Demokratins svanesång

Det franska presidentvalet närmar sig nu med stormsteg. Första valetappen avgörs den 10 april, därefter möts de två med bästa placeringarna i slutvalet den 24 april. Som vanligt ingår skandalerna i slutdebatten. I det förra valet 2017där Macron segrade manövrerades den mest sannolike segraren, republikanernas Fillon, ut genom avslöjandet att han hade dubblerat sin lön genom att sätta in hustrun på en fiktiv anställning i statsförvaltningen. Avslöjandet kostade honom valsegern.

Nu seglar en ny historia upp, riktad mot Macron och egentligen mot hela globalismen. Det handlar då om skandalen McKinsey, ett amerikanskt globalt storbolag på konsultbas med 470 ”konsulter” anställda bara i Frankrike. Affären har avslöjats genom en utredning, gjord av två senatorer som bl.a. kallat bolagets VD till förhör i senaten. Förutom att denne belagts med att ljuga under förhöret har skandalen fyra aspekter:

 1. Infiltration i statsförvaltningen. Bolagets verksamhet har under de senaste tio åren riktats alltmer mot att påverka regeringsarbetet. Detta har blivit möjligt genom att komplicerade utredningar inför ändringar i lagar och förordningar, som i Sverige anförtros riksdagsledamöter, istället lämnats som uppdrag till detta amerikanska privatägda bolag. Offentliganställda lägger då fram utredningar som ser pro forma objektiva ut men i själva verket är starkt vinklade efter globalismens agenda. Så har exempelvis avslöjats att en hög tjänsteman inom hälsodepartementet samtidigt varit anställd av McKinsey.
 2. Hela Covid-agendan med nedstängningar och restriktioner har därför i praktiken formulerats, inte av Macron, utan av McKinsey. Den har därför innehållit de mest radikala åtgärderna i Europa och alla förstår säkert varför med tanke på bolagets kopplingar till USA. I samband med detta har sekretessbelagda personuppgifter från den franska sjukvården utan tillstånd förts över till detta privata amerikanska bolag, vilket upprör kritikerna.
 3. När Macron lanserades som presidentkandidat 2016 bildades en grupp av ”konsulter” från McKinsey bestående av fyra ”rådgivare” i nyckelpositioner som ledde och planerade hans valkampanj. Med tanke på dessas kontaktnät och samarbete med likasinnade i den franska oligarkin är det ingen överdrift att konstatera att den partilöse Macron planterades in som president av dessa aktörer. Konsultarbetet utfördes ”gratis”.
 4. Notan kom därefter. Faktureringen från McKinsey mot den franska staten uppgår till 10 miljarder dollar årligen. Macron är garanten för att denna fakturering/uppdragsvolym skall kunna beviljas. Man kallar nu McKinsey en stat i staten, vi är mer vana vid begreppet Deep State, som vi också har i Sverige utan att någon förstår det. Det gjorde inte fransmännen heller. Av denna enorma fakturering har noll euro lämnats för beskattning i Frankrike, alla vinstmedel har förts över till konton i USA och andra länder. Den som lyckas tränga igenom bolagets bokföring kommer att hitta många anonyma ”underkonsulter”, sannolikt även Macron själv.

Att McKinsey-skandalen tas upp just nu är en följd av valdebatten, Macrons motståndare har nu legala möjligheter att avslöja korruption och andra missförhållanden som annars försvinner i mediacensuren. Oligarkerna har ingen möjlighet att tysta kritiken på torgmöten och i diverse TV-studios, valdebatten i sig själv är ett andningshål för oppositionen. Blir Macron omvald tystas kritiken ner och allt blir som vanligt igen.

Vad vi kan se här är hur globalisterna arbetar målmedvetet med att ta över statsmakten. Förhållandet är inte unikt för Frankrike, det är bara första gången det klarläggs så tydligt just här. McKinsey finns även i Sverige. Modellen finns även i Ukraina genom oligarkernas tillsättning av Zelensky. En granskning hade sannolikt hittat samma mönster i flertalet västerländska länder. McKinsey lär inte heller vara det enda bolaget i branschen.

Följden av denna obskyra verksamhet är att valen blir meningslösa, de politiska ledarna utses i praktiken av det etablissemang som förfogar över den ekonomiska makten, en process som blir självförverkligande genom att de statliga finanserna öppnas genom att nyckelpersoner ger tillgång till statliga anslag som betalar deras egna intrång i den statliga kassakistan.

Ett konkret exempel är Pfizers aktiviteter för att styra vaccinationsagendan, som betalas direkt ur statskassan utan granskning av skäligheten i Pfizers prissättning. För att klara detta behövs mullvadar i statsförvaltningen, i detta fall Läkemedelsverket och Folkhälsomyndigheten. Korruption och nedmontering av statsmakten går hand i hand. Sekretess hindrar insyn i affärerna.

Vi kan vara lika övertygade om att opinionsinstituten ingår i organisationer som vill förbereda en tillsättning av ”lämplig” politiker i en regering genom medial marknadsföring. Att rigga valen blir svårt om inte prognoserna ligger inom rimlig närhet av resultatet. I Frankrike har Macron legat på 25% det senaste halvåret och höjs nu inför valet till 30%, samtidigt som konkurrenterna åker jo-jo upp och ner. De flesta fransmän är medvetna om att Macron redan från början lagts på en nivå som garanterar hans plats i andra omgången. Sedan blir det svårare eftersom debatten blir allt häftigare och fakta som McKinsey-affären kommer på bordet.

Att Macron kommer att avgå som mångmiljonär om han till äventyrs skulle förlora är det få som betvivlar. Ett skifte kommer bara att ske om läckorna blir så stora att någon annan måste sättas in för att inte stoppa processen, inte på grund av folkets valsedlar.

Allt detta är saker som vi behöver ha ögonen på även i Sverige när vi skall rösta om landets framtid. Kanske blir vårt riksdagsval sista valet i traditionell bemärkelse, sedan har oligarkin tagit över styret även hos oss och demokratins saga är all. Accepterar ni det?

Peter Krabbe

346 Responses to Demokratins svanesång

 1. Sture. Detta kanske är något för dig. Covid/snake-venon: Watch the water: https://forbiddenknowledgetv.net/watch-the-water-full-movie/

  • Absolut intressant för alla! Denna intervju av Stew Peters kan man tänka sig som en utveckling av Chankara Chettys landvinningar om lungproblematiken som uppstår efter 9 dagar med covid som en andra fas. Zoia på ”Modiga människor” fick äran att sända den och jag såg den därefter, men det verkar som om den cencurerats senare.

   Det denne läkare berättar om intrigerandet gör mig stum, och jag kan inte ens sammanfatta det stringent. Den har också spirituella förvecklingar in i kristendomen genom dess kopplingar till ormen. Framför allt gör titeln skäl för innehållet, och uppmaningen att se upp för vattnet!

   Obeskrivligt bra, informativt och avslöjande – det bästa jag sett/hört om Covidförtrycket, som fortsätter under ytan…

  • Sture says:

   @ carinaagrellmail.com,
   Jo, jag har sett den på Stew Peters show och tänkte arbeta mig igenom den. Det har funnits forskning som tidigare varit inne på detta spår och det förklarar mycket.

   • Loa says:

    http://www.jimstoneindia.com/.zz6.html
    April 12

    My statement on Watch the Water:
    WOW!! that sure took the heat off the Biden administration and their Ukranian biolabs,
    Just forget about the Bidens please, right when Russia is about to nail their biggest lab. It was a CHINESE snake!!

    I am not alone in what I think about it. With how hard this got pushed it was not possible for it to have happened outside of massive assistance. Tons of mails. Multiple listings on every forum out there. For what?
    – – MY INSERT: It is all about the Ukraine conflict and diverting the blame away from the Bidens and deep state now that Russia is closing in on the biggest lab. – –

    Here is what Clif High thinks.
    https://clifhigh.substack.com/p/watch-the-water?s=r

    • Jag fattar inte heller hur dricksvattensystem kan kontamineras med ormgift i den grad att det påverkar människor som dricker det. För övrigt tycker jag att Bryan Ardis approach är väldigt lik ”visselblåsaren” Edward Snowden, som troligen har anpassats till vad amerikaner anser är en trovärdig look. Han har också ett forcerat beteende, som om det är fejkat, ska berätta att han är upptagen och stressad p g a att han är efterfrågad och populär i vetenskapliga kretsar och han skapar också stress och brist på uppmärksamhet för tittaren på detta sätt . Även de metafysiska fenomenen som t ex namnet på den mördade kollegan som dyker upp på en kinesisk lyckokaka verkar väldigt konstruerat. Visserligen är ”tillfälligheter” snarast cynkroniciteter, men de kommer inte i efterskott, utan snarare som vägledning för framtiden. Om han är en fejk, så måste han precis som Snowden har gjort, övat väldigt länge. Kanske vi snart får se en film även om Bryan Ardis. Den kanske redan är inspelad…

     • Sture says:

      @ carinaagrellmail.com,
      jag tror inte alls på att dr. Brian Ardis är fejk, men han kan naturligtvis ha fel på några punkter. T. ex. att man tänker släppa ut ormgift i vattnet. Men det finns så mycket annat som kan släppas ut i vattnet, t. ex. alla de nanopartiklar som man sprider ut via chemtrails. Kort sagt, jag struntar i vad Jim Stone säger om detta och litar helt på min egen intuition, när jag ser intervjuoffret ifråga. Dr. Brian Ardis lämnade också en del intressanta vetenskapliga referenser, som antagligen styrker hans teser.

      Ingenting av det som sägs i filmen med Stew Peters motsäger vad vi tidigare medicinskt förklarat om spikproteiner eller antikroppar eller Wuhanlabbet, t.ex. att både spikproteinet och antikropparna angriper olika organ och kan skapa autoimmuna sjukdomar.
      Vad man sagt är att detta virus är en ”chimär”, dvs. det finns inte i naturen och att spikproteinet är konstgjord en förening av rått- och fladdermusvirus, som man arbetat vidare med för att göra så farlig som möjligt. Det kan naturligtvis vara så att man istället utgått från toxiner från ormgift, eller lagt in sekvenser från dessa toxiner i det rått- och fladdermusvirus, som man utgått ifrån. Allt detta är möjligt och det finns gott om spatiellt utrymme för det i spikproteinet.

      Jag fann hans också hans övriga förklaringar om Bing Liu helt trovärdiga, t. ex. att Gud gav honom en fingervisning om vad han måste våga göra. Gud gör så. Det är bara rena ateister, som viftar bort sådant. Likaså är de övriga förklaringarna om det symboliska också helt trovärdiga, trots att man naturligtvis inte kan veta vad som är sant. Vi vet att symboliken är enormt viktig för våra fiender, likaså att Gud ofta ger fingervisningar om vad man borde göra.

      • Ja, jag håller med dig! Det jag gör är att lägga fram de svaga punkter jag hittat med anledning av att hans uppträdande i viss mån KAN överensstämma med andra konstruerade personligheter. Medicinskt har jag förstås inget att invända emot det han säger, och inget att bekräfta heller p g av kompetensbrist. Det är din avdelning, och jag ser tacksamt emot någon slags analys/redogörelse för hans landvinningar på svenska – om du har tid och tillfälle!

   • Sture. Mike Adams har samtalat med Bryan Ardis i tre timslånga avsnitt. Jag har sett det första, länk nedan, och här stöds historia och medicinska förhållanden med slides. Mycket informativt och ger nog dig lite mer kött på benen.

    Part 1/3 – Dr. Bryan Ardis reveals BOMBSHELL origins of covid, mRNA vaccines and treatments
    https://www.brighteon.com/2b090826-787f-4d03-9f78-a1a80d3fe767

 2. Mjölner says:

  carinaagrellmailcom.
  “Nullus commodum capere potest de injuria sua propria1”
  No one can derive an advantage from his own wrong.

  “Nemo ex duo delicto meliorum suam conditionem facere potest”
  No one can improve his position by his own wrongdoing
  Är det verkligen så här det ser ut? Vem bestämmer vad som är rätt eller fel? Inte f-n är det EU.
  Ursäkta men rättspatos sitter djupt i själen för mig. No one can convince me that EU is in any legal position to judge over anyone.

  • Nej, det är inte EU som hittat på principerna, de ligger djupt i rättshistorien.

   De är ju egentligen självklara. Att kunna dra fördel av t ex mord man själv är skyldig till, t ex genom att få ärva, är ju självklart inte lovvärt för någon domstol att acceptera, ej heller för någon med själsgrundat rättspatos.

   I Sveriges domstolar spelar inte detta någon roll eftersom det bara är Högsta domstolen som diskuterar filosofiska frågor och logik. De övriga kör efter Hägerströms pragmatiska s k skandinaviska realism, d v s att de som har makt har alltid också rätt. Vi vet ju vilka som haft makten i Sverige större delen av efterkrigstiden…

   Tidigare var vi garanterade prövning i två instanser, nu finns bara en kvar – tingsrätterna, och där är det omöjligt att få rätt. Rättssystemet är bedrägligt konstruerat och ska helt klart skrotas!

 3. Loa says:

  Minst 16 skadade i dåd i New Yorks tunnelbana
  12 april 2022
  https://www.friatider.se/flera-skjutna-i-dad-i-new-yorks-tunnelbana

  Ja, det var ju naturtroget blod..
  Uppmjukning inför kommande planterad /påstådd gasattack av Ryssland någonstans?
  ”Skjutning och gas”. Visst.
  Som Drottninggatepoliserna sprang omkring i gasmask – p.g.a en lastbil – lägligt till att Syrien påstods kemiskt förgifta sin egen befolkning.. Så vi kommer in the mood.
  .

  Sehär. Här kom det redan

  Ryssland anklagas för användning av kemiska vapen
  2022-04-12
  https://nordfront.se/ryssland-anklagas-for-anvandning-av-kemiska-vapen

  Azovbataljonen hävdar via Telegram att de utsatts för en kemisk attack av Ryssland. Enligt inlägget ska den kemiska substansen ha släppts från en drönare över staden Mariopul och bland annat gett krigarna andningssvårigheter, yrsel och huvudvärk.

  Gäller alltså rövarkulan jag postat om, senast
  12 april, 2022 kl. 00:58

  Strong news coming from Mariupol
  “Under the AZOVSTAL industrial zone.. ”

 4. Savalle says:

  Frankrike bryts sönder, Ukraina bryts sönder, Sverige bryts sönder, Europa bryts sönder…

  ”Den 1 maj 1776 föreslog Adam Weishaupt en plan för hur eliten (Illuminati) skulle samla nationerna och individerna under ledning av världsledarna. Här är de 7 punkterna i hans förslag till plan:

  1. Avskaffandet av alla beordrade regeringar

  2. Avskaffandet av privat egendom

  3. Avskaffandet av allt arv

  4. Patriotismens avskaffande

  5. Avskaffandet av all religion

  6. Avskaffandet av familjen

  7. Skapandet av en ny världsordning”

  https://www.eaec-no.org/articles/articles/the-forces.htm

  (Krafterna bakom den EUROPEISKA UNIONEN)

  • ludwig.S says:

   Läs det Kommunistiska manifestet, tänk på Eurokommunismen, Internationalen, EU, FN, WHO, WEF,… alltså allt handlar om globalism och världsdiktatur sedan länge.

   • Savalle says:

    Ja. Här ser vi Sovjetunionens emblem:
    https://en.wikipedia.org/wiki/State_Emblem_of_the_Soviet_Union

    Visst är det enormt likt FN:s flagga!

    Och likheten med den symbol för Europa som finns i länken jag gav är skrämmande lik.
    Men notera att de femuddiga stjärnorna där är uppochnedvända (symbolen för Baphomet Star vectors – Satan).

    Sovjetunionen var det första försöket att införa Den Nya Ordningen – slavsamhället, som styrs av en liten, extremt ond makt”elit”.

    Men dessa ”elit”as kommer att deletas!

  • Savalle says:

   Men det är viktigt att inse att alla sådana offentliga tillkännagivanden är utspel i en dialektisk spelöppning.

   Därför bör vi fråga oss – vad har besannats och vad var sannolikt lögn?

   Följdfrågan blir: Vilken av dessa sju punkter omhuldas och döljs?

 5. Erik says:

  Ni som sitter och tittar på trerimmars intervjuer frågar ni er vad är information och vad är underhållning, och framförallt hur har ni tid för det? Skulle informationen i intervjun gå att sammanfatta i punktform? Ja menar en bra film vill man inte ha presenterad i en sammanställning, utan helst se att den aldrig tog slut men då handlar det om underhållning inte förmedla samhällsinformation.

  • Savalle says:

   Svar på fråga 1:

   Vi som sitter och tittar på timslånga intervjuer har tid för det. Vi vet i stora drag vad som är underhållning och vad som är information och uppskattar en kombination, gärna i form av parodi, satir, sensation!

   Svar på fråga 2:

   Nej, lika lite som att försöka sammanfatta en fågel i punktform.

  • Savalle says:

   Du är kul, Erik, med dina ofta rätt provokativa inlägg! Det skapar debatt och belysning. 🙂

 6. Peter. Hoppas det är OK att blogginlägget ”Demokratins Svanesång” härbärgerar numret på min livförsäkring – ifall jag plötsligen och symptomfri skulle frånfalla 😉

  Registrator Justitiekanslern

  11:43 (för 8 minuter sedan)

  till mig

  Hej,

  Ditt ärende har fått diarienummer 2022/2477.

  Med vänlig hälsning,

  Justitiekanslerns kansli

  • peterkrabbe says:

   Visst, lägg det bland de andra påskäggen i korgen så får vi se om det kläcks under den tid som bloggen finns kvar! Du lär nog få vänta några år…

   • Den folkbildande boken ”Agrell vs Sverige” och som är i vardande, utgår från bevisningen i JK-anmälan och omfattar tio myndigheter, hoppas jag ska sprida ljus över statens oegentligheter till medborgarna. Jag skickar en till dig när jag tryckt upp den – som hyra för utrymmet i påskägget! 🙂

 7. Mjölner says:

  Ett sanningens ord från en arg inflyttad smålänning.

  På den Trilaterala Kommissionens youtubekanal sade den globalistiska tankesmedjans svenska Europaordförande Carl Bildt i förra månaden att Rysslands agerande skulle framkalla en ”Nato-rörelse” i båda länder. Bildt var tidigt ute med analysen att Finland och Sverige troligen kommer att ansluta sig samtidigt.

  Den svenska globalist maffians främste grovarbetare Wall Enberg har inga betänkligheter om ett svensk/finskt Natomedlemskap. Girigheten dämpar allt förnuft och logiskt tänkande. De kriminella högerfigurerna med tummen mitt i handen Carl Bildt och Reinfeldt går fortfarande lösa och sprider globalistiskt skit omkring sig. Tre kärringar, Maggan, Marin och den köttgrytskåte Åkesson skall bestämma om Natomedlemskap. Signum för ett nordiskt förfall.

  Den finske presidenten Sauli Niinistö som hittills sagt sig vara tveksam har talat flera omgångar med Biden som förordar ett finskt medlemskap i NATO. Vad annars? Det hjälper inte att Ryssland har varnat, Natomedlemskap kommer ge ”allvarliga militära och politiska konsekvenser”. Dumskallarna lyssnar inte med dövörat. I den här situationen tar de nordiska länderna ett gemensamt självmordsbeslut, en genväg till konflikter och krigsrisk. Litar man blint på att NATO/EU kommer att gå segrande ur ett krig med Ryssland? Ja det gör man givetvis då man känner till NATO/USA:s taktik att bomba allt till stenåldern utan hänsyn till civilbefolkning för att sedan plundra de kvarvarande naturtillgångarna.
  NATO/USA styr och ger fyr.

  • Mjölner says:

   Tillägg, USA gör allt för att förlänga och utnyttja Ukrainakrisen med tanken att på sikt försvaga Ryssland både civilt och militärt. När sedan tiden anses mogen slår man till. Då måste Sverige hjälpa NATO och bidra med trupp och materiel. Tänker man på det i Sveriges Riksdag?

  • Inte för att jag är särskilt insatt, men så mycket är klart, att om vi dras med i Nato så blir vår position betydligt sämre visavi Ryssland. Maggans koppling till Wall Enbergs stipendiat på Handelshögskolan väger i så fall tyngre än neutraliteteten. Extremt idiotiskt!

   • Mo says:

    Maggan vill nog visa handlingskraft i en svår fråga som har splittrat S. Hon tycker troligen att det är bättre att få till ett beslut den här vägen som kan uppfattas som ett ultimatum både från oppositionen på hemmaplan och i det viktiga militära samarbetet med Finland. Alternativet kan vara att det blir en valfråga med stor risk att S splittras.
    På köpet förbättras affärerna för vår försvarsindustri nu när hela Europa skall öka sina militära anslag till 2% av BNP i ett första steg med trolig utökning på sikt. Annars riskerar vi att någon annan tar över, Tyskland kanske vill spänna musklerna med sin starka kvalificerade industritradition ?
    Svårigheten kan bli att rekrytera fotfolket dvs soldater. Försvarsviljan är låg i Sverige och endast 60% skulle ställa upp och försvara landet i en krigssituation. Resten vill väl göra som Sabuni flytta ut till någon säker plats.
    Men varifrån skall landet hämta soldater när inte ens kvinnliga rekryter räcker till. Bara det inte blir som i Ukraina att NATO landet Turkiet bistår med tanke på hur situationen ser ut där.

    https://www.di.se/nyheter/tyska-militaren-far-mycket-mer-pengar/

    • Många parametrar blir det…

    • Mjölner says:

     I min NATO-krönika maj 2019 nämner jag att Finland hade ett icke aggressions- och vänskapsavtal med Sovjetunionen under kalla kriget. Aggression tyvärr felstavat.
     Vi vet inte hur det står till med de olika avtalen efter Sovjets fall, om de är avskrivna eller gäller fortfarande. En sak är säker, Sverige som hela tiden hävdat alliansfrihet i fred och neutralitet i krig har inte levt upp till dessa löften. Man har med all tydlighet ljugit och fört Sveriges befolkning bakom ljuset. Sverige har under hela kalla kriget och fortsättningsvis spionerat på Sovjetunionen nuvarande Ryssland för Nato:s räkning. Man har sedan andra världskrigets slut
     aldrig i praktiken förhållit sig varken alliansfri eller neutral. USA räknar Sverige som Natomedlem nr. 17 och hemlig sådan. Det är illa nog. Om som man nu säger tänker ansöka om öppet medlemskap i Nato tillsammans med Finland rubbas den redan bräckliga balansen gentemot Ryssland. Ryssland ser nog för närvarande inte lilla Sverige som något hot men ett gemensamt Natomedlemskap med Finland ökar naturligtvis Rysslands oro för att bli helt instängda och kringrända av Nato. Svenska soldater kan tvångsrekryteras om det kniper.
     Barnbarnen blir kanonmat, vad sägs om det.

     • peterkrabbe says:

      När Sverige tog Skåne för 350 år sedan var det med dåtidens stormakters goda minne, man ville inte se ett Öresund i en makts hand utan föredrog att Sverige skapade fritt vatten för sjöfarten mellan länderna. Danmark hade missbrukat sin möjlighet att utnyttja det dåvarande danska territorialvattnet för att kräva Öresundstullen av stormakternas handelsfartyg till Baltikum och Ryssland. Det kostade danskarna Skåne.
      Med Sverige i NATO hamnar sjöförbindelsen mellan Östersjön och Nordsjön åter i en militär makts hand. Det för oss tillbaks till tiden för de stora europeiska krigen. Den som tror att detta passerar utan konflikt med Ryssland får gärna vänta och se. Själv flyttar jag nog härifrån hellre än att åse Falsterbonäset bli en amerikansk militärbas…

    • Loa says:

     PM till Magdalena
     14 apr. 2022
     https://www.nyhetsbanken.se/2022/04/pm-till-magdalena.html

     Antingen bestämmer du dig för att försvara det som i drygt 200 år varit Sveriges fredliga, alliansfria och i alla krig neutrala position. Då slår du vakt om Sveriges särskilda röst i världen.

     ** Ja, DET är ju svenska politiker synnerligen intresserade av att vara! Som NATOs / USAs valp får de sluta med besserwissrandet. Betänk det; offra ert kära munväder. **

     Eller också bestämmer du dig att hoppa över hela den demokratiska processen (grundlagens krav, folkomröstning etc) och följa råden från den borgerliga oppositionen, nu inte förvånande inklusive SD, liksom från de horder av lobbygrupper som är satta att bearbeta dig.

 8. Mjölner says:

  Dollarn rasar och är snart inte värd papperet den tryckts på. Finns det något guld i Fort Knox Kentucky? Sist någon ofrälse skådade innehållet i guldvalvet var 1974 sedan dess är locket på.
  Ingen utanför makteliten har sedan dess fått tillträde till det heliga guldrummet. Lever USA på en dubbel lögn? Knivig fråga kräver smart svar. Förtroendet, som det så fint kallas, för US-dollarn är nära botten enligt finansexperter. Dollarns kollaps som världsvaluta anses nära förestående. Förtroendet för guld har gud ske lov aldrig sviktat, prisad vare Herren.
  En relevant fråga, om Fort Knox är tomt och US-dollarn blir toapapper, kan Amerikas Förenta Stater finansiera ett krig mot Ryssland utan Europeiska Unionens benägna bistånd.
  Bloggens finansexperter uppmanas lämna analys.

  • Erik says:

   Ja du Sture, bra fråga. Så länge Dollarn är världsvaluta kan USA trycka upp så mycket dollars man vill. Det fiffiga med systemet är att allt blir då gratis man ”köper”. Det blir ju som att vara ”Pojken med guldbyxan” vilket i praktiken är att ha en sedelpress i källaren när man ska ut handla – det kostar nämligen ingenting att köpa saker när man själv skapar sin egen valuta.

 9. Mo says:

  Idag vaknade jag med ett meddelande från Early Bird, du har ett paket utanför dörren. Och mycket riktigt fanns där ett välkommet bokpaket som hade levererats under natten. Fantastisk fin service.
  Så nu blir det läspåsk med bla Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket bara fortsätter ! ”. Hans röst har inte tystnat.

  • Ja, ealy bird är härliga! De brukar komma med kosttillskott till mig. Det känns lite som en julklapp varje gång 🙂 God läsning tillönskas!

  • Erik says:

   Mysigt. Har läst både den och hans tidigare böcker. Synd bara att han inte tog kontakt med Dr Erik Enby för sin Psoriasisatrit. Då hade han antagligen varit i livet i dag. Det är en sak att avslöja forskningsfusk det är något annat att vända den kemtekniska läkemedelsindustrin ryggen.

   • Mo says:

    En mycket stor förlust. Hans arbete är oerhört viktigt. Hans personliga val kan vi inte förstå. Hade du kontakt med honom, du verkar insatt.

 10. Savalle says:

  Härlig symbolik här!

  Det är som en levande tavla, ur vilken det strömmar underbar musik.

  Fina tavlor har ofta ett namn. Vilket namn skulle du vilja ge den?

  Ett anspråkslöst förslag: ”En oas i det världsvida vansinnet”

 11. Mjölner says:

  Idag flyger Maggan till Blåkulla med ny kvast från Wall Enbergs raketverkstad och björnarna skall ha lämnat idet. Se upp för ryska björnar.

  Glad bild på er små duniga bildkycklingar, ät inte för mycket bildägg, var försiktiga med bildsupen, annars kan det bli bildris. Happy Fred Astaire önskar en obildad Mjölner.

  Det sista där var inte min idé, det var Savalle som i sin tur skyller ifrån sig på ryssarna….

 12. ceskyraj says:

  Jag önskar Peter och alla här på hans blogg GLAD PÅSK. Njut av samvaro med alla era kära, god mat och förhoppningsvis även fin väder. Vi alla behöver samla krafter inför svår tid som är framför oss. 🐣🐥🐔🐤

 13. peterkrabbe says:

  Glad Påsk önskar jag er alla och hoppas att ni liksom jag låter pennan vila och istället umgås med familj och vänner under helgen. Instämmer i Ceskyrajs råd att smälta intrycken, samla nya krafter och komma igen med nya friska tag efter helgerna! Kommentera gärna om tredje världskriget bryter ut, om inte så ses vi igen på tisdag!

 14. Medan jag kommer ihåg det preparerar jag en kommentar till efter helgen. En övervakningsstation med svart skärm visar hur det blixrar om de övervakades armar och pannor, och det får man anta är ett smidigt sätt att hitta smitare…

  Their foreheads and arms are reflecting light on a Security Black Screen!!!
  https://www.roxytube.com/watch/their-foreheads-and-arms-are-reflecting-light-on-a-security-black-screen_5z7BcJzQQPPgqPa.html

 15. Mo says:

  Polisens reträtt.

 16. Loa says:

  Förlåt att jag bryter vapen-, jag menar påskvilan.

  Detta gäller AZOVSTAL, med utländska befäl (NATO, Sverige, franska främlingslegionen) och underjordiska tunnlar med NATO-biovapenlabb.
  Se min post på förgående sida
  Loa says: 12 april, 2022 kl. 00:58

  Tror sjutton Zelensky hellre avrättar dem än låter dem yppa innehållet.

  SLUTSTRID OM MARIUPOL INLEDD
  sönd. 17 april 2022 kl 15.05
  https://www.friatider.se/slutstrid-om-mariupol-inledd

  Vid 14-tiden svensk tid började Ryssland sitt slutliga anfall mot Azovstal, järn- och stålverket i Mariupol där de sista ukrainska trupperna hålls instängda.
  Ryssland krävde en fullständig kapitulation från de kvarvarande trupperna på drygt 300 personer senast klockan 12.00 idag, men så blev det inte och nu kommer de alltså att dödas istället.
  ”Enda möjligheten för dem att rädda sina liv är att lägga ner vapnen”, skrev det ryska försvars-departementet i sitt uttalande.
  Ryssland hävdar att radioavlyssningar visar att 367 ukrainska soldater är fast i en hopplös situation i stålverket utan mat och vatten, men att Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gång på gång avslagit deras begäran om att få kapitulera till Ryssland. Om de kapitulerar så kommer de att avrättas av Ukraina, har beskedet varit enligt de ryska uppgifterna.
  På videobilder från halvtretiden svensk tid hörs stridsflyg och ryskt artilleri nu angripa järnverket. Då hade tidsfristen för kapitulation löpt ut.

  .
  http://www.jimstoneindia.com/.zz1.html
  April 17 updates
  Russia took the gloves off after the sinking of the Moskva, because the only weapons systems capable of sinking that ship were Western weapons, and Russia knows damn well they were smuggled in. As a result Russia shot down a large cargo transport plane that was moving ”humanitarian supplies” and in the wreckage was found thousands of Remington rifle cartriges and thousands of anti-personnel explosives.

  • Loa says:

   21 april 2022 kl 20.52
   Ryssland uppger sig nu ha erövrat Mariupol – bortsett från stålverket Azovstal – och de muslimska styrkor som krigat för Putin i staden har utropat sig som segrare.
   https://www.friatider.se/allahu-akbar-mariupol-ar-vart

   De ukrainska styrkor som återstår har koncentrerats i Azovstal, ett stort industriområde med slingrande underjordiska tunnlar. Ryssland har vid upprepade tillfällen ställt ett ultimatum till soldaterna: Ge upp frivilligt eller dö.
   Rysslands president Vladimir Putin meddelade idag att Mariupol har ”befriats”, enligt den ryska nyhetsbyrån Tass. Putin uppges dock ha ”ställt in” den planerade stormningen av Azovstal, där enligt Ryssland över 2.000 ukrainska soldater befinner sig.

   Den ryske presidenten har istället beordrat att Azovstal ska blockeras, så att ”inte ens en fluga kan ta sig in eller ut”. De instängda soldaterna ska också få ytterligare ett erbjudande om att kapitulera, enligt Tass.

 17. Mo says:

  När dårskapet tar över. Våldsamt upplopp i samhället med allvarligt våld riktat mot polisen och samhället då tar justitieministern i och tycker att våldsverkarna omedelbart skall gå hem. Men Morgan Johansson har inga planer på att avgå !

  https://nyheteridag.se/morgan-johansson-i-en-demokrati-har-ocksa-darar-yttrandefrihet/

 18. Mo says:

  Alltsedan regeringen Reinfeldts tillträde 2006 slits Sverige långsamt sönder. Ingen politiker tycks kunna påverka utvecklingen. Sakta men säkert faller stora delar av landet sönder. Fattigdom, laglöshet och våld tar över. Polis och rättsväsende tycks ha hamnat i ett maktlöst vakuum. Media matar befolkningen med ytlighet och förskönande propaganda, kritik kallas extremism och bannlyses. Människor böjer sig i lydnad. Orimligheter blir en del av vardagen när den nya verkligheten smyger sig på. Hur länge orkar vi. Blir höstens val sista chansen ?

  https://samnytt.se/video-tingsratten-friar-arab-fran-asiktsbrott-ska-stampa-sonder-negern/

  https://nyheteridag.se/ung-flicka-misshandlad-av-gang/

 19. Clif High påminner oss i sitt nyhetsbrev hur Khazarjudarna varit bannlysta i 11 länder, och att det därför är dags igen att kasta ut dem ur våra regeringar och myndigheter.

  The new jew question?
  https://clifhigh.substack.com/p/the-new-jew-question?token=eyJ1c2VyX2lkIjo4NzQxNzY1OSwicG9zdF9pZCI6NTI0MjEyMjEsIl8iOiJvMHUyNSIsImlhdCI6MTY1MDM1MTk5MywiZXhwIjoxNjUwMzU1NTkzLCJpc3MiOiJwdWItNjgxNTY4Iiwic3ViIjoicG9zdC1yZWFjdGlvbiJ9.UkwhsfMtgCwxDZJ94pM9I8JoI7-aGbQ-rrkwPils5eU&s=r

  Domare Anna von Reizt förklarar via en länk i nyhetsbrevet hur detta ska gå till, och det är en juridisk process som krävs – initierad av folket:

  The American States Assemblies by Justice Anna Von Reitz
  https://ugetube.com/watch/the-american-states-assemblies-by-justice-anna-von-reitz_necL6Lr9oCLPaJ2.html

  Alternativet som verkar praktiseras i högre grad är att handgripligen kasta ut dem, och alla metoder är förstås tillåtna och önskvärda. Det är ju alltför uppenbart hur allting hänger ihop, vilket avslöjas i upplysningsserien från The Free People’s Movement:

  Här är länken till deras kanal med kortfilmerna samlade.
  https://www.youtube.com/channel/UC-K2zCpLlUfMTwuITiRBSGw/videos

 20. matte5958 says:

  Ukraina har som av en händelse (?) gjort att (((våra vänner))) kunnat relativt ostört sätta in rejäla stötar i vissa länder och hålla detta undan uppmärksamhet. Man ser mönstret att stegvis använda länder som hävstång för genomförandet av NWO och Great reset; aktuella exempel är Australien och Kanada, Kanada med allas vår favorit Castro J:r i spetsen…

  https://www.nyatider.nu/trudeau-leder-kanada-mot-diktatur/

  https://www.vaken.se/australiens-smarta-superkontrollerade-stader-en-fardplan-for-hela-varlden/

 21. Mjölner says:

  Ni som handlar på Amazon vet väl vem som är huvudägare?
  Hundramiljardoligarken Jeff Bezos var namnet.
  Han har gedigna massiva kontakter med CIA, Pentagon med flera mer eller mindre hemliga nationella säkerhetsorg. Är han måhända en Khazarjude?

  Är det ingen som vill eller kan diskutera US dollarns dödsryckningar. BRIC:s länderna förbereder enligt rykten en egen valutakorg som kommer att sänka US dollarn i graven för evigt.
  Fort Knox är enligt elaka rykten tomt, guldet har dunstat. Usa måste likvideras ekonomiskt annars är risken överhängande att de lyckas trötta ut Ryssland och den stora plundringen tar vid.

  • Mo says:

   Det är en medveten väl planerad utveckling i hela världen inte minst Sverige där vi ser hur ett litet fåtal tillåts berika sig för att på sikt bli en överordnad klass som skall ges makten att styra samhällen. En återgång till den modell av västerländsk imperialism som rådde för 100 år sedan.
   ”Sedan 1995 har världens rikaste, 1% av befolkningen, fått 19 gånger mer av världens tillväxt än den fattigare hälften av hela jordens befolkning tillsammans ” !
   Vad kan vi göra för att hejda denna fruktansvärda utveckling där en stor del av världens befolkning medvetet görs till ett överflödigt trasproletariat.
   Till att börja med förstås bannlysa handel på Amazon och varför inte starta upp en kooperativ e-handels plattform för böcker. Kunde vara stiftelsedrivet så slipper vi bråket om pengar. Är du med ?

   https://www.nyatider.nu/coronapolitiken-gor-varldens-rikaste-annu-rikare/

 22. Savalle says:

  EU-kommissionen varnar för användande av humor:

  Klicka för att komma åt ran_ad-hoc_pap_fre_humor_20210215_en.pdf

  • Loa says:

   Det var grundligt. Sån humor..
   Men European Commission /Radicalisation Awareness Network glömde introt: Varför de har denna ÅSIKT och varför någon skulle lyda dem?!

   • Savalle says:

    SATIR gör ont för ond bankir.

    IRONI är en blasfemi och värre än den lede fi för maktens hyckleri.

    HUMOR is a tumor for a lie groomer.

 23. Mo says:

  Nu svänger aftonbladet i NATO-frågan och påbörjar arbetet för att få de socialdemokratiska väljarna med sig. Det finns även röster som pekar på behovet av att stärka Europas yttre gränser mot illegala flyktingtransporter och att NATO-förband skulle möjliggöra en gemensam samordnad ansträngning i detta. Med de aktuella våldsamma upploppen i Sverige så ökar förstås den politiska önskan att få bättre kontroll med en mer reglerad invandring.
  Vi kanske skulle kunna befria oss från USAs kommando och på sikt få en rent europeisk allians ?

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/Or9Xvb/putins-krig-visar-att-vi-behover-ga-med-i-nato

 24. Eclipse says:

  Videointervju med den insiktsfulle Jacques Baud:

  https://mronline.org/2022/04/16/u-s-eu-sacrificing-ukraine-to-weaken-russia-fmr-nato-adviser/

  För de som missat Bauds lysande debattinlägg om de bakomliggande orsakerna till händelserna i Ukraina, som tidigare länkats (tack för det) här på bloggen:

  https://www.thepostil.com/author/jacques-baud/

 25. Savalle says:

  Det har varit påskkravaller . Rasande stenkastande och bilbrännande muslimer har sprungit genom svenska städer och skrikit att de ska bränna ner vår kultur.

  Det är en kuslig sybolik i att det hände under årets viktigaste kristna högtid.

  Och allt påminner om vad som skedde i Jugoslavien under 1990-talet, då väldigt många unga muslimska män fördes in i det landet, varav en hel del var Jihad-krigare, och hur hat sedan systematiskt byggdes upp mellan muslimer och kristna.

  Diana Johnston har i sin bok ”Fools’ Crusade” i detalj beskrivit hur militanta muslimer, anförda av krigserfarna Mujaheddin-krigare, hetsades till alltmer eskalerande våld mot de kristna i Jugoslavien, vilket kulminerade i det mycket grymma och blodiga inbördeskriget där.

  Alldeles oberoende av Diana Johnstons beskrivning av förstörelsen av Jugoslavien har F. William
  Engdahl gett en mycket likartad bild av händelserna som ledde till hur muslimer uppviglades mot den kristna befolkningen där.

  Nato-strategen och grundaren av Stratfor, George Friedman, sade 2015 i sitt beryktade tal ”Europe Destined for Conflict?” inför The Chicago Council on Global Affairs att Europa med alla medel ska hindras från att etablera ekonomiska band med Ryssland och att nationerna i Europa ska brytas sönder. Han framhävde att det skulle ske genom att tillämpa samma strategi som användes för att hålla tillbaka den ekonomiska utvecklingen i Irak och Iran under 1980-talet, nämligen att HÄRSKA GENOM ATT SÖNDRA.

  George Friedman ställde då den retoriska frågan vad som kommer att hända i Europa? Han besvarade den själv och genom att framhålla att de flesta kommer att mena att ingenting kommer att hända där för det är människors uppfattning i allmänhet, men så tillade han med ett förvridet flin:

  – Watch the artillery fire in the East! And those are the drumbeats of the future.

   • Savalle says:

    Särskilt Engdahls bok (Se ovan!) visar tydligt att förstörelsen av Jugoslavien styrdes via två maktcentra:

    1. Amerikanska ambassaden i Belgrad (som var Jugoslaviens huvudstad)

    2. Vatikanstaten

    Om du läser följande artikel noggrannt och begrundar innehållet så kommer du att klart se vem ligger bakom all denna konfliktvilja:

    https://newsvoice.se/2021/09/jesuiterna-infiltrerade-tidigt-usa/

    • Savalle says:

     Hoppsan!

     Jag hade missat att ange vilken bok av F. William Engdahl som beskriver förstörelsen av Jugoslavien på 1990-talet.

     Det är den här enormt viktiga boken:

     https://www.bokus.com/bok/9783981723700/the-lost-hegemon-whom-the-gods-would-destroy/

    • jesslar53 says:

     Tack för länk , känner igen en del men mycket att gå igenom,
     ##Colemans intention är att identifiera vilka
     dessa mystiska ”Dom” är. Så vi får veta… och kan engagera oss…##
     Svårt att debattera hur det ligger till ingen är intresserad endast vardagliga ting intresserar .

     • Savalle says:

      Ja, det är ett enormt problem! Det är sällan jag stöter på verklig hunger hos människor att gå på djupet i sina utforskningar av reella maktförhållanden.

      De allra flesta är låsta i sin föreställningsvärld.

  • Eclipse says:

   Vad får man för hjälp som NATO-medlem vid ett inbördeskrig?

   Sverige 2036:

   Under parollen hjälp till självhjälp strömmar det in sändningar från stora delen av världen till den forna välfärdsstaten. De största bidragen kommer från Pakistan och från Ghana. Senast idag på morgonen kom en stor sändning elefanthudar, pilspetsar och glaskulor. Norge och Finland har bidragit med filtar och konserver. Indianerna i Peru har skickat koka och meskalin. Och från hela USA kommer det dagligen de varmaste välgångsönskningar.

   • Mjölner says:

    Sverige i dag. Rödskrikan är på väg ned i Apladalens djup. Energiminister Strandhäll vände batterierna fel i staven och skrek på hjälp hos Justitieministern. Men det fungerade dåligt. Inte ens Justitieministern stod ut med henne utan hoppade av. Statsministern pratar Nato med Finland. Man brukar väl prata finska eller svenska där? Den äppelkindade köksmalajen Försvarsminister, påminner om en vi hade på 90-talet som kallades tomhylsan, inget krut där inte bara tomt prat. Nej fram för lilla Märta hon vet hur man förstör miljön för svenskarna.
    Ann Linde leder nu de blinde in i Natokatedralen, haleluja.
    Man säger att 60% av svenska folket vill gå med i Nato, ingen har frågat mej, ingen mina grannar ingen i släkten. Frågan är var finns de 60% jasägarna och var har de hållit hus i över 50 år

  • Savalle says:

   Här kan den som händelsevis skulle vara intresserad av vad George Friedman förutsade 2015 om krig i Europa lyssna på vad denne stöddige och högmodige krigs-planerare flinade fram inför sin andäktigt underdåniga finansvalps-publik i Chicago:

   (George Friedman, ”Europe: Destined for Conflict?”)

 26. Mjölner says:

  Ni som tror er veta allt om Ukraina, vilka som dödade vem, hur många kvinnor och barn som strök med i den sista räden etc. skulle ha stor nytta av den länkade artikeln om vapenleveranserna från USA som har pågått både före och efter att fientligheterna utbröt.

  Redan innan fientligheterna bröt ut talade VD:arna för stora vapenföretag om hur spänningar i Europa skulle kunna öka deras vinster, rapporterar William D. Hartung och Julia Gledhill.

  https://consortiumnews.com/2022/04/19/gold-rush-in-ukraine/

 27. Sven says:

  Har sett nu 40 min av debatten Macron, Le Pen. Le Pen vinner nog det här.

  • peterkrabbe says:

   Den allmänna bedömningen är att den pågående debatten kommer att bli direkt utslagsgivande inför söndagens sista valomgång. Vi får se hur reaktionerna blir imorgon!

  • Savalle says:

   Är det (som så ofta) två helt kontrollerade och styrda formella makthavare det franska folket ska rösta på?

   – Pest eller kolera …?

   Dompteras, frotteras och könskvoteras är dagens lösen
   för såväl pojken som för tösen.
   Och finns det några mitt emellan
   så har de gått rakt in i fällan.

   Könslös utan några rötter
   är våra dagars sanna nötter!

   Varsamt smekande fiendens svärd
   lyssnande till köpt och trolös ”lärd”,

   Dumgjordt jordat fånigt fån
   faller sanslöst med ett dån.

   Vart du dig än i världen vänder
   dit makten sänder
   nå´n som bränder tänder.

   • Loa says:

    Frankrike kan lämna NATO
    10 april 2022
    https://www.friatider.se/frankrike-kan-lamna-nato
    ” Just nu pekar mycket på att Frankrikes nästa president heter Marine Le Pen. Men medan den svenska högern går till val på Nato-medlemskap vill hon ta Frankrike ur NATO. ”

    16 april 2022
    https://www.friatider.se/sa-tanker-le-pen-lagga-om-franska-utrikespolitiken

    Marine Le Pen vill reformera EU i grunden till att bli ett mindre överstatligt samarbete, vilket kommer att kräva en ändring av EU:s fördrag, något som i sin tur kräver enighet mellan medlemsländer.
    Frankrike ska enligt Le Pen dessutom lämna NATOs militära ledning, avbryta försvarsindustriella samarbeten med Tyskland och återuppta de diplomatiska relationerna med Assadregeringen i Syrien.

    • peterkrabbe says:

     Marine Le Pen har en politik som omhuldas av folket men hatas av etablissemanget. Därför kommer hon sannolikt att misslyckas i valet, det kommer media att se till. ”Utvalda” opinionsundersökningar visar 55% till Macron och 45% till Marine. Detta har jag skrivit om tidigare och avsikten är att Marines väljare skall avstå från att rösta i tron att det är hopplöst. Valet kommer nämligen att avgöras beroende på vilka som röstar respektive väljer att stanna hemma. Om folket mangrant ställer upp och Macrons supporters samtidigt tror att saken redan är klar och går till golfbanan istället har Le Pen stora möjligheter att vinna valet.
     Men man skall inte glömma ”säkerhetsspärren”, om Macron ser ut att förlora kommer dataoperatörerna att korrigera siffrorna så att ordningen återställs, globalisterna kommer aldrig att acceptera att förlora makten vid detta känsliga tillfälle – det finns inte på kartan ens. Så går ridån ner efter ännu en teaterföreställning….

   • Mo says:

    Vackert Savalle, din tanke är inte fångad.
    Är det något vi vet så är det att systemet inte släpper fram någon som inte är kontrollerad. Det har pågått så länge att människan inte mer förmår att reflektera över den sinnrika selen.
    Konstruktionen är systemets förutsättning i en dualistisk värld där din tanke alltmer styrs av valet mellan alternativen. Frustationen och konflikten laddas av motsatsförhållandet. Till slut upptar den din själ som snurrar runt i en skapad förvirrad artificiell värld.
    Valet kommer alltid att finnas men det skall vara ditt, glädje och kärlek skall vägleda oss inte elitens egoistiska känga.

 28. Mjölner says:

  Till Savalle!
  Oss poeter emellan
  Om kvoten är dagens lösen
  så finns något mitt emellan,
  på både pojken och tösen
  om detta talas sällan.

  När du dig i sängen vänder
  drömmande om Samarkand,
  du sover sött med knäppta händer
  fjärran från Schlaraffenland.

  • peterkrabbe says:

   Ojdå, jag lovar att om bloggen får Nobelpriset i litteratur så skall både ära och belöning fördelas rättvist mellan poeterna…

   • Mjölner & Savalle says:

    Pristagarna lovar i så fall inbjuda dig till prisceremonin och Nobelfesten.

    • peterkrabbe says:

     Tackar ödmjukast! Skall omedelbart börja leta fram mina medaljer, men hittar i brådskan bara mina utmärkelser från Skånes Hembrygdsförbund för förtjänstfull punschframställning. Men det serveras kanske ärtsoppa numera på Nobelfesten?

    • Savalle says:

     Tack, Mjölner, för att du tog med mig till denna fiktiva prisceremoni!

     Vi här, som då och då (när vi är lyriska och kanske lite på lyran) tycker att det finns rim och reson i att med hjälp av poesi ge utlopp för vårt raseri mot maktens tyrrani och slår med dikt och partitur mot varje diktatur och deras flockodjur, lär nog aldrig uppmärksammas av den styrande makten med några priser – förutom kanske pris på våra huvuden.

     Men hembryggd punch och soppa kan väl knappast ens kungen toppa!

     En som jag tycker borde ha fått Nobelpriset är Walter Veith för sina klarlägganden om fuskbygget evolutionsteorin.

     Här är ett jätteintressant föredrag av honom som avslöjar våra dagars mest omhuldade lögn (visserligen tätt följd av andra i ”vetenskapens” namn):

     (Walter Veith – Creation To Restoration – In The Stream Of Time, Part 1)

     • eva-marie says:

      Nobelprisutdelningen kanske blir lite långdragen med alla tal- bäst att ta med tv-dosan (eller nåt liknande) så ni kan snabbspola 🙂

      Ärtsoppa och punsch, om man tål det för magen, är kanske godare (och mer mättande) än flera av de märkliga rätter som brukar serveras.

      Savalle, dikten på Newsvoice du skrev för några år sen borde få ett särskilt omnämnande! Den om en speciell dag som firas. (under artikeln om en prideparad i norrland, tror jag)
      Tack för många skratt:)

      Tack också för videon med Walter Veith. Skall se den senare. En av de intressantaste och mest upplysande han gjort, tycker jag, är den om ”Un and the ockult agenda” som du visat här tidigare. Fast alla är förstås intressanta och lärorika på olika sätt! Inte minst de om jesuiternas infiltration.

      • Savalle says:

       Tack, Eva-Marie! Då vet vi vad vi har att vänta. Det där med snabbspolning var ju praktiskt, men teckenspråkstolken hade i alla fall ännu inte spolat kröken och av den snabba verkan att döma så var det nog prisbelönt skånsk hembryggd punch i glaset.

       Om det var mina förslag till nationellt firande som du tänkte på, så finns de i kommentarsfältet till den här artikeln:
       https://newsvoice.se/2020/02/snart-kommer-skelleftea-pride-9-till-15-februari-2020/

      • eva-marie says:

       PS! När jag tänker efter, så var det kanske ingen dikt på Newsvoice kommentarsfält.
       Men en väldigt rolig kommentar som slutade med att statsministern läste en dikt (om jag minns rätt) Jag mindes det som en dikt, men är nu ganska säker på att det var kommentaren som var så rolig!
       Nåja, den kan väl få vara med på ett hörn ändå:)

 29. Mo says:

  Sveriges NATO medlemskap närmar sig fullbordan. S-medlemmar skall informeras och instrueras digitalt om den pågående processen i partiet så att utfallet blir det önskade. Tänk vad den nya tekniken kan åstadkomma snart slipper vi sega långbänkar för de demokratiska besluten.
  Men lika lätta borde det vara att mobilisera motståndet bara förutsättningen, organisationen, finns på plats. Men det blir en annan fråga.

  https://www.sydostran.se/nyheter/s-mots-for-att-diskutera-natomedlemskap-c2b11ff8/

  • ”Bland dem finns utrikesminister Ann Linde (S), försvarsminister Peter Hultqvist (S), justitieminister Morgan Johansson (S) biståndsminister Mathilda Ernkrans (S) och EU-minister Hans Dahlgren (S). Bland talarna finns också tidigare utrikesminister Margot Wallström (S).”

   Bra att alla är samlade i ett parti. Det gör det lättare att hitta förövarna inför tribunalerna – där var och en är skyldig, och inga skuldhänvisningar till laglösa kollektiv är giltiga.

 30. Mo says:

  Här kan vi följa gången i samhällsplaneringen. Politiken blir styrmedlet, i detta fall KD ” utifrån erfarenheter under den tidiga fasen av covid-19 pandemin tog Karolinska institutet initiativ till etableringen av Centrum för Hälsokriser för att möta dessa behov ”

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/behovet-av-ett-centrum-for-halsokriser_H9111288

  Och här har vi resultatet ” … KI kan ta ett tydligare och mer aktivt samhällsansvar, medverka till att stärka beredskapen inför nästa pandemi ”
  Hm, nästa pandemi tycks finnas i korten. Så planeras vår alltmer reglerade framtid i en väl kontrollerad organisation.

  https://ki.se/samverkan/ki-etablerar-centrum-for-halsokriser

 31. Mjölner says:

  Utländska terrororganisationer utför påverkanskampanjer mot Sverige. Svenska opinionsbildare faller in bakom aktionerna mot svensk yttrandefrihet. De internationella terrornätverken kan nu spåras ligga bakom påskhelgens upplopp.
  Terrororganisationen Hezbollah uppmanar till global kampanj mot Sverige
  Omfattande spridning av budskapen i internationella medier.

  https://ledarsidorna.se/2022/04/hezbollah-hetsar-mot-sverige-svenska-opinionsbildare-faller-in-bakom/

  • peterkrabbe says:

   Kanske en tidig valkampanjsstart för Nyans?

   • Mo says:

    En fullträff för Nyans. Och S oro väcks förstås över tillståndet de skapat i landet och inser lägligt nog vårt stora behov av NATO stöd i en krissituation som vi inte behärskar själva. Men vad är Paludans roll i sammanhanget ?

    • Erik says:

     Med eller utan Paludan så förändrar det inte Islam i Sverige.

     • Mo says:

      Vad kan vi göra ?

      • Erik says:

       Inse att så länge vi visar tolerans mot intoleransen får vi ett intolerant samhälle.

       • Mo says:

        Så är det, en intolerans som är så stark att den bara kan lösas med döden. Politiker och allra mest vänstern är så oerhört naiva. Man tycker sig se gemensamma värderingar och så är det pga ett gemensamt ursprung för värdesystemet som vi har fostrats in i.
        Politikerna tror att vi kan omvända men motsatsen gäller vi blir parten som skall omvändas. Men i intoleransen finns absolut inget utrymme för jämlikhet, där finns bara en väg, vår underkastelse.
        Bättre fly än illa fäkta om vi inte förmår att begränsa expansionen. Känns meningslöst att lägga kraft på att stoppa något människor inte ser. Sverige är mest utsatt i hela Europa så det kanske gäller att hitta rätt väg ut ? Finland har åtminstone sin Sisu.

     • Mo says:

      När det gäller Paludan så är det lätt att skylla elden på Danmark och det är väl oxå tanken. Men han kan lika väl vara Norges sändebud, troligen de mest utsatta i sin ensamma position. Stoltenberg är mycket stressad, se på styrkan av mörkret runt hans ögon.

 32. Loa says:

  Fransk journalist: ”Amerikaner för befäl över ukrainsk frivilligbrigad”
  2022-04-15
  https://nordfront.se/fransk-journalist-amerikaner-for-befal-over-ukrainska-styrkor

  — Min tidigare uppfattning var att jag skulle stöta på en internationell frivilligbrigad. Men det jag mötte var Pentagon, berättar den franske journalisten Georges Malbrunot om sin upplevelse.
  På Twitter skriver Malbrunot dessutom att amerikanska specialstyrkor från Delta Force och brittiska specialstyrkor från SAS har varit i Ukraina sedan krigets början. Informationen säger han sig ha fått från en fransk underrättelsekälla.

 33. Mjölner says:

  “Jeg er ikke dum, men det kræver ikke noget geni, at se hvilken situation de har bragt Sverige i.”
  Kommentar av koranbrännaren Paludan
  FOX TV om Paludan: Islam som socialt opløsningsmiddel.

  https://www.snaphanen.dk/2022/04/23/rair-interviewer-rasmus-paludan/

 34. Mjölner says:

  I morgon är som sagt och alla tror, bonne journée för gossen Macron 44 år, Président de la République Francaise. Gift med Brigitte Trogneux 68 (som kunde vara hans mamma) lärarinna som han träffade i skolan som 15åring. Förbindelsen blev offentlig när Emmanuel fyllde 18
  Lille Emmanuel måste rimligen haft en mor de första levnadsåren men Brigitte övertog den rollen under skoltiden. Många elaka tungor menar att han i tonåren blivit sexuellt utnyttjad av den 24 år äldre frun och att han lider sviter efter detta.

  Vi får se under morgondagen hur man fixar till en valseger för den sittande presidenten.
  Annars blir det katastrof för Tyskland och EU, Gud förbjude!

 35. Mjölner says:

  Det är frustrerande och beklämmande när en s.k. politisk expert som STV:s Mats Knutsson säger att ett svenskt Natomedlemskap innebär slutet på 200 års alliansfrihet. Sån´t skitsnack säger jag.
  Känner karlen inte till att Sverige frotterat sig med Nato sedan begynnelsen, eller är han helt enkelt korkad. Smörandet för FN, Washington och Moskva under kalla kriget.
  Alla krigsuppdrag och tvivelaktiga operationer som de svenska regeringarna av alla kulörer låtit den svenska nationen deltaga i. Karlen måste vara vrickad eftersom han också säger att Sverige varit alliansfritt sedan slutet på Napoleonkrigen. Sverige har flera avtal med Nato som är kända, men säkert fler som är okända.
  Finland hade för några år sedan ett femtiotal avtal med Nato. Endera är Knutsson helt enkelt gravt korkad eller så låtsas han inte känna till verkligheten. En sådan kommentator utger sig vara expert. Tillåt mig tvivla. Det finns fler s.k. experter och personer med titeln professor, som nöter sofforna i SVT men saknar trovärdighet.

 36. Mo says:

  Betydelsen av olika religioner med dess olika inriktningars betydelse för konflikter i samhället har blivit väldigt aktuellt i Sverige när kristendomens stora helg för stillhet och vördnad byttes ut mot aggressiva protester och våld från en annan växande religion. De konkurrerande budskapens konfrontation väcktes med den förgörande avgrunds elden.
  Tidpunkten kunde inte vara olämpligare eller ur någras synvinkel lämpligare för att väcka kaos och aggressivitet för det måste ha varit det bakomliggande uppsåtet. Sverige ruskar yrvaket på sitt sekulära huvud, begrundar och analyserar men har förlorat de viktiga ledtrådarna. Precis som elaka tungor väcker hat tycks det finnas någon kraft som vill piska fram hatet i Sverige eller kanske i hela väst .
  Hur skall vi kunna lära oss att mötas i förståelse och respekt när olikheterna utnyttjas av den initierade för att splittra och förgöra. Några ökar sin makt, andra försvagas, dit hör Sverige. Vem är Emmanuel Macron, vems intressen företräder han. Här en något fördjupad presentation.

  https://signum.se/frankrikes-president-vill-ha-en-tydlig-katolsk-rost-i-debatten/

  • Savalle says:

   Ja, så formas kyrkans små horgossar att sjunga sopran efter noter utan minsta avvikelse likt forna tiders kastratsångare.

  • eva-marie says:

   Jag är enig med dig här Mo. Savalle har beskrivit det väldigt bra i en kommentar tidigare. Mycket av oroligheterna mellan invandrare från andra kulturer och den svenska och den kristna kulturen är troligen ngt som är önskvärt hos ”några” som håller i trådarna.

   Och att det sker under just påsken, som är den viktigaste kristna högtiden, är ett säkert sätt att skapa allvarliga motsättningar och konflikter. Det känns beräknande.

   • Mo says:

    Man kan fundera över om S själva medverkat i anstiftan av oroligheterna för att skynda på processen mot NATO anslutning. En indikation för detta är att alla upploppen ägde rum i städer eller områden där S har stark politisk kontroll. Därmed kunde även förhindras blodigt motstånd från polisens sida. De hade inte behövt skjuta skarpt som KD förespråkar men åtminstone besvarat med vattenkanoner. Nu väckte passiviteten anstöt i stora delar av Sverige men upplevdes säkert som omsorg av S stora väljarkollektiv ( ca 60% ) i de aktuella stridszonerna.
    Danmark har förstås ett starkt intresse av Sveriges NATO anslutning så Paludans bidrag kanske styrs därifrån. Ja det är mina funderingar, allt känns väldigt dirigerat och beräknat.

    • eva-marie says:

     Ja, visst verkar det dirigerat. Två olika kulturer, med olika religioner/traditioner, som medvetet hetsas mot varandra.
     Jag tror inte NATO kommer att vara ngn fördel för vårt land. Hellre tvärtom i så fall.

     • Mo says:

      Det går för fort, man kör över befolkningen helt i en mycket viktig fråga. Demokratin är satt ur spel.
      Vi blir invaderade av andra länder, kanske får härbärgera USAs kärnvapen på våra landområden. Och dyrt kan det bli, S pratar redan om en ny sk beredskapsskatt.

 37. Erik says:

  Även SD säger nej till folkomröstning om Nato. Alla åtta partier överens.

  Demokratiska val innebär ”alltför stora risker för rysk valpåverkan” numera skriver Fria Tider. Vilken tur att jag aldrig har röstat på något parti som haft ordet ”demokraterna” i sitt partiprogram.

  När val och folkomröstningar hotar demokratin, är vi illa ute. SD vilket djävla skitparti.

 38. Mo says:

  Carina, kan det här vara en del av lösningen för att stärka landsbygdens ekonomi och därmed oberoende ? Det är ett förslag från ett par centerpartister. Utgår ifrån en modell som finns i Norge där närmare 6 miljarder norska kronor årligen kommer de energiproducerande kommunerna tillgodo.
  Det är mycket enkelt, en del av energiskatten som idag tillfaller staten, 14 miljarder i momsintäkter 2020, går tillbaks till de kraftproducerande kommunerna.

  https://www.vk.se/2022-04-18/debatt-se-till-att-betydande-delar-av-skatten-fran-elproduktion-aterfors-till-kommunerna

  https://www.tn.se/hallbarhet/kritiken-staten-tjanar-miljarder-pa-elkrisen/

 39. Mo says:

  Det här är en intressant väg att öka samverkan mellan länderna i Europa. Sedan kan vi dra ned på byråkratin från Bryssel.

  https://www.nordiskaprojekt.se/2022/04/19/drivkrafterna-okar-for-att-samarbeta-om-restvarme-i-europa/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: