Vem glömde att lägga på locket?

Ja, när maskarna försöker krypa upp ur burken behövs det förvisso ett lock att lägga på. Men i detta fallet har någon tydligen glömt det.

Många som följt alla utspel från Klaus Schwab och hans World Economic Forum i Davos, Schweiz, har undrat dels vem denne person egentligen är och dels hur han lyckats samla ledande politiker från hela världen på sina årliga möten i Davos. Där har varken saknats Trump, Putin eller Xi Jinping, inte heller västvärldens övriga makthavare av alla sorter – främst näringsliv och politik.

Från WEF har han lanserat den agenda för The Great Reset , eller som vi tidigare varit vana att kalla den – New World Order. Dess bärande idé är införandet av transhumanismen, robotiseringen av människorna och därmed bädda för införandet av ett totalitärt globalt system med full samhällsstyrning av alla enskilda individer. Med hjälp av Adarapress.com skall vi reda ut begreppen och exponera Schwab och hans allierade, så håll i hatten och följ med på en nutidsorientering som förhoppningsvis öppnar både ögon och mun på läsaren…

Med rötter i krigsindustrin

Klaus Schwab tillhör en judisk tysk släkt som funnits i Tyskland i flera århundraden. Han är därmed en parallell och samtida till den obetydligt äldre George Soros, som har sin bakgrund i Ungern. Båda tråcklade sig igenom Nazityskland som kollaboratörer och aktörer mot sina egna judiska samhällsmedlemmar. En skoningslös lärare hade Klaus i sin far Eugen, som i egenskap av direktör för och senare huvudägare av den i den tyska staden Ravensburg belägna fabriken Esher Wyss, skulle bli en nyckleperson för både tysk krigsindustri och utsmugglingen av tyskt guld till Schweiz under krigets slutskede. Ravensburg ligger bara några mil från den schweiziska gränsen, med bara Bodensjön som skiljelinje. Inte särskilt förvånande har Klaus Schwabs judiska bakgrund raderats i arkiven eller hemligstämplats, med det behövs inte så mycket fantasi för att koppla samman Eugen med sin namne till far, född 1863. Eugen d.y:s farbror Arthur flyttade till Brasilien, vilket också blev tillflyktsort för Klaus far Eugen efter kriget.

Centrum för denna historia är fabriken Escher Wyss, då med schweiziska ägare och dess samspel, inte bara med nazisterna, utan också med de allierades operationer vid krigsslutet. Dess häpnadsväckande historia visar

 • Förutom delar till fartyg, flygplan, ubåtar och kraftverk förmedlade Escher Wyss eldkastare, byggda i sin Zürichfabrik och som såldes till nazisterna. Denna information kommer från U.S. Archives. Detta skulle ha hanterats av Eugen Schwab med en då cirka 5-årig Klaus vid sin sida. de levererade också turbiner. kompressorer och propellrar till nazistiska fartyg och ubåtar samt gasturbiner som behövdes i krigsmaskineriet.
 • Schwabs familjeföretag Escher Wyss utnyttjade slavarbete och allierade krigsfångar och tillverkade viktiga komponenter för bombtillverkning.
 • Ravensburgs påstådda brist på krigsskapande industrier angavs som anledningen till att de allierade inte bombade staden och dess Escher Wyss-industri. Det verkliga skälet vet vi nu var ett annat…
 • Ravensburg blev ett transportnav för nazistiskt guld till Swiss Bank for International Settlements (BIS), som drevs och bildades av Pilgrims Society genom de allierades agenter Allan W Dulles (senare CIA-direktör, 1953-61), Edvin W Pauley ( Allierades krigsskadestånd) och William J Donovan (chef för OSS, av MI6 kontrollerad föregångare till CIA).

Pilgrims Society tar kommandot

British Pilgrims Society hade börjat kanalisera Marshall Plan-medel till insiderföretag som Escher Wyss och Festo och deras sammankopplade privata schweiziska bankfamiljeföretag redan innan kriget tog slut, i utbyte mot Ravensburgs hjälp med att transportera det nazistiska guldet till Schweiz. British Pilgrims Society gav i utbyte Schwab upphovsrätten till den nya världsordningen, som redan då började utformas för det nybildade FN.

Genom Kissingers instruktioner fick Klaus Schwab i uppdrag att organisera Europe Management Forum med start 1971. Det finns en anledning till att Klaus Schwab har varit den enda ledaren för Världsekonomiskt Forum sedan 1971 – i 50 år!

Vad är då British Pilgrims Society, som återkommer i denna artikel? Detta slutna sällskap bildades 1902 för att främja relationerna mellan England och USA, då med fokus på beslutsfattare på hög nivå inom statsförvaltning, industri och kungahus. På många sätt liknar det Bilderberggruppen, som bildades senare med samma syfte, men med en något mindre exklusiv krets deltagare. Att detta sällskap i många avseenden styrde utvecklingen i Europa före och efter krigen är obestridligt. Denna styrning ombesörjdes i praktiken till stor del genom ländernas underrättelseorganisationer CIA och MI6.

Familjen Schwabs roll i storpolitiken uppstod genom deras gamla industrietablering i Tyskland ett stenkast från den schweiziska gränsen, ett drömläge för trafiken av både egendom och personer som behövdes tas ut ur Tyskland innan sammanbriottet efter nazismens fall. Ett företag som Hitler hade förtroende för, paradoxalt styrt av en judisk släkt, kunde lätt konverteras till en livlina för guld och flyktingar till det närliggande Schweiz. Zürich blev därmed en given bas för rekonstruktionen av det krigsskadade Europa. Staden blev då säte för bankernas bank – BIS, med följande etableringar även i Basel och Bern.

Dags för Klaus

Precis som pappa Eugen blev krigsårens marionett på scenen, blev sonen Klaus hans efterträdare under efterkrigstiden och är det fortfarande trots sin ålder. Bakom dessa båda herrar gömmer sig de hemliga sällskap som tror sig ha rätten att styra världen. Trots Klaus 17 titlar som hedersdoktor och 32 medaljer och utmärkelser är han inget annat än ett obetydligt språkrör för en Cabal som hotar världens alla folk med utplåning och förintelse i syfte att öka sina vinster och permanenta sin kontroll.

Med Klaus Schwab som profet manglar Cabalen ut slagord som The Great Reset, The New Normal, Build back better och Own nothing and be happy. De nationella politikerna och statscheferna inordnar sig utan protester i världens hittills största korruptionshärva.

Klaus Schwab fick en magister- och doktorsexamen från Jesuit University of Fribourg i Schweiz 1962-67 och blev därefter överförd till Harvard och John F Kennedy School of Government. Där medger han att han samarbetat med Pilgrims Societys inre krets med Henry Kissinger och John K Galbraith. Båda kom att spela ledande roller i Word Economic Forums strategier och taktik.

År 1971 gifter sig Klaus med Hilde Stoll, vilket bildar en storkoncern med de sammanslagna familjernas industrier under namnet Festo, med över 20.000 anställda. Tillverkningen är inriktad på teknik, robotteknik, artificiell intelligens och processkontroller. Är någon förvånad?

Att pappa Eugen kom undan krigsförbrytarrättegångarna efter kriget utan problem förvånar inte med tanke på det ovan beskrivna scenariot, judisk bakgrund och kollaboratör med de allierade garanterar ansvarsfrihet. Ändå sökte och fick Eugen Schwab immigrationstillstånd i Brasilien 1960. Detta sammanfaller med att Dulles lämnar posten som chef för CIA 1961. Började det bli riskabelt när skyddsängelns inflytande upphörde?

Peter Krabbe

210 Responses to Vem glömde att lägga på locket?

 1. Pingback: Vem glömde att lägga på locket? — Peter Krabbe – Life, Death and all between

 2. Savalle says:

  Utdrag ur ett påvligt brev 2020 till Klaus Schwab, World Economic Forums skapare och ordförande (min översättning):

  ”När World Economic Forum firar sitt femtioårsjubileum skickar jag hälsningar och välgångsönskningar till alla som deltar i årets sammankomst. Jag tackar dig för din inbjudan att delta och har bett kardinal Peter Turkson, prefekt för avdelningen för främjande av integrerad mänsklig utveckling, att närvara som Heliga stolens representant.”
  https://www.vatican.va/content/francesco/en/messages/pont-messages/2020/documents/papa-francesco_20200115_messaggio-worldeconomicforum.html

  Intressant med ”avdelningen för främjande av integrerad mänsklig utveckling”, eller hur?

  Klaus Schwab är för övrigt jesuitutbildad.

  • Erik says:

   Savalle, du om är expert vad är en jesuitutbildning? Vad innehåller den?

   • Savalle says:

    Tack för din fråga, Erik!

    Jesuitutbildningen, som så många av världens ledare genomgått, är till väldigt stor del hjärntvätt på allra högsta nivå. Klaus Schwab, Joe Biden, Zbigniew Brzezinski, Anthony Fauci, Donald trump, Bill Clinton, Emmanuel Macron är bara ett fåtal av alla världsledare som genomgått denna utbildning.

    Världens ledande elitskolor, dit kungahusen, adeln, miljardärerna skickar sina barn, genomför sådan utbildning, likaså de allra mest prestigefyllda universiteten.

    Jag listar kort i punktform upp vad denna utbildning bland annat innehåller:

    – Visualiseringsövningar, som bygger på Ignatius av Loyolas koncept. Det är oerhört kraftfulla suggestionsövningar som påminner om hypnos och som bryter ner en personlighet och bygger upp den på nytt igen.

    – Sun Tzu Krigets konst som lär ut hur man använder subversion och list för att besegra en fiende.

    – Filosofi, historia, teologi, matematik, naturvetenskap, retorik.

    – Kvalificerad yrkesutbildning vid något universitet, exempelvis till jurist, läkare, präst, statsvetare, ekonom, naturvetare, jourmalist.

    – Övningar i uthållighet och underordning. Somliga kan kommenderas att utföra ytterst förödmjukande sysslor, exempelvis uppträda inkognito som tiggare under en lång tid.

    – Initiationsriter, svärande av eder och delgivande av hemlig information.

    – Kampkonst på alla plan, fysiskt, psykiskt, andligt.

    – Meditatation.

    – Kasuistik, som är ett sätt att vända upp och ned och ut och in på alla moraliska begrepp för att ursäkta varje bedräglig handling och all våldsutövning. Denna sofistikerade lära bygger till stor del på Hermann Busenbaums moralfilosofi. Här är en bra förklaring av begreppet kasuistik på engelska:

    Källskrifter som unisont beskriver jesuitutbildningen:

    ”Rulers of Evil” av Tupper Saussy

    ”The Jesuits. A complete History of Their Open and Secret Proceedings From the Foundation of the Order to the Present Time, Told to the German People” av Theodor Griesing

    ”Codeword Barbelon: Danger in the Vatican: The Sons of Loyola and Their Plans for World Domination” av P. D. Stuart

    ”The ”Secret History of the Jesuits” av Edmond Paris

    • Erik says:

     Waw… Imponerad av din breda bildning i ämnet. Tack. känner igen lite av detta. Återkommer. Tack ännu en gång.

     • Savalle says:

      Tack igen, Erik! Det här är viktig kunskap. De som smider konspirationer mot mänskligheten är utvalda högintelligenta människor som skolats under läng tid enligt väl utprövade metoder. De är intellektuella elitkrigare. De planerar ofattbart långsiktigt och är totalt samordnade. De genomför steg för steg. De har tillgång till enormt kvalificerade tankesmedjor, vetenskap, teknik och har infiltrerat i stort sett alla maktutövande organisationer.

      Det är intellektuella elitkrigare.

      Men de har en svaghet. I toppen är de väldigt få och helt beroende av att andra som inte är VERKLIGT initierade betjänar dem.

      Min kristna tro säger mig att de styrs av Satan / Lucifer och att deras styrestid är begränsad.

      Bibeln uppmanar oss att avslöja dem. Sanningen är vårt svärd.

 3. carinaagrellgmailcom says:

  Vilken koll – man bugar!!
  Carl Norberg presenterade en bild av Wallenbergs maktsfär, och menade att Josef Ackerman var den som styrde över WEF. Wallenbergs är väl i så fall de som borde skaffa ett lock…

 4. Janos Levai says:

  https://michael-mannheimer.net/2021/08/16/jetzt-wissen-wir-wie-sie-195-regierungen-der-welt-auf-nwo-kurs-brachten/

  ”Glöm din tro på demokrati. Glöm att du var den som beslutade om en förbunds- eller statspresident. Glöm att din röst var avgörande för den eller den kandidaten. För som följande obegripliga intervju mellan Fuellmich och specialistjournalisten Ernst Wolff, som liksom ingen annan har behandlat Klaus Schwabs WEF, kommer också att visa det skeptiska bland er: Allt du tror är relaterat till ditt beslut som väljare har att göra, var och avgörs i WEF.

  I sanning har WEF blivit en hemlig världsregering – och knappt någon har den svagaste uppfattningen om hur de lyckas göra tidigare intet som Merkel, Kurz, Sarkozy eller Macron till en av de viktigaste personerna i deras land nästan över en natt och EU var. Dessa valdes – som många andra (som du ser i intervjun) av Klaus Schwab som ”Global Leader” och drevs sedan upp till politiska stjärnor inom några veckor med hjälp av massmedia, som också är under fullständig kontroll över WEF. Det var vad Seehofer en gång menade med sin mening: ”De som valdes har ingenting att säga. Och de som inte valdes är ansvariga. ”

  Faktum är: om det någonsin fanns demokratiska stater i världen – och det var bara fallet när världen fortfarande var indelad i nationalstater – så har ämnet demokrati länge begravts. Vi styrs av en överväldigande kriminell klick som består av big pharma, big tech och stora medier som hittills framgångsrikt har gjort allt för att få människor att tro att vi fortfarande befinner oss i en demokratisk värld. Kraften hos dessa 3 000 superrika företag, media och de 13 blodlinjer som är kopplade till dem, liksom de överstatliga hemliga samhällen, förmörkar allt i den totalitära maktutövning som världen har sett hittills. Däremot bleknar även stalinismen, maoismen och andra kommunistiska kriminella stater. Mindre vad kvaliteten massförtryck, men när det gäller kvantitet . Visst, knappast någon ville ha bott i Stalins Ryssland eller Maos Kina. Men idag spelar det ingen roll var du bor: Den plutokratiska mördare bläckfisken har arbetat sig fram till jordens sista hörn. Förr kunde man med lite tur undkomma socialisternas skräck i Kina, Ryssland och till och med Kambodja. Flykt är inte längre möjligt idag. Tack vare chips, vaccination med intelligenta nanoboter, tack vare mobiltelefoner, tack vare kreditkort, hittar du dem överallt, förr eller senare.

  Schwab och Co. är bland de värsta och farligaste frihetsdämpare i mänsklighetens historia

  I det följande kan du läsa hur en superkapitalistisk världsorganisation lyckades få nästan alla de 195 statspresidenterna att följa den nya världsordningen – och samtidigt presentera sig som en modern, mer human form av socialism.

  Klaus Schwab, grundaren av WEF, har utsett cirka 200 personer årligen till globala ledare sedan 1993 . Några kom från mäktiga familjer, men de flesta hade precis börjat sin karriär. Alla dessa människor kom från hela världen och intog strax efter utnämningen de mäktigaste positionerna i världens kontrollcentra. Exempel på de valda Schwabs är: *

  Merkel (1993),
  Sarkozy (1993),
  Bono (1993),
  Bill Gates (1993),
  Jeff Bezos (1998),
  Viktor Orban (1993),
  Kubicki (1993),
  Richard Branson (1993),
  Jodie Foster (1999),
  Spahn (2016),
  Kurz (2016), T.
  Tony Blair (1993),
  Macron (2016),
  Christian Lacroix (1993),
  Jack Ma (2001),
  Jean-Claude Juncker (1995),
  Cem Özdemir (2002),
  Maischberger (2002), JK Rowling (2002),
  Chelsea Clinton (2013),
  Christian Wulff (1995) och tusentals fler …”

 5. lars bern says:

  Man får inte glömma bort att Schwab är en Rothschild på mödernet.

  • peterkrabbe says:

   Att Klaus Schwab är släkt med Marianne Rothschild är tyvärr en skröna som inte är sann. Fred och Marianne Schwab (Rothschild) är inte föräldrar till Klaus. Hans föräldrar är Eugen Schwab, gift med Emma Kilian. Men storyn är bra nog ändå!

   • peterkrabbe says:

    Det finns många parallella grenar av släkten Schwab som inte har något närmare samröre. Detta har man utnyttjat för att försöka mörklägga just Klaus Schwabs familjehistoria. Oftast blir då följden lite mer fantasifulla kombinationer. Rothschilds passar ju bra i det sammanhanget.
    Men syftet med mörkläggningen i detta fallet har inte varit den judiska bakgrunden, utan det faktum att familjen hade ett pinsamt samarbete med först nazisterna, sedan de allierade under krigets slutskede. Detta medförde en omfattande smugglingsverksamhet av både människor och egendom, oftast tillhörande judiska släkter. denna verksamhet som kollaboratörer hade man gemensamt med familjen Soros, som klarade sig genom nazi-perioden genom att vara angivare och förrädare gentemot sin egen folkgrupp. Knappast värt de utmärkelser de båda prytt sina bröst med i senare tid…

 6. Savalle says:

  Från ännu en absurd ”förutsägelse-film” producerad av WEF:

  ”Humanity itself will be changed with this superintelligence.”

  • Jari Norvanto says:

   Halleluja! Alla ska med!
   ”We can never go back to yesterday”, underförstått att vi alla måste rusa dit handen pekar – framåt, uppåt.

 7. Rune N says:

  Jag har sett en uppgift någonstans att denne Klaus Schwab är en Rothschild på mödernet.
  Någon som vet om det stämmer?

 8. Mjölner says:

  Aktuellt klipp från Nya Dagbladet

  Profilerade ultraglobalister som World Economic Forums förgrundsprofil Klaus Schwab har under de senaste åren populariserat termen ”The Great Reset” – som åsyftar att hela världen ska ”startas om” och att det nuvarande kapitalistiska systemet ska omformas till ett mer globaliserat och teknokratiskt övervakningssamhälle – där även människor ska robotiseras bland annat med inopererade mikrochipp i sina kroppar och hjärnor.

  • Mjölner says:

   Oavsett vilka föräldrar eller släktskap denne Schwab har är han en strålande representant för den yttersta ondskan på denna jord.

   I sin bok Shaping the Future of The Fourth Industrial Revolution skriver Schwab att den nya teknologin (chip i hjärnan) kommer att användas av samhällsaktörer och myndigheter (polis)
   för att få tillgång till människors hjärnor och att avläsa tankar och styra beteende.

   • Mo says:

    Rudolf Steiner förutspådde för ca 100 år sedan den kommande inkarnationen av Ahriman. Läs avsnittet Ahriman in Modern Times. Stämmer ganska bra .

    http://www.anthroposophie.net/Ahriman/ahriman_old.htm

    • Erik says:

     Ahriman är en mytologiskt väsen från Zoroastrismen. Ett äldre namn är Angra Mainyu som betyder ungefär oordning, destruktivt, förstörelse, ondska, orätt lögn osv. Angra Mainyus antagonist var Spenta Mainyu som stod för det konstruktiva, ordning osv. Dessa två är tvillingbarn till Ahura Mazda den högste gudomen inom Zoroastrismen.

  • Jari Norvanto says:

   Härligt prospekt. Micromanagement. Homo sovieticus non plus ultra. Wir sind alle unnütze Esser.

 9. Lennart says:

  Kjell Sjöberg (1933-1997) var en svensk frikyrkopastor som skrev en bok, ”Kom till förstånd, låt varna er!” (1982), där han varnade för hemliga sällskap och planer på en världsregering. Han menade att tanken på en ond sammansvärjning som styr historiens utveckling inte lät särskilt rimlig, om den inte kunde kopplas till en religiös inspirationskälla. Sjöberg ansåg att han funnit denna religiösa inspirationskälla i ”en missförstådd och förvrängd messiasuppfattning”. Att det verkligen finns en sådan falsk messiasuppfattning bekräftades av den israeliske professorn i Kabbala, Gershom Scholem. Kjell Sjöberg ansåg att Kabbalan, som ligger till grund för frimurarna och i stort alla ockulta sällskap, även bevisade äktheten av de så kallade Sions vises protokoll då tänkesättet är detsamma.

  Tre böcker av Gershom Scholem: ”THE MESSIANIC IDEA IN JUDAISM”, NewYork, Schocken Books, 1977. “MAJOR TRENDS IN JEWISH MYSTICISM”, New York, USA, Schocken Books, 1960. “SABBATAI SEVI, THE MYSTICAL MESSIAH”, Princeton University Press, 1973

  En kort sammanfattning av denna förvrängda messiasuppfattning på video:
  1666 Redemption Through Sin – YouTube

  Lägg så till innehållet i Talmud, som sammanställdes redan på 500-talet efter Kristus. Ett utdrag från boken ”Den statsfientliga judiska läran” av Theodor Fritsch (1852-1933):

  ”Enbart judarna är mänskliga, icke-judarna är inte mänskliga, utan är boskap” (goyim = mänsklig boskap) (Kerithuth 6b sidan 78, Jebhammoth 61a) ”Icke-judarna är skapade för att tjäna judarna som slavar” (Midrasch Talpioth 225) ”Icke-judarna bör undvikas, även mer än sjuka grisar” (Orach Chaiim 57, 6a) ”Sexuellt umgänge med icke-judar är som sexuellt umgänge med djur” (Kethuboth 3b) ”Nativiteten på icke-judar måste kraftigt dämpas” (Zohar II, 4b) ”Gud är aldrig arg på judar, bara på icke-judar” (Talmud IV / 8 / 4a) ”De mänskliga (Judarna) måste varje dag be tre gånger, för att (Gud) inte gjorde dem till goyim, inte till kvinna, och inte till ovetande.” (Talmud V / 2 / 43b + 44a) ”Judarna måste alltid vilseleda icke-judarna” (Zohar I, 168a) ”Fortsätt att göra affärer med icke-judar, ifall de har pengar att betala för” (Abhodah Zarah 2a T) ”Icke-judisk egendom tillhör den jude som nyttjar den först.” (Babba Bathra 54b) ”Ifall två judar bedrar en icke-jude måste de dela på vinsten.” (Coschen Ham 183, 7) ”Varje jude är tillåten att ljuga och begå mened för att bringa en icke-jude till fördärv.” (Babba Kama 113a) ”Varje jude är tillåten att praktisera ocker på icke- judar” (Talmud IV / 2 / 70b) ”När Messias kommer, kommer alla att bli slavar åt judarna” (Erubin 43b).

  • Sture says:

   @ Lennart,
   läste faktiskt denna bok av Kjell Sjöberg för ett tiotal år sedan. Lånade den på biblioteket. Fantastisk bok. Kjell Sjöberg var för övrigt broder till den mera kände Stanley Sjöberg, men hade en oerhört mycket större intellektuell skärpa än Stanley. Och han var verkligen modig. Denna bok kan verkligen rekommenderas och bör läsas av alla.

   • Erik says:

    Talandet att boken: ”Kom till förstånd, låt varna er” inte finns listad på Kjell Sjöberg wikipediasida, men däremot en mängd andra av hans böcker: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kjell_Sjöberg_(pastor)

    • Erik says:

     Kanske ett missförstånd för boken heter tydligen bara: ”Låt varna er!” som alltså finns att köpa.

     • Sture says:

      @ Erik,
      jag kände inte heller riktigt igen namnet som Lennart angav på boken, men antog att det var samma bok eftersom den behandlar samma ämne. Jag tror inte att Kjell Sjöberg skrivit flera böcker i ämnet.
      Hursomhelst, han mordhotades per telefon på nätterna och förföljdes å det gruvligaste för vad han visat upp. Det var därför jag skrev att han var mycket modig. Jag skrev faktiskt en lång korrespondens om denna bok via e-mail till en som förestår en populär sajt. Skall försöka leta upp det brevet och minnas vad jag skrev.

     • Lennart says:

      ”Kom till förstånd, låt varna er” var den ursprungliga titeln på manuset, inspirationen till denna hade Kjell hämtat från psaltarpsalm 2, som faktiskt handlar om en sammansvärjning. Men när boken kom ut hade förlaget på eget bevåg ändrat titeln och uteslutit en hel del material som Kjell Sjöberg haft med i sitt manus. Borta var Sions vises protokoll, som fanns med i manuset, och Kjells kommentarer till dessa. Han blev utsatt för ett hårt tryck från alla håll, och inte bara han utan också medarbetare och annonsredaktörer i kristna tidningar. Ja, han var verkligen modig.
      En del artiklar som Kjell Sjöberg skrev om kabbalan publicerades anonymt i boken ”Bibelns budskap i de yttersta dagarna”, utgiven av en pastorskollega i USA. Länk:

      STATEN ISRAEL OCH DET JUDISKA FOLKET (eaec-se.org)

      • Erik says:

       Konstigt att ingen tar upp att manuset kom till i mötet mellan Kjell Sjöberg John S. Torell. Googlar man på Kjell Sjöberg, så i första första träffen (Vilddjurets Märke) i andra raden kommer uppgiften fram. På den har siten berättar Torell själv om mötet dom emellan som ledde fram till boken: http://experimentlandet.bloggo.nu/tag/pastor-john-s-torell/

       • Sture says:

        @ Erik,
        jag ser inget konstigt med det alls. Det verkar bara vara Lennart och jag som läst boken – som jag då inte kunde köpa via nätet (sökte på adlibris etc.) utan fick låna på biblioteket. Det var 10 år sedan. Jag kom mycket väl ihåg Kjells möte med denna person John S. Torell och den betydelse han hade men kunde inte komma ihåg namnet. Boken gjorde ett djupt intryck på mig, men jag kan inte längre komma ihåg detaljerna. Vad är det för konstigt med det?

        • Erik says:

         Ja alltså, det var John S. Torell som upplyste Kjell. Kanske inte viktigt men…

         • Sture says:

          @ Erik,
          John S Torell var en fantastisk person och jag har på några bloggar läst en del av vad han skrivit. Han var faktiskt ganska ensam om sin klarsynta uppfattning bland de kristna i USA, vilket gör honom ännu märkvärdigare. Kjell Sjöberg var också märkvärdig eftersom han så öppet tog till sig vad John S. Torell berättade. De flesta mainstream-kristna gjorde inte det.

         • Lennart says:

          Så här var det. Kjell Sjöberg fick en bok av John S Torell som han läste till dagen därpå. Därefter ägnade han sex månader åt forskning, som både bekräftade uppgifterna i Torells bok, och ledde till att han fick fram mycket mer information genom att gräva ännu djupare.

   • Jari Norvanto says:

    Verkar vara svår att få tag på, om man vill köpa den.

    • Erik says:

     Har gjorde skapat en bevakning på boken, så får vi se hur länge det dröjer innan jag får tag på den. Brukar hitta böcker andra säga inte går att finna.

  • Erik says:

   Här måste jag agera djävulens advokat om inte annat så för debatten egen skull. Dylika uttalanden om vad juden skall göra med goyim vimlar det av i GT, men är det någon vettiga människa som tar detta religiösa svammel på allvar? Är dagens judar är ansvariga för vad som står i GT? Har vi judar idag i Sverige som dödar icke judar alltså goyim? Inte så vitt jag vet i vart fall. Låt oss sansa oss lite och istället höja blicken och se vad religion kan tota till. Historien lär oss vad gruppsykoser kan ställa till med, tänker närmast på häxprocesserna som skedde i stora delar av Europa så även här i Sverige. Vad som är gemensamt är att en grupp eller kön pekas ut som havande kontakter med hin håle själv och förtjänar att brännas. Är det inte judar som pekas ut så är det kvinnor. Det finns väl inte en vettiga människa i dag skulle säga att en kvinna, som kanske lever ett litet udda liv, som hjälper utsatta förtjänar att brännas på bål? Dåtidens kristna religionensuttolkare (präster) trodde att om du drabbades av olyckor och sjukdomar var detta ett Gudastraff. Att hindra Guds straff var således att gå djävulens vilja till mötes – det var nämligen så prästerna resonerade. Empati ska med döden bestraffas. Detta anser vi i dag vara fel. De kristna prästerna hade alltså fel.

   Här påstås hava vi alltså en grupp religiösa fanatiker (Frimurarna + Sionister) som dolt dyrkar Bal, eller antikrist för makten och pengarnas skull. Motkraften skulle då vara kristna religiösa och önskvärt vore att ta dessa djävulens hantlangare av daga, eller i vart fall förhindra den dolda gruppens påstådda illvilja mot oss övriga, som vi inte kan bevisa. Hör ingen hur detta låter? Farligt eller hur?

   • Lennart says:

    Vet inte hur du kom in på Bibelns GT, men citaten är från Talmud, som kan sägas vara rabbinernas (bort)förklaringar av GT. Dessa skriftlärde hade avfallit från Bibelns Gud och vilselett det judiska folket till att vänta en annan messias än Jesus.

    Angående GT, som kan vara svår att förstå, kan jag rekommendera teologen Olof Edsinger, som skrivit en bok om krigen i Gamla testamentet. Mycket som står där gällde bara det gamla förbundsfolket, som på Guds uppdrag under en viss tid skulle bereda den miljö där Jesus skulle vara verksam, som medlare och försonare mellan Gud och människor. I detta uppdrag ingick det att försvara folket och landet mot yttre fiender inklusive rena utrotningskrig. Jämför den bibliska syndafloden. Dessa händelser är dock unika i historien. Gud gjorde genom Jesus ett nytt förbund med judarna och som alla människor är kallade till. Med det nya förbundet är det gamla avskaffat. Beroende på hur människor ställer sig till Jesus under jordelivet, så blir det en så kallad dubbel utgång efter döden, evig skilsmässa från Gud eller evigt liv med Gud, dvs himmel eller helvete. Allt enligt Bibeln.

    Angående den medeltida tron på häxor så hörde det till folktron i likhet med tron på tomtar och troll. Det var snarare så att det var de bildade i samhället- och dit hörde prästerna- som bidrog till att tron på häxor upphörde. Det kan jämföras med nutida tro på skräckhistorier om nazister som hade ihjäl sex miljoner judar.

    • Erik says:

     Intressant. Anser i all ödmjukhet det vanskligt att utgå från Bibeln om man samtidigt försummat efterforskningar var Bibeln fick sina historier från. Här har man bara kopierat valda delar som man ansett passat samt dessutom låtit dessa passera div politiskt korrekta filter. Religionskritik är något av det svåraste man kan ägna sig åt, då man skulle behöva behärska ett halvt dussin antika språk samt dessutom ha tillgång till samtliga originalskrifter (dvs icke översatta) sist men inte minst ägna ett liv åt att läsa och förstå allt.

     Det du nämner: ”den bibliska syndafloden” som är en omgjord kopia av Atrahasiseposet om Ziusudra – själva förlagan till Noas ark som i sin tur fått detta från gammalbabyloniskt eposet Gilgamesheposet. Det finns även andra versioner på samma tema om Ziusudra: ”När gudarna hade beslutat att förstöra mänskligheten med en översvämning. Guden Enki som inte instämde, avslöjade det för Ziusudra, en man som är känd för sin ödmjukhet och lydnad. Ziusudra gjorde som Enki befallde honom och byggde en stor båt där han framgångsrikt red ut floden”.

     Varför stanna vid Bibeln istället för att gå direkt på originalet? Dessutom skall nämnas att dagens Bibeln har översatts si så där cirka 70 gånger.

     Judendomen är inte så gammal i jämförelse med sumeriska skrifter, utan kommer först cirka ca 1400 f.Kr. Mer intressant i så fall att studera Zoroastrismen som troligen är världens äldsta monoteistisk religion.

     Detta må vara en utvikning. Ser man det lite från distans anser jag mycket av religionens stolliga idéer är tämligen skruvade, men kanske mänskligheten är sådan?

   • Benny says:

    Erik, tyvärr är det så att det faktiskt är många judar som figurerar i toppen av globalisterna! Den vanliga juden har givetvis inget med dessa att göra men många agerar medlöpare och håller tyst, faktiskt de flesta, för att de tror att det gynnar dem själva i slutändan! Likadant är det med moderata muslimer som inte tar striden med de militanta muslimerna utan låter dem hållas!

 10. Mjölner says:

  Glömde länka medlemmarna i The Global Commission.
  http://newclimateeconomy.net/about/members-global-commission/

 11. Mjölner says:

  Om nu coronabluffen dödar sig själv återstår det allt överskuggande klimatalarmet.
  Folk i gemen kan eller orkar inte inhämta nödiga kunskaper om klimatet och dess variationer mycket mindre att föra en saklig argumentation mot klimatstollarna eller högljutt protestera.
  Man vill se vägarna tomma och flyget stående på marken. Inte äta rött kött mm. mm.
  Det görs och har gjorts noggranna förberedelser till klimatnedstängningar när och om coronabluffen kollapsar.

  I Sverige kommer den snedvridna politiska stiltjen att bädda för miljöpartisternas fortsatta makt.
  Samtliga riksdagspartier sitter still i båten. Det blir snart dags för valfläsk.

 12. Loa says:

  Italy Orders Companies Not to Pay Unvaccinated Workers.
  Unjabbed employees face large fines if they show up to work.

  24 September, 2021
  Paul Joseph Watson
  https://summit.news/2021/09/24/italy-orders-companies-not-to-pay-unvaccinated-workers/

  The Italian government has passed a decree applying to both the private and public sector ordering companies to withhold pay from workers who refuse to take the COVID-19 vaccine.

  Italy extended its vaccine passport scheme to schools and universities on September 1st.

  The unvaccinated were also banned from using long distance public transport, meaning that holidays, travel for work and visiting relatives has become impossible for many.

  • Mo says:

   Liknande tongångar finns nu i Sverige. En verksam svensk filosofiprofessor går tom ännu längre och anser att vaccinpass är ett rimligt tvång för vårdpersonal. De anställda som inte medverkar till att bli injicerade skall förlora sitt jobb dvs bli arbetslös om omplacering ej är möjlig.
   Men sedan haltar argumentationen, fullvaccinerade vårdtagare och arbetskamrater skall inte behöva utsätta sig för risken att bli smittade av ovaccinerade eftersom de trots det kan bli smittade och sjuka i covid. Att de vaccinerade dessutom själva kan vara smittförande reflekteras det ej över. Ej heller hur man skall förhålla sig till personal som har skydd både för sin egen del och omgivningens efter genomgången infektion.

   https://omni.se/vaccinpass-inom-varden-ar-en-fullt-rimlig-atgard/a/7dq958

   • Jari Norvanto says:

    Vansinnet är gränslöst. Florid masspsykos, pådriven av häxmästarna och deras vidriga bandhundar.

   • Loa says:

    Åh. Filosofiprofessorn knäcker som medicinare..
    Här lite läsning som kanske tangerar moralfilosofi?

    Government whistleblowers break wide open a federal conspiracy to suppress injury and death from COVID-19 vaccines
    September 23, 2021
    https://www.naturalnews.com/2021-09-23-government-whistleblowers-federal-conspiracy-suppress-injury-death-vaccines.html

    According to whistleblowers from the Department of Health and Human Services, there is a federal conspiracy to suppress widespread injury and death caused by the experimental covid-19 vaccines. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) created a set of deceptive coding rules that hospitals must follow. These rules allow doctors to mis-classify severe illness and death in the recently vaccinated, coding it instead as an unvaccinated covid case or an unvaccinated covid death.

    • Loa says:

     Fler moralövningar

     Covid vaccines confirmed to KILL twice as many people as they “save”
     September 23, 2021
     https://www.naturalnews.com/2021-09-23-covid-vaccines-kill-twice-many-people-save.html

     American entrepreneur Steve Kirsch has released a paper showing that for every person a Wuhan coronavirus (Covid-19) “vaccine” supposedly saves, at least two other “fully vaccinated” people die from the injections.
     This is based on official government data, which shows that getting jabbed in an attempt to stop the spread really is a fool’s game.

     “There are 15,000 deaths reported in the VAERS system today,” Kirsch wrote in the document. “The CDC has claimed they have investigated all of them and found no causal link. Zero. Zip. Nada. Can we see a copy of the report? Of course not.”

     At the very least, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention should have identified at least 4,500 deaths out of this batch. Yet not a single one of them has been pegged as a consequence of the injections.

 13. Reblogga detta på corneliadahlberg och kommenterade:
  Att skickas ut till svenska skolan som tillägg till historieböckerna;)

 14. Mjölner says:

  Jag dristar mig till en kommentar om inrikespolitiken.

  Vi måste ställa om livsmedelssystemet gastar de tre papegojorna, Byalan, Bolund och Per Olsson hade en bonnagård. De avslöjar här sin gemensamma koppling till kabalen.
  Det käk de s.k. ministrarna kommer att bjuda oss på kommer knappast att följa Lars Berns kostråd för ett bättre liv och god hälsa. Corona, klimat och livsmedelsabotage, nu räcker det kära vänner. Jag förmodar och hoppast dessa tre herrar åker ut med badvattnet 2022, så varför kommer detta just nu. Har de ersättare i beredskap?

  Av någon mystisk anledning börjar varutransporterna fallera lite här och var.
  Snart får vi veta svaret.
  https://newsvoice.se/2021/09/regeringen-livsmedelssystem-globalt/

  • Loa says:

   Jag reagerade också. Lika ominöst som intetsägande, eller snarare alla klyschor trängs. Här ligger en stuvad hund begraven, eller friterade insekter eller Bill Gates’ låtsaskött.
   Liksom ransoneringskort – jag menar en ransoneringsapp. I hälsans, klimatets och rättvisans tecken. Med social credit score? – Ni läste det här först..

 15. Mjölner says:

  Hittade denna beskrivning av hur coronasprutorna verkar i kroppen.
  Även om det kan finnas tvivel om vissa detaljer i beskrivningen så kan man ändå föreställa sig att uppsåtet bakom pandemin är planerat folkmord. Har man nu lyckats med det? De som eventuellt överlever blir ständiga kunder hos Big Pharma.
  Sture kanske kan räta ut frågetecknen, eller att allt är bara bullshit. Jag vill ogärna tro det.

  https://hagenbo.blogspot.com/

  • Loa says:

   Bra, och lång, sammanställning, 30 punkter med länkar.

   Covid-fakta 2021: Nu kan ingen längre neka till att “pandemin” är en enda stor lögn
   2021-09-26
   http://blueshift.nu/covid-fakta-2021/
   ► Överlevnadsgraden för “Covid” är över 99%. Statliga medicinska experter gjorde allt för att understryka, från början av pandemin, att den stora majoriteten av befolkningen inte är i någon fara från Covid – ändå denna enorma politiska hysteri…

  • Sture says:

   @ Mjölner,
   det saknas detaljer i denna beskrivning. Jag påstår inte att hon har fel. Men hon har inte visat hur hon vet detta – och det måste man göra inom vetenskap. Man kan använda sig av mikroskop, röntgen, obduktion etc., etc.
   Det finns nu flera vetenskapliga rapporter om hur både spikproteinet (=antigenen) och de bildade antikropparna är skadliga för lunga, hjärna, hjärta, lever, njurar, sköldkörtel, blodkärl och koagulationssystem m.m. Ingenting av detta tar hon upp. Därför skall man inte sprida denna typ av förklaringar – som är så lätta att motbevisa: ”HUR vet hon detta”?

 16. Mjölner says:

  Här en lång lista på SVT;s smörande för makten där man släpper fram all tänkbar vänsterdrägg inkl ministrar.
  https://iallmanhetenstjanst.blogspot.com/2020/12/mannen-pa-gatan-i-svtsr_23.html

 17. Savalle says:

  Det är viktigt att inse att Klaus Schwab i första hand är en skådespelare och statist.

  Hans löjligt brutna engelska har jag inte återfunnit hos någon annan fransk- eller tyskspråkig person, oavsett bildningsnivå.

  Klaus Schwab är en inverterad, levande fågelskrämma.

  • Loa says:

   Du har kanske mer rätt än du tror
   En inverterad människa, levande reptil..

   Schwab verkar ha FJÄLL på benen, till högt upp på låren

   Galahandskar? Halsband à la prinsessor?
   Har han sändare /mottagare på ryggen?
   Och så konstiga fötter: en kort med sko och en mycket lång utan.

   • peterkrabbe says:

    Jag kan associera till Savalles beskrivning av jesuitutbildningen i länken ovan – –” Övningar i uthållighet och underordning. Somliga kan kommenderas att utföra ytterst förödmjukande sysslor, exempelvis uppträda inkognito som tiggare under en lång tid.”
    Vad det då handlar om här är att uppträda offentligt som homosexuell transvestit, situationen på stranden är onekligen bland det mest provocerande man kan tänka sig och blir obegripligt om inte syftet är att träna upp sitt totala förakt för omgivningens reaktioner och att stålsätta sig mot detta med en lika total ignorans.
    Ett annat exempel på detta är Macron i Frankrike, som har att ignorera massprotester från miljontals uppretade medborgare på gatorna, använda tårgas och batonger mot det folk som valt honom som president – ingen normal människa klarar detta utan specifik träning.
    Slutsatsen är oroväckande – dessa nya psykopater som nu tar den ena ledarpositionen efter den andra som kycklingar kläckta ur globalismens rede är hårdtränade för att stå emot alla protestyttringar från de folk de är tilldelade att styra över. Hur skall vi hantera detta?
    Därmed inte sagt att jag är säker på att det verkligen är Klaus Schwab, bilden kan ju också vara fotoshoppad….

    • Savalle says:

     Det var precis det jag avsåg med att Klaus Schwab är en inverterad, levande fågelskrämma!

     Det är meningen att vi ska avsky och hata denna fågelskrämma. Han är endast en avledande manöver och en statist.

    • ceskyraj says:

     Peter, jag tror, att du har rätt. Det handlar om underkastelse och lydnad. Han prövas till att uppträda osmakligt, löjligt och ignorera omgivningen. Han tränas till att härdas, så han lättare kan fortsätta med onda handlingar mot hela världen. Jag har varit sedan födsel medlem i katolska kyrkan (har gått ur) och kan intyga, att lydnad ingår i kyrkans lära. Speciellt om jesuiterna har inflytande på församlingen. Så din analys är helt korrekt. Schwab härdas och prövas!

    • Mo says:

     Kanske det handlar om att kränka någon annan högt uppsatt, person eller institution, som under täckelsen ser ut så här. Maktkamp. Samtidigt förstås en en personlig härdning att hantera.

   • Savalle says:

    Och likt hela etablissemanget njuter han av sol, bad och lyx, medan de plågar alla andra.

    Kräket och hela packet ska ställas inför rätta – sann rättvisa!

   • Mjölner says:

    Loa!
    Det är nätstrumpor med penisfodral. Karln är rakad på visst ställe. Han borde ha BH tycker jag när han ändå har spökat ut sig. Kvinnan i bakgrunden ser chockad ut. Länge leve friheten!

    • Loa says:

     ‘nätstrumpor MED penisfodral’? Är det ett kit..? Mycket man inte vet.

    • Mjölner says:

     Vid närmare eftertanke kommer en minnesbild, jag tror det var Sten Bergmans beskrivning av huvudjägarna på Borneo, de hade benknotor i näsan, helt nakna förutom långa spetsiga penisfodral som hölls på plats med bastsnören om midjan. De krympte skallarna på dödade fiender och hängde upp i hyddorna som souvenirer eller vinstpokaler. Bilden ovan visar kulturyttringarnas framsteg sedan huvudjägartiden.

   • ceskyraj says:

    Loa, när jag ser bilden, ser jag inte fjäll på hans ben? Men struktur av nylonstrumpor. Inte heller kan jag se sändare/mottagare på hans rygg. Kan du? Vi får inte överdriva i fantasi tankar om denna onda person. Ja, han är ond, helt idiotiskt går ute så här, men vettiga människor får inte dras till fantasier, att det finns reptilmänniskor på denna jord.

    • Loa says:

     Jag ser naturligtvis inte genom kroppen, däremot olika hängslen och tänkte på W:s ‘bulge’ genom vilken Karl Rove instruerade honom…

   • Mo says:

    Som vi vet berättar eliten alltid sanningen i förtäckt form så detta kan vara ett budskap. Han kanske vill visa för någon (oss) att kejsaren är naken. I klartext ” Pengarna är slut.” Det stärker de farhågor som finns att kreditsystemet är mättat och att Reseten innebär först av allt en ekonomisk omstart. Kanske alla konton nollas och sedan startar vi om utan personligt ägande och förmögenheter. Men klarar man balansräkningen i 8 år till, det kräver en och annan lockdown och rättning i leden hos befolkningen. Tiden ger även oss en chans. Det är deras form av rättvisa.

    • carinaagrellgmailcom says:

     Kloka tankar, Mo! Det är nog i detta sammanhang som covidiotin kommer in i bilden. Det blir mindre skaft att fördela de värden på som släpps ut i systemet efter reseten, om inte så många överlever så länge som 8 år. Kanske metaller? Det ger ju trovärdighet till ett nytt system, och det finns hur mycket som helst. Bristen är skapad genom ackumulering i diverse hålrum, kanske av ödlor!

     • Mo says:

      Du är en känslig mottagare eller är vi förstärkta på samma våglängd ?
      Man har förlorat kontrollen över det imaginära penningsystemet och använder sig därför som du säger av covidiotin. Sen vet vi inte vad som hamnar i sprutorna om tiden blir knapp. Men människor är ju trots allt väldigt livsbejakande och det finns en gräns när tom svensken får nog. Jag tror att vi snart är där. Det känns bra !

      • carinaagrellgmailcom says:

       Ja, jag håller med dig – det ligger i luften. Det är på något sätt redan gjort. ”Already done” upprepas intuitivt i skallen så snart jag börjar fundera på saken.

       • Mo says:

        Det är min känsla oxå, enough is enough. Mänskligheten är trött på de gamla blodslinjernas blodiga tyranni. Deras krigsmaskiner och människohandel. Jag tror gränsen på något sätt gick vid handeln med barn och surrogatmödraskapet, då fick tom männen nog. Svenskarna har inte varit så ädla i sammanhanget och nu får vi ta det utmätta straffet.
        Mötet med människor blir avgörande, att våga ta ställning och bejaka rätt värderingar. Det är svenskens stora svaghet efter lång fostran under S, fegheten har belönats. Men styrkan finns kvar under ytan. Det finns inga gränser för möjligheterna när vi resor oss ur dyn med rätt ledning.

        • carinaagrellgmailcom says:

         Ja, den sjuka covidiotisagan är slut helt klart! Ny artikel idag om att en representant från EU-parlamentet uppmana folken att ”inte under några omständigheter ta vaccinet”: https://newsvoice.se/2021/10/eu-parlamentariker-covidvaccin/

         Efter en ”bankomatdröm” som jag hade häromnatten, funderar jag på om en nedsläckning av bankernas slavsystem ”NEXUS” kan ligga i pipline som reservkanon? Det är dessutom logiskt att en sådan attack aktualiseras för att sätta press istället. Ha gärna lite kontanter på hög hemma för säkerhets skull…

         • Mo says:

          De kriminella har tagit sig in på bankerna och samverkar med professionella hackers. Utpressning följer, rädslan för nedsläckning är stor hos många aktörer. Man agerar utifrån men Sverige tycks av någon anledning vara målet. Frågan är varför, beror det på att vi på något sätt är den dirigerande centralen för världens elektroniska flöden ? Kanske några ser Sverige som sitt eget rövarnäste som ger skydd när rättvisan reser ragg i andra länder, vårt eget rättssystem är ju intaget. Det är uppenbart att de kriminella tagit sig till toppen i en stor del av det svenska samhällsmaskineriet. Den satanistiska infiltreringen ? Plundringen av våra tillgångar har pågått under lång tid och har legaliserats, några hamnar på börsen.
          När ungdomar skjuts på öppen gata och det har blivit en del av vår vardag då känns det mörkt. Mammorna uppvaktar regeringen för att be om hjälp, så vår ledning fungerar alltmer som ett socialkontor med huvudsaklig uppgift att fördela rättvist i och utanför landet. Politiska frågor handläggs i Bryssel, dem kanske vi ändå kan hoppas mer av ? Våra nordiska grannar har nog även muskler att stödja oss något i vår belägring. Det ligger så att säga i deras egenintresse.

 18. Loa says:

  Som vi sagt

  Ex-Communist Official Says China Intentionally Spread COVID at Int’l Event in Oct. 2019
  September 26, 2021
  https://stillnessinthestorm.com/2021/09/ex-communist-official-says-china-intentionally-spread-covid-at-intl-event-in-oct-2019/

  … the allegation being made by Wei Jingsheng, a former Chinese Communist Party insider who defected to the United States in the 1990s. Jinhsheng said he heard about Beijing carrying out an “unusual exercise” during the October 2019 7th CISM Military World Games in Wuhan.
  “I thought the Chinese government would take this opportunity to spread the virus during the Military Games, as many foreigners would show up there,” Wei told a documentarian from Sky News, according to the U.K.’s Daily Mail.

 19. Loa says:

  Ska vi även få fram alla AFAmarodörerna, vilket man tycker vore enkelt eftersom de granskar ALLA filmer efter patrioter att åtala genom deras blotta närvaro.

  FBI Undercover Agent on January 6 Received Text That Confirms No Trump-Led Plot to Overturn 2020 Election
  September 25, 2021
  https://beckernews.com/fbi-undercover-agent-on-january-6-received-text-that-confirms-no-trump-led-plot-to-overturn-2020-election-41911/

  The Federal Bureau of Investigation has been outed in a New York Times piece for having undercover agents working the Capitol riot on January 6. Furthermore, the FBI agent was collaborating with a Proud Boys informant who confirmed there was no centralized plot to overturn the 2020 election results on Donald Trump’s behalf.

 20. Mjölner says:

  Godhetens ängel svävar över denna dag. Jag har plötsligt drabbats av en konspirationside.

  I dag får omvärlden veta allt om den stora och godhetsdränkta GALAN FÖR VÄRLDENS BARN.

  Lokalradiostationerna jollrar ideligen exalterat om detta evenemang.
  I Kronobergsradion intervjuas två tokstollar som skall cykla omkring i länet och samla in pengar. Det luktar MP.

  TV5 satsar stort under ledning av riksbimbon Pernilla Wahlgren. Är hon måhända aktieägare i bolaget. Eller blir hon bara utnyttjad. Hennes barn går det ingen nöd på.

  En liten tankeställare kan vara på sin plats. Den krystade omtanken för barnen lyser med ett falskt sken i kontrast mot hur barnen egentligen behandlas. Exempelvis har över 400 barn i familjer som drabbats av politikernas och Folkhälsomyndighetens coronarestriktioner vräkts från sina hem då familjen inte kunnat betala hyran. Det står någonstans i sociallagarna att familjer med barn inte får vräkas med hänsyn till barnens bästa. Detta är plötsligt borttaget ur sammanhanget. Det lobbas frenetiskt för att börja vaccinering av 12-åringar och uppåt.
  Allt förnuft och vetenskap säger att barn inte skall vaccineras för säsongsinfluensor eller influensor över huvud taget.

  Läser i media att man på Kuba skall börja vaccinera tvååringar.
  I Afghanistan blir unga pojkar våldtagna.
  För inte så länge sedan sköt man gatubarn i Brasilien.
  I Eritrea och lägren i Syrien svälter barn ihjäl utan någon reaktion från världshälsan eller FN.
  Hyckleriet med barnen är ett osmakligt vidrigt jippo som just nu pågår framför våra ögon.
  Politiker och regeringen i Sverige Förstår inte, vill inte, kan inte, hör inte. Det skulle vara en välgärning om de också var stumma.

  • carinaagrellgmailcom says:

   Ja, det är för bedrövligt! Hjärntvätten tillåter bara en tanke i taget. I morgon cyklar samma tokstollar för Sida, Röda Korset, och Läkare utan gränser, och ingen av dem fattar att både svälten och välgörenheter är produkter ur bankirernas trollerilåda…

  • Erik says:

   ”över 400 barn i familjer som drabbats av politikernas och Folkhälsomyndighetens coronarestriktioner vräkts från sina hem då familjen inte kunnat betala hyran”.

   Fruktansvärt, detta Mjölner. Kanske BlåGula korset kunde vara något att skänka till? På så sätt hjälper vi våra landsmän och kvinnor som regeringen skiter fullkomligt i – dom är ju vita alltså rasister.

   https://www.blagulakorset.se

  • Loa says:

   men å andra sidan tar vi hem, jag menar hit, IS-baarn. Med mordiska mödrar, det får man ta..
   Och hela härar av fjuniga ”17”åringar. Moderskänslor grasserar i våra myndigheter.

 21. Malin says:

  Tack!! Mycket intressant!! Finns inte några riktiga journalister inom msm…

  • Mjölner says:

   Den här uppgiften kom faktiskt genom SR:s riksnyheter. Kanske ett klavertramp.
   Min fru som under dagen lyssnar mycket på radio snappade upp det här. Antalet barn som nämndes var 476.

 22. Mjölner says:

  Nu Erik har jag hittat något att bita i
  Reservation för faktafel om slaveriet.

  Debatt
  En fundering över feminismen.

  I dag dyker det upp på de flesta sociala plattformar tillmälen och hatkampanjer mot vita män. Den vite mannen bär skulden till all slaveri och rasism. Den vite mannen fraktade svarta slavar över Atlanten och inhöstade förmögenheter av den hanteringen. Allt enligt de historielösa unga kvinnorna och yngre näbbgäddor som knappt blivit torra bakom öronen. Vanligtvis hemmahörande i huvudstadens city , Södermalm eller någon förort.

  Historiskt finns belägg att slaveri förekom i Egypten och andra länder långt före romartiden. Det kan tänkas att en del slavar rent av hade ljus hy. Slaveriet som startade under 1600-talet bedrevs av män från mellan östern och norra Afrika. Det fraktades svarta byinnevånare från Afrika till Amerika. Mest starka arbetsföra svarta män men även kvinnor. Dessa gick att förlusta sig på under överfarten. Den vite mannen i Europa var alltså inte med från början men skall ändå klandras då han har ett finger med i syltburken. Det kan hända att någon företagsam viting ändå kunnat vara med från början. Vem vet.

  Spanjorerna härjade i Sydamerika och slog ihjäl indianer medan slakten i Nordamerika inte riktigt kommit igång än. Längre fram när Nordamerikanerna slaktat ned indianerna till en minoritet kommer man på att den importerade svarta populationen höll på att ta överhanden. Man tog ändå beslutet att slopa slaveriet och ge dem frihet. Detta föranledde stora motsättningar och konflikter mellan svarta och vita. Den svarta befolkningen såg sin chans till en dräglig tillvaro. Femtiotalets raskravaller i USA är nu historia men rasismen finns kvar.

  Rasismen finns överallt även här i Sverige, det är ingen hemlighet. Men Gud nåde den som nämner ordet. Rasism får inte diskuteras utan bara användas som tillmäle under diskussioner.
  Kvinnor och barn har alltid hamnat i kläm vid krig och konflikter. Kvinnan har genom tvånget att anpassa sig efter de omständigheter som krig och konflikter orsakar blivit tvungen att acceptera segrarens villkor. Männen har dött eller blivit lemlästade och kan inte ta hand om sina familjer. The winner takes it all.

  När vi bodde i grottor jagade och krigade männen medan kvinnorna skötte barn och annan nödig verksamhet. Om en främmande klan anföll och dödade männen var kvinnorna tvingade till anpassning. Här finns en teoretisk möjlighet som kan förklara hatet mot vita män. Kvinnan hatar förlorare, män är svikare som inte kan skydda henne. Det är förnedrande att behöva ty sig till segraren men nödvändigt för överlevnad. Kanske ett arv från tiden i grottorna. Den segrande hannen är det enda alternativet.

  Inspiration till det här hämtade jag från Arnstbergs blogg där Gunnar Sandelin mycket elegant och övertygande stärker argumenten för kvinnans strategi. En kvinna i Berlin.

  • Sven says:

   Japp, kvinnor har inget till övers för män som hukar, kröker rygg och försöker vara till lags. Vill männen i de Västeuropeiska länderna få tillbaka sin självrespekt och sina kvinnors respekt måste ta saken i egna händer och slänga ut alla inkräktare som inte hör hemma här.

   • Mo says:

    Ja det skulle man verkligen önska sig. Och skydd via rättssystemet mot övergrepp och våldtäkter, kriminell plundring av våra inbetalda skattemedel i olika välfärdsbolag. Många svenska män tycks istället själva lockas till dessa profitabla verksamheter.
    I ett land som sedan många sekler styrts av en upphöjd manlighet både genom offentligt ljus och i hemlighet bakom kulisserna så kanske det vittnar om en viss svaghet att försöka skylla på kvinnor som i sista minuten skickas in för att försöka lappa i eländet. För sent vaknar syndaren ?

    • Mjölner says:

     Mo!

     Jag skyller inte på kvinnorna i mitt inlägg. Meningen var att belysa kvinnans utsatthet och hennes strategi för överlevnad vid allvarliga kriser, inget annat. De radikaliserade morrhopporna som förgiftar debatten om feminismen och hyllar islam är knappast några som varken du eller jag vill ha in i riksdagen. Men skyll gärna på männen som suttit vid makten och möjliggjort förödelsen.

  • Roger P says:

   Man kan se denna video om hur det blivit, får vi in mer av dessa i regeringen/myndigheter så kan man ana var det bär åt för håll?

   • Mjölner says:

    Video med bra spännvidd, men texten går bitvis för fort för mig.
    Socialisterna med Myrdals som operatörer triggade i gång hjärntvätten
    Ny författning kuppades fram under Palme 1974. 1809 års FF skrotades helt
    Tjänstemannaansvaret försvann och Kungen blev fråntagen all makt.
    Allt var bäddat för hemliga avtal med Islam och så småningom massiv invandring.
    De unga radikala kvinnorna har fått smak för mörka färger och är omöjliga att kommunicera.
    De ser segrare i den islamiska invandringen.

  • Erik says:

   Har redan gett mina bästa år åt feminismen och säkerligen skrivit mellan 1500 – 2000 inlägg under 90- och 2000-talet; har således lagt detta bakom mig – det är meningslöst att diskutera med feminister. Dock ganska roligt att lyssna på dom när de träter inbördes.

   • Mjölner says:

    Erik!
    Men nu var det inte frågan om renodlad feminism. Det handlade om kvinnans överlevnadsstrategi och varför hon hatar vita män. Det handlar väl mer om arv och psykologi än feminism och feminister tycker jag. Att jag gisslar de unga radikala kvinnorna som springer runt statyer och hyllar islam, morrhopporna, kan du väl ha överseende med.
    Kvinnor och män är Gud ske lov olika, men är enligt vetenskap och forskning relativt lika när det gäller IQ

 23. Loa says:

  WORLD BOMBSHELL: Leaked DARPA document, DRASTIC* analysis confirms attack on humanity using aerosolized, skin-penetrating nanoparticle spike proteins
  September 23, 2021
  by: Mike Adams
  https://www.naturalnews.com/2021-09-23-leaked-darpa-document-confirms-attack-on-humanity-using-aerosolized-skin-penetrating-nanoparticle-spike-proteins.html

  ( *DRASTIC (Decentralized Radical Autonomous Search Team Investigating COVID-19) https://en.wikipedia.org/wiki/DRASTIC )

  DARPA document leaked to DRASTIC, which shows that EcoHealth Alliance and Fauci conspired to release aerosolized, skin-penetrating spike protein nanoparticles into wild bat populations in China (which would immediately leap to humans as planned),

  DRASTIC has confirmed that Daszak and Fauci, working via the Wuhan Institute of Virology (WIV) were able to create 180 strains of coronavirus bioweapons and put them under the control of the communist Chinese (an act of treason). We now know from other sources that CCP-run bioweapons deployment teams have crossed the US border, carrying MERS-augmented biological weapons with at least a 30% fatality rate, with plans to release them in major US cities when commanded to.
  Investigative journalist Lara Logan has confirmed all this through her own sources, as she is now warning that the migrant crisis in Texas is the “perfect cover” for America’s enemies to sneak in a dangerous biological weapon https://www.naturalnews.com/2021-09-23-lara-logan-told-migrant-crisis-at-border-perfect-cover-bioweapon.html

  The “Super MERS” attack is now imminent, and the bioweapons deployment operators are already pre-positioned across US cities, likely armed with drones and aerosolizing drone attachments.
  We have the full details here. Read these bullets carefully.

  • DARPA originally funded MERS but refused to support any effort to release it into the wild. They wanted to keep it as a strategic, last-ditch biological weapon for extreme emergencies.
  • Fauci and EcoHealth Alliance finagled a way to get their hands on MERS, which became the template for the gain of function research that was laundered through the WIV, using US taxpayer money. Elements from MERS, HIV, SARS and other viral strains were engineered together to create the “chimeric” bioweapons with special affinity for human ACE2 receptors.
  • Daszak and Fauci approached DARPA to request funding to release their bioweapons in China. DARPA refused. But they found funding through globalist sources that support depopulation.
  • Had DARPA agreed to the funding, Daszak and Fauci had planned to invite Shi Zheng Li (the “Bat Lady”) to a celebration announcement at DARPA headquarters!
  • SARS-CoV-2 was never designed to kill. It was designed to spread rapidly, with low fatality, to create worldwide panic and demand for vaccines, along with government lockdowns and global communism due to “cases” diagnosed via fraudulent PCR tests.
  • But MERS is a super deadly bioweapon. This will be released next, a souped-up version of MERS that has been weaponized via Fauci, the NIH and the WIV under the control of the PLA (People’s Liberation Army).
  • The EcoHealth Alliance project proposal to DARPA mentions their plans to develop three to five coronavirus bioweapon strains each year. This was to be an ongoing, never-ending assault on humanity via biological weapons, all funded by the US military working with communist China.
  • We don’t yet know the official designation of this MERS bioweapon, but I’ll call it “Super MERS” for now. Super MERS is already in the hands of PLA operators who have crossed into the United States via Mexican narco smuggling routes. The CCP / PLA has hundreds of military advisors working with Mexican narcos, with the promise that the narcos will receive a piece of the southern USA once China occupies and defeats the United States.
  • These Chinese bioweapons operatives are told to simultaneously release “Super MERS” across US cities when given the activation command, which could come via public means such as the New York Times being ordered by China to use a certain phrase on a certain day. (The NYT has long been on China’s payroll, just like most Democrats, half the US Senate and all of Big Tech). The White House is almost completely controlled by the CCP, and Biden is China’s puppet.
  • This Super MERS strain will kill at least 30% of those who are infected, under normal circumstances. But because the covid vaccines have destroyed the immune response among vaccinated individuals, the death rate in the vaccinated may be significantly higher. (50%?)
  • The Super MERS strain is effectively the second half of the binary weapon system, with the first half being the vaccine. This is why tyrannical government has pushed so hard for mass vaccinations. It’s the setup for the kill. The Biden administration has been working with China all along to try to achieve a 70% vaccination rate in the USA, which would translate into an overall kill rate of at least 20% of the US population, once Super MERS is released. This translates into about 70 million people, roughly speaking.
  • The release of Super MERS cannot be stopped. The agents are already in place. The border has long been penetrated. America’s military was ordered to stand down during all this, via treasonous Pentagon criminals like Milley and Austin. The left-wing media is all in on this, as is Big Tech. They are all taking orders from China.
  • The release of Super MERS will be called a “variant” by the criminal government, and they will blame the unvaccinated, while activating the CDC’s covid death camps to round up political dissidents and begin mass executions.

  Map of the CDC’s current “quarantine stations” which will be transmorphed into covid death camps. Source: CDC.gov https://www.cdc.gov/quarantine/quarantine-stations-us.html

 24. Erik says:

  The Secret Doctrine som publicerad år 1888 av Helena Petrovna Blavatskys, är ansetts som ett mästerverk och handlar om universums ursprung och utveckling och mänskligheten och bör nog ses som den mest kända och mest inflytelserika ockulta boken som någonsin skrivits. Boken är tämligen mastig med sina ca 1400 sidor men finns som förkortad och koncentrerad form av Michael Gomes. Hon sade sig ta emot information under trances i Tibet samt hon påstår sig läst från den mytomspunna boken Dzyan. The Secret Doctrine består först av lite om ursprungsenergin och att allt en manifestation av ett medvetande osv – ett hopkok från taoism och från den judiska Kabbalan. Sedan lite om människans ursprung. Hon talar om ”Root Races” som går miljontals år tillbaka i tiden (ingen evolution här inte): Den första rotrasen var rent andlig. Den andra roten hade fysiska kroppar. Den tredje rotrasen (som var mänsklig) lär ha funnits på den förlorade kontinenten Lemuria och den fjärde rotrasen sägs ha utvecklats i Atlantis . Ska här helt kort ta upp några punkter:

  – Hon beskriver bland annat rasen arier som stånda högst och på samma intellektuella nivå som semiten (samt en för oss en något rasistisk förklaring) om lägre sående människovarelser i stort sett inte bättre än djur som inte ens reinkarnerar.

  – Sedan kommer något intressant, som jag stött på tidigare, nämligen att Lucifer är människans befriare; den som befriar människan från Guds fångenskap. För Blavatsky är satan en kulturhjälte. Satan i form av ormen befriar mänskligheten.

  Kanske detta kan kasta lite ljus över diskussionen?

  • Mo says:

   Jag har inte läst något av Blavatskys, som du tycks ha gjort, däremot en del av Rudolf Steiners clairvouants. Det är ganska intressanta infallsvinklar med en historisk botten även om man som Mjölner brukar göra få ta mycket med en nypa salt. Det finns en hel del occulta inslag från bla kabbalan med de ursprungliga östliga rötterna.
   Inom kristendomen uppfattas satan, lucifer,djävulen oftast som samma ondskefulla begrepp. Inom tex Steiners lära skiljer man på dessa. Där representerar Lucifer själens fjättrande i guldets lättjefulla laster såsom berusning av vin, kvinnor, mat, musik och annat överdåd. Den Hellenistiska kulturen anses spegla det luciferianska därför omhuldas den av några . Det anses ha sina rötter från Kina.
   Medan djävulen mer är det ofria mörkret, fängelsehålan utan ljus eller den visuella skönheten, tankens ofrihet jämförbar med dagens alltmer inskränkande teknokrati. Mao en Ahriman.
   Är inte Satan ett positivt begrepp inom den judiska kabbalan ?

  • Eclipse says:

   Här är enda gången Lucifer omnämns i Bibeln. Det avser kungen av Babylon, som sarkastiskt fick namnet då han liknade sig vid morgonstjärnan och trodde att han vid sin död skulle stiga upp bland stjärnorna på himlen.

   Jesaja 14:4-22

   https://sv.bibelsite.com/swe/isaiah/14.htm

   Lucifer kan översättas till ”ljusbärare”, då lucem ferre betyder ”ta fram i ljuset”. Tidiga kristna blandade ihop korten då de missförstod denna passage att handla om den kristna Djävulen. (Stämmer detta, Savalle m fl?)

   Blavatsky var en av redaktörerna för ”Lucifer”, en månatlig tidskrift som gavs ut i London mellan 1887 och 1897.

   https://theosophy.wiki/en/Lucifer_(periodical)
   Utdrag:

   Reason for the name

   The first issue of the magazine had an article entitled: ”What’s in a Name? Why the Magazine is Called ‘Lucifer'”, in which H. P. Blavatsky explained:

   The name of the present magazine–rather equivocal to orthodox Christian ears–is due to no careless selection, but arose in consequence of much thinking over its fitness, and was adopted as the best symbol to express that object and the results in view.
   Now, the first and most important, if not the sole object of the magazine, is expressed in the line from the 1st Epistle to the Corinthians, on its title page. It is to bring light to ”the hidden things of darkness,” (iv. 5); to show in their true aspect and their original real meaning things and names, men and their doings and customs; it is finally to fight prejudice, hypocrisy and shams in every nation, in every class of Society, as in every department of life. The task is a laborious one but it is neither impracticable nor useless, if even as an experiment.
   Thus, for an attempt of such nature, no better title could ever be found than the one chosen. ”Lucifer,” is the pale morning-star, the precursor of the full blaze of the noon-day sun. . .[3]
   Mme. Blavatsky recognizes that ”piously inclined readers may argue that ‘Lucifer’ is accepted by all the churches as one of the many names of the Devil”,[4] but argued that this was due to a misconception:

   Deeply rooted, indeed, is this preconception and aversion to the name of Lucifer—meaning no worse than “light-bringer” (from lux, lucis, “light,” and ferre, “to bring”). . . . So absurd and ridiculous is that prejudice, indeed, that no one has seemed to ever ask himself the question, how came Satan to be called a light-bringer.[5]
   Although she anticipated that ”by adopting it for the title of their magazine the editors have the prospect of a long strife with public prejudice before them”, she was willing to face the consequences, adding that ”if one would fight prejudice, and brush off the ugly cobwebs of superstition and materialism alike from the noblest ideals of our forefathers, one has to prepare for opposition”.[6]

   Varken Blavatsky eller Rudolf Steiner var satanister. Om jag förstått saken rätt ville båda släppa ockult kunskap som tidigare varit förbehållen hemliga sällskap till allmänhetens kännedom (vilket stötte på starkt motstånd). Detta p g a den framväxande vetenskapliga materialismen som hotade frånkoppla människan från sin andliga sida för alltid och förvandla henne till en automat, som Steiner uttryckte det. Idag hade vi sagt robot eller cyborg. Enligt Klaus Schwab består människan av tre distrikt: fysisk, digital och biologisk. Själen, den ska vi tala tyst om.

   • Erik says:

    Nej då han förekommer mycket mer ån så: : 1 Krön 21:1 samt i Job bok: 1:6-9, 1:12, 2:1-4, 2:6-7 samt Psaltaren 109:6 och profeten Sakarja 3:1-2

   • eva-marie says:

    Det jag hört om denna Blavatsky, är att hon hyllar Lucifer, som även anses vara den högste och rätta guden inom de hemliga sällskapen.
    Hon skall också vara en av grundarna till New Age-rörelsen. I alla fall en som New Age till stor del grundar sina läror på.

    Till skillnad från Eclipse (och Erik) ser jag de här lärorna som också verkar finnas hos de hemliga sällskapen, som sataniska. Jag har också hört att ett av målen inom New Age är att få bort/ göra sig av med den kristna tron och kristendomen.
    Kabbalan skall ha utformats av en grupp av judarna som befann dig i fångenskapen i Babylon, kanske påverkade av vissa babyloniska läror också?

    I Romarbrevet 11 skriver Paulus om Israels förhållande till Gud, p g a att så många då avfallit från den rätta tron. Bl a citerar han från första Kungaboken 19;18 när Gud svarar Elia med orden;
    ”Jag har lämnat kvar åt mig sjutusen man som inte har böjt knä för Baal”. (Rom 11; 4)

    • eva-marie says:

     Det skall vara ett frågetecken efter Eriks namn, då jag är osäker på hur han tror.

     Ett bättre uttryck (kanske) för att ”göra sig av med”, är det jag hört, att New Age-tankar/läror är tänkta att ersätta den kristna tron.

    • Erik says:

     Är nog mer inne på vad eva-marie tar upp här. Forskar man lite på detta finns det flera egendomligheter och samband mellan bildandet av FN (UN):

     Helena Blavatsky arbetade hela livet med att bygga upp den konceptuella grunden för ett universellt broderskap för mänskligheten. På ockult nivå är det ingen slump att slutet på andra världskriget i Europa och demokratiska länders seger över nazismen firas just samma dag och månad: HP Blavatsky som levde för Universal Brotherhood dog den 8 maj 1891. Kriget slutade den 8 maj 1945. Hennes önskan var att reinkarnera sitt livsverk.

     Harry Truman, USA: s president som ledde de sistai stunderna i andra världskriget, föddes just den 8 maj 1884. Han var den 33:e presidenten.

     Den teosofiska rörelsen grundades 1875 i staden New York. Förenta nationernas organisation bildades 1945, exakt sju decennier eller sjuttio år senare. FN:s högkvarter är etablerat just i New York, det vill säga samma stad som rörelsen grundades.

     Upprättandet av den teofiska rörelsen 1875 fungerade verkligen som en ockult modell eller arketyp för FN. Men rörelsens uppfattning var inte en helt ny process. USA, som moderland, var en djup inspirationskälla för den teosofiska rörelsens struktur.

     FN utelämnar Gud i namnet men ger samtidigt alla religioner absolut jämlikhet. Skydd och stöd skall ges till var och en, och alla skall skyddas av staten. ”USA som bygger på denna konstitution, kan rättvist kallas ”En samvetsrepublik”. Dessa ord är komna direkt från Helena Blavatsky. Men hon kanske ville väl? Vad vet jag?

     • Agneta says:

      Alla religiösa texter är väl metaforer för att förklara världen. Och för att förklara världen behöver vi dela upp den i dikotomier som yin och yang. Så är vårt språk uppbyggt och så förstår vi oss själva och vår omvärld. Det tror jag är bra att alltid ha med sig när man läser texter som ska vara till hjälp i livet. På samma sätt kan en handling uppfattas vara god eller ond bra eller dålig beroende på ur vems synvinkel man ser det. Finns det handlingar som bara kan anses goda av alla? I begynnelsen var ordet… och ordet var gud… Jag tror man försöker beskriva att allt skapas gm medvetandet vad nu det är.

      Och att Gud om det är samma som skaparen av allt måste innehålla både yin och yang alltså inte kan vara bara god. Men det som i Bibeln kallas Gud tycker jag verkar handla om olika saker. Ibland står det ”Herren” det låter mer som någon som har mer kunskap eller intelligens än vi människor också någon mer mänsklig gestalt. År det som översätts som Gud i bibeln alltid samma kraft? Har man inte översatt lite slarvigt (kanske med flit)? Handlar det inte egentligen om olika saker som vi bakat ihop till ett gudsbegrepp?

      Får man lura andra människor? Är det inte det cabalen hävdar att man får luras om man samtidigt på något otydligt sätt talar om att man luras men ändå lyckas luras då får den lurade skylla sig själv? Lär man ut det hos jesuiterna?

      Summa summarum tror jag som flera sagt att vi måste exponera sanningen om hur världen verkligen styrs för att kunna bryta ordningen. Fler måste vilja undersöka saker själva och inte naivt lita på sk experter och auktoriteter. Auktoritetstroendet har man tyvärr byggt in hos folk gm religion och kultur (kristendomen är väldigt auktoritär).

      • eva-marie says:

       Agneta. Jag ser Bibeln som både historisk och symbolisk. Många ser den som enbart symbolisk eller metaforisk. Det beror på hur man tror.

       Du tar upp om vad som är gott och ont och hur vi ser på det. Jag tror t ex de tio budorden är något de flesta tycker är bra och önskvärt. Många lagar har varit byggda på andan i budorden ; att inte döda, inte stjäla eller vittna falskt om en medmänniska t ex. Jesus sammanfattade budorden i två delar; Älska Gud och sin medmänniska. Att behandla andra som man själv vill bli behandlad.
       Hur det är med Jesuiterna vet Savalle mer än jag.

       Jag tror på en personlig Gud. En Gud som är ”ett med Kristus”. Att Hans förstånd och vishet är större än vår är inte konstigt, om Han har skapat oss och världen. En större intelligens, om man så vill, ändå personlig.
       Men alla delar inte just min syn på vad/vem Gud är. Den har ändå varit vanligt förekommande tidigare bland kristna, och kanske är det än.

       • Agneta says:

        Eva-Marie jag tänker att även budorden som ”att du inte ska stjäla” inte alltid är ”goda” eller rätta men visst övervägande sett är de kanske det. Men om du lever på gatan som gatubarn och behöver stjäla mat för att överleva är det iaf lite mindre fel eller ont än om du ”stjäl” fast du har allt du behöver. Jag tänker på tex de storföretag som nu tjänar miljarder på vacciner som de friskrivit sig ansvar för. Det tycker jag är en slags stöld och en mycket allvarlig ond sådan. Allt är inte så svartvitt. Därför jag gillar symboliken med yin och yang. Det finns alltid lite gott i det onda och tvärtom man kan aldrig få något helt gott eller helt ont utan det kommer alltid paketerat med bägge motsatserna bara i lite olika grad av respektive. Och därför tror jag inte heller Gud eller det Gud skapat kan vara renodlat ont eller gott bara mer eller mindre av dessa båda. Så kanske blir någon slag balans i allt det här det viktigaste? Och att man faktiskt tillåter sig att se både det onda och det goda i allt runtomkring och speciellt hos sig själv.

        Jag har personligen svårt att se Gudsbegreppet i bibeln som en och samma kraft eller entitet. Jag tror jag mer ser skapandet som en kraft som börjar som ett medvetande ett ord om du vill eller en tanke. I begynnelsen var ordet…. har funderat mycket på det och att DET VAR Gud. Vad betyder det egentligen? Vi är skapade till GUDS avbild. Om Gud kan skapa mha ordet (eller tanken) kan vi också det? Man säger ju att tanken är skapande. Och vad är bönen om inte ord och tankar som man vill få manifesterade?

 25. Lennart says:

  @Eclipse, om du skriver satan i sökfältet till den bibelsida du hänvisar till, då kommer det upp några korsreferenser till Lukas 10:18, där Jesus säger: ”Jag såg satan falla ned från himlen som en blixt”. Däribland Jesaja 14:4: ”Hur har du inte fallit från himlen, du strålande morgonstjärna!” och Uppenbarelseboken 12:9, som berättar om en strid i himlen ”Och den store draken blev utkastad, den gamle ormen, som kallas Djävul och satan, och som bedrar hela världen, han blev nerkastad på jorden, och hans änglar blev också nerkastade med honom”. Tre olika texter i tre olika bibelböcker som berör samma tema.
  https://sv.bibelsite.com/luke/10-18.htm

  Kungen av Babylon framstår som ett varnande exempel. Jesaja är samtidigt en Herrens profet, som gör anspråk på att tala Guds ord.

  Det som gör Bibeln unik är dess enhetlighet, trots att den inte är EN bok. Bibeln består av 66 böcker. Inte en författare utan över 40. Den skrevs inte på ett språk utan på tre. Den skrevs inte under en generation utan över 40 generationer. Ändå finner man inte kaos, utan enhetlighet i fråga om tema och syfte. I GT återfinns frasen ”Så säger Herren” eller liknande ca 800 gånger. Bibeln själv gör anspråk på att vara Guds inspirerade ord. 2 Timoteus 3:16: ”Eftersom hela Skriften är ingiven av Gud”. ”Ingiven” betyder Guda-andat.

  Det sätt på vilket Jesus använde GT visar klart att han accepterade den som Guds ord. Bibeln är tillförlitlig. Från NT finns över 24.000 manuskriptdelar bevarade, de äldsta daterade till bara några årtionden från sina original. Det enda utombibliska antika dokument som närmar sig detta är Homeros Iliaden med 643 kvarvarande manuskriptdelar. De tidigaste kopiorna från andra antika dokument, samtida med NT, är ofta nedtecknade 1000 år efter sitt original.

  • Erik says:

   Reflekterar du inte över att Bibeln är just 66 böcker? Har kyrkan avisat andra skrifter? Hade de första kristna grupperna olika antal böcker? Nya testamentet kom först till på ca 300-talet efter Jesus död och uppståndelse. Varför kom t ex inte Habrahamsapokalypsen med? Eller Apologeterna, de apostoliska fäderna med i Bibelns kanon eller i vart fall Thomasevangeliet? Men då blir det ju inte 66 böcker. Sex-dagars kriget. Sex millioner.

  • Eclipse says:

   Jag tänkte närmast på att Lucifer (själva det latinska namnet finns såklart inte i Bibeln) syftar på Morgonstjärnan och inte Satan, som ju inte kan representera något annat än andligt mörker. På biblegateway.com får jag bara upp Jesaja 14 med ”Lucifer” som sökord.

   Blavatsky som portalfigur inom New Age måste ha varit bekant med Tarot och där är Djävulen (Satan) inte någon ljusbringare. I den välkända Rider-Waite-leken håller han visserligen en fackla, men upp och ner, och bakgrunden är följaktligen kolsvart.

   I dessa tarot och kabbalistsammanhang är Djävulen inte en entitet med separat existens, utan representerar ett mysterium som måste pentreras för att få tillgång till Jagets högre beståndsdelar. Djävulen är en motståndare som måste mötas och besegras. I den västerländska kabbalans Livets träd, som kopplas ihop med Tarotleken, går tre stigar fram till den centrala sefiran Tiphareth (Kristus/Gud Sonen). De är Djävulen, Måttfullheten och Döden. Jesus Kristus själv passerade Djävulens frestelse. (Utvikning: ”Ingen kommer till Fadern utom genom mig” = Ingen kommer till Kether utom genom Tiphareth. Yesod = Den Helige Ande. Alla tre ligger på Mildhetens Pelare).

   Kortet Djävulen förknippas med den hebreiska bokstaven Ayin, som betyder ”öga”. Att acceptera vad vi ser med våra fysiska ögon gör oss till subjekt för illusion och träldom (se kortets fjättrade figurer). Den större visionen kommer med användningen av det inre ögat. (Jag kommer att tänka på Sauron i Sagan om Ringen som vi bara får se i form av ett brinnande öga. Eld ger ljus utan vilket det fysiska ögat inte kan se).

   (Illustration ur The Qabalistic Tarot, Robert Wang 1983).

   Den som passerar stig nr 26 (Djävulen) ska alltså rättvända facklan och pentagrammet för att nå Kristusmedvetandet / Ljuset från Gud Sonen i Tiphareth.

   Ordet ”mirth” (munterhet) är enligt illustrationen en annan av kortets korrespondenser. Inom esoteriken är alltså Djävulen en löjeväckande figur. Med hjälp av skratt och muntert humör kan vi transcendera illusionen och ta av oss bojorna. Så hur man skulle kunna ha denne bogey-man som högste gud blir ju obegripligt. Inget i universum, inklusive Djävulen, kommer någon annanstans än ifrån Gud, Källan, Den Ene eller vad man nu vill kalla det.

   Att det skulle ligga något i namnet Lucifer som alternativt namn på Satan är väl i så fall dess betydelsemässiga likheter med Prometheus och Enki. Vad säger Erik?

   • carinaagrellgmailcom says:

    Intressant! När vi nu är inne på ämnet såg jag idag en över tre timmar lång film av Sean Hross, fängslad och sedemera utslängd från Sweiz p g a avslöjanden om de faraoniska blodlinjerna, som fortfarande finns representerade i makten, t ex via Boris Johnson och van der Leiden i EU-komplexet osv.

    Filmen är mycket intressant i sin helhet med redogörelser för släktband, symboler, pedofili mm. Tyvärr måste man ladda ner filmen för att kunna se den eftersom det finns två hinder, och det sista går inte att komma förbi via youtube.

    2:18 in i filmen får vi veta att den sjuhövdade skökans (Sweiz) huvuden består av ”The seven members of the federal council”. Det fick mig att fundera på när egentligen Uppenbarelseboken blev en del av Bibeln. Kan det ha varit så att den är mera en navigationskarta än en förutsägelse?

    • carinaagrellgmailcom says:

     • carinaagrellgmailcom says:

      När jag ändå håller på med denna avdelning, kan jag vid ev intresse för ämnet meddela att jag genom en annan film av Sean Hross äntligen fick hela pusslet att lägga sig!:

      21:00 in i filmen, citat:

      ”Today’s Rome is Swissyland
      The Elite is Pharaonic – the Aristocracy
      Thats why Swissyland owns the Vatican,
      because Swissyland is Rome.
      And they rule over the Vatican,
      all the money of the Vatican is in Swissyland.
      They have a swissy police, a swiss secret police, swiss guard.
      And Switzerland is Rome, the Templars, the army.
      It’s all there, it’s Rome”

      Giureh: Several Knights Templars Commanderies filmed in France & Secret symbols for the Initiated.

      • Mo says:

       Carina, Banxters paradis. Och svenska banker har blivit deras filial, här finns deras tvättmaskiner. Det laglösa maffiasamhället som leder till att oskyldiga människors hem sprängs i luften. Då säger statsministern att Göteborg har hela Sveriges stöd. Hmm, har han inte förstått vad hans uppgift är och vilka som är ansvariga för dagens osande verklighet. Ska svenska folket göra jobbet åt politikerna. Kanske inte vore fel att byta ut dem.

 26. Loa says:

  HÄR drar Bolund /MP sitt svenska strå till stacken! Eller från stacken, snarare.
  Mupparna topprider maktkåta S som monterar ner den industrination där deras proletära väljarskaror föddes.
  DÄRFÖR ger de sig på Cementa, förhalar kärnbränslelagring så kärnkraften packar ihop, därför vill de ha elbilar och vindsnurror tusenfalt samt ska göra ”fossilfritt” stål. Förbjuder vedspisar! Beskattar vedtravar!
  Märkligt nog låter de Big Techs servrar ligga här och i stort sett gratis suga ut den el som blir kvar.
  Pluttmupparna får alltså leka med de stora pojkarna:

  The Dark Winter DIE-OFF begins: Mass vaccination deaths collide with engineered starvation and the collapse of gas and energy
  September 27, 2021
  https://www.naturalnews.com/2021-09-27-the-dark-winter-die-off-begins-mass-vaccination-deaths-engineered-starvation.html

  • Mjölner says:

   Du är en dj—el på att hitta skit om klimat och miljöidioternas destruktiva aktivitet.
   Vi måste skriva ett fränt brev till Mr Bolund. Inledningsvis kunde vi skriva, hur långt tror du dig kunna driva den här idiotin etc. Jag tror inte han kan läsa svenska så det är säkrast att skriva på arabiska.

  • Loa says:

   Bolund är skuld till att kärnkraftsindustrin lägger ner

   Regeringen lät studentuppsats trumfa 40 års forskning om slutförvar av kärnavfall
   • 1 oktober 2021
   https://samnytt.se/regeringen-lat-studentuppsats-trumfa-40-ars-forskning-om-slutforvar-av-karnavfall/

   Miljö- och ”klimat”minister Per Bolund (MP) lät i augusti, utan att berätta om uppsatsens lättviktighet i forskningshänseende, meddela att det fanns ”frågetecken” om slutförvaringen som behöver rätas ut. Socialdemokraterna lät Bolund äga frågan och beslut viktiga för Sveriges framtida energiförsörjning kunde därför ytterligare förhalas.
   För att legitimera bordläggningen skickades uppsatsen och tidningsartikeln på remiss till det så kallade Kärnkraftsrådet. I motsats till Strålskyddsmyndigheten som slagit fast att förvarsproblematiken är löst och inte behöver utredas mer, är rådet en kommitté där regeringen själv tillsätter ledamöterna.
   Miljöpartiet har sett till att placera ett antal aktivister i kommittén, däribland Naturskyddsföreningens tidigare ordförande. Föreningen uppmärksammades nu senast när man försökte stoppa kalkbrytningen på Gotland
   (…)
   Det ifrågasätts därför, vid sidan av hur uppsatsen upphöjts till forskning, hur den från början hamnat på Bolunds bord. Indicierna pekar på att Kärnkraftsrådet placerat den där för att sedan i nästa skede fungera som remissinstans i en cirkelgång

 27. Erik says:

  Vi har haft den här samtalet flera gånger tidigare; vad som ingår i Bibelns kanon är en politisk fråga. Varför får inte följande delar vara med?
  Aristeasbrevet.
  Henoksböckerna.
  Jesajas himmelsfärd.
  Jubileerboken.
  Tredje Mackabeerboken.
  Fjärde Mackabeerboken.
  Psalm 151.
  Salomos psalmer.

  Sture kan nog det här bäst.

  • Eclipse says:

   @Erik,
   Carl Norberg har varit inne på det här i något av sina senaste mys. Han är inte så entusiastisk till ”vad det här med religion är för någonting”. (Annat än det vanliga enskilda vinstintresset).

  • Sture says:

   @ Erik,
   jag kan väldigt lite om detta eftersom jag tyvärr inte studerat Gamla Testamentet.

   Däremot tror jag att mycket, eller t.o.m. merparten av det som står i GT har en oerhörd relevans idag. Jag grundar denna TRO på att Jesus Kristus regelbundet hänvisar till mängder av passager i GT. Betydelsen av Gamla Testamentet framkommer också när man lyssnar t. ex. på Wanda Alger. Hon, som många andra, uppger (= påstår) att hon har en kommunikation med Jesus Kristus och i denna kommunikation hänvisas ofta till olika Bibelcitat i GT och NT. Varje gång jag lyssnar på henne så slås jag av att citatet är som skrivet för idag – WOW. Intet nytt under solen, således.

   Jag tror, som du, att många av dessa verk har tagits bort av maktpolitiska skäl, och jag tänker speciellt på det kanske viktigaste verket i Bibeln, Henoksböckerna, som berättar om de fallna änglarna. Hela kampen idag på jorden handlar nog om detta – och det är därför det tagits bort.
   Det kan därför vara intressant att känna till att Jakob Lorber manuskripten i de två omfattande böckerna ”the Household of God I och II” på c:a 400 sidor utförligt berättar om Henok och alla händelser kring detta. Detta är ju anmärkningsvärt eftersom dessa böcker togs bort från vår Bibel redan på 1500-talet och Lorber skrev ner sin diktamen om dessa böcker mellan åren 1840-44. Han kan ju inte ha känt till dessa böcker så ingående eftersom de bara fanns bevarade i den koptiska Bibeln.
   För övrigt skrev Jakob Lorber alldeles i slutet av sitt liv (april 1864) ner en diktamen från Jesus som heter ”The Reliability of the Bible”, där Jesus går in på vad man kan lita på och inte lita på. Jag översatte till svenska den del som handlar om Nya testamentet och denna del kan du hitta här: http://johannesevangeliet.blogspot.com/2015/03/vara-bibeltexters-tillforlitlighet.html

   Tyvärr översatte jag då aldrig det, som handlade om GT:s alla böcker, och har sedan lånat ut detta lilla häfte till någon – men ingen möjlig låntagare vill kännas vid att ha lånat detta häfte. Det fanns dock att köpa på amazon.com (där jag köpte det) och om du är intresserad kan du kanske fortfarande köpa det där.

   • Erik says:

    Ett fantastiskt arbete du gjort Sture med alla översättning. Är imponerad. En källa att ösa ur – verkligen.

    Nu publiceras dock inte alla mina inlägg här, om det nu beror på att de filtreras av Peter eller av annat tekniskt strul – skiter i vilket. Kanske lika bra det.

    Tack Sture. Känner jag mig själv rätt, lär jag läsa genom det mesta, inom sinom tid.

    • peterkrabbe says:

     Hittade din långa kommentar i skräpposten. trots att jag godkänt den… Det är alltså inte jag som gör detta, utan se det som en merit att du trampar på den ömma tån. Det finns några som oroar sig. Det är bra att du säger till, för att leta i globalismens papperskorg hör inte till mina primära sysslor!

     • Erik says:

      Misstänke något åt det hållet för där förenklade jag den grundläggande filosofin inom djävulsdyrkandet. Känsliga saker.

  • Sture says:

   @ Erik,
   här finns en innehållsförteckning kring händelserna kring Enok (Henok) i första boken av ”The Household of God”. Jag skulle jättegärna ägna mig åt att översätta detta till svenska, men hinner inte just nu. Kanske något här som intresserar dig?

   Introduction by the Lord to His Word “The Household of God” …1

   Chapter 21 THE LORD’S COVENANT WITH CAIN …62

   Chapter 22 ENOCH, CAIN’S SON, AS LAWGIVER …64

   Chapter 23 THE LAWS OF ENOCH, THE TYRANT …66

   Chapter 24 CAIN’S JOURNEY TO THE SEA …69

   Chapter 25 THE DEVELOPMENT OF CAIN’S LINE …70

   Chapter 26 ENOCH’S GODLESS RULE …71

   Chapter 27 THE POLICIES OF ENOCH’S COUNSELERS …74

   Chapter 28 THE COUNSEL OF THE TEN RULERS …82

   Chapter 29 THE SUCCESSORS OF ENOCH …84

   Chapter 30 LAMECH BECOMES KING …89

   Chapter 31 EMIGRATION UNDER MEDUHED …90

   Chapter 32 THE SONG OF MEDUHED …95

   Chapter 33 THE DEPARTURE OF THE MEDUHEDITES …99

   Chapter 34 THE MEDUHEDITES LAND IN JAPAN …107

   Chapter 35 THE ANIMAL’S SERMON OF REPENTANCE … 113

   Chapter 36 REMEMBERING ADAM’S DISOBEDIENCE AND GOD’S MERCY …119

   Chapter 37 ORIGINAL HISTORY OF THE CHINESE PEOPLE …126

   Chapter: 38 LAMECH’S FAMILY …128

   Chapter 39 BEGIN AND CAUSE OF THE DECLINE OF THE CHILDREN OF THE HEIGHTS …133

   Chapter 40 ADAM’S SPEECH ABOUT HIS FALL …137

   Chapter 41 ENOCH’S CALLING AS A PREACHER …143

   Chapter 42 KENAN’S SONG OF THE TEN COLUMNS …148

   Chapter 43 ENOCH EXPLAINS THE SPEECHES OF ADAM AND KENAN …159

   Chapter 44 ADAM EXPLAINS HIS WEAKNESS …164

   Chapter 45 ADAM BLESSES HIS CHILDREN …167

   Chapter 46 ABOUT THE COMING OF THE LORD …168

   Chapter 47 ABOUT THE GREATNESS AND DEPTH OF THE WORD OF GOD …172

   Chapter 48 ABOUT THE DIVINE BLESSING ON EARTH …175

   Chapter 49 ADAM’S AND ENOCH’S MORNING PRAYER …178

   Chapter 50 ENOCH’S MORNING CONTEMPLATION …178

   Chapter 51 JARED’S DELIGHT IN HIS SON ENOCH …181

   Chapter 52 ENOCH’S MORNING HYMN …182

   Chapter 53 ADAM’S AMAZEMENT AT ENOCH’S WISDOM …185

   Chapter 54 ENOCH’S SPEECH ON TRUE THANKING AND PRAISING …187

   Chapter 55 KENAN’S CONFESSION …190

   Chapter 56 IN ADAM’S GROTTO …191

   Chapter 57 ADAM’S SELF-CONFESSION …195

   Chapter 58 THE STRANGER ASMAHAEL …199

   Chapter 59 ABOUT HUMILITY …203

   Chapter 60 ENOCH’S JUSTIFIED RETICENCE …206

   Chapter 61 ABOUT THE DIVINE WORD IN THE HUMAN HEART …207

   Chapter 62 THE PATRIARCHS AND ENOCH’S SPEECH …209

   Chapter 63 ASMAHAEL’S SPEECH ABOUT THE DIVINE WORD …211

   Chapter 64 ENOCH’S SPEECH ABOUITHE NATURE OF THE WORD …212

   Chapter 65 ADAM LOOKS BACK UPON HIS LIFE …214

   Chapter 66 ASMAHAEL AND THE TIGER …215

   Chapter 67 THE PATRIARCHS VISIT THE CHILDREN OF THE MIDDAY …217

   Chapter 68 ADAM SPEAKS TO HIS OWN AND TO THE CHILDREN OF THE MIDDAY …218

   Chapter 69 SETH’S COMFORTING SPEECH …222

   Chapter 70 ENOCH’S SERMON ABOUT LOVE …223

   Chapter 71 SETHLAHEM’S DESIRE FOR TRUE WISDOM … 226

   Chapter 72 SETHIAHEM’S AND ASMAHAEL’S WISDOM … 229

   Chapter 73 THE HUNGRY TIGER …232

   Chapter 74 THE NATURE OF TRUTH AND LOVE …233

   Chapter 75 THE CAUSE OF FEAR …235

   Chapter 76 THE PATRIARCHS’ JOY IN THE LORD …236

   Chapter 77 THE PATRIARCHS’ DEPARTURE TO THE CHILDREN OF THE EVENING …237

   Chapter 78 ASMAHAEL’S SPEECH OF THANKS …239

   Chapter 79 ADAM’S WEAKNESS …241

   Chapter 80 THE GOLDEN RULE OF THE PROPHET SCHOOL …242

   Chapter 81 THE PATRIARCHS WITH THE CHILDREN OF THE EVENING …245

   Chapter 82 SETH REBUKES ENOCH …247

   Chapter 83 ENOCH SPEAKS ABOUT SETH’S ERROR …249

   Chapter 84 ADAM’S WISE WORD TO SETH …252

   Chapter 85 ASMAHAEL SPEAKS ABOUT THE LAW …253

   Chapter 86 THE PATRIARCHS’ THOUGHTS ABOUT ASMAHAEL’S SPEECH …255

   Chapter 87 EVE REPRIMANDS SETH …257

   Chapter 88 ENOCH EXPLAINS ASMAHAEL’S SPEECH …259

   Chapter 89 WORKS OF WISDOM AND WORKS OF LOVE … 261

   Chapter 90 THE SAVING POWER OF LOVE …262

   Chapter 91 SETH RECOGNIZES THE STRANGER ASMAHAEL …264

   Chapter 92 ASMAHAEL’S TESTIMONY …265

   Chapter 93 ADAM’S CURIOSITY …267

   Chapter 94 ADAM’S REQUEST TO ENOCH …269

   Chapter 95 ADAM IS REPRIMANDED …271

   Chapter 96 ASMAHAEL’S SPEECH ABOUT THE WORD OF GOD …272

   Chapter 97 ADAM’S CONFESSION …274

   Chapter 98 THE SILENCE OF LOVE …275

   Chapter 99 DIVINE AND HUMAN LAWS …276

   Chapter 100 JARED’S THOUGHTS ABOUT ASMAHAEL’S NATURE …278

   Chapter 101 ENOCH’S DISCUSSION WITH JARED ABOUT ASMAHAEL …280

   Chapter 102 DISTINCTIONS BETWEEN GOD AND MEN …281

   Chapter 103 ASMAHAEL CALLS ON ADAM TO CONTINUE THE JOURNEY …282

   Chapter 104 ASMAHAEL SUMMONS ABEDAM TO BE HIS TRAVEL COMPANION …283

   Chapter 105 JARED’S QUESTIONS ABOUT ASMAHAEL’S NATURE ..284

   Chapter 106 KENAN AND MAHALALEEL …286

   Chapter 107 ABOUT SLYNESS …288

   Chapter 108 SETH’S EMBARRASSMENT …290

   Chapter 109 THE PATRIARCHS’ REST UNDER THE BREADFRUIT TREE …291

   Chapter 110 ASMAHAEL’S WONDROUS MIGHT …292

   Chapter 111 ASMAHAEL BRINGS METHUSEIAH AND LAMECH ALONG …293

   Chapter 112 LAMECH AND METHUSELAH DISCUSS THE STRANGER …295

   Chapter 113 ENOCH SPEAKS TO METHUSELAH AND LAMECH …296

   Chapter 114 LAMECH’S IMPATIENCE AND METHUSELAH’S ANSWER …298

   Chapter 115 THE SERPENT IN THE TREE …299

   Chapter 116 ASMAHAEL SPEAKS ON THE POWER OF GOD IN MAN …300

   Chapter 117 ADAM’S QUESTION TO ASMAHAEL …301

   Chapter 118 LIFE ON EARTH AND ITS PURPOSE …302

   Chapter 119 JARED’S WORRIES AS A HOST …304

   Chapter 120 THE PATRIARCHS DISCUSS ASMAHAEL …305

   Chapter 121 LAMECH AND METHUSELAH DISCUSS THE STRANGER ASMAHAEL …307

   Chapter 122 ASMAHAEL TELLS A PARABLE …309

   Chapter 123 AT THE ”WITHERED HAND OF THE EARTH” … 310

   Chapter 124 ADAM’S QUERY CONCERNING THE CHILDREN OF MIDNIGHT …312

   Chapter 125 ADAM ORDERS A SEARCH FOR THE CHILDREN OF MIDNIGHT …313

   Chapter 126 ASMAHAEL SENDS OUT ENOCH …314

   Chapter 127 THREE SONS OF ADAM FOLLOW ENOCH’S CALL …315

   Chapter 128 ADAM’S JOY OVER HIS CHILDREN JURA, BHUSIN AND OHORION …316

   Chapter 129 ASMAHAEL’S SPEECH ABOUT THE NATURE OF JEHOVAH …317

   Chapter 130 ASMAHAEL’S SUCCESSFUL FATHERLY CALL TO THE MIDNIGHT-CHILDREN …318

   Chapter 131 ADAM’S JOY AND GRATITUDE. THE CURIOUS JURA’S QUESTION TO ASMAHAEL …320

   Chapter 132 THE COMMON MEAL. THE PATRIARCHS FAST OUT OF AWE AND MODESTY. ENOCH’S LOVE FOR ASMAHAEL. THE TRUE PRAYER. …321

   Chapter 133 ASMAHAEL’S PROMISE TO ENOCH …323

   Chapter 134 ASMAHAEL’S PARABLE ON LOVE …325

   Chapter 135 ADAM’S FOOLISH ANSWER …327

   Chapter 136 ASMAHAEL REPRIMANDS ADAM …328

   Chapter 137 ADAM’S CHANGE AND CONFESSION …330

   Chapter 138 EMMANUEL’S SPEECH ABOUT HIS COMING TO MEN …331

   Chapter 139 LAMECH’S EXUBERANT LOVE FOR EMMANUEL …333

   Chapter 140 EMMANUEL REPROVES METHUSELAH FOR HIS PRETENDED THANKS …336

   Chapter 141 ENOCH INCITES THE PATRIARCHS TO LOVE FOR EMMANUEL …337

   Chapter 142 ABOUT THE FREEDOM OF MAN. …339

   Chapter 143 THE SACRIFICE. LAMECH’S FIERY ADMONITION. ABOUT MEEKNESS AND PATIENCE. …341

   Chapter 144 EMMANUEL’S PARTING WORDS. A PROPHECY REGARDING GOLGOTHA. ABOUT THE GLORY OF SPIRITUAL FREEDOM. …343

   Chapter 145 ADAM’S INSTRUCTIONS FOR THE COMING SABBATH …344

   Chapter 146 ABEDAM MEETS A STRANGER …345

   Chapter 147 ABEDAM TALKS WITH THE STRANGER ABEDAM …347

   Chapter 148 THE ARRIVAL OF THE STRANGER ABEDAM AT THE PATRIARCH’ …350

   Chapter 149 THE QUESTION OF THE STRANGER ABEDAM …352

   Chapter 150 A GOSPEL OF LOVE …355

   Chapter 151 SETH SEEKS LIGHT IN THE LIGHT …357

   Chapter 152 ABOUT SIMPLICITY. THE MIRACLE OF GOD’S LOVE. …360

   Chapter 153 TRUE FELLOWSHIP BETWEEN ENOCH AND THE KNOWN ABEDAM …362

   Chapter 154 ABOUT TRUE LOVE OF THE NEIGHBOUR …363

   Chapter 155 LAMECH ASKS FOR THE STRANGER ABEDAM’S NAME …364

   Chapter 156 ABOUT LOVE …366

   Chapter 157 THE THUNDERSTORM …368

   Chapter 158 FEAR AND LOVE OF GOD …370

   Chapter 159 ADAM AND SETH IN DISTRESS AND TEMPTATION …373

   Chapter 160 GOD’S HELP AND MAN’S CARE …375

   Chapter 161 SETH’S SPEECH OF THANK …376

   Chapter 162 THE HIGH ABEDAM AND HIS BLESSED CHILDREN. THE END OF THE THUNDERSTORM …377

   Chapter 163 SETH’S MIRACULOUS POWER CALMS THE FIRE STORM. KAEAM’S SEARCHING; HIS LOVE FOR THE HIGH ABEDAM. …380

   Chapter 164 KAEAM’S SONG OF COMFORT …382

   Chapter 165 ABEDAM, THE HIGH, AND THE FIVE LIGHT-SEEKERS. NOT EXPLORING, BUT LOVING LEADS TO LIFE …385

   Chapter 166 WHAT TRUE LOVE FOR GOD SHOULD BE LIKE …387

   Chapter 167 TRUE PRAYER. THE JUDGING DEITY AND THE LOVING FATHER IN THE LORD …389

   Chapter 168 THE NIGHT OF THE STORM IN RETROSPECTION. LOVE BANISHES FEAR …391

   Chapter 169 THE ARCHFATHERS’ MORNING MEAL ON THE SABBATH …393

   Chapter 170 A SACRIFICIAL GOSPEL …395

   Chapter 171 ENOCH PREPARES THE SACRIFICE …397

   Chapter 172 ABOUT THE NATURE OF INTERCESSION …400

   Chapter 173 THE SEVEN MUTIERERS FROM THE MIDDAY REGION MOCK SETHLAHEM …403

   Chapter 174 A GOSPEL FOR THE OFFENDED …405

   Chapter 175 SETHLAHEM AND THE SEVEN MUTTERERS … 406

   Chapter 176 KISEHEL’S FORWARDNESS AND HUMILIATION …409

   Chapter 177 KISEHEL’S CONFESSION …411

   Chapter 178 KISEHEL’S PRAYER OF CONTRITION …413

   Chapter 179 THE NATURE OF SIN AND HOW TO PREVAIL OVER IT …415

   Chapter 180 THE FIVE DAUGHTERS OF ZURIEL …417

   Chapter 181 HUMBLE ZURIEL’S WORRY …420

   Chapter 182 THE LORD AND GHEMELA …422

   Chapter 183 A GLANCE INTO THE DEPTHS OF CREATION … 424

   Chapter 184 ABOUT THE NATURE OF TIME AND ETERNITY …426

   Chapter 185 THE NATURE OF LIFE. THE LORD’S PROMISES TO GHEMELA …328

   Chapter 186 INNOCENCE AND MODESTY. RETURN AND RECEPTION OF THE MESSENGERS …432

   SUPPLEMENT …433

   CONTENTS …436

   • Erik says:

    Finns tecken (vilket språk) i digital form, så kanske man kunde ta det pö om pö. Det enklaste vore att första läsa genom stycket som skall översättas, så man förstår det. Sedan köra det genom en digital textöversättare och sist rätta till grammatik osv. Det lär ju inte bli perfekt på något vis, men skulle kunna fungera som prosa i vart fall samt att det går fort.

    • Sture says:

     @ Erik,
     precis så gör vi nu när vi översätter ”The Great Gospel of John”. Först Google från engelskan och denna var först väldigt tokig men har blivit bättre och bättre. Därefter vidtar jämförelsen med det tyska originalet och att göra om det till svensk syntax och använda god svenska.
     Verket ”The household of God I och II” finns att ladda ner gratis från nätet på den sida jag angivit. Du kan då välja vilket kapitel du vill enligt den innehållsförteckning jag angivit och börja med Google Översätt. Idag lär det dock finnas väldigt fina andra översättningsverktyg.

     • Erik says:

      Vilken sidan har du angivit, hittar ingen?

      • Sture says:

       @ Erik,
       OK, jag har angivit detta tidigare här. Men jag tar det från min hemsida:

       https://www.jakob-lorber-australia.net

       Där hittar du nästan allting om Lorbers verk, som du kan ladda ner gratis. Jag skulle föreslå att du laddar ner allting och lägger det på ett usb-minne. Du kan sedan gå in i innehållsförteckningarna och välja ut vad du vill översätta. Där finns massor om kosmologi och om antika tider.

       • Erik says:

        Ja, ja nu mins jag, men du gav mig länken för flera månader sedan, i våras om jag mins rätt? Tack, tack. Var ska jag publicera översättningarna?

 28. Loa says:

  Now vaccine-pushing scientists want to turn your GROCERIES into mRNA vaccines
  September 22, 2021
  https://www.naturalnews.com/2021-09-22-vaccine-scientists-want-your-groceries-mrna-vaccines.html

  The global agenda to inoculate every man, woman and child is coming straight to your dinner plate. A team of scientists from the University of California, Riverside are researching ways to turn your GROCERIES into mRNA vaccines. In order to combat “vaccine hesitancy” in the population, these scientists want to distribute coronavirus spike proteins throughout the food supply.

  • Loa says:

   Från David Sörensen idag, sammanställd med dr Zelenko:

   THE VACCINE DEATH REPORT – Millions Have Died From The Injections
   https://www.stopworldcontrol.com/report

   The Vaccine Death Report reveals a horrifying reality: millions of innocent people lost their lives and hundreds of millions are suffering crippling side effects, after being injected with the experimental covid injections. The Vaccine Death Report shows all the evidence for this, with hundreds of references that allow for further investigation.

   This report is a critical alarm call to the world.
   Download it and distribute it far and wide.

 29. Loa says:

  Magnetism och grafenoxid!

  Professor: Dra omedelbart in injektionerna av Comirnaty och Spikevax!
  27 september 2021
  https://newsvoice.se/2021/09/professor-stoppa-comirnaty-spikevax/

  Professor Björn Hammarskjöld:
  ”Jag begär att Läkemedelsverket och Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen skyndsamt drar tillbaka alla tillstånd att använda Comirnaty och Spikevax [Moderna] och liknande medicinska preparat inom Sverige p g a att produkterna synes ha ett innehåll som inte stämmer med den godkända innehållsdeklarationen.
  (…)
  lätt identifierade magnetiska egenskaper som saknar redogörelse för i innehållsdeklarationen. Därmed är Comirnaty och Spikevax att betrakta som synnerligen grova förfalskningar som är förbjudna att använda, men som synes ha injicerats hos en stor del av befolkningen.

  Jag begär att Åklagarmyndigheten omedelbart tillsätter en förundersökning huruvida myndigheter eller myndighetspersoner har brutit mot Läkemedelslagen, patientlagen, patientsäkerhetslagen, brottsbalken och Lag (2014:406) om straff för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser.
  (…)
  Läkemedelsverket och Folkhälsomyndigheten har sedan ett par månader helt vägrat att, trots begäran, låta analysera vad som ingår i injektioner som Comirnaty och Spikevax. I andra sammanhang kallas ett sådant förfarande leveranskontroll, svarar på frågan om beställaren fått det som beställts eller om leveransen avviker från specifikationen.
  Nu börjar det komma fram att allt fler personer injicerade med Comirnaty och Spikevax uppvisar vissa magnetiska egenskaper över injektionsstället.

  Det är Läkemedelsverkets och Folkhälsomyndighetens skyldighet att vid blotta misstanken att det skulle finnas främmande, oredovisat magnetiskt material i Comirnaty och Spikevax omedelbart avbryta fortsatta injektioner med Comirnaty och Spikevax i avvaktan på oberoende analyser.
  (…)

  • Jonas says:

   Hela systemet är genomkorrumperat så tyvärr är chansen noll att några sådana åtgärder skulle vidtagas, man måste fråga sig hur det har kunnat bli så här illa?

   Det finns ingen rättssäkerhet kvar i vårt land, vi är helt utlämnade åt oss själva att lösa dylika problem men tyvärr så befinner sig fortfarande minst 80% av folket i ett rosa skimmer att allt är som det ska i kungariket Sverige.

   • Jonas says:

    Vill tillägga att en person på min dotters arbete visade hur ett metallföremål ”fäste” mot injektionsstället så jag vet att detta stämmer. För några veckor sedan rapporterades det att Japans hälsoministerium kasserade 1,6-miljoner doser Moderna vaccin då de visat sig att de som fått vaccinationer blivit magnetiska, de beskrev detta som föroreningar i vaccinet. Bara en vecka senare kasserade de ytterligare 600-tusen doser av samma orsak. Detta skulle utredas men har inte läst något mer om detta, troligen så mutas det och tystas ner.

  • Jonas says:

   Mer av professor Björn Hammarskjöld, detta kan visa sig bli mycket användbart. när man behöver bestrida kravet på vaccinationspass.

   Klicka för att komma åt Remissvar-diarienummer-S2021_06359-fran-Bjorn-Hammarskjold-2021-09-21.pdf

 30. Jonas says:

  Har funderat på vad händer med våra själar när vi programmeras till transhumanistiska varelser?

 31. Jonas says:

  ”Det vaccin som användes i de felande batcherna i Japan förpackades i Spanien på Rovi’s anlägging.
  Men.. vaccinet görs inte i Spanien. Det tillverkas i Schweiz, närmare bestämt i Lonza’s fabrik i Visp.

  Det intressanta med Lonza är att de är fantastiskt duktiga på att forska fram och tillverka medicinska preparat på beställning. De har bland annat en helt nyrenoverad jätteanläggning i Kina som gör sådant. Och de är speciellt duktiga på att skapa grafenoxid av grafitpulver.

  När man tillverkar grafenoxid i större volymer är det normalt svårt att bibehålla en enda atom i tjocklek men med processen som Lonza tagit fram kan de producera stora mängder felfritt.

  Så om du någonsin skulle vilja tillverka en medicinsk produkt innehållandes Grafenoxid i stora mängder är Lonza ditt bästa val”

  Källa Flashback
  https://www.flashback.org/t3351277p71

 32. Jonas says:

  Jag gjorde i förra krönikan ett inlägg om aliens med betydelse utomjordiska varelser och den kunskap de må besitta kontra de enorma tekniska framsteg vi har på bara drygt hundra år, tydligen gör även etablerade forskare denna koppling med uttalandet ” tekniken verkar vara som hämtad från framtiden ”

  ”Forskarna gör även de mycket anmärkningsvärda uttalandet att ingen vet vad de metallstrukturer och formationer som bildas i kroppen efter vaccinering är eller har för syfte och att tekniken verkar vara som hämtad från framtiden.”

  https://newsvoice.se/2021/09/fatala-vaccinskador-obduktioner/

 33. Erik says:

  För att (åtminstone delvis) återgå till Peters bloggartikel om Klaus Schwab och hans World Economic Forum (ondskans sällskap) verkar det som mitt inlägg om Helena P Blavatsky inte föll i god jord? Trodde faktiskt att någon skulle ta upp stafettpinnen, men shi fick jag. Är faktiskt lite förvånad – hade förväntat mig mer av den bildade och kristna församlingen här? Poängen med stickspåret var just djävulsdyrkarna – de som ser djävulen som människans befriare inte är kattskit direkt. Det är inte som att vara mods eller punkare eller gilla hårdrock i ställe för schlager, utan något så obskyrt att vi knappt kan tänkas oss att det finns sådana sällskap eller människor. Detta återkommer nämligen gång efter annan när man gör efterforskningar i religiös och filosofisk historia, även om ”dom” försöker att dölja, så är detta faktum värt att diskutera några varv till för att renodla debatten i syfte att både bredda och fördjupa förståelse om människan, ondskan och Gud.

  Efter mina efterforskningar (som inte kan ses som absoluta) uppträder djävulen i mespetansk litteratur första gången som Marduk a.k.a Bal. Här är några brottstycken ur originalberättelsen: I begynnelsen fanns två skapare: Apsu eller Abzu ett slags urväsen manligt och skapat av sötvatten och Tiamat (finns beskriven i Enuma Elish också känt som “The Seven Tablets of Creation”) urgudinnan av det salta havets vatten. Dessa två blandade vattnet med varandra. Dessa två avlade fram tre gudar: An, Enlil och Enki. Deras ständiga oväsen distraherade Apsu och störde hans långa sömn. Han bestämde han sig för att ta död på dem alla. Tiamat hörde detta och och varskodde vidare till sin son Enki som tar Apsu av daga (här tar sedan tar lång konflikt vid som slutar med att världen, vår jord skapas). Tiamat tog upp en hel armé av demoner och monster och denna armé (de äldre gudarna) besegrade Enki (de yngre gudarna) i varje strid var gång de mötes tills den yngre gruppen gudar drevs tillbaka och började tappa allt hopp. Marduk (Enkis son) kommer med ett erbjudande: om gudarna skulle göra honom till sin konung skulle han i sin tur leda dem till seger.

  Sedan har vi berättelsen om Enki & Ninhursag eller Ki men vi strutar i detta just nu; kan bara helt kort nämna att denna berättelse ligger till grund för den bibliska skapelsehistorien som finns i Genesis om Adam och Eva, som i sin tur är oerhört hårt politiskt tvättad och ändrad för Eva var inte Adams första fru utan det var Lilith, och hon hon var starkare med högre intelligent än Adam och därför löd hon inte Adams befallningar. Det ville man inte veta av och i den hårt tvättade version framställer man en mer lydig Eva av ett revben från Adam.

  Men värt att nämna i berättelsen om Enki & Ninhursag så är det nämligen Enki som är den som äter av förbjuden frukt (bland annat men också ägnar sig åt otukt med barn – hans egna barn, dock i okunskap) i paradiset och därför dödas av Ninhursag som sedan ångar sig och återupplivar Enki på nytt. I originalberättelsen är Ninhursag den mäktigaste av alla gudar som både kan döda och återuppliva den potentaste av gudar. Som ni ser förminskas och förvrängs kvinnans roll och styrkor totalt, och här görs Lilith om till Eva – en svag kvinna och därför skyldig till skuld.

  Men det jag vill föra fram är att själva skilsmässan mellan Gud och människan (bland djävulsdyrkarna) är den stora befrielsen – befrielsen från Guds fångenskap – att göra uppror mot Gud. Därför ses Lucifer som mänskligheten befriare – det som ger människan möjlighet att välja bort Gud och själv kunna skapa sig egen värld efter eget huvud. Detta föder fram den vansinnigt sjuka idén att vilja bli lika allsmäktig som Gud själv – göra gudars gärning. Dyrkan i att vända Gud ryggen och gå sin egen väg föder fram sträva att bli som Gud, konkurrera med Gud. Detta att göra det som gudar gör, är själva bränslet som bär djävulsdyrkarna framåt. Detta i sig frigör tanken att utplåna mänskligheten – dyrkan av Bal. Ty med Bal vann man kriget och fick fred, samtidigt som man svor att tillbedda Bal som gudarnas konung. Man säljer ut sig för att få makt, men binder sig samtidigt till att tillbedda djävulen som härskare.

  Vill också säga att jag varit frälst och fått uppleva den enorma lycka det innebar att leva i gemenskap med Gud. Man talar med Gud var dag. Ber till gud hela tiden och är tacksam. Den lyckan var fattbart stor. En glädje ingen kan förstå som inte varit där, i gemenskap med andra. Men som alla vet attraherar denna atmosfär lyckosökare till präster som i sin avundsjuka, i sin taktlöshet, i sin klumpighet, i sin sociala tondövhet ofrivilligt tar död på stämningen och tilliten – har sett detta gång, på gång. Sedan kommer livet med alla prövningar och man skiljs från sina trosfränder och drabbas av olyckor orsakat av olyckliga människor och man tvingas till hårdhet för att överleva.

  • eva-marie says:

   Det här med att önska vara som Gud själv, går väl tillbaka till Djävulens lögn till människan i första Moseboken ; ” Ni skall bli som Gud . . .”

   Intressant att du varit frälst. Jag kan hålla med om att många präster i olika församlingar kan få en att tröttna på församlingslivet. Har varit i liknande situation.
   Men man kan alltid fortsätta att ha ett personligt förhållande till Gud, i den mån man kan. Det viktigaste för Gud är nog inte att du tillhör en församling. Mer att man är lojal och trofast i sin Gudstro även fast det kan vara svårt ibland. Särskilt när man inte har andra troende att få uppmuntran av i närheten.

  • peterkrabbe says:

   Som jag ser det har du helt rätt i att förlagan till kristendomen ligger i den mesopotamska kulturen och dess gudavärld. Den i sin tur har sin förlaga i den äldsta egyptiska motsvarigheten, från tiden före ”syndafallet”, som inte är något annat än de enorma omställningar, översvämningar och årslånga skyfall som inträffade vid övergången från istid till vår nuvarande värmeperiod för 12.000 år sedan. Via Moses och hans tid vid det egyptiska hovet har också judendomen fått samma bakgrund, men anpassats efter fokus på den monoteistiska gudavärlden som då var ett helt nytt begrepp.
   Det är först efter att ha lärt oss om denna bakgrund som vi kan förstå och ta ställning till såväl kristendomen som judendomen. Bibeln är inte den första skapelseberättelsen, men värdefull som historiekälla först när de äldre och föregående kulturerna vägs in. Särskilt judendomen och dess funktion idag förklaras bäst genom en tillbakablick på Mesopotamien och fångenskapen i Babylon.
   Din text om djävulsdyrkarna är en träffande beskrivning av vad som sker just nu i samband med judarnas kamp mot kristendomen och hur man utnyttjar satanismen i sammanhanget. Soros skrev i sin självbiografi något liknande, där han såg sig själv som gudomlig med obegränsad makt och euforin i denna upplevelse – att vara den Högste med rätten att styra världen. Detta menade han på fullt allvar och jag tror inte att han ändrat inställning nämnvärt sedan dess.

   • Erik says:

    Stämmer bra det Peter.

    Talmud sammanställdes under 300-talet men det är stor skillnad mellan Jerusalemitiska Talmud eller eller som den också kallas den Palestinska Talmud och den Babyloniska Talmud.

    Judendomen baseras på Toran (läran) består av de fem Moseböckerna, profeterna och skrifterna men det finns också en muntlig del som till slut på 200-talet kom att skrivas ned som kallas Mishna. På 400-talet samlades Mishnan och dess kommentarer i ett verk som kallas just Talmud Jerushalmi. Först på 500-talet kom den den Babyloniska Talmud till.

    Det finns många hål i historien från denna punkt från 800-talet fram till mitten av 1600-talet vad gäller judendomens utvecklig. Här tar dock min forskning slut och andra får ta vid.

   • Erik says:

    ”tiden före ”syndafallet”, som inte är något annat än de enorma omställningar, översvämningar och årslånga skyfall som inträffade vid övergången från istid till vår nuvarande värmeperiod för 12.000 år sedan”.

    Eller att alt detta kunde ha uppstått tack vare, eller på grund av, att människorna på den här tiden inte bara hade lärt sig att manipulera väldet utan också himlakroppar och därför kunnat framkalla väderkatastrofer eller att dessa väderkatastrofer uppstod just på grund av de omfattande krig som hela universum blivit inblandad i som det talas om inom Zoroastrismen?

    • Erik says:

     Hur skulle de annars kunnat bygga över 400 pyramider i Egypten på några ynka hundra år om dom inte också samtidigt kunde förflytta enorma stenblock, och skära till dom perfekt med tankens hjälp? Varför då inte heller kunna framkalla väderkatastrofer?

   • Mo says:

    Tidsmässigt stämmer det bra att Moses och därmed judarna anpassade sig till den monoteistiska gudaläran som infördes under Akhenatons regeringstid i konflikt med Amonprästerna som senare återinförde den tidigare gudavärlden medan Moses förde läran vidare. Kanske tom hade betydelse för deras flykt från Egypten. Det har väl tidigare här på bloggen framförts att Moses inte var jude utan en kunglig ättling som tog med sig det judiska slavfolket i sin flykt om jag minns rätt ?

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Akhenaton

  • Savalle says:

   Erik, jag har varit utan internet, så därför har jag inte gett respons, men den kommer.

 34. Erik says:

  Till sist vill jag påpeka att iden att skapa en slarvas av människor utan självmedvetande och under total kontroll (transhumanismen) samt även att utplåna mänskligheten i en serie av olika katastrofer och sjukdomar ingalunda är ny, utan finns även den i presenterad i mesopotamisk litteratur.

  Gemensamt är för djävulsdyrkarna är i sin eviga skilsmässa från Gud är identisk med att göra upprör mot gud, att konturera med Gud genom att göra det som gudar gör för att på så sätt bli som gudar själva. Är inte detta rätt så sjukt?

 35. Mo says:

  Idag hävs restriktionerna . Sverige kan som vanligt ståta med siffror i världsklass.

  Andel vaccinerade 20210928 1 dos 83,6% 2 doser 76,5%

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/vaccinationsstatistik/statistik-for-vaccination-mot-covid-19/

  Borde ge flockimmunitet med god marginal. Om de vaccinerade ändå bli smittade och sjuka då måste det vara något fel på vaccinet. Hoppas nu att våra kloka politiker kan dra den slutledningen.

  • Jonas says:

   Jag har svårt att tro på den höga vaccinations graden i vårt land. Såg en världskarta för någon dag sedan och då var hela Skandinavien markerad lite svagt blåaktig vilket betydde runt 50% full vaccinerade. Några länder i öst europa låg mycket lägre och USA och England mycket högre. Kartan kan ha varit en länk på denna blogg. Sedan i min egen närmaste familj är ingen vaccinerad, inte ens min gamla svärmor. Har också en nära vän med barn och barnbarn och ingen av dem är vaccinerad och de ska inte heller göra det. Hur är det med er andra, känner ni några ovaccinerade?

   • Mo says:

    Jag tror absolut att FHM data är tillförlitliga men observera att deras vaccinationstäckning gäller befolkningen över 16 år . Det skulle ungefärligt innebära 75% av 8 milj dvs 6 milj fullvaccinerade. Det stämmer ganska bra med uppgiften att 14 milj doser vaccin har levererats till Sverige hittills. Helt realistiskt efter den mycket intensiva kampanjen kombinerat med långdragna restriktioner. Vaccinationen i samband med svininfluensan där påbudet var av en annan dignitet medförde ändå att ca 5 milj svenskar vaccinerade sig.

  • Loa says:

   (Nej nej, slutledningen blir att de behöver mer!)

   HU så belåten sossekossan Hallonkvist såg ut på presskonferensen, både nytvättat hår och förhållandevis snyggt klädd. I sitt esse! Det var vaccin-pushning för hela slanten, fast det var lyftande av restriktionerna som skulle kungöras. Hon tycker faktiskt det hon säger, entusiastisk och icke förhandlingsbar. Det tungt målade ögonen skimrade av glädje när hon gav sina inbäddade varningar.
   Borta på sin hörna krökte generaldirektören i folkhälsa Carlson rygg över pulpeten och mässade samma sak INKLUSIVE ATT NU VAR DET BARN 12-15 ÅR som också skulle injiceras, som den självklaraste sak i världen.
   Det värsta är ju att det är så för dem. MAKT ÄR RÄTT. Men vi ser ut som vi är snälla…

 36. Mjölner says:

  Nu kommer taket rasa in, men jag måste redovisa min uppfattning.

  Herrarna på bloggen vill inte diskutera verkligheten utan ägna sig åt ockulta ting. Man drar även med sig de troende damerna till detta tema.
  Det är bibelcitat hit och dit, blandade med boklänkar om Gud är Satan eller Satan är Gud. En ockult värld där verkligheten ligger långt bakom en fjärran horisont. Någon trött man har fått nog av kvinnor. Det är inte så länge sedan han pratade om kärlek, mannens och kvinnans relation i sängen. Då var all kunskap om kärleken och kvinnan glasklar.

  Det var väl Klaus Schwab och hans inverkan på vår tillvaro som tråden handlade om, alltså hans inverkan på vår verklighet, inte Lucifer även om han kanske är släkt med denne.

  Dessa halsbrytande manövrer i initierad grundkunskap om Lucifer och hans relationer är för mig mer än tröttande. Naturligtvis kommer detta, sluta läs på den här bloggen om du mår illa. Det kanske är en bra ide.

  Nu tycks det vara satan, Lucifer och den ockulta världen som skall avhandlas. Jag är förbannad och trött på de regelbundet återkommande ockulta föreläsningarna om Lucifer och Gud. Vart leder de? Kan vi lösa verklighetens problem genom att diskutera icke existerande fantasifigurer. Jag är en enkel människa som tror på Jesus från hans födelse tills romarna mördade honom. Jesus anses vara av Davids släkt vilket är lögn.
  Josef var av Davids släkt men han avlade inte Jesus. Det gjorde Gud enligt känd skrift. Därmed är Jesus inte jude utan son av Gud… den kristna tron, -vilket är ett undantag från judisk uppfattning. Det påstås, för att räknas som äkta jude måste avkomman ha en judisk moder. Vilken stam Jesu mor Maria kom ifrån kan jag inte klara ut.

  Den ende här som lagt ned ett stort arbete på en korrekt historik är Savalle som blivit publicerad på Newsvoice. Det synes finnas behov av en liknande korrekt historik över den måttlöst populära ockulta världen, vilka som var upphovet till dessa föreställningar och hur dessa uppstod och fick näring att överleva till nutid. Alltså en uppsats med akademisk vetenskaplig anknytning.
  Om intresset för ockulta ting dominerar tillvaron kan man förslagsvis starta en orden med grader och ceremonier med inbördes beundran för detta ändamål.
  Som sagt, detta ger inte en enkel dum ingenjör något lyft i tillvaron.

  • Sture says:

   @ Mjölner,
   mitt omdöme om dig står kvar. Det är alltid en befrielse att läsa dig. Du är till 100% intellektuellt hederlig och svansar inte för någon. Du är inte heller ute efter beröm – utan säger det som behöver sägas. Punkt.

   • Savalle says:

    Ännu en gång vill jag instämma i kloke Stures högt värderande omdöme om dig, käre medkämpe för sanningen, Mjölner!

    Vi är båda gamla bordtennisspelare, du och jag, Mjölner, som tagit starkt intryck av vår fantastiske, svenske världsspelare, Kjell Johansson, som med sin oöverträffade hammare, forehand-smashen, krossade nästan allt motstånd, kineserna inräknade. Din signatur, Mjölner, är mer än träffande!

    – Nu är det nog nog med religionsfilosofi för den här gången!

    Det är bra att du säger till! Jag tror att många börjar sucka och slita sitt hår, långt innan du kokar över. Vi andra tar tacksamt emot relativt tidiga ”överhettnings-signaler”, så att ingen trogen läsare här ”går förlorad”.

    Så nu föreslår jag att vi andra, som anser att religionerna är enormt viktiga, tar lite paus.

  • peterkrabbe says:

   Ojdå, där tände Mjölner till! Det kan säkert bli tröttsamt med för mycket religion och spekulationer om vad som styr oss eller inte, men jag tror själv att det finns mycket att lära av vår förhistoria, särskilt som religionerna har sitt ursprung där.
   Jag skrev för två år sedan om detta här https://peterkrabbe.wordpress.com/2019/07/27/ar-kampen-mellan-det-goda-och-det-onda-evig-och-nodvandig-for-en-balanserad-utveckling-vad-sager-egentligen-historien/ .
   Syftet var att koppla samman trådarna mellan nutid och dåtid för att förstå dagens händelser, som i mycket är en upprepning av dåtiden. Jag har också önskat att tydliggöra det faktum att en ny istid – en långvarig sådan – är att vänta inom en inte alltför avlägsen framtid. Detta kan anses bekräftat även ur en vetenskaplig synvinkel och är något som vi inte kommer att kunna påverka. Om man vill kan man se dagens agenda med depopulation som en medveten förberedelse för ett sådant scenario, eftersom varken de fysiska ytorna eller kvarvarande odlingsmark resp. klimatologiska möjligheter att odla kommer att vara tillräckliga för en befolkning som växer i nuvarande takt. Det är bara att jämföra med hur vår jord såg ut för 15.000 år sedan för att förstå detta (även detta vetenskapligt bekräftat).

   Det är naturligtvis viktigast just nu att hantera verkligheten, eftersom vi lever nu och inte om hundra år. Men i ärlighetens namn tror jag inte att vi kan göra särskilt mycket åt detta heller. Jag beklagar, men jag upplever våra desperata rop på hjälp som meningslösa – det är övertydligt att de som styr världen har tagit ett järngrepp på mänskligheten och att de kommer att genomföra sina planer oavsett hur mycket vi protesterar. Som en god förlorare är det bara att erkänna att Cabalen har avgått med segern. Njut av det liv ni har kvar istället – älska, sup, slåss eller gör vad ni vill under den tid vi har kvar. Detta är Mjölners verklighet. Att söka förklaringarna i det förgångna är en tröst åtminstone för mig, det är skönt att veta varför när skådespelet tar ett abrupt slut.

   För övrigt, Maria tillhörde en religiös grupp inom judendomen som kallades för Essenerna, av samtiden också kallad Brödraskapet (som känns igen från andra sammanhang). De var kända som mystiker, historiker och uttolkare av profetior. De finns närmare beskrivna i Dödahavsrullarna, som upptäcktes 1947, dvs långt efter att bibeln skrevs. Det ockulta kommer man inte undan hur man än försöker, så det är bättre att försöka förstå…

  • Loa says:

   Tack Mjölner, ett ord i rättan tid. I begynnelsen var ordet, och där fastnar männen gärna.
   Själv intresserar jag mig för de djävulska manifestationerna på vår jord här och nu, som förstör vårt liv.

  • Savalle says:

   Tack, Mjölner för dina uppskattande ord, men till skillnad från dig anser jag det vara synnerligen viktigt med de diskussioner om världsreligionerna som vi för här. Religionerna påverkar människor oerhört mycket. Mördandet och tortyren som historien igenom har till stor del genomförts av religiösa fanatiker som fullständigt gett upp sitt eget tänkande och bortsett från vad deras samvete säger dem.

   Den goda religionen kan sammanfattas i de två gyllene reglerna – att älska sin nästa som sig själv och att älska Gud av hela sitt hjärta, vilket innebär respekt mot hela skapelsen, djuren och naturen.

   Det är min fasta övertygelse att det onda som vi nu dag för dag ser verkställas, styrs av den motsatta religionen – att enbart älska sig själv och att vara sin egen gud.

   • eva-marie says:

    Ja, den materialistiska och ateistiska mentaliteten i vårt land, har fått många att blunda för en andlig verklighet som påverkar oss och våra liv mer än många tror.

    Den motsatta religion du beskriver, Savalle, håller jag med om.

    • Savalle says:

     Ett av den styrande elitens allra mäktigaste hemliga brödraskap är Skull and Bones. De har ett hemligt tal: 322:
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Skull_and_Bones

     Detta tal, är jag övertygad om, står för Första Moseboken 3:22:

     ”Herren Gud sade: ”Människan har blivit som en av oss, med kunskap om gott och ont. Nu får hon inte plocka och äta också av livets träd, så att hon lever för alltid.”

     – Alltså människor, som likt Lucifer, upphöjer sig själva till gudar, som själva avgör vad som är gott och ont.

 37. Urd says:

  Freya, the fish godess…
  Venus, fish, friday, Vendredi…
  Babylon Mystery Religion

  Varifrån kommer ”vår” historia?

 38. Savalle says:

  Vad intressant med dina och andras synpunkter gällande bibeln i detta kommentarsfält, Erik!
  Jag ska ge min syn på några av de frågeställningar som kommit upp.

  1. Bibeln har 66 böcker. Är det ett ockult tal och därmed ett indicium som pekar på att bibelns böcker är sammanställd av ockulta krafter?

  Talen 33 och 666 är tal som är centrala i ockulta sammanhang. Vi ska betrakta dem. 33 procent kan stå för en tredjedel. Det är då en förkortad form av det oändliga decimaltalet 33,3333333333…. .

  I Uppenbarelseboken 12:4 får vi veta att Satan kastades ner rill jorden med en tredjedel av himmelens änglar. Således har två tredjedelar av himmelens änglar förblivit trogna mot Gud.
  Två tredjedelar kan skrivas som 66.

  666 är enligt Uppenbarelseboken 13:18 vilddjurets tal. Det finns många försök till tolkningar av detta tal. Kanske det enklaste av dem är att lägga ihop de romerska siffrorna, (M, som står för tusen tillfogades senare.)

  D+C+L+X+V+I = 500+100+50+10+5+1 = 666

  I Daniels andra kapitel uttalas en profetia om de världsriken som ska följa efter det babyloniska väldet som rådde på Daniels tid. Det sista av dessa riken är Romarriket. Romarriket har inte gått under. Det finns fortfarande i kamouflerad form: Katolska kyrkan.

  2. Borde fler skrifter tillfogas till bibeln?
  Bibelns böcker utgör en helhet. Jesus och Paulus citerade ofta Gamla testamentets skrifter och det finns väldigt många förutsägelser i GT som berättar i förväg om Jesus. Walter Veith framhåller att andra skrifter utanför Bibeln är intressanta historiska dokument och det är även min syn på dem.

  3. Är Satan och Lucifer två skilda personligheter.

  Mitt svar är nej. Satan / Lucifer var en fullkomlig, mycket mäktig ängel som utvecklade högmod och som anklagagade Gud för att vara orättfärdig:

  Hur har du inte fallit från himlen,
  du strålande stjärna, du gryningens son!
  Hur har du inte blivit fälld till jorden,
  du som slog ner folken till marken!
  Du sade i ditt hjärta:
  ‘Jag skall stiga upp till himlen,
  ovanför Guds stjärnor skall jag upprätta min tron.
  Jag skall sätta mig på mötesberget längst upp i norr.
  Jag skall stiga upp över molnens höjder,
  jag skall göra mig lik den Högste.’
  – Jesaja 14:12-14

  Här är bra beskrivningar av denna nuvarande härskare över jorden:
  https://www.alltombibeln.se/bibelfragan/satanluc.htm
  https://aktivkristendom.se/vad-sager-bibeln-om-satan

  4. Bygger bibelns skapelseberättelse på gamla myter från olika kulturer?

  Nej, de beskriver samma verkliga händelser, men de som har sitt ursprung i Babylon är avsiktligt förvridna.

 39. Mo says:

  Sverige anses av många ha så starka ekonomiska band till USA att influenserna därifrån är starkare än från Europa. Det vi ser i USA kommer så småningom hit. Huka er för framtiden.

  https://www.sydostran.se/nyheter/vagrade-vaccinspruta-far-sparken-8e82fd29/

  • peterkrabbe says:

   Så är det definitivt. Vårt motstånd mot influenser från drömlandet i väster är obefintligt. Här får man sitt fotfäste innan man vågar gå på övriga Europa. När till och med Moderaternas politiker hyllar Biden kan man inte sjunka mycket djupare i dyngan.

   • Mo says:

    M och S är tvillingar, höger och vänster, varandras spegelbilder. Deras dröm är sammanlänkning i en konjugation ( överföring av DNA ). En hybrid.

   • Mo says:

    Jag misstänker att det är ledningarnas önskan, ett stort sammanhållande handlingskraftigt parti för att manövrera ut splittrande småpartier. L:s utgång känns planerad. Man märker att respektive lägers väljare skall förberedas känslomässigt för en mjuk övergång. Väldigt tydligt var det när Reinfeldt började kalla M för ett arbetarparti, många satte drinken i vrångstrupen men man vande sig snabbt. Nästa steg blev Löfvens täta samarbete med C, det kanske mest marknads liberala vi har i vårt land. Tillsammans avskaffade de värnskatten för höginkomst tagarna , det blev lite mummel hos Kommunal men inga högljudda protester. Tillvänjningen har gått långt. Det som tycks stöka till det är V:s nya styrka.

  • Loa says:

   Good News: Sheriffs all over the US say they will not enforce Biden’s COVID-19 vaccine mandate!
   September 29, 2021
   https://www.naturalnews.com/2021-09-29-sheriffs-us-biden-covid-vaccine-mandate.html

   Sheriffs all over the United States are standing up to President Joe Biden’s Wuhan coronavirus (COVID-19) vaccine mandate. These law enforcement officers are refusing to enforce the mandate, calling it unconstitutional, tyrannical and an assault on freedom and liberty.
   Biden’s initial COVID-19 vaccine mandate, announced on Sept. 9, requires all federal workers and contractors to be fully vaccinated. It also requires healthcare workers whose employers receive federal Medicare or Medicaid funding to be fully vaccinated.
   The White House later announced an eventual expansion to this vaccine mandate. The expansion would impose vaccination or weekly testing requirements for all private businesses with more than 100 employees. Such a mandate would apply to more than 80 million Americans. It will also result in fines of nearly $14,000 per violation, which would cripple small businesses all over the country.

 40. Erik says:

  Sture skrev:

  ”Lucifer var Guds allra första skapade själ, som själv fick förmåga att skapa andra själar. Jesus Kristus beskriver för lärljungarna i bildlik form hur det gick till när Lucifer gjorde uppror mot Gud ungefär så här: Tänk dig arbetare på en stort gods, som vet att det finns en ägare till godset. Men eftersom denne ägare till godset aldrig visar sig (= det universella, osynliga medvetandet) så uppkommer efter en tid misstanken att denna ägare egentligen inte existerar och man börjar spekulera om man inte helt enkelt kan ta över godset. Så har Lucifer resonerat och han vill sätta sig själv på Den Högstes tron. Och därför sparkades han ut från den andliga världen och drog med sig en tredjedel av änglarna till den fysiska och materiella världen, vilket är Ondskans orsak i världen”.

  https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-702cf14812f8287ec6391e2cfcf5137e

  Detta är enssansen i djävulsdyrkan; Lucifer frigör människan från Guds slaveri och budskapet till eliten är: ni människor kan göra vad ni vill, ty inget straff kommer falla på er för det finns ingen Gud. Är det inte här vi är dag?

  Allt detta bör ses i nivåer och det vi kallar kabalen består av fyra synligt sikt: ledarna, byråkraterna, beskyddarna och ideologierna men högs upp finns en dolda religiös klick som är vad vi nu samtalar om. Längst ner befinner vi oss, maktlösa tillika värdelösa ätare som bara har ett existensberättigande som genmodifierad slav utan ande och själ. Obstruerar vi eller ställer oss kritiska är vi att betrakta som onda rasister och högerextrema som inte har rätt att existera i samhället.

  • Savalle says:

   Det är helt fel enligt Bibeln och jag förmodar att Sture även korrigerar det.

   Säväl Johannesvangeliet som Lorbers Stora Johannesevangelium förkunnar att Jesus står över den mäktiga ängeln Lucifer.

   Och därmed slut för min del i denna debatt och jag hoppas på att nu kunna efterleva Mjölners – och säkerligen många andras – krav på att ge fan i Fan!

  • Savalle says:

   Fantastisk avslutning och sammanfattning! Tack, Erik!

  • Savalle says:

   En kort respons till din sista viktiga kommentar om detta tema i denna tråd, Erik:
   – ENORMT bra sammanfattat!

 41. Erik says:

  Angående Trump och hans plan påminner inte detta:

  ”Därför fick Satan härska på denna jord och hans mål är att bli denne världens gud. Jorden ligger inte under direkt kontroll av Gud, utan av Satan som har fått praktiskt sett fria händer att göra som han vill. Jesus kallar Satan ”denna världens furste”. (Joh 12:31). Aposteln Paulus kallar honom ”denna världens gud”. (2 Kor 4:4).

  Här kommer det:

  – Detta är Guds plan för att fullständigt bevisa syndens falskhet och bedrägeri. Det måste bevisas att Satans sätt endast leder till förstörelse och död och tysta alla tvivel”.

  https://aktivkristendom.se/vad-sager-bibeln-om-satan

  Skulle man inte kunna tolka detta genom att inte beordra militären arrestera och fängsla kabalens företrädare, utan istället låta Biden ta över så att alla kan se fusket och lögnerna – Trumps plan att det måste bevisas att Bidenadministrationen endast leder till förstörelse och död och därmed tysta alla tvivel – det är som mörkast innan det ljusnar.

  Jag hörsammar nu Mjölner önskan och lämnar det religiösa tjafset åt sitt öde.

 42. Mjölner says:

  Helena P Blavatsky
  Nej Erik du kommer inte undan här, du var besviken att ingen tog upp henne. Du ignorerar min propå angående kvinnans utsatta läge vid konflikter. Jag tycker du skall ägna din vakna tid till nyttigare reflektioner än dina om Lucifer. Båda skrivningarna fanns på Snaphanen.dk Du brydde dig inte. Jag tycker du är nonchalant och stöddig samt vet så föb. mycket om allting så jag börjar undra.Satan och Lucifer sköter nog om sina göromål utan din eminenta medverkan. När två hannar är oense finns bara två alternativ. Att den ene ger sig. Jag ger mig aldrig. Eller får vi artigt och belevat undvika våra inlägg eller ha en ständig konfrontation.Du kanske förstår att jag är förbannad på att du trötte Erik undviker kvinnans utsatta läge. Det gäller i Sverige nu i dag.

  Exempel
  Ja, jag vet, som det står i rubriken kan man inte fråga – det är att passera över gränsen till misogyni, vilket inte hindrar att jag har funderat över temat en lång tid. Det är en angelägen frågeställning som för mig aktualiserades när jag nyligen läste boken En kvinna i Berlin (Forum, 2005). Gör evolutionen kvinnor till presumtiva landsförrädare?

  https://morklaggning.wordpress.com/2021/09/23/gor-evolutionen-kvinnor-till-presumtiva-landsforradare/?fbclid=IwAR2Q63tuxnnMq4vdhMk8RNqu1

  • Erik says:

   Ha ha Mjölner, där hög du i sten allt. Om jag vet mycket eller inte ligger i betraktarens ögon; det är ungefär som att vara rik – det beror på i vilket sammanhang man jämför sig med.

   Som jag skrev har jag lämnat debatten om könen åt sitt öde. Jag är klar där och antar därför ej din utmaning. Har för länge sedan försätt men du är: rädslor och aggressioner hör tätt samman och du utgör inget hot. Your mental set ser ut på följande sätt (som det ofta gör med människor med din tidiga historia som barnhusbarn sedermera fosterhemsplacerad): du tyr dig till starka ledare (din omedvetna önskan är beskydd) som i regel börjar med smicker. Detta smicker är tänkt att bilda allianser – bli omtyckt men i botten ligger ett behov av kontroll (omedvetet försöka kontrollera något du inte rår på). Din önskan är att bli sedd, men när du blir det, känner du dig bara avslöjad, istället för älskad. Detta väcker vrede hos dig samt att du känner dig sviken då ditt smicker (som från början inte var äkta och därför motsägelsefullt – inför dig själv) inte fungerade som kontrollmekanism (som det för övrigt aldrig kommer att göra i ditt fall, då du från början tyr dig till fel människor som inte behöver dig) blir du förbannad – och det är där vi landar.

   • Mjölner says:

    Vilket dj—a snömos- Skärp dig Erik. Amatörpsyklog också det är beundransvärt marscherat.
    Jag blir nästan avundsjuk på all kunskap du ådagalägger. Ha en bra dag i alla fall!

  • Savalle says:

   Vad glad jag blir över denna kraft-vulkan, Mjölner! Du går in på vidare diskiussioner om ont och gott!

   Ser enormt fram emot Eriks svar!

  • Loa says:

   Nu postar jag denna för tredje eller fjärde gången. Senast 25 september, 2021 kl. 22:20
   Blir allt svårare att få tag på.

   Black pidgeon speaks
   Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS – and other UNCOMFORTABLE TRUTHS

   För de ”trötta” som inte orkar med 18 min. kan jag sammanfatta:
   Kvinnan är inte nödvändigtvis lojal med stammen, om andra hannar visar sig starkare; säkrare att ty sig till. De har i denna kraftfulla position mer sex appeal. Som all evolution är det inte primärt hennes avsiktliga tanke, ”strategi”, utan är ett adaptivt beteende som är sitt eget kvitto: Hon överlever och framför allt avkomman. Som är av vinnarnas blod.

   • Mo says:

    Styrkan kan finnas på många plan. Mjölner får plocka fram sin trumpet.

   • Erik says:

    Har sett videon och på sin höjd kan den anses vara viktig som en röst, bland andra röster, en teori bland andra teorier, men anser att man inte ska överdriva tesen i budskapet.

    Inte alla kvinnor beter sig så och den biologiska kopplingen som man vill göra är att kvinnors biologi är deterministisk, vilket absolut inte är fallet. Det finns många exempel på att samhällsdebatten i många fall kan ha större påverkan. T ex finns det inom miljörörelsen finns både kvinnor och män som går till sådan överdrift att de avser att avstå barn för att rädda miljön och då undrar man för vem de räddar miljön för om det inte är för nästkommande generation? Det filmen inte alls berör är kvinnor förmåga till kärleksfull omsorg om dem dom älskar. Inte alla, långt ifrån, blir ”tysketöser” och man borde göra en kvalitativ forskningsstudie i dessa kvinnors bakgrund, och möjligen finna en eller flera likartade avgörande livsöden och historier i deras bakgrund och ta debatten därifrån.

    • Mo says:

     När tar längtan att skaffa barn slut och varför kanske vore lämpligare att fråga sig i den tid vi befinner oss i. Om kvinnan inte ser goda betingelser i samhället för sin avkomma då faller ju urvalsmomentet bort. Det kan vara det verkliga skälet men som är alltför politiskt känsligt i vårt pk-land och då blir omtanken för miljön det acceptabla som framförs.
     Men om samhället ser ansvaret för fortplantningen som mannens, du skall icke spilla din säd, ja då kan vi hamna i en situation där tom våldtäkten accepteras.

    • Loa says:

     ”Det filmen inte alls berör är kvinnor förmåga till kärleksfull omsorg om dem dom älskar.”
     ?? Det är väl självklart!

   • Erik says:

    För att återgå till Norge under andra världskriget så fanns det också män som övergick till ockupationsmakten (andra hannar visar sig starkare) men då dristar man sig inte till biologiska eller sexuella förklaringsmodeller.

   • Erik says:

    För att återgå till Norge så fanns det också män som övergick till ockupationsmakten (andra hannar visar sig starkare) men då dristar man sig inte till biologiska eller sexuella förklaringsmodeller.

   • Agneta says:

    Tycker resonemangen i videon haltar. Utan att gå alltför djupt i någon analys är det väl ändå så att män och kvinnor bygger civilisationer tillsammans? Vad blir det för civilisation om den bara består av män? Att man antagit olika roller beror väl på i grunden på praktiska anledningar. För att man ska kunna leva vidare alltså få en avkomma behöver man dela upp sysslor och biologiskt föder kvinnan och föder upp avkomman. Vad är en civilisation? Är det bara byggnader och monument?

    Jag har lite svårt för det här behovet att dela upp och ställa grupper mot varandra. Dags att se igenom den strategin nu dvs söndra och härska strategin. Vi behöver varandra och det gäller så väl kvinnor och mäns som alla olika individer med olika egenskaper. De som driver söndra och härska strategin och delar upp och ställer människor mot varandra är desamma de varit i alla tider. Dvs de som vill ta makten och kontrollera andra. Den strategin är väl lika gammal som människan själv? Tycker det var en ganska dålig film btw.

   • Mjölner says:

    Var det inte det jag skrev och menade?

 43. Lennart says:

  Erik undrade varför vissa skrifter inte ingår i Bibeln. Det är en intressant och bra fråga som jag tror har sin förklaring. Som jag skrev tidigare finns det en samstämmighet i fråga om tema och syfte när det gäller de böcker som ingår i Bibeln. Jag har inte läst dessa skrifter som inte ingår i Bibeln. Däremot har jag läst Bibeln i sin helhet mer än en gång och kan vittna om att Bibeln framstår som ett bevis för en levande Guds existens och att den är Guds ord och sanning. Gud kommunicerar med människor som söker frälsning och har ett ärligt uppsåt med sin bibelläsning. Bibeln bygger på inspiration och Gud kan inte motsäga sig själv. Inga människor enbart kan åstadkomma något sådant. Jag tror att Bibeln är det mest fulländade sättet som en levande Gud skulle uppenbara sig själv på och kungöra människans historia, med allt det viktigaste vi människor i alla tider behöver veta för att bli frälsta.

  Här följer ett foruminlägg på en kristen hemsida som tar upp det intressanta exemplet med Enoks bok. Jag kokar ner till debattörens sammanfattning och den som vill läsa hela inlägget kan använda sig av källan på slutet.

  ”Min utvärdering av Enoks bok.

  1 Enok är en judisk text, men forskare menar att den saknar koppling mellan det judiska och det kristna. Flera av kyrkofäderna nämner Enoks bok under de första århundradena. Den tidiga apokryfiska boken Barnabasbrevet har referenser och citat från Enoks bok. Men i Barnabasbrevet så står det om ett återuppbyggande av templet, så det kan inte dateras till tidigare än 130 eK, och därmed är texten en pseudepigraf.

  Judas citat är ordagrant från 1 Enok.
  Han kan ha hämtat citatet från en bok av Enok. 1 Enoks bok är inte samstämmig och skriven av en enda person. De två verserna i Judas bok motsäger inte Bibelns budskap och helhet. Men ingenstans för övrigt hänvisas det till Enoks bok. Så Judas kan ha citerat en del av Enoks bok, utan att göra hela boken Gudsinspirerad.

  Jesus citat är inte ordagranna, och han säger inte alls att Enok är inblandad, vilket han brukar göra när han citerar Skriften eller någon profet.
  T.ex. ”..som omtalats genom profeten Daniel..” och sedan citatet. Matt. 24:15.
  I Bibeln nämns alla som profeterats från Skrifterna. Luk. 2:23 säger t.ex. ”såsom det står skrivet i Herrens lag:” och sedan citatet.
  Luk. 3:4 ”..såsom det står skrivet i boken med profeten Jesajas ord..”.
  Jesus citerar ofta lagen och då säger han: ”Det står skrivet:…”.

  När man menar att Jesus citerar eller är inspirerad av Enokböckerna, så finns det ingen bekräftelse från Jesus själv angående det. Böckerna cirkulerade bland judar och kristna på den tiden, men det gjorde många böcker. Det nämns en hel del böcker i Bibelns böcker, som inte är kanon. De kan ha lästs, men det gör dem inte inspirerade av Gud. För det finns inga motsägelser då.
  För att kunna säga att den borde vara kanon, och helt inspirerat av Gud, rakt igenom, så ska inte endast vissa verser stämma med den övriga Skriften utan allt ska stämma överens.
  Att säga att Enokböckerna är direkt från Gud är nog en vilja och ett önsketänkande för de som vill se en knytpunkt för saker som skall hända och förklaringar på världens och människornas status och framtid. Det blir en ny skapad biblisk subvärld, med nya svar och nya frågor, nytt fokus och nya förväntningar.
  Jag känner inte igen Guds Ord, inte i helheten eller i många av detaljerna.

  Likheter finns i vissa verser, men det gör inte boken gudomligt inspirerad. Många utombibliska pseudepigrafer kan ha texter som delvis liknar Bibelns.”

  KristenDate.se – Forum – Religion och tro – Enoks bok, nefilims och en platt jord m.m.

 44. Erik says:

  Har funderat mycket på detta med tyranni (speciellt i unga år) som det talas och skrivs mycket om i alternativmedia dessa dagar. Min upplevelse var att skolan var tyranni så även många arbetsplatser; för den som tror att en arbetsplats är en verkstad för demokrati tror fel. I regel har bemötandet blivit fåniga kommentarer dom typ: ”jag trivs på jobbet” eller så har epitetet missanpassad, slängs i ansiktet och det stämmer bra det, men inte den bemärkelsen man i regel menar; utan mer i termer av: varför ge upp en del av din egenmakt om det man får i utbyte inte är att attraktivt nog – man förlorar mer än vad man får. Frågan jag brottats med: när är man inte under tyranni? När man är fri och lös. Så för cirka sex sju år sedan tas samma tema upp av samhällsintegrerade och framgångsrika människor (typ Lars Bern) som något nytt, eller i vart fall något nytt för dom. Var mina unga tankar om samhället rätt då hela tiden. Detta ställer den yttersta frågan om socialiseringsprocessen alla unga människor måste gå igenom för att kunna fungera i samhället – men till vilken kostnad då?

 45. Jonas B says:

  När Peter Krabbe publicerade den här senaste bloggen den 25 september postade någon här ett inlägg om vad varje covid-injektion gör. Det var noga specifierat: spruta 1 gör det här, spruta 2 det här osv. Det var skrämmande läsning.

  Jag har därefter flera gånger försökt att hitta inlägget igen utan framgång. Är det borttaget? Varför?

 46. peterkrabbe says:

  Eftersom jag kommer att befinna mig på resande fot den närmaste tiden MÅSTE JAG INFÖRA ETT TEMPORÄRT STOPP FÖR ALLA KOMMENTARER FR.O.M. KL 14 IDAG DEN 1 OKTOBER. Förhoppningsvis kommer bloggen att fortsätta sin verksamhet om en vecka eller två. Jag behöver dock tid att tänka igenom hur upplägget skall se ut fortsättningsvis.

  Antalet kommentarer växer hämningslöst och tycks numera vara helt frikopplade från de ämnen jag lanserar i mina krönikor. Detta förändrar min roll till att mer bli en mellanhand i ett antal personliga chattar, vilket jag varken har motivation eller tid för. Samtidigt blir personangreppen allt mer otrevliga, kanske beroende på den ökande frustration många känner inför det faktum att väldigt lite går att förändra, globalismen dånar fram som ett godståg och det hjälper föga att några entusiaster ställer sig på spåret. De blir själva de första offren.

  För många år sedan noterade jag fabianernas i London manifest att demokratin bara är en tillfällig mellanform på väg mot den totalitära staten. Detta manifest skrevs redan för hundra år sedan. Vi är nu inne i slutfasen av denna förvandling och det går snabbare än vad någon av oss kan förstå. Medan vi stirrar på den första ballongen som släpps upp, för att se vart den tar vägen, släpps dussintals andra ballonger upp samtidigt, men vi är för upptagna av den första för att se de andra.

  Under två hundra år har den ekonomiska makten i världen samlats under ett fåtal händer. Idag betyder tillgången på kapital allt i varje förändring som någon vill åstadkomma. Allt och alla kan köpas med pengar i ett samhälle som helt bygger på tillgången av denna vara. I valet mellan ett liv i materiellt överflöd och ett liv i misär och utanförskap kan demokratin enkelt köpas. Detta är det enda val vi kommer att få behålla – det fåtal av oss som bedöms användbara i en ny värld.

  Kanske mår jag bättre efter en tids vila, kanske ger jag upp inför övermakten – vi får se.
  Au revoir!

  • Erik says:

   Hoppas du får en trevlig resa. Ja hoppas inte jag bidragit till förfallet på bloggen du nämner. Din blogg är den bästa, håll ut och återkom med synpunkter hur vi beter oss, så kanske vi kan bättre oss.

  • ceskyraj says:

   Peter din blogg har betytt mycket för mig. Utan den skulle jag inte kunna förstå världen, fast jag är 75 år. Dig får jag tacka för mycket. Jag förstår dig hur du känner när några här på bloggen hamnar i egna gräl om saker som inte berör dina krönikor. Inland skrivs inte snälla ord om varandra, dig. Skulle du kunna ge regler till uppförande? Kanske stänga t.o.m. möjlighet att kommentera, som en del gör. Dina tankar och krönikor är väldigt väldigt viktiga för oss. Vi behöver dig. Vila nu från bloggen och kom tillbaka på ett eller annat sätt. 🙏🙏🙏

 47. Lennart says:

  Tack Peter. En välbehövlig vila och skön semester önskas dig och alla bloggens läsare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: