När konturerna klarnar…

Vakna nu Joe, vi jobbar ju för samma boss och har mycket att göra!

När jag nu befinner mig i Frankrike finns det all anledning att kasta ett öga på uppladdningen inför det franska presidentvalet, inte minst för att få grepp om prognoserna både för Sverige 2022 och EU de kommande åren.

Man kan utan tvekan påstå att det första stora slaget om globalismens framtid på bekostnad av nationalismen kommer att stå i Frankrike, dess fokus kommer lika säkert att vara på frågan om Macron kommer att få ett nytt uppdrag på ytterligare fem år eller inte.

Valet kommer att hållas under april 2022.
De flesta känner nog till de enorma demonstrationer mot Macron som plågat både Paris och andra franska städer de senaste åren, först genom Gula Västarna, en folkrörelse mot den ekonomiska politiken, sedan genom ett församlat folk mot Covid-restriktioner och – i bakgrunden – en totalkollaps av den franska nationen till förmån för den globala omställningen genom WEF:s The Great Reset. Fransmännen i gemen är oerhört mycket mer pålästa och medvetna om denna agenda än vad som är vanligt i exempelvis Sverige. Därför går miljoner fransmän ut på gatorna varje lördag i oändliga demonstrationståg mot Macron och hans politik.

Ett presidentval i Frankrike liknar inte nämnvärt det amerikanska, där två partier i interna val utser sin kandidat till den nationella omröstningen. Istället är primärvalet öppet för alla som har goda idéer eller ekonomiska möjligheter att delta, ibland sponsrade av etablerade partier, ibland av andra intressen.

De två kandidater som får flest röster gör sedan upp i andra omgången om presidentposten och får då hoppas på stöd från de redan utslagna.

I valet för fyra år sedan vann Macron över Marine Le Pen med 53% mot 47%, en knapp seger trots att hans parti LREM bildades först efter valet. Som sponsorer hade Macron den judiska lobbyn med Rothschilds Bank, där han arbetat några år och mediekoncernen Le Monde med judiska ägare, snarlikt Bonniers.

Globalismen fick därmed en rivstart med ett förödande resultat för fransmännen, som får allt svårare att klara sin ekonomi. Att Covid-restriktionerna utnyttjats maximalt för att krossa små och medelstora företag förstår fransmännen bättre än de flesta, de bakomliggande medicinska aspekterna vet alla som läser min blogg är en påklistrad fasad för att täcka över globalismens omfördelning av de ekonomiska tillgångarna från den enskilde till storföretagens aktieägare, grundbulten i globalismens ideologi att de internationella storföretagen och de sammankopplade finansinstituten styr staten i egenskap av dess totalitära maktmedlet med polis och militär.


Att tvinga alla att ta sprutan, oavsett de medicinska riskerna och eventuella effekterna, ingår i globalismens depopulationstanke och strävan efter totalkontroll över befolkningen och är därför väsentligt för Macrons uppdragsgivare. Under slutet av oktober skall parlamentet ta beslut som kan förlänga restriktionerna, även för hotell och restaurang, till efter sommaren 2022! Detta trots att dessa är på väg att avskaffas i övriga länder! Man kan inte se detta som annat än en maktdemonstration och ett sätt att straffa protesterande fransmän. Med ett sådant scenario ligger det nära till hands med utförsäljning av utlandsägda fastigheter och en totalkollaps av både fastighetsmarknaden och turistindustrin. Allt enligt protokollet…

Att Macron eller någon likasinnad sitter kvar vid makten är därför fundamentalt för globalisterna för att klara tidsplanen 2030. Macron visste redan från början att han gav sig in på ett livsfarligt uppdrag och deklarerade direkt sin ambition att lämna posten efter den första perioden. Därefter skulle enligt planerna Macron sättas in i EU för slutuppdraget – att krossa resten av nationalstaterna och upplösa gränserna. Vi kan utgå ifrån att Merkel och de globaliststyrda befattningshavarna i EU redan satt fram stolen åt Macron.

Såå roligt, lille Emmanuel, att få ha dig i EU!

Men låt oss återvända till presidentvalet och se hur detta skall gå till! I de första opinionsundersökningarna har Macron genom sitt parti 25% av rösterna. Socialisterna och ekologisterna är redan uträknade i detta val med knappt 10% vardera som mest. De konservativa LR (republikanerna) kan räkna med 13- 28% beroende på vilken kandidat man väljer att satsa på. Marine Le Pen ligger på 18% samtidigt som en ny högerkandidat hotar med 14%. Eric Zemmour är f.d. journalist på Le Figaro och kan genom sin närliggande politik ta de röster som Marine Le Pen hade behövt. Han är partilös och man kan då undra över vem som finansierar. Att minska Le Pens underlag är fundamentalt för Macron. I samma riktning verkar det faktum att Florian Philippot hoppat av från Le Pens parti RN och startat ett eget med det uppriktiga namnet Les Patriotes. Samtidigt har i dagarna Macrons tidigare premiärminister Philippe anmält sig som kandidat med ett nystartat parti som kallar sig Horizon. Totalt deltar ett tiotal kandidater i primärvalet, två skall gå vidare till andra omgången.

Om man istället ser till potentiella block så har högern 30- 35% av rösterna, den församlade vänstern 20-25%, republikanerna (moderaterna) 20-25% och Macrons parti (rent globalistparti) 25%. Om de övriga blocken hade enats om en kandidat redan i första omgången hade Macron varit ett minne blott. Men delat på tiotalet kandidater når ingen upp till Macrons nivå och frågan blir därför vem av dessa tio som skulle kunna utmana honom i slutomgången.

Ännu fler kandidater kan fortfarande anmäla sig, men få har bakgrund och karisma nog att konkurrera. Om Cabalen (hypotes) sponsrar fler högerkandidater i syfte att splittra och försvaga nationalisterna sitter Macron kvar. Att hans parhäst Philippe startar ett stödparti för Macron kan bara tolkas som att Macrons parti La Republique En Marche förenas genom ett Vers till l’Horizon (republiken på väg mot horisonten). Macron vill vinna första omgången för att framstå som en segrare, värdig att ta över EU. Genom att lämna över till Philippe före eller efter slutomgången kan man samla alla röster, även från dem som hatar Macron och är livrädda för vad som utmålas som högerextremister.

Medias påverkan på väljarna är extremt hög i Frankrike, vilket också medfört att två stora industrisyndikat med judiska ägare gör i stort sett vad de vill med politiken. Dessa syndikat innehåller banker och tillverkningsindustri och ståtar alltid med en mediekoncern som kronan på huvudet.

Den judiska familjen Dassault (Bloch före namnbyte) styr mediekoncernen Le Figaro, med en vänsterinriktad politik. Därifrån kommer journalisten Eric Zemmour med uppdrag att spela högerprofil i syfte att ta blåögda väljare från Le Pen.
Den likaledes judiska storbossen Alain Minc (Minkowski före namnbyte) styr mediekoncernen Le Monde (motsvarar DN +Wallenbergs i Sverige) och skryter med att personligen ha tillsatt Macron 2017, något som ingen idag betvivlar.
Det är Dassault och Minc som i praktiken styr Frankrikes politiker mot globalismens fullbordande på folkets bekostnad. Den som gräver kommer att hitta samma mönster i Sverige. Men ingenstans är processen så tydlig och genomförs så hänsynslöst som i Frankrike.
Politikernas belöning blir betalning genom tilldelning av aktier i globalisternas storföretag och banker. Hur många politiker som är nyblivna aktieägare i Pfizer lär ni aldrig få veta, men det är så man tömmer statskassor idag. Säkert och sekretessbelagt.

Slutsatsen blir att Europas mest hatade politiker och värsta globalist med politisk makt både kan fortsätta att plåga Frankrike och samtidigt bli det nya hatobjektet för oss alla som är kvar i EU. Konsekvenserna kommer vi inte ens att kunna drömma om – detta skall jag återkomma till.

Jag tror att många känner igen detta från den svenska politiken. Vi har ett 25% parti i SD, ytterligare en 25% i M+KD, en 25% i S och en släng med sleven i V och Mp. I mitten tronar Bilderbergarnas drottning Annie Lööf med statsministeruppdraget i ögonvrån. SD försvagas genom AfS. Eftersom vi saknar president väljer riksdagen statsminister, vilket kanske är bättre än det franska upplägget. Kvarstår dock det faktum att SD aldrig skulle kunna få regeringsuppdraget, inte ens med 40% av rösterna bakom sig. Detta är samma problematik som för Le Pen. Ingen vill samregera, man är ensam om sin politik. Återstår en allians M+ C+ S med Annie som Sveriges Macron. Alliansen kan vi mer korrekt döpa till Globalisterna, så är spelet slutspelat. Politiken är redan samordnad, bara petitesser skiljer aktörerna åt och pensionerna står Cabalen för.

Skulle något mot förmodan gå åt fel håll så har man numera lärt sig hur datorerna skall hanteras, så ingenting riskeras i onödan. Det är min personliga uppfattning att valresultatet redan är klart, både i Frankrike och i Sverige.

Jag tror också att det just därför blir fler utträden ur EU de kommande åren. Polen har redan börjat röra på sig och stora delar av Östeuropa kommer säkert att följa efter i takt med att de ekonomiska lockropen från Kina och Ryssland blir mer konkreta. Man har redan lärt sig vad ett totalitärt system innebär och vill inte ha det igen. Mer om detta längre fram…

Peter Krabbe

41 Responses to När konturerna klarnar…

 1. peterkrabbe says:

  Så försöker vi då igen och hoppas att såväl grälsjukan som virussjukan är passé. Istället tar vi fokus på upplysning om pågående världsproblem, som även om ämnet är stort, är det viktigaste i vår nutidshistoria. Övergången från demokrati till ett totalitärt globalt system är det som med alla medel måste stoppas eller fördröjas, det finns nämligen ingen återvändo när den är genomförd. Både vi själva och våra politiker (som vi förhoppningsvis väljer själva) måste förstå detta innan det är för sent. De som utmålar kritiker och ifrågasättande som konspirationsteoretiker måste förstå att de själva i slutänden får stå med skammen istället. Vore det inte bättre att kunna se sina barn och barnbarn i ögonen?

  • Savalle says:

   Enormt bra, Peter, att du kör på!

   Jag har många gånger själv varit nära att sluta upp på grund av motigheter. Vi som kommenterar här får försöka skärpa till oss och sträva efter att argunentera sakligt och att inte sväva iväg alltför långt från temat för krönikan vi kommenterar.

   Kul bild med kommentar på Biden och Macron som inledning till krönikan – de har verkligen samma boss dessa maskerade banditer. De är båda jesuiter.

   • Savalle says:

    Jesuiter, sionister, islamister planerar gemensamt för framtiden:
    https://religionnews.com/2019/09/23/a-church-a-synagogue-and-a-mosque-planned-together-for-the-arabian-peninsula/

    Alla onda ting är tre…?

    • Savalle says:

     På det första fotot i artikeln ser vi att påven, som alltid, har sitt huvud täckt. Det är intressant att relatera det till 1 Korintierbrevet 11:4:

     – Om en man ber eller profeterar med något på huvudet vanärar han sitt huvud.

     • Eclipse says:

      Grundsats: Gud är Kristus huvud, Kristus är mannens huvud, mannen är kvinnans huvud.

      Kor 1 11:5 Men var kvinna som beder eller profeterar med ohöljt huvud, hon vanärar sitt huvud, ty det är då alldeles som om hon hade sitt hår avrakat.

      7 En man är icke pliktig att hölja sitt huvud, eftersom han är Guds avbild och återspeglar hans härlighet, då kvinnan däremot återspeglar mannens härlighet.

      14 Lär icke själva naturen eder att det länder en man till vanheder, om han har långt hår,

      15 men att det länder en kvinna till ära, om hon har långt hår? Håret är ju henne givet såsom slöja.

      Logik var inte Paulus starka sida..? 🙂

      (Men nu vanhedrar vi bloggläsarnas huvud, som bett oss att inte avvika från ämnet).

    • Jari Norvanto says:

     Treenigheten undantagen.

 2. ceskyraj says:

  Peter, välkommen, välkommen tillbaka. Tack för en mycket värdefull genomgång av situationen i Frankrike. Jag själv har ingen möjlighet att följa utvecklingen där, bara via ombud och din analys är värdefull. Du har nog rätt om stater i öst som i långa perioder levde i totalitet. Med Polen och Ungern i spetsen, visar de vägen mot EUs totalitet. Tack en gång till för att du fortsätter med din blogg. 👍

 3. carinaagrellgmailcom says:

  Tack för genomlysning av agendan, och välkommen tillbaka!
  En Swexit är angelägen förstår jag, men hur får man bort Fjäskfia från grinden?

 4. drhallonhatt says:

  på tal om val .. välj knapptryckarna nästa gång 😀

 5. "Alve" says:

  Har blivit ”utslängd” från bloggen för ganska länge sedan, vet ej varför men kanske av misstag? Har följt diskussionen i alla fall och jag är MYCKET glad för att du fortsätter Peter. Så många här som kommer med viktig info också. De flesta i min omgivning är tyvärr ruskigt ovetande. Vet inte riktigt hur jag ska bete mig mot dessa. De flesta förstår att jag har annan uppfattning om många saker men ställer inga frågor. Det verkar som de inte vågar höra mina svar…? Trots allt tror jag många börjar bli rejält konfunderade… Att bloggen finns får mig att känna mig mindre galen i denna galna värld av desinformation, hjärntvätt och smutskastning. STORT TACK PETER OCH ALLA NI ANDRA! Hoppas bara att det går att vända utvecklingen på något sätt…

 6. Erik says:

  Tack för en strålande klar men skrämmande redogörelse. Välkommen tillbaka. Det ser inte bra ut.

  Men nu är det fredag och har storstädat landstället och frun är på ingång (har köpt ett knippe röda rosor). Sedan är det fest i vår gemensamhetslokal (ombyggt bönehus) bygdegården. Så roa Er och höj er kärleksfrekvens och få andra runtomkring Er att må bättre genom att sprida lite glädje, så tar vi nya tag nästa vecka.

 7. Anna af Trampe says:

  Som vanligt en välbehövlig redogörelse och analys. Tack Peter!
  Jag tar mig här friheten att bifoga en länk om ”storpatrioten” Zemmour.
  https://www.egaliteetreconciliation.fr/L-operation-Zemmour-Macron-et-le-grand-remplacement-de-l-extreme-droite-65740.html

  • peterkrabbe says:

   Tack Anna för en mycket initierad artikel av Youssef Hindi! Den är en fördjupad analys av det kommande valet med i stort sett samma slutsatser som jag dragit i min mer blygsamma sammanfattning:

   – Man har länge via det judiska etablissemanget i Frankrike (CRIF – motsvarar AIPAC i USA) arbetat för att lura Le Pen-klanen att gå mot mitten genom att minska patriotismen, dvs slopa motståndet mot euron, EU och NATO, i utbyte mot ett ”positivt bemötande” från det judiska maktcentrat som styr all nyhetsutgivning i landet. Syftet är att minska folkets förtroende för Marines parti RN. Vi ser samma process i Sverige, där SD försöker bli accepterade genom att slira på dessa beslut, faktiskt anledningen till att AfS uppstod. Även bakgrunden är densamma.
   – För att få kontroll lanserar man Zemmour som alternativ till Le Pen och hoppas att hans opinionssiffror skall få henne att träda tillbaks ”för landets skull”. Man vill ge sken av att en ny stark höger bildas genom en allians mellan RN och republikanerna LR. Zemmour styrs ekonomiskt av den judiske mediemogulen Vincent Bolloré- Goldschmidt, som äger Canal + och Zemmours spelplats CNews.
   – Zemmour har tvättats ren genom möten med hela oligarkin, Bilderberggruppen och Frimurarna. Han har då bedyrat sin trohet mot oligarkerna och lovat att inte ändra den ekonomiska politiken. När han avbildas gör han frimurargesten med handen innanför kavajkanten som vi är vana att se Napoleon.
   – Hela operationen sker enligt Rothschilds motto ”ge folket illusionen av att de gör ett eget val”, detsamma skedde när Macron valdes – en ny frisk kraft (trodde man) blev en tyrann av värsta sort. Nu byter man president till Zemmour och allt blir oförändrat eller värre, trots att väljarna tror att plågorna nu är över.
   – Detta är fransk politik. Genom sina Pass Sanitaire inför man totalkontroll av befolkningen och tvingar in dem i fortsatta ”vaccineringar”, enligt uppgift planeras 8 injektioner under de kommande åren för att pumpa in tillräckligt med elektroniska mottagare i kroppen för att kunna påbörja transhumanismen.

   Vi i Sverige måste se och förstå vad som nu händer i Frankrike så vi kan förbereda oss för att samma saker kommer att upprepas här hos oss. Frankrike är en karikatyr av politiken, därför kan vi lätt se vad som händer under ytan. Det blir inte lika lätt hos oss under det kommande året, trots att samma mediamonopol med Bonniers och Shipstedts i spetsen kommer att leda ”debatten”. Detta med god hjälp av SVT, som är helt styrt av vänsteridioter som inte förstår att dessa judiska krafter arbetar över hela fältet, från höger till vänster. Deras enda agenda är globalismen och The Great Reset. Detta måste vi stoppa om vi skall ha något kvar som kan kallas demokrati!

 8. Tack Peter för en lysande analys av Frankrike och kommande valet här!
  Vi funderar på att sälja här i Frankrike och flytta antingen till Ungern eller Polen, tiden får utvisa vilket det blir.
  Alla jag pratar med är så trötta på den här smygfjollan Macron och ska rösta på Le Pen, men som du skriver så blir det förmodligen svårt för Le Pen.
  Ute på landsbygden nära havet där vi bor är det ordning och reda där ordningsmakten kommer väldigt fort när det hänt något, sjukvården i toppklass och skatterna väldigt låga samt ingen saktt på privata pensionsförsäkringar.
  Någon som känner till hur det är med skatter och annat i Ungern eller Polen?

  • peterkrabbe says:

   Thomas, jag skulle inte ha så bråttom – än. Nu närmast skall under nästa vecka nationalförsamlingen diskutera och besluta om Macrons lagförslag att kunna förlänga restriktionerna till över nästa sommar 2022. Vi får se om detta går igenom, jag tror att ett tilltagande tvivel gör det svårt för Macron att få igenom detta.
   Nuvarande restriktioner gäller som du säkert vet till den 15 november, vi vet ingenting om vad som kan beslutas därefter. Utvecklingen av Covid går stadigt nedåt.
   Macron har fått order uppifrån att kunna slå till med nya restriktioner när oligarkerna släpper ut nästa mutation, vilket man kommer att göra under vintern, senast. Men oppositionen växer och presidentvalet närmar sig, så fler restriktioner hjälper Le Pen i valet.

   Oligarkerna satsar nu helt på Zemmour, som Annas länk ovan visar. Jag tror dock inte att han – till skillnad från Macron för fem år sedan – har den karisma och förmåga att attrahera väljare som faktiskt ändå behövs. Detta kan gynna Le Pen och särskilt om hon gör gemensam sak med Florian Phillppot från Patrioterna, en man som har allt det som Zemmour saknar, utseende, förmåga att tala, förtroende och rätt politik. Han är dessutom ekonomiskt oberoende och behöver inte extern finansiering. Ett bra par tillsammans som kan skrälla tom mot oligarkerna.

   Jag tror själv på fransmännens förmåga att genom demonstrationer och strejker få oligarkerna att backa ett steg. Det finns ändå en gräns när ett samhälle närmar sig totalkollaps. En sådan drabbar också Makten. En ny bok ges ut i dagarna av två journalister från Le Monde med titeln Le Traitre et le Neant. Den avslöjar skoningslöst Macrons skurkvälde och kommer inte att gå obemärkt förbi. Att Alain Minc släpper igenom den visar dessutom att Macron anses förbrukad.

   Innan jul har vi ett bättre facit. Om Macron utestänger 20% av fransmännen från det traditionella julfirandet genom förnyade restriktioner slår han som jag ser det in den sista spiken i sin egen kista.

 9. Jari Norvanto says:

  Underbar bild. Den skenhelige Merkel och den charmige Macron – förenade i sina genomfalska personligheter.

 10. peterkrabbe says:

  För att förstå den vrede som Macrons restriktioner utlöser kan man illustrera med de böter som är aktuella i sammanhanget.
  Den som sätter sig på en uteservering för att ta en öl eller en kopp kaffe utan pass sanitaire döms till 135 euro (1.400 kr) första gången och vid fortsatta ”överträdelser” upp till 3.750 euro ( närmare 40.000 kr).
  Den caféägare som medverkat till försyndelsen får stänga sin verksamhet en vecka och döms till böter som kan uppgå till 9.000 euro (95.000 kr) kombinerat med ett års fängelse!
  Detta är det fascismens ansikte som vi kan förvänta oss att se framöver om oligarkerna får förverkliga sitt totalitära samhälle.

 11. Mjölner says:

  Efter genomläsning av Peters framtidsanalys om Frankrike resp. Sverige måste man tillstå att läget ser dystert ut. Globalisternas murbräcka gör stora hål i mänsklighetens tillvaro och vi fråntas en efter en möjligheten att hindra deras framfart. Den här taktiken att stänga möjligheterna att kunna hindra eller stoppa utvecklingen på fredlig väg kommer att så småningom utlösa våld i en eller annan form. Globalisterna spelar här ett farligt spel som kan urarta till okontrollerat våld.

  Som alla vet pågår ett islamistiskt krig mot det svenska folket. Ett krig som sanktionerats av regering, riksdag, media, myndigheter och näringsliv. Det svenska folket har för närvarande alla odds emot sig. En förändring eller tecken till förändring med uppvaknande från medborgarnas sida verkar vara önsketänkande och synes ligga långt fram i tiden. Kanske det aldrig händer. Med tanke på den entusiastiska vaccinhysterin som gripit de flesta svenskarna ligger eftertanke och förnuft i träda inom överskådlig framtid. Det är nog ett troligt scenario när nästa val (om det nu blir något?) går av stapeln så kommer svensken att rösta på samma globalistpack som nu sitter på maktens taburetter. Med eller utan datorfusk tror jag spelar mindre roll.

 12. peterkrabbe says:

  Det visar sig nu att utmanaren till Marine Le Pen, Eric Zemmour, är judisk med bakgrund som invandrare från Algeriet. Att de judiska oligarkerna kastar in Zemmour i valkampanjen förvånar därför inte. Skall Frankrike få sin första judiska president? Nu?
  Naturligtvis är det en enorm provokation mot familjen Le Pen, där pappan fortfarande beskylls för nazistisk antisemitism under andra världskriget, att låta en judisk invandrare vara språkrör för den politik de själva drivit under lång tid. Trovärdigt? Knappast. Detta är en cirkus som syftar till att driva Le Pen till vansinne och få henne att dra sig tillbaks från politiken. Vad hon än säger i sin retorik mot konkurrenten Zemmour, kommer hon att beskyllas i medierna för att vara rasist och antisemit. Ingenting liknar fransk politik!

 13. åke says:

  Klaus Schwab (1938) – fader, Fred Schwab / moder, Marianne Schwab (Rothschild), 1919.

 14. peterkrabbe says:

  Nationalförsamlingen har nu röstat för lagen om möjligheten att förlänga eller med kort varsel införa nya restriktioner, med 74 röster mot 73 klarade man detta! Nya oroligheter på gatorna utlöstes direkt.
  Jag ser två anledningar till beslutet. Dels vill man behålla restriktionerna (det som svider mest är förbudet att besöka barer och restauranger, viket är fundamentalt för fransmännens livsstil) som påtryckning för att alla skall ta den tredje sprutan, dels vill man ha möjligheten att stänga ner under valet om opinionssiffrorna pekar åt ”fel” håll. I det senare fallet får vi en repris av valfusket i USA, som genomfördes med hjälp av poströsterna – man kunde inte ta sig till vallokalerna. Vad gäller tredje sprutan växer motståndet nu starkt mot ”vaccinerna” i takt med att sanningen om biverkningar och statistiken om antalet insjuknade fullvaccinerade blir känd. Allt fler förstår att logiken i projektet börjar halta.
  Återstår att se om restriktionerna hävs som man lovat tidigare den 15 november. Om inte lär krutdurken explodera…

 15. peterkrabbe says:

  Jag har nu följt ett antal debatter mellan olika presidentkandidater och även denna bild börjar klarna. Eric Zemmour är mycket vass i debatten och sopar banan med sina motståndare. Hans budskap är patriotismen, omsorgen om Frankrike och fransmännen och hans idol är De Gaule. Han talar klarspråk på ett sätt som får alla pk-kandidater att ramla av stolen.
  Jag förstår att Le Pen håller sig i bakgrunden, hon kan inte längre mäta sig med Zemmour. Som fd journalist och TV-debattör på CNews är han extremt påläst och slår hårt med obestridliga fakta.
  Kort sagt, hade han ersatt Åkesson och Kasselstrand i Sverige så hade vi inte haft en sosseregering….
  Alain Minc tycks ha släppt Macron och ställt sig bakom den nya vinnaren Zemmour. För hans lobby spelar höger eller vänster ingen roll- så länge man har skulder, moraliska eller ekonomiska, att infordra. Macrons hustru, Brigitte, klagar och vill att maken skall dra sig ur spelet, hon mår dåligt när insatserna blir allt högre och oddsen sämre.
  Det man har att ta ställning till nu är hur stark Zemmour är i förhållande till de judiska oligarkerna. Hans nationalism känns uppriktig, vi vet samtidigt att detta inte är oligarkernas melodi. Vem lurar vem? Macron har visat hur det går när man inte vågar annat än att lyda sina finansiärer. Han har nu någon miljard att förlora i spelet. Men Zemmour är tuffare och jude själv, onekligen en intressant situation!
  De två Le Monde-journalisterna LHomme och Davets bok Le traitre et le neant som skandaliserar Macron (Minc äger Le Monde) kan avgöra valet. Enda frågetecknet är om republikanernas kandidater kan utnyttja tomrummet och sticka upp ett huvud som varit försvunnet de senaste 15 åren, men ingenting tyder på detta.
  Allt tycks alltså vara bäddat för Zemmour. Det blir en spännande tid för fransmännen fram till april-22!

 16. carinaagrellgmailcom says:

  Tack Peter! Det du skriver om Zemmour, får mig att dra paralleller till Trump. Var kanske Trump en förelöpare som skulle visa vägen för fransmännen? Samtidigt är ju Trump av blodlinjefamilj och enligt min mening en maktspelare under täcket. Vilka släktband har Zemmour egentligen? Om han är jude eller inte spelar nog inte så stor roll på blodlinjenivå. Trumps barn är ju gifta med judar t ex. Det var bara mina reflektioner, jag menar inte att du ska kunna svara.

  • peterkrabbe says:

   Zemmours familj kommer från Algeriet och har ingen koppling till aristokratin. Däremot har han därigenom en djup inblick i samlevnad med de algeriska muslimerna, vilket är grunden för hans nationalism. Han ser med andra ord vad som håller på att hända i Frankrike och hävdar att Frankrike måste försvara sig.
   Det finns likheter med Trumps politik, vilket förvånar eftersom Trump aldrig fick oligarkernas stöd. Zemmour är ett verktyg för höga vederbörande att söndra i fransk politik, härska genom att förvandla det franska politiska landskapet till dynga. Där spelar blodslinjer ingen roll, den judiska sammanhållningen är viktigare.
   Det vore sensationellt om Zemmour blev vald och sedan vänder oligarkerna ryggen. Jag kan faktiskt se en chans att så blir fallet, det är mer go i Zemmour än i Macron, som varit för oerfaren.

   • carinaagrellgmailcom says:

    Tack – väldigt spännande! Jag försökte googla lite med hittade inte föremålet för min ”forskning” uppräknad bland övriga kandidater. Är han så flagrant ignorerad, eller finns fog för att inte ta upp honom i kandidatförsamlingen? Här svenska Wiki: https://sv.wikipedia.org/wiki/Presidentvalet_i_Frankrike_2022

    • peterkrabbe says:

     Märkligt att Wikipedia inte nämner Zemmour, han ligger lika med Le Pen i senaste opinionsundersökningarna.
     Men många av de kandidater som W nämner kommer att försvinna under hösten och andra tillkomma. Det handlar både om att klara finansiering och de 500 underskrifter av folkvalda som behövs för att få ställa upp, en sorts certifiering av vederbörandes seriositet.
     Först vid årsskiftet är startfältet klart, i nuläget är det de mångtaliga opinionsundersökningarna som sorterar. Att Zemmour kommer att vara en av huvudkandidaterna står dock redan klart, Le Pen har redan förklarat sig beredd att ge upp om Zemmours framgångar håller i sig.
     Det är säkert så att W försöker bagatellisera kraften i den högervridning som nu sker genom Macrons oförmåga.

     • carinaagrellgmailcom says:

      Ja – bagatelliserande är ju högst troligt eftersom media inte vill att högerpartierna ska få fransk luft under vingarna inför höstens val i Sverige!

 17. peterkrabbe says:

  En annan sak som knappast kommer att stå i svenska medier är att Marine Le Pen länge sökt stöd hos det judiska etablissemanget och till och med varit i Israel och förhandlat. Vissa judar har varit positiva medan andra sagt bestämt nej. Dessa senare menar att i den judiska tron har barn och barnbarn till en motståndare ansvar för tidigare generationers försyndelser i minst fyra generationer innan de kan ”förlåtas”.
  Det man då tänker på är Marines far, med ett förflutet som nazist under WW2. Hela klanen Le Pen skall i deras ögon krossas för gott. Detta är bakgrunden till Marines pessimism och att hon aldrig lyckas spränga målsnöret. Utan judiskt stöd kan man inte bli president i Frankrike.
  Mot denna bakgrund skall man också se lanseringen av Zemmour och att högern nu kan få sin första president. Något för SD att tänka på….

  • carinaagrellgmailcom says:

   Ja, det förklarar ju saken. SD har tydigen passerat judarnas godkännande. De stod ju med Israels flagga under förra valvakan och viftade. Jag undrade vad den gjorde på valvakan. Var det kanske en signal?

 18. Andreas says:

  Politik är ytterligare en del i ”söndra och härska”-agendan så varför ägna den någon uppmärksamhet överhuvudtaget och spela med i ännu ett spel, som är ”deras”?
  Where attention goes – energy flows….

 19. peterkrabbe says:

  Merkel lämnar nu arbetet i EU. Jag har tidigare skrivit om planerna att introducera Macron till en topposition inom EU efter sitt presidentmandat i Frankrike till våren. Som den kvinnotjusare han är, särskilt med målgrupp äldre kvinnor (hans hustru Brigitte var hans skollärare när Macron var i tonåren), faller även Angela Merkel platt till marken, något som bifogade video visar med all tydlighet.
  Vad detta par sysslar med efter klockan 22 skulle man kunna tycka vore deras ensak, men i perspektivet att en bedagad kvinna som Angela faktiskt bäddar sängen för Macrons intåg i EU genom denna lätt genomskådningsbara kurtis, vida ifrån alla demokratiska principer, kan man nog fråga som om inte detta är en säkerhetsrisk för hela Europa….
  Man behöver inte förstå franska för att ta in budskapet i denna korta video, den talar för sig själv. Vad detta par kommit överens om under sin långa samvaro i Bryssel kommer vi inte att få veta innan det visar sig i vår praktiska verklighet. Skandal är bara förnamnet.

  • sixtenshusse says:

   Jag hör från många av mina grannar och bekanta att Macron tycker bäst om pojkar, och kanske Merkel tycker om att bli ”behandlad” som en pojke, vad vet jag?
   Dom flesta jag pratar med hoppas på Marine Le Pen och ska rösta på henne.
   Under alla förhållanden så är det mycket bättre ordning här på landet i Frankrike än på många andra platser i Europas länder.
   Det var inbrott i ett hus en bit från oss och det tog 5 minuter så var polisen här och efter ytterligare 10 minuter var det ytterligare två polisbilar här. Lite senare samma dag tog polisen fast tjuvarna.

   • peterkrabbe says:

    Jo, ett stall tips är Gabriel Attal, Macrons nyligen och plötsligt tillträdda officiella talesperson, en söt liten gosse, ständigt vid hans sida.
    Le Pen eller Zemmour, det visar sig längre fram. Huvudsaken är att de inte slår ut varandra, vilket man kan befara är en strategi uppifrån…

 20. peterkrabbe says:

  Bifogar en video, inspelad för en vecka sedan, för dem som vill få ett intryck av Eric Zemmour i aktion. Tyvärr bara med franskt tal, men ger ändå en bild av den person som har störst förutsättningar att störta Macron.
  Zemmour är nationalist i sin rätta bemärkelse, han framhäver behovet av ett starkt Frankrike i världspolitiken, även militärt. Frankrike är en kärnvapenmakt och har med sina kolonier utspridda över i stort sett hela jordklotet en militär roll att spela även globalt. Detta som den företrädare för ett Europa i motsats till EU:s nuvarande helt anglosaxiska styre, med enda syfte att underordna sig amerikansk politik och globalism. Tyskland styrs enligt Zemmour helt av amerikanska judiska intressen, ett förhållande som gällt ända sedan andra världskriget då USA blev ockupationsmakt i stora delar av Europa. I en referens till sitt föredöme de Gaulle citerar han de Gaulles vägran att närvara vid firandet av invasionen i Normandie, grundat på att fransmännen aldrig blev informerade om den förestående invasionen – i hans ögon därför en fientlig invasion.
  Zemmour vill att Frankrike skall lämna NATO för att göra både Frankrike och övriga EU mer självständigt gentemot det amerikanska intresset. Det senare kostar Frankrike stora summor genom att avstå handel och samarbete med ett ekonomiskt växande Ryssland, där istället USA tar egna positioner med hjälp av support till Ukrainas korrumperade regering.
  Zemmour har rätt i att USA och England medvetet vill försvaga Frankrike i syfte att få eget handlingsutrymme i EU, ett färskt exempel är den redan avtalade u-båtsaffären mellan Frankrike och Australien som USA gick emellan och slussade till anglosaxiska bolag istället, en mångmiljard i uteblivna kontrakt för det franska näringslivet.

  Zemmour är också starkt kritisk till invandringen och menar att ett Europa med ett växande antal invandrare från Afrika och Mellanöstern, redan nu 20% av befolkningen, inte kommer att kunna fungera på grund av skillnader i attityder och produktivitet. Han ser den franska tusenåriga kulturen som hotad av obefintlig integration. En udda detalj är namnskicket, som är viktigt i ett Frankrike som saknar personnummer. Identiteten i Frankrike baseras på namnrelationer till föräldrar och farföräldrar, där släktträdet i sin helhet garanterar identiteten. När dessa för fransmännen lätt igenkänningsbara kedjor ersätts av Mohammed Mohammed i tre eller fler generationer förlorar man möjligheten att säkra någons identitet, vilket får oerhörda konsekvenser i praktiken, inte minst inom bidrags- och brottsregistren. Förr fanns en lag som föreskrev namnändring till franska identiteter, även för muslimer, men den avskaffades under Sarkozy, som ville se Eurabia förverkligat.

  Zemmour agerar nu som presidentkandidat, men vill ännu inte bekräfta att han är det. Orsaken är att ingen privatperson kan redovisa de c:a 150 miljoner som beräknas behövas för att klara en presidentkampanj i Frankrike. Finansiärerna finns, men avvaktar för att se opinionens svar på Zemmour i debatter och föredrag. Samtidigt vill de se viket budskap han går ut med när han blir trängd i de många hetsiga debatterna i TV. För mycket motstånd mot globalismen är som bekant inte Rothschilds melodi. Det är också detta spörsmål som avgör sponsringens vara eller icke vara. Även Zemmour säger att han ställer upp för att vinna, inte vara en bricka i spelet. Det är ingen tvekan om att fransmännen tagit Zemmour till sina hjärtan, men har hans finansiärer det? Det får vi veta om några veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: