Början på slutet – Frankrike 2022

I en tidigare artikel skrev jag om demokratins svanesång och berörde då det amerikanska inflytandet på den franska regeringsmakten genom ”konsultbolaget” McKinsey, som nu bildar en stat i staten i Frankrike genom sina förgreningar in i den franska administrationen. Detta var illavarslande eftersom farhågorna var starka att dessa krafter enligt amerikansk modell skulle se till att Macron kunde sitta kvar genom att använda sig av valfusk via datormanipulation. Tidigare facit är både Sverige, där SD genom ett ”datorhaveri” plötsligt förlorade 5 % av sina röster under pågående röstsammanräkning, dels det amerikanska presidentvalet, där Trump förlorade valet till Biden genom avancerat valfusk på alla fronter. De som stöttat de valda kandidaterna vänder ryggen till i eget syfte, men vilket pris sätter man på en förlorad demokrati? Och vad hände i Frankrike den 24 april 2022? Låt oss se efter!

Det märkliga börjar med att man publicerar en prognos samtidigt som vallokalerna stängs, i och för sig inget onormalt, men i detta fallet naglas prognosen fast som ett faktum på varenda bildruta under den efterföljande valvakan. Prognosen ses som ett valresultat trots att röstsammanräkningen inte ens börjat. Hur väl stämde den då med ”slutresultatet”? Jo, för Macron gav prognosen 58,8% och resultatet blev 58,54%. För Marine Le Pen blev prognosens 41,2% till slut 41,46%. I sanning en anmärkningsvärd fullträff för prognosmakarna! Man kan nog säga statistiskt omöjligt.

Så skönt då för Macron, som redan efter ett par timmar kan ge sig ut och fira segern på gator och torg. Saken är klar, Macrons seger är ett faktum och försprånget ointagligt! Eller inte?

I TV-studion rullar siffrorna fram under den verkliga röstsammanräkningen som nu börjat. Strax efter kl 21 visar dessa att Marine Le Pen leder marginellt över Macron, knappt men ändå en klar ledning som tenderar att växa. På nivån 28 miljoner avgivna röster har båda drygt 14 miljoner röster men Le Pen leder klart.

Valvakan på fransk stats-TV 2 – ställningen kl 21.15
Ojdå, Le Pen leder fortfarande!

Obekymrade om detta pladdrar man på i studion om Macrons seger och går därefter över till att följa Macrons segertåg genom Paris. När vi i de sista dallrande minuterna återvänder till TV-studion visar siffrorna på tavlan plötsligt att Marine Le Pen har FÖRLORAT närmare 3 miljoner röster och ramlat ner till prognosens dryga 11 miljoner medan Macron står kvar på drygt 14 miljoner. Därefter slutar valvakan, trots att 4 miljoner röster återstår att räkna!

Ordningen återställd ett par timmar senare!

Vi får senare veta att Macron slutat på drygt 18 miljoner röster och Le Pen på drygt 14 miljoner, detsamma som hon hade redan kl 21 tidigare på kvällen. Tydligen gick ALLA återstående röster till Macron, medan Le Pen fick nöja sig med att få tillbaks de röster hon blivit berövad tidigare under kvällen. Så bra, nu stämmer ju prognosen nästan exakt, duktiga grabbar de där amerikanarna!

Känner någon igen scenariot från det svenska valet 2018, då SD förlorade sin högst tillfälliga plats som största oppositionsparti efter en paus i centraldatorn? Eller från det amerikanska valet där Biden blev mästare i grafiskt höjdhopp?

Här blev det också lite fel, bäst att ändra snabbt!

Slutsatserna av detta är inte bara bekymmersamma, utan katastrofala. Vår inbillade demokrati har definitivt slutat att existera genom att datorprogram som Dominion tagit över rollen som valförrättare i västvärlden. Det vi trodde var omöjligt är nu fullt möjligt. Vi kan inte lita på något val alls i fortsättningen, allt går att manipulera.

I USA mutade man domstolarna, i Sverige ryckte man på axlarna, men vad kommer man att göra i Frankrike? Känner jag fransmännen rätt så kommer mycket att hända. Kortsiktigt lär vi få se nya demonstrationer och kravallpolis på gatorna, men långsiktigt tippar jag att man kommer att satsa på att blockera Macron genom att rösta fram en stark opposition i det kommande valet till Nationalförsamlingen i juni. Utan majoritet där kommer Macron knappast vidare. Men går det valet att genomföra utan fusk? Har man sagt A får man säga B. Jag hoppas att fransmännen nu säger till att gränsen är passerad. De är vårt enda hopp, utan den debatten kan vi glömma vårt eget val i september!

Peter Krabbe

353 Responses to Början på slutet – Frankrike 2022

 1. Erik says:

  Elon Musk ska sparka 1.000 Twitter-anställda – vänsteraktivister ska bort i massor.

  Ha ha… Äntligen. https://www.friatider.se/elon-musk-ska-sparka-1000-twitter-anstallda

 2. Astrid says:

  Tack för Paul Craig Roberts text! En nutida klarseende mästare –

  Gångna tiders mästare har varnat för det vi nu upplever, med formuleringar som ”Tredje Odjuret, det värsta av dem alla.”

  Lyckas människan inte besegra Tredje Odjuret faller världsutvecklingen, just när möjligheterna för en fantastisk framtid är för dörren.

  Hela jordutvecklingen står på spel p g a USA:s oligarki (med Israel bakom) och dess ambition att vinna hela världen åt sig själva, all makt.
  1) Den ekonomiska makten, äga allt.
  2) Den politiska makten, bestämma allt.
  3) Samt depopulation och transhumanisering av alla människor, utom sig själva.

  Vi blev fråntagna fredspresidenten Trump, en suverän förhandlare. Nu är det Putin som strider en tragisk blodig kamp i förtvivlan mot NWO.

  En rysk seger över USA/NATO/NWO/Agenda 2021-2030/The Great Reset skulle inge världen hopp – om att en befrielse är möjlig. Ett upplösande av Globalismen och istället en världsordning med mänskligt ansikte.

  Störtas Putin och Ryssland krossas kommer Kina att attackeras. Krossas också Kina kan ingenting stoppa Ondskans Världsimperium, vad det verkar.

  Människan såsom andlig varelse omintetgörs genom Transhumanismen, den människa som är skapad till Guds avbild och med sin själ och ande förbunden med kosmos.

  • Loa says:

   Jag kollade Kvällspesten i kassan idag, och med anledning av den ryska Segerdagen handlade en artikel om säkerheten kring Putin. Den var mycket, mycket god, han har byggt upp den i 20 år och ”de som har närhet till hans kropp” är personer som har allt att vinna på att hålla honom vid liv. Artikeln mynnade t.o.m. ut i att ett mord vore ytterst otroligt att lyckas.

   Sen har vi korrespondenten Benjamin Fulford, som berättar saker så man tror man hört fel på TV:n..
   May 9, 2022
   Justin Castro, Chrystia Freeland, Jill Biden and others flee to Ukraine as Khazarian Mafia collapse continues
   https://benjaminfulford.net/2022/05/09/80444/

   Let us start by looking at the situation in Ukraine, where the last of the KM leaders are seeking shelter. According to Western experts, Ukraine has already lost the war, as it lost:

   80% of oil and gas fields

   All refineries and large tank farms

   Fields for sowing

   Coal mines

   Four major ports

   A significant part of nuclear and a significant part of coal generation

   Oil and gas fields on the Black Sea shelf.

   (karta)

   Ukraine is now being dismembered. The southern and eastern parts will become part of Russia, while Poland and Rumania take over large chunks of the Western part.

   The question now is whether Russia will allow a small rump state of Ukraine to function as a sort of reservation for the last of the Khazarian Mafia.
   Probably not

   “The US leadership should also be held accountable for the crimes committed by the Kyiv Nazi regime in Ukraine, thus expanding the list of war criminals,”

   • ”That is why The President of Poland called for the abolition of the border between Ukraine and Poland. “There will no longer be a border between our countries. So that we can live together on this earth, building common happiness and strength that will allow us to repel any danger,” Polish President Andrzej Duda said.”

    Detta tycker jag är ett bra initiativ som alternativ till Khasarjudarnas döende globalism. Närliggande nationer slår ihop sig i kluster med varandra eftersom de redan har mycket gemensamt. Skandinavien skulle kunna bli ett kluster, Grekland, Spanien, Italien och Portugal ett annat osv. Faktum är att denna lösning finns i en komplex framtidsvision som jag började skriva 2010. Dags damma av den, uppdatera och publicera!

    • peterkrabbe says:

     Dudas lösning är naturlig med tanke på att västra Ukraina periodvis var en del av Polen fram till 1900-talets krig. Haken är kanske att östra Ukraina var en del av Ryssland! Om man accepterar att Ryssland återtar kontrollen över de f.d. ryska östra delarna får ju samtidigt västra Ukraina en gratisskjuts in i EU genom att bli en del av Polen. Det vore en bra konfliktlösning. Samtidigt berättar mina polska vänner att man ser ukrainare som ett invandringsproblem, det skulle bli en upprepning av Västtysklands problem med att integrera östtyskarna ekonomiskt i det nya gemensamma landet. Men tiden läker alla sår och alternativet med fortsatt krig är naturligtvis värre.

     • Mo says:

      Riktigt bra lösning för både Ryssland och EU ! Samarbete och handel istället för konflikter och vapen.
      Vem som behöver NATO för sin expansion vet vi ju.

      • Mo says:

       Som alltid är det samarbetet som är det svåraste, den gemensamma visionen, individualistens akilles häl.
       Arbetets glädje eller dess boja, det krävs en samsyn att bygga på.

     • Tack – ja, där ser man – lösningar är sällan smärtfria. I Skandinavien vore det enklare antar jag. Tänk vad vi skulle kunna spara på gemensamma korruptionsfria myndigheter i toppen och kvartalsbeslut på mikronivå. Jag tänker mig inte så mycket styrande och ställande övergripande, utan mera en adminstrativ skandinavisk stat – en medborgarnas tjänstestat som det borde varit i Sverige från början 1435, men som vi vet har urartat fatalt sedan länge.

 3. Mjölner says:

  Från kejsarinnan Magda Sozze utgick ett påbud att alla svenskar skulle skattskrivas till att betala livstids skatt till den grymme diktatorn Nato. Var och en skulle hålla sig hemma och inte besvära diktatorns soldater med negativa tillmälen. Så och Sven och Svea som skulle stanna i sitt härbärge och inte gå ut och demonstrera på gator och torg utan visa solidaritet med diktatorns demokratur.
  Då kejsarinnan är naken använder det kejserliga hovet kulisser och draperier för att dölja detta prekära förhållande.

  • Haha, Mjölner – du är en oslagbar diktare, eller sanningsprofet om vi ska vara noga…

   • Mo says:

    Och vem skall betala medborgarlön och pensioner isåfall ?

    • Medborgarlönen är ett nollsummespel. Bort med AF och FSK bara så löser det sig. Det sitter säkert mycket folk på pensionsmyndigheten och på andra ställen relaterade till pensionen, så ut med dem också! Staten kan betala en summa som går att leva på oavsett orsak till ledigheten, så behövs inga beräkningar och analyser som tjänstehjonen måste sitta och räkna på. Det är bara onödigt.

     • Mo says:

      Det var mina funderingar kring vem som vill arbeta och betala skatt till pensionerna i framtiden när vi har förlorat den naturliga samhörigheten i samhället.
      Har du sett det här , dödsstöten för proteströrelsen ? Riktigt trist. Vem som vinner på detta vet vi.
      Att alltid hålla sig till uppställda lagar och att hålla sig till sanningen då vet man vad man har sagt. Men ibland gör man fel av okunskap eller godtrogenhet.
      I Sverige är problemet förstås mycket djupare, som ett träsk, bottenlöst.

      https://newsvoice.se/2022/05/replik-desperat-jakt-pengar-polisanmalan/

      • Ja, vilken soppa det verkar ha blivit. Jag har inte följt historien men reagerade på narcissmen i uttalandet att Max Winter hade gett bort frihetsrörelsen till folket. Det går inte eftersom den aldrig varit hans! Det är liksom det som är grejen.

       Ja, pengarna ja! Jag har undrat i tiotalet år hur de som tryckts upp under åren ska kunna betalas tillbaka. Det blir inget med det som vi vet, det blir en reset istället där folkens egendomar sugs upp i utbyte mot en morot och en bäddsoffa i en barack. Resten går till vi vet vilka!

       Jag tycker Loas länk till Fulford var hoppingivande – slipper vi bara parasiterna så kan vi införa nya system. Allt från blockchain till lokala valutor, t ex tallysticks. De funkade fint på Jersey när det begav sig…

     • Mo says:

      Här kan du se exempel på hur skolan totalt förlorat kontrollen i delar av Sverige och då vill socialdemokratin förbjuda alternativ och fria skolval. Det handlar om att kontrollera utbildningsföretagens vinstuttag inte deras existens.
      Men vem ska ta hand om konsekvenserna av samhällets misslyckande och växande utanförskapsområden.
      Hade politiker och administrationer möjlighet att lösa problemet med medborgarlön så är det klart att de skulle välja den enklaste lösningen. Vi vet ju att deras problemlösningar alltmer handlar om den egna sysselsättningen och försörjningen.
      Det behöver rensas på många nivåer, inte bara FSK och AF.

      https://samnytt.se/video-gangbrak-pa-skola-polisen-ingrep-med-batong/

      • Medborgarlönen löser inte alla samhällsproblem i fråga om våld eftersom Sverige inte längre är homogent utan vi har klansamhällen och utanförskapsområden, liksom urartade föreställningar om snabba pengar. Men kanske några skulle dämpa sin aggressivitet om jakten på överlevnsadsmedel inte var så trängande. Troligen skulle genomstnittshyran + 10 000 för alla sjuka, arbetslösa och arbetsskygga som varken kan eller vill arbeta skulle gjuta olja på vågorna. Hur man sedan föredrar att bo är upp till var och en. 10 personer i en fyra skulle ge ganska mild hyra och mycket över till annat t ex.

       Problemet är att staten VILL ha bråk för att kunna polarisera, förtrycka och terrorisera medborgarna. Därför måste de som kontrollerar staten idag förpassas till någon ö i Söderhavet med fria drinkar och pooler fyllda med guld att bada i – där de kan minnas de goda tiderna utan fortsatt inflytande. Vi ska inte avundas deras förslagenhet vilken byggt upp deras stiftelser och tjuveri- och lögnverksamheter. Vi ska bara glädjas över att de sagt upp sig och försvunnit. Det är bra om de ser sig som vinnare och själva gläds åt sina djävulskaper på folkets bekostnad – bara de håller sig borta!.

       När jag pluggade konstvetenskap, kom jag under en läskurs över en bok i arkitektur som jag tyckte var mycket intressant – ungefär Frihet, makt och kontroll ur ett arkitektonisk perspektiv, här ett utdrag: https://docplayer.se/32635789-Thomas-a-markus-buildings-and-power-freedom-and-control-in-the-origin-of-modem-building-types-routledge-london-and-new-york-1993.html

       Markus menade att arkitektur som används till förvaltningsändamål har klara referenser till den klassiska arkitekturens tjocka murverk och rytmiskt placerade fönster osv är ett maktspråk (och maktanspråk) som kommuniceras omedvetet(?) till medborgare – här en länk till Nybro kommuns kommunhus Balder som terroriserade en hel by under många år sedan 1996: https://www.nybrokunskap.se/balder/

       Problemet med dylika byggnader menar Markus är att de som sitter därinne lika gärna kan se sig som inlåsta i byggnaden och utlåsta från resten av medborgarna. Det har under senare tid faktiskt blivit mycket tydligt att de uppförda byggnaderna (kanske omedvetet) även fungerar som fästningar, eftersom statens representanter har barrikaderat sig bakom fasader och interiört av dörrar och fönster som kräver anmälan för att få passera. Om utvecklingen mot helvetet fortsätter, kommer tjänstemännen att må bäst av att hålla sig i sin förvaltningsbyggand. Tjänstemän och folk blir alltmer fjärmade. Nu är 30% anställda av staten 2030 är det 50%. Bara en komplett idiot kan missa att detta är konstruerade jobb som i praktiken är mera att likna vid medborgarlön – för vissa.

       Dessa medborgare, som vi kallar ”tjänstemän” och saknar ansvar för sina handlingar, håller sig lugna och fina – så varför skulle inte övriga medborgare göra det? Utan den totalitära samhällskontrollen så skulle en sådan lösning vara fullt acceptabel – endast annars skulle människor riskera repressalier vilket skulle göra idén värdelös. Det är alltså lätt att se hur idéer kan vinklas – för eller emot enskilda medborgare. .

       • Gällande skolan bryr sig ingen om elevernas individuella utveckling eftersom det finns läroplaner och ämnesplaner som styr. Skolans problem är snarast att den har ett fokus på matchande mot förekommande arbeten. Kommer ens arbeten finnas i framtiden i någon större utsträckning? Så hur kan man då veta hur ungdomarna ska utbildas i en anda av meningsfullhet? BARN har sällan problem att se meningen med grundutbildningen i åk 1-6,men sen blir det svårt att motivera. Flitiga ungdomar idag kopplar bort sina intresseinriktningar till fömån för jobbinriktningar. Det får ju en psykologisk konsekvens förr eller senare. Carl Gustav Jung utvecklade individuationsprocessen – hur man blir den man egentligen är. Lämplig som kurs i åk 7-9. Men staten struntar i eleverna. De bryr sig bara om inkommande skattemedel. Ungdomars självkännedom och intuition tar dem längre utanför skolan än innanför. Hela systemet havererar och det är lika bra det. Men det är synd om ungdomarna i skarven.

        • Mo says:

         Du tänker väldigt bra, problemet är att politiker och systemet inte förmår att tänka på samma sätt. De sitter fast i boxen, kan och vågar inte se förändringen komma utan vill köra på i gamla hjulspår. Då blir det väldigt lätt för dem att använda medborgarlön på samma sätt som de passiviserande bidragssystemen har varit konstruerade, en sorts utslagningsmekanism.
         Då kan samhället inte heller använda sig av den enorma potential som finns hos människan.
         Men jag vill absolut inte avfärda medborgarlön men tycker att det är viktigt med modellen så att vi inte gräver en ny grop.

       • Mo says:

        Ni får omvandla kommunens tjänstemannahus till ett medborgarhus. För ökad direktdemokrati behövs samlingsplatser som olika aktörer kan ta i anspråk kostnadsfritt för information, samvaro, utbildning mm tillsammans med lokalbefolkningen. Ungefär som Folkets hus fungerade en gång i tiden.

        • JA! En superbra idé! Massor med ledigt utrymme till allt möjligt. Oftast nyare byggnader, förhoppningsvis utan mögel. De gamla kommunhusen passar även till äldreboende, I kommunhuset Balder i Nybro finns också atriumgårdar, varifrån virriga inte så lätt kan rymma.

       • Mo says:

        Sedan måste någon våga ta tag i penningsystem, vi kan inte fortsätta att skapa krediter som bygger upp falska tillgångsvärden framförallt på bostadssidan. När byggproduktionen kan plocka bort samhällets mjölkossa dvs de omfattande administrativa kostnaderna kanske vi kan få en prisreduktion på 50%. Vem ska då ta över alla utestående bolån i en övervärderad marknad när bankerna inte anser sig behöva ta ansvar för sitt pengaskapande. Det blir väl det vanliga, medborgarnas besparingar bränns i någon ny skattevariant.
        Inflationen tar fart inte pga ökad efterfrågan utan pga överbelastning i systemet dvs för stor penningmängd, som jag har förstått det. USA börjar höja räntorna, Sverige måste väl hänga på men de försöker förstås avvakta större justeringar till efter höstens riksdagsval.

      • Loa says:

       Eldfängda, grundliga Rebecca Weidmo Uvell:

       Bussning av barn kommer att bli verklighet
       5 maj 2022
       https://uvell.se/2022/05/05/bussning-av-barn-kommer-bli-verklighet/

       skrämselpropaganda som regeringen nu gör vad gäller deras senaste i raden av proportioner som ska avveckla det fria skolvalet.
       (…)
       Sedan grupperade vänstern om sig. Nu låtsas man som om man älskar valfriheten. Men det är bara en del saker som ska bort. Som allt som har med friskolor att göra. Kö, valfrihet och vinst, genom att man vill dra ner skolpengen med 8 %, vilket överstiger den genomsnittliga vinstmarginalen med råge, varför många skolor skulle gå i konkurs. Man kan avskaffa friskolor bakvägen alltså.

       Men det mest obehagliga med den här propositionen är bussningen av skolbarn.
       Vänstern har pratat om ”allsidig social sammansättning” i flera år men vägrar definiera det och ingen journalist har ännu försökt att fråga tills man får svar.
       (…)
       Finns inga platser kvar i skolorna närmast kommer ett urval av 6-åringarna att bussas till andra stadsdelar, där deras poäng i Sociala sammansättnings-databasen kan blanda ut aktuell skola till ett bättre genomsnitt.
       Att dessa barn inte får gå i en skola de kan gå till, inte gå med kompisar de växt upp, inte bor i närheten av sina nya skolkompisar eller ens betraktas som barn med rättigheter som bara är barnets hör alltså inte hit.
       Vänsterns syn på barn är att de är redskap.
       (…)
       Regeringen förtydligar också sin uppfattning om att elever främst inte är barn utan redskap genom avsnittet om de så kallade ”kamrateffekterna”, ett fint ord för kuddflickor där blotta närvaron av duktiga elever påstås inspirera sämre elever till bra studieresultat. Trots att det inte finns kamrateffekter på riktigt, det enda som händer är att skolan på snittet höjer sina resultat eftersom fler duktiga elever går där.
       De dåliga eleverna blir inte bättre.
       Kamrateffekter är kanske det absolut vidrigaste ordet jag vet i skoldebatten
       (…)
       Men att vi har F-9-skolor tycker vänstern är dåligt för då kan ju barnen, som fått börja i en skola i sin stadsdel på grund av närhetsprincipen, inte användas som integrationsredskap ens i högstadiet.
       Vad som händer med den andra hälften elever som vid 12 års ålder plötsligt slängs ut från den skola de gått i och inte får plats i en skola i närheten kan vi ju läsa innantill – bussning som sagt.
       De eleverna kommer i sin tur att tvingas att gå i ett högstadium i de förorter, vars barn kvoterats in till stadsdelen han eller hon bor i.

  • peterkrabbe says:

   Rekommenderar detta som en saga att läsa på landets alla förskolor! Tilläggas kanske att Natos hustru hette Meetoo.

  • Savalle says:

   🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   Tack, Mjölner! Det är den nakna sanningen i den svenska filialen av The World Wide Banana Republic.

  • ceskyraj says:

   Bra beskrivet vad som väntar i framtiden. Jag gissar, att efter valet kommer stora ske stora förändringar så m vi inte kan föreställa oss idag. Ändring av Grundlag och Nato medlemskap är bara början. Tyvärr!😱

   • Mo says:

    Den stora förändringen kan vi inte föreställa oss. När den frihetliga anarkin förlorat omdömet och självcensuren inte fungerar då kommer samhällets filter och sorterar bort.
    Några skrattar hela vägen till banken åt dem som har fastnat bakom gallret. Sverige har ingen Musk som är villig att lätta på locket.

 4. peterkrabbe says:

  http://franskafonster.blog/2022/05/09/en-marche-byter-namn-viktigt-val-12-juni/

  Frankofil-kollegan Lars Näslund ger i denna länk en initierad förklaring till det kommande valet till Nationalförsamlingen i Frankrike, som skall hållas i två omgångar under juni. Här kan man se hur komplicerat demokrati kan bli om man försöker på riktigt! Det gör fransmännen.

  Den splittring som Zemmours uppdykande på scenen innebar för presidentvalet – vilket sannolikt kostade Marine Le Pen segern – kan nu komma till nytta genom att försvaga Macrons ställning, trots hans försök att paketera om budskapet med nytt namn och förnyade ”ambitioner”. Nyckeln till att stoppa Macron är samarbete mellan socialister och högern, låter osannolikt trots att skillnaden egentligen inte är större än mellan sossar och SD i Sverige – samma väljarbas men olika syn på hur invandringen skall hanteras.

  • Loa says:

   ” beskedet att Macrons parti ”En Marche” kommer att ändra namn till ”Renaissance”. ” – Det var ju ett lappkast. Från Framåt till Bakåt. Pånyttfödelse av – – ? Ordet sammanblandande likt Le Pens Rassemblement. Som valsedlar i en tombola, hoppas och tror han kanske. – Törs han visa sig på stan? Där står väl fransmän med tjära och fjäder redo.

   • Det nya namnet är förstärkningsbegrepp och förbryllning för ”det var ju som vi alla vet betydligt bättre förr – så då går vi dit!” Typisk hyllning till det förflutna!

  • Mo says:

   När budskapet har blivit viktigare än budbäraren, då kan vi öppna dörren till pärleporten.

  • Mo says:

   Petrus är den ende som har kompetens och är trovärdig nog att vakta porten.

   https://old.bibeln.se/las/2k/matt#q=Matt+16%3A18f

 5. Mjölner says:

  Ubåtsincidenterna på 80-talet framstår mer och mer som en löjlig teaterpjäs där man fasade för kärnvapenbestyckade ubåtar från Ryssland men ignorerade dito Natobesök. Man t.o.m. släppte ut en ubåt vid incidenten på Hårsfjärden då man plötsligt upptäckte att det var en Natobåt. Den fick slinka ut dels för att den tillhörde Nato och dels för att den var kärnvapenbestyckad.
  Det skulle sett ut det att den dolda Natomedlemmen Sverige av misstag skulle ha sprängt en Natoubåt med kärnladdning ombord. Nu kommer Nato på besök i Stockholms frihamn med kärnvapen ombord. Bara små notiser i kontrollerade media.

  Obstinata fjortisar såsom Stenevi och Bolund tappar här alla argument att tjurigt döma ut kärnkraften som miljöfarlig. Både Sverige och Finland kommer i framtiden att bli fullständigt självlysande av radioaktiva kärnstridsspetsar.
  Förresten, Stenevi lider väl av fler och betydligt svårare diagnoser än Greta Thunberg.

 6. Svensson says:

  De fuskade i svenska valet, i presidentvalet och i valet av Macron.
  De bryr sig inte om att dölja det, tvärtom: Vi gör vad vi vill och ni kan inte göra något åt det!

 7. Mjölner says:

  Natolögnerna sätter rekord !
  Den utlovade ”hjälpen” är inte värd papperet det är skrivet på
  Alla medier ljuger samstämmigt att Sverige utlovats militärt stöd i händelse av konflikt under ansökningstiden. Alltså ett innehållslöst politiskt dokument avsett att lugna väljaropinionen, ett spel för gallerierna

  Sverige blir utan brittiska säkerhetsgarantier – får floskler istället. Dokumentets innehåll i korthet:
  Inget löfte om militärt stöd vid rysk attack
  Inte ens vapenleveranser utlovas
  Papperet är helt ceremoniellt, saknar praktisk betydelse och kallas för ”politisk deklaration av solidaritet”
  ”Detta dokument utgör ett politiskt utspel och är inte ett juridiskt bindande avtal under internationell rätt” står det

  Publicerad 11 maj 2022 kl 15.13
  https://www.friatider.se/sverige-blir-utan-brittiska-sakerhetsgarantier-far-floskler-istallet

  • Svensson says:

   Engelsmännen kanske har lärt sig läxan från 1939.

  • Mo says:

   Det känns ändå positivt med brittiskt engagemang nu när de har lämnat EU. Kan vara ett sätt att hålla samman Europa. Men USA skulle man vilja hålla utanför.

   • Mjölner says:

    Mo! Vilket engagemang? Läs en gång till.
    Det är klart kolonisatörerna USA och Storbritannien går varandras ärenden.
    USA har koloniserat hela klotet med militärbaser och tänker inte släppa tanken på världsherravälde. Storbritannien har förlorat sitt status som världsledande kolonisatör men agerar gärna i hälarna på storebror. Båda nationerna är väl kända för sina grymheter både i nutid och historiskt. Det finns två drivfjädrar som styr, självändamålet och vinsterna i det vapenindustriella komplexet. När man tömt Natos vapenlager genom införseln till Ukraina måste lagren återfyllas. Vem tjänar på det? Jo det vapenindustriella komplexet.
    USA vill ha ett evigt krig för det lönar sig, lönar sig enbart för USA. Kan jag vara tydligare?

    • Mjölner says:

     Måste tillägga, Ukraina är en veritabel godbit för USA:s krigsmaskin då man inte behöver riskera egna trupper utan låter Ukraina sköta hantverket och skörda förlusterna.
     Samtidigt har USA som strategi, försvaga Rysslands motståndskraft materiellt och politiskt för att i slutändan fälla president Putin och plundra, stycka och dela upp Ryssland i lagom attraktiva portionsbitar. Ett strålande tillfälle att utöka oligarkins förmögenheter.

     • jesslar53 says:

      Hur är det då med Yemen ?? USA säljer vapen för miljarder till Saudi och de senare bombar Yemen till stenåldern 370,000 döda men tyst från media inget folkmord där???,raython, ”lookahead” mfl, gör vinster
      Man undrar om en objektivt nyhetsrapportering kan få utrymme i befintliga kanaler, endast här på bloggen finns delade meningar så man kan vrida sitt tyckande i någorlunda korrekt rikktning.
      Galileo jorden är rund ,,kan det vara lukrativt sa påven ??

    • Mo says:

     Det enda som skulle kunna ge Europa lite sköld mot USAs intrång vore Storbritannien, så tänker jag. Men de kanske fortfarande är starkt lierade ?

     • jesslar53 says:

      Boris är ej att lita på , se runt om i världen remnants of the Brittish imperium men alla lyssnar på the Queen, och vem representerar hon ?? Londonia,,, world economic center ???

      • Mo says:

       Ja så är det, London har varit världens ekonomiska centrum och Washington dess militära dvs Pentagon.

 8. Loa says:

  What You Need to Know About the WHO Pandemic Treaty
  by Dr. Joseph Mercola
  May 10, 2022
  https://noqreport.com/2022/05/10/what-you-need-to-know-about-the-who-pandemic-treaty/

  The World Health Organization has started drafting a global pandemic treaty on pandemic preparedness that would grant it absolute power over global biosecurity, such as the power to implement digital identities/vaccine passports, mandatory vaccinations, travel restrictions, standardized medical care and more.

  In “The Corbett Report” above, independent journalist James Corbett reviews what this treaty is, how it will change the global landscape and strip you of some of your most basic rights and freedoms. Make no mistake, the WHO pandemic treaty is a direct attack on the sovereignty of its member states, as well as a direct attack on your bodily autonomy.

 9. Krister. says:

  En intervju med Scott Ritter, tidigare marin- och FN-vapeninspektör, om kriget i Ukraina och vad som händer om Finland och Sverige går med i Nato.

  • peterkrabbe says:

   En mycket övertygande föreläsning av en veteran med full insyn i båda sidors filosofier och mentalitet. Om inte Scott Ritter kan övertyga, kan ingen. Medlemskap i NATO innebär slutet för både Finland och Sverige, det råder inget tvivel om den saken.
   Vi måste fråga oss om våra politiker är mutade eller lobotomerade – eller bådadera. Inte ens en folkomröstning lär kunna rädda oss ur denna situationen, indoktrineringen går på högvarv. Dags att packa ihop och flytta till en bättre del av världen?

   • Eclipse says:

    Och samma dag som Finland aviserar sin medlemsansökan i NATO presenteras av en ren slump de första bilderna på det svarta slukhålet i Vintergatans mitt.

   • Loa says:

    http://www.jimstoneindia.com/.zv2.html
    May 12, 2022

    65 percent of Europe’s gas now cut off

    Yesterday Ukraine cut off 35 percent of Europe’s gas by shutting down a Russian pipeline that went across Ukraine. Today Russia shut off all gas going to Europe through the Yamal pipeline.
    Russia cut off the gas for ONE REASON: because Finland and Sweden are joining NATO and NATO canceled its years long process for doing that, to make it possible immediately. Russia views that as an enormous security threat, so Russia is now weakening Europe in preparation for war by cutting off the gas.

   • Loa says:

    Ett svenskt och finländskt Natomedlemskap skulle skapa en instabil
    värld, skriver Ola Tunander, professor emeritus vid
    fredsforskningsinstitutet Prio i Oslo.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Ola_Tunander

    Det finns inga motmedel mot ryska
    missiler med en räckvidd på 200 mil som snabbt
    kan slå ut Nato-baser i Norden.

    https://www.dn.se/insandare/ett-svenskt-natomedlemskap-skapar-en-instabil-varld/
    Insändare. 29 april 2022

    Det finns tre viktiga slutsatser för Sverige att dra av kriget i
    Ukraina.
    För det första behöver vi inte oroa oss för att Vladimir Putins
    Ryssland vill erövra ett västligt land. Om vi ser till en tumregel
    för invasioner och ockupationer i amerikansk militärteori har
    Ryssland gått in med mindre än en femtedel av de styrkor som
    hade varit nödvändigt. De borde ha gått in med minst en miljon
    man för att lyckas.
    Ryssland hade kunnat gå in med en mycket större styrka, men
    gjorde det inte. Vi kan därför säga med säkerhet att Ryssland inte
    ville erövra Ukraina, och om man inte vill ta Ukraina kommer
    man inte att ta ett nordiskt land.
    Ledarna i Moskva har erfarenhet av kriget i Afghanistan på
    80-talet. De vet att en ockupation äter upp hela statskassan. I sitt
    tal den 24 februari sade Putin att man inte skulle ockupera land.
    Han är knappast heller intresserad av att sätta in en ”Quisling-
    regering”. Den hade förutsatt en ockupation. Kriget i Ukraina
    handlar inte om en rysk erövring, men om något annat.

    För det andra är en medlemsansökan till Nato ett problem om
    man ligger tätt på ryska maktcentrum. Det viktigaste skälet till
    Rysslands invasion var Ukrainas hot om att gå med i Nato.
    Ryssland har sedan 2008 sagt att det kommer att leda till krig.
    men USA har trots det drivit saken. Den 10 november i fjol skrev
    USA och Ukraina på ett avtal om ”strategiskt partnerskap”, som
    öppnade för ett ukrainskt Natomedlemskap, vilket de visste
    skulle trigga ett krig.
    USA stödjer Ukraina för att kunna föra kriget mot Ryssland i
    Ukraina, sade Adam Schiff, ledare for kongressens
    underrättelsekommitté. Chas Freeman, som var Bill Clintons
    biträdande försvarsminister, säger att USA tänker slåss mot
    Ryssland ”till den sista ukrainaren”.
    USA vill ha ett krig mot Ryssland, för att försvaga Ryssland.
    Sverige behöver inte spela med i detta spel.

    Putin sade också att ett ukrainskt Natomedlemskap är ett hot
    mot den ryska ”statens existens”, och att man därför måste slå till
    i förebyggande syfte. Enligt rysk doktrin ger hot mot ”statens
    existens” rätt att sätta in kärnvapen. Invasionen handlar inte om
    att Ryssland vill erövra Ukraina, utan om att förhindra att USA
    kan placera ut vapen i närheten av Moskva.
    Frågan är nu om Finlands placering också är av betydelse.
    Putin vill knappast erövra något nordiskt land, men risken för
    motåtgärder om Finland och Sverige söker medlemskap är reell.

    För det tredje lär oss kriget i Ukraina att Ryssland kan slå ut
    vitala militära baser. Ryssarna kan sätta in missiler som den
    hypersoniska Kinzjal med en räckvidd på 2 000 kilometer för att
    slå ut alla USA-baser i Norden under de första minuterna av ett
    eventuellt framtida krig.
    Mot det finns inga motmedel. Ett Natomedlemskap ger därför
    knappast någon fördel.
    I praktiken kan dessa USA-baser användas för ett angrepp på
    Ryssland, men bara i de första minuterna av ett krig innan
    ryssarna slår tillbaka. Sedan skulle dessa baser bli utplånade.
    Ett medlemskap i Nato innebär kort sagt att vi bygger upp en
    destabiliserande militär struktur. Allt handlar om vem som slår
    till först. I stället för stabilitet skulle ett Natomedlemskap för
    Sverige och Finland skapa en instabil värld.

    • Mo says:

     En räddning för Ukraina skulle kunna bli ett EU medlemskap, det borde ha skett redan 2014 så kanske USAs slukhål aldrig hade fått en chans. Frågan är väl lite grann vad Polen förmår hantera, dem har svenska politiker med S i spetsen aktivt tryckt ned för att de inte bidraget tillräckligt i hanteringen av flyktingströmmar från MENA. Som om de inte gjort tillräckligt, Europas ryggrad !

   • jesslar53 says:

    Vart om man inte vill vaccinera sig ???

   • Smärtsam klartext. Han menar att enda möjligheten är att något/några av medlemsländerna sätter stopp för Finlands ansökan om medlemskap (och i så fall även Sveriges). Alla måste ju fatta att medlemsskap är självmord, särskilt för Finland. Kan man tänka sig att det finns förhandlingar under bordet om just en sådan lösning, låt säga från övriga Norden/Skandinavien? För att helt enkelt fördela skulden inför Nazi-Nato? Skulle inte en sådan överenskommelse innebära alltför många länder att betrakta som fiender för sammanslutningen?

   • Savalle says:

    Ja, verkligen en mycket övertygande föreläsning av en synnerligen erfaren och insatt före detta högt uppsatt amerikansk marinkårsofficer och vapeninspektör för FN!

    Scott Ritter växte upp i i en kärnvapenbestyckad amerikansk militärbas i Tyskland under det kalla krigen och han framhåller den ständiga rädslan att när som helst stekas till döds av motpartens atombomber.

    Scott Ritter gick i sin fars fotspår och blev själv en patriotisk militär, men så småningom genomskådade han det politiska fulspelet och gick ut i offentligheten med kritik.

    Då gillrades ”honungsfällor” för honom, vilket resulterade i långa fängelsestraff. Han skulle tystas. Så här skriver engelskspråkiga Wikipedia (översatt till svenska):

    ”Ritter var föremål för två brottsbekämpande brottsoperationer 2001. Han anklagades i juni 2001 för att ha försökt arrangera ett möte med en hemlig polis som utgav sig för att vara en 16-årig flicka. Han anklagades för ett förseelsebrott för ”försök att äventyra ett barns välfärd”. Anklagelsen avfärdades och protokollet förseglades efter att han avslutat sex månaders prövotid. Efter att denna information offentliggjordes i början av 2003, sa Ritter att tidpunkten för läckan var politiskt motiverad för att tysta hans motstånd mot Bush-administrationens strävan mot krig med Irak. Ritter arresterades igen i november 2009 efter kommunikation med en polisman som han träffade på en internetchattsajt. Polisen sa att han exponerade sig själv, via en webbkamera, efter att polisen upprepade gånger identifierat sig som en 15-årig flicka. Ritter sa i sitt eget vittnesmål under rättegången att han trodde att den andra parten var en vuxen som utspelade hennes fantasi. Nästa månad avstod Ritter från sin rätt till en preliminär förhandling och släpptes mot en osäker borgen på 25 000 $. Anklagelserna omfattade ”olaglig kontakt med en minderårig, brottslig användning av en kommunikationsanläggning, korruption av minderåriga, oanständig exponering, innehav av brottsinstrument, brottsförsök och brottslig uppmaning”.Ritter avvisade en åklagaruppgörelse och befanns skyldig till allt utom brottsförsöket i en rättssal i Monroe County, Pennsylvania, den 14 april 2011. I oktober 2011 fick han ett straff på 1½ till 5½ års fängelse. Han skickades till Laurel Highlands State fängelse i Somerset County, Pennsylvania, i mars 2012 och villkorligt frigiven i september 2014.”

    Tack, Krister, för detta utomordentligt viktiga vittnesmål!

    ”Something is rotten in the state of Denmark”, sade Hamlet, men vad hade han sagt om våra dagars Finland och Sverige?

   • Savalle says:

    Och så här skolas ”kanonmatsarbetare” moraliskt och etiskt:

    (America’s Marines Singing ”Days of Elijah”)

 10. Mjölner says:

  Är det någon här som tror att Nato är en försvarsallians rekommenderas läsning av boken ”Nato ett monster på katastrofkurs” skriven av Hans Myrebro. Recension av Björn Backengård.
  https://nyadagbladet.se/kultur/boken-nato-ett-monster-pa-katastrofkurs/

  • Mo says:

   Finland är väldigt politiskt eniga om ett NATO medlemskap och går i takt med sin befolkning. Att de upplever Ryssland som ett reellt hot är naturligt pga deras historia där de i närtid har fått uppleva effekten av rysk överhöghet både ekonomiskt och politiskt. Finlands öppenhet gentemot Ryssland har även medfört att de bättre ser och förstår utvecklingen där med deras
   återfall mot en ideologi med kommunistisk central styrning. Finland förstår Ryssland ungefär som Skåne förstår Danmark
   NATO skulle kunna bidra till stärkt nordiskt samarbete. Sverige behöver idag Finland mer än det omvända och i framtiden kan beroendet bli ännu större inte minst för energiförsörjningen.
   Det stora problemet är USA som jag ser det, vem vill att de ska bygga upp militära baser i ett svenskt försummat militärt försvar. Den slutliga dolkstöten sattes in under regeringen Reinfeldt ?

   https://svenska.yle.fi/a/7-10016450

   • Mjölner says:

    Förlåt Mo men, ”rysk överhöghet”, det skall väl i rättvisans namn vara ”sovjetisk överhöghet” om vi håller oss till modern historia. Jag fruktar du inte riktigt greppat vad Nato är om du tror att denna skurkorganisation skulle bidra till stärkt nordiskt samarbete.
    När det gäller beroendet mellan länderna så har du rätt att Sverige ligger i underläge f.n.
    Nu får de finländska mödrarna sticka tumvantar till de svenska soldaterna.

    • Mo says:

     Det blev en aning förenklat från min sida. Finland har en lång gemensam historia med det vi uppfattar som Ryssland som under en period övergick i en politisk union, Sovjet union under rysk överhöghet.
     Jag är enig med dig om NATOs mörka historia och det är förnuftigt att vara skeptisk. Men att blicka bakåt när världen förändras är inte heller särskilt klokt. Dels har vi nya starka aktörer som Kina och Indien som gör att USA kanske i framtiden måste acceptera en mer tillbakadragen roll. Sedan behöver vi fundera över om det finns andra hot Europa behöver skydda sig emot än krigiska stater i dessa folkvandringstider.
     Dessutom torde det inte stärka samarbetet att som ensamt land i Norden vara omgärdat av NATO anslutna länder.
     Tro inte att Finländska mödrar kommer att sticka vantar åt svenska soldater utanför NATO. Då har du inte förstått vilken situation Sverige befinner sig i idag. Det är en del av den svenska hybrisen.
     Här en kort redogörelse av Finland och Ryssland i det gemensamma ” Storfurstendömet Finland ”

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Finland_under_den_ryska_tiden

     • Mjölner says:

      Mo, du måste blicka bakåt ibland om du skall förstå vad som kommer hända, historien upprepar sig,alltid.Det var svenskarna som gav bort Finland till Ryssland Att sticka vantar var ett skämt. Under finska vinterkriget stickade de svenska mödrarna mulvantar till de finska soldaterna. De finska mödrarna repade upp och stickade fingervantar för att suominen Pekka skulle kunna avfyra sitt vapen.

      • Mo says:

       Det kanske var ett sätt att bli av med en svensk monark för att kunna installera en annan, inte vet jag.
       Jo, så kan det gå med den svenska välgörenheten, den är anpassad till givarens behov. De krigsbefriade svenskarna levde kvar med gamla vapen, tumgrepp på hanen, är det vad menar ?

 11. Loa says:

  Fria Tider kliar sig i huvudet

  Alla civila ute ur Azovstal
  12 maj 2022

  Alla civila har nu evakuerats från stålverket Azovstal i Mariupol uppger befälhavaren Svyatoslav Palamar för CNN. https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-05-11-22/h_407d32795e29c3ecf304696adbfc85d3
  Palamar uppger att han inte ”känner till” några fler civila i byggnaden.
  – Såvitt gäller… jag kan inte säga säkert… kanske finns det någon kvar längre in på området eftersom ingen internationell organisation haft möjlighet att ta sig dit för att bedöma situationen, säger han till CNN.

  Hur länge den strategiskt svårbegripliga belägringen av stålverket ska pågå meddelades dock inte. Ryssland har uppmanat trupperna att kapitulera och utlovat en human behandling av dem som krigsfångar.

  Ukraine’s President Volodymyr Zelenskyj said “phase two” would involve the exodus of the wounded and medics, as well as military still inside the plant.

  “military” – tro det…

 12. Savalle says:

  I den sexuella mångfaldighetens tid grönskar ibland enfaldigheten.

  Politiskt korrekt klädsel är ett talande exempel på det. Han och hon och hen och den etc. bär nästan alltid kavaj – och då ofta med pin på kavajslaget.

  Med tanke på statsministerns nya modeord ”allianslös” skulle det ju vara lite roligt om våra ledande politiker, som ju är kända för sin avspända självironiska humor, skulle byta ut sina kavajslagnålar mot en stor och tydligt läsbar pinnål med texten ”Hellre sanslös än allianslös!” och kanske även en dekal med samma text på bakrutan i limousinen.

  Tänk er en nykvistad hultingkulting med med sådan överstor glänsande malajslagnål struttande några steg efter raggarhaggan, även hon utsmyckad med en sådan pin-up-dekoration – därefter inklivande i en svart jättelimousim med rosa dekal över den tonade bakrutan med samma text.

  Vilken svensk skulle kunna motstå det?

  Skulle väl slå varje fejkad folkomröstning på fingrarna med hästlängder och saken vore biff!

  • Mo says:

   Omgärdade av Finland, Baltikum, Danmark och Norge i NATOring, blir inte Sverige den enfaldige då ? Påhejade av Erdogan blir vi iallafall, han kanske vill lätta på trycket.

   • peterkrabbe says:

    Det går ju bra för Schweiz och Österrike, så varför inte för Sverige? Vi får indirekt skydd utan att behöva bli delaktiga i krigen. Garantin för Schweiz är guldet, för Sverige stålet.

    • Mo says:

     Du har säkert rätt i detta… Om Nato har haft en ledande operativ roll i Ukraina konflikten så är det ett fruktansvärt misslyckande, inte minst för Stoltenberg. Man kanske skulle avveckla NATO istället, är inte det vad Macron önskar ?

     • peterkrabbe says:

      Macron vill bli av med det amerikanska inflytandet och anser att EU:s militära problem skall skötas av Frankrike och Tyskland tillsammans istället.
      En viktig aspekt för alla vapenproducerande länder i EU – dit hör också Sverige – är att genom NATO försöker USA styra alliansens vapentillverkning till amerikanska intressen. Det innebär att många vapenaffärer går Frankrikes näsa förbi till andra sidan Atlanten. Detta har tydligen inte ens Wallenberg förstått. Genom att all vapenbeväpning är amerikansk anser dessa att produktionen är säkrad under krigstid, man kan inte ha vapenfabriker i de krigsdrabbade länderna eftersom de utgör primära militära mål som snabbt förstörs. USA:s vapentillverkning var nyckeln till Englands överlevnad under andra världskriget.
      Frankrike förlorade nyligen en gigantisk u-båtsorder från Australien till USA efter ingripande av Biden, något som gjorde Macron rasande. Sverige har också ett rejält underläge i all vapenförsäljning genom att USA med politiska medel tar över flertalet order. Detta blir naturligtvis ännu värre när Sverige går med i NATO och inte längre upplevs som en oberoende aktör i krigstid.

      • Mo says:

       Men USA och deras vapentillverkning kan väl bli mål för andra aktörer med de nya vapnens räckvidd, jag tänker främst på RIK-länderna ( Ryssland-Indien-Kina ). Speciellt med tanke på om Kina skaffar sig vänskapliga relationer med länder i grannregionen Sydamerika.

    • Tack Peter! Exakt vad jag menat men inte fått fram explicit! Göran Persson uttalade i sina vanliga pompösa ordalag på 90-talet att ”Sverige skulle sparas”. En enkel slutsats var att det beror på Wallenbergs industrier, men kopplat till materialet som hanteras däri, blir det enkelt och begripligt varför – stålet! Och förstås gruvorna…

   • Loa says:

    Nej, vi förhåller oss NEUTRALA. Som alltid. Att vi gjort /gör något annat (pro NATO) under täcket, tar inte bort den FORMELLA, LEGALA statusen att vara NEUTRALA i krig, genom att vara alliansFRIA i fred.

    Neutralitet i folkrättslig bemärkelse är ett begrepp som har sin tillämpning endast i krigstid. I fredstid blev alliansfrihet den grundläggande förutsättningen för en politik som syftade till neutralitet i krig.

    • Mo says:

     Att försöka dra fördel av situationen i alla lägen är en strategi som inte håller i längden. Till slut blir vi en ensam spelare som ingen litar på.

     • Loa says:

      Att vara neutral är inte att ”försöka dra fördel av situationen”. Det är att göra INGENTING externt. Och att alla skall kunna lita på det.

 13. Mjölner says:

  Ja du Savalle, elegant och påhittigt beskrivet tycker jag, fast nålen borde sitta på ett annat ställe, där det KÄNNS.Pin-up-i-röven!

 14. eva-marie. Gene Kim konstaterar att reseten är här. En bit in i föredraget säger han att Sverige är särskilt följsamt för demonerna, alltså programmeringen!

  • eva-marie says:

   Intressant i dubbel mening, Carina ! Eftersom jag nyligen sett en video med Yuval Harari som han nämner i videon som säger att ”vi inte har ngn fri vilja”. Den obehagliga mannen säger typiskt nog även att berättelsen om Jesus i Bibeln är ”fake news” (!) och att vi inte har någon själ. Så han är verkligen inne på att hacka människor.
   Jag skall lägga ut videon jag såg med honom.
   Sen det där med ”utomjordingar” som kommer till jorden! Var det inte just det den lille profeten Otrok berättade i den serie du visade 🙂
   Derek Prince har berättat om hur Djävulen och hans följe huserar i den nedre delen av himlen och påverkar (delvis) med elektricitet.

   Så snart jag har tid skall jag leta upp den där videon. Är lite upptagen en stund just nu.

   • Mo says:

    Är det inte så att vi påverkas av olika viljor hela tiden, friheten ligger i att bejaka det som vår själ väljer åt oss att följa.

   • eva-marie says:

    Carina och Mo. Jag försöker hitta den video med Y Harari där han talar om att vi inte har någon själ och att berättelsen om att Jesus är ”fake news”, hur han nu kan veta det!
    Tills vidare har jag hittat två andra korta videor, där vi får ett smakprov på hans uttalanden och idèer. OBS! Denne man är Jesuit. Inte så förvånande kanske.
    Han betraktar människan som ett djur utan vare sig själ eller ande! Och vi är nu ”hack-bara”.
    Videorna här är korta men ”kärnfulla” med hans otäcka människosyn.

    Först om ”alla värdelösa människor”

    Här berättar han om hur vi nu är ”Hackable Animals”

    • eva-marie says:

     PS! Hans föreläsningar inför en större publik, hålls i en lite mer diplomatisk anda och verkar förförande och ”smarta” hos en del lyssnare. Jag har sett några kommentarer under ett tal och ser ord som ”brilliant”, ”super”, ”what an intelligent man” o s v

     • Tack eva-marie! Det ska bli intressant – jesuit minsann! 😉

      • Vilken idiot! Han har missat att lyckan gömmer sig bakom meningen – att skapa genom konstnärlig verksamhet, genom entreprenörsskap och genom att bygga relationer. Intressant att han betraktar männskan som ett djur. Det gör nämligen också den danske kosmologen Martinus. Han säger att delar av mänskligheten inte är riktit färdiga människor ännu utan tillhör i högre grad djurriket fortfarande. De kanske menar samma människor, men vi ser dem som under utveckling medan Jesuiten ser dem som under avveckling?

       • Eller hur blir det nu? Demoner likställer Gene Kim med globalistcirkusens clowner, som han då menar har regredierat. Till djurlika medvetanden skulle han kunna mena. Men vad menar då Jesuiten? Vilka kallar han djur? Dessa tolkar jag som clownerna, och det är alltså Jesuiten själv som ansvarar för resultet? De som Martinus pratar om kan nog vara både regredierade clowner och mindre omedvetna människor? Jag skulle nog aldrig dragit in Martinus i diskussionen… :-D.

        • eva-marie says:

         Ja, du Carina. Det jag uppfattar att denne jesuit och nära medarbetare till Swab menar, är att vi ALLA är djur. Han har ju uttryckligen sagt att vi saknar både själ och Ande, så jag har svårt att tro han menar ngt annat. Det obehagliga är att många tjusas av hans idèer och analyser och tänker sig att man kan ”förbättras” gnm AI-tekniken. Man förförs in i ett antikristligt tänkande eller värld, som jag ser det.

         Gene Kims föredrag var väldigt intressant, fast jag missade nog om han talade om att globalister har regredierat. (Hade lite bråttom när jag tittade) Själv har jag ingen klar uppfattning om den saken. Intressant också att han tog upp vårt land. Egentligen inte konstigt då vårt land tillhör ett av de mest sekulära länderna i västvärlden. ”Vi” är också i allmänhet väldigt snabba att anamma nya, moderna saker; mode, ideologier, musik . . .osv. Trist att vi hamnat i en sån kategori. Materialismen och ateismen har öppnat en del oönskade dörrar.

         • Ja, så är det förstås, varför såg jag inte det direkt?! Sverige är en huvudsaklig plattform för initiala marknadsundersökningar för Amerikanska varumärken. Inte så märkligt med tanke på ryktet…

          • eva-marie says:

           Här Carina. I den här videon får du lite mer om denne man;
           Han talar ofta om Bibeln och Jesus som ”fake”, men vet inte om han angripit ngn annan religion eller trossystem. En av kandidaterna till den ”falske profeten”?

          • Tack! Det ska bli intressant. Obegriplig attityd!

          • eva-marie says:

           Ca 17 min in i videon (tror jag) nämner han hur berättelsen om Jesus är ”fake news”. Tidigare nämner han Bibeln också. Just den kristna tron verkar vara huvudmålet för hans attacker.

          • Tack! Jag har ännu inte kommit till skott, så det får nog bli imorgon…

          • Kollade ändå. Han lever i en komplett spegelvärld visavi den naturliga. Hans attityd är intressant på så sätt att han exakt visar upp spegeln, precis som de brukar göra. Frågan är om han marknadsför det luciferianska åt sin vetenskapsförsamling, eller om han faktiskt har förvärvat eller fötts med spegeln så att den är äkta i sig, menar jag? Han är extremt enfaldig, hävdar att människor som kritiserar vaccin och klimatfjolleriet ”kan lära sig att underkasta sig vetenskapen”.
           Varför skulle någon vilja göra det när man nu äntligen sett igenom deras lögner och bedrägerier? En av de absolut sjukaste avarter av människa jag hört! Ändå tycks många idioter följa honom, och det var förstås exakt det som var meningen…

          • eva-marie says:

           Just det där att alla frivilligt skulle välja att underkasta sig vetenskapen, eller ”vetenskapen”, reagerade jag också på. Även om han marknadsför det här systemet på uppdrag av vetenskapsförsamlingen, verkar han tro på budskapet själv. Fast det är klart att han inte är ensam i det här projektet.
           Människosynen och de överdrivna hyllningarna (och tilltron till) AI-teknologin har i alla fall jag svårt att ta in. Men skrämmande nog verkar många beundra och tro på det han säger.

          • Jag tror att det beror på att alla människor behöver ha högre entiteter att rikta in sina ambitioner på. Vi människor är ju skapade till Guds avbild och vår strävan som individer genom alla våra fysiska liv är att utvecklas till Kristusmedvetanden, alltså att bli lika fullkomliga som Gud. För att kunna ta en sådan process på djupaste allvar måste vi kunna föreställa oss att just detta är möjligt, alltså att vi redan i detta liv kan urskilja händelser som utvecklat oss i denna riktning. Vi känner tidigt igen det embryo, de potentialer som ligger latenta i våra frön. Det stärker vår tro på Gud eftersom vi kan säga ”Nu vet jag att vi är i rörelse mot Gud eftersom jag fått tecken”. Därefter är stegen lätta till högre och högre medvetandenivåer. Oftast fortsätter själsarbetet in i nästa liv (såsom jag ser det) tills vi inte längre behöver ner på jorden med en kropp för att erfara alla aspekter av tillvaron. Vi lär oss kontinuerligt och att vägra utvecklas kallar Freud för dödsdriften och leder till depressioner. Just det anhang som Harari representerar gör sitt bästa för att hindra människan från utveckling. Freud hade kallat tekniken/AI för ett typiskt exempel på dödsdriften, strävanden som inte leder någon annanstans än till djupa depressioner. Men det är ju detta som är icke-människornas mål – för alla!

           Om dessa urartade människor/demoner inte har någon själ såsom vi människor uppfattar våra själar, är ju identifikationen och den själsliga kontakten med en entitet som Gud genom medvetandet, t ex drömmar och intuition, fullständigt omöjlig att begripa, och än mindre uppleva. Självklart är de avundsjuka på detta, och vill istället sänka VÅR existens till en fysisk/demonisk nivå. Tekniken/AI är ett substitut, det bästa de kan åstadkomma i brist på annat. Det är därför de säger sig, och vill få svaga människor att tro, att de kan bli Gudar genom detta substitut. De kämpar sannerligen för att bli lika oss. Men de kan bara bli en spegelvänd, förvriden och svag kopia.

           Eriks text om psykopaterna är också en konkret strategi för demoniska viljor att förstöra livet och samhörigheten mellan människor – dock framställd i mycket humoristisk och cynisk dager. Missa inte den! 🙂

          • eva-marie says:

           Tack för tipset. Och för dina tankar om utveckling jämfört med de idèer denne man förespråkar.
           Jag ser Hararis idèer som en modern form av Babels torn-bygge. Det misslyckades då, och kommer inte heller lyckas nu. Inte fullt ut i alla fall, fast det kanske kommer att verka framgångsrikt en kort tid.

           För många år sen gick jag en kurs där en man föreläste. Minns inte vad det egentligen handlade om, men en sak minns jag tydligt. Han sa att det i framtiden skulle finnas en teknik som gjorde det möjligt att se och veta vad människor tänker! Just då tyckte jag mest det var lite sience fiction över det hela, men också spännande att lyssna till. I dag undrar jag vad/ vilka idèer/ grupp som den mannen egentligen representerade.

          • eva-marie – en perfekt jämförelse med Babels torn! Vi är nu indelade i två huvudsakliga grupper och vi får allt svårare att förstå varandra. Tornet upp till Gud är uppenbarligen på gång uppåt, men som du påpekar så kommer inte projektet att lyckas den här gången heller. Det är obegripligt med vilket Gudsförakt Hariri uttrycker sig – och de som går hans väg är uppenbart förlorade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: