner har media lydigt hållit käft om, mediciner ”finns inte”.

  • peterkrabbe says:

   Generellt för dessa mediciner gäller att de skall tas direkt vid insjuknandet för att kunna göra nytta, ju senare desto svårare att få effekt. Det löser man genom att kräva läkares ordination samtidigt som man skrämmer läkarna med konsekvenser om de saboterar vaccinagendan. I andra delar av världen kan man köpa medicinerna över disk var som helst, det blir individens val om man tror eller inte tror att det hjälper. Det
   är ingen tillfällighet att smittspridningen är oerhört mycket lägre i många länder i Asien. Jag hade gärna sett att jurister i Sverige tog upp frågan om patientens rätt att bestämma sin medicinering.

  • kirurgenblog says:

   Ivermectin hjälper inte i ett sent skede av sjukdomen men däremot finns det en chans med C-vitamin 20 gram intravenöst x2. Se Stures blogg som Peter har refererat till tidigare. Om man ej har drabbats av coronat så är den viktigaste åtgärden man skall vidta: kraftsamla på viktnedgång om man är överviktig. Smärt är bra.

 6. carinaagrellgmailcom says:

  Ja, detta är kanske den moderna fredstidens mest osäkra påsk. Vad väntar runt hörnet, där datum i april utpekats som omstörtande. Kommer Klaus Schwab i sin rymdkostym och utnämner sig själv till världshärskare? Eller blir allt bara som vanligt med alltfler protester mot restriktioner och förbud? Kommer hela Covidhistorien att falla i glömska. De äldre ska alla få sin spruta trots försening, och vi kan väl därefter räkna med ungefär samma antal frånfällen när nästa ”mutation” dyker upp, fast det bara är en ny våg som för de vaccinerade är livsfarlig eftersom deras immunsystemen har havererat.

  Tack Peter, GLAD PÅSK och SKÅL!

 7. Mjölner says:

  Jag instämmer med föregående talare, GLAD PÅSK!
  Med tanke på Peters glada avslutning på sitt påskinlägg, säger jag som Thor Modéen, ”ta en sup och var som en människa”

 8. Erik says:

  Mycket flörtande om alkoholen här. Det ligger väl i vår kultur detta att romantisera allt kring alkoholen. Nämn en svensk högtid där alkoholen inte står i centrum?

  • peterkrabbe says:

   Erik, i min värld är ett måttligt intag av drycker i samband med måltider, med varierande alkoholhalt, ett självklart inslag för att förhöja såväl smakupplevelsen, välmåendet och den sociala samvaron. Det innebär inte att man super sig redlöst berusad, även om jag vet att det finns andra som har svårt att sätta gränserna. Jag ser det inte som ett romantiserande utan, må då vara, ett privilegium för dem som vuxit upp i sammanhang där det inte handlar om sprit, utan välsmakande drycker. En snaps till sillen, ett gott rödvin till lammsteken och kanske en liten konjak till kaffet. Jag kan inte se det som rimligt att man inte får nämna dessa tillbehör i sina rätta sammanhang, bara för att människor med alkoholproblem inte skall behöva känna sig frestade. Självklart beklagar jag dem som inte fått växa upp med en normal och okomplicerad relation till dessa måltidsdrycker och har själv erfarenhet av några som inte klarat trycket. Jag ser det dock inte som spritens fel att någon blir alkoholist, orsaken ligger i andra faktorer och får bearbetas genom att lösa dessa istället. Spriten blir bara en utväg när lösningarna saknas. Ta inte illa vid dig av denna litania, men man kan inte förbjuda glädje bara för att inte alla kan ha roligt. Glad Påsk!

   • Savalle says:

    Glad Påsk! önskar jag dig, Peter, och alla er fantastiska, engagerade, kunniga och sanningssökande kommentatorer!

    Jag instämmer helt i ditt försvar för våra ädla drycker!

    Min mormor var mycket starkt troende på Bibeln, men aldrig någonsin tvingade hon på mig – eller någon annan – sin övertygelse.

    – Det du berättar, Peter, om långfredagen, dagen du hatade som barn, var aldrig något övergrepp som min kära mormor utsatte någon annan för.

    Mormor var absolutist och hade aldrig någonsin varit på systembolaget i hela sitt liv förrän hon en dag, på äldre dar, bestämde sig för att köpa en halvflaska konjak åt sin älskade son Sture, som hade fått hjärtbesvär. En liten hutt konjak gör ju susen då.

    Mormor tog alltså mod till sig och uppsökte det där hemska systembolaget för att inskaffa ”hjärtmedicin” åt sonen. Vid disken (på den tiden handlade man ju över disk) frågade mormor osäkert expediten om hon var för gammal för att få handla.

    Allt gick bra med inköpet och hemkommen till sonen Sture räckte hon fram den alkoholhaltiga presenten med orden:

    ”Måste du ha det här?”

    Sture, min morbror, var som alltid rapp i mun och svarade leende: ”Nej, behåll flaskan själv, du!”

    – Ett av många härliga minnen av min så kära mormor. 🙂

    • stigrydmark says:

     Mina föräldrar var godtemplare. Mammas bröder kunde vid sammanträffande medföra en flaska renat utan några kommentarer.

  • Mjölner says:

   Ja Erik, Folknykterhetens dag som är en stor dag för nykteristerna. Där ligger fokus på att frälsa svenskarna från spritens avarter. Mina föräldrar var helnykterister. Där fanns aldrig någon sprit eller öl vid bordet. På gamla dagar blev dock min far slav under lasten och drack gärna en halv lättöl till maten. Thor Modéen var en populär skådespelare i så kallade pilsnerfilmer på 30- och 40-talen. En skämtsam figur som tyvärr blev alkoholist och dog i förtid. Det innebär inte att alla skämtare är alkoholister eller dör i förtid.

   Värmlandspoeten och författaren Gustaf Fröding, han som skrev -”här är dungen där göken gol”, (sitter uppsatt på en skylt vid Alster jämte gamla riksvägen till Karlstad) blev svårt psykiskt sjuk samt alkoholiserad. Men han var en stor skämtare trots allt. Han skrev också denna tänkvärda strof som i dag stämmer ganska bra på den svenska sömngångaren Svenne Päron.
   Jag skiter i varmt, jag skiter i kallt, jag tror ta mig f-n jag skiter i allt.
   Ha det gott och njut av påsken.

   • Erik Forsman says:

    Ja Thor Modéen ja… Var ett stort faan av Thore som liten, då min mor gillade dylika filmgenre av typen pilsnerfilmer (vanligt under kriget). I Thores fall utnyttjades han skoningslöst (eller var för snäll för att säga nej) i över 30 år och spelade in kusligt många filmer med ett tempo ingen i dag skådis skulle kunna mäkta med och blev slåendes totalt urbränd. Inte nog med det, han spelade även in hela: ”228 titlar grammofonskivor på 78-varvare med dialoger och sketcher”.

    Tror inte flaskan tog honom, ingen kan prestera med så hög energinivå under mer än 30 år och samtidigt vara alkis. Han föll väl en fällan att arbeta ihjäl sig med det han älskade att göra.

    RIP Thore…

   • Erik Forsman says:

    Har lästen del Förding, ingår i bildningen, men han fastnade aldrig riktigt, kanske en generationsfråga? Här är några strofer som ni får gissa vem upphovsmannen är:

    1.) Smakar vattnet ingenting? Kan jag någonsin älska dig?
    2.) Slowly we pass Arkansas, as it was ourselves

    • eva-marie says:

     Jag vet! Men det är lite fusk. Känner igen det från en viss konversation. Så i rättvisans namn får någon annan gissa. Ledtråd ; S. L. (om jag minns rätt)
     Vem har skrivit denna enklare dikt jag alltid påminns om i slutet av mars. Vet inte om namnet är allmänt känt ;

     ”Det var den dagen
     före april.
     I skogen satt jag
     ensam och still.

     Jag sjöng för fågeln
     ett litet slag.
     Gud gjorde tonen
     och orden jag. ”

     (Troligen skriven för barn.)

     • Loa says:

      Jag har en dikt av Fröding på köksväggen, som passar bra nu:

      Grönt! Gott,
      friskt, skönt vått!
      Rik luft, mark!
      Ljuvt stark,
      rik saft,
      stor kraft!
      Friskt skönt
      grönt!

     • Erik Forsman says:

      Vilket fantastiskt minne du har, blir var i kroppen. Selma Lagerlöf?

      • eva-marie says:

       Ibland räcker minnet långt. Raderna är så speciella att jag kände igen dom på en gång.

       Är Selma Lagerlöf svaret på min dikt? I så fall, nej. Men det var nog en onödigt svår fråga då jag själv inte känner till den som skrev det. Har endast skrivit av den efter att ha läst i en slags barn-antologi. Det enda jag skrivit under som namn är M.C. Davies.
       Så jag vet inte ens om det är en man eller kvinna. Kanske någon annan som vet?

       • Savalle says:

        På tal om barn!

        Den här nonsens-dikten lärde pappa mig när jag var ett mycket litet barn, och jag minns den än:

        En svullen lavrarit, karamans laxardi, kara mandlari, Jacob för dank, en spillerigods, godseligods, skinklaradom, markstugens vals.

        Visst är det härligt med ord och rytm, skratt och lek!

        • stigrydmark says:

         Huppskutteri skutte rumpen stumpen, alla manna tjafs inga binga boja bej.

        • eva-marie says:

         Ja Savalle. Det är härligt med ord och rytm. Skratt och lek är särskilt viktigt för barn och unga i dessa tider. Fast vi lite äldre behöver en del av den varan också i dag.
         Det är också alltid härligt att se dig här på bloggen Savalle!

         • Savalle says:

          Tack detsamma, Eva-Marie!

          Vi har massor att lära av barn och djur – lek, hopp och skutt och instinktiv vishet.

          Tänk om alla människor kunde leka gömme, skoja vänligt, hoppa runt och spela boll med varandra mellan rundorna på arbetsplatserna, istället för att pressas till det yttersta av pressade arbetsgivare!

          Hela samhället är dominerat av maktens piskor, där den högre i hierarkin piskar ryggen på den närmast stående lägre i rangordningen i långa pisk-kedjor.

          Jag arbetade några lyckliga år på Statens Skolor för Vuxna (SSV). Det var en mycket fin arbetsplats och mycket uppskattat av alla de vuxna elever som här fick en andra chans i livet. Men naturligtvis fick inte en sådan instituition vara kvar!

          Trots att vi arbetade hårt på SSV var det mycket frihet under ansvar med plats för lek, spel och glädje. Där var det i både bokstavlig och bildlig bemärkelse högt i tak.

          Glädjen i leken och rörelsen gjorde det roligt att åka till jobbet och gjorde att kamratskapen var stor. Och hoppandet och skuttandet nere i bordtennistummet i källaren höll oss friska och starka.

          Några av oss, som älskade att spela pingis och rundpingis därnere, spelade en stund var och varannan timme. Ingen kritiserade oss för dessa nyttiga avbrott i det stillasittande arbetet, men för syns skull (och för att känna oss lite busiga) brukade vi stoppa ned bordtennisracketen i ett tjockt stort kuvert som vi med så seriöst ansiktsuttryck vi kunde uppbjuda bar under armen ner till källaren. 🙂

          • eva-marie says:

           Härligt Savalle! Tack för en underhållande och rolig berättelse!
           Kan tänka mig hur det var att ha dig som en småbusig lärare.

        • Erik Forsman says:

         Har ni tänkt på att olika bokstäver i svenskan bär på olika värden? Sämst eller lägst värde har bokstaven ”Ö”, det är väl därför den kommer sist också. Roande mig med att få in så många negativa klangresonans som det bara gick med bokstaven ö, håll till godo:

         Från Ödeshög kom en ökänd snål gammal bög
         Folk sa han va gamla sjöman, hette för övrigt Axel Öman
         Han badade aldrig i en sjö, utan drack sin söta öl, sög på sin mögliga lök
         bökande i sin egen guckemöjja med sin läckande gamla blöja
         Folk sa han luktade mök, blev sänd till en öde ö
         där blev det hans öde att dö

     • Erik Forsman says:

      ”Solen går ner, som en kopparpeng i ett hav av fruset fett”.

      Tips: amerikan född 1891.

      • eva-marie says:

       1891? Har du någon mer ledtråd? Om det varit en svensk skulle jag gissat på Tranströmer. Fast han är ju född senare.

       • eva-marie says:

        Eller så är det en ”luring”. Blir inte förvånad i så fall.

        • Erik Forsman says:

         Henry Miller.

         • eva-marie says:

          Tack. Du får väl ta det som en komplimang att jag misstänkte dig för att ha gjort en luring då!
          Jag känner inte till det Miller gjort, men bildspråket i raden påminner om hur Tranströmer skrev i sina dikter tycker jag.
          Vem vet. Kanske han var inspirerad av Henry Miller.

          • Erik Forsman says:

           Kanske. Hans bildspråk var enastående. Jag bryr mig inte så mycket om hans erotiska eskapader utan det det var hur behandlade språket: avskalat, minimalistiskt, igenkännande och direkt. Att använda metaforer är vanskligt, mycket effektivare med visande språk än ett beskrivande språk. Beskriv en vardaglig handling av upprepande karaktär vi alla gör dagligen; storleken ligger i att lägga in textpassager som skickar iväg läsaren för att återgå till det vardagliga pysslandet. Göran Palm var fenomenal på detta i sin ickepolitiska prosa lägg till hans syniska humor som när sökte jobb på Marabou (fritt ur minnet från Ett år på LM):

           ”placerades i en skrubb i 45 minuter i väntan på anställningsintervjun. Blev inte bjuden på någon av företagets succéer. Inte ens en Tula. Den lilla halsläkaren. Personalchefen såg ner i mina papper: ”Ja ha…Akademiker söker industrijobb nu för tiden?” Det var meningen att jag skulle le men ansiktet var stelt som en frusen presenning”.

           När jag var grabb fanns bara presenningar av ytterst tjockt, styvt och grovt tyg. Ett fruset stycke äldre presenning säger allt om ett stelt ansikte 😉

        • Savalle says:

         En riktig luring, en SEXIG luring…?

         • eva-marie says:

          Haha. Du verkar vara i högform, Savalle!

          • Savalle says:

           Tillsammans med ärliga, trevliga medmänniskor kan glädje och humor frodas!

           När det gäller Henry Miller, så var han otvivelaktigt en ytterst skicklig författare, men han var starkt ”upp-pushad” av dem som styr det vi kallar ”kulturutbud” – och precis som Hollywood- filmer, och så mycket annat som påverkar människoskarornas undermedvetna, så spelade hans litterära produktion en väldigt viktig roll för att lansera ”fri” och perverterad sex, vilket resulterat i kärnfamiljens söndervittring världen över.

 9. Erik Forsman says:

  ”Ta inte illa vid dig”. Klart jag skulle vilja ta illa vid mig (men nu gör jag inte det) för annars lossnar inte debatten och tar fart. Det är när man är under attack, men är som bäst som bekant. Jag är aldrig så bra skribent som under tung moteld, men nu berörde inte boggposten något direkt kontroversiellt ämne, så varför inte starta här: ”inte förbjuda glädje bara för att inte alla kan ha roligt”.

  Det är själva hårda kärnan i vänsterns idéprogram, att reglera och förbjuda nöjen bara för att några få individer inte kan hantera frestelserna som t ex: spel och dobbel, avkriminaliserad narkotikamarknad, konkurrensutsatt Systembolaget. Vidare uppluckring av prostitutionslagstiftelsen. Målet är att Sverige ska regleras och medborgarna skyddas och bli ett vuxendagis för jättebebisar som aldrig ska klara av att ta personligt ansvar för sina egna livsval – att leva är att ta risker!

  Detta med frihet och val är en svår nöt att knäcka. Personligen skulle jag vilja se straff i lagstiftning mot sex utanför äktenskapet. Naturligtvis straff för både äktenskapsförbrytelser, hor otukt samt själv befläckelse. Alltså sexuella relationer enbart lagliga och tillåtna inom äktenskapet (vad man och kvinna göra med varandra i sängen har ingen med att göra). En uppluckring av narkotikalagstiftningen, i vart fall en avkriminalisering av Cannabis och omvänt strängare straff för tunga droger samt konkurrensutsatt och fri alkoholförsäljning.

  • Mjölner says:

   Erik!
   På tal om sex, är det inte dags att parterna i samtyckets tecken tar användning av ett formulär som liknar det man måste fylla i vid trafikincidenter och krockar.
   Man fyller i beskriver händelseförloppet ev. skador, samt skriver under. Var och en tar ett exemplar. Då går det inte att ångra sig i efterhand. Vid inspelningar via mobil eller annat media
   har samla… förlåt, samlevnads- proffsen börjat radera i inspelningarna. Skamligt.

   • Erik Forsman says:

    Detta med samtyckeslagen är bara ytterligare en kulturmarxistisk skapelse i högen ämnat att rasera människans enda glädjeämne nämligen kärleken mellan oss människor. Denna problematisering av samlivet är så absurd att den slår knut på sig själv, vilket med all tydlighet kom fram i det senaste fallet kring Göran Lambertz eskapader. Allt kan ersättas med: ”fint sätt på sängkanten”. Det går naturligtvis inte att lagstifta finliret. Här görs kvinnan både till potentiell förövare samt offer på en och samma gång. När föreligger det samtycke? När upphör samtycket och vems ansvar är det att samtycket kommuniceras? För även om det bibeltjocka kontraktet är underskrivet av bägge parter, säger kontraktet ingenting om när samtycket upphör; vilket det kommer att gör efter alla juridiska spetsfundigheter gåtts igenom innan akten skall fullbordas – lusten hinner då fly sin kos vilket säkerligen var själva slutpoängen – försvinner lusten, försvinner ju samtycket.

   • Erik says:

    I ett sekulariserat och jämställt samhäll finns ingen kollektiv strävan att hindra kvinna från bli både högutbildad och framgångsrika, vilket inte hindrar henne från att gifta sig uppåt. Detta med kvinnors supermonogami. Titta runt i ett bekantskapskrets, kvinnor tenderar att gifta sig uppåt i herrarkin, hur framgångsrik hon än är. Om sex bara tillåts inom äktenskapet, borgar det för en supersavkomma vilket skulle främja mänsklighetsens fortbestånd. Män kan ragga hur mycket dom vill, men det är kvinna som väljer ut mannen, inte tvärt som som många män tror.

    Inte för att jag vill ha det så, utan gör att det är så.

 10. Per says:

  Pandemilagen bör inte fungera då inget virus är isolerat.
  Lyssna på John Blaid
  https://www.bitchute.com/video/bMPSs9WJ2WaG/

 11. ceskyraj says:

  Jag vill tacka dig Peter för alla dina kloka texter och både dig och andra önskar jag Glad Påsk. 🐣🐥Samtidigt vill jag påminna, att vi alla tillsammans kan komma till Stockholm 1 maj kl 14 till Norra Bantorget (utanför LO borgen där Palmö bruka predika) och visa att folket har fått nog. Mycket bra val av dag och plats. Detta blir fortsättning på 6 mars manifestation För frihet och sanning.

 12. Loa says:

  Matthew books
  April 2, 2021
  Vaccines, other covid-related issues; energy; lightworkers
  https://www.matthewbooks.com/april-2-2021/
  Dessa ”månadsbrev” från det hinsides är alltid på kornet – mer närvarande än folket omkring en -, upplyftande och stärkande. De är inte profetior, utan skissar vägen. Problemet på Gaia är den fria viljan /det mänskliga experimentet, mot vilken det gudomliga inte får ingripa, även om det på sistone sett sig nödsakat att ”attenuate” de värsta produkterna av de ondas fria vilja. Gaia vill ha sina barn kvar. FRAMFÖR ALLT säger Matthew att vi INTE ska ge energi till rädsla och skräck, för det håller problemet vid liv.
  Utan man ska göra precis som Peter skriver och njuta av påsken och våren, livet och varandra!

 13. stigrydmark says:

  Med tanke på tidigare text här om situationen i USA, så läste jag idag en text i Nya Tider, demokraterna kommer att göra allt för att säkra deras framtida maktinnehav, inga id.kontroller och rösträtt för illegala. Vi lär aldrig se Trump återvända.
  Maktbegäret ser vi ju också här, vår regim naggar hela tiden på rätten till yttrande- och tryckfrihet.
  Glad Påsk, Peter och alla likasinnade!

 14. Mjölner says:

  Påskafton April 3
  Tre mycket sjuka män en amerikan, en ryss och en svensk träffade Jesus.
  Amerikanen frågade -kan du bota mig, jag har så fruktansvärd huvudvärk.
  Jesus helade honom och han sprang glad därifrån.
  Ryssen frågade kan du bota mg, jag har så ont i min rygg.
  Jesus helade honom och han sprang glad därifrån.
  Svensken skrek, – rör mig inte, jag är sjukskriven.

 15. Loa says:

  Så underbart att få se och höra Kayleigh McEnany igen!
  https://themarshallreport.wordpress.com/2021/03/30/kayleigh-mcenany-named-as-new-co-host-of-hit-fox-news-show/
  Former White House Press Secretary Kayleigh McEnany has now been named as a new co-host on the hit Fox News show ‘Outnumbered’.

 16. hllviken says:

  Inte bara under påsken, tyvärr….

 17. Loa says:

  20 hours ago
  Suez Canal
  https://www.simonparkes.org/post/suez-cana
  With great regret I must announce that children were being transported in cargo containers.
  The operation in the Suez Canal was a success

  • peterkrabbe says:

   Är det något jag inte har förstått, eller varför lägger Simon Parkes upp en meningslös bild tillsammans med ett påstående som saknar både källa och annan verifiering? Nytt sätt att bedriva bloggverksamhet på?

   • Sture says:

    @ peterkrabbe,
    håller med dig. Jag tror att han hålls helt utanför händelseförloppet nu och jag vet inte hur det skall tolkas.

   • Loa says:

    Han skrev också ”and warrants me to do a video update…” vilket jag inte tog med. Jag tänkte vänta tills den kom:
    an hour ago
    4th April Update Current News
    https://www.simonparkes.org/post/4th-april-update-current-news

    • peterkrabbe says:

     Tack, då kan man kanske kalla den förra länken för en löpsedel. Tyvärr innehåller hans utlägg inte särskilt mycket nytt, jag orkade igenom hälften. Det är lite allmänna funderingar i syfte att få oss att hoppas på något som inte är särskilt konkret, bara en vag optimism utan fotfäste i verkligheten. Förmodligen känner han panik inför sjunkande lyssnarskaror. Det var en dyster föreställning i ett mörklagt rum utan de vanliga katterna och hunden som brukar omkring honom. Tystnaden känns kompakt nu även inom sociala medier.

     • Sven says:

      Simon Parkes är ofta värd att lyssna på men ändå är det något som känns som att det inte stämmer.
      En sak jag speciellt lägger märke till är motsättningen mellan hans källor och hans framförande.

      Efter vad som framgår och man kan sluta sig till är hans källor högt uppsatta inom USA s militär och dessa skulle aldrig dela med sig information till vem som helst. Ändå är hans uppsättning i sina videos väldigt slarvigt utförd. Rörig bakgrund, hunden, kattorna och vinkeln på kameran ovanifrån är saker som stör.

      Detta rimmar illa med de professionella källor han hänvisar till. Så frågan jag måste ställa mig är om han verkligen har / har haft dessa källor. Kanske är han nu avklippt från vidare information. Eller användes han för andra syften än vad han själv trodde.

      Hur som helst måste det komma fram konkret officiell information inom en inte alltför avlägsen framtid som bekräftar hans uppgifter om han skall kunna behålla sitt förtroende.

   • Erik Forsman says:

    Uppmärksamhet-Junkie?

 18. Sture says:

  Detta är en väldigt pedagogisk video av dr. Sherri Tenpenny om hur vaccinerna fungerar i realiteten och inte bara hur de teoretiskt förmodas fungera. Ju fler som förstår mekanismerna desto lättare blir det att förklara för vänner och anhöriga vilka faror som lurar med detta ”mark of the beast” (”Vilddjurets märke” 060606, luciferase)
  Det finns mycket, mycket mera att säga om detta och detta finns i hennes andra videor. Denna kom med text och är väldigt lätt att följa eftersom hon talar till lekmän:
  https://www.brighteon.com/40fc1db4-6a84-4e95-9ff3-55414d21ae77

 19. Erik Forsman says:

  Något jag skulle vilja fråga er äldre om, som har livserfarenhet, är detta kring konformitet och socialiseringsprocess. Det slår jag allt oftare, när diskussioner om makten kommer på tal från välintegrerade samhällsmedborgare som upptäckt att dom har blivit lurade in i ett beteende- och tankemönster andra har bestämt åt dom, vilket privilegiet fritt liv jag levt utanför normen även om priset jag betalt varit obeskrivligt högt. Har alltid reagerat likadant, när ett system velat begränsa min tanke- och rörelsefrihet emedan andra slagit sig för bröstet och prisat sin anpassningsförmåga samt vilken fin karriär de fått tack vare att de vikt ner sig i den grymma socialiseringsprocessen.

  Det vi kanske inte tänker på är hur brutal socialiseringsprocessen är för ett litet barn från hem och skola. Dom som inte vill anpassa sig benämns ha anpassningssvårigheter av just dessa som låtit sig formas av en ond makt – varje barn känner detta i kroppen. Är samhällets socialiseringsprocess av godo eller av ondo?

  • Sven says:

   Erik, jättebra inlägg. Känner igen mig i allt det du beskriver här. Jag tror de flesta människor vill anpassa sig till rådande koncensus och samhällsordning och är väldigt nöja och stolta över de positioner i samhället de nåt pga sin förmåga att underordna och anpassa sig.

   För ett mindre antal individer skaver det rejält när kraven på anpassning och rätt tänk kommer under skoltiden och tidigt vuxenliv. Det krävs av dessa ändå en anpassning men mera så i att man måste finna en väg och plats i samhället där man kan fungera och ändå ha sitt fria sinne kvar.

   Lösningen blir oftast de fria yrkena tex egen företagare, specialist med unik kunskap, konstnär, artist eller vad som helst även kriminalitet bara man får bestämma själv.

   • peterkrabbe says:

    Jag kan gott skriva under på detta. Under 50 års yrkesverksamhet som arkitekt har jag bara varit anställd de första två åren. I kreativa yrken kan man inte leverera på beställning eller under fasta arbetstider, idéerna kommer när man minst väntar det. Vissa människor, som jag själv, tänker bäst på natten och har därför svårt att vara produktiva på tider som kollektivet kräver. Detta kan bli ett jätteproblem om man inte har ett fritt yrke, därför har jag haft mitt enmansbolag under hela min karriär och ändå lyckats ha både kommuner och storbyggmästare som kunder. Priset är ekonomisk osäkerhet, det finns ingen som räddar en egenföretagare i kristider. Under 90-talet var jag nere på knä, men lyckades hitta nya nischer och komma igen. Det blir ett liv som pendlar mellan ekonomiska ytterligheter, men för mig finns det inget alternativ. Oberoendet är mitt opium, utan det skulle jag inte orka en enda dag. Första dagen med en fast inkomst blev dagen för pensionen, även där blir det bara en grundplåt, det är också en del av egenföretagaren öde som man får kalkylera med. Men friheten
    är obetalbar och jag tycker synd om alla som måste ställa väckarklockan varje dag. Det är ingen tvekan om att ett liv i oberoende är värt sitt pris.

    • Erik Forsman says:

     Tack så mycket Sven och Peter för era fina svar. Detta ämnen har många svårt för att problematisera – tror det är första gången jag fått vettiga svar över huvud taget. Mer vanligt är ett fientligt bemötande. Antar att i grunden spökar avund hos dom som offrat så mycket och fått ut så lite – av välbefinnande och självrespekt, kanske?

     Orsaken till att jag nämner ämnet här, är att jag fått och eller tagit på mig uppdraget att skriva en självbiografi åt en viss person; man tar bara ett sådan uppdrag om livshistorien är både udda, spännande och rörande nog samt att det även existerar en viss igenkänning också.

    • Erik Forsman says:

     Detta är lite av ett favoritämne för mig; tror även i grund och botten att det har med uppmärksamhet att göra. Uppmärksamhet är ett betydligt mer komplex ämne än vad många tror. Uppmärksamhet är i min värld själens inre strålkastare man kan göra många olika saker med: svepa över stora landskap. Sätta ett elektronsvepmikroskop på och studera livet mista delar. Sätta en stjärnkikare på och studera det mest avlägsna föremål. Något man inte kan är att sikta in uppmärksamheten i två olika riktningar samtidigt. Det är här maktens kommer in, genom att kapa styrrelät som avgör i vilken riktning uppmärksamheten skall riktas åt. Vem bestämmer i vilken riktning du ska styra eller rikta din uppmärksamhet till, eller åt? Om du själv äger den rätten, i vilken riktning du vill styra din uppmärksamhet, kommer alltid makten betrakta dig som havande en uppmärksamhetsstörning. Ber jag dig titta in i väggen en gång gör du det, men kanske inte andra gången, då kan jag benämna dig havandes en störning i uppmärksamheten. Det är detta som avgör om du har en uppmärksamhetsstörning eller inte, vem som bestämmer åt vilket håll du ska rikta din uppmärksamhet. Uppmärksamheten är kroppens alla sinnen samlade i en och samma brännpunkt.

     • hllviken says:

      Ensamhet är skönt om den är självvald. Då kan man ägna sig åt bön – meditation – kontemplation, hur mycket man vill.

      • Erik Forsman says:

       Visst, håller med dig: självvald ensamhet är lika underbar som ofrivillig är fruktansvärd. Tro gör man bäst i grupp, tänka bäst i enskildhet.

  • hllviken says:

   Konformitetens innehåll bestäms av makteliten. Överst ligger ett läckert gräddlager. De som befinner sig där har oftast angenäma liv.

   Under detta lager kämpar en massa människor för att kravla sig upp till gräddlagret. Många av dem kommer från familjer som utstått svåra lidanden. De är skräckslagna för att sjunka. De går med på vad som helst.

   Underst är de som har gett upp. De ser inga framtidsperspektiv.

   Sedan finns det frifräsarna. De sitter utanför mjölkkannan och beskådar det hela.

   • carinaagrellgmailcom says:

    Haha, bra svar!
    Den som funderar på hur angelägna folk kan bli egentligen, tittar med fördel på ”” Asch experiment”, där rätt svar är uppenbart men där försökspersonen ändå kryper baklänges in i konformiteten. Skrämmande! https://www.youtube.com/watch?v=qA-gbpt7Ts8

    • hllviken says:

     Klassiskt experiment. Det ingick i Psykologikursen i min ungdom.

     Ansiktsuttrycket på den unge mannen som påverkas, visar att han känner oroligt obehag. Att konstatera höjden på staplarna borde alla kunna göra men påverkan i ett komplext samhälle är mycket svårt för alla.

    • Erik Forsman says:

     Talar vi socialpsykologi måste vi nämna det superklassiska ”Milgramexperimentet” som allt sedan dess stöts och blöts och slutdiskuterats och som alltid slutar med att ”Svensson” blir sur och lämnar föreläsningssalen; så var det också när jag läste socialpsykologi i slutet av 80-talet. Det hemska är att ca 84 % av försökspersonerna utdelade elstötarna när så auktoriteten uppmanade dom att fortsätta genomföra experimentet. Detta vet makthavarna.

     • hllviken says:

      Milgramexperimentet; genomfördes väl i USA? Försökspersonerna var kanske handplockade? Jag tror inte det utfallet blivit på dagens svenska studenter.

      Psykologisk forskning motiverades av makthavarna som alltid ville vara i militärt överläge jämfört med konkurrenterna. Experiment har genomförts inom det militärindustriella komplexet. Universiteten i Amerika leds av Jesuitorden, en del av översta makteliten.

      Kallt och omänskligt om ni frågar mig.

      • Erik Forsman says:

       Men detta ett experiment, säger kanske inte så mycket om verkligheten, så låt oss starta där i stället:

       ””Den amerikanske historikern Christopher Browning har studerat protokollen från rättegången med en grupp tyska soldater som anklagats för krigsförbrytelser under andra världskriget. Browning har kunnat undersöka inte bara vad soldaterna hade gjort utan också deras sociala bakgrund och de närmare omständigheterna kring deras brott – de hade utfört massavrättningar av judar. Framför allt har han kunnat ta del av hur de själva såg på sin roll. Det Browning studerar är alltså inte en experimentsituation utan den råa verkligheten. Browning går systematiskt igenom olika tänkbara förklaringar till att soldaterna medverkade till krigsförbrytelserna. Flera av förklaringarna anser han hade liten betydelse. Soldaterna
       var inte särskilt våldsbenägna utan högst vanliga tyska män. Rädsla för straff spelade ingen större roll – det var faktiskt möjligt att vägra att delta i massakrerna. Att soldaterna var tyskar ser han inte heller som avgörande – medlemmar av andra nationaliteter var minst lika brutala som tyskarna. Nazistisk indoktrinering spelade en viss roll, liksom omsorgen om den
       civila karriären efter kriget – vägran att delta skulle vara en plump i meritlistan efter en tysk seger. Lydnad för auktoriteten var viktig. Men den faktor som Browning anser vara väsentligast är kamrattrycket. Man ville inte svika sina kamrater genom att vägra att utföra det smutsiga arbetet”.

       Grupptrycket från kamrater är här avgörande. Det gäller det att påverka gruppen, så följer i regel individen med. Vad kan man säga om det? Att det är bäst ställa dig utanför gruppen eller själv styra gruppen? Det är det som konformitet handlar om: våga gå mot gruppen. Personligen går jag igång på att få alla emot mig, men det är väl till en viss gräns förstås. Har man viss skådespelarerfarenhet (är en teaterapa) är det ju det man gör – går mot gruppen eller styr gruppen om man kan roa eller underhålla den samma. Den som intar scenen styr gruppen. Man kan bara agera i sitt egen sammanhang. Det är i vart fall min erfarenhet. Detta fungerar även på gatan.

     • carinaagrellgmailcom says:

      Det finns en följdhistoria också; att en föreläsare om experimentet frågade sitt auditorium om vilka som trodde sig beredda att ge sina medmänniskor elektriska stötar. Ingen ansåg sig så förtappade – utom en. När föreläsaren frågade varför vederbörande trodde sig lyda order och skada andra, svarade: ”Jag vet! Jag har varit med om ett krig.”

      • Erik Forsman says:

       Försökte har upprepats åtskilliga gånger om en med lite variation som alla bekräftat ”originalet”. Det visade sig nämligen att om experimentet genomfördes i ett mindre fint område (inte i anslutning till ett universitet) i slitna lokaler med en testledare med storblommig kostym (i vart fall kavaj) sjönk andelen försökspersoner som var villiga att fortsätta att genomföra experimentet. Detta har testats och genomgående var det avgjort viktigaste delen: ”Den vita rocken”. Mänskligt, kanske? Ni som vet, när introducerades den vita rocken? Finns det andra yrkesgrupper som använder vita rockar än av typen naturvetare?

       • hllviken says:

        Vitrockseffekten är välkänt inom sjukvården, den kan höja blodtrycket på patienterna 20–30 %

        Jag har vaga minnen från 1950–60 talen om att frisörer hade vita rockar. Även manikyrister och liknande yrken. Apotekspersonal? Laboratoriepersonal?

        • Erik Forsman says:

         Apotekspersonal och laboratoriepersonal är väl typen naturvetare? Låt oss leka med tanken att socialarbetaren, eller än värre fältassistenten, bar vit rock? Vitt antar jag här representera döden. Hur blir det för färgblinda?

         Inom internmedicinen bär kirurger grön mundering, för att inge lugn. Bödel röd luva osv. Tänk om läkare bar blodröda rockar? Men nu kanske vi hamnar lite utanför ämnet?

       • carinaagrellgmailcom says:

        Poängen är ju att människor som varit med i ett krig eller motsvarande, vet hur anpasslig man blir. Oavsett om historien är sann eller inte, så har vissa människor självinsikt nog att se sig själv i en sådan situation, medan andra tror sig om alltigenom gott. Och falskt.

       • Savalle says:

        Erik, du som är klart TÄNKANDE, eftertänksam och kritiskt granskande, säg mig: varför har detta löjliga ”experiment” fått sådan uppmärksamhet och spridning?

        • Erik Forsman says:

         Vet inte. Kanske därför att socialpsykologin visar upp hela mänsklighetens skröplighet i sin väderstygliga form. Människan svag och faller till föga. När detta blir uppenbart för oss. först då kan vi göra bot och bättring. Var det inte det Jessus gjorde: visade oss vilka vi var? Vi skadar det vi behöver.

         • eva-marie says:

          Den tyske pastorn (?) Dietrich Bonhoeffer poängterade vars och ens egna beslut. Här talar han särskilt om kristna. (Tror jag skrivit det tidigare på annan blogg) ;

          ”Through the call of Jesus man become individuals. . . .they are compelled to decide, and that decision can only be made by themselves.
          Every man is called separately, and must follow alone. But men are frightened of solitude and they try to protect themselves by merging themselves in the society of their fellow men . . . .
          Let no man take away your freedom of consience, no pastor have the right to tell you ;
          `my way or the highway`, . . . no one!
          You may never ever give up your freedom of conscience because Jesus died for it.”

      • Savalle says:

       Det beror nog en del på vilken förankring i moral en människa har, när det gäller villigheten att låta sig manipuleras att skada andra.

       I boken The History of the Inquisition av Philippus van Limborch (finns på Adlibris och Bokus i två delar) visar historien att många människor vägrat göra avkall på sina moraliska principer,
       även om straffet för det var tortyr-döden.

       • carinaagrellgmailcom says:

        Ja, absolut! Men troligen är förhållandet betydligt färre än en per föredragsgrupp.

  • Jari Norvanto says:

   Är socialiseringsprocessen av godo eller ondo, undras det… Eller kanske både och? Eller ‘det beror på’. Det är ofrånkomligt.

 20. Vetgirig says:

  Intressant blogg, där du hittar det mesta. Denna sida handlar om bot mot Covid 19, står b.l.a om Quercetin Complex + zink. Det går säkert att få tag i. https://www.stopworldcontrol.com/cures/

  • peterkrabbe says:

   Riktig dynamit i denna länken, svårt att krypa undan och inte inse allvaret i rådande situation! Gatesomanerna kan möjligen krossa västerlänningarna, men lär inte rå på regimerna i Asien. När till och med poliserna kommer jagande med sprutorna får vi trösta oss med att det kanske går att fly dit – om de släpper in oss. Bästa rådet blir nog att se till att ha ett husapotek hemma och vägra sjukhusvård. Tids nog lär de existerande medicinerna få utrymme även hos oss, jag tror inte att våra läkare i längden kommer att böja sig för en auktoritet som är bevisat manipulerad.

   • stigrydmark says:

    Jag hae mejlat Läkemedelsverket och frågat om de tillhör någon dödskult.Tusentals läkare botar tusentals patienter och LMV är dödstysta.

  • hllviken says:

   Jag intar Quercetin och Zink i maten jag äter.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Quercetin

   Livsmedelsverket: ”Zink”.

 21. Savalle says:

  Låt oss hoppas att de svenska – och alla andra – SYLTRYGGARNA RYGGAR TILLBAKA och lämnar plats för RAKRYGGADE VIKINGAR!

  Här: En enormt uppmuntrande artikel av ännu några svenska läkare som tagit fram vikingen inom sig:

  https://newsvoice.se/2021/04/lakare-lockdowns-folkhalsofiasko/

 22. hllviken says:

  Sen påskhälsning

 23. Erik says:

  Är man lite generös, kanske man kan ta in följande tankelinje: anta att den dolda makten kapat styrelät till själens inte strålkastare (aka uppmärksamheten). En sådan människa är nu helt inriktad på att vara observant på sin omgivning, vad folk ska tycka och tänka och blir vad kollektiv outtalat förväntar sig. En sådan människa iakttar vad och hur andra gör, har för uppfattningar och åsikter och gör som alla andra gör, för då gör man väl rätt? Eller hur? Om någon i detta kollektiv förhåller sig självständig och utgår från sin egen uppfattning som går på tvärs mot kollektivets, väcks ångest och gruppen tystar vederbörande, för att kontrollera ångest över sin egen tomhet. Tomheten fylls med kollektivets åsikter och vilja som är den dolda makten vilja, intention och mål. Hur går denna process till då, Jo genom att upprepa meningslösa saker. Det är också orsaka till att skoltiden är så lång som den är. Grundskolans komplexitetsnivå är så trivial att det skulle räcka med två terminer för att kunna tenta av. Istället drar man ut på det i nio år. Första året i gymnasiet är repetition av sista i grundskolan. På högskolan är omfattning monomentalt mycket mer omfattande. Du får en uppgift, du vet att den är helt meningslös men du gör den i vart fall. Sedan nästa och nästa: läs, lyssna, återge och glöm. Läs, återge och glöm. Till slut får du ut ditt lilla betyg. När man tillräckligt många gånger gjort meningslösa saker blir man ett med systemets värderingar. Under hela denna långa skolning finns kontrollanter, administratörer och gridvaktare som har till uppgift att rensa ut. Kvar blir en drillad tom elit som makten knådar och omskapar efter maktens skiftande behov.

  • Erik says:

   Dylik människa är nu helt snöpt, tom och med en ständig närvarande känsla av meningslöshet. Efter ungefär 35 till 45 år börjar vederbörande att må väldigt dåligt, kanske hamnar i missbruk och förr eller senare hos psykiatrin, där jag ställer följande frågor: men vad tycker du? Vad är viktigt för dig? Vad vill du? Vad känner du?

   Här har alltså personen i fråga gjort allt i 35 till 45 år för att förtrycka, betvinga och förneka de egna inre individens grundläggande impulser och signaler. Därefter tar det ytterligare 35 till 45 år att återfinna sig tillbaka i diverse självhjälpsgrupper, fin-dig-själv-grupper, yoga eller meditations grupper tills dom dör i 70 eller 90 års åldern. På så vis har man alltså kontrollerat en människa genom hela livet och på dödsbädden infinner sig insikten att allt var helt onödigt och meningslöst.

   • Erik says:

    Om inte corona-pandemi-hysterin exemplifierar min långa utläggning, vad alternativ förklaringsmodell står till buds? Jag är av idel öra.

 24. Erik says:

  Man behöver ju inte konkurrera och kvala in för grundskolan, ej heller för komvux. Varför skulle man behöva göra det på universitetsnivå?

  Skillnaden ligger i perspektivskiftet mellan maktens intresse och individens intresse.

  Tidigare var läs-, skriv- och räknekonsten något ämnat endast åt eliten; på samma sätt som t ex frimurarna fortfarande sitter och håller på universal vishet om tingest grundläggande beskaffenhet, tills makten kom på den geniala idén att överlåta ansvaret för åtlydnaden från makten till individen – bättre att folket själva gör jobbet åt dom. Då infördes allmän skolplikt, ty det är så mycket enklare för eliten att låta trycka upp förhållningsregler, lagar och förordningar, vars ansvar ligger hos befolkningen att läsa in sig på, än att färdas land och rike runt och hålla föredrag. Är alla läskunniga är alla också skyldiga att vara uppdaterade på maktens vilja. På detta sätt är det så mycket enklare att styra folket.

 25. Erik Forsman says:

  Slutligen vill jag citera läkaren och författaren PC Jersild, som bra sammanfattar det jag anfört tidigare:

  1.) ”Min första omstörtande känsloupplevelse inträffade på Anatomen när vaktmästaren rullade in en vagn med dödfödda mer eller mindre fullgångna barn. Det kallades med en medicinarcynism för att ”diska piltar”. Detta brutala möte med döden blev en chock man inte talade om sinsemellan. Så började den process av själslig förhärdning, avhumanisering, som förmodligen är nödvändig för att man skall stå ut som läkare. I vissa lägen tvingas man att betrakta en annan människa, levande eller död, som ett objekt, någon man undviker identifierar sig med”.

  2.) ”Det händer att jag får frågan om jag tycker att min utbildning till läkare (1955-62) var en bra utbildning. Jag brukar svara att det var den nog kanske inte. Den teoretiska delen var alltför teoretisk – vad tjänar det till att slå i sig otroliga mängder fakta som något år senare är överspelade”.

  3.) ”Tillfrågad om mina egna medicinstudier brukar jag därför svara, att säga vad man vill om det dåvarande Karolinska institutet – men det var i alla fall en förbannat bra författarskola”.

 26. hllviken says:

  Hur Frankfurtskolan smulade sönder svenskarna och andra: – Magnus Stenlund.

 27. Erik Forsman says:

  Vill först säga att detta med postmodernismen, frankfortskolan och kulturmarxismen, som bäst kommer till i uttryck inom litteraturen och som i sin mest förföriska form är som effektivast inom just skönlitteratur och teatern inte har mer påverkan än vad vi ger den. Vi känner redan till att frankfortskolan med sin postmodernism infiltrerat kulturen, vilket var själva syftet med hela kulturmarxismen, men här finns det flera viktiga saker att säga om detta:

  För det första att det finns en oroande tendens bland konservativa intellektuella röster, som här representeras av typen Magnus Stenlund, som vill smyga in en varningens finger, men jag vill framhålla att: bra litteratur är bra litteratur. Här är ned- och isär brytning (dekonstruering) ett gångbart litterärt knep; lite som att ha ett ”romantisk-skimmer-förhållande” till ett schizofrent betraktelsesätt, så återstår faktumet att det går utmärkt att läsa denna typ av litteratur som just bra litteratur – därför ska litteraturen inte stämplas som varande olämplig för det spelar i grunden ingen roll: där är HUR man läser som är avgörande, inte ATT man läser som är hela grejen. Det finns även mindre intellektuellt bemedlade röster som (typ) till och med vill förbjuda dylik litteratur som varande rent skadlig att läsa som konservativ, och då närmar vi oss bokbålets fasor.

  För det andra vill jag framföra att många, som i mitt tycke varit svaga och fallit till föga inför socialiseringsprocessen (jag tidigare berört) här vill skyla över sin svaghet inför gruppen på just frankfortskolan kulturmarxism, när det i själva verket handlar om deras egna ynklighet, som dom inte vill ska diskuteras i sammanhanget. Återigen hela frankfortskolans teser får inte större makt än vi ger den i våra liv.

  • eva-marie says:

   Erik. Jag är enig med dig när det gäller t ex litteraturen. Man behöver inte rata en bra bok bara för att det finns ett och annat i den som kan vara ej önskvärt jämfört med ens egen uppfattning.
   Är man lättpåverkad, kanske man skall avstå. Men om man vet vad man tror och tycker, så rubbas inte det så lätt pga ev inklämd propaganda, eller av att författaren har en annan politisk åskådning.
   Man kan jämföra med det Paulus skriver om matregler i Bibeln ; I Romarbrevet 14;14 skriver han ; ”Jag vet väl och är i Herren Jesus Kristus viss om att inget i sig självt är orent; endast om
   någon håller något för orent, så är det för honom orent.”
   Likaså skrev han att ”allt är lovligt, men allt är inte nyttigt. Allt är mig lovligt, men jag bör inte låta något få makt över mig”. (1;a Kor 6 ;12,13)

   • Erik Forsman says:

    Så fint att vi är eniga samt att fler inser detta. Tror min vurm för t ex Göran Palms ligger i hans betraktelse av språket och detta med ord, hur val av ord påverkar:

    1.) ”Ord som ”brott”, ”brottsbalk”, ”stöld” och ”dråp” har en mörk, nästan skräckfylld laddning och associationerna går till fängelser, ligor, förbrytare, laglöshet, storstadsträsk och gangstervärlden. Ord som ”förseelser”, ”författning”, ”skattesmitning” och ”olaga införsel” har en mer idyllisk laddning, trivial eller lustbetonad, och vart associationerna än går – till pedantiska ämbetsmän, snokande skattmasar eller smarta affärsmän – så stannar de i det fria, på samhällets solsida, ty här är det inte fråga om nattsvarta förbrytelser utan om mer eller mindre accepterade, ”mänskliga” avvikelser”.

    Vidare noterar han när ord förvrängs, döljs innebörden:

    ”Straff – påföljd.
    Konflikt – förhandling.
    Hot – utmaning.
    Ville valla i företagen – dåliga tider.
    Flottyrurkokt pulvermos på bit – pommes frites”.

    Inte fan blir jag socialist bara för att Göran är det. Jag läser han texter för att han är en ypperlig skicklig författare med en kolossal betraktelseförmåga med en osedvanlig känsla för språkets takt och varande rytm.

 28. Mo says:

  Nu vaknar det Reinfeldtska ifrågasättandet av Sverige och svenskheten på nytt. Har vi hört det förut, det finns ingen svensk kultur värd att bevara, inget eget rike som rättfärdigar det genuina. Samma tongångar som var ledande för de kristna kolonisatörerna från väst som intog indianernas land och som inte kunde se något ädelt hos denna urbefolkning. Kan det vara så att de saknade förmåga att se storheten på samma sätt som dagens svenskar inte ser den oslipade diamanten hos skogssjälar som lyriskt förundras över skapelsens storhet i det lilla. Frö(j)ding.

  https://www.friatider.se/aron-flam-svenskar-har-obefintlig-ratt-till-ett-eget-land

  • Loa says:

   HEJ Mo!
   Mando Diao – Strövtåg i hembygden. Gustaf Fröding: Stänk och flikar. Dikter (1896)

   och vackra nordiska flickor.
   Skansen 2013

 29. Erik Forsman says:

  Vi startar om, och rör samtidigt om lite i grytan för att få lite fart i diskussionen här inne:

  Juden Aron Flam: ”Svenskar har obefintlig rätt till ett eget land” hävdar samtidigt att Israel skulle upphöra att existera om ”Israel omvandla till en modern mångkulturell stat av svensk modell, där araber integreras med judar på lika villkor”. Får frågan ”Hur ser du på svenskars rätt till ett land utan integration med araber?”

  ”Hur ser du på den, obefintliga, rätten?”, svarade Aron Flam, samtidigt som blockerar allt fler som ställer samma fråga.

  Stor nyhet på Fria tider om detta samtidigt som det är dödstyst hos Samhällsnytt. Beror det på att tidnings drivs av Kent Ekeroth, själv jude?

  • Savalle says:

   Jag nappar direkt. Eftersom jag inte ser på TV så visste jag inte vem Arom Flam är, men jag kollade lite och förstod att han får allt tänkbart stöd av public service och att han är prisad och prisbelönt som få.

   Då stod det klart för mig att han är en av många i raden som ska påverka de skedmatade jätte-bebisarna framför Tv:n.

   Aron Flams bok höjs till skyarna och i program efter program promotas den.

   Här är en av flera intervjuer i detta syfte:

   I denna intervju framkommer det snart att ett huvudbudskap i boken är att ”goda intentioner”, som råkat gå fel är orsaken till förfallet i Sverige.

   Detta räcker!

   Där är en av lögnerna. Resten intresserar mig inte.

   Aron Flams bok försöker sälja in att förstörelsen av Sverige inte skulle vara planerat.

   • Savalle says:

    Tupper Saussy har i sin fantastiskt tydligliggörande bok ”Rulers of Evil” visat på symbolspråkets enorma betydelse för kommunikation med de invigda i offentliga sammanhang.

    Kolla upp klädseln på dessa båda herrar och leta symboler!

    Kr-n kryllar av det!!!

  • Mo says:

   Erik, jag har svårt att följa tankegången avseende Sveriges obefintliga rätt till ett eget land. Vad avser han, gäller det mångkultur eller handlar det om den ekonomiska makt som de facto ligger i globalisternas händer sedan många år. Svenska folket har alltid varit bönder i deras schackspel. Men envisheten översteg bondens värde och ställde till det i slutspelet. Kanske utspädning blev det desperata draget för att vinna det eftertraktade bytet, vårt oändligt vackra land med de rika naturtillgångarna.

   • Erik says:

    Löjligt enkel, som alla gåtor när man känner svaret – Flams utspel handlar om strategi, den strategi som Moses Hess lade grunden till med sin daulistiska framtidsvision med skapandet av sionismen (socialistisk, nationell, monoetnisk nation) samt socialism (socialistisk, mångkulturell, internationell, mångetnisk) åt resten av världen – ha i åtanke att Moses Hess var Carl Marx mentor. Antar man idén att multietniska kulturer försvagar nationer gäller det omvändt också att en nation som har en religion, ett språk, en etnisitet stärks – där har du strategin. Detta kan man läsa om i hans bok Rome and Jerusalem.

    Denna strategi ligger i den judiska traditionen, bildningen och kulturen att föra vidare. Det är inte nödvändigt att alla judar följer, det räcker med några bildade och belästa dom för tesen vidare offentlig, detta är Flams roll. Vidare, när han begangnar sig av argumentet att Israel skulle upphöra som nation om den följde det svenska multietniska exemplet, då det bara finns ett judisk land men flera kristna och muslimska, använder han ånyo av ett dualistiska tänket att vara jude både kan betyda en som har judendomen som religion samt som etnisk jude. Här gäller att hålla det dualistiska tänket i bakhuvudet hela tiden något inte alla klarar.

    Jag är inte någon antisemit och önskar inte således ett utplånande av judisk kultur i Israel, synd bara att Aron Flam inte tycker det samma om Svensk kultur.

    • Erik says:

     Samhällsnytt tystnad om Aron Flams utspel skall tolkas i ljuset av strategin jag tidigare redogjorde för ovan. Strategin är en krigsstrstegi men utan hand- eller eldvapen. Vapnet ligger istället i idéer, idéer är ofta politiska, sett till sitt innehåll. Alla klankulturer fungerar i stort på samma sätt. I det perspektivet är den svenska kulturen också en klankultur, en klankultur som inte fungerar som en klankultur. Det är i vart fall så den muslimska och judiska klankulturen betraktar den svenska kultureren på.

     Aron Flam är känd för sin bok, ”En svensk tiger” som synliggjort den svenska socialdemokratin under bland annat andra världskrigetkriget -eftergiftpolitiken osv i syfte att stärka och skydda Sverige. Poängen med hans bok är att slå ner på att Sverige gjorde vad Israel gör för att skydda sitt land och kultur. Trillar poletten ner?

     • Mo says:

      Hej Loa, jag måste vara försiktig, min lina är skör och det finns gott om hackspett häruppe. Tack och lov så bidrar glesbygden med en och annan RAMN som skrämmer bort dem. Det bästa sättet att bekämpa en rövare är hjälpen från en större dito.

    • Mo says:

     Tack, polletten trillar ner. Om jag har förstått rätt skall även Cecil Rhodes ha bidragit på något sätt till sionismens styrka, kanske med hjälp av guld och diamanter ?

     • Erik says:

      Ja, idéer alena räcker inte utan måste backas upp med div resurser men viktigast är få gehör i de breda folkmassan. Det är här propagandan kommer in. Dualistiska Idéer ska här ses mer både som kompassriktning och strategi på en och samma gång = en konstruktion. Konstruktionen är både sett till sin uppbyggnad, funktion och syfte dualistisk. Det här går att förstå, med lite hjälp av Wittenstieins idéer om språkuppbyggnad. Varje sats, i satsen, måste ha en (endast en) sanningsfunktion som bär vidare till nästa för att språket skall stämmaöverens, annars talar vi om ett oärligt språknonsens. Ett ärligt språk bär aldrig en dualitet.

      • Mo says:

       Menar du att Israels bärande konstruktion är dualistisk, en evig olöslig konflikt ? Isåfall är den inbyggd och tjänar någons syfte. Ungefär som när Henrik och Aron tillsammans svingar svärdet mot en gemensam fiende men där en part ändå blir den bestående vinnaren.

   • Savalle says:

    ”Men envisheten översteg bondens värde och ställde till det i slutspelet.”

    – Vilket drag i dina repliker, Mo!

    Vi är nog många som har saknat dina inlägg här under det senaste halvåret. Du har varit en stöttepelare under många år för oss som kämpar ihop – och även jag är mycket glad att få ta del av dina kloka ord nu igen.

  • hllviken says:

   Intressant diskussionsämne. Hoppas att många välbalanserade svenska patrioter deltar i debatten som kanske kommer.

   Kent Ekeroth har gjort många bra inlägg i svensk samhällsdebatt + omskärningsfrågan. Modigt av honom att våga ifrågasätta omskärning av gossebarn.

   Aron Flam är en extrem personlighet. Extatisk självdyrkare som hatar germaner så mycket så han kan kanske förinta germanerna med sin viljekraft?

 30. Savalle says:

  Ja, Mo, förstörelsen av vår kultur kan jämföras med den som indianerna drabbades av.

  REDUCTIONS OF PARAGUAY, var var påtvingad kommunism. Indianerna behandlades lika illa som boskapen i storuppfödningen – samma svartklädda herrar som styr nu styrde då på 1600-talet med experimentell kommunism och industriell boskapsuppfödning.

  Här är en fantastiskt träffsäker krönika om kulturförstörelsen i Sverige av Julia Caesar:
  https://juliacaesar.blog/2021/04/07/gift-fore-sista-eftertanken/

 31. Loa says:

  Idag är det internationella romadagen. 50-årsjubileum, meddelar Kulturrådet.

  Romerna byggde Sverige
  Erik Ullenhags klassiker
  https://petterssonsblogg.se/2019/06/09/ullenhag-romerna-byggde-sverige-de-var-med-och-skapade-sverige/

 32. eva-marie says:

  Intervju med Trump.

  Han verkar fortfarande få högtidligt mottaganden ( air force one eller?)

  • Loa says:

   På planet står det UNITED STATES OF AMERICA.
   På märket nedanför trappan står det Seal of the President of the United States.
   Svanskoden är 28000, inga bokstäver.

   • eva-marie says:

    Nån skriver i kommentarer under andra videon att den är från 2020. Andra menar den är nyare (nyare helikoptrar). Svårt att veta ibland vilka videos som är nya resp äldre.
    Intervjun med Trump är i alla fall ny.

   • Sven says:

    Donald Trump höll tal vid Mt.Rushmore South Dakota 4 e juli 2020. Kvinnan i röd klänning som välkomnar presidentparet vid flygplanstrappan är Kristi Noem Guvernör i South Dakota.

    Här är en video från hennes tal vid samma tillfälle och klädd i samma röda klänning.

    Vid 1.40 in i videon så syns presidentparet och Melania Trump är klädd i samma vita mönstrade klänning som hon bär vid ankomsten.

    Tog inte många minuter att leta reda på detta.

 33. jesslar53 says:

  Ikväll är det Fredag och våld mot kvinnor från vita medelålders män är i uppdagande , jag har bett min fru att inte slå tillbaks för annars går det ej.???

  Eran tidigare diskussion om olika böckers speciella meningar och bevingade ord biter ej på mig som har tillbringat mina 43 år till sjöss och läst det mesta.
  Dividera hellre om 5G eller Global warmning som nu har tagit en annan skepnad ,, det blir kallt pga Grönlandsisen smälter och då når oss ej Golfströmmen oss , lite feedback på de???

 34. Erik says:

  Sverige är svenskarnas land, i vart fall om man ska tro Willhem Moberg. Passande för sammanhanget skrev han följdaktligen också de fyra böckerna om ”Utvandrarna”, svenskar som utvandrar till USA.

  Att vara svensk är inte synonymt med att vara kristen. Du kan vara kristen utan att vara svensk och svensk utan att vara kristen. Att vara jude är att tillhöra en etno-religiös grupp, en dualitet. Du kan vara jude utan att tro på gud. Tro på gud men alltid jude, om född av judisk mor.

  Är Aron Flam i första hand svensk eller jude? Han är svensk när han bor här (är född i Sverige, Solna) alltså lika svensk som jag, med sex generationer bakåt från Stockholm på min mors sida och från min fars sida otaliga generationer bakåt från Uppsala. Vore jag född i Israel med samma föräldra kan jag inte vara jude, om ens israelisk medborgare, icke konverterad. Förföljs svenskar i Sverige menar Flam att vi kan fly till Etiopien som också är ett kristet land.

  Säger Flam att jag inte är jude finns det inget rasistiskt i det uttalandet. Säger jag till en muslimsk invandrare som nyss invandrat till Sverige är denna inte är svensk (kan inte språket, kan inte kulturen osv) då är jag att betrakta som rasist av andra svenskar.

  Aron Flam kan aktivt sprida åsikten att Sverige har obefintlig rätt till sitt land och kultur samtidigt hävda att Israel har sin självklara rätt. Använder jag samma argument som Flam använder om Israel obefintlig rätt till sin kultur, land är jag att betrakta som antisemit och rasist men inte Aron Flam i sin omvända retorik om Sverige. Agerar här Flam som jude eller svensk eller både och? Aron Flam har en självklar rätt att uttrycka vad han så önskar i Sverige som svenskjude och svenskar en obefintlig rätt att göra det samma om Israel, för att vi inte är judar.

  Men drar vi det här ytterligare ett varv till är allt som har med nation och nationalism att göra också en maktstrategi. Att slå sig samman mot andra. Denna nationella sammanslagning kan endast ske med socialisringsprosess, vi berört tidigare. Svenskheten eller svensk kultur uppfattar jag som inskränkt icke tillåtande mot svenskar och omvänt öppen och generöst mot invandrare, så vad är den i så fall värd?

  • Savalle says:

   Utvandringen till Amerika från stora delar av Europa triggades av intensiv religionsförföljelse. Där långt borta fann de förföljda frid, fröjd och frihet, vilket i sin tur triggade många efterföljare från andra länder, där förföljelsen ännu inte tagit fart, exempelvis länderna i Skandinavien, att komma efter.

   Tyvärr blev inte friden, fröjden och friheten från förtryck bestående. För ondskans herrar följde också efter och tog över.

  • hllviken says:

   En del kritik mot Sverige som Aron Flam framfört, håller jag med om. Men dirigenterna var rika, mäktiga judar som blåste de etniska svenskarna…..

   http://aronflam.com/blog-aron/2019/3/28/staten-amp-kapitalet

 35. Jari Norvanto says:

  May The Schwab be with you.

 36. närstående till "Arga Gubben" says:

  Hej Peter Krabbe och alla engagerade skribenter i detta forum. Jag tar mig friheten att göra en kommentar i den här tråden, även om det lika gärna kunde ha varit en annan tråd men det var något med kopplingen till långfredagen och lidandet som slog an en ton inom mig.

  Jag skriver också helt utan att till fullo tagit del av samtlig text, beklagar detta men mitt syfte med kommentaren handlar här om att ge er information.

  Jag har förstått att en person som kallade sig själv ”arga gubben” har haft många långa samtal här och även vänskapsrelationer med flera av er i detta forum.

  Jag är en närstående och jag skriver för att berätta att personen bakom aliaset ”arga gubben” tyvärr har gått bort. Det skedde för lite mindre än ett år sedan. Ungefär när Arga gubbens kommentarer sluta komma.

  om jag hade haft mer insyn hade jag kunnat meddela er tidigare men det är först nu jag förstått hans engagemang i detta forum.

  Som titeln antyder så är det en tid för sorg.. och viktigt att påminna sig själv om hur förgängligt allt faktiskt är.

  Personen bakom Aliaset är saknad, älskad och begravdes i samma kyrka han konfirmerades i

  Han lämnade efter sig flera barn och även flera litterära verk som ev kan komma tryckas framöver.

  Ta hand om de omkring er som betyder något, medan tid är, och tack för att ni har fyllt en viktig funktion för Arga Gubben

  • peterkrabbe says:

   Stort tack för att du hör av dig och berättar detta, vi är många som har undrat och kanske har vi också förstått vad som hänt. Arga Gubben har varit en kär och uppskattad kommentator här på bloggen under många år och hans kloka och initierade kommentarer har varit en värdefull del av bloggen, särskilt genom hans insikter i Rysslands politik. Vi är många här som är lite äldre och den livserfarenhet som vi försöker förmedla till yngre generationer är lite av bloggens signum, där var Gubben framstående med berättelser ur sitt innehållsrika liv.
   Vår första kontakt var under signaturen Fiskargubben, först senare blev han Arga Gubben, en reaktion som vi alla delade i frustration över samhällsutvecklingen. Han berättade gärna om hur han försökte berätta historier för sina barnbarn nere på en brygga, med metspöt i handen. Den tiden tillsammans med sina nära och kära var höjdpunkter i hans liv, som han också tog som signatur.
   Han berättade öppet om sin sviktande hälsa och vi oroade oss alltid, på något sätt lyckades han ändå alltid klara sig vidare och fortsatte att skriva. Det är kanske svårt att tro, men även på en blogg kan man få en andlig vänskap som växer under årens gång och blir väl så viktig som den fysiska. Samtidigt beklagar jag naturligtvis att vi aldrig fick träffas i det verkliga livet. Vi saknar honom mycket och beklagar hans bortgång!

   • närstående till arga gubben says:

    Tack för återkopplingen. Fint att få läsa några av kommentarerna och förstå hur stor del av hans sociala liv han levde i bloggarna. Och också fint att läsa ditt svar Peter. Just fiskarmetaforen är tudelad. jag har, på landstället hittat en lång akademisk text av Arga Gubben på tema sportfiske. Och har även många fina minnen av bryggan, att fiska tillsammans och därefter röka fisken. Den andra, mer religösa delen känns också uppenbar med kopplingen till nya testamentet. Jag kan verkligen förstå den vänskap som du beskriver och jag gläder mig mycket åt att han kunde ha det sociala livet online. Ta hand om er.

   • Mo says:

    Peter, vad fint för oss alla med denna återkoppling. Hoppas att vi på något sätt får ta del av Fiskargubbens litterära verk framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: