Lugnet före stormen…

foto och copyright: Emilie Langdal

Så börjar då sommaren gå mot sitt slut. Kanske har den inneburit en väg tillbaks till lugnet för många, trots bistra Covid-varningar på de flesta officiella sidor har friheten varit påtaglig i hela Europa. Fritt fram att vistas på hotell, restauranger och uteserveringar – skräcken för virus har lagt sig och livet återgår så smått till det normala. Medvetenheten om att denna uppblåsta pandemi har haft andra syften ökar och till och med de folkvalda börjar skruva på sig när hoten om död och svår sjukdom känns alltmer avlägsna.

I Frankrike förlorade Macron sin majoritet i nationalförsamlingen och tjurar även över sitt förlorade anseende. Som vingklippt president har han fem svåra år framför sig, inga beslut kan tas utan komplicerade förhandlingar. Den första sessionen i nationalförsamlingen upphävde direkt hans planer att införa skärpta krav på vaccin-pass och restriktioner, något som skulle bädda för genomförandet i EU-parlamentet till hösten av WHO:s proklamerade globala beslutsrätt över all hälsobevakning under FN:s flagga, naturligtvis med Bill Gates mysande bakom ridåerna. Tedros på WHO hade redan vässat pennan för att pandemiförklara det nya påhittet Monkeypox, trots att det är konstaterat ofarligt för en överväldigande majoritet av befolkningarna. Är då Gates bakväg till global kontroll därmed stängd? Det får vi se i Bryssel till hösten, men utan EU lär det bli svårt att dra åt strypsnaran ännu en gång.

I Sverige närmar vi oss nästa riksdagsval utan att vi märker så mycket av det. Har intresset svalnat efter Magdalenas beslut att dra in Sverige i NATO? Det som skulle kunnat bli en valfråga – NATO eller inte NATO – rann spårlöst ut i sanden. Hur många sossar lämnar partiet efter detta? Är socialdemokraterna nu ett borgerligt parti, berett att dela regering med moderaterna? Är miljöpartiet borta för alltid, nu när alla förstår att vi saknar energiförsörjning på grund av deras utopier om fossilfri energi? Blir Vänsterpartiet de nya sossarna? Kommer muslimerna in på scenen genom ett eget parti? Blir KD eller Liberalerna det nya bondeförbundet efter att centern har övergett dessa sina grundare?

Överraskningarna kan dugga tätt i detta val, som uppenbart inte förmår intressera så många. Trenden från Frankrike kommer säkert att bli tydlig även här – det lägsta valdeltagandet någonsin. Vad finns det mer att diskutera än om pensionerna skall höjas med 100 eller 500 kronor i månaden?

Beslutet som skall börja gälla under hösten att slopa garantipensionen för bosatta utomlands är glädjande men samtidigt förvånande eftersom det stoppar missbruket genom invandrare som saknar arbetsrelaterad pension och därför flyttar hem med svensk garantipension så fort som avierna börjar komma i brevlådan. Begreppet utlandssvensk får nu en ny innebörd eftersom utvandrade etniska svenskar sällan har eller kommer att få garantipension. Klarar sossarna att täta fler hål i sin sjunkande skuta utan att förlora sina väljargrupper?

Den viktigaste frågan i sammanhanget är om ett ständigt sjunkande valdeltagande är en del av planeringen eller inte. I jämförelselandet Frankrike går man nu under 50%, efter att ha haft ”normala” siffror runt 75%. Detta kan enkelt fabriceras genom mediatystnad. När valdeltagandet blivit tillräckligt lågt har man mandat att inställa valprocessen eftersom den inte är representativ och därmed missvisande. Idealet i den nya världsordningen är att eliten själva väljer sina ersättare och en okunnig allmänhet skall inte bry sig. Därmed blir makten fullkomlig och oantastlig. En förstärkt polismakt och krigsmakt garanterar dess fortbestånd. Styrningen av EU går alltmer i denna riktning, samtliga toppar i ledningen utses genom interna urval utan besvärande inblandning, parlamentet får nöja sig med att säga ja eller nej. Därför har vi ett EU som i snabb takt lämnar demokratins bana och går i totalitär riktning. Detta ser vi nu med all tydlighet när EU går in med sanktioner mot Ryssland som inte kan ses som något annat än krigshandlingar och därmed äventyrar allas vår säkerhet. Vem frågar sig om Tysklands förra försvarsminister, Ursula van der Leyen, är rätt person att leda hela EU i en krissituation som dagens? Vem har rekryterat henne som ordförande för EU-parlamentet? Vems intressen företräder hon? Sin mans vaccinfabrik eller ditt och mitt?

Sommarens väderkaos har överraskat många. Tragedier har utspelats i följderna av skogsbränder, översvämningar, stormar, hagelskurar och extremtorka. På lägre höjd susar brandsläckningsplanen fram, på högre höjd generar sig inte chemtrailsflygen längre, mödan att dölja sina rutnät på himlen som metrologerna snällt fortsätter att kalla ”höga slöjmoln” kan man bespara sig. Alla kan ju konstatera att det är för varmt, eller hur? Var glada att solen försvinner och den härliga svalkan breder ut sig. Att vi hostar så vi nästan spyr när det sällsynta regnet tvättar rent de övre luftlagren och vrider ur trasan framför våra näsor får vi väl finna oss i. Det är ju för vårt eget bästa. Dessutom finns det ju inte. Det har regeringen sagt…

Sommarens chockhöjningar på drivmedel har fått oss att ställa bilen hemma och promenera ut i naturen istället. Det var väl bra? Samtidigt har bilprovningarna fått order att underkänna så många bilar som möjligt så att vi inser att alla äldre bilar skall skrotas så fort som möjligt. Vi behöver ju nya elbilar istället. Men hur skall regeringen klara sig när det inte längre går att beskatta bensin och diesel? Ju mer man höjer energikostnaderna desto mer tjänar staten, för skatten skall ju vara procentuell. Men elbilar går ju på el som också skall produceras, så det löser man nog med tredubblad skatt på elkonsumtionen – när alla bytt till en elbil. Vi håller ju redan på att lära oss att el kan man inte ta för givet. Den säljer man till högstbjudande.

Finns det då någon anledning att känna optimism inför framtiden i nuläget? Vi vet ju alla att allt är Rysslands fel, så om Ryssland förintas så kanske allt blir bra igen? Kanske bäst då att dra igång det där kärnvapenkriget som så länge legat klart i mapparna hos NATO och i Pentagon? Ett krig är väl inte så farligt? Bara krypa ner i bunkersen några dagar så fixar Biden resten. Sedan kan man slänga ut kineserna i Kinesiska sjön, så är ju globalismen klar och genomförd. Det finns alltid några bomber kvar för Kim och för mullorna. Visserligen strök det med några miljarder människor, men det fanns ju faktiskt för många. Med vaccinerna har vi sett till att det inte skall hända igen. Det där barnafödandet, menar jag.

En mer mödosam väg framåt vore att hjälpa varandra till ökat välstånd genom utökad fredlig handel, ekonomiskt och tekniskt bistånd, utbildning och fostran till att respektera andra människors rätt till självbestämmande och frihet, sin egen etnicitet och sina traditioner, sin trygghet i en sedan årtusenden invand hembygd och att respektera att alla varken kan tycka lika eller vara lika. Men det blir nog för svårt. Eller?

Peter Krabbe

93 Responses to Lugnet före stormen…

 1. stigrydmark says:

  Jag mejlade Leyen för några veckor sedan. Jag frågade hur det var möjligt att hennes hjärna, med hjälp av andra liknande hjärnor, kunde godkänna Ukraina som kandidatland till EU. Ukraina har ju förbjudit alla oppositionspartier ocg pratar öppet i regeringen om att tortera oppositionella ledare. Är fascism numera godkänt i EU?
  2031
  Jag kommer med stor sannolikhet inte att uppleva den 1/1-2031, den dagen, om man inte ändrar,
  då min bil blir värdelös för marknaden. I Sverige kommer mer än 4 miljoner bilägare att mötas av en verklighet som är skrämmande. Min bil måste till skroten. Jag får ingen ersättning? Ett enormt ingripande i mänskliga rättigheter. Katalysatorn hjälpte inte. Eller kommer staten att köpa min bil av mina efterlevande? Frågorna är många.

  Att bygga om en bil till eldrift skulle vara för dyrt för en stor del av befolkningen. Ett batteri kostar idag 250.000 och arbetet kostar 15.000. En blivande klassfråga. Idag är det möjligt att hitta bilar för 10-15,000 som är helt körbara. En begagnad elbil i den prisklassen behäver ett nytt batteri.
  Bakom alla dessa frågor står extrema politiker som ansvariga. Världen är lättlurad, se på vaccinerna.

 2. Erik says:

  Ytterligare en lysande bloggpost. Rösten summerar ålderns höst. Människans höst i världen. Vi vet sorgset vilka som måste rensa bort. I förtvivlan tvingas bli soldater som dödar eller själva gå under; eller så ägnar vi oss livet goda. Tränga in i livets mysterier istället och väljer att födas på nytt var gång vi överraskas av att vi kan utvecklas trots alla våra insikter och livserfarenhet.

  • peterkrabbe says:

   Tack Erik, du har så rätt i detta. Men skulle kanske hellre skriva TACK VARE våra insikter och livserfarenhet.
   Tyvärr tror jag att efter denna hösten finns det inte så mycket att påverka längre, utvecklingen går inte att stoppa eller styra med normal mänsklig kraft. Vi får som alla gamlingar istället berätta den förträngda historien om vårt ursprung och – som du skriver – livets mysterier och hoppas på att framtiden kan få glädje av det.

 3. Tack Peter för en klar och tydlig beskrivning av dagens verklighet. Just ursula borde alla informeras mer om likaså att i eu parlamentet väljer dom varandra för att inte tala om deras enorma ersättningar som är rent bedrägeri.

 4. Min bil är en Volvo med V8 som dricker ca 1 l/milen och jag funderar på om den får finnas till efter 2030?

 5. Magnus says:

  Tack för dina bloggtexter som så alltid belyser det som sker och åt vilket håll tangentens riktning visar. Jag har försökt att leva i nuet under mina 4 veckors semester. Men kan inte låta bli att reflektera över hur människor pratar och om vad. Du nämner själv vädret som har varit den stora snackis denna sommar, trots att vädret här hemma inte varit speciellt annorlunda mot övriga somrar jag upplevt. Vädret var kanske bättre än normalt v.25-26, men övriga veckor har det inte varit någon fantastisk sommarvärme med undantag onsdagen den 20/7 och torsdagen den 21/7. Vattentemperaturen har absolut inte varit hög utan snarare jämt låg. Ingen algeblomning har heller kommit in till kusten norr om norrtälje där det bruker synas under semestern när vattentemperaturen är hög och vindarna kommer från syd. Den varmaste dagen var torsdagen den 21/7 med temperaturer en bit över 30 strecket och havet nådde runt 20 grader. Onsdagen veckan efter var det 16 grader i både luften och vattnet och vindarna var allt annat än somriga. När man pratat med folk som befunnit sig runt medelhavet så har deras bilder som de förmedlat inte kunnats appliceras med medias propaganda.

  Vi går mot en dyster höst där makten redan börjat kasta på bränsle på samtliga samhällsviktiga förnödenheter såsom mat, drivmedel, energi och boräntorna mm. Om jag idag skulle teckna ett elavtal på 36 månader så är det billigaste förslaget 235 öre/kWh. Det är 2 kronor dyrare än vad jag betalade i snitt under 2020. En ökning med 670%.

  Alla dessa prisökning på energi, drivmedel, räntor och alla ”klimatrelaterade” certifikat och skatter gör så att allt som produceraras och eller odlas kommer att bli så dyrt, att företag- och privat personer kommer att gå i kunkurs under hösten och isynnerhet under 2023. Det resulterar i brist på allt vi är i behov av. The great reset kommer allt närmare så länge inte fler säger ifrån. ”Du kommer inte äga något utan vara en slav i ett kontrollsysten som kommer styras av de som gjort dig till ett fattighjon.”

  • Erik says:

   Angående temperaturerna: har landstället ute på Väddö i norra Roslagen, alltid kallbad, men några dagars undantag med 21.5 som max. Det är olidligt när det kryper upp närmare 40 i skuggan (38 hade vi som max). Konstaterar att det har varit ovanligt tort. Potatisodlarna i områden har klagat sin nöd tillsammans med trädgårdsälskarna som både är självförsörjande och älskar att sköta om sina trädgårdar. Mycket har vissnat.

   • Magnus says:

    Hej Erik, jag läser att du rör dig i den delen av skärgården jag också gärna är. Det är mycket möjligt att temperaturen på vissa ställen på Väddö nosade mot 38 grader. Den temperaturen existerade inte på klipporna mot ålandshav eller i båten dagen då vi hade det riktigt varmt och skönt dvs den 21/7. Men visst nådde vår termometer över trittostrecket, runt 33 grader.

    Blåbärna brukar vara tydliga exempel på torka och värme. Vi har plockat mycket blåbär i år dock så var dom lite små där skugga saknades den senaste veckan. Men dessa blåbär är det många som gnällt om de senaste åren. Dessa människor ser tyvärr inte sambandet med att de plockat bort alla träd på sina tomter och att det var många som fick hjälp med trädfällningen under stormen nyårshelgen för några år sedan. Blåbär föredrar skog före kalhygge.

    • Erik says:

     Eller hur? Visst var/är blåbären mindre till växten i år? Mycket mindre. Ålands hav? Håller ni till vid Barnen ö? Under stormen fälldes över 100 000 träd bara i Norrtälje men inte ett enda träd föll över vår tomt, trots att vi har tomen full av gigantiska träd utan enbart på grannarnas tomter runt om och som föll å andra sidan som råg. Hela vägen in till stan (Norrtälje) var blockerad av nedfällda träd och kommunen räknade kallt med att lokala förmågor med motorsåg skulle göra jobbet åt dom och naturlivs utgick inget arvode. Att bli avskurna är å andra sidan inget vi är ovan vid. Nästan varje vinter blir vi insnöade. Då gället det att ha lagt upp ett fett vedlagar :- )

 6. Magnus says:

  En fråga till er alla:

  makten och näringslivet kallar idag allt de gör för hållbart.

  Frågan till er alla:
  – Är det som sker hållbart och isådant fall för vem?

  • Erik says:

   Det är kodord: mångfald är de blondas och blåögdas död. Hållbart är svält. Pride är upplösning av det det ljuvliga kvinnliga, det koketta, ni vet det där vackra naiva man retar sig på men som ändå är så attraktivt – det som är motsatsen till oss (manlig) det rationella, logiska trista och tråkiga.

   Rasism är stolthet, att värna sin kultur,

  • Jari Norvanto says:

   Hållbart till nästa mandatperiod kanske…

  • Det är hållbart för eliten som tycket att vi är för många på jorden! De dödar oss sakteliga med alla medel. De föds mindre barn och folk är sjuka. Schwab & Co har lyckats! Elbilar wow! Bli stående med en sån när det är 20 grader kallt. Folk kan inte värma kärran när elen tar slut. Världens kö med såna bilar i snön och kylan. Var ska dom laddas när batteriet tagit slut. Hur ska räddningstjänsten komma fram när det är kö. Det går visst inte att släcka en sån bil eller buss! Fy fan så lurade vi är. Oljan tar inte slut. Olja är som vatten som återreproduceras! Nu när jag skriver det här ser jag Stenevis morbid flin och Bolunds nuna – en mycket dålig kopia av Kalles Kaviarkillen! Bläh!

 7. Mo says:

  Fantastisk färgspel i din bild och kvällshimmel men man kan fundera över varifrån atmosfärens gröna ton kommer. Har de börjat tillsätta koppar med chemtrailsen för att öka konduktiviteten ?
  Man ser ett ljust band som kilar in från vänster men det liknar mest ett contrails.

  • peterkrabbe says:

   Bilden är tagen i Skanör för några dagar sedan och visar utsikt mot Öresund och Köpenhamn. Ett landande flygplan sticker in från vänster, på väg till Kastrup. Vi har haft mycket sprayning med chemtrails nyligen, så visst kan det ligga barium i luften.

 8. Mo says:

  Det kanske är barium, fanns det inte någon uppgift om att det ingår som en komponent i chemtrailsen ?

 9. Tack Peter! En deppig och cynisk analys, men vi vet ju att vi tar hem spelet i slutändan – alltså de som är kvar då. Om barnen kommer undan de DNA-alternerande injektionerna, så finns det hopp!

 10. Sture says:

  Everykindapeople.blogspot.com har idag en analys som visar att Covid-19 delvis skapades i ukrainska laboratorier, som en del i 3:dje världskriget. Om detta kommer ut att det varit USA självt som skapat Covid-19 (det vet vi att det är), så kommer detta att kunna få oerhörda följder föt det Demokratiska Partiet i USA:
  http://everykindapeople.blogspot.com/2022/08/ryska-mil-forklarar-att-c19-kom-fran.html#comment-form

  • Mo says:

   Mycket av det vidriga våld som förekommit i Ukrainas krigszon är drogrelaterat. Afghanistan är metamfetaminets viktigaste producent. Det sprider sig till Asien och Afrika och kommer med folkvandringar och smuggling till Europa.

   https://sak.se/group-post/metamfetamin-eller-crystal-meth-ett-nytt-problem-i-afghanistan/

   Det mesta av våld och övergrepp i Sverige kan troligen oxå härledas till avtrubbande droger. Mitt på dagen kan detta hända i en ensam äldres hem. Det enda som skulle kunna förebygga är trygga äldre/seniorboenden och de läggs ned succesivt framförallt i storstadsregionerna. Politikernas stora prioriterings svek.

   https://nyheteridag.se/plus/aldre-man-misshandlad-tejpad-och-ranad-i-sitt-eget-hem/

  • Erik says:

   Mera, mera av detta tack… Men betänkt att när detta når den vanliga människan så rycker denne på axlarna och vänder sig om och fortsätter som om inget har hänt. De är en tysta majoriteten som bär ansvaret för att inget händer.

   • Jari Norvanto says:

    Undrar om allmänheten har dragit några slutsatser om de senaste årens alla påhitt, med ‘lockdown’, digitala id, vaccinationstvånget, munblöjorna, avståndshållandet och på det hela taget politiker- och medieklassens propaganda och påhitt… Förmodligen har inget lärts på ett medvetandemässigt plan, utan massan har psykologiskt bearbetats till att ställa upp på ännu löjligare påhitt nästa gång – vilket blir när som helst. Nya hjärnspöken, osynliga fiender att underblåsa paniken inför. Vem vet, kanske kommer hungersnöden som ytterligare pådrivare för underkastelse… Men frågan är om sådan genuin nöd inte omintetgör de psykologiska påhitten… Men då kanske det inte spelar någon roll längre, psyop har tjänat sitt syfte; det är aldrig för sent med en ny.

  • Benny says:

   Det har ju varit känt sedan i våras att Ukraina hade över 30 Bio-Labs som USA finansierade och styrde över. Nuland erkände detta i kongressförhör men MSM-media satte i stort sett locket på för det passade inte deras agenda att informera folk i väst då skulle ju stödet till krigsförbrytaren Zelensky minska till noll.

 11. Sture says:

  På mindre än ett år har Blackrock, Vanguard och Blackstone lyckats köpa upp 17 miljoner hektar åkermark i Ukraina, vilket är mera än hela Italiens totala jordbruksareal. Detta har kunna ske sedan Zelensky för ett år sedan släppte marknaden fri i Ukraina för inköp av deras jord. Hur tror ni att detta kommer att förvaltas? Är det svältperspektivet som gäller här?
  https://jennypiper.blog/2022/08/04/17-miljoner-hektar-akermark-i-ukraina-ags-numera-av-globala-storforetag-i-usa/

  • Mo says:

   Tack Sture för denna viktiga information ? Sverige nästa ? Det kanske förklarar det uppvaknade intresset för landsbygdsfrågor. Då gäller det att hålla L borta. De har ju fått ett märkligt väljar stöd på kort tid för att hållas kvar i politiken. Snart sätter de på sig spenderbyxorna och medverkar till utförsäljningen ? Allt för den liberala gränsfriheten.

  • Erik says:

   När man trodde det inte kunde bli värre. Bara Ukraina skulle kunna förse hela Europa med spannmål. Naturligtvis vill cabalen lägga sig under samtliga produktionsmedel, som redan den gamla Marx postulerade är hörnstenen i all makt.

   • Erik says:

    Vid alla kriser och krig sker drastiska ägarbyten, så var det även med konflikten i forna Yugoslavia. Landet styckades upp och några få delade på bytet.

 12. educaremm says:

  Kanske blir det enda pyskologiska bemötandet inför dyster och nedslående, samt skrämmande och ofattbar, information, som man då inte egentligen kan varken påverka eller förändra eller göra någonting åt, att förändra enbart sin egen inställning?

  Antingen kan man då försöka att anamma en slags drastisk ”galg-humor”- inställning? En sådan dråplighetsinställning? Som man då försöker att försöka att skratta åt, istället för att gråta åt?

  Eller också kanske en halvt likgiltig och även nonchalant inställning till all dyster information…

  Eller också verkligen övertyga sig, så gott det nu kan gå, att allt som sker och kommer att ske, samt alla människor som ser till att det kan ske, det är endast och enbart någonting gott, någonting bra, någonting nödvändigt och att tro att det är till och med av Gud själv någonting önskat (som förmodligen de aktiva aktörerna som kan fatta de ödesdigra och massmördande besluten?), då förmodligen själva vill tycka, anse och tänka om sig själva?

  Svåra saker att kunna förhålla sig både balanserat och sansat till. Men det tillhör väl dagens utmaningar kanske…..

 13. hllviken says:

  Peter, det sista stycket bör ramas in och upprepas många gånger i olika sammanhang.

  Positivt formulerat mål behöver vi om och om igen.

 14. Erik says:

  Hur har ni med det blodtrycket? Trycket stiger ju med stigande ålder. Vi inhandlade för nåt år sedan Swebbtvs blodtrycksmanschett och fingerpulsmätare. Vilopulsen fantastiskt 47 (skall fylla 59 år och tränar varje dag) men trycket på tog för högt: 161/95 (i går eftermiddagen – fruns ligger ännu högre) och nu på morgonen sjunkit till 140/85.

  För att åtgärda det höga blodtrycket och få slut på kaffe- och snuskonsumtionen skall vi börja en vattenfasta över fem dygn, nu på nedtrappningsdiet. Detta brukar vi göra en gång per år, och tränar då två gånger per dag under vattenfasten. Hur gör ni för att hålla trycket under kontroll?

  • Erik says:

   Skall tillägas, har hjärtrytmrubbningar också. Troligen stress. Känner nog alltid stress, för allt möjligt. Diagnosticerad ADHD i vuxen ålder. Har för att tiotals år sedan sökt läkarhjälp och efter utredning tyckte doktorn att det inte var så farligt. Menar på att jag är övertränad – klaff-fel. Fick ett sådant där band att ha över hjärta ett dygn och den visar på hjärtrytmrubbningar som jag inte alltid känner av. Har vänt den kemisk/tekniska sjuka vården ryggen för många år sedan.

   Fastan är det bästa man kan göra. Det gäller bara att inte börja snusa och dricka kaffe igen. Har lagt ner alkoholen helt. Har ingen övervikt (av fett – har sexpack på magen) 184 cm/ 90 kg. Försöker med yoga men det är svårt att få ner stressen. Hur gör ni?

   • William S says:

    Enligt mig finns det bara en sak som fungerar mot stress och det är meditation. Har provat alla möjliga metoder utan framgång. Meditation fungerar. Det tar dock ett tag innan man lär sig rätt metoder. I början somnade jag direkt. Det finns olika metoder/tekniker beroende på ens öpenhet för österländsk andlig filosofi. Vill man starta med mellanmjölk finns det mindfulness som är ett anpassat västerländskt alternativ som tonar ner den spirituella aspekten.
    Mvh William

   • Mo says:

    Av de saker du tar upp är alkoholen den största blodtrycksboven. Det finns inte någon säker relation mellan snus och förhöjt blodtryck men däremot är det en källa för hjärtrytmrubbning så av den anledningen är det bra att du har slutat.
    Yoga, Qigong är bra för den mentala avslappningen men det tar tid att lära sig och ställa om.
    Vitlök har en dokumenterad blodtryckssänkande verkan.

    https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/2008/11/snus-och-blodtryck/

    https://kurera.se/lagrad-vitlok-sanker-blodtrycket-utan-biverkningar/

   • Sture says:

    @ Erik,
    en mycket nära vän till mig hade för många år sedan ett blodtryck på 230/140 vid många upprepade mätningar vid flera olika tidpunkter. Detta utreddes och man fann ingen förklaring, annat än möjligen stressutlöst. Denna stress påverkar binjuren att utsöndra både adrenalin och noradrenalin vilket höjer både blodtryck och hjärtfrekvens. Till skillnad mot det noradrenalin som utsöndras från de sympatiska nerverna med sekundsnabb omsättning har binjurens utsöndring en lång start- och bromstid. Det innebär att små korta stressituationer under dagen kan ha långvarig effekt under hela dygnet och således också på lång sikt skada blodkärlen.

    Min vän började med betablockerare, som hade god effekt. Men eftersom hon inte ville fortsätta med detta började hon med QiGong, varefter hon efter 6-12 månader helt kunde sluta med betablockerarna med normaliserat blodtryck. När hon slutade med QiGong (besvärligt att hålla på med) kröp trycket upp efterhand efter något år, varvid hon nu fick kalciumblockerare av sin doktor. Trycket gick ner men blev inte helt normaliserat samtidigt som hjärtfrekvensen steg betänkligt (80-90 i vila) med obehaglig hjärtklappning.

    I den vetenskapliga litteraturen kunde man hitta artiklar som visade att D-vitaminbrist orsakade aktivering av ”renin-angiotensinsystemet” (slå upp på Wikipedia) och kan således orsaka högt blodtryck. Hon började med Vitamin D3 i dosen 5.000 IE/dag varvid blodtrycket långsamt normaliserades samtidigt som kalciumblockerarna kunde utsättas. Detta är 3 år sedan och hennes blodtryck är nu i vila c:a 120/75, ganska oförändrat från dag till dag. Alla andra blodtrycksmediciner är utsatta sedan 3 år.
    Således: solljus är välgörande mot högt blodtryck. Och detta verkar okänt för de flesta läkare idag,

    • Erik says:

     Enormt stort tack Sture, Återkommer.

    • Mo says:

     Här är en artikel som tar upp kopplingen mellan D-vitaminbrist och förhöjt blodtryck.

     https://www.lakemedelsvarlden.se/ann-burgaz-kopplade-blodtryck-till-d-vitamin/

     • Sture says:

      @ Mo,
      det enda jag har emot forskaren från Karolinska sjukhuset är detta ständiga tjat om stora randomiserade studier. Detta är läkemedelsindustrins ständiga trolleritrick.

      Det är klart att stora studier behövs för att upptäcka biverkningar – om dessa biverkningar är få. Men om det gäller en terapieffekt så är den lilla studien enormt mycket viktigare. Man kan uttrycka det så här: ju mindre effekt ett läkemedel har desto större studie behövs för att med statistiska metoder upptäcka denna lilla skillnad eller detta otydliga samband. Och ju större effekt ett läkemedel har desto mindre studie behövs för att upptäcka det. Merparten av våra läkare har inte förstått detta – och tror tvärtom – eftersom de läser för lite statistik – såvida de inte gått forskarutbilningskurser för sin doktorsavhandling.

      Således: ju mindre effekt ett läkemedel har desto större studie behövs och omvänt ju större effekt desto mindre studie. Detta borde vara självklart eftersom det är det för alla statistiker. Men merparten av våra läkare + samtliga journalister + samtliga politiker tror tvärtom.
      En mycket känd professor i human fysiologi brukade säga att ”det som inte kan ses med tre råttförsök är inte värt att undersökas”. Det finns därför mängder av väl genomförda och pålitliga studier på 10-12 försökspersoner där dessa är sin egen kontroll (= ”före” och ”efter”). När det gäller en jämförelse mellan olika individer – försöksgrupp kontra placebogrupp – så är 60-80 försökspersoner fullt tillräckligt för att man skall få en i det närmaste perfekt randomisering. Allt utöver detta är kosmetika som döljer sanningen om den lilla effekten.

      Det får väl bli denna sidas läsares uppgift att propagera detta.
      https://trovetandeochvetenskap.se/om-den-medicinska-nyttan-av-sma-och-stora-studier/#more-114

      • Mo says:

       Ja det är som du säger men för läkemedelsindustrin handlar nya substanser oftast om att jämföra effekten med redan befintliga läkemedel och då kanske skillnaden inte är så stor och då behöver du stora studier. Sedan är det förstås även angeläget att hitta ovanliga biverkningar men där kanske det krävs längre behandlings tid så du ser det ändå först när medlet varit i klinisk praxis under ett antal år.
       Men för att dokumentera effekten av redan befintliga substanser för nya indikationer borde det inte krävas så stora studier eftersom ingen är intresserad av det när du inte får någon patenträtt.

      • Mo says:

       Det finns många intressanta ämnen från naturen som aldrig blir kliniskt testade eftersom det inte finns något patent att hämta hem vinst i. Hela systemet behöver göras om så de vi slipper det profitdrivna marknadstänkandet. Bort med Rockefeller anden !

       https://www.tv-helse.se/ingefarsextrakt-aggstockscancer/#comment-2132

      • Mo says:

       Sedan skall vi inte glömma det mycket viktiga faktum att stora studier skapar många nya användare/ kunder som läkarna villigt medverkar till att rekrytera. Big Pharma behöver inte anstränga sig med stora kostsamma marknadsförings och säljorganisationer, den biten sköter de skattefinansierade sjukvårdsanställda. Det aktuella vaccinationsåläggandet visade med tydlighet hur smidigt det gick att skaffa sig en enorm marknad, inte en enda säljare. Så samhället och sjukvården är egentligen huvudspelarna och de drar förstås fördel av sin ledande position. Sedan kanske inte riktigt alla förstår sin huvudroll men de flesta gör väl ändå det.

   • Mo says:

    Här har du ytterligare tips på födoämnen med blodtryckssänkande effekt.

    https://blodtrycksdoktorn.se/n%C3%A4rings%C3%A4mnen-och-livsmedel/

  • Kerstin Eriksson says:

   Ang, blodtryck, mitt undertryck låg på 90
   -95.
   Började med Pharbio omega-3 forte
   kapslar 1000 mg fiskolja. En kapsel per dag.
   Efter ca 3 månader ligger trycket stadigt på
   ca 140-75.
   Har aldrig tagit blodtrycksmedicin o tänker
   aldrig göra det.

 15. Mo says:

  Carina, nu kan ” De Fria ” skörda. Ericssons stäms av privatpersoner i USA. Veteraner från Irak kriget, anhöriga till stupade soldater, kidnappningsoffer mfl.
  Hoppsan vem skall ersätta allt lidande som USAs soldater har orsakat runt om i världen ? För Assange blev det munkavel och livstids deponering.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/efter-betalningar-till-terrorgrupper-ericsson-stams-av-over-500-amerikaner

 16. matte5958 says:

  Som mångårig följare av denna fantastiska blogg – och sporadisk kommenterare – måste jag ta upp till diskussion en trend jag tyckt mig märka både i bloggtexter men även i kommentarerna under 2022.

  Tonen har gått från kampvilja och försiktig optimism till något mera av uppgivenhet och pessimism. Enligt min uppfattning.

  Själv ”vaknade” jag runt 2005 och har sen fortsatt att vakna mer och mer. Det som för en normalbegåvad människa trots allt är svårt att fatta är med vilken oerhörd ondska som en liten (((klick))) varelser (vill inte kalla dem människor – människor har känslor) har tagit sig en gudomlig rätt att härska och förinta de som inte tillhör dem. Det går nästan över min fattningsförmåga!

  Dock; dessa varelser har arbetat efter en plan i 100-tals år, kanske 1000 år. Mycket målmedvetet och alltid i skymundan, hemligt. Den har läckt ut men då snabbt sopats under mattan av (ägd) media och (ägda) tjänstemän.

  Men om jag är en typisk representant för uppvaknade så innebär det att de flesta började vakna för 15-20 år sedan, och allt flera vaknar hela tiden.
  Kan vi då hoppas och tro att det som planerats och påbörjats för 100-tals år sedan av de som äger majoriteten av världens tillgångar – att vi skulle kunna eliminera den planen på 15-20 år ?

  Det är inte realistiskt.

  Men låt oss inte falla ner i hopplöshet, låt oss inte heller bli naiva och tro att allt löser sig självt, men varför inte anamma framgångskoncept som används av framgångsrika människor inom företagande, idrott mm;

  Jag tycker vi fokuserar på det positiva.

  Jag var aktiv i en styrelse för ett antal år sedan för ett större företag. SO i det företaget spred alltid en positiv stämning runt sin person, han småvisslade, alltid glad och en stund över för ett personligt samtal. Han hade två mantra som etsat sig fast och som jag tycker man ska tänka på dagligen;
  – De flesta problem uppstår aldrig
  – Ingen natt är så lång att det inte blir morgon

  Det händer i mina ögon oerhört mycket positivt varje dag numera, en stor skillnad mot bara några månader sedan – låt oss ta fasta på det.

  Vad kan man då göra? Lätt att känslan av maktlöshet tar över, men låt den inte göra det! Se mantran ovan.
  1. Vi kan ta till våld (=ingen bra lösning)
  2. Vi kan skriva till politiker och till partier (=blir vi många så biter det)
  3. Vi kan alltid i alla lägen ta debatten (även om vi tappar några ”vänner” på vägen)
  4. Vi kan skänka pengar till organisationer och media som kämpar för oss.

  Så, vad gör då jag? Jag följer p 2-4 och märker (svar kommer allt oftare=bra tecken) att man inte bara blir avfärdad som för några år sedan.
  Bara en har hotat mig (Bo Frank, Växjö) med polisanmälan, men det tar jag som beröm när det kommer från honom.
  I en krympande privatekonomi så blir det till att prioritera, men 500-1000 kr/månad lämnar jag i ekonomiskt stöd till olika organisationer.

  Vi lever i en unik tid med en hotande tyranni av aldrig tidigare skådad omfattning och hänsynslöshet, men återigen – ingen tyranni genom historien har någonsin klarat av att bestå – tänk på det. Det kommer inte dagens heller att klara hur avskyvärd den än är!

  ”Lift up your hearts, all will come right. Out of depths of sorrow and sacrifice will be born again the glory of mankind”. – Winston Churchill

  • peterkrabbe says:

   Tack Matte för din uppmuntran. Visst har du rätt i att glöden håller på att falna, i alla fall på min blogg och särskilt i det jag själv skriver. Det beror på att jag skrivit om problematiken i närmare tio år nu utan att kunna se någon ljusning. Medvetenheten ökar förvisso hos oss som tyvärr saknar beslutande roller i politik och administration, men på ett högre plan ser jag den motsatta trenden. Vad som är värre är att det som såg ut som en målsättning i tid – 2030 – nu alltmer framstår som en konkret deadline för en agenda som vi inte lyckas stoppa. Att så är fallet blir alltmer uppenbart. En liten ljusglimt var det franska folkets ingripande för att stoppa Macrons framfart, en viktig indikation, men han är fortfarande president i ytterligare fem år, vilket är illavarslande med tanke på tidsplanen. Även Orban står fortfarande upp mot övermakten och kan bli en gnista som tänder elden på nytt.
   Som helt avgörande ser jag sossarnas svek mot sina väljare och oss andra genom att ta in vårt gemensamma land i krigsorganisationen NATO, vi kommer aldrig att kunna ta oss ut därifrån lika lite som vi kommer att kunna lämna EU. Därmed är vi redan fast i globalismens nät. Trots det jublar våra folkvalda politiker.
   Personligen kan jag i min ålder leva med framtidsutsikterna, de kommer inte att drabba mig själv under min återstående livstid, men jag lider av att se att mina barn och barnbarn aldrig kommer att få leva i frihet på det sätt som jag själv gjort. Det är min enda motivation för att fortsätta kämpa. Samtidigt ser jag hur dessa kommande generationer genom skola och samhällpåverkan redan tycks ha funnit sin roll som passiva, underdåniga och värdegrundsindoktrinerade individer som uppenbarligen aldrig kommer att få se eller förstå hur det var förr. Mission completed.
   Jag ser valet om en månad som avgörande för Sveriges framtid. Om där inte finns någon minsta förståelse för vad som pågår eller vilja att ta upp viktiga kärnfrågor så kommer jag att sammanfatta läget och sluta skriva. Det finns inte ork för fler motlut. Kanske lämnar jag landet och förenar mig med mina åsiktsfränder i Frankrike och Holland, där orkar man fortfarande resa fanorna…

   • stigrydmark says:

    En vemodsfylld och realistisk kommentar. Läste nyligen en artikel på DGS av gunnar Sandelin. Han rapporterade från en sammankomst med vänner från PK-sidan. Välbårgat medelklassfolk
    från den akademiska världen som inte ser och reagerar på konsekvenser av massinvandringe.
    Utbildningsmässigt och intellekuellt borde de ha fömåga att reagera negativt, men där sossefloskler tycks dominera tänkandet. När dessa människor fortsätter att stöja v-regimer, och när de okunnga PK-tvättade hjärnorna gör det samma, så är Sverige definitivt förlorat.
    Att människor inte ens kan se framtiden för barn och barnbarn visar på intellektuell ohälsa.

    Jag föler flera alternativa bloggar och siter. Vad jag förstår har vi ett stort antal i Sverige som
    liksom Peter kämpar emot PK-ismen. Trots antalet kämpande är det tydligen förgäves, med vetskap om tillståndet i Sverige. Ingen ny regeringsbildning kommer att ha verktyg för att radikalt förändra Sverige påtagkigt till det bättre, Riksdagsbeslutet 1975 att göra Sverige mångkulturellt ligger ju fast. I beslutet ger man alla invandrare rätten att behålla sin kultur och desvänjor. Staten stödjer ju ekonomiskt alla nationaliter ekonomiskt för att inte behöva integreras.

    Att läsa och få kommentera i denna nlogg är en lisa för själen, att se och veta att man har själsfränder gör vardagen dräglig. Jag tror att vi är många som bär på en daglig frustration
    och som med org konstaterar att vi, barn och barnbarn får överta ett sönderslitet Sverige där trygghet och tillit inte längre existerar.

   • matte5958 says:

    Peter, all respekt, förståelse och högaktning till dig för allt du gjort för att sprida sanning och hopp. Man orkar helt enkelt inte hur mycket som helst!

    Dock; hoppfulla saker fortsätter dock att hända; Demokraternas joker i leken Michelle Obama som skulle plockas fram som ett ess inför presidentvalet är totalkörd då det visat sig att rykten om att hon egentligen är en man och heter Michael är sanna – en transa mao. Det sväljer nog inte amerikanarna!

    Då gäller det att oskadliggöra Donald Trump, men desperata husrannsakningar och liknande kommer bara att slå tillbaka mot dem som utför det och stärka Mr Trump.
    Donald är denna gång förberedd på omfattningen och ondskan i ”Deep state”. Han låter sig inte bli tagen på sängen en gång till.

    NATO; vi är inte medlemmar än och jag är inte så säker att NATO har några tänder kvar att bitas med annat än försök till utpressning av olydiga medlemmar. Blir Donald återvald kan det raskt bli slutet för dem utan USA.

    EU känns ungefär lika stabilt som NATO, nåt eller några utträden till så gungar det rejält.

    Vi stirrar oss lätt blinda på vad som rapporteras i MSM, som om västvärlden vore det världen snurrar ikring, men BRICS tar elefantkliv framåt och har planer klara och har klart sagt ifrån mot globalismen.

    Så visst finns det hopp!

  • Sture says:

   @ matte5958,
   du har helt rätt. Det är alldeles för mycket fokus på hur stark ondskan är. Man glömmer att tala om de goda krafterna – som är väldigt starka när de väl har väckts. Ondskans styrka är mörkret och hemligheterna. Och dessa hemligheter exponeras just nu för fullt, vilket innebär att ondskan försvagas.
   Jag tror personligen att vi snart kommer att få se ett skifte i styrkeförhållandena genom Guds ingripanden. Det finns en rädsla att tala om Guds ingripanden eftersom en del tror att människor då blir passiva i sin kamp. Jag tror tvärtom. I USA är tron på Gud mycket levande, men det finns inga tecken på att detta skulle minska kampviljan där. I Sverige där mer än 90% är ateister och tror på evolutionsteorin är kampviljan däremot väldigt låg.

   Det finns en uppenbar risk att man med för mycket negativa perspektiv blir passiv och ger upp. Mo har tidigare varit inne på detta och jag har tagit upp det.
   Så här ser jag det: Den andliga världen är uppdelad i goda och onda – himmel och helvete. I den materiella världen ”lyser Guds sol både över onda och goda” därför att detta är en ”win-win” situation. De goda själarna utvecklas mycket snabbare i kampen mot ondskan än då de bara umgås med likar samtidigt som onda själar kan lära sig av de goda – t. ex. givandets glädje och att känna tacksamhet.

   Men nu har de tekniska möjligheterna för de onda att göra verklig skada mot hela mänskligheten, stegrats till den grad att de inte längre kan få kvar på jordens yta. De måste bort. Och de kommer att tas bort. Jesus Kristus berättar för Jakob Lorber i ”Johannes Stora Evangelium” att de kommer att drivas ner under jorden (där de för övrigt byggt stora städer). De kan inte längre få finnas kvar på jordens yta. Denna utveckling kände Gud till redan från början – så måste det gå – varför detta förutsagts i 2.700 år: ”The End of Times”, vilket betyder slutet på de ondas långa herravälde på jorden.
   Stay positive! Vi kommer att vinna denna kamp.

   • Tack Sture. Även barnprofeten Otrok talar om underjorden, men som en plats där dinosaurier överlevt. Han menar att de tvingas upp till jordytan för att skaffa mat i form av människor då och då, men att detta sker under en kortare period. Om man föreställer sig underjordiska städer och landsbygd som en spegel av hur världen är organiserad ovan jord, blir detta i mina öron mer logiskt och begripligt. Vad ska ondskefulla entiteter upp till ytan att göra om inte för att tämja oss som boskap för sin försörjning. Pusslet är lagt och bilden börjar bli tydlig.

 17. Sture says:

  Kan inte låta bli att ladda upp denna video med Dolly Parton från 1977, som intervjuas av Barbara Walters. Denna var kanske MSM:s mest uppreklamerade journalist och man ser genast hur viktig hon tycker hon är (som de flesta journalister).

  Intevjun kommenteras av en professor i kommunikation som tycker ungefär som jag, att journalisten gör ett uppblåst och samtidigt LÅGT intryck medan Dolly Parton är betydligt intelligentare på alla plan – och samtidigt ödmjuk.

  • Mo says:

   Det här visar tydligt den splittring mellan landsbygd och stad som media ville bygga upp. Motivet var att få lantisar att känna sig dumma och underlägsna och därmed skulle det driva många att lämna landsbygden till förmån för storstäderna. En form av framtvingad urbanisering. En övergiven landsbygd blir ett billigt offer att sätta klorna i för dem som vill investera, dvs uppbyggnad av jordbruks kolchoser av Sovjet modell i globalisternas regi.
   Samma politik har drivits mycket intensivt i Sverige av det nyliberala blocket främst genom M. Reinfeldt var mycket ihärdig i sitt byggande av Storstockholm. Det skulle transporteras in en busslast/dag från landsbygden. Det framställdes som en win-win situation inte minst ur miljösynpunkt. Anna Kinberg Batra fick lära sig tillvägagångsättet, hon lyftes fram i media med sitt budskap att stockholmare var smartare än lantisar. Så här i efterhand blir strategin väldigt tydlig och inte minst kan det härledas till källan dvs USA.
   Därmed kan man dra slutsatsen att det är viktigt att stärka landsbygden om vi vill behålla vårt nationella oberoende. Skatteutjämningssystemet har under alltför lång tid gynnat uppväxten av problemtyngda storstadsregioner.

   • Loa says:

    Stopp och belägg:
    Har NÅGON avfolkat svensk landsbygd så är det LO /sossarna fr.o.m. 60-talet med ”Den solidariska lönepolitiken”! Ett så perverterat språk: Solidariteten bestod i att landsbygdens invånare skulle lämna sin torva / relativt lägre inkomster, genom att flytta in till Stans industrier där löneläget var högre! Det var o(s)olidariskt att ha lägre inkomst.. DÅ gick busslasterna. Miljonprogrammens hyreskaserner stod med öppna famnen. Hela (S)verige bågnade av framtidsideologi och omdanings”energi”. – Tio lantbruk lades ner om dagen, år ut och år in.

 18. educaremm says:

  På grund av en relativt stor snedfokus i de massmediala kanalerna om och kring alla minoritetspersonligheter kring sexualitet, så riskeras också både snedvridna och felaktiga fantasier kunna florera om var och varannan människa?

  Att överdrivet vilja fokusera på kriminella, på brottslingar, på abnormaliteter, på ovanliga sjukdomar, på avvikelser och på extremer inom särskilt det sexuella området och som alltid är i minoritet i en förhållande till en majoritet, det skapar lätt mycket snedvrida föreställningar samt även ibland vilda fantasier och inbillningar och antagande om andra människor, som inte har någon korrespondens mot en verklighet. En verklighet som består av att majoriteter just inte alls tillhör några minoriteter….

  ”ALLA” människor kan då i ett sådant samhälle vars massmedier har en mycket uttalad snedfokus lätt antagas för att vara ”extrema” åt det ena eller det andra sexuella hållet när det i själva verket ALLTID handlar om just minoritetsgrupperingar?

  Dessa extremer av olika slag handlar alltid om minoriteter i de allra flesta befolkningar och i de flesta samhällen och att en överdriven fokus i massmedier på dem, medför att människor ”lätt kan få för sig” både det ena och det andra om andra fullkomligt normala människor som ju alltid utgör och är i en MAJORITET.

  Sådan snedfördelad fokus som massmedier ägnar sig åt verkar då kunna ha som främsta syfte just att det är själva förvirringen och en utbredd misstro och misstänksamhet som vill skapas?

  Samt att kunna förmå öka på allas förvridna fantasier om vanliga och normala människor vilket inte är så bra OM man önskar sig någorlunda sansade befolkningar som är någorlunda vettiga och förtroendefulla samt tillitsfulla?

  Dessutom; i Sverige så är det ideligen tv-program från Norge, Danmark och även Finland som då lyfter fram sunda, sansade och kloka danskar, norrmän och finnar.

  Svenska tv-program som lyfter fram normala sansade, vettiga, sunda och kloka majoritetssvenskar (alltså vanliga svenskar som inte tillhör någon extremgruppering, eller som inte tillhör någon minoritetsgruppering; samer, judar, finländare, romer och kanske i vissa fall även tornedalingar, samt även då program om islam), de ser man sällan.

  Normalsansade, normalvettiga, normalkloka, normalvakna och normalt kulturellt intresserade majoritetssvenskar som inte är sexuellt avvikande, som inte är kriminella och inte extrema åt något håll på det sexuella området, de lyser med sin frånvaro i svenska tv-utsändningar i Sverige, både reportage och inom dramatiseringar…

  (De svenskar som görs reportage om är ofta slöa (likgiltiga) och shoppingglada, samt slöa (likgiltiga) och campingglada, eller även då slöa (likgiltiga) pop-rock-och dans-glada, samt även utsändningar från svenska kristna församlingar där man kan se s.k. normal-svenska människor men vilka ändå kan antas vara just främst kristo-logiskt fokuserade och som inte verkar ha några som helst intressen utanför sig själva mer än just sitt eget lite avskärmade odlande av sin egen kristo-logiska ”godhetsimage”…..)

  Detta är en iakttagbar verklighet om tv främst, och samtidigt ett lite märkligt massmedialt tv-fenomen i just Sverige….(men det är kanske en lika stor snedfokus inom massmedier i både Norge, Finland och Danmark, samt flera andra europeiska nationalstater? Vem vet….)

  • Sture says:

   @educaremm,
   då skall du också lyssna på Julie Greens profetior om hur det kommer att utveckla sig i höst. Hon har många sådana och hon tycks – som Kim Clement, Mark Taylor, Mike Thompson, Barry Wunsch etc.- få dessa profetior som en diktamen direkt från Gud om vad som nu kommer att hända.

   SE BARA UPP FÖR DEN ENGELSKA TEXTEN SOM ÄR AUTOGENERERAD, DEN BLIR IBLAND HELT UPPÅT VÄGGARNA. SÅ LÄS INTE, BARA LYSSNA.

   Den 22 januari 2022 profeterade hon om att globalisternas ”Guidestones” i Georgia skulle smulas sönder. Det hände nu i somras. Den 5 december 2021 berättade hon att Gud sagt att att den federala lagen om abort, Roe v Wade, skulle bort. Detta skedde också för bara några veckor sedan. Fienden hade planerat stora riots om detta skedde – men dessa tappade momentum bara efter någon vecka. Trump kommer nu att komma tillbaka, eftersom valet 2020 var stulet. Men han kommer antagligen inte att installeras förrän efter 21 januari 2023, det är hennes tips i en annan video, eftersom ingen enligt 22 tillägget i konstitutionen får vara president mer än högst 10 år, två perioder + ersätta en avgående president 2 år. Så det måste finnas en interimspresident under några månader efter att Biden avsatts.

   Julie Green har jättemånga fina profetior på YouTube. De är alla värda att lyssna på. Det finns många som tror att i och med att man tror på ett gudomligt ingripande så kommer man att förhålla sig ”passiv”. Inte alls. Vi kan ju jämföra med alla våra ateister i Sverige (som inte tror på ett gudomligt ingripande) – hur aktiva är de? De är precis så mentalt slöa som du beskriver i din text. Frågan behöver bara ställas för att man skall förstå hur tokigt detta är.

   Man måste förstå en sak: tankarna är det kraftfullaste som finns och när dessa förenar sig i en bön som blir detta kraftfullare än den värsta tsunami. Globalisterna kommer att sopas av banan av de kristna amerikanernas böner och den aktivitet detta föranleder.
   Så upp med hakan. Globalisternas tid är ute. Det kommer att bli ett new reset, men inte på globalistenas villkor.

   • Sture says:

    @ educaremm,
    många tror att tankar är någonting, som stannar i varje människas hjärna. Inte alls. Det är lika fel som att tro att det man säger i sin telefon stannar i denna. Tvärtom förs tanken på mindre än en mikrosekund över till andra sidan jordklotet, precis som telefonsignalen. De tankar som är likartade skapar sedan resonans och det blir som stora svallvågor. I Jakob Lorber manuskripten förklarar Jesus Kristus just detta i ett långt stycke med titeln ”tankarnas kraft”. Tänk därför på bön som det kraftfullaste som finns – det är i alla fall ingenting menlöst, som många tycks tro.

    • educaremm says:

     Sture says:
     11 augusti, 2022 kl. 10:32,

     Tack för postningen av föredraget.

     Ja, självklart har tankar betydelse.

     Det som riskerar att framkallas i tankesystemen när alltför mycket negativ information tas in genom både msm och även en alternativmassmedia, som tycker sig främst vilja både varna, upplysa, förklara och redogöra för vad tycks vara på väg av besvärligheter och svårigheter, så är det förmodligen ändå viktigt att försöka bygga motsatta (tankar) som då försöker att stå emot genom att just tänka alternativa positiva tankar, (som är både hoppfulla och fokuserade på liv istället för på död.)

     Men, förmodligen samtidigt ändå dock akta sig för att vilja försöka att kommendera ”Gud” (?), till än det ena än det andra (?), på ens egna kommando, det behöver man nog göra…

     Har lite svårt ibland för alltför gapiga och skrikiga ”predikningar” typ amerikanska varianter…

     Tror mer på tystnad, eller på ett mer nedtystande av egna tankar, viljor och önskningar, (smittade av ett världsligt tänkande?), såsom en förutsättning för att kunna uppfatta en mer positiv och livsflödande dimension i tillvaron där då andra ”tankar” kan uppstå som är mot-tankar till vad som tenderar att vilja skapas och matas i enlighet med de ”världsviljor” som vill styra världens ”tänkande, tyckande, viljande, väljande och levande”..(!)..

     Kanske….

     • Sture says:

      @ educaremm,
      jag föredrar Julie Green framför våra fullkomligt urtråkiga svenska präster. Jag går praktiskt taget aldrig i kyrkan, förutom vid bröllop, begravningar och dop. Finner heller inget stort nöje i frikyrkorna. De har alldeles för mycket av självgodhet, aggressionshämning och passivitet.
      Var faktiskt på två frikyrkliga predikningar när jag senast besökte USA (bodde där i några år). Och det var befriande att få uppleva amerikansk frikyrkopredikan. Om svenska frikyrkor vore sådana, så skulle jag gå i kyrkan varje vecka.
      Det viktiga är inte de yttre formerna utan innehållet. Det finns ju tiotusentals människor som kommunicerar med Gud – varför inte lyssna på några av dem?

  • Jonas says:

   Den vanliga ärliga svensken får aldrig komma till tals trots att han/hon utgör den stora massan i landet, detta retar mig så jag håller på att krevera. Är så evinnerligt trött på alla ”kändisar” som alltid ska synas och höras med ”hemma hos reportage” och de ger pekpinnar om vad vi andra ska tycka och tänka. Många av dem har missbrukar och psykiska problem men de ska ändå framstå som förebilder, hyckleriet är totalt och alla tycks gå på det.

   Har länge haft en dröm om att ge mig ut i landet och intervjua ”vanliga” människor och låta dem komma till tals och berätta om sina liv och sedan sammanfatta detta i bokform, ett kapitel för varje människa och många har levt helt fantastiska liv. Har ett par seniorer i bekantskaps kretsen, helt vanliga hederliga arbetare som varit med om otroliga saker, den ena har suttit i fängelse i skithålet saudi arabien när han var där och arbetade för ett av Sveriges största byggföretag, svenska ambassaden fick till slut smuggla ut honom och sätta honom på första plan till Sverige. En annan har sålt julgranar på Manhattan i NewYork och han hade nattskiftet 🙂 . Tyvärr är jag ingen författare men tror en sådan bok hade kunnat tilltala många.

   • Mo says:

    Vilken trevlig ide. Det vore väl något för ett gäng uttråkade pensionärer, teamwork. Kanske 4-5 personer som åker i runt i södra Sverige och sedan sammanfattar i reportage form på en central webbstation. Lite grann som RadioSyd i ny tappning. Sedan kan förstås den som önskar publicera sina alster i bokform.
    Olof Palme medverkade till nedmonteringen genom piratlagen. Idag går det igen med hot mot det fria nätet genom MSB. Det kan vara angeläget att få igång något innan dörrarna stängs helt. Man bör nog fundera över bolagsform som ej kan falla offer för rovdjuren, kanske stiftelse ?

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Radio_Syd

 19. Sture says:

  Detta är vad idioterna håller på med. Allt detta beror på att de är ateister och tror att människans utveckling har tillkommit genom en slump kombinerat med ”survival of the fittest”. Hur mycket bättre skulle det då inte bli om människans utveckling (=evolution) styrdes av intelligenta människor som Bill Gates och Harari:

  • Mo says:

   Det är helt ofattbart, människan upphör att vara människa.
   De är inte bara ateister, många är satanister, de ser sig som gudar och resultatet blir ondska. Egentligen är det väl pengars makt, när guldet blir Gud så förringas människans själ.
   Enda vägen är respekt och sund kärlek mellan människor. Tillbaks till Guds vägledning

 20. Loa says:

  TACK GUD
  Vaccin för personer under 18 stoppas
  11 augusti 2022
  https://samnytt.se/vaccin-for-personer-under-18-stoppas/

 21. Loa says:

  Matthew Books
  1 aug. 2022
  Uprooting darkness on target;
  https://www.matthewbooks.com/august-1-2022/

  since all activity is in acceleration mode, it’s likely that upheavals and inconveniences cannot be avoided, as the tenacious Illuminati resist having the remnants of their network taken down.
  Probably they also will ramp up mainstream media’s false “news” to evoke fear because they need that energy to keep going.
  Regardless of how upcoming situations may appear, nothing they attempt will succeed—ever-rising vibrations assure that all light forces’ undertakings will be triumphant. (…) Now high vibrations greatly “outnumber” low,

  OCH

  But climate change is indeed real and for quite some time it has not been happening naturally. Ever since technology was developed eighty-some years ago as “weather warfare,” the Illuminati have been using it to cause record-breaking temperatures, storms in increasing numbers and severity, tornados, droughts and flooding.
  (…)
  Earth’s journey back to her origin in high fifth density includes a gradual return to her original moderate climate, when the entire planet was a magnificent garden.

 22. Astrid says:

  Det ser onekligen mörkt ut. Människorna i Australien, Nya Zeeland, Kanada, Österrike, Italien, Tyskland, Holland… är så många och står maktlösa inför Satan. Riktigt kusligt.

  Hur underligt är det inte att den s k alternativrörelsen inte som en man nu sluter upp bakom Putin och Ryssland i kampen mot NWO/Agenda 2030/The Great Reset, d v s NATO och USA:s oligarki. Att man i skarpt läge sviker den kulturkristna civilisationen och hyllar Satans marionett, blir ett öppet sår som blöder och smärtar.

  Sveriges ledare skickar vapen till vår Fiende, ger stöd till satanismen, kommunismen: globalismen. Ministern Morgan Johansson har t o m kungjort att kristendomen ska förgöras; Kristus ersättas av Satan/Big Tech, det är målet.

  Etablerandet av en artificiell värld med människan själv digitaliserad innebär en sorts förintelse av det gudomliga. Tekniktornen står för undernaturen, motpolen till ”himmelriket”, övernaturen, enligt mitt sätt att se.

 23. Astrid says:

  De subtila skeenden som utspelar sig mellan människa och människa, strömmandet från själ till själ, kan inte äga rum via tekniken. Skärmen avskärmar från det väsensartade. Vi kan inte bilda äkta vänskap och gemenskap bundna till tekniken. Detta vet oligarkin.

  Atomiserade, utan varandra, är vi lätta byten för onda krafter. Det demoniska, den s k Dubbelgångaren vi också har inom oss från tidigare inkarnationer, tar enkelt över.

  I de personliga mötena i verkliga livet förbinder sig också änglarna med varandra och stor andlig kraft möjliggörs.

  Vi behöver varandra, vi hänger ihop, isolerade kan vi inte mycket uträtta. Det vet oligarkin.

  För att kunna vinna över Satan behövs goda gemenskaper som öppnar för den andliga världen att kunna verka genom oss.

  Tekniken kan tjäna oss, men aldrig ersätta det levande som bärs av livets rytmer och är inordnat i andliga lagbundenheter.

 24. Astrid says:

  Den sociala frågan, det mellanmänskliga, innehar något av en ödesroll för om jordutvecklingen, nu mer eller mindre kapad av NWO, ska kunna fortsätta enligt den gudomliga planen.

  Sprutorna är till för att inifrån förstöra människan genom att föra in miniteknologi i kroppen, liksom massmigrationen och klimatagendan bryter sönder våra samhällen och länder inifrån.

  Vi blir så manipulerade och hjärntvättade att vi väljer vår egen, mänsklighetens och jordens undergång. Dömer oss själva till döden. Lika besatta, dåraktiga och upphetsade som folkmassan som ropade ”Korsfäst, Korsfäst!”

  Nu står hela vår planet inför att korsfästas av den extrema tekniken. Frisättandet av den andliga kraft som är oövervinnerlig, så stark att den förmår förflytta berg, är det globalistoligarkin fruktar mest. Därför t ex bestämmelser om isolering och ansiktsmask. Regler som samtidigt kuvar och förnedrar och avhumaniserar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: