Och den ljusnande framtid är vår…

Nåja, vi skall inta ta till överord, men ett stort tack förtjänar alla svenskar som insett situationens allvar och förpassat miljöfanatikernas destruktiva agenda till soptippen. När vi nu, några dagar efter den 11 september 2022, äntligen kan andas ut och få valresultatet bekräftat, känns livet omedelbart lite lättare och behagligare.

Tyvärr ger datumet även andra associationer som jag skall återkomma till nedan.

Bara att slippa de kräkreflexer som regelbundet uppstått när vissa politiker visat sig i TV-rutan innebär ett inte oväsentligt ökat välbefinnande. Som en extra present kan vi nu räkna in även Centerledaren i detta gäng som tveklöst fört Sverige mot en säker undergång. Tid då för självrannsakan för dessa verklighetsfrämmande ideologer som vandrat framåt med bindel för ögonen i tron att allt runt omkring oss består av mörker.

Kan vi då lita på att våra nya makthavare verkligen arbetar för oss, eller är det hela bara ett propagandanummer av samma dignitet som de som förde Macron i Frankrike till makten under folkets jubel, eller som fick Ukrainas folk att rösta fram en TV-stjärna till posten som president i tron att TV och verklighet var samma sak? Kanske skrattar deras regissörer i smyg gott åt vår godtrogenhet? Om ett år har vi svaret på dessa funderingar, till dess kan vi bara njuta av den paus vi får genom att slippa den omedelbara fortsättningen på åtta års ständigt växande ångest och elände.

Var finns då hoten mot den ljusnande framtiden?

Efter att under mer än tio år utan nämnvärda resultat ha varnat för globalismens framflyttade positioner, ser jag äntligen något hända. Allt fler börjar förstå sammanhangen, allt fler ser nu tydligt vad som pågår. Anledningen är dels att vi har fått ett internet som ger nya kanaler för åsiktsutbyte och diskussion, dels att ledande globalister börjar bli riktigt gamla, vill se resultat innan de dör och därför sätter en accelererad tidsplan för slutmålet till 2030, en tidpunkt som nu snabbt närmar sig. Panik ger misstag. För stor aktivitet blir synlig. Det globalisterna måste fråga sig är om de nu har passerat point of no return och nu måste satsa allt framåt eller själva gå under.

Svaret vi kan se är ja, för i takt med att deras agenda avtäcks växer också motståndet. Det svenska valet hoppas vi är ett exempel på det, liksom det franska valet till Nationalförsamlingen. Italien är på kokpunkten, liksom Holland, Tjeckien och Slovenien. Fler är på väg. När Macron och Merkel för några år sedan diskuterade att bilda en europeisk insatsstyrka för att slå ner demonstrationer och proteströrelser över hela unionen, visste de att kampen skulle hårdna inom kort.

Det märkliga är ändå att World Economic Forum (WEF) helt öppet går ut med sin agenda i av dem själva styrda media, Schwab skriver böcker om hela planen lika öppet som Hitler skrev Mein Kampf. Bli fattig, äg ingenting och lev utan bekymmer tills staten avlivar dig – när du är onyttig för samhället. Allt får du hyra av samhället – så länge som din medborgarlön räcker. Allt i klartext. Tror man då inte på detta? Så kan det väl inte bli säger 98% av befolkningen. Kanske ändrar man uppfattning när man vet att WEF ägs av samma intressenter som äger världens finansmarknader, storföretag, monopolkluster, FN, EU och kanske – svenska staten?

För att genomföra planen har man bildat världens största holdingbolag, Vanguard, som tillsammans med ett par andra som Black Rock och State Street köper in alla mindre bolags kontrollerande aktieinnehav för att bilda heltäckande handels- och finansmonopol. Utåt syns ingenting eftersom bolagsnamn och varumärken finns kvar. Syftet är att lägga all näringsverksamhet under globalisternas kontroll, privat ägande skall utplånas. Men alla vill inte sälja. Därför skapas ekonomiska kriser som tvingar bolagsägarna i konkurs, så att de via kronofogden får lämna sina tillgångar ifrån sig. Helst med kvarstående skulder för att förhindra en come-back. Extra hjälpmedel är nedstängningar genom ”pandemi”-restriktioner, förbud att använda nödvändiga ingredienser, höjda omkostnader genom ökade skatter och – nu aktuellt – chockhöjda elkostnader som skapar konkurser på löpande band.

Att skapa inflation ingår också eftersom det drabbar även alla enskilda genom ökade räntor och andra levnadsomkostnader, det eventuellt sparade kapitalet skall nu rinna ut i strida strömmar till statens djupa brunnar. Att inte äga någonting och vara fattig kommer att bli en realitet inom några år om inte agendan stoppas av oss alla.

Begreppet useless eaters är ett ledord i agendan. Befolkningen i världen skall minskas radikalt, de som läst Deagels befolkningsprognoser kan nu förstå att dessa inte var ett skämt. Att sprida sjukdomar samtidigt som man förbjuder mediciner har det dubbla syftet att minska befolkningen och att demoralisera dem som klarat sig – tills vidare. Om detta inte räcker skapar man nya krig. Ukraina är ett sådant som med kort varsel kan utökas till ett världskrig – på europeisk mark. Att få fler länder som medlemmar i NATO är ett sätt att polarisera politiken och provocera fram ett storkrig. NATO är ingen fredsorganisation utan dess motsats. Sverige har nu gått i den fällan också, regisserad av WEF genom vår avgående statsminister. Kristerson tar över den stafettpinnen, glad i hågen. Båda har en bakgrund i WEF.

Vi vet alla att 9/11 2001 var startpunkten för USA:s kommande storkrig i Mellanöstern. Blir vårt eget 9/11 2022 startpunkten för USA:s planerade krig mot Ryssland? Medverkan av Sverige och Finland i ett sådant krig har större betydelse än de flesta tror, vårt strategiska läge med kontrollen över Östersjön är en pusselbit som kan vara avgörande för NATO:s utveckling av Ukraina-konflikten till ett nytt storkrig mot Ryssland och dess allierade. Enligt den amerikanska tankesmedjan Rand är avsikten med Ukraina-konflikten att skapa ett krig som gör Ryssland och Tyskland till spelplan. I ett sådant krig blir vi – denna gången – stridande part. Det är då en fördel om vår blivande (?) utrikesminister Carl Bildt kan hämtas direkt från Rands ledning, där han blev konsult 2016, samtidigt som Rands Ukrainapolitik offentliggjordes. Även Kristersons retorik i frågan är oroväckande.

Listan kan göras mycket längre, bara att räkna upp de ekonomiska skador som drabbar vårt samhälle genom en förfalskad klimatagenda kan göras flera sidor lång. Den som funderar kan ändå lätt se att våra egna pengar i snabb takt hamnar hos staten istället. Tror någon att klimatet det senaste decenniet hotar hela vår civilisation, trots att det inte är särskilt annorlunda än vad det varit de senaste 10.000 åren?

Men kan vi ändå glädja oss åt dagens politiska maktskifte, eller är vi lurade igen?

I det korta perspektivet är det ett måste att energiförsörjningen får en lösning som gör att alla, för vi är alla beroende av el, kan finansiera sitt behov av ljus och värme. Får vi inte det behöver inte globalisterna vänta till 2030, vår kollaps kommer redan om ett år eller två. Det innebär att kärnkraften måste komma igång igen utan dröjsmål, i Frankrike går man före genom att starta upp alla sina 30-talet reaktorer igen. Dessutom projekterar man nya och modernare reaktorer. Det måste vi också göra, elområdena måste avskaffas så alla betalar samma pris för svensk el och skattelättnader måste införas för elproduktion och användning. Låt oss hoppas att dessa vallöften nu infrias. Om Moderaterna vill ha krig borde man förstå att vår motståndskraft i ett krig är lika med noll utan el.

SD har ett tungt och svårt arbete framför sig med att hävda att fred och samarbete är mer produktivt än att kriga mot Ryssland. Låt oss hoppas att man lyckas med detta. SD är valets vinnare och den direkta anledningen till det politiska skiftet av makten. Jag tror att man gör det bättre från en eller flera ministerposter än från en talarstol i riksdagen. Varje SD-minister innebär en M-minister mindre. En minister vet vad som planeras, en riksdagsman får veta det efteråt. Som största alliansparti har man rätten att dämpa krigshetsen, den kampen måste SD ta.

Vi vet inte om vi får en ljusnande framtid eller inte, men vi har i alla fall ökat chansen att vi får det. Tills vi vet måste vi fortsätta att göra våra röster hörda, inte lämna politikerna i fred utan kräva resultat istället för svikna vallöften!

Peter Krabbe

167 Responses to Och den ljusnande framtid är vår…

 1. Mjölner says:

  Bra lägesbeskrivning
  Men visst är det oroväckande, vad kommer hända nu?

 2. Tomas Peterson says:

  Vid omröstningen i riksdagen ang implementering av FN s och WEF s agenda 2030
  röstade bara 33 st 22 för och 11 emot.
  Av händelse blev det dessa av vissas favosiffror ?
  SD frånvarande , demokrati sa Bull.

  • peterkrabbe says:

   Tyvärr är kunskapsnivån så låg även bland riksdagsmännen att man inte vet vad man gör. Partipiskan viner också. Förmodligen såg man det som en dekorativ målsättning, trots att texten är tvingande. Jag är övertygad om att ingen i riksdagen då ens hade läst dokumentet. Så får det inte gå till.

  • Jari Norvanto says:

   Minns även frånvaron av debatt beträffande ‘Global Compact for Migration’ 2018, som kulminerade med FN-mötet i Marocko kring juletid (ungefär samtidigt som de två skandinaviska kvinnorna som tältade i Atlasbergen, mördades bestialiskt, och filmades av de islamistiska mördarna när de sov och brutalt vaknade upp till sin död).

   Eller bevarandet av ‘public service’ trots dess groteska vänstervridning och ständiga förfördelning av svensk nationalism och västerländsk stolthet och rätt till självbestämmande i sitt eget land.

   Eller att ha övergett tanken om Swexit, för att istället ‘förändra inifrån’ (eftersom det är så lönsamma villkor för dem som är anställda av detta byråkratiska monster för nationell upplösning och överstatlig maktkoncentration bortom demokratiskt ansvarsutkrävande).

   • Loa says:

    ‘Global Compact for Migration’ 2018 är faktiskt ogiltigt för Sverige, för det undertecknades (av Heléne Fritzon med sin obetalbart dåliga engelska. Löfven hade inte tid för han var på Nobelmiddag) av en EXPEDITIONSMINISTÄR eftersom Annie Lööf hoppade runt i Sveriges riksdag i FYRA MÅNADER innan hon insåg att hon inte skulle bli statsminister, och vi fick regimen JÖK. Expeditionsministärer kan inte fatta politiska beslut.

    Halshuggningen av flickorna som skulle ner och bevisa att muslimska länder är ofarliga har medfört SVTs odödliga (förlåt) rapportering: ”Knivskador på deras halsar”.

 3. pigrulo says:

  ¤&¤ ”No quick fix!”
  https://www.youtube.com/watch?v=0Oh_w5KrEVc&t=1886s [31:29]
  Professor Jan Blomgren: Så här uppstod elkrisen i Sverige
  Hade premiär 27 aug. 2022 Rekordhöga elpriser har drabbat svenskarna. Professor Jan Blomgren föreläste för Nordisk Frihet i landstingshuset i Stockholm om Sveriges höga elpriser. Riks filmade seminariet.

  Den snabbaste lösningen till problemet är att
  1- certifiera NS2. Gasen kan flöda dagen därpå.
  2- tvinga Ukraina att återöppna den matargren till Sojuz som den stängde av
  3- kräva att Polen återöppnar Jamal-Europe
  4- stänga av strömmen till Finland och Litauen tills de åter tar in el, flis och gas från Ryssland. Vi kör ju Forsmark för deras skull.

  Sen, men det skulle ta mer tid eftersom en lagändring behövs, skiftar man till Benke-modellen för elens prissättning.

  • pigrulo says:

   Observera att mer än hälften av vår nettoexport i år gick till Finland och Litauen; än mer blir det om man lägger till Polen, som är det mest rabiata fiende mot allt ryskt och som var drivande i fråga om att stoppa Nord Stream 2 samt att införa olagliga självskadande ”sanktioner”.
   Dessa länder sätter oss på pottkanten och hotar dessutom hela den europeiska ekonomin med ruin. Det är idiotiskt förutom att vara kriminellt.

   Jfr. https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/energi/tillforsel-och-anvandning-av-energi/manatlig-elstatistik-och-byten-av-elleverantor/pong/tabell-och-diagram/import-och-export-av-el-2022/

   NB: Danmark är ett transitland; strömmen går för det mesta därifrån till Nederländerna, Norge (fvb England) och Tyskland.

  • Loa says:

   1. Det säger Putin också https://samnytt.se/putin-till-europa-starta-nord-stream-2-sa-far-ni-mer-gas/ . ”För ett år sedan byggdes ledningen – men Tyskland valde i februari att avbryta projektet. Beslutet togs några dagar innan Ryssland gick till attack mot Ukraina.”
   2. Ja, skänker vi vapen kan vi också villkora.
   3. Intressant.
   4. Jaså, kör Finland och Litauen också godhetsposering! På andras bekostnad.

   Beken-. Jag gissar av Be ngt Eken stierna..

   • pigrulo says:

    Jag glömde att påpeka att USA har kämpat mot alla rörledningar från Sovjetunionen/ Ryssland i alla år.
    Jag minns att F Mitterrand rekvisitionerade kompressorturbiner från ett amerikanskt dotterbolag i Frankrike för att annulera verkningen av en bojkott.
    Angela Merkel var bara en i raden att dras med rabiat anglo-amerikanskt sabotage. Hon hann dessvärre inte inviga NS2 innan landsförädarna tog över.

    Jag förstår faktiskt inte hur det kan komma sig att så gott som dagens alla europeiska regeringar deltar i mordet på den egna industrin, och följaktligen ekonomin.
    Är de alla rädda för Olof Palmes öde, eller är de Quislingar allihop?

    Vad gäller Polen får det svensk el både via Litauen och via baltkabeln. Som främste sabotör borde vi också stänga av strömmen för det tills de återöppnar Jamal-Europe.

    Problemet med marginalprismodellen är att det är först när vi exporterar nästan 8 GW som utlandspriserna slutar att påverka elpriserna i Sverige, efterson EUs regler kräver att vi gör 70 % av exportkapaciteten tillgänglig för utländska köpare. Vi får inte prioriera egna behov.
    Det har hänt någon gång nattetid under sommaren när det blåste tillräckligt, och då var spotpriset nära noll.
    Vi behöver alltså ha 8 GW överkapacitet, alternativt göra om regelverket (Benkemodellen) för att slipa ruinera oss medan en samling idioter och CIA-lakejer för den europeiska ekonomin mot avgrunden.
    Att trolla fram 8 GW kondenskraft / kraftvärme på ett kvartal går inte (annat än om det funnes hemliga anläggningar kvar i malpåse sen kalla kriget) och vi måste därför anta Benkemodellen snarast.

    Ironiskt nog var det bara Vs ledare (en kurdiska) som fattade galoppen, medan de partier som orerar ständigt om ekonomi avvisade detta klokt förslag (månne på ordet från Davos?).

 4. Vår fina planet Jorden, inte bara full av liv, utan i sig själv en levande varelse ”GAIA”. Med autonoma funktioner precis som våra kroppar.
  OBS då, att det är djungelns lag som styr oss. dvs, allas krig mot alla.
  Lösningen på världsproblemen idag, finns nog inte i Sverige,
  och jag har dom inte heller.
  Men Jorden är överbefolkad.
  Minns Titanic ”några måste lämna båten”

  • peterkrabbe says:

   Om man tycker att befolkningstillväxten är ett problem är det klokaste att minska barnafödandet, inte att döda levande människor. I tredje världen föder en kvinna 5 – 10 barn, inte för att hon vill det utan för att preventivmedel är ett okänt begrepp och den sociala situationen utan ekonomiska skyddsnät får dem att tro att fler barn ger större arbetsinkomster till familjen. Utan fungerande pensionssystem är arbetande barn pensionen. Detta borde enkelt gå att lösa om en bråkdel av världens militära kostnader istället lades på att bygga upp välfärden där.
   Om man ser till Daegels befolkningsprognoser är det istället västvärlden som skall avfolkas. Vi skall lämna det samhälle vi byggt upp för att tredje världen skall flytta in istället. Men det kommer naturligtvis inte att fungera på det sättet, vårt tekniskt komplicerade samhälle är inte som en taxi som man kan kliva in i eller stiga ur. Utan chaufför står taxin stilla.
   Depopulationen är riktad mot den kristna kulturen, med vår högtstående utveckling är vi ett hot mot den makt som våra blivande (?) herrar representerar. Att få mörda oss kräver en motivation, den är att ”rädda världen”. I själva verket vill man vara ensam om intelligensen och ha resten av mänskligheten som okritiska slavar. Sionisterna kommer aldrig att sluta hata oss kristna för det som man såg som Jesus ”förräderi” mot judendomen. Hämnden är ljuv…

   • ceskyraj says:

    Peter, dina sista meningar är som mina tankar! Så är det nog!

   • Loa says:

    Jag har aldrig förstått varför s / j skulle vilja döda just vita – intelligenta, arbetsamma, påhittiga. S / j kan kanske ombesörja intelligens i sin NWO, men de är inte PÅHITTIGA. Det kommer aldrig ut en praktisk idé. De har bara näsan i rullorna – medicin, matematik/data, sarkastisk litteratur – men har aldrig bidragit till världscivilisationen genom att KONSTRUERA något! Jämfört med de sprudlande, fiffiga, vita uppfinnarna och ingenjörerna.

   • OBS: detta skrevs år 1981
    —————————————
    ”Prins Philip (Elisabeth IIs make och far till prins Charles) var djupt bekymrad av överbefolkningens konsekvenser.
    Under sin tid som WWFs ordförande 1981 sa han:
    ”Människans befolkningstillväxt är förmodligen det allvarligaste långsiktiga hotet mot överlevnad. Vi står inför stor katastrof om den inte begränsas —- inte bara för naturen utan även för den mänskliga civilisationen. Ju fler människor det finns, desto mer resurser kommer de förbruka, desto mer föroreningar kommer de att skapa, desto mer kommer de kriga.
    Vi har inget alternativ. om den inte kontrolleras på frivillig väg kommer den att hämmas ofrivilligt genom en ökning av sjukdomar svält och krig. (Prins Philip)”

    Lyssna gärna på motståndarens åsikter

  • kausa! Nej jorden är inte överbefolkad! Alla får t ex plats på Gotland! Problemet är att eliten – de en procenten – tillåts suga ut resterande 99 procent!

   • Loa says:

    Ståplats à la Reinfeldt. Och Lööf.

   • Benny says:

    Det är inte platsbrist utan brist på mat, metaller och utarmning av ekosystem som är problemet med att det finns för många människor! Och den bästa lösningen är att minska födelsetalen framförallt i u-länder

 5. Janos Levai says:

  Grundvalen för samhällets välfärd är enligt Konfucius den enskildes högsta möjliga mått av personlig fullkomlighet. För att reformera det hela måste man alltså börja med att reformera den enskilde.
  När vi känner att något är fel är det vår plikt som människor att stå upp för våra principer, att skrika och göra våra röster hörda.

  Det finns en chans att vissa människor kommer att betrakta oss som galningar.
  Men vi har verkligen inget val….

  ”Men kan vi ändå glädja oss åt dagens politiska maktskifte, eller är vi lurade igen?”
  Tack Peter!

  Om vi ​​förblir tysta kommer det onda att ske med vår välsignelse.

  Med vänlig hälsning/ ungrare-svensk
  János Levai

 6. stigrydmark says:

  Turkiet har ju redan börjat att pressa den nya regeringen om utvisningar av kurder. Jag är rädd att Kristersson kommer att ge vika. Han är så angelägen om ett NATO-medlemskap att han gladeligen äventyrar Sveriges säkerhet. Medlemskapet ger ju ingen som helst trygghet, USA kan när som helst dra in oss i ett krig, där NATO inte förskonar oss från död, lidande och förstörelse.

  • peterkrabbe says:

   USA är trygga i förvissningen att alla deras krig kan bedrivas på andra nationers mark. Om Sverige ödeläggs i ett krig mot Ryssland – vilket kommer att bli fallet – räknas bara förlusterna av den amerikanska militära personal som råkar befinna sig där. Vi är naiva nog att tro att vi kommer att bli räddade, när vi i själva verket bara är en bricka på deras spelplan. Om Magdalena hade tagit avstånd från NATO så hade hon lätt vunnit valet, många borgerliga väljare hade röstat rött för att slippa kriget.

   • Loa says:

    HUR kan S’ partistrateger ha missat /underskattat detta?! Hur kan hon själv ha missat det ö.h.t.? Eller ignorerat? S’ enda substantiella fördel. Ett robust kommunistarv..
    För att inte tala om kasta bort Sveriges plattform som alliansfri, varifrån styrande politiker kan missionera godhet på internationella scener. Nu är de inte neutrala längre och måste hålla tyst.

    • Mjölner says:

     Svaret blir dåligt minne, ointresse för sin egen historik. Helt enkelt korta i roten. Den alliansfrihet som alla talar om är en chimär. Sverige har från 50-talet suttit i nyporna på NATO. Sossarna uppehöll tidvis tät trafik med Moskva under Palmes tid. Spionaffärerna duggade tätt. Våra politiker har genom åren byggt på beroendet genom ingående av hemliga avtal som man undanhållit de svenska medborgarna. 200 år av alliansfrihet är nog att ta i. Jag kan inte svära på, men jag misstänker att en hel del FN-uppdrag kan ha varit kamouflerade NATO.

     • Loa says:

      Jag menade givetvis till namnet alliansfri. Annars hade vi ju inte behövt gå med i NATO för att till namnet bli medlem. Så länge det står ‘alliansfri’ på visitkortet kan vi göra vår röst hörd i världen. T.ex. kräva att de inte sprutar chemtrails på oss. För sådant gör man ju till namnet endast på medlemmar..

 7. stigrydmark says:

  ”Vi såg det inte komma”. Uttrycket kan användas i flera sammanhang. Hur tänkte riksdagen 1975 när beslutet om att göra Sverige multikulturellt togs? 60-talets USA hade uppvisat kravaller och upplopp, Puertiricaner och amerikaner i gängstrider. Inget av detta bekom riksdagen. Borde inte erfarenheterna från USA varit avskräckande? Var USA en förebild? Konsekvenser var det ingen som tänkte på. De kunde inte förutse vad som skulle komma. Idag en ursäkt!

  Pga personliga omständigheter hade jag fram till min pensionering inte haft möjligheter till ett bra sparande. Det var därför naturligt för mig att fortsätta att arbeta, vilket jag gjorde fram till min 80-årsdag. Jag kunde känna en viss glädje över ett litet sparkapital för min resterande ålderdom. Detta sparande har kommit väl till pass för oförutsedda kostnader i samband med sjukdomar och annat oväntat.
  Nu har jag för augusti fått elräkningar på över 1.700. Tre gånger mer än normalt.
  Kunde jag se det här komma? Borde jag ha sett det här komma? Borde jag förvänta mig att Sveriges regim skulle svika folket och utöva statsterrorrism?
  Det här är en metod att utarma människor. Vi får se om den nya regeringen/regimen förstår och agerar förståndsmässigt.

  • peterkrabbe says:

   Nej, ingen såg det komma 1975. Då handlade det om att säkra oljeleveranserna från Mellanöstern i en kris skapad av motsättningarna mellan Israel och arabvärlden. Vi bytte olja mot löften om import av islam. Islam var då knappast varken ett terroristhot eller ett krigshot. På sex dagar hade Israel utraderat den församlade arabiska krigsmakten. Men Suezkanalen som var nödvändig för våra oljetankers tillhörde Egypten och blockerades. Det var då enkelt att släppa in Islamic Centers i hela Europa för att få igång oljeleveranserna igen.
   Elleveranserna är dagens motsvarighet till gårdagens oljeleveranser. Tyvärr måste jag konstatera att det – 50 år senare – är samma krafter som ligger bakom oron i världen. Låt oss hoppas att våra nyvalda politiker är klokare än gårdagens, även om jag har anledning att betvivla det. Naturligtvis måste vi kunna kräva att våra folkvalda gör sitt jobb, om inte så återstår bara …….

 8. ceskyraj says:

  Jag vill tacka dig Peter för kloka analyser, men uppvuxen i kommunism är jag skeptisk om framtiden. Så länge majoritet av människor i detta land inte genomskådar bluff som presenteras om landets och världens situation, kan vi inte hoppas på fredlig framtid. Franska revolutionen var starten till samarbete mellan alla delar av onda krafter (tex Jakobiner, Frimurare, Illuminater, Jesuiter, Malteser, Cabala etc) och dessa är verksamma tills nu. Kristersson var utsatt av dessa krafter att leda landet för länge sedan. Största landsförrädare och globalist Carl Bild är beredd att bistå honom. Och förljugna Sd är villiga att igen svika sina väljare för att närma sig i kö till Bilderbergruppen. Först när Jimmie blir bjuden, då kan Sd få plats i svensk regering. Få förstår/vill förstå, att Sd är styrd av Israel. Fast jag inte är född i detta land och har inte här mina förfäders grav att gå till, älskar jag detta land som gav mig fristad på flykt från kommunism år 1969 och gråter hur etniska svenskar låter sin nation förintas (som blir efter ett par år). Jag röstade med hjärta på Afs och även om jag är besviken på resultatet, gjorde jag rätt. Bara det parti har svenska folkets bästa i sitt program. Ni som taktiskt röstade på Sd, får räkna med ett ytterligare svek. Ett stort tack till Peter att vi får yttra oss här och uttrycka vår frustation, hopp och ge varandra stöd. ❤️🇸🇪❤️

  • hllviken says:

   💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛

  • Mo says:

   Jag var på besök hos vänner i början av 70-talet i det kommunistiska Tjeckoslovakien. Den rädsla bland befolkningen för det politiska etablissemanget och den polisära bevakningen tycker jag att vi känner av i Sverige sedan ett antal år, så på något sätt har vi glidit in i ett odemokratiskt system. Men på den tiden fanns det ett folkligt motstånd i Tjeckoslovakien, det slog över i protest och handlingskraft ganska snabbt. Kanske tiden är mogen för något liknande snart även i Sverige. Det är som bägaren som rinner över först när den är fylld.

   • Jari Norvanto says:

    Folket lärde sig att leva på iallafall, i en parallellvärld jämte förtrycket. Till sist började folket att skratta åt sina förtryckare – de hade s a s sett samma film förut. Om jag minns innebörden av vad Vaclav Havel sedermera berättat rätt. Till sist tappar men respekten för sina förtryckare; propagandan och grimaserna i diktaturen ter sig som utslag för krampaktig illvilja som blivit unken, gammal och gaggig. En ömsesidig uppfattning om efterblivenhet växer fram, att förtrycket hör till ett dysfunktionellt förflutet utan framtiden för sig.

 9. Mjölner says:

  Det är klart att du ceskyraj är besviken på Sverige när det oavbrutet visar sig att det politiska landskapet är nedlusat med landsförrädare som säljer ut landet.
  Peter har en liten knorr på rubriken för sitt senaste inlägg, Den ljusnande framtid är vår, hämtad tror jag från studentsången, vars musikstämma skrevs av prins Gustav.
  Det är ett fåtal av de svenska politikerna som har studentexamen av det gamla måttet. Den snabbt sjunkande hjärnkapaciteten hos politikerna är en av orsakerna till vårt i dag utsatta läge.

  • ceskyraj says:

   En stor kram till dig Mjölner för dina tröstande ord. Med min pappa som förebild (själv blev han fängslad av kommunister på 50-talet) ska jag fortsätta att kämpa för yttrandefrihet och mot totalitet som planeras för oss.

 10. Eclipse says:

  Angående SD och deras roll i politiken nu när de kommit längre in i den parlamentariska värmen…

  Två videoklipp med Storbritanniens nya premiärminister, Liz Truss.

  https://www.bitchute.com/video/U3fxVJX01Tk2/

  Liz Truss *1994* … 28:14 – 29:51

  Liz Truss *2022* … 30:10 – 30:39

  • Jari Norvanto says:

   Den ska jag flukta på, i kulissen. Gillar David Icke, även om han ibland kan bli lite väl utsvävande och metafysisk, men det förlåter jag honom. Trevlig att lyssna på och inte sällan ‘spot on’.

 11. Sture says:

  En satirisk betraktelse över Kalifornien och Gavin Newsoms politik. Man ser hur politiskt korrekt allting är – den vite mannen är obehövlig i Kalifornien. Videoklippet är hämtat från Everykindapeople.blogspot.com

 12. Sture says:

  Nu har det skett. En vecka efter att Brian Stelter avskedades från CNN lägger man ner Don Lemons politiska åsikts-show på ”primetime” på kvällen och flyttar honom till ett tidigt morgonprogram kl. 6 där han bara blir en av tre värdar. Själv försöker han förklara detta med en ”promotion” – ett erbjudande han inte kunde tacka nej till. Han påstår också att han frivilligt fick tacka ja eller nej till detta erbjudande och valde att tacka ja. Detta tror vi vad vi vill om. Nu måste han stiga upp kl. 02.30 varje morgon, bege sig till jobbet och förbereda sändningen kl. 06. Hur kul är det? Han blir nog inte så långvarig där. Nu väntar jag bara på nästa avskedande av Rachel Maddox. Hon är en riktig häxa. CNN har insett att de måste förändras annars dör de.

  • hllviken says:

   En av WEF´s agenter är Anna Borg, VD Vattenfall, lön: 1,3 miljoner per månad.

   Summan av exemplen visar att ”energikrisen” är iscensatt av WEF / EU

   • ceskyraj says:

    Kvinnor med inflyttande är lättpåverkade och till sist farliga. Sådana finns i flera länder som tex Tyskland/EU, Finland, Sverige, Tjeckien, UK och flera till.

    • Jari Norvanto says:

     Kan det vara så att deras talrika representation på framskjutna positioner, i sig är ett sjukdomstecken i samhället? Finns knappast några män kvar i beslutsfattande positioner inom den offentliga sektorn, och krympande andel inom näringslivet och akademin. Jag tror ju inte att man ska avfärda någon bara pga könet man eller kvinna, vid tillsättandet (på meritokratisk grund!), men att kulturen och miljön kan präglas till det sämre, om det blir för skevt fördelat. Var den optimala blandningen går törs jag inte säga, men troligtvis att den kan variera beroende på uppgift och organisationsnivå. (Jfr t ex poliser, brandmän [eller vad det heter numera], generaldirektörer osv osv.) Män som kategori är autonoma / problemorienterade (projektstyrda) medan kvinnor som kategori är sociotropa (relationsstyrda), om man ska yxa till det lite grovt för att peka på könsbaserade kategoriskillnader.

    • Loa says:

     De skall inte vara i beslutande eller ledande positioner ö.h.t. Kvinnor kan inte hålla sig kalla, vara abstrakta, inse konsekvenser och hålla kursen. Nej, till deras omeletter får inga ägg knäckas.. Att vara välmenande åt alla håll blir ren destruktion i styrandet av ett land. Deras egenskaper hör inte till den politiska nivån.

     • Mo says:

      Loa, var har du din kvinnliga intuition eller är du man ? Kvinnor och män kompletterar varandra, ibland behövs mer av det ena ibland det andra. Som läget är i Sverige behöver vi viljestarka själar som navigerar mot rätt mål. Magdalena hade trots sina brister mod att peka på faror med den svenska utvecklingen. Hon kanske vaknade i samband med sitt valturnerande, då blev det hon inte sett komma tydligt. När verkligheten utanför regeringskansliet trängde sig då fick hon ögon att se med. Jag tycker inte att Stefan Löfven eller någon annan man i skaran är att föredra trots sitt kön. Det är väldigt svårt att se någon riktigt bra företrädare i Sverige. De starkaste är nog ändå kvinnor som Ebba och Jessica där även Peters gedigna kunskap är bra vägledning. Men var finns mannen som du förespråkar i det politiska etablissemanget. Var finns den Bull du hoppas på, möjligen skulle det vara Afs Gustav. Vi skall komma ihåg att Ferdinand blev den starkaste när tiden var mogen

      • Loa says:

       Att kvinnor och män är komplementära är ju det jag sa.
       Löfven är ingen karl; skärp dig. Du vet väl vad arketypen Man står för? I Sverige finns mest kastrerade koftor och sillmjölkar, som låter bli att raka sig för att se manliga ut. Och de är kvinnornas produkter. Oförankrade kvinnor. Ur led är tiden. Riksdagen är en lekstuga, militär och domstol korrupta, skolan inget stöd för en förälder, myndigheterna folkförtryckande mastodonter tryfferade av kvinnor, som borde vara hemma och ge sina barn en harmonisk uppväxt. – Det väljer jag tusen gånger före den (äkta) politiska nivån med höga krav, totalt ansvar, fiender och käbbel.
       PS. Bull?

       • Sture says:

        @ Loa,
        mycket fint skrivet ocj spot on.

       • Mo says:

        Du ger själv utryck för vårt samhälles ideal, tjurkulten. Mannen som med sin styrka, list och okänslighet skall bekämpa den store beasten genom lidandet, som den spanske matadoren. Det finns många bullor att välja på, skapade förväntningar som skall gagna ett fåtal. Formandet av det mänskliga, både manligt och kvinnligt. Domesticeringen som pågått så länge att vi inte längre med säkerhet vet vad en människa är, vad som gör oss lyckliga.

        https://sv.rilpedia.org/wiki/Mithras

        • Loa says:

         Nej, jag ger uttryck för biologi, beskrivet i arketyper av Jung.

         ” ”vårt” samhälles ideal, tjurkulten”? Blanda inte in mig. Unnar du inte män/pojkar att dyrka hjältar, vilja vara kraftfulla, någon att lita på och som någon kvinnor vill ha och kompisar liera sig med?
         Mithraskulten uppstod bland romerska soldater förlagda åt Persien. Tjurdödandet ritualiserar faktiskt precessionen. Fixstjärnornas sfär är stillastående och fasta gentemot de sju planetssfärerna. Där ovan fanns det ännu fastare zodiakiska stjärntecknet, som vid den tidpunkten lämnades = den persiska hjälten Mithras dödade Taurus. Han visade sig därmed kunna besegra ödet och kunde ge evigt liv. Jag förstår verkligen soldaterna förlagda i det vida romarrikets utkanter att ha sina mysteriereligioner i kryptor, med invigningar i grader och sådant som män tycker om för att bonda.
         Mithras hade stor konkurrens i det sena romarriket av andra orientaliska new age-religioner: Den obesegrade Solen och kristendomen. Jesus sågs ju som en segrare och kung (den lidande personan kom tusen år senare). Han vann när kejsar Konstantin på sin dödsbädd längtade efter sina mycket grova synders förlåtelse. Soldatreligionen kändes då kanske mindre angelägen. Och snart blev den Segrande Kristus romersk statsreligion.

         Det gudomliga nötkreatur vi har på våra breddgrader är en kossa: Den livgivande Audhumbla som ger mjölk, väcker gudar ur stenar och vars kropp bygger hela kosmos.

         Menar du att manligt och kvinnligt är ’sociala konstruktioner’ som det hävdas nuförtiden?! Eller ’domesticering’ som du säger – av husbonden ”ett fåtal”? Människan viljelös rollinnehavare?

         Jag brukar säga: evolutionen är sitt eget kvitto. Det som Är har bevisligen Fungerat. Barn föds (och vårdas) därför att kvinnor attraheras av män och vice versa. Med respektive olika locktoner. Vive la différence!
         Av människor finns manliga och kvinnliga. Jag är helt medveten om vad/vem jag är och vad jag önskar. Biologi har den fina egenskapen att vara sammanflätad med religion. Barnens välgång min lycka. Klar, blå himmel min eufori. Det visste redan de gamla grekerna och deras ariska förfäder och kallade den Zeus.
         Gamla religioner formulerade fertilitet och bördighet och landets välgång inkl krigslycka (= Män skyddade) till mål och mening och Gud(ar). Människans sinne är inte uppdelat; det är en organisk helhet.

         • Mo says:

          Nej vi har inte haft någon evolution, däremot en selektion som eliten vill skynda på med hjälp av den nya teknikens möjligheter. Rent biologiskt är inte skillnaderna så stora som vi vill tro utifrån kön, men i det individuella spannet finns variationen. Prägling utifrån sociala förväntningar som i sin tur ger träning och specialisering är av stor betydelse för vår roll i samhället. Mycket av det som vi uppfattar som intelligens är samlad kunskap. Men vilken typ av kunskap samhället kommer att behöva är inte så självklart. Carina har formulerat det här fint utifrån ett utbildningsperspektiv.
          Varje roll är viktig på sitt sätt. Problemet är egentligen våra värderingar som har styrts medvetet för att splittra sammanhållning och gemenskap, den viktigaste faktorn för styrka om vi skall bekämpa ett frihets inskränkande kontrollsystem. Vårt beroende av tillit är stort, där blir ledarrollen viktig, vår erfarenhet och intuition hjälper oss att välja ut någon med egenskaper som gynnar vår överlevnad. TRUST är något av det viktigaste.

          • Loa says:

           Och hur selekterar eliten vem som parar sig, sedan hedenhös och framåt?
           Och ett jämnt göra, om nu evolutionen inte finns…

           Det förvånar mig att du inte förstår könens – som grupp – olikhet (som bottnar i huruvida man gör barnet eller föder barnet). Respektives strategi (inte tankeprodukt) i fortplantningen har format en ‘predisposition’ som det kallas. Att du ser det så ytligt. Tabula rasa.
           Och var hämtar du dina ”sociala förväntningar” om inte i sista ledet i biologi? Du snuddar ju vid det genom att tillstå att den goda ledaren skall gynna vår överlevnad.
           Som om samhället vore en planeringssak av goda viljor. ”Mer tillit, tack.”

          • Mo says:

           Selektionen har varit mycket stark genom kontrollen av fortplantningen genom familjebildning och samhällets godkännande genom äktenskapet. Det är många faktorer som har varit reglerande, både sociala, ekonomiska och blodsband.
           Uppdelning i kön uppkom genom att det medförde biologisk fördel pga att det ökade kombinationsmöjligheterna i ett selektivt urvalssystem. Det har inget med evolution att göra som innebär förändring av vårt genetiska materialet som faktiskt har visat sig vara mycket beständigt och resistent mot förändringar. Sture har förklarat detta tidigare med matematiska modeller.
           Det var just ”TRUST” som jag framförde är av avgörande betydelse för en harmonisk samhällsbildning.

          • Loa says:

           Citationstecken = ironi. (tillit är svenska för trust) Knorr på den näst sista meningen. Som också var ironi, FYI.
           ”kontroll av..” Du fattar ju inte samhällets tillkomst, tydligen. Bara fixt med sina aktörer, manipulatörer..

           ”Uppdelning i kön uppkom genom att det medförde biologisk fördel” – är det Gud Fader själv som talar här?

           Och vad är det för fel med äktenskap – i de strävsamma, samhällsbyggande människornas värld uttryckt som att lova trohet inför Gud och denna församling? Barn kunde ju inte ha det bättre än garanten som denna sociala boja utgör. Saker har utmejslats för de fungerar, i detta fall hålla främst männen inom skaklarna.

          • Mo says:

           Min tanke var att belysa det ofta missförstådda begreppet evolution, att den utveckling vi har fått av människor och samhällen till stor del handlar om selektion inte någon underliggande biologisk förändring. Vi har under lång tid valt ut de egenskaper via önskar bla genom äktenskaps bildning. Det var inte en värdering av äktenskapet från min sida.
           I Väst har äktenskapet absolut varit till gagn för kvinnan i många hänseenden. Det man kan känna tveksamhet inför är det vi har framför oss. Vad kommer det att innebära när en ny stor snabbt växande grupp får allt större inflytande i vårt land. Kommer vi så småningom acceptera sharia och polygami som faktiskt redan är legalt i Sverige när det polygama äktenskapet har ingåtts i andra länder.
           Enligt koranen, den ej eviga som ej får förändras, får en muslimsk man ha fyra kvinnor medan kvinnan får tillhöra endast en man. Om kvinnan inte acceptera allt som står i koranen uppfattas hon inte längre som en rättstroende muslim. Den typen av äktenskap vill vi inte ha.
           När det gäller trust begreppet så är det mångfacetterat och däri ingår bla tillit, tilltro, ekonomiskt konsortium( det nödvändiga i en samhällsbildning om vi inte skall bli lyckligt egendomslösa ) som är de som främst är relevanta för vår diskussion här.

           Klicka för att komma åt FULLTEXT01.pdf

          • Mo says:

           Så rent teoretiskt skulle det räcka med att muslimska män utgör 25% av männen för att de skulle kunna lägga beslag på alla kvinnorna i landet som skulle bli de av många efterlängtade barnproducenterna. De svenska männen kanske skakar på huvudet och säger att inte ens de vill ha dessa karriärsgalna otämjbara kvinnor och de har fått lära sig att kalla dem horor så de har inget värde för de invaderande. Men man kanske skall ta sig en funderande på varför en ung religion utan djup har kunnat växa och få sådan geografisk utbredning på relativt kort tid.
           Men värdelös är hon inte, det är vad de har fått lära sig att tro . Den nordiska kvinnan är högt eftertraktad pga av sin rara väna skönhet, uthållighet och trohet den sak hon hängivet kämpar för. Och variation i haremet är förstås den högsta drömmen för avkommans egenskaper, dessa män är inte dumma. Bilden av den svenska kvinnan har ensidigt svärtats ned framförallt under svensk filmindustris glansdagar. Varför det är så förstår vi inte, men det är säkerligen inte slump. Kanske var det ett sätt att psykologiskt trycka ned värdet hos våra kvinnor både för svenska män och kvinnorna själva, då blir övertagandet lättare. Troligen väl planerat.

   • Mo says:

    När skall dessa överbetalda politiskt tillsatta personer på poster som ger oss svidande efterverkningar rannsakas. Vattenfalls dåliga affärer borde ge löneavdrag istället för vidlyftiga ersättningar. Nuon, Sveriges genom tiderna mest misslyckade affär. Leende kan de politiska ombuden hiva in sina miljonersättningar.

    https://skattebetalarna.se/nuon-den-samsta-affaren-svensk-historia/

    • hllviken says:

     Några grävlingar borde undersöka vilka som låg bakom NUON-affären! Maud var bara en oförståndig bulvan.

     • Mo says:

      Efter NUON affären, som Maud genomförde innan regeringsberedningen var avslutad

      https://sverigesradio.se/artikel/5840082

      Fick Maud en nyckelposition i Clinton Foundations internationella toppråd för kvinnofrågor. Energikrisen var förstås tidigt planerad.

      https://carlnorberg.se/2016/09/30/varning-for-korruption/

      • peterkrabbe says:

       Centerpartister och Miljöpartister hör till det största hotet mot vårt lands fortsatta existens. Men det är också ofattbart att dessa marginella partier, motsvarande c:a 10% av väljarna tillåtits få det politiska utrymme som de haft i syfte att sänka Sverige i ”godhetens” namn. Får man hoppas att väljarna vaknat nu, när konsekvenserna radar upp sig i rad?

     • Mo says:

      En återkommande person i många svenska politiska sammanhang tycks vara orosmakaren och bulvanen SoroS. Speciellt starka tycks hans band vara till Carl Bildt, av motsatsernas svårtolkade förvirring blir udda jämt ?

      • peterkrabbe says:

       Jag tror att vi snart blir av med den 92-årige Soros, men han har fem barn som lär driva verksamheten vidare. Dock blir ofta barnen bara en skugga av de despoter som arbetat sig upp från nollpunkten.

 13. Mjölner says:

  Det skulle vara böter för de som kommenterar här om de inte läser dina länkar.
  Anna Borg tillhör absolut kräkreflexerna.

  • hllviken says:

   Vi behöver läsa Plainview´s tweets om och om igen, med djupmeditation emellan, för att till fullo greppa vad infon betyder för oss.

 14. Henrik H says:

  Jag tycker det var en stor besvikelse att inte förrädarpartierna Mp, L och C åkte ur riksdagen med huvudet före. Fortfarande så har röstboskapen inte fattat vad som håller på att ske med vårt land eller så vill man ha maximal skatt utan att få något för pengarna och kaos på de flesta områden. Beklagligt att vi inte fick ett totalt sammanbrott av elnätet innan valet så att möjligen någon mer dumjävel hade vaknat upp och röstat därefter.

  • Sture says:

   @ Henrik H,
   jag tror inte att men lyckas sy ihop en ”borgerlig” regering just på grund av Liberalerna och Kristerssons tafatthet. Men det hade man räknat med. Anledningen att det blev så här är att M skall kunna bilda regering med S och få med Carl Bildt som utrikesminister. Men det är en ren gissning från min sida. De här tre partierna Mp, L och C behövs för att skapa kaos och handlingsförlamning och det kommer vi säkert att få dras med under längre tid.
   Men tappa inte modet. Miraklens tid är inte över.

   I april 2014, ett och ett halvt år innan Trump tillkännagav att han ville bli president gav profeten Kim Clement bl. a. dessa ord om framtiden i USA: . . .”Och Gud säger: ”De som motsätter sig honom kommer att bli chockerade av hur han besegrar jätten. Den gigantiska skulden, den jätte som kommit, Goliats bröder som stod och i uppsluppen glädje iakttog Amerika. Vi kommer att göra dig till en krympling, du kommer att förlora din kredit. Men Gud sade: se upp, jag sade tjugo tusen! Bry er inte om Wall Street men var observanta ! [Den 14 december 2016 stod det i The Economist följande: SOME time soon, the Dow Jones Industrial Average seems likely to break through the 20,000 barrier, an event that will be greeted with banner headlines and a sign that capitalism is flourishing again. Och den 26 januari 2017 gick Wall Street just över strecket 20.000 år 2017]. De kommer att säga: Vad har du för plan för denna jätte? (skuldberget ?) Och han skall ta en enkel sten, kom ihåg namnet (Roger Stone? min anm.). Och han håller upp den och de skrattar åt honom. Men planen är så briljant, säger Herren. Den kan endast ha givits av mig. Come on ! [Trump kommer att smula sönder detta skuldberg]
   Nu återkommer i många profetior, t. ex. av Barry Wunsch, Julie Green, Mike Thompson och andra att det kommer att bli en ekonomisk kris, men den kommer huvudsakligen att drabba ”de onda”, som kommer att bli av med ALLT de stulit. Och det kommer att bli en överföring av rikedom från den rika eliten till ”de rättfärdiga”. Som det står i Lorbermanuskripten kommer många under denna tid att få sanndrömmar och budskap från Gud, kvinnor och män unga och gamla. Här är en av dem som talar om ”The Wealth Transfer”, Camille Hedricks. Jag skulle gissa att hon är indiska.

   • Mo says:

    Jag tycker att man har kunnat se en styrka och mognad växa fram hos Kristersson, till det negativa hör förstås att han varit en av WEFs utvalda. Men det ligger många politiker till last, några tycks av det ha blivit starkare i sin övertygelse som tex Putin.

    • Sture says:

     @ Mo,
     den mognaden kan inte jag se. För mig är han bara en osäker spelevink.

     För övrigt tycker jag om ditt sätt att närma dig frågorna. Några på denna sajt är materialister i filosofisk mening och tror att bakgrund till 100% bestämmer allt (läs jesuitskola, katolik etc). Walter Veith är en sådan och han har en del efterföljare – men har givit många andra viktiga bidrag. Men precis som du påpekar. Att man är uppvuxen i ett alkoholisthem är ingen 100% garanti för att man själv skall bli alkoholist – även om många blir det. En del barn uppvuxna i alkoholisthem blir helnykterister.

     Peter Krabbe har ju en mycket nyktrare syn på detta än många andra. Förutom Putin och Orban, så har ju också dr. Carrie Madej varit en påläggskalv i dessa kretsar. Men hon tog genast avstånd från detta när hon förstod den antikristna agendan.

     • Mo says:

      Samhället är på väg in i en kris och då blir Kristersson den trygghet vi behöver, en landsfader som med varm hand vill hjälpa och bistå oss. Det tror jag skulle passa hans personlighet, bakom spelevinken finns ett djupare allvar. Han är noga utvald för uppgiften. Ska vi behålla det politiska systemet så måste det återskapas någon form av tillit. Men det kan vara planerat för en kollaps som kommer lagom till the Great Reset. Då äntrar de stora podiet och det blir kejserlig kröning med guldkrona och fyrverkeri. Svenskarna sitter inte i första ledet, det kanske blir någon undanskymd utpost men inte mer. Politikerna spelar med för sin egen reträtt, saknad men snart glömd, deras dagar är räknade.
      Sedan tar de rättrogna hem spelet och vinner till slut över galenskaperna som de flesta i tysthet föraktar. Slutet gott allting gott.

      • ceskyraj says:

       …då blir Kristersson den tryggheten vi behöver, en landsfader som …..Helt otroliga ord du skriver Mo. Har du inte förstod, att allt han gör är på beställning av globalister. Han var inbjuden förra året på Bilderbergs möte och säkrades för framtiden. Nu är tiden inne och han ska leverera. Hur kan du se honom som ”landsfader”? ???

       • Mo says:

        Vår prioritet var att få bort S från regeringsmakten och som jag ser det är Kristersson det bästa alternativet den blå sida har att erbjuda. Min uppfattning är att han är underskattad som person pga vänster medias ensidiga presentation. Har du någon annan favorit som du tror kan fylla ledarrollen från M får du gärna framföra det och beskriva varför.
        Hela vårt politiska system är sedan lång tid uppbundet till globalisterna, numera representerade av WEF. Det är problemet. Vår ekonomi är oerhört invävd och beroende av dessa aktörer. Som enskilt land är vi små och underordnade, det man kan hoppas på är starkare politisk samverkan mellan de nordiska länderna som jag ser. Bakom de eniga fasaderna finns oro och ifrågasättande som behöver samordnas. Men visst kan det kännas tungt och utsiktslöst ibland då gäller det att inte ge upp.

       • Mo says:

        Ja Kristersson har absolut bindning till svenskt näringsliv men om det innebär att han går globalisternas ärende eller har hjärtat i Sverige vet vi inte säkert men vi kan hoppas på det senare.
        Jag tror inte han låter sig dikteras av Reinfeldt, vilka intressen han var knuten till vet vi.

        https://www.friatider.se/f-r-l-ng-och-trogen-tj-nst-reinfeldt-f-r-toppjobb-hos-bank-america-merrill-lynch

      • Loa says:

       Jag trillar av stolen. Om den notoriska kappvändaren, hoppjerkan och reinfeldtjänaren Kristersson:
       ”styrka och mognad … landsfader … djupare allvar … noga utvald,”

       Ja, det senare kan ju stämma… Och WEF tar hans förmenta trygghet till vår dupering? Du hoppar ju åt alla håll.

     • Savalle says:

      @ Sture

      Det är naturligtvis mig du anspelar på när du skriver: ”Några på denna sajt är materialister i filosofisk mening och tror att bakgrund till 100% bestämmer allt (läs jesuitskola, katolik etc).”
      Det är ju enbart jag som har skrivit om jesuiter och katoliker som orsak till det onda i världen här på Peters blogg.

      – Var vänlig att förklara vad du menar. Och hur är jag enligt dina kriterier ”materialist”?!!
      Det är nog bland det sista, som jag själv och de som känner mig, skulle kalla mig!

      – När har jag någonsin påstått att ”att bakgrund till 100% bestämmer allt (läs jesuitskola, katolik etc).”

      – Och varför använder du dig av plural i detta angrepp?

      • Sture says:

       @ Är du tillbaka? Skulle inte du och eva-marie lämna denna sida för all framtid?

       • Savalle says:

        @ Sture

        Varken Eva-Marie eller jag har någonsin påstått att vi skulle lämna denna sida för all framtid. Du fortsätter med dina angrepp utan att bry dig om att svara för dina tidigare påhopp.

        Dina återkommande försök att bagatellisera Jesuitordens roll i den agenda som vi nu ser rullas ut över hela världen är anmärkningsvärd, likaså din agressiva inställning till Walter Veith och mig, som ofta pekat ut dem och andra hemliga militära katolska ordnar, som mycket centrala tråddragare bakom kulisserna i världspolitiken.

        • Sture says:

         Savalle,
         du skrev så här den 3 juli 2022 kl. 22:53

         Savalle says:
         3 juli, 2022 kl. 22:53
         ”Jag ser upp till din vidsynthet, Peter, men jag inser att du och andra inte uppskattar de försök till förklaringar från Bibeln som framför allt Eva-Marie och jag har framfört.Jag respekterar det och förenar mig därför med Eva-Marie i tystnad från och med nu. Allt annat klarar ni så bra utan oss.”

         Slut på citat.

         De kritiska orden är således: ”Jag …förenar mig därför med Eva-Marie i tystnad från och med nu.”

         Jag skrev ”för all framtid” därför att för mig betyder ”från och med nu” just detta. Vad det betyder för dig? 10 minuter? En dag? En månad? Ett år eller vad?

         • Savalle says:

          @ Sture

          Du envisas med att fortsätta med dina angrepp utan att bry dig om att svara för dina tidigare påhopp!

          Till skillnad från dig ska jag svara med annat än motanklagelser. Det som du citerar är taget ur sitt sammanhang. När det gäller Eva-Marie så mådde hon inte bra. Det var anledningen till att hon upphörde att kommentera. Därför är ditt ”filosofiska” spekulerande om hur lång tid ett upphörande gäller enbart patetiskt.

          Anledningen till att jag upphörde att kommentera var dels för att respektera Peters uppmaning till oss som framförde kristna budskap att söka oss till ett annat forum, dels för att även jag var mycket trött på att skriva, men jag har hela tiden uppmärksamt följt det som skrivits här på bloggen, eftersom det är väldigt lärorikt. Jag hade inte för avsikt att börja skriva kommentarer igen, då jag grundligt redan har framfört allt det som jag anser vara viktigt som jag hade kunskap om och eftersom det finns så mycket annan samlad kunskap och klokhet här.

          Det som fick mig att skriva nu var din felaktiga anspelning riktad mot mig – och även att jag ville instämma i de fina lovord till Peter som Ingemar Ljungqvist framförde på hans högtidsdag.

        • Mats says:

         Jag tror nog det finns fler som med förkärlek länkat till teorier om bakgrundens betydelse. Naturligtvis har bakrund o samröre med olika sällskap haft stor betydelse genom tiderna o även nu. Ni har full rätt att länka till vad ni vill så länge PK tycker det är ok. Jag tror att Sture, jag själv o några till anser att vi nu lever i en unik tid där mycket kommer att förändras. Då blir det naturligt att se bortom olika sällskap o förstå att individen kan ställa sig utanför indoktrinering o historisk lojalitet till aktörer som velat oss illa.

     • jesslar53 says:

      Kristersson är ingen ledare, är rädd att det bara blir värre , hoppas dock att inte SD ger mer eftergifter om så då sitter vi ännu djupare i globalisternas och WEF garn.
      Walter Veith tolkar och sammanbinder en hel del, men ibland blir det lite långsökt
      Verkligheten är mer komplicerad än att allt kan härledas till Jesuiter WEF FN etc.
      Allt är nog styrt av en ännu högre instans och där kommer nog Rothschild in bland dom första.

   • matte5958 says:

    Sture;
    Jag sätter (tyvärr) en slant på att du har helt rätt vad gäller regeringsbildningen i Sverige.
    Man sprattlar för gallerierna nu ett tag, kanske t.o.m. ”flaskhalsen” lyckas sy ihop en regering med borgerlig prägel, men den kommer sitta några månader innan någon ledamot i riksdagen drabbas av dåligt samvete pga att SD på något sätt kan påverka regeringspolitiken och torpederar densamma.

    Då kommer ”ansvar-för-landet-i svårt-läge” argumenten flygande och då ”måste” en regering S+M vara bäst på att ”ta ansvar”.

    Det är också mitt tips – tyvärr. Rotschild & co har köpt in sig i alla läger. ”Flaskhalsen” är närmast fjärrstyrd av ”Flintstone” via mobiltelefon, och har så varit hela tiden. Han är retoriskt skicklig men svag, oerhört svag.

    Vi får se.

 15. Grattis Peter Krabbe på din högtidsdag. Du skriver med en vishet som matchar din ålder. Men du har en ungdomlig touch som pekar mot en ljusare framtid. Du beskriver vår världs problem på ett sådant sätt att man mellan raderna också finner de konstruktiva utvägarna. Du skriver för de uppväxande generationerna. Grattis!!

  • peterkrabbe says:

   Tack Ingemar för dina uppskattande ord! Vår generation har både möjligheten och skyldigheten att förmedla det perspektiv bakåt som annars saknas i dagens debatt. Låt oss inspirera varandra även fortsättningsvis!

  • Savalle says:

   Ja, grattis, Peter! Jag instämmer helt med den kloke och pålitlige Ingemar Ljungqvist – som tillsammans med dig nog är en av våra svenska allra största kämpar för hälsa, avslöjande av lögn och kampvilja.

   Vilken skillnad med er erfarna och kloka ledare i kontrast till exempelvis Sanna Marin, Finlands statsminister, som uppenbart älskar fester långt mer än sitt land och sina medmänniskor:

   • peterkrabbe says:

    Tack Savalle! Det känns skönt att valet nu är över, även om fortsättningen känns oviss. Min vana trogen pustar jag ut snart vid Medelhavets strand istället. Det får bli lite semester nu. Hoppas att ni inte får det alltför kallt här hemma!

    • ceskyraj says:

     Peter, jag är lite sen med min gratulation, så från hela mitt hjärta GRATTIS i på din högtidsdag. Tack för alla dina kloka ord och analyser och kraft att kämpa vidare. Önskar dig trevliga dagar vid Medelhavet.

     • peterkrabbe says:

      Tack Ceskyraj, jag är nu på upploppet mot nästa års 80-årsfirande. Vi får se om jag orkar med att skriva så länge, men det känns som en naturlig slutpunkt även för bloggen. Utvecklingen i världen får avgöra tills vidare…

      • ceskyraj says:

       Peter, jag springer med 3 år efter dig. Vi i vår ålder har upplevt historiska händelser som dagens ungar har i bästa fall bara läst om. Om ens det. Redan nu suddas mycket bort från skolböcker. Om du en dag beslutar, att sluta skriva här, ska vi sakna dig. 🥰

      • Erik says:

       Jo för f-n fortsätt skriv. Fortsätt in i det sista ge upp fnns inte i detta liv. Stort grattis föresten. Håll ut.

   • Loa says:

    Den finska flickregeringen.

    Finlands regering stänger gränsen mot Ryssland
    29 september 2022
    https://www.friatider.se/finlands-regering-stanger-gransen-mot-ryssland

    Vart tog brännvin och gurka vägen?

 16. Erik says:

  Jag blev fångad i mörker, jag såg inget ljus. Fast allt runt omkring stod i brand. I lågornas sken fanns mitt hopp och min tro. Som virvlade bort och försvann

  (Kulturmarxism, socialism, kommunism)

  Så ge mig min styrka. Ge mig kraft att försvara mitt land. Ge mig en väg att gå, jag ser yxan i krigarens hand. Jag har en väg att gå, jag ser yxan i krigarens hand.

  Vill ni att jag vänder om och slåss för den jag är?
  Men aldrig sviker jag mitt land.

  Så ge mig min styrka. Ge mig kraft att försvara mitt land. Ge mig en väg att gå, jag ser yxan i krigarens hand.

  Vill ni att jag vänder om och slåss för den jag är?
  Aldrig sviker jag mitt land.

 17. peterkrabbe says:

  Jag känner en viss oro och irritation på bloggen nu. Det är förvisso naturligt när vi går in i en period av stor osäkerhet och med många kvarstående frågetecken, men det är viktigt att vi alla fokuserar på det övergripande syftet – att sprida kunskap och upplysning till dem som ännu inte förstått vad som pågår i världen. Detta är ett måste om utvecklingen skall kunna vändas i rätt riktning, både kortsiktigt och långsiktigt.
  Försök därför undvika att hacka på varandra i betydelselösa frågor och förenas istället i den gemensamma kampen framåt. Vi kan ändå glädjas åt att den oundvikliga vandringen mot avgrunden genom sossarnas och Mp:s styre nu är avbruten och att det finns plats för en kursändring. Om den blir otillräcklig eller går åt fel håll vet vi inte ännu, men om så sker får vi agera därefter.
  Att bli av med en regering som är rena skräckkabinettet är tillräckligt för att kunna glädjas en stund, det innebär inte att deras efterträdare skall komma undan om vi ser att en upprepning är på väg. Vi har den fördelen att vi vet mer om vad som pågår både här och utanför vårt land än vad våra folkvalda vet, det blir vår skyldighet att väcka alla sovande och återskapa vårt förr så välmående land.

  • stigrydmark says:

   Det är med vämjelse vi ser de olika utspelen från förlorarna och oppositionella. Ingen som helst värdighet. Nu väntar tydligen fångläger. Vissa agerar som om de vore 7 år och plötsligt fick 40 år adderade. I botten finns fortfarande den smutsiga kritiken mot SD, som i sak har haft den mänskliga rättigheten att oroa sig och vilja Sveriges bästa, något som de flesta riksdagsledamöter glömt bort.
   Jag tror att vi inom kort kommer att få uppleva att den nya regeringen faller, orsakat av kvinnliga riksdagsledamöter från L. Där finns de typiska kvinnor i Sverige som i princip stått bakom landets förfall.
   Som gammal pensionär kan jag inte stå på barrikaderna, men är mycket aktiv att mejla egna synpunkter och andra texter. Den ständiga förhoppningen om att kunna påverka.

  • Mo says:

   Som vanligt alltid välformulerat och insiktsfullt från dig !

  • ceskyraj says:

   Tack, tar till mig dina kloka ord. 🙏

 18. jesslar53 says:

  Det börjar hända något i Canada Trudeau förvanskar verkligheten när han blir angripen. eller kanske ljuger….. Om nu Canada kan göra sig av med denna WEF gosse då kanske vi ser att det är ej omöjligt att bli kvitt detta anhang.

 19. jesslar53 says:

  William Engdahl har en hel del matnyttigtpå sin sida.
  http://williamengdahl.com/

 20. Erik says:

  Dryga två en halv timme av vilket det mesta vi redan känner till men här går man på djupet samt en påminnelse till oss alla varför vi behöver fortsätta och informera. Tack Bakom Kulisserna för delningen.
  Ondskan och perversionerna är monumental.
  https://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2022/09/bombshell-guantanamo-bay-detention-camp-global-elite-taken-to-gitmo-by-us-special-forces-must-video-3641530.html

  Jodå Trudeau är också med på ett hörn.

 21. Loa says:

  RK ”vet” att covid-19-vaxx inte går ut i blodet…

  American Red Cross Under Scrutiny After Confessing It Does Not Separate Vaccinated from Unvaccinated Blood
  September 23, 2022
  https://beckernews.com/american-red-cross-under-scrutiny-after-confessing-it-does-not-separate-vaccinated-from-unvaccinated-blood-47026/
  The American Red Cross is performing a critical role in the aftermath of Hurricane Fiona, which ravaged the island of Puerto Rico.
  (…)
  “We don’t label blood products as containing vaccinated or unvaccinated blood as the Covid-10 vaccine does not enter the bloodstream and poses no safety risks to the recipient,” the Red Cross claimed.

 22. jesslar53 says:

  Någon som vet något om Dr. Reiner Fuellmich förehavanden, var det också ett falskt köttben för oss tvivlare, att ingjuta hopp om förändring??

 23. Tack Peter!

  Nu är det även dags för vattenpriserna att gå i taket – p g a investeringar. Konstigt att dessa kommer först nu, eller hur?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kraftig-hojning-av-priset-pa-vatten

  Funderar som en analogi av detta på hur mycket biljettpriserna på tågen kommer att höjas när det börjar kosta en förmögenhet att köra bil? Konstigt att de eftersatta investeringarna kommer först nu trots att behovet varit skriande under sötebrödsdagarna, eller hur?

 24. jesslar53 says:

  En intressant tanke som kanske kan genomföras om viljan finns,

  Artikel från Nya Tider ” Jörgen Anderssons förslag till ett femte elprisområde går ut på att särskilja export från prissättningen inom Sverige. Det skulle medföra att prissättningen av el inom landet inte kopplas direkt till EU:s marginalprissättning. En viktig komponent i förslaget är att område 1 till 4 skall ges företräde till den el som produceras i Sverige.

  https://www.nyatider.nu/expert-elpriskrisen-maste-losas-annars-riskerar-vi-ekonomisk-kollaps/

 25. Loa says:

  ”Joyous!”

  The biggest American banks are insolvent and have filed for bankrupcy.
  Incl. ”by the way” Vanguard and Blackrock…

  BLACK
  Phil Godlewski 2.0
  September 24, 2022
  https://rumble.com/v1lf3bb-black-september-24th-2022.html
  Från 20.50
  Hav tålamod.. Jag tror konstpauserna är för att det ska sjunka in. Missa inte 57.10 f,
  58.23 f.

 26. Pingback: Blir det någon skillnad? | corneliadahlberg

 27. Mo says:

  Så läggs notan till slut för Vattenfalls stora förlustaffär Nuon på de svenska elkonsumenterna.

 28. Mo says:

  Sabotage mot Nordstream. Omfattande skador på gasledningarna mot både 1 och 2, kan vara orsakat av u-båt. Läckage utanför svenska Simrishamn och danska Bornholm. Havet bubblar, brandrisk. Gaspriset som sjunkit 4 dagar i rad i Europa stiger nu på nytt. Vem kan ligga bakom sabotaget, vilka u-båtar har tillträde till området ?

  https://www.reuters.com/business/energy/mystery-gas-leaks-hit-major-russian-undersea-gas-pipelines-europe-2022-09-27/

 29. Sture says:

  Vilket fullkomligt underbart temperament. Gud vad trött jag är på alla fegisar, som vi har i vårt land. De vågar inte ens säga att de tror på Gud och Guds Skapelse utan de ”tror på någonting”: https://twitter.com/greg_price11/status/1574251105940377607?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1574251105940377607%7Ctwgr%5Ed5219b9f2c225e3b2c9506741e54b4ce3912f235%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Feverykindapeople.blogspot.com%2F2022%2F09%2Fhatten-av-for-italien.html

 30. Sture says:

  Detta ser dystert ut för Europa:

  • ceskyraj says:

   Ja, dystert och ändå vill majoritet av Europeisk befolkning inte vakna upp och inse USAs krigshets och Europas förstörelse.

   • Sture says:

    @ ceskyraj,
    men det är ju inte bara Europa (och främst Tyskland) som förstörs utan också USA – och då menar jag den mänskliga friheten i USA. Vilka har intresse av att kristendomen i världen går under? Frågan behöver bara ställas för att man skall förstå. Planen är genial. De två kristna blocken förgör varandra och de som håller i trådarna behöver inte göra någonting annat än att hålla sig dolda.

  • Loa says:

   Från en kommentator på Samnytt:

   [Sprängningarna utfördes med] 99% säkerhet av Nato/USA för att slippa ha Putins erbjudande om att skruva på gasen liggande på bordet om de sluter fred. Nu kan de säga: Jamen vad spelar det för roll. Vi kommer inte kunna få någon gas ändå! Det här är en kupp av eliten mot folket i Europa

   Vad ska detta nu inte medföra av stigande elpriser i SE4?! Det kommer ju inte att finnas någon övre gräns, med Tyskland utan bränsle!!
   .
   .
   En annan kommentar:

   Uppenbarligen för USA ett krig mot Tyskland, Ryssland verkar vara stärkta av kriget. Rubeln mer värd än innan. Bättre betalt för olja och gas. Förloraren är Tyskland som snart helt får stänga ned

 31. Loa says:

  Så underbart att sjunka in i kommentatorers kunskap och munhuggning, blandad kompott men alla är engagerade. Hittade dessa på Samnytt:

  Rusland har intet motiv, USA har. Desuden var krigsskibe USS Kearsage og Arlington lige i nærheden, og kan let have lagt sprængladningerne.

  och

  samtidigt låg USA special helikoptrar utanför Kaliningrad och hovrade, så ryssen inte kunde nå området där dådet skedde, de ville helt enkelt att ryssen inte skulle kunna närma sig de amerikanska specialiststyrkorna som utförde sabotaget…. Finns att se på flight 24

  OCH

  En specialenhet inom amerikanska marinen testade en ny teknik nära Bornholm i juni i år.
  ”BALTIC SEA — A significant focus of BALTOPS every year is the demonstration of NATO mine hunting capabilities, and this year the U.S. Navy continues to use the exercise as an opportunity to test emerging technology, U.S. Naval Forces Europe-Africa Public Affairs said June 14.
  In support of BALTOPS, U.S. Navy 6th Fleet partnered with U.S. Navy research and warfare centers to bring the latest advancements in unmanned underwater vehicle mine hunting technology to the Baltic Sea to demonstrate the vehicle’s effectiveness in operational scenarios.
  Experimentation was conducted off the coast of Bornholm, Denmark, with participants from Naval Information Warfare Center Pacific, Naval Undersea Warfare Center Newport, and Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring all under the direction of U.S. 6th Fleet Task Force 68.”
  http://seapowermagazine.org/baltops-22-a-perfect-opportunity-for-research-and-resting-new-technology/

  • Loa says:

   Säkerhetsrådet inkallas om NordStream
   28 sep. 2022
   https://www.nyhetsbanken.se/2022/09/sakerhetsradet-inkallas-om-nordstream.html

   När det amerikanska landstigningsfartyget USS Kearsarge rörde sig utanför Bornholm stängde det av sina fartygstranspondrar för att inte kunna följas.
   Enligt data som samlats in med hjälp av tjänsterna Flightradar24 och ads-b.nl har det blivit känt blev det känt att amerikanska Sikorsky SH-60/MH-60 Seahawk-helikoptrar under anropssignalen FFAB123 flög över det angivna området **KARTA** i början och mitten av september. Deras spår hittades precis ovanför olyckspunkterna.
   Att sabotagedåden har med Nato:s krig i Ukraina att göra är uppenbart. Dåden genomfördes samma dag som Ryssland avslutade sina folkomröstningar

   • peterkrabbe says:

    Bra jobbat Loa. Jag tror dock inte att säkerhetsrådet kommer att lyfta ett finger för att fördöma USA i sammanhanget, hur tydliga bevis än kommer att vara. Biden har ju själv sagt i TV-rutan att gasledningarna skall förstöras.
    Istället hamnar ärendet bland alla andra ”ouppklarade” terrordåd som har fått fel upphovsman genom politiska beslut – de påstådda ryska ubåtskränkningarna som sannolikt var amerikanska, Estonia, Palmemordet, Anna Lindh-mordet och mycket annat som hörde det kalla kriget till. Börjar det gå upp för det svenska folket vem vi har lierat oss med genom NATO?
    Knappast, istället ropar alla Ryssland, trots att världens sämsta Disneyfilm just haft premiär. När skall media inse att tomma tunnor skramlar mest?
    Konsekvensen nu blir att elpriserna kommer att gå upp ännu mer, inte för att gasen som inte finns inte levereras, utan för att alla förstår att detta bara är början på USA:s desperata försök att knäcka Europas småföretagare och privatpersoner för gott genom att undanhålla oss nödvändig energiförsörjning. Vi skall inte kunna hoppas på en normalisering, inte ens efter en möjlig fred i Ukraina. Allt enligt WEF:s regelbok. Våra kvarvarande kärnkraftverk kommer att saboteras efter samma modell, Ringhals är bara det första exemplet. Fler kommer.
    När USA börjar spränga även Norges gasledningar till Polen i syfte att få en anledning att starta upp kriget mot Ryssland kanske någon börjar förstå att det är dags att flytta härifrån…

 32. ludwig.S says:

  Melonis bakgrund:

 33. Sture says:

  @ ludwig s,
  det kan väl inte vara hela hennes bakgrund? Har hon inte upplevt något mera?

  • Loa says:

   Hon gillar NATO och stöder Ukraina
   https://unherd.com/2022/09/giorgia-meloni-is-no-radical/
   Meloni has gone out of her way to express wholehearted support for the European Union, the Euro-Atlantic partnership and Nato, including voting for sending weapons to Ukraine.

  • ceskyraj says:

   På Telegram lästa jag detta: Giorgia Meloni är medlem i Aspen istitut som startade av Rockefeler Foundation och Bil/Melinda Gates Foudation. Så i mina ögon, alla som får stöd av dessa onda globalister, kan inte stå på folkets sida.

   • Sture says:

    @ ceskyraj,
    att hon är medlem i Aspen Institute är väl inget bevis på att hon är korrumperad? Det var ju också så med Donald Trump att han var indragen i de globalistiska kretsarna, vilket gjorde att de fick panik när han blev president. Och globalisternas pastor i Alaska (vid konstruktionen av oljeledningen) Lindsey Williams berättade – efter rapporter från sina två kvarvarande vänner i globalistlägret – att de blivit så livrädda för Trumps seger att de inte vågade utlösa den ekonomiska krisen under våren 2017, vilket var planerat om Hillary Clinton vunnit. De var rädda för att Trump inte skulle löst ut dem (från konkurser) och att de skulle förlora alla sina rikedomar. De sade: ”han (Trump) känner ju till alla våra hemligheter och alla våra tricks. Vad skall vi göra?”.
    Nu har både Putin och Orban gått WEFs kurs för blivande ”young leaders” och vänder sig emot WEF. Är det inte bra att Putin och Orban gått dessa kurser och förstår vilka planer de har och hur de resonerar?
    Vi måste sluta betrakta människor som robotar, som inte kan tänka självständigt. Det kommer aldrig att bli så att 100% av de som går med i olika sällskap är överens. Det kommer alltid att finnas de som drar helt motsatta slutsatser. Så frågan är: skall ärliga människor med bultande medkännande hjärtan vara uteslutna från att få veta vad som lärs ut på sådana kurser? Skall således ärliga, godhjärtade människor leva i total okunnighet om vad de gör i hemlighet? Nej, jag tycker inte det. Jag bryr mig väldigt lite om vad folk har för åsikter eftersom åsikter växlar med varifrån man fått sin information, den egna kunskapsnivån och vilka man umgås med. Det som intresserar mig är människans karaktär. Är han/hon en egoist som bara bryr sig om sin egen vällevnad? Är han/hon ärlig och kan ta emot ny information? Söker han/hon sanningen? Har han/hon temperament och viljestyrka? Eller är han/hon ett mähä som tror på allt som proppas i honom/henne? Naturligtvis är det ett ”observandum” att hon varit medlem i Aspen Institute. Men det kan också vara en enorm fördel i kampen.

    • Erik says:

     Det var bra Sture. Det ligger mycket i det du skriver.
     ‘Man formas av den miljö man anammar och allt har sitt pris. Är priset för högt? Varför då betala? Vill man inte ge upp sig själv så utesluts man ur gemensaken. Hänt mig många gånger. Händer det ser vi också ner på dom också?

     • Sture says:

      @ Erik,
      med mycket stor risk att slå in öppna dörrar hos dig och flera andra vill ändå diskutera begreppet ”materialism” här med dig. Jag har tidigare tagit upp detta på denna sajt och det är alltid viktigt att man preciserar vad man menar. Det vanliga och vulgära uppfattningen om en materialist är en människa som bara är intresserad av materiella prylar. Det är inte denna människotyp jag syftat på då jag diskuterat begreppet. Jag känner till åtminstone två andra begrepp för materialism (det kanske finns flera): För det första den ”historiska materialismen” eller ”den materialistiska historieuppfattningen”, som går ut på att det är folks olika materiella levnadsförhållanden som driver historien framåt (och inte kungarnas strider). För det andra den ”filosofiska materialismen”, som menar att allt det som finns i människans medvetande är en ”återspegling” av det materiella runt omkring henne. John Locke skulle uttrycka det som att människan är ett tomt blad när hon föds. Detta är inte sant eftersom varje barn har en unik personlighet redan vid sin födelse, vilket varje mamma vet som fött upp mer än ett barn.

      Denna ”återspeglingsteori” är mycket vanlig i vårt samhälle och även på vår sajt och förs inte alls fram av bara EN person utan av många. Jag har kritiserat Walter Veith just därför att han står med ena benet i materialismen och är i filosofisk mening materialist. I den materialistiska åskådningen ingår uppfattningen att allt som människan besitter i sin själ kommer från den materiella omgivningen och hon blir en produkt av sin miljö. När man omfattar detta synsätt så tror man att personerna i fråga är en spegelbild av sin omgivning och ”ingenting annat än” en produkt av sin miljö. Jesus Kristus råkade ut för detta när han skulle predika i sin egen hemstad och fariséerna sade ”är inte detta snickarens son” (fritt citerat), varpå Jesus beslöt sig för att aldrig mera predika där eftersom ”ingen är profet i sin egen hemstad”. Det är lika dumt som att tro att allt som behöver sägas om Buddha är att han var ”son till en kung”, på samma sätt som att allt som behöver sägas om Donald Trump är att han har gått i jesuitskola som barn. Detta gör Walter Veith, som bor i Sydafrika, men aldrig träffat Trump och därför inte heller kan känna hans karaktär. Människan är väl mycket större än så? Det finns ju barn som har blivit religiöst uppfostrade och som tar avstånd från allt religiöst när de blir vuxna.
      En av de mest centrala delarna i kristendomen är att man ”inte skall döma, på det att man själv icke skola bliva dömd”. Vad betyder det? Det betyder att man inte skall låsa fast någon människa vid ett visst beteende och tro att hon inte kan förändras. Jesus dömde inte utan förlät brottslingen på hans ena sida på korset. Han dömde inte heller Maria Magdalena, trots att hon var ”prostituerad” (utan att behöva var det ur pekuniär synvinkel eftersom hennes föräldrar var rika) – just därför att hon förändrades när hon mötte Jesus. Och dömer andra människor (utan att känna dem) det är precis vad Walter Veith gör hela tiden.

      Jag tycker om mycket av det som Walter Veith har sagt och gjort men mitt problem med honom är att han har ingen lösning på några problem utan egentligen bara splittrar upp kampen. Och en del av det han säger blir bara raljerande pladder – ”it’s interesting”. Alla tänkbara ledare tycks vara belastade med en speciell barndom eller blodlinje, som de inte kan frigöras ifrån. Om man inte kan lita på någon – förutom på Walter Veith – hur passar då detta in i strategin ”härska genom att söndra”.

      • Erik says:

       Många frågor i en. Förstår att vad du framför representerar en vattendelare mellan olika kristna falanger här på bloggen men även flera filosofiskt frågor. I min värld blir svaret vilken människosyn man har. Hur man ser på vad en människa egentligen är. För att svara på den frågan måste man först ställa sig frågan hur en människa blir till som mynnar ut i vad barn egentligen är. Hur man ser på vad ett barn är, avslöjar vilken människosyn du har.

       Alla har vi en människosyn vare sig vi är medvetna om det eller ej, som tydligast kliver fram när vi är i konflikt med våra medmänniskor och när vi vill hjälpa andra människor. Människosynen svarar på frågan varför man gör eller säger på ett visst sätt. Begripligast blir detta vid psykiatriska behandlingar. Det finns (eller fanns) många olika privata institutet runt om i Europa som erbjuder olika behandlingar vid sidan av samhällets medicin-biologiska psykiatriska vård som naturligtvis också vilar på en människosyn, fast de inte vill medge det. Alla dessa olika institut skiljer sig alla åt hur det praktiskt går till väga, vilka metoder de använder sig av: samtal, utbildning eller övningar, känsloutlevelse, böner, massage, kroppsliga övningar. Denna mångfald av behandlingar beror på skillnader i människosynen: psykodynamiska, behavioristiska, holistiska, religiösa, medicin-biologiska, kroppsliga, andlig osv – hur, var och varför man lägger betoningen.

       Som varande notoriskt återfallsesoteriker tillhör jag igen religion eller alla religioner men omvänt djupt andlig, är därför kanske lämplig att svara på en del frågor som går utöver den kristna människosynen.

       Känner ingen människa som klarar att leva som den lär (hela tiden). Det är förehållit Jesus- och Buddhagestalter som alltigenom är sanna och goda. Dessa mytologiska, fiktiva arketypiska mänskoideal ligger mycket djupt rotat i oss och tror inte människan kan leva utan hjältar.

       Tillit? Kan människor utvecklas? Bli frälsta? vad är ondska? Lögner. Sanning. Kan man lita på människor? Hur vet man det? Hur går man i så fall till väga för att ta reda på det? Är människor att lita på?

       I botten tror jag alla är matrealister eller djup andliga eller båda delarna på en och samma gång och i slutändan spelar det ingen roll.

       Tänker så här: frågar (eller snarare förhör) du en människa utifrån en mall i avsikt mot ett mål så att varje fråga leder till en ännu djupare fråga landar det till sist i vad de minsta beståndsdelen är som driver människor och i förlängningen hela universum blir svaret alltid de samma: energi. Energin (rörelse, vibration) har vi ingen bra definition av eller flera olika definitioner av.

       Hur vi ser på vad energi egentligen är: andlig och därför av gud skapad (vi kan varken skapa ny energi eller förstöra energin bara omvandla, styra och leda) eller så tror vi att energi är helt Själös. Är energi = gud?

       Hur vi ser på vad energi är beror på vilken människosyn vi har.

       • Erik says:

        Skall jag tolka mitt eget svar, får jag rota bland alla gamla inlärda, inlästa teorier, inriktningar och filosofier som ligger i något dolt skrymsle av hjärnan och samlar damm och landar då i psykiatern och psykoanalytikern John Bowlbys ”attachment theory”, som postulerar en lågnivågrundprogrammering som sker under ett barns uppväxt som kommer prägla hela hennes värld som är ytterst svår att komma till rätta med, väl en gång satt.

        Dessa representerar Hans och Sture helt vitt skild människosyn. Stures mer optimistiskt, positiv och idealistiskt och Hans möjligen mer realistisk. Dessa grundprogrammeringar är helt avgörande för hur vi ser på världen; hur vi uppfattar den och tolkar oss själva och vår omvärld.

        Det finns så många olika filosofiska inriktningar att man med fog kan hända att vi människor väljer vilket filosofi vi faller för som i sin tur är beroende på och präglas av vilken lågnivågrundprogrammering vi undergått under vår uppväxt.

        Det går även att rucka på vilken anknytningsutvecklingsnivå man är uppspikad efter, men detta kräver enorma ansträngningar; enorma uppgörelser och det är verkligen inte för alla. Konceptet ”jag själv” måste brytas ner till sina beståndsdelar och byggas om och upp igen och aldrig att det gör att göra i sin ensamhet, utan alltid med hjälp av människor med oerhörda kärleksförmågor och tålamod.

       • Sture says:

        @ Erik,
        den här gången skall jag fatta mig kort. Vad jag avsåg med mitt inlägg var att man inte skall begränsa människans handlingsutrymme till vad hennes bakgrund eller blodlinje antyder, som Walter Veith gör. Detta är ett mekanistiskt sätt att tänka som gör om människan till en robot. Förändring är alltid möjlig på varje nivå och många behöver sluta stirra sig blinda på bakgrund – även om det kan vara ett observandum.

        • Erik says:

         Känner igen namnet Walter Veith men visste ingenting om personen ifråga men har nu läst på.

         Jag tror visst att jag förstår av du avsåg och den frågan du ytterst ställer är kanske inte den begräsning han och andra gör om andra människor utan i vilken mån och utsträckning som t ex Trump kan avsäga sig den prägling och påverkan från blodslinjer, utbildning (jesuit eller inte).Hävdar man som Walter Veith att så inte är fallet säger det ju mer om den personens människosyn; vi menar samma sak: man kan alltid utvecklas genom att avsäga sig sin grundprogrammering, sin religions övertygelser, de eder man svurit i blod osv men det kräver omvänt enorma insatser, enorma försakelser på vägen. Till styve och sist är frågan hur stor makt ”makten” har över människor samt vem kan man lita på?

        • Sture says:

         @ Erik,
         videor av Walter Veith har postats här på denna blogg säkert minst 20-30 gånger, samma videor ibland många gånger. Men de är långa och om de inte följs av en förklarande text, så blir det lätt så att man inte har tid att lyssna (som i ditt fall, tydligen). Jag postade en av de första (min enda). Han föreläser för stora auditorier – professor i något ämne – och lägger ut sina många (hundratals ?) videor på YouTube.com. Han är jättebra. Det enda jag stör mig på är hans ständiga utdömande av mängder av människor på grund av deras olika bakgrunder.

         • Erik says:

          Det beror ju på vad för slags bakgrund vi talar om. Spelar det så stor roll vad Walter Veith framför? Jag förstår vad han framför och behöver inte höra han framföra det 100 gånger för att förstå. Sedan undviker jag videor om jag kan, föredrar att läsa. Kalla det old School om du vill.

          Det svåra är att penetrera, förstå och acceptera det som inte vill bli förstått utan gör allt för att dölja sig, ger dig här ett exempel: tänk om jag anser att jag är värld mer än dig och samtidig aldrig kommer omvärdera den ståndpunkten vad som än må hända. Då måste jag också ta alla till buds stående medel till min hjälp för att hålla fast vid denna ståndpunkt. Beakta att alla med min bakgrund är likadana, för detta har du märk är fallet. Hur skulle du då ställa dig inför min bakgrund oberoende vad jag framför?

      • Mo says:

       Sture, här är en väldigt bra video med Lars Muhl som kastar ljus över den bild av Maria Magdalena som har fått revideras i flera avseende. Varför kristendomen skapade sin egen bild och myt kring Maria 300 år efter händelsernas inträffande kan vi inte säkert veta men det är klart att det fanns en orsak till det. De som har skadats mest är de kristna, inget sker av slump

       • Sture says:

        @ Mo,
        denna beskrivning jag givit av Maria Magdalena är hämtad från Jakob Lorbers ”The Great Gospel of John”, där hon beskrivs i endast 5 av 2.500 kapitel. Att hon var prostituerad framgår också där. Men då måste man också förstå kvinnornas roll under denna tid. Gifta kvinnor födde barnen och var mannens ägodel och hade hucklen på huvudet för att markera detta ägande (eller ”dygd”, som det kallades). Den gifta kvinnan vistades i ett enskilt rum, när mannen bjöd hem gäster.
        Den ogifta kvinnan var fri att göra som hon ville och behövde inte dölja sitt hår och levde mycket friare. Därför valde mängder av kvinnor från förmögna hem att leva så. Det är så man får se på Marias prositution, hon var en fri kvinna, ungefär som vår 60-tals generation som ville ha fri kärlek. Men Maria Magdalena hade ett enormt stort hjärta för fattiga och utsatta människor och Jesus lovade att överallt som hans lära spreds så skulle berättelsen om Maria Magdalena få en framskjuten plats – just på grund av hennes varma hjärta. Så var det också med den Maria som tvagade hans fötter. Det var ingen slump att det blev de tre Mariorna som först hittade Jesu grav tom och berättade det för övriga lärljungar.
        När det gäller berättelsen om Maria Magdalena så förekommer väldigt mycket spekulation. Jag kan naturligtvis inte gå i god för min version utan bara redovisa varifrån jag fått den.

        • Mo says:

         Dels handlar det om en kärleks relation, att de känslorna aldrig kan förhandlas fram genom en materialistisk uppgörelse som äktenskapet många gånger innebär.
         Dels handlar det förstås om ett ekonomiskt oberoende som innebar valfrihet som väldigt få kvinnor hade och fortfarande inte har i vår tid.
         Sedan fanns det nog även ett inslag av intellektuell konkurrens mellan könen redan då, kvinnan fråntogs sin visdom (Sofia ) i samband med att det judiska patriarkala tänkandet övertogs av kristendomens profana instiftande.
         Men det jag menar är att berättelsen om Maria Magdalena har varit väldigt konfliktskapande inom kristendomen. Förväntningar på det manliga och kvinnliga används för att tjäna ett syfte, att skapa skuld känslor hos båda könen. På så sätt blir det lättare att organisera och upprätthålla ett lagstyrt samhälle.
         I den ursprungliga tanken innebär äktenskapet en andlig förening, som det alkemiska bröllopet när två blir ett väsen. Och det är inget som kan förhandlas fram utifrån materialistiska förutsättningar utan det är sökande själars förening.
         Men det är naturligtvis i stort sett omöjligt att uppnå i ett samhälle som styrs så hårt av olika ideal.
         Det jag således reagerar på är att vi upprätthåller ett samhälle som kräver ideal som medför att vi dömer varandra, att vi letar efter vem som har felat, vem som skall bära skulden. I ett harmoniskt samhälle letar man efter det positiva, det som ger glädje och gör oss lyckliga.
         Det är förstås inte lätt men däri ligger utmaningen.

        • Mo says:

         Samtidigt är det så att om ska vi frigöra oss från samhällets dömande bojor så måste det utgå ifrån någon form av värdegemenskap. Och i det mångkulturella samhället fjärmas vi avsiktligt från det. Aldrig kommer vi att finna den harmoniska styrkan som frigör oss från det styrande fåtalet genom tilltagande splittring. Deras medvetna själsliga försvagningen av oss som isolerar andligt.

 34. Sture says:

  Detta är en ny profetia från Camille Hedricks. Hon får täta sådana nu, vilket gäller många andra profeter. Och man kan jämföra deras budskap och sammanlänka med andra källor. Camille berättar att hon aldrig brukar göra någon video förrän hon får flera stycken om samma ämne – och förstår då att det är angeläget att komma ut med budskapet. Och innan hon fått flera stycken i samma ämne så brukar hon bara skriva ner dem på sin telefon och datera dem. Dessa ord från ”The Lord” fick hon första gången den 17 april 2022 och den sista för bara några dagar sedan, den 20 september. Vi måste ”inta våra positioner” eftersom världen nu går in i en period av stora svårigheter och lidande.”

  Det handlar om en total nedsläckning under tre dagar, som ”The Lord” säger skall komma ganska snart och Camille tror att det skulle kunna komma redan denna månad. Detta skulle kunna jämföras med vad Benjamin Fulford sade om den 30 September eller vad ”Redacted” igår berättade om WEF, som på sin hemsida lagt upp en raklam-video om vilka ”förödande konsekvenser” en total nedsläckning skulle få. (Man kan ju alltid skylla på Ryssland). De förbereder alltså en sådan och i sådant fall också kanske nollställa alla våra bankkonton.
  I denna video från Camille Hedricks talar således ”The Lord” om tre nedsläckta och totalt mörka dygn, som verkar gälla både Internet och elektricitet och kan vara mycket nära förestående. Han nämner en annan ”profet” i detta sammanhang ”Troy Black” (lägg märke till namnet Black) – och uppmanar folk att lyssna på profeterna och inte kalla dessa ”falska profeter”.
  Det är viktigt att lyssna och ta till sig annars kan det gå illa. Camille berättar om Jonah som fick gömma sig i valbuken i tre dagar eftersom folk förföljde honom för hans profetior om den stora metropolen Nineves fall. Kungen tog sitt förnuft till fånga, lyssnade på Jonah varpå förstörelsen av Nineve kunde undvikas. Så frågan är om vi är beredda på en total nedsläckning. Vad gör vi om vi inte kan få ut några pengar från kontot?

  • Loa says:

   Som sagt
   Loa says:
   25 september, 2022 kl. 23:38

   BLACK – September 24th, 2022
   Phil Godlewski 2.0
   Published September 24, 2022
   https://rumble.com/v1lf3bb-black-september-24th-2022.html

   Phil – som är mer än nöjd – talar om a rough couple of weeks i oktober. Skaffa mat, vatten och kontanter. Mycket stor omställning han säger ha verkats för sen 2017 – namnger aktörerna – och nu skall det bära frukt. Verkar vara world wide (han vill inte ta ordet ‘global’ i sin mun) nullifiering av pappers/petro/elektroniska/Fed-dollarna, hur som helst ”Joyous!”, vilket denna sköldpadda till man t.o.m. inleder intel-sändningen (fr. 20.50) med. Han har varit tyst i över tio dagar och hade nio miljoner uppdämda lyssnare när han väl dök upp.

 35. Sture says:

  Jag tycker att ”Redacted” gör ganska fina reportage och varje kväll tittar jag på deras program. Jag rekommenderar flera att regelbundet följa dem. De tar upp 4-5 ämnen varje dag och kl. 21-22 är det direktsändning. Programmet leds av ett gift amerikanska par, Natali och Clayton Morris, som båda är journalister sedan 20 år med förflutet i MSM. De bor nu i Portugal (det är nog säkrast så) och programmet sänds därifrån:

 36. jesslar53 says:

  Ser på Redacted verkar någotsånär objektivt ??
  OT: USA kämpar för demokratin på ett underligt vis.
  https://www.globaltimes.cn/page/202208/1274216.shtml

  • Jonas says:

   Följer också Redacted dagligen, verkar hyfsat objektiva men har sällan goda nyheter, förmodar att det är den tid vi lever i. Tycker det är lite mysfaktor med ett gift par som samarbetar framför videokamerorna, sen tror jag den skäggige med kepsen som ibland dyker upp är Natalies bror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: