Farväl till friheten …

Vår nye landsfader, men jag tror inte att han vet var Sverige ligger i världen.

Under kommande vecka lär det bli klarhet i frågan om Sverige och Finland skall bli medlemmar i NATO eller inte. Knappast någon betvivlar att detta beslut, som i vanlig ordning tas över medborgarnas huvud, kommer att bli anslutning till en organisation som inte kan kallas något annat än globalismens världsarmé med syfte att besätta och kontrollera även resten av världen.

Genom skicklig marknadsföring har man fått opinionen dit man vill – hata Ryssland och hylla den amerikanska modellen. Man har till och med lyckats skapa en växande eufori som vi känner igen från det första världskrigets utbrott – akademiker, författare, poeter, arbetare, i stort sett alla hurrade och stod i kö vid inskrivningskontoren och grät om de inte blev utvalda att slåss för sitt land och den ”fria” världen. De flesta kom efter en kort tid hem i likkista eller blev med sina ihop skrapade delar begravda i en lergrop någonstans i Europa. För Europa var slagfältet då, precis som 25 år senare under det andra världskriget och kommer också att bli det i vår tid när det tredje världskriget är ett faktum.

Man förstod lika lite då som nu att dessa tre världskrig ingick och ingår i en långsiktig strategi att genomföra ett globalt styre under ledning av en självutnämnd elit.

Få frågar sig varför detta vansinne inte tog slut efter det kalla krigets avslut 1993, då Warszawapakten avskaffades. Borde inte då även NATO ha avskaffats, när världen stod inför ömsesidiga löften om fred, handel och samlevnad i en värld utan krig?

Naturligtvis inte, man hade knappt kommit halvvägs. Tyskland hade lagts på rygg, men Ryssland fanns kvar som en ideologisk konkurrent om hur världen skulle styras.

Eller som Scott Ritter formulerar det i denna för Magdalena Andersson och Peter Hultqvist rimligtvis obligatoriska föreläsning om NATO:s egentliga syfte i Europa:

 • Keep the russians out
 • Keep the americans in
 • Keep the germans down

Den viktigaste punkten här är nog att kunna behålla den amerikanska militären på plats i Europa och att därmed också behålla sitt inflytande över vår politik.

Kan någon ge en hållbar förklaring till varför vi skulle behöva ha amerikansk trupp och alla deras vapensystem utplacerade över hela Europa under de trettio år som gått sedan Sovjet lämnade Östeuropa och skrotade sin egen militärpakt i förhoppningen att nu skulle vi leva fredligt tillsammans istället? Det ryska folkets ofattbara lidande under andra världskriget med 20 miljoner döda skulle aldrig få upprepas. Hitler var död och skulle knappast kunna återkomma, resten av nazitopparna hade ju flytt till USA eller Sydamerika. Inte ens judarna hade något att frukta.

Situationen idag innebär i praktiken att Europa är ockuperat av USA. Deras nästa mål är Ryssland och därefter kommer Kina. Resten faller av sig självt. Ryssland vill man tvinga på knä genom att omringa landet med missiler på alla sidor, så nära Moskva som möjligt. Man tror att Putin då ger upp och överlämnar sitt land, alternativt ”med lite hjälp” får en folkopinion att välja en annan president (det finns en handfull oligarker som står och väntar), eller i värsta fall tvingar in landet i ett förödande världskrig – som USA i sin enfald tror att de vinner utan problem (bara att krypa ner i alla bunkers i Washington och vänta tills krutröken försvinner).

Det kommande världskriget kan liknas vid historiens största bankrån. Den konkursfärdiga rånaren USA försöker bryta sig in i Ryssland för att stjäla deras guld, gas, olja, skog och åkrar tillsammans med de mineraler som tagit slut i deras egna förråd. Har Sverige och Finland någon anledning att delta i denna kriminella verksamhet? Vad tror vi oss vinna på ett deltagande? När rånaren ligger ihjälskjuten på gatan, tror vi då att vi kan springa därifrån?

Ryssland kommer aldrig att ge sig frivilligt inför västvärldens hot. Varför skulle de göra det? Ett krig i större skala skulle inte ha mycket gemensamt med de begränsade insatserna i Ukraina. Ryssland kan ställa upp en armé om en miljon man och kommer garanterat att få stöd av Kina, som har resurser med ytterligare en miljon man. Kina har länge insett att man är förlorade om Ryssland faller. Därför kommer det inte att ske.

Vad som kommer att hända om Sverige och Finland går med i NATO är att Ryssland tvingas trappa upp den mindre konflikten i Ukraina till att omfatta även vår del av Europa för att säkra sina ingångar i Östersjön. Problemen är tillräckligt stora för Ryssland genom situationen i Svarta Havet, hotade handelsförbindelser där och vid Bosporen som redan styrs av NATO genom ett Turkiet, som visserligen vacklar men ännu är lojal medlem. Att få samma problem även vid Öresund kommer att bli droppen som får bägaren att rinna över. Kaliningrad och Rysslands näst viktigaste stad S:t Petersburg 15 mil från en Finska Viken som helt kontrolleras av NATO?  Kan man skrämma någon som håller på att bli strypt med att om han gör motstånd så får han skylla sig själv? Han lär dö oavsett. En spark i skrevet har bättre effekt. Den kommer vi att få via Gotland, Blekinge och Skåne. Detta har till och med sossarna i Skåne förstått och avstyrker därför medverkan i NATO.

I första ronden kommer Ryssland att ta kontrollen över Helsingfors och Finska Viken. Men vi djärva svenska vikingar är de första som i NATO:s namn rusar till brödrafolkets hjälp. Efter ett par veckor är vi sönderbombade till småsmulor. Inte med snälla missiler utan med kärnvapen, för i det läget är kriget totalt. Skall vi stå på Falsterbonäsets strand och hurra när det första amerikanska hangarfartyget glider in genom Öresund för att ”skydda” oss? Tror ni att det blir ett sevärt skådespel när den ryska Östersjöflottan möter upp vid Bornholm? För några hundra år sedan stod svenskarna på resterna av Skanörs medeltida borgtorn och betittade dåtidens största sjöslag mellan svenska och danska flottorna. Man kunde höra de drunknande sjömännen skrika i kanonernas muller och röken från brinnande fartyg. I vår tid kommer det inte att finnas någon åskådarläktare. Ryssarna har redan vid ett flertal tillfällen övat inflygning med bombflyg, eskorterat av jaktflyg, mot Kastrup flygplats i Köpenhamn. Allt är detaljplanerat, klockat och klart.

Men inte skall vi låta oss bli hotade, Sveriges morske män och Magdalena Andersson vet bättre. Musen som röt. NATO skall ju hjälpa oss. Så småningom. När man diskuterat saken och fått klartecken från Turkiet och de övriga medlemmarna vid Medelhavet, som nog tycker att deras intressen är viktigare. Låt ryssarna spilla sitt krut i Östersjön, där är ju ändå för kallt att bada. Och där fanns ju den där Sven Dufva som inte släppte en djävel över bron. De klarar sig nog ett tag. En vecka till…

Man måste fundera över vilka intressen som riskerar att sätta vårt land i den här situationen. Efter 200 år av neutralitet skall vi plötsligt bli stridande part i en allians riktad mot våra närmaste grannar. Att kriget i Ukraina är framprovocerat av amerikanska intressen har jag visat med önskvärd tydlighet i min tidigare artikelserie om Ukraina. Det är ingen isolerad företeelse utan ett steg på vägen mot ett storskaligt angrepp på Ryssland. Anledningen är som Ritter berättar ovan att Ryssland närmar sig Europa genom ökade handelsförbindelser och hjälpsamma leveranser av 65% av vårt energibehov i EU.

Stärkta relationer med superkontinenten Ryssland innebär att våra relationer med USA minskar i angelägenhetsgrad. Ryssland får ökad ekonomisk styrka och med automatik ett växande näringsliv genom etablering av europeiska företag där. Detta samtidigt som USA är ett sjunkande slagskepp med en ekonomi som närmar sig konkurs.

Keep russians out and americans in. Det är hela problembilden. För fortsättningen är ju att globalismen skall segra genom att den amerikanska storfinansen och storföretagen skall kunna styra världen genom att muta regeringar och köpa marionetter på presidentposter och utrikesdepartement. Ni vet alla vilka de är, jag behöver inte nämna namnen lika lite som Jan Öberg i sin analys, där han beskriver ett liknande scenario. Putin går inte att muta, han är en ryss av det rätta virket.

Ryssland har en gyllene framtid – utan USA. USA har ingen framtid – utan Ryssland. Varför satsar vi då på fel häst? Med alla vårt lands tillgångar och människoliv i potten?

Varför låter man inte det svenska folket få ha ett avgörande i valet om några månader? Jo, för att grundlagen skall hinna ändras nu, före valet och sedan till hösten, efter valet –  för att vi skall bli bättre anpassade till den globalism som kommer att bli demokratins undergång för hela västvärlden. Varför låter vi detta ske inför våra ögon utan att protestera? För en gångs skull skall jag citera Greta – ”Shame on You”!  Jag refererar idag till och med till DN som garderar sig genom Ola Tunanders artikel!

Tycker någon att jag överdriver? Nåväl, vi kan diskutera vidare i himmelen, där får vi gott om tid…

Peter Krabbe

377 Responses to Farväl till friheten …

  • jesslar53 says:

   Detta var goda nyheter . Vi får hoppas att detta fördröjer Globalisternas planer
   Det som oroar nu är repris på pandemin till hösten och om Regeringen får igenom sina nya pandemilagar.

   Tack för länken.

 1. Mjölner says:

  Varför bråkar Turkiet om Finlands och Sveriges Natomedlemskap?

  Erdogan påstår sig vara trött på Sveriges smörande för PKK och kräver utlämning av vissa för Turkiet misshagliga PKK-element.
  Det kan finnas fler men dolda orsaker till Erdogans reaktion. Sveriges och Finlands Natoansökan betraktas nog i huvudsak som löjlig från Turkiets sida. Skrämseltaktik till ingen nytta. Sveriges och Finlands militära kapacitet tillsammans räcker inte ens upp till halva Turkiets.
  En orsak som inte har nämnts av någon i vurmen och medlidandet från den Europeiska etablissemanget om Ukraina, är Erdogans missnöje med Bidens och USA/Natos smygmilitarisering i Grekland.

  Har botaniserat i olika artiklar av amerikanska krönikörer och fann följande.

  Läget och statusen för Greklands mest östliga (Dodekanesos) öar kan anses glasklart genom Parisfördraget som upprättades 1947, som alla permanenta medlemmar av FN:s säkerhetsråd och många andra stater är parter i. Turkiet är inte part i Parisfördraget 1947) .
  Turkiska regeringen och Erdogan är förmodligen förbannade över militariseringen av de östra Egeiska grekiska öarna mycket nära Turkiets kuster och bristen på stöd eller förståelse från andra NATO-medlemmar över det upplevda hotet. Ett hot som även berör Ryssland.

  Andra grekiska öar inklusive Limnos och Lesbos något längre västerut är på liknande sätt begränsade av 1923 års Lausannefördrag. Grekland hävdar att detta status ändrades senare av 1936 års Straitskonvention. Jag tror inte att det är rätt men det är för komplext argument för mig att utreda.1947 års fördrag ändras inte.

  Grekland gick ändå vidare och fortsätter fortfarande med militariseringen av Dodekaneserna i stor skala, som involverar tiotusentals trupper totalt, militära flygplan och i synnerhet långdistansmissiler från yta till mark.
  Det kanske inte är så underligt om Erdogan surnat till ordentligt när militäralliansen Nato pressar en av sina egna medlemmar. Förståsigpåare hävdar: USA kommer snart vrida om armen på Erdogan så han säger ja.

 2. Eclipse says:

  I Wallenbergs land, där skuggorna ruva.

  Låg Saurons allseende öga på Malmskillnadsgatan 32? J.R.R. Tolkiens relation till Sverige avhandlas i denna video:

  I tarotleken korresponderar kortet Djävulen till stjärntecknet Stenbocken och till den hebreiska bokstaven Ayin, som betyder öga. I Crowleys lek ser vi Stenbockens härskarplanet Saturnus ringar (Lord of the Rings) omge fallossymbolen bakom getabocken med det allseende ögat i pannan. I traditionella lekar (Marseille, Rider-Waite) visas en naken man och kvinna i bojor ståendes vid Djävulens fötter. I videon ovan skymtar spiraltrappan som leder upp till NK-klockan. Nog påminner den om Djävulens spiralformade horn?

  SAURON
  113965 = 25

  DEVIL
  45493 = 25

  SWEDEN
  155455 = 25

  NK
  52

  • En som noterade svenskarnas medgörlighet var Roland Huntford, en engelsk journalist som var gift med en svenska och som skrev The New Totalitarians 1971 tror jag det var. Den tystades ner och ansågs fientlig mot det svenska samhället – och inte på något sätt i överensstämmelse med verkligheten. Huntford poängterade att Sverige inte hade något sanningsministerium, men att det ju heller inte behövdes…

 3. Mjölner says:

  World Economic Forum Annual Meetingl
  Davos-Klosters, Switzerland, 22 – 26 May 2022

  Den svenska hjärntrusten som deltar.
  En notorisk lögnare från Iran, som inte vet ett dyft om energi eller digital utveckling.
  En hjärntvättad sosse, med dåligt betyg i matte och Bommersvik fastväxt i bakhuvudet.
  En moderat, ett feminin current Mayor of the Smart City.

  Khashayar Farmanbar Minister for Energy and Digital Development of Sweden
  Mikael Damberg Minister for Finance of Sweden
  Anna König Jerlmyr Mayor of Stockholm, Sweden

 4. jesslar53 says:

  Nu sjunger alla samma sång igen ”food shortages”,, igen är det något suspect när politiska ledare öppnar munnen (sanningar??) vad har dom nu för agenda , samtidigt förlänger man kriget genom att 20 länder däribland (Wallenberg) Sverige skall sända mer vapen till Ukraina istället för att öppna för förhandlingar så att stridandet kan ta slut , eldupphör till att börja med.

 5. Mjölner says:

  Det värsta är att miss Piggy börjat nöffa om sprutor igen.

  Jag har aldrig fått mer än en spruta för varje sjukdom man förr skulle ha skydd emot, smittkoppor, difteri, polio etc.
  Nu rekommenderar en politiker (inte utbildad läkare) olika varianter av sprutor för en ofarlig influensa med otaliga varianter i antågande. Småbasar, chefer och avdankade politiker från elefantkyrkogården, generaldirektörer, har plötsligt skaffat sig tillstånd att styra de s.k. vaccinationerna. Var befinner sig läkarvetenskapen? Jag har väl aldrig hört på macken, som Alfredsson sa´.

  De åtta landsförrädarpartierna i Riksdagen tänker ändra grundlagarna så yttrandefrihet och demonstrationsrätt försvinner för gott. Ändå vill patrasket att vi röstar på dem i höst.
  Sven och Svea vid köksbordet fortsätter pilla naveln och lydigt ta sina sprutor..

  Nej, förrädarna skall låsas in i burar och användas som labbråttor för medicinexperiment.
  Ett stick i stjärten några gånger i veckan med okänt preparat skulle vara lämpligt.

  • Loa says:

   Femte vaccindos mot covid-19 i höst
   24 maj 2022
   https://www.friatider.se/femte-vaccindos-mot-covid-19-i-host

   ”Vaccinet är vårt skarpaste verktyg”.

   – Under hösten kommer personer 65 år och äldre samt vuxna personer i riskgrupp rekommenderas att ta en femte dos, säger Lena Hallengren vid en pressträff.

   Samt kallas det ”höstdos”. Förebådar injiceringar vår och höst..?

   • Loa says:

    Pfizer Announces It is Satisfied with Clinical Trials, Will Push 3 Doses of Covid Vaccine for Under 5-Year-Olds
    May 24, 2022
    https://stillnessinthestorm.com/2022/05/pfizer-announces-it-is-satisfied-with-clinical-trials-will-push-3-doses-of-covid-vaccine-for-under-5-year-olds/
    .

    USA rekommenderar ”boosterinjektion” – för femåringar
    24 maj 2022
    Myndigheter i USA förordar nu att barn i åldrarna fem till elva tar en tredje injektion av covidvaccin om de tidigare tagit två.
    Så här långt är 29 procent av barnen i åldersgruppen injicerade med två doser.

   • Meningen blev lite otydlig och rumphuggen – den fullständiga ser väl ut som följer?:

    ”Vaccinet är statens skarpaste vapen mot folket”.

    Det är kanske därför de vågar smussla iväg materiel till Ukraina – den svenska statens vapen mot den inhemska befolkningen stavas övertalning. Vi får hoppas att inte många går på det den här gången.

    • Loa says:

     Synnerligen lättövertalade. Räcker med vår dagliga tv giv oss idag.

     Såg igår något på den sömniga samhällstv:n på eftermiddan, tv 2, från SOM-institutet i Jöttebörj om ”Hot mot det öppna samhället. Otrygghet, självcensur och politisk intolerans.”
     Sten Widmalm redogjorde för hur man frågat folk vilka de skulle kunna tänka sig att beröva röst i samhället.
     Widmalm visade grafen utan förvåning, markering eller kommentar.
     Konstigt nog var rubriken ”Politisk tolerans – mest ogillade”.
     Ja, främst är folk politiskt intoleranta mot Sverigedemokrater – 23 %.
     Han går till nästa folkliga starkt-ogilla-objekt, sluddrade så jag fick leta upp bifogade länk (slide 7 enl. GU-loggan).
     Vaccinmotståndare 17 %
     Abortmotståndare 17 %
     Sen dalade den folkliga intoleransen till klimatförnekare 7 %
     och faktiskt följt av miljöpartister.
     Dock ogillar man sen nationalister;
     följt av muslimer 5 %.
     Sen nästa dipp till att folket starkt ogillar djurrättsaktivister,
     sedan invandrare på futtiga 1,9 %,
     bidragstagare 1,4 %
     och romer 0,8 %.

     Klicka för att komma åt Hot%20mot%20det%20%C3%B6ppna%20samh%C3%A4llet%20-%20Sten%20Widmalm.pdf

     • Intressant att bara 7% var intoleranta mot klimatförnekare. Jag gissar att det har svängt sedan elpriserna gick upp och kärnkraften aktualiserades. En plånboksförändring således…

      • Loa says:

       DJ*T intressant att trettio gånger fler starkt ogillade – landsmän – sverigedemokrater än de som starkt ogillade romer.

       • Yrvaken says:

        Den ändlösa propagandan från stammen vars existens går ut på att smälta in genom att välkomna in hela världen verkar har gett effekt. Gemene svensk verkar lida av Oikofobi – att avsky sina grannar och istället älska folk på andra sidan världen man aldrig träffat.

        ”I dag används ordet vanligen politiskt för att beskriva det hat eller det ogillande, som vissa personer hyser för sin nationalitet, sitt land eller sin kultur.”

        https://sv.wikipedia.org/wiki/Oikofobi

 6. Mo says:

  carina, vad säger du om det här ? En enhetlig statlig dagersättning skulle inte det kunna vara en form av medborgarlön. Sedan tycker jag att man ska skippa tankar på samhälls övervakande hembesök det blir ju bara en ny väg till ett kostsamt kontrollsystem.

  https://www.expressen.se/nyheter/kds-forslag-hembesok–hos-arbetslosa-personer/

  • KD:s förslag låter som ett omvänt fängelse – det är inte klokt vad de hittar på!

   Problemet är att de kanske får stöd för ett sådant förslag utan att exakt redogöra för vad det innebär. Med korten på bordet och tydlig ersättning i kronor räknat, så behöver det inte bli sämre – framför allt utan hembesök förstås!

   De vill nog driva fram ett sådant förslag innan systemet havererar och innan arbetslösheten blir tsunamihög, så att en lösning finns på plats när bomben smäller av. På så sätt skapas slavliknande förhållande under demonisk kontroll för i princip alla, eftersom de flesta kommer att bli arbetslösa i det kommande. I framtiden finns inga högkonjukturer med mindre att penningsystemet övergår i en monetärt finansierad ekonomi i en icke-korrupt och ärlig stats händer. Så det är två problem i ett härvidlag.

   Den lösning som behövs är direkt demokrati så att medborgarna får medbestämmande i sakfrågor, t ex gällande metoder och ersättningsnivåer. Det är livsfarligt att gå med på KD-lösningen i detta läge eftersom den riskerar att permanentas. Ut med politikerna omgående alltså!

 7. Sven says:

  Vad skall man egentligen anse om Benjamin Fulfords blogg? Har han unik information från de innersta kretsarna eller spinner han en egen historia utifrån dels officiell information, dels utifrån vad som skrivs på andra bloggar.

  • Bdl says:

   Han är i alla positiv. Men han är jude.

   • peterkrabbe says:

    Det finns många judar som är mycket kritiska till sionismen och agendan som helhet, ett annat exempel är Henry Makow som bl.a. skriver initierat om Illuminati. Det är modiga män, som genom sin unika insyn i de judiska skrifterna också ser bättre än vi andra vad som predikas. Modiga eftersom detta är högförräderi i den judiska världen och straffet är givet. Vi behöver fler sådana kämpar.
    Fulford är ibland väl fantasifull, vilket han också betonar på sin blogg. För att kunna bevisa påståenden får man oftast utlämna andra, vilket inte alltid är ändamålsenligt. Ett sätt är då att måla med breda penseldrag, skapa en bild utan skarpa konturer. Få läsaren att tänka efter och söka vidare. Bevisen kommer när tillräckligt många är motiverade att bidra till det och förväntar sig att bli väl bemötta, hyllade istället för internerade.

 8. Mo says:

  Vad har Sverige för intresse av fördjupat samarbete med kurdiska PYD som har kopplingar till terrorist klassade PKK ?

  https://bulletin.nu/avtalet-mellan-s-och-politisk-vilde-far-turkiets-erdo-an-att-se-rott

 9. Loa says:

  Inte bara näthat är skadligt, utan även nätskratt..

  Morgan Johansson varnar för risken med humor i ny påverkanskampanj
  24 maj 2022

  https://newsvoice.se/2022/05/morgan-johansson-varnar-for-humor/

  https://www.friatider.se/nya-myndigheten-varnar-det-kan-vara-skadligt-att-skratta

  https://samnytt.se/johanssons-nya-myndighet-varnar-for-memes-med-katter/

  Skrattretande. Ett catch 22 – undanglidande som solkatter. Där får ni ett styvt jobb, kommissarier Mållgan och Tofvesson!
  Sanningsministeriet heter Myndigheten för psykologiskt försvar, förkortas MPF. Låter som ett fnysljud i pratbubbla..

  • ”Memes med katter kan vara skadliga”. Är sozzepolitikerna två år gamla? Har aldrig hört på maken till lättkränkthet. De har slösat pengar på en hel myndighet för att de ska slippa känna sig kränkta – allt till Bilderbergs och WEF.s fromma…

  • Erik says:

   Nätskratt farligt. Nätporr bra.

 10. Mo says:

  Den stora propaganda maskinen rullar nu ut sitt budskap via WEF. Zelenskyj uppmanar väst till brutala sanktioner mot Ryssland. Vilka vill de skall bli vinnare på det, de stora förlorarna blir Europa. Sedan blir USA våra stora räddare ?
  Mat leveranser skall omdirigeras så vi skall kanske göras medgörliga med hunger och ransoneringar. Sveriges politiker har kört vår egenförsörjning i botten den är nu ca 50% eller därunder. Vi är självförsörjande på spannmål, morötter och socker. Det blir en stor marknad för GMO-exportörerna.

  https://www.theguardian.com/business/2022/may/23/zelenskiy-sanctions-russia-davos-speech-ukraine

  • Ja, hå och hej – strålande tider för GMO-odlarna. Vi får välja mellan att bli geneteiskt alternerade så vi kan pilla på våra morgellons och utväxande naglar här och där, eller att avstå och istället svälta.

 11. Benny says:

  Den arma kraken Zelensky är nog helt med på att förstöra sitt ”hemland” Ukraina i globalismens tjänst! Och han har inga problem med detta ty globalisterna har gjort denna clown som kallas president till multimiljonär och redan tillförsäkrat honom och hans familj en tillflyktsort efter fullbordat värv. Angående spannmålen från Ukraina så är det ukrainsk militär som ser till att inte mycket spannmål lämnar landet eftersom man minerat alla utförselhamnar och det lilla som kommer ut via andra vägar lägger andra beslag på. Det ukrainska folket får i vanlig ordning ingenting och det mesta av åkerjorden är sedan lång tid under utländsk kontroll (USA) där stora bolag via korruption ”arrenderar” marken och forslar ut det mesta som odlas! Inget som kommer den vanliga fattiga befolkningen i Ukraina till del…Känner ni igen agerandet från vindkraften som Sverige tvingas upplåta stora landområden till eller gruvor där utländska bolag närmast härjar fritt i Sverige? Den lilla frihet Sverige hade kvar försvinner med Nato men inte många verkar begripa detta samband!

 12. Loa says:

  NATO leker på Bornholm

  Nordens länder uppskattar omstridd USA-operation på Bornholm
  24 maj 2022
  https://www.sydsvenskan.se/2022-05-24/nordens-lander-uppskattar-omstridd-usa-operation-pa-bornholm

  En Boeing C-17 landar i strilande regn på flygplatsen i Rønne. Ut ur transportplanet rullar två mobila artilleriramper. USA övar sig i att förstärka försvaret av Bornholm.
  Den danska ön har efter krigsutbrottet i Ukraina hamnat i fokus för Natos militära förberedelser i Östersjöregionen.

  Ett amerikanskt C-17-plan landade på tisdagen på Bornholm med två mobila raketartilleri. Övningen bevittnades av tre skandinaviska försvarsministrar, som alla välkomnar USA:s ökade militära närvaro i Östersjön.

  I Sverige har hotet från Ryssland lett till en ökad militarisering av Gotland. Det danska försvaret vidtar på motsvarande sätt åtgärder för att skydda Bornholm.

  • Loa says:

   Natogeneral: Gotland ett ”osänkbart hangarfartyg”
   29 maj 2022
   https://www.friatider.se/natogeneral-gotland-ett-osankbart-hangarfartyg

   – Jag ser fram emot Finlands och Sveriges anslutning till alliansen ur ett militärt perspektiv, förklarade Christopher Cavoli, Natos högste operative militäre befälhavare över de allierade styrkorna i Europa.

   Sverige har ”en mindre armé, men en mycket duglig sådan som växer”.
   – Jag tror att det kommer bli ganska lätt för oss att snabbt integrera dem. Vi har integrerat dem i våra storskaliga övningar såväl som i vår verksamhet utomlands i ett antal år nu, fortsatte generalen.
   Att Östersjön i praktiken blir en ”Natosjö” kommer vidare att skapa svåra ”dilemman” för ryssarna, enligt Christopher Cavoli.
   Som en särskilt viktigt strategiskt tillgång i Östersjön nämnde han Gotland

 13. peterkrabbe says:

  Macron har nu utsett sin nya premiärminister. Det blev Elisabeth Borne (f.d. Bornstein), kvinna, judinna, familjen förintelseoffer. Politiskt orutinerad. Kan det bli mer förutsägbart?
  Hon lär dock inte bli gammal på posten. Efter valet under kommande månad, juni, skall det största partiet utse premiärminister. Det lär inte bli Macrons nystylade parti.
  Eller är datorteknikerna i fullt arbete med att finslipa rutinerna efter fadäsen i fransk TV under valnatten?

  • Rune N says:

   En eller flera undringar.
   Har Marin le Pen kommenterat fenomenet med rösterna som försvann?
   Är valsedlar som har en reva ogiltiga i detta val?
   Har de franska väljarna fått valsedlarna i detta val sända till sig med posten?
   Har de franska väljarna fått valsedlar, för le Pen, sända till sig med en liten reva som man till en början har räknat som giltiga men som man sedan blev tvungna att ogiltigförklara?
   Kanske hade le Pens väljarna inga andra valsedlar att välja på än de ogiltiga som kom med posten?
   Eller har jag missuppfattat det hela?

   • peterkrabbe says:

    Jag skall återkomma till dina frågor när jag fått tillfälle att inhämta info på plats, hos de fransmän som är offer och vittne till valprocessen. Media rapporterar ingenting om detta, av förklarliga skäl. I en tidigare video på bloggen skildras hur postförsändelser med valhandlingar öppnas inför kameran och att endast Marine Le Pens valsedlar i flera fall är klippta i kanten. Hur omfattande detta var har jag självklart ingen möjlighet att bedöma. Det är också omöjligt att fastställa i efterhand om det fanns diskreta skador på valsedlarna i vallokalen eller hur många som avlägsnades av denna anledning. Det som är konkret och bevisbart är sammanräkningen i direktsändning på statliga TV2, som man enkelt bortförklarar med ”tekniska problem”. Detta känner vi igen från det svenska valet där enbart SD drabbades av likartade ”problem”.
    Som väljare har vi ingen insyn eller möjlighet att kontrollera handläggningen i datorerna, det krävs expertis på plats som är opartisk och lojal mot befolkningen. Det borde rimligtvis gå att få någon form av kontrollkommission att medverka i höstens val – om de politiska partierna kräver det. Så verkar inte vara fallet, eftersom SD nu tror att samarbetet med den övriga borgerligheten ändå skall ge dem en plats i nästa regering och att det då är bättre att sitta still i båten.
    Erfarenheterna från USA visar att valfusket skedde på ALLA plan, både i datorer och på plats i vallokalerna. Går inte det ena går kanske det andra. Jag konstaterade redan i det förra svenska riksdagsvalet att röstsammanräkningen i vallokalerna utfördes av de sittande partiernas representanter, vilket gav direkt utslag för de små uppstickarpartierna, vars valsedlar systematiskt saboterades av partirepresentanter som bevakade sina egna majoriteter. Det borde väl vara självklart att funktionärerna inte skall kunna bevaka sina egna intressen i vallokalen.

 14. Loa says:

  ”Buffalo school shooting”:

  Precis…
  House Passes Domestic Terrorism Bill Following Mass Shooting in Buffalo
  May 19, 2022
  https://stillnessinthestorm.com/2022/05/house-passes-domestic-terrorism-bill-following-mass-shooting-in-buffalo/
  The bill focuses on addressing the threat of white supremacist attacks.

  MEN

  http://www.jimstoneindia.com/.zt9.html
  May 25 2022

  First no one died. A trans was shot in the parking lot by concealed carry and the police took him away. Then 17 people died. Then 21 people died. 3 teachers and 18 students. And they were clear on that and posted everyone’s photo.
  THIS IS HOW THEY GET THE VICTIMS FOR THEIR FALSE FLAG SHOOTINGS: https://this-person-does-not-exist.com/en It is easier to do this than be troubled with actual people.


  Then AFTER this Fox report, WHICH VERBATIM STATES: THE STUDENTS AND STAFF ARE SAFE IN THE BUILDINGS, it switched to 21 dead, then got downgraded to 19 dead. How did that happen? did 21 not match the numerology or what???

  Avsikten är att få bort 2nd amendment i tid före president”valet” – skrämma folk att frivilligt avhända sig sin rätt att bära vapen.

  Second Amendment Explained. A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.
  (Över en och en halv miljard sökträffar… 1 600 000 000 )

 15. Savalle says:

  Medborgarjournalisten Martin Stensö gör här en mycket intressant granskning av den etablerade maktens elokventa grindvakters motsägelsefulla och minst sagt löst grundade och populistiska resonemang. Det är framför allt idéhistorikern, professor Andreas Önnerfors, som har författat skriften ”Konspirationsteorier och covid-19: mekanismerna bakom en snabbväxande samhällsutmaning” åt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som här förs in i strålkastarskenet.

  Lägg märke till hur professor Andreas Önnerfors själv tar avstånd till viktiga delar av sin MSB-publikation!

  (ANALYS AV -DÄRFÖR ÄR KONSPIRATIONSTEORIER ETT HOT MOT DEMOKRATIN. DEL 1)

  Denna granskning av Martin Stensö borde användas som diskussionsunderlag i alla skolor för att främja kritiskt tänkande och ge elever insyn i hur propaganda framförs på ett skenbart objektivt sätt.

  • peterkrabbe says:

   Ett makalöst bludder från Önnerfors sida. Så krystat blir det när man får i uppdrag att ”bevisa” att alternativa åsikter och förhållningssätt skall inringas, definieras och katalogiseras som samhällsomstörtande i syfte att få diagnostiken att framstå som vetenskap. Resultatet blir bara skrattretande. Fast skratt är ju också förbjudet.
   Konspirationsteorier är helt enkelt etablissemangets beteckning på allt som menigheten genomskådar som lögn och vilseledande bortförklaringar på fenomen som i allra högsta grad är verkliga och bevisligen förekommande. Det vore ärligare att stämpla materialet med CENSUR än att försöka sopa dess existens under bordet med idiotstämpel. Det senare genom att sätta likhetstecken mellan alla alternativa åsikter och tron på ”att jorden är platt”. Bedrövligt och tyvärr finansierat med våra skattepengar.

   • Savalle says:

    Tack, Peter, för dessa kloka ord! Och jag ber om ursäkt för mitt stundom bristande tålamod när det gäller förbiseende av – kontroversiella – åsikter jag framför.

    Naturligtvis kämpar jag vidare på din så värdefulla blogg!

    Här är en intervju av Walter Veith som i mycket återger min egen inställning till skeendena i vår värld:

    (Walter Veith – What’s Up Prof? (English), Clash Of Minds, 116)

    • Savalle says:

     I intervjun framkommer det att lagar förbereds i det fördolda i nationer i hela världen för att drastiskt inskränka människors frihet, alltmedan fokus läggs på skapade, yttre, så kallade hot.

     Därför vill jag påminna om ett av de viktigaste föredrag, som enligt min mening, någonsin framförts i vår tid. Det är en pastor som tidigare varit verksam många år som präst inom Katolska kyrkan som varnar för att Vatikanen ännu en gång kommer att tvinga nationerna
     att stifta lagar som helt tar ifrån oss vanliga människor den individuella friheten – PÅ ALLA PLAN – fysiskt, ekonomiskt, politiskt, idémässigt, religiöst.

     Ta del av detta viktiga innehåll och sprid det till alla människor med förstånd!

     (Vatican Control Through Civil Law – by Richard Bennett)

    • eva-marie says:

     Intressant Savalle. Som så ofta med de här två. Det här med övervakning t ex har vi ju också tagit upp här tidigare:) Vilka otäcka små drönare som jagar efter ”målet”, dvs en människa!
     Hur man skall tolka ”Vilddjuren” och ”märket” är inte helt lätt, tycker jag. Det kan vara som de tror förstås, men jag är osäker.

     PS. Jag försökte lista ut vad du frågade efter tidigare, men det gick ”sådär”.

     • eva-marie says:

      Kommentaren gäller (övre) videon med Walter Veith och hans kompanjon.

      • Erik says:

       eva-marie, vet eller förstår du inte: ”Hur man skall tolka ”Vilddjuren” och ”märket” så bara lugn jag har flera artiklar på gång som klargör detta i detalj. Du kommer kanske inte att samtycka sett till de teologiska innehållet till en början. Ha förtröstan bara

       • eva-marie says:

        Erik. Det blir intressant att se hur du tolkar det ämnet! (Jag anar också att jag kommer vara skeptisk:) Men vem vet . . .)

        • Erik says:

         eva-marie, så har varit ganska passiv här på bloggen.

         • eva-marie says:

          Vem menar du, Erik? Att du varit ganska passiv här? För att du skriver artiklarna kanske?
          (eller menar du mig?)
          Jag ser i alla fall fram mot att läsa vad du skriver i ämnet 🙂

          • eva-marie says:

           Erik. Nu ser/förstår jag så klart att det är dig själv du menar. Mitt svar blev lite dumt, för jag trodde nästan du menade mig.
           Jag har ju lagt märke till att du varit mer ”tyst” än tidigare här på bloggen. Så jag borde ha förstått vem du menade:)

          • Erik says:

           Jag menade nog dig. Har för övrigt besluta mig för att pausa bägge artiklarna eller helt avstå från att publicera. Det jag har upptäckt eller fördjupa mig i känns mer personlig på gränsen till privat och är inget jag vill gå publc med. Hoppas du förstår.

          • eva-marie says:

           Erik, det var ju tråkigt! Men det är klart jag förstår om du inte vill publicera artiklarna. Trots att jag var skeptisk i förväg:) såg jag fram mot att läsa din tolkning!

           Jaså, det var mig du menade i alla fall! Ja, jag har nog inte återhämtat mig från den trötthet jag drabbades av förut. Sen har jag lite privata ”bekymmer” just nu. Men jag hoppas på en vändning snart. Och såå passiv är jag väl ändå inte.

          • Erik says:

           Jo, du har känts lite ”nere” (frånvarande) på sista tiden. Något du kan dela eller skriva om?

          • eva-marie says:

           Erik. Tack för att du bryr dig! Jag blir rörd.

          • eva-marie says:

           Jag vill nog inte berätta så mycket nu. Det känns för privat. Tack i alla fall för din omtänksamhet, Erik!

          • Savalle says:

           Vad glad jag blir över att läsa denna dialog mellan dig, Eva-Marie, och dig, Erik!

           Det finns väldigt mycket medkänsla och omtänksamhet här på Peters så fina blogg.

           Jag önskar dig all kraft i en svår tid, Eva-Marie, och tack till dig, Erik, som alltid är med på alla noter!

          • Erik says:

           Ja, ja… eva-marie: för mig har du alltid framstått som både tillgiven och ödmjuk – alltid trevligt att stå i förbindelse med dig. Trist att något tynger dig.

          • eva-marie says:

           Tack för uppmuntran och fina ord, Erik och Savalle! Kramar från mig till Er 🙂

          • eva-marie says:

           Vill tillägga att även jag uppskattat, och uppskattar förbindelsen med er båda, Erik och Savalle!
           De fina orden värmde verkligen.

     • Savalle says:

      Den gemensamma nämnaren ger Richard Bennett oss utförligt svar på.

      • eva-marie says:

       Savalle. Jag har inte sett videon med honom än, men antar att det har ngt med Katolska kyrkans makt att göra? Det tänkte jag på när du frågade, men fick inte ihop ”ledtrådarna” med det.
       Jag var helt ute och cyklade i mina andra gissningar:)

       Jag skall titta på videon med R Bennett också, så snart jag kan.

       • Savalle says:

        Ja, visst är det så, Eva-Marie!

        Jag är nog helt ensam i Sverige numera om att framhålla vilken central roll Vatikanen och alla hemliga ordnar och sällskap som är kopplade till den har i världspolitiken.

        Jag har skrivit om det i flera år och detaljerat redogjort för sammanhang nu och historiskt, men ändå fokuseras allt på organisationer och oligarker som står under dessa så mäktiga aktörer av samhällskritiska röster i medierna.

        • eva-marie says:

         Savalle. När du frågade, tänkte jag att det var inläggen på den här bloggposten du menade att vi skulle leta. Inte allt du skrivit under åren. Jag sökte bland dina kommentarer här bara.
         Men jag vet hur du ser på Katolska kyrkans roll, som också fått oss andra att förstå den bättre.
         Jag har ju själv nyligen skrivit om jesuiten Yuval Harari, och visat videor med honom och hans visioner.
         Jag misstror inte att KK har en väldigt stor betydelse för det som händer i världen.

         Dina artiklar i Newsvoice har också varit oerhört viktiga och lärorika. Och alla inlägg du gjort, och gör här förstås.

         • Savalle says:

          Eva-Marie, jag har helt missat att du har skrivit att Yuval Harari är jesuit. Det har jag hittills inte känt till att han är, trots att jag själv har skrivit kommentarer om honom, för att han är en av ideologerna bakom World Economic Forums transhumanism.

          Här är en kort video, där han talar om att hacka människors hjärnor:

          (Yuval Noah Harari on The Future of Humanity)

          Eva-Marie, du får väldigt gärna hänvisa till det du skrivit om Yuval Harari!

          Jag har fått väldigt fin respons från dig och många andra om de avslöjanden jag gjort om Katolska kyrkans ledning, men det känns ändå väldigt ensamt, för det är ytterst sällan som någon tar upp det offentligt.

          Min förhoppning är att många här tar del av Richard Bennetts synnerligen viktiga föredrag. Det börjar rätt försiktigt, men oj vad viktig information han ger efter ett tag!

          Jag hoppas även att många här gör egna fördjupande efterforskningar om det som Richard Bennett avslöjar och hjälper till med att belysa vad som sker i Vatikanens och dess bundsförvanters regi.

          Det är inte enbart bläckfiskens alla armar som behöver synliggöras, utan framför allt huvudena.

          • eva-marie says:

           Savalle. Du hittar det jag skrivit om honom i slutet av förra bloggposten+ några ganska korta videor.
           (Jag såg en video där han alldeles i början presenterades som en jesuit. Men vet inte om just den videon är med bland de jag visade)

           Jag är väldigt tacksam för allt du informerat om, vad gäller både KK, jesuiter och de hemliga sällskapen. Det tror jag många är. Så upp med hakan 🙂
           Jag skall titta på Bennets föredrag i eftermiddag:)

          • Savalle says:

           En som likt mig varnade kraftfullt för Vatikanens och Jesuitordens maktutövning var den amerikanska presidenten Abraham Lincoln:

           https://scholarsjunction.msstate.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1378&context=fvw-pamphlets

          • Savalle. I mitt inlägg (just nu sist bland kommentarerna) länkar jag till Clif Highs reblog om Klaus Schwabs historia. Däri nämns nazisternas ”Rat lines” som också kallades ”Monestary, Routs” som Vatikanen uppges ha bistått i. Det kanske är välkänd information för dig, men tänkte att det inte skadar att uppmärksamma dig på aktiviteten.

          • Savalle says:

           Tack för din uppmuntran, Eva-Marie! Det behövs ibland… 🙂

           Tack även för informationen som jag efterfrågade. Det ska bli mycket intressant att ta del av den. Jag har väldigt stor respekt för din klokhet och insikt!

          • Savalle says:

           Tack, Carina!

           Jag har varit lite slarvig att läsa kommentarer på senare tid, men jag ska försöka att skärpa mig och jag ska definitivt noggrannt ta del av detta tips av dig.

           Och när det gäller fortplantningen av nazismen genom de så kallade RATLINES i en mängd länder, exempelvis Argentina, så vill jag ännu en gång rekommendera boken ”The Real Odessa”:
           https://www.bokus.com/bok/9781862075528/the-real-odessa/

           Tänk om denna bok lästes av gymnasieungdomar!

 16. Erik says:

  https://bakomkulisserna.biz/2022/05/24/rikard-hogberg-vad-hander-egentligen-i-ukraina/

  Jag har faktiskt varit på ett av hans föredrag. Den var unik då han var så emotionell, grät flera gånger under föredraget, aldrig varit på ett sådan företag tidigare där föredragshållaren faller i gråt, men det funderade det också.

  • Loa says:

   TACK för denna bekantskap!

   • Erik says:

    Första gången svalde jag nog allt ha berättade (ett liveframträdande är något annat än en YouTube film) och trovärdigheten fick han grattis från sitt imponerande CV. Sedan tror jag jag han utsetts press på olika sätt som gjort att han liksom går loss på varje halmstrå han får, hur fantasifulla dom än är. Tror inte han gör kontroller eller på annat sätt faktagranskar utan tror lik Yrsa på Bakom Kulisserna på allt som påstås vara det är alternativet och att kanalen får bita i gräset.

  • Savalle says:

   Denna intervju med Rikard Högberg är utomordentligt intressant, även om jag ställer mig undrande och delvis kritisk till en del av hans påståenden och slutsatser.

   Först skulle jag vilja göra en rättelse. Rikard Högberg säger (efter 12 minuter) att Ryska flottan ingrep i Amerikanska frihetskriget 1866. Han menar förmodligen 1776, då det så kallade Amerikanska frihetskriget pågick mellan 1775 och 1783.

   Jesuitorden förbjöds under 1700-talet i nästan alla nationer i hela världen på grund av att de förstörde länderna inifrån. Det fanns emellertid två tillflyktsorter för dem. Den ena var Korsika och den andra var Ryssland, där de fick beskydd av kejsarinnan Katarina den stora.

   Rikard Högberg framhåller att USA tvingades att låna pengar av Vatikanen under förutsättning att konstituitionen skulle ändras enligt deras föreskrifter, men han drar slutsatsen att det är England som ligger bakom det. Det håller jag inte alls med om. I min artikel om hur Jesuitorden och Vatikanen planerar och styr det så kallade Amerikanska frihetskriget ser vi hur även England vid denna tid kommit att kontrolleras av dem genom deras hemliga sällskap, inte minst Frimurarordnar och ”The King’s Friends”.
   https://newsvoice.se/2021/09/jesuiterna-infiltrerade-tidigt-usa/

   Jag är även starkt kritisk till Rikard Högbergs fokusering på den makt den judiska bankfamiljen
   Rothschild utövar, eftersom jag anser att de helt står under Vatikanens kontroll, vilket tydligt framgår av den enormt viktiga och väldokumenterade boken ”Rulers of Evil” av Tupper Saussy, vilken jag tidigare vid flera tillfällen hänvisat till här.

   • Erik says:

    Helt rätt Hans.

    • Savalle says:

     Tack, Erik!

     Du är en av de få som förstår vilken oerhört stark påverkan Vatikanen och dess mer eller mindre hemliga miliser, ordnar, internationella organisationer och bulvan-oligarker har på skeendena i världen.

   • Loa says:

    INBÖRDESkriget

    Tsar Alexander II hjälpte president Lincoln

    The Russian Fleets in New York and San Francisco
    The most dramatic gestures of cooperation between the Russian Empire and the United States came in the autumn of 1863, as the Laird rams crisis hung in the balance. On September 24, the Russian Baltic fleet began to arrive in New York harbor. On October 12, the Russian Far East fleet began to arrive in San Francisco. The Russians, judging that they were on the verge of war with Britain and France over the British-fomented Polish insurrection of 1863, had taken this measure to prevent their ships from being bottled up in their home ports by the superior British fleet. These ships were also the tokens of the vast Russian land armies that could be thrown in the scales on a number of fronts, including the northwest frontier of India; the British had long been worried about such an eventuality.

 17. Mjölner says:

  När i en inte avlägsen framtid yttrandefriheten försvinner och personlig övervakning tilltar är läsning av den länkade artikeln ett absolut måste. Du som pratar i din smartphone om personliga detaljer, var försiktig. Släng helst bor den snarast och köp en bränntelefon så länge det finns möjlighet till det. En rekommendation i all vänlighet och omtanke.

  https://theconversation.com/impending-demise-of-roe-v-wade-puts-a-spotlight-on-a-major-privacy-risk-your-phone-reveals-more-about-you-than-you-think-182504

 18. Mo says:

  Fem svenska politiker med kurdisk bakgrund utpekas som terrorister med PKK kopplingar i turkisk media.

  https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/svenska-politiker-pekas-ut-som-terrorister-i-turkiet.0gO7I-LwF

  Kurder är en stor invandrargrupp ca 100 000 i Sverige och de tycks vara väl representerade i det politiska systemet.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kurder_i_Sverige

  • Erik says:

   Känner en hel del kurder, de är öppna, sociala, utåtriktade – roligt folk att umgås med har bara ett problem: samtidigt som de premotar kurdisk nationalism, i Sverige, motarbetar dom etniska svenskars nationalism. De anser alltså inte de är fel att vara nationalist, kanske beror det bara på att de alla är sossar?

 19. stigrydmark says:

  Enligt rysk media har man nu krigsfångar från stälverket i Mariepol. Militära experter/instruktörer från NATO, Frankrike, Tyskland och Englamd (MI6).Om detta är korrekt kommer en rysk pressko
  ferens att avslöja detaljer och också om giftlaboratorierna. Kommer väst att rapportera sakligt eller kanske inte alls?

 20. Clif High rebloggar intressant information om Klaus Schwabs härstamning via Prussia Gate:

  The ReichsWEF Part V
  Klausian Kommand Zentral

  https://prussiagate.substack.com/p/the-reichswef-part-v?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=email&s=r

  • Mo says:

   ” Om du vill ha frihet måste du dö ” där har du deras enkla men så effektiva sortering av människor. Det är frihetsälskarna som är de okuvliga, olydiga som vägrar att tjäna en mörkrets ” Herre ”.

 21. Krister. says:

  Vad säger Pfizers VD Albert Bourla i Davos?

  [video src="https://seed177.bitchute.com/RQ9un8QqOkYD/rUcdyWOPejkT.mp4" /]

 22. Savalle says:

  Jag har övervunnit mina kräksreflexer och börjat lyssna lite på P1 i radion. Enormt intressant om Nato! Alla deltagande parter samspelar och rullar bollen i mål, alltmedan motståndarsidan lyser med sin frånvaro.

  • jesslar53 says:

   Lysnar numera endast på spanarna men även där smyger det ibland sig in propaganda men ofta oförargeligt.

 23. Ja, det är penningsystemet som måste bort, och det har ju folk äntligen fattat nu…

  • Mo says:

   Inte minst när de bankanställdas affärer blir ett större problem än ägarna, som tex Swedbank chefernas fastighetsaffärer på kundernas bekostnad.

   https://borsen.dagbladet.no/studio/borsenstudio/608?post=95684

  • Mo says:

   Ännu ett bittert exempel, en Swedbankrådgivare i en förtroendeposition som lurar bankens kunder på miljoner. Robin Hood 180 grader. Prince of Thieves.

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/swedbank-radgivare-stal-35-miljoner-kronor-fran-sina-kunder-togs-pa-bar-garning

   • Det är ungefär vad Nybro kommun är skyldig mig i reda pengar. Själva egendomens värde och hyresintäkterna under en stambytesperiod för den totalrenoverade hyresfastigheten. De hade ju inflytande genom sina styrelseposter i Swedbank, och vi förstod att kommunen tog ut vinsten i förskott när banken sa att ”vi tror inte på området”. Letar fastighetsjurist för fullt…

    • Mo says:

     Det låter som ett solklart jäv i beslutsprocessen. Kan du inte kräva att får tillbaks fastigheten om den blivit olagligt exproprierad ? En sådan köpehandling kan väl inte vara giltig ?

     https://lagen.nu/begrepp/Expropriation

     • Varken staten eller banken skulle tas med någon skuld hur mycket klockrena bilagor som jag lägger fram. Det är därför jag skrivit en bok om det. Sen har vi KFM som inte gjorde någon proportionalitetsbedömning, Kalmar tingsrätt som skrev ett raljant och obegripligt domslut. Hovrätten avvisar både Domvilla och Återställande av försutten tid bara för att de har lust. Beslutet var inte underskrivet av de med tre S-damerna som angavs ha hanterat ärendet, så du kan ju tänka dig. Jag ska överklaga till HD. Jag skulle kunna skriva ett åtal själv, men nu vet jag ju Göta hovrätts inställning och det är där det börjar p g a domskälet i Kalmar tingsrätt, så det gör sig nog bäst med jurist etablerad i systemet. Om jag hittar någon som vågar ifrågasätta myndigheter i det korrupta statsträsket. JK pekade ju på kommunen i sitt beslut, så det är med deras fingrar i syltburken man får börja.

      Problemet är alltså grundlagen som ger politiken all makt, folkstyret som det kallas. Maktdelningen försvann 1974, och domstolarna klumpades ihop med övrig förvaltning som likställd denna. De förlorade sin särställning och sitt oberoende. Det är sossarna som styr över hela linjen.

      • Mo says:

       De politiserade domstolarnas maktutövning som inte förmår tillgodose medborgarnas grundläggande rättigheter och skydd mot samhällets brister. Frågan är vad Sverige vill eller har uppgivenheten fått övertaget i en kultur där politiken står över lagen. Har du läst den här ?

       https://www.jure.se/ns/default.asp?url=visatitel.asp?tuid=12004

       • Tack Mo, jag har Inte läst just den, men mycket av hennes bror Jacob WF Sundberg. Just nu läser jag Marianne Alopaes ”Drabbad av Sverige” från 1981. Jag tänkte skruva ”Agrell vs Sverige” och ta upp alla myndigheters överträdelser och döpa om boken till ”Drabbad av staten”. Även om fastighetsskandalen är kronan på verket, så är det nog tid att medvetandegöra staten i allmänhet. Det blir husbilsturné med föredrag i sinom tid 🙂

        • Mo says:

         Det låter bra, då kan du varva föredragen med lite Jung och annan visdom.
         Aurora consurgens, the female figur of Wisdom. ” She was the one the alchemists sought to have a love affair with in order to gain immortality and wealth ”.

         https://auroraconsurgens.org/about/

         • Tack Mo – jo, självklart får Jung sin beskärda del! 🙂 Det fanns mycket intressant på länken, som jag har sparat till lugnare tider. Ifall det skulle råka komma förbi några…

 24. Mjölner says:

  I motsats till utbredda triumferande västerländska berättelser beskriver denna rapportering ukrainska trupper som överlever på en potatis per dag och överger sina poster.
  Washington Post har lättat lite på skynket.

  https://caitlinjohnstone.com/2022/05/27/msm-offers-rare-glimpse-into-how-bad-things-are-really-going-for-ukrainian-forces/

 25. kirurgenblog says:

  https://www.rferl.org/a/russia-putin-analysis-ukraine-inozemtsev-collective-guilt/31859680.html

  Här är en intressant intervju med en senior rysk analytiker. Ämnet är Ryssland nu och i framtiden. Intervjun är lång men är väl värd att läsa och begrunda.
  I korthet ser det dystert ut för Ryssland. I kriget mot Ukraina finns ingen holistisk vinnare men väl en militär vinnare och det är Ryssland. Förmodligen i det läge som gäller nu så kommer Putin att nöja sig med östra och sydöstra Ukraina och dra en röd linje på kartan väster om Donbas . Det suger för mycket att ta Moldavien också.
  Väster om denna linje blir Ukraina vars regering med folkets stöd kommer direkt att ansöka om medlemskap i EU vilket kommer att lång tid för att godkännas samt medlemskap i NATO vilket kommer att gå fort. Putin har då uppnått något som han primärt inte ville nämligen att få NATO inpå knutarna.
  President Vladimir Putin kommer att gå till de ryska historieböckerna som en president som berikade sig materiellt, som städade upp efter kommunismens fall, som återtog Krim och östra Ukraina och som åstadkom Rysslands förfall. Det kommer att bli enorma interna problem i landet efter Putin och detta land kommer förmodligen och gå tillbaka i tiden som under kommunismen. Alltså isolation. De skarpa och kompetenta hjärnorna kommer att fly landet. Ryssland krossas.

  USA hade kunnat förhindra denna utveckling. Donald Trump hade kanske kunnat förmedla en skrivning på papper där NATO ämnade avstå från att inkludera Ukraina. Ja, ja vem vet.

  Vad gäller nazister så finns det också i Ryssland högerextrema nationella grupper som direkt uttrycker sina sympatier för nazismen. Skit finns överallt.

  • Savalle says:

   Kul att du är här igen, Lasse!

   Ja, vad gäller nazister så finns det också i Ryssland högerextrema nationella grupper som direkt uttrycker sina sympatier för nazismen.

   En sådan grupp är Night Wolves, som är nära kopplade till Rysk-ortodoxa kyrkan, som numera är en lydig filial till påven i Rom och vars ledare, patriarken Kirill av Moskva, har skapat en kopia på Vatikanen, där han provins-regerar över rysk religion med diktatoriska metoder.

   Ledaren för den militanta motorcykelburna Night Wolves, Alexander Sergeyevich Zaldastanov, är en nära vän till Putin.

   Här ser vi honom tillsammans med Putin:

   (Putin regime allegedly funds ultranationalist biker gang)

  • Erik says:

   Öhh… Nej!

   Den ryska valutan starkare än på mycket länge, för stark till och med emedan vi i väst går mot undergång (Europa).

  • Mjölner says:

   Hej Sture!
   Läste ditt stycke om peri- och myokardit på Berns blogg. Är intresserad av hjärtats funktionsstörningar då jag själv haft infarkt. En undring, hur kan en sådan lurk som vaccinförsäljaren Sällberg få hålla på att breda ut sig och ljuga i media obehindrat.
   Kan inte läkarupproret skriva ett brev och artigt be honom sluta med sina skamliga lögner. hålla truten

   • Sture says:

    @ Mjölner,
    jag tror att det senare är meningslöst. Sällberg vet redan att han inte kan någonting om sjuka patienter och biverkningar men håller på ändå därför att han är korrumperad. TV fortsätter att intervjua honom eftersom de har fått order om det.

 26. Missa inte detta – årtiondets intervju med en verkligt insatt. Rikard Högberg – en mångårig medarbetare till Dagens Industri i St Petersburg, gömd under hemlig identitet någonstans i Sverige, berättar historien bakom ukrainakrisen. Många av oss känner till den, men säkert inte så många av läsasrna. Passa på att få en överblick- med utlovad fortsättning. Fantastiskt att detta äntligen kommer ut från en trovärdig person.

  https://bakomkulisserna.biz/2022/05/24/rikard-hogberg-vad-hander-egentligen-i-ukraina/

 27. Erik says:

  Två irrhjärnor men ända värt att se, tar bara några minuter. Faktaspäckad.
  https://swebbtube.se/w/n5XtmXcBGT3cJgCxqk3kKB

  • Savalle says:

   Ja, som så många av oss sanningssökare har de båda varit ute och cyklat rejält, men det är inte lätt att försöka att urskilja vad som är verkligt och vad som är illusion i vår värld, så fylld av potemkinkulisser, men jag högaktar båda för deras sanningspatos och genuina ärlighet.

   Men bortsett från att ett tag ha anamat David Ickes ödlefilosofi, så har de nog träffat mitt i målet väldigt många gånger.

 28. Mo says:

  Sanktionerna utökas och EU stänger omedelbart oljeimporterna från Ryssland. Det gäller de 2/3 som importeras via båt.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mroMRq/eu-landerna-overens-om-sanktioner-mot-rysk-olja

  Och oljan lär Europa behöva även fortsättningsvis så då gäller det att hitta en annan leverantör. Och lägligt nog visar det sig att den uppseglade nya världsherren producerar ett stort oljeöverskott samtidigt som oljepriset når nya höjder och passerar idag 120 dollar/fat. Inflationen späs därmed på ytterligare och Europa blir den följsamma nickedocka man önskar sig.

  https://www.ig.com/se/tradingstrategier/varldens-storsta-oljeproducenter-201005#information-banner-dismiss

  • stigrydmark says:

   Finland har tydligen brist på bröd, ingen gas till bageriernas ugnar. Att tillfoga sig själv större skada än fiende. Tänkte inte på det.

   • Erik says:

    Detta är skrämde likt asymmetrisk krigföring, alltså att försvaga fienden inifrån, redan innan kriget börjat. I så fall är det hela NWO et consortes som antingen infiltreras eller att dom gör detta medvetet – poängen är: vad gör det för skillnad?

    • Mo says:

     Skillnaden kan vara att Europa skall rädda USAs fracking industri där det investerats mycket stora belopp ? Alternativet kan vara att klimatrörelsen då sparkar bakut och man får till slut fart på den gröna omställningen.

 29. Mjölner says:

  https://consortiumnews.com/2022/05/30/scott-ritter-phase-three-in-ukraine/

  Vad kommer Ryssland att göra nu när Donesk- Luhansk området är säkrat?
  Enligt ryska generaler och amerikanska expert skribenter, en av dem Scott Ritter, hävdar att Ryssland inte ämnar annektera östra Ukraina (Donbass) utan se till att resterna av den korrupta ukrainska armen håller sig på mattan. Ryssland har nu slutfört fas två av sin ”särskilda militära operation” i Ukraina.
  Hur man tänker och ämnar genomföra fas 3 är för närvarande okänt. Många tänker på frågan, hur skall Ryssland hantera naziregimen i Kiev. Förslagsvis kan man kasta ut Zelenskij och hans anhang och tillsätta en prorysk regering som effektivt motarbetar den rysshatande nazifalangen. Det framgår i analysen att man kan komma agera militärt i västra Ukraina och kanske mot angränsande Natoländer.
  Läs analysen den är bra.

  • Mo says:

   Läste du länken ovan från voltairenet.org som redovisar det omfattande stödet, militärt och ekonomiskt till östra Ukraina. Till en stridszon som i princip upprättats av banderisterna och därmed ger även NATO dem sitt stöd. Det blir lättare att förstå när vi har genomskådat WEFs organisation. Jag länkar igen .

   https://www.voltairenet.org/article216998.html

   • Mjölner says:

    Ja Mo har läst.
    Har Ukraina tillräckligt med manskap på fri fot som kan hantera allt skrot som levereras?
    Natos vapenlager här och där måste förnyas och hålla igång det vapenindustriella komplexet.
    Pengarna delar man väl på mellan regering och banderastopparna.
    Att EU lierat sig med Biden och Nato i en självmordskarusell kanske vi bara skall vara glada över. När Ryssland vunnit denna match och det frusna och hungriga Europa skriker efter värme, mat och naturresurser får vi se hur länge unionen håller ihop.

 30. Erik says:

  Värt att lyssna på inför valet för vi som hänger med på alternativa sidan (9 minuter bara) https://swebbtube.se/w/sWVXGfA6SL37L7o2KmN3BV

  • Jonas says:

   Finns bara ett parti att lägga sin röst på och det är AFS, inte för att det gör någon skillnad på grund av valfusket men för att göra en tydlig markering.

   • stigrydmark says:

    Ja, säger detsamma. Röstade förra gången på AFS och så får det bli även i år. Kan bara välja det parti som har det rätta programmet, även om det inte leder in i Riksdagen. SD har ju tyvärr blivit nästan helt PK.

   • Erik says:

    Tyckte det samma men har ändrat mig. AFS är ingen folkrörelse, utan kommer de in, blir det klirr i kassan samt en plats i EU-parlamentet. Ingen ändring. AFS är inget annat än ett mini SD som aldrig kommer att de något inflytande.

    • Min röst går till Knapptryckarna för att demonstrera kravet på direkt demokrati och som ett farväl till de marionettpolitikerna.

     • Erik says:

      Det lutar åt det hållet, men avgörs på valdagen. Ingen kommer att komma över 4%-spärren men, det finns ett men: om någon kan då är det gänget kring KT.

      • Ja, jag ser det på samma sätt. Om övriga partier ser att de kan komma in med sina frågor i Knapptryckarnas ”program”, så fattar de att KT innebär win-win för alla.

       Här ett nytt program från FrihetsNytt: Ulf Beijerstrand – ”hur jag lyckas med allt jag gör”

 31. Loa says:

  California to Make Prescribing Ivermectin for Covid a Crime
  May 31, 2022
  https://noqreport.com/2022/05/31/california-to-make-prescribing-ivermectin-for-covid-a-crime/

  Anthony Fauci is at the center of this even if he’s not associated with California Assembly Bill 2098. And it’s not just his name behind the government’s push for jabs and Remdesivir use. Rumors are he’s been working behind the scenes with members of the California legislature to craft the wording properly.

  This isn’t just a California problem,

  .

  Tysk studie: Allvarliga vaccinskador 40 gånger vanligare än myndigheters rapporter
  28 maj 2022
  https://nyadagbladet.se/utrikes/tysk-studie-allvarliga-vaccinskador-40-ganger-vanligare-an-myndigheters-rapporter/

  En studie vid Berlins universitetssjukhus har undersökt effekterna av att ta något av covidvaccinerna, där man under ett år har följt 40 000 vaccinerade tyskar.
  Enligt studien drabbades nästan 1 av 100 covidvaccinerade av allvarliga biverkningar, vilket innefattar svår muskel- och ledvärk, hjärtmuskelinflammation, neurologiska störningar och kraftiga överreaktioner i immunsystemet.

 32. Not CO2 says:

  Haha! ..jag är imponerad av att Ni fortfarande orkar gräva, vända ut och in och bak och fram, analysera, värdera, fundera och destillera över denna ”Matrix-värld” ?
  Jag tyckte tillvaron fick en liten guldkant när Marcus Ericsson vann INDY 500 …
  Visst, det är bara en pusselbit i ” bröd & skådespelsindustrin” som planlades för ett sekel sedan och har till uppgift att fokusera våra primitiva känslor till en ”flockmentalitet” styrd av ”eliten” … men trots detta fick det mig att glädjas en liten stund i mörkret 🙂

 33. Savalle says:

  Så här skriver Kalle Hellberg på sin hemsida:

  ”Hej! Du finns med i min tidigare sändlista gällande trådlös teknik och hälsorisker, men som numera inte får mina massutskick!

  Jag blev stoppad i januari i år, inga utskick gick fram till er. Därför beslöt jag att lägga ut mina inlägg på min hemsida, så du själv kan hämta, vilket du fått information om. På min hemsida lägger jag ut aktuella händelser, men framförallt sådan info som aldrig får komma fram i massmedierna (mera sällan numera om strålning, andra händelser överväger oftast i omedelbar betydelse).

  Jag vet inte om du går in där ibland och läser, vissa gör det men inte alla, därför skickar jag denna gång en påminnelse och en anmodan om att du MÅSTE se de filmer jag i dag har lagt ut på hemsidan, de är mycket viktiga! Handlar ”bara” om Sveriges överlevnad som vår nation! Jag hoppas att du tar dig tid att se dessa filmer och att du sprider detta mail till så många du kan!

  Se filmerna här

  https://www.maxicom.se/31-maj-22.html

  M v h Kalle H.”

  Det är mycket omskakande filmer med temat ”STATE OF SWEDEN”.

 34. Mjölner says:

  Savalle!
  Detta är ett mastodontmaterial som man inte går igenom i en handvändning. Vi på bloggen här, i alla fall de flesta, känner till tågordningen så i princip är detta en detaljerad sammanställning av all djävelskap som drabbat oss. Skall försöka ta mig tid när jag får tid. Tack i alla fall för tipset.

  • Savalle says:

   Ja, Mjölner, det är mycket information, men vi kan börja med att titta lite på Film 1. Det är en tydlig belysning av lögner och svek av dem, som under lång tid fått folkets förtroende att styra i vårt land.

   Vi behöver ledare som är ärliga, omtänksamma och rättvisa och som skyddar vårt kulturarv.

 35. Loa says:

  Turkiet sätter stopp för Nato-övningar i Svarta havet
  2022-06-01
  https://nordfront.se/turkiet-satter-stopp-for-nato-ovningar-i-svarta-havet

  Turkiet har gett besked om att man kommer att använda sin veto-rätt mot alla Nato-övningar i Svarta havet så länge kriget i Ukraina pågår.
  Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu säger i en intervju med turkisk media som citeras av RT https://swentr.site/news/556409-turkey-black-sea-nato/ att man tänker stoppa alla eventuella Nato-övningar i Svarta havet tills vidare.
  Turkiet har rätt att neka krigsskepp tillgång till Svarta havet enligt Montreux-konventionen och har även använt denna rätt för att hindra att ryska krigsskepp, som inte har sin hamn i havet, seglar in genom Bosporen.
  — Vi har i enlighet med konventionen avbrutit eller skjutit upp planerade Nato-övningar. Vi spelar en viktig roll och vi fullföljer våra skyldigheter, säger utrikesministern.
  Rollen som Cavusoglu syftar på är att Turkiet har agerat medlare mellan Ryssland och Ukraina och bjudit in parter för samtal i Istanbul.
  — Om vi hade anslutit till sanktionerna [mot Ryssland] hade vi inte kunnat uppfylla rollen som medlare som vi nu har.

  Turkiet har nu den rollen Sverige avhänt sig..

 36. Loa says:

  US Engaged In ‘Offensive’ Cyber Ops Against Russia In Ukraine: NSA Director Admits
  Jun 02, 2022
  https://stillnessinthestorm.com/2022/06/us-engaged-in-offensive-cyber-ops-against-russia-in-ukraine-nsa-director/

  National Security Agency (NSA) and US Cyber Command Director Gen. Paul Nakasone told the UK’s Sky News on Wednesday, ”We’ve conducted a series of operations across the full spectrum: offensive, defensive, [and] information operations.” This includes ”offensive hacking operations” he said.

  Importantly, Gen. Nakasone gave the interview from allied Baltic country Estonia, from which other supporting operations including weapons transfers for Ukraine have come.

  Jaså, vapenlangningen sker i vårt närområde..

 37. jesslar53 says:

  Ukrainas soldater en del i alla fall verkar fått nog..

 38. Mo says:

  Nu är statsministern vrång, det borde hon inte vara. Efter 8 års socialdemokratiskt regerande tilltar samhällskaoset med övergrepp, dödliga skjutningar och bränder. Polisen går ut i media och vittnar om sitt eget misslyckande. Då borde statsministern se det som ett gyllene tillfälle att ändra kompassriktningen innan sommarens bränder tar fart. Möjligen kan man tycka att oppositionen varit senfärdig och att man skulle ha agerat tidigare åtminstone efter påskens eldfängda uppvisningar.
  Morgan Johanssons reträtt kunde vara en möjlighet, istället hotar statsministern med regeringens avgång !! Om de politiska partierna inte vågar använda de demokratiska spelreglerna då kanske nästa steg blir att de förbjuds.

  • Om man summerar åren som gått, så verkar det ofrånkomligt att S-regeringen avgår.
   Här länken som Jonas (tror jag det var) publicerade och som kom från Kalle Hellberg – och som speglar eländet. Sex långa avsnitt. :
   https://www.maxicom.se/31-maj-22.html

  • Mjölner says:

   Hon vet att de är kört för det lilla feministiska landet vid polcirkeln. Kaos väntar.
   I stället för att avgå skulle hon tvingas sitta kvar och ta ansvar för det socialdemokraturiska styret. Att en minister av Johanssons sort inte själv inser sitt tillkortakommande är illavarslande. Han har i åtta år bromsat all juridisk utveckling och nödvändig lagstiftning i det feministiska paradiset Sverige. Hur länge kommer det ta innan polletten trillar ned och han själv inser sin katastrofala onödiga existens.
   Miss Piggy anses tillräckligt korkad av Wall Enberg för att inbjudas till Bilderbergsmötet, Ha, Ha

   • Mo says:

    Det här med Bilderbergarnas och Wallenbergs storhet är inte det ett litet lands önsketänkande ? Sverige har ju inte ens råd med ett eget flygbolag längre, SAS står på ruinens rand. Vi kan inte fortsätta att skapa privata krediter för landets kassaflöde som ger en fasad av goda finanser pga av låg statsskuld hur länge om helst, skenet bedrar

   • Loa says:

    Oh. Statsministerämne.. Efter Maggan?

  • Loa says:

   Ja föralldel, avgå! Vad har ni för smutsig byk? Varför är Mållgan en öm tå? Sitter han med lika mycket skit på er som Dan Eliasson?
   Även Hultqvist verkar orörbar, trots inkompetens. Pålitlig NATO-älskare. ”Går som barn i huset i Pentagon” – vapenvägrare!

  • Loa says:

   WHO har med IHR överstatlig kontroll över det svenska krishanteringssystemet
   19 maj 2022
   https://newsvoice.se/2022/05/who-ihr-overstatlig-kontroll-svenska-krishanteringssystemet/

   … ”se över” våra grundlagsskyddade fri- och rättigheter och nu till hösten är tanken att riksdagen ska se över om man med hjälp av smittskyddslagen kan införa sanktioner mot enskilda individer vid eventuella framtida pandemier.
   Text: Emilia Ögell (Facebook)

   Vad är IHR (International Health Regulations) och vad har dessa föreskrifter för makt?
   IHR:s syfte är att på ett internationellt plan samarbeta för att tidigt upptäcka eventuella hälsohot och på så sätt kunna begränsa spridningen.

   Många människor har aldrig hört talas om IHR och känner inte till att Sverige gick med på IHR år 2005 och att dessa föreskrifter implementerades i svensk rätt via lagen (2006:1570).
   IHR är ett globalt rättsinstrument och det är juridiskt bindande för 196 länder. De föreskrifter som ingår i IHR åsidosätter och står ÖVER den svenska grundlagen.

   Folkhälsomyndigheten har även i uppgift att agera som kontaktpunkt till WHO. Den svenska myndigheten har skyldighet att rapportera om den aktuella lägesbilden. IHR är idag en stor del av vårt svenska krishanteringssystem och därför behöver Sverige rätta sig efter de krav IHR ställer gällande övervakning, rapportering, anmälan och hantering av hälsohot.

 39. Anna Rehnberg says:

  Kunde inte skriva det bättre själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: