Farväl till friheten …

Vår nye landsfader, men jag tror inte att han vet var Sverige ligger i världen.

Under kommande vecka lär det bli klarhet i frågan om Sverige och Finland skall bli medlemmar i NATO eller inte. Knappast någon betvivlar att detta beslut, som i vanlig ordning tas över medborgarnas huvud, kommer att bli anslutning till en organisation som inte kan kallas något annat än globalismens världsarmé med syfte att besätta och kontrollera även resten av världen.

Genom skicklig marknadsföring har man fått opinionen dit man vill – hata Ryssland och hylla den amerikanska modellen. Man har till och med lyckats skapa en växande eufori som vi känner igen från det första världskrigets utbrott – akademiker, författare, poeter, arbetare, i stort sett alla hurrade och stod i kö vid inskrivningskontoren och grät om de inte blev utvalda att slåss för sitt land och den ”fria” världen. De flesta kom efter en kort tid hem i likkista eller blev med sina ihop skrapade delar begravda i en lergrop någonstans i Europa. För Europa var slagfältet då, precis som 25 år senare under det andra världskriget och kommer också att bli det i vår tid när det tredje världskriget är ett faktum.

Man förstod lika lite då som nu att dessa tre världskrig ingick och ingår i en långsiktig strategi att genomföra ett globalt styre under ledning av en självutnämnd elit.

Få frågar sig varför detta vansinne inte tog slut efter det kalla krigets avslut 1993, då Warszawapakten avskaffades. Borde inte då även NATO ha avskaffats, när världen stod inför ömsesidiga löften om fred, handel och samlevnad i en värld utan krig?

Naturligtvis inte, man hade knappt kommit halvvägs. Tyskland hade lagts på rygg, men Ryssland fanns kvar som en ideologisk konkurrent om hur världen skulle styras.

Eller som Scott Ritter formulerar det i denna för Magdalena Andersson och Peter Hultqvist rimligtvis obligatoriska föreläsning om NATO:s egentliga syfte i Europa:

 • Keep the russians out
 • Keep the americans in
 • Keep the germans down

Den viktigaste punkten här är nog att kunna behålla den amerikanska militären på plats i Europa och att därmed också behålla sitt inflytande över vår politik.

Kan någon ge en hållbar förklaring till varför vi skulle behöva ha amerikansk trupp och alla deras vapensystem utplacerade över hela Europa under de trettio år som gått sedan Sovjet lämnade Östeuropa och skrotade sin egen militärpakt i förhoppningen att nu skulle vi leva fredligt tillsammans istället? Det ryska folkets ofattbara lidande under andra världskriget med 20 miljoner döda skulle aldrig få upprepas. Hitler var död och skulle knappast kunna återkomma, resten av nazitopparna hade ju flytt till USA eller Sydamerika. Inte ens judarna hade något att frukta.

Situationen idag innebär i praktiken att Europa är ockuperat av USA. Deras nästa mål är Ryssland och därefter kommer Kina. Resten faller av sig självt. Ryssland vill man tvinga på knä genom att omringa landet med missiler på alla sidor, så nära Moskva som möjligt. Man tror att Putin då ger upp och överlämnar sitt land, alternativt ”med lite hjälp” får en folkopinion att välja en annan president (det finns en handfull oligarker som står och väntar), eller i värsta fall tvingar in landet i ett förödande världskrig – som USA i sin enfald tror att de vinner utan problem (bara att krypa ner i alla bunkers i Washington och vänta tills krutröken försvinner).

Det kommande världskriget kan liknas vid historiens största bankrån. Den konkursfärdiga rånaren USA försöker bryta sig in i Ryssland för att stjäla deras guld, gas, olja, skog och åkrar tillsammans med de mineraler som tagit slut i deras egna förråd. Har Sverige och Finland någon anledning att delta i denna kriminella verksamhet? Vad tror vi oss vinna på ett deltagande? När rånaren ligger ihjälskjuten på gatan, tror vi då att vi kan springa därifrån?

Ryssland kommer aldrig att ge sig frivilligt inför västvärldens hot. Varför skulle de göra det? Ett krig i större skala skulle inte ha mycket gemensamt med de begränsade insatserna i Ukraina. Ryssland kan ställa upp en armé om en miljon man och kommer garanterat att få stöd av Kina, som har resurser med ytterligare en miljon man. Kina har länge insett att man är förlorade om Ryssland faller. Därför kommer det inte att ske.

Vad som kommer att hända om Sverige och Finland går med i NATO är att Ryssland tvingas trappa upp den mindre konflikten i Ukraina till att omfatta även vår del av Europa för att säkra sina ingångar i Östersjön. Problemen är tillräckligt stora för Ryssland genom situationen i Svarta Havet, hotade handelsförbindelser där och vid Bosporen som redan styrs av NATO genom ett Turkiet, som visserligen vacklar men ännu är lojal medlem. Att få samma problem även vid Öresund kommer att bli droppen som får bägaren att rinna över. Kaliningrad och Rysslands näst viktigaste stad S:t Petersburg 15 mil från en Finska Viken som helt kontrolleras av NATO?  Kan man skrämma någon som håller på att bli strypt med att om han gör motstånd så får han skylla sig själv? Han lär dö oavsett. En spark i skrevet har bättre effekt. Den kommer vi att få via Gotland, Blekinge och Skåne. Detta har till och med sossarna i Skåne förstått och avstyrker därför medverkan i NATO.

I första ronden kommer Ryssland att ta kontrollen över Helsingfors och Finska Viken. Men vi djärva svenska vikingar är de första som i NATO:s namn rusar till brödrafolkets hjälp. Efter ett par veckor är vi sönderbombade till småsmulor. Inte med snälla missiler utan med kärnvapen, för i det läget är kriget totalt. Skall vi stå på Falsterbonäsets strand och hurra när det första amerikanska hangarfartyget glider in genom Öresund för att ”skydda” oss? Tror ni att det blir ett sevärt skådespel när den ryska Östersjöflottan möter upp vid Bornholm? För några hundra år sedan stod svenskarna på resterna av Skanörs medeltida borgtorn och betittade dåtidens största sjöslag mellan svenska och danska flottorna. Man kunde höra de drunknande sjömännen skrika i kanonernas muller och röken från brinnande fartyg. I vår tid kommer det inte att finnas någon åskådarläktare. Ryssarna har redan vid ett flertal tillfällen övat inflygning med bombflyg, eskorterat av jaktflyg, mot Kastrup flygplats i Köpenhamn. Allt är detaljplanerat, klockat och klart.

Men inte skall vi låta oss bli hotade, Sveriges morske män och Magdalena Andersson vet bättre. Musen som röt. NATO skall ju hjälpa oss. Så småningom. När man diskuterat saken och fått klartecken från Turkiet och de övriga medlemmarna vid Medelhavet, som nog tycker att deras intressen är viktigare. Låt ryssarna spilla sitt krut i Östersjön, där är ju ändå för kallt att bada. Och där fanns ju den där Sven Dufva som inte släppte en djävel över bron. De klarar sig nog ett tag. En vecka till…

Man måste fundera över vilka intressen som riskerar att sätta vårt land i den här situationen. Efter 200 år av neutralitet skall vi plötsligt bli stridande part i en allians riktad mot våra närmaste grannar. Att kriget i Ukraina är framprovocerat av amerikanska intressen har jag visat med önskvärd tydlighet i min tidigare artikelserie om Ukraina. Det är ingen isolerad företeelse utan ett steg på vägen mot ett storskaligt angrepp på Ryssland. Anledningen är som Ritter berättar ovan att Ryssland närmar sig Europa genom ökade handelsförbindelser och hjälpsamma leveranser av 65% av vårt energibehov i EU.

Stärkta relationer med superkontinenten Ryssland innebär att våra relationer med USA minskar i angelägenhetsgrad. Ryssland får ökad ekonomisk styrka och med automatik ett växande näringsliv genom etablering av europeiska företag där. Detta samtidigt som USA är ett sjunkande slagskepp med en ekonomi som närmar sig konkurs.

Keep russians out and americans in. Det är hela problembilden. För fortsättningen är ju att globalismen skall segra genom att den amerikanska storfinansen och storföretagen skall kunna styra världen genom att muta regeringar och köpa marionetter på presidentposter och utrikesdepartement. Ni vet alla vilka de är, jag behöver inte nämna namnen lika lite som Jan Öberg i sin analys, där han beskriver ett liknande scenario. Putin går inte att muta, han är en ryss av det rätta virket.

Ryssland har en gyllene framtid – utan USA. USA har ingen framtid – utan Ryssland. Varför satsar vi då på fel häst? Med alla vårt lands tillgångar och människoliv i potten?

Varför låter man inte det svenska folket få ha ett avgörande i valet om några månader? Jo, för att grundlagen skall hinna ändras nu, före valet och sedan till hösten, efter valet –  för att vi skall bli bättre anpassade till den globalism som kommer att bli demokratins undergång för hela västvärlden. Varför låter vi detta ske inför våra ögon utan att protestera? För en gångs skull skall jag citera Greta – ”Shame on You”!  Jag refererar idag till och med till DN som garderar sig genom Ola Tunanders artikel!

Tycker någon att jag överdriver? Nåväl, vi kan diskutera vidare i himmelen, där får vi gott om tid…

Peter Krabbe

165 Responses to Farväl till friheten …

 1. Loa says:

  Man får sätt sin lit till – Turkiet!!

  Turkiet säger nej till svenskt Nato-inträde
  Publicerad 13 maj 2022 kl 14.49
  https://www.friatider.se/turkiet-sager-nej-till-svenskt-nato-medlemskap

  USA kan ha en tuffare uppgift än väntat framför sig när supermakten ska få samtliga 30 medlemsländer att släppa in Sverige och Finland i militäralliansen Nato. En av dem som sätter sig på tvären är militärt mäktiga Turkiet,

  och Kroatien inte att förglömma.
  .

  13 maj 2022, 15:24
  https://nyadagbladet.se/utrikes/erdogan-sager-nej-till-sverige-och-finland-i-nato/

  Turkiets president Recep Tayyip Erdogan menar att man kommer att nyttja sin vetorätt till att blockera alla försök från Finlands och Sveriges sida att ansluta till Nato.

  ** BINGO: **
  motiverar detta med bland annat att Skandinaviska länder fungerar som härbärge åt terrororganisationer.

  Där fick våra styrande så de teg!!
  Inte en fredsaspekt, utan en våldsaspekt på vårt land!
  .

  Låt vara att det är kurder han riktar in sig på..

  Turkiet kan stoppa svenskt Natomedlemskap med veto
  13 maj 2022 kl. 15.05
  https://samnytt.se/turkiet-kan-stoppa-svenskt-natomedlemskap-med-veto/

  Erdogan says Scandinavia countries have become a safe haven for terrorism. “They are even members of the parliament in some countries,” he said. “Sweden has become a home for PKK and other terror groups.

  • peterkrabbe says:

   Erdogan retorik syftar sannolikt till att få betalt för att säga ja, på samma sätt som han fått betalt för att hålla flyktingar borta från EU:s gränser. Men det är också så att Turkiet har en oerhört utsatt position genom att ha kontrollen över Bosporen. Det är redan nu en stubintråd som ligger och pyr genom att kraven från NATO att stänga ute all rysk fartygstrafik, civil som militär, utgör en uppenbar risk för Turkiet att bli måltavla i konflikten. Denna blir större om även Öresund stängs för ryska fartyg, i det läget lever vi lika farligt som turkarna. Om någon blockerar vägen blir naturligtvis första åtgärden för den drabbade att ta bort blockaget.
   Det är bekvämt för amerikanska generaler att bara ha en karta att flytta pjäser på, det ger rationella beslut. För oss handlar det om att skydda vårt europeiska kulturarv, vilket sällan överensstämmer med militär strategi. Svenska politiker är så naiva att man skulle vilja gråta. Det vi ser nu är historiens största landsförräderi.

   • Maggan/Friberg/Wallenberg kanske snarare betalar honom för att säga nej? Med tanke på de enorma värden som Wallenbergsfären representerar, och som kan upphöra att existera plötsligen?

  • Savalle says:

   8-klövern är ett passande uttryck. Partier med egen färg, men ingen egen agenda. Tillsammans bildar riksdagspartierna en ytligt sett vacker regnbåge, med HBTQI som belysning och migration som dekoration.

   Fyrklöver lär ge tur, men Åttaklöver för tankarna till någont fyrbent, fyrkantigt med klövar och kanske snett grinande tvetungat tryne…?

   • Savalle says:

    Hoppsan!

    Nu gjorde jag samma misstag som jag gjort några gånger tidigare. Kommentaren var avsedd för ett annat internetforum, men av misstag publicerade jag den även här, eftersom jag ofta förbereder mina kommentarer här.

    Men kanske är den även här begriplig – utan kontext…?

 2. Mjölner says:

  En förödande skarpsynt och realistisk skrivning, alldeles utmärkt framställt.
  Håll ryssarna ute
  Amerikanarna inne
  Tyskarna nere.
  Greta har fått 7,5 miljoner från farbror Soros så nu kan hon gå på diskotek och partaja.

 3. Savalle says:

  Det blå i mitten av Nato-flaggan ger en viss association…

 4. Savalle says:

  Politikerproffsen fårhandslobbar över befolkningen:

  https://newsvoice.se/2022/05/lobbyismen-sverige-oreglerad-sossarna/

  En snygg fårhand…

  Klicka för att komma åt jo05_2.pdf

 5. Rune N says:

  Ja, det är mycket märkligt att man har fått de flesta i Sverige och Finland att tro att vi får högre säkerhet i Norden om vi förbinder oss till evig fiendskap till Ryssland.
  När det är precis tvärtom. Att vänskapliga förbindelser med detta land är den rätta vägen att gå. Med affärsförbindelser, kulturutbyte mm.
  Men då får man förstås respektera ryssarna och acceptera att de har lite speciella egenheter och inte är i alla avseenden som oss.

 6. Anna af Trampe says:

  Mitt i prick, käre Peter! Väldigt sorgligt så få svenskar med huvudet på skaft har kurage att gå emot den påbjudna ”folkopinionen”.

 7. Benny says:

  Man undrar ju i sitt stilla sinne vilka krafter som verkligen styr hela scenariot, för den stat som i slutändan kommer att tjäna på krigen som ruinerar Europa och USA är ju Kina? Kanske är det så att globalisterna i smyg agerar och spelar under täcket med de kinesiska oligarkerna och helt sonika anser att världens vita befolkning egentligen är problemet för globalisternas mål och därför måste försvagas via krig och splittring? För det som händer i världen idag är helt obegripligt och kanske är det så illa att ingen har någon som helst kontroll över skeendet och då är nog tredje världskriget snart igång om krigsmånglarna får fortsätta med sitt värv! Om inte situationen lugnar sig snart och EU, USA inte tar den nazianstrukna regimen i Kiev i örat och ser till att de olika delrepublikerna i Ukraina själva får avgöra sin tillhörighet enligt Minsk-avtalet så är det snart god natt…Många aningslösa politiker inser inte ens vilken farlig situation världen befinner sig i utan lallar vidare helt bekymmerslöst och skapar ännu mer oreda som Sverige och Finland med Nato-hysterin som drabbat regimerna i de båda nordiska länderna.

 8. Tusen tack Peter – mycket klargörande!

  I mina ögon är det du skriver en ekvation som är omöjlig på flera plan.

  1. Ryssland-Kina kommer inte, och behöver inte heller att vika sig.
  2. Maggan kommer ALLTID att stå på Fribergs-Wallenbergs sida, MEN skulle ALDRIG att tillåta destruktion av Wallenbergs imperium.
  a. Därför spelar Maggan rollen av Natovän.
  b. De har löst problemet med hjälp av att andra stater, t ex Turkiet/Erdogan som hindrar.

  Slutsatsen måste därför bli att krig är omöjligt, endast Nato/Nazi/Globalisterna kan förlora ett sådant krig. Centralbanksystemet må ha tjänat storkovan på dubbelsidigt stöd i tidigare krig, men den här gången måste Europa offra hela sin industriella flotta – inte bara det finansiella sjunkande skeppet. Putin kan pricka varenda anläggning ägd av Wallenbersfären i Sverige, och det hoppas jag att han i så fall gör om Sverige går med i Nato! Tror någon att Maggan skulle ta den risken – till på köpet med den egna maken Friberg inblandad i soppan?

 9. bjornwiklund says:

  ”Tycker någon att jag överdriver?” frågan är nästan retorisk för det som JB, den TDS i USA har helt under radarn ordnat en global överenskommelse som ger WHO ensamt att säga vad som är en ”pandemi” et. al. och att de råder ensamt över vilka åtgärder som ett specifikt lan kan utsättas för….. Minns Irak, Libyen och alla andra….. NATO – frågan är som en mild sommarbris jmf med vad som i mörkret tagits fram av samma regim som driver NATO……

 10. stigrydmark says:

  När vi skickade pansarvapen till Ukraina så var det en hälsning till Putin: Vi är också din fiende. En NATO-anslutning kommer att innebära att missiler därmed kommer att riktas mot svenska mål. Vi är för Ryssland ett legitimt militärt mål, vi har bekänt färg.
  Vi kunde ha valt att sitta lugnt i båten och fått den största säkerheten, I modern tid har Ryssland aldrig visat något militärt intresse.
  Ingen vet hur Putin i längden kommer att reagera på NATO-ländernas vapenleveranser till Ukraina. Jag skulle ha känt full trygghet om Sverige inte agerat, Nu får vi ett mycket ovisst och otryggt läge.

 11. Om vi överlever denna kritiska tid, vore det en bra idé att starta om det demokratiska systemet. Mycket informativ intervju av Jesper Johansson som möter Ulf Beijerstrands och ”Knapptryckarna”. Ett genomtänkt direktdemokratiskt valsystem – oslagbart!

 12. Mjölner says:

  Sverige-NATO
  Fördummad Analys Eller Dold Agenda Bakom Svensk Säkerhetspolitik?
  Här en analys om alla frågetecken och lösa trådar om Sverige/Finland anslutningen till Nato.
  Den ryska björnen är nu utdriven ur idet, tänker den anfalla?
  I Östersjön finns bara sill, so what.

  https://www.iryssland.nu/sverige-nato/fordummad-analys-eller-dold-agenda-bakom-beskrivningen-av-hotbilden-mot-sverige/

  • Sven says:

   Just så känns det väldigt ofta i ett flertal frågor. Analysen tjänar endast till att främja den agenda man bestämt sig för skall gälla.

 13. Janos Levai says:

  Turkiet kan blockera NATO-medlemskap för Finland, Sverige | Libertarian Institute

  Omröstningen för att erkänna måste vara enhällig.

  https://libertarianinstitute.org/news-roundup/turkey-could-block-nato-membership-for-finland-sweden/

  Ryssland för att minska elförsörjningen till Finland lördag på hälarna av tillkännagav NATO-bud

  https://www. zerohedge.com/energy/russia-cut-electricity-finland-saturday-heels-announced-nato-bud


  rysk tjänsteman säger att NATO riskerar direkt konflikt med Ryssland och det ”fullfjädrade” kärnvapenkriget

  sa Dmitrij Medvedev

  Rysslands före detta president Dmitrij Medvedev, som nu är biträdande i Rysslands säkerhetsråd, varnade på torsdagen för att USA och Nato riskerar en direkt konflikt med Ryssland och ett ”fullfjädrat” kärnvapenkrig genom att hälla vapen i Ukraina. Ett sådant scenario skulle vara ”förödande” för alla .

  https://news.antiwar.com/2022/05/12/russian-official-says-nato-risking-direct-conflict-with-russia-and-full-fledged-nuclear-war/

  Förstår han att västvärlden styrs av psykopater?

  • Loa says:

   Klart: Turkiet stoppar svenskt Nato-inträde
   16 maj 2022 kl 20.43
   https://www.friatider.se/klart-turkiet-stoppar-svenskt-nato-intrade

   Turkiets president Erdogan säger att Turkiet kommer att stoppa Nato-medlemskap för både Sverige och Finland, rapporterar Reuters.
   Enligt Reuters säger han också att diplomater från Sverige och Finland inte ens behöver bemöda sig med att komma Turkiet för att försöka övertala hans ministrar att ändra sig,

   Turkisk statsmedia rapporterar att Sverige har vägrat att repatriera 33 invandrare av turkisk härkomst som är åtalade i Turkiet för inblandning i terrorism. Detta är orsaken till att Turkiet kommer använda sitt veto för att blockera Nato-ansökan.

 14. Loa says:

  Kolla!
  Nya Tider:
  Franska presidentvalet: Sönderrivna valsedlar och rykten om valfusk
  30 april, 2022
  https://www.nyatider.nu/franska-presidentvalet-sonderrivna-valsedlar-och-rykten-om-valfusk/

  Kort artikel, inkl. bild av tv-skärmen, i papperstidningen v.19,
  lång i nätupplagan eNyT v. 18/2022
  låt vara lamt:

  På söndagskvällen tolkades ett inslag av TV-kanalen France 2 med ett fel på siffrorna omedelbart som bevis på valfusk. I konflikt med det angivna resultatet på 58,5 procent för Emmanuel Macron visade man antalet röster, något som i stället gav vinsten åt Le Pen. Trots meddelandena från redaktionen som förklarade att det hela berodde på ett ”tekniskt fel” fortsätter ryktet att cirkulera.

  • peterkrabbe says:

   ”Tekniska fel” utan vidare motivering tycks inte vara tillräcklig information för att tysta ner valfusk. Återstår att se om fransmännen nöjer sig med detta eller om man kan ta fram en objektiv granskare av datasystemet som fastställer vad som pågår. Nu är det val på nytt om en månad. Vill man hindra insyn i systemen för att kunna styra även detta resultat?
   Man kan inte påstå att Macron var en ”förväntad” vinnare, med 25% av stödet enligt opinionsundersökningarna. Att han vann berodde helt på att man med medias hjälp lyckats splittra oppositionen i småfragment – eller valfusk. Om vänstern hade samlats runt en kandidat och högern gjort detsamma hade Macron inte ens gått till andra omgången. Valet hade stått mellan Melenchon och Le Pen.

   • Benny says:

    Vi är ju vana vid manipulerade val från Sverige så detta visar bara hur den liberala diktaturen ska hållas kvar vid makten i de olika länderna. Om man skrapar på ytan av en liberal dyker nämligen en fascist upp under den tunna fernissan av den demokrati man anser sig skydda. Devisen är ”gärna demokrati men på bombliberalismens villkor” och globalisterna vill ju gärna ha en liberal diktatur i alla länder. I Sverige kallas det den ”enda vägens politik” som bekant.

 15. Loa says:

  Here’s the main reason why Russia has to completely neutralize Ukraine!
  April 27, 2022
  by State of the Nation
  https://stateofthenation.co/?p=113771

  But it’s the US and NATO military leaders, Western intel agents, AFU officers and Ukraine soldiers skulked in Azovstal that Russia really wants and is willing to protect, especially those who are privy to the bioterrorist operations.
  Putin knows exactly what the Azovstal biolabs were up to. He also needs to preserve the evidence so he can show the whole world what the US-UK-UA-EU-NATO bioterror group was planning to unleash in both Donbass and Russia.

  .

  http://www.jimstoneindia.com/.zu9.html
  posted May 15 2022

  ONE PHOTO has told us the ENTIRE story about what happened at Azovstal steel mill and in Ukraine overall.
  From the photo you can clearly see that Russia put a successful seige on Azovstal and starved them out. Yes it is indeed spec ops admiral Eric Olson after he shed 50 pounds and had to surrender just to survive.

  • peterkrabbe says:

   Tack Loa. Under det senaste dygnet har bara en kommentar släppts igenom, trots 2000 läsningar. Eftersom detta aldrig har hänt tidigare under de senaste fem åren utgår jag ifrån att mitt flöde har spärrats för att inte störa dagens regeringsbesked. Om någon skickat kommentarer som inte publicerats så försök på måndag igen och låt mig gärna få veta det! Detta för att jag skall kunna utreda vilken aktör som ligger bakom.
   Naturligtvis blev det anslutning till NATO, men att Turkiet skulle bli en svår nöt att knäcka för etablissemanget hade de nog inte räknat med. Nu försöker man bagatellisera problemet, men det lär bli dyrt att lösa. Erdogan har tveklöst en poäng i att ett Östersjön i NATO:s händer ökar den ryska pressen på Turkiet att hålla Bosporen öppen istället. Det gör Turkiet mer utsatt som måltavla i en kommande konflikt. Dessutom kommer Östersjön att ta en stor del av NATO:s budget i anspråk med den nya spelplanen, vilket också missgynnar Turkiet. Det handlar inte bara om terroriststämplar.

   • Loa says:

    Och du menar att det var jag som släpptes igenom..? En sån omvänd ära. De har kanske sniffat efter ordet ‘NATO’ denna dag.
    2000 läsningar är ju jättebra – visar hur svältfödda svenskar är på information från annat håll än regeringens väpnade gren.

   • Mo says:

    Terroriststämplar och människosmugglare underlättar förstås andra flöden från överbefolkade områden som tex Afghanistan med ett redan hårt belastat Turkiet som mellanstation.

  • peterkrabbe says:

   En godbit för ryssarna som svider! Att kunna bevisa för omvärlden att NATO stått för stridsledningen i Ukraina är ett drömscenario för Putin. Man kan undra vad mer som kommer fram ur Azovstal!

   • Loa says:

    De håller ställningarna; ingen kommer ut. Erbjuds att kapitulera,

    RT EXCLUSIVE | Battle rages at steelworks in Mariupol
    May 16th, 2022
    https://odysee.com/3re:a67099018a9123b09239c7aef9970843ad008c59
    3 min.

    • Loa says:

     Stålverket evakueras – Azovbataljonen beordras kapitulera
     Publicerad 17 maj 2022 kl 08.09
     https://www.friatider.se/stalverket-evakueras-azovbataljonen-beordras-kapitulera

     Ukraina uppger att 264 soldater från stålverket Azovstal i Mariupol nu har evakuerats och tagits till rysskontrollerat område. De återstående ska enligt uppgift kapitulera under tisdagen.

     Sammanlagt ska Ukraina hittills ha gått med på att evakuera 264 av sina soldater – varav många skadade – från Azovstal, rapporterar BBC News.
     Samtliga har tagits till orter som kontrolleras av Ryssland, och de skadade vårdas på sjukhus.
     Det är framför allt medlemmar i den nynazistiska Azovbataljonen som de senaste veckorna befunnit sig i tunnlarna under stålverket. De har vägrat att kapitulera för ryssarna, trots att Azovstal omringats och blockerats av de ryska styrkorna.
     Men regeringen i Kiev har nu beordrat de kvarvarande soldaterna att ge upp, så att deras liv kan räddas.

     .

     Ukraina kapitulerar Azovstal – stålverket utryms
     2022-05-17 10:25
     https://nordfront.se/ukraina-kapitulerar-azovstal-stalverket-utryms

     22 april trycktes återstoden av de ukrainska trupper som stationerats i staden Mariupol tillbaka till stadens stålverkskomplex Azovstal. Stålverkskomplexet beskrivs som 11 kvadratkilometer stort, med ett omfattande tunnel- och bunkersystem under jord som konstruerats under sovjetisk tid för att motstå en kärnvapenattack.

     Sedan dess har trupperna utsatts för hårt tryck av framförallt tjetjenska specialtrupper och soldater från Folkrepubliken Donetsk.

     Även om ukrainska soldater i omgångar har kapitulerat, har en grupp av de mest hårdföra medlemmarna i den så kallade Azovbataljonen trots flera erbjudanden från Ryssland vägrat att ge upp, något som de enligt uppgift fram till nu också förbjudits att göra av Kiev.
     Men under måndagen kommer uppgifter att Kiev har beordrat de trupper som är kvar att kapitulera.

     Det är oklart hur många som fortfarande finns kvar i stålverket, men Ryssland bedömer att det rör sig om cirka 2 200 ”nationalister och utländska legosoldater”.

  • Eclipse says:

   Amiral Eric T. Olson gick i pension 2011 och redan då såg han äldre ut än vad Azovstalmannen i keps gör. Så bevisvärdet är tyvärr noll.

 16. Mjölner says:

  När jag ser och hör den svenska statsministern stå i talarstolen och säga- ”Sverige har efter 200 år av alliansfrihet bestämt sig för att gå med i Nato”, -känner jag som patriot ett stick i hjärtat av besvikelse. Hon står ju där och blåljuger! Oavsett om det är en röst från okunskapens bråddjup, naivitet eller vad det vara må, så ljuger hon svenska folket rakt i ansiktet. Att hon inte skäms står tydligt skrivet i hennes eget ansikte.

  Redan 1950 hade Sverige en trasa med i Natobaljan. Alla regeringar sedan dess av alla kulörer har befrämjat samarbete med Nato och i hemlighet gått bakom ryggen på Sveriges folk. Sveriges makthavare har utan mandat riskerat Sveriges suveränitet och nationella säkerhet i decennier.

  Samtidigt som trasorna blev fler genom åren växte engagemanget till en hel byk. Hur är det egentligen med alla FN-uppdrag, var det så säkert att det var rena och snövita insatser utan Nato i kulisserna?
  Hur står det till med svenska flygvapnets deltagande i både Kosovo och Libyen? Lögn är lögn och snus är snus var det nå`n som sa.

  • Jonas says:

   Inte att förglömma Estonia katastrofen där svenska staten tillät smuggling av krigsmaterial från forna Sovjetunionen till USA vilket medförde att 900 människor dränktes levande med svenska statens goda minne. Sverige hade till och med blivit varnade innan att om inte denna smuggling stoppades så ………… Det mest chockerande för mig är att alla dessa onda människor alltid kommer undan.

   • Mjölner says:

    I mittenstycket avses all aktivitet inklusive fadäser och pinsamma haverier gällande 70-års svenskt engagemang för Nato, inklusive smuggling, spioneri och signalspaning mot forna Sovjet och nuvarande Ryska federationen. Estonia och Tsunamin var tragedier som hanterades valhänt och ovärdigt av de folkvalda representanterna och som man kom undan med. Den svenska underrättelsetjänsten och FRA har med några undantag alltid gått i CIA:s och MI6 ledband.

 17. Savalle says:

  Människor börjar sin tillvaro som små foster som därefter utvecklas till hjälplösa små barn innan de växer upp och ger sitt avtryck på en större eller mindre del av världen.

  Likt en liten lejonunge är den nyfödda människan oförmögen att allvarligt skada sin omgivning.

  En människas utveckling till en vuxen individ medför en växande potential att vara till glädje och uppbyggnad eller skada och förstörelse för andra kännande och tänkande skapelser.

  Världshistorien är full av människor som genom sin livsgärning betytt oerhört mycket för andra, på gott och ont.

  Konfucius, Alexander den store, Nikola Tesla var några av dem.

  Nu är det Joe Biden, Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdoğan och Magdalena Andersson som bestämmer över mångas väl och nöd, liv och död.

  Men vilken människa i världshistorien har haft i särklass störst betydelse?

  Här är en oerhört intressant dokumentärfilm om Jesus Kristus:

  (All About Jesus (2016) | Full Movie | Dean Jones | Dr. James Kennedy)

  • Tack Savalle! Det verkar som ett bra tillfälle att koppla upp sig…

   • eva-marie says:

    Intressant dokumentär(-er) Savalle! Tack från mig också!
    Att ”Evangelierna har en aura av autenticitet”, som sägs här, stämmer verkligen. Det är något jag själv upplevde när jag på allvar började läsa dem. (Hebeerbrevet 4:12)

 18. Tack Peter för Dina senaste inlägg! Både den svenska och övrig västorienterade politiken står nu med brallorna nerdragna medan censurerande MSM desperat försöker hålla byxhängslorna uppe.

  Det akuella läget i Rysslad/Ukraina påminner mig om Krimkriget 1853-56. Det sönderfallande Osmanska Riket, approximera med nuvarande Turkiet, blev huvudpunkten i det som såsmåningom utlöste det förödande kriget mellan Ryssland å ena sidan och Frankrike, England, sedermera Preussen/Österrike, approximera med Tyskland, Polen m.fl.länder, Sardinska Kungadömet och Osmanska Riket å den andra. I krigets slutskeden spred sig kriget till Östersjö-området. Både förhistorien, krigsinledningen och kriget i sig är lång och jag ska inte skriva om detta utan de uppenbara parallellerna, i några sentenser:
  • Kriget föregicks av fallerade diplomatiska ansträngningar och fösök till avtal efter det att Ryssland i sina ansträngningar att nå Konstantinopel, ville annektera Donauprovinserna, strax söder om Moldavien. Osmanska Riket gick först med på detta men sultanen övertalades av Frankrike och England att inte slutföra detsamma. Efter ömsesidiga nekanden till framlagda förslag till lösningar utbröt ett förödande krig. Förlusterna blev oerhörda i människor räknat på båda sidor. Den slutliga freden i Paris 1856 blev negativ för Ryssland.
  • Under kriget stoppade Ryssland den mycket viktiga exporten av livsmedel från sin redan då helt avgörande produktion av desamma för många länder från stora odlingar i Ryssland inkl nuvarande Ukraina. Hamnarna vid Azovska sjön var helt avgörande.
  • Genom NATOs agressiva påtryckningar mot Finland & Sverige att liera sig finns uppenbar risk att konflikten i nuvarande Ukraina, i likhet med Krimkriget, kan komma att eskalera och också inkludera Östersjö-området, på det sätt som Du välargumenterande tar upp i ovanstående inlägg.

  För mig kan Krim/östra Ukraina kanske ha paralleller med ‘andra krig’ som USA/Nato drivit i Irak, Syrien, Afghanistan och Sydjemen på ett annat sätt än som vanligen beskrivs. Jag ser därvid också paralleller med ‘Falklandkriget’ och Englands besatthet i att kvarhålla Nordirland inom sin intressesfär. Jag kommer i en kompletterande kommentar adressera detta.

 19. Loa says:

  Sphinx Closed Eyes | Sphinx Statue Sleeping Closed Eyes | The Sphinx Eyes |Sphinx | Pharaohs | Egypt
  15 maj 2022

  1 min.

  The Sphinx Statue Closes his eyes 👀 #egypt #sphinx #may #2022
  15 maj 2022

  Halv min.

  http://www.jimstoneindia.com/.zu8.html
  This page posted May 15 2022.

  The Sphinx probably really did close its eyes. The high quality video (not pixel dust that can be debunked) is here.
  It’s not just the eyes, the lips are pursed also. The entire facial expression changed. The video is clear enough to print out a nice picture of the sphinx from. The clarity makes the event undeniable.

  Mkt följande text.

 20. Anders Bjerkén says:

  Hej Ulf,

  Har du läst detta? Lite andra tankar kring dagens ”historiska” beslut.

  Hälsningar Anders

  Skickat från min iPhone

 21. Marie Ardesjo says:

  Jag har läst här länge, men detta är min första kommentar.

  Det kommer närmare och närmare …

  För ett par år sedan diskuterade jag med mina idag vuxna barn hur de skulle kunna ta sig till Fädernesgården utan att behöva passera några broar, dvs vattendrag, i anledning av en katastrof eller krigsförklaring. Detta eftersom broar normalt brukar vara i farozonen vid åverkan (anfall) av infrastrukturen i det angripna landet.

  Här hemma skulle alla våra sex barn och deras respektive familjer få plats och alla skulle kunna leva anständiga liv tillsammans. Därför var det angeläget att ta reda på hur de kunde komma hit.

  Våra barn 👧 är vitt spridda över Sverige, men jag tycker att jag har bra kontroll över vägar, broar och övrig geografi. Jag har uppmanat dem att preppa för åtminstone tre veckor när det gäller mat, att alltid ha tanken full i bilen och att fylla alla ämbar (karaffer, kastruller, osv.) i hushållet när strömmen går, dvs. innan vattnet tar slut i kranen.

  För en vecka sedan frågade yngste sonen om jag hade en plan B ifall jag och min man hade nödgats lämna Fädernesgården p.g.a. hot, trakasserier, upplopp i matbristens Sverige.

  Jag behövde inte ens fundera!

  EU, däribland Sverige, är invaderat av muslimer! De har gått över 5 % och tagyia.

  Det minner om det Osmanska riket i dåvarande öst- och Sydeuropa samt invasionen under 700 år i Spanien. De är inte blyga eller skygga! Vill de ha mat, går de efter mat. De kommer att invadera landsbygden efter denna mat!

  Som om Sverige inte hade tillräckligt med problem vill Sverige dessutom gå med i NATO.

  Ursäkta mig, men detta NATO är styrt av globalister, d.v s, Kahzariska maffian. Ingen räddning i sikte!

  Vad förstår de, (eller är de överhuvudtaget införstådda) våra s.k. styrande. Magdalena är Wallen bergs inblandad, Sverige vill, med Wallen berg i spetsen, ta hit forskare från ukrainska biolaboratorier för att låta dem fritt få slutföra vad de startat, D.v.s. Bidens ärende; decimera befolkningen i världen till till 500.000 i enlighet med The Georgia guidestones.

  I det läget går Sverige inte längre att rädda!

  Det går inte att fly till Europa, som är ännu värre ute än Sverige!

  Mitt svar till min yngste son, om var vi skulle träffas, i händelse av urartade förhållanden i Sverige var;

  Vi ses på IKEA:s parkering Haparanda/Torneå. Sedan får vi se om vi söker asyl i Ryssland, i Polen, Ungern, Rumänien ….

  Alla de länderna är tryggare än mitt trygga barndoms- Sverige från sent 50-tal till tidigt 60-tal Helt sjukt ….

  Gråter ,.

  • stigrydmark says:

   Jag håller med dig till alla delar, NATO blev liksom droppen som får bägaren att rinna över. Riksdagsledamöterna är våra repesentanter, men representerar inte folkviljan, De tror sig vara bättre skickade och har tydligen så höga tankar om sig själva att de också föraktar folkviljan. Det finns inget parti i riksdagen som har ett program för att återta Sverige, som på sikt är forlorat till muslimer och kriminella.

   • Loa says:

    Schlaug: ”Sveriges NATO-inträde förberett sedan länge”
    17 maj 2022
    https://nyadagbladet.se/inrikes/schlaug-sveriges-nato-intrade-forberett-sedan-lange/

    Birger Schlaug, tidigare språkrör för Miljöpartiet, menar att Sveriges inträde i NATO är någonting som har planerats av makthavarna under lång tid. Själva anslutningsprocessen är i första hand ett skådespel som socialdemokraterna spelat upp för svenskarna, menar Schlaug.

    ”Det skådespel som sosseriet håller på med är – och har länge varit – ren fernissa”, skriver han

    Vidare konstaterar han att ett redan skrivet avtal innebär att NATO ges möjlighet att bygga militär infrastruktur i Sverige samt att kunna ”bekämpa tredje land från svenskt territorium”.
    ”Logistiken måste fungera, vilket kräver tillgång till flygfält, hamnar, vägar och strategiska knutpunkter, vilket klargörs i det så kallade värdlandsavtalet”.

    NATO är en huvudanledning till att Sverige inte skrivit på FN-konventionen om förbud mot kärnvapen, tillägger Schlaug.

    • Mjölner says:

     Minnet är kort, Värdlandsavtalet har väl diskuterats här på bloggen för inte allt för länge sedan.. Att en gammal miljöpolitiker känner till detta är väl inte något konstigt. Att han nu försöker göra poäng av Natokaoset är inte heller konstigt.

    • Savalle says:

     Birger Schlaug, en ärlig politiker, som var en av pionjärerna i Miljöpartiet innan det infiltrerades och togs över av Ali Baba och de fyrtio rövarna.

     Jag träffade honom för snart tio år sedan när han höll föredrag i Åtvidaberg. Och jag minns mycket väl orden som en avgående lokal miljöpartist yttrade vid detta tillfälle: ”Ingen lyssnar på vad vi säger.”

    • Marie says:

     Gå gärna in på FOI, och plocka ut: Memo 6338, Projekt: ”Stöd vid planering för civilt försvar 1 (9)”, Projektnummer E136°8, Kund: MSB, 2018-01-31, Handläggare: Daniel K Jonsson, Typfall 5: ”Utdragen och eskalerande gråzonsproblematik”.

     Det räcker nog med Memo 6338, men bättre med lite för mycket information än för lite …

     Memo 6338 innehåller mycket otäck information för den som öppnar sitt sinne, har fantasi och även har förmågan att läsa mellan raderna.

     Läs särskilt sidorna 4(9) – 9 (9)!

     När ni läser punkt 2.5 på sidan 7 (9), sista meningen första stycket [… ”detta kan leda till behov av samordning mellan militära och civila resurser.], rekommenderar jag att googla fram SOU 2017:70, 3.7.3 [”Särskilt om det svenska Värdlandsavtalet.”]. Läs särskilt s. 150 st 4 [Syftet med värdlandsstöd…”] : ”NATO på svensk mark.”

     • Marie says:

      Projektnummer E13608 skall det vara!

      Jag vet inte riktigt vad som hände….
      /Marie Ardesjö

   • Alve says:

    Stig och andra – då får vi rösta på Afs så de kommer in i riksdagen. Som det ser ut idag så ser jag inte ngt annat alternativ. Afs ökar…

    • Loa says:

     ALTERNATIV för Sverige

    • Jag håller med dig. Jag är notoriskt obstinat gällande de etablerade partierna vilka alla är centralbanksystemets lakejer. Om valet ska få någon effekt – förutsatt att det inte fuskas med datorerna igen – så krävs det att rösterna hamnar på Afs.

    • Yrvaken says:

     Vi kan inte rösta oss ur det här. Fick du rösta om NATO? Kunde du ha röstat på ett parti som inte ville ha NATO? Nej. Demokratin är en charad – en förklädd diktatur kontrollerad av ondskefull marknadsföring och psykologisk krigföring genom Media, Skola, och snart Arbetsgivare.

     • Det har du helt rätt i, Yrvaken! Men Afs kan bereda väg mot direkt demokrati, maktdelning via ny grundlag som gör domstolarna självständiga gentemot den idag genomsyrande sozzemakten – som kommer att ta sin tid att tvätta ur. Bara Afs skulle komma på tanken att initiera detta genom sitt partiprogram.

      • Yrvaken says:

       Jag är lite osäker på hur du tänker dig att direkt demokrati skulle kunna förändra något, och hur vi från nuvarande system kan bereda väg. Majoriteten av människor verkar inte vara i mentalt skick för att fungera i en demokrati då de innehar bestämda åsikter de själva inte vet vart de fått ifrån, och än mindre förstår dess praktiska konsekvenser av.

       Det skulle då också behöva vara en form av omvänd direkt demokrati, där man varje år t ex. röstar om frågans fortsatthet. Ska vi fortfarande ska betala skatt, ha allmän sjukvård, vara kvar i EU, finansiera militär, osv. Med en 3/4-majoritet eller mer för förändring, och inte avgörande med semi-diktaturen 49-51. Annars blir vi återigen så småningom inlåsta i byråkrati och oskyddade mot lobbyism och manipulation.

       The Quash Spooner-serie med Jury By Trial beskriver hur en domstol genom jury kan skydda folket från rättsliga övergrepp. Men med dagens ständiga propagandamaskin är det tveksamt om vi kan komma dit som ett folk intakt då vi inte längre är ett folk (mångfald av intressen/kulturer, istället för mångfald inom intresset/kulturen).

       https://the-quash.captivate.fm/episode/jury-trials-are-show-trials-now-

       • Målet som jag ser det är självorganisering, vilket jag tror är fullt möjligt, men kanske inte som ett enda språng från den representativa demokratin. Stegvisa förändringar t ex genom Afs, vidare över direkt demokrati som egentligen innebär en administrativ stat som allokerar resurser dit de behövs. Nuvarande penningsystem måste bort, t ex till förmån för ”Nya ekonomiska systemet” där pengar trycks utan backning precis som idag, men där maskinerna kontrolleras av folket via en korruptionsrensad stat. Första delen finns som ljudbok, men länken leder till indexsidan: https://nyaekonomiskasystemet.se/

 22. Clif High om roten till det onda i Ukraina – Khasarmaffians makt genom deras nazistiska penningsystem. Idag omhuldat av alla politiker i det vi kallar politiska partier och som vi får rösta på vart fjärde år, just eftersom alla partier är centralbankspartier

  Abe rolled his own
  https://clifhigh.substack.com/p/abe-rolled-his-own?s=r

 23. Mo says:

  Sverige och Finland närmar sig varandra.
  Idag kommer president Niinistö på statsbesök i Sverige. Det blir politik, kultur och försvarssamarbete på programmet.
  I Ryssland påbörjas utförsäljning av utländska företag.
  Vad är det som planeras, en ny multipolär värld ? Bara inte EU fortsätter att bli ett bihang till UK och USA !

  https://www.presidentti.fi/sv/nyhet/samarbetet-mellan-finland-och-sverige-i-ett-foranderligt-sakerhetspolitiskt-lage-pa-agendan-under-president-niinistos-statsbesok-i-sverige-2/

  • Citat:

   — Sådana handlingar leder oss bara närmare uppkomsten av en verkligt multipolär värld, eftersom inte bara Ryssland, utan även många andra länder, nu gör sig mindre beroende av den amerikanska dollarn samt av västerländska teknologier och marknader – man vill nämligen inte längre riskera utsättas för västerländskt sjöröveri, sa utrikesministern, som även förutspådde en motsvarande förändring av världsekonomin:

   — Jag är säker på att en konsekvent demonopolisering av världsekonomin inte ska dröja till en avlägsen framtid.

   Slut citat.

   Detta har garanterat både Sanna och Maggan begripit, men de kan inte kasta det i ansiktet på Khazarmaffian genom att vägra gå med i Nato. De använder sig av målvakten Erdogan som tackar nej i deras ställe – med en synnerligen bra ursäkt om terrorister. Säkerligen har han fått bra betalt också – av mer hederliga aktörer. Det är min tes.

 24. Mjölner says:

  I dag 17 maj Norges nationaldag.

  När jag står och jobbar på vedbacken i vårsolen där snart över 8 kubikmeter prima vintervärme kapad och spräckt ligger på tork, kommer satirdjävulen på besök.

  Efter statsministerns sagostund om Nato i gårdagens pressträff skulle reinfeldtlakejen Kristersson uttala sig. Efter en något tveksam inledning började han en stapplande klättring uppför floskelberget. När han efter sin utläggning kom ned på andra sidan berget sade han ”nu skall vi sluta upp i omsorg om rikets säkerhet och anslutningen till Nato”. Det han inte sade något om var att vi nu riskerar rikets säkerhet på grund av Nato
  .
  Det politiskt korrekta paret Sven och Svea, villa, volvo, vovve, barnen utflugna, sitter vid köksbordet, läser DN och pillar navelludd. Man bryr sig inte. Det är jobbigt nog med let´s dance och melodifestival. Staten tänker och fattar beslut åt oss. En än så länge bekymmerslös ansvarslös tillvaro. De kraftfulla kvinnorna i riksdag och regering ombesörjer alla executiva sysslor.

  I den småländska skithålan Växjö har man haft pridefestival den gångna helgen. Hur många deltagare? Fantastiskt, tiotusen enligt lokalradion. När det skulle bli demonstration för yttrandefrihet kom det 15 personer som snabbt vände och gick hem när det uppstod en folksamling som såg hotfull ut och glodde argt på demonstranterna.

  • jesslar53 says:

   Idag köpte jag en korv på ICA Maxi bredvid mig satt en annan pensionär,, han sa att det är så bra i Sverige vi har det så bra !! Ja,, sa jag det är dyrt och bra med höga skatter , då sa han att nu är vi med i Nato och att det är bra ,, jag svarade att det tycker inte jag , jo sa han nu behöver vi inte hålla på med försvar och sådant , Jag nämde då att vi skall öka vår försvarsbudget till 2% av nationalprodukten som krävs av Nato medlemsskap men det är tur att Wallenbergs SAAB och Bofors kan hjälpa oss med det.
   Han köpte sin glass och satte sig långt ifrån mig????
   Man undrar har vi fortfarande utbildning i Sverige eller är det någon slags inmatning av dumheter ???

   • Yrvaken says:

    Hans agerande är ett resultat av den eminenta utbildningen vi har i Sverige. Skolan är inte där för att individen ska lära sig att tänka. Den är där för att individen ska lära sig att lyda och arbeta. Det är därför den är obligatorisk genom våldsmonopolet och bekostad av lydiga arbetare.

  • Eclipse says:

   Man borde ge en riktig smäll till Norge som nation,
   för att dom har så fula fjäll och taskig folkpension.
   Dom gör ju inga bilar
   och cyklarna är kass
   och deras store ende skald,
   han heter Peter Dass.

   Norge, Norge, det är ett jävla land.
   Norrmän, norrmän, dom borde tas om hand.
   Norrmän, norrmänn, det folk som Herren gav
   en hopplös håg och en panna som är låg
   så att hatten ramlar av.

   (H. Alfredson, T. Danielsson)

   Idag fyller Jimmie Åkesson 43 år. Samma dag som Solen varje år står i gradexakt konjunktion med Djävulens stjärna, Algol. Satan kallas också Anklagaren, vilket är den teaterroll kappvändaren Åkesson spelar i den parlamentariska kulissen.

   Och igår när Sveriges marionettregering aviserade medlemsansökan till NATO var det under en fullmåne med total månförmörkelse i Dödens tecken Skorpionen.

   • eva-marie says:

    Till Norges försvar; Några fina författare och diktare har de i alla fall. Och inte minst den klassiske kompositören Edvard Grieg!
    Musik med nordisk stämning

    ”Morgonstämning”

    Och ”Solveigs song”

   • Loa says:

    17 maj 2022
    Du sköna, nya värld
    https://www.nyhetsbanken.se/2022/05/du-skona-nya-varld.html#more

    Gårdagens uppvisning i riksdagen … aldrig har så många riksdagsmän varit så eniga om en lögn. Nämligen den att Sverige går in i Nato med ”bred enighet i Sverige” (Ulf Kristersson).

    Magdalena Andersson sätter sitt hopp till pjosk. ”Vi älskar alla vårt land och vi vill alla det bästa”. Det är inte alls alla som gör det. Riksdagsmajoriteten är beredd att fatta ett beslut som skadar och krymper Sverige,

    Magdalena Anderssons inledningsanförande var ett oerhört svagt nummer. En pulverkaffeversion av det ”säkerhetspolitiska betänkandet”, som i sin tur var ett uppkok av Finlands Nato-utredning.

    Magdalena Andersson talade om ”Rysslands krig mot Georgien 2008” som exempel på rysk aggression.
    Men det är ju väl dokumenterat av EU:s utredare, Heidi Tagliavini, att det kriget startades av Nato-adepten Mechail Saakasjvili och att han gjorde det på grund av han hade ingetts den felaktiga uppfattningen att han hade Nato-garantier!
    Varför ljuger Sveriges statsminister om en sådan sak?

    Det framgick också genom fru statsministerns tystnad att regeringen tänker klubba igenom Nato-anslutningen medan järnet är varmt – liksom kvällspressen – och hoppa över såväl alla önskemål om folkomröstning som grundlagens krav på beslut med kvalificerad majoritet och grundlagsändring genom två beslut med mellanliggande val.

    Närmare ett pronunciamento om en statskupp, en putsch lär vi inte komma i landet Sverige med dess fredliga traditioner och samförståndsanda.

    • ragnhild says:

     ”Vårt” Norge er tapt, og har vært det lenge”. Sviket holdt vedlike i flere årtier – med falskhetens tungetale, grooming av politikerspirer via det meste av organisasjoner tilgjengelige.

     ”Vår pr. september 2021 nye regjering med jesuitten J.G. Støre som statsminister, og ”klovnen” Vedum som finansminister, samt et stilltiende storting som fortsetter der regjeringen Solberg styrte, rettere sagt styrtet oss over klippen. Mao våre ledere samstemmer i at vi er ikke dritten verdt. USA har overtatt.

     Synd om dere ikke fikk med dere siste stikk fra ”hjemmefronten” på alternativmediet derimot.no, hvor Northern Light (som kommentator) beskrev deres (US/EU) gang innkludert WHO-møte, hvor helseministeren 22.5, møter for å godkjenne europas skjebne hva vaksinetvangstrøya angår når det lir på. Denne kommentaren fantes på tråden som omhandlet grunnloven ganske nylig. Den satt, som den gode oppsummering det var. Husker dessverre ikke artikkelens tittel.

     Det hele krones med at Derimot.no er stengt ned pr. idag 18.5.. Redaktøren ble for freidig (?). Haha spesielt ble det for drøyt med hele 60 kommentarer relatert til en britisk forskers rapport om klima; som IKKE gikk god for oppvarmingsteorier.

     Mitt latterforsøk holder ikke; jeg er rasende, ikke minst på ”lavpannede” nordmenn som aldri skjønte eller skjønner bæret – ikke enn idag: Hvordan kan, og kunne de det når propagandamediene var i våre statslederes eie; på USA maffians (konkret og bokstavelig talt) vegne.

     Ad norsk industri – fattigslig og trenger knapt mer enn hån. Restene skal bort, de lever på lånt tid hva uavhengighet betyr. Planene for Norge går i helt andre baner. OG dessverre ligger de fast for alle som VIL SE!

     • ragnhild says:

      psst. derimot.no er opp igjen. Just saying 😉 … alt mens jeg følger dere. Matnyttig stoff for innhenting av sammenhenger. Takk.

  • Erik says:

   He, he… Bra Mjölner. Mer, mer.

  • Savalle says:

   Ja, staten tänker och fattar beslut åt Sven och Svea, som handlar åsikter och ”insikter” på IKEA.

   Här är texten till en väldigt tänkvärd låt av musikgruppen Ebba Grön:

   (Ebba Grön- Staten och kapitalet. Karaoke)

   Och här är låten som den låter:

   (Ebba Grön – Staten & Kapitalet [Official Music Video])

 25. Allt är så planerat och går enligt plan! Det rycks i snören och dockorna/pjäserna rör sig i rätt rytm!
  Plockade fram ett mejl från 2014 och gjorde ett inlägg. Lägger det här med anledning av att ingen i denna tråd nämner Zbig och The Grand Chessboard. Där planerade man att Finland och Sverige skulle falla som mogna frukter in i Nato.

  Mejl från Jan Ola Gustavsson 26 februari 2014 som man bör läsa igen. Kriget i Ukraina har således pågått i åtta år men en del tror att det började i år.
  Utdrag ur arbetsbeskrivning för den nya världsordningen, se bifogad fil (se kartan).

  ”Till alla er som undrar vad som sker i Ukraina just nu:

  Här får ni ett uppslag ur en bok av den ökände presidentrådgivaren åt flera amerikanska presidenter, nämligen tillika krigsförbrytaren, NWO-höjdaren och elitkonspiratören Zbigniew Brzezinsky (gissa härkomst!) Boken heter The Grand Chessboard och är en detaljerad beskrivning av hur det blivande amerikanska imperiet ska byggas och utvecklas genom diverse omstörtande verksamheter i nyckelländer med betydande råvaruresurser och energikällor. Kolla vad som skett i Nordafrika, Syrien och nu senast i Ukraina. Förutom ZB har andra skurkar utformat scenariot, Henry Kissinger och George Soros (gissa härkomst även här!).

  https://parnassen.wordpress.com/2022/05/15/kriget-i-ukraina-har-pagatt-i-atta-ar-och-ar-planerat-sen-lange-hur-lange-har-sverige-varit-med-i-nato/

  Kommentar under inlägget från Gustavsson: Hej Helena och TACK för denna publicering! Går det att göra ett tillägg om att gamle skurken Brzezinskis son, Mark B. för några år sedan var UZA:s ambassadör i Sverige en period och givetvis då hade i uppgift att förbereda det landsförräderi som nu sker! Mvh JOG

 26. Vill ni se The Democratic Bridgehead a la Bzrezinski som innefattar Frankrike, Tyskland, Polen och Ukraina kan ni se bilden i boken i inlägget. Vet inte hur man lägger in bilder i kommentarsfält annars skulle jag lagt bilden här. I alla fall så har det hela samma form som bukspottkörteln i våra kroppar. Den har som ni kanske inte vet både huvud och svans! 🙂

  • Mo says:

   Är det en stiftelse som samverkar med FN ? Deras verksamhet är inriktad på att hjälpa unga asylsökande från konfliktområden både på plats men framförallt när de kommit till södra Sverige i olika integrationsprojekt, bla unga afghaner. Ska man därmed dra slutsatsen att de anser att en NATO anslutning skulle begränsa denna rörlighet ?

   https://transnational.live/2017/12/09/christina-spannar-cv/

 27. Loa says:

  Russia seizes NATO weapons from Ukrainian forces in Lugansk
  27 apr. 2022
  https://www.youtube.com/watch?v=eZE1jopMXLY 2 min.

 28. Erik says:

  Ny artikel publicerad: ”Psykopatmanualen – vägen till snabb karriär”.

  https://newsvoice.se/2022/05/psykopatmanualen/

 29. Mjölner says:

  Varning ungkarlar!! Innan ni gifter er, kolla att det finns bläck i pennan.
  En indisk man har stämts på 7 milj. rupies av hustruns föräldrar för att han inte efter 6 års äktenskap kunnat göra hustrun med barn.

  • Erik says:

   Var det inte samma (korkade) fru som misstänkte hennes man för att vara otrogen. Hon letade och letade i hemmet efter ett hemligt foto på kvinnan som mannen misstänks ha och hittade en handspegel, tittade i den och sa: ”Jaså är hon så ful… Ja då kan han få behålla henne”.

   • Mjölner says:

    Tack för manualen Erik! Beteendet känns igen.
    När jag kom på grön kvist i mitt jobb och köpte en SAAB 900 turbo blev VD:n skogstokig och skaffade Turbo-skylt till sin egen. Jag hörde senare ryktesvis att han sagt, -”har den djäveln verkligen köpt en Saab turbo”. Ofta stod hans bil på min plats när jag återvände från tjänsteresor.

    • Man tror inte att det är sant, men avundsjukan och missunsamheten är framträdande drag. Så fruktansvärt barnsligt – som en sandlåda! Idag mera implicit gissar jag…

     • Erik says:

      Detta med avund är roten till mycket mer än vad vi kan tro och ana. Det är avunden som driver hela The Global Reset och tranhumanitarianism. Det är de själlösas avund inför oss – de vill att alla ska bli lika själlösa som dom redan är, som är den primära driven.

      • Det handlar om både arv och uppfostran, karriärval, partnerval och sociala val. Den inlärda psykopatin kan reverseras i en normal miljö, men den ärvda är det värre med. Avundsjukan är sannerligen den starkaste drivkraften i dessa val, i sin hjärtlöshet fattar inte dessa att andras val ibland blir bättre ur olika perspektiv, men att avundsjuka bara gör saken värre – för dem själv!

       Swedbank hade en riktigt avundsjuk och missunsam jävel som havererade min fantastiska plan att bli ”friherrinna” på min egendom 2009. Han förstörde livet för både mig och en herrgårdsägare i Bergkvara i Torsås – varifrån han hastigt och lustigt fick pension. Bok kommer! 🙂

       • Mo says:

        Var det inte socialdemokraten, den röde baronen, Anders Sundströms inträde i Swedbank som orsakade dess moraliska förfall. Förutom att krossa sparbankstiftelserna ägnade han sig åt att skinna småspararna för att finansiera dåliga affärer i Baltikum i skuggan av finanskrisen. Men generositeten var desto större mot de egna ( socialdemokratisk tradition ) när han tillät chefer och höga tjänstemän att ägna sig åt privata fastighetsaffärer under Swedbanks täckmantel som gav dem vinstrika affärer vid sidan av sina ordinarie välavlönade tjänster i småfolkets bank.

        • Jag har dålig koll på sossetrojkan, men du har säkert rätt, och han agerade lika säkert på sossarnas vägnar i allmänhet. Girigare folk finns inte och det beror på att de inte kunnat bejaka sin individualitet. Teorin om detta heter Coniunctio, och beskriver motsatsernas förening, och den är en av Carl Gustav Jungs absolut klokaste tankar.

         • Mo says:

          Sedan handlar det även om deras patologiska behov av att ge och vill du inte dela mitt dig av ditt eget får du ta av andra. Givandet, bidragens primära syfte är inte generositet utan att binda upp medborgarna i ett system som kräver lydnad och återgäldning. En väl genomtänkt konstruktion för MAKTutövning. De ska ta ledningen och makten.

          • Myntets krona = ryggdunkandet, värmen.
           Myntets klave = hållhakarna, kylan.

          • Mo says:

           När de konstruerar falska hållhakar så räknas det som falskmynteri. Ska bli spännande att se hur den verkliga makten reagerar på det. De nöjer sig inte med blancolån till OFFERten.

      • eva-marie says:

       Se gärna de videor med Yuval Harari jag visade i förra bloggposten, om du inte redan gjort det. En (hittills ganska okänd medarbetare till Swab och gänget)

       • Mo says:

        Han har inte kommit lika långt i sin insikt som vi. Inom judendomen, sker fortfarande den bevekande kontakten med Gud via offer i olika former, brännoffer syndoffer reningsoffer. Som jag har förstått det.
        Inom kristendomen har offret ersatts med bönen. Gudskontakten sker via den andliga utvecklingen som har alla förutsättningar att nå högre medvetande. Så vi ska inte låta oss skrämmas av falska budbärare.

        • Mo says:

         Det är Yuval Harari jag syftar på så att det inte blir några missuppfattningar.

         • Han kommer inte längre. Det är stopp där. Det är det han försöker skyla över med tekniska substitut. Som själlös blir det inte bättre än så.

         • Erik says:

          Det räcker med att se honom – som en reinkarnation av Michel Foucault: bög, vegan och kommunist. Bägge liknar varandra.

         • eva-marie says:

          Mo. Jag förstår att du syftar på honom. Av det jag har förstått om honom, tror jag inte han praktiserar den judiska religiösa tron. Han verkar förakta gudstron helt och hållet. Liksom han visar förakt eller likgiltighet inför människor. Den kristna tron och bibeln verkar vara särskilt intressant för honom att kritisera. Han ser AI-tekniken som ett fantastiskt medel att ”förbättra” människan, som enligt honom varken har själ eller ande. Vi skall ta till oss en ny religion som kommer från Silicon Valley(!) säger han!
          Men jag är inte rädd. Däremot förbluffad över hans guds- och människoföraktande synsätt. Som troligen delas av andra han samarbetar med.

          • Mo says:

           Många skulle säga att hans Gud är satan. Men hans dilemma är det stora egot, han vill skapa sin egen Gud.

          • Han vill göra sig själv och sina anhängare till falska och konstgjorda gudar eftersom varken han eller de kan bli lika Gud på äkta och naturlig väg genom att utveckla Kristusmedvetandet. Vi människor har alla potentialen, men är olika långt ifrån målet. Det gör oss inte sämre eller bättre människor eftersom vi alla är på väg – rätt väg. Harari kan inte ens finna vägen så att han kan börja vandra – faktum är att han inte ens vet att det finns en väg, så varför skulle han leta efter den?

          • eva-marie says:

           Ja, han, eller rättare sagt ”de” vill vara som gudar över oss andra. Även fast han säger att det är något alla kan bli via AI, så är det nog bara ett lockbete som vi skall tro på.
           De vill själva ha egenskaper vi brukar förknippa med Gud; allsmäktighet, ”allestädes närvarande” ( allt skall övervakas), se ”in i vårt inre”, som Gud ser in i och känner våra hjärtan. Det enda de kan göra är patetiska försök att kopiera Gud (som jag ser det). Motsägelsefullt med tanke på den motvilja han visar mot högre makt.
           Den stora skillnaden är att vi inte längre får ha en fri vilja. Där tar likheten med Gud stopp! Gud tvingar aldrig.

       • Erik says:

        The Fallen Goddess Scenario.

        eva-marie har både sett och hört hans visioner och det var då jag förstod att den själlösa makten egentligen inte vill något, utan brinner bara för att släcka andras själar på grund av avgrundsdjup avund som gränsar till hat. Detta avund och hat mot oss andra som har något de aldrig kan få. De kan få allt i den här världen: all makt, alla pengar men de kan aldrig få det vi har. Detta väcker ett hat. Kan de inte kan köpa eller stjäla vad vi har, så är det enda de vill är att förgöra oss, så att vi blir som dom helt själlösa – men hellre dör jag än blir som dom. Det är orsaken till att alla pengar och all makt inte är nog för dom. Inget dom kan köpa ett ta kan fylla upp deras tomrum.

        • Det är ur detta drama – de avundsjuka och missunsamma anti-människornas hat mot människorna – som den mänskliga konstruerade ”egenskapen”, spegligen uppstått – genom inlärning. Copy Paste.

 30. Jonas says:

  Hittade detta på Nyhetsbanken, ödlan claus schwab och hans young global leaders. Där anges ett 30-tal sådana med namn bl.a kronprinsessan Viktoria. Skrämmande hur det manipuleras fram ledare som ska visa oss i rätt riktning.

  https://www.nyhetsbanken.se/2022/03/sa-odlas-unga-varldsledare.html

  • Verkligen skrämmande! Men jag tror de inser att de har lurats in genom falska premisser och grupptryck. De droppar nog av i ljuset av medvetandeutvecklingen. Bra forumulerat av Nordangård, citat:

   Den tyske ekonomen och journalisten Ernst Wolff tror att många av de nationella ledarna från Young Global Leader-programmet har valts ut just utifrån deras vilja att utan att ställa några frågor, genomföra den hårdhänta agendan med nedstängningar under de senaste åren, och att deras förestående misslyckande (redan tydligt bevisat genom ett växande missnöje bland massorna) kommer att användas som en ursäkt för att skapa en ny form av global regering där de gamla nationalstaterna mönstras ut. En ny global digital valuta med Universal Basic Income (UBI) kan sedan gradvis introduceras för att ersätta vårt dömda monetära system.[3] Detta är också delvis min egen slutsats. Den stöds också av Paul Raskins scenarier i The Great Transition Initiative om hur en totalitär ”Ny Världsordning” upprättas, som på sikt ska ersättas av en global demokratisk regering (Världsfederation) med en världskonstitution.[4 ]

   Covid-19-pandemin har understrukit det katastrofala misslyckandet med en varje land-för-sig-inställning till folkhälsa, och nationella ekonomiska intressen, snarare än globala behov, har fortsätter att dominera diskussionen om en klimatpolitik, som banar väg till klimatkaos.

   I Världsparlamentet, delat på tre kammare, kommer Världsfederations-regeringen att ha fyra huvudorgan: ett globalt högsta domstolssystem, ett verkställande organ, ett globalt verkställande organ (World Enforcement System) och en världsombudsman.[5]

   – Glen T. Martin, Den stora övergången kräver att jorden får en konstitution

   Visionen är att en fredlig och harmonisk värld i balans skapas genom inrättandet av ett världsförbund med ett världsparlament, världsregering och en världsdomstol. Detta är idéer som länge har cirkulerat i Romklubben och är nära sammankopplade New Age-kretsar. Frågan är hur ett sådant nytt globalt maktsystem skulle undkomma ödet att bli kidnappat av samma intressen som skapade vårt nuvarande korrupta och misslyckade system? Detta med tanke på de som stödjer projekt som The Great Transition (initierat med startkapital från Steven Rockefeller). Det som händer är snarare en metod att ta oss till deras ultimata lösning i form av ett globalt teknokratiskt kontrollsystem.

   Det är dock högst osannolikt att denna plan kommer att lyckas. Medvetenheten sprider sig som en löpeld och elitens panik ökar när deras berättelse faller sönder och människor blir mer och mer immuna mot propagandan. Detta är upphovet till alla inkvisitorer och ”faktagranskare” som flitigt maler på narrativet och hjälper till att styra opinionen i ”rätt” riktning. De är säkert att lita på eftersom till exempel David Roy Thomson, styrelseordförande för Thomson Reuters Corporation, ingått i Global Leaders of Tomorrow, klass 1993.

   Det är nu dags att ta kontroll över våra egna öden och att undvika att hamna i nya fällor.

   Jacob Nordangard

   Global Research, 23 februari 2022

   Författaren tackar den undersökande jounalisten Cory Morningstar för det clip som inspirerat denna blogg-artikel. Följ hennes blogg Wrong Kind of Green.

   *

   Noter:

   [1] World Economic Forum, GLT Class of 1993.pdf

   [2] World Economic Forum, Young Global Leaders Community (searchable list over YGL alumni)

   [3] Michael Lord, “Exposed: Klaus Schwab’s School For Covid Dictators, Plan for ‘Great Reset’“, RAIR Foundation, November 10, 2021

   [4] Paul Raskin, Journey to Earthland: The Great Transition to Planetary Civilization.pdf, Tellus Institute, Boston, 2016

   [5] Glen T. Martin, The Great Transition Requires the Earth Constitution“, Great Transition Initiative, November 2021

   All images in this article are from Pharos

   • Jonas says:

    Tack för info,
    jag sätter mitt hopp till ”Det är dock högst osannolikt att denna plan kommer att lyckas”

    Sedan är det kanske inte så fel om världens folk, djur och natur skulle leva fredligt sida vid sida i harmoni och på lika villkor. Problemet som jag ser är att det aldrig kommer att bli så för eliten kommer alltid att vara eliten och de kommer aldrig att släppa sin makt och sina rikedomar frivilligt. För att vi ( alla ) ska kunna nå drömmen om en världsutopi så måste vi först göra oss av med alla rika och maktgalna psykopater. Problemet är väl bara att nya tillkommer hela tiden så därför måste också införas en kontrollfunktion på tidigt stadium om vilka individer som kan tänkas utveckla sådana oönskade egenskaper och då på något vis sätta stopp för dem.

    • Jo, vi borde ha slutat rösta för länge sedan. Och slutat betala våra krediter. Då hade hela rasket rasat direkt, Kronofogden hade imploderat och inte ens ”demokratin” hade orkat stå upp längre. Problemet är att tävlingen upprätthålls av individer som tror att de kan bli medlemmar i en grupp högre upp i hierarkien, och detta är deras våtaste dröm av alla. Maktdrömmen för en simpel slav inuti systemramen.

     • Mo says:

      Om resultatet blir att banken stämmer dig och rättsväsendet står på bankens sida, du döms att betala bankens rättegångskostnader och räntan höjs på krediten allt medan kronofogden välvilligt öppnar sina dörrar för indrivning av bankens fordringar, trots att du själv inte fick något i utbyte mot bankens kredit, så skulle iallafall jag vara försiktig med mina råd.

      • Syftet är ju att alla slutar samtidigt – även om det är omöjligt att åstadkomma i praktiken. Det är inget råd, det är en slutsats – vad som rent logiskt måste inträffa om man vill stjälpa ett system innan det självdör. Medborgarna står på plankänden på land, medan bankirerna/politikerna står på plankänden över stupet. Kliver vi av plankan så är det över, men vi vågar inte utöva makten, eftersom vi är rädda för straffet. Alltså lider vi inte tillräckligt mycket ännu, men vi kommer nog att göra tids nog…

       • Mo says:

        För min egen del har lidandet varit mer än nog.
        Samtidigt förstår jag att banken inte är den största boven eftersom de bara använder sig av den lagliga rättighet systemet givet dem, de kan och skall inte bedriva välgörenhet.
        Men det politiska systemet i Sverige som ansvarsbefriat banken för deras kreditgivning samtidigt som de ansvarsbefriar sig själva för följderna och lägger ansvaret på privatpersoner, där har du det den stora rättsrötan i vårt land.
        Det är samma moral som när du själv inte får del av den sjukvård du har betalat för under ett livslångt yrkesliv eftersom de som kommer har större behov.
        Det kommunistiska manifestet har till fullo etablerats i Sverige, till var och en efter behov från var och en efter förmåga. Om det undgått någon att vi lever i en kommunistisk diktatur.

 31. Minns skriverierna om ryska ubåtar. Långkörare i media. De var inte ryska ens. Ubåtarna kom från väst! Jädra fulspel!
  https://parnassen.wordpress.com/2014/01/22/palme-i-ett-annat-ljus-u-batarna-kom-fran-vast/

 32. Mjölner says:

  Whisky on the rocks!!!
  • Sweden’s single worst security challenge was the Russian submarine, U 137 Whisky on the Rocks. It was Russian, yes, but the operation was an American PSYOP – Psychological Operation – conducted by the “Navigation Expert” on board who was the only one never interviewed in Sweden and who soon after disappeared.
  It was a PSYOP intended to make Sweden recognise that the Soviet Union was a threat, that its defence against the East was deficient and that it should seek protection from the West itself. This is extremely well-documented by professor emeritus, Ola Tunander’s, eminent multi-decade research, latest published in the book, “Navigations-Experten. Hur Sverige lät sig bedras av U 137” (The Navigation Expert. On how Sweden accepted to be deceived by U 137).
  Step by step, Sweden was guided in the right direction. Certain Swedish politicians knew what was going on, but the media and the people didn’t.

  Tro vad ni vill……..

  https://transnational.live/2022/05/12/it-is-foolish-for-finland-and-sweden-to-join-nato-and-ignore-both-the-real-causes-and-consequences/

  • Mjölner says:

   Nu har Sveriges ÖB plötsligt visat sig vara en säkerhetsrisk. Han har varit otrogen, frun tar ut skilsmässa. Hela svedala är ruttet.

   • Erik says:

    Ligger nära till hands att anta förförelsen tog fart i någon av alla pridefestivsler han deltagit i. Generaler borde hålla sig borta från dessa dekadenta skådespel av många skäl inte minst så för rikets säkerhet, för vem vet, kanske finns det ryska transtroll i tågen?

 33. Mjölner says:

  Minns i november det ljuva september.
  Som jag ser det finns det bara en chans att vräka nuvarande sammanslutning för inbördes beundran. VALSAMVERKAN. Alla små icke riksdagspartier måste få till någon form av samverkan. Annars är en röst på enstaka parti bortkastad anser jag.
  Kan inte ungtupparna i respektive parti kasta prestigen och för en gång försöka komma överens om en enda sak, få bort det styrande patrasket. Jag tycker att småpartierna skall ta en allvarlig fundering på Jan Norbergs förslag. Enligt Norberg har partierna tillsammans ca 39% potential.
  Inte fy skam. SD är kontrollerad opposition genom sitt lierande med Expo och den av Mattias Karlsson anställda moderattrojkan. Vi vet inre var sossarna hamnar? Samarbete med Nyans eller MP eller inget samarbete alls.

 34. Mjölner says:

  Vår korkade utrikesminister (feminin) läxade upp den turkiske utrikesministern (maskulin) om den svenska feministiska regeringens åsikter vid det diplomatiska mötet i Tyskland. Hon betedde sig onödigt aggressivt och oförskämt. Till slut röt turken till och förklarade att han eller Turkiet inte var intresserade av hur pass feminint det förhöll sig i den svenska regeringen. En tryckt stämning spred sig och man ägnade sig en bra stund åt den berömda tysta diplomatin.

  • Loa says:

   Ann Linde kan man lita på!

   Ann Lindes feministattack mot Turkiet kan spoliera svenskt Natomedlemskap
   20 maj 2022
   https://samnytt.se/ann-lindes-feministattack-i-turkiet-kan-spoliera-svenskt-natomedlemskap/

   Utrikesminister Ann Lindes samtal i Berlin med sin turkiske motsvarighet skulle vara en charmoffensiv för att övertyga Erdogans regering att inte säga nej till att Sverige blir medlem i Nato. Men uppgifter framkommer nu om att den svenska ministern i stället spårade ur på mötet i en kaskad av feministiska anklagelser och därmed kan ha cementerat ett turkiskt veto.

   .

   Feministkaos kan ha sänkt svensk Nato-ansökan
   20 maj 2022
   https://www.friatider.se/feministkaos-kan-ha-sankt-svensk-nato-ansokan

   Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu i ett krisartat och högljutt bråk med sin svenska motpart Ann Linde (S).
   När Linde började tjafsa om feminism och anklaga Turkiet för att motsätta sig Sveriges Nato-ansökan i syfte att sänka den svenska ”feministiska utrikespolitiken” fick turken nog.
   I ett Reuters-telegram som INTE har återgetts i svensk media beskriver nyhetsbyrån hur Cavusoglu började skrika på Ann Linde (S)

   .
   O Ann Linde, du underbara sossesänke
   Svenska vapen till PKK bakom Turkiets Nato-nej
   19 maj 2022
   https://samnytt.se/svenska-vapen-till-pkk-bakom-turkiets-nato-nej/
   .
   .

   Nu har ÖB Micael Bydén tagit över. Vi får sätta vårt hopp till att han anklagar Turkiet för otillräckligt hbtq..

  • …och USA snart invderat av Kina enligt Mike Adams. Har själv inte lyssnat ännu, men titeln är ju alarmerande. Detta har vi ju inte förstått. Åtminstone inte jag.

   Situation Update, May 20, 2022 – China preparing for ”D-Day” INVASION of the continental United States
   https://www.brighteon.com/9fe9eae5-22a2-4f72-a376-eca4bede6c06

  • Mjölner says:

   Göteborgspostens grovt förenklade tolkning av artikel 5

   Kärnan i Nato är den så kallade artikel 5, som slår fast att ett angrepp mot ett Natoland är ett angrepp mot hela alliansen och att alla medlemmar är skyldiga att hjälpa det attackerade landet.

   Upprepar min kommentar från 5 maj från i Början på slutet.

   Det finns en paradox inom Nato mellan rättigheter och skyldigheter som ofta misstolkas. Ur Natos perspektiv innebär en anslutning till Nato inte automatiskt rätten för det landet att ha alliansens skydd, utan tvärtom: -det avgörande är det ansvar som Nato tar på sig att gå i krig när en av deras medlemsländer attackeras. Det är kärnan i artikel 5.
   Det är alltså inte de svenska riksdagsledamöterna som nu vill rösta för ett NATO-medlemskap som i slutändan ska bestämma när Sverige ska gå i krig och mot vem. Det blir Nato.

   Artikel 5 har i Natos drygt sjuttioåriga historia hittills tillämpats en gång, vid sprängningen av WTC 9/11 2001
   Det säger en del om Natos engagemang och hjälpsamhet i alla konflikthärdar världen över. Man har i praktiken endast hjälpt sig själva
   .
   Måste här återge Nordfronts hela artikel för att en gång för alla dunka in i skallarna realiteten bakom artikel 5

   Garanterar Nato-länder militärt försvar av andra Nato-länder?
   Men när man läser på Natos hemsida vad artikel 5 egentligen innebär framkommer en betydligt luddigare bild än den gängse uppfattningen att USA skickar sin krigsarsenal direkt till ett litet Nato-land ute i världen som attackeras av en fiende.
   Så här lyder artikel 5 (översatt till svenska):

   Deltagarna [i Nato-alliansen] är överens om att en väpnad attack mot en eller flera av dem i Europa eller Nordamerika ska anses som en attack mot dem alla och därför är man även överens om att ifall en sådan attack sker kommer var och en av dem, genom utövande av den individuella eller kollektiva rätten till självförsvar som erkänns av artikel 51 i FN-stadgan, att assistera deltagaren eller deltagarna som attackeras genom att vidta, individuellt och i samförstånd med andra delatagare SÅDANA ÅTGÄRDER MAN BEDÖMER NÖDVÄNDIGA, INKLUSIVE ANVÄNDANTET AV VÄPNAT VÅLD, för att återupprätta och bibehålla säkerheten i det nordatlantiska området.
   Varje sådan väpnad attack och samtliga vidtagna åtgärder som sker som en följd av detta ska omedelbart rapporteras till säkerhetsrådet. Sådana åtgärder ska avslutas när säkerhetsrådet har vidtagit nödvändiga åtgärder för att återupprätta och bibehålla internationell fred och säkerhet.

   Det är den fetade delen av denna text som är viktig. Det innebär alltså att Nato-länder individuellt har att bedöma vilka åtgärder som är nödvändiga för att komma ett annat Nato-land till räddning. Dessa åtgärder inkluderar också väpnat våld, men måste inte vara det.
   Ifall ett Nato-land anfalls kan alltså andra Nato-länder rent krasst anse att de hjälper till genom att skicka civila hjälpinsatser och vapen, ungefär som Nato just nu ”hjälper” Ukraina.
   På Natos hemsida kan man vidare läsa att det var stor oenighet bland medlemsländerna, de så kallade deltagarna, när dessa meningar formulerades:
   Vid framtagandet av artikel 5 under det sena 1940-talet var det konsensus kring principen om ömsesidig hjälp, men fundamentala meningsskiljaktigheter gällande hur implementeringen av dessa principer skulle ske i praktiken. De europeiska deltagarna ville försäkra sig om att USA automatiskt skulle komma till deras hjälp ifall en av signatärerna skulle attackeras. USA ville inte utfärda ett sådant löfte och vidhöll att detta skulle reflekteras i artikel 5:s ordalydelse.
   Det verkar alltså som att artikel 5 medvetet är utformad så att Nato-länder slipper hjälpa andra Nato-länder militärt ifall de attackeras och att förpliktelserna är utformade precis så på USA:s initiativ. Då USA rent militärt är den överlägset starkaste parten i Nato ligger i praktiken de andra Nato-länderna under USA:s beskydd och den nuvarande ordalydelsen är därmed till gagn för USA på bekostnad av de mindre starka parterna.

   Ett Nato-land kan alltså i praktiken bara hoppas på att Nato (med andra ord USA) kommer till hjälp om denne anfalls av en stark fiende. USA kan dock välja att komma till landets assistans på andra sätt än med väpnat våld mot den som attackerar.
   Vilken typ av hjälp som är ”nödvändig” är upp till USA att avgöra helt godtyckligt.
   Mot bakgrund av detta är det förstås än mer oroväckande att Sverige och Finland nu på allvar överväger ett Nato-medlemskap. De som förespråkar att vi ska ansluta oss till krigsalliansen menar att vi trots vårt redan väldigt djupa samarbete inte kan ”förvänta oss” hjälp vid ett skarpt läge.

   Men såsom artikel 5 är utformad kan man förvisso försäkra sig om någon form av hjälp som medlem i Nato, men inte nödvändigtvis den hjälp man anser sig behöva.
   De stora frågorna kvarstår därmed: Varför finns Nato överhuvudtaget? Vilka intressen tjänar krigsalliansen? Och varför skulle Sverige vilja ha med en sådan potentiellt svekfull organisation att göra alls – en krigsallians som leds av ett USA som förbehåller sig rätten att inte komma till undsättning åt de länder man tagit sig an att beskydda?
   Och kanske framförallt: Vad händer om Ryssland vågar testa vad artikel 5 verkligen innebär i praktiken? Det som inte ens Jens Stoltenberg själv vill svara på.

 35. Loa says:

  MIKAEL TOVFESSON

  Myndighet varnar för näthat mot Nato: ”Främmande makt”
  20 maj 2022
  https://www.friatider.se/myndighet-varnar-nathat-mot-nato-frammande-makt

  Myndigheten för psykologisk beredskap varnar för ”nätaktiviteter” som opinionsbildar mot ett svenskt inträde i den USA-ledda militäralliansen Nato. Enligt Säpo kan det handla om ”aktiviteter från främmande makt”.
  Mikael Tofvesson på Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF) säger till TT:
  – Det har under helgen setts en markant ökning av artiklar och inlägg som kommenterar såväl Finland som Sverige i Natofrågan.

  • Mo says:

   Ja numera ska vi inte förbjudas avvikande åsikter, vi skall skyddas från dem. En god gärning.

  • Benny says:

   Sanningen är så farlig för makten att vi medborgare måste ”skyddas” från den! Men i alternativa media finns information, än så länge, om vad som verkligen pågår i Ukraina. Nya Dagbladet har en utmärkt genomgång om varför det ser ut som det gör i Ukraina och detta grävande borde ju gjorts av MSM också men där är locket på i vanlig ordning!

   • Det är ju folket/medborgarna som främst ger uttryck för sanningen, så är inte åtgärden beviset för att de har missuppfattat hela situationen och därför borde hoppa ur skutan innan de får den att sjunka totalt?

  • Savalle says:

   Nato fångad i nätet och sprattlar så att hela nätet tovar sig kring Finland och Sverige.

   MPF, MSB och TT undrar vad fan gör TV.

 36. Många kloka tankar i denna intervju på Swebbtv, del 1. Del 2 kommer – håll utkik:

  Med krigets hjälp utarmas hela Europa ekonomiskt – Ulf Sandmark, Schillerinstitutet i Swebbtv Utrikesanalys
  https://swebbtv.se/w/wTfgZFwygCuPa5x7g22trb

  • peterkrabbe says:

   Bra analys av Sandmark! Han har grepp om helheten och jag instämmer helt i hans bedömningar. Det enda jag tycker att han missar är energiförsörjningens roll i politiken. Bush’s anfallskrig mot Mellanöstern hade sin egentliga grund i ambitionen att få amerikansk kontroll över världens viktigaste oljeproduktion, en avgörande faktor för ekonomisk kontroll. Det lyckades bortsett från Iran, som klarade sig tack vare ett uttalat stöd från Ryssland och Kina. Mellanöstern är idag genomkorsat av pipelines, vars dragning över respektive lands territorium fortfarande styr konflikterna. Olja och gas är blodet i världens blodomlopp. En blodpropp där ger direkt en stroke i form av ekonomisk världskris.
   En andra viktig faktor är Israels krav på överhöghet över omgivande arabländer, något man löste samtidigt med och genom USAs invasioner i närområdet. Israel och USA är i Mellanöstern samma sak. Israeler (dubbla medborgarskap) styr idag USA och USA styr Israel. När arabländerna får ekonomisk styrka genom sin oljeförsäljning att satsa på militär upprustning behövs lokala krig för att rensa ut och hålla balansen. Det är USA garanten för. Vi får välja mellan att antingen sionismen eller islam skvätter över till oss, båda är tyvärr lika nedbrytande.
   Scenariot är detsamma idag med Ryssland som energiproducent till Europa, vilket slår ut USA från både marknad och inflytande. Detta accepterar inte politikermaffian i USA och konsekvensen blir att även Ryssland måste krossas, vilket ligger på bordet just nu. Det som utspelat sig i Mellanöstern de senaste 50 åren börjar nu i Nordeuropa istället, med Baltikum, Norden och Tyskland/Polen som utvalda offer. Men det som tidigare varit konventionell krigsföring blir nu tyvärr kärnvapenbaserat. Ryssland har ingen möjlighet att skydda sig på annat sätt, istället för kamelryttare som motståndare får vi nu en kamp mellan högteknologiska civilisationer. Tyvärr sker denna upptrappning fullt medvetet från NATOs sida, med USA som pådrivare och britterna som goda medhjälpare. Sverige och Finland är ostbiten i musfällan. Det är bara att beklaga att vårt land styrs av kompletta idioter som inte har en susning om spelet på den globala spelplanen. Det kommer att stå oss dyrt.

 37. ludwig.S says:

  Vi får inte glömma i krigets skugga den stora planen vars anfall mot hela mänskligheten pågår oavbrutet i praktiken:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9062939/#ref73

 38. De européiska folken kommer att attackera sina regeringar av fattigdom, så det tredje världskriget behövs för att vända deras blickar bort från de sinande pensionskassorna.

  Finansanalytiker Martin Armstrong: ”Västvärlden behöver det tredje världskriget”
  https://www.kla.tv/22586

 39. peterkrabbe says:

  Lördagsfilmen för dem som fortfarande undrar vad som pågår. Jag vet att alla mina bloggläsare är väl medvetna, men dela till vänner och bekanta som behöver en enkel och tydlig presentation av problematiken: ”Makthavarna du aldrig valde” av Jonas Nilsson. En utveckling av Sorensens Monopoly!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: