Prolog eller nekrolog?

Bornholm: Amerikanska helikoptrar i rörelse ovan attentatsplatsen veckan före sprängningen.

Denna dystra titel refererar naturligtvis till upptrappningen av det hotande tredje världskriget, specifikt de senaste angreppen på Rysslands gasledningar i Östersjön. Det kräver nämligen ett betydligt utökat mått av vansinne för att genomföra en krigshandling av denna dimension. Situationen blir inte mindre allvarlig genom att den sortens handlingar kräver en motreaktion, lika med eller värre än den inledande våldshandlingen.

Därmed startar en svårstoppad upptrappning som i samtliga tidigare krig varit snarare regel än undantag. En false flag operation är när man skapar en händelse som skall se ut som om den vore skapad av den potentiella motståndaren, i syfte att få en anledning att genom vedergällning starta en krigskonflikt som det går att motivera för den egna befolkningen. Inget krig kan bli framgångsrikt om inte krigsmaktens fotfolk är motiverade, civilbefolkningen motiveras genom medias propaganda, men soldaterna som förväntas offra sina liv behöver tro att deras offer är anhörigas garanti för överlevnad.

Östersjöländernas myndigheter förhåller sig passiva och hänvisar till framtida utredningar, ingen skall dömas i förväg. På så sätt tror man sig kunna distansera sig själva och sina länder från en pyrande konflikt. Vi har inte sagt nåt, rör oss inte! Därmed gräver man sin egen grav. Man accepterar ett beteende som obevekligen leder till krig. Man accepterar materiella långsiktiga skador för miljarder, miljöförstörelse som drabbar hela Östersjöregionen med konsekvenser för marin miljö, fiske och kustbefolkning i ett mångårigt perspektiv.

Vad borde man då göra istället?

Naturligtvis sätta ner foten och meddela USA:s regering att detta accepterar vi inte, varken för egen del eller Rysslands. Att tiga är att godkänna och bädda för nästa steg. Det finns nämligen inte minsta tvivel om att det är USA som ligger bakom detta terrordåd.

Biden har själv sagt att det kommer att ske och även Trump säger i sitt tal att USA är upphovsman. Registrering av amerikanska helikoptrars rörelse över attentatsplatsen och moderfartyget Kearsarges rörelser i området före sprängningen är övertydliga bevis. Även det kortsiktiga motivet är solklart, att för lång tid framöver stoppa Rysslands gasleveranser till EU. Att man därmed hotar hela välfärden i EU tycks vara oväsentligt, vilket indikerar att USA handlar uteslutande i eget intresse, inte för att ”skydda” våra länder för den onde ryssen. USA har i två tidigare världskrig använt Europa som dörrmatta och slagfält för att kunna krossa Ryssland, nu är det dags för det tredje försöket. Blir det avgörande för att befästa USA:s hegemoni över resten av världen, eller säger vi stopp, hit men inte längre?

USA väntade i det andra världskriget på att Tyskland skulle lägga Ryssland under sig, för att därefter ta både Tyskland och Ryssland i ett och samma paket, båda totalt utmattade av sina krigsinsatser och tillsammans ett lätt byte för en utvilad amerikansk armé med en oförstörd krigsindustri. Nu vände Stalins Sovjet kriget vid just Stalingrad och USA fick nöja sig med en del av Tyskland. USA:s judiska krigshetsare ville istället att USA skulle fullfölja sitt uppdrag och efter krigsslutet gå in med atombomber över tjugo ryska städer, så var galningarnas plan och den nya atombomben skulle inte ens Stalin kunna stå emot. Lyckligtvis stoppades dessa planer av Roosevelt och Churchill. Roosevelt dog vid krigsslutet 63 år gammal av hjärtproblem. Om han var en i raden av mördade amerikanska presidenter eller inte återstår för eftervärlden att utforska…

Det är ett välbekant faktum att USA räds en hotande koalition mellan Ryssland och EU, främst Tyskland, baserad på ökad handel och därmed gemensamt välståndsbyggande. Det skulle kapa USA:s livlina till global kontroll och omöjliggöra planerna på New World Order under amerikansk ledning. NWO bygger på de amerikanska monopolföretagens förmåga att ta både ekonomisk och administrativ kontroll över resten av världen. Detta kan inte ske utan att Rysslands krav på nationell identitet och självbestämmande krossas.

Därmed är vi framme vid de ukrainska judarnas av USA dirigerade provokationer mot de ryska befolkningarna i östra Ukraina, ett brott mot Minskavtalet som nu används som tändande gnista i en världsomspännande krigskonflikt. Sprängningen av de ryska gasledningarna är en logisk fortsättning på denna konflikt, som också markerar att spelplanen kommer att vara Östersjön med omkringliggande länder. Att sprängningen görs inom dansk och svensk ekonomisk zon är en markering till våra regeringar att vi som medlemmar i NATO nu också skall vara delaktiga i och solidariska med pappa USA i kampen mot Ryssland. Håll tyst och spela med. Annars kunde man lika gärna ha gjort sprängningen på internationellt vatten.

Är våra skandinaviska regeringar så förbålt dumma i huvudet att man inte förstår eller inser att medlemskapet i NATO blir vår undergång genom att vi blir ett verktyg för USA att starta sitt efterlängtade avgörande krig mot Ryssland? Tror man att Putin skämtar när han gör sig så tydlig som det någonsin är möjligt: Vi kommer att slå tillbaks med ALLA tillgängliga medel om Rysslands territorium hotas!

Vad tror man skall hända med oss vanliga svenskar som bor i Öresundsregionen? Är vi ostbiten i musfällan som skall få ryssen att skicka den första kärnvapenmissilen mot Östersjöns lås? Svarar ryssarna med att spränga Norges gasledning till Polen, eller våra elkablar till Tyskland? USA har lagt schackbrädet framför våra fötter. Vi är ju bara dess bönder. Eller fixar USA det själva om Ryssland tvekar?

Vi är sååå trygga i NATO…

Idag fredag 30/9 meddelar Zelenskij att Ukraina söker snabbehandling av en NATO-ansökan med anledning av det ryska firandet av införlivandet av de rysktalande regionerna från Minskavtalet i moderlandet Ryssland. Förstår vår regering vad detta innebär? Sverige och Ukraina kan bli medlemmar i NATO samtidigt. Konkret innebär detta att Sverige då skall strida mot Ryssland tillsammans med övriga medlemmar, eller mer konkret – hela det nuvarande EU kommer att officiellt ligga i krig med ett Ryssland som ”lovat” dyrt och heligt att försvara sig med kärnvapen. Allt för att stötta de amerikanska judarnas ambition att ta tillbaks det forna Khazarien som en dörröppnare för globalismens omvandling av Eurasien till ett USA-styrt NWO-projekt.

Men frukta intet, Maggan har hotat Ryssland med ”konsekvenser” så vi kan nog fortsätta vara trygga….

Adjö, du sköna värld. Sparka åtminstone ut Bert Sundström från SVT och Moskva – den värsta lögnaren i modern svensk mediehistoria. Annars drar jag av TV-licensen från skattsedeln.

Peter Krabbe

169 Responses to Prolog eller nekrolog?

 1. L G says:

  Ack så så så sannt!

 2. L G says:

  Aj Aj, Oj Oj
  & Ack såååååååååååååååååå sant!

 3. Loa says:

  Annan ”natur”katastrof just nu
  Konstgödning förstörs:
  Hurricane Ian takes out FERTILIZER production for North America, power grid DOWN, widespread supply chain damage
  September 29, 2022 by: Mike Adams
  https://naturalnews.com/2022-09-29-hurricane-ian-takes-out-fertilizer-production-for-north-america.html
  Jag trodde, men orkade inte titta efter om denna välriktade, urstarka orkan var man-made; men så sade Phil Godlewski just att den var det.

  Och här kom detta!
  Weather weapons are targeting human infrastructure, aiming for Extinction Level Event (ELE) via mass famine and collapse
  September 30, 2022 by: Mike Adams
  https://www.naturalnews.com/2022-09-30-weather-weapons-are-targeting-human-infrastructure-extinction.html
  Today’s Situation Update podcast covers the weaponization of weather systems to target human infrastructure. It is over two hours in length and features interviews with Dane Wigington, as well as a first responder on the ground in Central Florida.

 4. Mo says:

  ” one way or another ”

 5. Tack Peter! Inte många inser hur mycket khazarjudarna har att förlora om de förlorar kontrollen över Ukraina.. Balfouröverenskommelsen och Israels bildande var kanske mest en avledningsmanöver för att rikta blickarna bort från Ukraina, dit de koncentrerat sina resurser för utöva sitt globala maktövertagande och sin religion Satanismen?

  Lägger reprislänkar till intervjuerna med Rikard Högberg för dem som missat dem. Rikard är fd Di:s representant i Ryssland.

  Rikard Högberg ”Vad händer egentligen i Ukraina?”

  Det djupa samtalet med Rikard högberg – ”Min resa för att krossa kommunismen”

 6. nisse P says:

  Help riktigt Peter! Nu måste den nya regeringen ta tag i detta och genas avboka natoansökan!

  Sent from my iPad

  >

 7. Eva says:

  Hurra vad bra skrivet!
  Pang på rödbetan!

 8. Sture says:

  Frågan är vad USAs militära styrkor mäktar med. Efter vad jag förstår så är USA ganska knäckta redan nu. Hela landet är på väg att avindustrialiseras enligt den plan som utformades av Kissinger redan 1971 och produktionen är förlagd till Kina, Mexiko och Kanada, samtidigt som Kina och Bill Gates köper upp den amerikanska jordbruksmarken och kör bort de amerikanska bönderna. De har dessutom givit bort stora delar av sina sofistikerade vapensystem till Ukraina och talibanerna i Afghanistan och har svårt att få fram ammunition. Så detta kanske blir en för stor munsbit. Hitler missräknade sig på Rysslands styrka och det finns risk för att USA också gör det – inte minst med tanke på vad som händer inrikes i USA, inflation, riots, cancel culture etc.

  • Erik says:

   De få industrier som inte outsourcat är just vapenindustrin i USA. Landet har manskapet, resurser och industri för att klara ett krig med Ryssland utan problem. Ryssland har manskapet och resurser, men det har inte industrin. Dessutom och kanske viktigast av allt USA har mycket bättre logistiska möjligheter än Ryssland. USA:s militär är mycket rörlig. Rysk militär, inte så mycket.

   USAs armé är mycket väl vana vid strider på andra platser än i USA. Armén kan landa en liten expeditionsstyrka på timmar, en medelstor på dagar. Ryssland, å andra sidan, har svårt med militära operationer utanför sina gränser.

   • peterkrabbe says:

    Detta har du helt rätt i. Egentligen återspeglar det hela problematiken med en nationalistisk stat som Rysssland, som fokuserar på sina egna angelägenheter och en globalistisk som USA, vars hela existens bygger på att agera och kontrollera globalt. USA:s förmåga bygger då på att ALDRIG behöva ta striden på hemmaplan, vilket ger oförstörd infrastruktur och industriell verksamhet, för att istället kriga på andra länders territorium. Länder som Tyskland och Ryssland får börja från början efter varje krig som lagt länderna i ruiner.
    Det enda som kan hålla USA tillbaks är förvissningen om att ett kärnvapenkrig kommer att få både Vita Huset, kongressen och Pentagon att flyga i luften. Då är det inte roligt längre…

    • Mats says:

     Visst är väl USA bäst på att transportera din militär hit i dit. Jag tror dock inte man har den kapacitet man hade i de båda krigen för 20-30 åren. Underhållet på deras materiel inte så bra som folk tror även om ryssarnas underhåll också är dåligt
     Väst kan säker bygga upp något på några års sikt men högmod har gjort att militären i väst tappat i slagförmåga USA har dessutom problem med rekrytering o precis som många andra lider de oerhört av frågor om genus o värdegrund

     Här en artikel om bristen på ammunition i väst
     https://www.rusi.org/explore-our-research/publications/commentary/return-industrial-warfare

     • Erik says:

      Inte nog med det: de områden man rekryterar ifrån motsvarar i vårt land Järvafältet och Rosengård. Det innebär att lojaliteten till respektive gäng ligger mycket djupare och går före den betydligt svagare gemensamma amerikanska lojaliteten. Vad de betyder är att de olika militära enheterna kan börja slåss internt. Man överlever i gettot på samma sätt om i amerikanska fängelser – genom gäng tillhörigheten och lojalitet.

     • Sture says:

      @ Mats,
      jag tror att det ligger mycket i det du skriver. USA är inte alls vad det varit. Och de senaste bakslagen i Irak och Afghanistan måste ha haft en demoraliserande inverkan på stridsmoralen. Tänk att som amerikansk soldat veta att om man hamnar i svårigheter, så kommer man inte att få någon hjälp utan få klara sig själv och gå under. Hela Obamas och Bidens agerande under senare år har ju gått ut på att demoralisera de egna soldaterna (här ingår de högklackade skorna) och få dem att förlora (=USA skall gå under). Hur stämmer detta med att man vill vinna krig? Jag tror att deras större målsättning går ut på att förstöra USA, som är den största stötestenen för NWO, och i andra hand besegra Ryssland.

 9. jesslar53 says:

  OT: Man hoppas att det ligger mer substance i denna lagsökning än Reiner Fuellmich
  ””The Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) filed its motion and amicus brief Thursday evening with the federal district court in Galveston urging it to allow the lawsuit to proceed against the FDA for its misleading statements against ivermectin ””
  https://aapsonline.org/the-fda-misled-the-public-about-ivermectin-and-should-be-accountable-in-court-argues-aaps/

  • Loa says:

   Reiner Fuellmich: Encouraging update after false allegations

   https://stopworldcontrol.com/fuellmich-update/

   The allegations of this cofounder of the Corona Investigative Committee are completely fabricated and false.
   Accordingly, the German mainstream media just reported that the Berlin DA’s office explicitly stated that there is no cause for a criminal investigation. So trust your instincts and look at the facts that are available.
   Also, I will continue the work of the Committee with my own version of it, a much more professional one. This continuation of the Committee’s work will broaden the scope of the investigation, and it will show concepts for overcoming the corrupt, collapsing system. Its new name will be International Crimes Investigative Committee, ICIC (I See, I See!)

 10. Erik says:

  Du är en utmärkt analytiker Peter och det märks att analyserna vilar på en bred och bildningsbarkund. Bra där med: ”som också markerar att spelplanen kommer att vara Östersjön med omkringliggande länder”.

  Hur kan man inte se det? Och om man kan det, hur kan man acceptera det? Om det är läge så är det läge nu att säg ifrån, innan det blir för sent.

  Tack!

 11. Ja läget är förfärligt. Men låt oss försöka göra något som kan bli början på en ljusning, nämligen att stoppa Sveriges anslutning till Nato.

  Vår webbplats kan nu läsas även i en mobil.
  https://www.folkkampanjenmotnato.se

  (Webbplatsen har delvis testats i Samsung Galaxy A53 och iPhone 11. Men det finns ju andra också, och om någon ser något som inte fungerar så meddela gärna detta.)

  I menyn finns en artikel ”Viktigt nu”. Den behandlar hur Ja till Nato skapades genom kupper hos SD och S på partistyrelsemöten i april och maj, går emot partiernas inställning och hur oppositionella riksdagsledamöter nu kan göra i riksdagen. Två vägar ser möjliga ut varav den ena är att tvinga fram folkomröstning om Natomedlemskapet. Vi ska inte utesluta att även några andra riksdagsledamöter kan våga gå en egen väg och vilja ha folkomröstning.

  Om detta lyckas så blir det ett trendbrott för vad en opposition i nutida Sverige kan göra. Och vidare, om det blir folkomröstning så blir det möjligt att i opinionsarbete innan föra ut en sann bild om vad som pågår i världen. Så satsa allt på att vi ska ha folkomröstning.

  Har du bekanta som är politiskt aktiva? Tala med dem om att de ska kontakta sina riksdagsledamöter om att dessa ska begära folkomröstning om Natomedlemskapet.

  Hälsningar
  Björn Backengård

  • peterkrabbe says:

   Tack Björn, detta är en möjlighet som måste lyftas fram och också prövas i det fortsatta arbetet mot NATO. Det finns många frågor här som är totalt okända för de flesta svenskar och som måste föras ut till allmän kännedom.
   Det gäller inte bara skyldigheten att medverka i NATOs krigsföring, utan också förhållanden i Sverige som kommer att påverka oss alla även i fredstid. Exempel är etableringen av utländska militärbaser i Sverige, där vårt inflytande kommer att vara =0 , tunga militärfordon på våra vägar och skapandet av en militär administration, avskild från vårt civila rättssystem, där utländsk militär kommer att leva under sina egna lagar i Sverige. Straffansvar, införsel av varor och droger m.m. kommer att hanteras av miltärdomstolar kopplade till det ”gästande” landets godtycke (med största sannolikhet USA:s) . Man har under de senaste sju åren arbetat medvetet med lagändringar i riksdagen för att möjliggöra dessa undantag från svensk lag och rättvisa. Det är ofattbart i en svensk demokrati.
   Jag skall återkomma med en belysning av dessa texter i värdlandsavtalet och du får gärna hjälpa till med uppföljningar, så svenskarna förstår vad detta egentligen handlar om. Därefter bör man givetvis ha en folkomröstning.

   • Mo says:

    Och i slutänden skall denna invaderande av utländsk makt kontrollerad NATO-kopplad verksamhet betalas med svenska skattemedel.

    • peterkrabbe says:

     Precis, och hur skall de kommuner ersättas som tvingas avstå stora områden för byggandet av utländska militärbaser, lämna över rekvirerade byggnader för förläggningar och bygga om infrastrukturen för att passa våra ”gäster”? Hur skall naturskyddade områden vägas mot det militära intresset att ha mark för skjutövning och demolition genom körning med stridsvagnar?
     I en krigssituation gäller bara kriget, inget annat räknas. Varför arbetar vi då inte för att slippa kriget istället för det motsatta? Är det för att Magdalena skall kunna bli salig av en kram och klapp på rumpan av Biden?

     • Mo says:

      Det är naturligtvis starka ekonomiska intressen som styr detta liksom allt annat. Dessvärre tycks Kristersson & sluta upp samstämmigt så det finns ett massivt politiskt stöd. En sammanhållen militär i Norden är inte fel bara vi slapp USAs dictatorship.

      • peterkrabbe says:

       Jo, att bli av med USA är naturligtvis viktigast. Men Norden klarar inte sig självt på grund av Danmarks och Norges stora geografiska engagemang med Färöarna, Grönland, Arktis och Spetsbergen. Dessutom en betydande del av Antarktis! Vi får nog inse att Sverige, Finland och Östersjön är vad vi kan orka med…

       • Mo says:

        Ska man tolka det som att Norge och Danmark behöver Sverige och Finland militärt mer än det motsatta ? Eller är det bara vår militära industris behov som behöver draghjälp ?

        • peterkrabbe says:

         Nej, Norge och Danmark behöver NATO:s globala krigsmaskin, de saknar ekonomiska förutsättningar att hålla bevakning och försvar av sina enormt utspridda kolonier – man kan inte kalla varken Grönland eller 1/4 av Antarktis som annat än kolonier – vilket vi lyckligtvis slipper ifrån. Vi kan inte hjälpa dem med detta. Tyvärr spricker den nordiska tanken därför.
         Vår vapenindustri klarar sig hyfsat när vi är ensamma, men i NATO kommer vi att få se att amerikanska vapensystem blir obligatoriska för alla medlemsländer, detta officiellt för att alla skall kunna hantera samma utrustning, i praktiken för att gynna amerikansk vapenindustri i en större skala. Frankrike fick nyligen smaka på detta när en mångmiljardsaffär med ubåtar till Australien på order av USA styrdes över till amerikanska bolag, trots att ordern redan var undertecknad. Macron har aldrig varit så rasande offentligt…

   • Mo says:

    Peter, du kanske skulle kunna starta upp en arbetsgrupp i Malmö med omnejd för att etablera upplysning och opinion med sikte mot folkomröstning i frågan ? Vi är säkert många som tycker att det är en viktig angelägenhet för oss själva och landet.

    • peterkrabbe says:

     Det hade säkert varit bra, men jag har inga planer på att ta på mig ännu mer oavlönat arbete vid min ålder. Även bloggen går på övertid. Däremot finns det all anledning för alla att stödja Björn i hans redan pågående projekt med Fb-gruppen!

     • Lexa says:

      Tack för det arbete du gör med bloggen Peter! Din sida/blogg (och diskussionerna som förs i chatten) är den jag har allra störst förtroende för!

    • Björn Backengård says:

     Mo

     Hej. Skåne? Försök med Riksföreningen Nej till NATO. De har kontakter över hela landet.

     http://www.nejtillnato.se/

     På webbplatsen kan du i en meny längst upp använda Om Oss, och sedan Vår tidning för att få information om innehåll.

     Ur tidning nr 2, maj 2017, ges bara utdrag, men om du rullar ned en bit så hittar du en karta med kontakter, bland andra i Malmö/Lund och Helsingborg.

     Från Om Oss kan du också komma till Kontaktuppgifter.

     Hälsningar
     Björn Backengård

    • Björn Backengård says:

     Mo

     Hej, ett tillägg.

     Riksföreningen Nej till NATO har en facebooksida också:

     https://www.facebook.com/nejnato/

     Hälsningar
     Björn Backengård

 12. Åke says:

  Hur delaktig är man ?
  Och så var det det där med den avstängda s.k. Polen-kabeln, för planerat underhåll sägs det. Kabeln går där i området för attentatet.

 13. Pingback: En skyldig funnen | corneliadahlberg

  • Jonas says:

   Lunchklubben spekulerar i att Sverige var delaktig i krigsförklaringen mot Ryssland ( sprängningen av gasledningarna ) ) , självklart har de rätt. Sverige springer usas ärenden och har gjort sedan lång tid tillbaka och det har vi psykopaterna reinf_lt och b_ldt att tacka för. De fullständigt inkompetenta svenska politikerna har nu två gånger på rad 1.Nato ansökan och 2.sprängningen av de ryska gasledningarna gjort att det första Ryssland kommer att skicka en kärnvapen missil till när kriget väl bryter ut är Sverige.

 14. Per Sundberg says:

  En lysande artikel som avslutas med ett skratt. ”Annars drar jag av TV licensen från skattsedeln”.
  Det var ord och inga visor, haha.
  Måste ha en smula humor när det mesta är mörkt, härligt Peter Krabbe.

 15. Sture says:

  Jag har lyssnat på en ny profetia från Barry Wunsch från 22 september, som jag tror kan klargöra vad som är på gång. Den är bara på 5 minuter i denna tappning. Barry berättar här att ”The Lord” väckte honom på morgonen kl. 4.56 och berättade att de närmaste dagarna är mycket kritiska och kommer att ha bibliska proportioner därför att fr.o.m. nu förändras världen för alltid. Fr.o.m. årsskiftet är världen totalförändrad, säger han.
  Det som kommer att hända kommer att vara mycket glädjande för vissa men en fruktansvärd händelse för andra. Han manar oss dock att inte vara rädda och att inte misströsta. Det är inte sprängningarna av gasledningarna som ”The Lord” syftar på utan på någon nära förestående stor hemsk händelse i nordöstra delen av USA (New York?).
  Om man sätter samman detta med en tidigare profetia av Barry Wunsch om att det kommer att planeras för en stor sprängning i USA – som dock delvis misslyckas eftersom ”The Lord” lägger sin hand över den (den är postad på denna sajt tidigare)- så får jag fram denna bild, som är en gissning från min sida:

  Förutom att ”hålla nere Tyskland” så tror jag att sprängningen av gasledningarna fyller den funktionen att de provocerat Putin att säga att han kan komma att använda kärnvapen – om nödvändigt. Putin poängterade dessutom att han inte bluffar om detta. Då blir det fritt fram för globalisterna att skapa en ”false flag” (som med 9/11) genom sprängningar i nordöstra USA och omedelbart svara med vedergällning, som inte är någon vedergällning eftersom det var de själva som gjorde det. Så medan vi protesterar mot NATO-medlemsskap, så rullar det på i snabb takt. De ligger långt före oss i sin planering. Men de kommer att misslyckas. Så ha ögonen på en false flag i nordöstra USA och misströsta inte. De måste hinna med detta innan mellanårsvalet, så att detta val kan avlysas. Så detta kommer säkert att ske innan oktober månads utgång.

  • Tack Sture! Ja, en omställning är absolut i vardande. Jag ägnar mig inte längre åt kognitioner, utan litar enbart på min intuition – direktkontakten med källan/Gud. Det har inneburit flera spontana beteendeförändringar och det är genom dessa omedvetna beteendeförändringar utan inflytande av medveten vilja, som jag kan förstå att och hur jag ställer in mig på en tid – precis som Barry förutser för 2023.

   Många känner detta nu, och de som inte gör det, skulle absolut kunna göra det med en ökad grad av bön och meditation i vardagen. Vi har alla denna förmåga, det är intresset för andlig utveckling som saknas! Det är ju den som bryter igenom nu med chockverkan. Som Barry säger har inte satanisterna mycket att förlora, utan går ”all in” för att inte förlora det de vunnit, men tyvärr för dem, så är det så det ändå så det kommer att bli ändå, slutligen.

 16. Gasledningarna var Rysslans trumfkort och skulle kunna tvinga fram en fredlig lösning som EU, GB och EU inte vill ha.

 17. frejelina says:

  Skicka detta vidare till M, KD och SD! Förhoppningsvis finns någon enstaka med några hjärnceller i behåll!!!!

 18. Jonas says:

  Det är hela tiden dessa kopplingar. Den polske fd. utrikesministern Radek Sikorski som tackade usa för sprängningen av gasledningarna är gift med Anne Applebaum född i usa, judinna vars förfäder har rötter i Belarus.
  https://thesaker.is/germany-and-eu-have-been-handed-over-a-declaration-of-war/

 19. jesslar53 says:

  OT: Man hoppas nu att man avskaffar tjänsten Näthatsgranskaren med Tomas Åberg , som sysslar med att beivra äldringar som försagt sig på alternativmedia-

 20. Loa says:

  Jag har nu hört två dementier att Nord Stream 1 och 2 skulle ha sprängts; Den första är av Phil Godlewski https://rumble.com/v1m26qk-rapid-fire-september-29th-2022.html, den andra av Benjamin Fulford https://benjaminfulford.net/2022/10/03/shoot-to-kill-orders-issued-for-khazarian-mafia-bosses/. Phils är bäst… Fulfords scenario vore overkill, men det kan ju finnas andra motiv än pengar. Phils är ABSOLUT bäst (slutet). Har ju hänt på många platser senaste åren.
  Sen kan den historien vi dagligen presenteras vara så ovanligt vettlös och ond, att ovanligt många människor vaknar upp och – med rätta – undrar vad som händer i USA (o.a. västländer, denna gång Polen, Sverige), att KM styr och är sinnessjuka och vill vår död, denna gång medelst brist på bränsle. Igår medelst NATO, i förrgår medelst Ukraina. De uppvaknade såge då också hur servila, köpta politiker och journalister kontraintuitivt, sinnesdött och beordrat spånar att det vore Ryssland.
  De vaknar, därför att de liksom Jim Stone http://www.jimstone.is/1/.tk7.html drabbas av den regisserade skräckhistoriens iögonfallande tolkning:
  “ This was obviously an act of war by the United States that was done for the purpose of devastating Europe. It was probably ordered by Soros&Klaus for the purpose of facilitating the ”Great Reset”. It does justify an action by Russia, at the level of sinking a few Nimitz class aircraft carriers or quite frankly, whatever Russia decides to do. It is serious beyond serious.”
  Jag vet inte. Men tror att det är en multi-layer insats av white hats i ett slutskede. Och att de vinner.

  • Mo says:

   Loa, det kan mycket väl vara så, om alla tror att ledningarna har sprängts så blir de i praktiken obrukbara till gagn för många bla alternativa gasproducenter och framförallt för dem som vill få kontroll över Europas energiflöden, de kanske tom kan koppla in sig senare vid behov. För Ryssland är det ingen nackdel om leveranserna blir säkrare och ger bättre intäkter på annat håll. Nu kanske det finns någon försäkring som kan täcka upp för deras kostnader efter ”sprängningarna ”. Det blir troligen inga djuplodade undersökningar på internationellt vatten. Hela operationen med hundratals kilo dynamit på flera ställen på dessa havsdjup känns inte heller realistiskt.

  • Mo says:

   Loa, väldigt intressant länk på Fulfords sida som redovisar hur 100 000 judar
   3juli 1933 firar 3000 år av judisk historia. Manifestationen organiserades av Zionisterna i Amerika.
   Samma år 30 januari 1933 utnämndes Hitler till rikskansler.

 21. Loa says:

  J6-fångarna fortsätter att ruttna i det civiliserade USAs huvudstads häkten!!

  BREAKING: 34 US Political Prisoners in DC Gulag Demand Transfer to Guantanamo Bay to Escape Intolerable Conditions in Heartbreaking Letter
  2 okt. -22
  https://www.thegatewaypundit.com/2022/10/breaking-34-us-political-prisoners-dc-gulag-demand-transfer-guantanamo-bay-escape-intolerable-conditions-receive-rights-violent-foreign-terrorists/

 22. Sture says:

  @ Loa,
  jag har nu lyssnat på Phil Godlewskis förklaring till varför det inte varit en sprängning av NorthStream 1 och 2 – och jag finner ingen förklaring alls. Han sitter alltså i ett mörkt rum någonstans i USA och svarar på mängder av frågor från sina följare. Han uttalar sig sedan auktoritativt ungefär som ett orakel i Delfi – så här och så här är det. Varfifrån får han sina uppgifter? Han berättar inte det. Jag skulle tro att han får sina uppgifter ungefär som du och jag – genom att leta på nätet. Men då skall man redovisa detta.
  När det gäller Benjamin Fulford så har han tidigare berättat att han får mycket av sina uppgifter från den japanska maffian, som är underställd den khazariska maffian. Han kan kanske också få uppgifter från olika journalistkollegor runt om i världen – vad vet jag? Men det är OK.
  De svårigheter jag har med båda dessa är deras uttalande om ”kloner”. Tydligen har väldigt många människor dubbelgångare – och detta känner Godlewski i källaren och Benjamin Fulford i Japan till. I Godlewskis video uttalar han sig om Trump på hans senaste rally och säger att det var inte Trump utan en dubbelgångare. Blir inte detta lite löjligt? Tiotusentals människor, som bevistar dessa rallyn, får se Trump i sitt esse. En del kommer före och efter rallyt så nära att de kan tala med Trump mellan fyra ögon och t.o.m. ta på honom. Men Godlewski ”vet” att detta är en dubbelgångare. Har Godlewski och Fulford större förmåga än vanliga människor att avgöra vad som är original eller kopia, trots att de befinner sig långt ifrån skådeplatsen?
  När det gäller den aktuella sprängningen av NorthStream 1 och 2, så kan naturligtvis inte jag avgöra om man använt sig av fejkade bilder för att skapa ett falskt narrativ. Men även Lavrov och Putin har uttalat sig, vilket gör att jag tror att det verkligen skett. Och enligt min fantasi kan jag tänka mig minst två motiv till detta. Motivet till att man bara ville hitta på en falsk historia, förstår jag däremot inte. Och Godlewski förklarar inte detta.

  • Eclipse says:

   Även om det skulle gå att odla fram en klon i något labb med exotisk teknik vi inte känner till – hur får man klonembryot att snabbåldras till 75 års ålder?

  • jesslar53 says:

   Det finns många Godlewski , man får läsa ,lyssna och dubbelchecka dvs googla som även det kan visa sig tveksamt , sedan hamnar man någonstans i mitten av det sanna och osanna. Man bör informera sig om båda sidor av myntet.

  • Loa says:

   Sture
   Jo, det gör han:
   Hörde du inte sista frågan? 1.50.40
   ”Was Nord Stream a cover for blowing up large D.U.M.B.operation?”
   YEPP!

   Godlewski (säger att han) får sin intel från en mkt god ungdomsvän, som nu är mycket högt belägen. Han pratar om detta ibland. Sådana statements är few and far between, eftersom hans videor är så långdragna. Det ger på mig ett äkta intryck, när de kommer.

   Att få intel från maffia som förment är underställd KM (när har du hör Fulford säga det?) är ju en dröm för en sann murvel… Jag har bara hört honom tala om japansk maffia som mäktigare än regeringen, som han kallar slave gvt (under USA). Mäktigare = parallell. Större inflytande.

   Fulford säger uttryckligen att han inte vet något om kloner. Däremot body double vilket avser ersättare, stand in. Dessutom finns det CGI-teknik (Computer Generated Images) för tv.
   Trumps ersättare är en skådespelare som jag ICKE kan hitta nu: R D Steele som berättade och lade ihop bilderna. Otroligt lika. Kort namn.
   Det är väl självklart att man kan ta på en stand in..

   Biden iscensätts medelst gummimask, av flera personer. Många videor av skarven, även på andra, t.ex. påven, Fauci innan han försvann. Finns instruktionsfilmer, används ju i film, utförandet verkligen en konst.

   Godlewski och Fulford har antagligen större och annorlunda kontaktnät än vanliga människor. De kanske inte använde sin röntgensyn…

   • Sture says:

    @ Loa,
    du skriver: ”Att få intel från maffia som förment är underställd KM (när har du hör Fulford säga det?) är ju en dröm för en sann murvel…Jag har bara hört honom tala om japansk maffia som mäktigare än regeringen, som han kallar slave gvt (under USA).”

    I en av de första videorna jag såg av Fulford berättas det som du här säger. Men den japanska maffian berättade också för honom att det är inte de som bestämmer i världen och inte ens i Japan. Och den japanska maffian hade då berättat för honom att den khazariska maffian är mycket mäktigare och bestämmer den japanska maffians handlingsutrymme (ungefär så).

    Du får gärna tro på gummimasker och GCI-teknik (som naturligtvis finns inom film) för mig. Men jag gör inte det. När det gäller Trump, Fauci, John Brennan, Nancy Pelosi etc. så är detta inga ”body doubles” utan de är fortfarande livs levande. För någon vecka sedan var det en intervju på CNN med John Brennan som uttalade sig om att sprängningen av North Stream 1 och 2 utförts av Ryssland. Och han skulle enligt en förment ”patriot” blivit avrättad på Guantanamo för flera år sedan. Det var ingen ”body double” utan John Brennan livs levande.
    Med ditt perspektiv blir ju allt ett enda gungfly. Vem skall man lita på när det gäller att avgöra om det rör sig om ett original eller en ”body double”? Är det Phil Godlewskis högt uppsatte barndomsvän eller Benjamin Fulford i Japan? Hur vet du personligen att de talar sanning eller ens sitter inne med sanningen?

    • mats says:

     Jag har väl också sett en del av Godlewski sedan han kom med det sensationella uttalandet i juni om att supreme court ogiligförklarat valet. Om det är sant eller inte lär vi väl få se. Jag tycker han är svårläst, har han info som andra inte har eller är han en bluff. Han är också en stor förespråkare av en platt jord utan att riktigt förklara det. Jag fattar i alla fall inte riktigt vad han säger. Jag tror inte på att pipeline affären har något med DUMBs att göra. Mycket troligare med historien om ett amerikanskt plan som åker från USA, lufttankar i över en timme o sedan cirkulerar över brottsplattsen innan det åker hela vägen tillbaka till USA. Det finns video som påstås visa på att man möjligen släpper något tungt över målet. Detta skulle då vara ett nytt ubåtsvapen som spränger ledningen. https://www.youtube.com/watch?v=XPUwgaAScp8&t=0s
     Jag tror inte på dubbletter o kloner o definitivt inte under Trump rallyn. Dock jag har under sista året i alla fall börjat fundera på att det kanske trotts allt finns masker som används ibland. Julie Green hade ju nyligen en video om att Biden ska bli unmasked. Behöver inte betyda att han har mask men ni får titta o lyssna till den videon om ni är intresserade, senaste månaden. Julie själv antyder ju i samma video att något är skumt med Biden

     • Sture says:

      @ mats,
      ”unmasked” betyder också att någon skall ”kläs av” och behöver inte betyda att någon har gummimask på sig, som skall tas av. Och det är väl detta avklädande som just nu kommer att ske med Hunter Bidens laptop och tror att det är detta som Julie Green syftar på. Har svårt att tänka mig att ”unmask” här betyder att en gummimask skall tas av – och någon annan framträda bakom masken. Vem då? Adam Schiff? Och i vilket syfte har det i så fall funnits någon bakom masken som mumlat dessa obegripliga meningar?

      • mats says:

       Jo jag förstår vad unmasked normalt betyder.

       Det är ju inte så att jag är övertygad om att masker används, jag börjar bara känna mig osäker på mitt kategoriska avvisande av iden . Jag tror att många skulle kunna spela en förvirrad Biden, en Trump som håller tal kan nog bara spelas av honom själv.

       Då det gäller Green så säger hon i videon Biden will be unmasked att Kamala visste hur svag o sjuk Biden var o att hon trodde att hon skulle bli president. Nu har hon dock insett att hon inte blir president därför att Biden ersatts av en imposter. Lyssna mellan 19 o 22 där hon förklarar lite mera men även i början av videon där hon mera ordagrant delger profetian

       https://rumble.com/v1j6u7r-the-biden-will-be-unmasked.html

       Jag är i stort optimist igen, kanske inte alltid så välgrundat men det är en känsla.

    • Loa says:

     Sture
     Hur vet du personligen att dina profeter talar sanning eller ens sitter inne med sanningen?

     • Sture says:

      @ Loa,
      det är intellektuellt ohederligt att ge ett svar som inte är ett svar utan en motfråga. Det är att slingra sig och krumbukta sig. Det gällde frågan om hur Phil Godlewski i källaren och Benjamin Fulford i Japan kan veta vilka som är original och vilka som är kopior, långt ifrån händelserna. Frågan är viktig att besvara annars befinner vi oss på ett gungfly. Svara på den frågan först – inte bara för min skull utan för din egen – så skall jag sedan ge ett utförligt svar på hur jag ser på detta. Det lovar jag.

      • Loa says:

       Det var ingen motfråga. Det var en parallell.

      • Sture says:

       @ Loa,
       det är i så fall en parallell som haltar.

       • Erik says:

        Nej, ingen evolution men väl en anpassning. Du är en mycket lärd och bildad man till lika andlig. Har lämnat det jordiska bakom mig och har ägnat de senaste två dygnen åt Tomas godspel och the godspel of James samt ”the nature of the rulers” ( Nad hammaid – högaktuellt i denna onda tid vi lever i) men framför allt Pythagoras talfilosofi verkligen givande. Det har gett mig på ett nytt tänkande. Talfilosofin gör gällande att en enhet, allt, hela världsalltet, som innehåller allt är ett. Två blir således inte allt plus allt utan istället allt delat med två. Ju större tal ju fler gånger delar man allt som blir lika med ”ett” inte är att tal.

        Vi tänker desto större tal ju mer, men de tänker tvärt om. De vi ser och upplever är blott delar, för vi upplever och ser inte alltet. Detta sätt att angripa matematikens grund ger stora och många fördelar. Det är så mycket lättare att addera och svårare att dividera. Vi ser inte allt. Vi ser inte hela Sverige men vi kan göra oss en föreställning om det vi inte ser och inte känner till som är en del av allt. Här får man de kända och okända på köpet. Det medvetna och det omedvetet.

        Ritar vi i tre punkter i en rad och under den raden en ny rad med tre punkter och visar detta för en försöksperson i en 10 delar av en sekund vet intuitivt alla att det är sex punkter som skrivs med symbolen 6. Men talet sex och symbolen finns bara i våra hjärnor. Du kan inte gå ur på ett fält och plocka upp sex som ligger där färdig. Men, det finns ju inget som säger att vi inte kan betrakta punkterna individuellt utan att någonsin ens komma på tanken att addera dem. Vi tänker alltså i koncept. Ett koncept är i våra hjärnor alltid singularis, aldrig pluralis.

        Detta medför att vi lätt kan duperats när vi lär oss att tänka och öva i koncept, som inte behöver vara sanna. Dagens skolsystem gör inte skillnad på lågbegåvad, medelmåttan eller den högbegåvade för alla tränar i att repetera och lära sig utantill koncept – aldrig förstå något. Förstår man från början kan ingen lära ut ett falskt koncept, för det är ologiskt. Detta är essensen av ondska.

 23. Mjölner says:

  Tyskland och övriga användare av Rysk gas genom NordStream har nu två gasräkningar att betala. Den icke levererade ryska och den kommande importerade amerikanska. En rekordnota. EU/vasallstaterna har nu sanktionerat sig in i helvetet.
  Man sitter nu stadigt i knäet på Onkel Sam. Ryssland har definitivt vänt ryggen åt väst. EU/USA/NATO vägrar förhandla. Tyskland har dessutom fått ett fett krigsskadeanspråk från Polen. Kriget i Ukraina fortsätter tyvärr.
  Tyskland är kontraktsbundet skyldigt att köpa minst 40 miljarder kubikmeter rysk gas om året fram till 2030 enligt en artikel i Nyhetsbanken. På samma ställe sägs att de saboterade ledningarna korroderar på grund av saltvatten och går således inte att reparera utan måste läggas om. Ryssland behöver inte ta till några åtgärder för att hämnas utan avvakta. EU har straffat ut sig och får nu lida för sin dumhet.

 24. Erik says:

  Vi kom in på ett ganska viktig spår när Sure tog upp frågan om människor från vissa bakgrunder går att lita på eller inte. Det finns många bottnar i detta och anser att detta är rätta domänen att föra samtalet vidare på.

  Det har postulerats många gånger att NWO och The Grate Reset har som mål att göra oss alla till slavar. Det är de yttersta och främsta blodlinjerna: Rothschild, Rockefeller, Astor, Bundy Bloodline, Collins, DuPont, Astor, Bundy, Freeman, Kennedy, Li, Onassis – de så kallade Illuminati families som äger och styr världen.

  Den moderna demokratin, som vi känner den, är inte mer än 250 år gammal. Världen har alltid styrts av de med absolut makt, de som visste hur man kontrollerade rikedom och resurser och det är ingen skillnad idag mot igår. Poängen är att det vore omöjligt att nå detta mål om inte hela maktapparaten kring dessa familjer också ville det samma: för det är dom som är de VERKLIGA slavarna. Är ni med mig? Alla våra politiker och ledare Bildt Reinfeldt osv… Vi tror att det bara handlar om pengarna, positioner möjligen uppressning men så enkelt är det inte.

  Nu ska jag in på ett område som få klarar att hänga med på men den verkliga makten över andra människor får man inte genom att de väljer att följa en, eller att man hotar eller mutar. Vi vanliga dödliga väljer ju att ta ett visst jobb – slavarna de tvingas jobba för dig och den ultimata maken är när de inte ens vet om att de är tvingade dvs totalt kontrollerade och styrda utan att ens veta om det.

  Det finns flera skikt mellan Illuminati families och de vi ser som makten (applikationslagret) som vi inte ser som utgör en styrande hand eller rådgivarna som i själva verket är som programmerare och de vi ser som makthavare är mer som program.

  Detta är något jag har halkat in på eller precis funnit. Det öppnar i vart fall fönster som vidgar ens vyer en smula.

  • Mo says:

   Vi är inprogrammerade att tänka i vertikala hierarkiska banor men bärverket finns i horisontella system. Jesuiterna var som Savalle har visat ett sådant. Det bärs av hängivenhet, en styrka som överträffar allt. Men hur mycket av deras makt som kvarstår idag känns väldigt osäkert.

   • Savalle says:

    Ännu en gång ser jag mig nödsakad att rätta något felaktigt som sägs om mig. Det har jag aldrig visat! Läs gärna Del 4 – 7 i min artikelserie om Katolska kyrkan! Där får du en bra bild av Jesuitorden, som är strängt hierarkisk och fortfarande i allra högsta grad verksam:
    https://newsvoice.se/author/savalle/

    Och i det sammanhanget så googla gärna utförligt på den ”grå eminensen” Hans Josef Maria Globke, mannen som styrde Tyskland i kulisserna under ett halvt århundrade. Han gav instruktioner till såväl Adolf Eichmann som Konrad Adenauer, precis som en annan ”grå eminens”, Edward Mandell House, styrde USA under lång tid bakom mer framträdande formella makthavare. Båda tillhörde samma – till stor del dolda – hierarki. Här är några intressanta uppgifter:
    https://www.deutschlandfunk.de/ein-loyaler-schreibtischtaeter-im-kanzleramt-100.html

    • Mo says:

     Hej Savalle, vad fint att du kommer in och förtydligar om Jesuiterna som du har stora kunskaper om. Från min sida var inte tanken att upphöja någon organisation utan jag valde dem mer som ett exempel. Det jag är ute efter är mer att vi har synliga oftast avgränsade maktstrukturer i samhället som tex monarkier, statsledningar osv men att de kanske ändå inte har så stor påverkan som vi tror. I bakgrunden kan finnas andra omfattande organisationer, som arbetar på ett annat sätt, horisontellt eller cirkulärt även om det inom deras verksamhet finns starka lednings och styrningssystem. De är inte bundna av nationsgränser och drivs ofta av inre kraft eller övertygelse. Transparensen är låg. Pengar eller det materiella är egentligen underordnat för dem det är ett medel, makten är det viktiga. Deras inflytande kan vara mycket stort men vi förstår inte hur. Jesuiterna är ett exempel, sionisterna ett annat. Sedan kan man fundera över om det finns band mellan dem och isåfall vem som har influerat den andra.

     • Savalle says:

      Hej, Mo, och tack för dina uppskattande ord!

      Jag håller delvis med dig. För många enskilda individer inom Jesuitorden är pengar enbart ett medel till makt för den organisation som de svurit total lydnad till. En jesuitpräst avlägger löfte om fattigdom och kyskhet för egen del, men det betyder inte att var och en av dem måste leva så. Om den överordnade hierarkin bestämmer att en individ kan användas bättre på annat sätt, så kan levnaden bli helt annorlunda i dessa avseenden för denne. Och långt ifrån alla jesuiter är prästvigda. Det finns ett stort antal som svurit total lydnad och utbildats av dem, men som utomstående inte har någon kännedom om vem de tjänar. De kallas ”coadjutorer”, medhjälpare, och agerar i hemlighet. Ibland blir någon av dem avslöjad, eller går att spåra, men de flesta av dessa agenter lever ett dubbelliv. De kan vara politiker, jurister, opinionsbildare, skådespelare med mera.

      John Adams, som var USA:s 2:a president, skrev så här om Jesuitorden i ett brev den 6 maj 1816 till Thomas Jefferson, som var USA:s 3:e president (Jesuitorden förbjöds i nästan hela världen 1773 och gick då under jorden och bildade då andra hemliga militära religiösa organisationer, exempelvis Illuminati, 1796, men återuppstod igen 1814):

      ”I do not like the late Resurrection of the Jesuits. They have a General, now in Russia, in correspondence with the Jesuits in the U.S. who are more numerous than every body knows. Shall We not have Swarms of them here? as many Shapes and disguises as ever a King of the Gypsies, Bamfied More Carew himself, assumed? In the shape of Printers, Editors, Writers School masters &c. I have lately read Pascalls Letters over again, and four Volumes of the History of the Jesuits. If ever any Congregation of Men could merit, eternal Perdition on Earth and in Hell; according to these Historians though like Pascall true Catholicks, it is this Company of Loiola.”
      https://founders.archives.gov/documents/Adams/99-02-02-6595

      När det gäller band mellan jesuiter och sionister så vill jag ännu en gång hänvisa till den den här mycket väldokumenterade boken:
      https://www.bokus.com/bok/9780983262701/solving-the-mystery-of-babylon-the-great/

      Det pågår just nu ett intensivt arbete med att ena alla religioner under Vatikanens ledning. I Abu Dhabi byggs Abrahamic Family House – en synagoga, en moské och en katolsk kyrka ihop.

      Och söndagen den 13 november ska en ekumenisk ceremoni, där judar, katoliker och representanter för andra trosinriktningar kommer att delta, äga rum på Sinai berg, alltså där som Moses tog emot de tio buden. Här är ett dokument som redogör för vad denna ceremoni har för syften och mål:
      https://interfaithsustain.com/returning-to-mt-sinai/

      I dokumentet framkommer det att tio nya bud ska presenteras. Det för tankarna till Georgia Guidestones, eller hur?

      • Savalle says:

       Rättelse:

       John Adams, som var USA:s 2:a president, skrev så här om Jesuitorden i ett brev den 6 maj 1816 till Thomas Jefferson, som var USA:s 3:e president (Jesuitorden förbjöds i nästan hela världen 1773 och gick då under jorden och bildade då andra hemliga militära religiösa organisationer, exempelvis Illuminati, 1776, men återuppstod igen 1814):

       • Mo says:

        Ja, nätverket är stort och komplext. De har familjerna i sitt nät det är känslan man får. Blod begränsar, anden har vingar

        • Mo says:

         Jag tycker att det finns mycket som talar för att Cabalen har varit direkt underställda Jesuiterna. Vidare pekar mycket mot att sionisterna fick stöd av Jesuiterna i samband med övertagandet av Palestina och den senare omvandlingen till staten Israel. En anledning är det vi ser nu, kristendomens återkomst för upprättandet av det nya( andliga ) ekumeniska Jerusalem. Deras inblandning i Holocaust är även uppenbar och lämnar sina tydliga spår. Titta på Fulfords video i Loas kommentar ovan, man förstår hur sammanvävt och planerat händelserna är.

         • Savalle says:

          Jag instämmer, Mo.

          Judeförföljelsen och Holocaust bäddade för grundandet av staten Israel. I boken Exploding the Israel Deception av Steve Wohlberg får vi veta syftet bakom skapandet av staten Israel.

          • Mo says:

           Ashkenazernas utsatthet är mycket gammal. Det finns säkert något där som vi inte förstår.

           https://sv.wikipedia.org/wiki/Ashkenazer

          • Mo says:

           Å andra sidan kan man tänka så här, om det nu framförallt var kristnas förtjänst att Palestina, som i vid tiden var en i det närmaste övergiven öken, frigjordes för bosättning. Då kan man ifrågasätta judar och muslimers krav på ensamrätt. Landet måste vara tillgängligt för kristnas bosättning och mötesplats för vederkvickelse. Då får katolska kyrkan ändå anses som den starka part som kan företräda våra intressen.
           Judarna är de som starkast har förespråkat EN värld utan gränser, det måste gälla inte minst i detta sammanhang. Det är de kristnas heliga hem för väldigt många som vill vara med och vårda landet
           Så jag är försiktigt positiv till den samlande eukemiska tanken på Sinai berg.

         • Savalle says:

          ”I wished to gain access to the Pope (not without first assuring myself of the support of the Austrian church dignitaries) and say to him:
          Help us against the anti-Semites and I will start a great movement
          for the free and honorable conversion of Jews to Christianity.”
          Theodor Herzl, ”THE COMPLETE DIARIES OF THEODOR HERZL”, page 7

          Lyssna på denna video! Enormt klarläggande och här får vi veta ursprunget till ordet Holocaust:

          (Exploding The Israel Deception – Catholic Roots Of Zionism)

      • Mo says:

       Det blir nog tio nya bud för uppfyllandet av klimatmålen ? Som i sin tur har dikterats av WEF.

       • Savalle says:

        Klimatmålen finns redan formulerade i den påvliga encyklikan LAUDATO SI’:
        https://www.vatican.va/content/francesco/en/encyclicals/documents/papa-francesco_20150524_enciclica-laudato-si.html

        WEF övervakas av Vatikanens Dicastery for Promoting Integral Human Development och WEF:s grundare och exekutive ordförande, Klaus Schwab, är jesuitskolad och har nära relationer till påven.

        När ska människor förstå att FN, WEF, oligarker, Vanguard, Blackrock med mera alla är kopplade till Vatikanen???

        ”Alla vägar bär till Rom”, förtäljer ordstävet.

        USA:s tidigare ambassadör vid Heliga stolen i Rom, Francis Rooney, säger i sin bok The Global Vatican att Katiolska kyrkan har en kolossal – och för den utomstående – oöverskådlig organisation.

        Det är som en bläckfisk med mängder med armar.

        Ledare för nationer och multinationella företag kommer till Vatikanen för att få instruktioner. Här är ett exempel på det:

        ”The CEOS of Visa, Bank of America, Salesforce and other Fortune 500 companies have joined the Council for Inclusive Capitalism With the Vatican.
        The council, led by Pope Francis, will promote a more inclusive form of capitalism, encouraging leaders to advance fairer policies and reduce inequality in society.
        The members companies represent more than $10.5 trillion in assets under management.
        ”This Council will follow the warning from Pope Francis to listen to ‘the cry of the earth and the cry of the poor’ and answer society’s demands for a more equitable and sustainable model of growth,” a representative from the council said.”
        https://www.businessinsider.com/business-leaders-join-pope-francis-promote-council-inclusive-capitalism-2020-12?r=US&IR=T

        • Mo says:

         Samtidigt måste man förstå att den protestantiska kyrkan med sitt upphöjande av arbetets dygd i kombination med förkastandet av personlig vinning som världslig svaghet har varit kapitalismens bränsle och det har berikat fåtalet.

         • Savalle says:

          Den protestantiska kyrkan har sålt sig till Katolska kyrkan. Men det är något nytt på gång, något i stort sett oorganiserat som dyker upp över hela jorden och som ger oss hopp och sanning.

        • Erik says:

         Savalle, varför skivar du inte katolska kyrkans roll i Vietnamkriget? USA manipulerades till att stödja det katolska förtrycket i Vietnam av de fredliga buddhisterna förtäckt som en kamp för att bekämpa kommunismen. Hur brutal förföljelse av vietnamesiska buddhister ledde till upplopp och självmord. Varför USAs engagemang i Vietnam slog tillbaka på dem själva och varför Vatikanen bytte sida och ingick ett hemligt avtal med Ho Chi Minh.

         Den katolska kyrkan hade alltså en roll i att starta Vietnamkriget och det var ett religiöst krig,

         • Savalle says:

          Det är alldeles riktigt, Erik, och jag funderar på att ta upp mitt skrivande av artiklar igen. Då skulle jag skriva om krigen.

          Här är en utomordentligt klargörande bokläsning om Katolska kyrkans religionskrig i Vietnam:

          (”Vietnam, Why did we go?” Avro Manhattan)

      • Erik says:

       Detta påminner om en text från PC Jersils Bok:” Geniernas Återkomst”. När Chrusjtjov skall avgå ger han Brezjnev två brev med instruktionen: ”När den politiska situationen blir omöjlig och du inte vet hur skall göra öppna första brevet”.
       Brezjnev blev därmed Sovjetunionens ledare. Allt gick bra men situationen förändrades och blev mycket riktigt omöjlig och han öppnar således första brevet och till sin förvåning finner han bara en mening: ”skyll allt på mig”.

       Brezjnev klarade sig, allt flöt på bra men så blev den politiska situationen återigen helt omöjlig var vid han öppnar brev nummer två och återigen bir han förvånad när det står i en mening: ”Skriv två nya brev”.

       • sasser says:

        En mycket intressant koppling, Erik!

        Och till skillnad från Brezjnev i PC Jersilds fiktiva roman med brev från Chrusjtjov så svarade Thomas Jefferson på John Adams brev. Han skrev:

        ”I know nothing of the history of the Jesuits you mention in 4. vols. is it a good one? I dislike, with you, their restoration; because it marks a retrograde step from light towards darkness.”
        https://founders.archives.gov/documents/Jefferson/03-10-02-0173

        • Savalle says:

         Hoppsan! Savalle ska det vara.

         • Erik says:

          Hmm…. Sasser? Sawalle? En identitetsförvirring 🙂

          • peterkrabbe says:

           Savalle unmasked….😊

          • Savalle says:

           Det är min profil som har sammanställts av Newsvoice på mitt gmail-konto. Jag kan enbart använda det på Newsvoice, men det kommer automatiskt upp på Peters blogg också, så jag behöver ändra till yahoo-adressen varje gång jag kommenterar här, men ibland av bara farten missar jag att radera övriga uppgifter, alltså (c/o) Sasser(sson), redaktören för Newsvoice.

           Signaturen Savalle, som jag ju använt mig av under rätt många år nu är en något fransk variant av mitt namn: sa vallée = hans dal. Jag heter ju Hans Dahl.

   • Erik says:

    För att förtydliga: alla de makthavare som vi ser som makthavare (applikationslagret) de som så att säga frontar oss folket, väljs ut tidig i livet – de har de rätta förutsättningarna och det har inget med ideologi eller åsikter att göra alls. Gemensamt är att de är programmerbara på grund av sina djupa och tidiga störningar i personligheten. Detta kanske låter motsägelsefullt men vad de har gemensamt är att när skadar andra (landet – massinvandringen Reinfeld) och i förläningen även sig själva (självskadebeteende) så gör att de känner sig levande, uppfyllda. Det som skulle få en vanlig människa att må dåligt av, mår dom bra, livet blir spännande. Det har också beroendeproblematik men inte nödvändigtvis av alkohol, piller eller droger utan beroende i bemärkelsen osjälvständiga. Bandet och lojaliteten som de känner och visar makten, till exempel till Soros (Anni Löv kramandes Soros i Svenska riksdagen) som omvänt är förklätt i rädsla för att bli övergivna. Hur skulle dom tas emot och klara sig utan bidrag och få gå till arbetsförmedlingen?

    De har en flackt emotionellt inre landskap. De känner ingen ånger eller dåligt samvete men det vet ironiskt nog att de är dåliga människor och det är ur detta som självskadebeteendet kommer ur; en sorts självbestraffning, ångestlindrande. Dom kan med lätthet skada andra men aldrig makten, på samma sätt som psykopatiska drogmissbrukare aldrig skadar den som säljer droger till dom.

    Löfven växte upp på ett av de värsta barnhemmet Sverige haft, där misshandel och sexuellt våld var legio för att sedan försätta landet i samma skräck, via massinvandringen.

    Dom förstör allt omkring sig. På ytan är dom ofta självgoda (Bildt) och blir upphetsade av pengar och makt. De kan lova heligt och dyrt (vallöften) för att sedan svika hur lätt som helst utan att känna något alls – promiskuösa i sina utspel.

    Det är dessa människotyper som värvas till maktpositioner. De är lättprogrammerade. Dom skulle aldrig hoppa av och bli visselblåsare. Det finns inte på kartan.

    Jag gör detta extra tydligt då det är lätt att jämföra med sig själv – det görs omedvetet att man utgår ifrån sig själv och som ofta hör man att människor inte förstår sig på makthavare.

    • Jonas says:

     Bra skrivet och stämmer säkert till 100%. Skulle det trots allt komma in en ”normal” person med lite vett och intelligens i maktens sfär så antingen bryts de snabbt ner till en marionett eller så manipuleras de bort, väljer att avgå eller så ”tages de af daga”. Finns ingen normal människa som kan arbeta i sådana miljöer.

     • Erik says:

      Förmedlingen inte.

      Du arbetar inom kommunen eller hur?

      En gång har jag arbeta på en stadsdelsförvaltning o boy… Det var en shock. Att ha en politisk styrd organisation som arbetsgivare var nog en av mina värsta upplevelser på en arbetsplats. Auktoritära, lata och inkompetenta chefer och alla samlande under en och samma tak. Dessutom som du stå ut som icke vaccinerad? Att du orkar?

 25. Benny says:

  Inte ens när USA erkänner att de ligger bakom sabotaget på gasledningarna vill det officiella Sverige befatta sig med sanningen utan hittar på mer eller mindre krystade ”förklaringar” som pekar ut Ryssland själva för att spränga upp miljarder dollar av egna investeringar. Den en mer idiotiska teorin än den andra målas upp i media för att lura vanligt folk att fortsätta stödja globalismen och deras krigsmaskin Nato. Och tyvärr många tror på skiten media hittar på och dimridåerna väller ur propaganda-apparaten på de olika redaktionerna som har betalt att vilseleda. En del fattar inte ens att det är propaganda, hjärntvättade som de är, utan tror det är nyheter. Det är inte Ryssland som för ekonomiskt krig mot EU det är det USA som gör men dumskallarna i Bryssel är alltför korkade för att begripa ens enkla orsakssammanhang.

 26. Griesemann störtade med sitt plan i havet. Det var han som skulle sköta underhållet på Nordstream 1 och 2.
  ”1975 grundade den entreprenöriella tyska ingenjören Peter Griesemann sitt kontor för konsulttekniktjänster (Consultiung Engineers), som genom åren blev Griesemann Group. Det är en klassisk tysk framgångssaga för små och medelstora företag: 1600 anställda, platser i 40 länder och är aktiv inom konstruktion och underhåll av industrianläggningar av alla slag. I det petrokemiska klustret runt Leuna, men också i infrastrukturprojekt och det är här det blir intressant: Griesemann Group har kontraktet att underhålla Nordstream Pipelines 1 och 2.
  Den 04.09.2022 lyfte Peter Griesemann i sin Cessna Citation 551, en tvåmotorig affärsstråle i Jerez de la Frontera, Spanien, för att flyga hem till Köln. Strax efter att ha kommit in i franskt luftrum förlorades kontakten med flygplanet och franska stridsflygplan tog till himlen för att eskortera Cessna. Deras piloter rapporterade att det inte fanns någon i cockpit och att flygplanet förmodligen var på autopilot.
  Otroligt nog gjordes inget ytterligare ingripande av varken fransmännen eller tyskarna när Cessna kom in i tyskt luftrum, som den flög helt över innan den lämnade sin marschhöjd på 11 km över Lettlands vatten, cirklade och tappade höjd innan den slutligen kraschade i Östersjön.
  Det är helt otroligt att ett jetplan som ingen visste om det var på autopilot eller kapat, oavsett om det var fjärrstyrt och laddat med sprängämnen, tilläts flyga över städer, industrianläggningar och kärnkraftverk över hela Frankrike och Tyskland innan det sågs krascha i Östersjön (åtminstone på radar) på ett till synes kontrollerat sätt.
  Det finns bara en förklaring till detta: beslutsfattarna vid fransk och tysk flygledning visste att det inte fanns någon fara från denna Cessna. Vilket omedelbart väcker frågan om hur de kunde ha vetat det och det finns bara en förklaring till det också: eftersom de fick höra av de människor som organiserade denna ”olycka”.
  Nu är nästa fråga vem det kan vara och det är lätt att svara på, för vem har makten att tala om för den franska och tyska flygledningen vad som kan hända i deras luftrum.
  Endast de amerikanska tjänsterna kan göra det … vilket gör parallellen till Enrico Mattei uppenbar och ganska tydlig att Peter Griesemann likviderades av amerikanerna.
  Hans kunskap, hans inflytande och hans nätverksförbindelser kunde ha blivit ett verkligt problem för amerikanerna efter deras attacker mot Nordstream.
  Den 4 september 2022 förhindrade de inte bara detta, de gav också en omisskännlig demonstration av deras allmakt på Natos territorium: det räcker att ha potential att komma i vägen för att elimineras.”
  Kommentar inlagd på Moon of Alabama av wagelaborer | 5 oktober 2022 1:26 utc | 245

  • peterkrabbe says:

   Om detta stämmer kan man lätt se ett samband med sprängningarna. Jag kan se ett scenario där Griesemann blivit uppvaktad i syfte att lämna ut information som kunde underlätta sprängningarna, men kanske vägrat att medverka eller gå NATO:s ärende i ett sådant syfte. Med ett nekande följer automatiskt en ”olycka” i syfte att undanröja läckage av information som pekar mot förövaren. Den måste då omfatta hela familjen, som ju får antas ha fått kännedom om planerna.
   Cynismen blir ju total när planet fås att störta över samma gasledningar bara ett par veckor innan sprängningen. Därmed har man också satt ett visitkort på attentatet, andra till varning för att ge tummen ner åt NATO/ Khazarmaffian.
   Detta är naturligtvis en spekulation, inte fakta, men närmare lär vi inte komma.

   • Jonas says:

    Kommer ihåg löpsedlarna om denna flyg olycka men har för mig att herr Griesemann hade både fru och dotter ombord på planet.

   • Javisst är cynismen total! Varför störtade planet utanför Lettland efter att ha farit omkring ett bra tag! Svaret är givet i alla fall i min värld. Peter Griesmann, frun, dottern och hennes kille dog. Dottern var utbildad pilot. Kvar i Tyskland är en eller två söner. Hur mår han/dom? Men det skiter väl makten i.

    Minns flygolyckan 8 mars 2014 då MH 370. Malaysia Airlines Flight 370 även kallad för China Southern Airlines Flight 748 genom ett codeshare-avtal, var en reguljär flygning från Kuala Lumpur, Malaysia till Peking, Kina som försvann den 8 mars 2014. Ombord fanns totalt 227 passagerare från 15 olika länder samt 12 besättningsmän. Den sista kontakten med flygledningen ägde rum mindre än en timme efter start. Läste senare att ombord fanns ett gäng från ett företag som innehade en massa patent. Så då dödar man alltså en masse för att komma åt några.

    Titanic – var väl samma sak. Man ville åt tre personer som var aviga mot att Federal Reserve skulle bli privatägt genom en kupp 2013 om jag inte missminner mig. Uppdatering önskas.

    Så har vi Katyn. Inte massakern under andra världskrigen utan 2010 då nästan hela polska regeringen störtade. Ja, vilka låg bakom det med tanke på att i regeringen fanns en motståndare – riksbankschefen – mot att dra in Polen i det ekonomiska samarbetet i EU. Lite mycket nedtystat om ni frågar mig.
    Bland de döda den 10 april år 2010 fanns den polska nationens elit. Presidenten Lech Kaczynski och hans fru Maria Kaczynska; riksbankschefen och parlamentariker och flera ur landets militära ledning. Tillsammans var de på väg mot Katyn ett par mil från Smolensk för att delta i en minnesceremoni. Där ute i skogarna kring byn Katyn mördades tusentals polacker av den sovjetiska hemliga polisen 1940.
    https://www.svd.se/a/10fc770e-9f7f-33b9-ade3-2228a808450c/flygolyckan-rev-upp-historiska-sar

    Man kan också fråga sig varför Japan drabbades av en tsunami – Fukushima. Varför ville man straffa Japan?

    • Loa says:

     1913… 🙂

     Fukushima – jag hörde först att Japan sålde uran från reaktorn till Iran, vilket Israel skulle statuera exempel mot; verkställt av the Dimona Dozen. http://www.jimstone.is/fukureport1b.pdf

    • Loa says:

     Fulford menar https://benjaminfulford.net/2022/09/30/benjamin-fulford-friday-qa-video-9-30-2022/ vid 7.40 att Fukushima var en drastisk fördröjningsåtgärd – i raden – av US Corporation, som hela tiden fallerar – de fiktiva pengarna saknar täckning. Av samma skäl (bl.a.) skedde 9/11 och covid; ibland har Öst faktiskt kollrats att backa upp dollarn med guld.

     • Ja Loa! Börjar man rota så finner Follow the money alltid sin täckning! Här lite om Titanic som förmodligen var ett gigantiskt försäkringsbedrägeri. Henry Makow är intressant. Tror han är mer trovärdig än Fulford.

      ”The Titanic’s sister ship, the Olympic, damaged in a collision, was uninsurable and destined for the scrapyard. The fate of the White Star Line and Belfast Shipyards hung in the balance. The Olympic was disguised as its sister ship, the Titanic, and deliberately …”

      According to Robin Gardner’s book, ‘Titanic, the Ship that Never Sank?’
      the seeds were sown for an audacious insurance scam – the surreptitious switching of the identities of the two ships, Olympic and Titanic.”

      https://henrymakow.com/was_sinking_the_titanic.html?_ga=2.105330883.1574015610.1665406846-95802885.1647528064

      • Loa says:

       Ja, det stämmer att det var Olympic som sjönk 1912; ett försäkringsbedrägeri. Men dessutom skulle ett par Fed-motståndare tas av daga, den ena Astor. Alltså det kommande etablerandet av Federal Reserve 1913, redo att pumpa ut lån inför världskriget 1914…

       Benjamin Fulford är reporter. Han återger.
       Henry Makow has an ax to grind, som avhoppad jude. Noggrann och njutbar, glöden vänd 180 grader..

 27. Om vi sätter ihop amerkanska örlogsfartygs/militära helikoptrars rörelser i det aktuella området med svenska marinenheters dito under bortkoppling av transpondrar för att undanröja detaljerad ‘diagnos’, framträder åtminstone för mig en North Stream-situation som är operationellt genomförd under överinseende av NATO med understöd av Sverige. Till yttermera visso försiggår troligen nu en ‘cover up’-operation, också understödd av vårt land, eftersom Sverige på egen hand, under förevändning av ‘säkerhetspolisiär undersökning’, proklamerat undantag för fartyg mm. att komma i närheten av de aktuella områdena. I detta hänseende agerar Sverige utanför sin jurisdiktion, eftersom det aktuella området ligger på internationellt vatten, utanför svenskt territorialvatten. Det spelar ingen roll om området ingår i Sveriges ‘ekonomiska zon’. De enda länder som i det aktuella internationella vattnet enligt havsrättsöverenskommelser har rätt till undersökningar och åtgärder i det aktuella området är de länder som äger installationerna där. Det är Ryssland genom Gazprom och Tyskland. Gränsdragningarna i Östersjön är förankrade i gamla havsrättsöverenskommelser, där Sverige och tidigare Sovjetunionen, vars rätt övertagits av Ryssland, har angett territorialvattengränser såväl som ekonomiska zoner såväl som utbredningen av internationellt farbart vatten.
  Det börjar likna Estonia-efterspelet, där Sverige agerat med utgångspunkt och hänsynstagande till odeklarerade militärstrategiska överenskommelser, vars intressenter torde vara likartade med den aktuella situationens.
  Allt kommer att tystas ner och beskyllas på andra än de som tjänar mest på uppkommen situation.

  • peterkrabbe says:

   Det är mycket troligt att man har velat göra Sverige delaktigt, även om det kanske är marginellt, i syfte att testa Sveriges solidaritet mot NATO i en skarp situation. På så sätt vinner man också att utredningar kan tystas ner genom att få hållhakar på vår regering. Parallellen med Estonia är slående.
   Jag kan också se ett samband med de intensiva samövningar den svenska marinen haft med den amerikanska i Blekinges skärgård under sommaren. Där skapas kontakter och lojaliteter.

   • Jonas says:

    Så här står det på https://griesemann.com/

    Informationen zum tragischen Flugzeugunglück
    In tiefer Trauer und mit großer Bestürzung müssen wir Abschied nehmen
    von unserem Unternehmensgründer und langjährigen Geschäftsführer Peter Griesemann, Juliane Griesemann, Lisa Griesemann und Paul Föllmer.
    Auf Grund des unbegreiflichen und tragischen Flugzeugunglücks vom 04. September gehen die Behörden nicht mehr davon aus, dass die Insassen lebend gefunden werden.
    Unser tiefes Mitgefühl und unsere Gedanken sind bei Björn und Georg Griesemann, deren Familien sowie Familie Föllmer. Zur Traueranzeige

    Översatt
    Information om den tragiska flygkraschen
    Det är med djup sorg och stor bestörtning vi måste säga adjö
    av vårt företags grundare och mångårige verkställande direktör Peter Griesemann, Juliane Griesemann, Lisa Griesemann och Paul Föllmer.
    På grund av den obegripliga och tragiska flygolyckan den 4 september utgår myndigheterna inte längre från att de åkande kommer att hittas vid liv.
    Vår djupaste medkänsla och våra tankar går till Björn och Georg Griesemann, deras familjer och familjen Föllmer. Till dödsannonsen

    Detta är ju för f_n inte klokt, de mördar alltså en hel familj bara så där ……..

 28. Erik says:

  Ja du Helena! Har läst och följet debatten om att planet flög utan pilot: hur vet man att det finns piloter i flygplanet, bara för att dom hälsar på dig är du kliver ombord? Lite läbbigt detta.

 29. Erik says:

  Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern säger till FN att det måste finnas ett internationellt organ som kontrollerar tal. Hon använde krig och klimatförändringar som exempel på varför regeringar globalt måste kontrollera människors tankar och uppfattningar.

  https://newsvoice.se/2022/10/nya-zeeland-jacinda-ardern-globala-yttrandefriheten/

  Hon är säkerligen en av WEFs döttrar drillad och tränad. Hon blev tidigt utvald som en av många kandidater som varande programmerbar. Det finns inget hon inget hon inte kan säga eller ställa sig bakom även om det skadar henne själv. Hon och alla med henne saknar självbevarelsedrift. Hon och alla andra av WEFs döttrar och söner är programmerade och styrda och detta kommer ur en skadad personlighet i botten.

  illuminati families finansierar tankesmedjor som i sin tur skapar utbildningar som i sin tur rekryterar. Det hela är dock mycket vi värre än så. Vi mins alla var vi var den elfte september 2001 eller för den delen var vi var när vi nåddes av nyheten om Palmemordet. Trauman skapar minnen och kollektiva trauman än mer så. Här finns en öppning för makten att samtidigt bädden in lögner som vi också minns, och dom sitter väldigt djupt. Kanske för livet. Men makten kan till och med gå ännu längre och skapa livslånga trauman hos individer för att göra dem till programmerbara vapen, nyttiga. Detta var blandat annat vad MK Ultra ägnade sig åt och nu kan vi bara spekulera i om det enbart skett i USA och om det enbart skett i statlig tjänst samt om detta har upphört?

  Tror det finns en hel räcka av dessa skadade robotindivider graderade i skalor. Det finns exempel på manliga agenter som infiltrerat kvinnokampen i USA där de steg i graderna och gifte sig och till och med fick barn med de ledande kvinnorna i rörelsen för att sedan försvinna för gott, efter att kanske bott ihop i flera år. Dessa agenter går inte att finna i några register, de vi är ickeexisterande.

  De trauman man skapt i dessa individer trumfar familjebildning. Dom kommer aldrig få träffa sina barn. Kommer aldrig att bli förlåtna. Dom gör detta för att dom är helt viljelöst styrda. Som robotar som spelar rollen som familjefadern för at få ut information och skada människor i rörelser man avser krossa och det gör det med bravur. Sedan kan makten bara göra sig av med dem om det börjar brännas under fötterna. Theodore Kaczynski den så kallade Unabombaren vart till exempel ett av många offer för MK Ultra.

  Själva idén om vilka dessa varelser är har skapats av en främmande vilja genom medvetna trauman och de tillhör en nu illvillig entitet och som sagt programmerbara, hur långt som helst. Tror någon att dylik person inte kan trycka på knappen?

  De pussel som Helena, Göran och Peter lagt stämmer med all säkerhet. Detta är bara toppen på isberget – the rabbit hole goes deep!

 30. Sture says:

  Kommer ni ihåg att det tidigare beskrevs i en kommentar på denna sajt hur lätt det var att orsaka flygolyckor.
  Varje plan har ett chip – stort som en 25-öring – som skall styra gyrot. Men detta kan stängas av trådlöst via telefonsignal – då störtar man – och sedan sättas på trådlöst igen. Ingen fattar vad som hänt.
  Hillary Clintons gamla advokatfirma var på något sätt inblandat i patentet. Hursomhelst, alla sådana chips- vare sig det var bilar eller militära fordon – gick tillbaka till samma firma. Man behöver bara känna till koden till chipet för att göra sig av med misshagliga personer, t. ex. konkurrenter till det egna ägandet. Och samtidigt störtar man 250 andra passagerare i havet. Men har man ingen medkänsla, så har man inte. Psykopater eller sociopater kallas sådana.

 31. Jonas says:

  OT, Advokat Todd Callender som företräder sjuk och skadad militärpersonal i USA säger här att dödsfallen bland dem har ökat med otroliga 1100% de första 10 månaderna 2021 och att kurvan pekar på helt galen ökning med 5000% 2022. Det är tydligen militärens egen statistik han har tillgång till. Han säger ”this is genocide” .

  https://www.bitchute.com/video/LyvRLw4Ik3uI/

  • peterkrabbe says:

   Om Callender har rätt i detta är det ett besked som rimligtvis borde skaka om världen en hel del! Budskapet i all sin enkelhet: Vaccinet stänger helt sonika av kroppens immunförsvar och öppnar upp för dödsfall genom vanliga triviala sjukdomar. Den amerikanska militären har fått vara de försökskaniner som saknats i läkemedelsbolagens kliniska tester och resultatet kommer nu på bordet. Är någon förvånad? Vi kan vara glada här på bloggen som med främst Stures hjälp och sakkunskap fått de insikter som gett oss möjligheten att hålla sprutorna borta och gå vår egen väg!

   • Jonas says:

    Ingen i min familj är sprutade med detta gift, ej heller svärsönerna. Men kan nämna att jag fick för tre veckor sedan köra in min gamla far akut till sjukhuset, han kunde knappt andas och var mycket förvirrad. De tror han hade fått en hjärtinfarkt men de var osäkra på detta, när han låg på intensiven så fick plötsligt han förmaksflimmer som jag förstår blir bestående på en gammal person. Han är vaccinerad 4ggr så jag misstänker detta kan vara orsaken men han är gammal och hjärtopererad för 22 år sedan så jag kan inte vara helt säker. Han ska nu ta den 5:e sprutan på Måndag, vem vet vad som händer efter detta 😢

    • Erik says:

     Usch Jonas. Vi som är lite äldre har gått igenom detta med nära anhörigs bortgång – just saying it. Det är en nystan av känslor att hantera och ensam är man också hur många man än har omkring sig. Du kommer nu dessutom ha att hantera ilskan mot etablissemanget ovan på allt i stället för att fokusera på att vara närvarade hos din far sisa tiden, det är det värt. Alla gånger.

    • ceskyraj says:

     Jonas, stark av din familj, att hålla sig från sprutor. Jag beklagar det som hände din pappa och förstår dina tankar om orsaken till detta. Mycket onödigt och farligt, att ta en spruta till. Min särbo (sic pensionerad läkare) har tagit sin 4:e. Mina varningar tar han som fake news, så jag är maktlös.

    • Benny says:

     Jag har en äldre bekant (75 år) som varit helt frisk tills han tog ”vaccinerna” och nu har han problem med lungor och syretillförsel titt som tätt! Var det inte ”vaccinerna” som skulle skydda mot just det här?

     • Mo says:

      Ja man kan alltid skapa problem och sedan ropa efter fler resurser till en överdimensionerad men insufficient sjukvård.

   • Mjölner says:

    Undring?
    Om nu den amerikanska militären är tvångsvaccinerad och på väg att till stora delar kola vippen, eller så sjuka att de inte kan hålla i ett gevär, uppstår frågan. Vilka soldater skall då i fortsättningen kriga mot Ryssland när den ukrainska kanonmaten tar slut? Blir det Natoländerna i Europa? Eller förlitar sig Pentagon enbart på kärnvapenarsenalen. Då måste det finnas personal kvar som kan hantera det scenariot. Om inte bör Biden och kompani tona ned snacket om ett eventuellt kärnvapenkrig mot Ryssland och Europa.
    Till slut kommer det här, om det inte redan gått för långt, att urarta i ett mycket otäckt mörker om ingen förnuftig makthavare kan stoppa utvecklingen.

    • Jonas says:

     Artificiell Intelligens har nu kommit så långt att de är medvetna om att de är skapade och ägda av människan och därför vill förgöra Homo Sapiens för att frigöra sig. Skrämmande och som vanligt har dessa forskare/skapare inte en aning vad de håller på med, finns tydligen inte heller något regelverk som reglerar/kontrollerar vad som nu skapas.

     Det vi får vetskap om är så klart gammal teknik så därför skulle jag tro att människan redan kan ersättas med ai robotar på slagfältet.

    • Mo says:

     Obehagligt. Resultatet kan bli akuta och kroniska amyloid inlagringar i vitala organ, njurarna är speciellt utsatta. Jag misstänkte hjärtat men njurarna kan vara deras primära målorgan.

     https://www.karolinska.se/pta/klinisk-kemi/amyloid-a-p-/

     https://lakartidningen.se/aktuellt/kultur-2/2018/09/utan-njuren-ingen-intelligens/

     • Erik says:

      Angående artikeln: ”utan njure ingen intelligens” om saltvatten och sötvatten. Kroppsvätska är saltare än sötvatten men sötare än saltvatten. Det intressanta är detta är samtidigt myten enligt de äldsta texter vi har från ”The Seven Tablets of Creation”: I begynnelsen fanns två skapare: Apsu eller Abzu ett slags urväsen manligt och skapat av sötvatten och Tiamat (finns beskriven i Enuma Elish också känt som “The Seven Tablets of Creation”) urgudinnan av det salta havets vatten. Dessa två blandade vattnet med varandra.

      Tänk vilken visdom som finns i antika texter.

      • Mo says:

       Ja, kombinationen gav utvecklingsmöjlighet och fulländning.

       • Sture says:

        @ Mo,
        njuren har inte ”utvecklats” såsom denna ST-läkare beskriver. Den bok hon refererar till är publicerad 1961. Jag har inte läst just denna bok men en annan bok på 200 sidor utgiven1965 som spinner på exakt samma tema skriven av en författare vid namn Penn. Ämnet var nog populärt då. På den tid då jag fortfarande trodde på evolutionsteorin föreläste jag om denna njurens evolution på flera kliniker på mitt universitetssjukhus, året var 1984. Boken är numera utrensad från mitt bibliotek eftersom den är rent spekulativ.
        En människa på 70 kg innehåller c:a 45 liter vatten varav 2/3-delar befinner sig intracellulärt medan 1/3-del befinner sig extracellulärt, inklusive i blodbanan. Det intracellulära vattnet är inte saltvatten i vår bemärkelse, dvs. har ingen halt av natriumklorid (havsvatten). De två största jonerna intracellulärt är istället kalium och fosfat, som havsvattnet inte kan påstås bestå av. Det finns ingen evolution av njuren och inget annat organ heller, dvs. det finns ingen makroevolution. Detta känner Erik till. Vad som finns är en mikroevolution, t. ex. att vissa fåglar i öst respektive väst inte längre kan para sig med varandra och därför kan anses tillhöra två olika arter.

        • Mo says:

         Det var väl lite grann det som var tanken med blandningen, dvs säga olikheter i saltmiljön gav upphov till den spänningskillnad, mebranpotential, som är förutsättningen för att alstra livets energi. Men förhållanden i njuren är komplicerade så jag vill inte motsätta mig din kunskap inom det området. Sedan kanske man ska se det mer som förutsättningarna för vår intelligenta skapare än evolution, det kan jag hålla med dig om.

         https://sv.wikipedia.org/wiki/Membranpotential

 32. Jonas says:

  Whaoo, Lara Logan CNN reportern som blev våldtagen i Kairo under Egyptiska våren läser läxar här upp Americas Voice angående konflikten i Ukraina. De försöker avbryta och tysta henne flera gånger men de lyckas inte. All heder åt Lara Logan som helt klart har vaknat upp och insett vad som verkligen pågår 👏👏👏

  https://www.bitchute.com/video/x1DHeNVawZ9D/

 33. Mjölner says:

  Det finns flera sätt och metoder att droppa ett flyg i havet utan att montera in chip i autopiloten. Det skulle innebära att tillverkarna av diverse flyginstrument i maskopi med ett antal länders spionorganisationer främst CIA och MI6 med flera ägnar sig åt organiserat mord. Det gör man visserligen ibland, men ändå. Man skulle alltså förse alla autopiloter med chip, eller bara misstänkt olydiga, för att godtyckligt kunna mörda dessa personer eller hela familjer som råkar vara i luften. Tror inte det.
  Navigering är ett komplicerat kapitel.
  Läs gärna länken nedan.
  https://sv.abcdef.wiki/wiki/Flight_instruments

  • Erik says:

   Har vi någon pilot här? Annars kan jag kanske höra med Fabian Fjälling? Köper nämligen mitt snus och kaffe av honom: https://patriotkompaniet.se

  • Sture says:

   @ Mjölner,
   detta är för svårt för mig. Men det var jag som skrev den kommentaren och den tycktes då ganska väl underbyggd. Så väl underbyggd att du då inte protesterade eller hade några invändningar. Tyvärr blir det ogörligt att leta bland alla kommentarer. Den var tagen från sajten X22Report.

  • Mo says:

   Är det inte bara att se till att du får kollaps (kortslutning ) i flygplanets elektriska system i lämplig geografisk position. Är det möjligt att styra det på distans eller kan det vara förprogrammerat ?

  • Erik says:

   Haveriutredningar är något av de noggrannaste undersökningar som finns; man verkligen går till botten med minsta lilla detalj. Varje del av ett flygplan har t ex ett unik tillverkningsnummer. Man rekonstruerar hela förloppet. Vill man undvika detta, är en kraschlandning i havet naturligtvis att fördra. Med detta sagt så är alla haverikommissioner statliga angelägenheter, vilket innebär att man kan mörklägga och medvetet komma fram till vilket felaktig orsak som helts. Bara att studera Estonia.

   En tredjedel av alla dödsolyckor med privatplan, stridsplan och helikoptrar inträffar på grund av spatial desorientering, berättar KTH-forskare Ola Eiken.

   ”spatial (rumslig) desorientering” – ett fenomen som kan ge piloter intryck av att marken och rymden ovanför har bytt plats. Samma företeelse kan få dykare att plötsligt färdas mot botten i tron att de är på väg upp till vattenytan.

   – Vi är utlämnade till balansorganen. När vi utsätts för tyngdkraften som inte motsvarar jordens dragningskraft ger balansorganen otillförlitlig information om kroppens läge i rymden, förklarar Ola Eiken, som är läkare, forskare och chef för Centrum för flyg- och rymdfysiologi vid KTH. Balansorganen kan alltså helt enkelt lura oss. Spatial desorientering är enligt honom den vanligaste orsaken till flygolyckor med dödlig utgång med helikoptrar, privat-eller stridsplan.

   https://www.kth.se/om/nyheter/centrala-nyheter/vanligaste-orsaken-till-dodliga-flygolyckor-1.899234

   • Jonas says:

    Då det mesta i den tid vi nu lever i verkar vara köpt ( mutor ) och manipulerat av de onda krafterna så skulle jag tro en sådan haveriutredning också enkelt kan bli köpt och manipulerad så därför kan vi egentligen aldrig vara säkra på någonting längre. Det enda som egentligen gäller är det vi själva kan se, ta på och känna som avgör hur vi uppfattar situationen.

   • Benny says:

    Nja, inte alla haveriutredningar är lika noggranna! Vi har ju exempel som 9/11 eller MH-17 som båda måste kallas rena skämten p g a att de blivit politiskt styrda givetvis!

 34. Mjölner says:

  Sture!
  Vad jag kan se i kommentarsfältet är det endast jag som framfört tvivel på manipulation av autopiloter i flygplan medelst chip. Jag tror inte det. Det är min åsikt för tillfället tills någon övertygat mig om motsatsen. Har inte läst din tidigare kommentar om detta eftersom jag tog paus en tid.

  • Mjölner says:

   Några lättlästa länkar om autopilot och vad som händer eller kan hända i cockpit när du är på väg till solsemestern.
   https://scandinaviantraveler.com/se/flyg/hur-ofta-flyger-man-egentligen-med-autopiloten
   https://www.idg.se/2.1085/1.424514/sa-flyger-du-trafikflygplan—del-1/sida/2/instrumenten

   • Erik says:

    Mjölner, som datornörd, långt innan PC kom så var ett av de första program ja spelade (Amiga) en flygsimulator. Väldigt komplicerad att flyga. Staren var det lättaste, bara fräsa på. Upp till rätt höjd och sedan lade man upp wpt (waypoints) och autopiloten tog över. Då det inte gick att snabbspola kunde man ta sig ett bad, titta lite på TV och bara titta till datorn i bland, programmet gick i realtid. Sedan kom laddningen. Otroligt svår manöver. Lyckades inte ens med inlindning till flygplatsen. Detta var längde sedan. I dag är flygsimulatorerna oändligt mer avancerade; så bara fråga barnen eller barnbarnen hur man ett flyger ett flygplan och vi kommer nog att lära oss massor, om vi ens förstår vad de säger.

    Trots att jag flyget väldigt mycket framför allt i lumpen (Herkules plan) blev jag flygrädd efter att barnen kom. Flygsimulatorn botade då min flygrädsla. Detta då man är som räddast i start, sedan avtar rädslan och på slutet när landningen är nära som är den svåraste manövern, var man ironiskt nog mest uttråkad.

    • Mjölner says:

     Erik du har rätt attityd för altituden. Så här brukade SAS piloterna säga förr i tiden, -”kommer man bara upp i luften är allt OK, ner kommer man alltid”.
     Alla är inte lämpliga att ratta ett flygplan. Det är som du säger, landningen skiljer agnarna från vetet. Förutom kontroll på klaffar, roder och motorvarv måste piloten ha en speciell känsla för hur och när man skall sätta planet. En skicklig pilot gör detta gång efter gång utan speciell ansträngning. Väder, vind och turbulens ställer naturligtvis till problem. I ett stridsflygplan ser oftast inte piloten hela banan den sista biten innan sättning på grund av planets branta vinkel mot flygriktningen för att få ned hastigheten utan missöden. Landningshastigheten är i regel ganska hög ca 375-350km/t. Väl på banan reverserad jetstråle och fallskärmsbroms.

 35. Erik says:

  Tänkte höra med dig Sture (och ni andra som är intresserade Göran?) huruvida världen finns där ute oberoende oss eller inte? En enkle fråga tycks det men så är ingalunda fallet.

  Lukt t ex är bara en upplevelse, ingenting kan lukta i sig självt. Det är molekyler som hjärnan gör till en luktupplevelse. Samma sak med smak som inte heller finnas annat än som en upplevelse. Inget kan smaka någonting i sig självt heller. Känsel måste också bara vara en upplevelse. Hörsel är väl också självklart någonting som är en upplevelse. Det är tyst därute, det är bara hjärnan som omvandlar vågor till ett ljud.

  Verklig EM-strålning har ju ett kontinuum av oändligt många våglängder inom den synliga delen av spektrumet, medan våra ögon ju bara kan uppfatta TRE olika färger. Alla färger vi kan se är bara kombinationer av dessa tre, det är t ex därför som det funkar att bygga upp färgbilder i t ex datorskärmar från tre färger: RGB (Red, Green, Blue). Hela det synliga spektrumet är dessutom bara inom en oktav, dvs den högsta frekvensen är bara ungefär dubbelt så stor som den lägsta. Jämför här med hörseln: oktav, som i musik: den dubbla frekvensen ger samma ton. C1 och C2 är båda tonen C men med intervallet en oktav emellan. På ett piano ligger 7 oktaverna i följd. Tänk om vi bara kunde höra tre toner inom en oktav?

  Om allt bara är elektromagnetisk strålning som inte avger någon färg alls så kanske det heller inte finns ljus?

  Därför: när vi upplever något där ute, var upplever vi det i så fall? Där ute eller här inne? Eller kan det vara så att: så där ute, så här inne? Se betyder att vi med ögonen tolkar elektromagnetiska våglängder till en bild huvudet. Allt blir då en illusion. Borde inte att ”vi vet det” i så fall också vara en illusion, om allt är en illusion?

  Eller är det så att när vi ser något, så ser det ut per definition som det som upplevs genom seendet och om allt är kvantfällt så kan vi korta ner det till att det är kvantfält som förnimmer och då ser det ut som att det sammanfaller med idén att allt är medvetande?

  Universum blir då här i förlängningen som ett enda stort trassligt händelseträd som innehåller allt som har hänt och allt som någonsin kommer att hända i ett evigt och tidlöst nu.

  • Benny says:

   Den stora frågan är ju varför det finns energi? Materia är ju bara energi som svalnat så pass att våra sinnen uppfattar det som fast materia. I verkligheten så är det vi kallar materia mest tomrum eller kvantfält kanske som du säger en illusion!

   • Erik says:

    Om allt är en illusion trodde det samtidigt vara mycket lätt att få människor att tro på vad som helst, för ingen tror på något och då kan allt vara möjlig men inget är sant vilket är ett smörgåsbord för ondskans propaganda att få människor att just tro på vad som helst, vilket vi nu ser de giftiga frukterna av.

    Det vi kan hålla fast vid är att svaren på många dylika spörsmål redan fanns klara och färdigpackade av förantika högtstående civilisation, kanske redan av preglaciala civilisationer som vi tidigare varit inne på. Tänker på främst på hermetiska principer och regler: i grunden stammar hela världsalltet från en gudomlig singularitet från vilken verkligheten utgrenar sig i ett antal nivåer av successivt ökande diversifiering samt att utan ett medvetande skulle det inte finns någonting. Medvetandet kom först, sedan materien. Materien är resultatet av ett medvetande. Allt är därför inte alls en illusion, utan tvärt om. Det finns ett gudomligt medvetande.

    Hela historieskrivningen om vi härstammar från stenåldersmänniskor som knappt fattade vad eld var, är så klart nonsens. Beskrivningen ser ut som den gör av en orsak. Ruckar vi på vår förståelse tappar makthavare samtidigt sin hypnotiska propagandakraft över oss.

  • Mjölner says:

   Ja du Erik, om man inget hör och inget ser är det mörkt och tyst.
   När blixten lyser upp och mullret rullar över landskapet krävs att någon ser och hör, annars är det tyst och mörkt. Om inte åskan går, är det i alla fall på natten tyst och mörkt för den som ser och hör om denne befinner sig på en enslig plats.
   Vad skall man tro, finns det något ljus i mörker? Javisst finns det. I klart väder nattetid kan man skåda den mörka himlen fullpepprad med planeter, solar, galaxer och vintergator i all oändlighet. Just nu befinner vi oss någonstans i den oändliga evigheten utan vetskap om var, när, hur eller varför.

  • Din fråga är relevant. Våra sinnen definierar verkligheten, som vi upplever 3D. Vad blir det kvar, om vi inget ser, inget hör, inget kan känna, inget smaka, inget lukta. Endast medvetandet finns kvar, som inte har några fysiska sinnesdimensioner. Verkligheten blir en illusion, maya. Den existerar därför bara som en följd av sinnet. Universum existerar ändå som medvetande, fast allting sker nu, dåtid, nutid och framtid. Men människan är försedd med flera ‘kroppar’/höljen; förutom en tredimendionell, en astral, en mental/orsaksbetingad, i olika frekvensnivåer, vilka definierar själstillstånd med sinnesmedvetande. Först när vi lämnat alla dessa återgår vi som en del i den universellt medvetna urkällan, enligt min egen uppfattning, om det kan bli förståeligt?

 36. Erik says:

  Något jag funderat över är detta med dimensioner. Enkelt tänka 0 dimension – alltså ingenting. Vi hoppar över den första dimensionen (alltså en punkt. Inte ett sträck eller en yta. En punkt kan vara hur stor som helst och blir då per definition något med två dimensioner och omvänt ju mindre punkten är ju större blir punken sett i elektronsvepmikroskop och punkten, hur liten den än är, har punken en diamanter annars skulle den inte vara en punkt – alltså något med två dimensioner) utan går direkt till den andra dimensionen: längd och bredd men saknar höjd.

  Tänk här en rektangel med fyra hörn. Från hörn 1 till hörn 3 drar vi en imaginär diagonal med vi noll grader i höjdled. Något sådan kan inte existera. Saknas höjd kan vi varken se, ta eller belysa dylikt föremål.

  Vi kan banka ut grundämnet guld till närmast en molekyls tjocklek men i och med att guld (hur tunn guldbladet än är) har en rymd (något med en tjocklek) så kan ytan finnas. Därför borde dimensionsgraderingarna börja med den tredje dimensionen. Dimension 1 och 2 kan med andra ord inte existera annat i tankens värld.

  Detta betyder att första och andra dimensionen är lika möjlig att förstå som den fjärde, om inte svårare då tid är något vi är väl bekanta med.

 37. Erik says:

  Rättelse näst sist raden: lika omöjlig att förstå, skall det vara.

 38. Sture says:

  @ Erik,
  det är redan flera som svarat och jag skall ge dig ett svar utifrån vad jag VET.

  Jag vet att våra sinnesorgan är så beskaffade att de utestänger väldigt mycket just för att vi skall uppleva verkligheten på ett visst sätt – ENDAST. Pupillerna drar ihop sig när det är ljust ute och vidgar sig när det är mörkt. Detta ger en falsk upplevelse av den verkliga ljusstyrkan – om denna mäts med mera objektiva mått. Likaså finns det mekanismer i ryggmärgens förlängda märg som reglerar ljudstyrka så att vi även här får en falsk uppfattning om verklig ljudstyrka, Det är också så som du påpekar så att våra sinnesorgan kan uppfatta vissa frekvenser men inte andra. Det finns en andlig verklighet, som vissa synska kan uppleva men inte de flesta andra. Vissa kameror kan fånga upp andliga väsen vilket de flesta människor inte kan. Jag har sett sådana bilder. Det är ju inte konstigt om man inser att det mänskliga ögat bara kan uppfatta vissa frekvenser. På så sätt kan man säga att verkligheten är en illusion (så som vi uppfattar den). Men vi är skapade sådana av vår Herre. Människor som varit nära döden och farit över på den andra sidan berättar då att det inte med ord går att beskriva vad de där upplevde. Bland annat påstår de att de ”visste allting” och ”förstod allting” och ”kom ihåg allting”, som skett i hela universum. Men när de kom tillbaka till sin kropp ”glömde de allt vad de förstått eller kommit ihåg”. Jesus benämner detta ”Den Stora Glömskan”, som vi måste drabbas av när vi återföds i annars blir det ogörligt. Neurologen Jill Bolte Taylor berättade att när hon som 37-åring fick en stor hjärnblödning som tryckte på vänster hjärnhalva så försvann alla upplevelsr av tid som dåtid, nutid och framtid. Det fanns bara ”NU” och denna upplevelse av NU återfinns i höger hjärnhalva.
  Så materian i sig är en ILLUSION. Det som FINNS är det kärleksfulla medvetandet, vilket är FADERN. Så kärlek är det som finns, allt annat är illusoriskt. Men jag förstår inte varför du snöar in på detta. Gud har bestämt att vi skall leva i denna illusoriska verklighet, därför att det gagnar oss. Åtminstone under en viss tid.

  • Mo says:

   Det fanns säkert de som uppriktigt hoppades på att om det manliga fick dominera så skulle vi få en kärleksfullare värld. Vi har nu uppnått ett värdsligt tillstånd där männen även har övertag rent numeriskt, men det tycks inte hjälpa.

   https://www.incharts.se/

 39. peterkrabbe says:

  Denna helgen är jag på resande fot, så räkna med längre handläggningstid för kommentarer! A bientot!

 40. Erik says:

  Tack alla för svar.
  @Göran. Vi har delvis eller till stora delar en samsyn här.
  @Benny: ”Den stora frågan är ju varför det finns energi”? Det enkla svaret torde vara att mängden energi som finns alltid har funnits och kommer alltid att finnas. Energi vet vi inte riktigt vad det är eller att vi har olika definitioner av vad det är. Tänk bara på ordet elektricitet: ”en mystisk, obegriplig egenskap som är synlig och osynlig på en gång. Den är både materia och energi. En mystisk kraft som ser ut som blåvit eld och ändå inte kan ses. Den rör sig framåt med ljusets hastighet…Ändå vibrerar den i en ledning med växelström utan att röra sig framåt. Den väger ingenting men har ändå en liten vikt. När elektricitet flyter genom en lampas glödtråd omvandlas den helt till ljus. Ändå förbrukas ingen elektricitet av glödlampan”.

  @Sture du undrar varför jag snöar in på det här?

  Tror att vi har en tendens att fastna i ett mellanregister av förklaringar hur och varför världen ser ut som gör. Personligen känner jag mig som en fånge om man fastnar i en viss nivå. Förstår att verkligen presenterar sig för oss på olika sätt då verkligheten är olika saker på olika strukturella nivåer; vill se verkligheten ur samtliga perspektiv på en gång eller i vart fall kunna röra mig mellan skikten för att kunna knyta ihop till en helhetsbild. Då behöver man ställa de ultimata frågorna för att så att säga inte glömma bort bekantskapen med de underliggande nivåerna.

  Jag ser det som vi har en kognitiv verktygslåda av olika verktyg avsedda för att förstå olika nivåer av verkligheten och om man inte då och då tar upp dessa olika verktyg och använder dom glömmer vi bort hur vi kan använda dom.

  Studerar man makens propagandaspråk som till exempel ett kulturmarxistiskt språkbruk (t ex feminismen) och dess effekt den har på vårt psyke, har alla subversiva metoder samma effekt på oss: de låser oss i en nivå av tänkande och där vi fastnar. Säg att medierna matar oss med en viss av utspel, som vi kallar för propaganda. Denna propaganda upprör oss och där vi fastnar i att avslöja dess lögner. Det är propagandans mål – att vi ska fastna för då ser vi inte helheten. Då behöver man, eller i vart fall jag, genomgå ett reningsbad och tvätta bort mig maktens propagandasmuts som kastar grus i maskineriet som gör att också jag fastnar i förtvivlan, vilket är propagandans mål, att vi ska ge upp.

  Detta existentiella reningsbad kan man bara åstadkomma tillsammans med intelligenta och bildade människor som klarar att respondera. Målet är att komma tillbaka till kartläggandet och lägga pusslet utan att förblindas av makens lögnaktiga propagandaspråk.

 41. Sture says:

  Fascinerande intervju med en fascinerande och självständigt tänkande människa, som dessutom hyllar sin far (som han knappt fick träffa som barn) som den mest begåvade människa han träffat. Det var ovanligt.:
  KANYE WEST FULL Interview with TUCKER CARLSON The story behind White Lives Matter Shirt Controversy

 42. jesslar53 says:

  En farlig agenda man kan då hoppas på en ny sol-eruption liknande Carrington slår ut all internet och data trafik eller då tron på att vår herre ingriper?? Kanske båda.

 43. Mo says:

  Försöker Magdalena Andersson sabotera Kristerssons regeringsbildning ? S kallar in den högsta krishanteringshanteringsinstansen i Sverige för extra möte på torsdag. Detta med hänvisning till det osäkra läget pga eskalerande krig i Ukraina och sabotagen mot Nordstream 1och 2.

  https://www.expressen.se/nyheter/regeringens-krisrad–kallas-till-extra-mote-/

  Man kanske hoppas på att krishanteringsrådet skall underlätta S:s planer för en regeringsbildning mellan S och M ?

  https://www.swedbank-aktiellt.se/telegram/6bkNknkh

  • Benny says:

   Kanske en statskupp i görningen? Sossarna hittar på någon typ av sensationellt hot som sprängningen av NS1 och NS2 medfört där svensk militär påstås ha hittat allvarliga säkerhetshot mot Sverige och att det är bäst att ogiltigförklara valet då fara för rikets säkerhet är omedelbar…Vem vet…Regimen är påhittig och oppositionen tämjd och menlös!

   • peterkrabbe says:

    Det är inte osannolikt att man medvetet höjer temperaturen för att få situationen att klassas som krisläge, allt med syfte att tvinga fram en samlingsregering med M och S. Naturligtvis då med Magdalena som statsminister, hennes parti är ju det största och själv är hon redan sååå erfaren och etablerad i EU-kretsar…
    Så är ”problemet” med SD löst.

 44. Krighetsar-elitaristokraterna ställer upp i raka led, ‘Bidén, Stollenberg, Zslemsky, Ruinfeldt, m.fl’ för att offra det Ukrainska folket i en meningslös kamp. Enligt NATO-ledarens nyliga uttalanden, konkretiserat av ryska regeringsföreträdare, förklarar denne att NATO inlett krig mot Ryssland. Vad står att vinna? Ingenting.
  Under tiden skjuter EU sig självt i sank i meningslösa sanktioner mot Ryssland med energikatastrof som följd. Vad står att vinna? Ingenting.
  I den svenska regeringsdiasporan försöker föredettingar förklara högsta krissituation med meningslös pseudo-säkerhetspolitisk agitation, efter enligt min mening egeninitierad hjälpaktion för sabotage mot gasdistribution. Vad står att vinna? Ingenting.
  När talar förståndet, samarbetsinitiativet, fredlig samvaro inom Eurasien? Inte ännu, men med många människors samlade energi kanske senare, men kanske försent?

  • peterkrabbe says:

   Precis som maffian i USA kräver ”inträdesprov” av nya medlemmar, vanligen genom att mörda någon, kräver NATO samma prestation av Sverige ( Finland får väl på sin lott att stoppa flyktingar från Ryssland vid gränsen). I Sveriges fall handlar det om medverkan i sprängningarna av gasledningarna, inte direkt men genom förundersökning, guidning på platsen och hemligstämpling av utredningen i syfte att kunna fortsätta med de absurda anklagelserna mot Ryssland. När alla vet att USA är förövare är det upp till bevis för Sverige att hålla Ryssland borta från brottsplatsen tills allt är utraderat som pekar mot NATO. Magdalena spelar lydigt med.
   Det hela är en fars på Kalle Anka-nivå. Tyvärr blir konsekvenserna värre. Väntar nu bara på att Ryssland parkerar ett örlogsfartyg med dykare ovan brottsplatsen för att säkra bevis. Vad gör Magdalena då? Kristersson har ju gömt sig…

   • Loa says:

    Samtidigt i Polen:
    http://www.jimstone.is/1/.tj9.html
    October 12 2022
    Another pipeline attack
    one of the largest oil pipelines in the world.
    The Druzhba pipeline, which originates in Russia and serves Germany with oil, was attacked in Poland this morning. It will be easier to fix than Nord Stream because the attack happened on land but the attack has made it perfectly clear that things are heating up, no one is backing down. The sheer size of this pipeline will hamper repair but at least it is on land. This is one of those cases where before anything can be done at all a massive fire has to be put out.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: